vineri, 10 mai 2013


ADEVAR  TRECUT  SUB  TACERE


 "Asemenea ore astrale ale omenirii, luminoase si statornice ca astrii, depasesc in stralucire noaptea afemera” 







“ In istorie, in  acest  “tainic atelier a lui Dumnezeu”, cum o numeste Goethe cu veneratie, se petrec printre lucrurile banale, cotidiene, ca pretutindeni in arta si in viata, momentele sublime, de neuitat care sunt rare, foarte rare. Intotdeauna sunt necesari, in sanul unui popor, milioane de oameni, pentru ca sa apara un geniu, intotdeauna trebuie sa se scurga milioane de ore nefolositoare ale timpului lumii, pana ce se arata o ora cu adevarat istorica, o ora astrala a omenirii.
Daca in arta apare un geniu, el supravietuieste vremurilor; daca apare o astfel de ora astrala a lumii, atunci ea se dovedeste hotaratoare pentru decenii si veacuri intregi.”



********************

“..Ai deschis aripile fara mine”, mi-a spus inima. “La ce e buna libertatea fara iubire?” …
Asa ca am mers in tacere langa patul unui copil bolnav si i-am cantat un cantec de leagan. El a adormit zambind, iar inima mea si-a luat zborul, alaturandu-se spiritului care se invartea deasupra pamantului. Eram liber si plin de iubire….”


In 28 mai 1997, presedintele Poloniei din acel timp, Aleksander Kwasniewski, inmana o placa lui Michael Jackson, în numele orasului Varsovia: 
              "Nu sunt persoana cuvintelor multe. Dar va pot pune ca sunt profund miscat si onorat sa primesc acest dar. Pentru mine, Polonia este un loc atat de minunat…este minunat ... Pentru mine, voi sunteti oameni de curaj, de onoare, de vitejie, de rezistenta, si mai presus de toate, de clasa. Si vreau doar sa va spun ca realmente mi-ar place sa traiesc aici.
As dori sa organizez "Ziua Copilului" aici ... E un moment de sarbatoare nu numai pentru copii, ci si pentru parintii lor. ", declara Michael Jackson in timp ce, pe scurt, alcatuieste programul unui turneu in Polonia in ceea ce priveste construirea acolo, a unui parc cu unica tema, familia. Primarul Varsoviei, Swiecicki Marcin si Jackson semneaza o „scrisoare de interes”, în care ambele parti cad de acord pe pregatirea  contructiei parcului, precum si pe semnarea "scrisorii de intentie preliminara".

El avea sa transmita mai tarziu un mesaj telefonic special:
 " Pentru oamenii din Polonia. .. Va doresc progres, dezvoltare, prosperitate, pentru a deveni una dintre cele mai mari natiuni ale Europei. Fericire, dragoste si pace pentru toti copiii din Polonia. Inima mea este cu voi. Pentru totdeauna…
Si mai am ceva de spus: am fost in jurul lumii de sase ori, inca de cand eram un copil, dar nici o alta tara nu m-a atins asa cum a facut-o Polonia."


In acelasi an, se face cunoscuta o parte a unei conversatii dintre Michael Jackson si un prieten polonez.
In ea, cantaretul vorbeste cu pasiune despre poporul polonez si despre conceptul sau aflat in spatele unui parc tematic pe care a visat sa-l creeze în Polonia.
          "Asculta! ... Aceasta este ideea mea si acest lucru reprezinta ceea ce sunt eu, acesta este sufletul meu. Intotdeauna ma gandesc la familie. Parintii si copiii se distrează impreuna. Acesta este conceptul. Polonia trebuie sa devina un loc care sa fie pe harta lumii, ea a disparut de pe harta - toata aceasta bataie de joc, aceste glume "Polack" polonez ... Asculta, vreau sa-i dau Poloniei clasa, sa-i dau onoare, vreau ca oamenii ce vin acolo sa fie socati " 


Pe 5 mai 1997, Michael Jackson isi face aparitia la "Gran Premio Internazionale Dello Spettacolo", un show TV italian de decernare unde, in numele sau si al tenorului Luciano Pavarotti, prezent pe scena alaturi de el, anunta planurile de a realiza impreuna un proiect de caritate: "Pavarotti and Friends – For War Child" concert de binefacere, în Modena, Italia:
             "A fost visul nostru, de o lunga perioada de timp, de a face ceva pentru copiii din lume.
A fost pasiunea mea si a fost si pasiunea lui de a realiza acest deziderat. 
Ideea a fost de a ne avea pe mine si pe Pavarotti ca si protagonisti in organizarea unei cavalcade de stele care sa ne sustina si sa cante acest cantec minunat, si  in urma careia toate incasarile sa fie destinate copiilor din toata lumea", spune M. Jackson.


