luni, 7 februarie 2011

LIVING WITH MICHAEL JACKSON - Partea 2

...

Iertaţi-mă, dar nu pot să nu comentez puţin. Mai întâi, pentru cine nu ştie, vreau să exprim nişte definiţii:

Chiloţar = psihopat obsedat să adulmece (şi la propriu şi la figurat) chiloţii vedetelor.

Psihopat = persoană care suferă de tulburări de afectivitate, comportament şi/sau caracter; termen generic pentru cineva care prezintă ciudăţenii în comportare.

Bashir s-a milogit de Michael să facă interviul şi l-a păcălit să-l accepte, sub pretextul că va prezenta lumii adevărul. Michael ştia bine care e adevărul, iar Bashir ştia bine că nu voia decât faimă şi rating. L-a făcut pe Michael să promită că nu va ascunde nimic, pentru că el nu a urmărit, de la bun început, decât să-i dea lovitura de graţie. Bashir s-a comportat exact ca un psihopat, care se insinuează în viaţa unui om cu scopul de a-i da cu ranga în cap. După ce că Michael a acceptat cu greu să-i deschidă porţile Neverland şi ale inimii sale (ştia el de ce şi-mi pare nespus de rău că nu şi-a ascultat instinctele), psihopatul a mai avut şi pretenţii. Cum de a fost Michael de acord cu asta, nu pot să-mi explic. Iar întrebările despre viaţa intimă, sincer, chiar nu-şi aveau rostul. Ce importanţă avea pentru tot restul lumii dacă Michael a făcut sex cu Debbie sau nu? Am avut, efectiv, imaginea lui Bashir încercând să-l dezbrace pe Michael cu forţa, ca să-i adulmece lenjeria intimă. Îl vedeam studiindu-i cu lupa cearşafurile şi hainele din maşina de spălat. Mie asta mi-a sugerat tot „interviul” lui. Şi, ori de câte ori îl aud pe chiloţar întrebând ceva, am în minte aceeaşi imagine, pentru că, evident, monseur Bashir nu se gândeşte decât la asta, pentru că e un pervers ordinar. S-a văzut clar că, din capul locului, pe Bashir nu l-au interesat munca lui Michael, realizările lui, generozitatea şi geniul care i-au definit caracterul – nuuu, pe monseur Bashir nu l-au interesat decât rufele murdare. La toate discuţiile purtate în interior, îl văd pe Michael nervos, din ce în ce mai nervos. Ştiu că, atunci când bâţâie din picior, e furios de-a dreptul. Şi l-am văzut făcând asta, la fiecare întrebare legată de aspectele intime din viaţa lui, despre care nu i-a plăcut niciodată să vorbească. Şi de fiecare dată îmi închipui cum ar arăta talpa bocancului meu lipită de faţa lui Bashir. Pentru halul ăsta de „interviu”, nu era nevoie să stea pe lângă Michael, ca o căpuşă infectă, timp de 8 luni. Michael i-a arătat tot, iar Bashir n-a prezentat la televizor decât... „chiloţi”. Evident, pentru că pe monseur numai asta îl pasionează.

Iată cam ce îmi imaginez eu că gândea Michael, în timpul „interviului” lu’ peşte:

Bashir: Tu nu vrei să creşti?
Michael: Nu, eu sunt Peter Pan. [Pfff... ce întrebări retardate îmi pune ăsta... şi se laudă că e jurnalist...]
Bashir: Ba nu, tu eşti Michael Jackson.
Michael: Sunt Peter Pan în adâncul inimii. [Bre, ăsta ori e prost, ori se face. Şi de ce-mi vorbeşte atât de insinuat, se crede psihiatru?]






...

