joi, 17 februarie 2011

LIVING WITH MICHAEL JACKSON - Partea 6

...




Steve Manning

Loialitatea însemna totul pentru Michael Jackson şi puţine personae i-au fost atât de apropiate şi de încredere cum a fost Steve Manning. În 1970, Manning era preşedintele Fan Clubului Jackson 5 iar mai târziu a devenit publicistul devotat al grupului, la Epic Records. Devotamentul lui Manning s+a transformat într+o relatie de 44 de ani cu Michael, care l-a numit „frate”. The Jacksons l-au considerat ca fiind un membru al familiei. Manning ne împărtăşeşte amintiri despre prietenul care şi-a trăit viaţa sub ochii întregii lumi, dar pe care foarte puţini l-au cunoscut cu adevărat.


Caracterul

Se pricepea Michael să citească caracterul oamenilor? Da şi nu. Timpul a arătat ce anume vor oamenii şi cam ce e în capul lor. Unii chiar nu au nimic bun în ei. Îl rănea profund, atunci când auzea ce vorbeau despre el. Atât de mulţi oameni din Hollywood l-au trădat... oameni în care el a avut încredere... Hollywood-ul s-a întors, pur şi simplu, împotriva lui. Iar el era sensibil. Nu cred că există un om căruia să-i pese atât de mult de suferinţa altora, cum era Michael. ...Şi a fost nevoit să ierte. Când eşti un astfel de om al lui Dumnezeu, aşa cum era el, trebuie să ierţi. El considera că, dacă porţi pică, asta te trage în jos. El reuşea să ierte, dar nu uita.


Pasiunea pentru lectură

Oriunde călătoreau The Jackson 5, Michael şi mama lui întotdeauna căutau librării care vindeau cărţi ale autorilor afro-americani. Cei apropiaţi ştiu că el iubea istoria afro-americanilor. I-a plăcut foarte mult cartea „Before the Mayflower” scrisă de Lerone Bennet Jr (o carte care tratează istoria afro-americanilor din 1619 până în 1962). Părinţii lui i-au instilat mereu istoria negrilor. Lui Michael îi mai plăceau foarte mult literatura greacă – fabulele, mitologia şi clasicii greci.


Modurile favorite de a-şi petrece timpul

Uneori conducea el însuşi. Spunea: „Steve, hai să ne plimbăm.” Mergeam, doar el şi cu mine, cu Mercedes-ul sau cu Rolls Royce-ul său. Evita autostrada, nu mergea prea departe fără bodyguard şi conducea atent.

Îi plăceau fanteziile, evadările. Evident că îşi permitea să evadeze. Cred că făcea asta mai ales prin muzică, prin dans şi prin cărţile pe care le citea. Iubea filmele, mai ales „Three Stooges” şi filmele pentru copii. Am văzut împreună „Eu şi Regele” cu Yul Brynner. Cred că a văzut „Vrăjitorul din Oz” pe Broadway de 100 de ori, iar „Annie” de un milion de ori.

De asemenea, îi plăcea mult să deseneze. A făcut schiţe după evenimentele din 9/11. Mai desena clovni, copii, căpitani şi pe Mickey Mouse. Îi plăcea să facă schiţe.






...

6 comentarii:

  1. Este unul din cele mai frumoase tributuri aduse lui Michael pe care sunt sigura ca l-ati vazut, dar acesta este subtitrat in Romana.

