marți, 11 august 2009

Adevărul despre Michael Jackson – Partea a XXIVa

...



„KEEP THE FAITH” (continuare)






E ciudat că Dumnezeu nu se supără să fie exprimat în toate religiile lumii, în timp ce fiecare continuă să ţină de ideea că singura cale dreaptă este cea a lui. Orice ai încerca să spui despre Dumnezeu, cineva o va lua drept ofensă, chiar dacă spui că iubirea fiecăruia dintre noi pentru Dumnezeu este bună. Pentru mine, forma pe care o ia Dumnezeu nu e cel mai important lucru. Cea mai importantă este esenţa. Cântecele şi dansurile mele sunt proiectate de către El să vină şi să se completeze. Eu controlez numai forma. El le adaugă farmecul. Mă uitam la cerul nopţii şi vedeam stelele atât de aproape, încât părea ca şi cum bunica le-ar fi făcut pentru mine. „Câtă bogăţie, câtă somptuozitate”, mă gândeam. În acele momente, L-am văzut pe Dumnezeu în creaţia Lui. Aş fi putut la fel de uşor să-l văd în frumuseţea unui curcubeu, în graţia unei căprioare legănându-se pe o pajişte, în adevărul unui sărut părintesc. Dar pentru mine cel mai armonios contact cu Dumnezeu nu are formă. Infinitatea creaţiei lui Dumnezeu mă îmbrăţişează. Şi suntem unul. (Michael Jackson – „Dancing The Dream” – „God” – 1992)




Multă lume s-a tot întrebat şi se tot întreabă care era religia lui Michael Jackson, în care Dumnezeu a crezut, la cine se închina, la cine se gândea atunci când simţea nevoia să ceară ajutor divin. Citatul de mai sus, care este traducerea unei reflecţii numite simplu: „God”, mi se pare relevant. Michael a avut întotdeauna ochi pentru minunăţiile universului natural care ne înconjoară şi întotdeauna a fost conştient că toate acestea au fost create de Dumnezeu. Şi întotdeauna I-a mulţumit Lui pentru toate acestea. Michael a simţit fericirea privind dansul delfinilor, puzderia de stele de pe cerul nopţii, luna, marşul elefanţilor, zâmbetul unui copil. Am putea spune că din toate acestea se trag esenţa muzicii lui, tonul delicat al vocii lui, atitudinea lui maiestuoasă, gestul copilăresc de a-şi acoperi gura cu mâna atunci când râdea. Şi dacă toate acestea nu reprezintă mângâierea lui Dumnezeu, atunci nu ştiu ce ar putea fi.

Dumnezeu apare în versurile cântecelor lui Michael ca fiind Judecătorul Suprem:


„Only god could decide
Who will live and who will die
There's nothing that can't be done
If we raise our voice as one”
(„We’ve Had Enough”)



Michael avea în casă nişte icoane în care apărea chipul său – un alt motiv de speculaţii pentru media, cum că ar fi fost narcisist ori că s-ar fi erijat în Puterea Divină. Fals.


E greu să-i vezi pe îngeri, deşi m-am uitat la icoane ore în şir. Unii oameni pot să-i vadă şi fără să privească icoanele, şi oamenii aceştia au poveşti interesante despre îngeri. Îngerii păzitori, de exemplu, sunt femei, lucru care nu m-a surprins. Un înger la naştere, recrutat dintre cei mai tineri, are grijă de fiecare copil atunci când se naşte, in timp ce alt înger, mai în vârstă dar nu aspru, îi ajută pe cei care mor să părăseasca lumea fără mâhnire ori durere.

Te poţi ruga la îngeri şi ei te vor asculta; dar cea mai bună cale de a-i chema, este să râzi – aşa mi s-a spus. Îngerii răspund la bucurie, pentru că din bucurie sunt făcuţi şi ei. De fapt, atunci când mintea oamenilor e innorată de mânie sau ură, nici un înger nu se poate apropia de ei.

Nu toţi îngerii au aripi, după cum spun clarvăzătorii; dar aceia care au, pot să-şi întindă aripile aurii şi să îmbrăţişeze întreaga lume. Dacă ai putea să priveşti în interiorul soarelui, ai vedea acolo un înger prezidând; un altul mult mai senin zâmbeşte pe faţa lunii.

Îngerii îşi petrec întreaga viaţă, adică o eternitate, învârtindu-se şi cântând în jurul tronului Creatorului. Oamenii cu urechi ascuţite i-au auzit. Se spune că armoniile corului angelic sunt incredibil de complexe, dar ritmul e simplu. „De cele mai multe ori e măsura unui marş”, a spus cineva care a tras cu urechea. Din nu ştiu ce motiv, acesta e cel mai bun lucru pe care l-am învăţat până acum.

După un timp în care auzi vorbindu-se despre îngeri, nu reuşeşti să-i vezi cu ochii tăi. Când un înger-păzitor a auzit asta, a fost şocată. „Nu vezi ?” a spus ea. „Dar ai un înger în tine. Fiecare are un înger în el. Eu pot să-l văd chiar acum şi cred că poţi şi tu.” „Nu”, i-am spus trist şi am întrebat-o cum arată un înger. „Seamănă cu mine ?”

„Ei bine, da şi nu”, mi-a spus misteriosul înger păzitor. „Totul depinde de ceea ce crezi tu că eşti. Îngerul tău e o pată de lumină aşezată chiar în centrul inimii tale. E mai mică decât un atom, dar odată ce te apropii de ea, îngerul tău se dezvoltă. Cu cât te apropii mai mult, cu atât el va creşte, până când, într-un final, într-o explozie de lumină, îţi vei vedea îngerul în forma lui adevărată şi în acelaşi moment te vei vedea pe tine însuţi.”

