miercuri, 30 noiembrie 2011

THRILLER 29

...



Astăzi se împlinesc 29 de ani de la lansarea albumului cu care Michael a intrat, pentru totdeauna, în istoria muzicii, care l-a propulsat pe culmile succesului şi l-a făcut megastar: „Thriller”. Dintre cele 9 melodii incluse pe album, 3 au fost compuse de Michael (Wanna Be Startin’ Somethin’, Beat It şi Billie Jean), iar una a fost compusă în colaborare (The Girl Is Mine, cu Paul McCartney). Thriller este opera prolificului şi excelentului compozitor Rod Temperton, cu care Michael a colaborat foarte bine.

Sesiunile de înregistrări au avut loc între 14 aprilie – 8 noiembrie 1982, la Westlake Recording Studios din Los Angeles, California, sub îndrumarea producătorului Quincy Jones, care a avut la dispoziţie un buget de 750.000 USD. S-a muncit la 30 de cântece, iar dintre ele au fost alese, cu mare atenţie, cele 9 care au compus albumul. În afară de Baby Be Mine şi The Lady In My Life, toate melodiile de pe album au fost lansate ca single şi toate au ajuns în top 10 pe lista „Billboard Hot 100”.

În numai un an de zile, „Thriller” a devenit – şi a rămas în continuare – cel mai bine vândut album din toate timpurile şi a obţinut 8 premii Grammy în 1984. În acelaşi an, tot „Thriller” i-a adus lui Michael 8 premii AMA (American Music Awards), un premiu pentru merite speciale şi 3 premii MTV Video Music Awards. „Thriller” i-a permis lui Michael să facă o breşă serioasă în bariera rasială, atunci când videoclipurile pentru Thriller, Billie Jean şi Beat It au fost difuzate regulat la MTV, un post considerat leader de opinie pe piaţa muzicală şi care avea pretenţii elitiste şi rasiste la acea vreme.

Videoclipul Thriller a fost pus la păstrare în Biblioteca Congresului American şi notat în Registrul Naţional de Înregistrări, pentru că s-a stabilit că are semnificaţie culturală.

Anii dintre „Off The Wall” şi „Thriller” au fost o perioadă de tranziţie pentru Michael, un răstimp în care el şi-a revendicat din ce în ce mai clar şi mai răspicat, independenţa. Imediat cum a împlinit 21 de ani, devenind major, şi-a angajat propriul manager (pe John Branca) şi i-a spus hotărât că vrea să devină cel mai mare star din showbusiness şi cel mai bogat. Nu era doar un vis de puşti ambiţios, nici un moft de grandomaniac, nicidecum. Michael era extrem de serios atunci când a afirmat asta şi avea un scop bine determinat. Voia, din tot sufletul, să „vindece lumea” – de rasism, de violenţă, de foamete, de discriminare. Iar pentru asta ştia că avea nevoie de bani. Şi era perfect conştient că, pe lângă bani, avea nevoie de notorietate. Şi-a promis lui însuşi să facă tot ce-i va sta în puteri ca să schimbe în bine unele lucruri de pe lumea asta. Şi, după cum bine ştim, s-a ţinut de promisiune, din plin. Chiar dacă a avut de înfruntat nişte ziduri groase şi nişte prejudecăţi bine înrădăcinate, a ieşit victorios din toate înfruntările de acest fel. În 1980 l-a întrebat pe publicistul revistei „Rolling Stones” daca l-ar interesa să facă o copertă cu el. Nu l-a interesat, iar Michael a ripostat: „Mi se spune mereu şi mereu că o revistă cu negri pe copertă nu se vinde... Ei bine, o să vină o zi când aceste reviste mă vor implora să le dau un interviu. Poate că le voi da unul. Sau poate nu.” Şi Michael a avut dreptate. La scurtă vreme după refuz, mai exact după ce „Thriller”, abia lansat, urcase vertiginos în topuri şi nu părea că avea de gând să se oprească prea curând, dintr-odată negrii pe copertă vindeau extraordinar de bine. Mai precis, unul anume: Michael Jackson. În februarie 1983, coperta Rolling Stones avea o poză mare cu Michael, iar în interior au pus un interviu pe 8 pagini pe care îl luaseră în 1982, înainte de lansarea albumului, dar nu găsiseră, vezi-Doamne, momentul să-l publice până atunci (adică până când „Thriller” a dominat topurile).

