vineri, 20 august 2010

Thomas A. Mesereau, Jr.

...


Apărându-l pe Michael


1 iulie 2009


Procesul lui Michael Jackson a fost unic. Au fost mai mulţi jurnalişti transmiţând desfăşurarea procedurilor, decât la procesele lui O.J. Simpson şi Scot Peterson luate la un loc. Când s-au anunţat verdictele, oamenii din fiecare capitală a lumii erau cu urechile şi ochii lipiţi de radiouri, televizoare si computere. Regele Pop era mai popular decât oricine, inclusiv decât Elvis Presley.

Jay Leno, Chris Tucker, Macaulay Culkin, George Lopez şi alte celebrităţi mai puţin cunoscute, au depus mărturie. Larry King a depus mărturie în afara prezenţei juriului. Procesul a durat cinci luni şi a avut mai mult de 140 martori. Transmisiuni 24 de ore din 24, actori care jucau şi rejucau secvenţe din proceduri, au accentuat popularitatea procesului.

Când ferma Neverland a fost supusă raidului de către mai mult de 70 poliţişti din Santa Barbara, în noiembrie 2003, eu mergeam cu maşina dinspre California de Nord către Los Angeles. Tocmai încheiasem o vacanţă de nouă zile şi eram gata să-mi reiau pregătirile pentru procesul de crimă intentat lui lui Robert Blake, şi care era programat să înceapă în februarie 2004. Telefonul a început să sune întruna cu cereri înnebunite să mă duc la Las Vegas şi să-l apăr pe Michael. Am refuzat, pentru că nu puteam face faţă la cele două cazuri în acelaşi timp.

După ce a inceput selectarea juraţilor în cazul Blake, eu şi clientul am avut o neînţelegere gravă pe care judecătorul Darlene Schemp nu a putut să o soluţioneze. A fost îndurătoare şi mi-a acceptat moţiunea de retragere. Nu după mult timp, Randy (Jackson) m-a sunat din nou, ca să mă întrebe dacă îl voi apăra pe fratele său. Am zburat în Florida, unde l-am întâlnit pe Michael Jackson pentru prima oară.

Când am ajuns, Michael şi Randy mi-au spus că vorbiseră cu Johnnie Cochran la spital şi că Johnnie afirmase că eu eram singurul care ar fi putut câştiga procesul. Îl ştiam pe Johnnie, dar nu eram foarte apropiaţi. Am fost destul de surprins că el vorbea atât de elogios la adresa mea.

Trei saptămâni mai târziu, mi s-a spus că Michael doreşte ca eu şi asociata mea, Susan Yu, să-l apărăm. M-am întors în Florida şi am semnat înţelegerea. Aşa a început aventura.

Când l-am întâlnit prima oară pe Michael, el nu a spus nimic. Stătea la distanţă şi era atent la întrebările celorlalţi. Nu ştiam dacă era intenţia lui să fie misterios sau pur şi simplu prefera să observe totul, în felul său. La momentul acela, aveam puţine informaţii pe baza cărora să judec dacă ar fi fost posibil ca el să comită sau nu, faptele de care era acuzat.

Reţinerile mele în privinţa declaraţiilor au fost subiectul unor dezbateri intense în media. Un reporter anti-Jackson a apărut imediat la “The Today Show” ca să anunţe că eu aveam o iubită afro-americană şi frecventam o biserică a oamenilor de culoare. Avocaţii pe care i-am înlocuit nu au plecat într-un mod elegant. Unul dintre ei a apărut la “Good Morning America” şi a spus că a renunţat voluntar la caz, pentru că Michael era înconjurat de oameni indezirabili. Unele show-uri tabloidice, precum cele găzduite de Geraldo Rivera şi Bill O’Reilly, mi-au criticat înfăţişarea. Am presupus că mergeau şi ei cu turma, erau prinşi în vâltoarea caruselului. Ăsta era botezul meu.

