sâmbătă, 12 februarie 2011

LIVING WITH MICHAEL JACKSON - Partea 4

...


Debbie Rowe: “Viaţa mea ca mamă a copiilor lui Michael Jackson” (Interviu acordat pentru cotidianul britanic Daily Mail în 2007)


Fotografii cu „bebeluşii” multiubiţi ai lui Debbie acoperă pereţii galbeni ai locuinţei ei. Sunt instantanee favorite, portrete înrămate şi chiar picturi care le captează perfect inocenţa expresivă. Rowe analizează figurile şi spune, cu patimă: „Sunt posesivă şi protectoare cu bebeluşii mei. Fericirea lor înseamnă pentru mine mai mult decât orice altceva, pe lumea asta. Îi iubesc mai mult decât am crezut vrodată că ar fi posibil.”

S-ar părea că este ceva perfect normal, ca o mamă să simtă astfel despre copiii ei. Dar... portretele care împodobesc pereţii lui Rowe ne prezintă menajeria ei de animale – nicidecum pe cei doi copii pe care i-a născut şi apoi i-a lăsat în grija lui Michael Jackson.

Într-adevăr, nu există nici măcar o fotografie a lui Prince Michael (care acum are 10 ani) sau a lui Paris (9), copiii care i-au fost luaţi din braţe, în schimbul mai multor milioane de dolari. La mai mult de un deceniu după căsătoria ei cu Michael Jackson, Debbie Rowe trăieşte singură şi are o crescătorie de cai şi de câini. Se mai vede foarte puţin din averea cu care lumea ştie că s-a ales, devenind cea mai faimoasă mamă-surogat a Americii.

„Bebeluşii” ei sunt reprezentaţi de 11 câini, un papagal care stă în dormitorul ei şi bea din ceaşca ei de cafea, o pereche de peruşi şi 30 de cai – majoritatea, iepe gestante. Debbie afirmă, fără urmă de ironie, că îi este extrem de greu să dea mânjii. „Sunt nevoită să-i trimit la un dresor, asta mă ajută să nu mă ataşez prea mult... numai aşa mă pot despărţi de ei.”

Se pare că pe Rowe o preocupă mult mai mult îndepărtarea unui pui de animal de mama lui, decât a ei de copiii proprii, pe care i-a lăsat în grija superstarului singuratic.

Rowe pare să nu prea comunice cu propriii ei copii, deşi ea afirmă că îi vizitează, uneori. Fotografiile copiilor, însă, care au tinut primele pagini ale mediei săptămâna aceasta, şi în care, pentru prima oară, feţele lor nu mai sunt acoperite, i-au oferit lui Rowe şansa de a-şi vedea copiii la care a renunţat.

Săptămâna aceasta, Debbie i-a invitat pe cei de la Daily Mail pentru un interviu deosebit, în care, în sfârşit, după mulţi ani, ea a rupt tăcerea. Când a fost întrebată despre pozele copiilor care au fost publicate recent, reacţia ei a foat mai degrabă aceea a unui crescător satisfăcut, decât a unei mame care suferă din cauza pierderii copiilor: „Sunt doi copii foarte frumoşi. Sunt mândră de asta.”

Totuşi, e nemulţumită că figurile copiilor au fost dezvăluite. „Eşarfele acelea au fost ideea mea, nu a lui Michael. Am primit ameninţări cu răpirea, atunci când erau bebeluşi. Nu vreau ca ei să fie recunoscuţi. Sunt supărată că au fost fotografiaţi fără eşarfe.”

Rowe, care acum (în 2007) are 49 de ani, se grăbeşte să risipească zvonurile legate de absenţa comunicării cu fostul soţ (de care a divorţat acum 8 ani) şi de faptul că are iar nevoie de bani. „Nu am nevoie de bani. Michael şi cu mine suntem în relatii bune. Mă văd mereu, cu el şi cu copiii. Ei locuiesc în Las Vegas acum, sunt doar trei ore de drum până acolo.”

Însă, această afirmaţie pare să nu se potrivească – la fel ca multe alte lucruri din povestea ei extraordinară –
având în vedere că, în timpul procesului de molestare din 2005, ea recunoscuse că nu-i mai văzuse, nici pe el, nici pe copii, de ani de zile.

Ea adaugă: „Eu şi cu Michael suntem în relaţii bune. Întotdeauna a fost aşa. Am divorţat de el numai pentru că mi-am vrut viaţa înapoi. N-am mai suportat presiunea constantă a faimei. El e geniul, el e cel faimos; nu eu. Am produs doi copii frumoşi, dar nu ştiu să cânt, nici să dansez.”

După divorţ, Rowe a locuit în casa din Beverly Hills primită de la Jackson ca parte a înţelegerii; şi a studiat dreptul penal şi psihologia la o universitate la distanţă. „Voiam să lucrez într-o închisoare. Credeam că pot fi de ajutor, pentru că nu ai cum să dai greş, cu cineva care deja e în închisoare. Dar în final am decis că iubeam caii mult mai mult şi am vrut să plec departe de Los Angeles, unde eram urmărită de paparazzi peste tot.”

