duminică, 29 august 2010

29 august va rămâne pentru totdeauna ziua în care Dumnezeu ne-a arătat că ne iubeşte… şi ni l-a dat pe Michael Jackson.

...





Voiam să schimb lumea, aşa că m-am trezit într-o dimineaţă şi m-am uitat in oglindă. Cel care mă privea a spus: „Nu mai e mult timp. Pământul e împânzit de durere. Copii mor de foame. Naţiuni rămân fărâmiţate de neîncredere şi ură. Peste tot aerul şi apa sunt murdărite, aproape ireversibil. Fă ceva!”

Acela din oglindă părea foarte supărat şi disperat. Totul arăta ca o mare dezordine, o tragedie, un dezastru. Am decis că el avea dreptate. Nu mă simţeam şi eu la fel de rău, în privinţa acelor lucruri, exact ca şi el? Planeta părea că fusese folostă şi apoi aruncată de-o parte. Imaginându-mi cum va arăta viaţa pe pământ după numai o generaţie, m-a făcut să simt panică.

Nu a fost greu să găsesc oameni care doreau să rezolve problemele planetei. Ascultându-le soluţiile, m-am gândit: „E atât de multă bunăvoinţă acolo, atât de multă preocupare.” Noaptea, înainte să merg la culcare, acela din oglindă mă privea serios: „Acum vom rezolva ceva”, a declarat. „Dacă fiecare işi face treaba.”

Dar nu şi-a făcut treaba fiecare. Unii, da; dar puteau ei să oprească tăvălugul? Unde au fost soluţionate durerea, foametea, ura şi poluarea? Doar dorindu-ne, nu rezolvăm nimic – ştiam asta. Când m-am trezit în dimineaţa următoare, acela din oglindă părea confuz. „Poate că nu există speranţă”, a murmurat. Apoi, în ochi i-a apărut o undă mucalită şi a ridicat din umeri. „Dar tu şi cu mine vom supravieţui. Cel puţin, noi suntem bine.”

M-am simţit ciudat când a spus asta. Era ceva foarte greşit acolo. O vagă îndoială mi-a încolţit, una pe care n-o mai simţisem atât de clar până atunci. Dacă acela din oglindă nu eram eu? El simte altfel. El vede problemele „de acolo” care trebuiesc rezolvate. Poate că vor fi rezolvate, poate că nu. El va merge mai departe. Dar eu nu simt aşa – acele probleme nu sunt „de acolo”. Eu le simt înăuntrul meu. Un copil plângând în Etiopia, un pescăruş zbătându-se într-o pată de ulei revărsat, o gorilă de munte vânată fără milă, un soldat adolescent tremurând de frică atunci când aude avioane zburând pe deasupra – nu sunt toate acestea lucruri care se întâmplă în mine, atunci când le văd şi aud despre ele?

Data următoare când m-am privit, acela din oglindă a început să se estompeze. Până la urmă, nu era decât o imagine. Mi-a arătat o persoană solitară închisa într-un pachet ordonat de piele şi oase. „Am crezut vreodată că tu eşti eu?” am început să mă întreb. Eu nu sunt atât de izolat şi de temător. Durerea vieţii mă mişcă, dar bucuria vieţii e mult mai puternică, şi numai ea singură poate vindeca. Viaţa este cea care vindecă viaţa şi cel mai bun lucru pe care-l pot face pentru Pământ este să fiu copilul său iubitor.

Acela din oglindă a tresărit. El nu se gândise atât de mult la iubire. Îi era mult mai uşor să vadă problemele, pentru că iubirea însemna să fie pe deplin sincer cu el însuşi. Ouch!

„Oh, prietene”, i-am şoptit; „tu crezi că există ceva care poate rezolva problemele fară iubire?” Acela din oglindă nu era sigur. Fiind singur atâta vreme, neîncrezându-se în alţii şi neavând parte de încrederea altora, ajunsese să se detaşeze de realitatea vieţii. „E iubirea mai reală decât durerea?” a întrebat. „Nu-ţi pot garanta asta. Dar s-ar putea. Hai să aflăm”, i-am spus. Am atins oglinda cu un zâmbet. „Hai sa nu mai fim singuri. Vrei să fii partenerul meu? Aud un dans care începe. Haide.” Acela din oglindă a zâmbit timid. Începea să realizeze că puteam fi prieteni buni. Puteam fi mai paşnici, mai iubitori şi mai cinstiţi unul cu celălalt, în fiecare zi.

Ar putea asta să schimbe lumea? Eu cred că da, pentru că Mama Terra vrea să fim fericiţi şi să o iubim, aşa cum ne îngrijim de nevoile ei. Ea are nevoie de oameni neînfricaţi de partea ei, oameni al căror curaj vine din faptul că ei fac parte din ea, la fel cum un copil e suficient de curajos sa meargă pentru că mama îşi ţine braţele întinse, ca să-l prindă. Când acela din oglindă e plin de iubire pentru mine şi pentru el, nu e loc de teamă. Când suntem înfricoşaţi şi panicaţi, încetăm să ne mai iubim propria viaţă şi planeta. Suntem deconectaţi. Cum ar putea cineva să alerge să ajute planeta, dacă se simte rupt de ea? Poate că planeta ne spune ce vrea şi, neascultând-o, cădem înapoi în propria teamă şi în propria panică.

Un lucru ştiu: niciodată nu mă simt singur, atunci când sunt copilul planetei. Nu am nevoie să mă agăţ de ideea de supravieţuire, atâta timp cât realizez, zi de zi, că toată viaţa e înăuntrul meu. Copiii şi durerea lor; copiii şi bucuria lor. Oceanul unduindu-se sub soare; oceanul plângând cu lacrimi de păcură. Animalele vânate, înfricoşate; animalele zburdând cu bucuria completă de a trăi.

Acest sens de „lumea din mine” este felul în care am vrut intotdeauna să simt. Acela din oglindă îşi are îndoielile sale, uneori. Aşa că sunt afectuos cu el. În fiecare dimineaţă ating oglinda şi murmur: „Oh, prietene, aud un dans. Vrei să fii partenerul meu? Haide.”


“That One In The Mirror” – Michael Jackson

(“Dancing The Dream”, 1992)





...

63 de comentarii:

  1. Frumoase si dureroare cuvinte mai stia sa scrie Omul dar toate sunt rupte din sufletul lui frumos.
    Reflexia din oglinda nu simte caldura unui zambet si nu aude muzica.
    Pana la momentul in care a scris acest eseu Michael, reflexia din oglinda era The man, in momentul scrieri eseului Michael s-a decis sa o schimbe si astfel reflexia a devenit Man in the mirror, dupa ce insufletita de un zambet aude in sfarsit dansul.
    Michael a schimbat lumea fie doar si trezind constiinte, asa cum spune el daca fiecare isi face treaba totul va fi bine, raul nu poate invinge daca luptam impotriva lui.

    Omul din oglinda este o comoara, multi au crezut ca o pot avea, au cautat-o scormonind agresiv in viata lui.
    Nu stiau ca pentru a ajunge la acea comoara trebuie mai intai sa auzi dansul, iar dansul nu se lasa auzit de toti, el este rezervat doar celor care pot insufleti reflexia din oglinda.

    Citind traducerea ta, Mihai, mi-am amintit de incheierea cartii lui Taraboreli, chiar nu stiu daca a scris acel capitol ca pe o confesiune sau o cerere de iertare sau a vrut pur si simplu sa arate cititorilor ca Omul din oglinda nu exista, dar cred ca a inteles privind luciu rece al oglinzii ca Omul din oglinda nu poate fi atins, ca nu va ajunge niciodata la el si ca este indestructibil.

    Taraboreli a mers la acea oglinda ca un cautator al sfantului potir, nu a gasit decat propria reflexie acolo. Omul din oglinda pe care il cauta sa-l ia la intrebari plecase pentru ultimul dans.




