joi, 4 aprilie 2013


ADEVAR  TRECUT  SUB  TACERE


“Am  putea  zbura  atat  de  sus !...
Sa  nu  lasam  spiritele  noastre  sa  moara  niciodata!


                            Inainte de a continua prezentarea celor mai importante discursuri si declaratii facute de Michael Jackson, as dori sa postez spre lecturare, una dintre cele mai elocvente expuneri ale umanismului profund ce i-a caracterizat intreaga viata.
O viata inchinata muzicii universale a carei vibratie a perceput-o sub toate formele ei. A acelei vibratii transmise si percepute de la suflet, la suflet; de la durere, la dorinta de a vindeca durerea; de la tristete, la dorinta de a reda zambetul si bucuria; de la crima, la dorinta de a apara dreptul la viata; de la angoasa si disperare, la dorinta de a reda increderea in fortele proprii si speranta intr-un alt maine. 
Este muzica creatiei universale care ne conecteaza la aceeasi sursa. 
Este o expunere emotionanta facuta de fratele sau, Jermaine Jackson, a carui existenta este acum, dupa cum insusi o spune, dedicata raspandirii mesajului umanitar a lui Michael.


„Michael a avut un loc unic in lumeEl nu numai ca a facut binedar a invatat pe altii cum sa faca acelasi lucruAcest lucru amplifica pierderea lui pentru lume.
Vreau sa-i fac pe oameni constienti de latura umanitara a lui MichaelVreau sa le arat cum adevarata sa elocventa nu a fost atat prin muzicasau prin sustinerea spectacolelorci prin dorinta de vindecare si transformarea a lumii intr-una mai buna. Intelegand acest lucru, incepi sa intelegi esenta a ceea ce fratele meu a fost.
Michael a vrut sa ajute oamenii sa vada problemele care distrug lumea noastra. Despre asta a vrut sa vorbesca, si despre asta aveau sa vorbeasca viitoarele sale spectacoleA incercat sa invete pe altii prin intermediul versurilor, videoclipurilor si spectacolelor sale. El a vrut sa foloseasca fiecare parte din el insusi pentru a ne arata ce suntem capabili de a deveniScopul sau a fost sa demonstreze oamenilor ca, daca vom incerca cu totii sa facem lumea un loc mai bun, ea va fi un loc mai bun.

Michael a facut munca de caritate toata viata – inca de cand am inceput prima data sa sustinem spectacole ca „Jackson 5”. El a invatat repede ca talentul singur nu inseamna nimic – ci ceea ce faci cu el conteaza cu adevarat.  - Ce poti face tu ca lucrurile sa fie mai bune pentru ceilalti oameni?-  In acest fel, Michael si-a aflat scopul: divertisment si educare, in acelasi timp.
Michael a crescut pentru a intelege de ce lumea este in starea in care este. El obisnuia sa se intrebe "De ce?", dar nu s-a lasat prins in incercarea de a gasi motive pentru fiecare problema. Scopul sau a fost gasirea de solutii. Mesajul sau a fost referitor la solutii.
Zi-de-zi, procesul de gandire a lui Michael era: "Cum pot face lumea un loc mai bun?"
El si-a dedicat existenta pentru a raspunde la aceasta intrebare, precum si de a da voce celor care nu pot vorbi de la sine.
Man in the Mirror, We are the world, Will You Be There - toate aceste piese prezinta un mesaj simplu dar puternic: Daca unora le este foame, dati-le demancare, dar, ajutati-i sa se sature.
Michael ne-a invatat ca, atunci cand faci bine, incepi cu individul, apoi te muti la o familie, un cartier, un sat, o natiune.

Michael a cautat intotdeauna binele in oameni, dar a vrut, de asemenea, ca oamenii sa-l inteleaga pe el si de ce era el aici. Aceasta a facut batjocura indurata de el atat de greu de suportat! Cum poate cineva care a dat atat de mult, sa fie obiectul la atat de multa ura?
Pentru care motiv se intampla asta, de ce suntem cu atat mai binecuvantati, cu cat mai dure sunt timpurile noastre destinate a fi?
Fratele meu nu a fost o amenintare pentru nimeni. El a fost pentru pace, iar starea lui pasnica a fost o binecuvantare de la Dumnezeu. Lui Michael i-a fost dat talentul rar de a delecta, de a canta si de a sustine spectacole. Dar adevarata binecuvantare pe care Dumnezeu i-a dat-o a fost capacitatea de a-si folosi talentele pentru a face bine altora. Melodiile lui Michael ne-au inspirat sa facem mai mult bine. Acesta a fost adevaratul lui dar.

