marți, 19 iunie 2012

Capitolul 19. Femeile şi încrederea

...

"MICHAEL JACKSON TAPES BOOK" - traducere şi adaptare în limba română de Mikael A. Dobrescu 


PARTEA a VIa: RELAŢII ROMANTICE ŞI RELAŢII CARE RĂNESC


Capitolul 19. Femeile şi încrederea

 
SB: Ce părere ai despre bărbaţii care nu le sunt credincioşi soţiilor lor?

MJ: Nu cred că e bine. Dar îi înţeleg. Ştiu că e un răspuns ciudat.

SB: Femeile se îndrăgostesc de tine tot timpul, fiindcă eşti un megastar, aşa că nu judeci bărbaţii care nu sunt fideli, pentru că e vina femeilor care se pun la dispoziţia altcuiva?

MJ: Nu îi judec, pentru că femeile sunt capabile de lucruri care îi fac foarte nefericiţi pe bărbaţi. Am văzut asta la fraţii mei. I-am văzut plângând, i-am văzut în lacrimi, smulgând iarba de pe peluză, frustraţi din cauza soţiilor.

SB: Crezi că ele erau mai interesate de succes, decât de ei?

MJ: Absolut. Le interesau banii lor. De aceea eu nu voiam să mă căsătoresc. Am rezistat cel mai mult. Am stat acasă până pe la douăzeci şi şapte-douăzeci şi opt de ani.

SB: Deci, pentru tine a contat faptul că Lisa-Marie avea banii ei şi faima ei proprie, şi nu aveai de ce să-ţi faci griji că ar fi avut interese ascunse?

MJ: Absolut; dealtfel, nu a avut nicio pretenţie atunci când am divorţat. Nu a vrut nimic. Ea face un milion de dolari pe an din colecţii şi drepturi de autor ale lui Elvis şi are propriile ei afaceri. Nu avea nevoie de nimic de la mine.

SB: Asta înseamnă că nu prea erau pe lumea asta fete cu care te-ai fi putut căsători, pentru că până şi o femeie bogată ar fi putut fi interesată de numele tău. Aveai nevoie de cineva care să aibă şi bani şi nume. Cineva ca Presley sau McCartney sau de genul acesta.

MJ: Ştiu. Lisa a fost minunată. Era o persoană plăcută. Dar e greu ca cineva să mă ţină legat. Nu pot sta locului şi de aceea cred că nu pot fi complet căsătorit, tot timpul.

SB: Ai vrut să fii tată pentru copiii ei?

MJ: Da.

SB: Mai păstrezi legătura cu copiii?

MJ: Da, şi cu ea.

SB: Dar căsătoria te limitează?

MJ: Da. Nu ştiu dacă sunt suficient de disciplinat, pentru că sunt ca o piatră care se rostogoleşte. Am o viaţă în care sunt tot timpul în mişcare iar femeilor nu le place asta. Ele vor să stai înţepenit într-un loc tot timpul, dar eu trebuie să mă mişc. Eram în oraşul în care locuiesc şi m-am cazat la hotel, doar ca să simt că merg undeva. Şi casa mea e chiar acolo. Cred că aşa sunt eu, mereu în mişcare.

SB: Te-ai obişnuit aşa. E stilul tău de viaţă.

MJ: Ador să fiu în mişcare.

SB: Mă impresionează faptul că oriunde mergi, îţi iei copiii cu tine. Deci, eşti în mişcare dar iei şi familia cu tine. Prince şi Paris nu se simt lipsiţi de stabilitate, pentru că sursa lor de siguranţă e întotdeauna cu ei. Dar ce spui de familiile care nu au resurse? Ei nu-şi permit să zboare cu copiii de colo-colo. Există oameni de afaceri care trebuie să călătorească, la clasa economică pentru că atât îşi permit şi nu-şi pot lua copiii cu ei de fiecare dată. Crezi că ei ar trebui să nu mai călătorească?

MJ: Îmi pare rău pentru copiii lor. Întotdeauna îi întreb pe piloţi şi pe stewarzi cum se descurcă. Copiii suferă. Absolut. Suferă.

SB: Nici tu nu ai face asta, dacă Prince şi Paris ar suferi. Tu te poţi mişca pentru că ai posibilitatea să îi iei cu tine.

