duminică, 11 martie 2012

„Prietenie fatală”

...




Am văzut documentarul aseară, pe Discovery Channel. În urmă cu o săptămână, nu eram sigur că voiam să-l văd. Nici acum, nu sunt sigur că e bine că l-am văzut. În orice caz, nu mi-a îmbogăţit cunoştinţele, nici nu mi-a înfrumuseţat viaţa.

Pentru doctorul Murray am simţit chiar un grăunte de milă. L-am ascultat şi privit cu atenţie. Şi l-am crezut. Sigur, era un om aflat în pericol de a-şi pierde cariera şi chiar libertatea. Ar fi putut să spună orice, în apărarea lui, l-aş fi înţeles oricum, dar eu cred că a spus adevărul. Nu m-a înduioşat situaţia lui în niciun fel, dar nici nu eram încrâncenat; l-am ascultat rece, fără ură şi fără idei preconcepute. Am încercat să-mi închipui, pe tot parcursul documentarului, că nu era vorba de Michael Jackson şi că Murray era un medic obişnuit, judecat pentru malpraxis. Nu mi-a fost greu – cel puţin, nu atunci când îl vedeam pe Murray sau secvenţe din proces. Atunci când arătau imagini cu Michael, mi se strângea inima. Chiar şi numai când îi auzeam numele rostit, simţeam o tristeţe similară celei din 25 iunie 2009.

Nu am aflat nimic nou. Doar ştiam, cu toţii, că Michael a făcut stop respirator în urma ciorbei de calmante pe care i-a administrat-o Murray. Că poate nu propofolul a fost cireaşa de pe tort, nici nu mai contează. E ca şi cum ai împuşca un om, l-ai strangula, l-ai arunca de pe bloc şi în final l-ai arunca în apă. Exact în ordinea asta. Iar, la proces, ai susţine, în apărarea ta, că nu a murit înecat. Ca şi cum ar mai conta...

Murray a fost şi el, totuşi, într-un fel, o victimă. Nu aş putea să decretez a cui. Poate a propriei sale lăcomii, poate a prostiei, ori poate a conjuncturii. A afirmat că nu a ştiut de la început în ce s-a băgat. A crezut că tot ce ar fi trebuit el să facă, ar fi fost să aibă grijă ca Michael şi copiii să fie bine hrăniţi, curaţi şi feriţi de curent. Cu alte cuvinte, doctorul Murray a crezut că el era angajat pe post de bonă. Sigur, nu pare un om prea inteligent, aşa că e posibil să fi fost chiar sincer atunci când a afirmat asta. Dar, atunci când a înţeles că de fapt treaba lui nu era decât să aibă grijă ca Michael să poată dormi – asta însemnând să-i administreze tranchilizante, anestezice sau ce mama naibii mai există pe piaţă în domeniu – doctorul Murray ar fi putut să refuze. Ştia foarte bine că nu avea autorizaţie să utilizeze anestezice. Ştia că era periculos să facă asta într-un dormitor. Şi mai ales, ştia că cel de care trebuia să aibă grijă nu era oricine. Ştia că responsabilitatea lui era imensă. El spune că Michael l-a tocat la cap până l-a făcut să cedeze. Nu că l-a înmuiat să-l vadă disperat de nesomn, nu că l-a înduioşat să-şi vadă prietenul în suferinţă. Nu, ci pentru că Michael l-a „stresat” cu insistenţele. După cum afirmă chiar Murray, Michael l-a considerat prieten. Dar sentimentul nu a fost, nicio clipă, nici măcar o clipă, reciproc. De fapt, ştiţi care cred eu că a fost marea greşeală a lui Murray? Că s-a apropiat prea mult de soare. A fost atât de nesăbuit (a se citi prost), încât şi-a închipuit că el e invulnerabil; că el nu se poate pârli, chiar dacă atâţia alţii au păţit-o.

Acum, nu mai contează. Au trecut aproape trei ani. Vor mai trece treizeci. Locul pe care Michael l-a lăsat gol, va rămâne aşa. Doar nu ne închipuim că Dumnezeu ne face în fiecare zi un astfel de dar. Alminteri, n-am reuşi să învăţăm nimic. Cum ar fi, de exemplu, faptul că am avut, printre noi, un miracol.






...

29 de comentarii:

  1. Ba,pe mine m-au apucat toate alea,cand am vazut ca se bate moneda pe ,,marile vulnerabilitati"pe care le-ar fi avut Michael!Mai aveau putin si ne spuneau, ca nici nu se putea imbraca singur si ca-i bagau mancarea-n gura cu lingurita,ca nici nu era capabil sa gandeasca cu propria-i minte!!!In concluzia finala,Michael era ultraneajutorat si trebuia sa-i spuna- vesnic- altcineva ce avea de facut...Ma intreb-UN ASTFEL DE OM AR FI PUTUT REALIZA CE A REALIZAT-IN TOATE DOMENIILE-MICHAEL JACKSON??? Am urmarit-pentru a cata oara?- denigrarea omului care s-a straduit din rasputeri,sa le ofere o paine foarte alba de mancat,tocmai acelora care o meritau mai putin!!! M-a enervat si m-a indignat-deopotriva!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Stimate anonim,