Noi inca mai simtim pierderea lui Michael. Dar ce se va intampla pe masura ce timpul trece? Ce se va intampla cu scopul real a lui Michael pentru care el a existat? Cine poate sustine munca lui Michael altruist, fara un motiv ascuns?
Natiunile si guvernele sunt capabile de fapte bune, dar aceste fapte bune sunt mult prea des facute pentru a exercita control asupra altora. Michael nu a vrut sa controleze pe nimeni, el a vrut doar sa raspandeasca fericire si bucurie.
Michael a sprijinit peste 30 de organizatii de caritate diferite. Cei mai multi oameni, chiar si cei mai generosi, isi concentreaza eforturile doar intr-o directie. Insa Michael era diferit. El obisnuia sa verifice personal fiecare actiune caritabila pe care o sprijinea. El obisnuia sa examineze traseul dosarelor lor pentru a se asigura ca au facut ceea ce au spus ca vor face.

Generozitatea lui Michael s-a extins dincolo de actiunile caritabile pe care le-a sprijinit. Cand o fata a avut nevoie de un transplant de ficat si nimeni nu a vrut sa plateasca pentru asta, Michael a avut grija de ea. Fara fanfara, fara publicitate. Exista atat de multe cazuri de acest gen!
Multi dintre noi, chiar eu insumi, abia incepem sa invatam despre asta. De fiecare data cand Michael calatorea in alta tara, obisnuia sa-si dedice timp pentru a vizita spitale, orfelinate, pacienti cu cancer. Asta a fost chemarea lui. In fiecare colt al globului, aceasta a fost ordinea stabilita de el. 
Lumea trebuie sa cunoasca acest lucru, sa afle cine a fost el. Pentru ca, desi au existat intotdeauna camere de televiziune in urma lui, mass-media nu a relatat povestea ingrijirii si a compasiunii lui.
Au vrut doar sa-l trateze ca pe ceva senzational. Lui Michael nu i-a pasat daca noi am stiut tot ceea ce el a facut pentru oameni, pentru ca Dumnezeu stie. Dumnezeu ii stie intentiile, si cunoaste rezultatele.
Stiu ca fratele meu este intr-un loc foarte sigur, linistit, pasnic. Atunci cand traim pe pamant, suntem judecati nu numai pentru cine suntem, dar si prin ceea ce facem pentru altii. Cand plecam, luam faptele bune si pe cele rele cu noi.
Michael nu a luat nimic, decat faptele bune cu el.”


Aceeasi sursa “The Silenced Truth…..about Michael Jackson”


Traducere si adaptare: Dorina AM

37 de comentarii:

  1. Imi vin in minte 1000 de cuvinte,pe care-as dori sa le rostesc pe toate-odata...Ca sa fiu coerenta,am sa spun doar:cititi cu atentie,inca de la prima propozitie,expunerea lui Jermaine,analizati sensul cuvintelor si corelati-le cu tot ce a indurat Michael Jackson de-a lungul vietii sale si cu mesajele din cantecele sale si asa ajungem sa cunoastem,fie si doar o parte din adevarul despre el.
    Iti MULTUMESC Dorina,pentru-acest inceput!Poate aprofundam subiectul-mie mi se pare extrem de interesant...Mihaela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu iti multumesc, Mihaela. Si ma bucur atat de mult pentru ca esti din nou aici.
      Cuvintele lui Jermaine imi par atat de atotcuprinzatoare, atat de relevante pentru ceea ce a insemnat umanismul lui Michael, incat ma vad pusa in situatia de a gasi cu greu altele care sa le completeze.
      Este un portret atat de bine inchegat, facut cu atata caldura unui om a carui viata spiritual-umanitara a fost mai putin data publicitatii, mai putin cunoscuta.
      Ma bucur cand ii ascult melodiile cu profund mesaj uman. Imi dau putere, imi dau forta prin forta cu care sunt interpretate. Au o extraordinara putere de a transmite emotia trairii.
      Probabil ca, aceasta sensibilitate la suferinta altora, aceasta iubire pentru binele omenirii, pentru pace, pentru o planeta vindecata, i-a atras ura detractorilor, a celor in a caror cale a stat, dejucandu-le, prin lumina pe care o genera, interesele.
      "Cum poate cineva care a dat atat de mult, sa fie obiectul la atat de multa ura?" - Nimic nu s-a schimbat, de 2000 de ani!!

