duminică, 1 aprilie 2012

You Were There

...




În 13 noiembrie 1989, legendarului entertainer Sammy Davis Jr, i s-a organizat la Shrine Auditorium din Los Angeles, un eveniment special, pentru a-i aniversa cei 60 de ani de carieră. Cu această ocazie, vedete precum Ella Fitzgerald, Whitney Houston, Jerry Lewis, Frank Sinatra, Dean Martin, Stevie Wonder, Michael Jackson, Shirley MacLaine, Liza Minelli, Gregory Peck, Eddie Murphy, Clint Eastwood, Goldie Hawn şi multe alte personalităţi importante din show business, l-au celebrat pe artist, cu onorurile binemeritate.

Michael a decis să interpreteze un cântec compus special pentru Sammy Davis Jr şi pentru această ocazie. Intitulat You Were There, cântecul a fost compus în colaborare cu textierul Alan ’Buz’ Kohan şi, atât prin mesajul transmis, cât şi prin interpretarea unică, plină de sensibilitate, a lui Michael Jackson, a reprezentat un tribut emoţionant, care a impresionat atât pe sărbătorit, cât şi întreaga audienţă.

Sammy Davis Jr, născut în 1925 în New York City, a fost un artist care s-a urcat pe marea scenă a lumii de mic copil (de la 4 ani) şi a avut de înfruntat nu numai jungla rapace a showbizului, ci şi prejudecăţile de tot felul şi în special rasiale ale vremii. Sammy Davis Jr a fost primul artist de culoare, care a făcut o breşă în barierele rasiale, până atunci considerate de nepătruns, din SUA, şi în mare parte din viaţa lui, artistul a avut de înfruntat multe situaţii care implicau discriminarea.

Sammy Davis Jr a fost, nu numai un mare artist, un entertainer de excepţie, cât şi un deschizător de drumuri, un luptător şi un om care şi-a revendicat, demn, drepturile de cetăţean al unei Americi care făcea diferenţe grosolane, pe criterii rasiale, între copiii săi. Despre asta vorbeşte Michael Jackson în cântecul său-tribut, pentru Sammy Davis Jr. Şi, acesta a fost – alături de interpretarea de excepţie a celui care deja era revelaţia tânără a Americii şi a lumii întregi – motivul pentru care publicul a ascultat fiecare cuvânt şi a reacţionat la fiecare cuvânt, din acest cântec.

Erai acolo, înainte să venim noi,
ai luat durerea şi ruşinea.
Ei au construit zidurile care ţi-au blocat drumul,
tu le-ai doborât,
tu ai fost eroul zilei.
Nu era drept, nu era corect;
le-ai arătat tuturor,
i-ai făcut să le pese –
Da! ai fost acolo, şi datorită ţie
există acum o uşă prin care pătrundem cu toţii
iar noi suntem aici, pentru ca toată lumea să ne vadă
şi să fim cât putem noi, de buni
da, eu sunt aici...
pentru că TU ai fost acolo...






Ca afro-american, Sammy Davis Jr a fost, de-a lungul vieţii sale, o victimă a rasismului; şi a sprijinit cu toată puterea cauzele privind drepturile civile. Gândiţi-vă că, la ora când se năştea Elvis Presley 1935), Sammy Davis Jr era deja profesionist pe scenă, iar în 1954 – când Elvis se lansa datorită patronului unei case de discuri care iubea muzica „neagră” dar nu i se permitea să o difuzeze şi căuta un artist alb care să o poată interpreta – Sammy Davis Jr era deja veteran in showbiz şi se lupta cu balaurul segregaţionist. Iar în 1958, când se năştea Michael, Sammy Davis Jr era deja pe metereze şi îşi croia cu îndârjire drum, pentru el şi pentru cei care urmau să vină, pe scenă. La asta se referă You were there, before we came...

Astăzi, aceste cuvinte sunt mult mai încărcate de semnificaţie, ştiind că, la numai câteva luni după ce Michael a interpretat, pentru prima şi singura dată, You Were There, Sammy Davis Jr a plecat dintre noi.

Dar, cu puţin timp înainte de tributul lui Michael de la Shrine Auditorium LA, Sammy Davis Jr a arătat, într-unul din spectacolele sale (“Frank, Liza & Sammy: The Ultimate Event”, 1989), în stilul său, inconfundabil, savuros şi de neuitat, ce simte pentru Michael Jackson; a ţinut să împărtăşească publicului, respectul şi admiraţia pentru cel pe care l-a considerat mereu ca pe un fiu.





Una dintre faimoasele maxime care ne-au rămas de la Sammy Davis Jr spune: „Tot ceea ce face Michael Jackson pe scenă e absolut corect.” Poziţia pe care o adoptă Michael la finalul tributului său, şi pe care o imită, cu umor, Sammy Davis Jr în showul propriu – faimoasa semnătură a Regelui Pop, nu e doar o poză făcută pentru efect, nu e doar un final ales la întâmplare, nici vorbă. Cred că de-acum ştim că la Michael nimic nu era întâmplător, nimic nu era forţat sau pus fără să aibă un sens anume; dimpotrivă, totul era pregătit cu grijă până în cele mai mici detalii. Şi Sammy Davis Jr avea dreptate. Totul, la Michael, era corect. Pe ultimul vers, „...because you were there”, vocea delicată şi plină de emoţie se gâtuie brusc, Michael se încruntă, îşi încleştează maxilarele, adoptă figura de „băiat rău” şi cu o mână se apucă de pantaloni, iar cealaltă o ridică drept, deasupra capului, cu palma deschisă. Luminile de pe scenă se sting, dar la o privire atentă se observă că imediat o strânge în pumn şi apoi ridică, fără grabă dar hotărât, două degete în semnul victoriei. Această mişcare, pe finalul cântecului, cuprinde în ea, de fapt, esenţa mesajului. Şi eu parcă abia acum am înţeles semnificaţia acestui gest, atât de mult discutat, controversat şi care a intrigat, al lui Michael Jackson: e felul lui, artistic şi încriptat, de a riposta faţă de umilinţele pe care predecesorii lui, el însuşi, generaţia lui, le-au îndurat din cauza prejudecăţilor rasiste. E revolta lui de artist care a trebuit continue lupta cu sistemul segregaţionist, la zeci de ani după ce o începuse Sammy Davis Jr. E strigătul mut, dar nu mai puţin răspicat, că discriminarea trebuie să înceteze. Şi mă gândesc că a fost întrebat de atâţia, de ce face gestul acesta, fără ca vreunul dintre ei să primească un răspuns. Acum mi se pare logic. Răspunsul era logic, firesc şi clar, dar trebuia să-l vedem singuri, nu să ni se explice. Şi pentru că, oricum ar fi fost, o explicaţie i-ar fi ştirbit din însemnătate. Cunoscându-l pe Michael, sunt convins că s-a amuzat să vadă cum un gest al lui năştea controverse. La fel cum s-a întâmplat cu mănuşa singură, degetele înfăşurate cu plasturi, şosetele de un alb strălucitor, mănuşa din Black or White şi amai departe. Toate aveau o poveste şi o semnificaţie. Unele le-am aflat mai târziu. Altele, rămâne să le descoperim. Asta aşa, ca să nu uităm că Michael Jackson ne mai dă, încă, exerciţii isteţe de rezolvat.

Revenind la finalul You Were There, semnul victoriei făcut pe întuneric poate să însemne faptul că Michael era perfect conştient că tot ceea ce obţinuse Sammy Davis Jr (de care era perfect conştient şi profund recunoscător) era doar o parte din ceea ce trebuia câştigat, iar lui şi generaţiei lui le revenea rolul de a merge mai departe pe acest front nedrept. Sammy Davis Jr obţinuse victorii importante, dar războiul era încă departe de a fi fost încheiat. Iar Michael Jackson ştia asta. La fel de bine cum ştia că, într-un fel, trebuia să preia ştafeta de la Sammy Davis Jr şi de la alţi predecesori precum Jackie Wilson, James Brown, Smokey Robinson. La fel cum Sammy Davis Jr ştia că „Tot ceea ce face Michael Jackson pe scenă e absolut corect.”

...

49 de comentarii:

  1. O interpretare de exceptie!...Un comentariu de exceptie!
    "You were there" ...aceasta melodie...aceasta interpretare ma copleseste... de fiecare data cand o ascult...ma copleseste...
    Respiratia mi se opreste la fiecare cuvant rostit distinct, apasat, pentru a reda importanta ideii, a mesajului...
    Cu o mimica a fetei si a gesturilor de neegalat, cu o gravitate a vocii ce te lasa fara cuvinte, Michael subliniaza importanta infruntarii prejudecatilor vremii de catre artistul omagiat, in a deschide noi cai de acces catre lumea showbizului.
    Sammy Davis Jr. este de-a dreptul impresionat, miscat, inmarmurit.
    Pur si simplu, nu poate crede ca interpretarea de exceptie, fara egal, a lui Michael, a cuprins printr-o maiestrie de invidiat, in cateva cuvinte, intreaga-i viata de artist, o viata marcata de lupta acerba impotriva discriminarii rasiale... Dar si de-o importanta covarsitoare in a deschide tinerei generatii de catareti afro-americani, drumul realizarii artistice.

