sâmbătă, 20 octombrie 2012

Music and Me





Într-o zi de octombrie a anului 1973, era lansat ca single cântecul Music and Me – al doilea de pe albumul „Music&Me”, după „Morning Glow”. Michael era într-un turneu mondial cu Jackson 5 atunci când a fost lansat albumul lui solo „Music&Me”, motiv pentru care promovarea albumului a fost destul de limitată. Poate că acest lucru explică faptul că niciunul dintre sigle-uri nu a intrat în topuri, iar albumul ca întreg a fost considerat de critici ca fiind cel mai slab dintre toate albumele solo ale lui Michael la Motown. Întâmplător (sau poate nu), perioada în care a înregistrat pentru „Music&Me” a fost una dificilă pentru Michael, sub mai multe aspecte. În primul rând, spiritul lui vizionar şi setea de noutate care s-au manifestat devreme, erau revoltate de faptul că cei de la Motown se încăpăţânau să meargă pe aceeaşi reţetă prăfuită în privinţa lui şi erau total reticenţi la nou, deşi Michael vedea clar că muzica era în schimbare iar sunetul contemporan căpăta din ce în ce mai mult accente tehno şi ritmul era din ce în ce mai sonor. Apoi, Michael era profund nemulţumit de faptul că, deşi compuneau şi singuri, atât lui cât şi fraţilor li se refuza sistematic dreptul de a include în albumele lansate la Motown, vreunul dintre cântecele compuse de ei. Nu lipsit de importanţă a fost şi faptul că pe coperta albumului „Music&Me” apare ţinând o chitară în braţe, deşi lui Michael i-a displăcut această idee şi în listarea creditelor pentru album el nu apare ca având vreo contribuţie la partea instrumentală. În sfârşit, intrase în adolescenţă şi organismul lui se confrunta cu o serie de transformări, începând cu inevitabila maturizare a vocii şi sfârşind cu semnele acneei care avea să-l tortureze psihic. Mai toate cântecele sunt înregistrate din 1972, când vocea lui Michael încă mai avea prospeţimea copilăriei. La următorul album – „Forever Michael” – lansat în 1975, Michael a revenit cu un timbru maturizat, mai rafinat şi mai experimentat.

Criticii au tăbărât la „Music&Me” cu voioşia unor hiene care tocmai au găsit o pradă proaspătă. Au afirmat despre cântece că „sunt anoste”, despre Michael că „sună nesigur şi neinteresant din punct de vedere vocal”,  despre producţie şi aranjamente că „sunt banale, pe alocuri chiar inferioare”. Probabil că şi Michael simţea aşa, şi de aceea a început să manifeste din ce în ce mai deschis dorinţa de independenţă şi să lupte pentru a o obţine. După ce a văzut rezultatele deloc mulţumitoare ale albumului „Music&Me”, Michael a răbufnit.
   
„Nu ne plăcea deloc cum suna muzica noastră pe atunci. Ne aflam într-un mediu extrem de competitiv şi simţeam că eram în pericol să fim eclipsaţi de alte grupuri care creau un sunet mult mai contemporan. Cei de la Motown, nu numai că ne-au refuzat cererile, dar ne-au interzis să mai menţionăm măcar faptul că am dori să facem ceva pe cont propriu. Asta m-a supărat foarte tare. Când simt că ceva nu e bine, trebuie să vorbesc. Ştiu că mulţi oameni nu mă consideră un dur sau un om hotărât, dar asta e numai din cauză că nu mă cunosc. Până la urmă, eu şi fraţii mei am stabilit o întâlnire cu cei de la Motown. Deşi ne simţeam nefericiţi, nimeni n-a îndrăznit să spună nimic. Atunci a trebuit să vorbesc eu. Am stabilit o întâlnire cu Berry Gordy şi, faţă în faţă, i-am spus că The Jackson 5 vor părăsi Motown. A fost unul dintre cele mai grele lucruri pe care le-am făcut. Dacă ar fi fost vorba numai de mine, mi-aş fi ţinut gura; dar se discutase atât de mult acasă despre cât de nefericiţi eram cu toţii la Motown, încât  m-am hotărât să fiu eu acela care să vorbească în numele tuturor. Nu mă înţelegeţi greşit, ţin foarte mult la Berry Gordy. Consider ca e un geniu, un om excepţional şi unul dintre giganţii industriei muzicale. Nu simt decât respect pentru el, dar în zilele acelea eram ca un leu.”

Eu nu sunt critic muzical, iar atunci când e vorba despre Michael Jackson nu pot fi altfel decât subiectiv; însă nu mă feresc să declar că acest album îmi place foarte mult. Pentru inocenţa pe care o emană, pentru timbrul cristalin şi în acelaşi timp serios al unui copil de 14 ani; şi, ei bine, da, pentru că acel timbru e al lui Michael Jackson. Iar dintre toate cântecele, Music and Me m-a impresionat într-un mod special, pentru că l-am simţit ca pe o declaraţie. Michael Jackson a iubit muzica dintotdeauna. Am mai scris pe tema asta şi nu vreau să devin redundant.  Dar de câteva săptămâni, acest cântec îmi revine constant în minte. Nici măcar nu ştiam că luna aceasta s-au împlinit 39 de ani de când a fost lansat ca single. Am aflat asta abia atunci când m-am decis să scriu despre el. Dar nu contează. M-am obişnuit ca, numai după ce un gând obsesiv îmi găureşte ţeasta, să mă hotărăsc să fac un scurt „research” şi să constat că, poate, nu e ceva întâmplător. Am ascultat albumul „Music&Me” de vreo 20 de ori, numai anul acesta. Şi cântecul care-i dă titlul, îl pun de fiecare dată pe replay. Pentru că simt că spune nişte lucruri. Chiar dacă nu e compus de Michael. E, acolo, în versuri şi în melodie, ceva din sufletul lui. Al copilului care păşea în adolescenţă şi al megastarului care avea să devină. Al omului pentru care muzica a fost totul: prieten, partener, iubită. Care i-a oferit şi mângâiere, şi sprijin, şi faimă, şi bucurii. Care l-a ridicat, i-a aprins steaua şi i-a aşezat-o pe harta cerului. Care l-a făcut nemuritor. Şi, Doamne, cât a iubit Michael muzica...  