      Ștergere
  2. Cu siguranta MICHAEL a fost o fiinta speciala, asa cum speciala a fost misiunea sa pe pamant! Ma bucur ca Jermaine a spus aceste minunate cuvinte despre el, Spun asta pentru ca, desi erau frati, a fost o perioada cand Jermaine nu vedea tocmai cu "ochi buni" ascensiunea lui MICHAEL. Dar, bineanteles ca "SANGELE APA NU SE FACE" si sunt sigura ca Jermaine l-a iubit pe MICHAEL asa cum el, MICHAEL, si-a iubit familia.
    E foarte dureros ca MICHAEL a avut multe de indurat din partea oamenilor, desi el nu a facut decat BINE, FOARTE MULT BINE. Asa cum spune Jermaine, lumea trebuie sa cunoasca cum a fost MICHAEL cu adevarat! In inima sa exista atat de multa dragoste ca dadea pe dinafara. Sunt cunoscute cazurile cand au fost vindecati copii prin simpla prezenta a lui MICHAEL, asta nu se putea face decat prin PUTEREA DRAGOSTEI. Sa nu se inteleaga ca eu cred in miracole, dar cred ca PUTEREA DRAGOSTEI poate face miracole.

    Multumesc, Dorina draga, pentru aceasta postare! Chiar m-a facut sa plang!

    Marinela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. “Ce se va intampla cu scopul real a lui Michael pentru care el a existat? Cine poate sustine munca lui Michael altruist, fara un motiv ascuns?”…
      Cei care, iubesc, cel putin pe sfert cum a iubit Michael.
      Multumesc, Marinela, pentru cuvantele tale. Ce mult a insemnat puterea dragostei pentru cei cu care Michael a venit in contact!
      “Generozitatea lui Michael s-a extins dincolo de actiunile caritabile pe care le-a sprijinit”, spune Jermaine. Si asta, prin puterea dragostei, cum bine spui tu.

      Un exemplu graitor a acestei afirmatii este sprijinul pe care el l-a dat, in timpil vietii, copilului Ryan White, bolnav si trecut in nefiinta datorita SIDA. Chiar si dupa moartea acestuia, a facut tot ce i-a stat in putinta pentru a interveni in angajarea de resurse pentru eliminarea bolii.
      …” Ryan a plecat, dar vreau ca viata lui sa aiba o semnificatie dincolo de moartea sa. Aceasta este speranta mea, domnule Presedinte ales, Clinton, ca dumneavoastra si administratia dumneavoastra sa angajati resursele necesare pentru eliminarea cestei boli ingrozitoare, care mi-a luat prietenul..si multe alte vieti promitatoare inainte de timpul lor. Acest cantec, “Gone too Soon”, este pentru tine, Ryan!”

      Ștergere
  3. I-AM SCRIS RĂVAŞ LUMINII

    Nămeţii de zăpadă pământu-au îmbrăcat,
    Un alb de puritate acoperă cărarea,
    Le-am dat şi trup şi suflet să spele un păcat
    Ascuns adânc în lacrimi. ... Dar şi-au schimbat culoarea,
    S-au transformat în râuri, şi-au îngheţat la poli,
    Aisberguri vin să-nghită tot ce le stau în cale.
    ...Să nu îmi fie teamă. Să-mi vindec răni sau boli
    Până nu-s zori de ziuă... Până n-ajung în vale...
    I-am scris răvaş Luminii, păcatul să topească.
    Răspunsul întârzie. Şi ce-am să fac, nu ştiu...!
    Iau dor din bob de rouă, şi-l rog să zăbovească.
    Totul e-atât de straniu, de rece şi pustiu...!
    Un alb de puritate aş vrea să readucă
    La viaţă al meu spirit, ce s-a lăsat furat,
    Să-mi dea şi trup, şi suflet. Să nu mă mai seducă
    A Iudei „dulce” vorbă. Să merg pe drum curat.
    Mă înfior la gândul c-au fost ucişi nămeţii,
    Oh! Undă de Lumină, mă-ntoarce în trecut
    Ai primăverii muguri să iau, şi să-i dau Vieţii.
    Rămână-n veci Lumina: iubire, crez şi scut.
    Ah, muguri de Lumină! Prin voi, am renăscut.

    23.02.2011
    ........................
    Atunci scriam acest acrostih - NU LĂSA SPIRITUL SĂ MOARĂ. Astăzi,m-am întors cu drag acasă, ca să ţi-l ofer în dar, Dorina. Te rog, primeşte-l. Îl meriţi cu prisosinţă. Fireşte... e un dar din partea mea şi iniţiatorului acestui blog:
    http://www.youtube.com/watch?v=r7S_nnjRsZw&NR=1&feature=endscreen
    VĂ IUBESC.
    CU TOATĂ DRAGOSTEA, maria c.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maria, minunate si pline de substanta si lumina sunt versurile tale din acest acrostih.
      "Ah, muguri de Lumină! Prin voi, am renăscut"

      Iti multumesc, pentru caldura lor.
      “Nu lasa spiritual sa moara !“
      …Ecoul devine, ecou…

      As incheia prin cuvintele lui Michael:
      “ Si stiu ca soarta mea este de a arata altora ca aceasta tacere, aceasta lumina, aceasta binecuvantare este dansul meu.
      Primesc acest dar, dar numai ca sa-l daruiesc din nou”.