    "......Da! ai fost acolo, şi datorită ţie
    există acum o uşă prin care pătrundem cu toţii....."
    ....da, noi suntem aici...eu sunt aici...
    pentru că TU ai fost acolo... "

    O interpretare de exceptie, realizata de un artist de exceptie in onoarea altui artist de exceptie...
    O asemenea interpretare trebuia sa ramana unicat! Si, prin singularitate si valoare, asa a si ramas!

    Dorina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Dorina. Michael a declarat ca a compus "You Were There" pentru acest eveniment si ca niciodata nu il va mai interpreta... S-a tinut de cuvant. Dar mesajul a ramas. E inca valabil, dupa aproape un sfert de veac.

      Ștergere
  2. DA...Incep prin a-ti MULTUMI pentru postare!Este ultrasemnificativa interpretarea,iar respectul aratat lui Sammy Davis jr. de catre Michael este urias.Gesturile lui Michael nu trebuie neaparat explicate-trebuie doar sa fim atenti la versurile,cu care formeaza un tot.Intelesul lor este de o mare claritate.A fost intotdeauna constient ca are de continuat o lupta acerba pentru recunoasterea valorii rasei sale si a facut-o cu indarjire si demnitate.Ar trebui cu totii sa luptam pentru eliminarea discriminarii-in general-si pentru recunoasterea valorii umane-in special.Mare parte din creatia lui Michael-daca nu chiar toata- atrage atentia asupra acestor fapte...
    Sammy Davis jr a fost in Romania(marturisesc-spre rusinea mea-ca nu mai stiu daca la unul dintre Cerbi-sau doar in turneu)-imi amintesc ,desi eram mica,ca a fost intampinat si ascultat cu caldura, respectul si admiratia cuvenite unui mare artist ,de talia sa.MULTUMESC inca odata pentru postare.Mihaela

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi plac foarte mult astfel de clipuri, mai putin cunoscute si regizate, astfel de aparitii ale lui Michael, poate si pentru ca in aceste ipostaze il simt mai aproape, il percep mult mai bine si ....savurez fiecare gest, nota muzicala, miscare...Ii vad fiecare emotie si suras si mai ales privirea care spune totul...

    Cat despre aprecierea lui Sammy, se inscrie intre toate celelalte asemenea cu un plus pentru modul in care a fost exprimata.

    Ca o concluzie: pur si simplu MI-NU-NAT!

    RăspundețiȘtergere
  4. ...si mai adaug un linck, pentru ca mi s-a parut printre putinele articole de bun simt de prin tabloidele romanesti, desi titlul nu e prea grozav
    http://www.cancan.ro/actualitate/international/megastarul-a-lasat-o-avere-impresionanta-demna-de-un-geniu-al-afacerilor-tot-ce-atingea-michael-se-transforma-in-aur-214427.html
    Nadia

    RăspundețiȘtergere
  5. Prestigioasa revista muzicala britanica NME (New Musical Express) invita consumatorii de muzica la un amplu sondaj de opinii intitulat “Vote For The Ultimate NME Icon“.

    Parte a aniversarii a 60 de ani prestigiosului institute britanic de muzica, 60 de artisti internationali au fost propusi de NME pentru un poll in urma caruia va fi desemnat cel mai emblematic artist al ultimilor 60 de ani.

    Pe pozitia 43, NME l-a desemnat pe Michael Jackson ca posibil castigator al titlului The Ultimate NME Icon. Daca considerati ca Michael Jackson merita sa castige aceasta distinctie puteti sa-l votati pe site-ul NME.

    Votati Michael Jackson - The Ultimate NME Icon AICI:
    http://www.nme.com/ultimateicon

    Daniela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim,Daniela, pentru link.
      VOTAT!

      Daniela, intr-unul din comentariile tale ai spus ca ai avea posibilitatea de a transmite inregistrarile rabinului in format word... Poate, odata cand iti faci timp!?...As fi dorit sa-l traduc.

      Multumesc,
      Dorina

      Ștergere
    2. am sa incep sa transmit pe bucati intreaga carte

      daniela

      Ștergere
  6. Multumim pentru prezentarea deosebita a melodiei „You Were There” . Am ascultat-o si eu de multe ori , si m-a impresionat .

    Doi titani ai showbizului american isi arata maiestria talentului lor in doua momente de exceptie.
    M-au emotionat dragostea si admiratia cu care vorbeste Sammy Davis Jr. despre Michael.

    Cat respect la ,, profesor ’’ incat sa isi doreasca sa imite cu atata maiestrie ,, elevul ’’ , intr-un asemenea spectacol!
    Am ascultat de multe ori interpretarea lui Michael si m-a infiorat. Mai ales mesajul melodiei.
    Cat de mult transmite Michael, prin cateva cuvinte simple!
    Ca artist, si nu numai ca artist, trebuie sa excelezi pentru a-ti duce maiestria si arta la cote cat mai inalte. Trebuie efort, munca, seriozitate, nonconformism, daruire.
    Dar mai trebuie si altceva , trebuie sa faci in asa fel, incat sa lupti cu toate fortele specifice in primul rand talentului tau, pentru a deschide calea afirmarii tinerei generatii. Asa cum au facut-o cei doi mari artisti prin faptul ca au militat impotriva practicilor rasiste, dar si a altor practici neloaiale din industria showbizului.

    Calea pe care trebuie sa o strabati este grea si plina de momente dificile, dureroase, cu multe piedici. Dar scopul si realizarile merita tot efortul.

    RăspundețiȘtergere
  7. Atât Sammy Davis Jr. cat şi Michael Jackson, familiile lor, au stiut ce inseamna durerea de a nu fi acceptati în lumea reală. Amandoi si-au folosit capacitatile artistice pentru a sparge barierele rasiale. Ambii barbati au fost admirati, adorati, iubiti pana dupa moarte de către fanii lor. Amandoi au suferit de o singurătate chinuitoare departe de munca lor.

    Indiferent de afilierea politică, cu cine s-au căsătorit sau cu cine au socializat, amandoi artistii au ştiut întotdeauna că vor găsi mult mai multa acceptare si iubire în comunitatea de negrii.
    Ei au venit din comunitatea de negrii, dar apartin intregii lumi.

    In America, ca de altfel în multe alte tari, este o provocare sa fi un copil star de succes, asa cum au fost cei doi artisti. Este o provocare apoi sa devi un adult cu un la fel de mare succes si sa te mentii la acelas nivel pentru a-ti implini cariera de divertisment. Este chiar mai dificil atunci cand este vorba de un geniu sensibil, creativ, care tocmai se întâmplă a fi un barbat negru care prezintă arta ta.

    As putea spune ca sunt recunoscătoare pentru ca m-am putut bucura de talentul lor, de geniul lor daruit intregii lumi. Sunt recunoscătoare pentru momentul în care au fost pe această planetă si pentru ca am avut posibilitatea de a trai in epoca lor.
    Epoca celor doi mari artisti .. Sammy Davis, Jr. şi omul care va fi pentru totdeauna cunoscut ca cel mai mare entertainer al tuturor timpurilor, Michael Jackson.

    AMaria

    RăspundețiȘtergere
  8. Mihai, multumim pentru postarile tale minunate.
    Cel putin aceasta este impresionanta!

    Cate lucruri interesante si importante (despre unele chiar nu stiam prea mare lucru!) aflam citind articolele si comentariile de pe acest blog.
    Revin la cei doi artisti si spun ca ei s-au apreciat si respectat reciproc, iar Michael a avut foarte mult de invatat din arta miscarii a lui Sammy Davis Jr.

    Sammy Davis Jr. si Michael Jackson, muzica si dansul vostru, acest minunat Dar Legendar, va continua sa ramana in inimile noastre mult timp de acum inainte!