Suntem împreună de atâta timp
Muzica şi cu mine
Nu ne pasă dacă toate cântecele noastre au versuri

Ştiu doar că oriunde merg
Suntem apropiaţi, aşa cum pot fi doi prieteni
Au mai fost şi alţii,
Dar niciodată doi îndrăgostiţi
Aşa cum suntem muzica şi cu mine

Prinde un cântec şi haide
Poţi să-ţi cânţi propria melodie
 În mintea ta vei găsi
O lume dulce a armoniei

Suntem asemenea
Şi vom zbura împreună acum
Muzica şi cu mine...





42 de comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. http://www.youtube.com/watch?v=zWwN3Z_4P2A&feature=endscreen&NR=1
      Mulţumesc, Aurora.

      Ștergere
  2. “În ultima lună, am plecat de la "Unde este el" si am ajuns la "El este din nou aici",…..spunea Michael intr-unul din discursurile lui, intr-o zi de februarie a anului 1993…

    Nici nu stii cat ma bucur ca esti din nou aici, Mihai, revenind cu un subiect atat de frumos, interesant, mai putin discutat si cunoscut de catre noi: istoricul melodiei “Music and me” si a albumului din care face parte.
    “Music and me” este deosebita!
    Asa cum este si melodia “Happy”, sau “Ben”, sau “Someone in the dark”. Versurile lor, au ceva… ceva ce cauta…si nu se lasa pana nu gasesc acea coarda sensibila a fiecaruia, un vis sau o dorinta ramasa undeva, intr-un ungher uitat. Iar Michael, prin interpretarea calda, prin vocea cristalina, linistitoare, aduce atata pace in suflet, transmitand acea stare de emotie, de bucurie a redescoperirii.
    Altfel spus, versurile simple, capata, prin vocea, sufletul si interpretarea lui Michael, o incarcatura emotionala ce le tranforma in adevar de netagaduit pentru sufletul fiecaruia.
    Ascultand, povestea celor doi: interpretul si muzica din care s-a nascut si careia i-a dat nastere... de fiecare data, cu din ce in ce mai multa daruire, cu din ce in ce mai mult patos ducand-o catre perfectiune, catre zone nebanuite, necunoscute de altii….
    E ca si cum ai asista vrajit, cu ochii mintii, la un fel de retrospectiva a unei vieti plina de bucuria creatiei… clipa dupa clipa…an dupa an…pana la final, pana la extraordinarul deznodamant in care, creator si creatie devin UNA.
    Dorina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "E ca si cum ai asista vrajit, cu ochii mintii, la un fel de retrospectiva a unei vieti plina de bucuria creatiei… clipa dupa clipa…an dupa an…pana la final, pana la extraordinarul deznodamant in care, creator si creatie devin UNA."
      ... Frumos spus, Dorina...

      http://www.youtube.com/watch?v=WwGAekmDAPM
      Cu preţuire,

      Ștergere
  3. Urmarind unul dintre filmele pe care ni le-a transmis Daniela, am retinut cateva aprecieri la adresa micului Michael, din perioada Mowton.

    “ Un diamant aspru, fara prea multe colturi de slefuit”

    In cateva cuvinte, acesta era Michael, in perioada Jackson 5, in viziunea lui Ronnie Rancifer, membru al trupei.
    “Erau concentrati, asta imi placea la ei. Erau seriosi cand cantau, pentru ca doreau perfectiunea.
    Nu aveau instrumente performante la vremea aceea, dar ceea ce aveau ei era SUFLETUL. Iar sufletul strabate cale lunga. Poti sa ai echipamente in valoare de 10 mil.$, dar daca nu ai suflet, mai bine stai acasa.”


    “Pustiul asta a vrut ceea ce a vrut. Era obsedat de munca”.

    Asa il caracteriza Bobby Taylor, care facea parte din fomatia Vancouver, cel care l-a format in perioada de inceput, la Mowton.
    “Micutul asta…vreau sa vad ce se intampla. Era un pusti care te ingrijora, deranja, pana cand trebuia sa faci ceva cu el. In loc sa se intoarca in Gary, in fiecare noapte mergea si-l intreba pe Joseph daca putea sa stea cu mine, sa petreaca noaptea la hotel cu mine…Si asa a stat in fata mea timp de 100 de zile consecutive, de cand se trezea dimineata.Era pur…..
    “Motivatia mea era Michael. Mi-am dat seama ca pustiul asta, el e un adult imbracat in haine de copil. Asta era motivatia mea…M-a incantat. Am vazut toate astea in el. Am vazut lucruri pe care el le putea face si pe care eu nu le puteam. Avea caracteristicile unui mare cantaret.”
    “…Acesta e grupul…Vocalistul are 8 ani. Poate dansa mai bine decat oricine ai vazut tu (Jackie Wilson, James Brown). Daca inchizi ochii si il asculti, e cel mai bun cantaret pe care l-ai avut in viata ta.”


    “Un copil de 11 ani cantand acea piesa cu atat de multa emotie? Era incredibil. De necrezut!”

    Smokey Robinson era de-a dreptul fermecat de interpretarea pe care Michael o da melodiei “Who’s Loving You” (scrisa de el in 1960).
    “Piesa “Who’s Loving You”, cand a fost interpretata de Michael, a sunat cu totul, si cu totul altfel. Cum putea el sa inteleaga mesajul acelei piese la varsta aceea? O canta de parca el ar fi scris-o.
    Cantam piesa in concertele mele si de multe ori, tinerii ma intrebau:
    - “O, nu stiam ca si tu canti piesa lui Michael Jackson!”
    Un copil de 11 ani cantand acea piesa cu atat de multa emotie? Era incredibil. De necrezut!”

    Interpreta melodia, ca si cum ar fi trait acea experienta. Interpreta fiecare vers, intr-un mod prin care te facea sa crezi ca esti unicul destinatar al mesajului.
    Si, oare, nu erai?....

    Dorina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un dar din partea mea pentru tot ceea ce faci din Suflet, Dorina:
      http://www.youtube.com/watch?v=r-vbEqO1dYU&NR=1&feature=endscreen
      Mulţumesc.

      Ștergere
  4. SALUTAM REVENIREA!!!
    Am aceasta melodie in telefon si de cate ori o ascult,imi aduce o pace sufleteasca.In general,merg catre muzica lui Michael Jackson atunci cand am probleme,cand sunt obosita,sau deprimata.Pe mine ma remonteaza , ma ajuta sa revin la sentimente mai bune si sa trec mai usor peste momenele ,,incomode"Poate ca asa este,cum el singur a spus,ca este doar ,,instrumentul" prin care Dumnezeu isi face auzita vocea si-cel putin mie-imi mai umbla si la constiinta...
    Va salut cu drag pe toti si bine v-am regasit PRIETENI!!!


