sâmbătă, 3 septembrie 2011

Norocoşii

...

Astăzi se împlinesc doi ani de când Michael a fost lăsat să se odihnească, în cripta de la Forest Lawn. Pentru mine ziua asta are o semnificaţie extrem de specială, aşa că am vrut să o marchez, cumva.

În 1958 s-au născut multe personalităţi din lumea show-bizz. Am făcut o listă cu cei mai reprezentativi. Toţi sunt în viaţă. Doar Michael nu mai e. Ei au fost norocoşi. Noi nu. Ei se bucură încă de viaţă, de copiii lor, de fani, de munca lor... Michael nu mai poate face asta. Nici măcar nu ştiu cine sunt mai norocoşi: ei sau... famillile lor, fanii lor, toţi cei care îi iubesc...


Şi totuşi... Nu pot să nu mă întreb: oare, pentru ei, vor mai fi convoiuri de fani care să strige, aşa cum strigă şi astăzi pentru Regele Pop – „Justice For Michael!” Oare ei vor fi pomeniţi, la doi ani după trecerea în neant, în fiecare milionime de secundă, în fiecare colţ al lumii? Oare mai există vreun alt artist care să fi primit atâtea tributuri? Şi, mai ales: mai există un artist care să influenţeze vieţile atâtor oameni?





'''


15 comentarii:

  1. Te iubesc, Michael! Te iubesc cum nu am mai iubit vre-o fiinta omeneasca. Te iubesc pentru "lumescul" si "divinul" din tine!.... Te iubesc pentru ca "lumescul" din tine m-a apropiat atat de mult de "divinitate"!
    Tu, Michael , prin "lumescul" si "divinul" din tine esti "SCANTEIA CARE A APRINS LUMINA DIN INTERIORUL FIECARUIA"!
    ...Prin muzica si dansul Creatorului, prin mesajele din cantecele tale pline de incarcatura spirituala, divina...
    Si pentru asta ii multumesc domnului Dumnezeu si tie!

    Iertati-ma, numai atat pot spune astazi,
    Dorina

    RăspundețiȘtergere
  2. Eşti Vis...

    Eşti Vis! Şi vânt! Şi umbră a gândului pierdut,
    Eşti pururea Speranţa de magică ’Nălţare,
    Eşti Drumul ce nu poate nicicând fi străbătut...
    Eşti Dragostea curată, ascunsă într-o floare.

    Eşti Râul care curge în ropot de tulpini
    Ce spală tot Păcatul făcut de mii de ani...
    Eşti Fulg de Nea ce cade în plete de arini,
    Eşti candelabrul nopţii-n pădurea de castani.

    Eşti Brad pe vârf de munte. Ca el însingurat
    Înalţi semeaţa-ţi frunte spre înstelatul Cer,
    Eşti suflet de copil în trupu-ţi de bărbat.
    Eşti Mugur de Speranţă!... Eşti vrajă!... Eşti mister!...

    Eşti Zeul Fericirii. Eşti OM... Şi eşti Păcat
    Şi-n zâmbet ai ispita şi îmi ucizi candoarea,
    Eşti arderea Divină, eşti calea de urmat,
    Eşti Roua Dimineţii ce apără-n Zori floarea.

    Eşti câte-un pic din toate, şi eşti Nemuritor
    Aşa cum te-am dorit... Eşti un Altar în Dom
    Te-aştept să vii acuma, şi-n veacul următor
    Îngemănat amestec de Înger şi de OM!...