    Poate că vorbim despre documentare diferite, ori poate că nu am ascultat eu cu suficientă atenţie ce afirma Murray, dar nu-mi amintesc să fi auzit pe undeva ceea ce afirmi dumneata. Poate că nu am vrut să aud şi să înţeleg decât pasajele în care Murray afirma că R. Phillips şi sleahta de la AEG l-au stors, la propriu, de ultimele picături de sânge pe Michael. Până la urmă, la asta se rezumă totul. A lor a fost ideea cu turneul. Stresul lui Michael şi insomniile lui, de la ei au pornit. De la exprimări precum „nu are niciun nenorocit de sfanţ! Dacă nu face turneul ăsta, e terminat!” Aş prefera să te fi semnat, ca să ştiu şi eu cu cine discut. În fine... Am impresia că, cel puţin de la o vreme, nu mai suntem pe aceeaşi lungime de undă. Eu nu mai am vehemenţa şi înverşunarea de altădată, iar asta nu mai e pe gustul cititorilor. Mi se pare penibil să o ţii la nesfârşit cu ura, cu invectivele, cu răzbunarea – mai ales când nu rezolvă nimic. Nu-l va aduce înapoi pe Michael şi nici nu ne va ridica nouă monumente. Nu va întoarce timpul şi nici nu va anula răul făcut. În plus, există atâtea alte locuri unde războiul nu s-a terminat şi nu se va termina niciodată. Nu simt nevoia să le fac concurenţă. Prefer să mă retrag. În linişte.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucur atat de mult ca ai revenit, Mihai. Ti s-a simtit atat de mult lipsa!
    Mi-as fi dorit sa vad documentarul. Nu pentru secventele dureroase in care se vorbeste despre moartea lui Michael si nici pentru imaginile, la fel de dureroase, cu el, imagini care m-ar fi facut poate sa renunt pe moment la vizionare.
    As fi dorit sa vad daca acest documentar imi intareste o anumita parere personala,generala,despre ce s-a intamplat.Si anume ca: 1) vinovatii sunt mai multi. Unii dintre ei sunt la vedere, dar nu pot fi acuzati direct, iar altii care “tin fraiele” din umbra, pot fi numai banuiti. 2) daca nu era Dr. Murray, ar fi putut fi oricare alt pion pe o tabla de sah.
    Un oricare altul care, datorita “prostiei, a propriei lacomii sau a conjuncturii” sa accepte unele compromisuri fata de deontologia profesionala, fata de etica si morala demna unui statut bine definit.
    Michael a fost victima nu a Doctorului Murray, ci a unui intreg sistem. Un sistem in care artistul este folosit pana la epuizare pentru a aduce cat mai mult profit, in special caselor de discuri. Un intreg sistem in care, odata intrat, foarte greu reusesti sa ramai intreg fizic, moral, psihic. Presiunea la care esti supus este enorma. Renuntarile la propriile idealuri, este pentru multi o foarte grea piatra de incercare.
    Michael ne-a oferit tot ceea ce a avut el mai bun cu o bucurie, dragoste si daruire netarmurita. A avut un talent enorm, o dorinta de perfectionare si de munca cum nu au avut-o altii. 40 de ani de activitate artistica in primul rand, dar si umanitara, nu este deloc putin lucru! O viata artistica demna de cea a unui REGE. Cui nu i-ar starni invidia un asemenea fenomen?
    A fost un om puternic dar, in acelasi timp a fost si o victima a unei societati bolnave, dornica de cat mai multi bani, dornica de faima si putere in toate domeniile, dar in special cel artistic, unde se manipuleaza sume enorme de bani, unde se manipuleaza cu ‘brio” psihicul tuturor oamenilor si in special al tinerilor. O societate dornica de scandal, de a avea, controla si dispune, prin metode obscure, de viata artistilor, a oamenilor politici, a celor cu functii cheie in diferite domenii. O societate dispusa sa nu se dea inapoi de la absolut nimic pentru a-si atinge scopurile marsave, printre acestea fiind si eliminarea celor incomozi. Si Michael devenise incomod pentru multi.
    Impotriva lui s-a folosit, de-a lungul vietii, un adevarat arsenal de intimidare, de cedare nervoasa, de distrugere psihica.
    Unul dintre instrumentele folosite a fost presa de scandal care a manipulat opinia publica prin minciuni, distorsionari, trunchiari ale adevarului.
    Un alt instrument de macinare psihica si discreditare a fost incriminarea pentru fapte pe care nu numai ca nu le-a comis dar contraziceau, cumplit de dureros, exact credinta lui in ceea ce iubea cel mai mult: copiii.
    Presiunile la care a fost supus de catre casa de discuri Sony, pe motiv ca vanzarile nu se mai ridica la nivelul asteptarilor; lupta surda pe care aceasta a dus-o tocmai in a-i scadea vanzarile si in felul acesta a pune mana pe drepturile asupra catalogului Beatels.

    va continua...

    RăspundețiȘtergere
  4. continuare...
    Michael nu numai ca a dus pe umerii sai o uriasa industrie a divertismentului prin care a incantat milioane de oameni facandu-i sa iubeasca, sa spere in ceva mult mai bun, dar ca urmare a muncii asidue, a popularitatii, a nerenuntarii la propriile idealuri umanitariste, a devenit si o victima a linsajului mediatic la care a fost supus, a celor doua boli autoimune pe care le avea, a star-systemului caruia nu i-a pasat catusi de putin de omul Michael Jackson, ci numai de cel care ar fi putut aduce cat mai multi bani.
    Doctor Murray? O victima si el, in primul rand propria victima. Victima a indolentei fata de responsabilitatea enorma pe care un medic trebuie sa o aibe fata de viata unui om, fata de viata oricarui pacient, indiferent ca ii este sau nu prieten, indiferent de ce pozitie sociala ocupa. Nu trebuie sa fi medic ca sa stii, sa simti, sa fi alaturi cand prietenul tau are nevoie de tine, cand este in suferinta. Dar, cu atat mai mult, ca medic, trebuie sa stii ce ii este fatal si ce nu.
    Intr-un final stai si te intrebi: care sunt legile care hotarasc viata unui om, care sunt acelea care hotarasc curmarea vietii acestuia. Care este locul vinovatilor “nevinovati”, a autorilor “morali”, a celor din umbra. O intrebare retorica, ca oricare alta!
    Nu sunt un om al razbunarilor, gandind ca fiecare, prin modul sau specific si personal de a-si trai si intelege viata, isi atrage singur propria sentinta.

    AMaria

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. AMaria, îţi mulţumesc mult pentru analiză, e foarte corectă şi, da, vinovaţii sunt mult mai mulţi şi ei nu sunt la vedere. Murray nu a fost decât un pion amărât – din păcate, cel care a dat lovitura de graţie, şi cel pe care cad, acum, toata ura şi toate acuzaţiile lumii. Despre indolenţa lui Murray, chiar aseară discutam cu un prieten, tot medic. Sunt multe de spus aici, poate voi scrie un articol.