    Mihaela

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce dor imi era de astfel de postari... :)
    De fiecare data cand ascult piesa asta, imi trec prin minte crampeie din intreaga viata si din fiecare eveniment important pe care Michael l-a trait... si ma gandesc ca de cele mai multe ori(daca nu de fiecare data) Michael si-a gasit vointa si puterea de a merge mai departe in MUZICA...
    Desi inregistrata devreme, melodia asta pt mine e...un testament, o ultima declaratie de dragoste inchinata muzicii...singura care nu l-a dezamagit niciodata, intr-adevar, muzica a fost pt el cel mai bun prieten, sotie, iubita...totul!

    Va imbratisez cu drag pe toti!!!

    Cerasela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Desi inregistrata devreme, melodia asta pt mine e...un testament, o ultima declaratie de dragoste inchinata muzicii...singura care nu l-a dezamagit niciodata, intr-adevar, muzica a fost pt el cel mai bun prieten, sotie, iubita...totul!"

      Şi eu vă îmbrăţişez cu drag, dar mai ales pe tine, Cerasela.
      http://www.youtube.com/watch?v=T1dAQN5QcZU&feature=related




      Ștergere
  6. Albumul a fost promovat mai puțin, doar prin coverul lui Stevie Wonder, "With a Child’s Heart", lansat în Statele Unite si prin piesa scrisa de Smokey Robinson, "Happy", lansata în Marea Britanie.
    Ca si in “Music and Me”, gasesti atata sensibilitate in interpretarea acestor melodii, fiind parca fermecate de vocea miraculoasa a lui Michael!
    Pentru melodia “Happy”, titlul complet este "Happy ( Love Theme from Lady Sings the Blues)", desi nu a fost niciodată prezentat în film sau in coloana sonoră pentru Lady Sings Blues.
    Mai târziu a fost înregistrată de către compozitorul melodiei, Smokey Robinson, si a apărut pe albumul sau ‘A Quiet Storm”.
    Inceputul melodiei ma duce cu gandul la serile din ajunul Craciunului, acordurile ei avand ceva din clinchetele de clopotei, care vestesc bucuria. Bucuria clipelor in care simti ca “viata ta incepe cand fericirea zambeste… dulce, precum candoarea unui copil.”

    Lasa Tristetea sa vada ce face Fericirea
    Lasa Fericirea sa fie acolo unde Tristetea a fost!

    Iar intelepciunea cuvintelor rostite atat de convingator de Michael, ti se astern, cu liniste, in suflet.
    Avea…avea de pe atunci, acea dragoste in suflet, pe care stia cum sa o imparta celorlalti…

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Lasa Tristetea sa vada ce face Fericirea
      Lasa Fericirea sa fie acolo unde Tristetea a fost!"
      ..............
      Şi un dar din partea mea: nu-i din 1973, e din 1972... Nu-i o imagine perfectă, dar... e Michael...
      Mulţumesc.

      Ștergere
    2. Scuze de revenire, dar am uitat link-ul melodiei. Ce să-i faci... Nostalgii de toamnă:

      http://www.youtube.com/watch?v=LwfjH6b5wmg&feature=related
      Mulţumesc din nou.

      Ștergere
  7. “Criticii au tabarat ...cu voiosia unor hiene care tocmai au gasit o prada proaspata”…
    (iarta-ma ca parafrazez, dar este atat de potrivita comparatia!) si asupra albumului “Forever Michael”, lansat in ianuarie 1975, acest lucru nemultumindu-l foarte mult chiar si pe Joseph.
    “Omul acesta o sa-l distruga pe Michael”, spunea el.
    Motivele au fost aceleasi ca si in cazul albumului precedent “Music and me”. Promovarea slaba si siguranta cu care Berry refuza constant sa se increada in potentialul lor de a scrie si a produce propria muzica. Era o hotarare grea, aceea de a pleca de la Motown, pentru ca acolo se lansasera cu adevarat.
    Pentru Michael, Gordy era un erou, il respecta, il admira pentru ceea ce facuse pentru cei de la Jackson 5, transformandu-i in vedete internationale. Considera ca este unul dintre cei mai destepti oameni si o sursa de inspiratie pentru el. Chiar daca era nemultumit, el mai simtea inca loialitate fata de Berry.
    Hotararea de a pleca de acolo de unde credea ca nu mai are viitor, a fost o una foarte importanta pentru Michael. Dar necesara si grea atunci cand a decis sa se duca singur la intrevederea cu Gordy.
    ….. “Ceilalti Jacksoni credeau ca Michael era timid si rezervat, ceea ce era adevarat in unele situatii. Insa mai exista o latura a lui Michael, pe care nu o arata prea des: hotararea lui.Cand era la mijloc viitorul sau la Motown, Michael Jackson, tanarul de saisprezece ani, era pregatit sa faca fata singur situatiei.”
    Dorina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Contează ce spun caşaloţii, sau ce a lăsat Michael în urmă???
      1. http://www.youtube.com/watch?v=i8SH_LGZ8zU
      2. http://www.youtube.com/watch?v=ldVefGCl3v4&feature=related
      3. http://www.youtube.com/watch?v=bUaMzwNPgro&feature=related
      Mulţumesc, Dorina.

      Ștergere
  8. “- Ce te face sa crezi ca poti sa scrii sau sa produci un hit propriu? L-a intrebat Berry pe Michael.
    - Stiu pur si simplu…Ce te-a facut pe tine sa crezi ca puteai sa transformi Motown in ceea ce este astazi?...Pur si simplu ai stiut!...”
    Aceasta provocare, si, in general toata discutia, l-au determinat pe Berry, sa incheie cu urmatoarele cuvinte, convins fiind ca Michael va face alegerea cea mai buna: “Pot sa-ti promit un lucru. Nu-ti voi face niciodata rau, nici tie, nici familiei tale”

    “Intalnirea lui Michael cu Berry Gordy a scos la iveala un spirit de initiativa surprinzator si un curaj enorm pentru un adolescent. A fost primul dintre nenumaratele indicii din acea vreme ca era mai mult decat un copil exceptional.Avea stofa. Parea ca intelege ceea ce tatal sau nu reusise niciodata: ca exista momente in care trebuie sa stai la masa cu adversarul si sa incerci sa te intelegi cu el”
    .
    In felul sau personal, Michael reusise un lucru pe care cei din familia lui nu reusisera sa-l obtina: atentia si o altfel de apreciere din partea lui Berry Gordy.
    Dorina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lasă-ţi inima să hotărască