27 de comentarii:

  1. Mihai, nu cred ca ai destui bocanci pentru fetele tuturor psihopatilor sau posedatilor care i-au facut rau lui Michael. A aparut pe YouTube cel de-al doilea documentar al "chilotarului" - "Michael Jackson's Secret World" - transmis in cadrul unui TV Special la televiziunea britanica in 2005. Mie mi se pare mult mai dezgustator decat primul. Cu toate ca de data asta Bashir si-a unit fortele cu "Dirty" Diane Diamond (care nu inceteaza nici acum sa il vorbeasca de rau pe Michael), totusi nu le-a iesit pasenta chiar asa cum isi doreau ei. Nu sunt sigura ca doriti sa vedeti acest documentar. Daca totusi vreti, il gasiti sub titlul "The Secret World of Michael Jackson".
    Anca

    RăspundețiȘtergere
  2. Un super MULTUMESC Mihai...la fix vine acest cadou :))

    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  3. LA MULTI ANI, ZUZA !!!

    MULTI ANI TRAIASCA,MULTI ANI TRAIASCA
    LA MUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUULTI ANI !!! :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc mult Mihai pentru aceasta initiativa de a posta acest documentar,deasemenea pentru traducere!
    Doresc sa urez un calduros "La multi ani!" Scorpyei si Zuzei,sanatate si numai bucurii va doresc,o zi frumoasa amandurora!

    Va imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  5. Romanule Frustrat, nu am cuvinte destule pentru a-ti multumi, chiar nu am, ar fi prea sarace.
    Imi dau seama ca muncesti mult la aceasta subtitrare si la postarea ei, dar rezultatul este pe masura. Vizionand partea a doua m-am cutremurat de marea diferenta dintre realitatea atat de minunata a celor petrecute la Neverland si fictiunea atat de grotesca a lui bashir, caruia nici nu se cade sa-i scriem numele cu majuscula. Nu mai continui, sunt prea afectata de nimicnicia lui, de care auzisem, dar nu o si vazusem cu achii mei.
    Diana N.

    RăspundețiȘtergere
  6. LA MUUULTI AAANI!!!!!! atat pentru Zuza, cat si pentru Scorpya...sa fiti iubite si sanatoase!!!

    Mihai, mi a picat atat de bine postarea asta dupa examenul monstru de azi...nici nu ai idee...yuuuuupiiiii!!!

    Hmmm...cinic?...nu...pervers?...nu...dezgustator?....nu....psihopat?...nu....debil mintal?...nu....mai ziceti si voi ....cert e ca toate "atributele" astea nu l pot descrie indeajuns pe demonul ala de bashit...dar cum sunt absolut convinsa de ceva...toate...dar absolut toate se platesc in viata asta...acum...mai devreme sau mai tarziu... o sa i vina si lui randul, daca nu cumva i a cam sunat ceasul...

    Hai sa nu ne mai amaram gandurile...uite ca aproape a venit primavara (vezi Florenta...ti am zis eu) si ce e mai frumos decat sa ne bucuram de ea si de sarbatoritii nostri...

    O zi insorita ca la Alba Iulia va doresc tuturor!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Sunt imagini minunate ..pur si simplu minunate si cand spun asta ma refer la cele cu copii sau cele in care Michael vorbeste despre copii..Este ceva care transcede si iti ajunge in suflet...NU vreau sa comentez despre Bashir pentru ca as ajunge la discutii despre conditia umana si cum sa cobori in cel mai josnic loc al ei...Super ultima parte a postarii cu asa-zisele replici ale lui MIchael...

    Si nu in ultimul rand, pentru ca tot se spune ,,La multi ani!" pentru fete, spun si eu ,,La multi ani, Mihai!" si toate dorintele sa devina realitate...
    Nadia

    RăspundețiȘtergere
  8. Stiati ca...?

