miercuri, 26 septembrie 2012

A Life Celebrated, A King Remembered

...


Multumesc pentru linkul documentarului "Man Behind the Myth". In acel site am mai gasit filme interesante. Iata unul dintre ele. Care nu are nevoie de cuvinte.A Life Celebrated, A King Remembered from Walking Moon Studios on Vimeo.


...  

37 de comentarii:

 1. “...SI STIU CĂ SOARTA MEA ESTE DE A ARĂTA ALTORA CĂ ACEASTĂ TĂCERE, ACEASTĂ LUMINĂ, ACEASTĂ BINECUVÂNTARE ESTE DANSUL MEU. PRIMESC ACEST DAR, NUMAI CA SĂ-L DARUIESC DIN NOU.” Michael Jackson.

  “Ceea ce avem nevoie sa învătam de la copii nu este o copilărie. Suntem conectati cu ei la întelepciunea profundă a vietii, care este mereu prezenta si doar cere să fie trăită.
  Ei stiu drumul spre solutii care zac undeva, asteaptand sa fie recunoscute inauntrul propriilor noastre inimi.
  Magia, miracolul, misterul si inocenta inimii unui copil, sunt seminte ale creativitatii care vor vindeca lumea.
  Cred cu adevărat in asta. "
  Când imi creez muzica, mă simt ca un instrument al naturii. Mă întreb, ce încântare trebuie să simta natura atunci când ne deschidem inimile si ne exprimam talentul daruit de Dumnezeu?!
  Sunetul ... de aprobare se rostogoleste prin univers, si întreaga lume abundă în magie. Miracolul ne umple inimile pentru ca am intrezărit, pentru o clipă, spiritul ludic, jucaus, al vietii " Michael Jackson.

  “Se spune ca unele dintre stelele pe care le vedem deasupra nu sunt cu adevărat acolo. Luminii lor ii trebuie milioane de ani pentru a ajunge la noi, si tot ce facem este sa le căutam în trecut, într-un moment din trecut, cand aceste stele puteau inca străluci"
  Asadar, ce face o stea după ce strălucirea ei se stinge? Mă întreb. "Poate că moare!"
  "Oh, nu", zice o voce din capul meu. "O stea nu poate muri niciodata. Pur si simplu se transformă într-o muzica cosmica, in dansul vietii "
  Îmi place gândul, ultimul pe care l-am avut inainte ca ochii sa mi se inchida.”
  Si cu un zâmbet, m-am topit eu insumi înapoi in muzica "
  Michael Jackson/ Dance of Life/ Dancing the Dream

  RăspundețiȘtergere
 2. Odiseea Vieţii
  ("În aşteptarea Zorilor")

  Visez? Cu ochii deschişi
  visez cum frunzele copacilor
  în adierea vântului
  Primei Dimineţi
  vor purta
  nerostitele mele cuvinte
  până ce vor ajunge
  la urechile semenilor mei.
  Apoi, că ele,
  umilele mele
  cuvinte nerostite
  vor sta pe buzele tuturor,
  Sau că..
  vor fi rostite de buzele tuturor.

  ... Coardele harpelor
  chiar dacă s-au rupt,
  vor fi înlocuite cu altele
  mult mai trainice.
  Asta pentru ca
  trubadurii să cânte
  Imnul Dragostei
  de cum se vor ivi Primii Zori.
  Lacrimile vor seca,
  Brâul-cerului va apărea,
  ochii vor privi albastrul infinit,
  verdele câmpiei va renaşte
  în Copacul Vieţii,
  să stea de strajă... Eternităţii.

  Întunecatei zile de ieri
  i se va da poruncă
  să plece şi să ia cu ea
  iluziile, imaginile tablourilor false,
  lacrimile...
  care au curs nevinovate
  până spre miezul nopţii,
  sau până
  spre Rădăcini.
  Cu Lumină să vină
  Ziua de Mâine
  pentru a da forţa să răsară
  Noii Muguri...
  ... din Divina Iubire.


  Şi toate acestea
  Se vor desăvârşi,
  Numai dacă,
  ele – Cuvintele –
  vor fi rostite
  cu credinţă de NOI toţi:
  “ - Hei!...
  E TIMPUL SĂ VINĂ O NOUĂ ZI...”
  Pentru că,
  Pecete Vieţii rămân Cuvintele…
  Mistuitoarele Cuvinte
  care înving Timpul cu ADEVĂRUL lor.
  Iar osânda mea, a ta, a lor
  va acoperi ochiul de jar al îndoielii,
  va opri furtuna...
  Şi VISUL meu, al tău, al lor
  al nostru, al tuturor
  se va-mplini. Sigur...
  foarte sigur,
  cel mai sigur...
  Amprenta cuvintelor de ieri
  Va fi măsura pentru Mâine:

  “VINE O ALTĂ ZI!”

  11.04.2010 – 28.06.2012

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Întunecatei zile de ieri
   i se va da poruncă
   să plece şi să ia cu ea
   iluziile, imaginile tablourilor false,
   lacrimile...
   care au curs nevinovate
   până spre miezul nopţii,
   sau până
   spre Rădăcini.
   ............
   Pecete Vieţii rămân Cuvintele…
   Mistuitoarele Cuvinte
   care înving Timpul cu ADEVĂRUL lor.
   Iar osânda mea, a ta, a lor
   va acoperi ochiul de jar al îndoielii,
   va opri furtuna...

   Minunate versuri...atat de simple, dar cu o semnificatie atat de adanca!...si-atat de adecvate "Omului din spatele mitului"!!

   Dorina

   Ștergere
 3. Am spus-o de atatea ori si am repetat-o ca uneori cuvintele sunt prea putine si prea sarace pentru a demonstra ce simt...Si acum este o astfel de situatie, vizionand filmuletul...Unele imagini le stiam, altele nu, dar toate sunt pur si simplu minunate si imi astern pe chip un zambet nesfarsit...
  Nadia

  RăspundețiȘtergere
 4. ma bucur ca ai vizionat documentarul de la link_ul transmis. Sper ca iti vor place si celelalte documentare de mai jos si tie si celor care intra aici alaturi de noi , si pe care desi nu ii cunosc ii simt prieteni. Pentru toti atasez cateva link-uri aferente unor documentare despre Michael jackson . Mi s-a parut interesanta si explicatia de la episodul 4-5 din "dezvaluiri din industria muzicala"privitoare la michael (facand abstractie de unele comentarii in spiritul religiei islamice)
  Interesant si un alt site intitulat"whereismichaeljackson" unde se vorbeste despre inscenarea mortii acestuia. Mi-ar place sa aflu parerile voaste despre acest lucru cu atat mai mult cu cat am inteles ca acest site a preluat multe date din presa internationala si la randul lui a fost citat de multe ori pe blogurile din afara.
  va trimit link-urile (inclusiv cel despre medicul lui M.J.) toate in romana. Sa aveti o duminica placuta cu multa pace in suflete.

  http://documentare.digitalarena.ro/medicul-lui-michael-jackson-povestea-unei-prietenii-fatale-2011/


  http://documentare.digitalarena.ro/michael-jackson-viata-unei-legende-2011/

  http://documentare.digitalarena.ro/demascarea-industriei-muzicale/

  http://documentare.digitalarena.ro/concertul-lui-michael-jackson-din-1-octombrie-1992-la-bucuresti/


  http://saccsiv.wordpress.com/2009/12/13/video-michael-jackson-evreii-si-documentarul-%E2%80%9Cthis-is-it%E2%80%9D2009-cu-subtirare-in-limba-romana/

  In ceea ce priveste concertul din 92 eu am fost una din fericitele persoane ce a participat la el si pot sa spun ca a fost minunat (si eu am vazut ceva vedete foste si actuale in concerte)

  DANIELA

  RăspundețiȘtergere
 5. Când un suflet omenesc trage cortina grea a eului şi stă faţă-n faţă cu iubirea veşnică e ca şi când ar privi pe Maestru creând o lume”. R. Tagore