    Niculina

    Am scris ceva, eram foarte multumita ...dupa ce am apasta butonul cu postati comentariul...mi-a dat eroare si am pierdut tot ce scrisese... Mi s-a mai intamplat si am renuntat sa postez, dar azi e o zi speciala si vreau sa fiu si eu unul dintre cei care danseaza alaturi de Omul din oglinda ...chiar daca impiedicandu-ma

    RăspundețiȘtergere
  2. Te iubesc Michael! Nu stiu daca "more" sau "most", dar stiu ca te iubesc din tot sufletul meu si stiu ca este pentru totdeauna.
    Si-ti doresc...sa se implinesca visul tau. Sa se implineasca ceea ce ai dori tu sa vezi, de-acolo, de sus, atunci cand arunci o privire spre batrana planeta: o lume plina de iubire, fara razboaie si ura si durere, copii fericiti, o planeta curata, sanatoasa si iubita de toti copiii ei....Si-l rog pe bunul Dumnezeu sa aiba grija si de copiii tai. Te iubesc Michael!
    Atat de..special, percep aceasta zi. Sentimente multe se invalmasesc la portile sufletului, vin si pleaca...si din nou vin. Cel mai puternic este cel de iubire pentru voi toti, pe care va imbratisez cu tot dragul. Chiar daca ploua este o zi minunata...Te iubesc Michael si-ti multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Desi normal ar fi trebuit sa fie azi,29 august o zi a bucuriei de a-l falicita pe Michael si de a-i ura La multi ani Michael!,din pacat azi este o zi in care nu putem dacat sa-l omagiem si sa ne dorim ca el sa traiasca vesnic in inimile noastre.

    Singura mangaiere este faptul ca Michael traieste prin copii lui frumosi si destepti.Am aflat ca Prince si Paris sunt deja la o scoala ,in timp ce Blanket mai are un pedagog particular,pana va fi pregatit sa ia in piept lumea.Imi doresc sa aiba noroc si parte de iubire.

    In Bucuresti nu ploua,dar e inorat,si parca natura,asa deodata s-a incruntat si e trista ca Michael nu mai e cu noi.

    Te iubesc Michael,

    Liliana

    RăspundețiȘtergere
  4. La multi ani Michael!Sa te bucuri de nemurirea pe care ai castigat-o prin sufletul tau pur si talentul unic.din pacate nu voi putea fi alaturi de voi la Bucuresti dar voi fi sunteti in inima mea.

    RăspundețiȘtergere
  5. da asa e... in Bucuresti vremea e innegurata.. parca toata tristetea lumii s-a strans deasupra Bucurestiului ... asa fost si in iunie... o fi de la lacrimile noastre..zic si eu ca o increzuta ce sunt... am plans de la prima ora m-am trezit inainte de ora 7 si amn aprins o lumanare (sa fie clar duminica ora 7 e prima ora pentru mine!) si am tot timpul lacrimi in ochi ...mama a ras chiar de mine...mi-a zis: uita doua minute de Michael si uda-mi florile ca precis va fi fericit sa te vada udandu-le... m-am executat cu inima stransa..aveam de scris ceva f frumos si important pentru sufletul meu... dupa ce le-am udat mama zice: Bogdaproste sa fie pomana de sufletul lui Michael!... initial am ramas blocata dar apoi am zis Sa fie primit... o avea si el de udat vreo floare pe unde o fi!... mama nu are nimic impotriva lui doar sa ii e frica de efectul pe care il asupra mea

    tot Niculina

    RăspundețiȘtergere
  6. Te pastrez in inima mea mai viu decat oricand.As da orice sa stii asta....

    RăspundețiȘtergere
  7. Copil fermecat...

    Michael Jackson

    ...A fost odata un copil liber in adancul lui...a simtit rasul,bucuria si jocul naturii.El nu a fost tulburat de ganduri de viitor,ar fi vrut sa vada numai frumusete si iubire.Stia ca puterea lui era puterea Domnului.Stia ca ei il considerau ciudat.Puterea inocentei,milei,luminii,ameninta...si a creat frica.In nenumarate feluri au cautat sa darame aceasta forta misterioasa pe care ei nu o aveau...au incercat sa distruga credinta lui simpla,netarmuita lui bucurie,invincibila lui armura...era un scut de fericire...nimic nu a putut sa o atinga...nici venin,nici suierat.
    Copilul ramanea intr-o stare de gratie,in vise color,zburda si se juca,in timp ce isi indeplinea rolul...statea in eternitate.
    Ifatisarea lui nu era ca a celorlalti.Este el adevarat? Este atat de ciudat...natura lui imprevizibila,nu urmeaza nici o linie...el ne incurca pe noi... este el drept? Si in timp ce susoteau si conspirau prin nenumarate mijloace pentru a-l istovi,ai ucide minunea,sa-l calce in piciore,sa-i arda curajul,sa-l infricoseze...copilul a ramas simplu,sincer...Nu-si dorea decat un munte inalt,sa coloreze norii si sa picteze cerul.Dincolo de hotare a vrut sa zboare,in sanul naturii,sa nu moara niciodata.
    Nu opriti acest copil!...el este tatal omului,nu-i impidicati drumul...Eu sunt acel copil,dar asa sunteti si voi.Voi ati uitat,ati pierdut secretul...
    Inauntrul inimii voastre sta un profet.Printre gandurile sale,el poate auzi o melodie simpla,dar uimitor de clara...muzica vietii,atat de pretioasa! Daca macar o clipa ati putea cunoaste aceasta scanteie de creatie,aceasta minunata licarire...ati venii si ati dansa cu mine.Aprindeti focul incat sa putem vedea cum toti copiii pamantului isi tes misterul si dau o noua nastere a lumii,a bucuriei,mult mai inteleapta.Undeva in adanc,voi stiti ca e adevarat...gasiti acel copil...se ascunde in voi...

    RăspundețiȘtergere
  8. ___________§§§$$§§$§§_
    _W_______$$$$$§§§$$§§$§_
    _______($$$$$$$§§§$$§§$§§_(§§)_
    _E_____($$$$$$$$$$$$§§$$__$§§$)~
    ________(§§§$$$$§$$$$§§$$§§$§§$§§~
    ________((_($$§§$§§$§§§§§§§§§$$§§$
    _L______))_(§$$$$$$§§$$§§$§§$§§§§§~
    _________((_)_((§$$§$$§§$$§§$§§$§§§§((....
    _O_________))_)_§$$))_$$$§§§$$§§$§§$§§§§§
    ___________(__(_))_§$§§§§§$$§§$$§§$§§$§§§
    _V_____________(__$_$$§§§§§§$$§§$$§§$§§$§§
    _______________)_$_$§$§§§§§§$§§$$§§$§§§§__§
    _E________________)$__§§§§§§$§$$_§$$§§___§$§
    _______M_________(§___$§§§§§$§§$_§$$___§§$§§§§
    _________________($§__$§$§§§$$$§§§_$__$§§§§§$§§
    _Y_____I_________§§§§_§$$$$$§§§§§§§$§§_§$$§$$§§§§
    ___________________(§__§§§§§§§§§§$§§$$§§_§§$_§§§§§§
    _O_____C___________(§_$$§§$§§§§§§§§$$§§$§_$§§§§§§§
    ____________________§_$§§$§§§§§§§§$$§§_§§$§§§§§§
    _U_____H____________§__$$§§§§$§§§§§§$_§§$§§$§§§
    _____________________§_$$§§§§$§§§§§__$§§$§§$§§
    _______A_____________§_$$_§§§§§§$§§$$§§$§§§§
    _____________________§§§§_§§§§§$§§$$§§$§§§§
    _______E_____________§§§$$::::§§$$$§§$$§§$_§
    _________________§§§§:§§§§§$$§__§§$§§$§_§§
    _______L_______§$$$$:§§§§§$$$§___§$§§$§§§§
    ____________$$$§§:§§$§$$$$§§$$__$§§$§§§§§§
    ___________$$$§:§§§$§$$$$$§§$$§§$§§$§_§§§
    _________$$$§:§§$$$$$$§§$§§§§§§§$$___$§§
    _______$$$§::§$$$$$$§§$§§§§§§§§§______§§
    _____$$$§::§$$$$FL$§§§§§§§$§§$_________§
    ___$$$§::§§$$$$§§§§$$$§§§§
    _$$§::§§§$$§§$§§§§§§§§§
    $§§§$§§§§§$$§§§§§§§
    §§§§§§§$$§§$§§§§
    _§§§§§§§§$§§_§§$
    _§§§§§§§§§$§§$_§§§
    __§§§§$§§§$§$§§$_§§
    ___§§§§$§§§$§$§§$_§§
    _____$§§§§§§§§§§§$§_§§
    ______§§§$§§§§§§$§§$§_§
    _______$§§§§§§§$$§$$§§_§§
    ________§§§§$$§§$$§§$$§§_§
    _________§$§$$$§§§§§§$$§§$§§
    __________$$$$§§$_§§$§§$§§§§§§
    ___________§$§§$§§_§§§§§§§§§$$§§$§
    ____________§$§§$§§_§§§§§§§§_$$§§$
    _____________§$§§$§§_$§§§§§__§§$§
    ______________..___§$§§$_.._____§§§§
    ________________..__§§§§§_§§__§§§§$
    _________________.._§§§$§§__$§§§§§§§
    ___________________§$§§$§____§$§§§§
    _____________________§§§$§§___§§$§§
    _______________________§§§§§___§$§§_

