joi, 16 septembrie 2010

GHOSTS (Partea I)

...





Ghosts este un scurt film muzical, conceput de Michael Jackson, împreună cu scenaristul Mick Garris şi scriitorul Stephen King şi regizat de specialistul în efecte speciale Stan Winston. Conţinând trei melodii, în ordine: “2 Bad”, “Ghosts” şi “Is It Scary”, filmul, lansat în 1996, are o durată de aproape 40 minute şi ni-l prezintă pe Michael în toată splendoarea talentului său, atât de solist şi dansator, cât şi de actor.

Un ţinut înfricoşător, deprimant şi întunecos, a cărui linişte nu e tulburată decât de ţipătul unui corb, se află la marginea unei comunităţi, al cărei nume se vede pe o plăcuţă de lemn scorojită pe care scrie: “Welcome to Normal Valley” (“Bine aţi venit în Valea Normală”) , iar dedesubt: “Regular people” (“oameni obişnuiţi”). Un grup de “oameni obişnuiţi”, în frunte cu primarul, vine hotărât, în toiul nopţii, cu torţe aprinse, dinspre Valea Normală, îndreptându-se către casa mare, plasată în mijlocul terenului înconjurat de ceva care seamănă cu un cimitir părăsit. Pe zidul casei, în loc de număr, scrie “Someplace else” – cu alte cuvinte, oriunde altundeva în afară de “Valea Normală”. Se opresc în faţa porţii; un puşti întreabă: “De ce nu-l lăsăm în pace?” iar altul: “Nu a făcut rău nimănui; n-ar fi mai bine să plecăm?” Fratele lui mai mare îi dă o palmă în cap şi îi spune să-şi ţină gura. Mama lor îl loveşte, cu acelaşi gest, pe fratele cel mare şi îl admonestează. Secvenţa asta trebuie reţinută, pentru că se va repeta mai târziu, în faţa lui Michael. Ca de obicei, atunci când e vorba de Michael şi de creaţiile sale, totul este extrem de bine gândit, scenariul e impecabil, despre regie nu am cuvinte; fiecare gest, fiecare replică, fiecare lucru e la locul lui şi fiecare dintre ele are o semnificaţie. Nimic nu e întâmplător, nimic nu e de umplutură. Dispreţuitor şi arogant, primarul răspunde: “E un nebun periculos. Nu are ce căuta în oraşul ăsta, unul ca el.” “Nebunul periculos” e Maestro Michael Jackson, care trăieşte solitar în casa mare şi veche din acel ţinut părăginit.

Nu ştiu câtă lume cunoaşte faptul că Michael a început lucrul pentru Ghosts încă din 1993, iniţial colaborând numai cu scenaristul Mick Garris. Îşi dorea să reitereze ideea din “Thriller” şi să creeze un nou videoclip, mai grandios şi mai interesant – pentru că, nu-i aşa, “următorul trebuie să fie mai bun decât precedentul”, după cum afirma el însuşi, foarte corect, dealtfel. Ghosts trebuia să fie un film care să promoveze lung-metrajul “Valorile Familei Addams” (lansat în 1993), dar după izbucnirea scandalului Chandler, producătorii nu au mai vrut să asocieze imaginea filmului cu cea a lui Michael Jackson. Apucaseră să filmeze două săptămâni şi nu ajunseseră la părţile muzicale, când au întrerupt lucrul la Ghosts. După o vreme, Michael s-a întors la Ghosts, i-a cooptat pe Stephen King şi pe Stan Winston şi împreună au dus proiectul la capăt. Varianta finală diferă de cea iniţială, evident; pentru că între timp Michael fusese umilit, rănit, târât într-un scandal josnic, amplificat până dincolo de limita suportabilului de către media, care a culminat cu un proces pe măsură şi din care Michael a ieşit achitat, dar cu sufletul fărâme. Nu ştiu cum arăta Ghosts în varianta din 1993, dar cea finală este o replică usturătoare dată celor care l-au acuzat, bârfit, hăituit degeaba; o palmă grea peste obrazul gros al ipocriţilor şi al bigoţilor care pozează în cetăţeni onorabili, cinstiţi şi credincioşi, dar în realitate sunt fix pe dos. Primarul din Ghosts este reprezentantul sistemului şi corespondentul procurorului districtual Tom Sneddon. Cred că toată lumea şi-a dat seama că de el e vorba. De ce Michael a ales să joace rolul primarului, ar putea avea mai multe explicaţii plauzibile. Îi plăceau deghizările, îl amuza să fie transformat în diferite personaje, adora să nu fie recunoscut (şi, într-adevăr, machiajul e fantastic de bine realizat). Apoi, l-a ridiculizat atât de mult, încât, faptul că în spatele primarului alb, arţăgos şi penibil, se afla un afro-american, a mai atenuat din eventualele porniri rasiste. Şi, nu în ultimul rând, cred că lui Michael i-a făcut plăcere să-l maimuţărească el însuşi pe primarul-Sneddon. A fost felul lui de a se răzbuna.