      Ștergere
  5. Mihai, ma bucur ne dai un semn de revenire. AICI. Tu ai fost temelia acestui loc. Un loc, ca un altar, inchinat intregii vieti artistice si umanitare a lui Michael Jackson. Un loc in care, vorbind de fiecare data de iubirea lui, ai revarsat iubire si in inimile noastre.
    Prin frumusetea descrierii cantecelor sale, ai transformat acest loc intr-un loc in care doresti cu atata placere sa te reintorci, ca si cum te-ai reintoarce acasa. Acolo unde te reincarci de fiecare data cu acea energie pozitiva care-ti da dorinta de a merge mai departe.
    Ne-ai aratat profunzimea sufletului lui, prin profunzimea mesajelor redate de versurile melodiilor. Ai picurat, cu atata maiestrie, sufletul lui in sufletele noastre.
    Poate nici noi, cei care am ramas, nu mai avem “inversunarea” de la inceput. Dar eu zic ca timpul vindeca ranile. Sau cel putin le cicatrizeaza. Michael este mereu in sufletele noastre, si cel putin, aici acasa, el este “stapinul inimilor”.
    Nu rautatea vindeca lumea! Nu razbunarea ni-l aduce pe Michael inapoi! Ci continuarea idealurilor lui. Cunoasterea idealurilor lui, a sufletului sau minunat, profund umanitar.
    Mai sunt atatea de spus de intreaga sa viata artistica, incepand cu perioada tineretii lui. Mai sunt atatea de spus despre actele sale caritabile.
    Noi, cei care am mai ramas vom fi alaturi de tine. Am observat ca sunt multi cei care isi expun parerile, dar nu indraznesc sa-si spuna numele. Poate, cu timpul….
    Toti suntem aici, in primul rand pentru dragostea si respectul pe care il purtam lui Michael.
    Pentru noi, fiecare zi petrecuta aici, inseamna acea “One Day in Your Life”.
    Acea zi in viata noastra cand ne amintim de el, strigandu-i numele. Iar el, in imensa lui bunatatea si liniste sufletesca, o sa fie tot timpul aici, cu noi!

    Cu toata admiratia,
    Dorina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dorina, pentru tine şi pentru cei care se simt aici ca acasă, voi încerca să nu mă opresc din scris. Îţi mulţumesc mult.

      Ștergere
  6. Sunt DANIEL din Deva,imi cer scuze ca nu m-am semnat-am constatat ca am trimis mesajul nesemnat,in ultimul moment si n-am mai avut cum sa repar,dar imi asum tot ce-am spus!M-am saturat de atatia ,,prieteni" avuti de Michael si de ,,felul cum au incercat ei sa-l ajute"!Nu sunt incrancenat si nu-mi doresc neaparat razbunare,dar imi doresc foarte tare sa se arate -in sfarsit-ADEVARUL!!!Inca o data scuze-DANIEL

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. OK, Daniel, toţi vrem adevărul dar din păcate nu avem decât să-l descoperim siunguri, pentru că adevaraţii vinovaţi nu vor ieşi în faţă să recunoască. Oricum, Măria-sa Timpul, care vindecă răni, în acelaşi timp şi dezgroapă adevăruri, aşa că el lucrează în favoarea noastră, celor mulţi. Îţi mulţumesc.

      Ștergere
  7. Am vazut documentarul acum ceva timp pe youtube.Sunt 2 variante cu cateva mici diferente intre ele.A durut la fel cum doare de aproape 3 ani iar ceea ce a rasucit cutitul in rana si mi-a ramas ca un fier inrosit in carne e realitatea dureroasa ca ar fi putut fi salvat.Fapt pe care C.M. il neaga cu desavarsire in timp ce alti medici sunt convinsi ca ar fi avut o sansa daca C.M. ar fi fost atent si ar fi fost acolo langa...mai bine nu mai continui.
    Nu m-a inversunat,nu l-am urat pe C.M. nici macar la inceput pt ca nu stiu cum sa urasc, sau poate pt ca durerea era atat de mare incat nici macar ura nu putea rasari pe un loc sterpezit de durere.Poate si asta, dar nu-mi amintesc sa fi urat vreodata in viata mea pe cineva indiferent ce mi-a facut.
    Stiu insa ca am simtit o revolta interioara ,blanda si trista, care din cand in cand revine.O revolta ascunsa in interiorul meu pt ca n-am sa pot intelege niciodata ,,de ce Michael,de ce el,de ce a trebuit sa se intample asta?,,.O revolta a micimii mintii mele care nu poate intelege planul lui Dumnezeu sau ce lege a Universului a fost aplicata in cazul lui Michael.M-a linistit insa si ma linisteste vocea sufletului care imi spune mereu ca Michael traieste in alt timp,in alt spatiu,in alta forma...Sufletul meu asa simte ,ca Michael inca este!
    Nu mi-a placut niciodata ura si razbunarea care s-a iscat dupa 25 iunie 2009 si care continua si astazi.Ca si cum nu era destula rautate,ura si razbunare in lume si trebuia sa se mai adauge si cea a fanilor inversunati,dar am inteles ca fiecare isi manifesta diferit durerea si n-am judecat pe nimeni chiar daca n-am inteles intotdeauna.Raman la convingerea ca nu C.M. este singurul vinovat dar asa cum am mai spus vinovatii morali nu pot fi pedepsiti pt ca justitia umana pedepseste doar fapte concrete nu si pe cele morale.Si pana la urma cui ii mai foloseste,raul odata facut nu mai poate fi indreptat.Unul dintre multele lucrurile care mi-au ramas in minte din timpul precesului este finalul declaratiei familiei Jackson redata de avocatul familiei -
    ,,The Bible reminds us that men cannot do justice, they can only seek justice. That is all that we ask as a family. And that is all that we can ask for here.,,
    E dureros dar adevarat-,,oamenii nu pot face drptate,ei pot doar cauta dreptatea,,.Aici aveti link-ul cu toata declaratia citita de avocat,incepe la 1.34
    http://www.youtube.com/watch?v=AJf8fKGlsXo