    Si va multumim pentru asta,
    Angelica

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc, Mihai, pentru o alta postare minunata! Ai scris atat de frumos si atotcuprinzator in legatura cu menirea in lume a celor doi monstrii sacrii incat aproape nu stiu ce as mai putea adauga. Sammy si MICHAEL au trebuit sa razbata prin barierele impuse de o America care se vrea toleranta, dar care nu era si inca nu este nici pe departe asa. Exista atat de multe prejudecati acolo in legatura cu rasele incat trebuie sa fii extrem de abil ca sa penetrezi bariera aceea rasiala. Iar Sammy si MICHAEL au stiut cum sa faca. Prin super-talentul si daruirea lor au ajuns atat de cunoscuti si iubiti pe tot mapamondul. Ce sa mai spun de MICHAEL care e cel mai mare si mai iubit artist al tuturor timpurilor, EL e UNICUL MEGASTAR, cuvantul MEGASTAR fiind inventat pentru a-l definii pe EL, EL - MICHAEL JACKSON - CEL MAI MARE ARTIST CARE L-A AVUT OMENIREA! MICHAEL a demonstrat ca o persoana de culoare nu e cu nimic mai prejos decat un alb, devenind "CEL MAI IUBIT DINTRE PAMANTENI". Dar MICHAEL a fost mereu profund recunoscator predecesorilor sai care s-au luptat cu prejudecatile, cum a fost Sammy Davis Jr., Jackie Willson, Chuck Berry, James Brown si altii si chiar a invatat mult de la ei. MICHAEL l-a admirat mult si pe Martin Luther King si a incercat sa-i duca mai departe idealurile. Chiar a scris o poezie I Have This Dream probabil gandindu-se la discursul lui Martin Luther King "I Have A Dream".
    ........................................
    let's put Gods love on display
    angel of love come my way
    it really up to you and me
    one world together in harmony

    in my dream I see heaven
    and the face of the one perfect being
    I see people turning into angels
    and God giving them their wings

    I have this dream
    this I believe
    the world's a place
    for all humanity

    if we could take love
    to it's highest level
    more than the world has ever seen
    I have this dream

    Revenind la momentul descris in postare, da, MICHAEL a interpretat acea frumoasa melodie, scrisa special pentru Sammy, cu atat de multa daruire ca, ascultandu-l, te infiori! Nu pot sa nu plang ori de acte ori o ascult si mai ales cand il vad pe MICHAEL atat de expresiv. E foarte impresionant si faptul ca interpretarea acelui cantec a ramas unica, nemaiinterpretandu-l cu nici o alta ocazie. Pe buna dreptate ca Sammy era atat de miscat ascultand acel magic cantec.
    Cat despre pozitia lui MICHAEL de la final, acea mult-cntroversata pozitie a sa, era, asa cum spui si tu, Mihai, DE LOC INTAMPLATOARE, TOT ceea ce facea MICHAEL era CORECT si DELOC INTAMPLATOR. Eu, personal, cred ca acea pozitie, ma rog, acea miscare, avea mai multe semnificatii. Dupa cum am observat, MICHAEL a facut-o incepand cu turneul Victory, cand incepuse si MICHAELMANIA. Defapt MICHAELMANIA incepuse cam cu turneul Destiny, dar a crescut in intensitate odata cu maturizarea lui MICHAEL, si aici ma refer la faptul ca devenea din ce in ce mai sexy! Fanele erau innebunie dupa el, plangeau si lesinau la concertele Victory asa cum aveau sa faca si in turneele ulterioare. Cred ca MICHAEL a facut acea miscare si pentru a-si multumi fanele, dar si poate pentru ca vroia sa arate ca nu-i pasa de ceea ce lumea spunea si va mai spune despre el. Dar la urma urmei era si, pur si simplu, o miscare de dans, asa cum el a declarat de mai multe ori. In fine, asa cum spuneai in postare, semnificatia acelei miscari trebuie sa o gasim noi. MICHAEL nu ne-a dat prea multe explicatii chiar pentru a ne lasa pe noi sa gasim semnificatia. Cert este ca tot ceea ce a facut MICHAEL era ABSOLUT CORECT, asa cu si Sammy spunea. Iar cum Al Sharpton spunea foarte bine, ca nu a fost nimic ciudat in legatura cu MICAHEL, ci au fost ciudate situatiile cu care s-a confruntat.

    Marinela

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce s-o mai dam pe dupa visin-gestul inseamna,,IA D-AICI!!!"sau,,IA-O P-ASTA!!!" si a spus-o cu subiect si predicat si in BLACK OR WHITE- ,,EAT THIS!!!"Este dedicat tuturor mintilor intunecate din media si ingradirii libertatilor umane-din toata lumea,dar parca niciodata nu a fost mai clar mesajul,ca in acel moment...Si mai spune ceva,,LUPTAM SI INVINGEM!!!"Ii putem multumi intotdauna lui Michael Jackson pentru talentul si daruirea sa puse in slujba umanitatii!El va ramane peste timp,un simbol ce poate fi folosit ca exemplu de erou al iubirii si a luptei antidiscriminare al daruirii personale pentru salvarea oamenilor. Daniel

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte bine spus, Daniel! Ai spus-o asa cum eu doream sa o spun dar nu am prea indraznit! Si, oooo, daaaa, MICHAEL va ramane peste timp UN EROU!! UN EROU al iubirii si al luptei pentru bine si frumos in lume! EL reprezinta insasi IUBIREA! Omenirea nu va mai avea unul ca MICHAEL JACKSON niciodata!

      Marinela

      Ștergere
    2. Cred ca nu mai imi place de Michael Jackson.
      Daca asta insemna gestul lui...
      Dar ce...el trebuia sa cante pentru presa si pentru minti intunecate?
      La spectacole erau fanii si cred ca nu este frumos din partea lui sa le transmita fanilor asa ceva.
      Eu nu am fost fan,dar imi placea tare mult de el
      Acum simt o mare dezamagire
      Nu m-am gandit niciodata ca asta insemna gestul lui.
      Urat...Foarte urat...fanii l-au iubit asa de mult
      Nu meritau asa ceva

      Si sa stiti doamna Mihaela ca Sammy Davis jr nu a fost niciodata,niciodata in Romania.
      L-am intrebat pe tatal meu care e ca o enciclopedie fiindca el iubeste la nebunie muzica si a bufnit in ras si m-a intrebat cine m-a pacalit

      Of
      Ce rau imi pare ca Michael Jackson m-a dezamagit asa de rau
      Poate ca totusi va inselati ...

      Alex

      Ștergere
    3. Puiule drag,se vede ca esti mic(sau mica) si nu intelegi mare lucru din ce vezi,dar cu trecerea timpului,sigur vei intelege totul mai bine...Cand ai sa fii tu mai mare,incearca sa te uiti cu atentie la serialul RADACINI.Cu toate ca e romantat,vei vedea acolo multe aspecte de viata,care te pot pune pe ganduri...Intreaba-ti tatal ce stie despre KKK(in mod special am scris asa-ca sa-ti trezeasca intrebari)si despre discriminare rasiala-in general-dupa asta iti vei schimba parerea-sigur-si-l vei intelege,iubi si respecta mai mult pe Michael Jackson si pe cei ce lupta-cu mijloacele lor-pentru libertate si egalitate rasiala...Succes!

