marți, 17 august 2010

Mona Lisa Mouallem

...


Noaptea în care am cântat la pian pentru Michael Jackson



Sunt o mare iubitoare de muzică. La fel ca mulţi oameni din lume, sunetele copilăriei mele au fost formate, în mare parte, din muzica lui Michael Jackson. Fratele meu Joe şi cu mine am dansat pe „Thriller” ore în şir, în livingul nostru. Am înţeles, da la o vârstă foarte fragedă, cât de talentat era Michael şi, pe măsură ce am crescut, l-am văzut pe Michael continuând să inspire milioane de oameni din fiecare colţ al planetei, cu muzica, stilul şi mesajele lui inegalabile.

Prin urmare, cund sunt întrebată „care a fost cel mai important moment din viaţa ta”, răspund fără urmă de ezitare: a fost noaptea în care am avut ocazia să cânt la pian pentru Michael Jackson.

Să mă întorc puţin în timp. Michael şi tata deveniseră apropiaţi, atunci când el s-a mutat în New York, în 2001, pentru a înregistra albumul „Invincible”. Deşi eram informată despre multele controverse care se vehiculau, privind viaţa lui Michael Jackson, ele nu aveau nicio importanţă, în serile pe care eu şi familia mea le petreceam cu el. Familia mea a avut norocul să-i cunoască, atât pe el, cât şi pe frumoşii, drăgălaşii lui copii, departe de blitzuri şi de fani.

Tocmai luasem cina, o cină preparată în casă, în apartamentul părinţilor mei şi Michael, care ştia că eu cântam la pian de când eram mică, m-a rugat să cânt pentru el o bucată muzicală. Sigur că am spus da şi sigur că totul părea ireal. Stăteam în fata pianului şi mă întrebam: „Cum Dumnezeu să-l distrez eu pe Michael Jackson? Ce aş putea să cânt pentru el?” Am ales o piesă de Debussy – „Deux Arabesques”. Au fost cele mai lungi patru minute din viaţa mea... cel mai faimos entertainer din lume asculta concentrat, cu ochii închişi. Când am terminat, m-am uitat la el, ca să-i văd reacţia. Inima îmi bubuia. Mâinile îmi tremurau vizibil. Ochii lui erau încă închişi. Tăcea. Apoi a deschis ochii şi mi-a spus cu o incredibilă smerenie şi cu o sinceritate atât de adâncă, încât îmi răsună şi astăzi în urechi: „Mona, îţi mulţumesc pentru asta. Mulţumesc, mulţumesc, mulţumesc.”

Din acel moment am înţeles cât de unic era acest om. El, Regele Pop, stătea în acelaşi living în care eu şi fratele meu dansasem, în copilărie, pe muzica din videoclipurile lui. Şi, iată, era acolo, ascultându-mă pe mine, cu aceeaşi atenţie cu care ar fi ascultat un mare pianist în concert. Şi m-a ascultat, în timp ce se juca melancolic cu părul fiicei sale Paris, asigurându-se că ea şi fratele ei, Prince Michael, ascultau la fel de atenţi. A fost primul şi cel mai puternic indiciu al adevărului care s-a reconfirmat mereu, în alte momente petrecute cu Michael. Cu toată faima şi averea pe care le acumulase, cu toată influenţa pe care o avea în industrie, tot ce conta pentru el, la finalul unei zile, erau lucrurile simple, fundamentale ale vieţii. Era amabil, iubitor şi incredibil de modest. Îşi adora, pur şi simplu, copiii şi era preocupat să-i crească oameni cu suflete frumoase. Avea un respect colosal şi o imensă dragoste pentru toate genurile de muzică – pop, rock, clasică, jazz – indiferent cine şi unde o cânta. Şi era sincer interesat de viaţa altor oameni, ar fi făcut bucuros un pas înapoi pentru a-i lăsa să strălucească, chiar dacă era vorba doar de patru minute.