Primarul, laolaltă cu cei câţiva adulţi care intră pe poarta casei lui Maestro, vor să-l alunge din zonă. De fapt, cel care îl vrea plecat e primarul, ceilalţi nu par a fi mai mult decât nişte marionete fără voinţă, târâte în povestea asta de domnu’ primar, care nu-şi doreşte decât să fie încoronat erou pentru că reuşeşte să scape oraşul de o ameninţare care nu există decât în capul lui cel pătrat. Maestro era un tip singuratic, excentric dar inofensiv, care nu-şi părăsea teritoriul, dar care îi amuza, din când în când, pe copiii care îl vizitau, curioşi, cu diverse trucuri nevinovate. Unul dintre copii i-a povestit mamei, care i-a spus primarului, iar acesta (simţindu-şi, probabil, ameninţată poziţia de leader local), a organizat la repezeală o mobilizare de forţe, cu scopul declarat de a-l alunga pe Maestro din oraş.

Poarta imensă se deschide singură. Oamenii sunt înfricoşaţi. Puştiul cel mic spune că acolo sunt fantome. Fratele mai mare iar îi trage una în cap şi-i spune că nu există fantome. Mama îl trosneşte pe fratele mai mare şi-i spune să nu mai dea în cel mic. Primarul e de aceeaşi părere cu fratele mai mare şi, când unul dintre copii afirmă că el crede în fantome, îi spune: “Îţi voi dovedi, copile.” Uşile din interiorul casei se deschid pe rând, iar localnicii ajung, în sfârşit, în faţa “Monstrului”. Îmbrăcat într-o pelerină neagră, cu glugă şi faţa acoperită de o mască stil craniu, Maestro apare din umbră, îngrozindu-i pe cetăţeni. Când îşi ia masca de pe faţă şi văd că arată ca un om normal, localnicii răsuflă uşuraţi.



Maestro: V-am speriat? [Oamenii dau din cap, îngânând că da. Puştiul cel mic, care l-a recunoscut, îi face semn cu mâna: “Salut!”]
Primarul: Pe mine nu m-ai speriat. Poate că i-ai speriat pe ei, dar pe mine nu.
Maestro: [cu o ironie fină] Ce păcat, nu-i aşa? Cred că data viitoare va trebui să mă străduiesc mai mult.
Primarul: Nu va exista “data viitoare”.
Maestro: Nu zău?
Primarul: Zău.
Maestro: Şi de ce, mă rog?
Primarul: Vrem să te cari din oraş. Noi avem un oraş frumos, normal, cu oameni normali, copii normali... Nu avem nevoie de ciudaţi ca tine care să spună poveşti cu fantome.
Maestro: Aşadar, nu crezi în fantome?
Un puşti: Eu cred.
O femeie: Şi eu.
Altă femeie [către Maestro, dojenitoare]: Vezi ce-ai făcut? Nu ţi-e ruşine? Tinerii sunt uşor de impresionat.
Puştiul cel mic: Arată-ne nişte trucuri!
Fratele mai mare: Ţine-ţi gura! Asta trebuia să fie secret. [îi trage una în cap]
Mama: Nu-ţi lovi fratele! [îl pocneşte pe fratele mai mare şi imediat după aceea, ea e lovită de o palmă nevăzută]


În acest prim dialog, avem câteva elemente-cheie:

1. Primarul îl vrea pe Michael afară din oraş (aceeaşi poveste ca şi cu procurorul Sneddon, căruia Michael i-a stat în coastă, de când a cumpărat Neverland).