      Ștergere
    2. https://www.facebook.com/mariac.ciumberica?ref=tn_tnmn#!/notes/maria-c-maria-ciumberic%C4%83/chiar-nu-se-cunoa%C5%9Fte-%C3%AEnc%C4%83-paradigma-verbului-a-blama-crokiuri/287731628026773

      Ștergere
  4. In ultima vreme, am ascultat din nou, si din nou, una dintre cele mai emotionante melodii, patrunzatoare prin simplitatea si adevarul mesajului ei.
    Inca unul dintre puternicele mesaje transmise de Michael, care imi pare atat de potrivit, aici si acum.
    Ma emotioneaza genul acesta de melodii, pentru ca le simt atat de aproape de inima lui. Si, cu cat le asculti mai mult, cu atat ii poti simti mai mult sufletul, inima lui vorbindu-ti tie.
    “Be not Always”..... o melodie pe care Michael a inregistrat-o cu fratii sai pe Album Victory, (2 Iulie 1984). Versurile, cantate de vocea delicata a lui Michael cu atata pasiune si emotie, apar soptite ca intr-o rugaciune. Si, ca intr-o rugaciune, traiesti cu intensitate fiecare cuvant , intelesul si durerea devenind parte din tine.


    Totdeauna, sa nu fie pentru totdeauna
    Si, daca este pentru totdeauna,
    Rusinati sa ne plecam capetele
    Totdeauna, te rog, sa nu fie pentru totdeauna!
    Si, daca este pentru totdeauna,
    Cu un sentiment de vina sa ne plecam capetele.
    Pentru ca timpul a facut promisiuni, doar promisiuni.

    Fetele, le-ai vazut fetele? Te-au atins in vre-un fel?
    Ai simtit o asemenea durere?
    Sa nu ai nimic. Sa visezi la ceva. Si apoi sa-ti pierzi speranta.
    Nu este viata asta nemultumitoare?
    Dar timpul a facut promisiuni, doar promisiuni.

    Mamele plang, bebelusii mor neajutorati in bratele lor
    In timp ce rachtele zboara iar cercetarea face progrese
    Dar ce fel de om, ce fel de fiinta umana,
    Ar intoarce spatele vietii?
    Cum putem pretinde ca suntem pentru pace
    Cand rasa umana este in continuu conflict, distrugand viata?

    Totdeauna, te rog, sa nu fie pentru totdeauna!
    Si, daca este pentru totdeauna, rusinati sa ne plecam capetele.
    Totdeauna, te rog, sa nu fie pentru totdeauna!
    Pentru ca, daca este pentru totdeauna
    Sa ne plecam capetele cu un sentiment de vina.
    Pentru ca timpul, timpul a facut promisiuni.
    Promisiuni moarte.

    Este incredibil cum acesta melodie, prin mesajul ei simplu, - este atat de sincera, atat de onesta si adevarata pentru cine a fost el, atat de reprezentativa pentru umanismul lui.
    Dragostea si atasamentul fata de oameni, adanca receptivitate la problemele lor, fiind dovada nobletei sufletului sau, inca din perioada adolescentei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O, cat de mult iubesc acest cantec! Versurile sale au un mesaj impresionant care ma face sa plang de cate ori il ascult, si il ascult des pentru ca e unul dintre canecele mele preferate.
      "Fetele, le-ai vazut fetele? Te-au atins in vre-un fel?
      Ai simtit o asemenea durere?
      Sa nu ai nimic. Sa visezi la ceva. Si apoi sa-ti pierzi speranta." ..... cat de receptiv a fost MICHAEL la suferintele celor din jurul sau inca din frageda tinerete! A simtit ca trebuie sa faca tot ce-i sta in putere sa schimbe lumea in bine. Si a facut-o! A schimbat lumea pentru totdeauna! Si am convingerea ca munca nobila a lui MICHAEL va fi dusa mai departe de cei care il iubesc.

      Multumesc, Dorina, pentru postarea acestei superbe creatii a lui MICHAEL!

      http://www.youtube.com/watch?v=USA5mpMNvtE

      Cu dragoste, Marinela

      Ștergere
    2. Nu era numai receptivitatea la durerea celor din jur,ci propria constatare,propria experienta ,,sa nu ai nimic,sa visezi(la)ceva(sa faci arta pentru oameni si intrajutorarea lor).SI APOI SA-TI PIRRZI SPERANTA..."Poate atunci cand a scris acest cantec,a-nceput sa vada ce se-ntampla si ca se-ndreapta catre ,,PROMISIUNI MOARTE"-moment de dezamagire si tristete si LACRIMI...Tot cantecul seamana a bocet,se plange pe el si pe noi,in acelasi timp...

