miercuri, 5 august 2009

Adevărul despre Michael Jackson – Partea a XXa

...




„KEEP THE FAITH”




Motto: “Să zicem: poate Dumnezeu există, poate nu există… Să cântărim câştigul sau paguba pe care le-am avea dacă spunem că Dumnezeu există. Sunt două posibilităţi: dacă câştigi, câştigi totul, dacă pierzi, nu pierzi nimic. Deci nu mai şoviă, pariază că El există!” Blaise Pascal




Se ştie că Michael a fost crescut ca Martor al lui Iehova, deşi unii se îndoiec că tata Joseph ar fi (fost) Martor, având în vedere comportamentul lui. Când Michael avea doar câţiva anişori, cânta printre stripteuse si travestiţi într-un club sordid de cartier. Puţin mai târziu, când The Jackson 5 a cunoscut succesul şi mergeau în turnee, Michael a avut ocazia să-şi tragă plapuma peste cap, în timp ce fraţii care dormeau în aceeaşi cameră cu el „făceau prostii” cu acele groupie. Tot Michael a putut să-l vadă pe tata Joseph, de atâtea ori, intrând în camera lui de hotel seara ori ieşind dimineaţa chiar şi cu câte două femei la braţ. Şi toate astea se intâmplau în vreme ce mama Katherine, care îşi vedea de treaba ei de gospodină, îl învăţa pe copilul Michael ce înseamnă morala şi decenţa.

Al optulea copil al familiei Jackson a primit numele Michael – nume care înseamnă „Cel care este asemenea lui Dumnezeu”.

Testamentul lui Avraam, lucrare care datează din secolul al II-lea D.C. îl prezintă pe Arhanghelul Mihail ca fiind atât de apropiat de DUMNEZEU încât, prin intervenţia sa în faţa lui DUMNEZEU, el poate chiar să salveze sufletele din infernuri şi să le ghideze către ceruri (sferele tainice superioare ale manifestării).

„Arhanghel” este un cuvânt compus din Arche si anghelos (Arche = „Conducător, Comandant, Cel mai mare, Cel mai înaltat”; anghelos = „Mesager, Sol, Înger”) şi se traduce prin „Comandantul îngerilor”, „Cel mai mare Mesager”. Cuvântul apare doar de două ori în întreaga Biblie, odata fiind legat de „Mihail” (Iuda 9), iar altă data de „Domnul Hristos” (1 Tes. 4,16).


In tradiţia creştină, Arhanghelul Mihail (latină „Sanctus Michael Angelus”; franceză „Monseigneur Saint Michel”; italiană :San Michele”, „Sammichele”) este cel pe care Dumnezeu l-a însărcinat să-i alunge din rai pe Satana şi pe ceilalţi îngeri răzvrătiţi. Mihail este un luptător pentru dreptate şi adevăr. Cu sabia lui de Lumină, el taie legăturile malefice şi îi protejează cu căldura luminii sale pe toţi cei care trebuie apăraţi de forţele întunericului. Toate trăsăturile sale şi orice tip de intervenţie în relaţia dintre om şi Divinitate îşi au izvorul în capacitatea şi natura sa războinică, de luptător în slujba binelui şi a Luminii.

Sarcina lui este dublă: cea de sfânt protector al Bisericii pe Pâmânt şi de Stăpân al sufletelor morţilor. El hotărăşte, în funcţie de meritele lor, ca cei buni să meargă la Dumnezeu, iar cei răi şi ticăloşi, în iad. Se crede că Arhanghelul Mihail i-a aparut la Hagar (Geneza XXI.17) lui Abraham pentru a-i interzice sacrificarea lui Isaac (Geneza XXII.11); tot el este acela care i-a adus pe ciumaţi în Egipt, i-a condus pe israeliţi în timpul călătoriei lor, s-a luptat cu Satana pentru trupul lui Moise (Iudei 5), a înlocuit blestemele din gura lui Balaam cu binecuvântări (Num. XXII, 35), a fost cu Joshua la Jericho (Josh. V.13), i-a apărut lui Gideon (Jud. VI.11), a adus molima în Israel (2 Sam. XXIV.16), a distrus armata asiriană (2 Cron. XXXII.21), i-a eliberat pe cei trei evrei credincioşi din cuptorul fierbinte (Daniel III, 25) şi l-a trimis pe Habakkuk să-l hrănescă pe Daniel în adăpostul leului (Clopotul şi dragonul, 32). Tot învăţătura Bisericii ne arată că Sfântul Arhanghel Mihail este cel care l-a scos pe Sfîntul Apostol Petru din închisoare şi l-a pedepsit pe Irod (care primise cu încântare lauda exagerată a poporului, ce îi spunea ca ar fi vorbit cu glas de înger).