În 2004, Debbie Rowe a vândut locuinţa din Beverly Hills şi a cumpărat o fermă cu trei dormitoare in Palmdale – un oraş urât, dintr-o zonă deşertică, la 60 mile de Los Angeles. Aici, în soarele torid şi în singurătate, Rowe pare că şi-a găsit liniştea. „Aici, în aerul acesta proaspăt, mă simt mult mai bine. Nimeni nu mă cunoaşte. Nu vorbesc cu nimeni. Îmi trăiesc viaţa, crescând cai. De cum am văzut locul acesta, m-am îndrăgostit de el. Mă trezesc la 6 dimineaţa, mă duc la animelele mele şi vedem împreună cele mai frumoase răsărituri de soare...”

“Eram o persoană extrovertită, dar căsătoria cu Michael m-a făcut să devin introvertită. Eram urmărită peste tot. Uram faima. După ce m-am căsătorit cu Michael, n-am mai putut să muncesc. Angajaţii de la clinică vindeau mediei poveşti despre mine. Când eram copil, nu visam să mă căsătoresc cu Michael Jackson sau cu altă vedetă. Nu mă impresionează celebritatea. M-am născut şi am crescut în LA şi visam să am un ranch cu mulţi cai. A durat mult, dar în sfârşit fac ceea ce mi-am dorit întotdeauna.“

Rowe nu se plânge de bani. Fiecare bănuţ îl cheltuieşte pentru caii ei, pe care îi vinde cu 15.000 lire fiecare; şi pentru câini. “Nu pot fi cumpărată. Nu am nevoie de bani. Nu vreau decât să fiu lăsată în pace”, insistă ea.
În mod bizar, însă, în vreme ce pozează cu caii pentru noi, pare să-şi schimbe părerea. Încântată de atenţia care i se acordă, anunţă: “Vreau un reality show. Cred că ar fi grozav. Puteţi să-mi aranjaţi asta? Eu, cu cânii şi caii mei. Credeţi că ar avea success în Marea Britanie? Eu cred că ar fi ceva exploziv.”

Dar vederea acestei femei de aproape 50 de ani, transpirând în soare, tânjind după atenţia animalelor, e departe de a fi nostimă. Unii se întreabă dacă copiii la care a renunţat i-ar fi putut oferi dragostea de care are nevoie, dar sunt puţine şanse, atâta vreme cât copiii au rămas lângă tatăl lor.

Oare Rowe se vede căsătorindu-se din nou? Ea spune că e fericită numai cu animalele. Apoi oftează. “Într-o căsnicie sunt trei etape. Mai întâi e atracţia fizică, apoi e faza de procreaţie şi dacă reuşeşti să treci peste toate rahaturile, urmează etapa de prietenie.”

Face o pauză, apoi dă din mână a renunţare. “Eu mi-am îndeplinit etapa de procreaţie. Restul nu-mi mai trebuie.”






...

13 comentarii:

  1. Se pare ca astazi am o zi excelenta. Asta si datorita surprizei pe care ne-ai facut-o - o parte noua din documentar si un interviu bonus!!!! Toate au parca mai mult farmec cand sunt traduse de tine, Mihai. Un mare MULTUMEEEEEESSSSC!!!
    Chiar nimic nu ma poate supara astazi, nici macar acest Iuda care l-a vandut pentru cativa arginti. El va ramane intotdeauna simbolul a tot ceea ce poate fi mai urat, mai josnic si mai murdar in caracterul unui om - tradarea. Si, cu atat mai mult, prin comparatie, Michael reprezinta puritatea, inocenta, candoarea, dragostea. Pana si pentru cei care nu vor sa vada asta, Michael Jackson este cel care ne-a dat "Beat It", "Human Nature", "Billie Jean"...si nimic nu va schimba asta. Niciodata.
    Anca

    RăspundețiȘtergere
  2. NE-AI FACUT ACCESIBIL ADEVARUL! Asta spunea cineva intr-un comentariu la partea a treia si, doamne, cata dreptate are! Chiar ai facut asta pentru noi, Romanule Frustrat, si-ti multumesc din inima.
    Diana N.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pana astazi nu cunosteam aceste amanunte din viata lui Debbie, amanunte despre care am citit in traducerea dvs. Iar documentarul acesta nu-l vazusem mai demult pentru ca eu nu stiu engleza, l-am vazut in schimb pe cel "oficial", care avea subtitrare de multa vreme. Ma intrebam uneori, oare de ce persoana care a tradus documentarul lui bashir (fara majuscula, ca nu merita) nu a tradus si pe cel al lui Michael? De partea cui era persoana aceea?
    Dar iata ca am descoperit un site in care toti sunt de partea care trebuie si care am vazut ca formeaza o familie frumoasa si unita. Sunt fericit ca v-am gasit. Multe multumiri pentru traduceri, eu unul chiar aveam nevoie de ele, repet: nu stiu engleza.
    Va doresc numai bine tuturor celor din familia MJ Tribute Romania, familie in care, cu voia dvs, am intrat si eu de cateva zile.
    Paul Mihail