La început, Michael era foarte inaccesibil. Am colindat librăriile şi internetul, după cărţi şi articole despre viaţa şi despre caracterul lui. Am citit tot ce am găsit, unele chiar de câte două ori. Întâlnirile mele cu el mi-au confirmat suspiciunile privind acuzaţiile. Era un om cu un suflet blând şi bun; sensibil, intuitiv şi creativ… părea de neconceput că el ar fi putut fi monstrul pe care îl portretizau duşmanii lui.

Multe lucruri s-au făcut, referitor la acuzaţiile de molestare. Puţine lucruri s-au spus, referitor la celelalte acţiuni. Acuzarea a pretins că Jackson a pus la cale o întreagă conspiraţie pentru a ţine prizonieră o familie, a-i răpi copiii şi a comite extorcare criminală. Vă pot asigura că Michael nu era capabil nici măcar să-şi imagineze un asemenea comportament. Dar cu cât vorbeam mai mult cu el despre acuzaţiile de molestare, cu atât eram mai convins ca acestea nu erau decât o bucată din universul de oportunităţi de a face bani, creat de şarlatani.

La prima înfăţişare în sala de judecată din Santa Maria, întreaga familie Jackson a venit îmbrăcată în alb. Erau uniţi, hotărâţi şi puternici, în mesajul lor de nevinovăţie. Am făcut prima declaraţie către media despre inocenţa lui şi respectul meu faţă de Curte şi de comunitate. Declaraţia mea a inclus cuvinte cu subînţeles, referitoare la faptul că în acest caz nu se punea problema ca avocaţii, sau oricine altcineva, să devină celebri.

Prin aceste cuvinte doream să schimb atmosfera care plana în jurul apărării şi să le bat obrazul foştilor avocaţi. Nu-mi plăcea atmosfera de carnaval pe care o promovau avocaţii lui Jackson. După părerea mea, şi-au făcut cunoscută, în mod repetat, plăcerea absolută de a se afla în mijlocul circului mediatic. Declaraţiile lor publice erau, în opinia mea, cele ale unor oameni care se promovau pe ei înşişi şi care se comportau ca nişte amatori. Michael şi Randy Jackson erau foarte suspicioşi în privinţa lor. Comentariile mele împotriva acelor avocaţi au iscat controverse. Dar, un nou zar fusese azvârlit. Bunicii mei irlandezi au zâmbit din ceruri.

Procurorii aveau un avantaj enorm. Două mari jurii în Los Angeles şi Santa Barbara îl investigaseră pe Jackson la începutul anilor ’90. Nimeni nu fusese condamnat. Al treilea juriu avea să se constituie în 2004. În răstimp, procurorul districtual Tom Sneddon se plimbase prin cel puţin două ţări, Australia şi Canada, scormonind după potenţiale victime. Departamentul de Poliţie din Santa Barbara îşi făcuse un web site prin care căuta să adune informaţii despre Michael.

Judecătorul nu voia să piardă vremea. Politica impusă apărării a fost oribilă. Numeroşi avocaţi, cei mai mulţi dintre ei fiind, în cel mai bun caz, mediocri, se străduiau în mod constant să mă discrediteze în faţa lui Michael. Media a mirosit audienţa enormă şi veniturile pe care le-ar fi obţinut, în cazul unei condamnări. Erau ca un nor de lăcuste, adunându-se permanent la orice slăbiciune pe care o simţeau ori o inventau. S-au făcut eforturi numeroase pentru a mă discredita. Foste iubite au sunat ca să spună că au fost abordate (de media) pentru a furniza detalii picante. Eu am primit telefoane de la pretinşi “jurnalişti” care imi promiteau marea cu sarea dacă le dădeam informaţii din interior. Senzaţionalismul tabloidelor explodase.