      Ștergere
  11. Din păcate, lumea este încă rasistă, pe ici-pe colea, în părţile esenţiale iar America a pus mereu bomboana pe colivă în privinţa asta. Şi Michael a simţit-o pe pielea lui, din plin. Pentru că rasismul a fost motorul care a declanşat, întreţinut şi amplificat cele două nenorocite de scandaluri cu tentă sexuală, în care l-au târât cu forţa şi din care a ieşit învingător, e drept, dar cu ce preţ... Sufletul lui a fost lovit cu bestialitate şi cel mai rău e să loveşti astfel, un om nevinovat. Afro-americanii, mai ales cei din showbiz, nu au avut niciodata drepturi egale cu cei caucazieni. Să nu ne lăsăm păcăliţi de „succesul” unora ca Beyonce, Jay-Z, Oprah, Will Smith ş.a., care ni se flutură pe sub nas cu o insistenţă enervantă. Toţi ăştia nu sunt decât nişte marionete, de care se folosesc rasiştii cu influenţă din showbiz şi politică, cei care ţin în mâini frâiele manipulării opiniei publice şi robinetul promovărilor – „şorţuleţele vesele”, cei care controlează tot, ştiu tot şi nu le scapă nimic. Cat despre KKK, legătura lor intimă cu „şorţuleţele vesele” este cunoscută, nu numai prin ideologia lor idioată („supremaţia rasei albe”) cât şi prin activităţi. Părinţii masoneriei sunt în acelaşi timp părinţii SUA şi ai KKK. Albert Pike, unul dintre ei, autorul lucrării „Dogmă şi ritual”, în care îl preamăreşte pe Lucifer, era „şorţuleţ” de grad 33 (cel mai înalt grad în masonerie), fondator al Ritului Scoţian Antic şi Acceptat (una dintre lojile tâmpiţeilor cu şorţuleţe), deţinând funcţia de Mare Comandor al Francmasoneriei Americane din anul 1859 şi până când a întins copita către stăpânul lui Lucifer, în 1891. În 1869, Albert Pike era unul din liderii de seamă ai Cavalerilor Ku Klux Klan (KKK). Aşadar, toate acestea s-au întâmplat şi se întâmplă în „Ţara Făgăduinţei”, America. De ce ne mai mirăm, atunci, că ea, America, e atât de rasistă? De ce ne mai mirăm că artiştii ei – adevăraţii ei artişti, ca Michael Jackson, Sammy Davis Jr, James Brown, nu ăia pe care i-am enumerat mai la deal – s-au simţit mereu nedreptăţiţi? De ce ne mai mirăm că au luptat pentru egalitatea în şanse? Şi de ce să ne acoperim ochii, ca demoazelele de pension, când Michael sau Sammy fac anumite gesturi?... Nu am auzit vreun fan să fi fost deranjat de asta. Dimpotrivă, chiar şi fără să cunoască exact semnificaţia, au înţeles şi au simţit. Iar în 2005 au făcut lobby în faţa tribunalului pentru Michael, zi şi noapte, până când a fost anunţat verdictul: NEVINOVAT la toate cele 14 capete de acuzare. Asta e tot ce contează.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am crezut intotdeauna,ca motivele pentru care Michael Jackson a fost implicat in oribilele scandaluri ca si ridicolele acuzatii aduse,au avut substraturi mult mai adanci...Calauzit de mintea-i luminata,a dat de niste lucruri profunde,ce priveau intreaga omenire si pe care a incercat sa le faca publice,cum a putut el mai bine-si chiar s-a straduit mult pentru asta-Erth Song si Cry sunt doar doua aspecte-spune chiar ,,nu pot sa fac asta singur!"-ca un strigat de ajutor...Privit cu atentie, sfarsitul filmului This Is It ne arata asta-spune ca mai avem 3 ani sa rezolvam niste lucruri importante,ca pentru omenire sa nu fie prea tarziu...Cu siguranta se referea la instaurarea NOII ORDINI MONDIALE!Michael Jackson a fost un vizionar-nu numai in ale artei,ci si UN MARE OM!!!Am crezut mereu ca UMANITATEA LUI l-a costat atat de mult...Iar ,,sortuletele vesele",asa cum -cu prea mare delicatete le-ai numit-nu sunt de loc straine de tot ce-a indurat Michael Jackson si ca AU O MARE CONTRIBUTIE IN DISPARITIA SA!!!
      MULTUMESC pentru ajutor,in a-i explica copilului adevarul despre Michael,si imi cer scuze ca am uitat sa semnez. Mihaela

      Ștergere
  12. ALEX

    Te rog nu te supăra dar NU aici găseşti adevărul despre Michael Jackson.
    Din comentariile acestor câteva doamne în vârstă al căror vocabular se limitează la câteva cuvinte pe care le repetă obsesiv în aceleaşi şi aceleaşi fraze răsuflate,nu ai nimic de învăţat.
    Pe Michael Jackson îl vei inţelege numai şi numai din muzica şi dansul lui şi eventual din interviurile pe care le-a dat.
    Absolut toate sunt disponibile pe Internet.
    Dacă totuşi vei dori să intri aici , fă-ţi un bine şi nu citi decât ce scrie Mihai.
    Sub rândurile scrise de Mihai nu te aventura decât dacă ai simţul umorului.
    Ce nu înţeleg eu este...dacă tatăl tău cunoaşte atât de multe lucruri ,tu de ce rişti să tragi concluzii greşite în locuri unde uneori se desfăşoară adevărate concursuri de spus tâmpenii?

    RăspundețiȘtergere
  13. In general, oamenii isi manifesta frustrarile acumulate cu timpul in diferite moduri mai mult sau mai putin violente (prin cuvinte, gesturi, tonalitatea vocii, fizic...)

    Michael era un om minunat, de o calmitate si stapanire de sine rar intalnita. Un artist care nu si-a uitat niciodata originile, de o modestie si bun simt, iesite din comun, ce caracterizeaza pe foarte putine vedete de talie mondiala. Cu o inima deschisa, iubitoare. Nu s-ar fi rastit sau nu ar fi pronuntat cuvinte jignitoare la adresa nimanui, pentru nici un motiv sau in nici o situatie. Era de parere ca totul se poate rezolva prin vorba blanda si frumoasa.

    In cazul lui, acumularile datorate violentei si minciunilor cu care era tratat din plin de presa tabloida, nemultumirile datorate practicilor segregationiste pe motive rasiale, s-au exteriorizat sub forma acestei modalitati artistice de exprimare. Artistic isi putea el exprima cel mai bine protestul fata de rautatea lumii si discriminarile de orice fel.
    Pentru tinerii acelor timpuri, si in special pentru cei la care dansul era o modalitate de exprimare artistica, aceasta miscare a fost considerata chiar una „cool”.
    Si asa este considerata si astazi de catre multi dansatori, nonconformisti sau fani.

    Dorina.

    RăspundețiȘtergere
  14. MIHAI

    De câteva ori mi s-a întâmplat să nu găsesc lămâi.
    Am dat vina pe supermaket..."ai naibii ,nu şi-au plătit furnizorii şi nu le-au mai adus marfă"
    Dar acum m-am prins !!!

    TU EŞTI DE VINĂ !!!
    TU MĂ LAŞI FĂRĂ LĂMÂI !!!

    Parcă te văd...
    Îţi tragi lădiţa cu lămâi lângă tine şi te apuci să validezi comentariile...
    Mai citeşti un rând ,mai storci o lămâie...
    Mai citeşti o frază...mai înghiţi o lămâie pe nerăsuflate...
    Ajungi cu chiu cu vai să termini de citit un comentariu întreg...arunci lămâia pe gât cu tot cu coajă...

    CE NAŞPA !!!

    Aretha Franklin

    RăspundețiȘtergere
  15. Anonim 4:32 şi 5:31, eu nu validez niciun comentariu. Oricine e liber să scrie aici ce vrea. Cititorii care sunt inteligenţi au observat deja asta. Dar din păcate, persoane ca tine nu sunt capabile să-şi respecte semenii şi să se manifeste civilizat. Lămâi am înghiţit, recunosc, după primul comentariu al dumitale, la rândul în care te-ai apucat să mă tămâiezi. La mine nu ţin vrăjeli din astea ieftine. Nu au ţinut niciodată, laudele fără substanţă şi mai ales cele ipocrite. Ţi-ai închipuit că dacă te guduri, nu-ţi va fi invalidat comentariul. Greşit. Şi te invit ca, dacă ai ceva de spus, şi dacă ai demnitate, să te semnezi, nu să te ascunzi cu laşitate în spatele unui „anonim” ordinar. Dacă ai anumite probleme (şi e clar că ai), te rog, nu ne mai bruia. Du-te şi rezolvă-le în altă parte. Cele două comentarii ale dumitale, care se bat cap în cap, şi evident numele de la final (ceva de genul „mă semnez şi o dau anonimă”) mi se par suficiente pentru un diagnostic de sapoca. Nu am de gând să-mi las cititorii jigniţi de un „anonim” pus pe harţă. Şi nu am de gând să-mi las blogul şi munca mea, să ajungă la cheremul unora ca dumneata. Dacă ţi-ai propus sau nu să mă enervezi (poate că doar aveai chef să arunci cu piatra şi nu era nimeni altcineva prin zonă), nu contează, ideea e că ai reuşit. Naşpa, într-adevăr... pentru tine.

    RăspundețiȘtergere
  16. Voi
    ,, soarecii de biblioteca '' sau ,, forumistii '' , care nu aveti ce face in viata reala , si doar mai dati cate o
    ,, pastila '' , prin locurile pe unde mai cititi ........ LINISTE ........... sunt satul de voi pana peste cap , indiferent pe ce forum sau blog te uiti trebuie sa apara cativa ca tine sau ca voi !!!

    Alex , este un simplu om , care si-a spus parerea pentru ca asa a judecat el , la momentul respectiv .
    Este ilogic ca un artist , sa faca acel gest catre fani !! Orice artist isi iubeste fanii deoarece pentru ei traieste si datorita lor isi castiga existenta . Poate daca facea gestul doar 1 data era interpretabil ,dar dupa cum stim nu poate fi interpretat asa.
    -- Dupa cum scriau si predecesorii mei , el isi exprima frustrarile si nemultumirile cum stia mai bine , prin ARTA !!!



    Da bine inteles , ,,au trebuit'' - sau - ,,a trebuit'' sa apara soarecele de biblioteca , care sa strice si acest blog - sa dea o pastila - doaua .
    - Iar daca un simplu cititor , mai intra pe aici , sa vada iarasi ,, balacareli '' , si rapid sa fie dezgustat si sa inchida blogul .


    Sa fiu in locul lui Mihai , si sa fie blogul meu , as sterge toate ,, balacarelile '' cu atac catre orice persoana .