    RăspundețiȘtergere
  4. Sincer,mi-este greu sa o inteleg pe Debbie Rowe .Daca tot a facut-o din prietenie de ce a acceptat banii?(sa fi fost obligata?). Pune despartirea pe seama vietii neobisnuite,il cunostea de 17 ani,chiar nu stia cum traieste?
    Eu cred ca a fost de la inceput un simplu aranjament si ca totul sa fie mai oficial,s-au casatorit mai ales ca americanii tin la ideea de familie si ca MJ sa nu mai fie din nou o tinta a presei.Poate ai dreptate Mihai cand spui ca merita respectul nostru ,dar Michael spune ca a avut doua divorturi grele iar dupa iunie 2009 Debbie tot pentru bani se lupta...
    Cat despre film sau bashir ,ce mai este de zis, chiar si acum apar numai stiri aiurea nu realitati.
    corina

    RăspundețiȘtergere
  5. Aspectul lui Michael Jackson a constituit intotdeauna un subiect de discutie si de comparatie. Dar acum...doar despre look-ul si style-ul celui care a fost un adevarat fenomen si in lumea modei, nu doar in cea a muzicii si a dansului.

    In viata de zi cu zi, lui Michael ii placea sa poarte in mod deosebit haine din velur, mai ales daca erau de culoare rosie, cu banderole militare sau cu cate un ecuson englezesc, camasi in carouri si jeans. Cel care ii confectiona imbracamintea si incaltamintea era Michael Bush. Cateodata, artistul il suna la ora 4 dimineata si il chema sa discute despre imbracaminte.
    Pentru a fi intotdeauna in pas cu moda, cei doi se plimbau uneori noaptea pe Melrose Avenue din Los Angeles, privind vitrinele magazinelor sau rasfoiau revistele de specialitate. Dar s-a intamplat ca Michael, atunci cand era pe scena, intre doua melodii, sa ii faca un semn discret cu degetul, aratandu-i cate un spectator a carui vestimentatie o remarcase sau sa il puna sa se duca in cluburile de noapte din Europa pentru a vedea cu ce se imbraca tinerii.
    Michael Bush era cel care ii cumpara de obicei camasile de la magazinul Beverly Drive. Pe epoletii multora dintre ele aparea grupul de litere "CTE" - "Children of The Earth" - era felul sau de a aminti angajamentul pe care si-l luase de a ajuta copiii lumii.
    Banderola de pe brat era un simbol al solidaritatii cu copiii care sufereau si mureau zilnic in intreaga lume si i-a fost inspirata de o veche traditie conform careia rudele apropiate de sex masculin poarta o banderola in cazul decesului unui membru al familiei. In mod normal, banderola era neagra, dar el imbraca deseori costume inchise la culoare, astfel incat aceasta era alba, rosie, albastra...
    Michael purta pantaloni executati special pentru el de catre designeri si pentru a-i personaliza, cerea uneori sa li se adauge broderie de-a lungul cusaturilor laterale. Insa preferatii sai erau comunii Levi Strauss 501 in varianta de culoare neagra. A aparut imbracat cu ei in cele mai multe dintre videoclipurile sale - "Black Or White", "Give In To Me", "Stranger in Moscow", etc...Si, apropo de "Black Or White" - genunchierele pe care le poarta sunt mai groase decat cele folosite de catre dansatori fiindca sunt pentru...skateboard. Intr-o zi, asistentul coregraf Travis Payne a venit cu ele pe platoul unde aveau loc repetitiile, iar Michael le-a gasit "cool" si a hotarat sa apara cu ele si in versiunea finala a videoclipului.
    Palaria se numara printre accesoriile sale indispensabile. A purtat-o de la primele aparitii si a inteles de timpuriu ca putea sa o foloseasca pe scena, atat pentru a se exprima mai sugestiv din punct de vedere artistic, cat si pentru a incita publicul sa se implice in spectacol, dupa cum el insusi marturisea in autobiografia "Moonwalk". Michael a continuat sa poarte palarii si in adolescenta, in special in timpul numerelor de dans din emisiunile "The Jacksons Show". Look-ul sau, inspirat din cel al celebrului Fred Astaire, consta in general dintr-un costum uni si o palarie asortata. Dar de abia in cursul anilor '80, palaria a devenit una dintre marcile sale. Furnizorul sau oficial era "Worth & Worth", un mic magazin foarte sic din New York, renumit prin faptul ca articolele erau lucrate manual. Insa nu erau confectionate in Statele Unite, ci intr-o micuta fabrica situata intr-un sat italian. Magazinul oferea clientilor sai o colectie impresionanta - de la berete frantuzesti, pana la coifurile soldatilor din Garda Regala Britanica.
    Toate palariile lui Michael erau unicate, realizate pe masura (large), in culorile si formele pe care le alegea el insusi, iar numele sau era inscriptionat cu litere de aur pe dublura din piele din interior. Modelul sau preferat de fedora era din fetru, de culoare neagra si avea anumite caracteristici distincte. In timpul turneelor sale solo, Michael a aruncat publicului in total 274 de astfel de palarii la sfarsitul piesei "Billie Jean"...

