luni, 25 octombrie 2010

Imitaţii, epigoni, pastişe şi kitch

...


Unii îi spun adoraţie, alţii admiraţie... eu îi spun imitaţie ratată. Dintotdeauna, impotenţa artistică (sau de orice alt fel) care nu-şi acceptă anonimatul, recurge la pastişarea unor maeştri (pastişă = imitaţie fără valoare). Unii reproduc stilul pictorilor renumiţi, alţii îşi aleg ca modele scriitori, alţii imită actori. În epoca entertainment-ului, însă, ţinta imitatorilor a devenit universal stabilită: marile staruri. Avem o armată de Elvişi burtoşi, cu perciuni imenşi; avem o gloată de gay care, prin cluburile de profil, le imită pe Cher, Tina Turner ori Marilyn Monroe... Şi, evident, avem o turmă crescândă de imitatori ai lui Michael Jackson. Dar, dacă imitatorii lui Elvis au bunul-simţ să cânte live, dacă cei ai lui Marilyn Monroe, chiar dacă fac playback, au bunul-simţ să fie amuzanţi – ei bine, imitatorii lui Michael Jackson nici nu cântă live, nici nu sunt amuzanţi. Lumea entertainment-ului funcţionează după nişte reguli bine stabilite şi, dacă vrei să-ţi faci carieră din a-i imita pe alţii, e musai să îndeplineşti cel puţin una dintre cele două condiţii esenţiale: să imiţi total ori să distrezi. Când nu eşti capabil să faci nici una nici alta, ceea ce produci tu pe scenă se numeşte kitsch (kitsch = copie inferioară, lipsită de bun-gust, a unui stil sau a unei valori recunoscute). În cazul acesta, imitarea nu e decât o maimuţăreală ieftină iar aşa-zisul “artist” nu e decât un epigon amărât (epigon = succesor al unor predecesori iluștri – scriitori sau artiști – care imită fără spirit creator ideile și metodele acestora). Dacă există totuşi destui oameni care sunt în stare să plătească pentru a te vedea maimuţărindu-te, asta se datorează prostului-gust şi non-valorii promovate agresiv, care au zăpăcit publicul şi i-au tulburat capacitatea de a discerne între artă şi kitsch. Din cauza asta nu ne ducem la spectacolele artiştilor adevăraţi, dar ne îngrămădim să vedem “impersonatori”. Din cauza asta ne îmbrăcăm cu gioarse turceşti sau chinezeşti, care au etichete “de firmă”. Şi tot din cauza asta purtăm, alăturate, bijuterii din metale preţioase şi gablonţuri – pe principiul “mulţi văd, puţini cunosc” – o subestimare flagrantă a celorlalţi, caracteristică zilelor noastre. Am văzut, nu demult, o rablă de Dacie din anii ’80, care arăta de parcă fusese vopsită cu pensula (ceva îngrozitor), dar avea postată pe capotă, semeaţă, o emblemă de BMW. Ceva mai penibil de atât nu-mi pot imagina. Dar, evident, unora li se pare că eticheta e totul.

Lui Michael Jackson nu-i plăceau imitatorii, aşa cum niciunui geniu nu-i plac ciumpalacii care încearcă să ciugulească din gloria lui, reciclându-i creaţiile. Fanii care au impresia că Michael Jackson îi admira sau respecta pe imitatori, fac nişte confuzii grave. E adevărat că era încântat atunci când un artist sau altul îi “fura” paşii de dans. Emanuel Lewis, Wade Robson, Chris Tucker (în “Rush Hour”), chiar sora lui, Janet – ca să enumăr doar a mia parte dintre ei – au învăţat paşii de dans ai lui Michael şi nu e nicio problemă în asta. Observ foarte des, în videoclipuri, secvenţe din coregrafiile lui Michael. Dar, de la asta şi până la a te îmbrăca la fel ca Michael, a-i imita toată coregrafia şi încă pe propriile sale cântece, e o distanţă ca de la curcubeu la balta de mâzgă. Atunci când înveţi paşii de dans ai lui Michael, se cheamă că îl consideri un mentor, iar tu eşti ucenic. Atunci când încerci să-i clonezi personalitatea, se cheamă că vrei să-i furi identitatea, iar tu eşti un impostor. Ca sa nu mai spun că toţi imitatorii lui Michael, fără excepţie, arată atât de penibil, încât însăşi existenţa lor este o jignire imensă şi un afront de neiertat pentru cel care este Regele Pop (şi pentru oricine ar fi fost în locul lui). Iar unii dintre ei au şi tupeul incredibil de a se autodeclara “singurul impersonator oficial”. Nu există impersonator oficial – în orice caz, nu există unul pe care să-l fi acceptat Michael (şi părerea mea de nepriceput este că “oficial” presupune acordul persoanei în cauză). O altă confuzie pe care o fac mulţi fani este cea între “dublură” şi “imitator”. Evident, Michael Jackson (la fel ca mulţi alţi artişti) a folosit dubluri. Dar aceste dubluri sunt nişte profesionişti antrenaţi într-un domeniu special şi care se numesc cascadori. A confunda ceea ce face un cascador cu ceea ce fac imitatorii e curată blasfemie.

