duminică, 2 august 2009

Adevărul despre Michael Jackson – Partea a XIXa

...


CONSPIRAŢIA (continuare)




Două lucruri au făcut ca America să influenţeze oamenii din toată lumea şi să inspire admiraţie şi respect mai mult decât orice altă naţiune de pe faţa pământului: filmele cu cowboy şi Michael Jackson.

Cu mult timp înainte de Tomahawk-uri, B-52 şi alte arme utilizate de America în Irak, Afganistan şi Palestina, Michael Jackson a intrat în casele oamenilor din Estul Mijlociu şi din Asia Centrală.

Unii spun că aceste naţiuni islamice voiau război cu America. Nu e adevărat. Cu mult timp înainte ca Donald Rumsfeld şi Karen Hughes să vină cu conceptele lor diplomatice şi cu mult timp înainte ca Pentagonul şi oficiile departamentale de stat să ia in cătare musulmanii, Michael jackson, acest simbol al culturii moderne americane, a fost primit cu braţele deschise într-o regiune care nu ştia mai nimic (ori pur şi simplu nu o interesa să afle) despre cultura americană.

America nu avea nevoie de oameni cu minţi întortocheate ori de planuri gen Darth-Vader pentru a i se deschide porţile către supremaţie. Lucrul acesta s-a întâmplat datorită unor oameni ca Michael Jackson, Sylvester Stallone sau Madonna.

Pe lângă Estul Mijlociu, muzica lui Michael a deschis porţile Africii, Uniunii Sovietice şi ale Chinei – de fapt ale întregii lumi – pentru tot ceea ce era american. Înainte de „Thriller”, de exemplu, numai membrii elitelor dintr-unele din aceste naţiuni ştiau adevărul: mai exista o altă faţă a Americii, în afară de imperialism – o faţă bună.

În aceeaşi perioadă cu „Thriller” şi „moonwalk”, au apărut Stallone cu accentul său, Tom Cruise cu „Top Gun” şi „We Are The World” – 45 de artişti americani care cântau pentru victimele secetei din Africa. Acest cântec a dat lumii un mesaj uimitor despre naţiunea americană străduindu-se să-i ajute pe cei în nevoie. Nici cei mai buni diplomaţi ori cei mai experţi consultanţi de imagine nu ar fi putut inspira bunăvoinţa pe care aceşti americani obişnuiţi au inspirat-o pentru naţiunea lor.

Desigur că, în timp ce se intâmplau toate acestea, CIA susţinea în secret miliţiile militare din America Latină şi Africa, împingea Irak-ul să declare război Iran-ului, destabiliza guverne şi manipula afganii să îndeplinească planurile S.U.A. în legătură cu Uniunea Sovietică. Guvernul american făcea lucruri murdare. Dar era şi o parte bună a Americii, pe care oamenii din lumea întreagă o preferau – aceea pe care au promovat-o Michael Jackson şi alţii ca el. Zidul Berlinului nu a căzut datorită politicienilor sau strategilor militari ai S.U.A. – sau cel puţin, nu numai datorită lor; ci şi ca urmare a puterii imaginii pe care Michael Jackson, Madonna, Tom Cruise ori Stallone au răspândit-o.

Aceasta este lecţia pe care America ar trebui s-o înveţe astăzi. Michael Jackson aproape că a lansat supremaţia culturală a Americii în era digitală. Iar CIA şi Armata S.U.A doar s-au folosit de asta.

Guvernul S.U.A. s-a folosit mereu de celebrităţile de la Hollywood (ex. Stephen Spielberg a anulat un contract cu Beijing pentru Olimpiadă, anul trecut, ca un act teatral de a politiza problema cu Tibetul). Guvernul S.U.A. se foloseşte de YouTube şi Twitter ca instrumente politice în deloc inocenta bătălie cu Iran-ul.

Americanii ar trebui să încerce sa aducă înapoi vremurile în care, umăr lângă umăr, au creat „U.S.A. for Africa” şi să lase deoparte scormonirile după tiţei ieftin din jungla africană – ceea ce fac acum.

Această parte întunecată şi militarizată a Americii a eclipsat orice altceva în ultima decadă. Dar, uitaţi-vă în jur şi veţi vedea că întreaga putere a Washington-ului aruncată asupra Irak-ului şi Afganistan-ului nu a reuşit – şi nu va reuşi niciodată – să trezească simpatia şi comuniunea pe care le-a primit America la moartea lui Michael Jackson.

Michael Jackson a realizat mai multe în lume decât Tomahawk-urile. Acceptaţi asta ori lăsaţi-o baltă. Get it or beat it.


***

O dispută, bine vehiculată de media la vremea respectivă şi dezbătută in fel şi chip, a fost cea dintre Michael Jackson şi Sony Music – respectiv Tommy Mottola, directorul companiei.

„Invincible” a fost cel de-al zecelea album de studio al lui Michael, lansat pe data de 30 octombrie 2001, la şase ani după albumul dublu-disc „History” şi primul album conţinând în totalitate piese noi, de la „Dangerous” (1991). „Invincible” s-a vândut în peste 11 milioane de cópii în toată lumea. „Invincible” îi este dedicat lui Banjamin Hermansen, un băiat de 15 ani, afro-norvegian, prieten cu Omer Bhatti (apropiat al lui Michael şi presupus fiu al său) şi care a fost înjunghiat mortal de un grup de neo-nazişti în Oslo, Norvegia în ianuarie 2001. Albumul a fost de asemenea dedicat părinţilor lui Michael şi bunicii sale.

Michael a aşteptat să-i revină licenţele de editare a albumelor, lucru care i-ar fi permis să-şi promoveze singur înregistrările mai vechi şi să împiedice compania Sony să-i ciopârţească profitul. Michael se aştepta ca licenţele să-i intre în posesie la începutul mileniului al treilea, dar datorită unor înţelegeri şi clauze stipulate în contract, acest lucru s-a amânat destui ani. Atunci Michael a început o investigaţie pe cont propriu şi a descoperit ca avocatul care il reprezenta pe el era în acelaşi timp şi avocatul care reprezenta Sony Music (Hello ?), ceea ce crea un conflict de interese foarte grav. Michael era preocupat şi de un alt conflict de interese. De nişte ani, Sony negocia cu el ca să-i cumpere catalogul muzical. Dacă situaţia financiară ori cariera lui Michael s-ar fi deteriorat, ar fi fost nevoit să vândă acest catalog. Prin urmare, Sony avea mult de câştigat din declinul carierei lui Michael. Dar Michael a fost mai deştept ca ei (oare mai e nevoie s-o spun ?) şi a folosit aceste conflicte de interese ca motiv incontestabil pentru a lichida contractul cu Sony înainte ca acesta să expire – sau înainte ca Sony să-l înrobească definitiv.

