duminică, 6 octombrie 2013

“IT’S  ALL FOR LOVE... L.O.V.E.”

"… Nu-mi place sa vad suferinta, urasc sa vad oameni in nevoie, si simt ca Dumnezeu mi-a dat un dar, si am sa-l foloseasc in mod responsabil prin a da inapoi, si o voi face pana cand nu voi mai avea bani sau bunul Dumnezeu ... ma va cheama acasa."     M.J. (2008)

"L-am întrebat, "Michael, cum poti sa faci asta? Cum iti poti petrece timpul cu acesti copii care sunt pe moarte si apoi, de acolo sa mergi pe scena pentru a da tot ce poti in spectacol?”
El a raspus, "Cum sa nu pot? Daca acesti copii vor sa ma vada, eu stiu ca eu nu sunt important, dar Michael Jackson superstarul este, si daca pot face un copil sa traiasca un minut in plus, sau o ora, sau o zi, sau o luna, atunci cum nu sa nu merite sa fac asta?"
Michael a fost intotdeauna asa. Daca ar fi primit un telefon de la cineva ca un copil era pe moarte, el ar fi luat  avionul si odata ajuns acolo i-ar fi spus, am de gand sa ma intorc in 2 saptamani ca sa te vad,  "si in acest fel, de multe ori a prelungit viata copilasilor". Asta le dadea ceva pentru care merita sa astepte cu nerabdare si sa depaseasca astfel un anumit prag limita. Este de admirat asa ceva!”     /David Nordahl, artist 

  Voi continua colectia de povestiri adevarate care zugravesc portretul unui om al carui scop declarat  a fost acela de a vindeca lumea si care a inceput "cu omul din oglinda".

In noiembrie 1990, Michael il invita pe John Brown, din Anglia, bolnav in ultima faza de cancer pulmonar, sa-l viziteze la Neverland, impreuna cu sora Michelle. Calatoria este organizata de Fundatia "Make a Wish”. Michelle a scris acestei Fundatii, in urma verdictului dat de medici ca nu se mai poate face nimic pentru John. Acest aranjament a facut-o pe Michelle sa exclame:
"E minunat! Este un act fantastic de omenie! Lui John nu-i vine sa creada. Michael este starul pop favorit. Pentru John, aceasta intalnire vine exact la timp. Stie ca este pe moarte si ca probabil mai are doar cateva saptamani de trait. E un baiat curajos."

In mai 1992, Michael plateste pentru tinarul Ramon Sanchez, cheltuielile mortuare, de inmormantare, costurile pentru cimitir si o piatra de mormant, ilustrand felul in care fiecare persoana poate fi un "punct de lumina" ajutand o persoana defavorizata. Sanchez, in varsta de 9 ani, fusese ucis in timpul revoltelelor violente “Rodney King” din California, in timp ce bea un pahar cu lapte in bucatarie. Parintii sai nu-si puteau permite sa-l ingroape, de aici ajutorul lui Jackson. Mai tarziu, familia Sanchez a avut posibilitatea de ai multumi direct lui Michael, fiindu-le aranjata o vizita in studioul din Culver City, unde filma o reclama Pepsi. Prin intermediul unui translator, mama lui Ramon ii spune Jackson:
"Ramon a fost unul dintre cei mai mari fani ai tai. Tu ne-ai ajutat sa trecem printr-o perioada tragica, facandu-ne-o mult mai suportabila. Implicarea ta a fost o surpriza placuta, si iti suntem vesnic recunoscatori."


 In noiembrie 1992, Michael se intalneste cu tanarul David Sonnet, baiatul fiind invitat, prin fundatia “Indeplineste o dorinta”, sa mearga impreuna cu alti copii la Neverland. Sonnet suferise un anevrism cerebral la frageda varsta de 8 ani, in urma caruia era in masura sa functioneze doar printr-un dispozitiv de comunicare, acesta ajutandu-l sa-si transmita gandurile prin intermediul unui calculator specializat.  Tanarul David primise o jacheta "Beat It", printr-o organizatie de caritate locala, pentru a o purta in ocazii speciale. Michael observa si ii spune: "Vad ca porti geaca mea".
Printre alte activitati, la Neverland, David s-a ocupat impreuna cu mama sa de Bubbles, maimuta lui Michael, l-a calarit pe Octopus, s-a dat in carusel si alte asemenea activitati placute.
Pentru ca Sonnet nu putea sa vorbeasca sau sa mearga, cei doi si-au spus "Te iubesc" in limbajul semnelor.
Michael a primit, emotionat, ca amintire, un leu de plus si o fotografie de la baiat, spunandu-i ca o va pastra  in camera sa.
Atat inainte, cat si dupa acea intalnire, David Sonnet i-a mai scris lui Michael cu diverse ocazii pentru a-si exprima suportul, iar artistul i-a raspuns, daruindu-i fotografii si alte amintiri personale, printre care si o palarie de-a sa. David i-a trimis chiar si o felicitare de nunta cand sa casatorit cu Lisa Marie Presley în 1994. In fiecare data, Jackson a raspuns cu o scrisoare semnata si cu salutari.
Potrivit lui Debbie Sonnet, mama lui David, muzica lui Michael Jackson l-a ajutat pe tanar sa se recupereze din coma. Camera sa de recuperare era decorata cu numeroase poze de-ale lui Michael, iar muzica lui se canta tot timpul. Sonet a murit la 26 iulie 2004.