    Am inteles insa ca disparitia lui Michael m-a schimbat pt totdeauna si ca nu sunt singura in aceasta situatie.M-a facut un om mai bun,m-a trezit in multe feluri si chiar daca C.M. mi-a ucis si ultimul vis,ultima speranta, ramasa in sufletul meu,nu am sa-l urasc pt asta.Tot ce simt e doar mila amestecata cu o trista si blanda revolta.Nici macar in revolta mea nu pot fi agresiva.Cu ce as fi mai presus ca el sau ca cei care l-au haituit pe Michael ani de zile,daca as face asta?Da, ma/ne doare si plag/plangem,dar de fapt nu pe Michael pt ca el e bine acum,e in sfarsit liber si fericit.Ne plangem propria noastra durere creata de un eu egoist care-l vrea inapoi cu pretul suferintei pe care rautatea si lacomia naturii umane i-a provocat-o.Si daca ramane ceva de care mi-e frica,mi-e teama si ma ingrozeste, acest lucru este rautatea umana.Pt ca nu are limite si am vazut ce poate face unui om.

    Alina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alina, toţi colegii cu care am discutat sunt de aceeaşi părere cu tine: Michael putea fi salvat,. Ba, mai mult, putea să nici nu facă stop respirator, dacă ar fi avut lângă el un om competent. Dar...

      Ștergere
  8. Poate e o slabiciune, poate parea o lipsa de interes, dar...eu nu mai pot si nu mai vreau sa mai vad sau sa aud detalii legate de moartea lui Michael...E o rana sangeranda care nu s-a cicatrizat deloc si care doare la fel de mult...In plus, stiu ca oricate documentare s-ar realiza sau oricate carti s-ar scrie, adevarul nu se va afla niciodata in totalitate...Sunt planurile de viziune ale diferitelor persoane care raporteaza totul la propriile experiente si interese, iar obiectivitatea in acest caz e aproape inexistenta...Vreau ca ceea ce tine de Michael sa aiba legatura exclusiva cu viata lui, cu realizarile sale extraordinare si nu cu moartea lui, pentru ca nu asta este definitorie pentru el. Da, e o realitate pe care o resimtitm zi de zi, dar doar atat.
    Mihai, stii bine cat de mult ma bucur ca ai revenit...Era nevoie de tine...
    Nadia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nadia, nici mie nu-mi face plăcere să ascult lucruri din astea triste, dar s-a întâmplat să văd documentarul şi am simţit nevoia să comentez. Pentru că, indiferent că vreau sau nu, mi se reaminteşte tot timpul că lumea asta nu e deloc aşa cum ar trebui să fie...

      Îţi mulţumesc.Şi eu mă bucur :)

      Ștergere
  9. Eu am inceput sa privesc cu suspiciune toate aceste ,,stiri" si documentare...Insusi Michael ne-a tot spus,sa nu mai credem tot ce lanseaza media.Michael si-a dorit intotdeauna sa faca cel mai grandios spectacol din lume.Cred cu tarie,ca i-a reusit,fiindca-1.ori a vrut sa se odihneasca(paginile de jurnal-care, nu intamplator au aparut-ne-au aratat, ca e obosit)o perioada,dupa care sa revina triumfal(au mai facut si altii asta-vezi Paul McCartney)-sau 2.i s-a cerut sa dispara-pentru binele familiei-sau 3.e atat de scarbit de tot ce a indurat si de sistemul de conducere al lumii,incat numai un mare ghinion sa-l deconspire.Altfel, omul este extraordinar ,,de bine si grozav de mersi"!Isi vede de copii si traieste,asa cum si-a dorit mereu-ca un om normal-si se bucura de banii adunati-e drept,cu multa truda si sacrificii-de-a lungul carierei.SA-I DORIM VIATA LUNGA,LINISTITA SI FRUMOASA,ALATURI DE COPII!-fiindca si-a dorit-o si o merita din plin!Iar noi,sa-i ascultam cu atentie si veneratie muzica,sa incercam,sa fim atenti la mesajele muzicale ce vor veni-fiindca vor veni!-si sa-l iubim ca si pana acum,sa-i urmam exemplul de intr-ajutorare umana,sa oferim dragoste si intelegere,asa cum si-a dorit el.Va multumesc pentru atentie-MIHAELA
    PS-Ma bucur tare de revenirea d-lui Mihai!Am crezut un moment ca ,,astia"v-au pus in vedere ,,oarece"-sau ca ati ,,dezertat"...Chiar m-am temut de asta...Cu drag si respect MIHAELA

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mihaela, mi-ar plăcea şi mie să cred în varianta ta. Nu mi-a pus nimeni în vedere nimic :) Şi mă bucur că am revenit. Mulţumesc.

      Ștergere
    2. MULTUMESC pentru zambet! Cu astia putem avea ,,surprize,surprize"MARI- si fara Andreea Marin!!!cu drag MIHAELA

      Ștergere
  10. Cat am asteptat....ce rost mai au aceste emisiuni acum?Asa cum au mai spus si altii orice s-ar spune Michael e mort din pacate...ca regreta ca nu regrata....ca a vrut ca nu a vrut...nu vom sti niciodata.De un lucru sunt sigura,daca a fost medicul lui vinovat nu a lucrat singur sau nici macar nu a stiut in ce s-a bagat!Parerea mea despre el :"o marioneta"!Eu ma bucur ca oamenii tot il iubesc si cred ca e de ajuns....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Antonia, aşa e, nu mai au niciun rost – nu pentru noi, nici pentru copiii lui Michael. Doar pentru cei care continuă să-şi umfle burţile. Iar ăştia nu regretă nimic. Dar nu contează ei. Contează ceilalţi, care sunt mult mai mulţi. Cei care îl iubesc sunt mult mai mulţi.