    RăspundețiȘtergere
  9. Am citit cu ceva vreme in urme aceste randuri si am vrut sa le impartasesc cu voi.Am simtit o nemarginita bucurie atunci cand le-am citit pentru ca am realizat ca Michael a trait starea de gratie,uniunea cu Dumnezeu...cea mai mare fericire si realizare spirituala pe care o poate trai un om...putini oameni au trait si simtit asta...pentru ca majoritatea suntem limitati de propiul ego,de demonii interiori...ne pierdem in intuneric si nu putem gasi divinitatea launtrica...Michael pentru asta a trait,sa ne ajute sa gasim calea...
    Pentru mine Michael reprezinta trezirea,nevoia de eliberare,dorinta de a descoperi copilul din mine..Asta inseamna pentru mine 25 iunie 2009.Drumul este greu,dar macar acum ma contientizez...ma vad.
    Se spune ca trebuie ca invatam sa traim in starea de acceptare si multumire precum copiii.Sa traim in prezent precum copiii,fara a fi perturbati tot timpul de gandurile trecutului sau de viitor.
    Michael a stiut asta dintotdeauna,a simtit cu toata fiinta lui....un suflet de copil intr-o minte si un trup de adult.Oamenii manjiti de propria mizerie sufleteasca nu au inteles niciodata... i-au frant aripile...nu au vrut sa-l mai lase sa zboare,sa coloreze norii si sa picteze cerul...

    mihaela05

    RăspundețiȘtergere
  10. As vrea sa specific ca randurile de mai sus,,Copil fermecat,, sunt scrise de Michael,le-am citit pe un site postate de o fana.

    Va pup si va imbratisez cu drag!

    mihaela05

    RăspundețiȘtergere
  11. pentru cine nu poate participa la evenimentul Dancing the Drill acesta se transmite live astfel


    http://www.mtv.ro/live/ibu11.html

    la ora 14


    si la 19:30 aici
    http://www.mtv.ro/live/ibu3.html


    Niculina

    RăspundețiȘtergere
  12. Sentimente amestecate:iubire,durere,tristete,bucurie...Imi este dor si doare...Oriunde ai fi Michael,mi-as dori sa ne auzi,sa ne simti si sa ne vezi pt o clipa,astazi de ziua ta.Si sa ne ierti!Daca ar fi posibil, i-as cere lui Dumnezeu ca astazi de ziua ta sa te aduca inapoi si sa traiesti acum doar pentru tine si pentru copii tai!Sa traiesti acea viata pe care ti-ai dorit-o mereu plina de pace si de iubire!
    Pana si cerul plange astazi peste pamant.Sau poate sunt lacrimile tale Michael venite ca o parere de rau sa ne spuna ca a trebuit sa pleci prea devreme si atat de fulgerator...As fi vrut sa putem sa te serbam azi avand toti zambetul pe buze si veselie in suflet.Iarta-ne Michael daca nu toti vom reusi si lacrimile se vor strecura discret catre durerea ascunsa din suflet.Eu una nu voi reusi asta!Sper doar ca lacrimile si durerea celor care te iubesc, sa nu iti ude prea mult aripile si sa nu te impiedice sa zbori in Raiul divin.
    La multi ani Michael,oriunde te-ai afla!Si stiu cu siguranta ca esti si ca vei fi intotdeauna in sufletul meu si inima mea!
    I love you more than you could have ever imagine that you will be loved,Michael!
    Alina.

    RăspundețiȘtergere
  13. Dumnezeu sa te binecuvanteze, Michael.

    RăspundețiȘtergere
  14. http://www.youtube.com/watch?v=m5fsEHeZ1I4

    RăspundețiȘtergere
  15. Eu sunt paf astazi. Michael, LA MULTI ANI!!! Indiferent care ar fi situatia eu asta simt, ca trebuie sa-i aduc aceasta urare.
    Intr-o asemenea zi..trista si posomorata ce ar mai fi de zis...ceea ce o mai lumineaza este faptul ca stim ca in aceasta zi s-a nascut cel care de-a lungul anilor a facut tot ce i-a stat in puteri sa schimbe lumea, sau s-o trezeasca la realitate prin iubire si credinta, inzestrat si cu "putin" talent artistic, indiferent cat au incercat unii si altii sa-i distruga visele, sperantele, mesajele, chiar si pe el ...nu au reusit, iar dovada suntem NOI si ceea ce ne-a lasat Michael.
    Mihaela05 si Loredana...superb!!!
    Mihai, o postare mai buna si adecavata nici ca se putea!

    Acum trec un pic peste subiect si vreau sa felicit si de ce nu , sa aplaud ceea ce au facut unele intre fetele de pe acest blog, nu le zic numele si nici nu cred ca este foarte greu de intuit la care dintre acestea ma refer...Nu-mi asum eu onoarea de a vorbi despre ce si cum, fiindca nu mie, mi se cuvine, dar nu pot spune decat ca m-am simtit mai mult decat onorata sa fiu prin "preajma" si le multumesc pentru aceasta onoare!!! Michael de acolo de Sus va vede si sunt convinsa ca este mandru de voi!!! Deasemenea eu ma bucur ca la aceste evenimente "minore" poate pentru unii, au venit fani si din alte colturi ale tarii, dar apartinand acestei familii de pe blog...din pacate din "jungla" prea putin si-au facut prezenta, speram la anu' sa ne strangem mai multi.

    PS....multumesc Michael....datorita tie, am avut sansa si onoarea sa cunosc oameni minunati, iar cu unii dintre ei sa leg prietenii.

    Va pup, va imbratisez cu drag, ca intotdeauna,
    SCORPYA

    RăspundețiȘtergere
  16. http://www.youtube.com/watch?v=pj7udHpsrGA

    Michael, iti multumesc pentru ca mi-ai aratat drumul...! God bless you!

    RăspundețiȘtergere
  17. SPEECHLESS...atat pentru postarea ta Mihai, cat si pentru ceea ce au facut fetele si s a scris aici...astazi ma simt ca intr un vartej...un amalgam de sentimente ma razbat...m am trezit cu zambetul pe buze si primul lucru care l am facut a fost sa i urez iubirii mele ...un calduros La multi ani!!! dar mai apoi...cand am inceput sa citesc postarile...ufff...m a cuprins greul...imi pare atat de rau ca nu sunt in Romania...mi ar fi placut atat de mult sa fiu acolo cu voi...sper ca o sa mai fie vreo ocazie de genul celei pe care ati organizat o...sunt sigura ca MJ ar fi extrem de fericit sa stie asta...va iubesc pe toti ...MJ for all time...

    RăspundețiȘtergere
  18. What a beautiful soul..what a MAN!! Mihai,ce eseu superb ai ales pentru a-l posta in aceasta zi speciala, cat de bine il caracterizeaza pe Michael.. un om caruia mereu i-a pasat de tot ce il inconjoara si a mentinut tot timpul "flacara" copilariei aprinsa, inocenta,dar si puterea si dorinta nestavilita de a face orice, oricat de putin, pentru a schimba in bine lumea.. si datorita lui s-a format si aceasta minunata familie, persoane ce il admira din toate colturile lumii, si care in fiecare zi incearca sa danseze alaturi de omul din oglinda.. La multi ani, Michael, we love you endlessly! Multumesc! Imi pare rau ca pana la urma nu am mai putut ajunge azi alaturi de voi, sper ca odata cu plecarea la Bucuresti, in toamna, la facultate, ne vom intalni.

    Va imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  19. La multi ani Michael! Vreau sa cred ca ne privesti de acolo de sus si ai inima plina de bucurie ,vazand ca ne am schimbat.Da ,chiar am facut o ,cel putin noi fanii Nu e suficient, dar e un inceput .Mihai,,ca de fiecare data uimesti placut.

    Nu am putut sa ajung in Bucuresti:( :( :(. Trebuia sa vin cu prietenul meu ,dar mama lui a facut ieri 2 crize ,are diabet .Aseara a internat o de urgenta la Ploiesti.Nu puteam sa ii mai zic sa vina.....offfff imi pare atat de rau ca nu am fost acolo,am asteptat ziua asta 1 an .Am vazut pe net live dansul,mi s a facut pielea ca la gaina.Poate la anul...nu mai fac planuri ca nu imi ies deloc.