    07–08.12.2009

    RăspundețiȘtergere
  3. CU SIGURANTA-NU!!! MICHAEL JACKSON ESTE UNIC!!!Ei toti acei care au cautat sa-i faca rau,prin toate mijloacele,sa-l desfiinteze cu orice chip,nu ne-au luat in calcul pe noi,fanii sai care devenim pe timp ce trece,mai multi,pe masura ce ii intelegem mai bine munca,si faptele...ASTA NU AU LUAT ,,ei"IN CALCUL!!! MICHAEL JACKSON ESTE O FORTA SI ASA VA RAMANE!!!ASA TREBUIE SA FIE CUNOSCUT SI DE GENERATIILE VIITOARE!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. ASA CE VA NU INTRA IN NICI UN CALCUL, MICHAEL A FOST,ESTE SI VA FI UNIC, EL NU INTRA IN CATEGORIA"COMUN" TOCMAI DE ACEEA A REVOLUTIONAT PRIN CEEA CE A FACUT SI INCA MAI FACE.EI, SI CINEVA S A GANDIT TOTUSI CU CEVA VREME IN URMA AFRMAND CA NU STIE EXATC CE SI CUM, ORI IL V A UITA LUMEA PE MJ ORI ADMRATORII LUI SE VOR DUBLA SAU TRIPLA SAU CHIAR MAI MULT........ SI VEDEM CEEA CE ESTE ASTAZI..MICHAEL ESTE MAI PREZENT CA NICIODATA,MICHAEL ESTE MAI IUBIT CA NICIODATA,MICHAEL PROSPERA CA IN ZILELE DE GLORIE, MICHAEL ARE O IMAGINE MULT MAI BUNA DECAT IN ULTIMII ANI, OAMENII SI AU SCHIMBAT OPTICA DE GANDIRE REFERITOR LA EL, MAI ESTE DE LUCRAT DAR ESTE CLAR CA S AU SCHIMBAT MULTE LEGATE DE MICHAEL JACKSON.... SI TOATE ASTEA PENTRU SIMPLU FAPT CA ESTE UNIC SI SE POATE SA SE MAI NASCA UN MILION DE ARTISTI DE ACUM INCOLO DAR NICI UNUL NU V A ATINGE APOGEUL LUI MICHAEL JACKSON IN ORICARE PRIVINTA, CA OM CA ARTIST, ASA CA MICHAEL IS THE BEST.MICHAEL NU E DOAR UN ARTIST, MICHAEL ITI PATRUNDE IN INIMA SI RAMANE ACOLO ESTE MUSAFIRUL SUFLETULUI CARE NU MAI PLEACA, MICHAEL ESTE TOT
    ZUZA

    RăspundețiȘtergere
  5. “ONLY GOD COULD DECIDE WHO WILL LIVE AND WHO WILL DIE”

    “We’ve had enough” , o piesa cu un mesaj profund, protestatar.
    Dar in acelasi timp, un strigat disperat de pace si iubire pentru umanitate.
    Un apel la incetarea crimelor de razboi, crimelor in numele razbunarii, crimelor impotriva valorilor umane, a impunerii propriilor valori cu forta armelor, impotriva violentelor de orice fel. Un strigat impotriva celor care vor sa suprime drepturile naturale, elementare ale omului, cel mai important fiind dreptul la viata.

    “Stam inocent si privim cum oamenii isi pierd vietile
    Se pare ca daca nu avem nici voce
    E timpul pentru noi sa facem o schimbare.
    Pentru ca numai Dumnezeu poate decide
    Cine va trai si cine va muri…
    Lasa-l pe Dumnezeu sa decida…. De ce o faci tu?
    …..
    Nu este nimic care nu poate fi facut
    Daca ne unim vocile intr-una singura
    ….
    Este timpul ca noi sa facem o schimbare…
    Adanc in sufletul meu
    Adanc in sufletul tau, lasa-l pe Dumnezeu sa decida
    …..
    Trebiuie sa o auda de la mine
    Trebuie sa o auda de la tine
    Trebuie sa o auda de la noi…”


    Un om de o valoare incontestabila. Un om care a aratat CAT DE MULT II PASA!
    Un om care a simtit durerea acestei lumi ca pe durerea proprie .
    Un om care a stiut ca are acea putere launtrica de ai face pe ceilati sa inteleaga.
    Si a facut-o!.....

    Din toata inima,
    Dorina

    RăspundețiȘtergere
  6. Maria,
    Ca intotdeauna, versurile din poezia ta reflecta profunzimea gandurilor si trairilor tale.
    Ai reusit sa redai atat de bine, prin versurile tale, trasaturile acestui suflet deosebit, “ingemanare de inger si de om”

    Si permite-mi te rog, ca astazi, 4 septembrie, sa iti urez “Multi Ani Fericiri”
    si, bineinteles “Fii tot timpul alaturi de noi”!

    Din toata inima,
    Dorina

    RăspundețiȘtergere
  7. Iar eu,asa am simtit,asa am gandit,asa am facut...LA MULTI ANI!!!mai pe romaneste HAPPY BIRTHDAY TO YOU DEAR MARIA!!!Mihaela

    RăspundețiȘtergere
  8. Bun găsit!
    Asta gândesc, asta simt, asta spun: VĂ IUBESC DIN TOT SUFLETUL!... VIAŢA ASTA NU-MI AJUNGE SĂ VĂ MULŢUMESC.
    CU TOATĂ DRAGOSTEA, maria c.