    RăspundețiȘtergere
  6. (continuare)

    In anii '90, Regele Muzicii Pop a facut schimb cu un fan, dand o fedora pentru...o colectie de jucarii "Happy Meal" de la McDonald's. Poate e ciudat pentru unii, nu si pentru Michael...
    Artistul este celebru si pentru pantofii sai din piele, tip mocasin. Unii dintre ei, in special cei negri, au fost fabricati la comanda in atelierele renumitei firme J.M. Weston din Limoges, Franta si au costat cateva sute de euro perechea. In anii '90, de toate amanuntele legate de incaltaminte se ocupa Patrick Cox, un celebru designer de incaltaminte de lux, de origine canadiana. El a fost contactat initial prin intermediul unui desen...Michael si-a trasat pe o foaie de hartie conturul piciorului si a trimis-o prin fax la magazinul lui Cox, cu specificatia ca dorea "mocasini pe masura, acoperiti cu metal." BTW...marimea era 42.
    Lui Michael i-au placut si acei "winkle pickers" ai lui Jackko Jakszyk...Pentru cei care nu au citit articolul "Michael Jackson likes my shoes":

    http://www.wretch.cc/blog/harriet5418/10389108

    Faptul ca Michael purta pantaloni mai scurti si sosete albe pe scena este arhicunoscut. O facea dintr-un motiv inteligent: ochii spectatorilor urmareau lumina, iar aceasta cadea pe vipusca alba a pantalonilor in stil militar, conducand privirea spre sosetele albe, ceea ce facea ca atentia publicului sa se concentreze asupra pasilor sai de dans. Aceeasi stratagema vestimentara a aplicat-o si pentru a atrage atentia asupra miscarilor mainilor sale, folosind acele benzi de leucoplast alb pe varfurile degetelor. O tehnica simpla, dar eficienta!
    Pentru a gasi sosetele cele mai potrivite pentru "Thriller", Michael a facut tot felul de experimente: "Am incercat de toate felurile - inchise la culoare, deschise, sosete rosii, albe, albastre. Nu voiam sa ii copiez pe altii, doream sa creez, sa aduc ceva nou." Sosetele pe care le purta in timp ce interpreta "Billie Jean" erau impodobite cu 4500 de strasuri si au necesitat mai multe saptamani de lucru, iar manusa cam 80 de ore de munca neintrerupta pentru a fi cusute cele 1083 de paiete argintii. "Dar zambetul lui Michael cand le vedea valora mult mai mult decat efortul meu", spunea Michael Bush.
    Fiind intrebat care este motivul pentru care poarta o singura manusa, artistul a raspuns: "De ce una singura? Este mai cool decat cu doua."
    In timp, colectia s-a marit si avea mai multe duzini de manusi impodobite cu paiete de toate culorile (albastre, verzi, rosii, etc). Deoarece nu le folosea decat la ocazii deosebite, acestea erau pastrate in vitrine, la Neverland.
    Michael a daruit de multe ori manusi din celebra sa colectie copiilor grav bolnavi, in speranta de a le insufla puterea de a lupta cu maladiile cumplite care ii afectau.
    In anii '80, cateva mii de elevi americani au iesit in strada pentru a manifesta impotriva deciziei luate de catre conducerea scolilor in care invatau, hotarare prin care li se interzicea sa poarte o singura manusa - la fel ca Michael Jackson - motivandu-se ca acest lucru ii impiedica sa scrie corect.
    In Los Angeles exista un magazin specializat in vanzarea manusilor, a carui deviza este urmatoarea: "Lui Mike Tyson i-au trebuit doua manusi pentru a deveni milionar. Michael Jackson nu a avut nevoie decat de una singura."