     Pe 15 mai 1998, Michael Jackson tine o conferinta de presa pentru a prezenta planurile infiintarii “Fundatiei Pacea Mondiala pentru Copii”
 In legatura cu aceasta, isi manifesta dorinta de a organiza o serie de concerte destinate a fi "un mega eveniment cu potential de mare semnificatie istorica" pentru poporul coreean, si de a sensibiliza opinia publica asupra necesitatii de a ajuta zeci de copii desprivilegiati din intreaga lume.
De veniturile obtinute in urma concertului din Seul, Coreea de Sud, a beneficiat “Fundatia Coreana de Pace pentru Copii” 

"... Sunt foarte incantat sa organizez si sa sustin, in 11 Octombrie, primul spectacol din ceea ce sper sa fie o serie de aparitii in concerte de care va beneficia Fundatia Mondiala de Pace pentru Copii..
 In 1985, m-am unit cu multi altii din industria muzicala pentru a crea „We Are The World, un cantec care a dus la realizarea concertului USA pentru Africa. Acest eveniment a adus milioane de dolari si sprijin substantial pentru familiile si copiii infometati in întreaga Africa si Statele Unite.
Dupa aceasta experienta, a fost visul meu sa fac o serie de concerte in toata lumea, care ar majora fondurile ce aduc ajutor suferintei oamenilor de pe intreg  globul.
 Astazi, cu ajutorul multor prieteni, facem primii pasi spre realizarea acestui vis. Sunt incantat sa lucrez cu bunul meu prieten, Luciano Pavarotti, cu minunata mea prietena, Elizabeth Taylor, pentru a sustine primul dintre aceste concerte in Coreea, o tara pe care am ajuns sa o iubesc foarte mult.
 Lucram, de asemenea, la un spectacol special in scopul demilitarizarii zonei care separa Coreea de Nord de Coreea de Sud, eveniment care nu a mai fost realizat inainte. Elizabeth Taylor a sprijinit acest demers inca de la începuturile lui, iar eu sunt foarte incantat sa o am alaturi de mine la acest eveniment foarte important.
Este speranta mea sincera faptul ca, prin eforturile mele si prin sprijinul Fundatiei Coreene de Pace pentru Copii, putem pune capat foametei in aceasta parte tulburata a lumii.
In anii urmatori, este in intentia mea de a crea evenimente similare.”


Concertele au fost programate mai tarziu decat au fost planificate, in 1999, unul urmand sa aiba loc in München si sa devina parte a unui nou proiect, intitulat "Michael Jackson & Friends - Aventura umanitatii".
Pe 20 martie 1999, Michael Jackson isi face aparitia la show-ul TV german, "Wetten Das ..?"  prezentata de Thomas Gottschalk, sa-si anunte planurile de a concerta in doua etape, in Seul/ Coreea si in München/ Germania, cu misiunea de a strange fonduri cu destinatia  „Fondul pentru Copii, Nelson Mandela”, Crucea Rosie si UNESCO. 
Cantaretul isi explica motivatia din spatele acestor spectacole:
            "...Am stiut asta - am stiut ca trebuie sa fac ceva, ca este in sarcina mea sa fac ceva pana la sfarsitul mileniului, si eu deocamdata nu fac nimic ... Apoi, am avut aceasta idee pentru un cantec,  iar cuvintele "Ce as putea oferi mai mult", mi-au retinut atentia. Am stiut ca trebuie sa fac ceva. Cam in acelasi timp, am discutat cu presedintele Mandela, iar atunci cand el m-a invitat sa concertez, totul a devenit o sursa de inspiratie de care aveam nevoie....”

 O alta declaratie a lui Michael face referire la concertul de binefacere "Michael Jackson & Friends" programat in Seul, Coreea:
           "Vom organiza un concert, un concert de binefacere, in Seul, Coreea, pe 25 iunie pentru copiii nevoiasi din Coreea de Nord, din Kosovo, Africa si de peste tot în lume.
Am vrut sa ajut acesti copii suferinzi de foarte, foarte mult timp. Acesti copii nevinovati sunt in asemenea suferinte datorita lacomiei si dezacordurilor politice ale adultilor. "

  

                    “ Stiu ca nu pot schimba lumea, dar cel putin pot incerca.”