Dar, destul cu vorbăria, să trecem la ceva concret. Ralph Cowan este un artist plastic renumit. A făcut portretele unor personalităţi precum Elvis Presley, Elizabeth Taylor, Frank Sinatra, Prinţesa Grace (Kelly), sultanul din Brunei etc. Printre numele care alcătuiesc lista sa de portrete, este unul care se ridică deasupra tuturor: Michael Jackson. În 1993, a început să lucreze, pentru Michael, tabloul prezentat mai jos.

Ralph Cowan îşi aminteşte că Michael Jackson era foarte timid şi era grozav să lucrezi cu el: Era pur şi simplu minunat şi mă emoţiona foarte mult când îmi auzeam numele rostit de aşa o voce faimoasă ca a lui.

De ce, pictându-l pe Michael Jackson, a fost ca şi cum ar fi lucrat pentru un rege: El trăia în această lume fantastică şi, dacă nu-i plăcea ceva, te simţeai de parcă ar fi avut puterea să te decapiteze. Dar felul lui de a face asta era să nu te mai cheme a doua oară. Şi la un moment dat, pe parcurs, el a încetat să mă mai caute – şi atunci mi-am dat seama că am fost “decapitat”.

Despre cum a fost la Neverland: L-am întrebat cum compune muzica şi m-a dus la copacul acela în care şi-a scris multe dintre cântece. M-am plimbat cu trenuleţul şi i-am îndrăgit pe totţi copiii de acolo. Copilul din mine putea să se integreze cu totul în jocurile de la Neverland... şi am gemeni, aşa că ador să mă aflu printre copii.

Ceea ce l-a frapat cel mai mult la Michael Jackson: Arăta grozav de bine. Era mai deschis la piele, dar nu era un alb pur. Îşi modificase nasul, dar era un nas minunat.

Iniţial, Cowan pictase doi câini ciobăneşti germani, în colţul din stânga jos al tabloului. Dar nu era ceea ce dorea Michael: M-a căutat şi cu vocea lui cea mai suavă, mi-a spus: “Nu-mi plac câinii, îmi plac maimuţele. Ai putea să-mi pictezi o maimuţă?” El nu dădea un ordin. Doar te ruga, atât de frumos, încât nu puteai să-l refuzi.





Iată explicaţiile lui Ralph Cowan în legătură cu simbolurile care apar în acest tablou:

1. Textul: “Sunt o creatură multidimensională care trece prin experienţa pământeană ca să învete cu încetul consecinţele gândirii. Am învăţat să meditez la timp şi am citit diferite cărţi spirituale.”

2. Armura în care e îmbrăcat: Michael era foarte, foarte sensibil şi se supăra atunci când oamenii spuneau lucruri rele despre el. Dacă purta armură, se simţea protejat.

3. Capa roşie: Semnifică regalitatea. El era un rege: Regele Pop.

4. Maimuţele: L-am pictat pe Bubbles, dar nu a fost planificat aşa de la început. În portretul original am avut doi câini, dar Michael mi-a spus că nu-i plac câinii.

5. Urna de argint: Reprezintă toate premiile pe care le-a primit.

6. Papagalul: Simbolizează turma celor mulţi care îi imită vocea si mişcările.

7. Fetiţa chineză: El vedea copiii ca pe îngeri, până când creşteau mari, apoi nu-i mai plăcea să stea în preajma lor, pentru că deveneau vanitoşi.*

8. Naveta spaţială: Atunci când cânta şi dansa pe scenă, se simţea ca şi cum intra într-o altă dimensiune.

9. Iisus: Michael era un Martor al lui Iehova, dar îi plăcea să vorbească despre Hristos şi despre cât de generos a fost Iisus cu el.

10. Femeia în rochie albă: Mi-a spus că o vedea ca pe o persoană care avea grijă de ceva magic, care urma să se întâmple. Michael îşi dorea să aibă copii, aşa că am pictat o bonă care arată ca un înger.


