joi, 26 ianuarie 2012

Michael Jackson – intervievator

...




Interviul de mai jos a avut loc în iunie 2003, exact când revista „The Interview” plănuia să-i dedice o pagină lui Pharrel Williams – compozitor american, rapper, născut pe 5 aprilie 1973, care la acea vreme debutase ca producător în Virginia. În timp ce editorii pregăteau povestea despre Williams, acesta a menţionat în treacăt că întotdeauna îşi dorise să vorbească cu Michael Jackson, care tocmai era pe primele pagini ale ziarelor după ce jurnalistul englez Martin Bashir prezentare documentariul infam „Living With Michael Jackson”, care îl portretiza pe artist într-un fel extrem de bizar. Un lanţ complex de emailuri şi telefoane a fost declanşat, s-au schimbat mesaje de o parte şi de cealaltă, s-au prezentat recomandări şi câteva zile mai târziu, s-a primit de la biroul lui Jackson un telefon, care anunţa că a va acorda interviul. Materialul a fost publicat în ediţia din august 2003 a revistei "The Interview".


Michael Jackson: Salut!
Pharrell Williams: Bună! Ce faci, omule?

MJ: Trebuie să mă ierţi, dar Gregory Peck, care tocmai a murit ieri, a fost un bun prieten de-al meu, şi am ajutat-o pe soţia lui să pregătească înmormântarea şi toate cele. Aşa că iartă-mă că am întârziat cu acest telefon.
PW: Nu, ascultă-mă: nu-mi vine să cred că vorbesc cu tine la telefon.

MJ: Oh, fii binecuvântat.
PW: Mulţumesc, domnule. Şi dumneavoastră să fiţi.

MJ: Mulţumesc. Deci, îţi iau un interviu, nu? Şi cred că trebuie să-ţi pun 7 întrebari, sau ceva în genul ăsta?
PW: Bineînţeles. Oricum vrei tu.

MJ: Ok. Ce ai spune că te inspiră în muzica ta? Ce anume te inspiră să îţi creezi muzica?
PW: Este un sentiment. Tratez aerul ca o pânză şi culorile sunt sunetele care îmi ies prin degete,
din orgă. Asa că, atunci când cânt, pictez într-un fel un sentiment în aer. Ştiu că poate sună ciudat, dar....

MJ: Nu, nu. Este o analogie perfectă.
PW: Şi atunci când ştii că ai terminat, chiar ai terminat. Se aseamănă cu pictatul şi sculptura. Când o laşi baltă, o faci pentru că ştii că este gata. Şi viceversa – lucrarea îţi spune ţie "Hei, sint gata".

MJ: Da. Şi refuză să te lase să dormi până nu e gata.
PW: Exact.

MJ: Da, trec prin acelaşi fenomen [râde]. Şi ce crezi despre muzica din zilele noastre – te regăseşti în noile sunete create şi în direcţia în care se îndreaptă muzica?
PW: Ei bine... eu personal, iau lecţii de la oameni ca tine sau Stevie Wonder şi Donny Hathaway, şi fac într-un fel ceea ce simt eu că sună bine.

MJ: Da.
PW: Ştii, ca atunci când toată lumea făcea acelaşi gen de muzică şi tu ai scos "Off The Wall".

MJ: Aha [rade]
PW: Şi când toţi ceilalţi au luat altă cale în crearea muzicii, tu ai scos "Thriller". Ai făcut cum ai vrut tu. Iar eu învăţ de la oameni ca tine, lucruri cum ar fi: că nu trebuie să îţi fie frică să îţi asculţi sentimentele şi să îţi transformi aspiraţiile şi ambiţiile în realitate. Să îţi materializezi dorinţele.

MJ: Este foarte frumos, este minunat. Ai spus asta exact cum trebuia. Vroiam să te întreb – simţi ca şi mine, că a crea un cântec se aseamănă cu a naşte un copil? Să scrii un cântec este ca şi cum ai face un copil, şi odată ce cântecul este finalizat, este ca şi cum i-ai da drumul copilului în lume. Te simţi vreodată aşa, că este greu să îi dai drumul?
PW: Ştii ceva? Am făcut un interviu ieri pentru a prezenta un videoclip, şi mi-a fost teamă să îi dau drumul, să îi las pe cei de la tv să îl transmită. Aşa m-am simţit pentru un videoclip, dar videoclipul este pentru mine ca a doua parte a cântecului, pentru că este interpretarea dată într-o perspectivă vizuală. Deci, da, simt şi eu asta în totalitate. Şi uneori când prezinţi o melodie oamenilor şi ei n-o înteleg, este ca şi cum copilul tău a făcut ceva şi toată lumea îl arată cu degetul, iar tu spui ceva de genul: "Staţi! Acesta este copilul meu!". Eu încă nu sunt părinte, dar îmi imaginez că aşa m-aş simţi.

MJ: Aşa e. Diferitele forme ale muzicii, ale culturii populare muzicale pe care rasa neagră a adus-o şi a format-o, de la jazz la pop şi rock-n-roll şi la hip hop, crezi că vin de la Dumnezeu?
PW: Consider că toată muzica este un dar de la Dumnezeu. Şi – [un fan îi întrerupe] Michael, poţi aştepta puţin? [Williams vorbeşte cu un fan pentru câteva secunde, după care continuă să vorbească cu Michael] – Îţi cer scuze.

MJ: [râde] Blues, rock-n-roll, toate formele muzicii pop – ca rock-n-roll-ul de exemplu... au fost inventate de Chuck Berry, Little Richard, Fats Domino...
PW: Cu siguranţă.

MJ: Chiar şi dansurile, de la cakewalk la Charleston, toate tipurile de dans. Nu crezi ca sunt un dar de la Dumnezeu?
PW: Bineînţeles. Dumnezeu ne-a dat acest dar atunci când ne-a dat darul interpretarii. Vreau să spun că atunci când îţi scrii textele, scrii cuiva sau lumii. Când cânţi, cânţi ceva pentru ca lumea să audă. Când dansezi, dansezi ca lumea să te vadă. Este doar o formă de exprimare. Şi există momente când poţi fi mai mult implicat în treaba asta, când dansezi, scrii sau cânţi pentru tine, şi n-ai idee cât de minunat este ceea ce faci, pâna când cineva îţi spune, sau până când o înregistrezi şi o priveşti sau o asculţi.

MJ: Aşa este. Care sunt artiştii mai în vârstă – nu artiştii pe care îi auzim azi la radio – care te-au inspirat când ai fost mai tânăr? Ca artiştii pe care îi asculta tatăl tău... ai învăţat câte ceva de la aceşti artişti?
PW: Bineînţeles. De la formaţia "Isley Brothers".

MJ: Da, şi eu. Îi iubesc pe cei de la "Isley Brothers". La fel şi pe "Sly & The Family Stone".
PW: Donny Hathaway, Stevie Wonder...

MJ: Toţi cei care îţi plac, îmi plac şi mie [râde].
PW: Toate armoniile astea, te transpun în altă lume.

MJ: Frumos, minunat. OK; acum unde te afli? În New York?
PW: Sunt pe plaja Virginia din statul Virginia, domnule.

MJ: Virginia! Oh, minunat. Transmiţi dragostea mea în Virginia?
PW: Da. Mulţumesc.

MJ: Şi mamei şi tatălui tău, pentru că Dumnezeu te-a binecuvântat cu daruri minunate.
PW: Mulţumesc, domnule. Vreau să spun ceva, şi nu ştiu dacă vrei să auzi asta, dar trebuie s-o spun pentru că se află în inima mea. Dar oamenii te sâcâie...


MJ: Da.
PW: Pentru că te iubesc. Ăsta este singurul motiv. Când faci ceva ce oamenii nu înţeleg neapărat, o vor transforma într-o problemă mai mare decât ar face-o în orice alt caz, pentru că esti unul dintre cele mai minunate talente pe care le-a avut omenirea. Ai realizat şi câştigat mai mult în acest secol decât oricine altcineva.

MJ: Mulţumesc foarte mult. Eşti foarte amabil.
PW: Ceea ce faci este atât de minunat! Când vei avea 100 de ani, şi încă se vor inventa lucruri despre ce ai făcut – crede-ma, că dacă ai decide că ai vrea să îţi poleieşti întreg corpul cu crom, eşti atât de minunat încât întreaga lume, indiferent de ce vor zice, va fi acolo să o vadă şi p-asta. Şi asta din cauza a ceea ce ai făcut în industria muzicală, şi pentru că ai schimbat vieţile oameniilor. Sunt persoane care fac copii pe melodiile tale. Ai influenţat întreaga lume.

MJ: Îţi mulţumesc foarte mult. Este cam aşa: cu cât o stea este mai mare, cu atât va fi mai mare şi ţinta. Ştii când eşti în vârf, pentru că atunci vor începe să tragă cu săgeţi în tine. Chiar şi Iisus a fost crucificat. Oamenii care aduc lumina în lume, de la Mahatma Gandhi la Martin Luther King şi până la Iisus, chiar şi eu. Şi motto-ul meu a fost "Salvaţi lumea", "Noi suntem lumea", "Cântecul Pământului", "Salvaţi copiii noştri", "Ajutaţi planeta noastră". Iar oamenii vor să mă pedepsească pentru asta, dar nu doare niciodată, pentru că fanii devin din ce în ce mai puternici. Sunt puternic, am o piele de rinocer. Nimic nu mă poate răni. Nimic.
PW: Chiar asta vreau să zic. Vreau să îţi spun cât de minunat eşti. Ceea ce ai facut şi faci în muzică, de la "Billie Jean" la "That`s What You Get [For Being Polite]" – [cântă "That's What You Get (For Being Polite)"]

MJ: Oh, o ştii pe asta? [râde]
PW: [cântă "Jack still sits all alone"]

MJ: Ia uite, le ştii pe toate.
PW: Când cânţi, o faci pentru întreaga lume [continuă să cânte "Jack still sits all alone"]

MJ: [imită o notă de chitară]
PW: Dacă nu voi lucra niciodată cu tine, să ştii că eşti de neoprit. De aceea am spus că atunci când vei avea 100 de ani şi vei decide să-ţi poleieşti întregul trup cu crom, chiar daca vor spune unele lucruri – şi nu îmi pasă ce spun despre tine – vor fi acolo să vada cum vei face asta.