Descris uneori ca deţinând cheile Cerului (Paradisului), Arhanghelul Mihail este numit Prinţul Luminii, într-unul dintre manuscrisele de la Marea Moartă, intitulat „Lupta Fiilor Luminii împotriva Fiilor întunericului”, şi el este conducătorul îngerilor de lumină în lupta împotriva demonilor (îngerilor întunericului), aceştia din urma fiind conduşi de demonul Belial, identificat de regulă cu Satana (care este denumit şi Prinţul Întunericului).

În tradiţia islamică, Arhanghelul Mihail (numit Mikail), este înfăţişat având aripi verzi, din topaz, şi fiind acoperit din cap până în picioare cu fire de păr aurii, fiecare fir având un milion de faţete (feţe), iar fiecare dintre aceste feţe implorând într-o limbă diferită iertarea divină pentru faptele rele ale celor credincioşi. În scrierile musulmane, cândva, Gabriel şi Mihail l-au vizitat pe Profetul Mahomed. Acesta din urmă avea în mână un beţişor pe care i l-a dat lui Gabriel, îngerul care, în mod constant, a adus cu el Revelaţia. Gabriel a spus: "O, Mahomed! Dă-i-l celui mai în vârstă înger". Atunci, profetul, i l-a dat lui Mihail spunând: "Dumnezeu mi-a dat doi sfetnici cereşti pentru a mă ajuta să propovăduiesc mesajul meu – Gabriel şi Mihail". Profetul obişnuia întotdeauna să trimită către Mihail şi Gabriel îngrijorarea lui faţă de soarta fiinţelor umane. În tradiţia islamică, cel care cheamă la rugăciune (muezzin) în ceruri este considerat a fi Gabriel, iar conducătorul persoanelor care se roagă (imam) este Mihail.

Încă din vechime, poporul evreu l-a iubit şi venerat pe Mi-ka’el pentru că el este acela ce a păzit mormântul lui Moise şi l-a ferit de Satana, care a încercat să-i scoată trupul profetului din mormânt la lumină, în dorinţa sa de a ademeni poporul evreu spre păcatul cultului eroilor pământeni.

Creştinii din Egipt au aşezat râul lor dătător de viaţă, Nilul, sub protecţia Sfântului Mihail şi a organizat ample festivităţi pentru a sărbători revărsarea Nilului şi pe patronul său.

Martorii lui Iehova: Hristos e “cel mai mare om care a trăit vreodată”. Anterior întrupării, dar şi dupa aceasta, e confundat cu Arhanghelul Mihail.

În Persia este considerat Prinţ al Stelelor.

Ghid divin al sufletelor umane, pe care le conduce către lumina eternă, Arhanghelul Mihail este prin excelenţă eroul luptător al lui Dumnezeu. Prin urmare, ajutorul său necondiţionat este primit instantaneu de toţi cei care luptă plini de eroism şi curaj împotriva răului (atât cel exterior, cât şi cel interior, din fiinţa lor). Modalitatea optimă de a-i atrage spontan sprijinul şi ghidarea este calea luptătorului curajos sau a eroului spiritual. Reciproca este, de asemenea adevărată, în sensul că apelarea constantă şi plină de dăruire a Arhanghelului Mihail dezvoltă extraordinar de mult în cel care îl invocă astfel, starea de erou spiritual.

Mihail este cunoscut şi ca Prinţul Arhanghelilor, Îngerul Eliberator, Apărătorul Credinţei Fiilor si Fiicelor lui Dumnezeu, Păzitorul Celor Douăsprezece Triburi ale lui Israel, Protectorul Relaţiei Ghid spiritual - Discipol.

Tot ce se petrece cu adevărat la nivel planetar a fost orchestrat de marele arhanghel Mihail şi de mulţi mari lideri spirituali din toate religiile. Mihail este cel care desparte lumina de întuneric şi spune: "Alegeţi, mergeţi către lumină, căci dacă mergeţi către lumină, veţi avea o mai mare libertate, dar ea trebuie să vină din propria voastră voinţă, fără să fiţi forţaţi de nimeni". Epoca lui Mihail, care va mai continua multe sute de ani, este o epocă în care vom deveni puternici din punct de vedere spiritual, atingând nivele de vibraţie din ce în ce mai elevate. Vom resimţi atunci o adâncă compasiune, nu doar compasiune pentru cineva de pe stradă care nu are ce mânca, ci compasiune faţă de impactul acţiunilor noastre în vieţile celorlalţi.