Chiar înainte de lansarea „Invincible”, Michael l-a informat pe Tommy Mottola, directorul Sony Music Entertainment, că îi părăseşte. Ca rezultat, toate lansările de single-uri, înregistrările pentru videoclipuri şi promovările albumului au fost anulate. Michael a reacţionat, numindu-l pe Mottola „diavol” şi „rasist” care nu sprijină artiştii afro-americani ci îi foloseşte pentru interesul său personal. Michael l-a acuzat pe Mottola că, referindu-se la artistul hip-hop şi R&B Irv Gotti, a folosit cuvântul „N” (n.m. negrotei). Sony s-a scuzat că n au reuşit să promoveze îndeajuns albumul „Invincible” pentru că Michael a refuzat să facă un turneu in S.U.A.




Michael Jackson – Speech la Londra, 15 iunie 2002




Iată de ce merită să-l admiri pe Michael. Poate că era excentric, poate că nu a fost pe gustul tuturor, dar, dincolo de timiditatea adolescentină, avea coloană verticală şi, dacă simţea că e cazul să facă un pas, il făcea fără ezitare. Cine nu l-a crezut când el însuşi a afirmat asta în autobiografia „Moonwalk”, a avut ocazia să se convingă în cazul conflictului cu Sony Music. L-a numit rasist pe Mottola, într-un moment în care acesta era unul dintre cei mai influenţi reprezentanţi ai industriei muzicale. Şi avea dreptate. El a avut curajul să spună în public ceea ce alti artişti n-au indrăznit. Nu se poate vorbi de istoria S.U.A. fără a aminti de contribuţia afro-americanilor. Mai mult, cele mai cunoscute stiluri muzicale, care au construit popularitatea Americii (blues, jazz, Hip Hop, R&B, soul, rock’n’roll etc.) au fost create şi dezvoltate de comunitatea afro-americană.

Acel discurs al lui Michael nu a fost pentru a se plânge el însuşi de tratamentul din partea Sony, ci pentru a atrage atenţia lumii întregi asupra afacerilor corupte, exploatatoare şi unilaterale pe care industria muzicală le perpetua de zeci de ani. Prin acel discurs, Michael a dorit să spună „stop” injustiţiei. Dar media a încercat să creeze o altă impresie publicului, pompând o serie de informaţii false, pentru a-l denigra pe el şi a-i face jocurile lui Mottola – căci, nu-i aşa, „ei” şi ai lor trebuiau să iasă basma curată. Iată nişte exemple:

1. Media a spus că Michael era îmbufnat din cauză că ultimul său proiect, „Invincible”, s-a vândut în numai 2 milioane de exemplare şi era disperat să-şi salveze cariera. Fals. Michael a informat audienţa că „Invincible” s-a vândut în 10 milioane de copii în toată lumea până la momentul respectiv şi se declara mulţumit. De fapt, albumul s-a vândut foarte bine în toată lumea, mai puţin în S.U.A., unde a fost boicotat de media & Sony Music.

2. Michael a înnebunit şi acest discurs nu era decât „o scamatorie publicitară bizară” de-a lui, pentru a atrage atenţia. Fals. Cu doar 7 săptămâni mai devreme, Michael fusese alături de fostul preşedinte Clinton, la fondarea Comitetului Democratic Naţional şi atunci presa a spus că este „un model”. De ce acum, când aducea în lumină nişte probleme reale, care aveau impact direct asupra vieţii oamenilor, devenise dintr-odată „un ciudat” ?

3. Ideea de rasism si disparitate economică care există în industria muzicală sunt greşite, având în vedere succesul unor artişti ca Will Smith, Mariah Carey, Sean „P Diddy” Combs etc. Fals. Nu există firme de relaţii publice, agenţii de turism, agenţii de publicitate etc. care să fie patronate de afro-americani şi care să aibă contracte cu vreuna dintre companiile majore de profil. Din moment ce afro-americanii reprezintă un mare procent din segmentul consumator, cât din banii generaţi de de industria muzicală ajung înapoi la aceşti afro-americani ? Răspuns: o sumă infimă. Pentru fiecare „Will Smith” pentru care industria câştigă milioane de dolari, există o mulţime de artişti înlănţuiţi în contracte necinstite şi care au mereu datorii, din cauza unor cheltuieli pe care ei înşişi nu le pot controla..

4. Mulţi afro-americani din industria muzicală nu susţin ideile lui Michael. Fals. Ceea ce Michael a avut curajul să rostească in public, reprezintă o preocupare veche a comunităţii afro-americane şi asta o ştie toată lumea. O coaliţie s-a mobilizat deja, iar unii dintre susţinători sunt:
● Londel McMillan – cel care l-a ajutat pe Prince să se elibereze de un contract oribil cu Warner Bros şi care de asemenea reprezintă „Artist Empowerment Coalition”, din care fac parte şi Stevie Wonder ori Chaka Khan.
● Terrie Williams – care a fondat Agenţia Terrie Williams în 1988 şi este recunoscută ca fiind una dintre firmele de top în relaţii şi comunicare. A scris un număr de best-seller-uri, printre care „Black Pain: It Just Looks Like We're Not Hurting.” şi a reprezentat pe oricine, de la Eddie Murphy şi Miles Davis, pâna la Johnnie Cochran şi Janet Jackson.
● Dave Mays – fondatorul revistei „The Source”, una dintre cele mai populare publicaţii despre muzica Hip Hop, cultura şi politică.
● James Mtume – muzician, producător, activist şi orator.
● Shakim Compers – managerul lui Queen Latifah
● David Patterson – senator din partea statului New York

Tacticile de propagandă negativă ale mediei prezintă realitatea în mod distorsionat, pentru a discredita ceea ce este credibil. Media a încercat să atragă atenţia asupra unor oameni – de exemplu Michael Jackson, care se întâmplă să fie cel mai bine vândut artist al tuturor timpurilor şi care a adus industriei muzicale miliarde de dolari – pentru a manipula publicul şi a-l face să creadă că problema rasismului din industrie este ceva nerelevant şi care nu are legătură cu viaţa de zi cu zi.

Michael a atras atenţia asupra acestor probleme, la fel cum a încercat să o facă şi în alte privinţe, iar acest lucru nu era deloc pe gustul MK-ULTRA, CIA, CFR, Bilderberg – într-un cuvânt, al „Iluminaţilor”.