Aşa că acum îmi privesc îngerul tot timpul. Stau tăcut, cu privirea îndreptată către înlăuntrul meu. Nu a trecut mult şi am întrezărit ceva. „Eşti tu, îngerul meu, ţinând o candelă ?” A licărit odată şi a dispărut. Dar a fost suficient ca să-mi simt inima bătând cu putere. Data viitoare îngerul meu va flutura o lampă, apoi va ţine o torţă în sus, apoi va aprinde un foc.

Asta este ceea ce mi-a promis îngerul păzitor, iar acum, că am reuşit să-i văd aureola, ştiu suficient cât să cred.
(Michael Jackson – „Dancing The Dream” – „Angel Of Light” – 1992)



Michael credea în îngeri păzitori şi îşi dorea cu disperare să ştie că există unul şi pentru el. Când cei din jurul lui îl trădau, când se simţea singur, neînţeles, neiubit cu adevărat, avea nevoie să ştie că există totuşi cineva – sau ceva – care îl iubeşte necondiţionat şi care îl protejează de toate relele lumii. Oare nu este lucrul la care visăm cu toţii ? Am studiat icoana în care e zugrăvit Michael, alături de nişte îngeraşi. Unii îi fac o coroană din flori, altul la picioarele lui plânge.







Această pictură a fost interpretată în fel şi chip, dar toate interpetările sunt departe de adevăr. Iar adevărul e simplu: lui Michael îi dădea siguranţă şi încredere în sine să aibă acest tablou în casă. Cei care îi împletesc cununa pot fi foarte bine îngerii unora dintre copiii pe care i-a ajutat si înDrăgit. Iar cel care-i plânge la picioare poate că e îngerul copilăriei lui chinuite. La întrebarea „de ce acela din tabolu are chipul lui Michael”, se poate răspunde cu vorbele lui: am întrebat-o cum arată un înger. „Seamănă cu mine ?” Tot din „Angel of Light” reise clar ideea că îngerii au vârste diferite, în funcţie de vârsta celui pe care îl apără. Era normal ca îngerul lui Michael să arate ca un adult si să aibă chipul lui.

Referirile la îngeri (ca şi unele referinţe biblice precum Iordanul sau Avraam) apar clar în câteva melodii:


„Hold me
like The River Jordan
and I will then say to thee
you are my friend

Carry me
like you are my brother
love me like a mother
will you be there?

Weary
tell me will you hold me
when wrong, will you scold me
when lost will you find me?”
(„Will You Be There?”)


***

„What about the holy land
(What about it)
...
What about Abraham
(What was us)”
(„Earth Song”)


***

„The world could not go on so every night I pray
If the Lord should come for me before I wake
...
What good would Heaven be
If the angels came for me I’d tell them no”
(„Heaven Can Wait”)







În ceea ce priveşte tabloul reprodus de artistul Nate Giorgio după „Cina cea de taină”, cu (de la stânga la dreapta): Abraham Lincoln, John. F. Kennedy, Thomas Edison (?), Albert Einstein, Michael Jackson, Walt Disney, Charlie Chaplin, Elvis Presley şi Little Richard (?) – nu e singura dată când acest leitmotiv a fost folosit de diverşi artişti. Există multe asemenea reproduceri, având în centru diferite personaje, de la Elvis la Marilyn Monroe; de la „Star Wars” la „Dr. House”; de la „Clanul Soprano” la Mao Tze Dung; de la Popeye la la MA.S.H.; de la Superman la Sean Connery etc (detalii aici) Fireşte, pentru celelalte nu s-a făcut atât tărăboi ca la varianta cu Michael. La ceilalţi nu era vorba de blasfemie ori de megalomanie. La ceilalţi nu s-a spus că se cred Iisus pe pământ. Ceilalţi nu erau penibili în aceasta imagine. La ceilalţi nu era vorba decât de un amuzament nevinovat.



Nu religia este neapărat baza salvării sufletului fiecăruia dintre noi, ci acţiunile noastre şi atitudinea pe care o avem în faţa universului care ne înconjoară şi, nu în ultimă instanţă, în faţa noastră înşine. Michael avea o mulţime de lucruri bune de împărtăşit. El a acţionat, nu atât pentru binele lui, cât pentru al celorlalţi. El a reuşit să-şi păstreze în suflet copilăria mult mai mult timp decât ne-am fi putut imagina, oricare dintre noi, că se poate. Iar asta i-a făcut pe mulţi să-l declare excentric.


Şi, cu toate acestea, pentru oricine ascultă cu atenţie muzica lui, devine evident faptul că Michael era conştient de existenţa lui Dumnezeu şi avea o relaţie specială cu El. O relaţie pe care meschinii şi bigoţii n-au înţeles-o şi n-o vor înţelege în veci.






VA URMA




...

56 de comentarii:

  1. buna. nu stiu daca ei au dreptul sa-l judece pe Michael in vreun fel. cat despre religie nu am ce sa zic. fiecare isi alege religia desi Dumnezeu este acelasi. ca mai exista unele diferente aici depinde numai de oameni. pot sa scriu si eu o carte acum si sa le dau oamenilor tot felul de "legi" ca sa le spun asa. stii chiar am citit pe un site acum niste treburi care m-au facut sa-mi pun semne de intrebare. cum ca Michael ar fi in viata. este foarte ciudat oricum totul. la un moment dat chiar mi-am zis "nu mai inteleg nimic"...revenind la sub religie. eu nu inteleg oricum de ce este atat de interesant pt unii sa i atace pe altii ca au nu stiu ce religie. si sa mai comita si diferse chestii tot din cauza religiei. sunt niste snobi si sincer daca nu facem noi ceva atunci cine? daca-i lasam pe ei sa ne conduca eu nu prea ne vad bine. e cam aiurea sa stai cu un cip in tine ca la supermarket nu? si sa te trezesti ca faci nu stiu ce nebunii. ceea ce nu inteleg astia este ca oricum Michael a reusi sa transmita mesajul foarte clar. este mult prea evident mai ales acum. ce-or sa faca or sa scoata de pe piata toate albumele, sau cartile? :))) ma bufenste rasul cand ma gandesc cat de snobi sunt. de fapt limita deja e trecuta. e deja prea mult. la un moment dat te saturi de treburile astea. Michael este un inger si toata lumea ar trebui sa stie asta acum cat nu este prea tarziu. abia astept sa citesc continuarea. faci treaba buna. multumesc mult.C

