vineri, 30 noiembrie 2012

Michael Jackson a fost un "caz extrem" în toate privinţele



...Prea bun, prea amabil, prea talentat, prea simpatic, prea faimos, prea bogat, prea generos, prea frumos, prea sexy, prea inteligent, prea de încredere, prea onest, prea... mai spuneţi şi voi...







You’re simply the best,
Better than all the rest,
Better than anyone,
Anyone I ever met...”






31 de comentarii:

  1. 30 NOIEMBRIE 1982
    30 NOIEMBRIE 2012

    30 DE ANI DE LA LANSAREA
    “THRILLER”


    CEL MAI BINE VANDUT ALBUM AL TUTUROR TIMPURILOR!
    CASTIGATOR AL DISCULUI DE PLATINA IN 16 TARI.
    “NUMBER 1” TIMP DE 37 DE SAPTAMANI IN TOPUL BILLBOARD
    “NUMBER 1” TIMP DE 43 DE SAPTAMANI IN TOP 10

    Lansat in 30 Noiembrie 1982, Thriller a fost unul dintre primele albume ale carui single-uri au fost promovate cu videoclipuri, iar sapte dintre ele au intrat in Billboard Hot 100.
    In toate videoclipurile, IN SPECIAL IN THRILLER, Michael isi dovedeste cu prisosinta MAIESTRIA DE DANSATOR DE NEEGALAT.

    “THRILLER” a castigat toate premiile posibile:
    - Opt premii Grammy
    - Sapte premii American Music Awards
    - Videoclipul a castigat in 1984 Grammy Best Video Album
    - iar in 1985 Grammy Best Video, Long Form
    - MTV i-a acordat in 1984, premiile pentru – interpretare- coregrafie- si al spectatorilor
    - In 1999, a fost cotat “ NUMBER 1 “ in topul celor mai bune 100 de videoclipuri din toate timpurile


    “THRILLER” va inseamna pentru totdeauna, MICHAEL.
    LA MULTI ANI, THRILLER!
    LA MULTI ANI, MICHAEL!

    Din toata inima,
    Dorina

    RăspundețiȘtergere
  2. 30 ....... din toate punctele de vedere .....

    Oare in ce fel ar fi sarbatorit Michael Jackson aceasta fructuasa aniversare ???

    - Acum 30 de ani , MJ a schimbat prin acest album nu numai muzica pop ci toata muzica . Influentele sale se intalnesc si in ziua de azi in tot ce apare nou pe piata in domeniul muzical , si se vor intalnii ..... poate pentru totdeauna !

    - A devenit ,, Rege '' in acea zi , si nu pentru ca a fost numit sau a mostenit aceasta distinctie , ci prin siplu fapt ca a facut ce a stiut mai bine cu talentul sau , a facut totul din inima si fara restrictii .

    - Cu acest album , si cu videoclipul Thriller , a ridicat fara sa vrea treleviziunea MTV pe cele mai inalte culmi ale rating-ului .....

    - A facut un etalon din acest vidoclip , folosit anii buni in toate televiziunile de profil cu renume din lume . Daca cineva vroia sa afle daca avea un videoclip bun , comercial trebuia sa il compare cu Thriller ....... ce ziceti ???

    - Si nimeni nu a reusit pana astazi sa ii doboare recordul la vanzari !!! Bravos MJ !


    Multumim Michael inca odata , ca ,, ai schimbat lumea '' , si ca ne-ai dat ocazia sa ascultam si vedem un talent impresionant , unicat si cu o sursa imensa de potential .... care va dainui mult timp pe la noi prin ograda pamanteasca !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. “A devenit “REGE” pentru ca facut ce a stiut mai bine cu talentul sau, a facut totul din inima si fara restrictii”

      “Multumim Michael inca odata , ca ,, ai schimbat lumea '' , si ca ne-ai dat ocazia sa ascultam si vedem un talent impresionant , unicat si cu o sursa imensa de potential .... care va dainui mult timp pe la noi prin ograda pamanteasca!”

      Multumim, pentru cuvintele tale minunate la adresa Regelui Muzici, Dansului si Videoclipului!
      FOREVER!

      Ștergere
    2. Ma gandesc… incerc sa vizualizez…si ma intreb: Unde ar fi ajuns astazi arta videoclipului sau, mai bine zis, a filmului de scurt-metraj, asa cum ii placea lui Michael sa-l denumeasca, daca el ar fi trait? Daca el ar fi fost apreciat si iubit de toata lumea, nu distrus picatura cu picatura de cei care nu au mai incaput de el, daca imensul lui potential ar fi fost folosit in toti acei si acesti ani, in a gasi noi modalitati de a face din videoclip o adevarata arta in redarea cu cat mai multa acuratete a mesajului cantecului, o adevarata arta din a imbina atat de perfect muzica, ritmul ei, cu miscarile dansului?
      - Cate zeci, sute de ani de progres nu am fi castigat daca valoarea ar fi fost recunoscuta, si nu distrusa de-alungul timpului? Daca am folosi potentialul fiecaruia, in loc sa incercam sa il distrugem pentru diverse motive?!-
      Arta, in Dans, Muzica, Videoclip, Film de scurt-metraj, poate chiar in Cinematografie, ar fi avut atat de mult de castigat daca Michael, in loc sa fi fost determinat in mod josnic sa se izoleze, ar fi stat alaturi de tinerii artisti pentru a-i ajuta, pentru a le deschide noi oportunitati, pentru a-i indruma spre o gandire deschisa, pentru a le influenta munca, stilul de lucru, bucuria cu care ar trebui sa se daruiasca in tot ceea ce fac!....
      Este trist cum, distrugandu-ne valorile si potentialele, ne distrugem, clipa dupa clipa, viitorul.
      FOREVER!

