joi, 12 iulie 2012

Capitolul 24. A fi tatăl lui Prince şi al lui Paris

...


"MICHAEL JACKSON TAPES BOOK" - traducere şi adaptare în limba română de Mikael A. Dobrescu


  Capitolul 24. A fi tatăl lui Prince şi al lui Paris





MJ: [Către Prince] Prince, ce îl face pe tati să râdă?

Prince: „Three Stooges” [”Trei Nătăfleţi”]

MJ: Are dreptate. Îi iubesc. Cel gras... mor de râs când îl văd. Iau filmul acesta cu mine oriunde merg. Mă face fericit. Îl privesc, de când mă ştiu.

SB: Ce anume te atrage atât de mult la ei? Faptul că, oricâte probleme au, în final nimeni nu păţeşte nimic şi totul e amuzant?

MJ: Da, Curly e criminal. Îl ştii pe Curly, e cel gras, nu-i aşa, Prince? [Prince începe să ţopăie, imitându-l pe Curly.] Da, şi lui îi place. Sunt înnebunit după ei.

SB: Asta te face să râzi în hohote?

MJ: Da. Râd până cad pe jos.

Prince: Tati, vreau să văd „Peter Pan”.

MJ: Şi eu.

Prince: Vreau la pescuit.

MJ: O să te duc odată la pescuit, dar după ce vom prinde peştii, îi vom arunca înapoi în apă.

SB: Simţi cumva, pornind de la tot ceea ce ai făcut tu pentru copii, că Dumnezeu a fost deosebit de bun cu tine, dăruindu-ţi doi copii minunaţi şi atât de afectuoşi... că, pe lângă răutatea şi josnicia oamenilor, ţi-a oferit şi aceste două daruri minunate?

MJ: E un gând frumos. Consider că ei sunt un dar. Cred că toţi copiii sunt un dar.



SB: Iubeşti mai mult copiii, de când îi ai pe Prince şi Paris?

MJ: Îi iubesc la fel, şi chiar mai mult de atât. Îmi vine greu să spun „copiii mei”, pentru că nu simt noţiunea de posesiune. Poate din cauza asta mă ironiza fosta mea soţie Lisa, pentru că ei nu-i păsa decât de copiii ei proprii. Eu cred că va conta enorm pentru viitorul lor, dacă vom reuşi să facem ceea ce ne-am propus [se referă la iniţiativa cu prioritizarea copiilor] Să aibă şansa de a li se spune: „Tu, tu eşti special pentru mine. Aceasta este ziua ta. Nu e Crăciunul. Nu e o zi în care îl sărbătorim pe Hristos. E vorba doar despre noi doi, tu şi cu mine. Îţi ofer toată dragostea mea.” Asta ar conta enorm. Dacă aş fi avut o astfel de zi cu părinţii mei, multe lucruri ar fi fost altfel. Îmi iubesc părinţii. Mama e ca o sfântă. Ea ea... ea nu e de pe pământul acesta. E incredibil de minunată. Nu am despre ea decât cuvinte de laudă. Ar fi fost frumos, nu-i aşa?

SB: Deci, primul lucru pe care vrei să-l cunoască Prince şi Paris – înainte de alfabet, înainte să înveţe să se îmbrace – este faptul că tăticul lor îi iubeşte.

MJ: Aşa e. Să-i fac să se ţină de mâini, să mă uit în ochii lor şi să le spun „Te iubesc”. Şi vor ţine minte toată viaţa. Asta fac cu Prince şi Paris în fiecare zi.

SB: Este ceva ce nu le poate lua nimeni, niciodată. Este începutul oricărei cunoaşteri – să ştii că eşti iubit.

MJ: Iubit cu adevărat... să le atingi mâinile, pentru că ei înţeleg multe prin atingere, şi au nevoie să fie îmbrăţişaţi; iar oamenii cunosc aceste lucruri, doar că nu sunt conştienţi de puterea lor.




...

15 comentarii:

  1. LA MULTI ANI, ZOLY!

    In aceasta minunata zi, am sa amintesc cateva cuvinte care iti apartin si care, de fiecare data cand le citesc imi incalzesc inima, aratandu-mi inca odata cum frumusetea sufletului transcede timpul si spatiul:

    “Pentru cei care inteleg adevarul, il respecta si merg pe calea lui,pentru cei care plang de bucurie cand deschid ochii multumindu-i cerului ca le-a dat sansa sa se mai bucure de inca o zi sub razele soarelui, pentru toti cei mintiti,tradati,dispretuiti,flamanzi,saraci,bolnavi,singuri...
    Dedic melodia asta celor pe care nu-i iubeste nimeni in afara de Dumnezeu.
    Pentru toti cei carora nimeni nu le-a spus: Hristos a Inviat !”
    Era melodia One Love!..Si era Pasti!...