        


25 de comentarii:

  1. O asemenea ora, dramatic condensata, aleasa de soarta, a fost aceea in care, din noaptea efemera a parut o mica stea ce avea sa depaseasca in intensitate stralucirea tuturor stelelor.
    Un perfectionist in lumea muzicii si a dansului, un suflet inobilat cu harul omeniei si al daruirii de sine. Un om care a vazut lucrurile diferit si care nu s-a supus regulilor. Un om pe care foarte multi l-au iubit pana la patima, pe care altii l-au urat si l-au denigrat, insa un om care nu a putut fi ignorat!
    Deoarece a schimbat perceptia lumii asupra sublimului in arta, a schimbat perceptia asupra credintei puternice in posibilitatea schimbarii in bine a regulilor ce guverneaza aceasta lume.
    Unul caruia nu i-a fost indiferenta soarta planetei si a oamenilor sai.

    "Aceia care sunt destul de nebuni sa creada ca pot schimba lumea, sunt aceia care o si fac"

    RăspundețiȘtergere
  2. Cantecul despre care vorbeste Michael in show-ul italian, este “What More Can I Give”
    Initial, Michael Jackson a inceput sa scrie piesa, sub titlul "Heal LA" (Vindecati L.A), cu Brad Buxer dupa verdictul Rodney King si in urma revoltelor din 1992. Piesa a fost lucrata pe parcursul realizarii albumului si ulterior, turneului mondial HIStory, in perioada 1996-1997.
    La sfarsitul anului 1997, cand a inceput lucrul la albumul "Invincible", piesa a fost pusa in așteptare, dar finalizarea acesteia a fost intotdeauna o pasiune de-a lui Michael.
    El a fost inspirat in a termina "Heal L.A.", dupa o intalnire cu activistul anti-apartheid si presedinte al Africii de Sud, Nelson Mandela, care a vut loc in 1999.
    In timpul uneia dintre conversatii, amandoi au discutat asupra conceptului de “a darui”. Michael a dezvaluit faptul ca in timpul acestei interactiuni, cuvintele “ce as putea darui mai mult” au intrat in mintea lui si asa a inceput sa scrie “What More Can I Give”.
    Cu prima versiune finalizata, MJ a intentionat sa prezinte piesa sa in duet cu Pavarotti, intr-o premiera inedita, la concertele sale de binefacere “Michael and Friends – What More Can I Give”, organizate in Munchen, Germania si in Seul, Coreea de Sud in iunie 1999.
    In cele din urmă, MJ nu a interpretat-o la concertele respective si piesa a ramas nelansata.
    “What More Can I Give” a fost de asemenea destinata a fi lansata ca si single de caritate pentru a ajuta refugiatii din Kosovo care au fost fortati sa-si paraseasca casele in timpul razboiului din Kosovo (1998-1999).
    Michael si-a dezvaluit intentiile de lansare intr-un interviu cu tabloidul britanic “Daily Mirror”. El a declarat ca imaginile televizate despre razboi l-au tulburat si de aceea a vrut sa plece in Iugoslavia sa imbratiseze pe fiecare dintre copiii suferinzi.
    Ca si inainte, insa, piesa nu a reusit sa fie lansata ca single si nu a fost considerata, de catre Sony, suficient de plina de savoare comerciala pentru a fi inclusa pe albumul “Invincible”, 2001.

    RăspundețiȘtergere
  3. What More Can I Give a fost cantat prima si, de altfel, singura data live la concertul caritabil United We Stand, organizat in 21 octombrie 2001 ca tribut pentru victimele atentatelor din 11 septembrie 2001. In concertul-maraton, pe parcursul a 11 ore, au evoluat o multime de vedete ale momentului. MICHAEL a contribuit la organizarea concertului, iar evolutia sa a cuprins Man In The Mirror si What More Can I Give. Asa cum spuneai si tu, Dorina, cantecul fusese compus din 1999, dar a fost reluat si pus in scena in cadrul acestui grandios concert de MICHAEL impreuna cu toti participantii.
    Pacat ca un cantec atat de frumos si foarte sugestiv nu a fost nicidata lansat ca single in scop caritabil. Cu siguranta ar fi strans foarte multi bani. Asta era si dorinta lui MICHAEL, dar nu s-a putut realiza datorita companiei Sony.

    Dorina, draga, multumesc din suflet pentru postare! E minunat tot ceea ce faci aici, ACASA, pentru ca noi sa ne simtim aproape unul de altul si mai ales aproape de MICHAEL! E grozav sa vii intr-un loc ca acesta si sa simti ca ai o familie de care te leaga DRAGOSTEA PENTRU MICHAEL.

    Va iubesc si va apreciez! Fiti binecuvantati!