MJ: Nu aş vrea să-i văd suferind.

SB: Ai vrea să le găseşti o persoană ca Rose Fine, o figură oarecum maternă?

MJ: Ar fi drăguţ. Ar fi bine, Dacă persoana este complet sinceră, aşa cum era Miss Fine, dacă le-ar citi şi i-ar educa şi i-ar învăţa că toţi oamenii sunt la fel... Mereu mă freca pe faţă şi nu înţelegeam de ce. Îmi spunea că aveam mâini frumoase. Iar eu o întrebam: „De ce, nu sunt toate mâinile la fel?” Dar acum am înţeles ce voia să spună pentru că fac acelaşi lucru cu copiii mei. Îi frec pe faţă uite aşa, pentru că sunt tare drăgălaşi. [Râde.] Nu am înţeles niciodată de ce îmi făcea ea mie aşa. Apoi creşti şi îţi dai seama că este un mod afectuos de a spune „Te iubesc.”

[

[Comentariu SB: L-am întrebat pe Michael despre prietenii săi celebri. De ce se putea conecta mai uşor cu ei, decât cu non-celebrităţi?]

MJ: Mda, dar de fapt nu prea am prieteni la Hollywood. Foarte puţini.

SB: Dar de ce nu ai? De ce nu ieşi cu mai multe celebrităţi?

MJ: Pentru că nu consider că sunt oameni adevăraţi. Ei iubesc lumina reflectoarelor iar eu nu am nimic în comun cu ei. Ei vor să meargă prin cluburi şi pe urmă să stea şi să bea chestii tari, să fumeze marijuana şi să facă tot felul de nebunii pe care eu nu le-aş face. Nu avem nimic în comun. Îţi aminteşti ce ţi-am spus? Madonna mi-a spus clar, înainte să ieşim: „Eu nu merg la Disneyland, bine? Asta iese din discuţie.” I-am spus „Dar nu ţi-am cerut să mergi la Disneyland.” Ea a spus „Mergem la restaurant şi pe urmă la un bar cu striptease.” I-am zis „Eu nu merg la un bar cu striptease.” Bărbaţi care se îmbracă în rochii! Pe urmă a spus nişte lucruri urâte despre mine în presă iar eu am spus că e o vrăjitoare obscenă, după ce m-am purtat frumos cu ea. Ţi-am spus că eram la masă, mâncam şi au venit nişte copii. „O, Doamne, Michael Jackson şi Madonna! Ne daţi autografe?” Ea a răspuns: „Căraţi-vă de-aici! Lăsaţi-ne în pace!” I-am spus: „Niciodată să nu vorbeşti aşa unor copii.” Ea mi-a zis: „Ia mai taci!” I-am răspuns „Ba tu să taci.” Asta s-a întâmplat. Apoi am mers împreună la Premiile Academiei [Premiile Oscar] şi nu e o persoană simpatică. Trebuie să spun asta. Nu e deloc o persoană agreabilă.

SB: Oamenii din jurul tău au considerat că era important să fii văzut cu ea?

MJ: Nu au ştiut despre asta. A fost în totalitate ceva stabilit între mine şi ea.

SB: Deci, ai încercat şi nu a mers?

MJ: Mda, am încercat aşa cum încerc şi acord o şansă de fiecare dată.

SB: Ai constatat că valorile tale nu se potrivesc cu ale majorităţii celor de la Hollywood.

MJ: Nu, ei fac o mulţime de lucruri trăznite care pe mine nu mă interesează iar pe vremea când ieşeam cu Madonna, ea era pasionată de nişte cărţi, avea o întreagă bibliotecă de cărţi cu femei care erau legate de pereţi. Spunea: „Ador cărţile cu perversiuni.” De ce aş vrea să văd asta?

SB: Eu cred că mare parte e doar imagine. Ea a spus odată că ar prefera să citească o carte bună decât să facă sex. Cred că lucrurile vulgare fac parte din imaginea controversată pe care încearcă să şi-o cultive.

MJ: Minte când spune ca preferă să citească o carte. Nu ştiu dacă s-a schimbat sau doar încearcă să pretindă că s-a schimbat.

SB: De ce spune lucruri dezgustătoare?