Pe 30 noiembrie 1982 Michael Jackson a dovedit, industriei muzicale şi publicului, că este un artist complet, cu abilităţi excepţionale de a se reinventa mereu şi mereu, şi care îşi merita cu prisosinţă locul în istoria muzicii şi tronul de Rege al Muzicii. Acolo unde, dealtfel, este şi astăzi. La mulţi ani, „Thriller”!


La mulţi ani tuturor celor care astăzi îşi serbează numele!

...

24 de comentarii:

  1. DRUM DREPT ŞI LUMINĂ!...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ca intotdeauna, comentariul potrivit la momentul potrivit! Iti multumim inca odata pentru fiecare postare care aduce lumina, facandu-ni-l cunoscut pe Michael, ca artist care a facut totul sa se autodepaseasca; ca spirit vizionar care a dus arta sa in sfere in care nimeni, pana atunci, nu ajunsese; ca om de suflet si spirit umanitarist, care a facut tot ce i-a stat in putinta, pentru inlaturarea barierelor rasiale, pentru alinarea suferintelor copiilor bolnavi, care a atras atentia, prin muzica si imagini, asupra pericolelor ce duc la degradarea batranei noastre planete, indemnand la solidaritate umana pentru salvarea acesteia.

    “Inainte de Thriller, nici un alt album nu a mai continut sapte cantece din Top 10: Billie Jean, Beat It, The Girl is Mine, Human Nature, Wanna be startin’Somethin, P.Y.T. si Thriller. Vanzarile au fost immense in toata lumea…..
    Cu cat Thriller era mai ascultat - fiind probabil cel mai ascultat album din toate timpurile, atat individual cat si la radio,-cu atat suna mai bine. Michael si Quincy isi atinsesera scopul: pentru multi dintre ascultatori- albi, negri, elitisti, fani, heavy metal,adolescenti, parinti- Thriller era albumul perfect, fiecare cantec fiind un exercitiu de de productie al muzicii pop, fiecare aranjament, fiecare nota fiind la locul lor. Aceasta realizare l-a transformat pe Michael in ceva mai mult decat un erou; industria muzicala l-a promovat la un nivel mai inalt, aproape de sanctificare. Vanzarile fenomenale reusite de Michael, combinate cu talentul sau nemaipomenit,, au stabilit un precedent de excelenta prin Thriller – unul pe care va incerca, in secret, sa il depaseasca, pe tot parcursul carierei sale.” ( J. Randy Taraborrelli- Michael Jackson)
    Va continua...

    Dorina

    RăspundețiȘtergere
  3. Si Michael a facut totul ca sa se autodepaseasca.
    “Thriller” a schimbat standardele videoclipurilor pentru totdeauna, fiind o sursa de inspiratie pentru generatia MTV, schimband pentru totdeauna perceptia asupra imaginilor care insoteau lansarea unui single.
    Poate ca nimeni, la acea vreme, in afara de Michael, nu s-a gandit ca un “ simplu videoclip” il va catapulta pe artist intr-o alta dimensiune, intr-o stratosfera a succesului.
    Intr-un interviu cu TV Guide 1999, Michael relata de unde i-a venit idea:
    “- Fratele meu Jackie a venit la mine acasa si mi-a spus: ‘Urmaresti show-ul de la TV? Tot ce fac ei se numeste muzica. E MTV-ul”
    El voia sa-mi sugereze sa fac si eu un videoclip. Mi s-a parut interesant conceptul in sine, dar eram nemultumit pentru ca toate erau un colaj de imagini, fara nici o legatura cu muzica prezentata. Daca as fi vrut sa fac si eu unul, m-am gandit la ceva cu o valoare ridicata de entertainment. Visul meu a fost sa creez ceva ca o poveste, cu introducere, cuprins si incheiere, ca un scurt-metraj.
    Nu m-am gandit initial la cum va fi primul album. Voiam sa creez ceva pentru mine, mi-e sa-mi placa. Ideea, scopul lui “Thriller” a fost sa creez ceva infricosator, amuzant si plin de suspans in acelasi timp.”

    - “E trist sa te lasi prins de trecut. De asta nu imi pun premiile in casa mea. Sunt intr-un depozit special. Nu vreau sa fiu bombardat cu mandrie pentru ca ma simt ca si cum nu as mai avea pentru ce sa lupt, ce sa ating. Ceea ce e fals….
    Cred ca ce e mai bun urmeaza sa vina. Imi place sa explorez multe zone. Nu sa fac album pop dupa album pop…
    Exista niste idei creative exceptionale. Dar nu vad pe nimeni inovativ. Incearca sa integreze vechiul in nou.”……
    - “Eu cred in perfectiune si incerc sa creez asta in tot ce fac, in tot ce realizez. Nu reusim aproape niciodata sa ajungem acolo, la absolut, dar cred cel putin intr-o executate perfecta. Cand nu obtin cel putin 99.9% ma intristez, chiar ma intristez.”

