joi, 18 august 2011

O scurtă observaţie

...



Luna august este luna în care Michael Jackson şi-a început misiunea pe această planetă şi în care noi, ceilalţi, am fost binecuvântaţi să-l avem printre noi. Dar luna august înseamnă mai mult decât atât: e şi luna în care Michael a primit cele mai crunte lovituri; luna în care sufletul i-a fost rănit şi în care, insesizabil, dar constant şi sigur, am început să-l pierdem pe unul dintre cei mai buni oameni pe care i-am avut vreodată printre noi.

Pe 18 august 1993, în timp ce Michael se pregătea pentru a doua rundă a turneului „Dangerous”, Departamentul de Poliţie din Los Angeles primea o sesizare privind un caz de molestare asupra unui minor. Sesizarea a fost depusă de un medic psihiatru pe nume Mathis Abrams. Cu o zi înainte, pe 17 august 1993, dis de dimineaţă, Evan Chandler (disperat că va pierde custodia fiului, în favoarea fostei soţii) şi-a dus fiul de 13 ani la un consult psihiatric, care a durat aproape trei ore, în timpul cărora Jordan a declarat (şi povestit) că fusese molestat de Michael Jackson. Psihiatrul fusese deja pus în temă cu „temerile” lui Chandler cum că între Michael Jackson şi micul Jordan se întâmpla ceva „necurat”. Micul Jordan fusese deja supus unei operaţiuni de spalare a creierului de către tatăl Chandler care, după ce l-a drogat pe băiat, i-a inoculat în cap un text pe care acesta avea să-l reproducă mot- à-mot atât în faţa psihiatrului, cât şi, ulterior, a reprezentanţilor legii. Să revenim la ziua de 17 august. Cazurile de molestare a minorilor intră sub incidenţa legii iar Codul Penal din California prevede ca astfel de situaţii să fie raportate imediat, de către persoanele care intră în posesia informaţiilor; prin urmare, doctorul Abrams şi-a făcut datoria şi, pe 18 august 1993, a raportat cazul către autorităţi. Treaba asta ar fi trebuit să o facă Evan Chandler, dar ştiind foarte bine că totul era o minciună, a avut nevoie de susţinere din partea unui specialist care să nu fie bănuit de complicitate. Probabil că medicul chiar a crezut ce a auzit de la Jordan – deşi, fie vorba între noi, un psihiatru de calitate ar fi putut să-şi dea seama foarte uşor dacă băiatul spunea lucruri care se întâmplaseară cu adevărat sau doar interpreta un rol bine invăţat pe dinafară. În fine, fix în urmă cu 18 ani, pe 18 august 1993, s-a aprins prima scânteie din rugul pe care, timp de 16 ani după aceea, a ars, încet, într-o tortură greu de imaginat până şi pentru cel mai sadic dintre diavolii Tartarului; a suferit şi s-a stins, celulă cu celulă, cel care nu venise pe lumea asta decât ca să ne distreze, să ne bucure şi să ne facă să zâmbim: Michael Jackson.

După zece ani, în 2003, în timp ce Michael Jackson se pregătea pentru a-şi sărbători, alături de prieteni – şi mai ales, pentru prima oară, alături de fani – cea de-a 45-a aniversare, Thomas Sneddon – acelaşi procuror care îl vânase în 1993 (şi-l ratase, din cauză că procesul pe care l-a iniţiat a fost clasat fără tăgadă, de două complete de judecată, din lipsă de dovezi) – ancheta de zor cazul Arvizo şi încerca să încropească un dosar pe baza căruia să-l aresteze pe Michael sub aceleaşi acuzaţii care în 1993 rămăseseră fără obiect. În iunie 2003 a început investigaţiile, în iulie a interogat familia Arvizo; în august deja îşi freca palmele, sigur că de data asta a reuşit să pună mâna pe Michael Jackson, pe care îl ura încontinuu de zece ani, pe care l-a vânat ca un câine turbat şi pe care îşi făcuse un scop în viaţă să-l distrugă, pentru simplul motiv că Michael Jackson avea şi era tot cea ce el nu fusese în stare să aibă sau să fie în toată viaţa lui de limax târâtor.