MJ: Cred că îi place să şocheze şi ştie cum să aţâţe oamenii. Cred că era sincer îndrăgostită de mine, iar eu de ea nu. A făcut o grămadă de nebunii şi asta a fost. Ştiam că nu aveam nimic în comun. Dar sunt destul de sigur că atunci când ai un copil, asta trebuie să te schimbe. Nu ştiu cât de mult s-a schimbat ea. Sunt convins că acum e o persoană mai bună decât era înainte.

 
SB: Are doi copii acum.

MJ: Da, ştiu. Cum ţi s-ar părea, să te sune şi să-ţi spună că îşi pune degetele între picioare. Îi spuneam „Oh, Madonna, te rog.” Iar ea: „Vreau ca atunci când închid telefonul, să te freci şi să te gândeşti la mine.” Ăsta e genul de lucruri pe care le spunea ea. Când ne vedeam, îmi spunea: „Ăsta e degetul pe care l-am folosit aseară.” Nebună, scăpată pe arătură.

SB: Dar tu ai fost crescut în ideea că toate lucrurile romantice trebuie să aibă o anumită modestie... valorile care ţi-au fost insuflate sunt foarte asemănătoare cu cele evreieşti. Ceea ce a spus Madonna a fost şocant, doar la început. Apoi a devenit repede monoton şi plicticos. De aceea, ea trebuie să forţeze lucrurile şi să şocheze din ce în ce mai mult, ca să menţină interesul publicului. Când femeile stau cu sânii pe-afară nonstop, lumea încetează să se mai uite. Ţi se pare vulgar?

MJ: Ce face ea? Absolut. Nu e deloc sexy. Eu cred că a fi sexy vine din inima ta şi din felul în care te prezinţi.

SB: Ai văzut femei care sunt prea modeste ca să atragă atenţia în acest fel?

MJ: Da. Nu-mi plac femeile care spun mereu: „Trebuie să am unghiile lăcuite. Trebuie să am unghiile de la picioare făcute. Trebuie să-mi fac manichiura.” Detest chestiile astea. Îmi place când fetele sunt puţin băieţoase. Să se ia la trântă, să se caţere în copaci... Asta mi se pare mie sexy. Dar îmi place şi rafinamentul. Eleganţa e totul.

SB: Dacă o femeie se preumblă cu un decolteu adânc care arată.
.
MJ: Frank adoră asta. [Michael arată spre Frank Cascio, care stătea chiar în faţa lui. Au râs cu toţii.]

SB: Poate că un bărbat ar vrea să facă sex cu o astfel de femeie. Dar nu înseamnă că ar vrea să se şi îndrăgostească de ea.

MJ: Sigur că vrei să priveşti. Eu iubesc inocenţa şi îi spun asta lui Frank.

SB: Ai întâlnit femei care să aibă acea inocenţă, sau consideri că generaţia de azi promovează femeile care nu sunt inocente şi care nu sunt încurajate să-şi păstreze inocenţa?

MJ: Aş vrea să fie.

SB: Celebrităţile sunt o ţintă pentru persoane care vor să se casătorească din motive greşite – pentru avere, pentru nume. Dar nu poţi să-ţi dai seama, atunci când cineva are anumite interese?

MJ: Nu ai cum să ştii.

SB: Rabinii vechi spuneau că vorbele care vin din inimă penetrează inima. Că sinceritatea nu poate fi falsificată. Nu poţi să-ţi dai seama când cineva se preface?

MJ: E greu, pentru că femeile de astăzi se pricep foarte bine să se prefacă. Sunt atât de alunecoase... Uită-te în Biblie. Femeile i-au distrus pe cei mai puternici bărbaţi, cu ceea ce au între picioare. Samson – nimeni nu a reuşit să-i atingă părul, până când nu a făcut sex cu Dalila.

SB: Monica Lewinsky şi Clinton... toată lumea uită că ea l-a hărţuit, ceea ce nu-l scuză pe Clinton, dar şi ea are partea ei de vină.

MJ: Nu ţi-am spus? O femeie i-a făcut atâta rău acestui preşedinte. Până unde poate merge o femeie, ca să distrugă reputaţia unui preşedinte? Uite ce a provocat şi de aceea nu-mi place Barbara Walters, pentru că ea a pus paie pe foc. Ea a făcut vâlvă la televizor. A încercat să vină aici astăzi şi am refuzat.