2. Trucurile magice pe care Michael le arată copiilor sunt un secret care nu trebuie dezvăluit părinţilor, la fel ca jocurile inocente cărora adulţii, rupţi definitiv de farmecul copilăriei, le-ar altera sensul şi pe care le-ar face sa pară prosteşti (paralela cu relaţia dintre Michael şi Chandler).

3. Mama care îşi loveşte copilul e altoită (e atenţionarea lui Michael, că nu accepta să vadă copiii răniţi, în niciun fel, de adulţi).




Primarul: Eşti nebun. Eşti ciudat. Şi nu-mi placi. Sperii copiii ăştia, trăind aici, de unul singur.
Maestro: Nu sunt singur… Ai dreptate, îmi place să sperii oamenii, dar e numai o distracţie. Vouă, copii, nu vă place când eu... ştiţi voi... [copiii dau din cap că da]
Primarul: Ei bine, distracţia s-a terminat. Du-te înapoi la circ, ciudatule! Fă-ţi un bine şi nu ne obliga sa folosim forţa, OK? Pentru că o vom face, dacă va trebui.
Maestro: Încerci să mă sperii, nu-i aşa? Uite cum facem: vom juca un joc. Vă plac jocurile? Alo! E timpul pentru jocuri! [copiii se bucură] Primul dintre noi care se sperie, va trebui să plece, de acord?
O femeie: Eu plec de-acuma!
Primarul: Nu mă joc cu ciudaţii.
Maestro: Nu e nevoie să fii grosolan.
O femeie: Sunt de acord, nu trebuie să fim grosolani, ai o casă foarte drăguţă, noi am venit să-ţi urăm bun-venit în oraş, iar acum trebuie să plecăm, aşa că, te rog, putem să plecăm? [Maestro face un semn şi femeia tace]
Primarul: Ai de gând să te cari, sau e nevoie să te oblig?
Maestro: Tu chiar încerci să mă sperii... Cred că nu am de ales. Cred că va trebui să te sperii eu pe tine. Ia spune, asta ţi se pare înspăimântător? [se strâmbă, aşa cum face atunci când îi amuză pe copii; puştii încep sa râdă, pentru că ştiu trucul]
Primarul: E ridicol! Nu e amuzant!
Maestro: Bine, bine... dar asta? [se strâmbă din nou] Te-am speriat?
Primarul: Ai auzit ce-am spus? Ciudatule… e timpul să pleci de-aici.
Maestro: Dar asta, te sperie? [Îşi apucă faţa şi o trage cu degetele, ca şi cum ar fi din gumă. Toată lumea e îngrozită, inclusiv copiii, care nu văzuseră încă trucul ăsta. Maestro îşi scoate faţa, ca şi cum ar fi o mască, şi rămâne doar craniul. Oamenii se bulucesc spre uşă, dar aceasta li se închide în nas. Maestro îşi sparge craniul cu pumnii şi îşi recapătă faţa. Deja e enervat. Un adult, mai slab de înger, începe să plângă].
Maestro: Aveţi de gând să plecaţi undeva?.. Alo!.. E prea târziu. Sunteti oaspeţii mei. Apropo, v-am spus că nu sunt singur? Faceţi cunoştinţă cu familia. [Începe să arunce nişte mingi lichefiate spre colţurile încăperii, din care apar, pe rând, un grup de zombi îmbrăcaţi în costume de epocă, care fac câte o reverenţă şi-şi ocupă poziţia. De acum, începe aventura propriu-zisă]



(va urma)





