vineri, 25 martie 2011

Elizabeth, I Love You!

...



Lumea este în doliu.. din nou. Artist, filantrop şi activist neobosit, Elizabeth Taylor a decis că rolul ei pe pământ s-a încheiat, şi spiritul ei a trecut la nivelul următor.

Ar fi multe de povestit despre Elizabeth Taylor. Frumuseţea, talentul, seriozitatea cu care a muncit, făcând din filmele în care a jucat nişte capodopere nemuritoare, toate acestea sunt binecunoscute. Pasiunea cu care s-a dedicat acţiunilor umanitare, în special legate de SIDA, este la fel de cunoscută. Dar altceva m-a impresionat pe mine cel mai mult: Elizabeth Taylor a fost o femeie extraordinar de puternică, de hotărâtă şi cu o voinţă de invidiat. Ea nu a acceptat să pozeze în “păpuşa de la Hollywood” şi a înţeles că se poate folosi de popularitatea ei pentru a atrage atenţia lumii şi în special a decidenţilor politic, asupra unor probleme pe care ei nu voiau să le vadă ori le minimalizau importanţa. Elizabeth Taylor a avut curajul să-i spună în faţă preşedintelui George Bush, cu o voce calmă, dar demnă: “Politica ta e greşită!” Elizabeth Taylor a rostit public adevăruri pe care alţii le negau. Elizabeth Taylor şi-a apărat întotdeauna convingerile şi nu s-a lăsat influenţată de nimeni şi nimic. Având în vedere toate aceste caracteristici, prietenia dintre ea şi Michael Jackson s-a înfiripat şi a evoluat firesc, pentru că erau doi oameni care aveau foarte multe în comun.

Elizabeth Taylor şi-a trăit viaţa aşa cum a simţit, fără să-i pese de gura lumii şi, mai ales, fară să dea doi bani pe mizeriile din media. Elizabeth Taylor l-a susţinut pe Michael Jackson până la ultima suflare, asumându-şi riscul de a fi ironizată de ignoranţii din public ori de “chiloţarii” din presă. Iar Michael Jackson i-a răspuns în acelaşi registru, întotdeauna. Probabil că între ea şi Michael a existat o legătură karmică, pentru că relaţia lor ne-a dovedit, fără îndoială, că iubirea adevărată nu are sex, vârstă, nu ţine de religie şi nici de alte caracteristici lumeşti. Probabil că de aceea Elizabeth Taylor a fost singura femeie care a avut privilegiul să primească de la Michael, un cântec compus special pentru ea. În 1997, cu ocazia spectacolului dedicat artistei, la împlinirea a 65 de ani de viaţă, Michael i-a cântat: “Elizabeth, I Love You”. Nu-mi pot imagina un dar mai frumos. Nu vreuneia dintre iubite, nici mamei copiilor lui, Michael nu le-a compus un cântec, ci lui Elizabeth Taylor. De ce? Pentru că ea nu l-a dezamăgit, nu l-a trădat şi nu i-a întors spatele, niciodată. Pentru că ea a crezut în el şi i-a oferit tot sprijinul de care a avut nevoie – aşa cum, atât de frumos, descrie Michael în versurile cântecului său. La acea dată, prietenia lor data de circa un deceniu. După acea dată, au mai trecut tot pe-atâţia ani, în care nimic nu s-a schimbat, şi mă bucur pentru Michael că nu a avut ocazia să regrete singurul cântec pe care l-a compus unei femei. “Elizabeth, I Love You.” Cuvintele acestea îmi răsună în minte, ca un refren cald, sincer şi plin de iubire. Dacă Elizabeth Taylor a meritat iubirea lui Michael, o merită şi pe a noastră.

„Bine ai venit la Hollywood” –
asta e ceea ce ţi-au spus.
Un copil-vedetă în Hollywood –
asta e ceea ce ţi-au vândut.
Graţie şi frumuseţe, farmec şi talent –
ai făcut ce ţi s-a cerut
dar ţi-au furat copilăria,
ţi-au luat tinereţea şi au vândut-o pentru aur.

Elizabeth, te iubesc,
pentru mine, tu eşti în fiecare stea
care străluceşte,
Elizabeth, nu crezi că e adevărat?
Elizabeth, te iubesc,
tu eşti mai mult decât o stea pentru mine.

Încântătoare Elizabeth,
tu i-ai depăşit pe toti
prietenă Elizabeth,
ai învăţat să le supravietuieşti tuturor;
mulţi dintre cei care au luat startul odată cu tine
s-au pierdut pe drum,
dar uită-te la tine, eşti o adevărată supravieţuitoare,
plină de viaţă şi continuând să lupţi...