    Marinela

    RăspundețiȘtergere
  4. Munca in scopuri caritabile a lui MICHAEL a fost imensa! Asa cum bine stim, a donat toate castigurile sale din turneele Victory si Dangerous, si mare parte din cele ale turneelor Bad si History, a organizat concerte in scopuri caritabile precum cel din Munchen, cel din Seul, cel din New York de care am amintit mai sus si lista cu munca sa de filantrop e foarte lunga. MICHAEL chiar a facut atat de multe lucruri minunate si a incercat sa schimbe lumea in bine. Cum atat de frumos spui si tu, Dorina, cand s-a nascut MICHAEL a aparut pe cer "o stea ce avea sa depaseasca in intensitate stralucirea tuturor stelelor". Si desi, asa cum bine stim si cum zice Eminescu "La steua care a rasarit/ E-o cale atat de lunga/ Ca mii de ani i-au trebuit/ Luminii sa ne-ajunga", in cazul acestei STELUTE, lumina ne-a parvenit aproape instantaneu cu nasterea lui MICHAEL, poate pentru ca EL era de mult pregatit sa vina, Divinitatea avea "planuri" mari cu el de multa vreme. De multa vreme vroia sa ne trimita pe cineva care va incerca sa schimbe lumea in bine. Dar oare de ce toti cei care au facut lucruri bune si au incercat sa schimbe lumea in bine au fost intelesi gresit, au fost chinuiti si chiar asasinati? Poate pentru ca lumea nu e pregatita sa primeasca BINELE, poate pentru ca e prea multa rautate si invidie in lume. MICHAEL a fost un MARTIR pentru ca, desi a fost “pus la zid” de multe ori, el si-a continuat MISIUNEA!
    Si pentru asta munca sa trebuie dusa mai departe!

    Va pup! Voi reveni!
    Marinela

    RăspundețiȘtergere
  5. "Stiu ca nu pot schimba lumea, dar cel putin pot incerca."
    Era perfect constient de cine era, de cata valoare umana avea, stia ca putea influenta oamenii datorita statutului sau. Si nu s-a dat inapoi. Nici macar nu a stat "cu mainile-n san", atat in cariera lui de succes, cat mai ales in situatii de binefaceri. Daca ar fi fost sau AR FI chiar, mai multi care ar gandi ca el, poate...am reusi sa schimbam ceva in aceasta lume! Dar probabil suntem prea putini, prea neajutorati, timizi, fricosi, egoisti...
    Si se poate, daca am fi mai uniti! Priviti ce s-antamplat in lumea desenului animat pt. copii: dupa reactii negative, aproape instantanee, la sexualizarea personajului feminin din animatia "Brave", compania Disney a renuntat la idee si a inlocuit-o cu versiunea originala din film. De ce? Pt. ca multi parinti au fost revoltati la vederea persn. Merida, in varianta mai slaba, mai aranjata, mai matura, mai sexy. Facea un mare deserviciu milioanelor de copii care vad in Merida un model care vorbeste despre capacitatea fetelor de a fi agenti care schimba lumea, nu trofee de admirat; mai mult decat atat, varianta sexy, transmitea fetelor mesaje ca varianta originala este...inferioara!
    Disney nu a lansat nici o declaratie oficiala in aceasta problema, dar inlocuirea versiunii, arata ca au luat in consideratie parerile parintilor si au facut un pas in directia potrivita.
    Deci...se poate! Numai daca ne unim, daca vom fi uniti si gandim la unison!

    Draga Michael,

    Prea inalt si tacut, astazi
    cerul imi pare
    sa visez nu mai stiu,
    nu mai pot;
    vad albastrul, incet cum in ceata
    dispare...
    Azi iubire nu e si pustiu
    este tot!
    Spuneai, candva, ca seninu-i
    un vers,
    un poem intr-o luna de mai,
    printre albele noastre flori
    de cires
    candva, sa visez ma-nvatai...

    MIREY

    RăspundețiȘtergere
  6. Iti multumesc, Marinela, pentru raza de bucurie si o lumina pe care o aduci prin prezenta ta, neobosita, aici.
    Iti multumesc, Mirey, pentru frumoasele intentii si ganduri, pentru patrunzatoarele versuri asternute drept omagiu pentru Michael.
    Va multumesc tuturor celor care sunteti, intr-un fel sau altul, cu inima alaturi de Michael!