      Ștergere
    3. SI O RUGA CATRE DUMNEZEU!BE NOT ALWAYS,PLEASE BE NOT ALWAYS...

      Ștergere
    4. Exact! E ca o ruga "Always, please, be not always..."! Chair si vocea sa interpretand acest cantec suna ca si cand ar plange, e ca un bocet pentru PROMISIUNILE MOARTE!

      Marinela

      Ștergere
    5. MULTUMESC!!!Dragut,foarte dragut!!!Totdeauna am crezut ca ,,doua pareri sunt mai multe,decat una!"...dar cand sunt mai multe pareri,e cu-atat mai bine!

      Mihaela

      Ștergere
  5. Iti multumim inca odata, Mihai, pentru DARUL primit si daruit din nou, noua!
    Dumnezeu sa te binecuvanteze!

    Sa fiti binecuvantati!

    RăspundețiȘtergere
  6. Voi nu puteti TRAI prin mine! Tot ce puteti face acum este sa va BUCURATI de rodul munci voastre, sa va BUCURATI cu mine, prin noi...copii vostri, zori unei zile noi.
    Fiecare isi are locul, drumul si unicitatea lui, nu ne patati "puritatea"! Nu ne sugrumati speranta, ci, intariti-o in cuvanta si fapta. Nu proiectati nimic asupra noastra, va spun, fiti doar alaturi de noi, cu inima "aprinsa".
    Haide-ti sa ne bucuram de frumusetea creatiei, de gingasia ei, de dragostea imensa.
    Dincolo de bine si rau, viata si moartea, timp si spatiu, IMPARATIA promisa este aici, acum... Sa o constientizam!!!

    Dumnezeu sa va lumineze privirile.

    A.F.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc mult, A.F., pentru gandirea ta profunda, pentru inima ta plina de gingasia si speranta vie a tineretii. Ma bucura atat de mult asemanarea, cred eu, intamplatoare, dintre credinta ta si cea a lui Michael.

      ”In fiecare lucru, in fiecare fapta
      Voi sunteti acolo ca semintele...
      Nu este nevoie sa va straduiti asa de greu
      Pentru avere, pentru faima,
      Pentru ca.. in maneca aveti As-ul;
      IMPARATIA e aici, pentru ca noi sa o cerem!”

      Toate aceste melodii niciodata cantate,
      Toate aceste dorinte vii in inimile tinere...
      Dincolo de tot ce s-a auzit,
      Dincolo de tot ce s-a vazut,
      In miezul de fiintei voastre
      Exista un loc infinit in care
      Nemarginirea pura este embrionul divinitatii.”
      Dancing the Dream/ Salt Cuantic

      Ștergere
  7. Adeseori ma intreb: Cum si-a pastrat Michael verticalitatea in fata agresiunii masive din partea media si a gandurilor negative din partea celor care ii doreau ingenunchiarea sau eliminarea?
    Nici macar nu ma pot imagina combatand toata acea negativitate venita din partea cuiva. Cum ar putea cineva sa suporte acest tip de atac personal vicios? Cum a facut el de a continuat? Unde a gasit forta interioara de a merge mai departe? Cum s-a mentinut in viata?
    Si, de fiecare data, il aud adresandu-ne cu voce tremuranda, trista sa rugaminte:
    “Inainte de a ma Judeca, Incercati din greu sa ma Iubiti!” /MJ
    Era unul dintre cele mai negre si deznadajduite momente ale vietii sale.

    “MI”

    RăspundețiȘtergere
  8. Alte ori, caut in mine insami raspuns: “Ce imi determina credinta puternica in acest Michael launtric, in forta sa interioara? De ce prin cantecele si poemele lasate mostenire, prin discursurile si actele umanitare, doresc sa-i descopar lumina interioara? De ce incerc sa-i inteleg misiunea vietii in lume?...
    In cuvintele si gandurile sale gasesc de fapt acest raspuns:
    “Nu conteaza cum, dar cel mai puternic lucru din lume este mintea umana si rugaciunea, si credinta in tine insuti, increderea si perseverenta. Nu conteaza cat timp iti ia sa faci un lucru, o faci din nou pana cand e bine. Si intotdeauna sa crezi in tine. Nu conteaza daca cine se afla in jurul tau este o persoana negativa sau penetreaza energie negativa in tine, blocheaza-l in totalitate. Pentru ca ceea ce crezi, vei deveni "~. /Michael Jackson 26 octombrie 2001

    “CH”

