miercuri, 21 martie 2012

There Must Be More To Life Than This

...


În perioada 1981-1983, Michael Jackson s-a întâlnit cu Freddie Mercury şi au avut nişte şedinţe de înregistrări, care au inclus un demo „State Of Shock”, „Victory” şi There Must Be More To Life Than This. Niciuna dintre aceste înregistrări nu a fost lansată oficial, dar fiecare dintre cei doi au inclus unele dintre melodii pe albumele personale. Michael a înregistrat „State Of Shock” cu Mick Jagger pentru albumul „Victory” al trupei The Jacksons. Freddie a lansat versiunea solo a cântecului There Must Be More To Life Than This, pe albumul „Mr. Bad Guy”. În noiembrie 2011, Brian May (chitarisul trupei Queen), a anunţat că o serie de duete ale cleor doi artişti vor fi lansate în 2012. Nu ne rămâne decât să aşteptăm şi să sperăm că Brian May a vorbit serios.

Până atunci, vă propun să ascultăm There Must Be More To Life Than This, interpretat de Michael. E inutil să mai dezbat versatilitatea lui, felul incredibil în care îşi foloseşte glasul, toate modulaţiile, timbrul... abilitatea încântătoare cu care îşi dozează forţa, talentul extraordinar care nu încetează să uimească... De fiecare dată când îl ascult cântând, găsesc noi şi noi motive să-mi placă. Pop, soul, hip-hop, disco, rock... trece de la un gen la altul, cu o lejeritate pe care n-am întâlnit-o la alţi artişti. Dar de asta nu mă mir. Cum să mă mir? Doar e vorba de Michael. Doar (şi) pentru asta îl iubim. Doar (şi) pentru asta e Regele Pop. Doar (şi) pentru asta e unic.

Am ascultat aseară There Must Be More To Life Than This – pentru a mia oară, cred, dar de data asta m-a impresionat în mod special. Semnificaţia cântecului, laolaltă cu felul în care îl interpretează Michael, mi-au atins sufletul într-un mare fel. Acompaniamentul bazic, la o orgă cred, vocile din fundal, Michael încurcându-se la un moment dat – totul are un faemrc aparte. E ca o şezătoare regală: doi regi într-un studio, cântând împreună, fără reflectoare, fără public... îmi place să cred că între ei chiar exista, de-adevăratelea, comunicarea care se simte, ascultând înregistrarea.

There Must Be More To Life Than This exprimă, simplu, clar şi frumos, crezul lui Michael. Visul lui... speranţa lui... şi a noastră. Diferenţa dintre „a trăi” şi „a vieţui”... să vezi dincolo de ceea ce se află în faţa ochilor... să simţi mai mult decât decât cu simţurile uzuale... Viaţa poate să însemne mai mult decât atât... TREBUIE.

Viaţa trebuie să însemne mai mult decât atât...
Cum să rezistăm, într-o lume fără iubire,
Cum să reparăm toate acele inimi sfărâmate
Şi cum să îndreptăm toate acele chipuri care plâng?

Viaţa trebuie să însemne mai mult decât a ucide
Trebuie să existe o cale mai bună de a supravieţui
De ce să fie doar o chestiune de „alb sau negru”
Viaţa trebuie să fie mai mult de atât...

De ce este această lume atât de plină de ură
Oameni mor pretutindeni
Şi distrugem ceea ce tot noi am creat
Oameni luptă pentru drepturile lor
Dar noi mergem mai departe, spunând „asta e viaţa”...
Deci, asta e viaţa?...

Viaţa trebuie să însemne mai mult decât a vieţui
Trebuie să fie mai mult decât ceea ce se vede
Eu trăiesc cu speranţa într-o lume plină de iubire
Atunci cu toţii vom putea trăi în pace...

Viaţa trebuie să însemne mai mult decât atât...



...

34 de comentarii:

  1. Pur si simplu minunat! Suna intr-adevar intr-un mare fel...Si sigur ,,viata inseamna mult mai mai mult decat atat". O stia si Micheal, o stii si tu, Mihai si o stiu si eu...Si ca noi si altii...
    Nadia

    RăspundețiȘtergere
  2. Doua melodii minunate-State of shock si There must be more to life than this-daca nu ar fi fost divergentele dintre cei doi titani ai muzicii,daca ar fi continuat colaborarea dintre ei,am fi avut parte de adevarate evenimente muzicale.Mi s-a parut mai buna varianta State of shock cu Freddie Mercury,mai ritmata...Le-am ascultat de sute de ori,fara sa ma fi plictisit vreodata,desi sunt tipul de persoana,care ajunge sa se simta agasata,cand ceva este prea mult...MULTUMESC! Mihaela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate ne "luminezi" si pe noi...Despre ce "divergente" vorbesti ?