    Unul dintre marile lui talente a fost si acela de a se inconjura de colaboratori care sa stralucesca in tot ceea ce fac, sa fie o “extensie” a lui, sa aiba imaginatia de a crea lucruri pe care nimeni nu avusese curajul de a le mai crea pana atunci.
    Forta pe care o emana, schimbarile incredibile pe care le antrena, felul unic in care fiecare particula a corpului comunica, modul in care si-a inteles atat de bine vremurile, depasindu-le, au facut din Michael un spirit vizionar si un artist greu de egalat.

    Din toata inima,
    Dorina

    RăspundețiȘtergere
  4. Dorina,

    îţi mulţumesc mult. La mulţi ani!

    RăspundețiȘtergere
  5. La multi ani, Thriller!
    Multumim Michael...pt tot ce ai creeat, ce ai compus, pt felul cum s-a schimbat lumea muzicii si lumea, in general datorita tie si datorita faptului ca tu ai existat...ca ai respirat pe aceasta Planeta!

    Multumim din suflet Mihai...pt timpul pe care ni-l dedici noua si ...lui Michael.
    Foarte frumos, Dorina...sa ne mai scrii asa, ca ne place muuuult! :)

    La multi ani, tuturor romanilor de pretutindeni!

    Cerasela

    RăspundețiȘtergere
  6. LA MULTI ANI THRILLER!
    multumim Michael pentru tot... pentru ce ai fost, ce esti si ce vei fi..asa a fost destinul tau... sa faci istorie in muzica cat si in planul social, asta dovedind ca rolul tau este unul clar si precis
    Multumesc Mihai pentru aceste calatorii magice in lumea magica a lui Michael Jackson, povestile cu si despre Michael fiind fabuloase .
    Michael este ca o poveste de Craciun, misterioasa, magica, tulburatoare, tainica in care te cuprinde vraja si nu mai vrei sa te intorci la realitate ...
    zuza

    RăspundețiȘtergere
  7. Mihai,multumesc,pentru ca mereu ne surprinzi cu postari minunate si ne bucuri cu vigilenta si grija ta de a nu lasa uitarii nicio data importanta din cariera sau viata lui Michael.
    Dorina,multumesc pentru ideea ta,pe care ti-o urmez…cu cateva citate din cartea “Cine este Michael Jackson”.

    “La inceput,Billie Jean nu era decat un ritm inregistrat pe o banda.Michael a incercat toate tonalitatile posibile,pentru ca vocea sa-i sune perfect.Ritmul electronic nu-i prea convenea,era prea putin uman …Quincy a venit cu cativa violonisti si violoncelisti pentru a orchestra piesa cu cateva partituri pentru instrumente de coarde.A obtinut acustica unui concert de muzica clasica,un sunet stereo natural.Quincy a mai apelat la Tom Scott,care a imprimat un solo de ocarina ce gliseaza pe fondul sonor al piesei.Efectul e sublim.
    Cei prezenti in studio spun ca Michael a inregistrat partitura vocala pentru Billie Jean intr-o singura repriza.O performanta deosebita.

    SimonaB

    RăspundețiȘtergere
  8. (continuare)

    "La terminarea montajului pentru Billie Jean ,Michael a considerat videoclipul complet ratat si a fost pe punctul de a anula comanda si pentru Beat It…In ciuda aprecierilor lui Michael,Steve Barron va fi considerat omul in urma caruia a ramas unul dintre cele mai faimoase videoclipuri din toate timpurile.
    In acest videoclip exista o secventa cand Michael danseaza pe dalele de trotuar.Tehnicienii pusesera la punct un circuit electronic ,astfel incat dalele sa se aprinda in concordanta cu coregrafia care fusese pregatita.In momentul filmarii,circuitul electronic s-a dereglat ,dalele neaprinzandu-se in ordinea stabilita.In acel moment,spontan,Michael a improvizat un dans fantastic,surprinzand echipa cu profesionalismul sau.

    La realizarea filmului video Thriller,Michael si John Landis au renuntat la durata standard de 3 minute si 50 de secunde.Modul in care au decurs filmarile pentru Thriller a fost imprimat pe pelicula si servit drept suport la realizarea unei casete video de 40 de minute,care a detronat caseta cu lectii de gimnastica aerobica ale lui Jane Fonda.
    “Making of Thriller” s-a vandut in peste 100.000 de exemplare numai in Marea Britanie.