    RăspundețiȘtergere
  7. Michael, nu numai ca a incercat dar a si reusit sa schimbe, intr-un anumit fel, lumea in bine.
    OAMENII de pe toate continentele, din toate mediile sociale, L-AU IUBIT, PENTRU CA AU SIMTIT IN EL FORTA BINELUI!
    A aclamat eliminarea rasismului, a promovat egalitatea, a militat pentru pace, pentru intelegere intre oameni, pentru ecologizarea mediului, pentru salvarea planetei de la distrugere, pentru un mediu familial si social benefic dezvoltarii personalitatii copiilor, pentru acceptarea si respectarea creatiei divine, pentru intelegerea si respectarea regulilor nescrise ale unicitatii ei.
    Dar adevaratul cataclism s-a produs nu la nivelul lumii exterioare, ci in profunzimea lumii noastre interioare. In sufletului nostru indurerat de atrocitatile, nedreptatea, nerecunoasterea si respingerea valorilor umane. In sufletul nostru doritor de lumina, de iubire, de un mediu spiritual necesar dezvoltarii propriei personalitati.
    Prin lipsa lui de aroganta, prin umanitatea lui, ne-a facut mai umani, ne-a facut sa vedem mai departe de propria noastra persoana, sa simtim, prin durerea noastra, durerea celuilalt.
    Prin iubirea revarsata cu atata daruire asupra celorlati, a scos la lumina propriile noastre intrebari: Cat de aproape este iubirea noastra de acel neuitat “I love you more”?... Prin “omul din oglinda” ne-a daruit “masura” propriei constiinte.
    A fost un neinteles, dar prin el am realizat cat de neintelesi suntem noi: de catre o societate care nu are timp si mai ales nu are interes sa ne inteleaga; de cei in mijlocul carora traim sau de cei apropiati noua; cat de neintelesi suntem, uneori, chiar de noi insine.
    Prin spiritualitatea sa, spiritualitatea noastra a atins un alt nivel. Oamenii innobilati cu un astfel de har, sunt extremi de rari. Asemenea personalitati polarizeaza masele mari de oameni, dezvaluindu-le frumusetea sufletului. Acestia sunt cei care au inteles ca pentru a fi “regi peste ei insisi”, trebuie sa aleaga binele.

    RăspundețiȘtergere
  8. " MJ will be my new name. No more Michael Jackson. I want a whole new character, a whole new look. I should be a totally different person. People should never think of me as the kid who sang "ABC", "I want you back". I should be a new, incredible, actor / singer / dancer that will shock the world. I will do no interviews. I will be magic. I will be a perfectionist, a researcher, a trainer, a masterer. I will be better than every great actor roped into me."

    MJ 's "manifesto" penned in 1979

    AltaDana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc, AltaDana, pentru acest “remember” emotionant al angajamentului pe care Michael si l-a facut, in primul rand, siesi si apoi intregii lumi.
      Acel OM din Oglinda, avea sa inceapa cu acel “Manifesto”, continuind sa straluceasca cum nu o mai facu-se nimeni pana atunci.

      Ștergere
  9. Foarte frumos!

    Andreea V. Peace&Love!

    RăspundețiȘtergere
  10. "Am vrut sa ajut acesti copii suferinzi de foarte mult timp".Ce poate fi mai frumos decat asta?Din pacate insa,multi au uitat.Trebuie sa va spun cu foarte mare dezamagire ca acum cateva zile am vazut un documentar despre Ryan White.S-a tot vorbit acolo despre impactul pozitiv pe care l-a avut povestea sa asupra celor infectati cu HIV. S-a mai vorbit si despre vedetele care s-au implicat in cazul lui.Dar despre Michael,la sfarsit,doar ceva de genul:"...la inmormantare au fost prezente vedete ca Michael Jackson (si a mai mentionat alte nume,nu mai tin minte) pentru a fi alaturi de familia indoliata". ATAT,nimic mai mult. Nici macar mama lui Ryan,care a vorbit pe tot parcursul documentarului,nu a poment nimic,absolut nimic despre prietenia dintre cei doi si despre cat de mult i-a ajutat acest om! IN CE LUME TRAIM??
    Si eu trec prin niste momente mai dificile zilele astea si ma ajuta chiar si o simpla imagine a lui Michael! Ma face sa uit de tot si sa zambesc.Ii multumesc enorm pentru ca a existat si pentru ca isi continua misiunea chiar si dupa moarte! In inimile noastre va trai mereu!

    Andreea V. Peace&Love!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Andreea, multumesc. Sa le amintim celor care au uitat sau nu vor sa isi aduca aminte:

      Inainte de lansarea turneului mondial “Dangerous”, Michael a declarat ca unul dintre scopurile Fundatiei “Heal The World”, nou infiintata, era si lupta impotriva bolii autoimunitare, fundatia urmand sa contribuie la fondurile de ajutoare pentru copiii bolnavi de SIDA, in cinstea prietenului sau, Ryan White.