      Ștergere
  3. “ADESEA OAMENII PUR SI SIMPLU NU VAD CEEA CE VAD EU. AU PREA MULTE INDOIELI”
    ……..”EU STIAM CE PUTEM FACE DIN ACEST DISC” …… /M.J.J.

    Cine altcineva ar putea sa ne vorbeasca cu mai multa convingere despre dorintele, sperantele sau indoielile, despre munca colosala, dusa pana la epuizare, pentru realizarea unui album care s-a dovedit a fi cel mai bun, cel mai bine vandut, asa cum el insusi a sperat, ridicandu-l deasupra tuturor si deasupra celui care fusese pana atunci?
    Despre aspiratiile avute inca din copilarie de a deveni cel mai bun?
    Nimeni altul decat Michael, in cartea autobiografica “Moonwalk”!

    “ Inca din copilarie visam sa inregistrez discul cu cea mai buna vanzare din lume. Imi amintesc cand mergeam la inot cum imi puneam in minte o dorinta inainte de a sari in bazin. Nu uitati, am crescut stiind ce inseamna harnicia, intelegerea, atingerea unui scop, si mi s-a spus ce este si ce nu este posibil. Voiam sa fac ceva deosebit. Imi intindeam mainile, ca si cum as fi vrut sa-mi trimit gandurile in spatiu…..Imi spuneam: “Asta este visul meu. Asta este dorinta mea”….

    “Cred in dorinte si in capacitatea unei persoane de a-si indeplini o dorinta. Cred din tot sufletul…Iar o dorinta este mai mult decat o dorinta, este si un scop. Este ceva ce poate deveni realitate cu ajutorul constientului si subconstientului tau.
    … Le-am spus ca Thriller trebuie sa fie mai bun decat Off the Wall. Recunosc ca doream ca acest album sa aiba cea mai mare vanzare din toate timpurile. Au inceput sa rada. Parea o dorinta abstracta, nerealizabila…”

    “Au fost situatii in timpul inregistrarii cu Thriller, cand ma emotionam sau ma suparam pentru ca nu-i puteam face pe cei cu care lucram sa vada ceea ce vedeam eu. Adesea oamenii pur si simplu nu vad ceea ce vad eu. ..
    Nu poti sa dai tot ce e mai bun in tine cand tu insuti ai indoieli. Cred insa ca mintea noastra este suficient de puternica sa ne ajute sa obtinem ce vrem. Eu stiam ce putem face din acest disc.
    Aveam o echipa valoroasa, idei bune si stiam ca putem face un lucru deosebit…”

    “Am muncit din greu, dar este adevarat ca numai daca dai totul, poti obtine ceva de calitate.
    Eu tind spre perfectiune. Muncesc pana cad din picioare. Iar la acest album, care initial s-a numit “Starlight”, asa am muncit…..
    Thriller a fost un proiect dificil. Eu eram atat de emotionat incat nu mai aveam rabdare sa-l vad pe piata. Cand am terminat, n-a fost nici o sarbatorire a evenimentului, de care sa-mi pot aminti. Nu ne-am dus nici la discoteca, nici altundeva. Doar ne-am odihnit. Asta este felul meu de-a sarbatori.”

    “Cele trei videoclipuri pentru televiziune – Billie Jean, Beat It si Thriller – faceau parte din conceptia mea originala cu privire la album. Eram hotarat sa prezint acesta muzica intr-un mod cat mai atragatorb cu putinta.
    Pe atunci ma uitam cum fac altii emisiuni TV si nu puteam intelege de ce atat de multe erau primitive si slabe. ..Telul meu este ca tot ceea ce fac sa fie la superlativ, indiferent de domeniu, deci de ce sa muncesc atat la album si apoi sa fac un videoclip groaznic? Doream ceva care sa-i lipeasca pe spectatori de televizoare, ceva care sa poata fi vazut mereu. De la inceput, ideea a fost sa le ofer oamenilor calitate. Deci doream sa fac o munca de pionerat in acest domeniu relative nou si cele mai bune videoclipuri “


    Videoclipul?.. In ziua de azi si in lipsa ta, este fara substanta… Este trist… Este fara vlaga…
    O imbarligatura de gesturi obscene, fara inceput si cu un sfarsit ambiguu, care nu transmite decat o stare de discomfort si de tristete…
    Este o zbate, un abur, o incercare a fi ceva…sau altceva….sau mai bine blasfemie, ca da mai bine….sau obscenitate si lascivitate…ca tot se poarta…
    Rar exprima ceva din ceea ce vrea sa transmita melodia, daca acesta vrea intr-adevar sa transmita ceva…inafara de…De multe ori, mai bine ai asculta melodia, fara videoclip…si chiar si fara cuvinte…fara acele miscari care se numesc “dans??”!!