    RăspundețiȘtergere
  9. La multi ani, Draga Maria.
    Sa ai parte de tot ce-i bun si frumos pe lume...iubire, inspiratie, bucurie, fericire, frumusete, prietenie...
    Multumim pentru postarile superbe!
    Cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  10. Va salut cu drag!Un alt mesaj minunat si demn de luat in seama este cel din videoclipul CRY-momentul cand oamenii de toate rasele,indiferent de religie,isi dau mana si rostesc intr-un glas doleantele lor.Mi s-a parut semnificativ...Am citit ca Net-ul a inceput sa deranjeze prin raspandirea de informatie si pentru ca incearca-si probabil-si reuseste sa mai scoata din ignoranta omenirea,vor sa impuna o multime de restrictii...O fi grozava inventivitatea lor...-dar a noastra???

    RăspundețiȘtergere
  11. Un calduros LA MULTI ANI!!! doamnei Maria...versurile dumneavoastra sunt o sincera si calda alinare...o adevarata arta!!! va multumim si fie ca bunul Dumnezeu sa va ocroteasca si sa va binecuvanteze la nesfarsit cu acest minunat har!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. La multi ani, doamna Maria!!!
    Multumim pt versuri...multumim ca existati!

    Va imbratisez cu mult drag!
    Cerasela

    RăspundețiȘtergere
  13. Axioma de plecare in psihologie spune ca ,,Fiecare este unic!"...Dar Michael nu numai ca este unic, el este si universal, imbinand atat de minunat toate esentele umane, fiind o alchimie de tot ce poate fi mai cald si placut in oameni, ridicand la rang de arta viata traita frumos si apropindu-ne si pe noi de sublim ...prin el...
    Nadia

    RăspundețiȘtergere
  14. Poate atatea tributuri nu, dar cu siguranta cred ca ICE-T si Prince, cand le-o veni momentul, vor fi amintiti de fani si nu vor fi uitati cu usurinta, mai ales ICE-T care in hip-hop, rap, este o legenda in viata!
    O alta dovada avem (ca ieri a fost 5), fanii Queen/Freddie Mercury (unde ma includ)....chiar si dupa 20 de ani, amintirea lui Freddie Mercury, performantele si talentul sau de artist nu au fost uitate, ori Elvis Presley.

    La multi ani, d-nei Maria!!!

    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  15. Ceea ce scriu nu as vrea sa para o contrazicere a postarii,ci intentia mea este doar de a privi lucrurile dintr-o alta perspective,mai putin trista.
    Michael este cel care ne-a lasat o mostenire incomensurabila,el este cel care ne-a deschis usa spiritului,el este cel care ne-a pus oglinda in fata si ne-a sugerat sa ne privim in ea chipul,fara ipocrizie ,el este cel care ne-a invatat ca mai exista undeva,ceva mult mai maret,mai presus de existenta noasta marunta si banala,el este cel care ne-a spus “stop existing and start living”,el este cel care ne-a ajutat in devenirea noastra sa crestem,sa ne inaltam odata cu el, el este cel care ne-a aratat ce inseamna emotia adevarata,in stare pura,el este cel care, din starea lui de inger ne-a aratat ce inseamna sa fii om,el ne-a invatat ca extazul si agonia fac parte din fiorul si magia numite viata…
    S-ar putea continua la infinit cu astfel de aprecieri ,numai ca,oricat de mult ne-am stradui sa ne exprimam iubirea infinita ,n-ar fi fi niciodata suficient,pentru ca el ne va spune etern “I love you more”.
    Pentru toate acestea ,Michael este cel norocos…
    Si pentru faptul ca am avut marea sansa de a fi contemporani cu acest suflet inaltat si de a ne lua invataturile direct de la maestru,si noi suntem norocosi,la randul nostru.

    SimonaB

    RăspundețiȘtergere

AVERTISMENT!

Orice comentariu care contine limbaj jignitor la adresa autorilor blogului, a cititorilor sau a comentatorilor sai, va fi expediat in Zona Fantoma, sa-l caute pe Generalul Zod :)