duminică, 16 octombrie 2011

VOTE "Vivo - the magic bear"

...

Dragi prieteni,

Poate că unii dintre voi sunteţi la curent cu PROIECTUL PEPSI REFRESH – DĂ UN REFRESH VIEŢII URBANE.

Prietena noastră Passion participă la acest concurs cu o carte bilingvă (română şi engleză) intitulată „Vivo – ursuleţul magic” şi are nevoie de voturile noastre. Haideţi să o votăm, pentru că merită! Mie mi-ar plăcea ca ursuleţul panda roşcat Vivo să fie mascota Pepsi.

Ideea lui Passion poate fi votată aici: „Vivo – The magic bear”




Încă o poveste luminează universul copiilor. Spre bucuria lor! Şi au de ce, pentru că al lor suflet va fi mai bogat, mai plin cu frumuseţi şi îndemnuri spre bunătate. Această poveste este un dar făcut copiilor cu plinătatea gândurilor curate de Florina Petre intitulând-o „Vivo-Ursuleţul magic”.De fapt, întreaga poveste este ţesută cu simboluri magice, născătoare de optimism, speranţă şi încredere în forţele binelui.

Acţiunea se petrece pe un tărâm pur, izolat de lume, înconjurat de apele unui ocean, denumit Insula Miresmelor Uitate. Eroii principali sunt ursuleţul Vivo şi iepuraşul Puf. În esenţă, toată povestea este populată cu animale (veveriţe, căprioare, papagali, vulturi, fluturi) care prin diverse acţiuni împlinesc povestea într-un univers mirific cu valenţe poetice. Meritul Florinei Petre este înnobilat şi de acestă cutezanţă de a reuşi ca într-o lume robotizată a copiilor să aducă puritatea naturii cu forţele ei benefice.

Povestea este încărcată cu o înaltă morală ce conţine esenţele victoriei prin forţele proprii atunci când sunt dominate de curaj, iubire şi tăria binelui.

Prin fraze limpezi, ritmate cu intensitatea unor gânduri purificate în curăţenie spirituală, Florina Petre reuşeşte să decodeze copiilor (şi nu numai) enigmele binelui când acesta este instalat în adâncul fiinţei. Sinceritatea cu care este scrisă această poveste aduce încă un plus de izbândă în desăvârşirea temei abordate.
ION ŞERBAN DRINCEA



"Vivo – ursuleţul magic” este o poveste născută din dorinţa de le a reda celor trişti speranţa şi de a-i învăţa să-şi regăsească visele şi să nu mai renunţe la ele niciodată. Eroul acestei poveşti destinată nu numai copiilor pleacă acum în lume, la propriu şi la figurat, cu misiunea de a şterge lacrimi şi de a le înlocui cu zâmbete.

Magia ursuleţului cu puteri vindecătoare vine din sufletul autoarei, unde s-a născut din dorinţa ei de a ajuta copiii bolnavi; de aceea, prima ediţie a cărţii a fost tipărită cu scopul de a fi împărţită micilor pacienţi din spitale, în schimbul... unui zâmbet.

Autoarea, Florina Petre, împreună cu Asociaţia „Heal The World In Loving Memory Of Michael Jackson”, a hotărât să se deplaseze în spitalele în care sunt internaţi copiii bolnavi de cancer pentru a le împărţi câte o carte, respectând deviza „Cine zâmbeste, o magie primeşte”.

În perioada scrierii cărţii, Florina Petre a simţit că trebuie să-i înveţe pe copii că fiecare dintre noi are puterea de a se vindeca, de a accelera procesul vindecării. Magia ursuleţului Vivo este susţinută în realitate de trezirea puterii de autosugestie în scopul vindecării fiinţei în integralitatea ei, de aceea povestea, sub aparenţa unui basm cu tâlc, nu se adresează exclusiv copiilor. Simbolurile poveştii demonstrează într-un mod extraordinar simplitatea şi puterea adevăratei prietenii, a comuniunii, a dăruirii, a altruismului.
MIHAI POPESCU


...

4 comentarii:

  1. ...„Ceea ce exista deja în tine se afla pretutindeni, ceea ce nu exista în tine nu se afla nicaieri. Toate comorile Universului sunt înlauntrul tau. Cauta cu fervoare în tine însuti puterea sau raspunsul la care aspiri, pe care inima ta le doreste si, direct proportional cu credinta ta, vei primi ceea ce vrei”...

    Felicitarile mele, draga Passion, pentru acesta minunata initiativa. Sunt sigura ca, asa dupa cum chiar numele tau o spune,pasiunea pentru tot ce este frumos,iubitor,generos,ti-a urmat pasii spre realizarea acestei carti.
    As dori s-o citesc. Sunt convinsa ca in ea ai cuprins cele mai frumoase sentimente care ne insotesc copilaria, care ne dau aripi sa putem zbura spre inaltimi, sa speram intr-o viata mai buna. Sa intelegem ca iubirea inocenta, neconditionata, nu este numai o vorba desueta. Sa fim convinsi ca puterea ei poate schimba destine! Poate salva vieti!
    Sunt sigura de reusita ta! Succes!

    Din toata inima,
    Dorina

    RăspundețiȘtergere
  2. Orice gand frumos merita apreciere, orice idee minunata care incearca sa schimbe ceva, trebuie aplaudata...Deci, felicitari si..succes!
    Nadia

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari Mihai pentru premiul obtinut, iti doresc din toata inima sa urci cat mai sus si pe acest plan, o meriti din plin.
    De asemena, felicitari si pentru frumoasa initiativa 'Vivo'.
    Multumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
  4. Orice lucru frumos care ne duce in lumea de mult uitata a copilariei,a puritatii,a magiei sau in taramul viselor,merita sa prinda viata!Succes!

    Alina

    RăspundețiȘtergere

AVERTISMENT!

Orice comentariu care contine limbaj jignitor la adresa autorilor blogului, a cititorilor sau a comentatorilor sai, va fi expediat in Zona Fantoma, sa-l caute pe Generalul Zod :)