    NE ESTE ATAT DE DOR DE TINE, MICHAEL!


    Dorina

    RăspundețiȘtergere
  4. Tot ceea ce se poate spune despre MICHAEL este la SUPERLATIV! MICHAEL E INTRUCHIPAREA PERFECTIUNII!
    As pute sa spun doar atat : MICHAEL ERA PREA FRUMOS CA SA FIE ADEVARAT SI PREA BUN PENTRU LUMEA ASTA!

    As vrea sa amintesc ca azi s-au implinit 30 de ani de cand a fost lansat cel mai bun album al tuturor timpurilor : THRILLER! Continand nestemate rare, albumul THRILLER i-a permis lui MICHAEL să rupa barierele rasiale prin apariția sa la MTV cu videoclipul Billie Jean.
    LA MULTI ANI, THRILLER!

    Marinela

    RăspundețiȘtergere
  5. “They told him: don't you ever come around here
    Don't wanna see your face, you better disappear
    The fire's in their eyes and their words are really clear .
    So beat it, just beat it “

    “I-au spus: Sa nu mai vii pe-aici niciodata
    Nu vrem sa-ti mai vedem fata, mai bine ai disparea!
    Focul e-n ochii lor si cuvintele le sunt foarte clare.
    Asa ca sterge-o, doar sterge-o.”

    “Beat It” este tipul de cantec rock pe care Michael si l-a dorit a fi cu totul diferit de muzica rock din acea vreme. Este una dintre melodiile albumului Thriller cu cel mai mare succes.
    I-a placut tot timpul sa creeze piese care sa placa copiilor, ei reprezentand, de-alungul intregii sale cariere, sursa cea mai importanta, si in acelasi timp indragita, de inspiratie.
    Ii considera un public foarte pretentios si il amuza sa compuna pentru ei, sa le cunoasca preferintele, aspiratiile.
    “ Nu-ti poti bate joc de ei”- spunea el… “Daca lor le place, inseamna ca este vorba de o melodie formidabila, indiferent de ce spun clasamentele.”
    DETESTAREA VIOLENTEI a fost pentru Michael, dupa cum el insusi se destainuie in cartea autobiografica, o profesiune de credinta. Acesta este si mesajul melodiei, mesaj care-i indeamna pe copii sa fie inteligenti si sa evite incurcaturile.
    “Nu vreau sa zic ca trebuie sa intorci si celalalt obraz atunci cand te pocneste cineva, dar daca esti la stramtoare si n-ai de ales, incearca sa te retragi inainte ca violenta sa izbucnesca…
    Spre mandria mea, eu rezolv toate divergentele cu altii pe cale pasnica si cu intelepciunea ca aleg cea mai buna solutie posibila“

    RăspundețiȘtergere
  6. Michael si dorea mult sa schimbe atitudinea casei de discuri care, in general, nu credea ca un nou album va fi cu mult mai bun decat cel de dinainte.
    Si si-a dovedit cu prisosinta spiritul managerial, vizionar, lasandu-l pe Frank Dileo sa se ocupe de trasformarea visului sau cu Thriller in realitate.
    Frank a muncit enorm si s-a dovedit a fi, dupa cum spunea Michael, mana sa dreapta in timpul anilor ce au urmat. Cand a ascultat “Beat It”, i-a placut foarte mult.
    “Intelegerea profunda a industriei inregistrarilor s-a dovedit nepretuita. De exemplu, am scos pe piata ‘Beat It” ca single, in timp ce “Bilie Jean” era inca pe locul I. Cei de la CBS urlau: - Esti nebun. O sa ucideti pe Billie Jean.- Dar Frank le-a spus sa nu-si faca probleme ca ambele melodii vor fi extraordinare, concomitent in Top 10. Asa a si fost.
    Albumul a fost un mare success. Fara limite. De fiecare data cand se reedita, se vindea tot mai repede.”
    Asa s-a intamplat cu “Beat It”

    RăspundețiȘtergere
  7. “AM FACUT IMPREUNA REGIA, FRAMANTAND SI SCULPTAND INTREAGA MATERIE.”

    Dupa o discutie avuta cu Bob Giraldi, Michael si-a dat seama ca acesta este regizorul ideal pentru videoclipul “Beat It”.
    Cand Michael a compus cantecul, s-a gandit la banditii de pe strada.
    Una dintre ideile geniale a fost aceea de a folosi in film “marfa” reala. Ca urmare, in prima secventa, cea din tripou, cei care apar nu sunt actori. Ci sunt niste copii vagabonzi, duri, pentru care nu a fost nevoie de machiaj.
    “Desi nu fusesera adusi adevaratii banditi din cartier, la inceput baietii ne cam intimidasera. Eram bine paziti…apoi ne-am dat seama ca nu era nevoie de toate astea, ca banditii erau in mare parte umili, draguti si amabili in relatiile cu noi. Doreau sa fie vazuti si respectati, iar acum noi urma sa-I distribuim la televiziune. Le placea la nebunie asta. Sunt razvratiti, dar razvratiti care vor atentie si respect. Ca noi toti, vor si ei sa iasa in evidenta. Iar eu le-am dat ocazia asta. Se purtau atat de frumos cu mine- politicosi, linistiti; ma sprijineau in tot ce faceam. Dupa numerele de dans mi-au laudat munca si pot spune ca asta a contat enorm….
    Adevarul acelei experiente a iesit la iveala pe acran. Videoaclipul “Beat It” era intr-adevar incitant. Simteai viata de pe strada si realitatea acestei vieti….Nu erau actori, interpreti, erau departe de asa ceva.m Erau ei insisi, iar senzatia pe care ti-o dadeau era spiritual lor”

    Michael s-a intrebat tot timpul daca acestia au inteles mesajul cantecului asa cum a dorit el a fi inteles.
    Aceeasi strategie va mai fi folosita, cu succes, si in alte videoclipuri ale sale.