    Toti ii cunoastem pe fratii si pe parintii lui Michael, am vazut fotografii cu bunicii sai... dar oare stim de unde provine numele Jackson?
    Stra-strabunicul lui Michael din partea tatalui se numea July Gale, dar nimeni nu ii spunea asa; toata lumea il striga Jack. El s-a nascut in secolul al XIX-lea, in tribul indian Choctaw, in sud-estul Statelor Unite ale Americii si era un saman foarte renumit pentru calitatile sale de vindecator. In tinerete, s-a inrolat in armata americana ca cercetas. Cam in aceasta perioada, s-a indragostit de o sclava, Gina, care in 1838 i-a daruit un copil, pe Israel. La acea epoca, fiul unei sclave era si el considerat sclav. Lui Israel i s-a dat porecla de Nero si era cunoscut drept Nero, fiul lui Jack - Nero, Jack's son - de unde a derivat apoi numele Jackson.
    Totusi, Nero avea pielea deschisa la culoare (la fel ca fiul sau Samuel, bunicul lui Michael), era inalt, avea ochii mici si stralucitori si pometii proeminenti. Tatal sau, Jack, a inceput de timpuriu sa ii dezvaluie secretele samanismului, dar, in ciuda interesului pe care tanarul il manifesta pentru arta vindecarii si a dragostei care il lega de parintii sai, a fost vandut si dus pe o plantatie in Louisiana.
    Viata de sclav era cumplita si, nu dupa mult timp, a fugit printr-un mic tunel sapat cu ajutorul unei linguri.
    Supraveghetorul plantatiei l-a cautat impreuna cu ajutoarele sale intreaga noapte si, intr-un final, l-au prins la cativa kilometri mai jos, pe albia unui rau. A fost pedepsit foarte aspru iar in urma bataii pe care a primit-o, a pierdut mult sange. Cateva luni mai tarziu, cand s-a inzdravenit, proprietarul a vrut sa il vanda, dar sclavii care incercasera sa evadeze nu valorau prea mult, asa ca a preferat sa il oblige sa munceasca din greu, legat de maini si de picioare. Intr-o zi, cand era dezlegat, a incercat din nou sa fuga, dar de aceasta data insusi seful pazei a plecat in cautarea lui si l-a gasit. Acum pedeapsa a fost si mai cumplita: i-au stans nasul cu un cleste incins pana cand bietul om si-a pierdut cunostinta. Au crezut ca a murit. Dupa catva timp si-a revenit, insa cicatricele lasate de fierul incins nu au disparut intrega sa viata...
    Anca

    RăspundețiȘtergere
  9. (continuare)

    In Louisiana, Nero a avut impreuna cu o sclava sase copii. Mai tarziu, s-a casatorit cu Emmaline care era pe jumatate indiana Choctaw din Louisiana, impreuna cu care a dus o viata foarte fericita.
    Cand presedintele Abraham Lincoln a abolit sclavia in anul 1865, situatia lui Nero s-a imbunatatit. Si-a castigat existenta vanzand leacuri traditionale indiene si a devenit un vindecator vestit; multi oameni veneau de departe pentru a apela la serviciile sale. Cu banii stransi, a cumparat o ferma si s-a mutat in statul Mississippi. Aici a mai avut inca 15 copii (Nero a avut in total 21 de urmasi).
    Ii placea sa cante si sa danseze pentru public dansurile traditionale razboinice ale tribului Choctaw. Intr-o zi, seriful si ajutoarele sale au blocat drumul unde acesta dansa si au incercat sa il aresteze pentru perturbarea linistii publice. Dar el s-a aruncat pe cal, a sarit peste bariera si a disparut.
    Dupa ce Nero si Emmaline si-au intemeiat propria gospodarie, i-au luat la ferma pe copiii fratelui sau mai mare, William. Unul dintre acesti nepoti se numea Rufus. Cand acesta avea patru ani, sotia lui Nero a murit.
    Fiind deja in varsta si slabit, Nero nu s-a mai putut ocupa de ferma, asa ca a apelat la ajutorul unui alb, Eroy, care facea aprovizionarea si care ii tinea si contabilitatea. Rufus isi amintea ca, intr-o zi, unchiul sau l-a acuzat pe Eroy ca ascunde documente importante. Tot Rufus si-a dat seama mai tarziu ca, avand toate actele la dispozitie, Eroy a profitat de acest lucru pentru a trece ferma pe numele sau, dar i-a spus lui Nero ca asta reprezenta plata pentru serviciile pe care i le facuse. Astfel, familia a pierdut un teren pe care au fost descoperite mai tarziu zacaminte de petrol evaluate la aproximativ 100 de milioane de dolari.
    Nero a murit in anul 1924, inainte ca fiul sau cel mai mic, Samuel, sa il aiba pe Joseph, tatal lui Michael. Samuel a studiat in Mississippi, devenind profesor la varsta de 24 de ani, lucru total neobisnuit pentru cineva atat de tanar si, mai ales, de culoare. Profesorul Jackson, asa cum era numit, a avut ca eleve doua surori foarte inteligente; cu una dintre ele, Chrystal Lee King, s-a casatorit cand aceasta avea 16 ani. Ea a fost mama lui Joseph, tatal lui Michael. Mai departe stiti...