În ziua de 17 august 2004 Michael Jackson a asistat la finalizarea audierilor lui Sneddon în legătură cu acuzaţiile (care fuseseră depuse de Thomas Mesereau) de proceduri ilegale şi abuzuri comise împotriva lui Michael în 2003, incluzând arestarea lui, incluzând năvala la Neverland din noiembrie 2003 şi devastarea proprietăţii, în fruntea unei armate de poliţişti, atunci când ştia că Michael şi copiii erau plecaţi de acasă pentru câteva zile. După ce au fost ascultaţi 163 de martori, pe 17 august 2004, plângerile lui Michael Jackson au fost respinse, pe motiv că nu aveau obiect.

Pe 18 august 2005 Michael Jackson (care la ora aceea era în Estul Mijlociu) a fost amendat cu 10.000 $ pentru că nu a apărut într-un proces intentat de altă râmă scurmătoare în bălegar, care a crezut că e mai tare decât Sneddon şi că are mai multe şanse decât el, aşa că l-a dat în judecată pe Michael, pretextând că fusese molestat în 1984; dar că îşi pierduse memoria subit şi nu i-a revenit decât (şi tot subit, desigur) după ce a văzut la televizor că Michael a fost arestat sub acuzaţia de molestare în 2003. Unul dintre reprezentanţii lui Michael, avocatul Charles Gay, a declarat în faţa judecătorului că Michael nu a putut să fie prezent pentru că somaţia venise în aceeaşi zi (13 iunie 2005) în care avea să se anunţe verdictul în procesul „People (aka media&Sneddon) vs Jackson” şi că, logic, Michael nu avea cum să fie prezent în două locuri simultan. Judecătorul cunoştea acest fapt; dar tot a decis ca Michael să plătească amenda.

După cum spuneam la începutul acestui articol, august e o lună cu o semnificaţie extremă: ea ni l-a dat pe Regele Pop şi tot ea ni l-a luat, ca într-o reeditare nemiloasă a strigătului trist, plin de toată dezamăgirea lumii: „Şi tu, Brutus?”

Vreau să închei cu un comentariu pe care l-am găsit sub un articol, pe undeva pe internet: Michael Joseph Jackson a fost cea mai frumoasă fiinţă umană de pe această planetă şi, datorită curvelor media CNN şi FOX News, el a devenit cea mai mare tragedie americană, şi totodată s-a dovedit, fără vreo urmă de îndoială, că Evan Chandler era un escroc ordinar şi adevăratul abuzator al lui Jordan. (în 2005 Jordan l-a dat în judecată pe Evan pentru că a încercat să-l omoare)

Cât de sub-nivelul-fundului-oceanului trebuie să fii ca să poţi acuza, de asemenea fapte odioase, un om nevinovat? Cât de cretin să fii ca, după toate dovezile care ţi s-au perindat prin fata ochilor (mă refer la cei care chiar aveau nevoie de dovezi; nu la mine sau la voi, dragi cititori), de 18 ani încoace, să continui să crezi lături ca cele pe care de-alde Oprah(matia) Winfrey, Diane „Dobitoaca Satului” Dimond, Diane „Vaca Bălţii” Sawyer, Ed „Scârmă-Adânc” Bradley, Ian „Herpes Genital” Halperin şi alte japiţe asemenea, laolaltă cu toţi pseudo-psihologii de Oteveu şi pseudo-investigatorii de radio-şanţ ai lu’ peşte le toarnă de o grămadă de vreme şi continuă să le toarne, la doi ani după ce Michael s-a dus acolo unde nu-l mai poate răni nimeni? (apropos, sper că în clipa asta râde şi le dă cu tifla mustăcioaselor şi frustraţilor care l-au hăituit). Şi, mai ales, cât de nemernic, de infam şi de sub-uman să fii, ca să îi faci aşa ceva unui om care, nu numai că n-a făcut niciun rău în viaţa lui, ci, mai mult decât atât, a făcut atâtea lucruri minunate şi căruia, atât de mulţi dintre noi, îi datorăm atât de multe?








...

21 de comentarii:

  1. Eu ma intreb si nu reusesc sa-mi raspund-oricat am citit si cat am cautat-care va fi fiind motivul pt care i s-au intamplat toate aceste orori unui om care nu a vrut si nu a facut decat bine...E probabil un lucru pe care nu-l vom afla niciodata...Nu vor fi confirmari,ci numai supozitii...Si cum singur a spus,,numai DUMNEZEU stie"...

    RăspundețiȘtergere
  2. MI-E DOR...