    RăspundețiȘtergere
  7. (continuare)

    Cel care se ocupa de garderoba starului era Michael Bush. Bineinteles ca existau mai multe exemplare ale fiecarui pantalon, jacheta sau camasa pe care Michael le purta pe scena, dar avea mult de lucru pentru ca zilnic costumele sa arate impecabil. In timpul turneelor, dupa terminarea fiecarui spectacol, Michael se intorcea imediat in camera sa de hotel unde se schimba si ii dadea hainele unui angajat. Acesta le punea intr-un container mobil care era dus in camera lui Bush. El le curata, le repara si elimina urmele de transpiratie sau de machiaj folosind un aparat special. In final, costumele erau spalate (de obicei cu Woolite) si uscate cu ajutorul unui ventilator pe parcursul noptii. Dimineata, la prima ora, jachetele din fibra de sticla, pantalonii de satin si camasile de matase erau ca noi, gata pentru a fi purtate din nou de catre Michael.
    In timpul procesului din 2005, artistul aparea in fiecare zi in cate un costum diferit. Bush se trezea la ora 3 dimineata si ii aducea sefului sau, la Neverland, costumul pentru ziua respectiva. Intre 6 si 7 dimineata, il ajuta sa se imbrace. Dupa-amiaza, lucra impreuna cu Dennis Tompkins la costumul din ziua urmatoare, folosind un manechin care avea exact dimensiunile starului. Tot Michael Bush a fost cel care i-a rugat pe fani sa trimita tesaturi traditionale din tarile lor de origine, din care a confectionat acele veste unice.
    El este si autorul multor creatii foarte originale. Ii placea sa lucreze cu Michael Jackson pentru ca tot timpul facea ceva nou. Nimic nu era prea excentric. Printre creatiile sale cele mai costisitoare se numara casca, armura si jambierele din aur de 18 karate pe care Michael le-a purtat in deschiderea concertelor din "HIStory Tour". Jacheta cea mai trasnita a executat-o ca urmare a cerintei lui Michael care dorea ceva simbolic, "pe care fiecare om, barbat, femeie sau copil sa il cunoasca." Bush i-a dat un raspuns cel putin surprinzator: "ustensile pentru mancat!" Bineinteles ca artistul a gustat ideea si astfel a luat nastere "Dinner Jacket", cu tacamuri (cutite, furculite si linguri) suspendate...
    La inceputul anilor '90, casa de moda Gianni Vive Sulman Designs, creata in Marea Britanie, si-a stabilit urmatoarea deviza: "Pentru imbracaminte de exceptie, clienti de exceptie!" Aceasta filozofie surprinzatoare isi gaseste explicatia in calitatea si originalitatea creatiilor sale. Toti clientii "alesi" aveau un punct comun: fiecare realizase lucruri deosebite in domeniul sau de activitate. Michael Jackson a fost prima persoana selectata pentru a avea privilegiul de a purta operele Gianni Sulman. Cine altcineva decat el putea sa le reprezinte mai bine principiile de excelenta? Fondatorul casei de moda, Arfaq Hussain - un tanar in varsta de numai 20 de ani in 1991 - nutrea o mare admiratie fata de Regele Muzicii Pop si afirma ca Michael Jackson reprezinta pentru el o adevarata sursa de inspiratie. De fapt, artistul s-a aflat la originea acestei firme exceptionale.
    In 1992, responsabilii de la Gianni Vive Sulman au contactat echipa starului, dornici sa ii prezinte creatiile lor. Reprezentantii artistului au replicat ca "e mai usor sa creezi costume pentru presedintele Statelor Unite decat pentru Michael Jackson." Mr. Arfaq nu a renuntat si a hotarat ca hainele vor fi realizate dupa gustul stilistilor sai si ca ii vor fi prezentate personal artistului. In decembrie 1994, cu cateva zile inaintea Craciunului, echipa de la Gianni Vive Sulman s-a deplasat la Chicago, unde Michael lucra impreuna cu R. Kelly la albumul "HIStory" si i-a prezentat 15 creatii. Cand le-a vazut, s-a indragostit imediat de ele si le-a cumparat pe toate. Desi niciodata nu li se comunicasera masurile sale, surprinzator, totul era perfect. Trebuie subliniat ca era vorba, printre altele, despre prima pereche de pantofi ajustabili creati vreodata.

    RăspundețiȘtergere
  8. (continuare)