Procesul poate fi comparat cu un carnaval. Au făcut din ţânţar armăsar. De exemplu, Jackson s-a rănit la spate într-o dimineaţă şi a mers la spital. L-am informat imediat pe judecătorul Melville. Mesajul lui a fost de neclintit. Dacă Michael nu apărea la timp în sala de judecată, îi anula cauţiunea. I-am spus lui Michael să alerge la tribunal imediat, aşa cum era îmbrăcat. Pantalonii lui de pijama au devenit ospăţul mediei. Dar nu au influenţat în niciun fel procesul sau verdictul. Preşedintele juriului mi-a povestit mai târziu că niciunul dintre juraţi nu observase pantalonii lui Michael. Acest caz a fost caracterizat prin şoc, criză şi confuzie.

În numeroase ocazii, am fost convocat la Neverland să mediez cercetări, dispute şi diferite crize. Michael avea mereu un nou “guru”, sfătuitor sau avocat care îi garanta suspendarea procesului sau achitarea. Era o veritabilă adunătură de nebuni. Dar efortul de a calma aceste crize a fost o pierdere de timp.

Procesul a fost caracterizat prin reglementări legale atacabile. De exemplu, judecătorul a permis acuzării să-şi înceapă pledoaria iniţială arătând un documentar britanic josnic, scârbos, în care se afirma că Michael era pedofil. Acuzarea a pretins că acesta reprezenta o dovadă a “mobilului”.

Acuzării i s-a permis să prezinte probe că Jackson a aranjat ca alte acuzaţii de molestare să fie rezolvate într-un proces civil. Preţul plătit – dacă existase aşa ceva – nu a fost admis ca probă. De asemenea, s-a permis prezentarea ca probă a pretinselor acte similare precedente, de molestare a unui minor. Li s-a permis să dezgroape morţii din urmă cu 10 ani. Iar cireaşa de pe tort – curtea le-a permis să cheme la bară experţi “imparţiali” care au analizat pretinsele fapte fără să aibă alte date în afară de mărturiile pretinselor victime.

În timp ce acuzarea îşi prezenta argumentele, curtea le-a permis să difuzeze o înregistrare a poliţiei cu interviul presupusei victime. Desigur, erau fragmente interpretabile, selectate anume. Teoria care a făcut ca această probă să fie admisă era că eu am influenţat comportamentul pretinsei victime iar înregistrarea era relevantă ca să dovedească asta.

Încercând să nu fie părtinitor, judecătorul Melville a permis şi apărării să difuzeze filmări făcute în timpul documentarului lui Bashir şi care au fost excluse la montaj. În aceste filmări, Jackson nega orice abuz asupra copiilor.

Cinci avocaţi au depus mărturie. Trei au fost citaţi de către acuzare iar doi de către apărare. Eu am crezut întotdeauna că avocaţii sunt cei mai uşor de discreditat martori. Numai dacă-i linguşeşti puţin, îşi arată aroganţa.

Am avut mai multe zile bune în acest proces, decât am fi putut spera, în condiţiile date. Dar publicul nu a văzut niciodată câţi dintre martorii acuzării au fost desfiinţaţi de noi, la interogatorii. Judecătorul a impus să nu se filmeze, lucru pe care l-am acceptat. Dar, deşi asta a permis mai multă flexibilitate în sala de judecată, în afara ei a făcut ca procesul să fie denaturat de comentatorii aşa-zişi imparţiali, care au interpretat după cum i-a tăiat capul, bineînţeles în folosul lor propriu.

Adesea mă întorceam în apartamentul meu, deschideam televizorul şi dădeam în apoplexie când vedeam ce se comenta. De multe ori, apăreau foşti procurori din New York care comentau, foarte aprinşi, despre cum s-a comportat un martor sau altul. Afirmaţiile lor teatrale era total lipsite de substanţă sau de acurateţe. Eu eram convins că vom câştiga. Dar media raporta opusul. Şi, bineînţeles, experţii invidioşi şi superficiali şi-au făcut un scop în viaţă din a-mi critica competenţa. După ei, era de neconceput ca un avocat să adopte un comportament neconvenţional în sala de judecată. O asemenea chestie merita pedeapsa capitală.