Să revenim puţin asupra doctorului Conrad Murray. Investigatorii au descoperit că, în ultimii ani, Murray a fost implicat în câteva procese privind eschivarea sa de a-şi achita datorii însumând peste 700.000 USD, inclusiv pentru neplata chiriei pentru cabinetele sale. De asemenea, el datora peste 13.000 USD pensie alimentară, 70.000 USD unui partener de afaceri împreună cu care a lansat o băutură energizantă denumită „Pitbull” şi era restant cu peste 71.000 USD din taxele şcolare de pe vremea când a urmat cursurile facultăţii de medicină. Tot Murray fusese acuzat pentru violenţă domestică în februarie 1994. Şi, după toate astea, avocaţii lui susţin că Murray nu a fost decât un simplu martor al morţii lui Michael şi că nu a avut nimic de-a face cu motivul stopului cardiac, oricare ar fi fost acesta. După cum se spune, Murray l-a ţinut lângă el pe băiatul cel mare al lui Michael, cât timp a încercat să-l resusciteze, numai pentru a avea un martor. Mă îndoiesc că în toată casa aia nu se mai afla vreun adult, dar singura explicaţie care imi vine în minte este că un adult ar fi observat nişte lucruri ciudate, în timp ce ochii îngroziţi ai unui copil de 11 ani, care nu puteau să vadă decât cum îi moare părintele, erau „un martor” mult mai convenabil.

Doctorul Murray intrase, nu demult, în francmasonerie (i.e. şleahta „Iluminaţilor”). Avem, ca dovadă, această fotografie care îl înfăţişează purtând cu mândrie colierul caracteristic.






Să mai menţionăm că afacerile, falimentare până atunci, ale lui Murray au cunoscut dintr-odată un reviriment spectaculos, după alinierea la această organizaţie. Doctorului Murray iubeşte banii mai mult decât decât Michael Jackson. Doctorul Murray ţine la prietenii lui Iluminaţi mai mult decât Michael Jackson. Prin urmare, ecuaţia e simplă:


Conrad Murray + Iluminaţi = love

Michael Jackson + Iluminaţi = probleme



Aşa încât Michael a trebuit înlăturat.






Michael Jackson – „We’ve Had Enough”

Love was taken from a young life
And no one told her why
Her direction has a dim light
From one more violent crime

She innocently questioned why
Why her father had to die
She asked the men in blue
How is it that you get to choose
Who will live and who will die
Did god say that you could decide ?
You saw he didn't run
And that my daddy had no gun

In the middle of a village
Way in a distant land
Lies a poor boy with his broken toy
Too young to understand

He's awaken, ground is shaking
His father grabs his hand
Screaming, crying, his wife's dying
Now he's left to explain

He innocently questioned why
Why his mother had to die
What did these soldiers come here for ?
If they're for peace, why is there war ?

Did God say that they could decide
Who will live and who will die ?
All my mama ever did
Was try to take care of her kids

We're innocently standing by
Watching people lose their lives
It seems as if we have no voice
It's time for us to make a choice

Only god could decide
Who will live and who will die
There's nothing that can't be done
If we raise our voice as one

They've gotta hear it from me
They've gotta hear it from you
They've gotta hear it from us
We can't take it
We've already had enough

Deep in my soul baby
Deep in your soul and let God decide
Deep in my soul
It's up to me and i'm still alive
They've gotta hear it from us

We can't take it
We've already had enough
It's going down baby
Just let God decide,

Deep in my soul baby
We've already had enough

They've gotta hear it from me
They've gotta hear it from you
They've gotta hear it from us

We can't, we can't
We've already had enough







VA URMA




...

42 de comentarii:

  1. We've Had Enough,Dumnezeule, ce melodie, ce cuvinte si ce videoclip ....este videoclip facut chiar de el? Videocclipul are curajul sa arate ca si evreii fac genocid! Si eu care credeam ca stiu cam tot despre melodiile lui. Nici nu stiam de melodia asta, desi parca am auzit prin 2004 de ea, dar nu sunt sigura, informatiile din anii aceea sunt vagi...E clar mesajul, este emotionanta scena cu soldatul care ingenuncheaza in fata copilului...cand a fost acest concert, in ce an? Sa ai curajul sa condamni razboiul cand peste tot sunt justitifcate in fel si chip orice fel de razboaie!Pai sa fi fost in locul iluminatilor, l-as fi eliminat pe Michael de mult din viata asta, a avut curaj mare sa face aceste lucruri! Ce sa faca iluminatii cu razboaiele duse prin toata lumea daca Michael incepea din nou sa cante din nou pe scena despre pace,iubire fata de copii,compasiune, mila, egalitate si iubire? Si cum de nu a stiut Michael ce poama este doctorul, nu i-a spus nimeni nimic, nu a intuit nimic? Cum de s-a dat pe mana lui asa usor? L-au imbrobodit sau ce? Multumesc inca o data pentru tot, abia astept sa vad ce urmeaza...

    RăspundețiȘtergere
  2. „We’ve Had Enough” este lansat în 2004, pa albumul „The Ultimate Collection”. Nu a avut videoclip, cel postat aici este făcut de un fan. Reuşit, nu-i aşa ?... Secvenţa cu soldatul care îngenunchează în faţa copilului este din „Earth Song” – turneul History. Mulţumesc.

    Nepriceputa,
    Mulţumesc aşişderea :)

    RăspundețiȘtergere
  3. buna ziua,
    v-am citit toate articolele cu nesat....sunt uimitoare, complete si extrem de documentate! va multumesc ca existati!
    Cel mai aproape de sufletul meu este acesta despre Michael Jackson...!Am 28 de ani si de la varsta de 10 ani il ador pe omul asta, pentru muzica lui, dragostea si devotamentul sau....si cum toate lucrurile bune dispar...asa a facut si el!cu un mare mic ajutor din partea lor....oricine ar fi EI!!!!!
    Sunt total deacord cu absolut orice ati scris aici si va asigur de devotamentul meu!Am comandat cartea despre complotul pus la cale impotriva lui MJ si tocmai termin o carte despre istoria secreta a CIA.....uimitor si desgustator in acelasi timp!
    ...nu am cuvinte!e ca si cum am trait intr-o lume si am dormit tot timpul si acum incep sa ma trezesc si nu-mi vine sa cred....
    Inca odata va multumesc pentru tot ceea ce ati scris in apararea lui michael...ar trebui sa scrieti o carte!!!daca nu ati facut-o deja!!!sunteti un talent innascut!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mulţumesc mult, in numele tuturor celor care îl iubesc pe Michael şi l-au iubit întotdeauna, fără să plece urechea la bârfele din tabloide. În ceea ce priveşte ideea cu redactarea unei cărţi, mă gândesc deja, destul de srios, la asta :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna seara,
    Va citesc cu mult interes si asa cum v-am mai spus, mi-ati deschis ochii. Articolele sunt geniale, am verificat multe din informatii si sunt corecte. Cred ca e cea mai buna sintetizare a tot ce s-a scris in ultimul timp despre MJ.
    Succes la proiectul cu cartea!

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt alaturi de tine 100% . am dat mass-uri tuturor celor din lista mea de mess cu blogul tau.

    Imi doresc nespus sa scrii aceasta carte. Este timpul ca lumea sa se trezeasca.