    Iti doresc, ca multi, multi ani de-acum inainte:
    “Sa te trezesti in zori, cu inima mereu inaripata si, plin de recunostinta, sa inalti
    multumire pentru inca o zi de iubire!”

    Iar celor care indraznesc sa spuna (sau sa gandeasca…) ceva urat despre Michael,
    sa ai grija “sa si-o ia de la tine” asa cum stii tu mai bine si pe intelesul tuturor!:)

    Din toata inima,
    Dorina

    RăspundețiȘtergere
  2. “Este ceva ce nu le poate lua nimeni, niciodată. Este începutul oricărei cunoaşteri – să ştii că eşti iubit”.


    Cum sa nu isi descopere adevarata muzica a sufletului, ascultand cu atat de multa iubire la muzica din sufletul copiilor sai!
    Unde sa isi perceapa propriul ritm, sa isi auda propriile batai ale inimii, daca nu in acele inimi micute ce ii vegheau, noapte de noapte, somnul!
    Copiii au fost viata lui! Copiii au insemnat renasterea lui! Ei l-au facut sa paseasca din nou in lumina!

    RăspundețiȘtergere
  3. "...Orice are viata, are si ritm.
    Incercarea de a-l descoperi pe cel de langa tine!
    Atent si tandru, va scoate la iveala muzica sufletului lui.
    Dar tu, auzi muzica inimii tale?
    Copil fiind, se aude perfect, dar pe masura ce inaintam in varsta si ne maturizam, avem din ce in ce mai multe responsabilitati, iar greutatile intampinate ne fac sa privim viata ca pe o povara. Si astfel muzica se pierde, aproape ca n-o mai auzim deloc.
    Daca uneori, ti-e inima franta si vrei sa uiti de ea si de toate, aminteste-ti ca acea bataie puternica din piept e de fapt cel mai important mesaj pe care ni-l poate transmite viata.
    Un mesaj lipsit de cuvinte, dar atat de semnificativ :
    " Traieste, exista, misca-te, bucura-te - esti in viata ! "
    Fara acest ritm deosebit al inimii, noi nu am mai fi.
    De fiecare data cand sunt obosit ori abatut, copiii ma trezesc la viata. La ei apelez de fiecare data cand am nevoie de un suflu nou, de inspiratie pentru un cantec nou. Doi ochi caprui privindu-ma intens si cu asa o inocenta, ca-mi spun in gand ;
    " Acest copil e un cantec." Este o experienta atat de profunda si de sincera, incat imediat imi amintesc : " Si eu sunt un cantec." Sunt din nou eu. M-am regasit inca o data."

    Michael Jackson/ Dancing the Dream/ Cantecul de copil

    RăspundețiȘtergere
  4. “ Joseph si Katherine erau incantati sa-si vada nepotii si sa observe felul in care Michael se descurca cu ei. Prince Michael si Paris erau luminosi, increzatori, plini de afectiune si respect. Se rugau inainte de masa. Erau politicosi, intiligenti si amuzanti. Michael se infuria can ii auzea injurand, cum faceau uneori imitandu-i pe prietenii lor adulti. Insa nu i-a batut niciodata; nu ar fi ridicat niciodata mana asupra lor, insa, dupa cum spunea el, “nu inseamna nu”. Nu tipa la ei si se parea ca nici nu e nevoie sa o faca – erau binecrescuti. Daca vreunul dintre ei facea o boacana, lua o “pauza”, adica statea singur la colt pana se linistea.”
    J. Randy Taraborrelli – Michael Jackson…

    RăspundețiȘtergere
  5. “Se spune ca nu-i placea sa-si vada copiii privindu-se prea mult in oglinda cand se imbracau, dimineata. “Arat minunat”, a spus tanarul Prince odata, in timp ce se pieptana.”Nu, arati bine” l-a corectat Michael….Daca ii puneau intrebari (si copiii pun intotdeauna multe intrebari), Michael nu le dadea raspunsul pana nu se asigura ca este cel corect. Folosea biblioteca imensa ca sa caute raspunsuri pentru cele mai inofensive intrebari pe care i le puneau copiii.”
    J. Randy Taraborrelli – Michael Jackson…

    RăspundețiȘtergere
  6. “Cu toate ca Michael se temuse intotdeauna de caini (de cand fusese muscat in copilarie), a trecut peste acesta frica si le-a cumparat copiilor un Golden Retriever pe care si-l doreau mult.
    ……Michael a explicat ca primeau jucarii in anumite limite si ca trimetea la orfelinate din toata lumea cadourile pe care copiii lui le primeau de la fani, ca daruri de Craciun; copiii aveau voie sa pastreze doar un singur cadou. I-a invatat sa nu vorbeasca niciodata despre o jucarie numind-o “a mea” cand prietenii veneau in vizita; dorea sa-i invete sa imparta totul…"
    J. Randy Taraborrelli – Michael Jackson…