    RăspundețiȘtergere
  9. Daca reusim sa ne descoperim acel "eu interior" adanc, acea lumina interioara, putem participa fiecare la schimbarea lumii. Acesta este cel mai important mesaj al lui Michael Jackson.
    Daca lasam, insa, fortele intunecate sa puna mana pe adevarata avere a lumii, sa priveze planeta si oamenii sai de resursele daruite de Dumnezeu, atunci vom esua in loialitatea noastra fata de toti acei oameni care au incercat pe cale pasnica, gratie talentului si harului cu care au fost inzestrati, sa vindece lumea de desnodamantul tragic spre care se indreapta, sa-i redea lumina si adevarul care-i sunt atat de necesare. Sa-i redea omului credinta in semnificatia verbului “a iubi”
    “Sa dai cuiva o bucata din inima ta, valoreaza mai mult decat toate bogatiile din lume!"/ MJ

    “AE”

    RăspundețiȘtergere
  10. Exista oameni care au interferat cu misiunea lui Michael Jackson de a vindeca lumea.
    Aceasta lume care este sfaramata, impartita in atat de multe directii. Există schimbari care trebuie facute, directionate spre o societate care sa-si indrepte privirea spre toti membrii ei. Michael Jackson este unul dintre acei oameni care ne-au cerut sa "facem aceasta schimbare":

    “Speranta este un cuvant atat de frumos, dar de multe ori pare atat de fragil! Viata este inca inutil ranita si distrusa”….
    “Trebuie sa ne vindecam lumea ranita.Haosul, Disperarea si Distrugerea fara sens, le vedem astazi ca fiind un rezultat al instrainarii pe care oamenii o simt unii fata de altii si fata de mediul lor."…
    “Tremur la gandul unei lumi fara stele. Nici o calauza pentru marinarii de pe mare, nici o nestemata care sa ne orbeasca simtul frumusetii…Aerul de pe tot globul este atat de murdar si luminile oraselor sunt atat de puternice, incat abia mai pot fi zarite cateva stele. O intreaga generatie de copii va trai cu un cer gol si se va intreba: “Mai de mult, acolo sus erau stele?” / MJ…

    “L /J”

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dorina,de ce nu se afiseaza si comentariile mele?

      Andreea V. Peace&Love!

      Ștergere
    2. Iti multumesc mult!

      Andreea V. Peace&Love

      Ștergere
  11. ...dacă aș spune......„prea sunt toate la locul lor, aici, acasă la Michael?!”...ce răspuns aș primi de la tine Dorina?
    ...tot ce vreau să spun, este că sunt dezamăgit de faptul că Florența ne-a uitat de tot...că mulți care veneau și comentau au plecat...că Mihai nu mai scrie nimic...nici măcar un comentariu la ceea ce publici tu, Dorina...și vreau să-ți mulțumesc că ții focul aprins, aici, ACASĂ!
    ...știu, și eu vin din ce în ce mai rar,...dar îmi amintesc cât de bine mă simțeam când intram aici!...de câte ori am rămas cu gura căscată...de câte ori am râs, sau am plâns citind...era un sentiment unic, de care mi-e atât de dor!
    ..vă rog să mă scuzați...nu vreau să supăr pe nimeni...
    părăsesc această casă cu inima strânsă de durere,și cu capul plecat..lăsând ușa întredeschisă, în așteptarea unei minuni...

    Vă iubesc pe toți!

    Zoly din Pantelimon

    .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai, Zoly, tu stii cat imi esti de drag mie, chiar daca o iubesti mai mult pe Florenta?!:)
      Numai ca mie mi-s dragi toti, dar absolut toti. Si ma bucur atat de mult cand treci pe aici asa, precum o “comeata” pe cerul intunecat al noptii, lasand in urma o dara stralucitoare, cate un cuvant, cate o amintire...Apoi, te pierzi iarasi in infinit, printre puzderia de stele, in speranta revenirii
      (si vreau sa spun ca aici e frumusetea!!)..peste...nu se stie niciodata peste cati ani! :)

      Si nu mai fi suparat! In fiecare lucru trebuie sa vedem binele. Intr-un sanctuar, precum acesta inchinat lui Michael, atata timp s-a vorbit si se mai vorbeste inca, numai cu respect si pretuire fata de memoria lui. Si asta spune mult!

      Ștergere
  12. Care sunteti din Bucuresti hai sa ma vedeti in Smooth Criminal aici:
    https://www.facebook.com/messages/100003604182543

    RăspundețiȘtergere
  13. Foarte frumoase cuvinte a spus Jermaine! Chiar asteptam de mult timp ca cineva din familia lui sa-i evidentieze trasaturile atat de frumoase!
    "Multi dintre noi, chiar eu insumi, abia incepem sa invatam despre asta". Probabil va mai dura ceva timp pana vom invata ce inseamna sa oferi atata dragoste sincera.Pana vom deschide ochii si nu vom mai sta nepasatori la suferintele celor din jur. Pana vom invata sa daruim fara sa asteptam nimic in schimb.Dar eu cred ca mesajul lui Michael va fi dus mai departe prin noi,cei care-l iubim. Mie una,acest om mi-a schimbat total viata si modul de gandire.