MJ: Există multă gelozie pe lume. Iubesc toate rasele, iubesc toţi oamenii, dar uneori există ceva rău în oameni, şi devin geloşi. De fiecare dată când există cineva care merge mai departe de înţelegerea unui om, acesta tinde să devină gelos şi să-l dărâme. Dar cu mine nu vor putea face asta pentru ca sunt foarte, foarte puternic [râde] Ei nu ştiu asta, însă.
PW: Ştiu! Crede-mă că ştiu!

MJ: Oricine altcineva ar fi fost distrus până acum; pe mine nu mă pot distruge. Sunt foarte puternic.
PW: Bineînţeles. N-au putut să te distrugă când aveai 10 ani, pentru că tu întreceai oameni în toată firea care făceau ce făceai şi tu, cu talentul şi vocea ta. Şi când aveai 20 de ani, depăşeai oameni care făceau muzică de 20-30 de ani. Şi în zilele noastre, ei încă aşteaptă să vadă unde poţi ajunge. Pâna unde poţi merge. Vor să-ţi vada copiii, vor să vadă lumea în care trăieşti. Eşti minunat, şi am vrut să-ţi spun asta. Şi mai sper că toate astea vor fi publicate pentru că sunt foarte importante pentru mine. Sper că voi putea fi la fel de puternic ca tine, într-o zi.

MJ: Oh, Dumnezeu să te binecuvânteze. Şi tu eşti minunat. Îţi multumesc foarte mult. Să ai o zi minunată.
PW: Mulţumesc, domnule. Şi dumneavoastră la fel.

MJ: Îţi mulţumesc. La revedere.
PW: La revedere.

...

65 de comentarii:

  1. Mihai,bine ai revenit!
    Un interviu impresionant,potrivit pentru inceputul unui an atat de controversat.
    Sa devenim din ce in ce mai puternici,pentru ca cei care aduc lumina in lume sa invinga.

    SimonaB

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine ai revenit Mihai,
    te-am cautat "acasa" aproape in fiecare zi, si nu te-am gasit. Acum ma bucur tare mult ca ai revenit cu acest interviu care ni-l infatiseaza pe Michael asa cum deja il stim.... un om modest si de o rara noblete sufleteasca.Am mai citit acest interviu undeva si acum, ca si atunci, dupa o astfel de lecturare, ramai pe de o parte cu gustul amar al faptului ca un om de o astfel de talie a fost distrus si disparut dintre noi iar pe de alta , ramai cu acel sentiment care sporeste ceea ce deja aveai in suflet pentru cineva. De fiecare data cand ai ocazia sa patrunzi in universul lui Michael, simti ca te inalti... si daca mereu simti asta, atunci inseamna ca nu mai ai alta cale decat sa-l iubesti si sa-l apreiciezi in tacere
    Michael este un om care aadus si inca mai aduce multa lumina in aceasta lume incrancenata
    Zuza

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu pot descrie cata bucurie am simtit vazand postarea si cu cat nesat am citit-o...Este o discutie minunata intre doi oameni care isi recunosc si apreciaza valoarea si care se stimeaza reciproc...Bineintele ca lui Michael i s-a dat din nou ceea ce este al Cezarului si..mi-a placut mult, mult de tot...Si nu-i asa, Mihai, ca aceasta postare nu este absolut deloc intamplatoare?
    Nadia

    RăspundețiȘtergere
  4. Nimic nu este intamplator in aceasta lume. Chiar si faptul ca acest blog a fiintat ca tribut adus unui artist desavarsit, unui om cu suflet ales, celui care a daruit atata iubire, cred ca nu este la voia intamplarii.
    Multumesc celor care nu uita si iubesc neconditionat!

    Si pentru ca in acest interviu este vorba despre impresiile din lumea muzicii si a dansului, impartasite de doi oameni care s-au respectat si apreciat reciproc, doi oameni care ar fi meritat sa fie prieteni, am sa redau versurile unei poezii de o sensibilitate rara:


    "Prieten de foc ai plecat pe tãrâmul ploii vesnice
    Iar aici oamenii au dansat batjocoritori in jurul unui foc cu numele tãu

    Am auzit un strigãt venit dintr-o stea
    Si am plâns botezând noaptea în care mi-ai spus cã te doare

    Stiu cã ai fost prea grãbit ca sã plângi timpul ce curge precum ploaia în vânt
    Iar acum timpul plânge mut cã s-a grãbit sã treacã peste tine

    Din nou îti vãd pasii ce se îndepãrteazã de lumea pe care ai iubit-o
    Si care te-a iubit prea mult ca sã nu te omoare

    Zeii te-au ales sã mori tânãr ca sã-i însotesti
    Iar noi dorim sã te aducem printre noi, esti singurul zeu pe care-l iubim

    Ne-am întâlnit ca sã îmi împietresti sufletul
    Apoi ai plecat si ne-am despãrtit pentru totdeauna
    Pânã când ne vom vedea din nou"

    ("Prieten"/poezie de Jim Morrison)

    Este de apreciat munca si disponibilitatea tuturor celor care aduc o scanteie din inima lor, pentru a mentine vie flacara aprecierii si amintirii eterne, celor care au lasat o parte din lumina lor luminii universale.

    Dorina

    RăspundețiȘtergere
  5. Un interviu minunat! Multumesc pentru postare! Oh, da, MICAHEL a fost cea mai amre si mai stralucitoare stea si de aceea a fost invidiat. EL a facut atat de multe lucruri minunate, Doamne, cat de buna e comparatia cu Iisus, si nu vreau sa comit blasfemie, dar Iisus a fost crucificat pt ca a indraznit sa fie mai bun ca toti, iar MICHAEL a fost chinuit, la fel, din invidie, ca a indraznit sa se ridice deasupra tuturor. MICHAEL nu a fost doar MEGASTARUL - cel mai mare artist al tuturor timpurilor, dar a fost si un suflet nobil, dumnezeesc, aproape un sfant! Si, Doamne, era atat de modest! Exact cum spune EL in cantecul Lovely One, simt ca ma inalt doar cand ii rostesc numele - MICHAEL, "I get higher every time I speak your name". Tot ceea cea facut MICHAEL a fost special, incarcat de magie, o magie pornita din sufletul sau divin. Cu siguranta a schimbat lumea, steaua sa va straluci vesnic luminandu-ne viata. Putera sa era de la Dumnezeu, dupa cum spune el insusi in poemul sau "COPIL FERMECAT", caci acel "COPIL FERMECAT" era insusi MICHAEL.
    A fost odata un copil liber
    In adancul lui,a sumtit rasul,
    Bucuria si jocul veseliei naturii
    El n-a fost tulburat de ganduri de ciitor
    Ar fi vrut sa vada numai frumusete si iubire

    Stia ca puterea sa era puterea Domnului
    Stia ca ei il considerau ciudat
    Puterea inocentei,milei,luminii
    Ameninta preotii si a creat frica
    In nenumarate feluri au cautat sa darame
    Aceasta forta misterioasa pe care ei n-o aveau.

    In nenumarate feluri au incercat sa distruga
    Credinta lui simpla,netarmuita lui bucurie
    Invincibila lui armura era un scut de fericire
    Nimic n-a putut s-o atinga,nici venin,nici suierat.

    Copilul ramanea intr-o stare de gratie
    Nu era limitat in timp si spatiu
    In vise color zburda se juca
    In timp ce isi interpreta rolul,statea in Eternitate.

    Da, MICHAEL e in Eternitate, EL e vesnic!

    RăspundețiȘtergere
  6. Scuze, acum, dupa ce s-a postat comentariul meu am vazut ca am gresit, trebuia sa scriu "El n-a fost tulburat de ganduri de VIITOR" nu "ciitor". Scuze!
    Oricum, imi palce acest blog si voi mai revenii cu siguranta. Faceti o treaba minunata! MICHAEL merita TOATA DRAGOSTEA noastra si mult, mult mai mult! Dumnezeu ne-a binecuvantat trimitandu-ni-l pe MICHAEL si ii sunt etern recunoscatoare, si ii sunt recunoscatoare lui MICHAEL ca a existat si ca ne-a daruit atat de mult! Il voi iubi vesnic "One minute after the end of time"! "'Cause we've got FOREVER and FOREVER is meant for so very few".
    Marinela

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce-mi plac oamenii care isi recunosc si isi indreapta greselile...Putini oameni mai fac asta...Marinela,iti dai seama cat esti de speciala? Cat despre MICHAEL-ce sa zic-cuvintele sunt mult prea sarace pentru a-l descrie...Daca ar decide sa-si poleiasca trupul cu crom...?! Dar trupul lui ESTE poleit cu AURUL ADMIRATIEI !!!Ce poate fi mai minunat???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Da, e bine cand ne recunoastem grselile si incercam sa le indreptam, desi cateodata nu mai putem face prea multe pt asta. Oh, da, MICHAEL este poleit cu AURUL ADMIRATIEI, foarte frumos ai spus! Nu exista cuvinte in nici o limba pamanteasca pt a-i putea descrie FRUMUSETEA si MARETIA! NU va mai exista unul ca EL NICIODATA! "It's hard to find / A person like YOU / YOU're one of a kind", dar as spune ca e chiar IMPOSIBIL de gasit o persoana ca MICAHEL pt ca nu a existat, nu exista si nu va exista!
      Marinela

      Ștergere
  8. am gasit aceste vorbe scrise despre Caragiale dar mi se pare ca se potrivesc foarte bine si pentru Mchael, asa ca am sa le redau aici la noi "acasa'adica acasa la Michael
    Barbu Stefanescu Delavrancea, la moartea lui Caragiale :
    "Caragiale n-a murit
    Caragiale nu poate sa moara ...
    Ostenit de atata zbucium, doarme cu fata in sus... incet sa nu-l desteptam... desprins din unda divina, oprit o clipa intre noi, geniu reversibil, se intoarce in splendorile misterelor de unde ne vor veni geniile
    Zuza...

    RăspundețiȘtergere
  9. EXCELENT draga ZUZA si eu cand am citit aceste cuvinte,am avut acelasi sentiment,de acolo si ideea cu ,,trupul poleit in AURUL ADMIRATIEI".Ma simt bine, ca suntem mai multi care gandim asa.