      Ștergere
    2. Si "State of Shock" e grozava, da. Pe "Victory" nu am gasit-o nicaieri, dar sunt convins ca e la fel.

      Am si eu aceeasi intrebare ca Anonim: ce divergente au fost? Eu n-am citit pe nicaieri despre asa ceva. Am crezut mereu ca singurul motiv pentru care s-a intrerupt colaborarea lor a fost boala lui Freddie.

      Ștergere
    3. Tot pe net am gasit,Freddy,s-a ridicat cu niste pretentii in materie de prezentare a melodiei si a dreptului de autor,pe care Michael nu le-a acceptat,astfel a aparut colaborarea cu Mick Jagger...

      Ștergere
    4. Daca ai ascultat de sute de ori cum de nu ai observat ca "State Of Shock"varianta "mai ritmata" este cea cu Mick Jagger ?

      "State Of Shock" a fost compusa de Michael Jackson impreuna cu Randy Hansen.
      La ce "drepturi de autor" te referi ?

      Ștergere
    5. Pai, eu stiam ca si artistul care interpreteaza un cantec primeste drepturi de autor, poate ca la asta se refera Mihaela. Oricum, indiferent care a fost motivul, mie nu-mi pare rau ca Michael a inregistrat "State Of Shock" si cu Mick Jagger. A iesit ceva grozav si din colaborarea asta :)

      Ștergere
    6. Da,asa a si spus Freddie,ca datorita colaborarii cu el,actul artistic va avea mai mare notorietate,ca Michael era(la acel moment)mai putin cunoscut decat el si formatia Queen.

      Ștergere
    7. Imi pare rau sa te dezamagesc, dar intre cei 2 nu au existat divergente de niciun fel. Atata doar, ca in perioada inreg. , Freddie era in turneu, iar Michael si-a dorit foarte mult ca numele turneului sa fie "Victory", fapt pentru care a inreg. piesa cu Mick Jagger, ramand ca ulterior sa revina asupra celorlalte care sunt mai multe decat cele mentionate si cunoscute. Din pacate insa, turneul Queen s-a mai prelungit, iar Michael a plecat si el in turneu si tot asa...


      Scorpya

      Ștergere
  3. Da! Michael a sperat intr-o lume mai buna! A militat, in felul sau unic, pentru o lume mai buna.
    Si nu numai el. Atatia oameni de seama, de-alungul istoriei, din diferite medii sociale, politice, culturale, au inteles ca viata inseamna mult mai mult decat “a trai”.
    Au inteles, chiar daca nu au facut parte dintre ei, ca pentru multi locuitori ai acestei planete, viata inseamna “a vietui”, pentru altii: “doar a vietui”, iar pentru mult mai multi, inseamna chiar mai grav…viata inseamna “a supravietui”. A supravietui in urma razboaielor fara sfarsit, a supravietui ani in sir in urma foametei cumplite, a supravietui in urma unor boli incurabile sau foarte grave, a supravietui in urma atrocitatilor comise de multe ori chiar de cei care se erijeaza in aparatori ai pacii sau ai umanitatii.
    ACEI oameni au inteles, au simtit cu acele simturi date de propriul caracter, de cultura lor, de mediul in care au trait, ca societatea, umanitatea nu poate evolua daca aceste stari de fapt continua sa existe. Si au facut tot posibilul, prin vointa si únitate, sa incerce si de multe ori sa reuseasca sa schimbe societatea sau cauzele acestor stari de fapt.
    Unii prin forta, altii pasnic. Unii prin forta armelor, altii prin forta cuvantului sau prin forta de propagare a unor idei militantiste, de pace sau iubire, redate prin arta, cantece sau diferite spectacole cu scop umanitar.
    Michael, ca multi altii care au militat pentru o viata mai buna, a fost unul dintre cei care “au trait”.
    Il face asta pe el, sau pe ceilalti, sau pe copiii lor, cu ceva vinovati in fata istoriei?..Si numai pentru acest simplu fapt, cu siguranta nu!...
    Cu atat mai mult cu cat au militat, prin arta sau alte mijloace, impotriva rasismului, impotriva razboiului, impotriva foametei, impotriva saraciei, impotriva bolilor incurabile, impotriva celor care au comis diferite atrocitati, impotriva cauzelor care duc diferitele societati si, implicit, milioane de oameni, la situatii disperate pentru a-si asigura traiul.
    Treptele de ierarhizare ale omului sunt infinite…d.p.d.v. social, politic, cultural, material, mental. Dar tuturor le este la indemana IUBIREA sau URA. Prin iubire, pot sa construiesti, sa inalti… Prin ura si invidie, pot sa distrugi ce tocmai s-a construit cu greu.
    Asa cum spunea Michael, si nu numai el, constientizarea raului, a radacinilor lui, dorinta de schimbare, de intrajutorare, pot sa-i faca pe oamenii de rand sa-si uneasca vocile intr-una singura. Fie si numai prin atitudinea pe care o au fata de problemele celorlalti, dandu-si mana unii celorlalti, prin iubire, si nu prin ura, invective si invidie, poate incepe cu adevarat schimbarea. A-ti pasa si de problemele celorlalti, nu numai de cele ale tale, inseamna cu adevarat un pas inainte. Al accepta si pe celalalt langa tine, chiar daca este negru sau alb, sarac sau mai instarit, cu sau fara studii, cu idei diferite de ale tale, indiferent de zona de pe glob in care s-a nascut, ai da mana pentru o cauza comuna, inseamna un pas catre schimbare. A-ti constientiza pozitia in care esti la un moment dat, fara a invinui gratuit pe cel de langa tine de asta, fara a-ti face o fala din asta, a incerca sa accepti pozitia de “umar la umar”,sau mai simplu, de noi, este un alt pas inainte spre schimbare si intelegere.