***

MJ: Nu-mi plac cluburile. Am avut parte de ele destul când eram copil, de pe la şase ani. Îzbucneau bătăi, oamenii aruncau cu diverse, ţipau, sirenele poliţiei...tata avea grijă să nu luăm parte la aşa ceva – cântam şi plecam. Dar uneori se întâmpla să fim prinşi în nebunia aia. Doamna care ne anunta – „Urmează micuţii Jackson 5!” – era cea care mai devreme îşi scosese toate hainele. Şi-a aruncat chiloţii în public iar bărbaţii i-au apucat şi i-au dus la nas. Am văzut toate astea. Numele ei era Rose Marie şi avea nişte chestii pe sâni şi le-a dat la o parte şi a arătat tot. Iar când am făcut şaisprezece-şaptesprezece ani şi băieţii spuneau „Hai prin cluburi” eu le ziceam „Aţi înnebunit?” iar ei îmi răspundeau: „Nu, tu ai înnebunit? Acolo dăm de fete, de băutură.” Dar eu văzusem deja lucrurile acestea, de când eram un copilaş. Acum vreau să fac parte din lumea şi din viaţa pe care nu le-am avut. Dacă vrei sa mă distrez, du-mă la Disneyland, du-mă acolo unde e magie.


...  

12 comentarii:

  1. uuuuu.......... ce frumos.... nu am cuvinte sa exprim ce simt de fiecre data cand citesc raspunsurile lui Michael in aceasta carte. Pana la urma bietul Rabi a facut o treaba buna cu aceasta carte.Pentru cine a apucat sa-i cunoasca "metehnele"lui MIchael, cu siguranta gaseste explicatie si intelegere in felul in care Michael doreste si intelege sa-si traiasca viata, dar pentru cine nu-l cunoaste sau trateaza cu superficialitate, evident ca pare ciudat sau de neinteles.Dar iata ca mare parte din aceste"ciudatenii" ale lui Michael le poti descifra in paginile acestei carti pe care tu Mihai ai facut un mare efort sa ne-o expui dar stiu sigur ca ai facut-o cu mare drag.Sigur ca este de neinteles ca un adolescent sau mai tarziu , un barbat sa nu-i placa cluburile, sa nu-i placa chestiile care se fac in cluburi sau in alte locuri mai deochiate, asa zisele locuri de dezmat,pardon distractii am vrut sa zic....Daca el , Michael a avut parte sa vada toate aceste "minunatii'cand era copil si nu le percepea cu o "minte sexuala" ci cu mintea copilului care stia ca nu este "bine si corect",o perceptia a copilului cu o minte tulburator de sincera si inocenta.Respingerea acestor locuri si a fandoselilor Hollywoodului este consecinta a modului de perceptie a lucrurilor din vremea copilariei....asta poate fi impactul asupra copilului care face lucruri pentru oameni mari...vedeti ce spune... el vrea sa faca acele lucruri de care nu a avut parte atunci cand a fost timpul lor...Michael este omul care toata viata si-a cautat copilaria pierduta, copilaria de care nu a avut parte,iar lumea ingusta la minte nu a putut intelege aceasta cautare vesnica a lui Michael.
    Cat priveste femeile.....Michael e un scump... greu pt el ca nu e facut sa stea locului, greu si pentru cine s-a apropiat de el ca evident il vroia doar pentru ea.....asta este un subiect sensibil, nu prea este de discutat ci doar sa iei lucrurile asa cum sunt.
    Dar Michael este baiat destep si-a asumat ceea ce este si parerea mea este ca singura iubita care a avut-o, si de care nu a dorit sa se desparta niciodata fiindu-i fidel pana la sfarsit, a fost muzica... ea a fost cea care i-a stat alaturi si la bine si la rau si cred ca numai pe ea a vrut-o.
    zuza

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. super comentariu, sunt de acord cu tine
      !!!

      Ștergere
    2. sunt de acord cu tine Michel Jackson a fost si inca mai este Regele Muzicii Pop, si sindura iubire a lui a fost muzica care a ramas in el pe vecie oriunde ar fi ajuns el dupa tragica moarte!!!El a ramas o legenda pentru intreaga lume!O legenda care nu va fi inlocuita de nimeni altcineva!!