    RăspundețiȘtergere
  10. De influenta covarsitoare pe care au avut-o unele formatii de muzica, cantareti sau dansatori de renume asupra educatiei si carierei lui Michael, ne vorbeste chiar Michael in cartea autobiografica „Moonwalk”

    „In vara anului 1968 am facut cunostiinta cu muzica unei formatii care urma sa ne schimbe stilul si viata. Nu aveau cu totii acelas nume de familie, erau albi si negrii, barbati si femei, si li se spunea „Sly @ Family Stone”. Au avut cateva melodii de mare succes in decursul anilor precum Dance to the Music, Stand si Hot Fun in the Summertime...Am ascultat aceste cantece de nenumarate ori, chiar si pe programele rock. Au avut o influenta covarsitoare asupra noastra, iar noi le datoram mult” - (-Sunetul celor de la The Jackson 5 a fost influențat de unele din cele mai mari vedete ale acelui timp, si anume formații funk ca Sly &the Family Stone și The Isley Brothers,The Teenagers, James Brown, Stevie Wonder etc-)
    „ Le priveam indelung picioarele, felul cum isi tin bratele, felul cum apuca microfonul, incercand sa descifrez ce fac si cum fac. Dupa ce am invatat tot de la James Brawn, stiam fiecare pas, fiacare mormait, fiecare rotatie si miscare. Trebuie sa spun ca interpretarea lui te epuiza, , te obosea peste masura pe plan afectiv. Intreaga lui prezenta fizica, flacarile care-i ieseau prin toti porii, totul era fenomenal. Simteai fiecare picatura de sudoare de pe fata lui si stiai prin ce trece.N-am vazut pe nimeni care sa interpreteze ca el. Cand urmaream pe cineva care-mi placea, ma identificam cu acea persoana. James Brown, Jackie Wilson, Sam si Dave, The O’Jays‚ Fred Astair, Gene Kelly – toti acestia modeleaza intr-adevar publicul. Cred ca am invatat mai multe numai uitandu-ma la Jackie Wilson, decat la oricine altcineva. Toate acestea au reprezentat foarte mult in educatia mea.....Majoritatea timpului stateam singur in culise...tarandu-ma pe podea, tinandu-ma de cortina prafuita, rau mirositoare si urmarind spectacolul..... Urmaream fiecare pas, fiecare miscare, fiecare rasucire, fiecare intorcere, fiecare mormait, fiecare emotie, fiecare lumina miscandu-se. Asta era educatia si odihna mea....Talentul izvorat din acele locuri are proportii mitice.Cea mai buna educatie din lume este sa-i urmaresti pe maestrii la lucru. N-ati putea invata pe cineva atat cat am invatat eu doar stand si privind. Unii muzicieni – Springsteen si U2 de exemplu, pot avea sentimentul ca au fost educati pe strada. Eu interpretez cu inima. Eu am fost educat pe scena. ”
    Din toata inima,
    Dorina

    RăspundețiȘtergere
  11. "MJ: Oricine altcineva ar fi fost distrus până acum; pe mine nu mă pot distruge. Sunt foarte puternic."

    Ce poti comenta la asa replica???

    PS...mi-am rezolvat pc-ul, a trebuit sa-l duc la doctor, asa ca de-acum revin in forta :)

    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  12. “ Transform totul in energie pozitiva. Scriu despre frustrarile mele, e un fel de a ma exprima.
    Devine o parte din mine, parte a creatiei mele. Incerc sa ma stapanesc, sa nu ma afecteze.
    As lua-o razna, sincer”
    (Michael Jackson- Interviu TV Guide)


    Cateodata suntem asa de tristi, încât “uitam să strălucim”! De cele mai multe ori, tristețea și panica, durerile provocate de esecuri si de nereusite, loviturile sub centura primite de la viata sub diferite forme, ne copleșesc în așa masură încât uităm cât de valoroși suntem, nu ne mai permitem să ”strălucim” ca atunci când aveam motive să o facem, pierdem dorinta de a lupta in continuare pentru scopurile propuse.

    Nu a fost si cazul lui Michael Jackson – un artist de o valoare greu de egalat. Un om ales, care te-a facut “sa gusti altfel viata”. Un om caruia nu i s-a acceptat de catre multi, unicitatea. Un om sensibil la lacomie, la barfe, la ignoranta si cinism. Dar cu toate acestea, un om puternic, un luptator, un perfectionist care nu a cedat in fata incercarilor destul de grele la care l-a supus viata. A luptat cu presa tabloida, cu minciunile fostilor angajati care s-au gandit sa scoata un ban vanzand gunoi unor gazete avide de senzational. A trebuit sa faca fata celor doua acuzatii de molestare sexuala, ultima concretizandu-se intr-un proces din care a iesit victorios, dar care a lasat urme destul de grele, transformarea si suferinta citindui-se pe chip. A trebuit sa faca fata urmarilor incetarii colaborarii cu Sony, ruptura ambitionindu-l si mai mult in a mearge pe propriul drum, realizand, dupa parerea mea, cel mai bun album, albumul sau de maturitate “Invincible”. A suportat tradarea celui mai nemernic dintre ziaristi, a celui mai josnic om, a celui pe care l-a cazat timp de mai multe luni in casa sa, tratandu-l cu incredere, respect si omenie. Dar mai presus de toate a luptat cu el insusi, facand fata nu atat unor boli si stari de epuizare fizica, dar mai ales presiunii psihice la care a fost supus, starilor de depresie, de dezamagire, de durere in fata nedreptatii, de umilire in fata josniciei si perversitatii rasei umane. Zambetul lui s-a stins sub masca amaraciunii. Privirea i-a devenit tot mai trista.
    INSA, DE FIECARE DATA, MICHAEL JACKSON S-A RIDICAT SI A MERS MAI DEPARTE.
    EL NU SI-A UITAT VALOAREA, NU SI-A PIERDUT INCREDEREA IN SINE, IN VALOAREA SA CA OM, CA ARTIST, IN DATORIA SA DE A LUPTA SI TRANSMITE, IN FELUL SAU UNIC, MESAJE de iubire, de compasiune, de renuntare la razboi ca modalitate de mentinere a pacii, de alocare a unor fonduri importante pentru diferite centre de sanatate sau fundatii cu scop umanitar, pentru salvarea celor aflati in saracie si nevoi, pentru lupta impotriva dependentei de droguri si de alcool.
    Michael Jackson nu a uitat niciodata sa straluceasca pe scena, ca artist. Nu si-a uitat niciodata stralucirea interioara, ca om.
    Cati dintre noi avem puterea de a ne pastra libertatea, libertatea de a ramane noi insine indiferent de risc?...
    A stiut sa faca lucrurile in felul sau unic si nu a uitat, dupa plecare, sa ne lase ca mostenire, daruirea si iubirea sa, recordurile sale imposibil de egalat.

    Dorina

    RăspundețiȘtergere
  13. :)) :)) :))

    Eheheeei..."mai draga" blogule...:))
    De data asta n-am avut nevoie de agenda...
    "Insemneaza" ca intineresc...???...ca mi-am revenit la "memoria"...???

    YEP !!!

    LA MULTI ANI,ZUZAAAAAAAAAAA !!!

    LA MULTI ANI,SCORPYAAAAAAAAA !!!

    MULTI ANI TRAIASCA !
    MULTI ANI TRAIASCA !
    LA MULTI AAAAAAAAAAANI !!!!!!!!!!!!!!!!

    PUPICI !!!
    PUPICI !!!
    PUPICI !!!
    :)) :)) :))


    MIHAI...

    Am tot vrut sa-ti spun ...dar am omis...( faza cu intinerirea si cu memoria e doar o iluzie...ca multe altele...:)
    Iti spun acum :
    Undeva prin 2009-2010...Toamna...:))..."fetele" te intrebau cand e ziua ta...Mi s-a parut ca ai evitat politicos sa dai un raspuns...unele au inteles...altele au insistat...
    MIHAI...
    Daca nu pomenesc despre ziua ta de nastere...daca nu am comentat acest subiect nici asta vara cand a fost readusa in discutie lista zilelor de nastere ale celor de aici...si daca nu iti spun "LA MULTI ANI" !!! :)...este doar din RESPECT pentru dorinta pe care mi s-a parut ca ti-ai exprimat-o prin acea tacere...
    Iar daca am inteles gresit...sper ca vei fi intelegator ca de fiecare data...:)

    RăspundețiȘtergere
  14. “Cati dintre noi suntem capabili sa aratam tot ce avem mai bun, cu riscul de a fi striviti de cei din jur?...”

    Unul dintre monstrii cu care a trebuit sa lupte Michael, a fost presa tabloida. Nu s-a simtit niciodata confortabil in prezenta jurnalistilor, dar le-a inteles munca, straduindu-se sa le raspunda amabil la intrebari, suportand chiar si clipele in care reprezentantii presei intreceau limita bunului simt. Michael era de-o politete ce uluia, lucru foarte rar intalnit la artist de o asemenea valoare mondiala. Presa era un rau necesar cu care trebuia sa traiasca, dar numai atat cat sa-si expuna parerile si sa-si explice munca. Probabil a fost cel mai agresat om din lume, din ziua in care copilul cu ochi mari, cu un zambet fermecator si o voce cristalina a iesit prima data pe scena. Tanarul care avea lumea la picioarele sale, nu se simtea in largul sau in prezenta presei, iar adultul a avut de suferit enorm de pe urma stirilor despre sine. Aceasta este lumea tabloidelor, lumea hienelor, careia Michael a trebuit sa-i faca fata, sa infrunte improscarea pe nedrept cu noroi, sa infrunte hartuiala, stirile de senzatie care-l transformau intr-un “ciudat”, sa suporte brutalitatea cu care i-au invadat viata intima. Monstrul media crea stirea odioasa care, sub nici o forma, nu mai reflecta realitatea.
    “In rand cu ziaristi, caini turbati... asasinati si mutilati...imprastiati minciuni nascute din noroi...planuiti cum sa-l distrugeti pe cel urat de voi...calomnia, cu pana scrijeliti... oameni chinuiti...sub a stirii acoperire, ati aduce orice invinuire...cu penita voastra oameni torturati...” Iata o descriere foarte plastica facuta de artist, a ceea ce inseamna presa tabloida, faptele murdare si manipularea de care este in stare ‘monstrul” hranit din plin de catre toti cei care-l cumpara si-l citesc, dandu-i crezare.
    “Inainte de a ma judeca / Straduiti-va sa ma iubiti.”
    spunea Michael intr-unul din cantecele sale. Dintre cei care au dat creazare “monstrului”, s-au gandit vreunii cat de greu este sa stergi pata lasata de noroiul improscat de presa? S-au gandit vreodata ca Michael are dreptate, si nu presa?
    “In cel din urma ceas
    Tot ce mi-a mai ramas
    E sa fiu om, sa pot infrunta
    Tot ce destinul pune in calea mea
    Sa fiu numit, drept, fara de tagada,
    Farama din a Domnului plamada.
    ...sa fiu ceea ce sunt...
    Sa-mi carmuiesc corabia propriei sorti”
    Versuri cantate si izvorate din sufletul curat al unui om care si-a propus in viata, pe langa o realizare artistica la cote cat mai inalte, o coduita morala de invidiat.