Vreau să închei această primă parte cu o parte din interviul dat de scenaristul Mick Garris în iulie 2009:

Mi-a frânt inima să văd ce s-a întâmplat cu el. A fost întotdeauna foarte fragil, avea probleme mari cu somnul. Mă făcea să mă gândesc la cântecul lui Don McLean despre Vincent Van Gogh. Lumea poate fi dezgustătoare, rea, iar Michael nu avea nici măcar o sămânţă de răutate în el. Era foarte sensibil şi plăcut. Şi ceea ce multă lume nu realizează, este cât de isteţ era şi mai ales cât de amuzant putea fi. Era un tip foarte spiritual şi cu un talent exploziv.

Una dintre primele mele întâlniri cu el a fost în New York, unde avea un penthouse în Turnurile Trump. Era foarte singuratic. M-a dus la fereastră, mi-a arătat Fifth Avenue care se întindea jos şi mi-a spus că ar da orice ca să se poată plimba, pur şi simplu, pe acolo şi să intre în magazine. Apoi l-am vizitat în Orlando şi am fost surprins să văd că eram singurul din preajma lui, în afară de angajaţi. Am fost numai eu cu el timp de două zile. Nu cred că avea prea mulţi prieteni apropiaţi, adică oameni care să nu vrea ceva de la el.

Amintirea mea cea mai profundă despre el este legată de momentele când râdea. Când Michael râdea, când obţineai de la el mai mult decât un chicot ascuns cu palma, era grozav. Adora să râdă, şi era nostim să-l tachinezi cu eleganţă. Cred că una dintre amintirile favorite este din perioada când pregăteam Ghosts. Filmam o scenă şi, dacă voiam să mai tragem o dublă, îi spuneam “De data asta o să iasă”, imitându-l pe Bullwinkle (n.t. un elan, personaj de desen animat). Prima oară când am făcut asta, el a râs şi a râs... Apoi îmi cerea mereu, chiar dacă scenele ieşeau bine: “Mick, fă ca Bullwinkle!” Aşa mi-l amintesc eu pe Michael.

Sper ca Ghosts să fie lansat pe DVD acum. A costat mult, şi nu a fost lansat niciodată în SUA. A plătit şi Michael pentru el, din buzunarul propriu, aşa că nu ştiu cine are acum drepturile de autor. Dar cred că publicului i-ar plăcea filmul. S-au făcut multe modificări, de la perioada în care am lucrat eu la el (1993) şi până când a fost terminat (1996), dar chiar e o realizare. Mi-ar plăcea să-l văd în standuri. Singura copie pe care o am, e de la un magazin de muzică din Hong Kong şi e în formatul vechi, VCD. Ghosts merită mai mult de atât.


(Mick Garris, 2009)


...

26 de comentarii:

  1. Waw......... daca as putea sa ma spun ceva. dar oare ce?
    doar pot sa mai spun ca imi e dor de Michael,ca mi e dor de zambetul lui care este unic si fara egal, dezarmant,ca imi e dor de chicotelile lui, de simplitatea si de complexitatea lui, da descoper in aceste postari alt si alt om si artist, de fapt alte si alte calitati pentru ca in fiecare postare am mai descoperit cate ceva, ca acest om realmente te face sa l iubesti sa doresti sa fi macar in preaja lui daca nu aproape de el, ca te transforma,, ca te face sa vezi lumea cu alti ochi, ca ti doreti in disperare sa petreci 5 minute in preajma lui si dupa aceea sa spui ca l ai atins pe Dumnezeu, ca te face sa ti dai seama ca e posibil sa existe si astfel de oameni, desi a existat doar unul si acela a fost MJ , totusi inseamna ca se poate si parca ar da speranta ca nu e imposibil si ca nu e totul pierdut, ca nu o sa ne dam seama ce am pierdut, ce a pierdut lumea,ca intredevar este magicianul de care lumea are nevoie, ca emana numai iubire multa fara margine, ca este universala iubirea lui la scara universala
    ca daca ai petrece 5 minute in preajma lui ai putea afirma fata tagada ca ai atins fericirea care de altfel nu poate dura mai mult de 5 minute, ca dupa un astfel de comentariu si parerea,simti ca esti alt om, ca te ai transformat, ca te a atins cu bagheta lui magica, ca dincolo de artistul cu care ne am obisnuit si care a fost, este si v a fi fara egal, MJ a fost un om fara egal, fara a putea exista grad de comparatie intre el si alt om din intreaga lume
    MICHAEL, STI TU CE GANDESC SI SIMT EU , E DOAR INTRE NOI DOI.......
    ZUZA