    Anca

    P.S. Florenta, urmaresc postarile tale de pe YouTube, dar imi este dor si de comentariile tale, la fel ca si de ale celorlalti. Unde sunteti?...Este loc pentru toata lumea! :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Zuza, ca de la o sarbatorita la o alta "LA MULTI ANI"!!!!!:*:*:*

    Catallina, mersi mult pentru urare!!!

    Referitor la bashir, nu cred ca s-a nimerit vreun apelativ care sa-l caracterizeze...este un om de nimic!!!

    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  11. FETELOR,
    Multumesc pentru urari
    Chiar este placut sa vezi ca sunt oameni care desi nu i cunosti personal, stiu ca tu existi , ca la un anumit moment in timp, mai adaugi un ghiocel, in buchetul anilor si ca acesti oameni pot sa aiba ganduri atat de curate si de senine pentru tine. Sa stiti ca este chiar frumos si iti creeaza stare de bine
    Oricum oamenii care il iubesc si inteleg pe Michael Jackson , nu pot fi decat asa, buni , draguti, sinceri si cu ganduri din inima, chiar daca uneori ne mai si burzuluim ca asa e normal ca doar de aceea suntem diferiti
    Va multumesc din sufet si sa dea Domnul si peste 50 de ani sa fim prezente in avan-post si sa ne facem urari; nu va insiruiesc numele ci va multumesc tuturor

    Postarea este admirabila si desi am mai vazut filmul tot sunt fascinata de fiecare data cand il vad pe Michael dar aici saracul isi pune sufletul pe tava idiotului asta de Bashir. Eu stau si ma intreb cum naiba de se suporta omul asta? pt ca eu cred ca e tare groaznic sa ti dai seama ca tu cu tine nu esti prieten pentru ceea ce esti sau ce faci
    Specimenul asta a intrecut orice masura in ceea ce inseamna perfidie idiotenie si rautate
    Sper doar ca undeva , candva sa se faca dreptate pentru toata mizeria care a indurat o Michael de a lungul timpului Este de neinchipuit ca un om care se face vinovat de faptul ca a iubit lumea , ca i a pasat de aproapele sau, ca a fost altfel decat restul lumii, sa plateasca in acest fel
    Mi as dori intr o buna zi sa am o conversatie cu Dumnezeul meu si sa l intreb cum de a permis asa ceva desi stiu ca intortochiate s caile Domnului
    Va imbratisez pe toate
    cu drag pt voi
    Zuza

    RăspundețiȘtergere
  12. LA MULTI ANI SARBATORITA MEA DRAGA SCORPYUTA
    ZUZA

    RăspundețiȘtergere
  13. Domnule Mihai, va multumesc din suflet pentru tot ceea ce faceti! Dumnezeu sa va dea tot ce este mai bun! La multi ani!

    La multi ani! Zuza si Scorpya si tuturor sarbatoritilor acestei luni!

    Va imbratisez pe toti cu drag!


    P.S.: Anca, multumesc mult pentru povestioara despre originea numelui Jackson. Citisem mai demult in engleza, dar nu eram sigura de unele informatii...engleza asta!..:)

    RăspundețiȘtergere
  14. OOOPSSSS !!!
    AM COMIS-O...:))

    SCORPYA...
    Sa te uite relele...
    LA MULTI ANI !!!
    MULTI ANI TRAIASCA, MULTI ANI TRAIASCA
    LA MULTI ANI !!!

    FETELOR...
    Acest videoclip va spune in felul meu...
    LA MULTI ANI si VA IUBESC !

    ZUZA...
    Stiu ca am disparut...dar daca ma iubesti...accepta-ma asa ...disparuta :))

    LA MULTI ANI TUTUROR SARBATORITILOR !

    VIZIONARE PLACUTA...

    http://www.youtube.com/watch?v=GtjuczefWdE

    ...si SUCCESURI !!!