    PACE TUTUROR \m/

    RăspundețiȘtergere
  17. MIHAI...Uite ca n-ai nimerit-o

    Chiar sunt un fan al tau si iti citesc blogul de cativa ani, de cand scriai despre politicieni,emisiuni tv,pensii private ,companii de telefonie,si nu am citit singur,mi-a placut si l-am recomandat si altora.
    Mi s-a parut haios sa ma semnez cu numele cantaretei mele preferate,intai pentru ca aici scriu in general doamne,apoi pentru ca avem aceleasi initiale si fiindca scriind prima oara, numele meu chiar nu spune nimic.
    Ma numesc Adrian Filip( dar nu stiu de ce toti ma striga Andrei,inclusiv consoarta)
    Nu am avut de gand sa nu semnez prima parte dar pana sa scriu a doua parte a mai aparut un comentariu al altcuiva.
    Sunt moderat de inteligent dar daca nu obisnuiesc sa scriu nu stiu cum merg treburile astea.
    Si uneori se scria pe aici...ai validat...nu ai validat...am crezut ca tu decizi ce apare si ce nu.
    Poti sa crezi in continuare in treaba cu tamaia dar gresesti.
    Chiar apreciez felul cum gandesti si scrii.
    Imi mentin si celelalte afirmatii.
    Comentariile din ultima vreme sunt gretoase,banale,stupide,aberante,enervante.
    Si chiar iti duc de rapa blogul si munca.
    Nu e o jignire, e un adevar si e parerea mea
    Am mai citit aici comentarii dure dar care reflectau adevarul.
    Te respect pentru ca iti aperi prietenii dar ce am scris nu retrag pentru ca e asa cum spun.
    Scuze ca te-am enervat si ti-am provocat greata...imi place ceaiul cu lamaie ,sper ca greata pe care ti-am provocat-o e moderata si nu vei da iama in lamai.

    Inca ceva: Avand in vedere ca cei de aici chiar te tamaiaza,sigur nu-ti va spune nimeni asa ca imi atrag tot eu oprobriul si iti spun...ia te rog acel "H" care e in plus in titlu...Cum vine aia...YOU WHERE THERE...?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oamenii gândesc şi scriu aşa cum le e felul sau obiceiul, nu suntem toţi la fel şi nici trebuie... ar fi totul greţos de plicticos şi toate lămâile din lume nu ar reuşi să combată asta. Nu ştiu ce ar putea să însemne „numele meu nu spune nimic”, nu sunt de acord cu asta. Numele fiecăruia spune ceva despre noi. Oare „Anonim” spune mai multe? Mai ales când intervii aici prima oară, aşa cum spui, şi o faci atât de incisiv? În fine, să îngropăm securea şi să mergem mai departe. Îţi mulţumesc pentru că mi-ai atras atenţia asupra titlului. Voi corecta imediat. Asta e într-adevăr o observaţie pertinentă, care mă bucură. Dar sunt convins că, dacă ceilalţi nu mi-au atras atenţia, a fost doar din cauză că n-au observat, ca şi mine. Nu din cauză de „tămâiere”. Nu era cazul. Este evident că nu era decât un typo. „You were there” apare de mai multe ori în text şi e scris corect.

      Legat de comentarii, aş mai vrea să spun că prefer să fie aşa, cum spui dumneata, decât să lipsească. Aş avea senzaţia că aş scrie la pereţi...

      A, şi încă ceva: nu mă omor după lămâi. Şi nu-mi plac dulciurile. Naşpa... :)

      Ștergere
  18. Mihai ..... ai fost genial cu replica ,,diagnostic de sapoca ''


    PACE TUTUROR \m/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Achimoto, vezi că taman vorbeam despre tămâie şi lămâi :))

      Ștergere
    2. Dreptate ai ........ sa nu lasam dusi de val !

      Oricum toti cei care scriu si citesc blogul , au inteles ce ai vrut sa spui !


      PACE TUTUROR \m/

      Ștergere
  19. Eu nu m-am suparat!Am sa continuu sa vin pe-aici,am sa citesc cu atentie si respect fiecare postare si comentariu,am sa-ti multumesc in continuare,pentru ca incerci -si vorbesc in dreptul meu-sa imi deschizi mintea,am sa ma bucur SINCER pentru reusitele pe care vei binevoi sa ni le aduci la cunostinta...NU ESTE STILUL MEU DE A LINGE IN URECHI PE CINEVA-am pierdut de multe ori in aceasta viata din cauza ca mi-am spus parerea, asa cum a fost ea la moment!!!MULTUMESC PENTRU TOT!!!Mihaela

    RăspundețiȘtergere
  20. Chiar daca motivatia ,,replicilor" de mai sus nu este una tocmai placuta si nici macar in concordanta cu ideile mele, m-a distrat...Si mi-a reamintit ca ne pierdem atat de mult timp desfintandu-i pe cei din jur, incat uitam sa ne focusam asupra lucrurilor cu adevarat esentiale...Dar cum nu sunt si eu decat una care-l ,,tamaiaza" pe Mihai si emit comentarii plicticoase si neinteresante, ce pretentii sa am?
    Nadia

    RăspundețiȘtergere
  21. Deci noi cei care scriem aici suntem "plicticosi", nu avem un vocabular prea larg si scriem comentarii "gretoase". Nu pot sa-mi explic DE CE si CUM s-a ajuns aici! Oare acest bolg nu este pentru ca fiecare sa ne spunem "umilele" pareri? Oare nu venim aici din dragoste pentru MICHAEL si o spunem fiecare asa cum stim? Nu suntem savanti, dar cred ca fiecare a facut comentarii pertinente si placute, cel mai important fiind aici MICHAEL si nu orgoliile noastre. Dar daca unora li se pare ca suntem "plicticosi" si "gretosi" este doar parerea lor.
    Dar as vrea sa-l intreb pe Mihai ceva: Cand te-ai referit ca preferi comentariile asa cum sunt (cum a spus persoana care s-a semnat "Aretha Franklin" ca sunt) decat sa lipseasca, cum ai vrut sa spui ca sunt (comentariile)? Adica ii dai dreptate? Doar atat am vrut sa intreb?
    Oricum, multumesc pentru frumoasele postari de pe acest blog si pentru ca aici ne putem spune parerile, chiar daca sunt plicticoase si rasuflate! O sa mai revin!

    Marinela

    RăspundețiȘtergere
  22. Haideti sa ne pregatim mai intai lazile cu lamai pe care ni le-a lasat cel care, cu atata bunavointa, a transformat aceasta ambianta « plicticoasa » in ceva mult “mai vessel” :)
    Apoi, infrigurati la gandul a ceea ce ne asteapta, sa avem rabdarea si sa citim aceste randuri « gretoase », « plicticoase », « banale », cu alte cuvinte « tampenii » « criminale » :

    « Pacea mintii este greu de gasit !... Pentru ce toata aceasta nebunie ?...
    Cred ca singura solutie pentru acesta pace este sa ne crestem spiritualitatea. Cum putem trai cu aceste minti invaluite, viziuni prafuite, deceptii si indecizii, fara credinta, fara religie?...
    Cum mai puteti predica atunci cand tot ce faceti este ca aceasta lume sa fie Iadul pe Pamant ce tortureaza mintile?
    Noi suntem cei care trebuie sa ne unim si sa transformam intunericul in Lumina si numai atunci dragostea va stralucii in inimile noastre !
    Suntem deconectati de la iubire si ne batjocorim unul pe altul.
    Imi spuneti ce s-a intamplat cu protejarea aproapelui ?...
    Ti-ai otravit trupul si sufletul pentru un minut de placere, dar distrugerile pe care le-ai facut sunt ireversibile!...
    Copii se nasc deja dependenti de droguri si bolnavi. Valorile familiare sunt ignorate.
    Atat de josnici au ajuns oamenii pentru bani! Copii se omoara unii pe altii pentru distractie. Noi ne batjocorim unii pe altii pentru distractie.
    M-am saturat ! Vreau sa tip ! Sa-mi ridic mainile si sa tip !
    DE CE toata aceasta nebunie ?....”

    Aceste cuvinte sunt din melodia “Shout”.
    Si cate alte cuvinte din melodiile “We’ve had enough”, “We are the world”, “Will you be there”, “Lost children”, “Earth Song”, “What more can I give”,etc, nu ni se par prea cunoscute?... Nu s-au repetat ele “obsesiv” de-alungul acestor trei ani?...
    Daca ni se par asa, insemna ca nu apreciem ce insusi Michael ne sugereaza in foarte multe din cantecele lui din tinerete si din perioada “mai in varsta”.
    Pentru el suntem aici.
    Nu suntem romancieri, nu avem talentul de a crea personaje cu caractere diferite si modalitati diferite de exprimare pentru a nu plictisi. Suntem ceea ce suntem. Nici mai mult, nici mai putin!
    Nu cititi comentariile care nu va plac!... Iar daca tot vreti sa intrati pe blog si sa va dati destepti, veniti cu comentarii cel putin tot la fel de interesante ca ale lui Mihai sau umile ca ale noastre. Asta in cazul in care tineti mortis sa « desfiintati » pe cineva sau sa-l pune-ti in « umbra » !!:).