    RăspundețiȘtergere
  20. Pentru a nu se crea confuzie, specific....acele evenimente "minore" nu au de-a face nici cat negru sub unghie cu "the Drill".....care, apropo, pe mine una, nu ma impresiona!!! Cel din Herastrau nu m-a convins, acela fiind singurul pe care l-am vazut cap-coada, dar care din pacate nu mi-a transmis nimic! Felicitari acelor 75 de persoane,care au muncit luni de zile pentru aceste evenimente...dar asta-i parerea mea. Evenimentele la care am participat eu au fost mult mai pline de bunatate, gingasie, iubire, daruire, zambete....c-am ceea ce il facea si pe Michael foarte fericit.

    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  21. La multi ani, MICHAEL!!! Pentru mine,
    Michael inseamna iubirea absoluta. Astept de atatea zile aceasta zi, pentru a sarbatori NASTEREA. Nu am vrut sa stiu azi decat faptul ca iubitul si perfectul nostru inger s-a nascut, ca ne-a imbogatit vietile si sufletele cu tot ceea ce ne-a daruit. Ca Dumnezeu ni l-a daruit. Am fost hotarata sa ignor faptul ca, din anul 2009 exista si o alta zi in care oamenii il "sarbatoresc" (daca se poate sarbatori o astfel de zi)pe Michael. si totusi... nu am putut. Toata ziua am avut lacrimi in ochi... durerea se pare ca nu poate disparea nici macar pentru o zi. Dumnezeu sa te binecuvanteze, suflet curat de copil!!Iar maine de dimineata, stii.... o luam de la capat.O alta zi in care am sa te iubesc si am sa te sarbatoresc... pana la sfarsit..

    RăspundețiȘtergere
  22. Monumentul este din marmura alba si neagra.
    Aceleasi inscriptii cu MTV si Primarie.

    Azi am fost in trei locuri unde niste oameni minunati au dansat pentru Michael.Printre ei se numara si fiica mea,Diana,care a dansat pentru Michael din tot sufletul,dupa repetitii care au durat trei luni lungi,fierbinti si pline de iubire pentru Michael.
    Am fost la Afi Palace Cotroceni,pe Lipscani,si seara in Herastrau.A fost o zi si o seara magica.

    La multi ani Michael!


    Liliana

    RăspundețiȘtergere
  23. A mai trecut o zi. Inca o zi fara tine, Michael, dar atat de mult cu tine, om drag! Cand m-am trezit dimineata si-am trimis in toate zarile iubirea ce-mi revarsa din suflet am crezut ca va fi bine. Cat de mult m-am inselat! Treptat, treptat, m-au invadat tristetea, durerea lipsei tale si lacrimi siroaie... Nu asa ar fi trebuit sa fie azi! Te-am privit, te-am ascultat, am vorbit in gand cu tine...ti-am multumit, din nou....si ti-am spus de nenumarate ori cat de mult insemni pentru mine si cat de mult te iubesc...Si am incercat, cat am putut eu mai bine, sa-i lamuresc si pe altii ce suflet mare ai si cat de multe ai facut tu pentru omenire si pentru Mama Terra. Si, cred ca ceva am reusit si le-am dat chiar de gandit...daca n-ar fi cazul sa inceapa o schimbare...
    Noapte buna Michael drag si Dumnezeu sa fie cu tine!
    Noapte buna dragi prieteni si Dumnezeu sa vegheze asupra voastra!

    RăspundețiȘtergere
  24. un ingeras:

    http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs391.snc4/45454_1557503825596_1475260571_31459555_5071158_n.jpg

    RăspundețiȘtergere
  25. Ieri de ziua de nastere a unicului MEGASTAR am fost in Afi Cotroceni si in Herastrau.Felicitari si multumiri tuturor pentru tributul minunat adus lui MICHAEL JACKSON.
    Elena 55

    RăspundețiȘtergere
  26. habar n-am de ce plang acum , de tristete , de fericirea pe care cuvintele lui mi-au oferit-o acum. Sau poate pentru ca m-am simtit din nou umana dupa atata timp in care am stat incruntata si suparata , prea absorbita de problemele si mofturile mele,care daca stau sa ma gandesc sunt de-a dreptul nesemnificative.
    Iubirea si bunatatea din sufletul lui nu par sa aiba limite.Era capabil sa se gandeasca la toti si la toate , iar persoana lui a pus-o pe ultimul loc.
    Omul din oglinda se afla acolo unde ii e locul, printre cei drepti. Este in siguranta acum.

    Cuvitele lui m-au facut sa ma simt incredibil de vinovata acum. Acum cateva minute am lasat din mana o revista pe care am citit-o , dar nu pe toata . Am ingorat ultimul articol pentru ca vorbea despre incidentul cu scurgerea de petrol in Golful Mexic.L-am ignorat pentru ca nu aveam chef sa citesc despre lucruri cu adevarat serioase , nu voiam sa-mi bat capul cu ceva care ma depaseste. Asa ca m-am asezat la calculator si in schimb dau peste traducerea domnului Mihai, iar vorbele lui Michael parca m-au certat pentru indiferenta mea. Imi e atat de rusine acum.

    La multi ani Michael !

    madacrow

    RăspundețiȘtergere
  27. Ma alatur si eu voua si ii spun inca o data lui Michael: LA MULTI ANI!
    Asa este Mihai, Dumnezeu ne iubeste....si faptul ca ni l-a trimis pe Michael este o dovada clara a iubirii sale pt noi. Si mai cred ca ni l-a trimis dintr-un motiv, acela de a ne arata si de a invata ce inseamna sa iubesti...sa iubesti in cel mai pur mod cu putinta, neconditionat, din tot sufletul. Iar acum...imi place sa cred ca toata iubirea pe care el ne-a purtat-o si a revarsat-o asupra lumii, se intoarce inzecit catre el...
    La multi ani, Michael!!! Multumim...ca ai existat, Multumim lui Dumnezeu ca te-a creat!

    Ziua de ieri...a fost magica, speciala, de neuitat pentru mine! A fost ziua in care am simtit realmente ca facem ceva pt Michael si in primul rand ca facem acel lucru in numele lui ( Zuza, le-ai vorbit copilasilor atat de frumos despre Michael si am convingerea ca au inteles cine a fost si ce a facut el pt toti copiii)
    A fost ziua in care familia virtuala cu prietenii de pe blog, s-a transformat in ceva concret...acei oameni au devenit cei mai frumosi prieteni pt mine, oameni ale caror inimi simt ca bat in acelasi ritm cu a mea de aceea vreau sa le multumesc...MULTUMESC Vio, Zuza, Ema si nu in ultimul rand multumesc mitzu (Scorpya).
    Mi-as dori sa va spun mai multe despre ceea ce a insemnat ziua de ieri insa...nu pot, pur si simplu unele lucruri nu pot fi exprimate in cuvinte, ele se traiesc si...atat!
    Insa mai am 2 dorinte: ca la anul viitor sa ne intalnim muuuult mai multi de pe blog (pt ca ard de nerabdare sa va intalnesc pe toti, inclusiv pe tine, Mihai :) si imi doresc ca peste 10 ani, in ziua de 29 august....noi sa fim tot acolo, pentru Michael!

    Va imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  28. Vai cat va invidiez!Sufar enorm ca nu am putut fi alaturi de voi dar a trebuit sa ma intorc in Italia mai repede decat am crezut.Cine stie,poate la anu.Vreau sa felicit pe toti care ati demonstrat inca o data ca sunteti fani Michael Jackson,in special pe Zuza,pe care o apreciez mult si ea stie asta deja.

    RăspundețiȘtergere
  29. Tributul fanilor Michael Jackson
    Primele 4 locatii:

    http://www.youtube.com/watch?v=xyh7007Wg6c

    http://www.youtube.com/watch?v=P1_vdXx0mJw

    http://www.youtube.com/watch?v=XOv7su0zEb0

    http://www.youtube.com/watch?v=Sz6Uwf_3J0I

    Ma bucur ca am putut face parte din acest tribut si sper sa fim cat mai multi cu fiecare an.

    Michael lives forever in our hearts!

    Dia

    RăspundețiȘtergere
  30. Azi am vazut si eu toate filmarile...cel mai reusit a fost cel de la Unirii, in ceea ce ma priveste...in Tineretului desincronizarea a fost prea vizibila, in Herastrau cine a stat in spate chiar a putut observa ca nu erau in acelasi timp, la Afi...prea rece...deci cat de cat mi-a placut cel de la Unirii.