    RăspundețiȘtergere
  2. Mihai, m - ai lasat fara cuvinte . Filmuletul Fantomele l -am vazut de nenumarate ORI si de date perle fiecare il revad Cu aceeasi placere . Si Intr - adevar , Nu Pacat ca o Fost lansat pe DVD. În acest film, numai si nu, se Vede geniul acestui OM . Se Vede placerea de o povesti , placerea de SE juca . Se Vede ca pentru el crearea unei Noi melodii Nu era o simpla punere în Scena , ci o poveste . O poveste pe vroia pasă atât de impartaseasca tuturor . Cu Bune, rele Cu. În epoca perle fiecare melodie o farama DIN sufletul lui , DIN CEEA ce el era in esenta . El mereu un copil ramas ONU, suflet Cu PUR. Si Nu o Asta filate în Nume de Rau . Nu Pacat ca multi l -au inteles .
    De multe ORI adultii incearca sa strice Universul COPIILOR Cu multe reguli aberante , prejudecati Cu multe . Dar uita CEA Mai Regula simpla . Sa iubesti Cu toata fiinta ta . Sa te bucuri de lucruri marunte Cele mai , sa razi DIN tot sufletul .
    Nu demult , am vazut la TV initiativa unor Tineri de o invita adultii la joaca . Mi s -a parut o idee extraordinara . O terapie principiile joaca pentru un Trece Mai usor peste grijile cotidiene , peste stresul acumulat peste zi.
    Ce sa zic Mai ? Intr - adevar Dumnezeu ne -a aratat ca ne iubeste daruindu -ni -l pe Michael . Dar cati au pair observat Asta ?
    Mariana

    RăspundețiȘtergere
  3. http://www.youtube.com/watch?v=IwdP1p5Zjrs

    :-)

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu comentez doar atat si sper sa nu par deplasata si sa te sperii Mihai....TE IUBESC!!!!!! :))...sunt PAF si para PAF si extra PAF :))
    Nici nu ma asteptam la o asa surpriza!!! Mai rau ca un copil car eisi asteapta acadeaua...astept eu continuare.
    Iti supermultumesc pentru ceea ce faci aici, pentru acesta familie a noastra.

    Despre scurtmetrajul...cuvintele mele ar fi eclipsate in total de acest filmulet...asa ca in loc sa citeasca careva ce as scrie eu, mai bine se mai uita "once again" la video...


    Va pup,
    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  5. Subscriu fiecarui cuvintel scris de catre mitzu...altceva, zau ca nu as mai putea spune:D!

    Mihai...you're the MAN! :)

    Thank You! Thank You! Thank You!

    RăspundețiȘtergere
  6. wow...speechles...superb...de fiecare data aflu cate ceva nou despre proiectele lui, despre acest om minunat...incredibil...Mihai trebuie sa ti spun ca ma bucur foarte tare ca te ai decis sa scri despre acest filmulet...poate mai incolo, daca imi fac curaj, o sa mai scriu ceva, dar acum trebuie sa va povestesc ceva...aseara am intalnit un baiat din Senegal si la un moment dat s a auzit MJ la radio...imediat acesta a inceput sa danseze si ma uitam la el ca la felul 10...si ce mi zice...ooo...de ce nu dansezi pe muzica lui Michael?...el e cel mai tare...eram deja impresionata, canta...se bucura mai rau ca mine...la care arunca bomba...sti...eu l am intalnit pe Michael...personal...am stat fata in fata cu el...e incredibil...la care nu mi mai reveneam din soc...eram deja fascinata...povesteste mi tot, am zis catre el, mi a zis ca era atat de modest, a vrut sa faca pe plac la toata lumea, sa dea mana cu toti, autografe, doar ca cei de la paza l au cam luat in graba si el vroia doar putina liniste deoarece era la Vatican
    Nu stiu daca am scris ceva coerent aici, sper ca se intelege ceva din ce am zis...sunt atat de bucuroasa...