  Prin iubirea neconditionata daruita, Michael a stat de fiecare data ... alaturi de „Maestru”. Si asfel s-a creat o lume mai buna, mai umana...
  Acea lume care l-a ajutat pe el insusi sa treaca de momentele cruciale ale vietii....acea lume care i-a ajutat pe multi dintre copiii suferinzi, mai ales pe cei aflati in stare terminala, sa treaca prin momentele grele ale bolii, pe altii sa beneficieze de programele de reabilitare impotriva abuzului de droguri si alcool, sa beneficieze de programe de aparare impotriva rapirilor si a crimelor.
  Prin sume importante donate, s-a creat o sansa in plus cercetarii in domeniul cancerului, leucemiei, diabetului juvenil si SIDE-i, posibilitatii de ingrijire in conditii mai bune a mai multor copii bolnavi, prin infiintarea sau reutilarea unor spitale sau sectii, cu paturi, echipamente si medicamente.
  S-au donat sume importante pentru imunizarea a zeci de mii de copii .
  S-a creat o sansa pentru studiu, prin bursele scolare oferite copiilor cu potential, dar fara posibilitati materiale, in special celor de culoare..
  A adus un zambet si putin mai multa lumina in sufletele copiilor orfani, abandonati sau cu parinti vitregi, prin sumele donate la orfelinatele vizitate, prin jucariile si imbracamintea daruita. A adus atata bucurie pentru mii de copii defavorizati, prin oferirea de bilete gratis la spectacolele lui.
  A contribuit la reducerea foametei in unele zone din Africa, prin sumele uriase donate din spectacole si inregistrari.
  A sprijinit diferite campanii impotriva rasismului si eforturile pentru lupta impotriva prejudecatilor contra artistilor de culoare neagra.
  A donat sume importante pentru educatia copiilor din tarile in curs de dezvoltare, a educatiei copiilor din unele cartiere sarace, dar si unor organizatii de caritate impotriva abuzarii copiilor.
  A daruit clipe de bucurie nemarginita, vizitand copii bolnavi de cancer sau alte boli incurabile, daruindu-le obiecte din vestimantatia lui, invitand mii si mii de copii, bolnavi sau dezavantajati, sa-si petreaca cate o zi la ferma Neverland.
  Michael a parcurs 30000 mile în Africa, pentru a vizita spitale, orfelinate, şcoli, biserici, şi instituţiile pentru copii cu handicap mintal.
  A trimis zeci de tone de ajutoare materiale constand in medicamente, paturi haine de iarna pentru Sarajevo si Bosnia.
  A donat sume importante pentru copiii care au suferit de pe urma revoltelor din Los Angeles si pentru ajutorarea victimelor de la cutremur prin intermediul unor subvenţii catre organizaţii non-profit dedicate sprijinirii familiilor cu recuperare pe termen lung.
  Prin alte sume sau obiecte vestimentare donate, a contribuit la programele de prevenire a transmiterii HIV de la mama la copil, în Africa.
  Prin organizatia Heal the Kids, si-a propus sa ajute părinţii in sa-si dedice viata, copiilor lor şi sa-i asigure pe copii de dragostea şi atenţia de care au nevoie şi pe care o merită...si-a propus să promoveze lectura in copilărie şi sa încurajeze părinţii să se întoarcă la lecturarea povestilor inainte de culcare
  Randurile de mai sus vin ca o complectare la filmul documentar a carui link ni l-a dat Daniela in postarea trecuta.
  Este o carte in plus pentru adevaratul om. Un om care s-a dedicat cu totul unui set de principii morale care l-a ridicat deasupra lui insusi. Un om care, in nebunia lumii in care a trait, a cautat si a reusit sa-si gaseasca calmul sufletesc.
  Este o creionare a unui caracter profund uman. Caracterul unui om pe care unii l-au urat pentru iubirea sa neconditionata, pentru credinta sa, pentru ca nu l-au putut transforma in ceea ce ei si-au dorit.

  „- Crezi ca un om isi poate schimba destinul?...
  - Cred ca un om face tot ce poate, pana cand destinul i se dezvaluie!”

  Dorina

  RăspundețiȘtergere
 6. “….In 1992, la 1 octombrie, Michael avea sa taie rasuflarea a 70000 de fani veniti pe stadionul National din Bucuresti.
  Pentru zecile de mii de fani si pentru alte sute de mii care nu au avut fericirea aceasta, acest concert a ramas, poate, una dintre cele mai frumoase amintiri din viata lor.
  Spectacolul lui Michael era ca o explozie…o asemenea nebunie de lumini…de lasere…de oameni intr-o continua miscare.. dansuri fara oprire… costume schimbate de la o melodie la alta…
  Atata indrazneala in gesturile din timpul dansului!…Atata vibratie!..Atata putere de a transforma zeci de mii de inimi intr-una singura, uriasa si indragostita de o singura muzica!
  Publicul era extaziat de cea mai mica miscare a sa…
  . ..Era ca o flacara intr-o continua ardere, intr-o continua miscare, o cascada de muzica si dans….
  Totul era atat de bine pus la punct, atat de bine realizat, incat, nu puteai crede decat ca muzica insasi si dansul izvorasc din artist….”

  Eu, nu am trait bucuria de a fi acolo…Nu am simtit emotia prezentei,…a versului, a cuvintelor, a dansului, a fiecarei miscari…
  Voi, cei care ati fost acolo…voi, cei care, poate, si acum traiti acea emotie, acea vibratie a sunetului, a muzicii,
  acea vibratie care va rascoleste inca fiecare fibra a fiintei voastre… acea vibratie care v-a facut sa va simtiti doar pentru o clipa…zei…alaturi de el…
  Ati fost un singur trup, un singur suflet, in muzica si dans, intr-o singura si incredibila energie eliberatoare!

  Povestiti-mi cum a fost… Spuneti-mi, cum arata perfectiunea?!…
  Acea clipa de eternitate…traita de voi, intr-o zi de inceput de octombrie, a anului 1992….

  Dorina

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Poate acela a fost momentul repunerii Romaniei pe harta lumii...Din acel moment,tara asta a fost privita altfel.Michael Jackson a fost prima mare vedeta a lumii,care a venit aici si chiar a incercat sa faca cunoscuta Romania si oamenii ei,asa cum sunt ei,cu bune,dar si cu relele care nu erau si nu sunt mai rele,decat in alte parti ale pamantului.Din toate concertele sale,au fost filmate fragmente,numai concertul de la Bucuresti a fost filmat integral,iar al doilea concert pe care l-a sustinut la noi,a fost organizat in intregime de romani si Michael Jackson,MARELE MICHAEL JACKSON s-a declarat incantat si multumit de profesionalismul lor.Acesta este unul dintre motivele pentru care romanii ar trebui sa-l iubeasca pe Michael Jackson,cu adevarat,sa-i respecte si sa-i inteleaga creatia,fiindca el a stiut clar unde vine si ca Romania este tara binecuvantata de Dumnezeu.Nici eu nu am putut merge la concert-la niciunul-asa a fost conjunctura-dar am DVD-ul concertului,iar fiica mea care a avut privilegiul de a-l urmari,are aceasta amintire minunata-a fost si a ramas fan MICHAEL JACKSON-are o amintire de neuitat si de necomparat.
   Va salut si va iubesc pe toti!MULTUMESC Mihai!

   Mihaela

   Ștergere
  2. Multumesc, Mihaela! Astazi, cuvintele tale mi-au sters o parte din lacrima de pe obraz, lacrima tacerii.
   Ele ma fac sa fiu mandra ca apartin acestor meleaguri, unde cu totii am avut bucuria de a fi vizitati si apreciati de Michael, precum copilasii ei au avut sansa de a fi luati in brate, tinuti cu atata caldura de manutele lor micute, mangaiati, ascultati cu duiosie de artist.
   Poate, el nu numai ca a stiut, dar a si simtit acea binecuvantare...
   Binecuvantare pe care am simtit-o de multe…multe ori. Acum stiu…Acolo sus, la Sfinx… te invaluie acea pace si liniste binefacatoare ce iti da forta, intr-o tacere binecuvantata pe care timpul si evocarea trecutului ti-o astern in suflet.
   De-acolo incepe tara asta….si nu se termina….pentru ca hotarul ei nu are sfarsit, in inima oamenilor ei…. aceia care o percep si o simt cu adevarat.