    Mi-e dor, dară nu ştiu de ce
    Şi nici de cine... Doar mi-e dor!...
    Amare, grele-s clipele
    Cât Veacul e trecerea lor.


    Mi-e dor de Vremea din trecut
    Când roua peste flori cădea.
    Mi-e dor! Şi în tăcere-ascult
    Din stele stinse, Vocea ta...


    Doar inima în piept îmi bate
    Semn că trăiesc. Deşi n-aş vrea...
    Privesc petale nepătate
    Şi verdele... Şi-o mică Stea...

    Şi Soarele ce cald zâmbeşte
    Şi Oamenii ce trec grăbiţi
    Şi totu-n juru-mi mă striveşte
    Şi-mi arde ochii obosiţi...


    Să-mi pară toate-n locul lor!
    Chiar dacă ştiu că nu-i aşa!...
    Secat-a apa din Izvor.
    Şi-i tot mai greu în Lumea Mea!...

    Îmi plec genunchii-n Univers,
    Respir doar Rugă în Eter
    Să vrea opri Răul din mers
    Şi să-ncălzească-al Nopţii Ger...

    Iar, Paradisul pe Pământ
    Să îşi aştearnă Vremea Sa.
    Iubirea fie Leacul SFÂNT
    Din cât se poate exista.

    - Hei, voi!... Acei de-aici, de-acum
    Ce-n Dumnezeu vă erijaţi,
    Veţi dispărea în văl de fum!
    Veţi fi pierduţi! Veţi fi uitaţi!


    Şi-atunci când toate s-or plini
    Şi toate-or fi la locul lor,
    N-am să mai plec pe căi pustii...
    N-am să mai spun nicicând: „MI-E DOR!”...

    13.03.2010

    RăspundețiȘtergere
  3. crâmpei de vis

    astăzi
    m-a izbit puternic uşa amintirilor...
    deşi eşti atât de departe, îmi eşti
    atât de aproape. îţi simt ocrotirea...
    şi mă învălui cu-aripile iubirii
    dându-mi speranţa că voi regăsi
    copilăria pierdută în geana amintirii.
    mâine,
    am să iau florile de liliac
    să le presar ritualic pe cale
    pentru a fi mai uşoară întoarcerea...
    cele ce mi-au mai rămas
    am să le păstrez
    pentru a ţi le dărui, în zorii dimineţii
    când încă mai visez că suntem copii...
    şi ne jucăm "de-a v-aţi ascuns".
    pentru că, ştii?
    copilăria noastră a rămas în urmă
    neatinsă de văluri argintii...
    În clipa mea de visare,
    îţi ating şi-ţi sărut cu sufletul obrazul.
    părul bălai ţi-l stropesc cu roua
    ce cade încet peste petalele florilor de liliac
    şi curge în şuvoi din ochi-mi obosiţi
    de-atâta aşteptare...
    îţi şoptesc prin adierea vântului
    cât de dor îmi este de tine
    jumătatea sufletului meu albastru!...
    rog Divinul să nu ne mai despartă
    şi nici să nu mai cunoaştem zbuciumul
    căutării de noi. să închidem cercul...
    să ne aşezăm, după atâta rătăcire
    la masa vieţii. să trăim intens fericirea
    care ne-a legat. să ne jurăm iubire
    şi să ne îmbrăcăm cu pacea iertării.
    Vreau să rămânem pentru vecie
    doi fluturi de lumină, ce-n geana dimineţii
    îşi iau zborul, pentru a-şi împlini menirea.
    (Maria Ciumberică)
    .........................
    Bună-dimineaţa!
    Scuze de revenire, dar, pur şi simplu, am simţit că trebuie să vă fac un alt dar. Îmi sunteţi tare dragi şi vă iubesc din suflet, chiar dacă nu vă cunosc personal. Sunteţi minunaţi cu toţii.
    Darul meu către voi, dragii mei prieteni, va fi aşezată la loc de cinste în noul volum de versuri - TAINA GÂNDULUI...
    Sper să vă placă.
    Mulţumesc, Mihai pentru tot ceea ce dăruieşti.
    Să fii sănătos şi inţelept...
    CU TOATĂ DRAGOSTEA ŞI PRIETENIA, maria c.