    Va multumesc,
    Dorina

    RăspundețiȘtergere
  23. Bună ziua,

    Şi eu citesc acest blog de mult timp şi nici mie nu imi plac comentariile din ultima vreme.
    Am senzaţia că scrie aceeşi persoană sub diverse nume şi asta nu ar deranja dacă măcar ar avea ceva interesant de spus.
    Acest loc ne-a obişnuit într-o vreme cu comentarii kilometrice dar pe care le citeam pe nerăsuflate şi le mai şi reciteam.
    Cineva îşi dă silinţa să readucă ce a fost cândva,dar efectul este pe dos.
    Ceauşescu a murit, închinăm ode lui Michael Jackson.
    "Călăuzit de mintea-i genială"
    "Un erou al iubirii şi al luptei "
    "pentru talentul si daruirea sa puse in slujba umanitatii "
    ...sau mai rău " el îşi exprima frustrările" dar Michael Jackson a fost un frustrat ?
    Nu e cum credeţi voi.Contează ce se exprimă dar şi forma Cititorii de aici sunt pretenţioşi pentru că au avut parte de calitate şi aşa au devenit fideli.

    Nu vă legaţi de Mihai,el e într-o situaţie ingrată,vă respectă dar îşi respectă şi cititorii.
    Un blog citit doar de cei care scriu ar fi muncă în zadar.

    Nu voi decideţi cine şi cât să citească.Noi intrăm pe blogul lui Mihai şi dăm peste voi.Daca nu vă sunt pe plac părerile noastre de ce nu încercaţi să vă corectaţi?
    D-nă Marinela,comentariile dumneavoastră nu sunt doar aşa cum aţi afirmat,sunt şi obositoare fiindcă fără idei şi talent postaţi nişte texte interminabile cu câteva cuvinte şi fraze pe care le tot învârtiţi şi le repetaţi obsesiv. Obosim ochii în zadar.
    Aici nu este un blog oarecare.În timp şi cu contribuţia tuturor a devenit special.Nu aveţi dreptul să aruncaţi în derizoriu ceea ce s-a înfiripat aici.

    D-le Mihai iertaţi-mă,vă rog nu mă certaţi dacă am depăşit limita.
    Nu consider că a fi un cititor fidel îmi dă dreptul de a mustra.
    Dacă aţi avea indulgenţa de a nu considera tămâiere...v-aş spune că vă mulţumesc pentru răbdarea şi stăpânirea de sine pe care vi le invidiez .
    Sper că îi va păsa cuiva...aştept să mai citesc şi alte rânduri scrise cu noimă,suflet, talent,eleganţă, sensibilitate şi multă dragoste...pentru Michael Jackson.
    C.M.

    RăspundețiȘtergere
  24. Eu nu vad cum ma repet obsesiv! Dar daca cineva vede asta, imi pare rau. Chiar nu am vrut "sa arunc in derizoriu ceea ce s-a infiripat aici". Va las pe voi, cei care poate sunteti savanti cu minti superioare si nu aveti cum sa emiteti comentarii "obositoare" si "plicticoase" cu "fraze care se repeta obsesiv". Am crezut ca cei ce-l iubesc si il admira pe MICHAEL pot sa-si exprime aici umilele pareri. Dar vad ca aici nu sunt admisi decat cei cu minti eminente. Nu spun ca Mihai e vinovat pentru asta, dar vad ca sunt unii care se asteapta sa gaseasca aici doar comentarii savante. Sa stiti ca si oamenii umili, asa ca mine, il iubesc pe MICHAEL, si am incercat sa scriu cateceva despre el. Nu ii inchin ode lui MICHAEL asa cum spune C.M., dar imi exprim admiratia pentru el in cuvintele mele.
    Nu voi mai scrie aici niciodata! Nu ma ridic la nivelul cerut aici! Doamne fereste, sa nu cumva sa stric ceea ce s-a infiripat aici!!!
    Bye, bye!

    Marinela

    RăspundețiȘtergere
  25. CE MISTO!!!Sub trei semnaturi diferite ATI FOST PUSI LA COLT DE ACEEASI PERSOANA-INCLUSIV MIHAI-LA EL IN CASA!!!Nu lasati ca armonia acestui loc sa fie desfiintata!Iar tu ,,anonim",,Aertha Franklin" sau CM, ai fi spus-probabil-acelasi lucru,cu alte expresii,fiindca limba romana este suficient de permisiva in exprimarea acelorasi fapte in mai multe feluri.Faptul ca se folosesc numai superlative la adresa lui Michael Jackson mi se pare de bine FIINDCA LE MERITA!!!Keep going!!!B.M.

    RăspundețiȘtergere
  26. Dupa cum zicea si B.M. inaintea mea , si dupa cum m-am exprimat si eu in comentariile anterioare .......... totul se intampla dupa un tipar care il vad pe multe forumuri si bloguri :

    - Din cauza la o persoana ( sau mai multe ), care nu are un caracter puternic , si scrie sub diferite identitati , si arunca cu ,, vorbe grele '' in toata lumea . Aceea ,,lume'' care tot timpul sta si scie in acel loc , se simte jignita si renunta sa mai scrie .
    - PACAT ca tot timpul cei care scriu , pun suflet si destul de usor se simt jigniti , si renunta sa mai scrie .


    Pentru detinatorul acestui blog , am urmatoarele sfaturi si pareri :

    RăspundețiȘtergere
  27. Stiu faptul ca a un blog sau un bloger , cel mai important lucru este numarul de persoane care citesc munca sa .
    In luna ,, bloger-ilor '' asa se contorizeaza succesul , si in acest fel poti ajunge sa castigi bani in urma muncii depuse .

    Acest blog este unul special , pt ca nu este un blog care sa stranga sute - mii de vizualizari zilnice , deci nu se pune problema de facut bani ......... este mai mult un ,, blog de suflet '' pentru autor in primul rand , dar si pentru cei care scriu pe aici indiferent cum o fac .
    -- Toti cei care posteaza aici , isi pierd ore - nopti - zile , ca caute informatii , sa traduca texte si melodii ---- SAU CREDETI CA PICA DIN CER ??? CA SE DA DOAR COPU / PASTE ??? ---- prin urmare , toti scriitorii sunt importanti pentru ca datorita lor ,, traieste '' acest blog si acei cativa cititori care doar privesc zilnic , au cu ce sa isi delecteze ochii .


    -- Eu ca un simplu cititor si mai nou si scriitor , acum imi spun doua puncte de vedere legate de toata aceasta ,, tevatura '' . Eu scriu neutru deoarece , sunt un simplu cititor , si nu sunt implicat emotional deloc in acest blog :

    --- Este posibilitatea , ca o persoana sa fi aruncat simplu cu gunoi in stanga si dreapta , iar toata lumea atat scriitorii cat si autorul , au fost pusi la colt , iar autorul nu stie sa reactioneze si lasa totul asa ,, fara replica '' .
    Acest lucru - va spun din alte experiente - lasa locul la interpretari atat ale scriitorilor cat si ale cititorilor , si nu este benefic deloc acestui blog .

    Parerea mea , decat sa fie lasat asa in continurare , sa se mai scrie porcarii -- dar si cu ce porcarii s-au scris , mai bine nu . Ori se sterg toate balacarelile si ramane simplu cum a fost si pana acuma , ori se inchide si se renunta la el .

    Acei ,, soareci de biblioteca '' vor continua sa scrie la nesfarsit daca nu sunt opriti , pentru ca asta e satisfactia lor , sa vada cum oamenii se cearta , si cum oamenii se razvratesc unul impotriva celuilalt .


    Sper ca prin comentariile mele , am ajutat autorul - scriitorii - si nu in ultimul rand cititorii blogului .


    PACE TUTUROR \m/

    RăspundețiȘtergere
  28. PENTRU TOTI ACEI CARORA NU LE PLACE ACEST BLOG, NU LE PLACE CA SUNTEM LIMITATI, NU LE PLACE CA NU SUNTEM ELEVATI, NU LE PLACE CA NE REPETAM CA NISTE MORI STRICATE..... FRATILOR!!!!! LASATI-NE IN PACE!!!
    ESTE PLACEREA NOASTRA SA FIM LIMITATI, SA NU FIM ELEVATI , CA DE... NU PREA AM DAT PE LA SCOALA, DOAR PE LA COLTUL EI, NE PLACE SA NE REPETAM PENTRU CA NU AVEM CUVINTE INTERESANTE SI MULTE LA INDEMANA, NE PLACE SA NU FIM TALENTATI NE PLACE SA NU PATICIPAM LA CONCURSURI DE MAIESTRE LITERARA.....