      Aseară, când ne-am reîntâlnit,
      Fericirea ţi se citea pe faţă...
      Ochii Tăi, incandescentă scânteie
      din Lumina senină şi nevinovată
      îmi cercetau stăruitori cămara
      ascunsă a sufletului meu.
      Mâinile ţi le frământai nerăbdător,
      Buzele arse, fremătau... frânturi
      de tainice cuvinte ... Erai stânjenit
      de lacrima
      dintre Pământ şi Cer. S-a zămislit
      un Nou Început, cu Nouă Prefaţă.
      „ - Lasă-ţi inima să hotărască, femeie!”
      ... mi-ai şoptit. Şi căutai privirea disperată
      în roua dimineţii. Iar povara
      îndoielilor mele atârna greu
      pe umerii Tăi... Mi-ai zâmbit. Preaiubitor
      m-ai purtat, cu grijă, pe braţe. Spărturi
      de vise, împlinite, s-ar fi cuvenit (...)
      ("În aşteptarea Zorilor" - versuri)
      CU SINCERĂ PRIETENIE, maria c.

      Ștergere
  9. Michael nu a murit ci s-a transformat treptat in unul din cele mai minunate lucruri-MUZICA. A fost creat pentru muzica si a devenit una cu ea. O muzica care ne-a patruns in suflete, ne-a dat aripi, ne-a invatat sa fim mai buni, ne-a apropiat de cer si ne-a facut sa visam , pe noi si sunt convinsa ca va face astfel si cu generatiile viitoare. E mult , e putin ?!!... asta numai sufletul fiecaruia poate sa o spuna. Dar eu cred ca asta este esenta nemuririi pe care doar adevarata ARTA ti-o poate da. Cred ca Michael a inteles asta si de aceea a pus muzica mai presus de alte lucruri ce ar fi putut sa-i creeze o viata mai usoara. A ales sa ne faca fericiti pe noi , prin talentul sau in detrimentul propriei fericiri. Mereu spunea "rolul meu e sa-i fac pe oameni fericiti prin arta mea"...si a reusit.Cu ce pret?- cred ca el nu si-a pus niciodata o astfel de intrebare. Iubea prea mult fericirea din ochii celorlalti si mai ales a copiilor, pentru a regreta pretul platit. A facut un legamant etern cu muzica si l-a respectat si azi ea l-a rasplatit scriindu-i numele in panteonul sau.

    Daniela

    si iata si ceva interesant
    intrati pe link -ul dat mai jos , apoi pe 1972 -Kathy ....(unde veti gasi si cateva lucruri interesante din anii 1974 ai lui MJJ)si in dreapta la cautari-pe ani si domenii,bloglor,posturi, daca apasati pe fiecare in parte veti gasi lucruri inedite si interviuri nestiute despre MJJ

    http://lacienegasmiled.wordpress.com/2011/06/05/1972-kathy-hilton/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ferice de aceia care pot oferi FERICIRE semenilor săi...
      http://www.youtube.com/watch?v=W4olvGynbNQ&feature=endscreen&NR=1
      Mulţumesc, Daniela.

      Ștergere
    2. Iertare pentru "măreaţa greşeală" de exprimare. Revin pentru rectificare:
      Ferice de aceia care pot oferi FERICIRE semenilor lor...
      http://www.youtube.com/watch?v=W4olvGynbNQ&feature=endscreen&NR=1
      Mulţumesc, Daniela

      Ștergere
  10. Cineva de aici mi-a spus sa ma intorc "acasa", adica in acest loc minunat in care gasesc IUBIRE. Recunosc ca odata, candva, cu putin timp in urma, am plecat de aici si am spus ca nu ma mai intorc decat pentru a citi posatrile si comentariile si nu pentru a mai scrie. Asta, din cauza unor disensiuni, dar imi dau seama ca cel mai important aici e MICHAEL si DRAGOSTEA. Asa ca mi-am permis sa revin cu cateva randuri si multumesc din suflet persoanei minunate care m-a determinat sa ma intorc. O, da e asa de bine aici!! Referitor la postarea anterioara si la comentariile de acolo, vreau sa multumesc din suflet lui Mihai si deasemenea persoanei care a redat acele traduceri. Ooo, daca toata lumea ar vrea sa-l cunoasca pe MICHAEL asa cum a fost el defapt, ce persoana minunata era, un adevarat INGER pe pamant!! Daca toata lumea ar vrea sa vada adevarul!!! Doamne, e asa de evident!

    Marinela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Daca toata lumea ar vrea sa vada adevarul!!! Doamne, e asa de evident!"

      1975 http://www.youtube.com/watch?v=UfHzy7oShCY&feature=related
      Pentru tine, Marinela, cu drag,

      Ștergere
    2. BUN VENIT, ACASĂ, MARINELA!
      http://www.youtube.com/watch?v=CT586E9OUfg&feature=related
      .............................
      Să învăţăm împreună Abecedarul FERICIRII, IUBIRII, IERTĂRII...
      http://www.youtube.com/watch?v=qyn1cqSpUBE

      Ștergere
    3. Multumesc din suflet! Da, "Sa invatam impreuna Abecedarul FERICIRII, IUBIRII, IERTARII"

      Marinela

      Ștergere
  11. Referitor la acesata postare, da, e adevarat ca albumul Music & Me e un album grozav, din pacate, prea putin mediatizat, ca toate albumele din perioada aceea. Mie imi place enorm acest album, ca si Forever MICHAEL si ca si Farewell My Summer Love, ultimul fiind extrem de putin mediatizat. Toate melodiile sunt minunate, iar de vocea si interpretartea lui MICHAEL, ce sa mai spun? TOTUL E LA SUPERLATIV! Melodia de referinta de pe acest album e Music And Me, o piesa de o mare sensibilitate, cantata de tanarul MICHAEL ingereste! Dar si Happy, cmpusa de Smokey Robinson si Michele Legrand, e la fel de superba.
    Chiar daca aceste melodii nu sunt compuse de MICHAEL au cate putin din sufletul sau minunat. Toate piesele lui MICHAEL ar trebui sa fie la fel de cunoscute si apreciate pentru ca in ele il gasim pe adevarul MICHAEL JACKSON.