    TOTeu:)

    RăspundețiȘtergere
  8. “MUZICA MEA E CA OPERA LUI MICHELANGELO. E NEMURITOARE. NU PIERE.
    E PRECUM CAPELA SIXTINA. E AICI PENTRU O VESNICIE.
    TOT CE FACEM TREBUIE SA FIE ASA!
    NU CONTEAZA CAT TIMP AI FOST PLECAT, CAT TIMP NU AI CANTAT.
    CONTEAZA CE AI OFERIT. MARETIA E MARETIE!
    ASTA E ARTA INEPUIZABILA!”

    Michael Jackson

    RăspundețiȘtergere
  9. MICHAEL ESTE, IN CONTINUARE, AICI, CU NOI!!!
    VOI NU II SIMTITI PREZENTA???


    Ca sa nu ma repet in ceea ce as fi dorit sa spun despre melodiile si videoclipurile “Thriller”, m-am intors in timp, cu un an in urma, in aceeasi perioada. Pe langa comentariile bine documentate care veneau sa completeze descrierea unor etape legate de munca titanica desfasurata pentru realizarea albumului, m-am oprit o clipa asupra cuvintelor spuse cu durere in suflet de catre Nadia, cuvinte care mi-au umplut ochii de lacrimi si care m-au facut sa revad, pentru o fractiune de secunda, o anumita imagine din Earth Song… cea a durerii din ochii oamenilor ce cad in genunchi pe pamantul iubit, strangand cu putere tarana, si in a caror privire se citeste o singura intrebare si cumplitul ei raspuns:
    inutilitatea si zadarnicia urii si a distrugerii.
    Nadia, iarta-ma ca indraznesc, ca in aceasta seara de decembrie, sa repun in pagina gandurile tale de acum un an…. In aceste momente, nu as gasi o mai buna exprimare a ceea ce simt:

    “De ceva timp incoace am observat trend-ul de a aparea cat mai putine comentarii la postarile lui Mihai....Mi-am spus: ,,ok, fie nu se regasesc in postari, fie nu ii intereseaza subiectul, fie vor sa pedepseasca pe cineva din motive necunoscute si neintelese de mine"...Si daca pana acum nu am facut decat sa inregistrez fenomenul, acum sunt pur si simplu ...blocata...Cum????????? La o postare in care se aniverseaza albumul ,,Thriller" doar atat de putini se manifesta? Chiar nu se intelege ca aici este vorba de Michael????????
    Unde sunt toti aceia care se bateau cu pumnul in piept care sunt fani mai mari sau mai adevarati ai lui MJ? Fie capacitatile mele intelectuale si emotionale nu mai functioneaza pentru ca astfel ma simt total depasita de aceasta situatie...Stiu, acum se va replica ca nimeni nu stie ce este in sufletul celuilalt, dar..daca atata timp s-a considerat activitatea pe acest blog ca un omagiu adus lui Michael, acum de ce nu mai este asa?
    Sunt intrebari mai mult sau mai putin retorice puse fara intentia de ataca, dar ..am simtit nevoia sa le exprim la fel cum au facut atatia altii aici timp de doi ani si ceva...”

    Ma intreb, ca si tine atunci, caror forte ale intunericului a trebuit sa raspunda fiecare, pentru ca acum, aici, sa fie atat de putini cei care mai “indraznesc”, sau mai au acea “tragere de inima”,in a-si exprima in continuare gratitudinea fata de cel caruia ii este dedicat acest blog?!
    MICHAEL ESTE ARTISTUL SI OMUL PENTRU CARE SUNTEM AICI.
    Este el mai putin important acum?....este el intr-o masura mai mica artist al mileniului?...este el un om cu un suflet mai putin ales, acum, fata de altadata?....
    Cum putem face ca adevarul despre el sa triumfe, daca ne retragem in noi, iubindu-l in continuare “in tacere”?
    Ajuta oare tacerea, in acest caz, la altceva decat poate ….numai la uitare, in timp?!
    Nu…nu doare atat de mult faptul ca unii isi continua si azi opera de denigrare a persoanei lui, cat faptul ca iubitorii lui se retrag incet, incet, sub diverse motive ….in tacere.