    NE PLACE SA REPETAM OBSESIV.... PANA LA LESIN, SI CAND NE REVENIM O LUAM DE LA CAPAT CU ACELEASI PLICTICOASE CUVINTE... ... MICHAEL JACKSON TE IUBIM.... PANA LA MOARTE, CHIAR DACA TU MICHAEL JACKSON TE AI PLICTISIT DE ACELEASI CUVINTE( desi stiu ca nu te ai plictisii niciodata de noi), noi iti spunem mereu pana la epuizare... TE IUBIM si ne place acest bolg asa cum este.... si ne place ca reusim cu ale noastre cuvinte sarace si fara rezonanta.... sa spunem ceea ce spunem....
    ASA CA LASATI-NE SI MERGETI IN ALTA PARTE.... NU VA VOM SIMTII LIPSA.... CINE STIE.. POATE VOI AVETI TREABA SI NOI VA RETINEM..... ASA CA MAI GOOOOOOOO

    ZUZA

    RăspundețiȘtergere
  29. Am uitat cum sa fim toleranti,nu mai avem timp si rabdare unii cu ceilalti.E ,,normalitatea,, totusi ,,nenormala,, a zilelor pe care le traim si a societatii de azi.
    ,,Uneori e prea greu sa-ti dai seama unde sa tragi linie intre a fi amabil, a nu rani oamenii si a-ti sustine parerile,,(O.Paler)asa ca poate e mai bine sa pastram tacerea in astfel de momente si sa avem in vedere ca e loc sub soare pentru toata lumea.Fiecare avem ,,liber arbitru,, deci si libertatea sa alegem ce citim,sa alegem ce spunem.Trebuie doar respect si toleranta in orice alegere,pentru a nu incalca libertatea celuilalt.Iar atunci cand comentariile incisive sau ironice tind spre agresivitatea verbala e bine sa ne aducem aminte ca ,,Silence is the language of Wisdom,, (tacerea este limbajul intelepciunii).
    Nu intentionez sa lovesc in nici o parte doar mi-am asumat libertatea de a-mi exprima o idee si ca atare si consecintele de a fi aprobata si blamata in acelasi timp.Initial am vrut sa adopt tacerea asa cum am facut aproape de fiecare data cand au aparut tensiuni dar am considerat ca nu e cazul acum.Nu-mi sta in caracter sa ,,perii pe nimeni,, nu sunt genul ,,sefu' era s-aveti o scama,,dar consider ca astfel de discutii nu au ce cauta aici din respect pentru proprietarul acestui blog-Mihai si din iubire pentru Michael.Pana la urma iubirea nu se incadreaza in tipare,nu tine cont de nimic,deci nici de nivelul intelectual,spiritual sau de cat de elevata sau limitata este o persoana.No offense but... daca cineva se simte atacat e problema lui nu asta am intentionat.

    Alina

    RăspundețiȘtergere
  30. Am zis ca nu mai scriu aici niciodata, dar iata ca nu pot sa ma tin de cuvant, deocamdata. Deci acum puteti spune ca sunt si fara cuvant (ca sa nu spun mincinoasa), pe langa faptul ca sunt "obositoare", "plicticoasa", o persoana cu "un vocabular restrans"! Ce sa-i faci, nu toti oamenii pot fii eminenti. Imi plac mult comentariile anterioare: B.M., ACHIMOTO, Zuza, Alina. Imi pare rau ca m-am lasat influentata de acele comentarii rautacioase si am reactionat asa.
    Asa e, poate ne place sa fim mai limitati, sa repetam obsesiv unele cuvinte si fraze. Eu stiu ca MICHAEL ne place asa cum suntem si nu se va plictisii de noi! Si acum vreau sa repet OBSESIV ceea ce am in mintea si in inima mea mereu: TE IUBESC,MICHAEL, TE IUBESC,MICHAEL, TE IUBESC,MICHAEL, TE IUBESC,MICHAEL, TE IUBESC,MICHAEL, TE
    IUBESC,MICHAEL......PANA LA SFARSITUL TIMPULUI, TU ESTI CEA MAI MINUNATA FIINTA! Doamne, cat de plicticoasa pot as fiu!! Dar asta sunt si sunt mandra ca il iubesc pe MICHAEL si ca pot sa-mi exprim dragostea pentru el, chiar daca o fac in mai putine cuvinte, pe care le repet OBSESIV! Si nu ma voi sfii niciodata sa folosesc adjective la superlativ pentru a il caracteriza pe MICHAEL, ma refer la adjective care exrima BINELE SI FRUMOSUL, pentru ca el merita asta. Chiar daca nu voi mai scrie pe acest blog, o sa imi exprim dragostea pentru MICHAEL mereu. Pacat, imi placea sa vin aici si sa gasesc comentarii frumoase si pertinente, din care chiar am aflat cateceva, asa cum sunt cele ale lui Mihai, Dorina, AMaria, Zuza, Mihaela, Daniel, ACHIMOTO.
    Multumesc! A fost frumos timpul petrecut aici!

    Marinela

    RăspundețiȘtergere
  31. Michael are o intrebare pentru voi :

    http://www.youtube.com/watch?v=78CukN0wXDM&feature=related

    RăspundețiȘtergere
  32. CERUL ESTE LA FEL DE INSTELAT PENTRU FIECARE DINTRE NOI!
    Priviti cerul instelat!... Cu cat intunericul din jurul nostru este mai adanc, cu atat stelele stralucesc mai tare, cu atat mai mult splendoarea si diversitatea stelara se arata in toata maretia ei! Sunt stele care se nasc, sunt stele care mor, sunt stele a caror stralucire este la vedere, sunt stele a caror palpaire abia se vede sau nu se vede deloc, dar ele exista pentru toti acolo, undeva, in Marele Univers sau in Universul nostru Interior.
    Cautati-le si le veti gasi, mai devreme sau mai tarziu, in forul vostru interior!
    “Pleiada de stele” este “diversitatea” cu care divinitatea ne incanta ochiul sau simtirea. Acolo unde fiecare are rolul sau bine definit, la fel de important in acest angrenaj care este Viata.

    Fenomenul la care am asistat cu totii zilele acestea si care a provocat atata durere in randurile celor care au fost vizati in mod special, a fost generata de “UN ALT FEL DE SEGREGATIONISM”. Cel cultural si cel spiritual.
    Suntem mai destepti unii decat altii, suntem mai elevati unii fata de altii, nu ne mai suportam unii pe altii, suntem mai talentati unii decat altii, suntem mai importanti unii fata de altii, detinem informatii mai multe decat ceilalti, suntem mai iubitori decat altii, …suntem..suntem…suntem cu totul si cu totul altfel decat ceilalti…noi suntem alesii…! Aceste ganduri stau la baza oricarui fel de segregationism si poate duce de la o simpla idée, la manifestari cel putin de forma violenta a aceleia la care am asistat si care ne-a avut drept tinta pe noi, cei care mai scriem pe acest blog.
    Sa nu uitam nici o secunda ca cerul este la fel de instelat pentru fiecare nintre noi!
    Va continua….

    RăspundețiȘtergere
  33. SUNTEM AICI PENTRU MICHAEL!
    Scopul lui Mihai si cred, al majoritatii celor care viziteaza acest blog, este de a oferi sau de a afla cat mai multe informatii despre viata lui Michael, despre activitatea artistica si umanitara, de a arata celorlalti, chiar daca el nu mai este fizic(cu atat mai mult!!!..), adevarata mostenire pe care acesta ne-a lasat-o.
    Sunt multi fani care poate au fost alaturi de el mai mult decat noi cei care suntem aici. Dar care nu indraznesc sa se aventurezee in a se exprima in scris. Pentru ca la o casa fara porti, esti expus cuvintelor grele si rautatii celor care nu stiu ce este bunul simt si nici aprecierea valorii celui de langa tine.
    Cuvintele scrise nu reflecta intotdeauna asa de bine simtamintele, pentru ca talentul de a scrie si a exprima opinii in scris nu este la indemana oricui.
    Consider ca cei care au fost si din anumite motive nu mai sunt, dar si cei care au ramas, au incercat, pe masura posibilitatilor lor, sa transmita o informatie, un mesaj care ne-a facut sa-l apreciem pe Michael la adevarata lui valoare. Toti am fost si suntem animati de sinceritate, de bun simt, de dragoste fata de artist, de respect fata de opinia celuilalt.
    Zi de zi, fiecare si-a adus contributia lui, la fel de importanta. Unii cu mai mult talent, altii cu mai putin. Dar cu aceeasi dragoste pe fiecare si-a exprimat-o in felul lui. Nu este necesar sa imitam pe nimeni, nu trebuie decat sa fim noi insine. Acestia suntem noi, noi cei care am considerat ca este mult mai important sa fim uniti si aici. Din respect pentru munca lui Mihai. Din respect pentru munca fiecaruia dintre noi. Dar in primul rand, am facut-o din respect pentru memoria celui pe care cu totii il apreciem si-l iubim.
    A-i aprecia memoria nu inseamna a insamanta ura si discordie, ci a aprecia pe cel care depune efort in a aduce o informatie scrisa. Aceasta este diversitatea de opinii. Cred ca fiecare este liber sa faca asta in limita bunului simt.
    Va continua…