   Dorina   Ștergere
 7. Va trimit alaturi link_ul de la MJJ-History II/ O producţie epică care cuprinde unele dintre cele mai celebre melodii şi apariţii

  http://www.cinemagia.ro/filme/michael-jackson-history-on-film-volume-ii-43387/

  Daniela

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. “…..Pentru Michael, copiii erau cea mai frumoasa aparitie din univers.
   A cantat mult pentru ei, i-a iubit foarte mult, i-a ajutat foarte mult. Cum puteau, oare, micutii aceia, care de la prima respiratie fusesera lipsiti de caldura unei inimi de parinte, sa il priveasca cu atata dragoste?....”


   “….Pe 13 septembrie 1996, în timpul turneului HIStory, la Bucuresti, Michael Jackson este invitat la Palatul Parlamentului, unde participa la un spectacol folcloric - muzica si dansuri – sustinut de copii îmbrăcați în haine tradiționale românesti, după care este primit pe scenă de către copiii care-i scandau numele si-l aplaudau furtunos. Ei interpreteaza in romaneste si câteva cântece cunoscute ca imnuri celebre, cum ar fi melodia lui Stephen Foster: "Oh, Susanna" sau cea a lui Beatles "Ob-La-Di, Ob-La-Da", la care Jackson, fericit, isi misca capul si bate din palme.
   Când este invitat pe scena, el tine următorul discurs apreciativ:
   " Spectacolul aceasta a fost unul dintre cele mai uimitoare spectacole pe care le-am văzut vreodată de-alungul vietii. Si nu o spun doar asa, ci o spun, intr-adevar, din toata inima.
   A fost cea mai reusita reprezentatie artistică si as fi dorit ca toti liderii din lume sa fi fost aici pentru a vedea asta, deoarece eu cred că ei ar putea gândi de două ori inainte de a ne trimite, asa repede, frații pe câmpurile morții. Pentru că aceasta este viitorul nostru – toti copiii.
   Si eu va iubesc atât de mult!
   Si...inca odata doresc să vă mulțumesc foarte, foarte mult...din adancul inimii mele... cu adevărat si pana la sfarsit, va iubesc pe toti si pe fiecare in parte!
   Va multumesc foarte mult!”

   Simtindu-le puritatea si candoarea, cum ar fi putut Michael sa-i considere pe copii, decat ca pe niste ingeri ai luminii?!...

   Dorina

   Ștergere
 8. Se aud vocile unui grup de copii ce canta melodia "Heal The World.
  La "Teatrul de Revista Constantin Tanase" din București, in data de 30 septembrie 1992, înainte de a efectua primul sau concert in Romania, Dangerous, Michael Jackson ține o conferință de presă si discută principiile Fundației “Heal the World”.

  “Sunt foarte fericit că ma aflu aici, în România, unde concertul meu se va transmite direct pe HBO, si sunt aici si pentru a ajuta copiii…... Acești copii imi sunt la fel de dragi, ca toți copiii din lumea intreaga. Astăzi, am avut ocazia de a vedea fata transformarii și a civilizației. Un moment ca acesta înseamnă vindecarea lumii. Trebuie să vindecam lumea și pe noi înșine.
  Trebuie să ne impletim viața ca o pagina web, pentru că suntem parte a acestei pagini web. Din neglijență, ne-am contaminat și poluat planeta și, în schimb, ne-am facut rau noua insine. In cantecele vietii se afla dansul din sangele nostru.
  Mediul inconjurator este o extensie a corpului nostru și el dă puls iubirii, este orchestra simfoniei universale . El este teritoriul muzicii și ne permite să ne redescoperim sufletele.
  Să ne bucurăm, astazi, împreună, de iubire, unitate și conciliere. Să vindecam pe toată lumea și, prin urmare, sa ne vindecam pe noi înșine. Să facem un legământ cu viața și să sărbătorim cu bucurie o lume nouă ... vindecata.
  Mulțumesc tuturor si, în special, tuturor copiilor din lume. Vă iubesc pe toți. Va multumesc foarte mult .. Va multumesc.."

  Cuvinte…cuvinte care, prin intelepciunea lor, transmit un puternic mesaj de promovarea a păcii, a armoniei universale, de speranță pentru copiii noștri si pentru întreaga lume.

  RăspundețiȘtergere
 9. https://sites.google.com/site/whereismichaeljackson/23-this-is-it/ultima-repetitie
  Destul de bine documentat şi de interesant. Aştept părerea. Mulţumesc.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. FOARTE INTERESANT,scris cu umor,foarte documentat,posibil adevarat,il urmaresc inca de la inceput,de urmarit incontinuare,fiindca ne aduce la cunostinta ultimele evenimente si tot ce apare legat de Michael Jackson.


   Mihaela

   Ștergere
 10. Lui Michael, destinul i-a dat posibilitatea sa vada, sa simta pana la durere ranile acestei lumi! I-a dat posibilitatea sa ajute. Si a facut-o din plin!

  In iunie 1992, la o conferință de presă la Londra, Marea Britanie, Michael face un anunț privind instituirea FUNDATIEI "HEAL THE WORLD" ("HTWF") si a misiunii sale:

  "…..Copiii nostri sunt cele mai frumoase, cele mai dulci, cele mai de pret creatii ale noastre.
  Si totusi, în fiecare minut, cel puțin 28 de copii mor. Astăzi copiii nostri sunt expusi riscului de a fi ucisi de boli, de violenta războiului, a armelor, a abuzului si neglijentei. Copiii au putine drepturi si nu au pe nimeni care să vorbească pentru ei. Ei nu au voce în lumea noastră..
  Dumnezeu si natura m-au binecuvantat cu o voce. Acum vreau sa o foloseasc pentru a ajuta copiii sa vorbeasca pentru ei insisi. Am fondat "Heal the World" pentru a fi vocea celor fără glas:.. copiii.
  - Va rog, alaturati-va mie si copiilor pentru ca impreuna sa ajutam la vindecarea lumii.
  Parinti, comunitati, guverne, oameni din intreaga lume, trebuie să ne punem copiii pe primul loc!
  In cele din urmă si cel mai important, vreau să le spun copiilor de pretutindeni: voi toti sunteti copiii nostri, fiecare dintre voi este si copilul meu, si eu vă iubesc pe toți. Va mulțumesc foarte mult. "

  Prin Fundatia “Heal the World” milioane de dolari au ajuns la copii afectati de saracie sau razboaie. Banii obtinuti de pe urma celor 67 concerte ale turneului Dangerous, au ajuns la aceasta fundatie

  RăspundețiȘtergere
 11. Michael a uimit lumea intreaga prin sensibilitatea si generozitatea sa.