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumos!Felicitari pentru acest blog!Multumim pentru toate aceste informatii care par sa mai aline putin durerea din sufletele noastre,ale celor care l-au iubit atat de mult pe Michael...
    Astept cu nerabdare fiecare capitol nou!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna..M-a fascinat cu adevarat fiecare postare a ta..mi-au oferit raspunsuri la intrebari, dar mai mult de atat mi-a oferit posibilitatea sa imi conturezi o parere proprie. Multumesc.As avea o intrebare totusi.Cu toti stim ca in ultima vreme Mark Lester face furori cu declaratiile sale.Era f apropiat de familia lui Michael dupa cum se stie, insa declaratiile de genul asta deja au atins penibilul tinand cont ca multi nebuni ai lumii pretind acelasi lucru.Si totusi, el era nasul copiilor lui Michael.Intrebare:de ce si-a botezat MJ copiii in religie catolica??Tot ce am gasit e ca in 2002 l-a botezat pe Blanket si in oct 2003 pe ceilalti2, si mai ales, ca a fost cu acordul lui Debbie.E o mare confuzie in capul meu, si ma gandesc ca si in capul acelor copiii.dupa moartea lui MJ, ei au fost vazuti frecventand adunarile Martorilor.Mi se pare logic fiind in grija lui Kathrine.dar asta presupune ca ei isi vor insusi aceste invataturi, si ca nu isi vor mai serba zilele de nastere sau sarbatorile cu care au fost obisnuiti de tatal lor?ar fi o problema,pt ca Michael a suferit enorm din cauza asta...
    Multumesc anticipat,
    Irina.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca partea asta e cea mai frumoasa din tot ce ai scris. Sunt chiar emotionata si nu mi se intampla prea des. Esenta e una: nu importa cum practicam o religie ci cum ne ajuta ea sa ne descoperim sinele, cum ne ilumineaza spiritul.
    Multumesc, Mihai, pentru postare si carte!
    Viorica

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna ziua:).Te felicit pt ce ai scris aici . Acum vreau sa pun aici 2 link uri ff interesante,sper doar sa fie reala toata chestia....Iata link urile:http://www.youtube.com/watch?v=5srrwnGhUqs,

    http://makeupshark.blogspot.com/2009/08/6-1-many-inaudible-parts-and-audio-cuts.html

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna ziua:).Iata 2 link uri interesante,sper doar sa fie autentica treaba........

    http://makeupshark.blogspot.com/2009/08/6-1-many-inaudible-parts-and-audio-cuts.html
    http://www.youtube.com/watch?v=5srrwnGhUqs

    RăspundețiȘtergere
  7. Ai surprins foarte bine aspectele legate de ingeri, religiile monoteiste au toate credinta in ingeri. Ce frumos a vorbit Michael despre ingeri, nu stiam cat de profund gandea despre un subiect atat de delicat...Toti dorim cu ardoare sa avem un inger pazitor, este adevarat. Oricum, a te picta inconjurat de ingeri, nu este idolatrie, cred ca este mai degraba exprima dorinta de a fi protejat de Dumnezeu. Chestia cu Cina cea de Taina nu mi se pare o blasfemie, nu prea inteleg de ce s-a facut atata caz. Am citit ca unii interpreteaza gestul lui Michael de a duce mana dreapta de la umarul stang la cel drept ar fi o cruce neterminata, ca o inchinare pe care nu o termina. Gestul apare destul de des si nu intamplator, in anumite momente ale anumitor melodii sau dansuri. Ai scris undeva ca nici un gest al sau nu era lipsit de semnificatie, crezi ca este vorba de ceva semnificativ sau este doar un simplu gest? Am mai citit o speculatie, cum ca Michael ar fi fost "sacrificat", dupa un fel de ritual masonic, in zilele de dupa solstitiul de vara , pe 25 iunie, fix la 6 luni de la Craciun, ziua de 25 fiind preferata pentru astfel de sacrificii. Pe usile casei unde a murit Michael se vad coroanele asezate acolo de la Craciun, iar in noaptea de 25 iunie, luna ar fi fost in crestere si "sangerie" .25 ar avea legatura cu un sacrificiu si pentru ca este vinerea. Eu cred ca sunt doar speculatii, dar nici nu mai stii ce sa crezi cand e vorba de Michael Jackson. Multumim pentru ca ne explici in continuare lucruri si fapte pe care desi le-am vazut, nu le-am inteles pana acum.

    RăspundețiȘtergere
  8. buna din nou:)...inca odata vreau sa-ti spun ca e minunat ceea ce faci tu aici.Cat despre subiectul de astazi....eu niciodata nu i-am inteles pe cei care judeca omul dupa religie.Personal cred ca Dumnezeu este acelasi pentru toti doar ca in functie de traditie cultura etc il percepem in alt fel...iar Michael a fost un "inger" care prin muzica lui a vrut sa transmita anumite mesaje pe care nu toti sunt destul de deschisi la minte pentru a le iintelege.
    PS:astept cu nerabdare continuarea...a...si poate ai vrea sa atingi si subiectul despre copii lui Michael(crezi ca sunt din punct de vedere biologic ai lui sau nu?...ca am vazut in presa o multime de "sarlatani"-dupa parerea mea care vad in micuti o mina de aur) si despre acel Omer-despre care s-a facut mare valva la inceput dar despre care acum nu se mai aude nimic.