    Dorina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate ca nu e nevoie sa postam comentarii ci doar sa citim si sa apreciem ceea ce face Mihai. Faptul ca toti intram pe site cred ca demonstreaza clar faptul ca Michael ne capteaza atentia tuturor.
      Ma uit pe youtoube la videoclipurile lui MJJ si vad in subsol comentarii de genul " cum Gaga sau Bieber au 100.000.000 de vizualizari si MJJ mai putine" si as vrea sa le spun ca cei care ii iubesc muzica au deja CD sale pe care le asculta sau le vizualizeaza. O gaga sau un alt cantaret actual e ascultat vremelnic pe youtoube dar muziaca lui Michael este cumparata pentru a fi ascultata o viata.
      Asa si cu comentariile. Nu trebuie sa scriem pagini intregi pentru al iubi. Iubirea a fost pentru el cel mai important lucru.
      Si totusi ...... va iubesc pentru ca sunteti aici si scrieti minunat
      Daniela

      Ștergere
    2. Multumesc, Daniela, pentru bucuria pe care o aduci!
      Esti una dintre miile de raze de lumina de care "adevarul despre Michael" are atata nevoie acum!
      Dorina

      Ștergere
  10. Ii vedem chipul in zeci si zeci de fotografii si imagini, gratie internetului.
    Il urmarim dansand si cantand in mii de videoclipuri.
    Dar, niciunde nu ii simtim sufletul si daruirea, ca in versurile cantecelor sale!
    Niciunde nu ii simtim maretia spiritului, ca in poemele si reflectiile din “Dancing the Dream”!
    Niciunde nu ii simtim pasiunea si candoarea, ca in interviurile si povestirile sale!
    Niciunde nu ne lasam coplesiti de iubirea fata de copii si grija fata de problemele omenirii, ca in discursurile sale!
    Niciunde nu ne doare “durerea” sa fata de tragedia acestei planete, asa ca in declaratiile sale!

    Si niciodata nu-l vom putea cunoaste si intelege mai bine, decat daca stam de vorba cu el!
    El ne asteapta aici, din toate timpurile!....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc, Mihai, pentru ca ne-ai ajutat si ne ajuti sa stam de vorba cu Michael!

      Multumesc fiecaruia in parte pentru gandurile si cuvintele minunate spuse aici, de-alungul timpului.
      Dumnezeu sa va binecuvanteze!
      TOTeu:)

      Ștergere
  11. Mie mi se pare un lucru foarte frumos sa ne spunem aici parerile despre MICHAEL, sa impartasim informatiile despre viata sa magica, dar si dragostea fata de acest om, sau, mai bine-zis, SUPRAOM, care ne-a marcat existenta si care ne-a aratat ce inseamna cu adevarat IUBIREA!
    Si cu atat mai mult acum, in prag de Sarbatoare, sa ne inclinam in fata a TOT ceea ce inseamna MICHAEL JACKSON.
    Aici e un filmulet cu una dintre melodiile de pe albumul Jackson 5 Christmas Album :

    http://www.youtube.com/watch?v=msjxQWk23jo

    SARBATORI FERICITE!
    Marinela

    RăspundețiȘtergere
  12. Oh, mii de scuze! Acum am vazut ca am pus un link gresit. E vorba de un filmulet la care am folosit o frumoasa melodie a lui Freddie Mercury, dar cu imagini cu MICHAEL.
    Acum chiar o sa pun link-ul cu melodia de pe albumul Jackson 5 Christmas Album:

    http://www.youtube.com/watch?v=5E9CNRaCcnc

    Inca o data, mii de scuze!
    Marinela

    RăspundețiȘtergere
  13. Un remeber de Craciun:

    FANII LUI MICHAEL JACKSON SUNT O RASA RARA!
    A SE CITI: FII MANDRU CA ESTI FAN MJ!


    „Fanii lui Michael Jackson sunt o rasa neobisnuita. Ar fi greu de găsit o altă comunitate de fani al cărei obiect de admirație sa fie subiectul unei condamnari atat de inutile.
    De-a lungul timpului, entuziastii MJ au observat cum adoratia pentru idolul lor, la nivel global, se transforma într-o caracterizare diforma si evident abuziva, raspandita in lumea intreaga de catre presa si public deopotriva. Cu toate acestea, pana acum, fanii adevarati MJ nu l-au abandonat. Cu cat cei mai puternici adversari ai lui Michael încerca sa-l afunde in deznadejde, cu atat mai mult cei mai puternici adepti ai lui îl iubesc, chiar dacă aceasta presupune curajul de a persista în mijlocul a tot ce se intampla.
    Rabdarea continua a lui Michael este un exercitiu de putere si rezistentă în fața adversitătii și incertitudinii. Fanii lui Michael si-au invatat bine lectia, deoarece acestia infrunta cu fermitate, aproape zilnic, „montagne russe-ul” emoțional, care este o experientă necesara fiecarui sustinator Jackson. Ei se minuneaza de talentele sale aparent inepuizabile si aplauda victoriile sale. Ei rad cu el în fericirea lui, plang cu el în durerea lui si se roaga pentru el, în vremuri tulburi.
    Inimile lor se încalzesc atunci când el este imbratisat, si sangereaza atunci când el este maltratat.
    În ciuda suisurilor stratosferice si coborasurilor aparent cavernoase care vin odata cu faptul de a fi fan MJ, ei ii raman loaiali. Asemenea lui Michael, ei refuza sa permita neavenitilor sa le fure bucuria, sa le obstructioneze calea sau sa le modeleze optiunile. Asemenea lui Michael, ei refuza sa isi aiba destinul definit sau dictat de altcineva.
    Refuza, de asemenea, sa stea cu mainile în san in fata oricarei incercari de a i se nega lui Michael mostenirea castigata pe buna dreptate. Pur si simplu, fanii lui MJ sunt la fel ca si el în tot ceea ce ei nu vor sa fie descurajati. Prin natura chemarii lor, fanii lui Michael sunt în mod constant chemati sa-si puna intreaga armura, sa stea pe liniile din fata si sa lupte.
    Deseori, cu stiloul in mana precum cu o sabie, ei lupta alaturi si pentru dreptul lui Michael la omenie, la bunavointa. Procedand astfel, ei lupta pentru toleranta dincolo de prejudiciu, iubire neconditionata dincolo de critica, intelepciune dincolo de ignoranta si dreptate dincolo de inegalitate - nu numai pentru Michael, dar si pentru ei însisi. Luptele sunt fara sfarsit, anevoioase si adesea istovitoare mental si fizic.
    Cu toate acestea, mai degraba decat sa se predea sau sa reconcilieze, fanii lui Michael rezista. Ei rezista dorintei de a-l abandona pe Michael atunci cand totul pare pierdut. Ei renunta la ideea ca a lor este o cauza pierduta. Ei refuza sa abandoneze lupta si sa renunte la calea minimei rezistente.