  Pe 24 noiembrie 1992, printr-o conferință de presă în New York City, New York, Michael vorbeste despre copii, axandu-se pe înțelegerea Fundatiei „Heal the World’ si pe ajutoarele organizate de aceasta societatea de caritate si de el insusi pentru zonele afectate de razboi: Sarajevo si Bosnia Hertegovina.
  Mesajul său, destul de amplu, prevede:
  "[...] Copiii mi arata în zâmbetele lor jucăuse divinul din fiecare. Această bunătate simpla radiaza direct din inimile lor. Suntem conectati cu ei la înțelepciunea profundă a vieții. Acesti copii sunt o reamintire a pretiozitatii intregii vieti, în special vietile tinere neatinse de ură, de prejudecăti si lăcomie.
  Acum, când lumea este atât de confuza si problemele sale atat de complicate, avem nevoie de copiii nostri mai mult ca oricând. Ințelepciunea lor naturala puncteaza calea catre solutii care zac asteptand să fie recunoscute în interiorul propriilor noastre inimi.
  Copiii sunt cei mai remarcabili idealisti si optimisti din lume. Este motivul pentru care 'Heal The World " organizeaza anul viitor Congresul Copiilor Lumii, format exclusiv din delegați cu varste cuprinse intre 8 si 16 ani. Lumea are nevoie disperată de punctul lor de vedere sincer, inocent, cu privire la problemele lumii. Trebuie să ne vindecam planeta rănită ca urmare a haosului, a disperarii si a distrugerilor fără sens pe care le vedem astazi.
  Misiunea HTW, misiunea mea, este vindecarea. Pur și simplu. Pentru a vindeca lumea, trebuie să începem cu vindecarea copiilor nostri. Astăzi, am venit cu daruri pentru copiii ravasiti de războiul din Sarajevo. În 1992, Sarajevo a devenit un simbol a ceea ce este extrem de tragic, dar evitabil, în lumea noastră: - Prejudecătile si ura etnică, distrugerea mediului, sfărâmarea familiilor si a comunităților vechi de secole.
  Suntem încântati să anuntăm în această perioadă specială a anului, ca vom intoarce eforturile noastre acasa, catre starea proasta a copiilor nostri americani. În acest scop, planificam un "convoi Statele Unite ale Americii". Asta va constitui un efort de a ajuta pe toți americanii să actioneze împreună pentru un singur obiectiv: acela de a vindeca copiii din propriile noastre orase. Acest lucru este deosebit de special pentru mine, impreuna cu lansarea single-lui "Heal The World". Am scris acest cântec pentru toată lumea, în efortul de a determina armonia globală. Toate veniturile din acest cântec vor merge la Fundatia "Heal the World". Mulțumesc, tuturor pentru participare... Multumiri tuturor acelora dintre voi care au sprijinit "Heal The World" cu timp si donatii, rugăciunile si multumirile noastre[...]. "

  RăspundețiȘtergere
 12. „De-a lungul anilor, Michael Jackson a tinut discursuri, a facut anunțuri și declarații care reflectă preocuparile sale orientate spre filantropie (caritate) si pace, cu ocazia ceremoniilor de decernare a premiilor, conferințelor de presă și altor evenimente speciale. A făcut, de asemenea, si alte declaratii destul de inspirate”

  In cele ce urmeaza vor fi prezentate unele dintre aceste eforturi.

  Totul are un inceput...
  ”Melodia preferata a lui Jackson din 1978, este cea din filmul muzical "The Wiz", în care el joacă rolul Sperietoarei de ciori. Potrivit spuselor sale, este vorba de melodia "Crezi in tine".
  La un moment dat, el se destainuie: "Este aceea pe care Diana Ross și Lena Horne o canta la sfârșitul filmului. Se numește "Crezi in tine" și este preferata mea pentru ceea ce transmite.
  Îmi place ceea ce spune "
  Iata ce spune melodia respectiva:
  " Dacă crezi cu adevarat / Înauntrul inimii tale vei știi / Că nimeni nu poate schimba calea pe care trebuie să mergi. / Sa crezi ceea ce simti / Și vei știi că ai dreptate / Deoarece va sosi o vreme / Când vei spune că acela este momentul tău. / Sa crezi că exista un motiv sa fie asa, / Sa crezi ca poti face timpul sa mai stea / Vei știi asta din momentul în care vei încerca / Dacă crezi cu adevarat, / Stiu că o vei face, / Sa crezi in tine chiar de la început, / Vei avea inteligenta, / Vei avea o inimă, / Vei avea curajul / Care te vor insoti toată viața pana la sfarsit. [...] "

  Aceste cuvinte care l-au fascinat, pur si simplu, ca si cum i-ar fi fost predestinate, ...
  Aceste cuvinte spun atat de mult despre copilul, micutul cantaret si dansator care stia foarte bine ce vrea de la viata, care-i sunt coordonatele, cum trebuie sa procedeze ca sa „fure” de la maestrii sai tot ce se poate „fura”...
  Spun atat de mult despre tanarul, despre artistul desavarsit care urma sa devina prin munca asidua, neincetata, mistuitoare... artistul pentru care creatia a fost „acel ceva” din care s-a nascut, pentru a se reintoarce, la final si nou inceput, din nou in creatie, devenind creatia insasi...
  Spun atat de mult despre omul pentru care adevarata simfonie a vietii a insemnat: „a darui din toata inima” ...a darui iubire, a darui bucurie copiilor, a darui ajutor celor care au atata nevoie de el, a darui un zambet si o vorba calda pentru cei tristi si fara speranta, pentru care viata inseamna doar...cateva luni, sau cateva zile, sau...cateva ore... a darui dorinta de pace si buna intelegere.

  Dorina

  RăspundețiȘtergere
 13. In tot ce a facut, a fost un izvor profund de emotii, implicandu-se total si cu multa daruire in atingerea perfectiunii.

  “La 5 iulie 1984, cu ocazia conferinței de presă a trupei Jacksons în New York City, Statele Unite ale Americii, Michael Jackson își exprimă dezacordul său asupra prețurilor ridicate ale Turneului Victory și anunță că va dona in intregime partea sa de bani în scopuri caritabile.
  El declară: Vom incepe turneul de mâine și am vrut să va vorbesc despre ceva de mare importanta pentru mine. Am muncit o perioadă indelungata de timp pentru a face acest spectacol cel mai bun din cate pot fi. Dar, noi știm ca o mulțime de copii au probleme cu obtinerea de bilete. Zilele trecute, am primit o scrisoare de la o fată din Texas pe nume Ladonna Jones. Ea isi economisise banii obtinuti de la diferite locuri de muncă ciudate pentru a cumpăra un bilet, dar cu sistemul actual al turneului, ea ar trebui să cumpere patru bilete, si nu-si poate permite asta. Prin urmare, m-am rugat de promotorul nostru sa gaseasca o metoda nouă de distribuire a biletelor….. Au fost o mulțime de discutii despre detinerea de catre promotor a banilor pentru biletele care nu se vând. I-am cerut promotorului nostru sa finalizeze cat mai curand posibil un sistem cu bilete comandate pe mail, astfel încât nimeni sa nu plăteasca bani cu excepția cazului în care ar cumpara un bilet. În cele din urmă, și cel mai important, este altceva ce am de gând să anunț astăzi. Am vrut să știti că, de prima data, atunci când am fost de acord cu turneul, am decis să donez toți banii pe care îi castig din spectacolele noastre, in scopuri de binefacere".

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Trei organizaţii de caritate au beneficiat de generozitatea lui Michael, de pe urma turneului Victory: 1- „United Negro College Fund” stabilea Fondul pentru Burse „Michael Jackson” (în 1988, acesta avea sa ofere burse pentru 70 de elevi de la şcolile membre UNCF), 2- „Camp Good Times” (Tabara pentru petrecerea timpului liber) pentru copiii bolnavi in stare terminala şi 3- Fundatia „TJ Martell” pentru cercetarea leucemiei şi cancerului.

   Ștergere
 14. „ Din momentul in care am fost rugat sa scriu acest cantec, mi-am pus tot sufletul in el!”

  "28 ianuarie 1985: Michael Jackson este unul dintre primii artisti care ajunge la „A & M Lion Share Studios” pentru înregistrarea istorica care a adus impreuna zeci de artisti de renume la nivel naţional, în speranţa atenuarii foametei în Africa.
  Într-o sesiune de o noapte intreaga, singalul cu cele mai mari incasari din istoria artelor inregistrarii, „We Are The World”, este înregistrat, toate incasarile urmand a fi canalizate direct spre eforturile de reducere a foametei.
  Eforturile, de reducere a foametei, din această înregistrare au adus la peste 60 milioane dolari, dolarii fiind canalizati direct în tările cele mai afectate. Michael Jackson a contribuit nu numai in calitate de artist, dar ca si co-autor al cantecului, alaturi de Lionel Ritchie, si a înregistrat piesele demo distribuite artistilor participanti.