De la bun început, am făcut totul ca sa înlătur rasismul din acest caz. Am eliminat imediat Naţiunea Islamului din jurul lui Jackson şi i-am cerut tatălui lui să se abţină de la a face comentarii rasiste în media. Devenise foarte clar că Michael era o persoană care adusese laolaltă toate rasele lumii. Din nefericire, unele dintre mediocrităţile care îl înconjurau voiau să profite de pe urma conflictului rasial. Asta a fost o sursă continuă de tensiune.

Reacţia mea, faţă de acest cazan clocotind, a fost stoicismul şi o vieţuire de pustnic. Echipa noastră locuia într-o zonă aflată departe de hotelurile, restaurantele şi barurile frecventate de media. Eram în pat la 7:30 p.m. aproape în fiecare seară şi mă trezeam la 3 a.m. Angajaţii noştri lucrau toată noaptea la mărturii şi la declaraţii. Fiindcă aveau o cheie de la apartamentul meu, uşa se deschidea practic din oră în oră, ca să-mi aducă noi informaţii şi legături pe care mi le lăsau în casa scării. Aşa am trăit timp de şase luni.

Din ziua în care Michael s-a dus, mă bântuie amintirea unor apeluri pe care le primeam noaptea târziu de la el. Copilăros, bland şi înspăimântat, Michael mă implora să nu permit unor duşmani corupţi să se implice în sarcinile mele. Nu prea avea încredere că un avocat ar putea acţiona într-o manieră pur onorabilă şi profesională. L-am asigurat, de fiecare dată, că aveam mai multă experienţă în drepturile civile decât tot Hollywood-ul. Cel mai celebru om din lume nu era obişnuit să aibă parte de reprezentanţi oneşti şi decenţi.

Cele 14 achitări au fost echivalente cu o exonerare legală completă. Şi totuşi, scriu aceste rânduri cu inima grea. Michael a fost unul dintre cei mai buni şi mai delicaţi oameni pe care i-am întâlnit vreodată. Dorinţa lui de a vindeca lumea prin iubire, muzică şi artă, s-a izbit îngrozitor de felul nemilos şi crud în care a fost exploatat. Lumea este acum un loc mult mai bun, datorită lui.




...

20 de comentarii:

  1. "Lumea este acum un loc mult mai bun, datorita lui."

    Nu stiam de aceasta "declaratie" a lui Mesereau. Multumesc pentru traducere si felicitari pentru noul blog!

    RăspundețiȘtergere
  2. """Din ziua în care Michael s-a dus, mă bântuie amintirea unor apeluri pe care le primeam noaptea târziu de la el. Copilăros, bland şi înspăimântat, Michael mă implora să nu permit unor duşmani corupţi să se implice în sarcinile mele."""

    :( :( :( ce mai poti comenta cand citesti asa ceva???