Pe 13 septembrie 1993, la finalul turneului Dangerous din Moscova, si-a amanat plecarea pentru a vizita  un spital pentru copii cu deficiente mintale, care au sarit in sus de bucurie la vederea lui si au luptat pentru atentia lui. Michael a cerut ca unul dintre copii sa fie transportat cu avionul in America pentru ingrijire si tratament, cheltuielile fiind suportate de el. In momentul in care i s-a luat un interviu, el tinea fericit cativa copii in brate si pe genunchi, mangaindu-i si jucandu-se cu ei:
 "As vrea sa cant cu ei. Stim cu totii un cantec impreuna". Au fost cuvinte spuse cu emotie si lumina pe chip. Dupa aceea, a mai vizitat copiii dintr-un orfelinat din apropiere, care au cantat bucurosi pentru el un cantec in rusa, transformandu-l pe el, cel mai mare interpret, intr-un spectator foarte atent.

 Raspunzand la o campanie de scrisori organizata de elevi pentru Mallory Cyr, o copila in varsta de opt ani care suferea de o tulburare intestinala rara, Michael ii trimite fetitei un CEC cu o suma care nu trebuia divulgata si promisiunea ca o va suna.
 "Iti trimit toata iubirea si grija mea, Mallory, impreuna cu acest dar, in speranta ca te va ajuta sa te hranesti si sa te pastrezi puternica."
Mallory suferea de incluziune microvillus, o boala intestinala rara, progresiva, in care, un defect al peretelui intestinal duce la diareee severa dupa nastere, si limiteaza drastic capacitatea de a manca. Pentru a supravietui, copila primea mese intravenoase regulate.

In octombrie 1993, Michael era in Sao Paolo, Brazilia pentru doua concerte “History”. In Rio de Janeiro, a donat mii de bilete la concerte pentru copiii defavorizati si a vizitat un spital de copii in care era internat si unul dintre fanii sai. Promotorul concertului la acea vreme, Dodi Sirena, si-l aminteste ca pe un artist "sensibil", care a cerut rezervarea unui parc de distractii, pentru a invita apoi copiii din cele mai sarace scoli publice, sa-l viziteze.
"A manifestat o mare preocupare pentru toate problemele din tara, in special pentru cele legate de saracie si de copiii strazii", spunea Sirena.
 2 ani mai tarziu, el avea sa filmeze in mahalaua Dona Marta din Rio de Janeiro.
"Acest proces, de a face din Dona Marta o zona mai buna, a inceput cu Michael Jackson. Acum este o favela in conditii de siguranta. Nu mai exista traficanti de droguri si exista un proiect social masiv.
 Insa toata atentia care i s-a acordat ulterior acestei zone, a inceput cu Michael Jackson", relata Claudia Silva, corespondent de presa al biroului de turism din Rio.

Michael si sotia sa, Lisa Marie Presley, a vizitat, in august 1994, 2 spitale de copii din Budapesta, Ungaria: Spitalul Heim Pal si Spitalul Bethesda. Le-a daruit copiilor aproximativ 2.600 de jucării, 20.000 de dolari si produse alimentare. S-a oferit, de asemenea, sa cumpere o masina respiratorie pentru unul dintre spitale.
Tot pentru unul dintre spitalele de copii, el a donat 60.000 de dolari pentru finantarea interventiei chirurgicale la un baietel pe moarte.
Adrian Grant, autorul filmului "Michael Jackson–The VisualDocumentary”, isi aminteste un punct culminant al acelui eveniment, 10 ani mai tarziu, intr-un interviu pentru o revista fan:
 "In cadrul vizitei, cel mai uimitor lucru s-a intamplat atunci cand Michael a adus un zambet pe fata unei fetite de 8 ani, pe moarte, care statea nemiscata si tacuta de saptamani intregi. Ea s-a intins si a atins mana lui Michael. A fost ceva grozav sa vezi efectul pozitiv pe care un superstar ca Michael l-ar putea avea asupra unei persoane.” 