    Fiecare realizare Gianni Sulman necesita mult timp. Erau studiile de design si inovatiile tehnice, apoi executarea manuala, cu materialele cele mai nobile din lume. In consecinta, Michael primea cam un exemplar de acest gen lunar. Contrar a ceea ce multi gandesc, Regele Muzicii Pop ii lasa partenerului sau intreaga libertate de creatie. Cateodata dorea un mic retus, ca in cazul "Crystal Jacket", cand a cerut ca epoletii din titan negru sa fie ajustati.
    Acest gen de articole, executate din materiale neobisnuite, costau excesiv de mult. Trebuia sa fii Regele Muzicii Pop ca sa iti permiti o astfel de garderoba. De exemplu, "Air-conditioning Jacket" a avut costuri de productie (a nu se confunda cu pretul de vanzare) de aproximativ 152.450 euro. Suprafata exterioara a jachetei numita "AC-7" sau "Crystal Miracle" a fost realizata din 275.000 de cristale in stare pura, fiecare taiat pe cate opt fete, reflexele lor amintind aurora boreala. La interior, avea un sistem de aer conditionat unic in lume care putea fi activat de catre purtator atunci cand dorea. De asemenea, temperatura interioara a jachetei se regla in functie de cea exterioara. Michael a imbracat-o in timpul turnarii reclamei promotionale pentru albumul "HIStory". Asta explica de ce el era poate singurul om din lume care putea sa poarte o tunica foarte groasa in plina vara! Fara nicio indoiala, Michael a fost sedus de ideile futuriste ale celor de la Gianni Vive Sulman.
    Bineinteles, casa de creatie asigura si intretinerea operelor sale de arta. Dar acestea erau executate impecabil, asa incat artistul nu a returnat decat un singur articol - o manusa de pe care se pierdusera cateva pietre pretioase.
    Tot aici a fost creat cel mai scump parfum din lume: 47.750 de lire sterline. A fost nevoie de patru ani de cercetari pentru realizarea parfumului "V 1" si au fost facute doar 173 de copii. Flaconul - din platina, aur de 24 de karate, diamante si rubine - si cutia de prezentare din lemn exotic, sunt adevarate bijuterii. Michael Jackson a comandat exemplarele 3 si 7.
    Artistul prefera parfumurile considerate "feminine" si le schimba destul de des. Cei care se ocupau de intretinerea lenjeriei sale adaugau parfumuri in apa de limpezire, in special "Shalimar Pure" de la Guerlain. Fanii care l-au intalnit isi amintesc ca primul gand era de obicei: "Ce frumos miroase!"...
    Dupa Karen Faye, unul dintre parfumurile sale preferate era "Bal a Versaille" de la Jean Desprez, iar ultimul pe care l-a folosit a fost "Black Orchid" de la Tom Ford. Ii placeau de asemenea: "Obsession for Men" (Calvin Klein), "Joop" (Wolfgang Joop), "Giorgio Beverly Hills", "Dune for Men" (Dior), "Hugo Boss Elements", "Very Valentino" (Valentino), "Shalimar" (Guerlain), "Orange Spice" (Creed), "Allure Homme" (Chanel).
    In luna august 2003, Michael a semnat un contract cu creatorul Akira Wakita pentru a conceptualiza si a fabrica impreuna o linie vestimentara. Wakita este un pionier in ceea ce se numeste "imbracaminte inteligenta", ceva la granita dintre moda si stiinta. Creator japonez la Universitatea de Stiinte si Tehnologie Keio din Tokyo, el a inventat o "esarfa cameleon" prevazuta cu pixeli sub forma unor diode verzi, rosii si albastre. Un senzor detecta culorile hainelor purtate si modifica lumina diodelor pentru ca nuantele esarfei sa fie in ton. De exemplu: o persoana care purta haine bleumarin, vedea ca esarfa sa isi schimba culoarea in nuante de albastru mai deschis. Daca dorea un amestec mai exploziv, avea posibilitatea sa modifice setarile dispozitivului. Puteau fi generate astfel 4.000 de culori.

    RăspundețiȘtergere
  9. (continuare)

    Alta creatie a lui Wakita: un articol de imbracaminte care reactiona la temperatura corpului. Senzorii aflati in interiorul sau detectau temperatura si transmiteau informatia catre un modul situat in exteriorul hainei respective, iar aceasta isi schimba culoarea. Dispozitivul putea fi adaptat si la palarii.
    Michael adora pijamalele. Avea o multime de modele, cele mai multe dintre ele destul de fanteziste (in carouri, cu buline, cu diverse motive geometrice), dar si pijamale amuzante. Pe una dintre ele erau imprimate personajele Dupond et Dupont din benzile desenate "Tintin", iesind dintr-o butoniera. De asemenea, purta pijamale din matase, altele cu imprimeuri asortate cu lunile anului (de ex: brazi impodobiti de Craciun) sau cu personaje Disney. Totusi, de obicei, el nu purta decat pantalonii de pijama si un tricou alb din bumbac atunci cand dormea...
    Lenjeria intima...chiar este necesar sa vorbim si despre asta? Bineinteles, pentru a satisface curiozitatea persoanelor de sex feminin... si nu numai!
    Intrebarea esentiala e urmatoarea: cum sa iti cumperi lenjerie intima in mod discret cand te numesti Michael Jackson? Foarte simplu: delegand pe altcineva! Michael Bush se ocupa si de acest lucru, comandand-o la Harrod's, in Londra. Dat totusi...slip sau chiloti? Ei bine, nici una, nici alta! Ah...si sa nu incepeti sa vi-l imaginati nud pe sub costumele de scena!!!...De obicei purta boxeri albi din colectia "Body" a lui Calvin Klein, dar cateodata si slipuri marca "Hanes", masura 38/40 (32 in S.U.A.) sau de la "Fruit of the Loom"...intotdeauna albi.
    Michael iubea materialele si accesoriile stralucitoare. Jill Klein, stilist cu care a lucrat la inceputul anilor '80, povesteste ca, la sedinta foto pentru coperta single-ului "Thriller" - cea in care este imbracat in alb, cu vesta si papion galbene - adusese patru brose cu diamante. Lui Michael i-au placut atat de mult, incat nu s-a putut decide si le-a prins pana la urma pe toate pe vesta, intr-un buchet.
    Michael colectiona catarame si brose. La sfarsitul anilor'80, el declara: "Catarama mea preferata are forma unei chitare, dar cea mai ciudata este cea pe care se poate citi 'American Association of Specialists'; a fost facuta pentru expertii de elita care executa trucajele cele mai dificile din filme, nu este deloc usor sa o ai!" Multe dintre brose purtau initialele sale.
    Unul dintre magazinele preferate de el era situat pe Wilshire Boulevard, in Santa Monica. Se numea "British Collectibles LTD. Military Antiques" si propunea clientilor sai o gama larga de obiecte militare: caschete, costume complete, dar si accesorii, pe acestea din urma Michael apreciindu-le in mod deosebit. Mult timp a fost pasionat de stilul militar si colectiona in special medalii, insigne, blazoane si embleme din epoca victoriana.
    Motivul sau favorit era reprezentat printr-un leu aflat pe o coroana sustinuta de un scut ce purta insemnele regale si era incadrat in partea stanga de alt leu, iar in cea dreapta de un cal; era insotit de urmatoarele devize in limba franceza: " Honi soit qui mal y pense" („Sa se faca de rusine cel ce se gândeste la rele (despre asta)” si "Dieu et mon droit" („Dumnezeu si dreptul meu”), deviza casei regale a Angliei. Aceste elemente au fost folosite in conceperea portilor de la Neverland, unde se regasesc insemnele victoriene sub forma unui scut din aur.