    In timpul inregistrarilor pentru Thriller,Michael a gasit timp sa compuna si sa produca si cantecul Muscle pentru Diana Ross si sa inregistreze pentru E.T.Song Book…

    Beat It,Billie Jean si Wanna Be Starin’Somethin’ formeaza o trilogie."

    SimonaB

    RăspundețiȘtergere
  9. (continuare)

    "In 1982,pentru intreaga lume,Eddie Van Halen era un geniu al chitarei in sfera hard-rock-ului.Era apreciat de toti muzicienii pentru ca a adus ceva nou,acea inovatie care face ca solo-urile sale sa fie recunoscute imediat…Atunci cand Quincy Jones l-a sunat la telefon si s-a prezentat,Eddie a crezut ca e o gluma si a inchis telefonul.Quincy a mai incercat de vreo trei ori si in final,a reusit sa-i spuna sotiei lui Eddie:”Scuzati-ma,dar sunt chiar Quincy Jones.As vrea sa-l rog pe Eddie sa interpreteze un solo de chitara pe o piesa…"A doua zi,unul din baietii din echipa tehnica i-a adus lui Eddie Van Halen o caseta cu Beat It….Un fapt inedit al acestei colaborari dintre Michael si Eddie este acela ca marele chitarist a uitat sa vorbeasca despre drepturile sale banesti si a facut solo-ul pe gratis.Certat de impresarul sau si ridiculizat de colegii lui de grup,Eddie a replicat ca el nu este un mercenar si ca a castigat cu aceasta ocazie doi prieteni."

    SimonaB

    RăspundețiȘtergere
  10. Am citit postarea la cateva ore de cand a aparut si...am recitit-o din nou si din nou...si oricat mi-am dorit , nu am gasit cuvintele potrivite ca sa exprim ceea ce simt...pentru ca...este un moment aniversar extrordinar ...la nivelul caruia nu am cum sa ma ridic...asa ca ..nu spun decat atat ,,Ce bine ca esti..."
    Nadia

    RăspundețiȘtergere
  11. “This is our dance, this is our high
    It’s not a secret, can’t you see
    Why can’t we all live in ecstasy?”
    (M.J. – Dancing the Dream)

    Sunt momente, in viata fiecaruia dintre noi, momente in care sufletul nostru are nevoie de cuvinte magice. Cuvinte care sa-l faca sa spere, cuvinte care sa-l faca sa-si recapete increderea, cuvinte care sa-i redea, nu lumina pe care oricum o are, ci acea caldura divina care sa-i arate ca nu este singur. Acea caldura care se revarsa ca o adiere de vant primavaratic, invaluindu-te cu blandete, soptindu-ti cum gandurile tale spuse cu onestitate, cu iubire neconditionata, din toata inima, isi gasesc raspuns in inima celorlalti.
    Mihai, Val, Mihaela, Cerasela, SimonaB, Maria, Zoly, si tuturor celorlalti: Va multumesc din toata inima pentru cuvintele si gandurile bune care sunt atat de pretioase pentru mine! Ele au atins inima, stralucind prin increderea pe care mi-ati oferit-o.
    Daca ele ar putea fi pastrate intr-un depozit, asa cum a procedat Michael cu propriile trofee, le-as pastra intr-un depozit. Pentru a stii ca niciodata, indiferent cat de frumoase sunt cuvintele care ti se vor spune, nu sunt deajuns pentru a incerca sa faci mai mult, sa oferi mai mult. Pentru ca acea lumina care zace in cel mai ascuns ungher al sufletului fiecaruia dintre noi, are atata putere incat, de cele mai multe ori, nici noi nu ne dam seama de adevarata-i magie. Iar stralucirea ei trebuie redata inimilor celorlalti. Sa incercam din rasputeri sa facem asta!
    Recent, vizionand unul dintre cele mai frumoase clipuri (tribut pentru Michael) ale Florentei (Sucriflor): “Music of my Heart”, mi-au ramas adanc intiparite in memorie cateva versuri din melodia cu acelasi nume, versuri al caror inteles pot insemna atat de mult pentru fiecare dintre noi, redand increderea de care avem atata nevoie:
    "Cause you always saw in me
    All the best that I could be
    It was you who set me free"
    Spuneti, cat de mult ar insemna aceste cuvinte pentru voi, daca le-ati auzi in fiecare zi de la oricare persoana, dar mai ales de la persoanele dragi voua? Cat de mult v-ar schimba ele gandurile, atitudinea, zambetul si buna dispozitie, dorinta de a va autodepasi, de a oferi mai mult decat ati primit?...
    Iti multumesc, Florenta, pe linga aceste clipuri minunate, pentru toate comentariile tale frumoase pe care am avut placerea sa le citesc inca din 2009, pentru povestioarele magice care m-au incantat de-a dreptul, pentru toate informatiile pretioase, referitoare la omul si artistul Michael, pe care ni le-ai oferit. Sunt sigura ca inima ta a fost totdeauna aici, "acasa".
    Va multumesc inca odata tuturor, pentru ca alaturi de voi, prin dragostea voastra netarmurita fata de el, am trait, traiesc si sper sa traiesc in continuare: MAGIA “MICHAEL JACKSON”!