*În original: He saw children as angels until they grew up, and he didn’t want to be around them (then) because they had egos. Ca explicaţie suplimentară legată de ego, şi ca să nu se înţeleagă greşit: Lui Michael îi plăceau mult simplitatea şi umilinţa. A fi umil înseamnă a înţelege, a iubi, a te dărui, a face sacrificii…a fi umil înseamnă a fi măreţ, rar şi de calitate. A fi simplu înseamnă să te bucuri de existenţă în orice clipă, să fii lipsit de ego. Ego-ul este falsă personalitate. Unde există ego, nu există nici un mister, pentru că orgoliul, prin prostia sa, tinde să se scoată repede în evidenţă. Un proverb indian spune: "Paiele vin repede la suprafaţă în timp ce pietrele preţioase se lasă imediat la fund."


...

32 de comentarii:

  1. Ai promis ca vei scrie despre acest subiect si iata ca ai facut-o. Nu simt nici o bucurie sa vad imitatori, m-am uitat o data la cum il cheama pe cel care a venit la Happy hour...am simtit o mare durere... imi rau pentru cei care reusesc sa priveasca acest gen de prestatii si care gasesc o urma de bucurie in ele..asta e ce simt. Poate din cauza ca prestatorii fac din asta un mod de a-si castiga existenta...poate din cauza ca si atunci cand pretind ca au donat castigurile o fac tot din spirit de imitatie.. Inca nu suntem pregatiti sa transformam amintirea Regelui Pop in circ... eu nu sunt pregatita pentru asa ceva.

    Niculina

    RăspundețiȘtergere
  2. Deci...Aplauze, Aplauze, Aplauze, imi dau jos palaria in fata ta pentru a nu stiu cata oara...si imi asum meritul de a spune ca esti genial...:D
    Esti total in asentimentul meu....una este o dublura, alta este un imitator de cea mai joasa speta...una este sa recurgi la o dublura pentru o frantura de linistite si o cu totul alta un imitator, care sa-si bata joc de tot ceea ce ai creat , doar pentru o frantura de celebritate...din pacate acesti imitatori ieftini, nu ar avea nici cea mai mica sansa daca media si televiziunea nu i-ar promova, iar mai rau , daca cei care care ii urmaresc si merg la asa zisele lor "aparitii" nu i-ar aplauda...nu pot princepe conceptul" ma multumesc sa-i vad macar pe-astia daca pe Michael nu l-am vazut".....s-or multumi ei cu atata, dar pentru mine este o ofensa enorma pentru cel care este indiscutabil original si unicat...."Regele autentic al muzicii Pop" ( si nu , numai :D).
    De-abia asteptam aceasta postare si este un mod bun de a-mi incepe ziua....
    Eu poate sunt un pic mai agresiva, dar nu dau 2 bani pe acesti imitatori si pe cei care ii apreciaza...imi pare rau, dar asta sunt EU....nu te poti lauda ca iti place autenticul, ca dupa aceea sa mergi si sa aplauzi si sa ridici in slavi acesti impostari.
    Iar pentru acesti imitatori, conceptul de imi "castig existenta" este un fals...ai putea face asa ceva si fara sa fi de-a dreptul penibil, sa pastrezi ceva din personalitatea ta si doar sa "imprumuti" cateva chestii de la ceea ce numesti "IDOL", nu sa-i calci in picioare munca de o viata, chinuindu-te si chiar crezandu-te "impersonator oficial"...este o vorba "mai bine sa fi prost si sa taci, decat sa deschizi gura si sa inlaturi orice indoiala"....in ceea ce ma priveste se potriveste atat acestor imitatori cat si celor care ii apreciaza si nici macar nu au bunul simt de a nu o striga in gura mare.
    Inca o data mersi pentru postare Mihai.

    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  3. Total in asentimentul Scorpyei si a Niculinei, cu multumirile mele deosebite pentru tine Mihai, ai dreptate intr-u totul.