    RăspundețiȘtergere
  10. (continuare)

    Michael purta aceste obiecte antice pe reverul sacoului, sub forma de pandantive sau de catarame...Toate reprezentau corpuri de armata disparute, cu exceptia uneia singure, cea a regimentului Cheshire, primul regiment britanic care a intrat in Bosnia in 1992.
    Tot in acest magazin, se gaseau si uniforme ale armatei britanice din care stilistii sai s-au inspirat pentru realizarea unor costume, ca de exemplu cel purtat intr-o sedinta foto a artistei Annie Leibovitz in 1989 sau costumul din "HIStory Tour", creat de catre Gianni Versace din aur fin de 18 karate.
    De asemenea, il trimitea in mod regulat la Londra pe Michael Bush pentru a vizita Camden Market, un fel de obor, de unde achizitiona lucruri vechi, cum erau nasturii de arama de la uniformele militare.
    Michael purta deseori multe bratari. Una dintre acestea, cea de culoare rosie, a fost interpretata de multi ca fiind o dovada a apartenentei sale la Cabala, insa se pare ca el o purta mai mult din considerente estetice decat simbolice.
    Ochelarii preferati erau modelele "Outdoorsman II Rainbow" de la Ray Ban. Acestia au fost creati initial la cererea pilotilor care se plangeau de "orbirea" cauzata de soarele puternic in timpul zborurilor de lunga durata pe deasupra Americii. Asa se explica faptul ca primul model a primit denumirea de "Aviator".
    In 1999, Albin Paget a lansat pe piata o colectie de ochelari ce reproducea fidel cateva dintre modelele de ochelari de soare cel mai des folosite de catre star. Logo-ul lui Michael Jackson era plasat pe lentila dreapta si pe brate.
    Reteaua internationala Hard Rock Hotels and Casinos detine o colectie vasta de memorabilia primite in dar de la Michael sau achizitionate: fotografii rare, manuscrise ale cantecelor; in Hard Rock Cafe din Washington este expusa celebra jacheta din videoclipul "Beat It", in Beirut, o bluza din "Victory Tour", in Londra, o manusa cu paiete, in Atena, bluza pe care a purtat-o la "Motown's 25th Anniversary", in Tampa, Florida, o fedora din 1997 din "HIStory Tour", iar in Macao si in Indianapolis, cizme purtate de catre Michael in timpul turneului "Bad". Daca aveti drum pe acolo, nu uitati sa faceti o vizita! Insa pana atunci, le puteti vedea aici:

    http://www.hardrock.com/search/default.aspx?searchString=michael+jackson

    Mi-am propus sa scriu despre cu totul altceva, dar despre acest subiect am gasit mai multe amanunte deocamdata. Imi cer scuze fata de cei care le cunosteau deja. Completarile, corectarile si critica sunt binevenite! Sper ca nu v-am plictisit...prea mult. :)
    Anca

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc mult Anca, pentru mine toate informatiile astea sunt noi si-mi place ce citesc aici.
    Diana N.