    Cum să rezistăm, într-o lume fără iubire?
    Trebuie să existe o cale mai bună de a supravieţui.

    De ce să fie doar o chestiune de „alb sau negru”?
    Viaţa trebuie să fie mai mult de atât...

    De ce este această lume atât de plină de ură?
    Şi distrugem ceea ce tot noi am creat.

    Dorina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur ca daca am avea cu totii dorinta de schimbare in bine, lumea noastra ar fi mult mai buna.. Din pacate, nu se vrea asta. Politica de consum, aplicata la absolut toate nivelurile si in absolut toate sectoarele, are ca scop indobitocirea noastra.Si au rausit sa faca in asa fel incat ura, nepasarea si egoismul sa ne fie mult mai la indemana decat iubirea...

      Ștergere
  4. http://www.youtube.com/watch?v=MyiwdGI-KaA&list=UU-iZdI6KWNrQXjyfxdwmCgw&index=12&feature=plcp

    In prima parte aici se aud ambele voci,Michael si Freddie.
    Cuvintele sunt prea sarace azi,acum...Si DA, viata ar trebui sa insemne mai mult decat atat,dar din pacate suntem din ce in ce mai putini cei care simtim asta,care simtim ca IUBIREA ar trebui sa fie motorul existentei umane.Michael a incercat sa traga un semnal de alarma ca directia spre care se indreapta omenirea este gresita,dar cati l-au auzit sau l-a auzit oare cineva cu adevarat din cei care trebuiau sa auda???

    Alina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alina, eu am convingerea ca in lume se duc multe razboaie impotriva celor care ne vor raul. Din pacate, nu se vad, pentru ca nu sunt promovate - la fel cum nu au fost promovate campaniile umanitare duse de Michael. Intentia de a ne lasa sa credem ca nu se face nimic este evidenta si paguboasa pentru noi. Dar, daca deschidem ochii bine, incepem sa vedem.

      Ștergere
  5. Oooo, da, There Must Be More To Life Than This!!!! Da, un cantec superb cu versuri minunate care iti ajung la inima. Freddie Mercury e un mare artist care l-a avut omenirea, dupa parerea mea, al doilea dupa MICHAEL. E adevarat MICHAEL e mult mai mult decat un artist, MICHAEL e o fiinta magica, nici nu pot explica in cuvine maretia sa. MICHAEL in bunatatea sa a militat toata viata pentru pace si bine in lume, pentru DRAGOSTE! There Must Be More To Life Than This e compus de Freddie, dar exprima exact ceea ce MICHAEL gandea si simtea, asa cum a exprimat si EL in versurile melodiilor lui: Can You Feel It, Be Not Always, We Are The World, Heal The World, We've Got Enough si altele. M-am referit aici strict la cele scrise chiar de EL. NU au fost nici un fel de divergente intre MICHAEL si Freddie!!! Ci pur si simplu fiecare au fost prinsi in diferite proiecte si nu s-au mai intalnit sa finalizeze piesele. MICHAEL si Freddie erau persoane cu suflete prea nobile pentru a fi divergente intre ei. Ei chiar s-au apreciat reciproc, Freddie chiar spune la un moment dat ca formatia lui preferata era The Jacksons. Este undeva, pe YouTube, unde Freddie spune ca nu au mai reusit sa se intalneasca sa finalizeze piesele, desi MICHAEL il sunase pt a se intalni pt piesa State Of Shock. Si Freddie tine sa precizeze ca prietenia lor nu va avea de suferit din cauza nuui cantec, "un cantec e un cantec si nimic mai mult". O sa dau mai jos linkul acelui clip. Acest demo care l-ai postat aici e superb! Vocea lui MICHAEL e divina, iar Freddie il acompaniaza la pian. La un moment dat Freddie ii sugereaza lui MICHAEL sa adauge versuri, iar MICHAEL atat de dulce, in marea lui dragoste pt copii, spune ceva de genul "How do we live in a world without CHILDREN". Superb! Minunat! Divin! Da, toate aceste lucruri ne fac sa-l iubim atat de mult, tot mai mult, si, da, toate acestea il fac sa fie UNIC SI IREPETABIL, THE KING! MICHAEL a incercat sa ne insufle DRAGOSTE pentru oameni dar si pentru planeta noastra. Dar din pacate e prea multa rautate in lume si, asa cum spunea Dorina, unii fac atata rau chiar ascunzandu-se dupa masca "aparatorilor pacii". Din pacate rasismul, invidia, intoleranta fata de alte religii, conceptii sociale, preferinte sexuale nasc ura si dorinta de a distruge. Din pacate pentru unii "A TRAI" inseamna "A DISTRUGE", incercarea de a se ridica pe suferintele altora. MICHAEL si dealtfel si Freddie in cantecul acesta, vor se exprime ca "A TRAI" trebuie sa insemne "A IUBI", "A DARUI". "A AJUTA"... "How do we cope in a world without LOVE?" Aceasta lume lipsita de dragoste l-a distrus pe MICHAEL. Doar ca nu l-a distrus cu adevarat pentru ca EL va trai vesnic, EL ESTE VESNIC.
    Sunt sigura ca Brian May a vorbit serios, el nu este un om care sa glumeasca cu asa ceva. Abia astept sa ascult piesa Victory care a fost compusa de cei doi titani impreuna si care sunt sigura ca e minunata ca tot ceea ce au facut ei. As fi vrut ca MICHAEL si Freddie sa fi lucrat mult mai mult impreuna. "I live and hope in a world filled of LOVE
    Then we can all just live in Peace".
    Marinela

