duminică, 17 aprilie 2011

The Lady In My Life

...

The Lady In My Life, compus de Rod Temperton şi lansat pe albumul „Thriller” (1982), e o baladă de dragoste, R&B cu tentă soul, care rupe într-un fel ritmul general al albumului. Prea puţin mediatizată, poate şi din cauză că nu a fost lansată ca single şi nici nu am auzit ca Michael Jackson să fi cântat-o live, această melodie este, după părerea mea, excepţională (la fel ca fiecare dintre cântecele Regelui Pop) şi, chiar dacă e ultima de pe track-list, am convingerea că îşi are partea sa de contribuţie la succesul albumului.

The Lady In My Life e, în primul rând, un cântec extrem de senzual. Interpretarea lui Michael Jackson îi amplifică farmecul şi îi dă acel aer de baladă clasică, ce nu se uită şi nu se demodează. Cuvintele sunt simple, linia melodică e blândă, dar timbrul lui Michael Jackson şi senzualitatea interpretării fac dintr-un cântec pop, o capodoperă remarcabilă.

Foarte frumos spunea cineva pe un forum: „dacă iubirii i se poate asocia un sunet, acest cântec se potriveşte perfect”. Iar cântece ca The Lady In My Life reprezintă argumente pentru care Michael Jackson merită să fie considerat unul dintre cei mai mari solişti ai lumii. El cântă aici ca şi cum nu ar exista „mâine”; timbrul lui, la început delicat, aproape timid, se transformă treptat într-unul hotărât, grav, şi din ce în ce mai senzual, culminând spre final (mai ales în versul cu repetiţia „all over, all over, all over, babe”), oscilând între culmi şi abisuri, îmbinând putere şi graţie, delicateţe şi sexualitate, într-unul dintre cele mai provocatoare cântece pe care le-am ascultat vreodată. The Lady In My Life – un cântec prin care Michael Jackson ne dovedeşte („all over, all over, all over...” :) că îşi merită cu prisosinţă unul dintre multele atributele cu care l-au alintat fanii pe Regele Pop: „sexy... sexy as hell”.




Nu va fi întuneric în noaptea asta
doamnă, iubirea noastră va străluci;
doar încrede-te in inima mea
şi hai să ne întâlnim în Paradis;
tu eşti în orice minune din lumea asta pentru mine,
o comoară pe care timpul nu mi-o va răpi...

Aşa că, ascultă-mi inima,
aşează-ţi trupul aproape de al meu,
lasă-mă să te invălui cu visurile mele;
eu te pot face să te simţi bine
şi, de-a lungul anilor, iubito,
te voi iubi tot mai mult, cu fiecare zi;
iată, îţi promit în noaptea asta
că tu vei fi întotdeauna doamna vieţii mele...

Lasă-te pradă mângâierilor mele
hai să facem din asta, o noapte de neuitat
fato, am nevoie de dezmierdările tale
să-mi împlinesc o fantezie –
două inimi în extaz, bătând la unison –
vino încoace, fato...

Şi te voi încălzi
în umbra nopţii
lasă-mă să te ating cu iubirea mea
eu te pot face să te simţi bine
şi, iubito, de-a lungul anilor,
chiar şi atunci când vom fi bătrâni şi cărunţi
te voi iubi tot mai mult, în fiecare zi,
pentru că tu vei fi întotdeauna doamna vieţii mele...

Stai cu mine,
vreau să stai cu mine,
am nevoie de tine din nou,
nu pleca nicăieri...

Lasă-mă să te încălzesc,
tu eşti doamna mea...
cea mai dulce atingere...
vreau să te ating, iubito,
tu eşti doamna mea şi te iubesc,
nu pleca nicăieri,
te iubesc, te iubesc, am nevoie de tine, te vreau, iubito,
stai cu mine,
nu pleca,
te iubesc...


...