    Marinela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. http://www.youtube.com/watch?v=lUpgXp-4Pko&feature=endscreen&NR=1

      Mulţumesc, Marinela...

      Ștergere
  12. http://www.youtube.com/watch?v=vUzzcSFKXYA&feature=related
    Cu drag, pentru tine, Mihaela.

    RăspundețiȘtergere
  13. Stiam melodia...., dar niciodata nu am ascultat-o cu foarte mare atentie pentru ca pentru mine, ca si pentru altii dealtfel, spre rusinea mea, Michael a insemnat mai mult de la Billie Jean incoace...Acum insa, am simtit cu totul altceva ascultand-o....da, si candoare, si suflet, si sensibilitate, si copil smai mult decat atat....E o stare minunata...

    Ca Mihai ai descoperit iarasi o cincidenta, nu ma mai mira si stii bine de ce...Eu ma bucur ca functioneaza in continuare...

    Si nu in ultimul rand, citind postarea, am avut un sentiment de intoarcere in timp, atunci cand eram toti atat de infrigurati sa mai descifram si sa descoperim ce se ascundea in spatele cantecelor si clipurilor lui Michael...

    Multumesc pentru toate acestea!
    Nadia

    RăspundețiȘtergere
  14. “MUSIC and DANCE were never separate
    It’s just an illusion
    Wrought by the magical lens of
    Perception”


    “Oamenii ma intreabă cum fac muzica.
    Eu le raspund ca, pur si simplu, pasesc in ea.
    E ca și cum as intra într-un rau si m-as alatura suvoiului.
    Fiecare moment petrecut in rau are cantecul sau,
    Așa ca ma opresc o clipa si ascult.
    Ceea ce aud nu este niciodata la fel.
    O plimbare prin pădure aduce lumina, inspirandu-mi cântecul:
    Frunzele fosnesc in vant, pasarile ciripesc și veverițele se sfadesc,
    Crengutele trosnesc sub picioare,
    Iar bataia inimii mele le percepe pe toate simultan.
    Cand te alaturi suvoiului, muzica te invaluie, si impreuna deveniti una.
    Atata timp cat voi putea asculta clipa, mereu voi face muzica.”

    Iubire, Creatie, Muzica, Dans……
    Toate acestea intr-o singura inima, intr-o singura dorinta, intr-o singura si inegalabila daruire… Nu numai in muzica, ci si in extraordinara bucurie a dansului.
    Fiecare moment petrecut in rau, sau in padure, in mijlocul oamenilor sau pe strazile orasului, a avut nu numai cantecul sau. A avut iubirea sa, a avut ritmul sau.
    Fiecarei clipe traite in mijlocul bucuriei sau a tristetii, a bunastarii sau a suferintei, a multumirii sau a durerii, a sperantei sau a indoielii, a lacrimilor sau a veseliei, fiecarui moment petrecut in mijlocul copiilor, i-a auzit cantecul, i-a simtit ritmul, i-a simtit dansul.
    Sunetul ploii, al pamantului, al dragostei, al dorintei in zori de zi, strigatul de descatusare a celor inlantuiti, de eliberare a celor inrobiti, strigatul pentru dreptul la viata a celor condamnati la moarte, L-A AUZIT SI L-A TRANSFORMAT IN MUZICA…, L-A SIMTIT SI L-A TRANSFORMAT IN DANS.
    In muzica si in dansul sau, odata cu bataile inimii sale, a simti si a ascultat…cum pulseaza viata…a perceput miracolul creatiei divine…si s-a lasat atins de el.

    „...Uneori, in timp ce dansam, m-am simtit atins de ceva sacru. În acele momente, mi-am simtit spiritul ridicandu-se şi devenind una cu tot ceea ce există. Am devenit stelele şi luna. Am devenit iubita si iubitul. Am devenit învingătorul şi învinsul. Am devenit stapanul si sclavul. Am devenit cântăretul şi cântecul. Am devenit cunoscător şi cunoscut. Nu ma opresc din dans si tot dansand, dansul meu devine dansul etern al creaţiei. Creator şi creaţie se contopesc într-o plenitudine a bucuriei. Si continui sa dansez şi sa dansez.....si sa dansez, până când nu mai exista decat..... dansul.”


    „Ce este un geniu? Ce este o legenda vie?. ..Michael Jackson inseamna toate acestea”.

    De unde este aceasta muzica? Din ce s-a creat dansul ei?
    Din care inceput vine si catre ce univers nestiut se indreapta acest suvoi ingemant ce te invaluie, transformandu-te la o simpla atingere, eliberandu-te de greutatea pamantului, eliberandu-te de tine insuti?

    ...Michael Jackson inseamna toate astea... „Si atunci cand vei crede ca ai ajuns sa il cunosti, el iti va oferi, de fiacare data, si mai mult”.

    Dorina

    RăspundețiȘtergere
  15. BE INVINCIBLE, “INVINCIBLE”!!

    “…Acest album este dedicat lui Benjamin “Benny” Hermansen.
    Sa ne amintim sa nu judecam oamenii dupa culoarea pielii, ci dupa caracter. Benjamin…te iubim, sa odihnesti in pace.” M.J.J.


    In 30 octombrie 2001, a fost lansat in toata lumea albumul de maturitate a lui Michael, “Invincible”.
    Album continand material 100% nou, “Invincible” a fost dedicat baietelului de 15 ani, afro-americanul Benjamin Hermansen, copil injunghiat de un grup de neo-nazisti din Oslo, Norvegia, pe data de 26 ianuarie 2001.
    Un album cu piese de o profunzime tulburatoare.
    Cu piese care au ceva mai mult de spus, decat un simplu mesaj.
    Ce au o viata traita in momente de fericire sau de tristete. O viata incercata, prin perceptia dusa pana la durere, a conflictelor in care se zbate lumea de astazi: santaj, terorism, crime asupra copiilor si lipsa dreptului la libera opinie intr-o lume a “libertatii si a democratiei”, a “condamnarii’ copiilor pierduti la o viata lipsita de iubire si de minimum necesar existentei (Lost Children).
    Au viata, traita si condamnata de mas-media la lipsa “dreptului la propria intimitate” (Privacy).
    Ce au o putere vadita de a transmite fiecaruia dorinta de a nu se lasa doborat si invins niciodata (“Unbreakable”)
    De a transmite dorinta de salvare a unei lumi bolnave, prin unitate, prin iubire si grija fata de cel de langa tine, fata de pastrarea acelor valori ce pot duce la vindecare(Cry)