E foarte greu să ne imaginăm cum ar fi fost industria muzicală dacă Michael nu ar fi existat. Şi e la fel de greu să ne imaginăm cum va fi acum, că el nu mai e cu noi. Dar ce pot spune este ca lumea nu va mai fi niciodată la fel, fără marele dar al vocii lui, fără muzicalitatea lui şi fără prezenta lui impecabilă. Aşa că, în numele tuturor celor care te-au cunoscut, indiferent dacă personal sau prin intermediul muzicii tale incredibile, îţi spun: „Michael, mulţumesc. Mulţumesc, mulţumesc, mulţumesc.”





...

15 comentarii:

  1. Multumesc Michael pentru visul pe care ni l-ai daruit, pentru speranta pe care ne-ai aratat-o, multumesc ....

    urmaresc in continuare marturiile.. recunosc ca unele nu le stiam desi am cautat luni de zile pe net astfel de marturii in speranta unei alinari..

    Niculina

    RăspundețiȘtergere
  2. Incredibila marturie,multumesc Mihai ca ne-a dat-o, multumesc Michael ca ai existat, ne-ai incintat si alinat in umila noastra viata.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mihai, multumesc din suflet pentru noua relatare, e minunat sa citesti asemenea randuri, sa descoperi noi momente de neuitat ale celor care l-au intalnit pe Michael.

    Va imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  4. Minunata marturisire...! trebuie sa recunosc ca nu stiam de existenta acesteia, asa ca iti multumesc din tot sufletul meu!!!

    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  5. Mihai,

    Multumesc, multumesc, multumesc!
    De fiecare data dupa ce termin de citit postarea ta am un mare regret, ca s-a terminat asa de repede.

    Michael … ce OM frumos … iar frumusetea lui exterioara era o oglindire a tulburatoarei sale frumusetii interioare, care venea din iubirea nemarginita pe care a daruit-o acestei lumi, din geniul, din credinta, din forta cu care a putut sa transmita lunii mesajul sau.
    Michael avea forta sa faca ceea ce noi nici macar nu visam.

    Cand Dumnezeu daruieste unui singur om atat de mult, atunci cred ca El are un mesaj important de transmis.
    Ce dar nepretuit am primit de la Dumnezeu!
    Oare suntem capabili sa intelege mesajul si sa facem ceea ce mesagetul ne-a transmis?

    Cred ca a venit vremea sa ne rugam mai mult si sa ne intoarcem fata catre Dumnezeu.
    Tragedia de ieri de la Maternitatea Giulesti in care au murit sufletele cele mai curate si cele mai nevinovate, ar trebui sa ne puna pe toti pe ganduri.

    Cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  6. tragedia de la giulesti nu e prima..oare de cate e nevoie pentru a iesi din vartejul asta ametitor care ne duce spre autodistrugere?!... va reamintesc ..cu ceva timp in urma o infirmiera a sters copii cu detartrant (sau ce solutie de curatat a folosit in loc de dezinfectant)... la alt spital o alta infirmiera/asistenta a uitat copilul in incubatorul defect..si l-a prajit ca pe un pui la rotisor (sigur copilul a supravietuit si atunci ne e mai usor sa uitam)... la alta maternitate infirmiera a vrut sa incalzeasca noul nascut cu o sticla cu apa fierbinte ..pe langa asta a uitat sa puna dopul la sticla si rezultatul alt copil cu arsuri....

    arsurile chiar daca se vindeca la suprafata si in timp urmele lor se estompeaza ele lasa urme "interioare" care nu se vindeca niciodata... copii aceia sunt traumatizati pe tot restul vietii....