    RăspundețiȘtergere
  4. ....nu stiu, desi dintotdeauna am cautat sa iau numai ce este bun in oameni sunt momente in care pur si simplu imi este imposibil sa fac asta...Am incercat si eu sa inteleg de ce i s-au intamplat toate astea lui Michael..si singurul raspuns care imi vine in minte este doar unul:pentru ca era cel mai bun...Cu cat esti deasupra tuturor cu atat atragi tot ce este mai rau in ,,semeni"..Da, omul este o fiinta degenerativa, iar retrospectiva de mai sus confirma asta..Cat despre inversunarea ta, Mihai, este perfect justificata si ma alatur tie...
    Nadia

    RăspundețiȘtergere
  5. M-Magnificent,I-Innocent,C-Creative,H-Handsome,A-Amazing,E-Exquiste,L-Lovable J-Joyful,A-Active,C-Cute,K-Kind,S-Sexy,O-Original,N-Number one forever!Definitia nu-mi apartine,dar mi s-a parut CORECTA si m-am grabit sa v-o aduc si voua in atentie.M-as bucura sa va placa...Mihaela

    RăspundețiȘtergere
  6. Bun-găsit!
    Dacă mi se dă voie, am să încerc să dau câteva explicaţii la întrebarea dumneavoastră, drag prieten Anonim:
    "... Care va fi fiind motivul pt care i s-au intamplat toate aceste orori unui om care nu a vrut si nu a facut decat bine..."???

    Voi încerca (dincolo de cuvinte), să încerc să fiu cât mai coerentă, şi să încerc să spun, cum văd eu ADEVĂRUL DIN SPATELE OGLINZILOR PARALELE...
    ... Iar de supăr pe cineva, îmi cer iertare.

    I. Dacă ar fi să discut din punct de vedere spiritual, vin şi spun:
    1. Există în Karma (în destin, în soartă); este ca o plată karmică.
    2. Este o "Lecţie Divină", pentru ÎNĂLŢARE SPIRITUALĂ. Pentru asta, sunt examene, la care, noi, muritorii ar trebui să obţinem "note mari" ACOLO. Pentru asta sunt "praguri" peste care noi, muritorii ar trebui să le trecem, oricât de greu ne-ar fi.
    Dar Creatorul (Divinul) ne-a lăsat nouă, muritorilor să fim liber-arbitru; NOI DISCERNEM ŞI DECIDEM dacă dorim să înţelegem, dacă dorim să le trecem, sau nu, dacă avem puterea, răbdarea şi pregătirea necesare ACCEPTĂRII.
    3. Chiar dacă mă repet, vin să întăresc ideea, şi anume, că: TOATE SUNT O JERTFĂ PE ALTARUL DIVIN şi duc la EVOLUŢIA NOASTRĂ SPIRITUALĂ. (Sau involuţia noastră spirituală, în cazul în care nu înţelegem, şi nu le acceptăm). .
    Tot ceea ce petrecem în "ambalajul nostru terestru", nu-i deloc întâmplător, ci-i doar ca să (ne) acceptăm (sau nu), că suntem o JERTFĂ PE ALTARUL CREATORULUI (DIVINULUI).
    4. Pur şi simplu, pentru că EŞTI ALESUL.
    - va continua -

    RăspundețiȘtergere
  7. - continuare -
    II. Dacă ar fi să discutăm din punct de vedere UMAN, răspunsurile ar putea fi:
    1. Încredere oarbă, necondiţionată în oameni;
    2. Dăruire totală şi oarbă (până la jertfa supremă), pentru o cauză nobilă, omiţându-se preţul plătit şi, dacă într-adevăr se merită (într-un fel, aruncarea cu capul înainte);
    3. Dorinţa de a ajunge "cât mai sus, din punct de vedere ierarhic", şi atunci este un PREŢ AL SUCCESULUI;
    3. Cunoaşterea propriei valori (capabilitatea de a duce un lucru la bun sfârşit),şi, voit sau nu, se omite posibilitatea că printre aceia pe care-i slujeşti cu dragoste şi iubire, dăruindu-le tot ceea ce ai mai bun în tine, s-ar putea să existe şi câte un IUDA;
    4. Dorinţa de a transmite mesajul cu care eşti trimis, cât mai multor semeni, trecându-se peste faptul că receptorii s-ar putea să-l perceapă în mod eronat, sau să nu priceapă nimic din el (mesaj). Iar dacă sunt şi din aceia care pricep, stau cuminţi de-o parte şi aşteaptă. În acest caz, consumul energetic, este fantastic.
    5. Din ambiţie, orgoliu, dorinţa de supremaţie. Şi aici se fac greşeli mari, care duc la dezastre personale sau în grup (sunt cazurile cele mai de nedorit să se întâmple).