    “Este bine sa ramanem cu vibratia pozitiva a muzicii lui, care odata preluata transforma orice discutie meschina despre ce se distinge dincolo de gaura cheii in ceva inutil. Michael Jackson ne-a oferit ce a avut mai bun fara sa fie nevoie sa-i cautam prin dormitor. Sau in gandurile zdruncinate de unui tata scelerat si de sute de hiene care graviteaza la panda.
    Cati dintre noi suntem capabili sa aratam tot ce avem mai bun, cu riscul de a fi striviti de cei din jur?...
    Mi-ar fi placut sa fi fost venit din alta civilizatie, iar odata ajuns la un punct critic, ireversibil, sa plece spunandu-ne ca nu stim sa ne traim viata, ca ne distrugem mediul in care traim si ne zbatem ca niste caraghiosi pentru nimic..
    Daca fiecare dintre noi are macar un CD cu Michael Jackson in casa, inseamna ca el chiar nu a murit. A facut ce facem toti la un moment dat, doar ca el a lasat o importanta mostenire muzicala in urma, care sterge orice grimasa de baba barfitoare si ne lasa tuturor loc pentru a zambi.” (Berti Barbera despre muzica lui Michael)

    AMaria

    P.S. Mingea ridicata la fileu este cel mai placut mod de a aduce un zambet, numit omagiu, celui pe care cu totii il apreciem, inegalabilul Michael Jackson.

    RăspundețiȘtergere
  15. LA MULTI ANI CRISTINA....PLINI SE IUBIRE, SANATATE SI IMPLINIRI..

    LA MULTI ANI MIHAI.... STIU CA SI TU ESTI VARSATOR..

    MULTUMESC DIN INIMA PENTRU URARI DRAGA FLORE...( esti mereu in avan post...)

    AMaria.... nu am cuvinte sa completez cele inserate
    de tine despre Michael... am convingerea ca cel putin cei de aici din "casa Michael" simtim toti la fel fata de el si suntem in asentimentul celor scrise de tine.
    Trebuie sa multumim bunului Dumnezeu ca am fost privilegiati sa cunoastem aproape in realitate 'sublimul', Michael fiind sublimul acestei lumi in care traim.. o lume zdruncinata de tot ce e mai rau si mai urat.
    Uneori, sau de mai multe ori, cred ca nu acesta a fost timpul potrivit pentru Michael dar nici nu pot sa nu ma intreb, cand ar fi fost potrivit timpul sau...
    Oricum, cu siguranta sunt mari personalitati ale acestei lumi, care de a lungul timpului au lasat mosteniri marete, fabuloase, dar nici unul nu a lasat o mostenire precum ce a lasata de MIchael... pe langa mostenirea finaniara Michael a lasat atata DRAGOSTE incat chiar as putea crede ca lumea s ar putea vindeca... HEAL THE WORLD... da Michael , cei ce te iubim, vom incerca in primul rand din dragoste fata de tine...
    Zuza

    RăspundețiȘtergere
  16. si pentru toti sarbatoritii lunii
    LA MULTI ANI CU SANATATE
    SA VA DEA VIATA TOT CE DORITI
    ZILE SENINE SI FERICITE
    LA MULTI ANI SA TRAITI



    MULTI ANI...
    MULTI ANI...
    MULTI ANI TRAIASCA ...
    LA MULTI ANI...
    Zuza

    RăspundețiȘtergere
  17. La multi ani cu sanatate si pace tuturor sarbatoritilor acestei luni! Sa fiti iubiti si sa fiti iubire!

    RăspundețiȘtergere
  18. La Multi Ani, Zuza!
    La Multi Ani, Scorpia!
    Sunteti aici din vremuri "Imemoriale".
    Multi Ani Fericiti, tuturor celor nascuti in luna Februarie!
    Ziua ta, Mihai!?...este in fiecare zi a lunii...
    Pentru ca eu ti-am urat, in gand, "La Multi Ani!" in fiecare zi a fiecaruia dintre acesti ani!...
    Acesti ani, care au trecut de cand am citit primele randuri si am simtit caldura acestui loc minunat, numit "acasa".
    La Multi Ani, inca odata, tie si celor doua bloguri ale tale!

    Din toata inima,
    Dorina

    RăspundețiȘtergere
  19. Alchimistul

    “…Transform totul in energie pozitiva….”
    Ca un alchimist veritabil,a stiut sa transforme razbunarea in iertare,suferinta in zambet, dizarmoniile lumii in iubire-pe care a revarsat-o,inapoi,asupra lumii.Cuvintele taioase si resentimentele le-a transformat in cantec,pentru ca mai apoi totul sa devina arta pura.
    A transmutat energia intunericului in energia sublima a luminii si ne-a reamintit secretul pietrei filozofale,care este atat de simplu : iubirea.
    “Cati dintre noi suntem capabili sa aratam tot ce avem mai bun, cu riscul de a fi striviti de cei din jur?...
    Am putea continua cu o alta intrebare : “Who dares to love forever?”

    Mihai,
    La multi ani! Toate visele sa ti se implineasca!

    La multi ani !tuturor sarbatoritilor din luna aceasta.

    SimonaB

    RăspundețiȘtergere
  20. La multi ani Mihai!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  21. La multi ani Mihai!
    La multi ani tuturor sarbatoritilor lunii februarie!

    RăspundețiȘtergere
  22. La multi ani tuturor celor nascuti in aceasta luna geroasa...februarie!!! Keep Michael-ing!!!

    Va rog intrati pe link-ul de mai jos si dati un LIKE pt mine si Valentin!!! Saru'mana!!! :*

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=344358665584954&set=o.242018105819342&type=1&theater

    RăspundețiȘtergere
  23. Multumesc, Zuza, pentru gandul bun. La multi ani, tuturor celor nascuti in luna lui Faurar! Sa aveti o viata implinita si multa apreciere din partea celor pe care-i iubiti!

    SUBLIMUL! …Acesta este cuvantul magic ce caracterizeaza muzica lui Michael, interpretarea melodiilor, dansul nepamantean, mesajul venit din inima.
    Sunt atatea si atatea melodii compuse si interpretate de Michael, traduse in limba romana, care pot fi ascultate pe internet.
    Cei care nu ati facut-o pana acum, daca vreti sa intelegeti cu adevarat cine a fost Michael Jackson, deschideti-va inimile, ascultati piesele, cititi versurile, patrunde-ti mesajul. Lasati-va in voia ritmului, a inflexiunii vocii, a profunzimii mesajului care, de fiacare data, izvoraste pur si simplu cu puterea de nestapanit a imense lui iubiri, a acelei iubiri neconditionate caracteristice atator de putini dintre noi!
    Si numai dupa ce veti simti cu adevarat, in adancul inimii voastre, vibratia si caldura iubirii lui ca si cum ar fi a voastra... atunci cand suferinta acestei lumi, prin mesajele cantecelor lui, o veti simti ca fiind a voastra... cand ascultandu-i muzica veti plange lacrimile copiilor bolnavi, condamnati la moarte, a copiilor subnutriti din atatea state sarace condamnati la o viata mizera, fara vre-o alta sansa in aceasta lume... cand veti simti, prin cantecele lui, durerea cumplita a tuturor acelora care-si plang amar, disparutii in razboaie cumplite si fara sfarsit... cand va veti simti inima inlacrimata pentru disperarea copiilor pierduti, a singuratatii lor, rugandu-va adanc sa le fie bine, sa-si regaseasca casa si dragostea parintilor lor...atunci cand veti dori, neconditionat, sa fiti alaturi de prietenul vostru aflat in cea mai neagra disperare, sa-i fiti alaturi in incercarile lui, in suferintele lui, in indoielile si frustrarile lui, in confesiunile si temerile lui, sa-i fiti alaturi in bucuria si amaraciunea lui, sa-i aratati ca-i sunteti prieten, sa-i aratati cat de mult va pasa...cand veti stii ca ceea ce conteaza cu adevarat sunt faptele si inima omului, nu culoarea pielii sale, orientarea religioasa sau conditia sociala....
    Atunci...numai atunci veti stii ca prin Michael Jackson am pierdut mai mult decat un artist...am pierdut un om de o rara profunzime sufleteasca. Un om care, daruind atata iubire celorlalti, a sperat sa gaseasca alte suflete nobile, chiar daca asta i-a luat o viata intreaga.

    AMaria

    RăspundețiȘtergere
  24. pentru tine mihai si pentru cei care intra aici va trimit un link in care veti gasi cateva materiale emotionante si povesti si cantece de sulet , pentru cei care il apreciaza pe mjj. Cine stie bine engleza poate ar putea sa traduca si pentru ceilalti
    In stanga paginii de forum , cel putin la rubrica "angels" am gasit ganduri la fel de frumoase ca si aici despre acest artist minunat
    http://www.mj-777.com/?cat=16

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am incercat sa traduc o parte din pagina recomandata de tine.
      Iata cateva dintre sentimentele impartasite pentru mentorul lor, de cativa dintre dansatorii de la
      Gendance (Generation Dance) intr-o pagina memorial dedicate memoriei lui Michael Jackson.