    Nu stiu cine esti, care este ocupatia ta curenta dar ai reusit sa ma fascinezi prin discurs si precizia informatiilor.

    TE IUBESC PT CEEA CE FACI AICI

    Multumesc din suflet si voi face tot posibilul sa te ajut sa devii auzit.

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim şi Leelle,

    Vă mulţumesc mult pentru aprecieri. Cartea la care mă gândesc însă, are un alt subiect. Mi s-a sugerat să public ceea ce am scris aici, dar nu-mi doresc să îngroş rândurile celor care storc bani şi/sau faimă de pe urma lui Michael Jackson. Faptul că voi citiţi şi daţi mai departe îmi este suficient. Gândul că am încercat să fac ceva pentru Michael îmi oferă linişte sufletească. Şi apoi, i se pregătesc atâtea biografii, care mai de care mai senzaţionale şi mai încărcate cu minciuni (unele au şi apărut deja) încât publicul va fi bulversat. Eu personal nu intenţionez să citesc nicio carte dintre cele care au apărut sau vor apărea după moartea lui.

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu stiu daca ai dreptate in totalitate...ar trebui scrisa o carte despre Michael in stilul acesta. Te-a harazit Dumnezeu cu rarul talant de a scrie exact cat trebuie si ce trebuie, reusind sa transmiti esenta, urmarind firul subtire si abia vizibil al adevarului. Dar tu hotarasti. In alta ordine de idei, sunt sigura ca vor incerca sa-l "ascunda "din nou pe Michael, nu cred ca domnilor elitisti le convine aceasta redescoperire a lui.Mi s-a intamplat ceva bizar, in sensul ca noi, in familie, ascultam tot timpul muzica-sti cum este, cand lucrezi la calc, cand te relaxezi cu prietenii, etc. Cam de o luna, dupa ce am reascultat toate melodiile stiute (si cele nestiute) ale lui michael (pe unele mi le-au dat copiii mei, ceea ce m-a surprins, nici nu stiam ca le place atat de mult Michael) mi-am dat seama ca muzica de azi, in proportie de 80%, n-are nici un chichirez. Fata de muzica, dansul si mesajul artei lui, e vax. Nu tu voci, videoclipuri chinuite, unele de-a dreptul vulgare sau fara sens,totul sintetizat, dansatori care arunca picioarele doar ca sa se afle in treaba, cuvinte absolut banale si mai ales NICI UN MESAJ POZITIV SEMNIFICATIV RANSMIS TINEREI GENERATII!. Poate sunt eu negativista, sau imbatranesc, dar nu ma mai multumesc cu orice si mi se pare ca muzica a involuat rau de tot de la Michael incoace. Bineinteles ca mai sunt si artisti de valoare, pe care ii ascult cu placere, dar parca sunt din ce in ce mai putini, in lume si la noi, astfel incat vom fi din ce in ce mai singuri in talente adevarate. Toti marii artisti, toate vocile mari, dispar rand pe rand din lumea asta si nu prea avem ce sa punem in locul lor (noi, romanii, avem ca alternativa manelele imburicate, bubuite prin miile de decibeli la terase sau prin masini "bengoase"). Este si asta un mod de a prosti lumea, nu? "Tine-i la un nivel cat de coborat, ca sa nu se poata ridica sa ne vada, sa putem lucra in liniste. Nu avem nevoie de oameni care sa-si puna intrebari, care sa gandeasca cu propriul cap, care sa se opuna. Avem nevoie de turme gen multi, dar prosti. Prosteste si stapaneste!" Mie asa mi se pare. Nu m-as fi gandit la asta daca nu citeam ce ai scris aici, asa ca esti indirect autorul acestor ganduri. M-ai trezit din letargie, ma bucur ca suntem mai multi care gandim asemanator, credeam ca este ceva in neregula cu mine si pentru asta iti multumesc. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  9. Draga frustratule,
    As incepe prin a-l evoca putin pe Motzu' Pitis si spun ca " totzi suntem putzin...frustrati". Am ajuns pe-aici dintr-o intamplare (am urmarit un link), se pare ca unii iti fac deja lobby, si.....nu m-am mai putut opri(din citit). Nu stiu ce sa zic, nu m-am prea gandit niciodata la astfel de asocieri de fapte si personaje (nici nu aveam prea multe date, recunosc). E interesant si bulversant in acelasi timp. Inca sunt...naucita. VA URMA ??? Mi-ai starnit interesul, deh...

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu cred ca ''ai ingrosa randurile celor care storc bani de pe urma mortii lui Michael'' daca ai scrie un material cu tot ce ai pus aici pe blog, pt ca tu in mod sigur ai avea altceva de spus, ai scoate la iveala multe lucruri bine ascunse. Tu ai o teorie foarte buna si intemeiata asupra mortii lui, si sunt sigura ca cine ar primi acest mesaj, n-ar ramane indiferent, mai ales cei care l-au iubit cu adevarat pe Michael. Si exact cum spunea si el in ''We've had enough''...''They've gotta hear it from me, from you, from us''. Pt ca lucrurile nu pot ramane asa, asta ar insemna ca suntem la fel de indiferenti ca si pana acum!Trebuie sa putem face ceva in numele lui Mike, pt ceea ce a fost el pt o omenire intreaga, PT BUNATATEA SI INOCENTA LUI! A fost ''aducatorul pacii si iubirii'' pe pamant, iar ''ei'' l-au eliminat ca sa-si poata duce planurile la bun sfarsit, sa ne extermine incet si sigur! WE'VE ALREADY HAD ENOUGH..ONLY GOD COULD DECIDE WHO WILL LIVE AND WHO WILL DIE!

    RăspundețiȘtergere
  11. Ai foarte mare dreptate cu absolut tot ce ai scris aici...si ghici ce? Am incercat sa pun blogul tau, pe toate site-urile pe care sunt inscrisa, cu un comentariu la faptul ca trebuie sa luptam pentru pace si impotriva francmasoneriei...pe tagged, nu m-au lasat sa-l postez, spunand ca mesajul meu contine un mesaj neadecvat, sau banat.
    Deci, inca odata zic, ai dreptate, trebuie sa facem ceva sa nu ne lasam in fata lor...

    RăspundețiȘtergere
  12. Michael spunea odata ceva de genul "believe nothing unless you hear it from me"
    si pe mine ma dezgusta treaba asta cu biografiile... si mai ales cu un anume gen de ipocrizie afisat de media. pana si LAPD au anuntat ca niciunul dintre articolele publicate referitoare la cum a murit nu e adevarat... asta spune multe.

    si apoi sunt atat de multi cei care se pretind a fi fani cand de fapt pana acum nu faceau decat sa faca glume ...asta e trist. unde erau cand noi tremuram cand se pronunta verdictul procesului?