Travis Thomas, un baiat de 5 ani, care sufera de fibroza chistica, a dorit sa-l intalneasca pe Michael. Dorinta lui s-a implinit in iunie 1995, printr-o organizatie non-profit care indeplinea visele copiilor ce sufereau de boli fatale si pe care Jackson le sustinea de mai multi ani. Travis si familia sa, impreuna cu alti 20 de copii grav bolnavi, au petrecut un week-end la Neverland unde si-au permis sa hoinareasca in jurul parcului de distractii.
"Este de necrezut cata dragoste i se citea pe fata acestui om atunci cand era cu acesti copii speciali. El era  unul dintre cei mai amabili si mai blanzi oameni pe care i-am intalnit vreodata", spunea mama lui Travis.  “Intr-o seara , ne uitam cu totii la televizor si Travis nu mancase de cateva zile", isi amintea Thomas, " si am dat peste American Music Awards si peste Michael Jackson ... Travis s-a ridicat imediat si si-a exprimat dorinta de a manca ... " Imi place Michael Jackson , mama!", a spus el .

In noiembrie 1996, Jackson a donat cea mai mare parte a veniturilor din concertul “History” din Bombay , India, la cei saraci si nevoiasi . Superstarul a zburat in a India intr-un avion privat. Sabbas Joseph, director al Wizcraft, agentia de management in cazul in care aeroportul s-ar fi inchis la sosirea sa, isi amintea 14 ani mai tarziu:
 " Michael l-a intalnit pe politicianul Raj Thackeray . Apoi pe actrita Sonali Bendre. Si cum se plimba pe-afara, a avut loc un incident ciudat. Un copil a cazut iar Michael imediat s-a aplecat si l-a ridicat. El la tinut in brate si l-a imbratisat cu atata grija ca si cum el ar fi fost mama copilului….
Pe drumul de la aeroport , a oprit masina de mai multe ori sa danseze cu cei saraci. Michael a fost chiar dispus sa-si amane vizita cu o zi sau doua in India pentru a intalni pe Maica Tereza. Dar asta nu s-a intamplat.”
Viraf Sarkari , co-director la Wizcraft , isi reaminteste ca toate celebritatile si industriasii doreau sa-l intalneasca. "Am aranjat intalniri si sesiuni importante cu el. Michael si-a onorat toate angajamentele. Era un om delicat si a tratat pe toata lumea cu respect. A fost  artistul internationalcel cu care s-a lucrat cel mai usor, asa cum era el foarte modest si personalul foarte profesionist .
Ambii directori recunosc ca Michael a avut o puternica legatura spirituala cu India. Viraf povestea:
 "L-am intalnit prima oara in Los Angeles pentru a confirma concertul. Ni s-a spus ca este foarte pasionat sa concerteze in India. Ne-am prezentat la el cu un Ganesha, un Nataraj si un sherwani.
Si fara a solicita vre-o explicatie, ne-a spus, "Da, acesta e Ganesha, zeul norocului." Chiar si atunci cand Bal Thackeray i-a prezentat o statuie de argint lui Jackson, starul nu a avut nevoie de explicatiile politicianului si a spus, "Da, stiu, el este zeul dansului si artei."
In ziarul Times din India, se relata ca, “la cererea sa, s-a organizat un ceai unde copiii din orfelinate au fost invitati sa se intalneasca si sa se joace cu el. El le-a daruit cadouri si bomboane de ciocolata. Apoi, a organizat si o petrecere pentru copii in camera sa de la hotel, intr-una din zilele concertului History. Aproximativ 50 de copii au fost invitati, pentru care el a comandat prajituri si burgeri. S-a jucat apoi cu copii invitati si s-a fotografiat cu ei intr-un decor cu specific etnic.” 

Aceasta este o fotografie pe care Michael o tinea inramata in sufragerie.



15 comentarii:

  1. Intotdeauna se da o lupta in interiorul nostru, in adancul inimilor noastre, in adancul trairilor, emotilor si gandurilor noastre, o lupta continua dusa pe mai multe planuri, intre bine si rau, intre ratiune si inima, intre util si placut, intre noi si ceilalti.
    Aceasta este natura noastra duala. Si binele si raul se afla in interiorul nostru. Si lumina si intunericul.
    Singurul mod de a ne gasi insa linistea, este sa gasim un echilibru.
    Michael si-a gasit acest echilibru ajutand; lasand lumina sa ii conduca viata.
    Singura sa “arma” a fost iubirea pe care a oferit-o cu modestie si compasiune, prin arta si prin omenie.