    astea sunt doar cazurile mediatizate..cate or fi insa ascunse si musamalizate?!.... nu doar sistemul de sanatate din romania este bolnav ... intreaga societate este suferinda... zicea cineva..nu mai stiu cine...ca societatea romaneasca este sinucigasa ... si cum sa nu fie cand se intampla astfel de atrocitati tocmai in zona unde ar trebui sa fim cel mai atenti...noii nascuti ...viitorul... cei care ar trebui sa ajunga sa vada "mai binele" prezis de politicienii nostri (peste 10-15 ani)... imi e evident ca nimeni nu are interesul ca acel mai bine sa existe vreodata...in romania nu exista nici un fel de protectie..nu avem siguranta... e totul in paragina.... chiar mi-a parut rau pentru Arafat (probabil ca e urmatorul cap care va cadea... sunt convinsa ca deranjeaza o gramada de romani capabili si competenti)....cred ca e singurul care pune suflet in ceea ce face...nu meritam efortul lui pentru ca "noi" nu facem nimic...

    Niculina

    RăspundețiȘtergere
  7. Minunat...nici eu nu stiam de aceasta marturisire!
    Multumesc Mihai, iti multumesc din inima!
    Si...felicitari pentru noul blog, arata foarte, foarte bine! :)

    Va pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. Mihai,ce pot sa spun decat ca citind randurile scrise de tine,plang;plang de tristete ca un astfel de om nu mai e,ca a plecat prea devreme dintre noi,dar plang si de fericire ca am putut fi martora unui astfel de moment,de o atat de mare emotie,incat il si vad pe Michael,frumos,elegant,alaturi de copii lui,asezati,politicosi si cuminti.Si parca aud in urechi sunetele minunate revarsate de clapele pianului.

    Nu pot sa ma opresc in a-i multumi Monei pantru ca ne-a facu partasi la aceste momente unice alaturi de Michael,ca nu a fost egoista sa le tina doar pentru ea in memorie,dar si tie Mihai,pentru ca datorita tie MICHAEL TRAIESTE !

    Multumesc Mona,

    Multumesc Mihai,

    Multumesc Michael !

    Liliana

    RăspundețiȘtergere
  9. Mihai, reusesti dupa mai bine de un an sa ne arati ca iubirea si delicatetea lui Michael sunt nelimitate. Ma duc cu gandul la un comentariu al lui in care spunea ca minciuna castiga proba de viteza dar adevarul intotdeauna va castiga maratonul. Si a avut dreptate dar cu ce pret si cat de tarziu... Cu cata emotie ne impartaseste Mona clipele cand acest gigant al muzicii a ascultat-o cantand si intelegi din nou(daca mai era nevoie) cum acest om reusea sa imprastie in jurul lui doar iubire iar cei care aveau norocul de a performa in przenta lui, sa simta cu adevarat ca stralucesc. Ma alatur Lilianei si spun: Multumesc Mona, Mihai si Michael!
    Ioana

    RăspundețiȘtergere
  10. As avea nevoie de cuvinte noi inventate pentru a putea vorbi despre Michael,cuvintele sunt mult prea sarace pentru a putea reflecta ceea ce daruiesc aceste momente pe care le aflam din viata lui
    Incepem sa descoperim adevarata viata , cea reala a celui care prin exitenta lui si prin ceea ce a facut in aceasta scurta trecere s a ridicat deasupra tuturor lucrurilor si oamenilor.Prin iubirea, simpliatatea, dragostea ,daruirea si umanitatea lui a cuprins si a imbratisat intreg Pamantul
    Cu riscul ca ma repet, Michael nu a fost doar un artist de neegalat ci a fost unul dintre putinii oameni care i au interesat soarta lumii si a planetei la nivel real nu la nivel de notorietate publica doar