      In 1992, ca si tribut dedicat lui Ryan White, bolnav de SIDA, Michael ii aduce un elogiu prietenului sau apropiat prin poemul intitulat "Ryan White", inclus in cartea "Dancing The Dream".
      Durerea pierderii si a amintirii este induiosatoare:

      "Mi-e dor de tine, Ryan White!
      Mi-e dor de zambetul tau nevinovat si luminos.
      Mi-e dor de aureola ta, mi-e dor de lumina ta.
      Mi-e dor de tine, Ryan White!
      Tu ne-ai aratat cum sa rezistam si sa luptam.
      In ploaie ai fost ca o rupere de nori de bucurie.
      Sclipirea de speranta in fiecare fata si baiat.
      In adancimile durerilor tale chinuitoare, a fost visul unui alt maine.
      Ryan White, te iubesc! "

      Ștergere
    2. "In adancimile durerilor tale chinuitoare,a fost visul unui alt maine". Este foarte frumos faptul ca suferintele unui singur om pot schimba in bine destinul altor 1.000.000 de oameni! Cum suferintele lui Iisus au schimbat o omenire intreaga! Pentru ca ceilati sa evolueze,trebuie mai intai sa sufere multi oameni...Asa cum si suferintele si mesajele lui Michael,cred eu,vor face lumea mai buna!

      Andreea V. Peace&Love!

      Ștergere
  11. Da, in ce lume traim oare? Intr-o lume dominata de RAU, de INVIDIE, de NERECUNOSTINTA... Intr-o lume in care BINELE nu mai are loc, iar cei care vor sa faca BINE sunt pusi "la zid"! Nu-mi vine sa cred ce aud!!! In acel documentar despre Ryan White abia daca se pomeneste despre MICHAEL la sfarsit? Iar mama lui Ryan, cea care a vorbit cu recunostinta despre MICHAEL candva, acum nu spune NIMIC despre EL? Doamne, cum poate fii lumea asta!!! De necrezut! MICHAEL a ajutat atat de multi copii din toata lumea, pentru el TOTI erau importanti, indiferent de tara, religie, culoare .... Asa cum spuneai si tu Dorina, in MICHAEL puteai simti FORTA BINELUI. Iar acest lucru, alaturi de TALENTUL sau IMENS, l-au facut iubit de atat de multa lume.
    Te inteleg, Andreea, si eu am simtit de multe ori acest lucru, si anume ca MICHAEL m-a ajutat in momentele dificile. Chiar si de dincolo de moarte MICHAEL continua sa faca BINE!

    God bless you all!
    Marinela

    RăspundețiȘtergere
  12. Deci eu pur si simplu am ramas socata! Ma tot intrebam pe parcursul documentarului:"Cand vor zice ceva despre Michael??". Si am asteptat,am asteptat...dar NIMIC! Am ramas profund dezamagita de lumea asta in care traim!

    Andreea V. Peace&Love!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu ai ramas profund dezamagita, dar tu ce parare ai ca eu de ziua mea, cand am implinit 20 de ani, 25 iunie. ora 00:55 citesc ca Michael Jackson, regele a incetat din viata, cand am citit asta am incercat sa cred ca totul este o scamatorie, o cacealma a presei, si tot am cautat, pana am citit, si am vazut ca defapt si de drept aparentele chiar nu inseala, ci chiar asa sunt, Michael chiar a incetat din viata, atunci eu am stiut, in sinea mea ca el a rugat sa fie dozat cu cel mai puternic medicament, pentru a ii inceta suferinta... de ce eu? de ce de ziua mea, cand totul trebuie sa fie in centrul meu, de ce idolul meu sa plece de pe Acest univers, in care traim... de atunci si inima mea a plecat odata cu a lui... am ajuns la concluzia ca, nici artistii nu se mai inteleg pe ei, ulterior apoi sa ma conving ca cu cat iti dai seama ca stii mai multe, esti, mai pe romaneste spus, mai prost, dar Cel de sus, Ne vede pe toti, si intr-o buna zi, Va face Dreptate... balanta a fost prea taraita sub lumina oarba a soarelui, cum bine spune (parca mi-a citit gandurile, fix 'deja vu' am avut la prima auditie) Uzzi: "Am combinatia devastatoare
      De forta, minte si cuvinte, frate sunt tare.
      Am inima neagra, ca un miner din vale,
      Dar rad in intuneric sa se faca soare.
      Metafora, peste capul tau am dat,
      Te-ai bucurat, ai crezut ca am plecat.
      Soc, unu pentru show, doi pentru bani stop stai
      Care-ai stat pe loc, in timp ce am mers prin foc..." ... Ziua aceea a fost cea mai urata zi de nastere pe care am avut-o... with all my love to humankind and evolution Alex P.