    Din toata inima,
    Dorina

    RăspundețiȘtergere
  12. Impreuna vom dansa dansul Creatorului!...

    As mai dori sa spun ceva foarte important. Sa ii multumesc unui prieten foarte drag mie, care poate, cine stie!.., va citi aceste randuri. Un prieten care a avut rabdarea si bunavointa de a "ma lua de mana", de a simti sufletul de copil, si de a "ma purta" intr-o lume magica, lumea Neverlandului. O lume pe care fiecare dintre noi o are ascunsa, in unghere de care nici nu stim ca exista. O lume fara varsta, o lume pura, o lume in care, eliberati de conveniente si impunerile unei lumi rigide, ne descatusam sufletul si mai ales imaginatia. O lume pe care nu ai cum sa nu o indragesti. Iar odata indragita, nu ai cum sa o uiti vreodata.

    Din toata inima,
    Dorina

    RăspundețiȘtergere
  13. De ceva timp incoace am observat trend-ul de a aparea cat mai putine comentarii la postarile lui Mihai....Mi-am spus ,,ok, fie nu se regasesc in postari, fie nu ii intereseaza subiectul, fie vor sa pedepseasca pe cineva din motive necunoscute si neintelese de mine"...Si daca pana acum nu am facut decat sa inregistrez fenomenul, acum sunt pur si simplu ...blocata...Cum????????? La o postare in care se aniverseaza albumul ,,Thriller" doar atat de putini se manifesta? Chiar nu se intelege ca aici nu este vorba de Mihai, ci de Michael?????????????Unde sunt toti aceia care se bateau cu pumnul in piept care sunt fani mai mari sau mai adevarati ai lui MJ? Fie capacitatile mele intelectuale si emotionale nu mai functioneaza pentru ca astfel ma simt total depasita de aceasta situatie...Stiu, acum se va replica ca nimeni nu stie ce este in sufletul celuilalt, dar..daca atata timp s-a considerat activitatea pe acest blog ca un omagiu adus lui Michael, acum de ce nu mai este asa?
    Sunt intrebari mai mult sau mai putin retorice puse fara intentia de ataca, dar ..am simtit nevoia sa le exprim la fel cum au facut atatia altii aici timp de doi ani si ceva...
    SARBATORI FERICITE!
    Nadia

    RăspundețiȘtergere
  14. Nadia, sunt alaturi de tine. “Acasa” la Michael.
    Si “Este atata liniste in jurul meu,
    Ca-mi pare ca aud cum se lovesc de geam, razele de luna…”
    Si in aceasta liniste care apasa, imi este dor de voi, dragi prieteni. Imi este dor de el, in fiecare secunda in care nu-i aud glasul prin glasul vostru, in care nu-i vad zambetul luminos, prin zambetul vostru. Imi este dor de fiecare pas dansat de el, in ritm de Thriller, de Billie Jean, de Beat It, daca nu este si in ritmul pasilor vostri. Imi este dor de magia pantofilor de dans, de sosetele diamantate, de tricoul alb si de manusa-i stralucitoare!
    Imi este dor de EL, AICI! Unde i s-a adus, prin voi, cel mai frumos si cuprinzator tribut. Aici unde l-am simtit si cunoscut, ca om, ca artist, ca tata iubitor, ca muzician si dansator desavarsit, un spirit umanitarist, un spirit vizionar, un luptator pentru drepturile omului si pentru salvarea planetei.
    As vrea sa-i simt iubirea care se revarsa, ca o vraja, asupra inimilor si sufletelor tuturor fanilor care il asculta si il privesc fascinati. Pe acordurile muzicii lui ireale, in ritmul de nestapanit al dansului, ARTIST SI SPECTATOR devin UNA. O SINGURA FLACARA CONSUMANDU-SE IN PROPRIA-I ARDERE!...