    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  3. Cartea lui Aphrodite Jones care are "Cuvantul inainte" a lui Thomas Masserau Jr, as zice ca este una dintre cele mai tari carti scrise despre Michael, dar cel mai important lucru fiind faptul ca a fost scrisa in timp ce Michael mai era printre noi si cred eu , a constituit o alinare pentru sufletul lui
    Am comentat cu alta ocazie despre Aphrodite spunand ca eu am considerat si consider inca acest gest al ei ca un fel de intoarcere a armelor s au ca s a dus dupa cum a batut vantul Dar, nu pot trece cu vederea faptul ca aceasta schimbare a ei a venit oarecum in sprijinul lui Michael si nici nu pot sa nu apreciez riscul caruia i s a expus prin aceasta atitudine intorcandu se de fapt impotriva presei, confratilor ei
    Cel mai important este ca pana la urma s a transformat aceasta jurnalista intr un adept a lui Michael si efortul depus de a ea a avut oarece ecou
    Cat il priveste pe avocatul T Masserau , cred ca nu gresesc ca il consider printre gigantii avocatilor din lume , si asta nu pentru faptul ca l a aparat pe Michael cat taria de caracter care a dovedit o dat fiind contextul acestui proces( o mediatizare poate fara precedent), cei in fata caruia a trebuit sa tina piept. Aici nu a fost vorba doar de MJ ci ceea ce de fapt s a dovedit a fi el, un avocat cu prezenta de spirit, de o integritate cum partea adversa nu se astepta sa fie( de altfel am vazut ca nici el nu a scapat de scotoceala prin sertare)perseverent , serios, a inlaturat rapid circul din preajma lui Michael, a dovedit ca nu l a interesat sa devina celebru desi a devenit prin atitudinea sa, un avocat care prin ingeniozitatea si seriozitatea sa a pus cu botul pe labe toata adunatura aia de procurori si parte a acuzarii care de fapt s a dovedit cat de slab pregatiti au fost cei din partea aceasta, inclusiv pe cainele de Sneddon un rasist fara pereche, si ametita de Arvizo care a fost bomboana de pe coliva in acest proces
    Ca Dumnezeu a fost cu Michael nu mai incape nici o vorba , a avut parte de un mare avocat cu o tinuta morala care intradevar a fost demna de a fi pusa in slujba unui rege
    L am iubit pe Masserau din clipa cand am terminat cartea de citit si l am apreciat din tot sufletul pentru ca un alb a venit sa aprere un cetatean de culoare in fata unor albi
    Asta este o mare si grea palma data peste bot americanilor care sub tot felul de masti au ramas cei mai inversunati rasisti
    Marturisesc ca nu am inteles si nici nu voi intelege vreodata ce au avut acesti americani albi cu acest suflet american de culoare
    As spune mai multe dar ma opresc, e mai bine asa
    Indubitabil cand spui Masserau spui si Michael Jackson
    O umila reverenta DOMNULE AVOCAT
    ZUZA

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc pentru postare Mihai.


    "Party MJ exclusiv - Dancing the Drill
    Pentru ca îl iubim, Pentru ca ne inspira,Pentru ca dorim sa îl omagiem,
    Fan Club Michael Jackson si Fanii Michael Jackson va invita DUMINICA,
    29 august 2010, la ZIUA MICHAEL JACKSON un eveniment-tribut special,
    în cinstea Regelui Pop ! Moment coregrafic,în:
    - Afi Cotroceni Mall–ora 14.00 - Str. Eugen Carada-(zona Lipscani,)-ora 16.00
    - Parcul Tineretului–ora 17.00- Incinta metrou Unirii(tronson I )ora 18.00-Parcul Herastrau–Aleea Michael Jackson–ora 19.30
    Începând cu ora 22.30, sunteti cu totii asteptati la un party exclusiv MJ,all night long, în CLUB MIRAGE,unde vom sarbatori împreuna ziua de nastere a Regelui Pop, dar si împlinirea a 18 ani de la înfiintarea Fan-Club-ului Michael Jackson si reactivarea acestuia !"

    L.O.V.E.

    Dia

    RăspundețiȘtergere
  5. Faci o treaba minunata Mihai iar scrisoarea lui Masserau spune foarte multe despre acele luni de calvar prin care a trecut Michael, insa tensiunea acelor luni de cosmar este foarte greu de descris in cuvinte, una arata media (au ajuns pina intr-acolo incit aratau celula in care are sa stea Mike dupa ce va fi condamnat asa de siguri erau de vinovatia lui), alta era atmosfera in sala de tribunal ( am vazut-o prin descrierea lui Aphrodite Jones ), noroc de situl fanilor care prezentau situatia cum trebuie pentru ca, daca te uitai la Michael vedeai schimbarea pe fata lui, se topea incet , incet si era devastator sa-l privesti. Ma uitam ingrozita in fiecare zi cum se distrugea un om minunat care nu facuse nimic altceva decit ca era un negru care indraznise sa parvina prin talent si munca, sa acceada la cele mai mari niveluri, sa daruiasca cum numai el a stiut a darui.
    Biletelul ala spune tot despre disperarea la care ajunsese Mike in acele luni ,, Daca navighez spre Acapulco sau Cancun Mexic sigur voi gasi un loc penru mine si acolo stiu ca sunt inocent. Daca ei vor sa ma urmeze in Cairo, vor veni dupa mine, am sa mor un om fara tara si numai Dumnezeu stie ca sunt inocent ,,; telefoanele pe care i le dadea lui Masserau la 3 noapte in care il intreba ,, daca ma inchide ce fac cu copii,,....
    Este inadmisibil ce i-au facut, tara tuturor posibilitatilor , in care poti omori un om cu ajutorul media, numai de dragul raitingului.
    ,, Lumea este acum un loc mai bun, datorita lui,, da, dar pustie fara el.