      Ștergere
  2. Wow...desi cred ca se stie pana la aceasta data, ca eu chiar nu sunt o fana a "madonnei", trebuie sa recunosc ca dezvaluirile lui Michael, m-au lasat fara cuvinte, cu toate ca nu ma surprinde :))

    Insa, din acest interviu, reiese ca el s-a insurat cu Lisa Marie, fiindca era constient ca nu o intereseaza nici banii, nici numele...cand stim prea bine, ca Michael, chiar avea sentimente pentru ea, chestia cu alte interese era valabila pentru partea adversa...a duduii Lisa :D

    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  3. As dori si eu cartea michael jackson un simplu tribut.Adresa mea de mail este todoroanacatalina@yahoo.com daca se poate contacteaza-ma acolo.Iti multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  4. CURAJ

    "Este curios ce necesita curaj şi ce nu. Când pasesc pe scena, in fata a mii de oameni, nu simt deloc că fac un act de curaj.
    Necesita mult mai mult curaj sa-ti exprimi sentimentele adevărate fata de o persoană. Când mă gândesc la curaj, ma gandesc la cel al Leului Fricos din Vrăjitorul din Oz. Intotdeauna fugea din calea pericolului. Plangea adesea şi tremura de frică. Dar el stia la fel de bine sa-si imparta adevaratele sentimente de dragoste celor pe care ii iubea, chiar dacă nu întotdeauna acele sentimente ii erau impartasite.
    Asta inseamna curajul adevarat, curajul de a fi intim! Exprimarea sentimentelor, nu este acelaşi lucru cu acela de a ti le impartasi in fata altcuiva - aceasta presupunand acceptare si onestitate in inima ta, chiar daca nu ti se va raspunde pe masura.
    Când ai curajul de a fi intim, stii cine esti, si esti dispus să lasi si pe ceilalti sa vada asta. Este groaznic, pentru ca te simti atat de vulnerabil, atât de expus respingerii!
    Insa fără auto-acceptare, alt tip de curaj, ca cel al eroilor ce joaca în filme, pare a fi lipsit de continut.
    În ciuda riscurilor, curajul de a fi onest şi intim deschide calea către autocunoasterea de sine. Aceasta oferă ceea ce dorim cu toţii, promisiunea iubirii."
    M.J.J.- Dancing the Dream

    Michael a crezut in casatorie ca fiind un lucru minunat, daca este spre binele celor doi. A crezut cu tarie in dragoste, ca fiind un sentiment curat, profund, prin care chiar el insusi trecuse. A crezut in relatia de prietenie. Provenind dintr-o familie numeroasa, si-ar fi dorit o familie mare, cu multi copii.
    "In imaginatia mea, atunci cand ma gandesc sa am o familie mare, imi inchipui ca voi avea treisprezece copii"
    Au fost femei care l-au adorat, au fost femei care l-au iubit. Au fost femei stiute care l-au tradat, dar si atatea femei nestiute care poate i-ar fi oferit frumusetea acelei iubiri pure, inocente, neconditionate, pe care si-o dorea.
    Dar singura, misterioasa "Lady in his life", care i-a oferit cu adevarat clipa de nemurire pe care o merita, a fost muzica sa.
    Dorina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dorina, eu cred ca cel mai mult a iubit-o pe Diana (Ross).
      Te,...va astept in Herastrau sa-l comemoram pe rege!..
      Va salut si va iubesc pe toti!
      Zoly din Pantelimon

      Mihai, felicitari pentru ceea ce faci aici! Esti cel mai tare, frate!!

      Ștergere
  5. Mai Zoly, nu-mi vine sa cred.!..Eu…eu chiar am crezut ca te-ai ratacit prin munti, cu iubitica ta, pe la vreo cabana nestiuta de nimeni, uitand de voi, dar si de restul lumii!
    Imi era dor de spiritul tau vesel, sugubat, de felul in care stii sa plasezi cate o gluma irezistibila, “sub centura”! :)
    Asa cum imi este dor si ma gandesc in fiecare clipa la voi toti, dragi prieteni, voi, cei de aici, de acasa.
    As vrea sa avem aceasta deosebita ocazie de a ne intalni. De a multumi fiecaruia in parte. Pentru dragostea impartasita lui Michael. Pentru adancul respect si admiratie ce razbat din cuvintele magice adresate lui si celor care doresc sa-i inteleaga personalitatea. Pentru lumina si energia pozitiva pe care ati lasat-o in acest loc. Voi sunteti cei care m-ati facut sa-l inteleg “si mai mult” pe Michael, dragostea voastra pentru el atingandu-mi de fiecare data si irevocabil, inima.
    Iti multumesc, Zoly si multumesc Scorpya! Doresc si eu atat de mult sa ne intalnim in Herastrau, sa ascultam impreuna muzica lui Michael, sa ne tinem de mana pentru a-i simti incomensurabila forta a iubirii, sa ne impartasim impresiile, dar mai ales sa-l ascultam pe Mihai, cum ne vorbeste el atat de frumos despre toate cele…
    Din toata inima,
    Dorina