    “Daca nu ai amintirea faptului ca esti iubit, esti pe veci condamnat sa cauti ceva capabil sa te implineasca. Nu conteaza cati bani vei face sau cat de renumit vei fi, intotdeauna vei simti un gol. Pentru ca ceea ce cauti e iubirea” / M.J.J.
    Michael Jackson, tu esti cel care conteaza acum, aici, in inima noastra!
    Tu, esti cel care conteaza pentru noi si pentru cei care vor trebui SA STIE!

    “…Am auzit ca ar fi trecut pe-aici chiar si Kermit, Broscoiul. Resimt mesajul lui Kermit, care e de parere ca nu e usor sa fii verde.
    Sunt sigur ca i-a fost la fel de greu cum imi este mie acum!”…
    Sunt cuvintele lui Michael, spuse odata, candva, intr-un discurs emotionant, la Oxford. Sunt cuvintele lui Michael, pe care le simt, dureros, acum!

    Dorina

    RăspundețiȘtergere
  15. “Billie Jean is not my lover
    She was more like a beauty queen from a movie scene
    She says I am the one, but the kid is not my son”

    Dupa ce a fost simultan Number 1 in SUA si Marea Britanie, “Billie Jean” a declansat o reactie in lant numita “Michaelmania”. Albumul Thriller a disparut rapid de pe rafturi stabilind un record de 37 saptamani ca Number 1 in SUA. Michael planuise sa realizeze un album de single-uri atat de bun, incat juriul premiilor Grammy sa-i confere suprematie.
    Michael a spus mereu ca inspiratia divina l-a ajutat sa scrie “Billie Jean” ideea sa fiind aceea de a scrie o piesa cu o linie melodica de bass foarte reusita. El scria ca zgomotul facut de motorul masinii a fost de ajuns ca sa-l inspire sa scrie respectiva linie de bass, iar restul a fost istorie.
    De retinut este faptul ca “Billie Jean” era cat pe ce sa nu fie inclusa pe tracklist-ul albumului “Thriller”, Quincy Jones considerand-o nepotrivita. Piesa a fost mixata de 91 de ori de inginerul de sunet Bruce Swedien, fiind ales in cele din urma mixajul cu numarul 2.
    Dar cel care a transformat piesa in legenda, a fost spectacolul “Motown 25:Yesterday, Today and Forever”,1983. A fost prima data cand lumea a vazut celebrul Moonwalk, palaria marca Michael Jackson, jacheta cu strasuri si celebra manusa alba cu cristale.
    Zeci de staruri de prima mana, prezente in sala, s-au ridicat in picioare si au ovationat prestatia lui Michael. Pentru multi, evolutia de la acest spectacol , a insemnat incoronarea lui Michael Jackson ca Rege al Muzicii Pop. Moonwalk a fost reluat apoi in toate concertele lui Michael, devenind marca sa si innebunind fanii din intreaga lume.

    Dorina

    RăspundețiȘtergere
  16. ...Am ramas minute in sir cu o privire tampa privind ecranul. Imi plac la nebunie comentariile Dorinei...dar nu sunt ca ale Florentei...si cine poate scrie atat de frumos ca Mihai?! Am ramas undeva in urma, desi am citit tot ce s-a scris aici...n-am fost in stare nici sa-i spun la multi ani acestui om minunat care isi rupe din timp pentru delectarea noastra...este un sentiment care se amesteca in revolta pentru pedeapsa prea mica a doctorului si neputinta de a mai schimba ceva..sunt pe un tarm unde iubirea si speranta au incremenit in tacere...ma zbat sa scap ..dar e atat de greu...cuvintele se sparg in ecou...
    ...Florenta, te rog, vino si salveaza..ceea ce mai poate fi salvat....
    ...Salutari tuturor si sarbatori fericite...

    Val.

    RăspundețiȘtergere
  17. Ai atata dreptate, Val!... Comentariile pline de substanta si fin umor, atat ale lui Mihai, cat si ale Florentei, au fost intotdeauna o sursa de inspiratie pentru noi toti.
    Informatiile transmise de ei au dat startul, fiind de-o importanta vitala in a crea o imagine cat mai veridica a omului si artistului Michael Jackson.
    Iti multumim, Mihai! Iti multumim, Florenta! Fii din nou printre noi!
    Sa fim cu totii, in continuare, alaturi de Michael!