      Ștergere
  11. Ma scuzati ca intervin numai acum. Va citesc de mai mult timp, dar nu am indraznit. Acum am vazut ca cineva este din orasul meu si mi-am zis; daca el poate, eu de ce nu?
    Daniel, ma bucur ca esti din Deva. Poate ne vom intalni undeva, sub Cetate.
    Ca varsta, as putea fi copilul lui Michael pe care il indragesc si a carui muzica ma insoteste oriunde ma duc. La maxim!...mai ales cand este si mama in masina
    Ca si copil, am simtit o dragoste enorma pentru el si cred ca asta i-o datorez si mamei.Chiar daca nu am avut ocazia sa fiu alaturi de el, intotdeauna am simtit o iubire magica care se revarsa asupra mea.
    Parca toata viata si-a daruit-o doar copiilor de pretutindeni, si toate resursele si le-a indreptat catre ajutorarea si fericirea acestora , in dorinta ca alti copii sa nu aibe parte de o copilarie similara sau mai rea decat a lui.
    Imi doream atat de mult sa fiu si eu printre copiii care ii stateau in preajma, sa-l privesc si eu cu adoratia cu care numai un copil isi poate privi eroul.
    Mi-am dorit, in mintea mea de copil, si va rog sa nu radeti, sa fiu chiar orfan sau sa fiu bolnav intr-un spital, crezand ca asa as fi avut sansa sa-l cunosc, sa ma ia in brate sau sa primesc o jucarie pe care as fi privit-o ca pe ceva sacru.
    Ma uit si acum la fericirea acestor copii din filmuletul pe care domnul Mihai l-a postat. Cat de bine ati ales aceasta melodie! Acum, Michael isi priveste cu dragoste copiii, de dincolo de curcubeu.
    Cat de bine li se citeste in ochi bucuria, multumirea, dorinta de ai sta in preajma. Si imi aduc aminte...de clipele cand doream atat de mult sa stau si eu in bratele lui.
    Uitati-va la acei bebelusi! Ori eu sunt prea subiectiv, ori intr-adevar atunci cand sunt tinuti in brate sau cand il privesc pe Michael , parca se contopesc in aceeasi persoana.
    Nu stiu, dar cred ca avea un suflet atat de bun, copiii simtind in inima lor curata cine merita sa fie iubit si cine nu.
    Ma iertati ca nu fac referire la subiect. Ma gandesc tot timpul la Michael ca la un erou drag care este inca pe undeva prin preajma mea , ca la un inger pazitor a tuturor copiilor din univers .
    Va multumesc pentru acest film care imi aduce aminte de copilarie. Si va mai multumesc pentru ca ati schimbat prima imagine, punand pe un fundal negru un semn de “atentionare”.

    Mi-s dragi copiii si sunt bucuros ca se apropie vremea sa fiu si eu tata. Si imi doresc nespus sa fiu un tata asa cum a fost Michael!
    Va multumesc,

    Marius

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Marius, îţi mulţumesc pentru comentariu, e minunat ce ai scris. Şi eşti bine-venit oricând. Fotografia nu am inlocuit-o eu, cred ca e o problema de la blogger. Chiar ma gandeam sa o pun din nou, dar cred ca ai dreptate, n-o mai pun. Îţi urez ca ceea ce-ţi doreşti să se împlinească!

      Ștergere
  12. Sunt in asentimentul celorlalti si iti spun si eu ca ma bucur ENORM ca ai revenit!!!
    Cat despre documentar...nu l-am vazut, am urmarit doar cateva secvente din acesta si marturisesc ca nu am crezut ca ma vor tine nervii sa-l vizionez...nu acum cel putin. Oricum, am sa iau ca pe un pont ceea ce ai scris tu si am sa-l vad..."la rece", putin detasata, sa nu ma gandesc ca nenea era chiar dr lui Michael.
    Plus ca mie imi vine in minte ori de cate ori il vad pe Murray, faptul ca el era acolo cand Michael s-a stins... el cu manuta lui i-a administrat calmantele...era acolo si nu l-a salvat, si asta imi stirbeste putin (mai mult) din obiectivitate.
    Da...si Murray a facut asta nu la "insistentele" lui Michael ci la mirosul atat de ispititor al banilor. Asta a fost singura lui ratiune pt care a acceptat sa faca asta. Si cum spuneai f bine si tu, Mihai...a patit-o, dar a patit-o si Michael mult mai grav pe langa el. De ce? Din simplul motiv ca Murray nu si-a putut tine lacomia in frau si poate pt cativa dolari in plus i-ar fi administrat pana si maica-sii propofol.

    P.S. Ma bucur ca ai revenit!!!! (ti-am mai spus, nu?:D)

    Va imbratisez,

    Cerasela

    RăspundețiȘtergere
  13. Bine ai revenit Mihai.... cand nu esti acasa nu e deloc placu:)), dar stiu ca atunci cand poti tu ne astepti cu mare drag aici acasa...
    Am vazut documentarul si am incercat, atat cat am putut sa fiu obectiva.... e greu pentru ca atunci cand este vorba de Michael, chiar este greu sa privesti ceva detasat in contextul in care se vorbeste despre disparita lui.Am incercat sa fiu cat am putut de atenta la tot ce a spus Murray si am , sau cred ca poate a incercat sa confirme niste lucruri la care eu ma tot gandesc, dar despre care nu voi vorbi aici.Chiar daca ma veti pune la zid si ma veti biciuii, spun ca Murray nu are moaca de criminal, l am urmarit si la proces.... pare mai degraba prost sau aerian, lasa impresia ca nu intelege ce se intampla.Acum eu sincer cred ca Murray nu stie in ce s a bagat dar s a bagat numai si numai impins de caruta de bani pe care o lua de la Michael. Cel mai tare ma durut faptul ca el sustine ca era prieten cu Michael, lucru total neadevarat, in primul rand daca ar fi fost prieten cu Michael, chiar daca era adevarat, nu ar fi facut public niste lucruri din viata intima a lui Michael.... dar bine , nu e cazul sa ne miram...MUrray face si el parte din pleiada celor care l au blamat, l au injosit si au maturat cu Michael pe jos...Eu de altfel ma intreb cum a ajuns Michael sa aiba incredere si sa si dea viata pe mana unuia care este paralel cu medicina...ma gandesc ca poate Michael ar fi avut nevoie de un psiholg sau chair un anestezit in ultima instanta nu un cardiolog dar..... cine stie si cine va sti vreodata ce a fost cu adevarat in aceasta aventura fatala... sau poate nu...Murray a spus o gramada de prostii pe care eu nu am cum sa le cred ... cum ar fi faptul ca Michael ar fi avut nevoie de certificarea lui Ortega in ceea ce face ca artist.... ha... greu de crezut asa ceva... dar sigur asta e una din multele porcarii care le a insiruit Murray( de altfel ce naiba as fi putut sa astept de la el sa spuna ? cum ca a fort orbit de bani si ca nu i a pasat de Michael??? si sa recunoasca ce doctor imbecil este, ca ar fi bine sa se ia de mana cu un fiste cine doctor, de la Malul spart din Romania???