      Ștergere
  13. http://www.youtube.com/watch?v=kYNI2RTdNfU
    Aici, mama lui Ryan vorbeste frumos despre MICHAEL si despre prietenia sa cu fiul ei.
    Chiar ciudata poate fi lumea asta sa se schimbe asa!

    http://www.youtube.com/watch?v=J1uhuQwnAEs

    Marinela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc, Marinela, pentru imaginile emotionante la Gala Inaugurala a Presedintelui Bill Clinton, 19 ianuarie 1993.

      Cuvintele adresate de Michael in memoria prietenului sau, Ryan White, precum si interpretarea melodiei “Gone Too Soon”, impresioneaza adanc. Audienta este vadit tulburata.

      - "Va multumesc, Domnule Presedinte ales, pentru ca m-ati invitat la gala dumneavoastra inaugurala.
      As dori sa va rapesc un moment din timpul acestei ceremonii publice pentru a vorbi despre ceva foarte personal.
      Este vorba despre un prieten, drag mie, care nu mai este printre noi. Numele lui este Ryan White. El a fost un hemofilic diagnosticat cu virusul SIDA cand avea 11 ani. A murit la scurt timp dupa implinirea varstei de 18 ani, varsta la care foarte multi tineri incep sa-si exploreze minunatele posibilitati de viata.
      Prietenul meu, Ryan, a fost un tanar foarte luminos, foarte curajos si foarte normal care niciodata nu si-a dorit sa fie un simbol sau un purtator de cuvant pentru o boala mortala. De-a lungul anilor, am impartasit multe momente fericite si dureroase cu Ryan, si am fost la finalul scurtei, dar plina de evenimente, lui calatorii.
      Ryan a plecat dintre noi si, la fel ca oricine care a pierdut pe cineva iubit datorita SIDA, imi este dor de el, profund si constant.
      El a plecat, dar vreau ca viata lui sa aiba o semnificatie dincolo de moartea sa.
      Aceasta este speranta mea, domnule Presedintele ales, Clinton, ca dumnevoastra si administratia dumneavoastra sa angajati resursele necesare pentru eliminarea acestei boli ingrozitoare, care mi-a luat prietenul ... si multe alte vieti promitatoare, inainte de timpul lor.
      Acest cantec este pentru tine, Ryan!"

      Ștergere
    2. Si se vede cum Michael isi inghite lacrimile cand vorbeste despre Ryan...

      Andreea V. Peace&Love!

      Ștergere
  14. “EL A PLECAT, DAR VREAU CA VIATA LUI SA AIBA O SEMNIFICATIE DINCOLO DE MOARTEA SA”

    RăspundețiȘtergere
  15. "Michael a fost o fiinta transcendenta, care a avut nu numai un talent enorm, dar si o inima la fel de mare ca cerul...
    Am dorit sa recunosc in Michael pe cel ale carui cuvinte, muzica si dragoste ne reamintesc ca au fost daruite pentru a salva propriile noastre vieti. Michael Jackson a avut o relatie speciala cu principiile magiei adevarate, cu ideea "Crearii miracolelor in fiecare zi din viata".
    Cu talentul sau muzical enorm, el a adus bucurie milioanelor de oameni.
    A dorit sa-mi vorbeasca despre "adevarata magie", dar adevarul este ca EL AVEA DEJA ACEASTA MAGIE: - PUTEREA DE CARE AVEA NEVOIE PENTRU A VISA, A CREA SI A DARUI.
    Michael s-a dedicat pentru a pune capat foametei in lume si a ajutat la crearea , in 1985, a celebrei piese "We Are the World" pentru a carei interpretare a reunit unele dintre cele mai mari nume din muzica pop, cu scopul de a mobiliza fonduri pentru combaterea foametei in Africa.
    Nu a trebuit sa explic "magia adevarata" a lui MICHAEL pentru ca el era deja o fiinta spirituala, amabila, iubitoare si gata de a-si folosi darul muzical pentru a crea miracole.
    Multumesc, MICHAEL, pentru impartasirea talentului tau uimitor spre a ne inalta spiritele.
    Multumesc, MICHAEL, admirabila fiinta umana cu o inima la fel de mare ca cerul "
    (Wayne Dyer (psiholog, educator si scriitor american - prieten al lui MICHAEL)

    Marinela

    RăspundețiȘtergere
  16. Propriile noastre ganduri, propria noastra perceptie vis-a-vis de personalitatea sa artistica si umana, fata de spiritualitatea sa, nu sunt departe de aprecierile facute de cei care au pastrat o prietenie personala cu el, scriitori moderni si profesori spirituali ce l-au admirat si l-au respectat in mod deosebit.
    Iata o alta creionare a personalitatii sale profunde, facuta de Liz Johnson, scriitoare, fana devotata lui MJ.

