marți, 11 ianuarie 2011

Au fost odată nişte cretini...

...



... care habar n-am ce competenţe au (dacă or avea vreuna), care îşi ascund numele în spatele unui SRL (nu-i mai dau numele ca să nu-mi boicoteze şi postarea asta) şi cărora le-a căşunat pe articolul meu intitulat “Kepp Your Head Up!” În trei săptămâni, am primit trei notificări cu acuzaţii de încălcare a dreptului de autor. După prima notificare, am scos cântecul, după a doua am scos şi conţinutul articolului, la a treia am fost nevoit – deşi fierb de mânie – să las articolul acolo unde mi l-au trimis, adică în “draft”.

Ştiu că li s-a întâmplat şi altora, nu sunt eu victima secolului, dar am sperat că voi fi scutit de asemenea “dulcegării”, nu pentru că aş fi rudă cu mama Omida şi aş avea tupeul să consider ca tot prostul că mie nu mi se poate intâmpla aşa ceva, ci pur şi simplu pentru că blogul acesta chiar nu conţine documente sau afirmaţii pe care “jmecherii lu’ peşte” le-ar putea considera ameninţări la adresa lor sau a planurilor murdare şi oculte – sau, cel puţin aşa cred, că eu nu am cum să fiu o ameninţare pentru ei. Şi totuşi...

Au fost odată nişte cretini, care în lipsă de ocupaţie, între o despăduchere şi un scărpinat în fund, îşi bat joc de câte un ciumpalac care şi-a facut şi el un blog. Altfel decât bătaie de joc nu pot să calific chestia asta.

Încă nu am dat în paranoia. Încă mai consider că nimeni nu are nimic cu mine şi că toată povestea asta nu e decât o distracţie idioată a unor cretini – nişte cretini care îşi justifică într-un mod patetic, jalnic, banii pe care îi încasează; nişte cretini la fel cu cretinii care au tăiat din salarii şi pensii pe motiv că asta salvează tara de la ruină şi de altminteri cu nimic mai prejos decât cretinii care dirijează lumea asta cu tot ce se întâmplă prin ea. Mi se pare evident că îmi sunt încălcate nişte drepturi elementare şi sunt extrem de frustrat din cauza neputinţei – de a riposta, de a mi le revendica, de a cere explicaţii – pentru că nu am cui (a cere explicaţii unor macaci cu creierul în putrefacţie e ca şi cum ai striga la lună, adica inutil).

Eu nu am vrut decât să creez un colţ virtual dedicat unui om care merită toate onorurile lumii. Nu am vrut decât să îi descriu munca, talentul şi dăruirea cu care a încercat să facă din lumea asta a noastră de KKO, un loc mai bun. Dar… au fost odată nişte cretini cărora probabil că nu le place asta. Sau poate nu le place numele meu, sau al blogului – sau dracu’ să-i pieptene ce nu le-o plăcea. Problema e că e posibil ca la un moment dat acest colţ virtual să dispară în neantul din care a fost creat. Numai şi numai pentru că... au fost odată nişte cretini. Şi mai sunt încă.


...

13 comentarii:

  1. Tristete, revolta, sila...ma incearca dupa ce-am citit randurile tale, Mihai. Locul pe care tu l-ai creat aici a insemnat de foarte multe ori, pentru mine, cel mai minunat "refugiu" din tumultul vietii de zi cu zi si care, din pacate, te prinde cateodata in vartejuri din care cu greu poti scapa. N-ai facut decat sa-ti arati admiratia si iubirea fata de cel mai minunat om de pe planeta asta si sa strangi alaturi cateva zeci de oameni(cu siguranta mai multi, dar nu s-au lasat "vazuti")carora le-ai dat curajul, urmandu-ti exemplul, sa-si deschida sufletul si sa dea frau liber sentimentelor atat de frumoase, de inaltatoare, avute pentru Michael, pentru semeni... E ceva rau in asta? Se pare ca da, din moment ce incep sa-ti puna "bete-n roate". Si nu numai. Ce atata iubire, nu? Iubim mai mult, gandim mai mult...nu e bine, le e mai greu sa puna jugul pe noi. De ce sa fim uniti prin sentimente frumoase, mai bine dezbinati, ne pot conduce mult mai usor...Ai dreptate, Mihai, sunt niste cretini, de cred ca prin asta ne pot opri. Sunt convinsa ca nici pe tine, nici pe multi, multi altii, care ne-am intalnit aici datorita tie. Si lui Michael. Si-ti multumesc din tot sufletul pentru asta. Si tie, Michael.