    Istoria ne-a dat atâtea exemple: sfinţi, martiri, eroi etc. Sau: ucigaşi în serie, conducători tirani, prieteni falşi, etc. Sigur, ar fi foarte mult de vorbit, dar... TIMPUL...

    Şi ca o concluzie:
    Stând strâmb şi judecând drept, şi întorcându-mă la subiectul discuţiei - pot spune cu certitudine că OMUL MICHAEL JACKSON, SUFLETUL MICHAEL JACKSON a înţeles - AICI şi ACUM - şi a acceptat, oricât de multe şi mari i-au fost încercările (pragurile, examenele etc). Şi în cele din urmă le-a trecut... PE TOATE...
    - va urma -

    RăspundețiȘtergere
  8. ...ŞI S-A ÎNTORS ACOLO, FORMÂND ÎNTREGUL, ÎN AŞTEPTAREA ZORILOR...
    Nu a dăruit nici ură, nici dorinţă de răzbunare, ci a semănat în sufletul fiecăruia, câte un bob de IUBIRE NECONDIŢIONATĂ. (Câţi dintre noi mai fac asta oare...?)
    ...Şi toate acestea l-au înălţat ACOLO.

    ... Ca o poveste, făcând o paralelă (dincolo de spectacol), a se vedea cele două magnifice melodii, cu mesaje atât de clare:
    a) http://www.youtube.com/watch?v=ehal1eUG1jk ; http://www.youtube.com/watch?v=UJTrabL9llo&feature=related
    b) http://www.trilulilu.ro/Acelashi/5c8aca2fef6211
    ... Pentru că răspunsul vine destul de repede...
    http://www.youtube.com/watch?v=jpK0YMJaqDM&feature=related

    OMUL MICHAEL JACKSON, AICI, A SPUS PREZENT LA LECŢIA VIEŢII (LECŢIA DIVINĂ), A FOST UN ELEV SILITOR. ŞI-A FĂCUT CONŞTIINCIOS ŞI TEMEINIC TEMELE.
    http://www.youtube.com/watch?v=grRG0vehePQ
    ... ASTA-I TOT CEEA CE CONTEAZĂ... ĂSTA-I ADEVĂRUL VĂZUT DE MINE, DIN SPATELE OGLINZILOR PARALELE...
    ... RESTUL SUNT DOAR DEŞERTĂCIUNI...

    ....................
    Vă mulţumeşte pentru atenţia acordată,
    a dumneavoastră, cu sinceră prietenie, maria c.

    RăspundețiȘtergere
  9. Draga Maria C.am spus eu ca ai o minte luminata si tu si Dorina aveti admiratia mea neconditionata!Mihaela

    RăspundețiȘtergere
  10. Michael merita din plin sa castige "Most Iconic VMA Performance" ce va fi difuzat pe 28 August la 9 pm. Daca nu l-ati votat pana acum, inca nu este tarziu sa o faceti: linkul este: http://newsroom.mtv.com/2011/08/12/most-iconic-vma-moments/ pentru aceasta superba evolutie a lui Michael www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dUwBprCFtJ0"