      “Lasa-ma sa incep prin a spune ca fara inspiratia pe care tu mi-ai dat-o in viata, nu as fi devenit niciodata omul si artistul care sunt astazi. Ma revad dansand in camera mea pe “Beat It”, cu usa inchisa, in timp ce purtam manusa cu paiete. Voi pastra aceasta amintire cat timp voi trai.
      A fost energia ta, maiestria ta, compasiunea si angajamentul ce m-au indrumat sa-mi urmez visurile. Ne-ai dovedit ca oricine poate realiza ce isi doreste prin daruire si credinta in fortele proprii. Amintirea mea cea mai de prêt din copilarie, a fost munca cu tine in 1991 la a 10-a aniversare speciala MTV. Ai fost asa de dragut cu mine! Voi pastra in suflet acesta experienta pentru totdeauna.
      Iti multumesc asa de mult, Michael, pentru ca imi esti idol si pentru asta binecuvantez lumea cu mult mai mult decat isi poate cineva imagina. Tu esti o legenda si un inger. Stiu ca tu vei continua sa ne privesti si sa ne inspiri pe noi toti, de undeva de acolo de sus.” ( Brian Friedman)

      “Michael Jackson este mai mult decat un extraordinar si fantastic dansator. El este Muzica, el este Voce, el este Miscare, el este Suflet. Talentat dincolo de cuvinte si un dar atemporal pentru umanitate.” (Dorit Koppel, Broadway Dance Center)

      “ Cred ca Michael Jackson a fost ales de Dumnezeu sa schimbe o generatie, sa preintampine chemarea lor, sa doboare barierele rasiale si limitele de culoare. Munca lui a deschis usile pentru atat de multe, pentru a realiza dorintele din inima lor. Multumesc, Michael ca esti cea mai mare inspiratie artistica a mea.” ( Keeley “Lock N’ Key Kantimoce)

      “ Chiar si la distanta, mostenirea si compasiunea ta este un dar pentru omenire. Muzica ta m-a inspirit sa daruiesc, sa simt si sa visez. Nu va fi timp suficient de indelungat, ca sa te uit., nici o barfa nu va fi suficient de rea pentru a te infrange. Te voi vedea din nou si vom dansa in cer.
      Poate, inspiratia ta ne va ajuta sa schimbam lumea aceasta intr-o lume cu pace, iubire si toleranta adevarata. Noi suntem parte din tine, tu esti parte din noi, tu vei fi pentru totdeauna eroul meu din muzica” (Edwin Fion)

      ...va continua...

      Ștergere
    2. continuare la traducere..
      La toate aceste remarci, Michael ar putea raspunde in felul urmator:

      Tu si eu,
      Niciodata nu am fost separati,
      E doar o iluzie,
      Faurita de magica lentila a
      Perceptiei.

      Exista doar un singur Intreg
      O singura Minte,
      Noi suntem ca undele,
      In vastul ocean al Constiintei.

      Haide, sa dansam
      Dansul Creatiei,
      Haideti sa sarbatorim,
      Bucuria Vietii.

      Pasarile,albinele,
      Infinitele Galaxii,
      Raurile, muntii,
      Norii si vaile
      Sunt acelasi tip de vibratie,
      Traind , respirand,
      Insufletite de energia cosmica.

      Plina de viata, de bucurie,
      In acest univers al meu,
      Nu-ti fie teama,
      Tu stii cine esti,
      Esti mult mai mult,
      Decat ti-ai imaginat vreodata.

      Esti soarele,
      Esti luna,
      Esti floarea salbatica, imbobocita,
      Esti zvacnirea vietii
      Care vibreaza, danseaza in toate,
      De la firul de praf,
      Pana la cea mai indepartata stea.

      Tu si eu
      Niciodata n-am fost separati,
      E doar o iluzie,
      Faurita de magica lentila a
      Perceptiei.

      Haide, sa sarbatorim
      Bucuria vietii,
      Haideti, sa dansam
      Dansul Creatiei.

      Curbandu-ne pe noi insine,
      Noi creem,
      Din nou si din nou,
      Cicluri fara sfarsit,
      Ce izvorasc si se indeparteaza.

      Noi ne bucuram
      In infinitatea Timpului,
      Unde nu a existat niciodata vre-o clipa
      Cand eu nu am fost
      Sau cand tu nu ai fost.
      Niciodata nu va veni acea clipa,
      Cand vom inceta sa existam.

      Infinitate=Nemarginire,
      In oceanul Constiintei,
      Suntem ca undele,
      In marea Fericirii.

      Tu si eu,
      Niciodata n-am fost separati,
      E doar o iluzie,
      Faurita de magica lentila a
      Perceptiei.

      Raiul este aici,
      Chiar acum, in acest Moment,
      Al Eternitatii.
      Nu te amagi singur,
      Cere-ti dreptul la fericire.

      Candva te-ai ratacit.
      Dar acum esti acasa,
      In universul nelocalizat,
      Unde nu ai unde sa te duci
      Dintr-o parte in alta.
      Este doar Nelimitatul
      Oceanul al Constiintei,
      Unde suntem ca undele
      In marea Fericirii.

      Haide, sa dansam
      Dansul Creatiei,
      Haide sa sarbatorim
      Bucuria vietii.

      Tu si eu,
      Niciodata n-am fost separati,
      E doar o iluzie,
      Faurita de magica lentila a
      Perceptiei.

      Raiul este aici,
      Chiar acum, in acest Moment
      Al Eternitatii.
      Nu te amagi singur,
      Cere-ti dreptul la Fericire...

      (MJJ/Dancing the Dream - Heaven is Hear/Raiul este aici)

      Ștergere
  25. Să ne amintim ceea ce Michael Jackson i-a învăţat pe toti cei care l-au cunoscut - prin acţiunile sale proprii, prin intermediul propriei vieti şi a căilor sale de viaţă şi de iubire.
    Nu putem trăi in indiferenta bazandu-ne pe ideea de a ne salva numai pe noi insine. Nu este spiritual si nici etic.
    Trebuie să fim atenti la ceea ce aducem şi la ceea ce lăsăm în aceasta lume. Dacă ceea ce facem noi ajuta pe cineva in afara de noi insine.
    Daca ranim pe ceilalti, planeta noastră si toate celelalte fiinte care traiesc aici, atunci facem ceva foarte gresit.
    Stim care sunt lucrurile acestea. Intrebarea este ce avem de gand sa facem ca sa le indreptam.

    Tocmai pe aceasta idee, a perspectivei necesitatii si posibilitatii de indreptare, este prezentat poemul lui Dante Alighieri. Personalitatea umana, inzestrata fiind cu lumina ratiunii si cu puterea liberului arbitru, isi poate dirija destinul spre a castiga demnitate, echilibru si armonie.

    Rugaciunea lui Dante

    Când lemnul intunecat a căzut înaintea mea
    Şi toate căile au fost acoperite de buruieni,
    Când preoţii au spus cu mândrie: „nu există nici o altă cale”,
    Am cultivat durerile in piatră.

    Nu am crezut, pentru că nu am putut vedea,
    Deşi ai venit la mine în noapte.
    Când zorii păreau pierduti pentru totdeauna
    Tu mi-ai aratat iubirea ta în lumina stelelor.

    Arunca-ti privirea peste ocean,
    Navigheaza cu sufletul pe mare.
    Când noaptea întunecată pare fără sfârşit
    Te rog, aminteste-ti de mine!

    Apoi un munte a crescut inaintea mea
    Din profundul izvor al dorinţei.
    Din fântâna iertarii,
    De dincolo de gheaţă şi foc.

    Arunca-ti privirea peste ocean,
    Navigheaza cu sufletul pe mare.
    Când noaptea întunecată pare fără sfârşit
    Te rog, aminteste-ti de mine!

    Desi impartasim această umila cale, singura
    Cât de fragilă este inima!
    Oh, da-le acestor picioare de lut aripi sa zboare,
    Pentru a atinge fata stelelor!

    Insufla viaţă în această inimă slabă,
    Ridica acest văl macabru al fricii,
    Ia aceste speranţe desarte gravate cu lacrimi,
    Si ne vom ridica deasupra acestor griji pământeşti!

    Arunca-ti privirea peste ocean,
    Navigheaza cu sufletul pe mare.
    Când noaptea întunecată pare fără sfârşit
    Te rog, aminteste-ti de mine!
    Te rog, aminteste-ti de mine!

    Multumesc, Anonim din 9 feb., ora 06,03 AM! Articolul de mai sus este urmarea traducerii unei parti din impresionantele comentarii recomandate.

    Dorina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. numele meu este daniela si v-am mai lasat mai jos 2 link-uri pe care ati putea gasi informatii si un ultim documentar.
      Stii in 1992 am fost in Bucuresti pentru inscrierea in primul an de facultate si un grup de colegi m-au intrebat daca nu vreau sa merg la un concert caci au un bilet in plus al unui coleg ce s-a imbolavit. Era concertul lui MJ , si desi atunci nu eram o fana a lui , am acceptat sa merg. De atunci am mai fost la multe concerte a unor vedete (Ac-DC, Madonna etc) dar nu se compara nimic cu magia si stralucirea concertului lui MJ. Atunci am vazut si inteles ce inseamna un artist complet , adevarat .
      Au trecut anii, nu am obisnuit sa citesc mizeriile despre Michael in ziare (de altfel eu nu citesc tabloide) asa ca nici nu am stiut de procesul din 2005 (decat dupa moartea sa) dar muzica i-am ascultat-o totdeauna si mi-a luminat multe clipe.Dupa atata timp sunt inca multi cei care ii iubesc muzica si felul sau de a fi ceea ce arata valoarea adevarata a omului si artistului.

      Pentru cei care vor sa citeasca cartea autobiografica a lui MJ, sau inregistrarile rabinului am sa incerc sa gasesc o modalitate de transmitere in format word intr-una din zile (sunt in engleza)

      Ștergere
    2. multumesc pentru traducere. Eu am facut germana si franceza asa ca imi este greu sa inteleg . Mai folosesc programul de traducere si imi este de folos si faptul ca in ultimile luni m-am hotarat sa-mi dedic o parte din timp si pentru limba engleza, dar este in ca greu.
      Inca o data mii de multumiri. Ma bucur ca ti-au placut si tie articolele. sa fii iubita

      Daniela

      Ștergere
    3. Daniela,
      Cred ca sunt in asentimentul tuturor, multumindu-ti din suflet pentru linkurile recomandate.
      Filmul "The life of an Icon" este extraordinar. Sunt multe lucruri pe care le stiam despre Michael, dar si multele pe care le-am aflat de-abia acum. Mi-au retinut atentia cateva aprecieri foarte plastice despre micul artist-cantaret-dansator-copil vesel pus pe sotii, Michael
      Am sa revin asupra lor dupa ce am sa vizionez filmul din nou, pentru a diseca mai mult fiecare secventa.
      Asteptam cu interes de la tine si inregistrarile rabinului in format word. O sa incerc sa-mi fac timp sa le traduc.
      Dorina

      Ștergere
  26. Aici puteti vedea si documentarul, subtitrat in romana, realizat in 2011 -Michael Jackson-The life of icon.
    http://fisiereonline.do.am/load/documentar/michael_jackson_the_life_of_an_icon/15-1-0-1294
    Vizionare placuta
    Daniela

    RăspundețiȘtergere
  27. si aici un site unde gasiti toate revistele si multe carti despre MJ pe care le puteti citi direct.Dati click pe revista sau cartea care va intereseaza si cautati in paginile ei articolele despre MJ
    http://jetzi-mjvideo.com/books-jetzi-02/
    Sper sa va placa . E cel mai complet in domeniu.
    Daniela

    RăspundețiȘtergere
  28. MJ: "Îţi mulţumesc foarte mult. Este cam aşa: cu cât o stea este mai mare, cu atât va fi mai mare şi ţinta. Ştii când eşti în vârf, pentru că atunci vor începe să tragă cu săgeţi în tine. Chiar şi Iisus a fost crucificat. Oamenii care aduc lumina în lume, de la Mahatma Gandhi la Martin Luther King şi până la Iisus, chiar şi eu. Şi motto-ul meu a fost "Salvaţi lumea", "Noi suntem lumea", "Cântecul Pământului", "Salvaţi copiii noştri", "Ajutaţi planeta noastră". Iar oamenii vor să mă pedepsească pentru asta, dar nu doare niciodată, pentru că fanii devin din ce în ce mai puternici. Sunt puternic, am o piele de rinocer. Nimic nu mă poate răni. Nimic."
    .......................
    Cu toţii să fiţi binecuvântaţi. Şi nimic şi nimeni să nu vă doboare. CU TOATĂ DRAGOSTEA,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este doar un deziderat uman,o utopie! S-a dovedit ca suntem cu totii vulnerabili in fata PROSTIEI,EGOISMULUI si a LIPSEI DE UMANITATE ,care se transforma in neincredere in toate cele...Noi oamenii ne facem viata grea, unul-altuia,de cele mai multe ori-gratuit...