27 de comentarii:

  1. La mulţi ani le urez celor care poartă nume de flori! Şi o primăvară frumoasă, tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr-adevar Romanule Frustrat, aceasta a fost si este inca piesa mea favorita. Iti dezvalui un secret numai de mine stiut: inca de pe vremea cand aveam vreo 20 de ani inchideam ochii in timp ce ascultam Lady in my life si imi inchipuiam ca Michael mi-o canta mie personal, mie si numai mie. O ascult si astazi, la 47 de ani, si plang fiindca mi-e dor de el in fiecare zi.
    Multumesc din suflet pentru traducere si comentariu, ca si pentru celelalte de altfel.
    Diana N.

    RăspundețiȘtergere
  3. ZOLY DIN PANTELIMON


    LA MULTI ANI ! şi tie,să ai parte de o viaţă minunată
    M-ai blocat…
    Părerea ta despre mine ma onorează mai mult decat îţi poţi imagina
    Stiu că nu sunt chiar genială, dar citind cuvintele tale m-am simţit ca şi cum aş fi. :)
    ITI MULTUMESC

    RăspundețiȘtergere
  4. Doamne, ce surpriza...! Chiar nu ma asteptam tocmai la piesa asta...
    E divina, perfecta si...toate lucrurile frumoase pe care le-ai spus mai sus...
    Pur si simplu o ador! Mi se pare cea mai frumoasa si mai romantica dedicatie pe care o poate primi o femeie de la omul pe care il iubeste...atat de multe reuseste sa transmita piesa asta...
    Te transpune intr-un loc...dintr-o lume...in care nu exista nimic altceva decat dragoste...

    Multumesc din suflet, Mihai! Multumesc, multumesc, multumesc!

    Va pupacesc si va imbratisez pe toti!

    Cerasela

    RăspundețiȘtergere
  5. ITI MULTUMESC DIN TOT SUFLETELUL MEU, pentru meldodie. Nu am putere sa scriu mai mult, oricum simt ca MULTUMESC este prea putin!!!

    Mitzule....n-ai idee cat ma bucur sa vad ca nu ne-ai uitat. T e:* si take care of you:)

    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi cer scuze....LA MULTI celor cu nume de Flori...acceptati intarzierea sau preventiv pentru la anu' :D

    In alta ordine de idei...comentez aici si nu la penultima postare....si fie ce o fi, ca intotdeauna imi asum ceea ce spun.

    FLORENTA....lasa modestia la o parte si "deblocheaza-te" :))...esti GENIALA...Zoly nu a gresit cand a spus asta. Poate ca nu intotdeauna postarile tale au fost in asentimentul meu, au fost cateva in care nu m-am aflat pe aceeasi lungime de unda cu tine...dar au fost destule in care nu am ezitat sa-mi spun parerea la ele, dar pentru ceea ce ai scris referitor la Elvis/Michael, ai pentru totdeauna tot respectul si admiratia mea. Singura persoana care se bucura de acest "privilegiu, al meu" a fost Mihai...dar pentru ceea ce ai scris, la postarea anterioara,
    meriti in totalitate acest respect, chiar daca pe viitor vor mai fi comentarii ale tale in care nu voi fi de acord cu tine. Mi-ar fi placut sa fiu si eu printre cei care scriu despre Elvis...dupa ce i-am citit si biografie l-am respectat si ca om, si nabii aveam 12 ani cand mi-am rasfatat ochii cu aceasta lectura, dar din pacate asa cum am mai zis, eu nu am "cuvintele la mine"...nu le pot da o forma, iar pentru asta stii ca te apreciez si mai mult.

    Asa ca inca o data "deblocheaza-te"...Zoly, ADEVAR A GRAIT!!!

    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  7. I-ti multumesc ROMANULE FRUSTRAT ca pana la urma mi-ai indeplinit dorinta,aceasta piesa e una din favoritele mele...la fel fac si eu cum spunea si DIANA N.cand ascult aceasta piesa ''inchid ochii si-mi imaginez ca MICHAEL mi-o canta doar mie''
    I-ti multumesc MIHAI ca m-ai facut sa inteleg muzica lui MICHAEL, I-TI MULTUMESC ca m-ai facut sa-l cunosc mai bine pe MICHAEL si lista poate continua...
    FLORINA

    RăspundețiȘtergere
  8. Eleganta, senzualitate dusa pana la extrem, aceeasi magie prin care ascultand te transpui intr-o alta dimensiune..Pur si simplu...minunata...
    Nadia