    Apropo Dia...felicitari si o rugaminte...daca il stii pe vreun blond cu parul lung si ai tangente cu el....spune-i sa nu mai vb ziua ce viseaza noaptea....culorile drapelului pe tort erau "rosu, galben, albastru"...sau cine stie, poate este el prea idiot si nu stie culorile (tre sa fi dobitoc pentru a le vedea invers, albastru, galben,rosu...sau rau intentionat...poate il rodea idea ca altii au dus mai departe una din dorintele lui Michael)...te roaga o Scorpye sa-i transmiti acest lucru, daca va mai intalniti unii cu altii...

    Ca intotdeauna,
    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  31. Am citit pe un site, (ala cu aberatii)...ca tributul de ieri ar fi fost cel mai muncit din istorie. Sunt constienta ca s-a muncit la el, ca s-au facut "n" si "n" repetitii si munca si stres...dar cel mai muncit din istorie ...sa fim seriosi. Cred ca s-a uitat de tributul organizat de detinutii de la acea inchisoare (aia in portocaliu), care nu au avut la dispozitie 3 luni de antrenamente...

    Iar cand citesc asemenea "laude" ma apuca asa un nerv....fiindca dincolo de publicitate si de evenimente organizate si sustinute de radio-uri si televiziuni, au fost fani care nu au avut nevoie de toate acestea pentru a aduce un omagiu...si repet, chiar nu ma refer la persoana mea...ci la alte persoane care s-au straduit, au pus suflet, au alerg de colo si pana colo, au facut posibilul si imposibilul sa aduca un omagiu idealurilor lui Michael. Iar rasplata lor nu consta in laude si autolaude pe youtube, ori in "off cat am muncit pentru cele 5 minute de dans"....ci in zecile de zambete, privirile unor ingerasi, fericiti ca cineva s-a mai gandit si la ei.
    Iar eu asa ca fapt divers, aplaud si felicit initiativa acestor fane...din toata inima! Fetelor, nu ca ati avea nevoie, dar tot respectul meu pentru ceea ce ati facut ieri si pentru faptul ca atat cat s-a putut ati indeplinit una din dorintele lui Michael...!!!

    PS...Mitzule...gandurile tale sunt gandurile mele!

    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  32. Invincible Finally Recieves the Appreciation it Deserved

    Its almost 9 years since Michael Jackson's last studio album Invincible released.The album was in the making from late 1999 to mid 2001.The first single from the album was You Rock My World.The video of this song made history when it was first premiered on TV.The album finally released on October 30,2001 . The album peaked to No 1 in the Billboard charts beating other heavy weights.
    The album was well received by all Michael Jackson fans. But some of the critics were not happy, they kept on stating that it is better to hear Thriller than this new album from MIchael Jackson.
    Along with this Michael Jackson didn't want to tour,this created problem between Jackson and his music label executive Tommy Mottola .The ugly spat resulted in almost nil promotion for Jackson's album.
    Even during those times Jackson kept on saying that his album was good and people needed to be patient.
    The critics kept on blaming Jackson and stated it as the fall of the King Of Pop
    Now years after this the same album has been voted as The Billboard Album Of The Decade by the people. If people didn't like it then why did they vote for it ?

    The reasons are many :

    1.) Most of them who heard the album, liked at least a few songs from it in first hearing itself .
    2.) The critics were too harsh towards this album and some people were diverted in that way
    3.) As a result of all these factors people never had the patience to listen to this beautiful album.
    4.) Several of Michael Jackson's fan started to listen to it only after the star's death because of the lack of promotion.

    I still remember one of the critic in his review stated that The Lost Children is a poor song . I was wondering what was going through his mind when he heard that song?
    That song had lot of healing touch attached to it.
    Invincible was special because of the following tracks :

    1.) Speechless: It is a Gospel song , the arrangements are beautiful , the lyrics, Michael's vocals ,everything is perfect.
    2.) The Lost Children : This song came directly from Jackson's heart just like Speechless. The magic of Jackson is there all over.
    3.) You Rock My World : This song proved there is no one better than Jackson when it comes to lead vocals.
    4.) Whatever Happens : For the first time Jackson and Carlos Santana came together for a song.
    5.) Cry : Jackson and Kelly back together after a long gap.The wait was worth
    6.) Butterflies : A track which uses Jackson's vocals to the maximum..
    I am sure Michael Jackson would have been the happiest man, if he was here to witness that Invincible Is Album Of The Decade

    http://www.associatedcontent.com/article/5709856/invincible_finally_recieves_the_appreciation.html?cat=33

    Este pentru prima oand postez desi va citesc de un an++....va multumesc ca existati Mihai & grupa de fete.
    Am vrut sa imi fac intrarea cu o veste buna :)
    Sper sa va bucure si pe voi la fel de mult.

    Cristina

    RăspundețiȘtergere
  33. Eu cred ca toti am muncit,indiferent de tipul tributului pe care i l-am adus lui Michael.
    Noi cei cu dansul,am dat tot ce am putut mai bun pentru Michael,pentru a arata lumii de ce il iubim,nu suntem dansatori profesionisti,nu suntem perfecti si remarcile negative sunt "aruncate" destul de usor din partea voastra.
    Scorpia,referitor la acel baiat,nu stiu despre cine vorbesti.



    Dia

    RăspundețiȘtergere
  34. Am gasit o inregistrare si cu ultima locatie a tributului,parcul Herastrau,Aleea Michael Jackson.

    http://www.mtv.ro/stiri/muzica/foto-video-mtv-si-profm-michael-jackson-alaturi-de-fanii-regelui-de-ziua-lui



    L.O.V.E


    Diana

    RăspundețiȘtergere
  35. buna tuturor

    draga scorpya, sunt sigura ca ne-am vazut duminca la orfelinat, dar nu putem spune ca ne cunoastem. este de laudat sau nu aceasta actiune pe care am realizat-o duminica, asta nu are importanta prea mare, este important ca pentru cateva momente copii aceia au zambit , au mancat o PRAJITURA, si au primit o JUCARIE .
    Consider, ca am facut un lucru mare, nu pt noi, nu pt alti oameni, ci pt copii.
    INSA nu putem face comparatii !!!!!!
    Daca ceilalti fani s-au gandit sa serbeze aceasta zi minunata in alt mod, care si acela facea parte din viata lui Michael (a canta si a dansa) , de ce trebuie sa comentam ???
    Am inteles ca nu ai fost decat in Herastrau, doar acolo i-ai vazut live.
    Iti spun eu, sincer, ca am reusit sa merg cu ei in toate locatiile mai putin in LIpscani, ca au fost MINUNATI.
    La fiecare reprezentatie in parte, am avut sentimente maxime, am privit totul cu lacrimi in ochi si cu un mare ghem in stomac, aveam emotii de fiecare data.
    Eu am vazut in acei oameni sacrificiu, pasiune, daruire, IUBIRE, IUBIRE PT MICHAEL, ca si cum ar fi vrut sa faca ceva de care el sa fie mandru, si cred ca au reusit .
    Din fata unui ecran nu ai cum sa simti, nu ai cum sa creezi o legatura.
    Poate daca ai fi fost acolo ai fi vazut altfel.
    La metrou , unde ii vedeam a treia oara, chiar daca mi-a adormit copilul in brate -si e destul de greu (si akm mai am febra la maini)- nu puteam sta locului , cantam si dansam odata cu ei.
    Eu consider ca au facut un lucru FRUMOS.
    Cat despre laude prin stanga si dreapta, asta se intampla atunci cand intervine media. A fost un eveniment mediatizat de la inceput, si care a avut ecou in toate televiziunile si ziarele.
    Asta nu cred ca tine de ei , de faptul ce s-ar lauda singuri.Poate daca si noi am fi mediatizat vizita noastra la orfelinat eram laudati pe la toate posturile si mai stiu eu ce.., dar nu asta era scopul.
    cat despre munca depusa , da au fost 3 luni,si da , a fost greu
    Acolo au fost oameni in toata firea, probabil cu familie acasa, au fost copii pe care trebuia sa-i duca cineva si sa-i ia de la repetitii, au fost unele persoane care au si serviciu, iar concediu de 3 luni nu iti da nimeni, DECI eu cred ca a fost greu . Eu care am 2 job-uri stiu ce inseamna sa stau toata ziua pe drumuri.
    Si pana la urma, indiferent cum vi s-a parut , hai sa nu ne mai dam cu parerea si sa facem comparatii, ci sa-i lasam sa se bucure de ceea ce au realizat.
    HAI SA NU MAI FIM ROMANI, CI SA FIM OAMENI

    Vreau sa mentionez ca nu fac parte din niciun fan club, organizatie, asociatie, bisericuta, sau grupulet, FAC PARTE DIN MAREA DE OAMENI CARE IL IUBESC PE MICHAEL JACKSON si atat !!!!!

    flori despina

    RăspundețiȘtergere
  36. "I want it to be something that touches the heart and emotions of the world. From a child to older people, from the farmers of Ireland to the lady who scrubs toilets in Harlem. I mean I want to reach EVERY demographic I can through the love and joy and simplicity of music."