Arhanghelul Mihail eliberează energiile negative indiferent de sursa sau de locul lor, nu numai din universul exterior, dar şi din cel interior, acţionând pentru anihilarea seminţei de rebeliune sădite printre oameni de îngerii căzuţi. Pentru aceasta fiecare om trebuie să ceară, în sufletul său, purificarea, pe calea care îi este proprie, pentru a putea trece spre o nouă conştiinţă. Mihail îi călăuzeşte pe toţi aceia care sunt pierduţi sau împotmoliţi pe drumul pe care se aflăm. Arhanghelul Mihail ne trimite revelaţii, ne dă sfaturi sfinte, pline de înţelepciune, ne este un protector divin, ne apără împotriva întunericului, împotriva forţelor răului. El este înger al dreptăţii, al progresului, al cunoaşterii şi al împlinirii misiunilor noastre în viaţa pământească, este cel care ne ajută să dobândim răbdare în aşteptarea împlinirii Voinţei Divine.

Mihail şi perechea sa divină, Faith (Credinţa), servesc în cadrul razei albastre a luminii spirituale. Ei pot asista la purificarea şi consolidarea chakrei gâtului şi în atotcunoaşterea tuturor calităţilor razei albastre. Raza albastră ne furnizează protecţie spirituală şi fizică şi reprezintă esenţialul în exprimarea corespunzătoare a puterii şi a conducerii. Este de asemenea esenţială în dezvoltarea credinţei şi în acordarea la voinţa divină şi la planul divin.


Michael Jackson avea multe din atributele Sfântului Mihail. După cum spun, atât de fumos, versurile melodiei din filmul pe care îl prezint mai jos: „Dumnezeu şi-a dedicat ceva mai mult timp, atunci când l-a plămădit pe el.”





N’SYNC: "God Must Have Spent A Little More Time On You"

Your love is like a river
Peaceful and deep
Your soul is like a secret
That I never could keep
When I look into your eyes
I know that it's true
God must have spent...
A little more time
On you...





VA URMA


...

11 comentarii:

  1. Interesanta expunerea ta asupra a ceea ce inseamna si simbolizeaza ''Mihail''(Mikael). De multe ori chiar am stat sa reflectez si sa ma intreb: oare Michael, prin tot ceea ce facea el, n-a fost un inger trimis pe pamant sa mai trezeasca omenirea din aceasta letargie si rautate?! Poate raspunsul nu-l vom sti niciodata, insa cu siguranta acest om n-a trecut prin viata asta degeaba. Cu siguranta a fost un delegat al pacii si iubirii pe pamant! Numai ca noi oamenii nu ne-am straduit indeajuns de mult sa primim mesajul lui, sa realizam ca intr-adevar trebuie sa schimbam ceva in vietile noastre, ca trebuie sa ne schimbam atitudinea fata de aproapele nostru, ca trebuie sa nu mai ramanem indiferenti la saracia altora, la violenta, la crime, la razboaie. As indrazni chiar sa fac o asemanare cu venirea lui Isus pe pamant pt a salva lumea din pacat, cand lumea n-a crezut ca el e Mesia si l-au ignorat iar mai apoi l-au ucis!

    RăspundețiȘtergere
  2. Constat cu stupoare ca noi chiar traim intr-o lume a conspiratiei si ca suntem manevrati din umbra de niste forte pe care nici nu le putem noi banui cat sunt de perfide si malefice! Am pus blogul tau ca si comment pe mai multe site-uri, dar mai ales pe stirileprotv.ro unde toata lumea lasa comenatarii la articolele despre Michael. Si ce crezi??? Nu mi le-a postat!!! :)) De ce oare?cred ca raspunsul il stim!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ne-ai dat gata cu filmul asta, este de-a dreptul impresionant......iar cuvintele celor de la N’SYNC chiar ca i se potrivesc ca o manusa. E dureros cum l-au eliminat si noi habar nu aveam prin ce a trecut!Sti ca imaginea cu el avand acele aripi de inger a fost foarte criticata, au fost multi "socati" ca vai, draga Doamne, Michael se considera inger, zeu, supraom, etc.
    As putea spune ca acum 50 de ani, acest inger a fost pedepsit si trimis sa traiasca printre oameni, deoarece s-a facut vinovat de a fi iubit prea mult omenirea.Toata viata lui pe pamant s-a straduit sa vindece lumea de prostie, lacomie, ura, invidie, rautate, violenta, rasism, de cele mai multe ori in zadar. Dupa un timp prea scurt petrecut pe pamant, pentru ca a fost prea bun, Dumnezeu l-a iertat si l-a primit inapoi, lasandu-ne pe noi mult mai saraci si mult mai singuri. Suferim inca dupa moartea lui si sper din suflet ca oamenii sa nu-l uite prea repede.Multumim pentru tot ce ai postat aici, ne mai alinam cumva suferinta...