    Sunt piese care te tulbura prin adancimea sentimentului pentru fiinta iubita, a dorintei de nestapanit de a nu a o pierde ( Don’t Walk Away), de a nu lasa ca zorii de zi sa puna capat noptii si clipelor de iubire (Break of Dawn), de a nu lasa ca barfa si rautatea lumii sa destrame legatura puternica dintre cei doi, orice s-ar intampla sa nu dai drumul la mana, ( Whatever Happens). Si simti cum te infiori, traind si tu acel sentiment cumplit de dureros, prin care nici macar rasplata Raiului nu te-ar putea face sa renunti la fiinta iubita (Heaven Can Wait).
    Este vorba de incomparabilul sentiment de iubire si candoare fata de proprii copii, a caror suflet pur ti-au salvat sufletul greu incercat, readucandu-l la lumina (You Are My Life) si fata de care te simti umil si mut de adoratie (Speachless).

    De fiecare data, cand ascult aceste melodii, simt ca “sunt in lumina”!
    Si pentru asta, iti multumesc!

    Dorina

    RăspundețiȘtergere
  16. Multumesc mult pentru urarile de "bun venit"! Ma bucur si eu sa fiu din nou aici, in acest loc plin de dragoste! Trebuie sa fim aici pentru MICHAEL, pentru ca EL merita toata dragostea de care suntem capabili.
    Dorina, esti minunata! Si desigur Mihai, si Mihaela, si Maria, si Daniela, si Nadia si toti cei care scrieti aici! Multumesc Dorina, pentru informatiile pretioase! Chiar nu stiam unele lucruri despre Invincible. Si, da, cu adevarat te simti "in lumina" ascultand acele pretioase piese!
    Multumesc, inca o data, pentru ca mi-ai ghidat pasii sa ma intorc aici, Dorina!
    Multumesc MICHAEL pentru toate minunatiile care ni le-ai oferit, pentru ca te-ai oferit chiar tu insuti, MULTUMESC CA AI EXISTAT!

    Marinela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. “Invincible” a fost primul album, dupa albumul “Dangerous”, ce continea piese cu totul noi.
      A necesitat doi ani pentru a fi produs. Dintre cele 16 melodii ale albumului, 14 au fost scrise si co-scrise de Michael. R. Kelly a contribuit cu melodia “Cry” si formatia britanica “Floetry”, cu melodia ”Butterflies”. Slash a avut un numar solo de chitara la “Privacy”, iar Santana s-a evidentiat cu o performanta de chitara la piesa “Whatever Happens”.

      Evenimente importante ce au precedat aparitia albumului:

      - Concertul “The 30th Anniversary Celebration” organizat de David Gest, si sustinut la New York’s Madison Square Garden pe data de 7 si 10 septembrie 2001.
      Michael a sustinut unul dintre cele doua concerte organizate in onoarea implinirii a 30 ani ca artist solo. A cantat alaturi de Jackson5 melodii ca: “I Want You Back”, “Shake Your Body”, “Can You Feel It”, “Dancing Machine”.
      Michael a finalizat concertul cu o prestatie uimitoare, perfecta a unor hit-uri precum: “Billie Jean”, “Black or White”, “The Way You Make Me Feel” si “You Rock My World”

      - Pe 21 septembrie a fost promovat “You Rock My World”. Cu numere de dans R&B, coregrafiate de Michael, cu regizori excelenti Darkchild si cu un moment special destinat comediantului Chris Tucker. Scurt-metrajul de 12 minute a inclus personalitati precum: Marlon Brando, Chris Tucker, Billy Drago, Michael Madsen. Regizat de Paul Hunter si coregrafiat de Michael Jackson.

      - Pe data de 21 Octombrie 2001, Michael a organizat un concert de caritate, ca o replica a atacurilor teroriste din luna Septembrie a aceluias an, concert numit: “United We Stand: What More Can I Give”. Au participat artisti de renume, printre care Mariah Carey, Pink, Usher. Michael a finalizat concertul cu piesa “Man In the Mirror” si cu noul lui single, imn de caritate: “What More Can I Give”
      Toate castigurile financiare de pe urma concertului au fost donate actiunilor de caritate.
      “What More Can I Give” a fost inregistrat in Octombrie 2001 si a inclus 35 de artisti de renume.
      Cantecul a fost scris de Michael si a acumulat 50 milioane de dolari, toti donati.
      Michael a afirmat ca acest cantec are ca unic scop “formarea unei uniuni globale in fata violentei si a crimei in masa”. A intentionat ca melodia sa fie lansata imediat pentru a ajuta rapid victimile atacurilor, dar Sony a neglijat acesta intentie nobila.

      Dorina

      Ștergere
  17. "Happy, that's you
    You made my life brand new
    Lost as a little lam was I, till you came in
    My life began when Happy smiled
    Sweet, like candy to a child
    Stay here and love me just a while
    Let sadness see what Happy does
    Let Happy be where Sadness was
    (Till now)"

    http://www.youtube.com/watch?v=SCDFwBOem10

    Marinela

    RăspundețiȘtergere
  18. "Happy, that's you
    You made my life brand new
    Lost as a little lam was I, till you came in
    My life began when Happy smiled
    Sweet, like candy to a child
    Stay here and love me just a while
    Let sadness see what Happy does
    Let Happy be where Sadness was
    (Till now)"

    http://www.youtube.com/watch?v=SCDFwBOem10

    Marinela

    RăspundețiȘtergere
  19. LA MULTI ANI,CU SANATATE,INTREGII OSTIRI A IUBIRII,dar mai ales acelora ce poarta numele de MIHAIL si GAVRIIL,cei dintai arhangheli din oastea DOMNULUI!FIE CA OASTEA DOMNULUI SA SE INMULTEASCA SI SA STARPEASCA TOT RAUL DE PE PAMANT,PRIN IUBIRE ASA CUM SI-A DORIT MICHAEL JACKSON!!!Totul, nu depinde decat de noi!!!LA MULTI ANI CU SANATATE si generalului(gradul este bine-meritat)MIKAEL A DOBRESCU!!!

    ,, Soldat"la datorie!