    RăspundețiȘtergere
  7. Dorindu-si atat de mult si obtinand acesti copii,Michael Jackson a demonstrat si si-a demonstrat siesi, ca SE POATE!A dorit sa indrepte,intr-un fel greselile facute de tatal sau in - si cu copilaria sa,crescandu-i frumos si cu blandete,a demonsteat-inca odata-daca mai era nevoie-imensa delicatete sufleteasca cu care a fost binecuvantat-si a mai incercat sa mentina lucrul pe care si l-a dorit la fel de mult UNITATEA FAMILIEI. Cat de bine a reusit,urmeaza sa vedem,urmarind evolutia copiilor.Astept cu nerabdare continuarea.


    Multumesc!

    Mihaela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. PS Mai are dreptate Michael intr-o privinta:atingerea si imbratisarea au o importanta extraordinara pentru orice om,dar mai ales pentru copii!

      Ștergere
  8. “Imbratisarea este vindecatoare. ..imbratisarea nu este altceva decat un gest de iubire, de caldura, de atentie.. Simpla senzatie de caldura provenita de la cealalta persoana poate vindeca multe boli, iclusiv raceala si egoul. Ea este suficienta pentru a te transforma din nou intr-un copil…
    Osho/ Cartea despre ego.

    Michael a stiut sa le ofere copiilor caldura sa sufletesca. Pentru a nu se simti tristi, neglijati sau ignorati, ci pentru a se simti tot timpul iubiti.
    Ai strange la pieptul sau, a insemnat a se abandona intr-o imbratisare afectiva profunda, daruindu-le cu toata fiinta lui aceasta iubire.
    Simtea cum, imbratisandu-i, ii vindeca. Stia ca, iubindu-i, le hraneste sufletul.
    Vindecandu-i pe ei , Michael se vindeca pe sine.

    Dorina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. “Daca imbratisezi un om cu caldura, cu iubire, daca imbratisarea ta nu reprezinta un simplu gest golit de semnificatie, ci unul autentic, daca inima ta participa la el, intri imediat in contact cu copilul innocent din el.
      Revenirea acestuia la suprafata reprezinta un act cu o inalta valoare terapeutica, intrucat inocenta copilului este vindecatoare in sine. Ea nu a fost corupta.
      Ai atins astfel miezul pur al persoanei in care coruptia nu a patruns niciodata, iar acest lucru este suficient pentru a declansa procesul de vindecare…”
      Osho/ Cartea despre ego.

      Ștergere
  9. “Important este sa scoti acest copil la lumina, iar imbratisarea este una din modalitatile cele mai eficiente.”
    Osho

    “Acolo , adanc in tine, tu stii ca e adevarat..
    Doar cauta acel copil, el e ascuns in tine...” M.Jackson

    “Copiii sunt atat de puri, atat de plini de vitalitate, debordeaza de atata energie. Ragasirea acestei energii este suficienta pentru a-l vindeca pe om...” Osho

    “De cele mai multe ori, clipele de maxima inspiratie s-au petrecut in mijlocul copiilor. In preajma lor, muzica devine un lucru atat de firesc, e ca si cum ai respira. Fiecare cantec al meu, e precum un copil, pe care il hranesc si caruia ii ofer toata dragostea mea”. M.Jackson


    Pace tuturor \m/

    RăspundețiȘtergere
  10. LA MULTI ANI, MIHAELA!

    “E o mare arta, sa poti spune cuiva ,ce astepti de la el,fara sa-l faci sa se simta prost, sau inutil! Tot mai cred, ca totul trebuie facut cu blandete si delicatete-si asta nu numai cu copii...
    Faptul ca talentul si-a spus cuvantul-nu mai incape indoiala-dar si munca asidua si seriozitatea,si-au aratat roadele! MICHAEL JACKSON VA FI MEREU UN MARE SUCCES , UN SIMBOL, pentru cei ce se vor stradui sa-l iteleaga-ascultandu-i cu respect si atentie, muzica, dar mai ales versurile cantecelor!
    Bunatatea si delicatetea sufleteasca,compasiunea si dorinta de a ajuta, sau ameliora, sau chiar de a vindeca oamenii,pentru fauritorii sistemului, au devenit un pericol, daca se raspandesc...A atras mereu atentia asupta lucrurilor simple si la indemana oricui, de a face bine celui de langa noi!
    Nici nu trebuie sa cautam prea departe ca sa facem un bine cuiva.
    ….Daca ne-am recunoaste intre noi-cei cu asemenea dorinte- am reusi poate sa luptam mai eficient pentru intr-ajutorarea noastra si pentru salvarea planetei…”

    Este cuvantul tau…
    Este o mana intinsa la unitate, la toleranta, la aprecierea valorii celui de langa tine, a unicitatii si contributiei fiecaruia dintre noi la a ne face viata mai frumoasa prin adevar si dorinta de bine.