    va urma....

    RăspundețiȘtergere
  14. Cand lucrurile merg rau, cu mintile obosite si inimile grele, ei insista. Ei insista datorita suferintei adanci a lui Michael, precum si atacurilor la care este supus. Ei insista în ciuda oboselii. Ei insista in pofida bataii de joc si intrebarii de ce nu s-au plictisit deloc de lupta pentru Michael Jackson. Un om oarecare considera ca nu merita atata adoratia lor.
    Hazrat Inayat Khan a spus odata: "Dumnezeu frange inima inca odata si inca odata, pana cand acesta ramane deschisa". Cei devotati lui Michael, il pot privi ca pe o dovada vie a acestei idei, el parand a fi intruchiparea natiunii.
    Inima i-a fost franta de prea multe ori, iar fanii sai simt personal intepatura fiecarei frangeri. Prin harul lui Dumnezeu, inima lui Michael nu se intareste (caleste) ca urmare a fisurilor sale frecvente. Ba dimpotrivă, inima sa spulberata nu pierde din vedere sensibilitatea si sinceritatea ei. Intrucat din prisosul inimii graieste gura, fanii lui Michael au posibilitatea de a vedea cu adevarat plinatatea inimii sale atunci cand il asculta rostindu-si clar dorinta in favoarea acceptarii, intelegerii, pozitivismului, iubirii si pacii, prin cantec si vorbire.
    Cum eforturile lor de a-l zdrobi pe Jackson insusi s-au dovedit a fi în permanenta fara succes, unii adversari a lui MJ si-au întors atentia catre încercarea de a desfiinta comunitatea fanilor, prin atacarea aparatorilor sai. De fiecare dată, presa folosește termeni condescendenti, defaimatori pentru a descrie fanii lui Michael. Denumirea de "deliranti" nu este straina de suporterii lui MJ. Cu toate acestea, adeptii lui Michael aleg sa ignore porecla puerila si replicile transmise lor de către mass-media. Fanii refuza să permita presei sa proiecteze perceptia ei negativa, inexacta asupra lor. Acest lucru se datoreaza faptului ca fanii MJ realizeaza ca astfel de termeni atatatori nu zugravesc adevarata lor natura drept persoane inteligente, motivate, cu o admiratie sanatoasa pentru muzica lui Michael, viziune si umanitarism, printre alte lucruri.
    Destul de interesant, influenta lui Michael Jackson este globala si, prin urmare, asa este si baza fanilor lui. Detractorii sai traiesc cu impresia falsa ca baza fanilor lui este minuscula si unidimensionala. Ba dimpotriva, entuziastii Michael Jackson sunt vasti si multi-dimensionali. Acestia pot fi gasiti pe fiecare continent, în fiecare tara din toata lumea. Fanii lui Michael transcend limitele rasiale, de varsta si socio-economice. Faptul ca fanii lui Michael sunt atat de diversi se adauga la frumusetea lor. Putini artisti, daca nu nici unul, pot pretinde ca au o astfel de baza de fani, dinamica și variata, ca aceea cu care se poate lauda MJ. Daca este adevarat ca vietile noastre sunt carti deschise pentru a fi citite de altii, apoi studiul fanilor lui Michael Jackson spune despre ei mai mult decat si-au putut imagina vreodată ca ar invata despre viata, dragoste si supravietuire.

    va urma...

    RăspundețiȘtergere
  15. „Michael Jackson este dovada vie a ideii ca indiferent de ceea ce viseaza si doreste cineva pentru viata sa, poate fi atins. Michael traieste prin mantra potrivit careia dragostea ar trebui sa nu aiba nici o limitare – nici o conditie. Michael a aratat tuturor celor care indraznesc sa remarce, ca este posibil nu numai sa ramana in viata, ci sa prospere, prin har si tărie morala, în ciuda adversitatii. Prin simpla existenta, Michael Jackson si-a învatat fanii ce înseamna sa visezi fara teama, sa creezi fara limite, sa asculti fara partinire si sa iubesti fara judecata. Pur si simplu, fanii lui Michael Jackson sunt o actiune greu de eclipsat.
    Loialitatea lor, entuziasmul, inteligenta si adorarea autentica a idolului lor muzical, este de neegalat de catre comunitatile de fani ale altor artisti. Cu toate acestea, pentru toate calitatile lor, cand vine vorba de o anumita chestiune particulara, admiratorii lui Michael Jackson vor fi intotdeauna intrecuti. Pentru ca, nu contează cat de mult spun si cred ei ca il iubesc pe MJ, Regele Pop intr-o adevarata maniera regala, va spune si va dovedi mereu ca el ii iubeste mai mult ... "




    ESTE UN “REMEMBER” CUTREMURATOR!!!
    DESPRE HAR SI TARIE MORALA. DESPRE LOIALITATEA SI PERSEVERENTA.