    Micheal Jackson - The Daily Mirror - Aprilie, 1999


    "I just love working hard on something. Putting it together. SWEATING over it and then sharing it with people and then having them love it and I always pray that they like it. That’s what gives me great satisfaction as an artist."

    "Does it frustrate you professionally or personally when people say that this Jackson project flopped? [...] Does it hurt your feelings? Do you want to scream out[...]"


    "It’s a commonality in mankind that I don’t like. That part of it, but then there’s a beautiful side to mankind too, isn’t there?"

    MJ - At Large With Geraldo Rivera Interview 5-2-2005

    RăspundețiȘtergere
  37. Nu ar fi pacat sa stam acum sa analizam, sa comparam si sa improscam cu noroi in stanga si in dreapta ? Sunt constienta de faptul ca vor fi intotdeauna bisericute, scindari intre fani.. dar oare nu putem trece peste asta nici macar de ziua lui?
    Fiecare a facut-o din inima,din dragoste pt Michael, indiferent ca a ales sa danseze pe muzica lui( dans pt care s-a muncit enorm, intr-adevar, vb in cunostinta de cauza) sau sa mearga la o casa de copii si sa le ofere putina dragoste micutilor...Sunteti de admirat cu totii, va felicit din suflet pt tot ceea ce ati intreprins..
    Insa daca aveti razboaie cu anumite persoane, v-as ruga sa nu generalizati si sa nu-i jigniti si pe restul..
    NU uitati cuvintele lui : IT'S ALL FOR LOVE! Sper ca nu si-au pierdut semnificatia...

    Dana

    RăspundețiȘtergere
  38. Vă mulţumesc pentru comentarii şi pentru linkurile postate, aşa am putut să văd şi eu momentele grozave realizate de fanii români în memoria lui Michael Jackson. Vă felicit din toată inima, după părerea mea dansul a fost foarte reuşit, efortul vostru a meritat cu prisosinţă. M-a impresionat mulţimea de oameni adunată în Herăstrău şi a fost o surpriză deosebit de plăcută să aflu că Michael a primit, în sfârşit, pe aleea care îi poartă numele, o placă de marmură, aşa cum merită. Le felicit şi pe fetele care au făcut bucurii copiilor orfani, le rog ca, dacă au fotografii sau înregistrări, să ni le împărtăşească şi nouă, celor care nu am putut fi de faţă. Până la urmă, ziua Regelui Pop, Rock & Soul a fost sărbătorită pe măsura sufletului său minunat; prin muzică, dans şi acţiuni caritabile. Asta e tot ce contează. Încă o dată, felicitări tuturor! Sunt convins că Michael ar fi fost mândru de voi.

    RăspundețiȘtergere
  39. Eu nu am zis ca nu sunt constienta de eforturile depuse ale dansatorilor, am specificat ca singurul dans care l-am vazut cap coada a fost doar cel din Herastrau...din restu am prins mai putin....doar ca eu una, ma asteptam la ceva mai mult si chiar nu mie rusine sa zic asta. Recunosc ca eu oricum nu as fi capabila sa incerc sa dansez ca ei...dar totusi eu una speram la ceva mai mult sau mai bine. Omorati-ma....dar asta-i parerea mea.

    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  40. In ceea ce ma priveste...pentru a nu da prilej de alte discutii interminabile...am luat decizia ca de acum inainte, sa ma rezum la a comenta doar la postarile lui Mihai si nimic altceva....daca si asta va deranja pe cineva, ca imi voi spune parerea (buna/rea)...e imi pare rau...dar de comentat la postari doar Mihai imi poate pune "pauza".
    Iar cu asta cred ca am zis mai mult decat suficient si asa consider ca am comentat pe marginea unui subiect mult mai mult decat era cazul.

    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  41. chiar daca scriu cu intarziere, La multi ani , Michael!!felicitari tuturor celor care intr-un fel sau altul au reusit sl faca pe Michael mandru. eu zic ca orice gest conteaza..am revazut ieri THIS IS IT si l-am vazut cu alti ochi.si toti ar trebui sa-i urmam sfatul: EI suntem , de fapt noi,de noi depinde sa facem ceva, sa vindecam lumea.
    am o verisoara adolescenta care treptat s-a lasat "furata" de magia lui Michael si imi pare tare bine. aseara am revazut impreuna( ea pt prima data) private home movies si a ramas f impresionata de cat de copil era si cat de dulce si de atent cu cei din jur...pana la urma asta a vrut Michael: ca oameni de generatii difetire, din lumi diferite sa fie impreuna
    cu drag, Raluca

    RăspundețiȘtergere
  42. Mihai draga pe monument nu exista nici o placa de marmura, exista doar o placa de plastic neagra pusa peste plasticul vechi alb, de la distanta probabil ca asa se vede, daca se punea mina pe el se observa, dar noi uneori nu vedem padurea de copaci si mai inducem in eroare pe cei care nu au fost la fata locului. Monumentul este tot din plastic dar mai aranjat putin pentru ziua de 29 ca vezi doamne se transmitea la tv.
    Nu am vazut nici un dans live, am vazut pe youtube pe cel din Unirii si mi-a placut, s-a muncit se vede, dar haideti sa nu ne batem cu pumnii in piept ca s-a facut ceva grozav.... s-a dansat pe muzica lui Mike si ? in toata lumea s-a facut la fel punct.
    Haideti sa ne intrebam mai bine ce i-ar fi placut lui Mike mai mult o topaiala pe muzica lui mai mult sau mai putin reusita sau bucuria unor copii uitati de toata lumea ?
    Vreau sa va spun ca unul din acei copii a fost tinut de Mike in brate in 1996 si era asa de mindru de asta pentru ca asta era cel mai important lucru care i se intimplase vreodata.
    Copii de acolo in mare majoritate erau adusi de la Sf. Ecaterina ca poate nu stiti ca acel orfelinat in care Mike a pus suflet si bani s-a inchis din ordinul autoritatilor romane ca sa-si faca ei acolo altceva.
    Oare nu puteam sa facem nimic pentru a nu se intimpla asta ??????

    RăspundețiȘtergere
  43. Mihai,iti multumesc si eu pentru tot ceea ce faci.

    Atat vreau sa spun.Nu ma asteptam la cuvinte precum "o topaiala mai mult sau mai putin reusita pe muzica lui Michael."

    Unicul motiv al tuturor tributurilor este dragostea noastra pentru Michael.E urat ca transformati asta in altceva.




    Dia

    RăspundețiȘtergere
  44. Nu suntem la un concurs!Toate ati facut lucruri minunate duminica ,indiferent ca ati dansat sau ati mers la orfelinat.Michael ne a invatat altceva ,nu sa ne intrecem ......

    RăspundețiȘtergere
  45. Felicitari tuturor celor care au organizat in memoria lui Michael orice fel de actiune.Cred ca toti si-au adus contributia in felul lor,cum au stiut ei mai bine si din tot sufletul.De aceea,cred ca nu e locul si momentul potrivit sa aducem critici si doar sa apreciem efortul lor,in ansamblu.Si sa intelegem ca e loc sub soare pentru toata lumea si ca trebuie sa-i acceptam si pe altii,chiar daca ne fac concurenta.A incerca sa facem o comparatie intre cele doua actiuni-total diferite ca mesaj si continut-este o mare eroare si nu am face dacat sa le aruncam in derizoriu pe amandoua fara un scop benefic si doar din maschinarie si invidie.
    Si nu trebuie uitat niciodata Michael,care facea loc tuturor sa straluceasca la un moment dat…
    Totusi,ar fi fost de asteptat sa se mentioneze la comentariile de pe acest blog faptul ca materializarea actiunii caritabile a fost posibila nu numai datorita organizatorilor,carora de altfel le multumim,ci si celor care au contribuit modest,dar nu neglijabil,cu diverse sume de bani in contul acela .Poate ca ne-am fi dorit si noi sa ne bucuram la gandul ca acei copii napastuiti de soarta au zambit pentru o clipa si datorita noua si ca,desi absenti,am participat si noi cu o mica farama la bucuria lor.
    Cei care nu suntem din Bucuresti si nu am putut fi prezenti la evenimentele de duminica,ne cerem scuze pentru ca nu prea am inteles cum e cu placa de marmura din Herastrau,sau din ce o fi ea facuta,pentru ca e greu ca de la distanta sa ne fi dat seama.Intelegem ca cei de la ProFM nu prea s-au priceput sa faca un lucru de calitate-si doar s-au laudat-dar poate in viitorul apropiat vom primi mai multe informatii referitoare la adevaratul monument care se va ridica (locatie,cost,stadiu al lucrarilor etc),cu bunavointa acelor persoane inimoase care se ocupa de acest proiect.
    Nada Florilor

    PS Pentru doamna avocat Violeta:fiindca nici de data asta nu am fost in stare sa vedem padurea de copaci (ca tot iti place expresia si e omniprezenta in exprimarile tale),lamureste-ma care sunt copacii si care e padurea la faza asta? Si cu Mihai ce ai avut,de ti-a casunat asa?