    RăspundețiȘtergere
  2. WOW :|... Nu pot sa cred!
    Mihai, asta e momentul in care tu trebuie sa tii capul sus si sa zambesti. Just like MICHAEL JACKSON did. Daca ceea ce spui tu chiar s-a intamplat, inseamna ca ai atins o coarda sensibila, ca tot ceea ce ai scris pe blog nu este in van si ca nu trebuie sa renunti, sa ceri scuze sau sa dai cuiva vreo explicatie. Ceea ce ai facut tu aici e minunat si asta inseamna ca esti urmarit si apreciat de mult mai multe persoane decat crezi... si probabil ai starnit si invidie si ai ridicat un semn de intrebare in mintea cuiva care nu suporta atata maretie si dragoste.
    Just so you know, We`re here for YOU!
    Don`t let them take this away from you..or from us. :)
    Miss Butterfly

    RăspundețiȘtergere
  3. Mihai,

    Efectiv m-am blocat citind aceasta postare. Sincer, nu ma asteptam. Altora li s-au dat chiar termene precise pentru a inchide blogurile, ceea ce, din fericire, nu s-a intamplat.
    Normal, nu cred ca au ceva cu tine personal, cu blogul tau si, cu atat mai putin, ca este vorba despre legea drepturilor de autor. Dupa parerea mea, e ceva mult mai profund, legat de Michael insusi si cred ca se actioneaza, deloc subtil, conform vechii tehnici "divide et impera".
    Imi amintesc perfect si acum un citat pe care l-am vazut la inceputul uneia dintre primele tale postari: „Cei care l-au ucis pe Michael Jackson ar fi trebuit sa se gândească de două ori, pentru că, după moartea lui, numărul fanilor s-a dublat – iar eu sunt unul dintre ei."
    Acum, cand El nu mai este, tinta am devenit noi, toti cei care il iubim si care, daca am reusi sa ne unim, am reprezenta un potential pericol. Au distrus "planta", dar trebuie exterminate si "semintele".
    Amintiti-va, va rog, cum s-au divizat fanii in doua tabere la fiecare dintre ultimele evenimente: filmul "This Is It", albumul "Michael" si, mai nou, aceasta petitie impotriva lui Conrad Murray. Nu e ciudat? Cine a lansat zvonurile aberante care au dus la aceasta dezbinare? Am citit in ultimile zile comentarii in care se spunea ca cei care semneaza petitia au creierele spalate. O.K. Probabil ca si eu fac parte dintre cei cu o cantitate mai mare de detergent restanta in cutia craniana, dar inca imi mai dau seama ca distrugerea comunicarii dintre fani, prin diverse mijloace, ar fi primul pas, cel mai important si poate singurul necesar pentru realizarea dezideratelor lor.
    Dar poate ca exagerez, mai ales la aceasta ora tarzie... Deocamdata nu imi ramane decat sa ascult muzica lui Michael; este cea mai buna terapie. Trebuie sa fim optimisti si sa nu ne lasam ingenunchiati, cel putin nu fara impotrivire. Asa ca..."smile"!

    Anca

    RăspundețiȘtergere
  4. M-am bucurat ca ai scris ceva dar,am patit-o la fel ca la povesti im(posibile),nu despre MJ ci despre tine si blogul tau!
    Si eu cred ca avand succes ai atras atentia si de aceea ti se pun piedici,probabil ca nu putem face prea multe dar ramanand uniti am fi mai puternici,pentru ca toti cei care au vizitat acest blog l-au gasit pe Michael Jackson,l-au cunoscut si l-au inteles mai bine datorita tie.Aici ne-am impartasit impresii,ganduri ,
    noutati,ai fost oaza noastra de liniste!
    Sper sa ramana asa!
    Oare au vazut toti ca fanii lui MJ sunt puternici daca se unesc?
    corina