    Textul l-am gasit netradus, nu demult, si mi s-a parut a fi un cadou binevenit de Craciun.
    Randurile lui ar trebui sa indemne la meditatie, nu numai vis-à-vis de afinitatea pe care o avem fata de artist si om, de statornicia acestei afinitati, ci si vis-à-vis de relatiile dintre noi, noi cei care apreciem mostenirea lui. Suntem atat de diferiti incat, la prima vedere, am crede ca nimic nu ne-ar putea uni! Si totusi…exista o dorinta de liniste si pace pentru aceasta lume, un ideal pe care el ni l-a transmis prin forta cu care a stiut sa resiste, sa-si pastreze omenia, prin dragostea si daruirea cu care a stiut sa impartaseasca, transformindu-se intr-un model demn de urmat. …..
    Mi-am dorit, am sperat, cu cele mai curate ganduri, in cele mai tainice visuri ale mele, ca spiritul lui sa fie cel care ne va uni. Catre un ideal pentru care merita sa speri, pentru care merita sa incerci sa intelegi, sa incerci sa tratezi cu incredere si bunavointa pe cel de langa tine. Un ideal care sa ne faca sa fim mai buni, mai curati sufleteste, mai simpli in iubirea si increderea pe care o daruim si o asteptam de la ceilalti. Un ideal care sa estompeze, prin acceptare, diferentele de opinii, care sa ajute sa creem o lume mai frumoasa, in primul rand intre noi si, pornind de la noi, pentru cei din jurul nostru. O lume a sufletelor in care egoul sa nu existe.
    Am sperat ca aici, alaturi de Michael, sa invatam asta. Sa invatam sa fim mandri…
    Aici, unde exista un nestemat unic, numit TRIFOI CU PATRU FOI!

    Dorina

    RăspundețiȘtergere
  16. Iar cu ocazia sarbatorilor de iarna, si nu numai,
    Doresc ca increderea, generozitatea, imbratisarea calda, vorba buna si gandul curat sa fie cel mai de pret cadou pentru cei dragi!

    Va urez tuturor, pentru acum, si pentru totdeauna,
    SA AVETI CRACIUN FERICIT IN FIECARE ZI!


    Eu, se pare ca mai am de asteptat…999 de ani! :)

    Cu drag,
    Aceeasi,

    RăspundețiȘtergere
  17. Dorina,
    Superb!Orice altceva as incerca sa scriu,cred ca ar fi inutil si irelevant,cand TOTUL a fost spus deja.
    Iti multumesc pentru acest cadou autentic si,in general si mereu,pentru tot ce ne daruiesti cu constanta si iubire neobosita.
    "Paradoxul"fanilor "de toate felurile posibile" cred ca nu exprima decat ideea ca,in esenta,toti suntem unul.

    Sarbatori fericite tuturor !

    SimonaB

    RăspundețiȘtergere
  18. Ce as putea sa mai spun, Dorina? Tu ai expus totul PERFECT! Fanii MICHAEL sunt exact asa cum i-ai caracterizat tu, sunt, intr-adevar, "o rasa neobisnuita", dar in sensul BUN al cuvantului. Asta pentru ca SUBIECTUL DRAGOSTEI lor, MICHAEL JACKSON, este SPECIAL, UNIC, MARET, si, da, NEOBISNUIT, tot in sensul bun al cuvantului. Dar MICHAEL merita TOATA dragostea, admiratia si devotamentul de care suntem capabili. Multumesc, Dorina, pentru tot ceea ce faci aici! E MINUNAT! TU esti MINUNATA! Si, da, vom continua sa fim aici pentru MICHAEL! Cuvantul lui TREBUIE dus mai departe!

    SARBATORI FERICITE TUTUROR!
    FIE CA LUMINA CRACIUNULUI SA VA ADUCA IN SUFLETE NUMAI DRAGOSTE SI FERICIRE! IAR MICHAEL SA SALASLUIASCA IN INIMILE NOASTRE VESNIC!
    http://www.youtube.com/watch?v=nSPsAVJKqpQ

    Marinela

    RăspundețiȘtergere
  19. Craciun fericit tuturor!!! Sunteti minunati!

    P.S. Dorina...multumesc, mi-au dat lacrimile!

    Cerasela

    RăspundețiȘtergere
  20. Superb de adevarate vorbele despre fanii lui MJ !

    - Indiferent cata vreme va trece , sigur vor duce dorintele si traditia lui Michael mai departe !!!