    Dorina

    RăspundețiȘtergere
  18. Pai...felicitari Michael Jackson!!!!Pentru fanii adevarati nu va muri niciodata si vroiam sa spun ca ma doare extrem de mult ca am pierdut un om ca el...MIchael este singurul om din lume in care as fi avut incredere fara sa-mi adreseze macar un cuvant!Multi dintre "fanii" lui habar nu au ca s-au implinit 29 de ani de la lansarea albumului 'thriller",in fine...felicitari mihai pentru tot ceea ce faci pentru MJ !!!

    RăspundețiȘtergere
  19. http://www.perfecte.ro/gossip/fiica-lui-michael-jackson-paris-noua-frumusete-de-la-hollywood-face-ravagii-cu-ochii-sai-superbi.html

    Cerasela

    RăspundețiȘtergere
  20. Intentia mea nu este de a supara pe cineva si nici de a crea noi discutii…chiar nu e cazul,pentru ca momentul acesta mi se pare tare trist…
    Dar nu pot sa nu ma intreb,oare Florenta a fost cea care a “tinut”blogul asta ? Chiar asa sa fie ? I-au fost bine-venite si apreciate comentariile,atunci cand au fost OK,dar nu va lasati inselati.Si ca sa nu credeti ca as dori sa fiu malitioasa,nu am sa comentez mai mult.In schimb,am sa rememorez in minte toate numele persoanelor cu suflet frumos care de-a lungul timpului au scris lucruri atat de minunate.Si nu am sa le spun numele,de teama sa nu uit pe cineva.
    Haideti sa nu nedreptatim pe nimeni si sa recunoastem cu sinceritate ca toti de aici,in felul lor,unii mai spectaculos iar altii mai modest,dar nu de neglijat,au cladit acest minunat “acasa” alaturi de Mihai.

    SimonaB

    RăspundețiȘtergere
  21. Buna tuturor,

    Este clar ca sunt de asemenea o admiratoare a lui Michael. Da recunosc ca nu am fost un mare fan, sau cum se spune "fan infocat", dar ca reprezentant al generatiei tinere pot spune la modul sincer: I LOVE MICHAEL! Iar cand spun il iubesc - atat ca om, cat si ca artist.

    Acest album atat de controversat, Thriller, mi-a atras atentia ca subiect pe acest blog. Acest album de mare importanta pentru industria muzicala, mie mi-a oferit momente foarte placute si inspiratie pentru una din pasiunile mele, dansul. Beat it, Thriller, PYT, sunt printre melodiile ce m-au inspirat atat prin ritm, cat si prin minunatele lui versuri. Da, consider ca versurile lui sunt foarte frumoase, inteligent create. La 19 ani ascult si muzica noastra bineinteles, dar prea rar gasesti ceva atat de complex transmis prin versuri sau altfel spus acel -mult in putin-.

    As vrea de asemenea sa va spun cat de mult va admir pentru activitatea dumneavoastra, aici in acest colt al internetului bine folosit. As vrea sa-i multumesc lui Mihai pentru ocazia speciala si frumoasa pe care mi-a dat-o: sa am in biblioteca mea cartea "Satrange, iubita secreta a regelui", o carte pe care eu o indragesc, cu o poveste cu care eu am empatizat destul de profund.

    Desi la o distanta de cateva zile, as vrea sa spun si eu LA MULTI ANI, Thriller! si cum nu pot spune sa traiasca Michael, atunci voi spune sa traim noi sanatosi pentru ai finaliza opera!

    Va pup si va respect,
    Mia

    RăspundețiȘtergere
  22. “If they say, why, why? Why, why, does he do me that way? I tell’em that is human nature. Why, why, does he do me that way? I like livin’this way”, I like lovin this way.”

    Celalat hit major de pe albumul “Thriller”, “Beat It”, lansat dupa cateva luni de la lansarea “Billie Jean”, a ajuns imediat pe locul 1 in clasamentele musicale din toata lumea, fiind chiar in competitie cu acesta. Videoclipul “Beat It”, a fermecat intreaga lume, devenind o marca a genului. Amandoua videoclipurile au fost difuzate la MTV, post de muzica care pana atunci nu difuzase piese ale artistilor de culoare. Ulterior insa, postul musical a crescut in audiente odata cu notorietatea lui Michael Jackson. Premiera fiecaruia dintre videoclipurile lui urmand sa se faca la MTV, de fiecare data cu audiente ametitoare. “Beat It” este un cantec cu accente rock, o premiera pentru Michael la inceputul anilor ’80. El va incerca pe tot parcursul carierei sale sa-si apropie si fanii rock, lucrand cu mai multe legende ale genului, precum chitaristi ca Slash, Carlos Santana, Eddie van Halen.