    RăspundețiȘtergere
  6. Avocatul Masserau - un mare caracte.
    Multumim Domule Masserau pentru tot ce ati facut pentru Michael si pentru noi.

    ... iar cartea Aphroditei Jones, ar trebui citita de oricine, pentru a vedea cum poate fi umilit un OM de catre mass-media si de catre justitie.

    Multumim Mihai! Inspirat ca intotdeauna.

    Felicitati tuturor celor care s-au implicat in organizarea evenimentelor pentru Michael.
    Voi fi alaturi de voi, din pacate numai cu gandul.
    Multumesc tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc Mihai! Am citit cartea Aphroditei Jones si ma bucur ca s-a epuizat repede in supermarchetul unde am vazut-o... sper ca lumea si-a facut acum o alta parere despre Michael...

    Sa ne bucuram de muzica si dansul lui si sa ne rugam ca el sa fie intr-o lume mai buna!
    Dana

    RăspundețiȘtergere
  8. Intotdeauna m-am raportat la americani ca la societatea cea mai evoluata. Am considerat ca ei dau tonul in totul, in absolut toate domeniile, in film, muzica, politica, democratie, evolutie, etc.
    Faptul ca au reusit sa-l distruga pe cel mai maret artist al lor din toate timpurile (pana la disparitia fizica), mi se pare strigator la cer. Si asta numai pentru bani, din ura si invidie, ca un afro-american a reusit sa ajunga celebru pe intreaga planeta.
    Mai devreme sau mai tarziu, Dumnezeu o sa faca dreptate si cei vinovati or sa plateasca cu varf si indesat. Oricum societatea americana este in declin.
    Rest in peace dear Michael Jackson, King of music forever.

    Elena55

    RăspundețiȘtergere
  9. Ceea ce a facut T.Mesereau in acest proces este dincolo de cuvinte.Fara acest avocat nu cred ca procesul ar fi avut vreo sansa de izbanda.A fost poate singurul om din preajma lui Michael,de-a lungul vietii- care nu s-a gandit la propria persoana si la propriul profit.Nu poti cand urmaresti firul acestui proces sa nu izbucnesti in lacrimi si sa nu te ingrozesti vazand pana unde poate merge rautatea umana,invidia,dorinta de distrugere indreptata impotriva propriului semen,ura animalica si de ce sunt in stare unii oameni pentru bani.Am citit si carte lui A.Jones si ma intreb: daca numai din relatari simti ca un cutit iti sfasie sufletul si ti-l face bucati,ajungand sa te doara fizic fiecare cuvant mincinos si aberant,cat de cumplit a trebuit sa fie pentru Michael sa traiasca toate aceste lucruri pe viu?!Numai Dumnezeu l-a salvat de la prabusirea psihica.Nu poti sa treci prin toate astea si sa mai fi cel dinainte.S-a ridicat fizic si a mers mai departe datorita copiilor lui,ei l-au salvat,ei au fost motivatia de a continua,dar sufletul lui n-a mai fost niciodata intreg.E cumplit sa dai lumii intregi muzica si dansul tau in care ti-ai pus sufletul si intreaga viata si sa primesti in schimb ura si dorinta de distrugere a celor care ieri te adulau -massmedia,oamenii pe care i-ai primit in casa ta,oamenii pe care ii considerai loiali si prieteni...Pentru ca ,,cel mai tare doare palma care vine de la mana care asteptai sa te mangaie.,,Asta a primit Michael in schimb.
    Si aici nu este vorba numai de societatea americana.E adevarat ca rasismul inca exista,ca oamenii sunt inca discriminati,dar dupa perdea,nu pe fata ca in trecut.Si asta se intampla in toata lumea!Si massmedia a fost cea care a amplificat ura nascuta in ,,cainele turbat,, Sneddon si a imprastiat-o in cele 4 zari,manipuland mintile oamenilor prin propriile articole mincinoase aducatoare de profit si distrugatoare de suflete.
    Parerea mea personala,cineva a fost in spatele acestui proces!Primul din 1993 a fost un avertisment pentru Michael,dupa care incepand cu 2003 s-a dezlantuit iadul.Ma opresc deocamdata aici.
    Multumesc T.Mesereau,multumesc pentru ca atunci ai fostul ingerul pazitor care l-a salvat pe Michael!
    Si ai dreptate Violeta "Lumea este acum un loc mult mai bun, datorita lui."(T.Mesereau)dar pustie fara Michael aici!!!
    Alina.