    RăspundețiȘtergere
  12. Am vazut in cele din urma varianta reala, adevarata a interviului cu Michael Jackson si ma bucur mult. Vazusem inainte secvente din varianta mincinoasa a perfidului Bashir.
    Debbie Rowe cred ca este o persoana buna. Ea l-a iubit pe Michael iar el a respectat-o (cu toata intelegerea care ar fi existat intre ei si cea financiara bineinteles). M-a impresionat cand a inceput sa planga povestind de nasterea primului copil. A fost puternic emotionata de fericirea pe care a vazut-o pe chipul lui Michael. Am vazut un filmulet cu ea de anul trecut. S-a ingrasat foarte mult. O prietena a ei a declarat ca Debbie are o depresie puternica si ca mananca mult. Cine stie ce este in sufletul ei?

    Detaliile despre look-ul si stilul lui Michael mi-au placut mult (unele le stiam, altele nu).
    ------------------------------------------------

    PS. In link-ul de mai jos este felul meu de a-mi exprima respectul pentru REGELE POP MICHAEL JACKSON.

    http://hi5.com/friend/photos/displayUserAlbum.do?albumId=-7777&ownerId=204351289

    Elena55

    RăspundețiȘtergere
  13. O MINCINOASA, o MATERIALISTA INRAITA , o NESUFERITA , o AHTIATA dupa satutul de vedeta si o TRADATOARE, o tovarasa Elena Ceausescu nr 3 , chiar nr. 4, ( ca prima a fost pe capul nostru, iar 2 si 3 au sarit in spinarea bietului MICHAEL) !! Nu va amagiti ! Lucrurile uneori nu sunt ceea ce par a fi. Nu ii dor gura si nici mainile pe acesti FALSI sa se bata cu pumnii in piept, strigandu-si asazisele sentimente nobile. Nu este vorba de NICI o ,,iubire” !! Cu siguranta, cine face astfel de afirmatii, nu cunoaste ce inseamna o iubire adevarata si ce presupune ea. Trebuia sa stea langa caii si cainii ei, daca nu era dispusa sa fie o mama echilibrata si statornica. Nu este condamnabil sa te ocupi de animale. Cineva trebuie sa o faca si pe asta si chiar INGERUL nostru Drag insusi ne indeamna in acest sens. Mi-este indeajuns lectura atator fragmente postate, fara a mai suporta sa o mai si aud si vad in filmulete. O iubire adevarata presupune sa nu-ti tradezi, folosesti si umilesti sotul, indiferent de ce ar interveni in viata lui, or bietul INGER MICHAEL NU a fost un ,,sot” dupa cum pretind aceste farfuze, ci a fost un SCLAV in ghearele acestei COMERCIANTE de fiinte umane, asa dupa cum s-a mai intamplat in intunecatii ani 90, cu odrasla lui Presley – alta smintita, si anterior cu acea usuratica tatum onil ( fara majuscule – vorba inteleapta a cuiva, fiindca NU MERITA ). Ma doare CUMPLIT sufletul si ma va durea vesnic doar la gandul ca sarmanul INGER a repetat parca la nesfarsit CUMPLITA GRESEALA de a-si pune sufletul pur si fraged in palmele murdare a unei haite de mincinoase si mincinosi. ABSOLUT CORECT dupa spusele altcuiva : ,,bunatatea acestui CRIN PUR nu a ramas aproape niciodata nepedepsita”. Cat despre acest SARPE OTRAVIT – bashir, imi doresc din tot sufletul sa ajunga sa plateasca pentru NEMERNICIILE lui oglindite clar pe mutra dezagreabila si, daca s-ar mai putea, sa apuc si eu ziua. Scuzati, va rog, revolta, dar simteam nevoia si o voi simti mereu. Si dupa cum o cere un obicei sanatos, finalul se cuvine sa fie unul agreabil, pe cat este posibil. Drept pentru care, tin sa aduc MULTUMIRI DIN TOATA INIMA domnului Dobrescu pentru URIASA d-sale munca si ILUSTRU EXEMPLU de FAN , si doamnei ( d-rei ) Anca pentru EXTRAORDINARELE detalii legate de rafinamentul, eleganta la varf si inalta distinctie in tinutele si alegerile vestimentare ale LUI MICHAEL. Cuvinte pe masura nu am gasit si nu cred ca s-au inventat. Cele existente sunt prea sarace pentru a-L lauda si in acest sens. EL a meritat , merita si va merita TOT ce poate fi mai bun si mai frumos in Univers. A fost si este prea putin ceea ce i s-a oferit din sinceritate ( caci cu falsa sinceritate, sunt mult mai multe, le stim ) si este CUMPLIT de NEDREPT. ( Athina )

    RăspundețiȘtergere

AVERTISMENT!

Orice comentariu care contine limbaj jignitor la adresa autorilor blogului, a cititorilor sau a comentatorilor sai, va fi expediat in Zona Fantoma, sa-l caute pe Generalul Zod :)