  „In 25 februarie 1986, dupa acceptarea premiului "Song of the Year", alaturi de Lionel Richie, pentru melodia "We Are The World", Premiile Grammy 28, Michael tine următorul discurs scurt:
  "În primul rând, as dori să-i multumesc lui Dumnezeu , dar as dori să vă multumesc si voua pentru alegerea lui Lionel ca alaturi de mine, să scrie "We Are The World" . Îi multumesc lui Quincy Jones, care a fost cel mai mare producător pentru mine.
  Si, de asemenea, as dori să va spun, ca atunci cand veti pleca de aici, sa va amintiti de copii. Multumesc! "
  La o conferință de presă care a urmat, a fost întrebat despre modul în care creează cântecele și rugat sa comenteze putin pe marginea melodiei "We Are The World".
  - "Aceasta este una dintre cele mai grele întrebări la care trebuie sa răspund, deoarece cantecul este un... el doar vine, cântecele aproape se creeaza singure, așa că nu vreau realmente sa le analizez, las doar ca totul să se întâmple. [...] Am vrut ceva ce toată lumea ar putea cânta. "


  RăspundețiȘtergere
 15. Septembrie 1987: In Osaka, Japonia, Michael anunta ca-si dedica turneul din Japonia si fiecare interpretare a melodiei „I just can’t stop loving you” lui Yoshiyaki, un baietel in varsta de 5 ani, care a fuseset recent răpit şi ucis.
  Michael Jackson donează 20.000 dolari familiei băietelului. Atat imaginile de la Stiri, cat si empatia sa cu Yoshiyaki şi cu familia acestuia, arată un Michael Jackson extrem de emotionat in abordarea incidentului.
  - "Imi pare foarte rău şi sunt profund întristat să aud despre Yoshiyaki. Dacă imi permiteti, aş dori să ma grabesc in a-mi exprima cuvintele simpatie, parintilor sai, şi să plăteasc tribut pentru Yoshiyaki. As dori să-mi dedic turneul Japonez lui Yoshiyaki. Yoshiyaki, stiu că eşti acolo si te uiti la noi. Sper ca un astfel de lucru brutal şi sfasietor sa nu se mai întâmple din nou.. si eu te iubesc”. Jackson a continuat apoi cu piesa „I Just Can't Stop Loving You”.

  RăspundețiȘtergere
 16. „La 1 martie 1988, coplesit de atatea premii si distinctii primite la Sheraton Hotel în New York City, NY, unde si-a donat toate încasările din concertul de acolo, pentru UNCF, și unde a fost răsplătit cu o diplomă de onoare și premiat pentru contribuțiile sale caritabile, Michael declară:

  - "Nu pot sa cred, si sunt chiar putin stresat si jenat. Ii apreciez pe toti cei care au venit aici.
  În primul rând, vreau să-i mulțumesc lui Dumnezeu care face ca totul sa fie posibil. Apoi, dragei mele mame si tatalui meu care sunt aici, în public, vă mulțumesc pentru tot ce ați făcut pentru mine. Apreciez asta din adancul inimii mele"
  Dupa care, continua cu o apreciere specială la adresa UNCF:
  - ".. As dori sa spun ceva despre Fondul „Negro Unite Colegge” (UNCF).
  In toata lumea, educatia este cea care deschide mintea oricarei persoane si nu exista nimic mai important decat sa te asiguri ca fiecare are posibilitatea educației. Sa vrei sa înveti, sa ai capacitatea de a învata si sa nu fi în măsură sa o faci, este o tragedie.. Sunt onorat să fiu asociat acestei seri care spune ca acest lucru nu se va întâmpla. Mulțumesc. Va iubesc pe toti. "

  Apoi, superstarul dezvaluie pentru "Ebony" de ce a fost și încă mai este implicat în fapte caritabile și umanitare:
  - "Ma simt foarte norocos ca am fost binecuvantat cu recunoastere pentru eforturile mele. In acelasi timp, această recunoaștere aduce cu ea o responsabilitatea fata de admiratorii oricui din întreaga lume. Artistii interpreti ar trebui să servească întotdeauna drept modele care sa dea exemple pentru tineri "

  La o conferintă de presa din Manhattan, New York, in avanpremierea noului său parteneriat pentru reclama Pepsi si prezentand o donație generoasă in bani presedintelui UNCF, spune următoarele cuvinte:
  - "Va multumesc foarte mult. Sunt foarte onorat. Sunt foarte recunoscator. Va iubesc pe toti. Mulțumesc....."
  Trei copii i se alătura apoi lui Jackson pentru poze. Ei sunt câștigătorii unui concurs in scris: "Fii Împotriva Drogurilor" . Ei isi citesc scrisorile câștigătoare, obținute pentru a-l intalni pe Jackson, și biletele castigate la concertele "Bad".

  "In 23 octombrie 1988, el a anuntat o donație substanțială pentru Muzeul Motown din Detroit, Michigan:.. "Este minunat să fiu aici. Sunt fericit și mândru sa ma pot revansa fata de cei de la care am venit. Berry Gordy a făcut ca totul sa fie posibil pentru mine, si vreau sa ii spun: Te iubesc, Berry, si iti mulțumesc! "

  RăspundețiȘtergere
 17. La 3 februarie 1992, înainte de lansarea turneului mondial “Dangerous”, la o conferintă de presă la Radio City Music Hall din New York, Michael face o declarație de apreciere pentru sponsorul acestui nou turneu - Corporatia Pepsi-Cola - si anuntă crearea Fundatiei "Heal The World” ("HTW"), care, pe lângă "Camp Ronald McDonald" si Fundatia "Make a Wish", lupta impotriva SIDA si Diabetului Juvenil.
  El continuă:
  "Singurul motiv pentru care am de gând sa fac acest turneu este de a strânge fonduri pentru recent infiintata fundatie “Heal The World”, o organizatie internationala de caritate pentru copii,
  eu fiind varful de lance in asistarea copiilor si in ecologie. Scopul meu este sa strang o sută milioane de dolari pentru “Crăciunul 1993”.
  In acest sens, Cer fiecarei corporatii si persoane careia îi pasă de această planetă si de viitorul copiilor, sa ajute la strangerea de bani pentru fundatia caritabila HTW. Fundatia “Heal the World” va contribui la fondurile de ajutoare pentru copiii bolnavi de SIDA, în cinstea prietenului meu, Ryan White.
  Fundatia "Vindecati Lumea" va oferi, de asemenea, sprijin pentru organizatii la fel de valoroase precum “Tabara Ronald McDonald”, Fundatia “Indeplineste o Dorinta”, “Copiii cu Diabet”, Fundația “Minoritatilor SIDA” si alte organizații de caritate.
  Astept cu nerăbdare să trec de acest turneu, deoarece asta îmi va permite să-mi aloc timp pentru a vizita copiii din întreaga lume, precum si pentru a răspândi mesajul de iubire la nivel mondial, în speranta că si altii vor fi miscati in a-si aduce contributia lor pentru a vindeca lumea...."

  În timpul promovarii noii Fundatii "Heal the World", cu alta ocazie, Michael afirmă:
  - "Nu este nimic mai important pe care il pot infaptui in viața mea, decât să fac o lume mai buna pentru cat mai multi copii. Daca copiii pot fi salvati si viata lor îmbunătătita, putem cu adevărat "vindeca lumea '"

  RăspundețiȘtergere
 18. Pe 10 decembrie 1992, la Consulatul American din Japonia - unde este răsplătit de Pepsi pentru contribuțiile sale prin Fundatia HTW - Michael tine un discurs în care a preamăreste inteligenta inspirationala a copiilor si calitătile lor de vindecare.
  El afirmă:
  .. "Multumesc. Sunt foarte fericit să fiu aici, în Japonia, din nou. E foarte frumos sa vezi toti copiii [...] Inocenta copiilor reprezintă pentru mine o sursa de creativitate infinita, si cred că de aici vine toată creativitatea mea. Aceasta nu este deloc un fel de inteligență intelectuală, ci o inteligență care este plina de mirare, magie, mister si aventură. În această inteligentă, există iubire, există încredere, există bucurie si există frumusețe. Este un fel de inteligenta care va vindeca lumea.
  De aceea sunt eu aici si acesta este motivul pentru care suntem cu totii aici.
  Mulțumesc foarte mult. Va iubesc. "

  Tot in 1992, el trimite un mesaj de Crăciun pentru lumea intreaga, la "Top of the Pops" -un show cu telespectatori în Marea Britanie, anunțându-si turneul japonez din Tokyo si exprimându-si aprecierea pentru raspunsul pe care cantecul "Heal the World" l-a primit, în Anglia.
  … “După cum probabil stiti, totul este pregătit pentru turneul japonez din Tokyo. Ceea ce am vrut cu adevărat, mai mult decât orice, a fost sa-mi găsesc timp pentru a trimite un mesaj de iubire si multumire pentru toti fanii mei din Marea Britanie. Nu va pot spune cât de interesant este pentru mine, ca pe tot drumul acesta la capatul celalalt al lumii, să aflu cât de mult succes are melodia “Heal The World” în Anglia. Acest cântec înseamnă atât de mult pentru mine. Toate beneficiile vor merge la Fundația “Heal the World”, dar la fel de important, este faptul ca am scris acest cântec pentru a creste sensibilizarea cetățenilor la problemelor pe care, în calitate de membri ai rasei umane, cu toții trebuie să-i facem față.