    RăspundețiȘtergere
  2. SUPERB!!!
    Am auzit de acest blog unde se scrie foarte frumos de Michael Jackson, singurul OM, care a stiut sa imparta cu adevarat, atat din talentul sau nemarginit cat si din inima lui plina de iubire, compasiune, generozitate, altruism.
    Am citit pe nerasuflate totul, m-a impresionat pana la lacrimi. Acest OM a fost intr-adevar MANA lui DUMNEZEU pe acest pamant! Domnul s-a folosit de el pentru a-i fi o unealta, pentru a face bine sufletelor indurerate, pt. a vindeca, a alina suferintele mai ales a copiilor care isi suportau mai greu soarta.
    Am pierdut un OM deosebit! Si astazi la 54 de ani era inca tanar si ne putea bucura cu prezenta lui minunata, cu sufletul lui de o valoare inestimabila, cu vocea lui de aur, inegalabila!
    Va multumesc, domnisoara sau doamna Dorina, pentru ca scoate-ti la lumina adevaratul caracter a-l lui Michael, in detrimentul a ceea ce-a spus Media in anii precedenti si...continua inca chiar daca mai rar, sa improste cu multa mizerie nefondata!...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri

    1. Iti multumesc din adancul inimii pentru generozitate. Ma induioseaza si ma tulbura caldura cu care se acorda credit faptelor sale umanitare.

      Michael spunea: "In fiecare zi imi fac timp pentru a studia Biblia, indiferent unde sunt. Invataturile din Biblie au adaugat o noua dimensiune vietii mele. Ele, intr-un fel, ma fac sa ma simt complet."
      M.J., "Black Stars" Magazine interview, 1976

      Michael si-a pastrat integritatea, o anumita atitudine crestina, un sentiment de umilinta si bunatate chiar si atunci cand a fost sfasiat de lupi. Cred ca atitudinea binevoitoare si dezinteresata, puterea si demnitatea cu care a rezistat incercarilor vietii, au venit de la credinta sa si de la dragostea fata de Dumnezeu, care i-a umplut inima. Numai asa a putut trai si face fata in aceasta lume cruda. Numai asa, s-a putut darui, dezinteresat, actelor umanitare si de binefacere.
      Prin el am pierdut nu numai artistul de exceptie, ci, inca odata, am pierdut acel fir invizibil care ne lega la iubirea universala.

      Infiintand acest blog, Mihai a avut “dumnezeiescul dar” de a ne arata, prin daruire si magice cuvinte, cat de mult am pierdut nemaiavandu-l printre noi.

      Ștergere
  3. Toti putem fi " MANA lui DUMNEZEU" pe pamant, dar nu alegem asta! Suntem inradacinati prea mult si am uitat ca noi suntem un canal prin care Dumnezeu infaptuieste creatia. Vrem sa controlam tot si suntem tare mandri de noi. Noi l am izgonit pe Dumnezeu din "rai" si am distrus totul! Pamantul este mama noastra, este raiul daruit noua.
    Intr o zi foarte trista din viata mea ma intrebam unde este Dumnezeu in acele clipe, de ce nu este langa mine sa ma mangaie. Ceva mai tarziu am inteles ca Dumnezeu era in inima mea si doar eu am decis sa nu l vad!!!
    Aici intervine liberul arbitru!
    Michael a ales in fiecare clip a lui sa l vada pe Dumnezeu si sa i urmeze calea indiferent cat de greu ar fi. Love is the answer!
    SI NOI PUTEM FACE ASTA!!!

    http://www.youtube.com/watch?v=PivWY9wn5ps

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-au impresionat pana la lacrimi cuvintele tale:
      “Ceva mai tarziu am inteles ca Dumnezeu era in inima mea si doar eu am decis sa nu l vad!!!”
      Schimbarera din noi incepe atunci cand constientizam acest lucru.

      Totul depinde de libera noastra alegere.
      Nimeni si nimic nu poate face asta in locul nostru. Nimeni si nimic nu ne va putea obliga sa fim altceva decat noi am ales sa fim. Noi lansam in univers intentii, ganduri, dorinte, alegeri. Noi chemam in viata noastra si binele si raul. Noi ne lasam dominati de una din cele doua.
      A ne lasa calauziti de lumina, inseamna a ne lasa calauziti de iubire, de dragoste si ocrotire fata de creatia divina.
      In fiecare din noi, in ungherul cel mai de nepatruns al sufletului, exista acel “taciune incandescent” care incearca sa strabata abisul.