    RăspundețiȘtergere
  9. scuze ,am scris acelasi mesaj de 2 ori , am crezut k primul comentariu nu o sa fie publicat sa zic asa:P

    RăspundețiȘtergere
  10. Cred ca o spun a zecea oara, insa nu pot sa n-o fac din nou: este extraordinar ce-ai scris..
    Rand pe rand ai reusit sa dezamorsezi (cu atata intelepciune)toate acele "bombe" de presa ale carcotasilor care si-au facut un tzel din a emite minciuni gogonate si a-l denigra in fata publicului pe care el l-a iubit atat de mult.
    Trebuie sa te gandesti serios sa publici undeva toate acestea. Lasa modestia deoparte si incepe demersurile, pentru ca toata lumea, inclusiv generatiile care vor veni dupa noi, are nevoie de adevar, are nevoie sa creada in ceva, are nevoie de un idol. Si cum ti-am mai spus si anterior: keep going!

    RăspundețiȘtergere
  11. Am citit in presa in ultimul timp faptul ca MJ lua medicamente pentru a -si suprima dorintele pedofilice. Ce credeti despre acestea?

    eu una vomit cand citesc astfel de bazaconii.

    RăspundețiȘtergere
  12. Am vizitat si eu link-urile scrise de catre Openmindeism si am impresia ca fata despre care vb. MJ cu prietena sa e Lisa Marie. In rest, conversatia telefonica nu face decat sa confirme ca MJ era sincer in ceea ce spunea in interviuri. P.S.: felicitari inca o data pt. tot ceea ce ati scris!

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna din nou . . . Am accesat adresele pe care le-a dat -Openmindeism- si acum pur si simplu ma simt ft rau, ma simt vinovata intr-un fel!Asta e ceva mult prea personal(si ca s-o publici dar si ca s-o citesti) Crezi ca e cinstit ca cineva sa se dea prietenul tau apoi sa-ti publice convorbirile telefonice??? Sincer eu am oprit inregistrarea dupa vreo 3 min cred ... si culmea pe youtube mai sunt astfel de convorbiri tot cu el. Atat de trist, nu stiu, parca dupa ce a murit acum toata lumea a luat-o razna: au inceput sa dezvaluie fel de fel de lucruri intime, personale, ba convorbiri, ba acel filmulet *ORIBIL* cand filma reclama pt Pepsi si i-a luat foc parul pt ca sincer acum, cine s-a bucurat sa vada acea inregistrare, a vorbit si el despre asta,era suficient atat, nu era nevoie sa-l dea si publicitatii, e sadic . . .sa te uiti la un om cum sufera (eu 2 zile n-am mai fost buna de nimic, si acum regret ca m-am uitat la el, iti face rau sa te uiti la un om pe care il iubest in situatii de genul asta) DE CE??? DE CE oamenilor nu le e de-ajuns muzica lui,performantele uimitoare, faptul ca a ajutat atat de multe persoane,ca a hranit atatia copii (unii chiar ii datoreaza viata),ca facut numai bine! Dar nu, ei nu se multumesc cu atat, ei vor sa stie mai mult, mai mult. .. Frate de parca el nu era om. Chiar el spunea in "Moonwalk" ca lumea de acum incepuse sa-l intrebe chestii de genu' ca . . .daca foloseste baia?!! Cred totusi ca s-a mers prea departe! E normal ca vrem sa aflam si despre viata lui dar chestii de bun simt adica cam tot ceea ce faci tu aici, MIHAI, asta da, e minunat! Dar de acum sa ne apucam sa-i ascultam convorbiri, sa-i citim corespondenta . ..e cam deplasat si mi se pare si o lipsa de respect fata de MJ! Nu stiu . . .eu zic ca ar trebui totusi macar noi, fanii, sa-i respectam memoria -ca altii sunt convinsa ca au dus la extrem chestia asta, de a afla pana si daca se scobea in nas, si daca da, atunci, de cate ori- si sa nu mai citim astfel de materiale, nu e corect, MJ nu s-ar fi bucurat de asta ... In fine, poate unora le plac astfel de "picanterii" insa . ..eu raman la parerea mea si cred ca fanii adevarati se gandesc mai intai la Michael si la faptul ca mai mult decat orice pe lumea asta el si-a dorit intimitate si nici macar acum, cand nu mai e, nu-l putem lasa sa se odihneasca in pace! So, let's respect him more!!!


    PS. Mi-as placea sa vad ce parere ai si tu depre toate acestea, Mihai!

    PS*.Nu o sa ma satur niciodata sa-ti multumesc pt tot ceea ce faci tu aici! BRAVO!

    RăspundețiȘtergere
  14. buna ziua, am citit cu mare interes ceea ce a-ti scris in acest blog...nu comentez...insa as avea rugamintea mare sa imi trimiteti si mie cartea pe e mail..va rog mult.
    e mail-ul meu este: aturlete@gmail.com

    multumesc mult

    RăspundețiȘtergere
  15. romanul.frustrat sa imi spui ,te rog daca ai reusit sa vezi ce am trimis,link urile acelea.vreau parerea ta ,te rog:).

    RăspundețiȘtergere
  16. asta e continuarea:
    “Jackson’s “Death”
    The night before Jackson’s “death,” he danced his heart out, almost literally (which underscored the impossibility of surviving the grueling schedule he’d announced to his public). He returned to his rented home, and was spirited away to a waiting jet at Burbank airport, which transported him to a location in the Southeastern U.S. that I dare not divulge (yet). But I must explain that the man who died of an alleged heart attack under the very hands of his personal physician (get real!) was not Jackson but a 47-year-old Romanian named Dimitrie Draghicescu, whom Illuminus Theo disgracefully dragged into this morbid affair.”