    RăspundețiȘtergere
  46. "Si cu Mihai ce ai avut,de ti-a casunat asa?" fraza asta mi-a adus aminte de "Liceenii", e replica Oanei -"Danei", tare.

    Felicitari si multumesc Mihai pt. blog, pt. comentaiile melodiilor, pt traduceri, foarte bune, imi sunt de folos.

    Felicitari tuturor pentru actiunile de duminica!

    RăspundețiȘtergere
  47. pentru Nada Florilor frumos pseudonim ( uneori il mai folosesc si eu)

    M a vad nevoita sa intervin si sa fac unele precizari
    in primull rand am multumit tuturor celor ce au contribuit ca aceasta ideea care am lansat o cu ceva vreme in urma sa devina realitate dar sincer nu stiu daca este chiar corect sa fac asta deoarece si pentru ca nu a ti facut ceva personal pentru mine ci ati contribuit ca ideea sa devina realitate , in final contributia voastra constituind aportul vostru la sarbatorirea zile de nastere a lui MJ
    si ca sa fie multumita toata lumea , multumesc din nou tuturor celor care au contribuit la implinirea acestui gand dar dincolo de contributia fiecaruia s a consumat o "mica" energie pt a se realiza ce s a realizat si asta ar insemna sa va rog sa mi multumiti? nu vreau asta si nici nu ma intereseaza sa mi multumiti, am considerat ca ati multumit prin contributia voastra
    de fapt cred ca alta e problema aici, sincer nu as vrea sa o dezvolt ca nu are rost , ar fi ca si cand ai vrea dragoste cu de a sila , si nu se poate asa ceva
    spun doar atat - a fost frumos a fost bine dar mai ales a fost din toata inima mea,nu stiu restul cum sta cu inima dar eu am facut tot ce a putut din toata inima
    acum legat de monument, vreau sa va spun desi ma repet dar se pare ca e necesar- oameni buni traim in Romania si pt a merge la baia publica din oras trebuie sa ceri aprobare, asa si cu restul treburilor,dosarul nostru a intrat azi la comisia de cultura de la Ministerul Culturii spre aprobare, nu am putut sa vb cu dna inspector de acolo pt ca saptamana trecuta a fost plecata in interes de serv la Venetia iar acum e plecata doua zile din Bucuresti, dar din cate am vb cu d ei se pare ca lucrurile merg bine dar GREU
    pt ca sunt necesare o multime de hartii si dureaza pana ajung la cei care le semneaza, bunaoara primarul Sorin Oprescu a fost prins cu alte treburi cu adevarat importante mantionand aici incidentul de la Ma ternitatea Giulesti si a fost mare forfota in Bucuresti ca se pune problema de pierdere de "scaune" de cadere de capete asa ca intelegeti, din sursa sigura stiu ca de 3 saptamani nu a semnat nimic , eu obtinand totusi un certificat de urbanism in alb pt ca inspectorul mi a zis ca se poate si asa ca sa intre dosrul la comisie
    am dat un alt dosar pentru intocmirea devizelor dar din nou trebuie sa asteptam si cand vor fi astea gata mai sunt o alta mare multime de hartii de facut, nu e vina nimanui ca asta e birocratia la noi si daca ar fi numai asta nu ar fi asa mare problema dar fiecare hartie pt aprobare dureaza de la 3 saptamani in sus asa ca........ asta este
    ma gandesc si imi doresc ca acest monnument sa fie gata anul sta dar
    v am mai spus si va reamintesc monumentul v a fi din marmura si granit si multe alte chestii care sunt surpriza

    mai vreau sa va spun ca nici o usa nu se deschide pur si simplu ci cu .......... dar
    si asta din bani personali si nu putini
    asa ca macar fiti putin mai intelegatori mai rabdatori si nu dati asa cu piciorul la
    eforturile financiare dar si fizice care se fac
    sunt multe de spus si sunt mahnita de niste treburi dar asta este, este pacat ca nu invatam nimic cu adevarat in fapt de la Michael ci doar asa ca sa ne aflam in treaba
    Am crezut sincer ca suntem prieteni si in acelsi timp familie dar..........
    haideti sa fim mai uniti
    spun doar atat ca ar fi fost frumos sa veniti toti cei dintara de kko din Bucuresti la orfelinat pt ca in fond si la urma urmei o faceati pt Michael nu pt mine sau altcineva dar se pare ca fiecare a ales unde i a fost interesul deci se desprinde cocluzia ca nu e un interes comun
    ZUZA

    RăspundețiȘtergere
  48. Dansul a iesit excelent si s-a vazut munca depusa si dragostea pt Michael. Mi-as fi dorit din suflet sa pot participa si eu, dar nefiind din Bucuresti, nu puteam ajunge la toate repetitiile. Oricum, felicitari din tot sufletul! Si la restul...nu mai atacati in stanga si in dreapta. Oamenii frumosi si care-l iubesc pe Michael n-au motive sa faca asta.

    RăspundețiȘtergere
  49. Nada Florilor iti explic ce e cu copacii : era vorba ca de dragul dansului si alte minuni care s-au facut in Herastrau nu ati catadicsit sa vedeti cum e cu monumentul, despre asta era vorba , iar cu Mihai nu am avut nimic , ca drept dovata m-a postat ( iti reamintesc ca el e propietarul blogului, daca nu stii).
    Dansul am spus-o si nu ma mai repet mi-a placut ce am vazut ... dar parca a fost mai bine anul trecut.. atit, si nu mai imi spune avocat daca nu esti tu judecator.

    RăspundețiȘtergere
  50. Zuza,nu stiu cine e de vina ca a iesit totul asa si ca nu a participat toata lumea in toate locurile unde s-a facut ceva pentru Michael,dar asta nu e posibil si nici nu v-a fi vreodata.

    Tu ai fost la orfelinat si nu in alt loc pentru ca acolo ai avut interes,ocupandu-te personal din dragoste pentru Michael si nu obligata de cineva;

    Eu am avut interesul sa fiu langa fiica mea,in aproate toate locurile din Bucuresti,dar tot din dragoste pentru Michael si nu scot ochii nimanui ca nu am fost acolo sau dincolo,desi poate mi-am dorit.In concluzie toata lumea a fost undeva,din dragoste pentru Michael,si logic nu putea fi in doua locuri deodata.

    In ceea ce priveste Monumentul,eu chiar am pus mana pe el,atata cat a fost posibil,pentru ca tot din dragoste de Michael a fost efectiv acoperit cu fotografii si scrisori,si ceea ce simti este racoarea marmurei.Daca e sau nu marmura ,sa fiti linistite afland adevarul atat de pretios,nu va ramane decat sa luati un topor si sa-l spargeti.

    Si nu inteleg chestia cu banii personali...parca s-au strans intr-un cont pe numele tau,sau nu ai avut acces la el?

    Sunt de acord cu tine,ar fi fost foarte frumos,ca cel putin noi din Bucuresti sa ne fi strans,asa cum nu odata am sugerat eu,si v-am asteptat si cand s-a trimis steagul Romaniei cu semnaturile fanilor ,in America,la proces;
    v-am asteptat si pe 25 august ,la World Cry,sau pur si simplu te-am rugat sa -mi comunici un nr de telefon ca sa putem lua legatura .Si asta nu o data.

    Gresala ta a fost ca nici macar nu m-ai bagat in seama,si mai mult ai postat "anuntul"organizatoric pe vechiul blog,pe care iarta-ma,l-am descoperit tarziu,foarte tarziu cand si eu imi facusem deja planuri,tot din dragoste pentru Michael!

    Gandeste-te cine si unde a gresit.