      Cuvintele Dianei Ross l-au urmarit intotdeauna pe Michael: “ O sa ajungi o mare stea. Dar asta va insemna suferinta si durere. Intotdeauna!...Fii tu insuti…Cauta adanc in inima ta. Urmeaza-ti inima!..”
      Alegerea nu a fost usoara…bunatate, iubire, daruire, o inima plina de compasiune, altruism, inseamna de multe ori a suporta batjocura, marginalizarea, stigmatizarea “normalului’ intr-o lume anormala.
      Michael a avut insa curajul de a alege sa-l vada pe Dumnezeu in inima lui, de a se aseza in genunchi in fiecare noapte, dupa cum el insusi spunea, si de a-L ruga sa-i deschida calea.

      Ștergere
  4. Ce totdeauna mi-a atras interesul si aprecierea pentru MJ , este faptul ca el ajuta foarte mult oamenii din tarile care au trecut prin razboi , care au fost conduse de diferite regimuri , unde oameniii de rand au avut foarte mult de suferit .............iar aceasta dragoste si apropiere pentru oamenii care au suferit in urma diferitelor regimuri , a reusit sa o transmita in multe melodii !

    In link-ul de mai jos este un videoclip drag , care pe mine ma pune de fiecare data pe ganduri si de fiecare data cand il ascult ma gandesc la toti cei care au suferit ..... pentru ca altii au vrut sa isi satisfaca placerile sau convingerile deplasate ............. si un om ca MJ de fiecare data a dat o mana de ajutor dupa , pe cand altii dupa uitau de cei suferinzi .........................

    http://www.youtube.com/watch?v=To1JTLtJC1w

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noi l-am izgonit pe Dumnezeu din sufletul nostru, din “raiul” daruit noua, prin crima, prin razboi, prin foamete, prin saracie, prin discriminare, psihologic si mediatic, prin tot ceea ce poate duce la degradarea rasei umane si a intregului mediu in care isi duce existenta.
      Prin arta, Michael a facut tot ce i-a stat in putinta pentru a atrage atentia, pentru a sensibiliza opinia publica asupra acestor fenomene.
      Prin acte umanitare, a facut tot ce a depins de el pentru a vindeca si a oferi speranta.

      Iti multumesc. Prin sensibilitatea ta, ai reusit sa sensibilizezi!
      Filmul “Cry Soldier”se potriveste foarte bine versurilor impresionante pe care Michael le-a scris pentru melodia “We’ve Had Enough” care, alaturi de “Man in The Mirror” si “Earth Song”, este una dintre cele care arata clar ca parte din ranile acestei lumi, erau si ranile sale:

      Inocent, intreaba de ce,
      De ce mama sa a trebuit sa moara?
      Pentru ce au venit acesti soldati aici?
      Daca pentru pace, atunci de ce este razboi?

      Cum este sa iei decizia
      Cine va muri si cine va trai?
      A spus Dumnezeu ca tu poti sa decizi?
      A spus Dumnezeu ca ei pot sa decida?

      Inocent sta in picioare
      Privind cum oamenii isi pierd vietile.
      Se simte ca si cum nu ar avea voce
      Este timpul sa facem o schimbare

      Doar Dumnezeu poate decide
      Cine va trai si cine va muri!
      Nu este nimic care nu poate fi facut
      Daca ne unim vocile intr-una singura

      Ei trebuie s-o auda de la mine
      Ei trebuie s-o auda de la tine
      Ei trebuie s-o auda de la noi
      Ne este de-ajuns!

      Ștergere
  5. Am sa va spun si eu o poveste hazlie, care de fapt nu este a mea, este a unui tanar care doreste si reuseste sa evidentieze prin ea, caracterul altruist al personalitatii lui Michael, bunatatea si modestia lui.