    RăspundețiȘtergere
  9. The lady in my life - o piesa superba; obisnuiesc sa o las sa cante "over and over again", la un volum destul de mare. Imi place sa conduc masina si sa las aceasta melodie sa ma invaluie, sa-mi patrunda in suflet, sa-mi dea o stare perfecta. Stiu fiecare sunet care va urma, de fapt - mai mult simt fiecare nota si fiecare cuvant, decat sa le aud. Nu ma satur niciodata de ea. Si ma intreb, ce suflet trebuie sa aiba persoana care poate sa cante in acest fel, care sa poata sa te faca sa te simti in al noualea cer doar ascultandu-i glasul, care sa poata transmite atat de mult. Ma bucur ca nu ai uitat aceasta melodie, Mihai, desi as fi vrut sa stiu mai multe despre ea. Poate lucruri pe care nici tu nu ai de unde sa le afli. ca de exemplu: ce-i transmitea aceasta melodie lui Michael, ce simtea el atunci cand o canta (oare la cine se gandea), de ce nu a cantat acest cantec in concerte, de ce nu l-a promovat? Pentru ca este o melodie minunata, aproape clasica pentru mine. Ca de obicei, atunci cand este vorba despre Michael, as vrea sa stiu totul si totusi sa nu il deranjez cu nimic.

    RăspundețiȘtergere
  10. Cum sa va uit bre, mitzule?... cand eu intru aproape zilnic sa vad ce mai faceti :*
    Doar ca uneori...prefer sa tac:D

    Va pupacesc!

    Cerasela

    RăspundețiȘtergere
  11. Dragă Anonim (mi-ar plăcea mult să semnaţi cu un nume, oricare, sau măcar cu o iniţială, atunci când comentaţi, astfel aş putea şi eu să mă adresez personalizat :); din păcate, întrebările tale ţin de lucruri pe care nu le ştiu despre Michael Jackson. Dar aş putea încerca să le bănuiesc. Albumul “Thriller” a fost lansat în 1982, pe când Michael avea 24 de ani. La vârsta aceea, încă mai copilărea. Nici barba nu-i crescuse bine. La vârsta aceea, Michael Jackson era (încă) un adolescent ingenuu şi copilăros, căruia nu-i stătea mintea la fete, ci la başi, ritm şi sintetizator. La vârsta aceea, Michael Jackson nu compunea cântece de dragoste. Dacă ne uităm bine, pe albumul “Thriller” nu sunt decât trei cântece de dragoste: “Baby Be Mine”, “P.Y.T.” şi “The Lady In My Life” (“The Girl Is Mine” îl consider mai degrabă un joc copilăresc decât un cântec de dragoste). Niciunul dintre ele nu e compus de Michael. E adevărat că asta nu l-a împiedicat să le interpreteze dumnezeieşte :) Poate că, atunci când a înregistrat-o, se gândea la fata visurilor lui... poate că se gândea la o prinţesă de basm, sau poate la persoana aceea perfectă, la care ne gândim şi pe care o aşteptăm cu toţii, la vârsta adolescenţei şi a primei tinereţi, să ne întregească viaţa. Nu e obligatoriu ca acea persoană să aibă un nume şi un chip. Important este că ea există, pentru fiecare dintre noi – prin urmare, a existat şi pentru Michael Jackson... doar asta este natura umană, nu-i aşa? :)

    Vă mulţumesc mult, tuturor, pentru comentarii. Şi mă bucur să văd lume nouă pe-aici :)