    RăspundețiȘtergere
  10. Tot ce pot sa spun e...Multumesc T. Mesereau si Multumesc Mihai, pt tot...

    Si da, cu siguranta lumea e un loc mai bun datorita lui!

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc Mihai pentru articol, il admir pe domnul Mesereau atat ca avocat, dar in primul rand ca om, a dat dovada de profesionalism si onestitate, acuzatorii si media adancindu-l si mai tare pe Michael in aceasta situatie greu de depasit, astfel ca nu poate fi descris in cuvinte tot ceea ce au trait in acele luni...si dupa aceasta perioada ranile nu au putut fi vindecate, e sfasietor sa vezi cum un om ce a daruit atat a fost tarat prin aceste procese absurde chiar de cei carora le-a oferit ajutorul.. si pe de alta parte cu greu putea avea incredere ca va fi aparat de o persoana care sa nu fie "ademenita" in gasca celor ce il acuzau.

    Va imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce pot sa spun Mihai,decat ca sunt ravasita de tot ceea ce citesc,si nu pot sa-mi opresc lacrimile,dar sunt multumita ca sunt si oameni care l-au sprijinit pe Michael din toata inima,asa cum este acest barbat cu suflet frumos,Mesereau.


    Liliana

    RăspundețiȘtergere
  13. Mesereau a fost razboinicul chemat sa apere un inger....

    nu stiu daca a mai postat careva, am primit linkul acesta pe FB

    http://www.mjbirthdaycharity.com/

    o zi buna

    Niculina

    RăspundețiȘtergere
  14. De cand am citit cartea Afroditei mi am format o parere foarte buna despre acest avocat...ma bucura enorm faptul ca a ajuns sa il apere pe Michael...poate fara el, chiar daca era sa fie MJ achitat, mai ramaneau indoieli cum ca MJ ar fi cumparat cazul si alte chestii de genul...insa taria de caracter a acestui avocat si infranarea de a fi in fruntea circului si au pus amprenta asupra procesului...ce sa zic...m a trecut un fior cumplit cand am citit ca il suna Michael in toiul noptii cerandu i sa nu il lase la greu...cat de cumplit...pentru un suflet atat de bland...doamne cat imi e de dor de el...
    Multumesc Mihai ...over and over again...noul blog e super...and here I stand...for MJ ...FOR ALL TIME!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. Ce mi se pare mie de retinut este faptul ca, indiferent de profesie, tipologie umana sau caracter, toti cei care au fost aproape de Michael, care au lucrat cu sau pentru el, au aceeasi unanima parere ....il descriu la fel, il simt la fel... ca pe un om extraordinar si cu totul si cu totul special, incarcat de calitati extrem de rar intalnite la aceasi persoana...
    Nadia

    RăspundețiȘtergere
  16. Daca aceste bloguri ale tale ar fi vizitate si de cei care nu-l apreciaza pe Michael ca om si artist,ar fi ceva.Sincer, munca pe care o depui e mai mult decat laudabila si cel putin in ce ma priveste,faci ca dragostea ptr Michael sa creasca zi de zi.