    "In decembrie 1997, bunicii mei din partea mamei, Joseph si Concetta DeLisi, calatoreau cu avionul de la JFK la Los Angeles, pentru a-mi vizita familia de Craciun .
    Dupa cateva ore de zbor, bunicii mele (literalmente) i s-a facut rau. Ceea ce a inceput cu o durere de stomac, s-a incheiat cu lesinul si rostogolirea bunicii pe culoarul avionului.
    Cand s-a trezit, statea rezemata de bunicul meu si tinea in mana, mana lui…Michael Jackson.
    "Esti bine?" a intrebat MJ, cu vocea lui delicata.
    A ajutat-o pe bunica sa se ridice, apoi i-a invitat pe bunici sa i se alature la clasa intai. Ei au acceptat.
    In timp ce bunica se odihnea, bunicul s-a bucurat de servicii de prima clasa si a discutat cu Michael.
    A discutat despre familie, produse alimentare, si despre Italia (subiectele preferate ale bunicului).
    Dupa aterizare, Michael - in drum spre ferma Neverland – s-a oferit sa ii conduca pe bunicii mei de la Los Angeles la casa mea. Inca o data, ei au acceptat.
    Cu bunica asezata intr-un scaun cu rotile, impinsa prin “zona secreta” a aeroportului, au strabatut drumul pana la limuzina lui Michael. Cu toate acestea, intr-un efort de a se eschiva de paparazzi, au fost obligati de securitatea lui Jackson sa faca trei transferuri de limuzina.

    In limuzina, pe autostrada (405N), bunicul a sunat-o pe mama si i-a spus, "a fost o problema cu mama ta in avion, suntem pe drum spre casa ... " dupa care, Michael a pus unul dintre filmele sale favoritele, Omul in Negru. L-au privit impreuna si au baut apa minerala.
    Odata ce au ajuns la casa copilariei mele (în Woodland Hills), mama, cand a vazut o limuzina neagra, lunga, a crezut ca a murit bunica.
    Cand colo, usile s-au deschis iar ei au aparut in prag cu… MICHAEL JACKSON (care le si tinea bagajele)!
    MJ a intrat în casa, a pus bagajele jos si nu s-a mai miscat din fata pomului de Craciun. Pe scurt, el s-a indragostit de frumusetea lui si de "spiritul de familie" din casa.
    Mama, in starea de soc total in care era, nu a reusit sa ia aparatul de fotografiat pentru a imortaliza evenimentul. In schimb, l-a invitat pe Michael Jackson sa se reintoarca la noi pentru petrecerea de Craciun.
    El a refuzat politicos, s-a intors la limuzina, si a plecat catre Ferma Neverland.
    Chiar daca nu s-a facut nici o fotografie, el a lasat familiei noastre o amintire formidabila - una care ne-a aratat inima lui Michael Jackson, sufletul si bunatatea sa autentica.”

    Anna S.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai adus zambetul pe fata si un aer proaspat, de primavara, cu acesta povestioara inedita. Multumirile mele.
      Cat despre influenta binefacatoare pe care Michael a avut-o asupra celorlati, se pot spune atat de multe…
      dar mai ales poti sa o simti ori de cate ori citesti sau vizionezi filme despre viata sa, ori de cate ori gandesti cu dragoste si compasiune, ori de cate ori ochii ti se umplu de lacrimi si inima ti se sfasie de durere vazand atrocitatile care se intampla in lume, si intotdeauna cand daruiesti din toata inima.

      "Am invatat multe lucruri, dar cea mai mare lectie pe care am invatat-o vreodata este cum sa iubesti si sa fi iubit. Am invatat asta de la Michael Jackson. Dragostea este vesnica. Acesta este motivul pentru care Michael Jackson va trai mereu in inimile noastre. Maya Angelou spunea ca oamenii vor uita ceea ce ai spus, oamenii vor uita ceea ce ai facut, dar nu vor uita cum i-ai facut sa se simta. Felul in care el ne-a facut sa ne simtim ... ne-am simtit iubiti. Michael Jackson a vindecat, a implinit si a inaltat inimile oamenilor din intreaga lume. Este timpul ca noi sa incercam sa "vindecam lumea"

      Ștergere
  6. O, Doamne, dar de cate ori vin aici, in acest loc minunat, gasesc cateceva care sa ma impresioneze pana la lacrimi. Da, bineanteles ca stiam de sufletul mare a lui MICHAEL si cate lucruri minunate a facut in numele dragostei pentru oameni, dar acum, ca si alte dati, am mai aflat si amanunte care nu le stiam. Aceste cazuri prezentate de tine, draga Dorina, aici, sunt intr-adevar mai mult decat impresionante, sunt de-a dreptul dumnezeiesti! Asa cum spunea cineva mai sus intr-un comentariu, MICHAEL chiar a fost MANA LUI DUMNEZEU pe pamant. MICHAEL a avut atat de multa DRAGOSTE in inima sa si nu a putut decat sa dea si altora din ea, iar aceasta DRAGOSTE i-a daruit-o Dumnezeu ca sa faca lumea mai buna. Si, da, MICHAEL a facut acest lucru, a facut lumea mai buna!
    Multumesc din suflet pentru postare, draga Dorina! Asa cum am mai spus si alte dati, esti minunata si iti multumesc ca tii aprinsa flacara DRAGOSTEI aici, "ACASA"!