    RăspundețiȘtergere
  7. M-a incantat in mod deosebit savoarea cu care intrpreta rolul si se juca efectiv ...se transpunea total si personajul era el insusi...Pur si simplu extraordinar....

    Nadia

    RăspundețiȘtergere
  8. Mihai, ma bucur mult ca ai inceput sa analizezi filmul "Ghosts" si iti multumesc! Prima parte, exceptionala, la fel ca si cele ce vor urma, cu siguranta. Imi place cum ai sfarsit postul, cu acel interviu, e incredibil ceea ce simt toti cei care i-au fost alaturi, un om cu un suflet atat de frumos , ce momente de neuitat a trait Mick Garris, zambetul lui Michael pur si simplu iti lumineaza ziua. Iar despre Ghosts pot spune ca e o incantare sa-l vad si sa-l revad, talentul lui Michael e incomparabil, depaseste nenumarate efecte speciale din alte filme ce nu transmit nimic..

    Va imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  9. O lume de basm, un scenariu provocator, decoruri fabuloase, muzica ... dans ... coregrafie… machiaj ... SUPERB ...
    Michael intr-o tinuta de o simplitate si de o eleganta coplesitoare, fascinant si fermecator, mai mult decat in oricare alt film.
    In acest film, Michale m-a convins si de talentul sau actoricesc urias.
    O replica geniala data ‘lumii’ meschine in care traia si in care traim cu totii.
    Pacat ca acest film este foarte putin cunoscut.

    Foarte frumoase gandurile lui Mick Garris.
    Nu sunt de acord cu afirmatia sa cum ca Michael era o persoana 'fragila'.
    Sensibil DA, dar extrem de puternic, in nici un caz fragil.

    Mihai tu este Michael?
    Da-mi voie sa ma inclin in fata talentului, inteligentei si generozitatii tale.
    Multumim frumos!

    RăspundețiȘtergere
  10. What a mysterious man he was, Michael I mean. Not strange, but mysterious. Because people don't understand mystery and magic anymore, they tag it weird, strange, bizarre. What people can't understand, people disregard. They didn't understand MJ and the magic he brought along. While people, we, you and I, kept on living our "normal", magic-free lives.

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc! Multumesc! Multumesc!
    doar atat pot sa spun...

    Va imbratisez cu drag pe toti!

    RăspundețiȘtergere
  12. Michael Jackson-Making of GHOST-VH1 Special

    1. http://www.youtube.com/watch?v=bRO7l2AkTIg&feature=related
    2. http://www.youtube.com/watch?v=ljVZWM_ynAY&feature=related
    3. http://www.youtube.com/watch?v=eNV9S6g0Vb8&feature=related

    Cristina

    RăspundețiȘtergere
  13. FOARTE IMPORTANT SI URGENT!!!

    NESSMA TV Tunisia a transmis aseara, de la 23.15 ora Romaniei,concertul sustinut de Michael pe 7 octombrie 1996 in Tunisia, in cadrul HIStory World Tour. Concertul se va difuza in reluare astazi, 19 septembrie, de la orele 19.00 (ora Romaniei).
    Nu m-am lamurit inca bine cum se poate viziona. Am primit un e-mail de la mjjforum.it in care scrie ca ei il transmit in direct, aici: http://www.mjjforum.it/streaming.
    De asemenea, am vazut ca Nessma Tv se poate urmari pe internet, probabil ca mai trebuie instalat ceva, fiindca deocamdata la mine nu se vede bine.