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu pot sa cred ce am citit aici, cat de cretini pot fi unii oameni sau mai toti din anumite sfere, si nu pot sa nu ma intreb ce le-a casunat pe acest blog unde se spun numai vorbe frumoase pline de bun simt, unde ne-am adunat si ne-a adunat iubirea si respectul fata de un om minunat ca Michael, sau poate tocmai asta, ei necunoscand cuvinte ,, dragoste, iubire, respect, onoare, bun simt, valoare, etc,, li s-o fi parut ca sunt injurii, cine stie ce este in capul lor plin de alte cuvinte ,,manele,bai animalule, curve, etc,, cuvinte mult mai pe intelesul lor.
    Ma intreb, Mihai, de ce le-am da satisfactie ? Trebuie sa continuam asa cum am inceput, suntem si vom fi mereu aproape de tine si mai ales de Michael, este locul in care l-am gasit pe el artistul dar si omul minunat care a fost, este oaza noastra de mingaiere pentru cel care nu mai este, de ce l-am pierde numai pentru simplu fapt ca niste cretini , doar niste cretini s-au trezit din amorteala cretinatatii lor doar pentru 5 secunde.....
    Acum sa trec la chestiunea care ne doare pe toti, audierile impotriva lui Murray. Contrar tuturor asteptarilor, audierile au fost foarte serioase si foarte bine documentate, ca atare se merge la proces, proces care v-a incepe pe data de 25 ianuarie 2011, extrem de repede spun cei din Los Angeles.

    RăspundețiȘtergere
  6. wow.......... trist dar adevarat.Parera mea poate fi urmatoarea: fie ii sperie locurile in care este cultivata dragostea, respectul si bunul simt dar mai ales"se deschid ochi" fie au ceva cu MJ si poate fi ceva de mare profunzime nu doar bazdacul unora care au rumegus in loc de creier
    Problema este ca daca se inceara asta si daca prin absurd ar reusi, trebuie sa punem mana de la mana si sa ne gandim sa gasim o alta forma de exprimare si orice ar fi sa nu lasam sa se piarda in van aceasta energie care se numeste MICHAEL JACKSON , care a pus stapanire pe noi si care ne a transformat in oameni mai buni si mai intelepti.
    Intradevar intelepciunea poate fi ceva de temut si atunci cand te temi trebuie sa dezbini si sa semeni teroare ca sa poti avea totul sub control
    HUuuuuuuuuu parca traim cele de pe urma timpuri, din zi in zi e tot mai ciudat ce se intampla
    Oricum sper sa nu se intample ce e mai rau , dar si daca se intampla sa gasim o cale sa continuam
    Eu cred ca toata lumea care te a citit odata macar, iti e alturi si daca ramanem impreuna putem izbandii ca doar in unire sta puterea
    Kepp Your Head Up!
    Zuza

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu te descuraja, trebuia sa te astepti la asa ceva din partea unor cretini, probabil adevarurile spuse de tine aici nu sunt pe placul multora.....te rog sa te gandesti cum poti continua ceea ce ai facut pana acum, doar nu o sa ii lasi pe astia sa isi faca de cap.....iar pe noi cui ne lasi?????????
    Cine scrie despre un geniu ca MJ, care a deranjat pe multi atat de mult incat l-au ucis,are de patimit....ai grija de tine si de noi, nu te lasa, nu ne lasa, ca doar n-o sa moara caii cand vor cainii....

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu, din nou...
    La comentariile de la acest videoclip: We want MTV to REINSTATE the Michael Jackson Video Vanguard Award - NOW , pe care il gasiti aici: http://www.youtube.com/watch?v=DrjjU1Wej98, un fan MJ spune cateva cuvinte de mare rezonanta sufleteasca: “United by Michael's love, everything is possible”.
    Eu cred ca are dreptate. Si noi, daca ne dorim cu adevarat, vom ramane impreuna, “coltul virtual” pe care l-ai creat, Mihai, n-o sa dispara in neant. Ca va avea acelasi nume sau altul, aceeasi forma sau alta, prea putin conteaza. Iubirea i-a fost temelie, din iubire s-a inaltat. Iar cei care pretuiesc iubirea se cauta si se gasesc intre ei. Melodia pe care o canta Michael in videoclipul amintit mai sus, ati recunoscut-o cu totii, este “On the line”......” momentele grele nu dispar aşa, cu una-cu două;..... Nimic din ceea ce e bun nu vine uşor,…… Trebuie să-ţi pui inima la bătaie,/ dacă vrei să faci totul cum se cuvine;/ trebuie să-ţi faci curaj şi să încerci,...../ trebuie să pui totul la bătaie…. Nu mai redau, tu ne-ai tradus versurile, Mihai. Si tot tu ne spuneai : ”E un cântec despre puterea de a fi tu însuţi într-o lume plină de provocări, de ispite şi de prejudecăţi.” Acum, e o provocare. La care noi iti suntem alaturi. Keep the faith!