    RăspundețiȘtergere
  13. Se gasi sotul meu sa cumpere azi o carte pe care scrie "Michael Jackson-viata unei legende", care si are si sigla Romania libera, scrisa de un britanic -cred-Michael Heatley. Ai dreptate sa nu citesti aceste biografii, ca te umpli de nervi. Desi pozele sunt reusite si bine alese, multe din informatiile din carte sunt aceleasi minciuni rasuflate si gogonate pe care le tot auzim de multi ani si mai ales de la moartea lui MJ incoace.M-a suparat putin prezentarea facuta incidentului de la BRIT Awards 1996, cand Jarver Cocker de la Pulp s-a bagat singur in seama si a urcat pe scena in timp ce MJ canta "Earth Song". Ba ca Jarver a fost sprijinit puternic, ba ca lumea l-a aprobat si felicitat pentru gestul sau, ba ca i-au crescut vanzarile albumelor deoarece, ce mai, aproape a fost un erou pentru ceea ce a facut. De ce a fost erou, ce naiba a facut de fapt? O blasfemie, un gest pe care un artist adevarat nu l-ar face niciodata unui alt artist...si a mai gasit si la ce melodie sa faca un asa "protest". Narozi mai sunt unii, zau asa. In carte se mentioneaza prea putin activitatea umanitara a lui MJ, poate ai timp sa scri mai in detaliu si despre asta, ne-ar interesa pe multi. A, m-a mai suparat si prezentarea faptului ca, cica,la World Music Awards 2006 Michael a fost fluierat, huiduit si intrerupt din cantat de cei prezenti in sala. De unde, cand in fimare se vede clar ca toti erau in extaz si l-au aplaudat minute in sir. Cat de prosti ne cred cei ce spun cu totul alteva decat evidentele? Cine are interesul sa minta si mai ales de ce, in pofida dovezilor clare, acum ca se afla toate informatiile pe internet si trebuie doar sa sti sa cauti ?
    Mai bine ar scrie despre toate umilintele indurate de Michael de-a lungul vietii.Bine ca le-am citit aici, in cele scrise de tine, nu stiam ca lucrurile pe care i le-au facut au fost chiar atat de degradante si injositoare. Asa ca nu cred ca o carte adevarata, fara prostiile astea, ar fi inutila. Poate te mai gandesti. Ai harisma scrisului, indiferent ce vei vrea sa publici, iti va iesi sigur ceva foarte bun. Nu mai citesc despre Michael nimic din ce va aparea ca biografie, este foarte clar si complet ce ai scris tu aici. Multumim, ne-ai facut suferinta mai usor de suportat!

    RăspundețiȘtergere
  14. Vă mulţumesc tuturor pentru cuvintele minunate (la adresa lui Michael) şi pentru aprecieri (la adresa subsemnatului :). Mia, numele blogului meu nu e primit oriunde, din cauza combinaţiei „kko” – ăsta e singurul motiv – deocamdată.. Sunt situri setate să nu accepte anumite cuvinte „neavenite” şi se pare că pentru unii „kko” sau„cacao” e trivial. Mă rog... Anonim, biografia despre care vorbeşti e numai una dintre cele multe. Eu mi-am jurat să nu cumpăr niciuna şi mă voi ţine de cuvânt. Prostiile pe care le citeşti în aceste „biografii”, care costă destui bani, le poţi citi gratuit pe siturile oricăror tabloide. Aşa încât, de ce să mai şi plăteşti pentru asemenea mizerii ?... De ce să le umfli conturile acelor şarlatani care se autointitulează „biografi” ?... gândiţi-vă că, pentru fiecare carte cumpărată de voi, lor le intră în buzunare câţiva dolari. Eu unul nu vreau să contribui la îmbogăţirea lor, nici măcar cu un cent. Vă mulţumesc mult, încă odată, tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  15. FELICITARI!!!
    Este cea mai complexa scriere, pe care am citit despre Michael pana acuma, si tot odata este cel mai frumos tribut adus in amintirea lui, prin a relata tuturor purul adevar despre viata lui. Si eu iti recomand ca sa scrii cartea, ai har pentru asa ceva! Mult succes in continuare!

    P.S. este un film despre iluminati, si despre ce se intampla cu adevarat in spatele paravanelor, cum este manipulata omenirea. Merita vazut! http://www.subtire.com/2008/01/04/download-zeitgeist-cu-subtitrare-in-romana/

    RăspundețiȘtergere
  16. Bietul Michael! A fost doar o marioneta inca de tanar, cand ii compuneau melodiile fratii. Sfarsitul anilor 80 sunt apogeul lui ca artist. Dar ca orice om dedicat banului, a sfarsit prins in cercul lui vicios. Trist! Macar daca isi descoperea adevarata identitate: etnica, sexuala, psihologica.

    Sunt atatea mii de exemple de artisti mai sinceri dar oamenii ii ignora pentru ca nu sunt/au fost celebri si bogati sau la moda. Trist!

    RăspundețiȘtergere
  17. Buna si felicitari pentru tot ce ai scris aici. Este absolut uimitor cat de murdara este lumea asta incat sa il acuze pe un om nevinovat ca a molestat un copil doar ca sa mai aiba cu ce alimenta gura presei.
    As avea o intrebare, acum ca stii asa de multe de Michael. :D Stii de unde pot cumpara sau download-a bibiografia lui "Moonwalk"? Multumesc si felicitari inca o data pentru staruinta de care ai dat dovada.

    RăspundețiȘtergere
  18. Maryah, mulţumesc mult. Ştiu de Zeitgeist, le-am văzut pe amândouă, au multe informaţii şocant de adevărate şi merită vizionate; dar vreau să vă atrag atenţia asupra unui lucru: filmele astea sunt făcute tot de „ei”, sau de „ai lor”. Toate sunt bune si frumoase, pâna când amintesc de „o singură religie” şi de „noua ordie mondială”. Proiectul Venus, despre care se vorbeşte într-unul dintre ele, este de asemenea proiectul „lor”. Promovează ideea că 90% din munca noastră poate fi făcută de maşini (asta e egal cu „10% dintre noi suntem suficienţi pe lumea asta, restul trebuie să dispară”) şi ideea societăţii fără bani (care e egal cu ciparea). Ceea ce vreau să spun este că există şi filme ca astea, care par că deschidă ochii oamenilor dar de fapt urmăresc să-i abureasca printr-o metodă nouă. Un spectator matur si informat va şti să aleagă informaţiile care merită reţinute; ceilalţi nu.