    Anca

    RăspundețiȘtergere
  14. Pana la urma, azi nu a mers noul server si au revenit la cel de ieri care se vede ceva mai prost. Acum il urmaresc aici:

    http://it.justin.tv/vt004#/w/401093312

    Se va retransmite si maine, de la 21.30.

    Anca

    RăspundețiȘtergere
  15. D-RA/D-NA ANCA vreau sa va multumesc ca azi mi-ati facut o mare bucurie,am vazut concertul lui M.J.din TUNISIA,ma dat pe spate la propriu.
    Cat despre postarea D-LUI MIHAI ce sa mai zic decat ca astept si partile 2,3,4

    RăspundețiȘtergere
  16. Mihai,tocmai ne-am intors de la mare.
    Sunt impresionata de ce am citit aici.Am urmarit tot ce ai scris,si trebuie sa recunosc,vad cu alti ochi,cand explici tu ceea ce era evident,dar saream peste detalii importante.Tu ai un stil foarte diferit de a aborda lucrurile si sa ne faci si pe noi sa le intelegem;eu deja am inceput sa ma "uit" altfel la Michael si la ce face el.Sti ce am descoperit in prima parte a filmului?Ca pana sa intre in casa lui Michael vecinii cei rautaciosi,imaginile sunt alb negru,dar cand se deschide usa unei incaperi imaginea devine color.Si trasul palmelor peste cap nici nu am retrinut-o,daca nu spuneai tu!Si atatea altele,pentru care iti sunt recunoscatoare ,multumesc ca ma faci sa-l inteleg pe Michael,in primul rand pentru ca traduci in romaneste.

    Desi trebuia sa mai stam inca 4 zile in frumosul tau oras de la malul marii,am fost nevoite sa ne intoarcem mai devreme,dar cu ocazia asta am avut sansa unica poate, sa o vedem si sa o cunoastem pe Jennifer Batten,chitarista frumoasa si talentata a lui Michael.
    Pe 18 septembrie a fost"Ziua chitarelor" la a treia editie,la care am fost si noi de la ora ll la ora 24,intr-un maraton aproape non stop in care am ascultat pe unii din cei mai buni chitaristi ai momentului.

    Bineinteles vedeta a fost Jennifer,care acum este o doamna foarte frumoasa si modesta,prietenoasa si amuzanta.Recitalul ei a luat la un moment dat un alt traseu,din cauza gestului facut de fanii lui Michael,de fapt este vorba de cei care au dansat The Drill,care i-au adus cateva zeci de fire de trandafiri rosii pe care i le-au dat pe rand,dupa care s-au fotografiat si s-au imbratisat cu ea.
    Un moment care cuprindea melodii cantate de Jennifer la chitara,melodii ale lui Michael,a fost dedicat acestor fani ai lui ,prezenti in sala,inca de dimineata.
    A fost foarte frumos tot festivalul,am ascultat niste oameni foarte talentati,si nu mi-as fi inchipuit niciodata ca voi rezista atatea ore la un concert de asemene intindere.Dar a fost ceva deosebit si a meritat.

    Abia astept partea a doua la postarea ta Mihai .

    Pana atunci va sarut cu drag pe toti,

    Liliana

    RăspundețiȘtergere
  17. Pur si simplu mi se rupe sufletul in bucati...
    rig.veda

    RăspundețiȘtergere
  18. Am gasit acest articol pe blogul lui Karen Faye. Mi se pare foarte personal. Poate o sa-l gasiti si dumneavoastra interesant si sa-l traduceti. O sa vedem inca un sacrificiu pe care Michael Jackson l-a facut pentru a ne bucura pe noi. A ales publicul, fanii, lumea care l-a ranit in locul credintei sale.
    rig.veda

    http://karenfayeblog.com/

    RăspundețiȘtergere
  19. Fain, multumiri, un singur lucru de adaugat ,Michael nu a avut nici un proces in 1993 dar ca a suferit asta este sigur dupa acea umilitoare perchezitie corporala.