      Ștergere
    2. Cei care sunt capabili sa arate ce au ei mai bun, cu riscul de a fi striviti de cei din jur, cei care indraznesc sa iubeasca neconditionat, pentru totdeauna, sunt cei care merita sa fie iubiti!
      Egoismul, lipsa de umanitate, rautatea, joaca de-a Dumnezeu, invidia, minciuna....sunt fete ale caracterului uman care apar in viata fiecaruia, din-afara sau dinauntru, lasand in urma durere, dezamagire, neincredere, in mod gratuit. Vin....si se duc. Ele NU au ramas in istorie ca ceva constructiv.
      Nimeni nu le-a acordat o prea mare atentie, decat atat cat sa ne dezvaluie latura intunecata a firii umane, sau atat cat sa-i puna mai mult in valoare pe cei care au lasat in urma lor iubirea netarmurita, compasiunea in fata durerii si a adevaratelor probleme cu care se confrunta lumea, dorinta de salvare a vietii sub diferitele ei forme, caldura si lumina lor interioara celor care au nevoie de ea. Iubirea, gesturile frumoase facute din inima, adevarul, increderea, credinta in fortele proprii sunt cele care merita toata atentia, care raman, cucerind inima a milioane de oameni. Ele sapa urme adanci de lumina si speranta in sufletele lor. ELE SUNT MOTORUL VIETII PE ACEST “EARTH - A PIECE OF DUST”din infinitul Univers. Acestor deziderate umane, care dainuie de-a lungul veacurilor, le datoram faptul ca noi mai fiintam inca acum...in acest moment....aici.
      Nimic nu ma va face sa spun altceva decat “Fiti binecuvantati !” tuturor celor care ati “indraznit”, indiferent de risc, sa aratati lumii ce a-ti avut mai bun, incercand prin asta sa demonstrati ca iubirea poate, de multe ori, muta “muntii din loc”. Nimeni nu este perfect! Important este sa stim sa alegem, sa ne amintim, sa invatam, sa avem grija sa ducem mai departe toate aceste deziderate care mentin viata, in toata frumusetea ei, in acest Colt de Rai al Universului. Pentru asta au ramas in memoria noastra atatia si atatia oameni de bine, inainte si dupa Iisus, care au construit viata, nu au distrus-o! Care au imbogatit lumina Universului cu propria lor lumina!

      Ștergere
  29. Lumea a mai pierdut un artist adevarat, o voce unica, minunata , o femeie frumoasa. Am vazut interviul acordat de Whitney, celebrei Oprah (septembrie 2009)si m-am bucurat atunci de revenirea ei (parea puternica si sigura pe ea). M-am gandit ca poate, cine stie, ajunge sa concerteze si in Romania. In show a fost invitat si producatorul ei muzical Clive Davis si-au discutat si despre noul ei album "I look to you". Melodia este suberba, iar ea arata atat de bine in videoclip. Oprah a intrebat-o la un moment dat de Michael, si ei i-au dat lacrimile si a spus ca-l poarta mereu in inima ei. Daca Michael ar fi trait ar fi regretat foarte mult disparita prematura a lui Whitney. El a apreciat-o si a incurajat-o in cariera muzicala.

    Dumnezeu sa aiba grija de sufletele lor bune si frumoase.

    Elena55

    RăspundețiȘtergere
  30. Pledoarie pentru frumusetea sufletului...si pentru prieteni...
    Pentru ca suntem “acasa”, acest loc minunat fiind acela in care venim cu sentimente frumoase fata de cei aproape noua, fata de omenire, dar mai ales cu dragostea si respectul nostru fata de omul si artistul Michael Jackson, doresc sa multumesc din adancul inimii pentru unul dintre cele mai frumoase cadouri primite vre-odata, cel pe care acum il tin in mana cu adanca emotie si care ma umple de respect fata de cel care l-a scris, dar si fata de cea care mi l-a “daruit”. Acest cadou nepretuit se numeste “Dancing the Dream”, poemele si reflectiile fiind considerate de mine ca si o autobiografie a sufletului autorului.
    Prietena draga, prin acesta carte, alaturi de numele Michael Jackson, numele tau va sta gravat in sufletul meu pentru totdeauna!
    Fii binecuvantata!

    Din toata inima,
    Dorina

    RăspundețiȘtergere
  31. Michael e unic. Vom mai avea mult de asteptat pana cand se va naste cineva ca el.

    V.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate, MICHAEL E UNIC! Nu, nu, cu siguranta NU se va mai naste cineva ca MICHAEL NICIODATA! Asa ca nu are rost sa mai asteptam pentru ca nu se va intampla! Nici in 2000 de ani. Nu gasesc cuvinte pentru a-i descrie maretia!
      Marinela

      Ștergere
  32. Bun-găsit, dragii mei prieteni!
    Chiar dacă nu am mai scris, eu v-am tot citit. Şi, cu mâna pe suflet vă spun că tot ceea ce este aici este minunat. Voi sunteţi minunaţi. Mihai este minunat că a creat un asemenea loc de întâlnire. Mihail este minunat că a unit suflet lângă suflet.
    Poate că nu intram nici acum, dar, am o bucurie personală, pe care trebuie să v-o împărtăşesc şi vouă. Astăzi, de Dragobete, "Prinţesa mea" a adăugat cel de-al 14-lea trandafir în cununa vieţii. Permiteţi-mi să vin cu un nou clip, pe versurile mele. Şi iertată-mi fie intervenţia. Ştiu că aici este vorba numai de Michael dar...
    Vă mulţumesc anticipat pentru că-mi acordaţi clemenţă. Vă sărut şi vă iubesc pe toţi. Fiţi binecuvântaţi.
    Astăzi... de Dragobete, dar în urmă cu 14 ani, Dumnezeu mi-a dărut cel de-al treilea trandafir. De ziua ei, astăzi, eu îi dăruiesc... http://www.youtube.com/watch?v=oTGMRGmtxeQ&feature=youtu.be
    CU SINCERĂ PRIETENIE, maria c.

    RăspundețiȘtergere
  33. SA TI TRAIASCA TRANDAFIRUL, SA TE BUCURI DE EL, SA FIE FERICIT SI IMPLINIT SI TU ALATURI DE TRANDAFIRII TAI
    ZUZA

    RăspundețiȘtergere
  34. Maria,
    Un mugur prea dornic de lumina!... Un inger!
    In ziua aceea senina, un inger te-a privit cu ochii lui mari.
    Cu gingasie, ti-a suras in tacere, prinzand in zambetu-i sagalnic crampei din lumina divina.
    S-a asezat, cuminte, apoi, pe chipul de care legat va fii totdeauna!

    Un trandafir inbobocit ce cu sfiala asteapta inflorirea!

    Dorina

    RăspundețiȘtergere
  35. Voi incepe cu cateva cuvinte ce apartin uneia dintre melodile cantate de Michael, cuvinte ce par a se potrivi atat de bine aici, unde el ne asteapta ingandurat si insingurat:
    “The dreams that we're dreaming
    Have time to come true
    Cause we’ve got forever
    And forever is meant for so very few”.

    Am avut placerea sa citesc si eu "Dancing the Dream". Unele poeme au fost prezentate si aici. Eu am sa vorbesc despre unul care m-a impresionat, putand fi interpretat, dupa parerea mea, in doua moduri.
    Poemul “Two Birds”, poate fi povestea a doua pasari, doua suflete care, desi aparent sunt diferite, se completeaza una pe cealalta. Sunt legate de fire invizibile ale destinului sau ale acelorasi nazuinte.
    Sau, poate fi povestea a doua laturi ale fiintei umane. Amandoua la fel de importante pentru fiinta respectiva si pentru cei din jur. Una, cucereste ea singura prin stralucire, cealalta, tacuta, merita tot efortul pentru a incerca sa o cunosti, sa-i descoperi adevarata valoare.
    Atat cele doua suflete, cat si cele doua laturi ale fiintei umane, sunt parti ale intregului ce se vrea implinit.

    DOUA PASARI
    “Nu e usor sa le spun ceea ce simt pt tine. Ei nu te-au intalnit niciodata si nimeni nu are fotografia ta.
    Deci cum ar putea ei intelege misterul tau ?
    Doar dandu-le un indiciu :
    Doua pasari sa afla intr-un arbore, una mananca cirese iar cealalta o priveste.
    Doua pasari zboara in inaltul cerului. Cantecul uneia rasuna cristalin in timp ce cealalta ramane tacuta.
    Doua pasari zboara in cercuri spre soare, una capteaza lumina pe penajul ei de argint in timp ce cealalta isi deschide aripile in intuneric.
    Este usor de ghicit care dintre ele sunt eu, dar ei nu te vor descoperi pe tine niciodata.
    Doar daca...
    Doar daca au cunoscut deja o dragoste care nu cauta sa se evidentieze, care observa din umbra, care respira libera, intr-un aer invizibil.
    Dulce pasare, sufletul meu, tacerea ta este atat de pretioasa!
    Cat timp va mai dura pana cand lumea va auzi cantecul tau, in cantecul meu ?