    RăspundețiȘtergere
  9. Mihai,

    Din ultimele tale postari am simtit ca ceva s-a intamplat, ca ai un anumit tip de retinere, dar am crezut ca ai si tu, ca orice om, probleme personale.
    In privinta 'indivizilor', ce sa zic .., nimic nu este intamplator si mici nu ma mir...
    Ma alatur si eu 'familiei' de pe 'Michael Jackson Tribut Romania' si te rog sa continui si sa nu te lasi intimidat.
    Imi este dor de articolele tale.

    Concret, putem face ceva, putem sa ajutam cu ceva?

    ... dar, iubirea primita de la Michael, sper sa ne dea putere tuturor sa putem merge mai departe.

    Dumnezeu sa ne-ntareasca si sa-l odihneasca pe Michael in pace!

    Cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  10. Dragii mei, haideti sa incercam sa iesim putin din atmosfera asta apasatoare! Cu siguranta ca Mihai ne va spune daca putem ajuta cu ceva.
    Sper sa va binedispuneti si sa uitati, macar pentru un timp, de proces, de situatia blogului si de orice alta grija sau suparare citind doua relatari amuzante.

    http://www.hitfix.com/blogs/motion-captured/posts/2009-6-25-michael-jackson-is-gone

    si aceasta, povestita de catre Jakko M. Jakszyk:

    http://www.wretch.cc/blog/harriet5418/10389108

    Anca

    RăspundețiȘtergere
  11. Mare i gradina Ta, Doamne...si multi prosti sunt in ea...dar multi sar gardul cand poarta e deschisa...
    Ce mama supararii le a casunat asa imbecililor astora pe acest blog???? ok, inteleg o melodie, mai inteleg si o postare...dar hai sa fim seriosi...sau NU!!! nu inteleg nici macar motivul de care s ar lua de aceste chestii...e inadmisibil ...doar nu mai traim in epoca lui ceasca sa ne restrictioneze dreptul la opinie...trist...chiar zilele trecute urmaream emisiunea lui Oreste si el zicea foarte mandru ca INCA Romania este o tara in care se poate vorbi liber despre multe chestii interzise in alte tari europene...ei...se pare ca nu, nu are dreptate...ajungem sclavii gunoaielor alora? IT IS TIME TO MAKE A CHANGE!!!
    Mihai...tot ce te rog e sa nu renunti...sa nu dai satisfactie...probabil ei se leaga de tot ceea ce contine numele lui MJ...ma intreb...daca mai continuai postarle pe tara noastra de kko se mai sesiza careva? Intr un fel mi a parut bine ca ai facut blogul cu acest nume...ca un omagiu adus Regelui, dar pe de alta parte am fost si trista...acel nume avea ceva mai special...rasuna de adevar!
    Oricum, orice decizie vei lua...de noi nu scapi :)...adica te sustinem

    Acest blog si prietenii care il indragesc sunt dovada vie ca se poate...cu bune, cu rele tot uniti suntem!!! KEEP YHE FAITH!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Vă mulţumesc mult pentru susţinere... şi pentru că existaţi. Şi lasă că ne-om descurca noi. Doar nu mor caii când vor câinii, nu-i aşa? :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Deci asa ceva....pe o parte ma surprinde, dar pe de alta Mihai, era de asteptat.
    Esti unul dintre putinii care stiu sa descrie magia lui Michael si care vad dincolo de imaginea pe care i-a creat-o mass-media.
    Unde mai adaugi, faptul ca ai reusit sa intemeiezi o frumoasa familie virtuala, cate va sustine si nu ne vom da batuti...pentru tine, pentru ca mesajul lui Michael sa fie inteles pana si de cei mai indobitoci si indarjiti sa faca umbra pamantului, doar pentru a se afla in treaba si a spune "eu fac"!!!

    Scorpya

    Ca intotdeauna, alaturi de tine si te sustin...FOREVER & EVER!!!!!

    RăspundețiȘtergere

AVERTISMENT!

Orice comentariu care contine limbaj jignitor la adresa autorilor blogului, a cititorilor sau a comentatorilor sai, va fi expediat in Zona Fantoma, sa-l caute pe Generalul Zod :)