    Mihaela

    RăspundețiȘtergere
  20. La multi ani cu pace, iubire si lumina tuturor sarbatoritilor acestei zile! Un gand bun si o rugaciune pentru bodhisatva Michael!
    Cu drag,
    Adriana

    RăspundețiȘtergere
  21. Al doilea "soldat" la datorie va cere scuze ca astazi, de ziua sfintilor Mihail si Gavriil (si Rafail), nu a avut posibilitatea sa intre pe blog decat acum, pentru a va ura din toata inima "La Multi Ani".
    As vrea sa va spun si, in acelasi timp, as dori sa intelegeti, cat de multa lumina ati adus in acest loc, oferindu-i viata.
    Michael, prin mostenirea artistica si spirituala pe care ne-a lasat-o… Mihai, prin impartasirea si intelegerea dincolo de limita a acestei mosteniri, a acestui fenomen numit “Michael”… Mihaela, alaturi de ceilalti, care au inteles cat de importanta este perseverenta…cu totii, ati construit aici, de-alungul timpului, un edificiu bazat pe adevar, pe iubire, pe munca si daruire. Ati fost, ca si arhanghelii al caror nume il purtati, mesagerii binelui.
    Va doresc sa tineti in continuare flacara vie, cu aceeasi pasiune.
    Nu exista nici un motiv sa fie altfel! Exista insa doua motive puternice pentru a fi asa: Michael si puntea pe care acesta a creat-o intre suflete, apreciata la justa ei valoare.
    Inca o data, La multi ani!
    Din toata inima, Dorina.

    RăspundețiȘtergere
  22. “Aveam incredere in instinctele mele; eram convins ca voi reusi”

    Legat de perioada Jackson 5 si de flerul lui Michael privitor la imagine si promovare, mi-a retinut atentia un pasaj din cartea lui Taraborrelli legat de aparitia primului album al fratilor, in decembrie 1969: “Diana Ross Presents The Jackson 5” cu singurul single al albumului “I Want You Back”.
    Ca parte a liniei de marketing si de promovare a celor de la Motown, titlul albumului a fost anume ales pentru a sugera ca Diana era cea care a descoperit grupul:
    - “Onestitatea a fost intotdeauna pentru mine un cuvant foarte special- o idée speciala”, scria Diana Ross pe coperta interioara. “Insa, cand spun onestitate, ma gandesc la ceva infatisat direct, fara ascunzisuri, asa cum e…asa simt despre Jackson 5 – cinci frati cu numele Jackson, pe care i-am descoperit in Gary, Indiana. Au un talent desavarsit”, incheia Diana Ross. “ Si mai presus de toate sunt onesti”

    Celorlalti frati, insa, spre deosebire de Michael, nu li se parea cinstit, “onest” dupa cum spunea Diana, in primul rand pentru faptul ca Gladys Knight si Bobby Taylor erau cei care ii descoperisera si in al doilea rand pentru faptul ca nu au fost lasati sa cante la propriile instrumente, asa cum apareau pe imaginea copertei. (Muzica instrumentala era inregistrata de cea mai buna echipa de muzicieni de la Motown, inainte ca fratii sa intre in studio. Apoi ei invatau sa dubleze sunetul cat de bine puteau, pentru concertele live)
    Insa Michael intelegea, inca de la acea varsta ce inseamna “relatiile cu publicul”
    “ Pricepea totul despre imagine la o varsta foarte frageda. Ceilalti baieti erau destul de ametiti de toate minciunile, insa nu si Michael. Dupa ce ii explicai, nu doar ca aproba, ci chiar incepea sa creada. Pentru mine era inspaimantator. Parea dornic, chiar nerabdator sa se potriveasca acelei fantezii”- Stan Sherman, agentul de publicitate independent, pentru Motown.

    “In acel album”, dupa cum spuna Michael, “erau melodii pentru toate varstele –copii, adolescenti, adulti – si am simtit cu totii ca acesta a fost motivul succesului enorm pe care l-a avut muzica noastra”.

    Dorina

    RăspundețiȘtergere
  23. “Filonul de aur”

    In numai cateva luni, cei din “Jackson 5” au ajuns sa fie prima trupa pop din istoria muzicii cu patru single-uri devenite hituri de prima pozitie in topul Billboard. O perioada in care, dupa cum spunea Michael, “era din ce in ce mai bine”.

    - “I Want You Back”- lansat in octombrie 1969, vandut in 5 mil exemplare
    - “ABC” – lansat in februarie 1970, single ce s-a vandut in 2,215 mil exemplare si a surclasat “Let It Be” al Beatels-ilor
    - “The Love You Save” , lansata in mai 1970, vandut cu 1,950 mil exemplare
    - “I’ll Be There” – lansat in august 1970, vandut cu aprox. 3,180 mil exemplare, numit mai tarziu de catre Michael: “discul cu care am spart gheata”

    - Urmatorul single, “Never Can say Goodbye”- lansat in martie 1971, vandut numai in aproape 2 mil exemplare, chiar daca nu se ridica la nivelul celorlalte 4, era totusi o piesa memorabila.
    “ Compozitorul melodiei, actorul Clifton Davis, povesteste ca “era un cantec emotionant, care a insemnat mult pentru mine cand l-am scris. Ma ingrijoram ca Michael nu va intelege versurile despre durere si inima franta. Mi-l amintesc intreband despre unul dintre versuri: “Ce inseamna cuvantul acesta, . I-am explicat, a dat din umeri si pur si simplu a interpretat versul:
    "There’s that anguish, there’s that doubt", a cantat el. Si l-am crezut”
    R. Tarborrelli: “Michael Jackson…”

    Chiar daca, la acea varsta frageda, vocabularul nu-i era atat de bogat, Michael putea, atat de bine, sa redea agonia, chinul, bucuria sau tristetea cu aceeasi convingere. De fapt materialul muzical cu care avea sa lucreze a fost unul dintre factorii ce aveau sa-l maturizeze rapid.

    Dorina

    RăspundețiȘtergere
  24. Sa ne amintim, din cand in cand, de Michael Jackson!

    “ADUCETI-VA AMINTE… VOI FI AICI ATAT TIMP CAT
    MA VETI PASTRA IN AMINTIREA VOASTRA!

    TINETI MINTE…CAND VISELE VOASTRE S-AU SFARSIT,
    TIMPUL POATE FI DEPASIT DOAR AMINTINDU-VA DE MINE!

    AMINTITI-VA… EU NU VA VOI PARASI!
    DACA VETI STI DOAR SA VA ADUCETI AMINTE DE MINE,
    VOI TRAI VESNIC!”