    Andreea V. Peace&Love!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Andreea, ma bucura intelepciunea cuvintelor tale. Michael ne-a influentat atat de mult! Unii se regasesc in muzica lui, altii in dansul lui, sau in pretuirea vietii si in omenia lui. Sau in extraordinara bucurie a daruirii.
      Sa daruiesti din toata inima, nu conteaza cat, dar sa o faci din adancul fiintei tale, sa iubesti fara a astepta ceva in schimb, inseamna sa faci un pas catre plenitudine, catre divin.
      Pentru ca “Dumnezeu care trebuie iubit nu pentru promisiunea Raiului si nici din frica. Acestea blocheaza calea catre El.
      “ Dumnezeu trebuie iubit, pur si simplu din dragoste.”

      Ștergere
    2. Asta ar trebui sa invatam cu totii!

      Andreea V. Peace&Love!

      Ștergere
  14. Cu aceasta ocazie a Sărbătorii Invierii, sa va dea Domnul in suflet mangaierea care vine de la Duhul lui, Duh de bunatate.
    Sa-l iubim si sa il pretuim pe Iisus. El ne-a aratat ca Dumnezeu inseamna Iubire.
    El ne-a invatat ca Iubirea este hrana sufletului, ea ne ajuta sa trecem cu mai multa usurinta prin greutatile vietii.

    “Fiti constient, iar atunci cand veti simti ca simpla prezenta a celuilalt - nimic altceva, simplul fapt ca celalalt exista – este suficienta pentru a va face cu adevarat fericit, ca ceva infloreste undeva in interiorul fiintei voastre, ca un lotus cu o mie si una de petale, atunci se poate spune ca iubiti, atunci veti putea trece peste toate dificultatile pe care le va creea realitatea. Veti putea trece peste toate angoasele, peste toate anxietatile, iar iubirea voastra nu va face altceva decat sa creasca si sa infloreasca tot mai tare, caci atunci, toate acele dificultati nu vor mai insemna altceva decat niste simple provocari. Depasindu-le, iubirea voastra va deveni astfel din ce in ce mai puternica. Iubirea este eternitatea. Daca este prezenta, ea nu poate decat sa creascã. Iubirea cunoaste inceputul, dar nu si sfarsitul."

    Bunul Dumnezeu le randuieste pe toate si le aduce in fata noastra atunci cand este nevoie.
    "Acceptati suferinta din iubire. Iubirea te ajuta sa renunti la egoul tau marunt, dar sa iti cunosti sinele suprem. Cine nu trece prin noaptea intunecata, nu poate cunoaste sublimul rasarit de soare. Soarele nu poate rasari decat din pantecul intunecat al noptii."


    Va doresc Paste fericit. Sa va bucurati de Linistea si de Lumina Invierii pe care Domnul, in bunatatea lui, ni le daruieste in fiecare an.

    VA IUBESC SI VA PRETUIESC ATAT DE MULT! SA NU UITATI ASTA, NICIODATA!


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim,Dorina! Sa ai parte de multa fericire!

      Andreea V. Peace&Love!

      Ștergere
    2. "VA IUBESC SI VA PRETUIESC ATAT DE MULT! SA NU UITATI ASTA, NICIODATA!VA IUBESC SI VA PRETUIESC ATAT DE MULT! SA NU UITATI ASTA, NICIODATA!"
      Frumos ai spus, Dorina! Cu cât sunt izvorâte din adâncul Sufletului, cu atât ADEVĂRUL LOR ESTE ABSOLUT!
      şi...
      ""Accepta-ti suferinta din iubire. Iubirea te ajuta sa renunti la ego-ul tau marunt, dar sa iti cunosti sinele suprem. Cine nu trece prin noaptea intunecata, nu poate cunoaste sublimul rasarit de soare. Soarele nu poate rasari decat din pantecul intunecat al noptii."
      ......................
      Să nu uiţi nici tu, dragă prietenă: CHIAR DACĂ TU NU-I VEZI, PRIETENII ADEVĂRAŢI SUNT TRIMIŞII SĂ-ŢI FIE ALĂTURI MEREU.
      RĂMÂNÂND CA TU SĂ CONTINUI A FACE LUCRURILE PLĂCUTE INIMII TALE.
      ......................
      CU SINCERĂ PRIETENIE, maria c.

      P.S.
      1. http://www.youtube.com/watch?v=Lhix8Nrs6Sw
      2. http://www.youtube.com/watch?v=tFUTEWi5EsY
      3.http://www.youtube.com/watch?v=a3x4ObnpRcM
      .................................
      HRISTOS A ÎNVIAT, DORINA!