    RăspundețiȘtergere
  21. simply the best, simply Michael... :)

    RăspundețiȘtergere
  22. Dorina, esti minunata... tocmai din acest motiv,as vrea sa ma lamuresti intr-un fel daca poti, si daca vrei,cu o dilema care salasluieste in mintea mea mai demult, si anume: din ce motiv a scris si a cantat Michael J. melodia "morphine"?...mie personal, imi inspira...o oarecare teama, copiii care cunosc engleza, nu ar trebui sa aculte asa ceva, cuvintele folosite, sunt de-a dreptul...grosolane!!! imi pare rau, pt. ca il ador pe Michael, dar nu pot sa nu vad si cu ochii mintii...chiar astept un raspuns de la tine! cu mult respect, Adriana

    RăspundețiȘtergere
  23. scuze, Mihai, acum am vazut ca de fapt e postarea ta, asa ca puteti oricare din voi sa-mi raspunde-ti , pana la urma...intentia buna e cea care conteaza, iar eu chiar astept un raspuns! :) va iubesc, Adriana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Adriana

      Michael Jackson a incercat sa spuna foarte multe lucruri prin creatia sa.A incercat din rasputeri sa avertizeze lumea asupra a ceea ce se intampla si asupra a ceea ce ni se pregateste de fapt...In mai multe cantece ne-a spus ce i se intampla chiar lui si numai privindu-i fotografiile facute de-a lungul timpului se poate vedea cu usurinta in ce mod a fost transformat si la ce chinuri a fost supus,atat el cat si familia lui,incepand cu arsura din crestetul capului si sfarsind cu transformarea totala a pielii si a chipului,ca sa nu mai vorbim de incercarea de transformare psihologica si de presiunile la care au fost supusi...Faptul ca nu s-a reusit in totalitate,i-au adus eliminarea...Melodia despre care te interesezi si despre care spui ca are cuvinte grosolane(si care, in mod initial a avut si alte trimiteri mai clare,care exprimau mult mai bine situatia si care a fost ,,cosmetizata"ca sa poata fi data publicitatii),la fel ca si 2000 de wati,la fel ca si Xcape si chiar o buna parte din creatia sa,citita si ascultata cu mai mare atentie spune foarte mult despre lumea in care traim si face adesea trimitere la credinta sa in DUMNEZEU si in dragostea SA pentru oameni.Cat despre copii care cunosc limba engleza,ar trebui sa fie invatati sa-i asculte cu atentie cuvintele,sa le inteleaga adevaratul sens,dincolo de melodia ritmata care-i face sa danseze.IN ASTA AVEM SI NOI ADULTII UN ROL FOARTE IMPORTANT.SI-DA! ACEL MICHAEL JACKSON CHIAR TREBUIE ADORAT!!!Eu nu am crezut nicio clipa ca Michael Jackson a murit,mai cred si acum ca va reveni,poate cu acea transformare profunda care i s-a pregatit in mod initial.Numai timpul va dovedi daca intuitia mea este buna...Michael Jackson a fost UN EXPERIMENT de la inceput...Priveste-l cu atentie si cu dragoste!Sper sa revii aici si sa vezi ca ti-am scris.

      cu drag si consideratia
      Mihaela

      Ștergere
  24. Multumesc Mihaela, pt. raspuns si pt. amabilitatea de care ai dat dovada! Consider ca noi oamenii, suntem ca si lutul; modelati, unii mai frumos, altii mai putin frumos, unii stralucesc mai mult, altii mai putin...oricum, prea mare diferenta intre noi nu este. Si, dupa cum bine se stie, orice lut, este creatia artistica a unui...olar! Si atunci te intrebi: Cui ar trebui sa-i aducem mai multa slava, marire, tribut, lacrimi, compasiune, cinste...lutului, sau...OLARULUI? Despre M.J. s-au scris multe lucruri frumoase, adevarate si mai ales neadevarate, dar priveste acum la nici 4 ani de la decesul lui! Prea rar sau deloc se mai scrie; pt. ca nu mai este omul, lutul. Despre Olar, in schimb, Cel care l-a creeat in chip atat de minunat si i-a oferit poate cea mai frumoasa voce, i-a daruit cel mai rar talent, temele sunt(pot fi) eterne! Sunt ca bobitele de nisip minuscule sau chiar microscopice , ca si constelatiile, fara sfarsit, dar care au fiecare povestea cu insemnatatea ei, cu invataturile ei.
    Daca M.J. L-a iubit pe Olar sau nu, a fost strict treaba lui, fiecare din noi mai avem uneori si rataciri, nebunii, mintea ne mai joaca feste, dar important este ca acestea sa nu tina la nesfarsit, sa le stopam cat mai repede cu putinta. M-as bucura foarte mult sa stiu ca Michael a murit impacat cu Dumnezeu, dar numai el stie cel mai bine...cu mult drag, Adriana

    RăspundețiȘtergere
  25. Aduna linistea marilor...
    Si fa din ea liniste de padure,
    Sa purtam in noi neauzit,
    Eu uitarea,
    Tu aerul inserat...si tacerea!...MIREY :)

    RăspundețiȘtergere

AVERTISMENT!

Orice comentariu care contine limbaj jignitor la adresa autorilor blogului, a cititorilor sau a comentatorilor sai, va fi expediat in Zona Fantoma, sa-l caute pe Generalul Zod :)