    „Zeitgeist: The Movie”, lansat în 2007; „Zeitgeist: Addendum”. lansat în 2008. În ambele apar personaje cunoscute chiar şi publicului larg ca fiind masoni, unii chiar de gradul 33. Deci, atenţie: puteţi să credeţi părţile în care sunat acuzaţi masonii şi bancherii. Restul, e manipulare. I se spune „filmul interzis”. Chiar credeţi că, dacă era aşa, s-ar mai fi găsit pe undeva pe internet ?... În condiţiile în care „ei” şterg articole şi chiar conturi întregi de pe internet, atunci când se simt în pericole de a fi denunţaţi, credeţi că ar lăsa un „film interzis” la vedere ?... Eu nu cred deloc asta.

    Nu vreau să sperii pe nimeni, vreau numai să atrag atenţia.

    RăspundețiȘtergere
  19. Bianca, scrie-mi la Romanul.Frustrat@yahoo.com si iti voi trimite cartea, in limba engleza, asa cum o am eu.

    RăspundețiȘtergere
  20. levynagy,

    dacă matale eşti un amator de blues frustrat şi anonim – „sincer”, cum zici, dar anonim – asta nu înseamnă că trebuie să ţi se ridice monument. În schimb, lui Michael, da. Ţi-am vazut blogul. Ai ca motto: „trying to bring a little more decency to this damn world”. Ei bine, o minimă decenţă spune că nu trebuie să pui un comentariu pe un blog până când nu citeşti măcar un fragment din ceea ce e postat acolo – ceea ce, evident, matale n-ai făcut. Tot „decenţă” se numeşte să nu-ţi arăţi disperarea de a te băga în seamă cu orice chip într-un spaţiu privat, pentru că, oricum ai întoarce-o, blogul meu e al meu şi e privat. Ţi-am validat comentariul numai în speranţa că îţi vei da seama că eşti penibil. Puteam şi eu să-ţi las un comentariu pe măsură, dar n-am facut-o pentru că, nu-i aşa, spre deosebire de matale, eu chiar am decenţă.

    RăspundețiȘtergere
  21. Sunt lucruri pe care nu le stiam,sau nu voiam sa le accept desi mi le imaginam. Vroiam sa nu cred ca sunt adevarate...dar ele existau de mult timp. Vroiam sa stau departe de ele...nu pentru ca as fi fost o lasa...ci doar pentru un singur motiv...,groaza si dorinta de a nu accepta ceva ce era atat de evident, atat de nefast. Oamenii, sau unii oameni, daca sunt oameni.....,nu mai sunt oameni..De unde vin si ce vor? Ce vor de la noi acesti oameni.......?.Michael a fost asasinat ,un intreg plan , o urzeala s-a tesut in jurul lui inca de cand a fost pus sub acuzatie prima data. Am fost convinsa de mult timp de acest lucru. Iti multumesc pentru ceea ce ai scris aici...iti multumesc din tot sufletul. Pacat ca nu vrei sa-ti fructifici talentul dar tu sti mai bine ce trebuie sa faci pentru tine. Astept cu nerabdare continuarea si tin sa-ti spun ca aceste pagini ale tale au fost printate si raspandite.

    RăspundețiȘtergere
  22. Astept cu nerabdare continuarea :) Multumesc din suflet pt tot ce ai scris despre Michael, ma bucur enorm k mai sunt si astfel de oameni... cat despre doctor..n-am cuvinte.. ma sperie chipul lui si are o privire f. ciudata. Habar n-aveam k intrase in fracmasonerie :O dar Michael cum de nu stia? :(

    RăspundețiȘtergere
  23. Hm! Am citit tot ce ai publicat aici, draga "roman frustrat". Ca si MJ, cu totii suntem intr-un fel "victime" ale inscenarilor politice, sociale si de orice fel. Este suficient sa te uiti la TV intr-o seara si sa vezi cum , pe motive sa ramana la putere, politicienii isi dau suturi intre ei, se fac tot soiul de inscenari despre criza economica mondiala, despre gripa porcina, iar noi oamenii de rand suferim...Nu este decat praf in ochi...
    Nu am fost fan inrait al ARTISTULUI MJ, dar l-am admirat si respectat enorm de mult pe OMUL MJ ! (cand am aflat de moartea lui, am plans dupa OMUL MJ(
    Acest om, un firicel de om, cu vocea subtire si delicata, a fost cu adevarat puternic, chiar daca din spatele zidurilor imense de la Neverland, din lumea lui de vis, el uneori poate ca nu isi dadea seama! Avea o putere extraordinara asupra oamenilor!
    Iar in timp, cred si eu sa ajunga sa adune in jurul lui invidie, gelozie si mai ales...frica...A cantat despre dezastre provocate de oameni(Earth Song), a cantat contra razboaielor (Heal the world),a dorit sa schimbe conceptia oamenilor de a-i judeca pe altii, inainte de se judeca pe ei insisi (Man in the mirror),a condamnat presa de scandal, a donat o adevarata avere pentru actiuni caritabile si cate altele! Prin aceste actiuni ale lui, ajunsese sa fie iubit si apreciat atat de tare de oamenii de rand, avea asa un impact asupra oamenilor, incat cei care detineau puterea politica si economica poate chiar se temeau de el!Cei care detin puterea politica si economica nu au reusit niciodata, nici prin cel mai perfect discurs, sa convinga asa de tare masele de oameni.
    Nu stiu, nu ma pricep la "teoria conspiratiei", dar MJ avea si putere financiara (era la un moment dat printre cei mai bogati oameni ai lumii), si o gandire ascutita,si puterea pe care i-o dadea muzica lui, dar si puterea de a aduna masele de oameni in jurul lui ! Pai eu sa fiu politician, constient de modul murdar si corupt in care am ajuns la putere si am ajuns sa conduc destinele a zeci de milioane de oameni...m-as gandi de ffff multe ori inainte de a avea de-a face cu UN OM CA MJ!
    Apropo...
    De Printesa Diana ce spuneti?...La un moment dat destinele celor doi, s-au intalnit!