    Cu siguranta adevaratii vinovatii sunt altii...in primul rand acei care i au creat pentru ultima data MARELE STRES de a tine 50 de concerte desi el dorea doar 10, PENTRU EL SI PENTRU FANI. poate pentru a parasi scena in ropote de aplauze asa cum s ar fi cuvenit pentru unul dintre cei mai mari artisti care i a avut lumea pana acum... nu cum s a intamplat de fapt, datorita nenorocitelor de procese care i au distrus sufeltul.Din punctul meu de vedere Randy Philliphs si Ortega au avut un cuvant de spus la raul facut lui Michael.

    Marius m a coplsit atata gingasie ce am descoperit in comentariul tau... Fi bine venit la noi in casa
    Zuza

    RăspundețiȘtergere
  14. Revin la comentariul meu facut anterior. In primul rand, multam fain pentru urarea de bun-venit aici. Mi-a dat curaj.
    Spuneam atunci ca,dupa parerea mea, Michael si-a daruit viata copiilor de pretutindeni, toate resursele indreptandu-le catre ajutorarea si fericirea acestora. Aveam un motiv.
    Citisem mai demult un articol pe net despre actele de caritate a le lui Michael. M-a uimit faptul ca, majoritatea acestora, erau indreptate spre vindecarea copiilor, spre fericirea lor. Multe programe erau indreptate impotriva drogurilor si a abuzului de alcool, pentru salvarea de la saracie a copiilor si tinerilor. Ma intreb si acum de ce sunt asa de putin mediatizate!
    Am fost pur si simplu coplesit de cate acte de caritate a facut el de-alungul vietii. Nici nu stiam prea multe despre aceasta latura a activitatii lui. Am citit cu interes si am sa transmit, pentru azi, cate ceva despre Fundatia “Heal the World”.
    A fost fondata de Michael în 1992 ca o organizatie de caritate pentru a ajuta copiii si mediul. Obiectivele sale includ furnizarea de medicamente pentru copii şi lupta împotriva foametei în lume, a drogurilor, a abuzului de alcool şi a abuzului asupra copilului.
    - a produs 3.000 relatii de mentorat, vaccinari pentru 7.000 de copii şi educaţie de prevenire antidrog pentru mai mult de 72000 de tineri
    - a oferit sprijin pentru zeci de programe care vizau copiii din 20 de tari
    - s-a asociat cu AmeriCares pentru trimiterea a 47 de tone de produse alimentare, imbrăcăminte
    şi provizii medicale destinate copiilor raniti in războiul din Sarajevo:
    - in parteneriat cu Fundaţia Gorbaciov, a furnizat 60.000 de doze de vaccinuri pentru copiii din Republica Georgia.
    - a asistat de două ori Marea Britanie, punand bazele operatiunii „Christmas Child” pentru livrările de ajutoare prin transport aerian şi pentru cadourile colectate de copiii din Marea Britanie pentru a le oferi copiilor din Bosnia.
    - împreună cu fostul preşedinte Jimmy Carter si alte asociatii de caritate, au ajutat la Proiectul Atlanta in vederea creşterii ratei de imunizare locale intr-o singura saptamana de la cifra de 6000, la mai mult de 17.000. Au instituit un sistem de urmărire pentru îngrijirea sănătăţii familiei.
    - a intrat in parteneriat cu alte scoli, universitati, colegii si organizatii non-profit, in vederea furnizarii de servicii educationale post-şcoală, unde sute de elevi pe zi pot beneficia de instrucţiuni computerizate, tutoring, asistenţă pentru temele de casa, matematica de laborator, engleza ca a doua limbă şi practicarea artelelor.
    - a sprijinit lupta împotriva SIDA si a diabetului juvenil

    Cele aratate mai sus sunt doar o mica parte din sutele de acte de caritate pe care Michael le-a facut in sprijinul copiilor si mediului.
    Cu voia dumneavoastra, am sa revin alta data prin a va relata si altele, la fel de impresionante. Ele sunt marturie pentru sufletul bun a lui Michael.
    Va multumesc,

    Marius

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La ceea ce ai spus tu, Marius, as dori sa mai adaug:
      - valoarea ajutoarelor destinate copiilor raniti din Sarajevo, a fost de 2,1 milioane de dolari si au fost alocate sub supravegherea Organizatiei Natiunilor Unite.
      - primul Congres european „Heal the World” al Copiilor se intruneste la Londra, in August 1992. Optzeci şi patru copii cu vârste cuprinse între 8 şi 16 ani se reunesc pentru a-şi exprima opiniile cu privire la problemele cele mai mari din lume şi soluţiile, asa cum le vad ei. În ciuda unui caz de laringita, Michael Jackson participa timp de patru ore la acest congres.