    “Dimitrie Draghicescu–the Dead Jackson
    After fully 3 years of plastic surgery and training, Dimitrie could easily pass for a live Jackson, not to mention a dead one. But unlike the mighty Michael, Dimitrie did die. Dimitrie, not Jackson, was the one whisked to the hospital. Did you not wonder why the man who phoned 911 did not say “Michael Jackson” was the victim? It was not to avoid publicity but to insure that, should the 911 calls be analyzed by voice experts and electronic analyzers, no one could detect the stress from the caller’s blatant falsehood.”

    “Dimitrie agreed to die in Michael’s place only because he had a terminal illness, and because Jackson had promised a generous reward to his family. And had Dimitrie refused, our Order would have revealed the Draghicescu family secret that had brought them to the attention of Illuminus Theo in the late 1700s (we too are familiar with the gold carrot-iron stick argument).”

    “Michael Jackson is alive, and given the information he forced out of Illuminus Theo, he may well reach his goal of living to 150, but I don’t think he will enjoy those extra 100 years (and neither will we). But in the meantime, Michael Jackson is enjoying immensely the spectacle of the entire world in tears. He has achieved the fame and even a measure of love and respect, that eluded him in life. His eccentricities are forgiven; those he alienated are reconciled. And perhaps this is not a bad thing. What I fear, personally, is where Michael Jackson is headed now. With the exception of his father, no one could ever say “No” to Michael–and that was to a mortal Jackson. How will the world handle the Michael Jackson that is to come? Of course, no one will recognize the new Jackson for who he is.”
    poate puteti raspunde in vreun fel

    RăspundețiȘtergere
  17. felicitari pt ceea ce ati scris. nu vreau sa bat apa in piua pe un anumit subiect dar am gasit asta pe un site
    The following excerpts have been sourced from a Blog called Inside Illuminus Theo which is available to view in it’s entirety here: http://bit.ly/19rPT1

    Illuminus Theo claims that they were the secret organisation behind the Michael Jackson Death Hoax.

    ” Jackson’s Staged Comeback
    Jackson, better than anyone, knew the rigors of dancing, and that his body could never handle a comeback such as he promised the world. But he craved not only immortality of body and soul but of name and fame, and of the love that he felt had eluded him his entire life, even in his so-called marriages (which he was quite serious about, but having never been loved, he found to his dismay that he could not love). Michael set out to show the world that he was as youthful and capable as ever by promising a series of performances that even someone half his age would have found impossible to pull off.”

    “That he could even manage a practice session is testimony to his desperation, as well as his genius and determination. But he only planned to perform the practice sessions. He had no intention whatsoever of actually engaging in the performances because, once the world had seen what he was still capable of, he would “die,” and then sit back and watch the world mourn him.”

    “Let’s set one record straight. Michael was a health fanatic, and did not abuse drugs–at least much. His pleas to doctors for sleeping remedies were ploys to set the stage for his death (which was fitting, as his entire life was a stage). Poor Deepak Chopra was aghast at what he saw as Michael’s growing dependence upon prescription drugs, but Michael knew that, once he had “died,” Deepak would remember his pleas for drugs, and share them out of sympathy for his extinguished friend–and thus reinforce the fiction that Jackson had died of drugs. To further reinforce this fiction, Jackson phoned other doctors, begging for drugs, and some doctors did provide them, but he never used them. He was too terrified of death to allow anything to weaken his body’s tenuous hold upon life.”

    RăspundețiȘtergere
  18. felicitari pentru acest post...cu fiecare postare, reusesti fara doar si poate sa naruiesti toate lucrurile negative pe care presa, apropiatii, chiar si familia incearca sa le fabrice in ceea ce-l priveste pe Michael.Inca o data "toata stima si tot respectul pentru tine".Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  19. Pt. Openmindeism, de la Cerasela11 august 2009 la 17:53

    Citeste te rog si comentariul meu, si spune-mi ce crezi, daca esti de acord sau nu cu mine :) Ms

    RăspundețiȘtergere
  20. Am citit si eu ceea ce a gasit Raluca. OK, poate, spun poate pentru ca nimic nu poate fi exclus, informatiile acelea sunt de domeniul fantasticului. O singura intrebare am: de unde pana unde acel nume de roman? De ce nu un ungur, polonez, francez, congolez, australian sau american. Cred ca exista un sambure de adevar...

    RăspundețiȘtergere
  21. Cerasela,eu am inteles ff bine ce ai scris:P.Am vrut doar sa il cunoasca lumea si altfel,mi s a parut interesanta asta.Sincer nu e vina mea k cineva , a inregistrat convorbirea ,probabil un alt "prieten/a " bun/a ..........Tot interneteul stie despre discutia asta inregistrata si chiar nu vad nici o problema daca o citim/ascultam.Repet,cine a inregistrat convorbirea,a fost nesimtitul/a pt k a expus o . :)

    RăspundețiȘtergere
  22. Cerasela iti dau dreptate si cind zic asta ma refer la cei care au inceput sa zica una alta despre el ,acum dupa ce a murit.Poate sunt lucruri intime pe care doar ei le stiau si nu era nevoie sa le afle lumea acum dupa ce nu mai e .:P.Insa nu eu intru in categoria "prietenilor" lui care l au tradat,ci cel/a care a expus convorbirea asta.Convorbirea asta o stie aproape toata lumea care intra pe net ,eu am descoperit o din intimplare pur si simplu.:)

    RăspundețiȘtergere
  23. Imi cer scuze daca am ofensat..........dar m a izbit curiozitatea:D.Il iubesc pe mj de la 13 ani si niciodata nu l as fi ranit...Ms.