    RăspundețiȘtergere
  4. 16 luni.......
    Florenta cred ca ai fost un pic cam aspra referitor la remarca ta:" Iar de nu stiu unde...atata banalitate pe centimetru patrat...ca sa nu zic altfel...
    Atatea comentarii gen...vreau sa spun ca nu stiu ce sa spun dar m-am trezit spunand..." eu recunosc ai un mod genial de a scrie si tot respectul pentru asta, dar din pacate nu toti oamenii au aceeasi genialitate si maiestrie in a -si exterioriza si transmite cuvintele.
    Pentru mine personal nu spun ca aceasta remarca nu ma face sa fug de aceea teama de banal si a fi foarte retinuta in viitoarele postari.
    Toti, Toate suntem aici sub un singur scop si fiecare incercam sa spunem asa cum stim ceea ce simtim.
    LOVE-PEACE
    Daniela

    RăspundețiȘtergere
  5. hmmmm...interesant subiectul acesta...pana acum ca ai deschis Mihai acest subiect recunosc ca nu mi am prea batut eu capul ...mai degraba nu am bagat in seama, nu fiindca agreez ideea ca o personalitate sa fie imitata in cel mai ieftin mod cu putinta, ci pur si simplu , cred, fiindca nu m au impresionat niciodata astfel de persoane....in fond si la urma urmei...nu au dreptul de a culege laurii unei creatii furate; nu stiu cum s ar putea multumi cineva cu un "spectacol" oferit de acestia...eu una stiu ca NU...dar poate cei care au afirmat la un moment dat ca au particpat la un asemenea eveniment (fiecare cu motivul lui...poate au crezut ca o sa simta o mica parte din magia Megastarului, poate de curiozitate ...ce stiu eu...nu ii condamn...nu am fost si nu o sa particip la asa ceva...dar...)nu cred ca au facut o chiar din lipsa bunului gust...poate ei au apreciat eforul pe care impersonatorii il fac pentru idolul lor...ce e drept...nu tolerez nesimtirea si tupeul acelora care, cum ai spus si tu Mihai, se cred "the official" si cu atat mai putin pe cei care cred ca duc mai departe numele lui Michael prin aparitii la TV, spectacole samd...rezultatul care il vedem noi este ca multi dintre acestia au capatat o notorietate nefondata....daca imi permiteti o sa fac o paralela intre acestia si pseudovedetele (aka pitzipoance...scuzati limbajul) aparute peste noapte si care nu au cu ce se lauda in afara de faptul ca s au cuplat cu fotbalisti sau au ditrus vreo relatie...cam asa vad eu impersonatorii...
    Ce nu inteleg eu...daca tot s au decis sa aduca un omagiu sau se straduiesc sa ii invete pasii de dans, melodiile...de ce nu o fac chiar pentru Rege? De ce trebuie sa se ajunga atat de departe incat sa se creada vedete? asta ar trebui sa fie pt multumirea personala...sufleteasca...nu sa iasa in lume imbracati ca niste papitoi (ca nici pe de parte nu ii pot imita stilul vestimentar, oricate camasi sau pantofi sau alte accesorii ar fi avut MJ)

    Sper ca este destul de coerent ceea ce am scris...sunt terminata pe ziua de azi, dar nu m a lasat inima sa nu scriu ceva despre acesti imitatori...

    Mihai...faci o treaba excelenta!!! Keep going!!!
    MJ for all time...

    RăspundețiȘtergere
  6. Stau si ma intreb care este motivatia acestor imitatori...cum pot sa fie atat de naivi si fara scrupule incat sa nu reuseasca sa vada ca sunt penibili, extrem de penibili...Sa il imiti pe Michael Jackson este cel mai greu lucru din lume, este o alchimie atat de complexa si dusa la superlativ incat nu ai nici o sansa, absolut nici una sa iti iasa ceva...Da, ei alimenteaza nostalgia, lipsa, dorinta admiratorilor de a se ,,hrani" cu ,,ceva" din original...dar....gustul amar lasat este mult prea mare...

    Well done, Mihai!

    Nadia

    RăspundețiȘtergere
  7. Mihai, oare de ce în tablou Iisus a fost poziţionat pe piciorul lui Michael ?
    Momentan nu-mi vine nicio explicaţie...Şi sunt foarte curioasă...
    Aştept şi sugestiile celorlalţi...Merci !

    RăspundețiȘtergere
  8. Mica: probabil pentru ca numai Credinta ii dadea puterea de a sta drept pe propriile picioare ...