      Angelica

      Ștergere
  15. Apreciez ca ai adus in discutie acest subiect. M-as bucura daca i s-ar dedica lui Michael un documentar axat pe latura umanitara a caracterului sau, pe ajutorul substantial, material si banesc, pe care acesta l-a oferit cu atata dragoste, in special copiilor de pretudindeni, dar si tinerilor si atator familii sarace. Fie direct, fie prin fundatia sa „Heal the World”, fie prin asocierea sau parteneriatul acesteia cu diferite institutii, asociatii non-profit, sau alte fundatii.
    Si ca exemplu, am sa amintesc si eu ca in martie 1988, in timpul turneului „Bad”, Michael sustine un spectacol la Madison Square Garden. O parte din incasarile primului concert, 600000 dolari, o daruieste sub forma unui CEC presedintelui UNICEF. Aceasta donatie il face sa devina unul dintre cei mai mari contribuabili UNICEF.
    In acest mod, el isi aduce o contributie substantiala in asistentă umanitară pentru dezvoltare copiilor si mamelor în tările în curs de dezvoltare, pentru educatia fetelor, plus de imunizare, protectia si supravietuirea copilului, rezolvarea probleme legate de HIV/SIDA si pentru a oferi copilărie mai buna copiilor care, datorita saraciei, nu o au..

    AMaria

    RăspundețiȘtergere
  16. Un documentar bazat pe aceste fapte de caritate si difuzat la ore de audienta maxima ar fi aur, pentru a intelege si cei care nu cred nici acum, ce suflet mare a avut acest om si cata nedreptate i s-a facut prin acuzatii nefondate. A daruit lumii ceea ce a avut mai bun, talentul, muzica, dansul, iubirea sa. A venerat copiii ca pe un dar divin, facand tot ceea ce i-a stat in putinta pentru ai ajuta si ai face fericiti.
    Michael ar fi trebuit sa mai fie inca printre noi!....si pretuit la adevarata valoare nu numai ca artist. Dar si ca om. Ar trebui pretuit spiritul umanitarist. Ar trebui pretuita credinta si efortul depus in a atrage atentia asupra importantei unitatii oamenilor, unitate atat de necesara in transformarea lumii noastre intr-o lume mai buna si in salvarea planetei de la o iminenta distrugere.
    Michael merita din plin sa mai fie printre noi.... sa-si petreaca viata in liniste si bucurie alaturi de copiii sai.

    Nu doresc sa vorbesc despre medic si nici de responsabilitatea acestuia....pentru ca vad in ceata si...sunt „confuza”...vorba americanului care l-a iubit atat:)!


    Respect pentru ceea ce faceti,
    Angelica

    RăspundețiȘtergere
  17. Buna, dragii mei si ma bucur ca avem un nou subiect de dezvoltat aici, pe acest minunat blog!
    Despre Murray nu as vrea sa vorbesc prea mult pentru ca nu e un subiect despre care imi face placere sa vorbesc. Din pacate, nu vom sti niciodata cu siguranta ce s-a intamplat in acea fatidica zi de 25 iunie 2009 in casa lui MICHAEL. Dar stiu ca in acea zi un demon (pt ca altfel nu pot sa-l numesc pe Murray) ne-a luat ceea ce am primit noi in dar de la Dumnezeu pe 29 August 1958, acel magic dar care a fost MICHAEL JACKSON. Sunt de acord cu tine, Mihai, ca Dumnezeu nu ne face asemenea daruri in fiecare zi, nici macar in fiecare secol, nici in fiecare mileniu, asa cum a spus Berry Gordy, o persoana ca MICHAEL nu se naste o data in viata sau o data la un secol, o persoana ca EL se naste DOAR O SINGURA DATA! Din pacate noi nu am stiut sa-l pretuim, omenirea nu a fost pregatita sa-l primeasca. Atatia omaneni rai si invidiosi au cautat sa-l opreasca din drumul sau, drum pe care si pe noi vroia sa ne indrume. Dar nu au reusit sa-l opresca, MICHAEL a ramas ferm, cu aceleasi convingeri si a incercat sa faca doar bine, desi i se rasplatea cu rau. Stiu ca a suferit mult vazand atata rautate indreptata impotriva sa, Stiu ca asta l-a macinat in interior. Noi nu putem intelege cat a putut suferii aceasta fiinta magica din cauza rautatii lumii. E de inteles ca suferea de insomnii si era nelinistit, de aceea folosea acele medicamente. Dar Murray trebuia sa-si faca datoria de medic si sa ii administreze doar ceea ce nu era periculos pt MICHAEL. Nu cred sub nici o forma ca MICHAEL l-a "stresat cu insistentele" de a-i administra acele medicamente in doze mai mari decat e permis. Si daca ar fi fost asa, oricum el, ca medic, nu trebuia sa-l asculte. Desigur ca acum Murray poate spune orice ar fi bine pentru el, MICHAEL nu mai este aici ca sa se apere. S-a vazut ca Murray e o persoana josnica, deci nu ne vom astepta NICIODATA ca el sa spuna adevarul. Da, poate ca si Murray a fost o victima. O victima a propriei sale prostii, a nepasarii lui fata de pacientul sau care dealtfel il considera un prieten. Dar poate ca Murray a fost o victima a unora mult mai puternici care au actionat din umbra. Sigur ca sunt entitati (mai bine zis corporatii) care au realizat ca MICHAEL ar fi mai valoros mort decat viu si dupa ce au profitat dupa EL ani si ani de-a randul, dupa ce l-au "supt" ca niste lipitori, au constat ca ar fi mai valoros daca nu ar mai fi in viata. Eu cred ca seria de concerte de la Londra care urma sa le faca a fost doar un pretext ca sa faca valva cu revenirea lui MICHAEL, sa-l puna sa munceasca pt concerte si apoi sa-i dea lovitura finala. Asa au avut si parte de senzational si au avut si material pentru un nou film cu MICHAEL din care sa mai stoarca ceva bani. Eu cred cu tarie ca MICHAEL ar fi facut mult mai multe in viata sa, desi oricum a facut mult prea mult pentru o viata de om, daca nu ar fi fost impiedicat mereu de rautatea lumii. Sunt sigura ca ar fi dus la bun sfarsit si seria de concerte din Lonrda si ar mai fi urmat si alte concerte si, de ce nu, turnee. Oricare ar fi fost motivul pentru care Murray a actionat asa nu mai are acum nici o importanta, MICHAEL nu mai vine inapoi. E bine ca a fost pedepsit cu inchisoare, desi 4 ani e mult prea putin, dar nimic nu-l mai poate aduce pe MICHAEL inapoi. Razbunarea nu e o solutie. Solutia cea mai buna ar fi sa continuam munca de caritate a lui MICHAEL. Stiu ca si MICHAEL ar vrea asta. Ar fi mandru de noi.
    Oricum, asa e, locul lasat gol de plecarea lui MICHAEL va ramane asa pentru ca NU va mai exista nimeni ca EL niciodata, Dumnezeu nu ne va mai trimite un asemenea dar pe care nu-l meritam.
    O sa mai revim! Va multumesc!
    Marinela