    RăspundețiȘtergere
  15. Adevarul se afla totdeauna prea tarziu(in cazul lui Michael),dar cand l-am vazut pe bashir ca isi exprima regretul la disparitia lui MJ am considerat ca este prea mult,dupa ce l-a discreditat l-a apucat mila...ce mai, un om de nimic !
    corina

    RăspundețiȘtergere
  16. Imi cer scuze fata de Andra, tocmai am observat si urarea ei...deci, pe scurt, multumesc tuturor celor care m-au/ne-au felicitat!!!

    Florenta, ca intotdeauna...SUPERB!!!...iar noi te acceptam asa cum esti si tu si vrei sa fi....faci parte din familia noastra pentru totdeauna!!! :*:*:*

    Mihai, iarta-ma pentru multele comentarii ale mele de astazi, care n-au fost legate tocmai de subiect, dar tu stii sau sperai ca stii, cat inseamna pentru mine postarile tale si cat le apreciez.

    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  17. IMI CER SCUZE

    Am fost nevoita sa sterg filmuletul din link-ul de mai sus deoarece am primit o atentionare legata de "copyright...WMG...bla bla bla..."
    Nu-i nimic...
    Voi face altul...pe rau in jos...:)
    Inca o data...scuze

    RăspundețiȘtergere
  18. Imi pare rau. De abia acum am gasit acel articol despre istoria familiei Jackson si in engleza. Stiti, din traducere in traducere se mai pierde cate ceva.

    http://www.mjjboard.com/king-pop-general-discussion/1835-michaels-ancestors-ethnicity.html

    Cu intarziere, dar...un LA MULTI ANI din toata inima Zuza, Scorpya, Mihai si tuturor sarbatoritilor acestei luni!
    Anca

    RăspundețiȘtergere
  19. Mihai,nu cred ca vom putea vreodata sa -ti multumim suficient pentru tot ceea ce ne daruiesti neincetat.

    Toate visele sa ti se implineasca si sa ne traiesti !!!
    LA MULTI ANI !!!

    SimonaB

    RăspundețiȘtergere
  20. Multi ani tuturor sarbatoritilor!
    Ani sanatosi, plini de iubire si speranta in mai bine, vi-i doresc din tot sufletul si cu toata dragostea!

    Multumesc si eu, Mihai, toate postarile tale sunt de-a dreptul marete. Prin munca ta, prin timpul ce ni-l dedici, prin vastele informatii ce le contin...si, nu in ultimul rand, prin dragostea, admiratia ce i-o porti lui Michael si care emana din fiecare cuvant...fie ca ne povestesti despre OMUL, ARTISTUL Michael si atunci parca-ti fuge condeiul in "lacomia" de-a acoperi cat mai mult din cunostintele tale despre minunatul nostru GIGANT, pe care esti atat de dornic sa ni le impartasesti..fie ca-i "incondeiezi", cum stii tu mai bine, pe taratorii aia care atunci cand au incercat sa se ridice n-au facut-o decat pentru a-l lovi cu pietre si a-ncerca sa-l ingenuncheze pe Michael...Numai ca n-au reusit, Michael va dainui pe vecie, va fi mereu in gandul nostru, in inimile noastre, modelul nostru, generatie de generatie, Michael este "El Cid" avand propria lui legenda, fara moarte....ei ramanand niste scursori infecte(uff, suna urat, dar nu m-am putut opri)

    RăspundețiȘtergere
  21. La mulţi ani, le urez şi eu Scorpyei, Zuzei şi tuturor sărbătoriţilor lunii februarie! Vă mulţumesc mult, pentru tot.

    RăspundețiȘtergere
  22. La multi ani Mihai! Toate cele bune iti doresc,liniste, sanatate, fericire si impliniri atat pe plan personal cat si profesional! Multumesc din suflet pentru tot.

    Va imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  23. Cu intarziere, dar cu mare drag, iti urez si tie Mihai "LA MULTI ANI FERICITI!!!" sa fi sanatos, ca iubit esti (sti prea bine) si fericit!!!

    RăspundețiȘtergere
  24. Mihai,
    Esti bestial (ca de obicei).
    Multumesc mult!