    Pentru realizarea videoclipului “Thriller”, MTV a dat o parte din bani, in schimbul dreptului de a difuza un “Making of” a lui Thriller. Iar in ziua in care MTV a avut premiera videoclipului ‘Thriller”, toti adolescentii americani au plecat de la scoala pentru al viziona, el devenind foarte curand un model al genului. In realizarea coregrafiei, de mentionat este faptul ca, alaturi de coregraful Michael Peters, Michael s-a concentrat pe realizarea “dansului mortilor vii” astfel incat sa nu para ridicol. Rezultatul nu numai ca nu a fost ridicol, dar a innebunit lumea intreaga, dansul devenind piesa de rezistenta a clipului. “Thriller”, a devenit de-a lungul anilor, unul dintre cele mai asteptate momente din concertele lui Michael Jackson. Urmat apoi de “Billie Jean” si Beat It”.

    ”Human Nature” , al cincelea hit-single de pe albumul ‘Thriller”, ajunge pe primul loc in mai multe tari europene si Japonia. Este o melodie deosebit de frumoasa, relativ mai lenta si mai intima decat alte melodii de pe albumul “Thriller”. Este o “balada blanda si incantatoare”, cu un “irezistibil” refren, coexistand confortabil cu “durul si speriatul” “Beat It”. Desi scrisa de John Bettis si Steve Purcaro, versurile rezoneaza cu dorinta lui Michael Jackson de a evada din turnul sau de celebritate si de a se amesteca cu tinerii intr-un “oras care face cu ochiul, ochiului sau neadormit “. De amintit faptul ca “Human nature” era una dintre melodiile incluse in concertele “This is It”.

    Ca si cuvant de incheiere, as dori sa va spun, si in acelasi timp sa ma scuz daca am creat alta impresie, cat de mult apreciez si cat de mult datorez fiecaruia dintre voi, cei care ati creat, in timp, acest loc magic si minunat. Am spus-o in repetate randuri, chemand la unitate pentru a face cunoscuta munca acestui om si artist de neegalat, Michael Jackson. Si sunt convinsa ca noi toti, dar mai ales tanara generatie, suntem, in felul nostru unic, purtatorii lui de cuvant. Am credinta ca nu numai pe acest blog, dar in general, in viata sociala, culturala, de familie, fiecare isi are contributia sa, mai mica sau mai mare, dar la fel de importanta, la crearea “intregului”. Fiecare isi are rolul sau unic. Si nici un punct de vedere sau argument nu trebuie neglijat.

    Din toata inima,
    Dorina

    RăspundețiȘtergere
  23. Exista un timp pentru vorbe asa cum exista si un timp pentru tacere.Tacerea nu inseamna intotdeauna uitare,pentru ca tacerea poate exprima adesea mai mult decat o pot face cuvintele.Iar atunci cand pare ca s-a spus totul,desi niciodata nimeni n-o sa poata spune totul despre Michael Jackson,simti nevoia sa taci pur si simplu pentru ca nu intotdeauna cuvintele sunt capabile sa exprime ceea ce este in interior.Uneori cuvintele se incapataneaza sa aiba vreo logica sau vreo magie si atunci tacerea le ia locul.
    Atunci cand vezi scrise atatea lucruri frumoase nu poti sa-ti doresti decat sa fi la inaltimea a ceea ce s-a scris si daca starea nu-ti permite consider ca tacerea e cea mai potrivita alegere.Nu e usor sa te exprimi intotdeauna-cel putin pentru mine-mai ales atunci cand e vorba de Michael Jackson si de munca lui Mihai care a creat acest loc special si magic.
    Asta e motivul-cel putin al meu-din cauza caruia comentariile mele nu sunt prezente la fiecare subiect abordat desi vizitez aproape zilnic acest coltisor de suflet.Pentru ca Michael e aici asa cum e si in sufletul meu.

    Michael,you will ALWAYS be a part of me,as I make my way through the rest my life,I will take you with me. I will never let you go!

    Alina.

    RăspundețiȘtergere
  24. Am mentionat de ce postez asa de rar...dar am recuperat....imi plac la nebunie comentariile Dorinei, dar mai ales reactia SimoneiB :)

    Scorpya

    RăspundețiȘtergere

AVERTISMENT!

Orice comentariu care contine limbaj jignitor la adresa autorilor blogului, a cititorilor sau a comentatorilor sai, va fi expediat in Zona Fantoma, sa-l caute pe Generalul Zod :)