    Niculina

    RăspundețiȘtergere
  9. Pentru Mica
    Pasii in viata sau/si in cariera i-au fost indrumati de dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc Mihai! Interesante comentariile referitoare la simboluri! Te citesc in continuare!
    DD

    RăspundețiȘtergere
  11. http://www.majorloveprayer.org/2010/10/announcing-army-of-love-video-project.html

    RăspundețiȘtergere
  12. Michael Jackson: New Album Pits His Family Against Friends, Estate

    http://www.showbiz411.com/2010/10/27/michael-jackson-new-album-pits-his-family-against-friends-estate

    Multumesc mult pentru postare.
    Cristina

    RăspundețiȘtergere
  13. Felicitari Mihai !!! Felicitari Nadia !!!!! mi-ai citit gandurile si mi-ai luat momentul de glorie, eu am vrut sa zic prima asa frumos cum ai spus tu !!! (glumeam ! inca o data felicitari!) .Da intradevar sa-l imiti pe Michael e cel mai greu lucru din lume,eu as indrazni sa spun ca e imposibil.Te apuca si rasul si plansul cand ii vezi pe jalnicii aia cum se chinuie .Saraciiii.....M-a tot intreb daca pe cei care au nervi sa-i privesca nu-i doare? Senzatia mea, cand din intamplare dau cu ochii de vre-un mascarici din asta ,este ca am primit un pumn in plex si nu mai pot respira.Cu cat se opintesc mai tare sa-l imite cu atat mai tare atrag atentia asupra falsului,eu cred ca ar trebui pedepsiti.Mihai fiind un domn deosebit de inteligent si cultivat ,calitati care automat atrag dupa ele si mult bun simt,nu s-a exprimat prea acid la adresa lor.Iar eu nu-mi permit sa deranjez un om fin precum e el scriind cuvintele care-mi vin mie in minte referitor la acesti 'impresonatori' sau mai corect IMPOSTORI-nu stiu daca am scris corect cuvantul si nici nu-mi pasa ! asa de mult le apreciez 'eforturile'.
    si daca acestora unii le mai gasesc scuze si circumstante atenuante (eu cred ca unii dintre ei nu au 'toate tiglele pe casa'!)pentru cei care ii promoveaza si cei care se duc la asa zisele lor spectacole eu nu am decat un cuvant dar nu-l pot scrie e prea urat!
    Inca o data multumirile mele lui Mihai!! si toata admiratia mea pentru Nadia. Daca-mi permite-ti sa citez pe unul dintre oamenii frumosi care citesc si comenteaza pe acest blog 'Aplauze la scena deschisa!!!!!!'

    Corina

    RăspundețiȘtergere
  14. Mihai, iti citesc post-urile si le recitesc..si nu ma pot satura, dar trebuie sa stau deoparte. Mi-au placut la nebunie cele referitoare la "Ghosts". Atunci cand nu citesc pe blog-ul tau, mai dau de cate ceva..si acum am gasit niste conversatii de-ale lui MJ cu o anume prietena Glenda... sunt unele asa de triste.. sunt mai triste decat imitatorii lui Michael. Poate iti vor folosi.
    http://www.youtube.com/watch?v=qxYbRK0qp2c&feature=rec-LGOUT-real_rev-rn-3r-42-HM
    http://www.youtube.com/watch?v=cSv0t_52qPg
    http://www.youtube.com/watch?v=3Z2AVhBuZuM

    O seara buna tuturor!
    Miss Butterfly

    RăspundețiȘtergere
  15. Astazi am revazut concertul din 1992. Totul a fost perfect, magic si divin. Sa-l imiti pe Megastar este o blasfemie. Poate ca usor usor, ne vom da seama ca imitatorii nu au nici o valoare si deci nu merita nici o atentie si vom elimina kitsch-ul din viata noastra. Pe 31 Octombrie, la Sun-Plaza se sarbatoreste Halloween-ul. Va veni un impersonator (Robert Alexander Giles)care se va scalambai pe acolo in incercarea de a-l imita pe Michael. Este trist si jignitor pentru Michael Jackson. Sunt convinsa ca vor fi multi care vor casca gura. Ar trebui sa luam atitudine si sa ignoram asemena "talente".

    Elena55

    RăspundețiȘtergere
  16. Multumesc, Corina, dar nu am facut decat sa exprim ceea ce simt....Oricum, ma simt magulita..
    Nadia

    RăspundețiȘtergere
  17. Imitatorii lui MJ sunt k un parfum contrafacut...O scrie pe sticluta Christian Dior...dar pute a fake :))

    RăspundețiȘtergere
  18. Multumesc ,Nadia, pentru raspuns dar nu am facut decat sa constat ceva ce cred ca e evident pentru toti cei ce au citit comentariul tau.Ai talent, stii sa folosesti cuvintele frumos si in 2-3 fraze ai cuprins foarte mult legat de acest subiect.Cine stie sa citeasca in spatele cuvintelor va citi mult mai mult decat trei fraze.
    Ma bucur sa gasesc aici oameni care in mod evident mai citesc cate o carte si pentru care limba romana nu este marea necunosta in ecuatia existentei.Pacat ca specia e pe cale de disparitie.Ce daca nu stiu sa lege doua vorbe?(baieti sau fete) e suficient ca ele sa fie ''fetite tunate '' si ei sa tureze la maxim bolidul primit de la taticu...... si ar mai fi multe de spus .....