  Noi toți trebuie să facem modificări importante, trebuie să învățăm să trăim si sa iubim impreuna.
  Vă rog, alăturati-va mie pentru a vindeca lumea si pentru a face din ea un loc mai bun unde sa trăim"

  RăspundețiȘtergere
 19. “În timpul unei emisiuni de radio axata pe solicitarea de donatii catre Fondul "United Negro College", difuzata pe 26 decembrie1992, Michael Jackson vorbeste despre importanța drepturilor egale la educație si despre "Programul de Burse Michael Jackson":
  - "Colegiile si Universitătile de negrii produc unele dintre personalitătile de frunte ale timpului nostru.
  Ei sunt lideri în afaceri si drept, stiintă si tehnologie, politică si religie. Sunt mândru că am ajutat peste 200 de tineri, bărbaii si femei, sa primeasca o educație de calitate, care i-a adus mai aproape de visele lor, prin intermediul “Programului de Burse Michael Jackson”. In seara asta, am să vă încurajez să faceti pasul catre învățământul superior. Vă rog să sprijiniti Fondul "United Negro College. Fundatia “Heal the world” este inclusa si ea in eveniment.
  Timp de patru ani, bursele scolare si universitare pentru studentii merituosi din colegiile sau universitatile membre UNCF, se vor concentra pe Comunicatii, Arte Interpretative, Literatura / Engleză / Scriere si reprezinta o oportunitate valabila pentru afro-americani”.

  RăspundețiȘtergere
 20. “În 1992, ca si tribut dedicat lui Ryan White, bolnav de SIDA, Michael Jackson isi aduce elogiul său prietenului sau apropiat, prin poemul intitulat "Ryan White", inclus în cartea lui din 1992, "Dancing The Dream", în timp ce prin imagini exprima:

  "Mi-e dor de tine, Ryan White. Mi-e dor de zâmbetul tău, nevinovat si luminos. Mi-e dor de aureola ta, mi-e dor de lumina ta. Mi-e dor de tine, Ryan White. Tu ne-ai arătat cum sa rezistam si să luptam. În ploaie ai fost ca o rupere de nori de bucurie. Sclipirea de sperantă în fiecare fată si băiat. În adâncimile durerilor tale chinuitoare, a fost visul unui alt mâine. Ryan White, te iubesc! "

  “Pe 19 ianuarie 1993, înainte de a interpreta piesa "Gone To Soon", in memoria prietenului său, Ryan White - care murise din cauza SIDA - Michael vorbeste de White si de prietenia lor, de maladia sistemului imunitar si despre necesitatea de a sprijini cercetarea pentru vindecarea SIDA de catre administrația prezidențială nou venita:

  - "Vă mulțumesc, Domnule Presedinte ales, pentru ca m-ati invitat la gala dumneavoastra inaugurala.
  As dori să va rapesc un moment din această ceremonie publica pentru a vorbi despre ceva foarte personal. Este vorba de un prieten drag al meu, care nu mai este printre noi. Numele lui este Ryan White. El a fost un hemofilic, care a fost diagnosticat cu virusul SIDA când avea 11 ani. A murit la scurt timp după împlinirea vârstei de 18 ani, varsta la care foarte multi tineri încep să exploreze posibilitătile lor minunate de viata. Prietenul meu, Ryan, a fost un tanar foarte luminos, foarte curajos si foarte normal care niciodata nu si-a dorit să fie un simbol sau un purtător de cuvânt pentru o boala mortala. De-a lungul anilor, am împărtăsit multe momente stupide, fericite si dureroase cu Ryan, si am fost la finalul scurtei, dar plina de evenimente, lui călătorii. Ryan a plecat dinter noi, si la fel ca oricine care a pierdut pe cineva iubit datorita SIDA, imi este dor de el, profund si constant.
  El a plecat, dar vreau viața lui să aiba o semnificatie dincolo de moartea sa. Aceasta este speranta mea, domnule Presedintele ales, Clinton, ca dumnevoastra si administrația dumneavoastră sa angajati resursele necesare pentru eliminarea acestei boli îngrozitoare, care mi-a luat prietenul ... și multe alte vieti promițătoare înainte de timpul lor. Acest cântec este pentru tine, Ryan!"
  El da, apoi, o interpretare emotionanta melodiei "Gone Too Soon”.

  RăspundețiȘtergere
 21. „În Los Angeles (LA), California, pe 23 ianuarie 1993, cu ocazia unei conferinte de presa despre Super Bowl XXVII, Michael Jackson (care sustinuse un spectacol la evenimentul din acel an), anunta crearea unui nou program „Salvati Lumea”, cu scopul de a aduce ajutoare copiilor defavorizati din orasele interne ale Americii, fiind sprijinit în acest demers de fostul președinte, Jimmy Carter. Cantaretul declara:
  - ".... Trebuie sa raspandim mesajul necesitatii vindecarii copiilor noștri și vindecarii intregii lumi ...
  Să recunoastem faptul că avem nevoie unii de altii si ca trebuie sa avem grija unul de altul, ceea ce ne va ajuta si inspira in a stimula acest efort de ajutorare pentru copii. Pentru a determina o diferență reală, trebuie sa ne pese tuturor și sa ne angajam a fi o parte a soluției. Știu că toți imi împărtășesc îngrijorarea pentru copiii din orasele noastre care sunt răspânditi peste tot în jurul nostru. Trebuie să ne unim pentru a face această lume un loc mai bun pentru fiecare dintre ei.
  "Salvati LA" este doar primul pas în a face ca lucrurile sa mearga mai bine. Sunt foarte fericit să vă spun astăzi că fostul președinte, Jimmy Carter, este alaturi de noi și am de gând sa lucram împreună pentru a ajuta copiii din orașele din intreaga tara. Președintele Carter mi se va alătura în calitate de co-președinte al noii noastre Initiative „Ajutati Copiii Noștri” (Heal Our Children).
  Vom lucra împreună aici, în Los Angeles, pentru inceput, apoi vom merge din oras in oras pentru a a vindeca copiii din toată America. As dori să-mi exprim dragostea și aprecierea pentru toti aceia care au fost deja atat de generosi in acest nou si important program „Salvati Lumea”

  RăspundețiȘtergere
 22. „In 31 ianuarie 1993, la pauza din spectacolul Superbowl XXVII, înainte de a interpreta melodia "Heal The World", cantaretul adresează următoarele cuvinte mulțimii, ca o introducere la melodie:
  - "Astăzi suntem împreună toti din întreaga lume, uniti într-un scop comun - să refacem planeta într-un paradis de bucurie, înțelegere si bunătate ... Nimeni nu ar trebui să sufere, în special copiii nostri. De data asta trebuie să reusim. Aceasta este pentru toti copiii lumii "...