    RăspundețiȘtergere
  24. Of Doamne...cate lucruri bune a facut omul asta...ca pana la urma a fost om si el chiar daca unii nu observau asta...cate lucruri bune a facut si cate prostii aflam noi de pe la tv si din presa...sincer si eu am cumparat cartile de la romania libera si de la jurnalul pentru poze...orice ar scrie oricine Michael ramane unic...cel putin pentru mine...totdeauna parca venea cu ceva nou chiar daca nu era asa, asa n-i se parea nou...parca avea mereu la el o cutiuta magica...scotea cate ceva din ea si noi ne uitam uimiti, ramaneam pur si simplu cu gura cascata...imi aduc aminte prima data cand am vazut Moonwalk...aluneca pe podeauna aia...ne uitam la el si ne intrebam "oare e trucat?".Si nu era trucat...era ceva pe care si in ziua de azi incerc sa fac si tot nu-mi iese.Daca ma vede cineva zice ca am luat-o razna.sunt de rasul lumii.O fi din cauza pantofilor sau nu stiu.Oricum pe zi ce trece ma descurc tot mai bine.Imi va iesi intr-o zi...Imi pace rau de toate prostiile pe care le scriu tabloidete...si imi pare rau ca Michael si-a deschis inima in fata chilotarului de Bashir care l-a inceput m-i sa parut ok...dar pe parcurs ce vizionam documentarul mi-am schimbat parerea.Spunea numa B.S'es vorba lui Michael.Trebuie sa aflam tot tot tot adevarul despre Michael si cel gol-golut nu ce ne mint cei din televiziune.Am cumparat cartea Complotul impotriva lui Michael Jackson scris de o jurnalista care a fost de fata la procesul de molestare din 2005 si era si ea impotriva lui Michael.Pe parcursul procesului si-a dat seama ca de fapt era nevinovat.Si ii parea cam rau...Ma rog.Cartea e interesanta chiar daca pretul e umpic cam piperat, 40 RON. E totusi criza.Dar pentru Michael, orice.Romanule frustrat te rog sa mai continui si cu alte parti pe blog ca faci o treaba absolut minunata.Te felicit.Cred ca Michael iti multumeste ca incerci sa scoti adevarul la iveala.Toti vrem asta dar unii nu avem taria sa o facem.Poate ca ne e frica, poate ne e prea dor de el...Eu nu pot face mai mult decat sa ma contrazic cu cei care il vorbesc de rau si sa incerc sa le spun adevarul.Chiar si pe tata m-am suparat si nu am mai vorbit cu el pentru ca a vorbit cam urat de Michael.Cat despre faptul ca imi e dor de Michael...incerc sa fiu o persoana mai buna si cand imi va veni si mie vremea sa ma intalnesc cu el acolo sus.Dar nu ma grabesc.Mai am de facut o gramada de lucruri pe aici.Oricum merita asteptarea...Mai asteptam articole.Sincere felicitari romanule frustrat!

    RăspundețiȘtergere
  25. Ignoranta de serviciu4 august 2009 la 14:24

    L-am vazut, l-am ascultat(dar nu l-am auzit), l-am admirat, l-am imitat, l-am copiat,l-am iubit (?), l-am suspectat, l-am judecat, l-am acuzat, l-am umilit, l-am ignorat, l-am uitat. Abia acum incercam sa-l intelegem . "THIS IS IT"

    RăspundețiȘtergere
  26. felicitari, e super ce ai scris ,astept continuarea.pa

    RăspundețiȘtergere
  27. Ne-ai dat de gandit. Speram ca adevarul sa iasa la iveala, abia acum realizez in totalitate complexitatea genialitatii lui Michael.M-am cam intristat, dar m-am si indarjit putin, in sensul ca nu mai am de gand sa stau cu mainile in san si sa tac atunci cand vad planurile celor care ne conduc din umbra. Trebuia sa moara un asemenea artist pentru ca unii dintre noi sa se trezeasca. Am inceput sa fac legaturi, datorita tie, stiu ca Michael a fost bun prieten cu Mohamed al Fayed,tatal prietenului printesei Diana, alt caz de eliminare, dupa parerea mea. Nu-mi trec acum acum prin cap decat versurile geniale ale lui Eminescu, care i se potrivesc si lui MJ.

    “Poţi zidi o lume-ntreagă, poţi s-o sfarămi... orice-ai spune,
    Peste toate o lopată de ţărână se depune.
    Mâna care-au dorit sceptrul universului şi gânduri
    Ce-au cuprins tot universul încap bine-n patru scânduri...
    Or să vie pe-a ta urmă în convoi de-nmormântare,
    Splendid ca o ironie cu priviri nepăsătoare...
    Iar deasupra tuturora va vorbi vrun mititel,
    Nu slăvindu-te pe tine... lustruindu-se pe el
    Sub a numelui tău umbră. Iată tot ce te aşteaptă.
    Ba să vezi... posteritatea este încă şi mai dreaptă.
    Neputând să te ajungă, crezi c-or vrea să te admire?
    Ei vor aplauda desigur biografia subţire
    Care s-o-ncerca s-arate că n-ai fost vrun lucru mare,
    C-ai fost om cum sunt şi dânşii... Măgulit e fiecare
    Că n-ai fost mai mult ca dânsul. Şi prostatecele nări
    Şi le umflă orişicine în savante adunări
    Când de tine se vorbeşte. S-a-nţeles de mai nainte
    C-o ironică grimasă să te laude-n cuvinte.
    Astfel încăput pe mâna a oricărui, te va drege,
    Rele-or zice că sunt toate câte nu vor înţelege...
    Dar afară de acestea, vor căta vieţii tale
    Să-i găsească pete multe, răutăţi şi mici scandale -
    Astea toate te apropie de dânşii... Nu lumina
    Ce în lume-ai revărsat-o, ci păcatele şi vina,
    Oboseala, slăbiciunea, toate relele ce sunt
    Într-un mod fatal legate de o mână de pământ;
    Toate micile mizerii unui suflet chinuit
    Mult mai mult îi vor atrage decât tot ce ai gândit.”
    Asta-i lumea in care traim si pe care Michael a crezut ca poate sa o faca mai buna.Unii dintre noi, ca si el, mai credem inca asta si atunci poate nu e totul pierdut si nu a murit degeaba.

    RăspundețiȘtergere
  28. Va recomand un excelent discurs tinut de MJ. Poate ar merita tradus si postat! Felicitari pentru tot ce ati scris aici!

    http://throughtheillusion.com/2009/07/13/how-to-forgive-your-father-by-michael-jackson/

    RăspundețiȘtergere
  29. Pe cand continuarea? Nu mai am rabdare :(

    RăspundețiȘtergere
  30. Vă rog să-mi scuzaţi criza de timp care mă împiedică să vă răspund fiecăruia în parte, dar vă asigur de întreaga mea consideraţie pentru timpul petrecut pentru a citi ce am postat aici şi petru comentariile lăsate. Vă mulţumesc mult, tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  31. Scrie o carte! Nu storci bani,informezi lumea...mai gandeste-te

    RăspundețiȘtergere
  32. Neaparat tre sa scrii o carte! Ar fi un mare pacat din partea ta sa nu impartasesti lumii intregi adevarul! ''If you wanna make the world a better place, take a loook at yourself and then make a CHANGE!'' (MJ).

    RăspundețiȘtergere
  33. Mihai (sper sa nu te superi ca ma adresez asa)...inca nu-mi vine sa cred, desi de mai bine de 2 ore citesc blog-ul, ca exista o persoana ca tine hotarata sa aduca o alta interpretare a vietii lui Michael, a proceselor lui, a cospiratiilor care l-au distrus.Intr-o lume in care majoritatea incearca sa-l distruga (chiar si acum cand nu mai este printre noi) tu apari ca o briza de primavara pentru fanii lui Michael si nu numai.Ce pot sa zic...toata stima si tot respectul pentru tine. Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  34. Ar fi de mare ajutor fanilor daca ai publica o carte cu tot ce ai scris aici!!!eventual si in engleza...am citit tot ce ai scris si totul mi se pare extrem de relevant!!niciodata nu am facut legatura cu celelalte evenimente sociale si politice...sunt fara cuvinte!felicitari pt tot!