    Sa ne amintim, din cand in cand, de vorbele lui:

    „...SUFLETUL ESTE CEL MAI PRETIOS LUCRU , PE CARE IL PUTETI IMPARTASI.
    LUMEA ARE NEVOIE DE ACEST DAR, ACUM MAI MULT CA NICIODATĂ...

    ... FACETI LUMEA MAI FRUMOASA, ÎMPARTIND CU MINE SENTIMENTUL MINUNAT PE CARE L-ATI PRIMIT ATUNCI CÂND SUFLETUL VOSTRU S-A INALTAT PENTRU A DEVENI IUBIRE PURĂ.”
    Michael Jackson/ 27.martie.1993/ Los Angeles


    Dorina

    RăspundețiȘtergere
  25. “…..DE LA “GOT TO BE THERE” A ÎNCEPUT TOTUL….”


    Un album de exceptie din perioada Motown, este albumul de debut solo a lui Michael.
    In cursa intensa spre succesul fara precedent al celor de la Jackson 5, Berry Gordy a strans în arsenalul său, fiecare single notabil al fiecarui membru al echipei de productie sau compozitor, pentru a contribui la debutul solo al copilului minune din J5, Michael.

    Albumul “Got to Be There”
    a fost albumul de debut solo al lui Michael Jackson, lansat de Motown Records în 24 ianuarie 1972, când Michael avea 13 ani. Până la data lansarii lui, trupa “Jackson 5” lansase deja 6 albume în termen de 3 ani.

    Alaturi de cele 4 single-uri, "Got to Be There", "Rockin Robin", “I Wanna Be Where You Are” si “Ain’t No Sunshine”, toate celelalte melodii (dintre care Maria, In Our Smal Way, Wings of my Love)
    cuceresc si acum inimile prin duiosia si convingerea cu care sunt interpretate.
    Vocea dulce, induiosatoare ... inocenta și profesionalism absolut fascinant, irezistibil, fac din albumul „Got To Be There” un album de exceptie.

    Lansat la timp, „Got to Be There” a schimbat incontestabil dinamica Jackson5, si nu mai putin cea a vocii lui Michael.
    Desi, initial, Jermaine trebuia sa fie punctul central al grupului, talentul lui Michael a capturat inimile din intreaga lume impreuna cu vocea, energia, farmecul si tineretea sa. Chiar dacă trupa in sine a avut un mare succes, cei de la Motown s-au îngrijit pentru o cariera solo in paralel, pentru ca în cele din urmă Michael sa-si depaseasca fratii.
    Cariera solo a lui Michael Jackson incepea cele trei decenii de ascensiune in statutul său de "rege al muzicii pop".


    RăspundețiȘtergere
  26. De remarcat sunt cateva aprecieri la adresa valorii musicale, interpretative, dar si sentimentale acestui album.

    “Got To Be There…Acest cantec de dragoste, produs si orchestrat in cel mai mic detaliu, cu un tempo foarte rapid, a fost ideal pentru a lansa cariera solo alui Michael; cu siguranta este una dintre cele mai frumoase piese din catalogul Mowton. La acea vreme, reprezenta un motiv de invidie pentru multi artisti a caror cariera stagnanta ar fi putut fi salvata de o piesa atat de bine conceputa. In schimb, a servit drept rampa de lansare pentru vocalistul foarte popular de la Jackson 5”

    “Primul album solo al lui Michael Jackson, lansat in perioada de vârf a popularitatii Jackson 5, este un amestec de covere si originale. Sunetul acestui album este cu mult diferit de cel al lui Jackson 5, desi fratii apar pe cateva piese ca si cantareti de fundal. Aceasta completare este foarte usoara, blanda, si se potriveste perfect vocii de 13 ani a lui Michael….
    Talentul pur a lui Michael si convingerea cu care canta, salvează cateva acorduri (seci) la unele piese ("You've Got a Friend," "Wings of my Love"), si pur si simplu uimeste la cele trei hituri single ("Got to Be There", "Rockin 'Robin", si "I Wanna be Where You Are"). “


    “GOT TO BE THERE va avea întotdeauna un loc special în inima mea. Acesta a fost primul album pe care l-am cumpărat când eram copil mic ...cu adevarat, primul! Eram deja un fan mort dupa Jackson-5 in 1971, si destul de greu a fost sa-mi economisesc alocatia pentru a cumpara “Got to Be There”. Insa a meritat fiecare bănut! Si acum merita!
    Michael Jackson ... prima mea pasiune, primul cantaret care m-a miscat cu adevarat, deoarece era doar cu cativa ani mai în varsta decât mine, iar acesta a fost primul sau album solo!
    Unii oameni spun despre “Off the Wall” ca fiind prima iesire a lui Mike departe de Jackson 5. Acei oameni, evident, nu stiu nimic despre cariera solo pe care MJ a avut-o la Motown…
    Oricum, "Got to Be There" a fost primul album solo a lui Michael, si primul său hit
    Nici restul albumului nu dezamageste! In toate melodiile exista suflet, pasiune si energie, si evident multa munca din partea lui Michael si a fratilor sai.
    De la reprelucrarea uluitoare a melodiei lui Bill Withers, “Ain’t no Sunshine" , la remake-ul funky a lui Bobby Day, "Rockin 'Robin", spre clasicul lui James Taylor, "You’ve Got a Friend", tanarul Michael afisează un stil vocal uimitor de matur, care prezinta doar ceea ce urma sa vina în anii urmatori pentru el.”
    Se remarca melodii ca "Maria (You Were Only One)", "Girl, Don’t Take Your Love From Me", "Wings of My Love", "In Our Small Way" si a-l doilea hit a lui Mike, "I Wanna Be Where You Are ", si asa cum am spus, totul este plăcut la el.
    Michael Jackson este o legenda! Indiferent de modul în care istoria încearca sa-i pastreze imaginea, nimic nu poate schimba faptul că el a fost si este un talent remarcabil. El a făcut muzică minunată, a influentat si inspirat milioane de copii pe parcursul a trei generatii.
    De la “Got to Be There” a început totul. Un album clasic adevărat, unul asa cum a trebuit sa fie.”

    Dorina

    RăspundețiȘtergere

AVERTISMENT!

Orice comentariu care contine limbaj jignitor la adresa autorilor blogului, a cititorilor sau a comentatorilor sai, va fi expediat in Zona Fantoma, sa-l caute pe Generalul Zod :)