    Zuza, Scorpya, Mihai...
    La multi ani si sa aveti parte de tot ce-i bun si frumos pe lune!
    Ce de varsatori!
    Apropos, se pare ca si Michael avea ascendentul in Varsator

    Cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  25. La multi ani Mihai!La multi ani tuturor a caror zi de nastere este in aceasta luna si fie ca viata sa urmeze cararea viselor voastre!Scorpya,Zuza si toti ceilalti...care ati fost sau urmeaza sa fiti sarbatoriti.
    Multumesc pt efortul depus pt traducere,poate asa din ce in ce mai multi vor afla cat de mult manipuleaza massmedia (ma refer la cei care n-au vazut inca documentarul sau n-au inteles prea mult, necunoscand engleza).
    In ce-l priveste pe Bashir,asa zisul jurnalist,sa nu uitam ca n-a fost singurul.Ca el au fost multi,prea multi care au distrus bucatica cu bucatica,sufletul frumos al unui om adevarat:Michael Jackson.Ce as putea sa le spun unor astfel de moluste degizate in fiinte umane (cred ca molustele se simt jignite acum)...Pana si injuraturile devin elogii daca sunt adresate unor astfel de specimene.
    John Lennon spunea"It's always the courtiers that kill the king" si cata dreptate a avut.Oare de ce " Society often forgives the criminal; it never forgives the dreamer. " (Oscar Wilde )?
    Nu mai stiu unde am gasit citatele dar mi-au ramas in cap,pt ca reprezinta o dureroasa realitate a lumii de la Isus incoace.
    Anyway...o sa incerc sa-l ignor pe Bashir si pe ceilalti asemeni lui,carora nu le-a pasat ca afirmatiile aruncate la un moment dat, de dragul banilor si al raiting-ului,au continuat toata viata sa faca rau celui ranit.Vreau sa sper ca astfel de specimene nu se vor inmulti alarmant de mult.
    Alina

    RăspundețiȘtergere
  26. Nu am avut inima sa vad documentarul “Bashir”, asa cum nu am avut inima sa vad “patimile lui Iisus”! Pentru ca in ambele s-a urmarit cu totul altceva dacat a trebuit sa se urmaresca cu adevarat. Pentru ca in ambele am simtit dorinta perfida de a te “afisa”cu diferite “tehnici”de distrugere a sufletului.
    Pare-se ca nimic nu s-a schimbat in 2 mii de ani, daca ma gandesc la josnicia umana.
    Singurul scop al acestor “oameni” nu este dacat acela de a distruge “oglinda” in fata careia nu isi pot vedea decat nimicnicia care-i caracterizeaza. Distrugand “oglinda”, ei distrug maretia la care nu pot ajunge!
    Am insa inima sa ma bucur, datorita tie, Mihai, de aceasta vocea calda si atat de linistitoare.
    Sa ma bucur de bucuria copiilor atunci cand sunt in jurul lui Michael; sa ma bucur de bucuria lui Michael cand este in mijlocul lor. Sa ma bucur de inocenta de pe chipurile lor, ca semn al intelepciunii pe care le-a dat-o Dumnezeu.
    Lumina din ochii copiilor nu minte! Lumina de pe chipul lui Michael nu izvoraste decat din adancul inimii lui curate!
    Aceasta lumina, care-mi incalzeste inima, o regasesc de fiecare data aici, acasa. E semnul increderii, e semnul unei adanci pretuiri, e semnul iubirii.
    As dori sa va pot ura si eu, din toata inima: La Multi Ani! Iar Lumina sa fie cu voi in tot ceea ce doriti sa realizati! O pot face?
    Dorina

    RăspundețiȘtergere
  27. La multi ani şi tot ce vă doriţi să se împlinească,tuturor sărbătoriţilor acestei luni,iar ţie Mihai,în plus,un MULTUMESC din tot sufletul.Cu mult drag,Camelia

    RăspundețiȘtergere

AVERTISMENT!

Orice comentariu care contine limbaj jignitor la adresa autorilor blogului, a cititorilor sau a comentatorilor sai, va fi expediat in Zona Fantoma, sa-l caute pe Generalul Zod :)