    O, abia astept sa vad sosind acea zi !”

    Cartea “Dancing the Dream” ar trebui lecturata de fiecare, indiferent ca este sau nu fan Michael. Este importanta pentru oricine are nevoie de un indemn in directia corecta. Este plina de poezie inspirationala, povestiri si reflectii, fiecare reprezentand o excelenta lectie de studiat.

    AMaria

    RăspundețiȘtergere
  36. AMaria, asa e, MICHAEL ne astepta intr-un loc mult mai bun unde EL a dobandit VESNICIA, si unde il vom avea FOREVER, asa cum bine spune in frumosul cantec de care ai amintit, We've Got Forever, cantec pe care de altfel tu stii ca il ador. Da, "the dreams we are dreaming have time to come true" pt ca avem o vesnicie pt asta.
    "Cause we've got forever
    And forever is meant for so very few
    We shall have music
    We shall have rhyme
    We shall have each other
    One minute after the end of time".

    Din pacate nu am cartea Dancing The Dream, dar am citit-o pe internet. Si, da, e divina, si oricine ar putea-o citi, nu doar fanii. Citind-o poti sa patrunzi in sufletul curat a lui MICHAEL unde vei gasi calea spre o lume mai buna. Pacat ca MICHAEL nu a fost inteles, a suferit enorm din cauza rautatii, invdiei si ignorantei oamenilor. MICHAEL e chiar acel Copil Fermecat din poemul sau. EL a venit aici cu un scop precis, de a face lumea mai buna si mai frumoasa. Dar rautatea oamenilor a incercat sa-l opreasca. In marea lui bunatate MICHAEL vedea doar binele din oameni si mi se rupe inima gandindu-ma cat a suferit vazand ca nu a fost inteles.
    "In nenumarate feluri au incercat sa distruga
    Credinta lui simpla,netarmuita lui bucurie
    Invincibila lui armura era un scut de fericire
    Nimic n-a putut s-o atinga,nici venin,nici suierat.

    Copilul ramanea intr-o stare de gratie
    Nu era limitat in timp si spatiu
    In vise color zburda se juca
    In timp ce isi interpreta rolul,statea in Eternitate.

    Au venit prezicatoare si destinul a fost spus:
    Unele au fost vehemente,altele curajoase
    In acuzarea copilului,aceasta uluitoare fiinta.
    Infatisarea lui nu era ca a celorlalti
    El este adevarat?Este atat de ciudat
    Natura lui imprevizibila nu urmeaza nici o linie
    El ne incurca pe noi,el este drept?
    Care este destinul sau? Care este soarta lui?
    ..............................................
    Nu-si dorea decat un munte inalt,
    Sa coloreze norii,sa picteze cerul,
    Dincolo de hotare a vrut sa zboare
    In sanul naturii,sa nu moara niciodata."

    Apropos de interviul de mai sus vroiam sa spun ca ador cantecul de care pomeneste Pharrel Williams, cel cu "Jack still...", "That's What You Get (for being polite), asa cum ador tot albumul Destiny, ca dealtfel si Triumph. E un mare pacat ca perioada Jackson 5 si The Jacksons e prea putin mediatizata. Foarte mare pacat pt ca si aceea face parte din viata magica a lui MICHAEL si contine tot munca si sufletul sau ca si ceea ce a urmat. O sa dau aici un link al unui videoclip cu cantecul That's What You Get care l-am facut acum putin timp.
    http://www.youtube.com/watch?v=Ku0lxDnod50
    Sper sa va placa.
    Marinela

    RăspundețiȘtergere
  37. Si daca tot am inceput sa vorbesc despre perioada The Jacksons as vrea sa spun ca e magica. Nu inteleg de ce administratorii mostenirii lui MICHAEL nu se ocupa sa scoata pe DVD sau Blue-ray TOT ceea ce a facut EL in perioada aceea, toate turneele, spectacolele, interviurile si asa mai departe. Tot ceea ce a facut MICHAEL merita sa fie vazut si ascultat. Sunt sigura ca daca ar vedea lumea aceste nestemate l-ar intelege mult mai bine pe MICHAEL. Desi, asa cum spune in melodia Bless His Soul de pe albumul Destiny:
    "I try to do what's right for me
    But no one sees the way I see
    And then I try to please them so
    But how far can this pleasing go
    ......................................
    Sometimes I cry ,cause I'm confused
    Is this a fact of being used
    There is no life for me at all
    'Cause I give myself at beck and call
    .......................................
    People will cry
    If rain or sun
    Try to please all
    And you've pleased none."
    Asa e, nicodata nu poti multumii pe toata lumea, dar important ca MICHAEL a incercat asta, pt ca ceea ce a facut el e incarcat de drgostea lui imensa pt oameni de toate rasele, varstele, conditiile sociale, religiile iar acesata dragoste ar trebui sa ne faca mai buni.
    Un link pt un video cu minunatul cantec Bless His Soul
    http://www.youtube.com/watch?v=fhbfwFCtLpc
    Pe curand!
    Marinela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te pup, Marinela. Informatiile tale sunt de-a dreptul pretioase! Si videoclipurile!
      Este minunata ideea ta de a face cunoscuta si perioada Jackson Five sau The Jacksons, perioada in care Michael are atatea si atatea melodii a caror profunzime te emotioneaza. Alaturi de fratii si surorile lui, Michael este stralucitor! De-o delicatete si modestie uluitoare, carel fac atat de placut. Dansurile executate de el si fratii lui sunt ametitoare. De multe ori nu le pot urmari picioarele, atat de rapide si perfecte sunt miscarile si sincronizarea pasilor. A fost o perioada frumoasa, de glorie pentru intreg grupul.
      Marinela, sa mai vii si cu alte infomatii si aspecte din perioada aceea.

      AMaria

      Ștergere
  38. O primavara frumoasa tuturor si Michael sa va fie unul dintre cele mai pretioase martisoare!

    Cu drag,Alina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. MULTUMESC!Eu chiar asa m-am,,cadorisit"m-am uitat cu drag la gleria mea foto- cu MICHAEL JACKSON si mi-am inseninat ziua!!!

      Ștergere
  39. Mara

    Mara, fetiţa scundă, ce sta pe Strada Mare
    Avea o păpuşică. Era mândră de ea.
    Şi o iubea din suflet. Era o alinare
    Şi-avea mare valoare. (I-a dat-o mama sa).

    Era o jucărie, cum nu mai era altă!...
    De-o frumuseţe rară, desprinsă din poveşti!...
    Gingaşă ca o zână..., subţire şi înaltă,
    Doi ochi căprui şi limpezi. Te pierzi când îi priveşti.

    Copiii de pe stradă veneau ca să se joace
    Cu Mara şi păpuşa. Ce fericiţi erau!...
    (...Şi timpul trece-n grabă şi nu se mai întoarce...)
    Iar ei creşteau în joacă... Pe loc nu rămâneau.

    Dar într-o dimineaţă, când s-a trezit devreme
    Şi-a mers să-şi ia păpuşa din raftul cu hăinuţe,
    Rămase-n prag, uimită!... Păpuşa râde, geme
    Şi îşi roteşte capul, şi mişcă din mânuţe.

    Se pare că măicuţa, de dincolo de lume
    Îi împlinise visul: păpuşa chiar vorbea...!
    Şi făr-a sta pe gânduri, fetiţa merge, spune
    Bunicilor. Iar vestea, pe loc, se răspândea...!

    Copiii, cu mirare priveau păpuşa vie
    Cum cântă, cum dansează, cum râde, cum vorbeşte...
    Şi i-au făcut hăinuţe din pânză argintie.
    Minunea-nsufleţită c-un zâmbet mulţumeşte.

    Povestea cu păpuşa-minune, ce dansează
    Ajunge la ureche de păpuşar vestit,
    Pornit la drum degrabă, cu ochii lui să vază
    De-i adevăr ce-aflase, sau de-i vreun zvon scornit.

    Nu-l obosise drumul, căci sta mereu cu gândul
    C-ar face o avere, mai mult ca orişicine
    De-ar folosi minciuna. Căci îi „venise rândul”
    Cu vorbe-amăgitoare, păpuşa de-ar obţine.

    Se-apropie de Mara şi-o roagă să-i arate
    Minunea-nsufleţită. Crezând că-i o naivă
    Începe a-i promite orice. Pe săturate...
    Dar Mara nu se-ncrede în vorba lui parşivă.

    Se trage-un pas în spate, pe vârfuri se ridică,
    La piept strânge minunea. Şi-i spune răspicat:
    „– Păpuşa n-are preţ! E sora mea mea mai mică...
    E darul dat de mama, atunci când a plecat.

    Şi-orice mi-ai da... Iertare!... n-ar fi să-nlocuiască
    Iubirea mamei mele sau gândul ei curat...
    Şi nu cred că vreodată va vrea să locuiască
    De mine despărţită!... Nu fac aşa păcat!”

    Rănit cumplit de vorbe, se înroşi la faţă,
    Se-nfurie, hapsânul, uitând de ce venise,
    Se aplecă spre Mara, de umeri o înhaţă
    Şi o privi cu ură. Nechibzuind, decise

    Din braţele fetiţei, păpuşa să o smulgă,
    S-o rupă-n bucăţele, s-o calce în picioare
    Să o arunce-n focul din drum... Mara să plângă...
    De ce făcuse asta?! Cu ce-i greşise oare?!

    De-atunci, fetiţa scundă, ce sta pe Strada Mare
    Îşi cheamă jucăria, iubirii dată vamă.
    Şi nimeni, niciodată, nu-i da-va alinare,
    Ca păpuşica vie. Şi sufletul de mamă.

    30.09.2009
    ...................
    Atât ştiu a spune. Dacă v-am plăcut, Iertaţi-mă....! Dacă nu v-am plăcut - IERTAŢI-MĂ...!
    CU TOATĂ DRAGOSTEA, maria c.

    RăspundețiȘtergere
  40. Pentru toate doamne şi domnişoarele - Sănătate, Iubire, Împlinire, Drum Drept şi Lumină.
    Pentru toţi domnii... - MULTĂ RĂBDARE...!
    Vă iubesc pe toţi.
    Pentru toate sufletele minunate:

    http://www.youtube.com/watch?v=GWAOcKDQVjs
    Cu aceeaşi dragoste nemărginită, aceeaşi maria c.