    RăspundețiȘtergere
  11. As incepe acest post printr o rectificare daca imi este permis, spunand ca aceasta nu este " o mica observatie" ci este esenta calvarului la care a fost supus Michael Jackson in ultimii 18 ani. Este o incursiune in ceea ce a insemnat durerea, suferinta si pana la urma distrugerea lui.Este un articol care ar trebui citit de intreaga lume, din orice colt al acestei planete pentru a intelege a se lamuri si a se convinge orice cititor , ca MJ este cu adevarat INOCENT
    Desi destul de putin mediatizat faptul ca Michael a fost gasit nevinovat in ambele cazuri de molestare, totusi multi oameni ca sa nu le spun catari, se incapataneaza si o tin pe a lor, cum ca Michael este vinovat.Si astfel nu-mi ramane decat sa ma intreb pentru a mia oara- de ce este omul, atat de receptiv si de deschis la lucrurile negative, la lucrurile rele, la lucrurile urate, si atat de sceptic, de neintelegator de refractar,de invidios pana la urma , pentru tot ceea ce este bun, frumos si inaltator?Stim cu totii ca vestile rele si raul, circula mai repede decat o veste buna sau un succes al cuiva, asta sa insemne oare natura inumana care caracterizeaza unamitatea( stiu ca suna auirea dar asa am gasit de cuviinta sa ma exprim)Oare Tom Sneddon sa fie punctul de referinta al existentei noastre? desi e greu de crezut, se pare ca asa este, lumea este plina de Tomi Sneddoni,iar Michael a avut marea nesansa sa intre in aceasta lume a Sneddonilor, a Chandlerilor, a Arvizorilor si a cati or mai fi fost datorita existentei sale atipice.Michael a avut acelasi umblet prin lumea asta la fel ca Mantuitorul nostru Isus si as dori sa nu ma acuzati de blasfemie pentru ca nu il ridic pe Michael la acelasi nivel cu Isus dar nu pot sa nu remarc chiar si micile asemanari .
    Se pare ca omul prin definitia lui nu poate sa suporte apropiere de perfectiune a semenului sau, daca este posibil sa constate o astfel de apropiere a unui semen al sau,atunci natura lui o ia razna, se dezlantuie, se razvrateste, se lupta sa distruga, pentru ca omul ca si porcul se simte bine in laturi, in mocirla.
    Sau poate cine stie, ca doar intortochiate s caile Domnului, ASA A FOST SCRIS
    ACEST POST AR TREBUI CITIT DE INTREAGA LUME PENTRU A SE LAMURII ODATA PENTRU TOTDEAUNA NEVINOVATIA LUI MICHAEL
    m a durut foarte tare ce am citit si am simtit in stomac rabufnirea ta Mihai, o rabufnire intemeiata si justa
    Zuza

    RăspundețiȘtergere
  12. Dragii mei,
    Vin si eu cu o adaugire scurta si spun:
    Ca dintre toti pamantenii Michael a avut de dus crucea cea mai mare si mai grea. Si a dus-o pana la capat. Si ca sa ma leg si de ceea ce spunea Maria C. pe care o felicit pentru comentariu plin de adevar karma lui a fost aceea de a ne arata noua cum sa nu ingenunchem!
    Din ce in ce mai mult imi dau seama fara sa va stiu pe vreunul dintre voi ca toti cei care ne-am inalnit aici din prea multa dragoste pentru MIchael si prin intermediul dragului nostru Mihai suntem oameni sensibili, frumosi la suflet si la chip. Si daca careva dintre noi acum sau mai tarziu vom avea de dus o cruce sa facem cum a facut-o si Michael!
    Va imbratisez pe toti cu drag!

    Mihaela

    RăspundețiȘtergere
  13. “ALL IN YOUR NAME”
    Un cantec “testament”, un cantec “mesaj”, un cantec cu cuvinte simple, dar de o profunzime care te zguduie din temelii!...
    Un cantec interpretat de Michael si de Barry intr-o asemenea maniera, incat te obliga sa-l asculti cu sonorul la maxim, astfel incat sa simti fiecare mesaj ca-ti patrunde in fiecare celula a fiintei.
    Magnifica alegere!... magnifica inserarea la acest videoclip, a celor mai importante acte umanitare pe care le-a facut Michael de-a lungul a 30 ani. Atat in timpul vietii cat si dupa, nu s-au spus prea multe despre actiunile lui caritabile, despre cat de multi copii au beneficiat, prin sumele donate, de asistenta sociala, de asistenta medicala, de burse scolare, de programe familiale de educare impotriva consumului de droguri si consumului de alcool.
    Despre utilarea cu aparatura medicala si paturi a mai multor spitale, despre ajutarea prin bani, alimente, imbracaminte, si alte obiecte necesare, a atator familii si copii ramasi orfani in urma dezastrelor provocate in special de razboaiele fara sfarsit, dar si in urma dezastrelor provocate de cataclisme naturale. Nu s-au spus prea multe despre cate vieti a salvat, sau cate trupuri suferinde a alinat numai prin insasi prezenta lui, prin puterea lui de a darui atata dragoste tuturor celor cu care venea in contact..
    Ceea ce daruiesti din inima, cu credinta, nu se masoara in bani, ci in milioanele de suflete salvate de la boala, de la saracie, de la foamete si chiar si de la moarte.
    Atat masinaria periculoasa a mas-mediei, cat si cei care au fost si sunt in spatele ei, nu au avut si nu au nici acum nici un interes in a prezenta aceste lucruri, pentru ca pur si simplu miliardele si puterea sunt mult mai importante.
    Da, Michael a vut un rol, un rol pe care si l-a asumat din momentul in care a ales “oglinda” care sa il reprezinte.
    “Ceea ce facem noi cu noi insine, este darul nostru catre Dumnezeu!”
    Si darul lui a fost imens!