    Oamenii care au avut marele privilegiu sa traiasca un moment in preajma lui Michael,parca toti au fost atinsi cu bagheta magica, si e clar ca Michael a fost un magician al sufletele oamenilor.Cred ca daca macar un singur om ar mai fi existat pe planeta ca el, fata lumii din toate punctele de vedere ar fi fost altfel dar pe langa faptul ca el a fost o aparitie unica de exceptie si irepetabila, lucrul acesta nu a fost si nici nu v a mai fi posibil
    Pentru aceste motive si pentru altele care le vom mai descoperii, trebuie cu orice pret sa pastram vie amintirea lui Michael sa incercam in toate felurile posibile sa facem cunoscuta adevarata viata a lui dar mai ales sa incepem sa facem schimbarea si haideti sa nu lasam ca acest gand sa ramana in faza utopica ci sa ne gandim cum sa l transformam in realitate
    ESTE TIMPUL sa facem asta pentru ca dupa cum bine vedem si constatam lucrurile in lume dar mai ales in tara noastra au ajuns de necontrolat si suntem lasati de izbeliste, s ar parea ca facem parte dintr un experiment de distrugere in masa lent dar sigur
    Nu vreau sa spun mai mult, din teama de a nu a face rau dar intelegeti trebuie sa ne adunam si sa incercam schimbarea pentru ca nu se mai poate

    Melodiile lui Michael de a lungul intregii sale cariere sunt tot timpul actuale si prezente, ele ne spun ca trebuie sa incercam sa indraznim daca vrem ca sa mai existam ca oameni ca popor ca natie , daca vrem ca pamantul sa mai traiasca
    nu trebuie sa ramana nimic doar la nivel de comentarii trebuie sa indraznim
    Dati mi voie sa spun si eu ca retul lumii:
    MULTUMESC MICHAEL CA MI AI DESCHIS INIMA SI SUFLETUL
    MULTUMESC MONA CA AI INPARTASIT CU MINE SI RESTUL LUMII ACEST MOMENT MAGIC
    MULTUMESC MIHAI PENTRU CA FACI POSIBIL SI CONTRIBUI LA DESCOPERIREA ACESTA INCREDIBILA A ACESTUI INGER DESCHIZATOR DE DRUMURI SI MINTI iar noi cei din Tara de kko , de un an de zile suntem mai bogati si mai buni si mai speciali si mai deosebiti si mai aproape de Michael si mai aproape unii de altii si mai aproape de conceptul de bunatate altruism bun simt si iubire pt cei de langa noi si pt ai nostri si pentru planeta

    Felicitari pt noul blog si alaturi de melodiile explicate cred ca aceste marturii vin infinit si arata ceea ce a insemnat Michael pt omenire si mai ales alina dorul de el sau il starneste
    ZUZA pt voi

    RăspundețiȘtergere
  11. http://www.legendarymichaeljackson.nl/?p=574

    -daniela

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc pentru noua casuta (noul blog) Mihai!Multumesc pentru tot ce faci si nu in ultimul rand multumesc Michael pentru tot ce ne-ai daruit!!!!
    Restul e dincolo de ceea ce cuvintele pot exprima...pentru ca ar fi trebuit ca Michael sa fie inca aici si sa traiasca acum doar pentru el si pentru copii lui,dupa o viata intreaga dedicata lumii intregi.Daca am putea schimba trecutul avand constiinta viitorului,oare lucrurile ar avea alt deznodamant pt acea zi de 25 iunie 2009?!
    Alina

    RăspundețiȘtergere
  13. Stau si recitesc si nu stiu ce sa spun WOOU
    MULTUMESC MIHAI
    MULTUMESC MICHAEL

    FLORANCE

    RăspundețiȘtergere
  14. ps.abia astept analiza melodiei THE LADY IN MY LIFE e incredibil felul cum o canta,pe mine ma dat la propriu pe spate.

    aceeasi FLORANCE

    RăspundețiȘtergere
  15. http://www.youtube.com/watch?v=GOQjhM3iaWc
    poate nu o stiati
    mie imi place foarte mult :)

    stefania

    RăspundețiȘtergere

AVERTISMENT!

Orice comentariu care contine limbaj jignitor la adresa autorilor blogului, a cititorilor sau a comentatorilor sai, va fi expediat in Zona Fantoma, sa-l caute pe Generalul Zod :)