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai prezentat foarte bine aspectele legate de arhanghelul Mihail.
    Nu stiu sigur in ce masura familia lui Michael a fost traitoare a invataturilor iehoviste, poate doar mama lui sa fi avut o asemenea traire, in rest nu imi este prea clar, nu concorda ceea ce am vazut la ceremonia de adio cu invataturile Martorilor.
    Deoarece ma intereseaza subiectul, abia astept sa vad ce ai gasit despre convertirea lui la islam, am mari dubii ca aceasta a avut loc. Din informatiile de pe net nu m-am lamurit deloc, ba cred ca este chiar mai neclar ca niciodata.
    multumim pentru informatii si asteptam continuare.

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte frumos postul acesta! Ai foarte mare dreptate in tot ce spui, putem realiza cu usurinta o paralela intre trasaturile Sfantului Mihail si Michael. Este evident ca Dumnezeu a petrecut mai mult timp cand l'a creat pe El, a reusit sa atinga intr'o anume masura perfectiunea. Foarte reusit si filmuletul, il am si eu in calculator. Si sper ca nu te opresti aici, asteptam cu nerabdare posturi dedicate acestui Print al Luminii.

    Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  6. Am urmarit majoritatea interviurilor cu MJ, documentarele si speculatiile referitoare la viata lui si comentariile de pe acest blog si imi permit sa declar ca il consider pe Michael un al doilea MESIA.
    Stiu, suna a blasfemie dar urmarind viata lui regasesc multe lucruri pe care le au in comun cei doi.
    Iisus a fost un om de geniu, care, datorita iubirii imense pentru oameni si a puterii de convingere, a schimbat perceptia despre ce inseamna divinitate si astfel a crescut la rang de Mesia.
    Michael, un alt om de geniu, a fost trimis de Dumnezeu sa uneasca umanitatea intr-o era in care numele Iisus era perimat.
    S-a nascut un nou mesager care a fost inzestrat cu atat de mult talent, incat sa aiba un imens succes, destula putere pentru a putea trimite mesajul de iubire si unitate, sa schimbe lumea.
    Dar a trebuit sa si patimeasca, asa cum a patimit Iisus, sa sufere de boli rare, sa fie ridiculizat, badjocorit.

    Ca si Iisus, Michael ne indeamna sa ne iubim semenii, sa ii ajutam pe cei in suferinta, sa uitam indiferenta si sa imbratisam compasiunea si puritatea sufleteasca.
    Ceea ce am declarat este o opinine personala care sper sa va puna pe ganduri. Nu imi judecati intentia.

    PS: Pt romanul frustrat: te rog scoate si o varianta in limba engleza a acestui blog pentru cei ce nu cunosc limba romana.

    RăspundețiȘtergere
  7. Sunt de acord cu tine Leelle.

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna seara Mihai,
    Sunt atatea inca de scris....
    as vrea sa pomenesti despre discursul de la Oxford in care l-a iertat pe tatal sau...
    apoi sa ne ghidezi putin in ce "prieteni" de-ai lui sa mai credem.... vezi Uri... mai cucerit total si seara ma loghez doar sa vad ce mai e nou aici! succes!

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu cred ca este un al doilea Mesia, dar a fost un om prin care a lucrat Dumnezeu, asta este clar....a avut un impact absolut pozitiv si si-a purtat crucea vietii cu demnitate, fara a face rau cuiva vreodata...L-as compara cumva cu un profet, ca profetii nu prea mor de moarte naturala...
    Iisus Hristos a spus "Nimeni nu-i profet in tara lui" (apropo de ceea ce i-au facut unii conationali) si ca adevarul ne va face liberi, daca indraznim sa-l aflam....sa avem curajul sa vedem cum a fost ucis, acum avem acces la informatie, pacat ca a trebuit sa moara un inger ca sa ne trezim.

    RăspundețiȘtergere
  10. Sunt de acord cu tot ce ai scris tu aici, am urmarit toate interviurile lui absolut tot ce tine de Michael Jackson. Prin melodiile lui a incercat sa ne "deschida" ochii, ca lumea aceasta se duce in jos tot mai mult,oamenii uita esentialul cuvantului "a ajuta", este trist dar adevarat si sper din tot sufletul ca lumea aceasta sa se schimbe....eu tot sper. Michael a fost si este in continuare un INGER!

    RăspundețiȘtergere
  11. Vă mulţumesc tuturor pentru comentari şi sugestii. Voi ţine cont de ele în postările următoare. Dumnezeu are multe căi prin care să ne arate Lumina şi cred cu tărie că Michael Jackson este una dintre ele. Nu aş merge până într-acolo încât să-l confund cu Mesia, dar în mod cert Dumnezeu a vrut să ne înveţe ceva, prin intermediul lui.

    RăspundețiȘtergere

AVERTISMENT!

Orice comentariu care contine limbaj jignitor la adresa autorilor blogului, a cititorilor sau a comentatorilor sai, va fi expediat in Zona Fantoma, sa-l caute pe Generalul Zod :)