    "Desi Michael a studiat Biblia, l-a adorat si iubit pe Isus, el a incetat sa mai fie o fiinta religioasa pentru a deveni o persoana spirituala.
    Michael a inteles legile fundamentale ale fizicii cuantice, care spun ca noi toti suntem interconectati in Univers. Prin intermediul multora dintre versurile sale, Michael ne aminteste ca trebuie sa vedem magia lui Dumnezeu in tot ceea ce exista si ne arata ca exista o forma de energie care conecteaza totul la creatie.
    Michael a inteles si ne-a transmis ca este posibila directionarea acestei energii puternice spre gandurile si emotiile noastre. El obisnuia sa spuna: "Daca poti sa visezi, poti sa si infaptuiesti." - "Devii ceea ce gandesti".
    Michael a fost un cititor avid. Datorita cartilor Dr. Wayne Dyer si ale Dr. Deepak Chopra, precum si prieteniei pe care a avut-o cu acestia, Michael a aflat despre Legile metafizice ale Universului si despre spiritualitate.
    Michael a avut o abordare holistica pentru fiintele umane. El a inteles ca fiinta umana este un intreg, cuprinzand corpul, mintea, emotiile si spiritul sau sufletul. In Biblie, apostolul Pavel recunoaste intreaga persoana ca spirit, suflet si trup (1 Tesaloniceni 5:23).
    Michael a inteles psiho-spiritualitatea, si mai mult, bio-psiho-spiritualitatea in holistica umana. Cuvantul "holistica" vine din grecescul "holos" care inseamna Uniunea, Totalul.
    Specia umana este impartita in rase, natiuni, idei politice, clase sociale si religii. Holismul subliniaza necesitatea ca fiecare individ sa faca o schimbare interioara pentru a realiza o transformare la nivel mondial. Michael stia acest lucru, si mai presus de toate, el stia ca energia de vindecare finala este Iubirea.“

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Devii cea ce gandesti","Daca poti sa visezi poti sa si infaptuiesti". Lucruri foarte adevarate,frumos cuprinse intr-o carte pe care o recomand din tot sufletul (si pe care cred ca si Michael a avut-o in imensa sa biblioteca :) ;) ). O carte care ne invata exact cum functioneaza universul dar si importanta gandurilor pozitive. Este vorba despre "Secretul-Legea atractiei" scrisa de Rhonda Byrne,care poate fi gasita si pe net. Cartea asta chiar ne poate umple de energie pozitiva! V-o recomand cu drag.

      Andreea V. Peace&Love!

      Ștergere
    2. Iti multumim Andreea! Dupa cum ne este recomandata, dar si dupa subiectul atragator, cred ca este intr-adevar o carte foarte buna. Imi voi face timp sa o citesc. Abia astept impresiile!

      Ștergere
  17. Orice "suflet cald" ce se naste sub "semnul" schimbarii, este supus drumului anevoios. Orice "suflet cald" ce are ca "datorie", schimbarea lumii, este batjocorit si pus la incercare de mii de ori. Nu "stigmatul" (caci asa se presupune a fi ) in sine, e anevoios, nu schimbarea in sine e aceea care ii confera dificultate, ci "pietrele" ce stau in calea acesteia. Dar, aceste "pietre" sunt cele care ne educa SPIRITUL .Deci, uitandu-ne in spatele acestei dimensiuni de carne, care are legile ei, cum sunt aceste "pietre"?! Bune sau rele?! Intrebarea in sine e gresita, caci, DEPASIND aceasta dimensiune, "binele" si "raul" nu mai exista ca si concept. Dar, sa nu confundam aceste dimensiuni, fiecare isi are legile ei si trebuie traita si parcursa dupa legile ei. Cum fiecare "stea" isi are drumul ei si nu sunt doua "stele" identice in aceasta lume, la fel si aceste dimensiuni "se dizolva" dupa legile lor.
    Sa incercam sa vedem dincolo de aceasta dimensiune, dar in acelasi timp sa traim dupa legile ei cum a facut si Michael. Din acest motiv il consider o mare "stea", caci a stiut sa parcurga acest drum anevoios care ii era dat. E UNDEVA ACOLO cu inca o treapta in minus pentru cei care vin din urma cu aceasi misiune. A usurat putin calea, celor ce vin in urma lui.
    "Cum impiedici o picatura de apa sa se evapore?...
    -Aruncand-o in mare."

    A.F.

    RăspundețiȘtergere

AVERTISMENT!

Orice comentariu care contine limbaj jignitor la adresa autorilor blogului, a cititorilor sau a comentatorilor sai, va fi expediat in Zona Fantoma, sa-l caute pe Generalul Zod :)