    RăspundețiȘtergere
  24. Deşi nu mi-a plăcut absolut deloc, m-am străduit să ascult cele patru părţi ale conversaţiei din linkul oferit de Openimndeism. Verdictul meu e: FALS. Michael – parcă ar fi el şi parcă nu e el. Dar doamna din conversaţie este totalmente stridentă, are manierisme (care se întâlnesc des la isterici), râde exagerat de zgomotos (cred că am căpătat o fisură în timpanul stâng, care era mai aproape de boxe :), schimba subiectele cu o măiestrie demnă de „chiloţarul” Bashir (şi conversaţia asta ar fi avut loc cu mai mult de 10 ani înainte de „Living with Michael Jackson”, deci se presupune că nu ar fi avut de la cine să ia lecţii). În afară de asta, tot ce se discută acolo pare preluat din „Moonwalk” – mie unul nu mi-a oferit nimic nou. Şi, oameni buni, vă recomand ca de fiecare dată când mai citiţi sau ascultaţi prostii pe diverse situri, aruncaţi-vă un ochi şi la comentarii. E bine de ştiut şi părerea altora. Iar în cazul acesta, părerea altora este aceeaşi cu a mea. Sper că v-am lămurit suficient.

    RăspundețiȘtergere
  25. Un altfel de tribut, unic si original la care aveti libertatea de a va alatura:
    http://www.supportjacksonportrait.com/index.php?option=com_acajoom
    Scuze ca mi-am permis sa postez pe blogul tau, dar mi s-a parut interesant.

    RăspundețiȘtergere
  26. Raluca, acel articol, dacă nu e compus de un paranoic, este foarte posibil sa fie publicat de masoni. Ei l-au distrus/ucis pe Michael pentru ca era periculos, dar moartea lui nu a făcut decât să aţâte spiritele mult mai mult decât s-ar fi aşteptat iar acum, speriaţi, încearcă s-o dea la întors: că staţi, bre, oameni buni, că de fapt Michael poate că nu a murit, poate că şi-a înscenat singur moartea, că poate el şi-a petrecut ultimii ani din viaţă clocind scenarii abracadabrante... Poate că i-a instruit pe copii să joace teatru la comemorare... Poate că plânsul lui Paris, care a înduioşat o lume întreagă, nu era decât o scenă dintr-o piesă de teatru... Poate că toţi artiştii aceia, carora le-au tremurat vocile cântând în faţa sicriului aurit, au fost folosiţi, iar acum Michael râde de ei. Poate că... poate că voi, oameni buni, mai aveţi loc să înghiţiţi gogoşi din astea, dar mie siner mi-a ajuns până peste urechi. Şi gândiţi-vă că nu e decât începutul. În cazul lui Elvis, au trecut 32 de ani şi încă se mai elaborează scenarii absurde. Gândiţi-vă cum va fi la Michael.

    RăspundețiȘtergere
  27. Vă mulţumesc tuturor pentru comentarii, pentru aprecieri, pentru că aţi citit şi mai ales pentru că îl iubiţi pe Michael. Respectele mele !

    RăspundețiȘtergere
  28. romanul.frustrat,ms pt parere, am citi si alte comentarii,dar chiar vroiam sa "ascult" si a ta parere:).si eu am fost sceptica de la inceput,mai ales k acum s au trezit toti sa mai zica cate ceva...Ms.

    RăspundețiȘtergere
  29. merci pt raspuns.am ascultat si eu inregistrarile de pe youtube si mi se par cam fabricate.adica pur si simplu subiectele sunt luate la rand ca intr-un scenariu: copilarie, tatal lui, relatiile cu fetele s.a.m.d. daca sunt adevarate nu cred ca trebuiau facute publice. nu-i este prieten cea care le-a publicat. respect si astept urmatorul material

    RăspundețiȘtergere
  30. pe mine ma surprinde pasiunea cu care fanii incearca sa descifreze acele convorbiri. cu ce-s mai buni acesti fani decat presa de scandal?
    am ramas muta cand am citit discutiile dintre ei, ceva de genul: ma simt vinovat/a ca ascult, dar nu ma pot abtine, bla-bla-bla. despre cine se vb aici? o sa ma documentez...nu, nu e aia, ca aia nu stiu ce si nu stiu cum...
    uuf!! :(

    RăspundețiȘtergere
  31. Felicitari pentru acest post, l'am citit cu placere, ca pe toate celelalte de altfel.Chiar zilele trecute am citit prima parte din Dancing the dream :) Foarte frumos felul in care gandeste, atat de profund.

    Cat despre convorbirea telefonica de care se vorbeste pe site, nu stiu ce sa spun. Este vocea lui Michael, dar el nu ar vorbi asa urat nu ar spune "Hell yeah" sau "he can suck my socks", nicioadata nu ar vorbi asa de urat. Nu stiu.. nu exista vreun aparat care modifica vocea? Pentru ca mi'e foarte greu sa cred ca este el. Si tipa pare o prietena foarte apropiata..nu stiu ce sa spun..

    Iar despre inscenare, nici asta nu cred, nu cred ca si'ar parasi copiii in primul rand si nici nu ar fii atat de cinic incat sa stea si sa priveasca cum il plange atata lume. Isi iubea prea mult fanii ca sa le faca asta.

    Astept cu nerabdare continuarea. Felicitari inca o data!

    RăspundețiȘtergere
  32. Sunt profund impresionata de tot ce am citit in ultimele 3 zile de cand am descoperit blogul tau.
    Te felicit din toata inima! ma bucur sa vad ca esti "om", se pare ca sunt din ce in ce mai putin cei care se pot numi "oameni"... caci e o mare "criza de sulfete" ;
    sper sa poti continua munca inceputa si sa ne arati adevarul pana la capat.
    Iti multumesc pt toate cuvintele frumoase pe care le ai zis despre Michael si pt tot efortul tau!!!
    te rog mult sa mi trimiti, cand o sa ai timp, cartea "Moonwalk", si cea de Arthur Koestler - "Al 13 lea trib" la adresa madutzza_1989@yahoo.com
    Multumesc inca odata pt tot si asa cum adesea zicea Michael -God bless you-!!!