    Va pup si va iubesc pe toti,
    Marinela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Michael avea o aura speciala. O aura data probabil de acea bunatate nedisimulata, de suferinta prin care trecuse si care nu-i zdruncinase credinta in Dumnezeu, in justetea alegerii facute, aceea de a-si gasi in iubire, calauza drumului sau.
      Prezenta sa insemna maretie, noblete sufleteasca, demnitate. Mai mult decat cantecul si dansul, avea acea calda stralucire ce radia din interior, reusind sa atinga, irevocabil, sufletele.

      Prin cantece si poeme, prin discursuri si interviuri, prin atitudinea si grija fata de copii, Michael a facut necontenit apel la fiecare dintre noi sa recunoastem si sa pretuim deschiderea, creativitatea, inocenta, spiritul de copil care se afla in inima noastra, a tuturor.
      A fost foarte important pentru el insusi sa ne aminteasca intotdeauna sa iubim copii, sa ne arate cum prin inimile lor, exista posibilitati nelimitate de a aduce pace si iubire in acesta lume in continua schimbare.

      Vom simti mult timp, de-acum inainte, spiritul lui Michael, al celui care a incercat sa traiasca prin aceste calitati de copil, incercand sa sustina inocenta, ca aducatoare de lumina si iubire in aceasta lume.

      Ștergere
  7. Multumesc Dorina, pt. aceasta fasie, acest mic coltisor de rai! :)
    Crede -ma draga mea, iti urmaresc nu numai articolele cu mult interes dar si raspunsurile pe care le acorzi cu atata sensibilitate si devotament chiar si la ore destul de tarzii si, ma impresioneaza cum intorci pe toate partile sufletul tau, topindu-te si devenind un izvor, ce susurul in noapte-si canta...:) cum cele mai dezinteresate prietene iti sunt cuvintele care, tanjesc sa prinda forma gandurilor tale!...
    Sunt convinsa ca pt. tine este foarte important, in primul rand, sa se citeasca aceste relevante expuneri, sa se insuseasca cititorilor stiutori si nestiutori despre adevaratul sau caracter, pt. a scoate la lumina framantarile lui sufletesti, in urma suferintelor unor sufletele atat de nevinovate si neputincioase.
    Dar, din respect pt. tine si munca ta, mi se pare minunat sa impletim coroana de raze impreuna cu admitatorii si prietenii de aici, acea diadema formata prin inlantuirea de cuvinte impletite frumos, in jurul acestei fapturi deosebite, avand siraguri de motive pe care sa le putem expune - pt. ansamblul de calitati, a insusirilor esentiale - ce-l reprezinta pe OMUL si ARTISTUL MICHAEL JACKSON.
    Michael.....era intr-adevar cum spunea foarte frumos cineva mai sus, MANA lui DUMNEZEU...;) O fire generoasa, sensibila, intelegatoare, un bun ascultator care...cunostea arta de a nu judeca. Marea lui capacitate de a iubi si de a ajuta oamenii si copiii, firea responsabila, il facea sa-si duca sarcinile pana la capat cu onestitate avand si sarcini adiacente profesiei sale.
    Persoana perceptiva si filosofica prin firea lui creativa, atenta, agila si abila incerca sa faca mereu ce este corect, chiar daca poate multi din jurul sau nu rau de-acord cu el, era un om unic cu un suflet f. rar, nu era nimeni pe langa el care sa-i semene catusi de putin de aceea cei din jur il intelegeau gresit iar lucrul acesta il ranea teribil dar, se mentinea puternic pt. copiii fara de care nu putea sa traiasca, micile minuni care ii imbunatateau substantial existenta prin joaca, puritatea, incandescenta lor. ...MIREY