    RăspundețiȘtergere
  6. Dorina ...eu deja am state vechi in Herastrau ...o o postare anterioara, chiar am intrebat cine mi se alatura anul asta ...nu ratez eu asemenea eveniment si ma bucur sa vad ca si Zoly va fi pe-acolo ... cred ca ar fi prima oara cand ne-am intalni ...
    Zuza, Violeta, Cerasela si Co....un semn de viata ceva ?

    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  7. Recursul la inocenta a fost pentru Michael cheia succesuli in viata. Dragostea primita de adulti pe cand era copil si stingerea ei pe cand a devenit adolescent l-au facut dependent de inocenta. Ambitia lui nu era una a soldatului ce marsaluieste insetat luni de zile pana da de o cetate pe care sa o cucereasca. Ambitia lui era aceea de a fi rege si a face cetatea sa vina singura la el. Sa ne gandim la momentele cand eram mici: ambitiile noastre erau sa ne invingem rivalul de la scoala sau de pe strada. Pentru micul Michael rivalul era doar timpul. Deveniti adulti vrem apoi sa cucerim o femeie frumoasa in acelasi fel in care am vrut sa ne invingem rivalul. Devenit adult, Michael isi cucerea dragostea intorcandu-se la copilarie. Din acest motiv Michael nu a iubit niciodata o femeie asa cum un barbat normal, crescut normal o face. Michael nu a fost si nu ar fi putut niciodata fi un Romeo, un Tristan sau un Werther. Gelozia pe Diana Ross a fost o gelozie pe o mama mai curand decat o gelozie pe iubita. Asta e si unul dintre motivele pentru care Lisa-Marie ii reprosa "Nu sunt o mobila!" Relatia cu femeile frumoase a fost una de concurenta. Spunea ca nu-i plac femeile simandicoase si excesiv de cochete, el cochetul maxim :)

    Mi se pare foarte amuzanta aceasta intamplare cu Madonna. Ca o prostituata de lux, incercarea ei de seductie s-a lovit de ignorare din partea lui Michael ceea ce trebuie sa-i fi produs o mare frustrare. Dominatia lui Michael nu s-a rezumat in arata "cat de lunga o are", cat de destept este, cat de succes are, asa cum face un barbat normal in fata unei femei ca Madonna. La fel ca si in cazul copilului Michael, pentru adultul Michael asta e un punct depasit. Dominatia lui asupra sexului opus se manifesta in innocenta. Cati barbati nu o fi cucerit Madonna cu gesturi gen streap-tease sau de simulare a masturbarii insa i-a trantit-o Michael intr-un mod umilitor. Imaginati-va ca i-ati da urmatoarea replica unor astfel de avansuri languroase venite din partea unei femei frumoase, neobijnuita cu reuzul: "stii esti cam paroasa pentru mine, mie imi plac femeile mai delicate" =)).

    E bine ca si barbatii normali sa nu se lase patimii unei astfel de seductii dar, barbatii stiu din experienta, este foarte greu. Dar asta e normalitatea. Fie ca o face din lacomie, fie din necesitate bilogica, aceasta slabiciune masculina in fata farmecelor malitioase ale unei femei este parte din instinctul de supravietuire al speciei. Slabiciunea individuala masculina devine forta de dominatie a speciei in general.

    RăspundețiȘtergere

AVERTISMENT!

Orice comentariu care contine limbaj jignitor la adresa autorilor blogului, a cititorilor sau a comentatorilor sai, va fi expediat in Zona Fantoma, sa-l caute pe Generalul Zod :)