    RăspundețiȘtergere
  6. Am uitat sa dau link-ul pentru acel interviu cu Freddie:
    http://www.youtube.com/watch?v=H9nGtkR-W1o&feature=relmfu

    Si un alt interviu cu Freddie vorbind despre MICHAEL:
    http://www.youtube.com/watch?v=13DnW63vUNk&feature=relmfu

    Iar aici un video cu MICHAEL solo interpretand demo-ul There Must Be More To Life Than This:
    http://www.youtube.com/watch?v=13A-ifZK1hE

    Si aici e un video cu acelasi cantec dar si State Of Shock interpretate de MICHAEL si Freddie in duet:
    http://www.youtube.com/watch?v=NDZ2ZrcfeKY&feature=related

    Multumesc si Pe curand,
    Marinela

    RăspundețiȘtergere
  7. “UNDE LOCUIESTI NU TREBUIE SA DETERMINE SI DACA LOCUIESTI !”
    “NIMIC NU E MAI PUTERNIC DECAT O IDEE A CAREI TIMP A VENIT”

    Filmuletul postat, cu Michael in mijlocul atator copii, ma duce cu gandul la dragostea copiilor fata de Michael, la dragostea lui fata de copii. Dar si la durerea enorma pe care acesta o traia de fiecare data cand le vedea suferinta datorata bolilor, saraciei, conditiilor de trai inumane, pierderilor suferite de pe urma razboaielor, a rapirilor, a maltratarilor de orice fel.
    Cineva, la postarea anterioara a transmis un link cu un film despre atrocitatile comise in cateva din tarile Africii Centrale, indeosebi in Uganda.
    Este un film despre SUPRAVIETUIRE.
    Am vizionat filmul de doua ori. Gravitatea situatiei te cutremura, incadrandu-se foarte bine in subiectul postarii.
    - Si in acest caz, ca de altfel in foarte multe altele, Viata ar trebui sa insemne mult mai mult decat atat! -
    Documentarul se vrea a fi un strigat, o chemare la unitate, pentru ca pana la finele anului 2012, sa se obtina sprijin masiv in vederea stoparii grupului de rebeli L.R.A. condus de Joseph Kony.
    Timp de 26 de ani, Kony a rapit copii din zonele departate ale oraselor. Tratamentul la care au fost si sunt supusi copiii rapiti este inuman. Acestia sunt inarmati, brutalizati, obligati sa se inroleze in armata L.R.A
    Multi dintre copii sunt ucisi. Pe fete le transforma in sclave sexuale, le violeaza. Pe baieti ii transforma in copii soldati. Mutileaza in chip ingrozitor fetele oamenilor. Sunt fortati sa-si ucida proprii parinti.
    In tot acesti ani, au fost rapiti peste 30.000 de copii.
    Chiar daca la inceput a propus pacea, Kony nu mai lupta demult pentru o anumita cauza, ci numai pentru a-si mentine puterea. El nu este sustinut de nimeni.
    Ceea ce povestesc copiii despre aceste atrocitati, despre hambarele in care dorm pe jos, inghesuiti unii in altii pentru a incapea cat mai multi si a fi feriti de alte rapiri, convingerea ferma a acestor copii, hotararea cu care cer sa fie omorati, daca ar exista aceasta posibilitate, te impresioneaza pana la lacrimi. Ei stiu ca nu au pentru ce sa mai traiasca. Nu mai au frati, un mai au surori, nu are cine sa aiba grija de ei, nu au cu ce se hrani, dorm in conditii improprii, nu pot merge la scoala. Viitorul lor este foarte incert.
    Comunitatea internationala s-a mobilizat in primul rand pentru a-l face cunoscut pe acest criminal pe intreg globul, printr-o propaganda sustinuta de raspandire de afise, postere, stikuri, bratari, fluturasi, toate cu chipul lui Kony. Se tin conferinte in diferite tari despre situatia grava din aceste tari, despre cunoasterea necesitatii capturarii si deferirii justitiei . Sunt sute de mii de oameni care s-au mobilizat in acest sens. Datorita internetutului, ideile s-au raspandit. Este o comunitate mai mare decat S.U. Lumea se conduce dupa alte reguli acum. Este prima oara in istorie cand guvernul SUA a actionat pentru ca oamenii au cerut-o.
    O actiune de avengura pentru un scop nobil, necesar. O actiune de care Michael ar fi fost mandru.
    Pe una dintre plancardele purtate de oameni la manifestatie, era scris:

    “ SUNTEM MODELAREA ISTORIEI UMANE.
    LUPTATI SI RUGATI-VA PENTRU COPII, NU CONTEAZA UNDE TRAIESC EI.
    TREBUIE SA TRAIASCA LIBERI SI FARA FRICA’’

    AMaria

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. AMaria, asa este, internetul ne-a ajutat sa aflam lucruri pe care altminteri nu le-am fi stiut niciodata sau, daca le-am fi auzit, am fi gandit ca sunt povesti. Poate ca tocmai din cauza asta vor sa ni-l ia...

      Ștergere
  8. Bun găsit, dragi prieteni!
    Am revenit "acasă" şi am citit pe nerăsuflate tot ceea ce aţi scris. Apoi, pregătisem "un discurs" pe care să-l postez spre lecturare, dar mi-am amintit că am uitat coala de hârtie cu notiţe la birou. Aşa că nu-mi rămâne decât să vă felicit pentru tot ceea ce faceţi şi să vă doresc să rămâneţi uniţi şi să păstraţi DE-A PURURI APRINSĂ FLACĂRA IUBIRII. Fiţi voi înşivă, pentru că voi sunteţi lumea... Lumea minunată a IUBIRII. Prin VOI, Viaţa îşi urmează cursul firesc.
    Vă rog pe toţi - MIHAI, AMaria, Mihaela,Marinela, Alina, Zuza, Scorpya,Dorina - să vă întoarceţi cu Dragoste şi Iubire - "acasă".
    Ştiu că mă repet, şi, totodată vă plictisesc (şi dacă am făcut asta, vă rog să mă iertaţi), dar am să fac asta:
    "Păstraţi vie amintirea şi semănaţi IUBIREA, pentru ca din IUBIRE să răsară NOI ZORI DE ZI."
    .................................
    P.S. Vă cer încă o dată iertare, dacă v-am răpit clipe preţioase din vieţile domniilor-voastre, dar trebuie să vă spun că eu mă voi opri aici. Mi-am dat seama cât de neînsemnată sunt pe lângă voi. Voi sunteţi adevăraţii străjeri ai SANCTUARULUI DRAGOSTEI.
    Îmi voi aminti cu drag de de Voi. Îmi voi aminti cu drag de "acasă".
    CU PREŢUIRE, DRAGOSTE ŞI PRIETENIE, maria c.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este atat de binevenit indemnul dat din adancul inimii catre "lumea minunata a iubirii", o lume din care facem parte cu totii, inclusiv tu, Maria. Prin versurile tale, prin "lumina" ideilor transmise de poeziile cu care ne-ai incantat de atatea ori!
      Gandurile tale, indemnul dat din suflet, nu fac decat sa ateste faptul ca si tu esti unul dintre strajerii Luminii.
      Prin lumina interioara, fiecare are importanta lui in acest loc numit "acasa". Toti care suntem aici, avem un tel comun. Acela de a duce mai departe idealurile lui Michael, de ai face cunoscuta viata si munca de artist, de a face cunoscut spiritul sau umanitarist.
      Si mai presus de toate, de a oferi Iubire si Lumina.
      Fii, pe mai departe, alaturi de noi, Maria!
      De fiecare dintre noi este nevoie aici!

      Din toata inima,
      Dorina

      Ștergere
  9. In legatura cu atrocitatile ce sunt savarsite in anumite tari de pe teritoriul African , unde si Michael a sustinut multe campanii de ajutorare a copiilor , am vizionat un film genial , inspirat dupa fapte reale , intitulat : Machine Gun Preacher - Predicatorul cu mitraliera .