  RăspundețiȘtergere
 23. "La a 20-a editie a Premiilor Muzicii Americane, ce a avut loc pe 25 ianuarie, 1993, la Shrine Auditorium, Los Angeles, California, doamna Elizabeth Taylor il prezinta pe Michael Jackson drept Artistul International al anului, cu Premiul special pentru vânzările record și eforturile umanitare in întreaga lume. Intrucat artistul a fost primul destinatar al acestui premiu, actorul și comediantul, Eddie Murphy, anunta printr-un mesaj înregistrat, ca acesta va fi strigat ca si Michael Jackson cu premiul Artistul International al anului. La primirea premiului, Jackson declară cu modestie:
  - "Te iubesc foarte mult, Elizabeth Taylor. Teddy Riley, esti un geniu. Iti multumesc si tie, Eddie, multumesc tuturor prietenilor mei. Aș dori, de asemenea, să mulțumesc lui Dumnezeu, mamei și tatăl meu, Katherine si Joseph Jackson. Vă mulțumesc încă o dată.
  Calatoria prin lume a insemnat o educatie de mare pret pentru mine. Și dacă am inteles ceva din toate astea, acest ceva a fost urmatorul:

  - ORIUNDE TE DUCI, ÎN FIECARE ȚARĂ, PE FIECARE CONTINENT, OAMENII TÂNJESC SI DORESC UN SINGUR LUCRU - SA IUBEASCA ȘI SA FIE IUBITI. DRAGOSTEA TRANSCENDE - DRAGOSTEA TRANSCENDE GRANIȚELE INTERNAȚIONALE SI TRANSFORMA RĂNILE URII, PREJUDECĂTILE RASIALE, BIGOTISMUL ȘI IGNORANTA.
  ACESTA ESTE ADEVĂRUL SUPREM DIN CENTRUL ÎNTREGII CREAȚII -.

  RăspundețiȘtergere
 24. Salut! As avea o mare rugaminte... Ai putea te rog frumos sa traduci aceasta noua melodie de-a lui Michael Jackson.
  Se numeste "Price of fame". Este o piesa foarte interesanta din perioada Bad, recent lansata pe albumul aniversar Bad 25 si seamana un pic cu Billie Jean :D.

  Aici este link-ul catre melodie. :)

  http://www.youtube.com/watch?v=_k7qfhtaLvQ

  Alex

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. PRETUL CELEBRITATII

   Mi-am luat iubita într-o croazieră cu barca pe râu,
   Si ea constientiza cat
   Eram de încântat de modul în care
   Lucrurile ar fi putut evolua!
   Chiar nu-mi pasa de restul!
   Imi doream un chip pe care nimeni sa nu-l
   Recunoască, deghizat.
   Cineva a strigat numele meu
   Ei s-au gandit sa ma fotografieze,
   Sa-mi ia autografe, apoi m-au inhatat
   Iar bucuria mea s-a transformat in durere!

   Tatăl mi-a spus întotdeauna:
   Tu nu vei trăi o viață linistita
   Dacă cauti
   Avere si faima.
   Simt presiunea asupra mea,
   Trăiesc doar să câștig
   Sunt la pamant în durerea mea,
   Nu simți asta?
   Este prețul faimei,
   Plătesti prețul faimei
   Deci, nu simti durerea!
   Este prețul faimei
   Este prețul faimei
   Deci, sa nu te mai plângi vreodată!

   Sunt pe coperta revistei,
   Ce scenă!...
   Imi știu fiecare miscare
   "Doar semneaza-ti numele
   Pe linia punctată! Si va fi bine!”
   Ceea ce întotdeauna mă deranjează:
   Urci în mașină, vrei să faci o plimbare
   Te uiti în urmă, cineva te urmareste,
   Incerci să mergi mai departe, te întorci foarte repede,
   Dar imi prea rău, ei iti stiu fiecare miscare!

   Tatăl mi-a spus întotdeauna:
   Tu nu vei trăi o viață linistita
   Dacă cauti
   Avere si faima.
   Simt presiunea asupra mea,
   Trăiesc doar să câștig
   Sunt ranit de toata acesta durere
   Nu te mai plange!
   Este pretul faimei
   Platesti pretul faimei
   Sa nu te mai plangi vreodata!
   Este prețul faimei,
   Plătesti prețul faimei
   Deci, sa nu simti durerea!
   Tata nu minte niciodata,
   Tatal meu nu minte niciodata,
   Deci, sa nu simti in felul asta, baiete!

   Mi-ar place să evadez undeva, catva timp,
   Dar ei se vor intreba:
   Mai este inca baiatul asta in viata?
   O săptămână, într-un sat ... ce fior, ce emotie!
   Numai cei puternici supraviețuiesc!
   Tatăl meu mi-a spus mereu,
   Nu vei trăi o viață linistita
   Pentru ca ei vor începe să te intrebe:
   Unde ai fost?...
   Le simt invidia atintita asupra mea,
   Invidia lor gresita!
   Ei stau aici, in locul meu,
   Si asa ajung la gustul tristetilor mele!

   Draga Alex, aceasta este traducerea aproximativa a versurilor.
   Am ascultat si eu albumul, dar prin linkul dat, m-ai facut sa zabovesc mai mult asupra acestei melodii si, bineinteles, sa imi placa din ce in ce mai mult, versurile ei exprimand atat de bine sentimentul unei vietii traite ca intr-un glob de sticla.

   Ștergere
  2. Multumesc frumos! :)

   Ștergere
 25. Pe 24 februarie 1993, cu ocazia câstigarii premiului „Legenda Grammy", la a 35-a editie a Premiilor Grammy din Shrine Auditorium din Los Angeles, California, Michael îsi exprimă recunostinta si preocuparea pentru copiii lumii, inclusiv pentru domeniul economic privat, sănătos, apoi propune solutii privind problemele urgente la nivel mondial, cum ar fi crimele din Inner City, războaiele si atacurile teroriste, sau închisorile supraaglomerate, din ce în ce mai populate de tineri care au fost lipsiti de o copilarie propriu-zisa.

  „... În ultima lună, am plecat de la "Unde este el" si am ajuns la "El este din nou aici", dar trebuie sa mărturisesc, te simti bine cand esti privit ca o persoană, nu ca un o personalitate. Avand in vedere faptul că nu citesc toate lucrurile scrise cu privire la mine, nu am fost constient de faptul că lumea ma crede atât de ciudat si bizar. Dar când cresti asa cum am făcut-o eu, în fața a o suta de milioane de oameni, inca de la varsta de cinci ani, esti în mod automat diferit. In ultimele săptămâni, m-am curătat eu insumi si asta a insemnat o renastere pentru mine. Este ca o curatare a spiritului.
  Copilaria mi-a fost luata complet. Nu a exista Crăciun, nu au existat aniversari, nu a fost o copilarie normala, nici macar placerile normale ale copilăriei - acestea au fost schimbate cu munca grea, lupta, durere, si în cele din urmă succesul material si profesional. Dar, ca un pret enorm platit, eu nu pot re-crea acea parte din viața mea.
  Cu toate acestea, astăzi, când imi creez muzica, mă simt ca un instrument al naturii. Mă întreb ce incantare trebuie sa simta natura când ne deschidem inimile si ne exprimam talentele daruite de Dumnezeu. Sunetul de aprobare se rostogoleste prin univers, si întreaga lume abundă în magie. Miracolul ne umple inimile, pentru ca am intrezărit, pentru o clipă, caracterul jucaus al vieții.
  De aceea iubesc copiii si învat atât de mult aflandu-ma în preajma lor. Îmi dau seama că multe dintre problemele lumii noastre de astăzi - de la crima din interiorul orasului, la războaiele si terorismul la scară mare, precum si închisorile noastre aglomerate - sunt un rezultat al faptului că multor copii le-a fost furata copilaria.Magia, miracolul, misterul, si inocenta din inima unui copil, sunt seminte de creativitate, care vor vindeca lumea. Eu chiar cred asta.
  Ceea ce...ceea ce avem nevoie sa învătam... ceea ce avem nevoie sa învătam de la copii nu este o copilarie.
  Suntem conectati cu ei la întelepciunea profundă a vietii, care este mereu prezenta si cere doar să fie trăită.
  Ei cunosc solutiile care zac asteaptand sa fie recunoscute înauntrul propriilor noastre inimi.
  Astăzi, as dori să va multumesc voua, tuturor copiilor din lume, inclusiv celor bolnavi si defavorizati. . . Sunt atât de sensibil la durerea voastra!...”