    Din toata inima, Dorina
    va urma...

    RăspundețiȘtergere
  14. Durerea si umilinta pe care a suportat-o Michael si care l-a distrus, asa cum spui tu Mihai, celula cu celula, un cred ca se poate explica in cuvinte. Si cu toate astea, a avut o forta si o putere de stapanire imensa.
    As dori sa redau cateva cuvinte ale Afroditei Jones despre impresia puternica pe care a lasat-o Michael, in timpul anuntarii verdictului “nevinovat”in iunie 2005:
    “ …Cu aceste cuvinte, Michael in spatele mesei apararii, si-a recastigat linistea sufleteasca. In mod ciudad, Michael parea un rege antic. Avea un aer imperial. Impunindu-se doar cu prezenta sa, Michael astepta in liniste in timp ce se citea declaratia judecatorului. Cu capul sus, superstarul a ramas nemiscat…Cand a parasit sala de judecata, Michael parea ca pluteste si se disipeaza asemenea fumului de tigara…
    ..Oricare ar fi fost starea lui de sanatate, din acea vreme, orice impact ar fi avut procesul asupra sa –Michael nu a aratat nimic. …
    Vazandu-l pe Michael interactionand cu fanii sai, cu familia, avocatii, oameni ai legii si chiar cu mass-media-
    UN LUCRU NU PUTEA FI NEGAT- AURA LUI MICHAEL JAKCSON. STARUL POP PAREA SA AIBA O LUMINA ALBA IN JURUL LUI CARE TRANSCENDEA …”
    Era forta omului care-si infrunta destinul, forta omului constient de valoarea sa spirituala, de nevinovatia sa, poate chiar de menirea sa.

    Din toata inima, Dorina
    Va urma…

    RăspundețiȘtergere
  15. Te-am intrebat de unde vii, si mi-ai raspuns!...te-am intrebat cine esti, si mi-ai raspuns!...
    Am inteles apoi ca de fapt raspunsul era in toate poeziile tale…Ne-ai spus multe lucruri adevarate, dar ne-ai pus si la grea incercare: Sa aflam cine suntem, de unde venim si incotro ne indreptam. Sa intelegem ca efortul facut pana acum nu este decat inceputul.
    Dar mai ales sa aflam “nebanuitele trepte”!...
    Nimic un este intamplator in lumea aceasta. Fiecare dintre noi are un rost. Trebuie numai sa ni-l gasim, cautand adanc in inima si in costiinta noastra.
    Sa stim si sa intelegem ca stralucirea este in fiecare din noi. Numai sa vrem sa ajungem la ea.
    Ca drumul pe care trebuie sa-l parcurgem pana la intelegerea spirituala, are infinit de multe trepte. Sa intelegem ca indiferent pe ce trepta suntem, mai avem multe de parcurs. Chiar daca efortul depus este cosiderabil, putini sunt cei care ajung ACOLO.
    Constient sau nu, toti avem o cheie a propriei constiinte. Iar cheia este oglinda in fata careia trebuie sa avem puterea sa ne privim, acceptandu-ne.
    Iar apoi, cu intelegere si rabdare, sa parcurgem NEBANUITELE TREPTE pana la IVIREA ZORILOR!