    Eu fiind motociclist , am ajuns sa ma uit la acest film , datorita faptului ca actorul principal , dintr-un motociclist rau famat a ajuns sa ajute cu toate fortele oamenii afectati din Africa .

    Intreaga poveste se invarte in jurul faptului ca Actorul principal ajunge in Africa si este marcat si infuriat de ororile pe care le indura populatia vulnerabila, in special copiii.

    Fara sa tina cont de avertizarile unor activisti cu mai multa experienta in regiune, si nici de sfaturile prietenilor care si-a creat din randurile Armatei De eliberare a Africii , actorul principal (Sam) infiinteaza un centru de ajutorare a copiilor - un orfelinat acolo unde era mai mult nevoie de el – in mijlocul unui teritoriu controlat de o grupare militara - de un grup de rebeli numit L.R.A. condus de Joseph Kony , care rapesc copii pentru a deveni soldati chiar inainte de a implini 12 ani , pt a putea sa le implementeze principiile lor criminale .


    Va las sa savurati filmul cu subtitrare in romana :
    -- astept comentariile celor care vor vedea filmul !

    http://efilmeonlinegratis.info/machine-gun-preacher-online-gratis-subtitrat


    Exact ca si in versurile cantecului , viata trebuie sa insemne mai mult decat a ucide , decat a distruge ce tot noi oamenii am creat -- decat ,, a vietui'' si ,, a supravietui '' de pe o zi pe alta . Trebuie sa ne respectam semenii .
    Asa cum si Michael a procedat o viata intreaga , la fel putem
    sa dam si noi dovada de iubire si intelegere .

    PACE TUTUROR

    Marius

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte bun filmul, Marius, si nu stiam de el. Multumesc pentru link.

      Ștergere
    2. De-a lungul vizionarii,am avut sentimente diverse-de ignoranta,de vina,de neputinta-iar la final n-am stiut ,daca sa-I multumesc lui DUMNEZEU ca pe aici copii nostri nu au parte de asa ceva...Dar ma gandesc,ca nici nu trebuie sa asteptam sa se ajunga la asa ceva...Pe aici razboiul are alta forma,cu aceleasi rezultate-de exterminare in masa si daca nu facem nimic si ne rezumam doar la a constata si a vorbi-si cam atat,nu ne asteapta nimic bun!!!Multumesc draga Marius! Mihaela

      Ștergere
    3. Mi-au ramas intiparite in suflet cuvintele unuia dintre copiii sudanezi, copil marcat extrem de profund de ororile la care fusese supus de catre militarii L.R.A. in timpul raidului de rapire ce se desfasurase in satul sau.
      Se atasase foarte mult de Sam care citise, in mutenia lui de copil si in expresia privirii, ca viata ii fusese marcata de o suferinta mult prea adanca pentru o varsta atat de frageda.
      Interventia copilului, mi se pare a fi mana divina. Mesajul din spatele cuvintelor sale, vine intr-un moment in care URA impotriva celor care savarseau aceste crunte crime de ani de zile, luase proportii vizibile si de nestapanit. Sam nu o mai putea controla.

      “Imi amintesc de parintii mei, cand dorm.
      Tatal meu era mare, ca tine. L-au impuscat.
      Rebelii mi-au dat un par.
      Si mi-au zis ca….daca nu-mi omor mama...
      o sa-l impuste pe fratele meu mai mic si pe mine.
      Asa ca mi-am ucis mama…

      Daca ne permitem sa fim plini de ura…
      Atunci au castigat.
      Nu trebuie sa-i lasam sa ne fure sufletul!”

      Impactul cuvintelor, venite din partea unui copil atat de greu incercat de viata, este atat de mare incat il fac pe Sam sa-si dea seama ca durerea sa nu poate fi in nici un caz mai mare decat a copilului. Si incet, incet, revine la calea normala, reusind sa-si controleze ura si sa-si deschida din nou sufletul.

      Iti multumim pentru film,
      AMaria

      Ștergere
    4. Am remarcat un fapt, inca odata in plus, in acest film. Este, in primul rand, cazul celor puternici care, la inceput, duc lupta cu toate fortele pentru o cauza dreapta, pe parcurs devenind lideri de grup.
      Cat de insesizabil, de-alungul timpului, se trece de la starea de compasiune, de mila, la starea de revolta, apoi la starea de luare de pozitie impotriva celor care savarsesc orori si fapte cumplite impotriva umanitatii….si in final la starea de ura, ura cumplita care pune stapanire pe tine si pe care nu o mai poti controla. Ajungand sa lovesti si sa omori inamicul cu o satisfactie diabolica mai degraba, decat din necesitatea autoapararii sau a salvarii unor vieti.
      Si avea dreptate fata aceea care era pe post de infirmiera:
      “ Si Kony a dorit pacea, la inceput!”…
      Remarca arata cat de mic este pasul, uneori, de la compasiune la ura, de la aparator al unei cauze drepte, umanitare, la cel de criminal odios.