    Michael este un simbol nu numai prin arta sa, dar si prin umanitarismul lui.
    Iar tu ne arati, de fiecare data, ca se poate sa ii fim mereu alaturi.
    Sa fii iubita si pretuita!

    Din toata inima,
    Dorina

    Voi toti cei de aici, de acasa, mi-ati incalzit de fiecare data inima, mi-ati facut viata mai frumoasa.
    Acesta este si va fi felul meu de a va multumi si de a va spune cat de mult contati pentru mine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. MULTUMESC!!!Este-poate singurul cuvant din limba romana pe care-l pot spune in acest moment.NICI NU BANUIESTI CAT DE MULT INSEAMNA PENTRU MINE URAREA VENITA DIN PARTEA TA!!!Si pentru ca -spre rusinea mea-nu-ti stiu data nasterii,IMI VOI LUA INGADUINTA DE A-TI INTOARCE,ATAT GANDUL BUN,CAT SI URAREA!!!Am observat,ca esti foarte atenta la tot ce vine catre tine-ca informatie,dar n-am crezut ca ai fost atat de atenta la mesajele mele...Iti multumesc,de doua ori:o data pentru atentie,DAR MAI ALES PENTRU CA AI INTELES EXACT CE AM VRUT SA EXPRIM!MULTUMESC SI IN DRUMURILE TALE SA AI BINECUVANTAREA LUI DUMNEZEU,SANATATE SI BUCURIE!!!GANDUL MEU BUN TE VA INSOTI MEREU!!!


      DORINEI,CU DRAG SI MARE CONSIDERATIE!DELICATETEA SUFLETEASCA SA-A SPUS,DIN NOU CUVANTUL!!!


      Mihaela

      Ștergere
    2. MIHAELA!
      Cuvintele tale m-au impresionat atat de mult, incat ma vad pusa in situatia de a nu gasi un raspuns pe masura. Sunt spuse cu atat de multa caldura...!
      Sunt atat de putin invatata cu asemenea cuvinte de multumire, incat nici nu stiu daca le merit.

      Intreaga viata, prin situatiile la care suntem nevoiti sa raspundem intr-un fel sau altul, nu facem decat sa ne cunoastem limitele.
      Am invatat ca “a oferi” inseamna atat de mult!
      Inseamna sa accepti unicitatea celui de langa tine.
      Am invatat ca daca ai credinta in bunatatea lui Dumnezeu, acest lucru poate insemna mult mai mult. Poate insemna vindecare!
      Cei care il inteleg si ii respecta unicitatea lui Michael, au o numita noblete sufleteasca. Acea scanteie din sufletul lui nu a atins la intamplare sufletul atator oameni de bine!
      De aceea aici, acasa, m-am simtit ca intr-o familie in care fiecare, dar absolut fiecare a fost unic in a-si arata aceasta noblete sufletesca.
      Mihaela, ai dreptate!! ....a existat o zi, candva, intr-un septembrie, 17….si va mai fi….
      ITI MULTUMESC DIN INIMA PENTRU “EMOTIONANTUL MULTUMESC”
      DUMNEZEU SA TE BINECUVANTEZE!

      Din toata inima,
      Dorina

      Dumnezeu sa va binecuvanteze, prieteni dragi ai lui Michael si ai acestui loc minunat!

      Ștergere
    3. 17=8 orizontal-semn al infinitului-legatura cu DIVINITATEA.DRAGA 17 septembrie,17 iulie TE SALUTA si iti MULTUMESTE!
      II MULTUMESC in fiecare zi lui Michael Jackson pentru tot ce-a fost SI PENTRU CE VA MAI FI!
      Deasemanea II MULTUMESC in fiecare zi lui Mikael A Dobrescu,pentru ca ne-a adunat aici si ne-a facut-fie si virtual-sa ne unim constiintele si sa-l iubim si mai mult pe OMUL MICHAEL JACKSON!!!


      Cu bine DRAGILOR

      Mihaela

      Ștergere

AVERTISMENT!

Orice comentariu care contine limbaj jignitor la adresa autorilor blogului, a cititorilor sau a comentatorilor sai, va fi expediat in Zona Fantoma, sa-l caute pe Generalul Zod :)