    Elena55

    http://www.youtube.com/watch?v=O3qyofyhWwU

    RăspundețiȘtergere
  2. Michael e omul pe care il respect si apreciez cel mai mult.Avea un suflet inocent,si plin de bunatate.In acelasi timp e si mentorul meu,modelul meu in viata.Isi dorea doar sa fie lasat in pace,sa aiba o viata normala,sa poata iesi pe strada fara frica,fara ca cineva sa-i sara in cap sau sa lesine in fata lui..Isi iubea foarte mult fanii,dar avea si el nevoie de libertate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca s ar fi realizat cate un documentar sau macar cate un articol precum prezentul documentar, care sa combata fiecare minciuna si blasfemie adusa la adresa lui Michael cred ca s ar fi adunat o intreaga biblioteca...si de mari proportii. Dar cel mai probabil "documentarul" lui bashit a fost cel mai umilitor si cel care i a adus cele mai mari prejudicii omului pe care il iubim si il omagiem in acest loc.
    Altfel arata viata Regelui daca s ar fi aratat acest documentar la momentul potrivit, cate suferinte ar fi curmat....dureros de trist tot ce i a fost dat acestui minunat om sa traiasca.

    RăspundețiȘtergere
  4. Poate ca singurul lucru adevarat pe care l-a spus Bashir este faptul ca Joseph era o bruta. Si stiu ca a fost doar un mod de a se exprima, dar imi suna neplacut: el era cel care ii dadea bani fiului sau???!!! Sa fim seriosi!! Si, da, Michael avea nevoie de prieteni adevarati, nu de familie sau de cei din showbiz care l-au exploatat intreaga viata si o mai fac si acum.
    Este dureros sa il vezi plangand, si mai ales din cauza singuratatii...S-a zis si s-a scris poate de un milion de ori, dar, intr-adevar, era prizonierul propriei sale celebritati, al geniului sau. Un geniu este capabil sa faca orice...in afara de a duce o viata normala, iar in cazul sau, totul avea proportii astronomice. Imi amintesc cateva lucruri care m-au impresionat in mod deosebit. Michael - un exemplar rar si pretios, expus, insa pazit in permanenta cu strasnicie, singur in fata multimii de fani veniti de pretutindeni sa isi vada idolul, dar tinuti la departare de gardurile de protectie, tinta a tuturor privirilor si a camerelor de luat vederi...Sau, singur in camera de hotel, in timp ce intreaga sa echipa petrecea sarbatorindu-i ziua de nastere, neputand sa i se alature datorita constrangerilor religioase ce ii fusesera inoculate in copilarie si care l-ar fi facut sa se simta vinovat daca participa si neputand nici macar sa iasa, deoarece ar fi fost asediat de catre fanii care il adorau...Cineva i-a dus o felie de tort in camera, iar el a iesit la balcon pentru a multumi si pentru a o imparti cu multimea...
    E greu sa iti dai seama de dimensiunile singuratatii sale, de durerea si de cosmarul prin care a trecut...zi de zi...De ce lumea acorda credit in continuare presei si nu vorbelor sale? Se va face vreodata dreptate si pentru Michael?

    Doua articole interesante; nu imi aduc aminte daca au mai fost postate. Unul apartinand scriitorului Paul Theroux, aparut in revista "Architectural Digest" din noiembrie 2009, "My trip to Neverland, and the call from Michael Jackson I'll never forget":

    http://www.telegraph.co.uk/comment/5664968/My-trip-to-Neverland-and-the-call-from-Michael-Jackson-Ill-never-forget-by-Paul-Theroux.html

    si altul, un interviu acordat de criticul muzical Robert Hilburn: "Michael Jackson: the wounds, the broken heart":

    http://www.latimes.com/entertainment/news/la-me-jackson-hilburn27-2009jun27,0,4897003.story
    Anca

    RăspundețiȘtergere
  5. Michael Jackson vs Madonna Weekend pe VH 1 azi si maine de la ora 2 si duminica seara de la 20.

    RăspundețiȘtergere
  6. Este unul din tributurile frumoase aduse lui Michael pe care sunt sigura ca l-ati vazut,
    acesta avand subtitrare in Romana.

    http://www.youtube.com/watch?v=O3qyofyhWwU

    Elena55

    RăspundețiȘtergere

AVERTISMENT!

Orice comentariu care contine limbaj jignitor la adresa autorilor blogului, a cititorilor sau a comentatorilor sai, va fi expediat in Zona Fantoma, sa-l caute pe Generalul Zod :)