      Angelica

      Ștergere
  10. ,, Pentru ca raul sa triumfe , oamenii buni trebuie doar sa nu faca nimic ''

    Edmund Burke

    RăspundețiȘtergere
  11. n ceasul nostru de cumpana
    In cea mai profunda disperare
    Inca iti va mai pasa?
    Vei fi acolo, langa mine?
    In procesele mele de constiinta
    Si framantarile mele
    In indoielili noastre
    Si frustrari
    In a mea violenta
    Si tulburari
    In frica
    Si ale mele marturisiri
    In a mea neliniste si durere
    In promisiunea unei alte zile de maine
    Niciodata nu te voi lasa sa pleci
    Pentru ca esti parte din inima mea.
    Vei fi acolo?

    ''Michael Jackson''



    Marius

    RăspundețiȘtergere
  12. Da, aici te simti "acasa"! Nu scriu de multa vreme pe acest blog, dar deja ma simt aici foarte bine! Asa cum spunea Maria C., aici e ca un SANCTUAR AL DRAGOSTEI si suntem aici pentru a pastra vie amintirea scumpa a lui MICHAEL. E minunat cum a putut EL sa ne aduca impreuna, uniti de dragostea pentru EL si pentru tot ceea ce inseamna BINE si FRUMOS in lume si stiu ca MICHAEL e mandru de noi. Ce poate fi mai frumos decat o prietenie legata prin drgostea pentru cel mai MINUNAT OM, scumpul nostru MICHAEL? El e cel mai impotrtant aici, tot ceea ce scriem noi aici e oarecum dictat de EL, cel putin asa simt eu, pentru ca EL e vesnic aici, in inima si mintea mea. Asa ca sper ca vom continua sa venim aici, ACASA, sa vorbim despre EL, cel care ne-a insuflat DRAGOSTE in inimi! MICHAEL ar fi dezamagit daca nu am face asta! Sa incercam sa ducem mai departe idealurile sale prin propriile noaste mijloace! Chiar daca lumea merge, din pacate, spre distrugere, sa incercam, macar, sa ducem idealurile lui MICHAEL mai departe asa cum putem.
    Cum spune in versurile impresionantei melodii Be Not Always:
    Sa nu fie (asa) pentru totdeauna,
    Te rog, sa nu fie (asa) pentru totdeuna,
    Si daca va fi pentru totdeuna (asa)
    Sa ne plecam capetele
    Cu un sentiment de vina
    Pentru ca timpul a facut doar promisiuni,
    Promisiuni moarte!

    Marinela

    RăspundețiȘtergere
  13. Vă citesc de ceva timp, dar nu am avut curajul să postez. Ştiu că nu-i atât de important ceea ce am să spun, dar v-aş întreba: "Oare în această melodie http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=34WQ9Pegh7s&NR=1, nu reprezintă un semnal de alarmă? Poate să-mi spună şi mie cineva mai multe despre împrejurările apariţiei acestei melodii? Mulţumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aceasta varianta a melodiei „We Are the World” este asa cum spune Marinela un demo, structurat si inregistrat de Michael intr-o singura noapte, fara participarea lui Lionel, inainte de sedinta primei inregistrari cu grupul de artisti.
      In afara de prima strofa si refren care se aseamana in mare parte, varianta demo este putin diferita de varianta cantata cu grupul. Cred ca Michael, fiind membrul unui cult crestin, a imprimat versurilor ceva din invatamintele si modul de exprimare ale acestui cult. Pe langa indemnul catre iubire si indemnul catre daruirea de sine pentru o cauza dreapta, se simte chemarea specifica celor care indeamna la unitate prin fratie.
      In ceea ce priveste cuvintele „salom” si „shalingen”, sa fi fost vre-o legatura intre invatamintele cultului raspandite de predicatori si rabinii din sinagogi???
      Stevie Wonder a fost cel care a dorit schimbarea lor cu o linie in dialectul Swahili. In urma unor dezbateri aprinse in care artistii au respins sugestia, s-a decis de comun acord sa se cante ceva semnificativ in limba engleza.
      Ei au ales sa cante noua linie „One world, our children” cu care majoritatea participantilor au fost de acord.