    Corina

    RăspundețiȘtergere
  19. http://www.youtube.com/watch?v=esbCZUbQ3sU

    RăspundețiȘtergere
  20. 27 OCTOMBRIE 2009

    LA MULTI ANI TUTUROR !!!

    http://www.youtube.com/watch?v=kRmAvE4m0GM

    Acest film va este dedicat tuturor...
    Si in mod special celor cu care in urma cu un an ...in aceste zile...am impartasit atatea emotii...

    VA MULTUMESC PENTRU TOT...


    MIHAI...
    Ceea ce spui tu...parca ar fi rupt din sufletul si gandurile mele...
    Numai ca zilele astea...mie nu mi-a stat mintea la altceva...:)...doar...27 octombrie...
    Am retrait acea zi...
    Iti multumesc pentru ca ai pastrat comentariile de pe vechiul blog...Pe acolo am tot hoinarit toata saptamana...
    As fi vrut sa postez acest filmulet chiar in dimineata zilei de 27 octombrie...dar al naibii You Tube...si copyright-ul...:))
    Dar am tot mutilat si filmul si muzica...si pana la urma am primit OK-ul...doar ca...am un avertisment...asa incat...nu stiu cat il vor lasa...

    RăspundețiȘtergere
  21. intre MJ si acesti imitatori, este distanta de mii de ani lumina, sunt doua lumi paralele care niciodata dar niciodata nu vor putea avea puncte comune (doar sunt lumi paralele)Substratul care se desprinde din aceste situatii este acela ca acesti oameni isi fac un nume nemeritat si degeaba pe numele si pe urma pasilor lui MJ, lucru care nu este de bun simt ci o blasfemie.Daca MJ nu poate fi incadrat in nici un tipar nici ca om nici ca artist, atunci cum se poate ca acesti "oarecare" sa si imagineze , sa creada, ca macar s ar putea apropia de aceasta zona care se numeste MJ.Zona MJ este doar zona MJ si atat, e intangibila
    Si din nou acelasi cerc vicios; lumea trebuie sa nu dea atentie acestor, nicimacar imitatori de buna calitate, ci sa le dea ce merita, adica indiferenta si nepasare.
    Cred ca oamenii care mai cred in valori niciodata nu vor gandi ca daca vor privi la acesti imitatori isi vor alina aleanul de MJ .Este ca si cand ai spune ca astazi mai exista un Chopin, un Van Gogh,un Mozart,pai nu este posibil, ei au fost ei si atat, asa si MJ, el a fost el si atat
    Deci......... mai goooooooo imitatori care mai sunteti

    FLORENTA....... impresionant ca de fiecare data........MULTUMESC

    Acum vreau sa va invit sa ne intalnim care vreti, si sa pregatim ceva pentru sarbatorile de iarna
    M am gandit sa facem ceva si sa ducem la un azil de batrani mancare si ce s ar mai putea duce in functie de banii care se vor strange si care puteti sa i depuneti in contul afisat pentru monument
    Pentru monument se face ce trebuie ca sa obtinem in continuare actele care mai sunt necesare si credeti ma ca mai sunt o mare gramada de acte
    Adresa la care pot fi contactata este anonimouslost@yahoo.com
    Doresc sa stabilim o intalnire cu cei care vor sa participe, ma refer la cei din Bucuresti iar restul care vor si pot , sa depuna ceva in cont pentru ca ce e depus pentru monument e separat iar actiunile care le face sunt separate

    ZUZA

    RăspundețiȘtergere
  22. Luv him so much...miss him so bad!
    Enjoy!

    http://www.youtube.com/watch?v=gIBbmuSwRoA

    K.

    RăspundețiȘtergere
  23. dar aici nu apar toate comentariile....cum asa???