  RăspundețiȘtergere
 26. In martie, 1993, Michael Jackson anunta crearea unei companii de film independent, dedicat pentru a produce filme înălțătoare. Este numit, "Michael Jackson Productions, Inc". Intr-o declarație, Jackson spune:
  "Eu cred cu pasiune in puterea divertismentului de masă și am văzut cum, cu mesaje pozitive, aceasta poate ajuta la atenuarea problemelor cu care ne confruntăm, inclusiv suferința copiilor lumii. "

  Pe 27 martie 1993, Jackson tine un discurs scurt, înaintea a 1200 cadre didactice si personalități politice, la o întâlnire la "Century Plaza Hotel", Los Angeles.
  In 1993, la premiile „Soul Train Music”, pentru câstigarea unui Premiu special: „Umanitaristul Anului”, el apare pe scenă în cârje (în urma unui accident de dans petrecut acasa la el) si tine urmatorul discurs:

  "Multumesc. .. După cum puteți vedea, eu sunt în cârje in seara asta, pentru ca dansam si m-am dus într-un spin. Mi-am sucit glezna foarte rau. Dar am vrut să vin aici si să va multumesc tuturor. ...
  Inca de când aram copil mic, am realizat ca aveam multa dragoste de împărtăsit din tot sufletul.
  Tradiția neagra este o tradiție de suflet, care este un dar al iubirii si al bucuriei. SUFLETUL ESTE CEL MAI PRETIOS LUCRU , PE CARE IL PUTETI IMPARTASI. LUMEA ARE NEVOIE DE ACEST DAR, ACUM MAI MULT CA NICIODATĂ.
  Copii cu SIDA din ghetou va asteapta, împreună cu oamenii înfometati din Africa, si oricine altcineva care are nevoie de vindecare.
  FACETI LUMEA MAI FRUMOASA, ÎMPARTIND CU MINE SENTIMENTUL MINUNAT PE CARE L-ATI PRIMIT ATUNCI CÂND SUFLETUL VOSTRU S-A INALTAT PENTRU A DEVENI IUBIRE PURĂ.
  Accept acest premiu în numele tuturor copiilor din lume, care sunt inspirația mea si speranța mea.......”

  RăspundețiȘtergere
 27. Pe 19 februarie 1994, la evenimentul " Onorurile Familiei Jackson" care a avut loc la MGM Grand Garden Arena din Las Vegas, Nevada, Michael Jackson isi face aparitia pe scena in aplauze lungi, furtunoase, pentru a prezenta onorurile lui Berry Gordy, fondatorul casei de discuri Motown, si Elizabethei Taylor. In introducerea bunei sale prietene, el a spus urmatoarele:
  - "Astăzi o cinstim pe Elizabeth Taylor pentru ceea ce este ea, la fel de mult ca pentru ceea ce face ea.. Pentru mine, Elizabeth Taylor este de-un umanitarism extrem, pentru ca ea este întruchiparea iubirii, compasiunii, credinei, si integritatii, ea reprezentand un ideal pentru sute si milioane de fani, in decursul a cinci decenii de cariera ilustra. Elisabeta si-a început cariera atunci când avea nouă ani si de atunci, a jucat în unele dintre cele mai mari filme americane. Ea a fost si continuă să fie, una dintre femeile cele mai celebre ale secolului XX. Avand onoarea de a fi unul dintre prietenii Elizabethei Taylor, stiu ca ea nu are nevoie de nici un alt trofeu pentru ai fi recunoscuta activitatea umanitara în folosul luptei împotriva SIDA. Si, de asemenea, stiu ca Elisabeth este aici în seara asta, nu pentru a-si satisface ego-ul, ci pentru că acest lucru ii dă o altă sansă de a face cunoscute publicului toate mesajele importante. Mesajul pentru constientizare SIDA, pentru nevoia de compasiune si pentru eforturile de a găsi un leac. Pentru constituirea AMFAR în 1986 si pentru propria ei Fundatie SIDA, nimeni nu a făcut mai mult in lupta împotriva acestei boli de temut, ca Elisabeth Taylor. Dar, cunoscand-o pe Elizabeth, stiu ca recompensa ei vine de la propriul loc de muncă, de la micile lupte castigate în războiul total, de la câstigurile pentru care Elisabeth a fost responsabila prin eliminarea problemelor, pentru ca lumea să vadă si de la lucrurile nerostite ale victimele care trăiesc, ea sporindu-le timpul de viata, pe pământ.
  În mijlocul încercărilor si necazurilor mele recente, Elizabeth a stat de partea mea cu un sprijin si o putere de neclintit. Elizabeth s-a bizuit pe adevăr. A fost imuna la critici, neinfricata la orice provocare, plasand adevărul suprem în întelepciunea inimii ei, in cunoasterea directă si in intuitia ei.
  Ea nu este influentata de opinia publică, pentru ca ea stie ca, in final, adevărul triumfă întotdeauna. Elizabeth, te iubim si te onoram nu numai pentru ceea ce sustii, dar si pentru măretia a ceea ce esti. Lumea este un loc mai bun datorita existentei tale. Pentru că Elisabeth este atât de altruista în devotiunea sa pentru umanitate, este de două ori mai potrivit ca ea să fie beneficiarul premiului “ Onorurile Familiei Jackson”

  RăspundețiȘtergere
 28. “Pe 22 iunie 1995, după ce a primit Premiul Special “Artistul International" pentru vanzarile record si realizarile umanitare, din partea actorul Morgan Freeman, la VH1 Onoruri din Los Angeles, California, Michael Jackson a atras atentia asupra problemelor saraciei si sănătatii care afectează tarile din Lumea a Treia si pe copiii lor, nu înainte de a multumi tuturor:
  - "Multumesc, Morgan, pentru cuvintele tale, iti multumesc, VH1 ... Va multumesc - vă multumesc pentru această onoare, si vă multumesc voua, toturor prietenilor si fanilor mei pentru dragostea si suportul vostru. Mi-ati daruit atât de multa iubire, ceea ce mi-a permis să iau o parte din această iubire si sa o dau acelor oameni ale căror probleme în această lume au nevoie si merita ajutorul nostru.
  Un exemplu perfect este anuntul recent al ONU, ca 1 pana la 3 milioane de vieti ar putea fi salvate dacă copiilor din lumea a treia li s-ar da o vitamina o pastila de vitamina A de trei ori pe an. Costul pentru fiecare copil este de doar sase centi, asta-i tot! "
  Concluzionând discursul său, el subliniază:" Deci, trebuie să ne unim în a vindeca lumea, astfel încât să ne putem permite accesul la această frumoasă planetă, în bucurie si dragoste. Va iubesc foarte mult. ".

  RăspundețiȘtergere
 29. “La primirea Premiului Special “Artistul unei Generatii”, la a 16-a editie a Pemiilor Britanice, pe 16 februarie 1996, Michael Jackson declară următoarele:
  - "Va iubesc. Mulțumesc - multumesc Premiilor Britanice si lui Sir Bob (Geldoff).
  Sunt impresionat de acest premiu. Acesta este deosebit de important pentru mine, venind de la familia mea minunată din Regatul Unit. Voi mi-ati oferit atâta dragoste, loialitate si sprijin de-a lungul intregii mele cariere, si mulțumiri speciale lui Paul Russell ... [Pentru a incantarea fanilor] va iubesc .. . va iubesc pe toti si mai ales, va iubesc pe voi, toti fanii mei, foarte mult. Va multumesc "
  Jackson interpreteaza" Earth Song ", si inainte de a i se oferit acest premiu, precum si ca urmare a melodiei, el informează publicul cu privire la gravitatea defrisarii pădurilor, a deceselor si foametei copiilor, inclusive cu privire la statisticile alarmante, cum ar fi zonele de păduri tropicale ce sunt arse în fiecare minut, trei sute de copii mor în fiecare minut, sau 300 de copii mor de foame în fiecare minut, cantaretul solicitand o implicare unificata din partea oamenilor, alăturându-i-se în aceste eforturi de ajutorare. El reiterează acest discurs, după interpretarea piesei mentionate, in 1996 la Premiile “World Music” în Monaco, Monte-Carlo”.

  RăspundețiȘtergere

AVERTISMENT!

Orice comentariu care contine limbaj jignitor la adresa autorilor blogului, a cititorilor sau a comentatorilor sai, va fi expediat in Zona Fantoma, sa-l caute pe Generalul Zod :)