      Cat de importanta este unitatea in realizarea unui tel comun! Cat de mult face efortul mai multor oameni care lupta pentru aceeasi cauza! Oamenii au un potential fantastic de a distruge, la fel cum au un potential fantastic de a face bine altora. In cazul scopului lansarii melodiei ‘We are the World”, vointa artistilor de a ajuta pe cei care au avut nevoie disperata de ajutor, a fost covarsitoare.
      "Pe 7 martie 1985, Quincy Jones lansa pe versurile lui Michael Jackson si Lionel Ritchie o melodie care aduna cei mai cunoscuti muzicieni ai momentului. Melodia a fost un succes comercial absolut si a avut parte de o expunere fantastica. Pe 5 aprilie 1985, 8000 de posturi radio au transmis in acelasi timp melodia ajungand la o acoperire globala. Toate aceste eforturi au fost facute pentru a atrage atentia asupra foametei si saraciei care lovisera Africa. La un an dupa lansarea "We are the World" s-au strans din vanzari si donatii peste 63 milioane $"

      Dorina

      Ștergere
  14. Aceasta varianta demo solo, dupa cate stiu, a fost inregistrata de MICHAEL cu o noapte inainte de 22 ianuarie 1985, cand a fost inregistrat cantecul We Are The World cu grupul de artisti. Da, versurile variantei solo a lui MICHAEL sunt putin altfel decat cele originale, cele cantate in varianta oficiala. MICHAEL cred ca si-a exprimat idealul sau pentru mai BINE in lume in varianta solo. Dupa cum se stie, cantecul a fost facut impreuna cu Lionel Richie si deci in varianta oficiala se regasesc si versuri de ale sale, desi,dupa cum spune LaToya, care a asistat la crearea cantecului, 99 de procente din versuri au fost scrise de MICHAEL. Iar in ce priveste melodia, se spune ca Lionel Richie a creat doar cateva linii, dar cea mai mare parte a fost compusa de MICHAEL. MICHAEL era obisnuit sa lucreze foarte repede si de aceea el a lucrat la cantec singur, fara ca Lionel sa stie, si a prezentat varianta sa lui Quincy si Lionel acestia fiind socati cat de repede a lucrat MICHAEL. In noaptea de 21 spre 22 ianuarie 1985 MICHAEL a inregistrat varianta sa solo, dar si partea care a cantat-o el in varianta oficiala, iar dimineata, cand urma ca ceilalti artisti sa vina pentru inregistrare, MICHAEL, nu numai ca avea finalizata melodia, dar isi inregistrase si partea sa. Stim foarte bine cat de dedicat era MICHAEL muncii sale, si mai ales cand era ceva in scop caritabil. El si-a inteles foarte bine menirea sa in lume, aceea de a incerca sa o faca mai buna si mai frumoasa. De fapt nu numai ca a incercat, el a si FACUT-O MAI BUNA SI MAI FRUMOASA. Prin munca sa caritabila, prin dragostea pentru oameni, prin simpla sa prezenta in lume a facut ca lumea sa fie mai buna. Pacat ca a fost impiedicat de rautatea lumii sa faca mai mult.
    Versurile din versiunea sa solo sunt putin diferite de cea oficiala si par ca ar spune despre menirea lui MICHAEL in lume. Ciudat mi se pare acel "shalom" care cred ca e un salut in ebraica si "shalingue" care nu stiu ce este. Nu stiu de ce a folosit aceste cuvinte, dar poate ca e tot ceva legat de religie. Important e mesajul versurilor care este foarte emotionant.
    Give in your heart and you will see that someone cares
    'Cause you know that they can feed them all
    Then I read the paper and it said that you've been denied
    And it shows the second we will call

    We are the world
    We are the children
    We are the ones who make a brighter day
    So let's start giving
    There's a chance we're taking
    We're taking our own lives
    It's true we'll make a brighter day
    Just you and me

    Now there's a time when we must love them all
    And it seems that life, it don't make love at all
    But if you'd been there, and I'll love you more than more
    It seems in life, i didn't do that.

    Versuri minunate si magice scrise de cel mai MINUNAT SI MAGIC OM!

    Marinela

    RăspundețiȘtergere
  15. Am gasit pe undeva un filmulet despre inceputul carierei lui Michael...nu stiu daca l-ati mai vazut ,dar nu strica...michael-jackson-the-life-of-an-icon-video_5b6539a6f (1)
    Vizionare placuta:)

    RăspundețiȘtergere
  16. Sunt pusa intr-o situatie mai mult decat dificila si sincer nu ma mai asteptam la un asa "boom"...deci sunt "PAF"....ma abtin de la comentarii, fiindca propabil s-ar intampla, ceea ce ma temeam inca de cand am intrat in aceasta superba familie si chiar nu-mi doresc asa ceva :)

    Va iubesc, va pup...si scz intarzierea cu care mai apar, dar de cand am hotarat sa fac si facul, parca trece timpul prea repede :))

    Scorpya

    RăspundețiȘtergere

AVERTISMENT!

Orice comentariu care contine limbaj jignitor la adresa autorilor blogului, a cititorilor sau a comentatorilor sai, va fi expediat in Zona Fantoma, sa-l caute pe Generalul Zod :)