    RăspundețiȘtergere
  12. We don't have to be over 21 (to fall in love) cand a cantat si a inregistrat aceasta melodie, Michael era copil, dar nu ar trebuie sa subestimam copiii, si cu atat mai putin pe Michael, era copil dar sunt sigura ca intelegea sensul melodiei/versurilor, intelegea ce canta. Michael cand a inregistrat si cantat The lady in my life, avea 24 de ani, era si copilaros(childlike NOT childish!!!), dar era indragostit de multi ani, cunostea sentimentul de iubire, automat stia si ce inseamna sa suferi. Sunt sigura ca Michael a cunoscut sentimentul de iubire la o varsta frageda, 16-18 ani (poate chiar mai putin, dar nu ma risc), piesa The lady in my life, nu era scrisa de el, dar cand i-a citit verusile sigur s-a gandit la peroana iubita, cred ca atunci cand a inregistrat piesa The lady in my life, e foarte posibil sa fi cantat piesa cu gandul la persoana iubita.
    Michael a scris piese de dragoste foarte intense, una la 22 de ani, cu doi ani mai tanar decat la 24, si ca orice tanar de 22 ii statea minte si la astfel de lucruri, la orice tine de iubire si de ceea ce inseamna o relatie dintre o femeie si un barbat, e normal si e firesc, era foarte dornic de-a cunoaste femeia!. Michael in 1982 a scris si produs pt Diana Ross piesa - Muscle, iar in 1985 Eaten Alive tot pt Diana!, doua piese de dragoste scrise cu gandul la Diana Ross, super!
    Iar in 1990 Michael a scris, in amintirea relatiei lui de iubire cu Diana Ross piesa Remember the time! Prin versuri povesteste momentele petrecute cu ea!

    MJDR

    RăspundețiȘtergere
  13. sorry, am incurcat anii, tot 24 avea si cand a scris "Muscle", iar in '85 avea 27

    MJDR

    RăspundețiȘtergere
  14. tocmai ce m-am informat mai bine, Eaten Alive a fost scris de Michael in colaborare cu Barry, ceva stiam eu. Melodia a ajuns la Diana, cred ca a fost scrisa pt ea, cred ca din acelas motiv, pt a o ajuta in cariera, la fel cum a facut si cu muscles.
    "Eaten Alive" is the title track of Diana's 1985 album and the song itself was written by Michael Jackson and Barry and Maurice Gibb (from Bee Gees, yes). Enjoy!

    Dar Muscles, a fost scris doar de Michael pt a o ajuta in cariera pe Diana. Diana Ross's 1982 single "Muscles" was written and produced by Michael Jackson, who also sang background vocals.

    MJDR

    RăspundețiȘtergere
  15. Draga Mihai, multumesc mult pentru raspuns. Sunt de acord cu tot ceea ce ai spus despre EL. Eu nu fac parte din "lumea noua", pentru ca citesc toate postarile de foarte mult timp, le astept, le caut, ma simt implinita in ziua in care apare un articol nou. Simt ca in ziua aceea mi s-a facut un cadou. Numai ca sunt foarte timida, nu am prea indraznit sa-mi expun gandurile si sentimentele, nici macar sub protectia anonimatului (cum spune un mai vechi cliseu). Am hotarat insa de un timp ca e cazul sa incep sa-mi spun parerile. Si - Cristina este numele meu. O noapte frumoasa va doresc, lipsita de intuneric.

    RăspundețiȘtergere
  16. Într-adevăr cântecul "The Lady In My Life" este extrem de senzual. Iată ce spune însuşi Michael despre acesta în "Moonwalk" (traducerea nu-mi aparţine este din ediţia în româneşte a cărţii, apărută în 1992, aşa că sper să respecte textul original din engleză):
    "The Lady In My Life a fost una dintre cele mai dificile melodii realizate de mine. Ne obişnuiserăm cu multe repetiţii, astfel încât sunetul vocal să fie perfect, dar Quincy nu era satisfăcut de mine, chiar şi după zeci de repetiţii. În cele din urmă, m-a luat deoparte în timpul unei pauze şi mi-a spus să cânt, ca şi cum m-aş ruga. Chiar aşa a spus. Dorea să mă întorc în studiou şi să mă rog, literalmente. Deci m-am întors şi le-am spus să stingă luminile din studiou şi să tragă draperiile dintre acesta şi camera de control, astfel încât să nu mai fiu conştient de mine. Q a dat drumul la bandă, iar eu m-am rugat. Rezultatul este ceea ce auziţi pe disc."