      Ștergere
    3. Iti multumesc, micule super-erou
      Ca mi te-ai asezat pe tricou! :)
      Si ai adus Lumina din Lumina,
      Din focul-lui-Dumnezeu!

      ADEVARAT A INVIAT!..,

      Maria, Mihai, Val, Mihaela, Marinela, Florenta, Achimoto, Simona, A.F, Afrotita, D.F., Oana S., Andreea V. Peace&Love, Mia, Mihai-Victor, Zoly, si toti cei care cititi si sunteti cu inima alaturi de Michael si de noi!
      VA MULTUMESC!

      Ștergere
  15. Paste Fericit tuturor! Fie ca lumina Invierii sa va aduca numai bucurie in suflete!
    Fiti binecuvantati! Va iubesc!

    CHRISTOS A INVIAT!

    Marinela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ADEVĂRAT A ÎNVIAT, MARINELA!
      1. http://www.youtube.com/watch?v=gFgr4c4IfW0
      2. http://www.youtube.com/watch?v=DCQbilVsDcc
      3. http://www.youtube.com/watch?v=csOIKcWRCiA
      4. http://www.youtube.com/watch?v=tJBsCheT1ds
      5. http://www.youtube.com/watch?v=LyD_Esdy_jA
      6. http://www.youtube.com/watch?v=6oRXBbDixS4
      7. http://www.youtube.com/watch?v=JZbxUrKsfy0
      8. http://www.youtube.com/watch?v=49c-iAUgJ3Y
      ............................
      IUBIREA ŞI IERTAREA SUNT ETERNITATEA!

      Ștergere
  16. Micul licurici

    Mi-e atât de bine
    acoperită de cetina bătrână!
    Sub clar de lună,
    acorduri fine
    vin s-aline
    dorul de celălalt Timp,
    veşnic în contratimp
    cu cel de Azi, de-Aici.

    După muşuroiul de furnici,
    dintr-o săritură,
    fără ochitură”,
    micul super-erou
    mi s-a aşezat pe tricou.
    I-am zâmbit
    şi i-am mulţumit
    amicului meu cel nou,
    pe care l-am numit
    focul-lui-Dumnezeu. (...)
    .............................
    "Dacă ai pierdut, CONITINUĂ!
    Dacă ai câştigat, CONTINUĂ!
    ... Şi sigur, AICI, ACASĂ - sunt ÎNVINGĂTORI!
    CU TOATĂ DRAGOSTEA,


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc, draga Maria, pentru indemn, pentru curaj. Iti multumesc din adancul inimii!
      Incercam sa ma regasesc intr-un joc efemer al luminilor si al umbrelor.
      Aveam …aveam atata nevoie de aceasta raza de lumina si speranta!
      De aceste minunate cuvinte care sa imi dea aripi…
      De cuvintele unui prieten...

      De multe ori, ne este atat de dor…atat de dor de noi, cei care am fi putut fi si nu am fost….

      Ștergere
  17. Nu am considerat niciodata acest loc, “ACASA”, un loc in care se desfasoara o competitie, in care unii dintre noi sunt mai buni, iar altii sunt mai putin buni. Un loc in care unii vin cu mai multe informatii despre viata si personalitatea lui Michael, iar altii cu mai putine.
    Nu am considerat niciodata acest loc, (sau altul nevazut, cel din spatele cortinei, care ar avea o anumita influenta asupra acestuia de aici), un camp de batalie. O batalie din care trebuie sa iesim invingatori sau invinsi.
    Totdeauna am considerat acest loc o masa rotunda, o masa la care toti cei care doresc sa vina, sunt bineveniti, o masa a pacii, o masa a intentiilor bune, constructive. O masa la care unicitatea si contributia fiecaruia este apreciata si respectata.
    Eu, personal, nu ma consider invingator, nu ma consider invins.
    Sunt un simplu om, unul care a facut tot posibilul, indiferent de consecinte, sa-si deschida inima fata de tot ceea ce a fost bun, luminos, omenos, creativ, in expunerile tuturor celor ce au trecut pe aici.
    Un om cu un imens respect fata de memoria si mostenirea lui Michael Jackson, dar si fata de incomensurabila munca si daruire cu care Mihai a reusit, in tot acest timp, sa ni le faca cunoscute noua. Un imens respect care…obliga! Sunt aici pentru gratitudinea pe care o datorez fiecaruia, chiar daca nu am avut onoarea de a-l cunoaste pe vreunul.
    Suntem aici, pentru ca ACESTI OAMENI MERITA!
    Suntem aici pentru ca fiecare dintre noi merita respectul celuilalt.


    RăspundețiȘtergere

AVERTISMENT!

Orice comentariu care contine limbaj jignitor la adresa autorilor blogului, a cititorilor sau a comentatorilor sai, va fi expediat in Zona Fantoma, sa-l caute pe Generalul Zod :)