    RăspundețiȘtergere
  20. D-RA Anca acum sunt pe htpp://it.justin...si ne este nici un concert cu M J.,cred ca ati fost informata gresit!!!nu ne mai induceti in eroare daca nu stiti sigur ceva!!!

    RăspundețiȘtergere
  21. Concertul a fost transmis pe 18 si 19 septembrie. Am vazut clar in programul lor ca urma sa fie in reluare si pe 20 septembrie, de la orele 21.00. Se pare ca intre timp s-au razgandit si a fost in noaptea de 19 - 20, de la 01.30. Am anuntat imediat ce am aflat. Imi pare rau daca am nemultumit pe cineva. Am incercat, ca si de alte dati, doar sa fac o bucurie celor care il iubesc pe Michael. Alta data nu o s-o mai fac.

    Anca

    RăspundețiȘtergere
  22. Si ca sa nu raman totusi datoare, pentru toti cei care nu l-au putut urmari din cauza incurcaturilor si a timpului prea scurt (cu scuzele de rigoare), o pot face aici:

    http://www.megavideo.com/?d=HSV7TY0F

    Din pacate, nu a fost live...

    Anca

    RăspundețiȘtergere
  23. Ce surpriza minunata mi-ai facut Mihai!Ador melodia si clipul e perfect.Eu imi pun o intrebare:oare Sneddon a vazut filmuletul?Sper ca da.Dar oare l-a dus capul sa inteleaga?

    RăspundețiȘtergere
  24. D-ra/D-na ANCA vreau sa-mi cer iertare pt. cuvintele putin rautacioase pe care vi le-am spus acum cateva seri dar eram nervoasa pt. ca asteptam cu sufletul la gura sa vad acel concert,cu o seara inainte nu apucasem sa vad decat sfarsitul de aceea eram suparata,dar apoi lam vazut cap coada pe acel site lasat de DVS.
    INCA O DATA IERTARE DACA V-AM SUPARAT.

    RăspundețiȘtergere
  25. D-ra sau d-na Anonim din 23 septembrie, 20:44,

    Nu m-am suparat, dar am fost a nu stiu cata oara dezamagita intrand pe acest blog. Daca am continuat sa o fac, a fost pentru postarile lui Mihai. Cuvintele sunt prea putine si prea insignifiante pentru a-mi exprima aprecierea pentru munca si talentul sau. Insa sunt atatea orgolii si atat de putina toleranta, incat stau si ma intreb cateodata daca cei care afirma ca il iubesc pe Michael nu au reusit sa invete inca nimic de la el.
    Pasiunea mea pentru idolul nostru comun este veche (aveam aproape aceeasi varsta); in timp, am adunat o multime de materiale rare, si inca mai apar. Dar parca nu ma pot bucura pe deplin de ele singura; imi face placere sa vi le impartasesc si voua. Intru pe multe forumuri MJ de pretutindeni si am vazut ca lumea se bucura pur si simplu de orice postare, si, crede-ma, nu intra niciodata in conflict, chiar daca exista divergente de opinie sau alte "motive". Dar probabil ca si asta face parte din spiritul romanesc...
    Si ca sa iti dovedesc ca nu m-am suparat, sper sa iti fac o surpriza placuta: un medley rar cu The Jacksons din emisiunea Freddie Prinz Show in care Michael interpreteaza You've Got A Friend si You And Me Against The World. Si ce interpretare!!! Iar acum, dupa toate cate i s-au intamplat, versurile parca au o cu totul alta semnificatie...

    http://www.megavideo.com/?d=CB2UMSNZ

    Felicitari si mii de multumiri Zuzei!

    Anca

    RăspundețiȘtergere
  26. mie dor de Michael si de concertele nebune care le sustinea Acum dupa aprope 2ani dela disparitia lui inca nu imi vine sa cred ca a plecat pusisiplu Michael TE VOI IUBI MEREU

    RăspundețiȘtergere

AVERTISMENT!

Orice comentariu care contine limbaj jignitor la adresa autorilor blogului, a cititorilor sau a comentatorilor sai, va fi expediat in Zona Fantoma, sa-l caute pe Generalul Zod :)