    Si inca ceva legat de "interesul comun"de care ne acuzi ca lipseste aici ;desi fiica mea o sa ma certe ca spun asta,nu pot sa tac;intradevar am avut un interes urias sa plece in fiecare zi de marti ,joi si duminica cate 4-5 sau chiar uneori 7 ore sa danseze non stop pana curgea apa pe ei.Am avut un interes sa vina in fiacare seara pe la 1o sau chiar 11 acasa,obosita ,flamanda si insetata.
    Am avut interes sa vina intr-o si cu un deget de la picior inegrit si umflat ,iar apoi cu genunchiul luxat,de nu putea sa-l mai indoaie de durere.
    Am avut interes ca trei luni lungi ,pe calduri de 4o de grade sa stea in soare asteptand doua tranvaie,cu care sa ajunga acolo.
    Si am avut interes sa plece la ultima repetitie generala,la Afi Palace Cotroceni,la miezul noptii,ca apoi sa ne intoarcem cu taxiul.
    Da,am avut interesul sa o vad pe Diana fericita,plangand de bucurie,ca a putut dansa pe muzica scrisa de Michael,pe melodiile cantate de el,pe coregrafia facuta de el insusi.

    Si atat vreau sa mai spun:pe tot mapamondul ,efortul lor a fost si este apreciat,pentru ca intradevar au avut un interes:sa-i demonstreze lui Michael cat de mult il iubesc!

    Liliana

    RăspundețiȘtergere
  51. Michael, UN MARE DAR!
    Dumnezeu, ne iubeste, foarte mult, numai ca noi, nu suntem capabil sa simtim si sa apreciem iubirea Lui.
    Sa ne rugam pentru sufletul lui Michael.
    Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

    Superba postare, multumim si felicitari Mihai!
    Felicitari din toata imina atat pentru cei care au dansat cat si pentru cei care au organizat evenimentul de la orfelinat.
    Multumesc tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  52. Liliana esti o persoana in prezenta caruia discutiie devin interminabile si fara rezultat asa ca ......... ramai asa cum esti
    pt acele treburi care nu pot fi justificate cu acte am folosit bani personali ai mei si a celor care sunt in rand cu mine, banii care au fost stransi pt monument extrem de putini , sunt in cont nu s a atins nimeni de ei si am zis ca ei vor fi folositi doar in ultima instanta
    am folosit bani din cont doar pentru ceea ce s a facut duminica, bani care au fost stransi special pt acest eveniment, tort baloane sucuri apa minerala si maruntisurile care au fost necesare
    iar tu Liliana te rog frumos sa ti afisezi tu numarul de telefon pe blog , eu nu o sa fac asta niciodata pt ca eu nu ma aflu la sala pasilor pierduti, tu totdeauna ai avut ceva cu oricine ce a facut bun, tu ai avut treaba si cu Florenta si cu Violeta si cu destula lume, numai ce faci tu si fiica ta e bun si demn de luat in seama- congratulation
    cine a vrut sa ma gaseasca , m a gasit fara sa le afisez numarul pe blog si sa sti ca nici nu am facut un mare baner cu nr sa l afisez in Piata Universitatii poate asa ai fi dat si tu de mine desi am dat detaliile pe blog ce vom face ca sa participe cine vrea dar......
    si acum o spun , am tacut atat vreme dar nu mai tac
    cand a fost in tara concertul din martie de la Sala Palatului in memoria lui Michael, am spus atunci si am insistat haideti sa ne vedem si sa ne cunoastem cei care suntem din tara de kko, tu unde ai fost de ce nu te ai alaturat celor care sau intalnit? sau era mai important sa fi singura si sa fi vedeta alaturi de cei de la who s bad?
    din nou cine a vrut sa se cunoasca s a cunoscut si s a cautat
    dar tu esti mereu pe locul trei din doi candidati
    m am convins de multe treburi- fi tu in fata si noi ne vom bucura de reusitele tale
    numai bine draga mea
    ZUZA

    RăspundețiȘtergere
  53. m ai convins : il iubesti tare mult pe Michael Jackson , se vede.........

    RăspundețiȘtergere
  54. ROCSY

    este a 2 a oara cand comentez pe acest blog intr-un an de zile, il citesc si apreciez ce gasesc aici.poate gresesc sau poatenu,dar hai sa mi dau si eu q parerea. requnosc ca nu am participat la niciunul dintre even, decat seara in herastrau,unde am ramas cu un gust amar.eu apreciez ceea ce au facut cei de pe forum si este de apreciat zuza care cheltuie din banii ei si nu se lauda cu fiecare okzie pe aceasta tema,dar k fapt divers...nu inteleg d c ar interesa pe kreva cate h a dansat sau sa antrenat fata ta...dak a facut-o sa fie bine facut,sau trebuie sa fie aplaudata???cred eu, k mai sunt parinti pe acest blog,dar nu i vad sa si laude copiii la infinit. si cu asta mi am zis parea, poate peste vreo ink 6luni voi reveni.
    ps; eu nu am vazut nicio placa de marmura pe nikieri.

    RăspundețiȘtergere
  55. http://www.youtube.com/watch?v=cEqEL04KwAM

    Elena55

    RăspundețiȘtergere
  56. FELICITARI tuturor celor care au adus omagiul lor lui Michael,indiferent sub ce forma!Tributurile lor sub forma dansului,a bucuriei (daruite sub forma unei petreceri cu tort) aduse unor copii fara parinti sau sub forma unor ganduri sincere si pline de iubire fara sa fi facut nimic altceva faptic,toate conteaza la fel de mult!Nu trebuie ca viata sa devina o intrecere cu cine si ce a facut sau cine a fost mai bun.Conteaza ca tot ce se face si ce se va mai face sa fie facut din suflet si toata iubirea de care un om poate fi capabil,cu toata iubirea pentru Michael!El ne-a invatat asta,va aduceti aminte:,,It's all for LOVE!Do it with love...you know L.O.V.E.!''
    Cuvintele dor,haideti sa nu mai lovim si sa nu mai ucidem cu ele!Mandria ramane pana la urma pacatul suprem iar Michael ne-a aratat ca se poate sa infrunti lumea cu modestie si iubire.
    Iar daca nu putem sa ne iubim cel putin sa ne respectam.Sper sa nu se simta nimeni lezat,e doar o simpla parere nu un atac.
    Alina.

    RăspundețiȘtergere
  57. Frumos spus Alina. Comentariul tau ma duce cu gandul la un alt comentariu de pe un alt site unde fanii erau comparati cu crengile unui copac. Nu conteaza unde se afla acea creanga, ea provine din acelasi copac, din iubirea sincera ce o nutrim pentru un OM maret.
    Mariana

    RăspundețiȘtergere
  58. http://hi5.com/friend/photos/displayPhotoUser.do?photoId=5227544736&ownerId=204351289&albumId=325146449

    Picturi cu Michael Jackson - Herastrau 29.08.2010

    Elena55

    RăspundețiȘtergere
  59. Mihai, pentru categoria marturii:

    http://www.cepro.com/article/integrator_on_working_for_michael_jackson/D1/

    Niculina

    RăspundețiȘtergere
  60. Dia,am vazut "filmuletele" cu dansul vostru.
    Absolut impresionant.Felicitari din tot sufletul pentru o reusita adevarata si toata admiratia pentru efortul vostru,care a meritat din plin.
    Si crede-ma,nu e cazul sa-ti amarasti sufletul cu rautatile care s-au spus.Fii doar mandra de tine si de colegii tai.
    Nada Florilor

    RăspundețiȘtergere
  61. Amintiri dragi despre Michael Jackson

    Brad Buxer Interview is a four-page interview with one of Micheal Jackson's former collaberators. In this interview there are a few Sonic-related questions and Micheal Jackson is confirmed to have worked on Sonic the Hedgehog 3. This interview was published in the French language Black & White magazine.

    http://info.sonicretro.org/Brad_Buxer_Interview_(Black_%26_White,_November/December_2009)

    Cristina

    RăspundețiȘtergere
  62. Azi,4 septembrie, este ziua Mariei C., asadar doresc sa-i urez un sincer "La multi ani!" ,cu ganduri bune si pace sufleteasca! Multa sanatate si fericire,tie si celor dragi!

    Va imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  63. Va salutam de aici din Busteni, unde noi cei cativa fani ai lui MJ petrecem un weekend de VIIISSSS in cinstea Regelui...si suntem cu ochii pe voi, nu v=am uitat:))))...Oana,Raluca,Luiza,Carmen K,Michael,Dana,Vale,Marius.
    PS NUUUUU va mai certati...iubiti-va mult!!!L.O.V.E.

    RăspundețiȘtergere

AVERTISMENT!

Orice comentariu care contine limbaj jignitor la adresa autorilor blogului, a cititorilor sau a comentatorilor sai, va fi expediat in Zona Fantoma, sa-l caute pe Generalul Zod :)