    RăspundețiȘtergere
  33. Oo, nu! Openmindeism, daca cumva ai crezut ca fac referire la tine, sau ca te-as gasi vinovata pt mizeriile publicate pe net, atunci eu treb sa imi cer scuze (cel care a postat convorbirile e singurul vinovat, nimeni altcineva). Nu asta era scopul meu! Ci doar vroiam sa aflu si parerea ta, pt ca din comment.ul tau am luat adresele, nimic mai mult.
    Stai linistita ca ca nu ai ofensat pe nimeni cu nimic, dimpotriva cred ca toti ne bucuram atunci cand vedem atatean persoane care il iubesc pe MJ, asa cum o faci tu!

    Nu stiu daca ma credeti dar de cand am descoperit acest blog (mii de multumiri autorului)ma simt mai bine, "stand" printre voi, oameni care l-au iubit pe adevarat pe MJ, ma simt mai aproape de el. . .si asta parca imi mai alina un pic sufletelul!
    Va imbratisez pe toti si . . .pe cureand!!!

    RăspundețiȘtergere
  34. priviti cum arata dragul nostru Michael pe 1 iunie 2009

    http://www.michaeljackson.ro/ro/foto/michael-leaves-medical-clinic-in-beverly-hills(415)

    RăspundețiȘtergere
  35. Pentru Cerasela,Buna...vreau sa spun ca exact aceeasi reactie am avut si eu la filmuletele alea cu intregistrarile telefonice ...pur si simplu dupa 2 minute am inchis...nu stiu daca sunt adevarate sau nu cert este ca acolo se aude vocea lui michael clar...si nu stiu de ce m-am simtit foarte vinovata ca am ascultat/citit.

    RăspundețiȘtergere
  36. stiu ca nu esti de acord cu ideea ca MJ ar putea fi in viata, dar cum am scris intr un alt comentariu ipoteza ca ar fi putut face un pact cu nemernicii aceia...azi am citit ca, cu 3 zile inainte de moartea sa Michael era foarte nemultumit de faptul ca a facut un pact cu diavolul, dupa spusele nunui angajat pt Ian HAlperin (de mentionat ca nu l agreez deloc pe nemernicul asta care a scris doar tampenii despre MJ).
    el crede ca MJ se referea la promoterii AEG, dar daca defapt se referea la societatea asta?....
    scuze de comment dar chiar vreau sa stiu si parerea celorlalti, deoarece sunt prea multe lucruri care nu se leaga..

    RăspundețiȘtergere
  37. o postare extrem de frumoasa si induiosatoare....Michael era un inger...

    RăspundețiȘtergere
  38. Acum ma uitam pe un site in care incerca sa arate ca Michael nu a murit.Nu asta este important dar, cica, seful politiei din L.A.(Bratton) care se ocupa de acest caz si -a dat demisia...
    De ce?

    RăspundețiȘtergere
  39. Cerasela,atunci am inteles eu gresit:).Ma scuzi:D.Abia astept sa merg in buc,pe 29.Stiu k va fi o atmosfera ff interesanta, APROAPE k la concertele lui.........vreau sa simt isteria,vreau sa plang,sa rad,sa tremur ,etc:).Pt k nu am avut sansa sa il vad live. Cat despre inscenare,nu cred.E mort si trebuie sa acceptam asta:(.

    RăspundețiȘtergere
  40. Am vazut un filmulet,din ziua cind s a dat verdictul ,in 13 iunie 2005.......era de nerecunoscut.M am uitat de zeci de ori ,am studiat gesturile lui ,privirea ,idiotii l au distrus.Cat de trist e k ei chiar au reusit sa il umileasca,sa ii faca atata rau ,mi se rupe inima cind vad clipul ala.Cred k procesele alea l au schimbat complet. Imi dau seama cat l a durut cind a pierdut Neverland.Cand ma gandesc la locul ala ,simt k acolo era sufletul lui. Era o parte din el.we love you mike!!

    RăspundețiȘtergere
  41. in aceste vremuri, totul e posibil, totul,....

    RăspundețiȘtergere
  42. Openminds m-ar interesa si pe mine sa vad acele filmulet de la proces...nu de alta,dar tocmai am citit "complotul impotriva lui Michael Jackson" si inca nu-mi revin din socul de a citi cate persoane vroiau sa-l distruga...incepand cu procurorul (culmea a fost procuror si la primul proces) si terminand cu toate lipitorile din prejma lui.Inca o intrebare: poti sa-mi spui si mie (noua) ce se pregateste in Bucuresti pe 29??? Stau in aceasta jungla,dar nu am auzit sau poate nu am citit pe unde trebuia si ma c-am intereseaza.Ms anticipat.Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  43. pt. anonim: am vazut pozele acelea. dar cand sunt facute??
    pt ca daca sunt din iunie putem spune ca arata mai bine decat in martie de la conferinta de presa. Mihai, as vrea sa te intreb ceva si poate ai cum sa-mi dai un raspuns: dupa cum stii Michael nu purta bijuterii. totusi la mana are o ata rosie. dar mai mult ma intereseaza margelele pe care le are in pozele la care a facut referire anonim.ce-s cu ele? par a fi un rozariu.nu l-am mai vazut pana acum purtand ceva la gat.astept un raspuns si felicitari inca o data!!