Elizabeth, te iubesc,
pentru mine, tu eşti în fiecare stea
care străluceşte,
Elizabeth, nu crezi că e adevărat?
Elizabeth, te iubesc,
tu eşti mai mult decât o simplă stea.

Asta e viaţa ta,
se pare că ai avut totul,
ţi-ai îndeplinit menirea,
ei au vrut să te doboare,
e foarte trist că lumea poate fi atât de rea,
dar în ciuda tuturor loviturilor
tu ai fost mereu învingătoare
şi ai câştigat laurii
e ca şi cum ai merge prin foc
hotărât să câştigi
iar tu ai câştigat bătăliile vieţii
de fiecare dată.

Elizabeth, te iubesc,
te văd în fiecare stea care străluceşte;
Elizabeth, e adevărat,

Aminteşte-ţi de vremurile în care eram singur;
mi-ai stat alături şi mi-ai spus: „Hai să fim puternici”
ai făcut toate aceste lucruri
pe care numai un prieten adevărat le poate face.

Elizabeth, te iubesc,
lumea îţi recunoaşte meritele, acum,
şi mă rog ca într-o zi să fiu ca tine.






...

10 comentarii:

  1. Dumnezeu sa o ierte! Un suflet bland, dar zbuciumat...o femeie de o frumusete coplesitoare, o artista desavarsita...si cel mai important...stanca de spijin a lui Michael, o prietena loiala, devotata. Cat m am bucurat cand am citit in cartea lui Taraboneli de sprijinul lui Liz pentru Michael...cat m am bucurat ca a avut o asemenea persoana alaturi, ce frumos a descris acea legatura dintre ei...merita tot respectul si admiratia noastra aceasta femeie!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am crescut vizionand filmele ei,cat de frumoasa mi se parea.Imi este atat de greu sa ma obisnuiesc cu gandul ca nici Elizabeth si nici Michael nu mai sunt printre noi.Dar sunt impreuna,in cer,nedespartiti,cum au fost mereu,aici pe pamant.

    Elizabeth,we love you!

    http://www.youtube.com/watch?v=oBLlTBWhEuI&feature=channel_video_title

    RăspundețiȘtergere
  3. Elizabeth Taylor, iti multumesc pentru tot! Odihneste-te in pace!

    Postez un link cu un speech al Doamnei Elizabeth Taylor in care il elogiaza pe MJ:

    "Cred ca esti una din cele mai minunate fiinte ce au aparut pe acest pamant. Nu stiu exact de unde vii, ma gandesc ca poate niste martieni sau poate ingeri au coborat si ti-au invadat corpul, nu stiu... "

    http://www.youtube.com/watch?v=PCB8c15QA6M&feature=BF&list=PL84A9BF95A5A31F81&index=17

    RăspundețiȘtergere
  4. Cateva ganduri ale celor care au avut privilegiul de a-l intalni pe Michael sau de a colabora cu el. Un articol impresionant.

    MAN OF THE YEAR: MICHAEL’S UNIVERSE
    http://respeconize.com/?p=1498
    Anca

    RăspundețiȘtergere
  5. Odihneste-te in pace, Elizabeth!!!
    Asa cum am zis si intr-un mesaj de la postarea anterioara...s-au reintalnit 2 prieteni, 2 suflete pure si 2 persoane care au luptat pana la ultima suflare, pastrandu-si inocenta si bunatatea.

    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu stiam, ca Elizabeth isi dorea sa fie inmormantata la FOREST LAWN, langa Michael:((, dar acum am citit ca ar fi aici : "Pierce Brothers Westwood Village Memorial Park Cemetery".

    Asa este??? fiindca cu vreo 2 zile in urma, citisem ca este Forest Lawn...si azi am citit asta:(

    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  7. ELIZABETH TAYLOR A FOST INGROPATA LA FOREST LAWN

    RăspundețiȘtergere
  8. Mersi, Florenta:), mi-a venit inima la loc :D...

    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  9. Cuvintele nu-si mai au rostul.Regina s-a dus langa Regele ei,al nostru.

    RăspundețiȘtergere
  10. Tribut adus de Celine Dion pentru REGELE POP MICHAEL JACKSON ( Las Vegas 2011 ).

    http://www.youtube.com/watch?v=pBuE9lwacWs&feature=player_embedded

    Elena55

    RăspundețiȘtergere

AVERTISMENT!

Orice comentariu care contine limbaj jignitor la adresa autorilor blogului, a cititorilor sau a comentatorilor sai, va fi expediat in Zona Fantoma, sa-l caute pe Generalul Zod :)