    RăspundețiȘtergere
  41. ... Şi iertare din nou. Promit că-i ultima intervenţie. Dar am o întrebare care mă macină:

    ÎMI POATE DA CINEVA VEŞTI DESPRE MIHAELA???
    Mi-e tare dor de ea.Vă rog comunicaţi-mi ce se întâmplă cu ea... Vreau să-i vorbesc...
    Mulţumeşte din suflet, aceeaşi maria c.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E...INCA...doar ca nu mai vrea sa greseasca.A .gresit atunci cand-in naivitatea ei-a crezut ca poate aduce un moment de bucurie-fara alte ganduri ascunse,fara sa astepte, macar multumiri!NU MAI VREA SA GRESEASCA!!!

      Ștergere
    2. Aceasta este o cauza pentru care Michael ar fi facut orice i-ar fi stat in putinta! Cum ar spune el "daca nu nu noi,atunci cine? daca nu acum,atunci cand?" Kony rapeste si transforma copiii din Africa in masini de ucis! Va rog sa urmariti acest videoclip pentru a intelege mai bine! Impreuna il putem opri!Copii sunt viitorul nostru si avem sansa in 2012 sa le oferim o lume mai buna!


      http://www.youtube.com/watch?v=Y4MnpzG5Sqc

      Ștergere
  42. LA MULŢI ANI, PENTRU TOATE DOAMNELE ŞI DOMNIŞOARELE ESENŢELOR!
    Postat de Maria Ciumberică în Martie 7, 2012 la 8:24pmVezi blog.

    Aceasta este o altă variantă a poeziei "Sărutul dulce-al răzbunării", care nu este cuprinsă în volumul de versuri şi care nu a fost niciodată publicată. Sper să vă placă. Este darul meu pentru toate DOAMNE şi DOMNIŞOARELE. LA MULŢI ANI!

    Sărutul dulce-al răzbunării

    Sărutul dulce-al răzbunării
    Va fi doar când va trebui.
    Şi aşteptat ceasul uitării
    C-ai bâjbâit pe căi pustii.

    Şi-odată clipa aşteptată
    De-ţi bate-uşor la uşa ta
    Deschide-i grabnic şi socoată
    Un Dar Divin... Şi-o mică Stea

    Ce-ţi luminează paşii vieţii
    Spre-un ţărm de mare neatins
    Iar Elixirul Tinereţii
    Să-l sorbi cu sete. Neânvins

    Să-ţi fie Sufletul de Evă
    De dinainte de Păcat,
    Iar timpul, statornică sevă
    De alte Suflete ce-au stat

    Etern, cu lacăte şi cheie
    Şi-un gardian ce te-a vândut
    Schimbându-ţi rolul de Femeie
    Cu cel de sclavă. Ba mai mult

    Ţi-a luat curajul prin ispită
    Ţi-a dat o lacrimă pe-obraz.
    Opreşte-i jocul! Nu merită!
    Descuie poarta Alcatraz

    Să ieşi, să-ţi împlineşti menirea
    Cu care eşti venită, Evă,
    Iar clipei să-i măreşti trăirea
    Şi trupu-ţi nesecată sevă

    De alte trupuri care-au stat
    Încătuşate-n lunga vreme,
    Ia puritatea din păcat
    Şi-nchide cercul! Nu te teme!

    Sosit-a timpul, oră, clipă
    Să laşi în urmă, şi uitării
    Să dai domol şi nu în pripă
    Sărutul dulce-al răzbunării.
    ....................

    RăspundețiȘtergere
  43. A esenţelor DRAGOSTEI DIVINE... am vrut să spun... SUNTEŢI LUMINA... ŞI PENTRU ASTA VĂ IUBESC ŞI VĂ DORESC SĂNĂTATE, IUBIRE, ÎMPLINIRE, DRUM DREPT ŞI LUMINĂ. CU TOATĂ DRAGOSTEA, maria c.

    RăspundețiȘtergere
  44. La multi ani tuturor doamnelor si domnisoarelor! Sa va ramana sufletul mereu la fel de tanar si frumos...!
    Mihai...la multi ani si doamnelor din viata ta!

    Va imbratisez cu drag!

    Cerasela

    RăspundețiȘtergere
  45. TAINA GÂNDULUI - versuri

    E noapte, mamă…

    E noapte, mamă… şi-i târziu,
    Eu nu am somn. De ce-aş avea?
    Mi-e dor de voi!... Şi doru-mi scriu
    Într-un răvaş… trimis pe-o stea…

    Acasă, totul e cum ştiţi…
    Nimic schimbat din locul său…
    Doar ochii mei mai obosiţi
    De ani, de plâns, de dor, de rău.

    Şi toate sunt cum le-aţi lăsat
    De drag, nu pot nici să le-ating.
    Cu dor le-nfăş într-un oftat
    Şi lacrimile-n dor îmi sting.

    Vreţi să vă spun ce e prin sat,
    Ce s-a-ntâmplat, de când n-aţi fost?…
    Nu…, n-aveţi timp!… Şi-ar fi păcat
    Să umplu timpul fără rost…

    Nu scriu că vreau să-mi daţi ceva,
    Atât cât am îmi e de-ajuns.
    Dar vreau să ştiţi, că… undeva
    Într-un sătuc uitat…, ascuns

    V-aşteaptă mama să veniţi
    Cât în ogradă nu-i pustiu…
    Şi să vă rog să vă grăbiţi
    Acum, cât nu e prea târziu.

    15.11.2011
    .................................

    Versuri închinate tuturor mamelor care, clipă de clipă duc dorul, duc grija, sau îşi poartă gândurile la pruncii lor. Vă iubesc şi vă doresc zile senine. CU TOATĂ DRAGOSTEA, maria c.


    --------------------------

    RăspundețiȘtergere
  46. “When you are behind bars with no hope of release, you need to find strength wherever you can; personally, I found strength in Michael Jackson.”~ Nelson Mandela

    Fie ca puterea de eliberare din spatele oricaror “gratii” sa o gasim, in primul rand, in noi insine. Si apoi, cu incredere si hotarare, sa pasim spre noi frontiere.

    Pentru a fi puternice, sa pledam pentru unitate. Tu si Eu, separat, insemnam ceva. Impreuna, vom insemna totul!



    EU, TU, NOI

    Ti-am spus că trebuie s-o faci. Mi-ai spus că nu vrei. Am vorbit despre asta, şi am convenit ca poate te-as putea ajuta.
    Ti-am spus ca ai gresit. Tu ai insistat ca ai avut dreptate. Ne-am dat mana unul celuilat, si ce a fost corect şi ce a fost gresit a dispărut.
    Am început să plâng. Si tu, la fel, ai inceput sa plangi. Ne-am îmbrăţişat, şi între noi a crescut o floare a pacii.
    Cat de mult iubesc acest mister numit NOI!
    De unde vine el, de dincolo din necunoscut? M-am tot gândit la acest mister, şi am realizat ceva:
    “Noi” trebuie să fie copilul favorit al iubirii, deoarece pana ce “Eu” voi face efortul de a ajunge la “Tine”, “Noi” nici macar nu exista.
    El soseste pe aripi de tandreţe: vorbeşte prin înţelegerea noastră tăcuta. Când râd de mine insami, el zâmbeşte. Când te iert, el dansează jubiland.
    Asadar “Noi” nu mai este o alegere, nu şi daca “Tu” si “Eu” dorim sa mergem impreuna mai departe.
    “Noi” ne uneşte, măreşte puterea noastră, ne ridică povara atunci când şi “Tu” si “Eu” suntem gata să ne lasam invansi.
    Adevărul este că “Tu” şi “Eu” am fi renuntat de mult timp, dar ‘‘Noi‘’ nu ne-a lăsat.
    Este prea înţelept. "Uitati-va în inimile voastre", spune. "Ce vedeti ?
    Nu ‘’Tu’’ si ‘’Eu’’, ci numai ‘’Noi’’.

    Michael Jackson – Dancing the Dream

    Va doresc din toata inima, La Multi Ani, de 8 Martie!
    Dorina

    RăspundețiȘtergere
  47. LA MULTI ANI tuturor!Nu numai femeilor-cu toate ca e ziua noastra azi- ci si barbatilor pentru ca in fiecare exista o parte feminina care asteapta tacuta un semn de tandrete,asa cum in fiecare femeie este ascunsa acea parte masculina care ne da forta de a invinge.

    Cu drag,Alina.

    RăspundețiȘtergere
  48. Intram pe blog, dar din lipsa de timp nu apucam sa citesc toate comentariile asa, ca profit de aceasta ocazie...Va multumesc tutror pentru urari :)

    Azi, am intrat pentru a felicita toata "gasca" feminina si pentru a va ura o zi frumoasa, plina de tot ceea ce va doriti, dar nu doar azi, ci in fiecare zi a anului.

    PS...Mihai...esti bine?

    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  49. http://www.petitieonline.com/aparand_femeia_aparati_viata_destul_pe_noi_cine_ne_apara
    O semnătură, înseamnă un pas spre - PROMOVAREA, SUSŢINEREA, OCROTIREA FEMEII SECOLULUI XXI.
    Mulţumesc pentru sprijin. CU ACEEAŞI DRAGOSTE, maria, c.

    RăspundețiȘtergere
  50. Cei care ati fost recent la monument probabil ca v-ati dat seama in ce stare este.Partea din spate este aproape inexistenta sau sta sa cada.Au fost facute promisiuni cu privire la un nou monument si inca nimic.Mai asteptam dar cat oare?

    RăspundețiȘtergere
  51. “Noi” trebuie să fie copilul favorit al iubirii, deoarece pana ce “Eu” voi face efortul de a ajunge la “Tine”, “Noi” nici macar nu exista.

    http://www.youtube.com/watch?v=QBtpy7Zf_Cw&feature=channel

    Este prea înţelept. "Uitati-va în inimile voastre", spune. "Ce vedeti ?
    Nu ‘’Tu’’ si ‘’Eu’’, ci numai ‘’Noi’’.
    .....................
    Vă mulţumesc, Prieteni, că v-aţi răpit o Clipă
    Să vă opriţi privirea la poarta mea de dor
    Îmi luminaţi cărarea, daţi zborului - aripă...
    Vă mulţumesc... Prieteni!... Cu voi, îmi e uşor...
    ............................
    CU TOATĂ DRAGOSTEA, aceeaşi maria c.

    RăspundețiȘtergere

AVERTISMENT!

Orice comentariu care contine limbaj jignitor la adresa autorilor blogului, a cititorilor sau a comentatorilor sai, va fi expediat in Zona Fantoma, sa-l caute pe Generalul Zod :)