    RăspundețiȘtergere
  17. Un anunt important:Luni 30 august,se va distribui cu Ziarul Adevarul DVD-ul This is it,la pretul de ll,99 lei.Pentru cine nu l-a cumparat pana acum din diverse motive,are acum prilejul sa o faca.

    Am mai castigat un prieten Michael Jackson:zilele trecute am primit vizita unui coleg de scoala al fratelui meu.Era insotit de un tip din Anglia,mai exact din Kent.Din vorba in vorba s-a ajuns si la Michael,la cantecul lui:"You are not alone",pe care cu surprindere aflam ca englezul nu-l stie.Bineinteles urmeaza reprosurile mele in romaneste,traduse de fratele meu in engleza.Tipul zice ceva de cantecul "Ben",al lui MIchael;inteleg ca are un frate pe care il cheama ca pe "cantec",mai exact ca pe sobolanul din cantecul lui Michael,si din cauza asta toti radeau de el,drept pentru care acest frate a lui James,uraste acest cantec.
    Se vede ca s-a scurtcircuitat ceva in creierul englezului,ca a doua zi fratele meu primeste un mesaj pe mobil,in care ne spune ca a cautat pe internet cantecul,l-a ascultat si i-a placut.

    Inca o victorie de care sunt mandra.Mi-am propus sa fac pe orcine sa afle de Michael,sa caute adevarul despre el,si sa -si schimbe parerea ,daca ea nu coincide cu realitatea.

    Va pup,Liliana

    RăspundețiȘtergere
  18. “Devenise foarte clar că Michael era o persoană care adusese laolaltă toate rasele lumii.”
    Paradoxal, “cel mai celebru om din lume” este simbol al singuratatii si izolarii. Si al suferintei......Dureros de trist.....cuvintele nu-si mai au rostul...curg doar lacrimile in tacere….
    Multumesc Mihai!

    RăspundețiȘtergere
  19. Tocmai am vazut o reclama la tv si m-am gandit sa va anunt si pe voi. Luni, 30 august, cei de la "Adevarul" distribuie impreuna cu ziarul dvd-ul "This Is It".
    Ma gandeam ca ar fi o sansa buna sa-l cumpere cei care nu au avut posibilitatea pana acum, pretul este mai mult decat rezonabil :)!

    Va pup pe toti si....abia astept sa va intalnesc duminica (dar parca v-am mai spus asta, nu?:))

    RăspundețiȘtergere
  20. am mai spus si voi mai spune:daca toti locuitorii de pe aceasta planeta ar avea macar pe jumatate sufletul lui MICHAEL JACKSON cu siguranta am avea o lume mai buna.Domnul Masserau face parte din cei putini la fel ca Michael si ii multumesc pentru asta la fel cum le multumesc la toti cei cu suflet bun pentru ca sunt asa.Nimeni nu e perfect pt ca suntem oameni si gresim dar e important sa vrem si sa invatam sa facem bine in loc sa facem rau.Michael nu era in stare sa faca rau unui gandac pt ca rautatea nu avea loc in sufletul lui cu atat mai putin unei fiinte umane.Nu am citit cartea Afroditei decat dupa "moartea"lui Michael si am citit-o doar pt a putea da explicatii mai concrete altora pt ca in sufletul meu simteam ca e nevinovat si nu aveam nevoie de dovezi.Nu sunt beLIEver prea putin conteaza daca e mort sau viu oricum nu trebuie judecat nici el nici familia lui indiferent de situatie dar am scris "moarte"pt ca sunt o admiratoare a unui om care se intampla sa fie cel mai bun artist din lume iar artistii buni sunt nemuritori

    RăspundețiȘtergere

AVERTISMENT!

Orice comentariu care contine limbaj jignitor la adresa autorilor blogului, a cititorilor sau a comentatorilor sai, va fi expediat in Zona Fantoma, sa-l caute pe Generalul Zod :)