    RăspundețiȘtergere
  8. Voia cu adevarat sa imbunatateasca lumea, detinea o minte sclipitoare, spirituala iar copiilor le era usor sa aiba incredere in el, avand mereu o poveste interesanta de spus cu teme de moralitate, incurajare, povestiri nostime din care oricine avea ce sa invete
    Michael....o persoana fermecatoare, plina de energie, spontan si plin de ardoare, credea din plin ca viata e un dar si, fiecare zi pe care o oferea in plus copiilor bolnavi, era un cadou pe care il pretuiau la adevarata lui valoare, de aceea, nu rata nici o sansa de a-i face pe copii sa rada, starnindu-le curiozitatea si entuziasmul, ii ajuta pe cei bolnavi sa se vindece, iar pe cei incurabili sa se relaxeze, sa zambeasca, sa fie mai optimisti, adaugand prin starea de spirit imbunatatita - ore...zile, saptamani, luni la viata lor.
    Asa era Michael, iubea din inima, visa mult in timp ce era treaz, considera ca viata e pea scurta pt. a uri oamenii iar invidia, o pierdere de timp. In fiecare dimineata se trezea si imbratisa viata - micul lui secret de-a fi fericit - si se bucura in fiecare zi de ea cautand motive sa sustina aceasta teorie.

    "Timpul nostru pe aceasta planeta e limitat si cred ca familia adevarata, amintirile si lucrurile facute impreuna cu copiii sunt cele mai de pret."

    "Cand ma supar foarte tare, imi imaginez ca zbor cu vantul suflandu-mi in fata. Ma ridic sus de tot si sunt tare fericit ca zbor. E libertate, e fericire deplina, e curata beatitudine, e culmea distractiei." Michael Jackson

    ...MIREY

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur de cuvintele tale, Mirey, de aceste ganduri ce cuprind in ele atata delicatete, atata magie, atata dor de el…!

      Si Eu…ma bucur, intotdeauna ma bucur ca un copil….de micile daruri primite, de micile atentii, de gandurile curate, de intentiile bune. Ma bucur de voi, prieteni cunoscuti sau necunoscuti, care intrati aici sa onorati aceasta casa, acest mic altar in care spiritul lui Michael dainuie, fiind mereu viu…
      Ma bucur ca un copil pentru care micile cadouri devin marile lui bucurii. Crampeie din sufletul vostru, crampeie din sufletul lui, crampeie din acest suflet, se transforma in nestemate care stralucesc in noaptea efemera, incercand sa lumineze calea. Sunt momente in care cunoasterea este transforma in lumina a mintii, iar tot ce este suferinta incepe sa moara, si tot ce este frumos incepe sa innmuguresca..
      Aici, in lumea lui Michael, energia curge, creand modele, imagini, miscari fumoase.
      Alaturi de Michael, intotdeauna se canta…Nu-i auziti muzica venind de undeva, din adancul interior al vostru, ca dintr-o alta lume?
      Aici, este o alta lume magica a fiintei, unde se danseaza…Se danseaza pana cand corpul devine flexibil, curgator. Se danseaza pana cand granitele fiintei tale dispar, pana cand te topesti si te contopesti cu cosmosul.
      Dar numai cand dansezi tu insuti acest dans, vei stii ce se intampla cu adevarat!

      Ștergere
  9. Invincible,
    Cei apropiati lui Michael, au spus de repetate ori cat de generos, iubitor, grijuliu si onest era si ca era un tip obisnuit, foarte distractiv, un tip pe care ti-ar fi placut sa-l ai in jur.

    Coregraful care a lucrat cu Michael la "This Is It" tur (Travis Payne), a declarat ca Michael spunea mereu "Te iubesc, te apreciez". Toti cei care au lucrat cu el sau l-au cunoscut indeaproape, au reiterat aceste afirmatii.

    Despre generozitatea lui Michael, vorbea cu atata caldura si Cory Rooney care a lucrat cu el la Sony/ Epic”:
    "Nimeni nu vorbeste despre Turneul Victory. Imi amintesc, ca si copil, ca in fiecare noapte, la stiri, se anunta ca Michael Jackson si-ar fi donat banii pe care-i facea in fiecare oras, pentru o noua actiune de binefacere.
    El si-a donat banii obtinuti din turneul Victory pentru actiuni de binefacere! A fost uimitor!
    Acest baiat a donat milioane de dolari in fiecare noapte unei noi organizatii de caritate. Apoi s-a oprit in fiecare oras, si in fiecare oras s-a mers la cate un spital unde a vizitat copiii care erau arsi, bolnavi sau orice altceva. El si-a gasit timp pentru a face toate astea.”

    Sunt atatea si atatea exemple care te fac sa te intrebi uneori, de ce unii, in ignoranta lor, prefera sa creada o mass-media mincinoasa, decat pe cei care l-au cunoscut indeaproape.

    E.T.

    RăspundețiȘtergere

AVERTISMENT!

Orice comentariu care contine limbaj jignitor la adresa autorilor blogului, a cititorilor sau a comentatorilor sai, va fi expediat in Zona Fantoma, sa-l caute pe Generalul Zod :)