    RăspundețiȘtergere
  35. tu ar trebui sa traduci in engleza tot ce scrii aici k sa poata citi oricine ceea ce postezi...sau asa cum ziceau si altii sa publici o carte...am ramas :o dupa ce am citit tot ce zici tu aici...felicitari

    RăspundețiȘtergere
  36. Nu aveti idee cat de indatorata ma simt fata de dumneavoastra,pentru tot ceea ce ati realizat.Fac parte din acea categorie care,la inceput,a tins sa creada si sa inghita toate prostiile din presa pana cand o forta divina parca mi-a deschis ochii.Incepand sa-l iubesc pe Michael,pentru tot ceea ce a fost,mi-am dat seama ca in jurul lui se intamplau lucruri grave si dubioase.Acum stiu ce s-a intamplat,datorita dumneavoastra.Dupa cum ati spus mai devreme,Michael devenea un om matur,puternic si constient de ceea ce se petrecea in jurul lui.Tocmai de asta ma intreb,ar fi cazut atat de usor in capcana?Gandul ca ar putea fi inca in viata,ca si-a inscenat moartea si ca ar putea sa revina,starpind tot raul si salvand lumea asta ma macina.Michael era destept,daca a elaborat o strategie?Doamne,salveaza-ne!!Totul a mers prea departe...

    RăspundețiȘtergere
  37. Mi s-a parut mie sau chiar erau niste hoax-uri postate pe aici pe undeva? Ma bucur ca le-ai scos, fiindca oricat m-am straduit sa inteleg ce cauta asa ceva pe un blog serios ca asta, n-am inteles.

    RăspundețiȘtergere
  38. Nu am postat niciodata pe blog hoax-uri sau ceva de genul acesta, pentru ca nu cred in ele. Daca ai vazut astfel de linkuri pe undeva, probabil ca sunt puse de comentatorii mei. Dar asta e altceva, nu? :)

    RăspundețiȘtergere
  39. reiau...
    Spuneam ca mi-a placut ce am citit aici. Echilibrata prezentare a faptelor. Eu sunt din care am facut greseala sa cumpar o asa zisa "biografie". Peste faptul ca reda toate mizeriile din prin tabloide venea ca un colac peste o mare pupaza traducerea care chinuia limba romana pana la sangerare. Dar cum spunem noi romanii: prostia se plateste si am platit cand am cumparat "cartea". Apreciez motivul pentru care refuzi sa scri o carte despre "subiectul" Michael Jackson si te felicit. Am citit articolul si apoi am citit si comentariile,mi-am simtit inima mangaiata de tonul comentariilor pana cand... am ajuns la "levynagy". Ar fi fost prea frumos sa lipseasca un astfel de exemplar, ei sunt prezenti peste tot gata sa judece si sa priveasca dezaprobator vietile altora, oameni incapabila sa vada, sa auda.
    Pentru oarecare lamurire,in caz ca dmnul "levynagy" mai trece pe aici: michael Jackson nu a fost niciodata o marioneta. Chiar si cand era copil in Jakcson 5 si apoi in The Jackson's el era liderul artistic al trupei. El nu a interpretat cantecele compuse de fratii lui, pentru simplu motiv ca in perioada Motown ei nu cantau creatii proprii. Motown-ul avea (nu stiu ucm e acum) o politica "cooperatista", artistii promovati de ei interpretau piese compuse de compozitorii Motown (doar Steve Wonder a avut in vremea aceea un regim diferit). Cand au plecat de la Motown din cauza contractului semnat fratii Jackson au pierdut si dreptul de utilizare a titulaturii de Jackson 5 (astia erau termenii contractului semnat la inceputul experientei Motown). Dupa plecarea de la Motown si-au luat numele de The Jackson's si au inceput sa si compuna piese ,dar nu se poate spune ca michael era doar interpret si ca ceilalti ii dictau. Vocea lui era mai buna decat ale celorlalti astfel ca majoritatea pieselor erau interpretate de el (dar aveau si ceilalti baieti piesele lor). Coregrafia si miscarea scenica au fost mereu meritul lui MJJ. De fapt Michael era singurului dintre cei 5 (care erau 6...) care avea un cuvant de spus pana si la modul de promovare a trupei si chiar la modalitatea de vanzare a biletelor pentru spectacole. (Si asta pentru ca era interesat ca fanii sa fie multumiti). Lucrurile nu erau roz, dar Michael nu se lasa manipulat. Singura lui slabiciune era mama, ei nu-i putea refuza multe. Dar asta nu inseamna ca era un manechin pe care il duceau in cutie pe scena ..unde se producea. Personal cred ca avea un potential creativ imens si ca nu a atins apogeul, parerea mea este ca artistic s-a autodepasit cu fiecare piesa cu fiecare videoclip. Domnul "levynagy" confunda evolutia artistului Michael Jackson cu "evolutia" subiectului MJ din tabloide. Ca orice om dedicat banului ... hm, pe ce se bazeaza judecata domnului?!! ca si-a cumparat omu' o casa mare (pe masura veniturilor sale), sigur ii era suficient un apartament cu 3 camere in Pantelimon (aici stau eu, sa nu simta nimeni jignit). Mda si si-a amenajat casa dupa cum a simtit el cautand sa-si ofere un dram de libertate pe care nu si-o putea permite altfel. Mai ce...si-a cumparat avion personal si o colectie de masini. Hm, ma uit la The Cribs, vad "oameni" cu mai putina faima, mai putin talent decat MJJ si au case mai mari decat Neverlandul, da au si avioane si colectii de masini. Cat despre identitatea etnica, sexuala si psihologica a dezvaluit atat cat era de dezvaluit cine a avut urechi de auzit a auzit. Cei care au citit Moonwalk si Dancing the dream cu intentia de a-l cunoaste pe Michael ca simplu om au reusit. "levynagy"-ii din toata lumea nu pot pentru ca nu vor, nu vor sa asculte ce are de spus un om despre el, ei vor doar sa treaca cu tavalugurile peste el. Chiar si acum cand nu mai ei tot insista sa-l striveasca. Surpriza, nu veti reusi, We don't care about you all!!

    RăspundețiȘtergere

AVERTISMENT!

Orice comentariu care contine limbaj jignitor la adresa autorilor blogului, a cititorilor sau a comentatorilor sai, va fi expediat in Zona Fantoma, sa-l caute pe Generalul Zod :)