    RăspundețiȘtergere
  18. Bun-găsit, dragi prieteni!
    "Acum, nu mai contează. (...) Doar nu ne închipuim că Dumnezeu ne face în fiecare zi un astfel de dar. Alminteri, n-am reuşi să învăţăm nimic. Cum ar fi, de exemplu, faptul că am avut, printre noi, un miracol."
    .....................
    "Acum nu mai contează..."
    Acest final este un rezumat... Acest final cuprinzător, m-a făcut să revin "acasă". Nu ştiu ce să vorbesc, pentru că-mi lipsesc datele. Dar vă citesc pe fiecare şi "văd cu ochii Sufletului şi cu cei ai gândului" că nu sunteţi niciunul lipsiţi de sentimentul cel mai înălţător şi mai binedorit de Dumnezeu - IUBIREA...
    De aceea, v-aş ruga să vă păstraţi PURĂ IUBIREA, fără resentimente, ură, revoltă, etc. Prin toţi şi prin toate este VOIA LUI DUMNEZEU. Păstraţi vie amintirea şi semănaţi IUBIREA, pentru ca din IUBIRE să răsară NOI ZORI DE ZI.
    Nu ştiu dacă ar fi bine, dar totuşi am să-mi propun să vă smulg un zâmbet larg, cât INIMILE VOASTRE MARI:

    http://www.youtube.com/watch?v=9CrG_xnkadw

    ... Şi, dacă nu v-am convins, mai repet o dată. Vă rog ZÂMBIŢI, iar zâmbetul vostru să se transforme într-o URIAŞĂ IUBIRE...

    http://www.youtube.com/watch?v=QBtpy7Zf_Cw&feature=related
    ....................
    Dumnezeu, în marea SA IUBIRE, LUCREAZĂ PENTRU OAMENI, PRIN OAMENI.
    EU, TU, EL, EA, EI, ELE, VOI, nu sunt simple conjugări. Sunt NOI...
    Acest NOI trebuie să ducă mai departe, IUBIREA, pentru că:
    http://www.youtube.com/watch?v=O6cE4DJUb_o&feature=related

    De ce? Din nou, pentru că:
    http://www.youtube.com/watch?v=zZc6VZmbkJU&feature=related

    ... Şi pentru că NOI, trebuie să răspundă PREZENT:
    http://www.youtube.com/watch?v=z9tw7luxEfc&feature=related
    .............................

    Cu toţii sunteţi minunaţi. Fiţi voi înşivă! Fiţi plini de IUBIRE... Dăruiţi IUBIRE în felul vostru. Pentru că aşa bine a spus Dorina, ÎN SUFLETELE FIECĂRUIA se află:
    "Un loc in care, vorbind de fiecare data de IUBIREA LUI,ai revarsat IUBIREA si in inimile noastre."
    ........................
    Şi, la final, vă rog să-mi permiteţi, dragii mei prieteni, să vă spun doar atât:
    Vă mulţumesc, Prieteni, că v-aţi răpit o Clipă
    Să vă opriţi privirea la poarta mea de dor
    Îmi luminaţi cărarea, daţi zborului - aripă...
    Vă mulţumesc... Prieteni!... Cu voi, îmi e uşor...
    ......................
    V-a dăruit aceste gânduri, aşa cum s-a priceput, dar CU TOATĂ IUBIREA, maria c.

    http://www.youtube.com/watch?v=9VvzFtx6evw&feature=related
    Imaginile nu sunt filmate de un profesionist, dar se poate observa dorinţa nemărginită, atât a artiştilor, cât şi
    a "artistului amator", de a oferi CLIPE MINUNATE.
    Din punctul meu de vedere asta - DA - este IUBIRE NECONDIŢIONATĂ.
    Voi ce părere aveţi?

    RăspundețiȘtergere
  19. JUST CALL MY NAME AND I’LL BE THERE !!...

    Ce mult ma bucura prezenta aici a atator prieteni, mai vechi sau mai noi, in a-si impartasi iubirea, simtamintele proprii vis-a-vis de cele postate.
    In acest sens, este de apreciat « votul de incredere » pe care tu, Mihai, ni l-ai acordat din nou si sper sa ni-l acorzi si in continuare, fiecaruia. Iti multumim pentru asta !... Subiectul adus in discutie sau alte subiecte adiacente legate de acesta, referitoare la omul si artistul Michael, au fost si sunt pe larg dezbatute pro si contra, ceeea ce duce la realizarea « intregului ».
    Si totusi, mai sunt si alti prieteni dragi care, de-alungul timpului, au fost prezenti aici in casa lui Michael, cu dragostea lor, cu sufletul lor, cu atatea si atatea informatii pretioase despre viata artistului. Unii ne-au facut sa-l plangem, unii ne-au facut sa-i simtim iubirea, altii ne-au inseninat chipul intr-un zambet larg prin modul specific, glumet, de a trata subiectul dezbatut. As dori sa ii strig pe nume, dar cum bine spunea oadata Simona B, poate as nedreptati pe vreunul.
    A venit primavara si “acasa”, iar pomii infloriti ai sperantei va invita sa veniti din nou in aceasta gradina insorita.
    Fiti alaturi de noi! NOI, pe care Michael il iubeste atat de mult, ne asteapta sa fim din nou impreuna, aici!.....

    Din toata inima,
    Dorina

    RăspundețiȘtergere

AVERTISMENT!

Orice comentariu care contine limbaj jignitor la adresa autorilor blogului, a cititorilor sau a comentatorilor sai, va fi expediat in Zona Fantoma, sa-l caute pe Generalul Zod :)