    RăspundețiȘtergere
  24. In momentul de fata nu exista niciun comentariu neafisat. Si cu ocazia asta vreau sa lamuresc niste… nelamuriri: contul meu de gmail imi anunta comentariile postate. Acolo le citesc si le validez. De la o vreme, insa, google a facut niste modificari in schema de moderare a comentariilor si se intampla ca unele dintre ele sa nu apara pe mail, ci direct in blog, la sectiunea “comentarii” subsectiunea “in curs de moderare”, unde intram destul de rar. Pana m-am dumirit eu cum sta treaba, s-a intamplat ca unele comentarii sa apara cu intarziere, motiv pentru care le cer scuze celor in cauza. Sper sa nu se mai intample. Va multumesc mult, tuturor celor care ma cititi si ma bucur ca sunt destul de multi cei care gandesc la fel ca mine in privinta “impersonatorilor”. Celor care (eventual) au o parere contrara, le recomand doar atat: sa incerce sa-si inchipuie ca sunt in locul lui Michael si ca se vad imitati in halul asta. Eu cred ca oricine s-ar simti la fel de jignit. Dar poate ca ma insel. Sau nu.

    RăspundețiȘtergere
  25. Florenta, multumesc. Mi-ai amintit de un eveniment de care poate ca nu prea as fi vrut sa-mi amintesc, dar daca tot s-a intamplat… Pentru mine astazi se implineste un an de cand am vazut pentru prima data “This Is It”. Si astazi am resimtit aceleasi senzatii, de entuziasm… si tristete… bucurie si iar tristete… magie si din nou tristete… Iar videoclipul tau e minunat, dar nu prea m-a ajutat :) E foarte frumos tributul tau. Si al tau e frumos, K. Multumesc din nou.

    Mica, m-am intrebat si eu de ce apare chipul lui iisus pe genunchiul lui Michael in aceasta pictura. Poate case leaga de simbolistica genunchiului (sau a pozitiei ingenuncheate), care inseamna supunere, umilinta, sacrificiu. Si opinia Niculinei e corecta. Michael a avut intotdeauna incredere in puterea credintei si mi se pare firesc faptul ca Iisus a avut un rol important in viata lui.

    RăspundețiȘtergere
  26. Vă mulţumesc tuturor pentru răspunsuri ! :)

    RăspundețiȘtergere
  27. Anul trecut la aceasta ora , eram in sala de cinema si asteptam cu infrigurare, ca la examene sa inceapa filmul cu MJ.Eram emotionata, eram terifiata de momentul in care teoretic aveam sa ma intalnesc pentru ultima oara cu MJ
    Daca m ar fi pus atunci cineva sa spun ce am vazut, nu as fi fost in stare, eram efectiv ametita, facuta tandari, de fapt nu am vazut nimic, ci doar sorbeam, sorbeam cu nasat fiecare moment cu MJ, se nascuse asa in mintea mea ideea ca acela era finalul, fara sa ma pot gandi ca pot cu siguranta sa l vad pe yt sau in alta parte.Pentru mine , acela a fost finalul
    Am tremurat la propriu tot timpul cat a durat filmul, am trait senzatia ca am fost la ultimul concert live a lui MJ si de altfel asa m am simtit, ca am luat parte la acesta ultima cadere de cortina; am aplaudat frenetic si am iesit cu lacrimile pe obraji din sala de cinema, dar de ce plangeam , nu stiam sa spun; in primul rand cu siguranta plangeam de emotie fara sa stiu daca a fost si durere sau mahnire.
    Abia la cateva zile dupa ce am revazut filmul, am inteles si eu ce se patrecea acolo sau despre ce era vorba in acest film
    si tot cu ocazia acestui film, abia atunci am avut sentimentul ca s a pierdut ceva ce nu v a mai fi niciodata,acea pierdere care te face sa te ghemuiesti de greutatea ei, abia atunci am constientizat ca s a intamplat ceva cu adevarat.
    TII, pentru mine a fost, a insemnat"BUN RAMAS MICHAEL JACKSON" si asta simt de cate ori ascult melodia
    Suntem generatia care a trait in acelasi timp cu MJ, noi suntem cei care am simtit cu adevarat impactul existentei lui dar si impactul disparitiei lui; cred ca tot noi cei de azi vom fi cei care nu ne vom satura niciodata de el si tot noi vom duce cu noi pana la sfarsit dorul, magia si mostenirea lui
    Cei de dupa noi, vor sti si vor aprecia mostenirea MJ dar nici unul nu va simti si nu v a trai ceea ce am trait si traim noi
    Durerea care a lasat o in urma lui este comparativa cu mostenirea, e mare, e foarte mare, e extrem de mare
    spuneam azi cuiva ca niciodata nu m am gandit ca as putea sa mi asimilez atat de mult pe cineva strain(in sensul ca nu imi este ruda)incat sa ajung sa ma doara sufletul cand ma gandesc la acea persoana, dar MJ mi a dovedit contrariul penru ca despre el este vorba, a devenit parte integranta a gandirii si a sufletului meu
    Atat cat imi este permis si fara sa am curajul sa ma gandesc ca as putea atinge vreodata aceasta zona, viata mea se desfasoara si pe coordonate MJ
    Asta inseamna iesirea din tipare in cel mai bun sens al cuvantului, sa reusesti sa i faci pe cei de langa tine , macar o secunda, in viata lor sa si doreasca sa fie mai buni pentru ca tu esti bun
    Acesta este MICHAEL JACKSON
    ZUZA