    RăspundețiȘtergere
  44. Haideti sa fim seriosi, suntem gazduiti de un autor de blog documentat foarte serios, nu facem forum de speculatii. Va propun sa comentam articolele si sa nu deraiem de la subiect. Discutiile despre convorbirile telefonice nu-si au rostul aici...
    Vio

    RăspundețiȘtergere
  45. Sunt mai mult ca sigura,Michael traieste,vreau din tot sufletul meu sa cred asta.Sunt vorbele lui Michael din Moonwalk:I don't understand why they feel the need to make up things about me. I suppose if there's nothing scandalous to report, it's necessary to make things interesting. I take some small pride in thinking that I've come out pretty well, all things considered. A lot of children in the entertainment business ended up doing drugs and destroying themselves: Frankie Lymon, Bobbie Driscoll, any of a number of child stars. And I can understand their turning to drugs, considering the enormous stresses put upon them at a young age. It's a difficult life. Very few manage to maintain any semblance of a normal childhood.

    I myself have never tried drugs - no marijuana, no cocaine, nothing. I mean, I haven't even tried these things.

    Forget it.

    RăspundețiȘtergere
  46. Ma scuzati ca deviez de la subiect, dar am o intrebare, daca ma poate ajuta cineva: aveti cumva cartea Cospiracy in format electronic? Am vazut ca multa lume a citit'o si as vrea tare s'o citesc si eu. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  47. Pt Anonim....am citit aici http://mjjfan.ning.com/profiles/members/

    se pare k mtv ul face ceva ,sa speram. Imi place sa cred k da :).

    RăspundețiȘtergere
  48. pentru raluca: pozele sunt dupa cum apare pe site-ul michaeljackson.ro din 1 iunie 2009. vedeti ca sunt foarte multe si din 3 iunie 2009 impreuna cu copii si multe altele din 15 mai cu si fara ochelari dar cu parul intins (eu nu cred ca purta peruca, nu cred ca era chel asa cum s-a spus). priviti-le ca merita, ne fac sa ne simtim mai aproape de el, nu-l mai vazusem demult decat in fotografii denigratoare. cele din 1 iunie mi-au parut cele mai frumoase cu acei carlionti, ni-l infatiseaza pe Michael asa cum il stiam din concerte. mi-as dori din tot sufletul sa traiasca.

    RăspundețiȘtergere
  49. pentru anonim:merci. deci, mie mi se pare ca arata in iunie mult mai bine decat in martie cand a anuntat concertele.desi in unele filmari de la repetitii apare cu parul drept,si apoi iar cu parul cret? ca cea data la tv? si ai dreptate.cu parul cret e exact ca cel din anii`90. frumos si vesel.nu cred ca era timpul lui sa se duca.

    RăspundețiȘtergere
  50. Imi doresc tare mult sa citesc michael ja ckson conspiracy.Daca o are cineva in format electronic si doreste sa mi o dea...:)Astept raspuns.Ms.

    RăspundețiȘtergere
  51. pentru raluca: dar fotografiile din 8 martie de la teatrul royal le-ai vazut? arata axcelent si acolo...
    mie insa nu-mi da pace aparitia la conferinta
    priviti si voi, diferentele sunt evidente. in stanga barba este mai mica(distanta de la buza de jos si gropita), in dreapta barba pare mai alungita
    http://www.youtube.com/watch?v=nZorZqtByak&feature=related

    RăspundețiȘtergere
  52. Va recomand sa cautati pe youtube Crucifixion of Michael Jackson (special, partea a II a). Este un discurs al reprezentantului "Nation of Islam", Louis Farrakhan care povesteste ca a stat de vorba cu Michael Jackson de mai mult ori. Mesajul discursului este acela ca MJ a avut o alta menire la nastere, in afara de cea de performer, cea legata de impactul masiv asupra omenirii prin mesajele sale umanitare. Daca aveti detalii despre acest lider, va rog, o mica nota. Multumesc!
    Vio

    RăspundețiȘtergere
  53. Felicitari pentru acest blog!Am aflat lucruri pe care nici nu le banuiam.Astept cu nerabdare si urmatoarele postari.Cu privire la adevarul mortii,daca Michael este in viata sa nu,ceea ce stiu cu siguranta este ca in acest moment, lumea intreaga ar da orice ca Michael Jackson sa traiasca!

    RăspundețiȘtergere
  54. Pt Anonim...Dilema asta o am si eu,a fost sau nu el la conferinta. Dar oare chiar puneau pe cineva in locul lui ,care sa il dea de gol?

    RăspundețiȘtergere
  55. pt anonim: de aceea mi se pare suspecta aparitia de la LOndra.pur si simplu parca nu e el.e o diferenta clara intre aparitia de acolo si celelalte poze. nici comportamentul parca nu e la fel. ceva s-a intamplat cu siguranta.poate o sa aflam , dar mai sigur nu.

    RăspundețiȘtergere
  56. Am privit si eu pozele, in pozele din 20 mai avea parul mai scurt, in cele din iunie mai lung. El isi intindea de multe ori parul, nu cred ca purta peruca. Uitati-va cu atentie la pozele din 20 mai, s-ar vedea daca ar purta peruca, sunt cadre foarte apropiate de cap. Pe targa, cand era dus la spital, avea parul lung, ca doar ca-l machiasera si-i pusesera peruca inainte de a-l aseza pe targa!.Arata super si in 20 mai si in iunie si pe 23 pe scena, cum naiba a facut atac de cord? Si pe targa arata bine, scuzati ca fac aceasta afirmatie, dar se vedea ca arata bine, nu era de moarte!Atatea controale facute aratau ca era sanatos si deodata zdrang, moare?Intra-adevar, la Londra arata cam obosit si parul ii statea aiurea, dar de atunci pana in iunie s-a mai refacut. Cum naiba daca a facut controale in mai si in iunie, doctorii de acolo nu au vazut ca era dependent de calmante puternice? E ceva tare necurat la mijloc...Multumim ca ne-ai deschis ochii, asteptam continuarea.....

    RăspundețiȘtergere

AVERTISMENT!

Orice comentariu care contine limbaj jignitor la adresa autorilor blogului, a cititorilor sau a comentatorilor sai, va fi expediat in Zona Fantoma, sa-l caute pe Generalul Zod :)