    Multumesc, Maria si Mihaela!
    Din toata inima,
    Dorina

    RăspundețiȘtergere
  16. Adevarat tot ce s-a scris aici...ce nu inteleg eu, acum, la doi ani dupa moartea lui Michael, este cum de procesul intentat doctorului nu a inceput????Indiferent daca l-a ucis pe MJ accidental, sau a facut-o premeditat,nu mi se pare normal ca el sa fie bine mersi, liber ca pasarea cerului, liber sa se distreze, sa-si duca viata ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, iar MJ sa zaca in mormant...Se pare ca lumea a uitat ca exista un vinovat, chiar daca in spatele lui mai sunt si altii. Unde este celebra justitie americana? Ca sa il acuze pe MJ si sa il hartuiasca, pentru a-i face viata un iad, ii trebuia doar o minciuna a orisicui, ca sa ii pedepseasca pe vinovati i-ar trebui probabul secole! Asta mi se pare mai grav decat acuzatiile din timpul vietii, caci acum MJ nu are cum sa se mai apere sau sa spuna varianta lui....si cine sa ne spuna adevarul sau sa se intereseze de adevar? Familia lui de descreierati şi profitori care nu l-a plans o clipa? Asa zisii lui prieteni, care vor doar sa scoata bani de pe urma lui? Copiii lui, care pana la urma sunt doar niste copii orfani? Vom afla pana la urma adevarul si vor fi pedepsiti vinovatii? Din pacate, eu ma cam indoiesc.....

    RăspundețiȘtergere
  17. Va salut pe toti!Se pare ca lucrurile sunt profunde si ceea ce am vazut noi,are radacini mult mai adanci.Dedesubturile industriei muzicale,uriasele profituri obtinute de pe urma muncii lor,presiunile si privatiunile,spalarea de creiere la care sunt supusi majoritatea artistilor si a altor oameni selectati sa sustina noua ordine mondiala ce se vrea implementata,l-au facut sa dispara pe Michael Jackson.Faptul ca a avut curajul sa ridice capul si sa dezvaluie cate ceva-foarte putin,de altfel-suficient insa cat sa ne dam seama cam ce se petrece si care sunt dedesubturile si probabil a amenintat cu dezvaluiri mai ample-l-au costat-intai cariera si imaginea si in final viata...Dar DUMNEZEU mai devreme sau mai tarziu tot face dreptate-Chandler s-a sinucis-e un inceput-pe rand vor plati toti,ca au multe pacate...Si DA,Michael si-a implinit destinul cu demnitate-a fost mereu constient de menirea sa.Noi trebuie-ca o inalta indatorire-sa-i pastram si sa-i ducem mai departe amintirea si munca,vorbind si aratand generatiilor viitoare cine ESTE MICHAEL JACKSON,si sa-i dam toata iubirea si consideratia pe care o merita.VA multumesc pt atentie.

    RăspundețiȘtergere
  18. VOTATI PENTRU M,J. PANA PE 28 AUG.PE LINK-UL
    : http://newsroom.mtv.com/2011/08/12/most-iconic-vma-moments/

    RăspundețiȘtergere
  19. CE DOR MI-A FOST DE VOI!!!

    Mihai...nici nu stiu ce-as mai putea spune...citind postul tau m-au incercat aproape toata gama trairilor sufletesti...de la agonie la extaz, de la lacrimi la furie...
    Superb! Multumesc!

    In timp ce citeam, ma gandeam la faptul ca desi stiu ce se spune, ca nu exista fericirea suprema, poate ar fi fost bine ca Dumnezeu s-o fi inventat si sa i-o fi dat lui Michael... Pentru ca DA, "Michael Joseph Jackson a fost cea mai frumoasă fiinţă umană de pe această planetă!"

    P.S. Absenta mea se datoreaza unor probleme de sanatate. Insa m-am operat, iar acum sunt bine, ma recuperez :)

    Va pup si va imbratisez!!! :*:*:*

    Cerasela

    RăspundețiȘtergere
  20. Imi cer scuze ca sunt’out of topic’ dar as vrea sa impartasesc cu voi impactul pe care il are Michael asupra unor persoane care nu aud. Desi sunt private de ceea ce este important in ceea ce-l priveste pe Michael, totusi expresivitatea si talentul lor e mai presus de ce ne putem inchipui noi, cei care dispunem de toate simturile.http://www.youtube.com/watch?v=tCtXoMRax1o
    Ioana

    RăspundețiȘtergere
  21. Mai devreme sau mai tarziu, toti care i-au facut rau lui Michael cu intentie, vor plati!!! Eu asa vreau sa cred!

    Mitzu, ma bucur ca ai revenit...!!!

    PS....sper ca acest mesaj sa ajunga unde trebuie.

    Scorpya

    RăspundețiȘtergere

AVERTISMENT!

Orice comentariu care contine limbaj jignitor la adresa autorilor blogului, a cititorilor sau a comentatorilor sai, va fi expediat in Zona Fantoma, sa-l caute pe Generalul Zod :)