    RăspundețiȘtergere
  28. Multumesc Mihai,f. adevarat ceea ce ai scris in prima parte,referitor la impersonatori, Michael e unic in tot ceea ce a creat..iar analiza tabloului din cea de-a doua parte e foarte interesanta,Michael iubea mult copilasii si pe Bubbles.. Florenta,e minunat filmuletul pe care l-ai creat,ce amintiri...Multumesc. K,deasemenea f. frumos video-ul tau..Zuza,e o idee f. buna cea pe care ai propus-o, voi mai depune luna viitoare.

    Va imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  29. Sunt perioade cand, mai mult ca altadata, amintiri se invalmasesc in minte, sentimente se inghesuie-n suflet, bucurii sau tristeti iti fac inima sa tresalte sau...sa doara...Perioade ce se-nvart in jurul anumitor date, cum ar fi....28..29 octombrie 2009....ora 5(dimineata), e intuneric si ploua...o gara, un tren, oameni grabiti sau nu, sunt absenta la tot ce se-ntampla-n jurul meu...300 de km.. mi-e gandul doar la el...ma copleseste tristetea, dar...trebuie sa-l vad. El e acolo, m-asteapta...sa-mi zambeasca, sa ma-nvaluie cu magia lui...sa-mi lase-n grija planeta.........

    La fel ca multi dintre voi, zilele acestea le-am simtit mult mai apasatoare. In jur e numai…Michael. Si-un dor imens.

    Intr-o astfel de stare mi se amplifica furia si dezgustul ce le am pentru “impersonatori”. Sunt in asentimentul tau, Mihai, cu absolut tot ce-ai scris despre ei, poate mai putin cu… ”balta de mazga”. Pentru furt de identitate, ai fost chiar prea generos !
    Ca de fiecare data, bine documentat, bine justificata propria-ti parere, iar acum si cu un ”AS” in maneca: insasi parerea lui Michael despre ei. Niste papagali!
    Pe langa faptul ca ”oferta” lor este un surogat(imitatie frauduloasa, rezultat al unei contrafaceri, falsificare) din artistul Michael, n-au inteles cel mai elementar lucru, acela ca nu poti separa artistul de omul Michael. Iar omul Michael inseamna, pe langa muuulte altele, IUBIRE. Si IUBIREA nu se copiaza!

    Noapte linistita, draga iubitorule de Michael Jackson, oricare ai fi si oriunde te-ai afla!

    RăspundețiȘtergere
  30. Mihai, multumesc pentru faptul ca ne tii mereu in priza cu cate un subiect nou, care a fost candva o sugestie si cand ne asteptam mai putin...parerea ta ferma in legatura cu imitatorii lui Michael:)...ce ironie...de parca acest lucru ar fi posibil.
    Florenta,multumesc si tie ca n-ai disparut din nou cu lunile dupa o postare. Esti atat de talentatata, mi-ai reamintit cum anul trecut in aceasta perioada citeam cu nesat orice impresie despre "This is it", deoarece in orasul meu nu mai e nici un cinematograf. Videoclipul...ce sa spun...Grozav. Te-ai gandit la noi,asta-i clar. Deci...sucriflor...thanks again!
    ioana

    RăspundețiȘtergere
  31. Felicitari Asociatiei Michael Jackson's Human Nature pentru actiunea "777 de copaci în memoria lui Michael Jackson"

    http://www.mjhnfanclub.ro/?p=518

    RăspundețiȘtergere
  32. Michael Jackson and Gavin Arviso at Neverland

    http://www.youtube.com/watch?v=meC0tzhC20k&feature=sub

    RăspundețiȘtergere

AVERTISMENT!

Orice comentariu care contine limbaj jignitor la adresa autorilor blogului, a cititorilor sau a comentatorilor sai, va fi expediat in Zona Fantoma, sa-l caute pe Generalul Zod :)