    RăspundețiȘtergere
  34. SUNTEM AICI, IN NOPTI LINISTITE!
    Mihai, poate apreciezi sau nu, ce voi spune. Dar tu ai adus atata bucurie in inimile noastre prin talentul cu care ni l-ai facut cunoscut pe Michael, prezentandu-l la adevarata lui valoare. Ne-ai facut cunoscute ideile lui, aspiratiile lui, calvarul prin care a trecut pe nedrept, viata alaturi de copiii lui, viata alaturi de sotii, alaturi de prietenii care l-au apreciat, alaturi de prietenii care l-au tradat, alaturi de colaboratori. Ai prezentat publicului larg, melodiile si unele filme legate de viata lui, toate subtitrate. Asa, pe intelesul tuturor.
    Tu ai creat aici un fenomen. Fenomenul “acasa”.
    Nu stiu de ce unii, dintre cei care au avut o contributie importanta in comentariile de pe acest blog inca de la inceput, s-au retras. Cei care am ramas, am ramas din respect pentru munca ta, pentru memoria lui Michael, pentru a afla cat mai multe informatii despre activitatea lui, despre mesajele cantecelor lui. Si nu neaparat pentru a ne expune niste idei.
    Oricum, vom fi in continuare alaturi de tine, numai in cazul in care vei mai dori si tu asta.
    Va continua…

    RăspundețiȘtergere
  35. “SI-ACUM, MA TAIE DACA VREI, SI-ARUNCA-MA LA CAINI!”

    MARINELA!
    Acum iti adresez aceste cuvinte tie, pentru ca dintre noi toti tu ai fost cea mai blamata, pusa nu numai la colt, dar si pe coji de nuca!:)
    Fii linistita! Felul in care iti exprimi dragostea fata de Michael este felul tau de a fii. Poti sa tii sau sa nu tii cont de ceea ce vor “binevoitorii”. Dar informatiile pe care tu le-ai adus referitoare la activitatea lui Michael si a colaboratorilor lui au fost extreme de importante.
    Esti o fata cu un suflet bun. Nu te da batuta! Importanta este iubirea si respectul pe care le-ai adus odata cu comentariile tale. Si iubeste-l pe Michael asa cum stii tu! Arata-le celor care nu inteleg asta, cat de importanta este iubirea indiferent din ce inima vine ea.
    Este foarte greu ca in momentele tale grele, sa nu ai pe nimeni in jurul tau, sa iti spuna cat de important esti. Sa iti intinda mana si sa te sustina. Esti importanta, Marinela, si iti spun asta din toata inima.
    Ai studiat atat de mult viata lui Michael, cunosti atatea lucruri despre munca lui, despre familia si colaboratorii lui, despre turneele lui. Ai facut videoclipuri atat de frumoase cu muzica si dansul lui Michael. Prin filmele pe care le-ai uploadat, ai facut cunoscute pe conturile tale de pe youtube (ThisHotelPlace; VictoryousMichael29) si facebook, activitatea lui Michael din perioada copilariei, din perioada “Jackson 5” si perioada “The Jacksons”. Din turneele Destiny, Victory, Triumph, din spectacolele de varietati. Perioade si turnee mai putin mediatizate prin filmare si cunoscute mai mult din ce s-a scris prin diferite publicatii.
    Marinela, nu pot sa iti spun decat ca ESTI MINUNATA!
    Si IUBESTE-L PE MICHAEL cat poti tu de mult si asa cum stii tu! MERITA!
    Va continua….

    RăspundețiȘtergere
  36. IUBITI!
    Iubirea este cel mai de prêt dar pe care ni l-a dat Dumnezeu! Este hrana pentru suflet, este sprijinul nostru in momentele cele mai grele. Iubirea este putere!...Iubirea este lumina!
    Iubiti pentru ca iubirea este singura care va da speranta, care va da energia de a va ridica si a merge mai departe.
    Iubiti-va prietenii si multumiti-le celor care sunt alaturi de voi in momentele voastre cele mai grele. Sunt atat de putini aceia!... Iubiti copiii, batranii, pe cei care au nevoie de ajutor, iubiti tot ce va inconjoara. Iubiti raurile si marile, si copacii si florile si muntii si padurile, iubiti zilele insorite si zilele ploioase. Iubiti si protejati animalele si natura. Iubiti pe fiecare si pretuiti pe cei care va sunt alaturi, bucurati-va de lumina interioara a fiecaruia.
    Iubiti de dragul iubirii!
    S-ar putea ca maine sa nu mai aveti aceste minunatii!
    IUBITI AICI, NECONDITIONAT!...NIMENI NU STIE CE VA FII DINCOLO!

    Din toata inima,
    Dorina

    RăspundețiȘtergere
  37. O vorba veche zice:CINEVA(nu spui cine,ca nu vreau sa ma arat lipsita de respect,fata de voi)ARUNCA O PIATRA IN BALTA SI O MIE DE SANATOSI SE LUPTA S-O SCOATA!Eu zic,c-ar fi mai bine sa ne vedem de ale noastre-inclusiv Marinela-prietena noastra,SA IGNORAM pe toti acei ce vor sa intineze- cu ce au ei mai rau in comportament-acest loc si-cu riscul de a ma repeta-SA-I MULTUMIM LUI MIHAI pentru eforturile sale si pentru ca ne-a adunat aici!SA-L IUBIM PE MICHAEL JACKSON PENTRU CE NE-A DARUIT SI PENTRU CE NE VA MAI DARUI!!!Imi vine in minte o alta vorba veche:NU MOR CAII CAND VOR CAINII!!!Mai pe romaneste WE DON"T GIVE UP!!!
    Multumesc Dorinei ca mi-a exprimat gandurile atat de bine si de frumos!
    Draga MIHAI astept cu nerabdare urmatoarea postare!Fiecare mesaj lasat de mine, este spre a-ti arata ca nu vorbesti cu peretii,ca cel putin eu,ma straduiesc sa inteleg ce spui,ca-mi place aici si ma repet la nesfarsit ITI RESPECT STRADANIA SI ITI MULTUMESC PENTRU TOT!!!Mihaela

    RăspundețiȘtergere
  38. ... Şi am atâtea de povestit,
    dar nu există cuvinte...
    şi nici timpul nu-mi ajunge...
    ... Şi-atunci, privesc cuvintele mele nerostite
    pe care mi le spun în gând...
    ... Şi sper ca, vreodată
    chiar şi în vis..
    să le pot rosti.
    ……………………………………….
    ... Şi frunzele copacilor le vor purta
    şi vor ajunge la urechile semenilor mei.
    Vor sta pe buzele tuturor,
    vor fi rostite de buzele tuturor...
    Şi cuvintele
    şi cuvintele se rostogolesc grăbite
    şi vor cuceri culorile, inimile, sentimentele.
    şi vor cuceri întregul Univers...
    Pentru că sunt rostite de noi toţi...
    Pentru că..
    Hei!... E TIMPUL SĂ VINĂ O NOUĂ ZI...
    ...........................................
    Tu si eu,
    Niciodata n-am fost separati,
    E doar o iluzie,
    Faurita de magica lentila a
    Perceptiei.

    Raiul este aici,
    Chiar acum, in acest Moment
    Al Eternitatii.
    Nu te amagi singur,
    Cere-ti dreptul la Fericire...
    ...........................
    SĂRBĂTORI CU PACE, SĂNĂTATE, IUBIRE!
    ...ŞI SPER SĂ MI SE DEA VOIE SĂ SPUN ŞI EU...: PACE TUTUROR!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O clipa m-am gandit,sa ITI RASPUND LA FEL,in cuvinte versificate,dar tot eu m-am gandit,ca poate NU E NIMERIT,SA STRIC VRAJA spuselor tale si-TI MULTUMESC PENTRU GANDUL TAU BUN,care vreau INMIIT SA TI SE INTOARCA si in viata sa fi fericit(a),cu SANATATE si IUBIRE-nconjurat(a),iar de PACEA pe care ne-o doresti,SA AI PARTE VIATA TA TOATA!!!Si gandul meu bun este pentru voi toti-Mihaela

      Ștergere

AVERTISMENT!

Orice comentariu care contine limbaj jignitor la adresa autorilor blogului, a cititorilor sau a comentatorilor sai, va fi expediat in Zona Fantoma, sa-l caute pe Generalul Zod :)