    RăspundețiȘtergere
  17. Mihai te rog daca se poate sa comentezi un pic ''The Michael Jackson Tapes'' by Rabbi Shmuley Boteach. Nu inteleg de ce Michael a fost niste marturisiri atat de intime acestui individ. Alex

    RăspundețiȘtergere
  18. It's from Ebony, dec. , 1982:

    "Ebony: Any Black ladies in your life?
    Michael: "Sure, but you wouldn't take me seriously."
    Ebony: Try me.
    Michael:"It's Diana Ross. I love her."
    Ebony: Do you mean as a "big sister?"
    Michael: "No, that's not what I mean. See, I told you that you wouldn't take me seriously.
    Ebony: You're not saying you'd like to marry Diana Ross, are you?
    Michael: "Oh yeah, I'm saying that."
    Ebony: But she's so much older than you.You mean you feel something other than close friendship for her?
    Michael: "Uh huh. And what does age have to do with it? Look at it this way: how old would you be if you didn't even know how old you are?"

    interviul il gasiti aici
    http://mj.vivomi.com/archived-e-magazine-ebony-1982-michael-jackson.php#comment-37359452
    fragmentul este din penultima pagina, in josul paginii.

    Michael foare rar a fost sincer cu adevarat, nu prea a spus adevarul suprem in interviuri, dar in acest interviu este unul din putinele momente cand a fost cam sincer, probabil pt ca se saturasera sa nu fie crezut, sa-l ia lumea la misto in privinta Dianei!

    MJDR

    RăspundețiȘtergere
  19. Va urez tuturor un Paste fericit si Lumina Invierii sa va indrume pasii vietii in fiecare zi!
    Mihai pentru tot ce faci si pentru tot ce ne daruiesti o adanca reverenta.Un Paste fericit si Luminat iti doresc!
    Cat despre Michael,el este mereu cu mine asa ca nu va lipsi nici de Paste...
    Cu drag pentru toti,Alina!

    RăspundețiȘtergere
  20. Fie ca Lumina Sfântă a Învierii să vă călăuzească pașii în călătoria spirituală a vieții!
    Sufletul și casa să vă fie încălzite de iubire și pace!

    RăspundețiȘtergere
  21. Paste Fericit si Luminos!
    Hristos A Inviat!

    Cerasela

    RăspundețiȘtergere
  22. PASTE FERICIT TUTUROR, CU IUBIRE , IMPLINIRE SI LUMINA IN SUFLETE
    ZUZA

    RăspundețiȘtergere
  23. Hristos a Inviat!
    Lumina fie cu voi pe vecie!
    Cu drag

    RăspundețiȘtergere
  24. Am incercat de cateva ori sa-i soptesc la ureche iubitelei mele cateva versuri din melodia asta seara la culcare.Dulcica cum e, imi acopera gura cu sarutari ...apoi eu o iau de la capat, si tot asa !!Zilele astea am fost plecati la naiba in praznic, acolo unde intoarce soimul si nici semnal la telefon nu aveam . In pustietate alaturi de iubita mea m-am simtit ca in jurnalul lui Adam si al Evei !!
    Urarea mea tardiva sper sa nu deranjeze pe nimeni! Hristos a Inviat !

    Zoly din Pantelimon

    RăspundețiȘtergere
  25. Jordy Chandler nu a fost şi nu este un geniu...nici mai mare şi nici mai mic...:)
    Scenariul pentru "Robin Hood Men In Tights" a fost scris...parţial...de către Evan Chandler,tatăl lui Jordy,în colaborare cu regizorul şi producătorul filmului,Mel Brooks şi cu J.D.Shapiro.
    Materializarea acestui scenariu a fost una dintre condiţiile impuse de Evan Chandler pentru renunţarea la procesul intentat lui Michael Jackson în 1992

    Pentru că atât eu cât şi computerul meu suntem în perioadă de "refacere"...:)...inchei aici, dorindu-vă toate cele bune.

    RăspundețiȘtergere
  26. Va rog sa semnati aceasta petitie si sa o dati mai departe,MICHAEL merita mai mult decat atat!
    Petitie:''Imbunatatirea monumentului Michael Jackson din parcul Herastrau!''-PetitieOnline.ro

    Florance

    RăspundețiȘtergere

AVERTISMENT!

Orice comentariu care contine limbaj jignitor la adresa autorilor blogului, a cititorilor sau a comentatorilor sai, va fi expediat in Zona Fantoma, sa-l caute pe Generalul Zod :)