vineri, 24 decembrie 2010

Crăciun Fericit!

...


“Odată la câteva secole, Dumnezeu îi trimite omenirii pe cineva special. Un apel la trezire. Cineva care să le arate oamenilor calea. Cineva care să-i încânte. Cineva care să-i adune laolaltă. Şi cred că Michael a fost un dar pe care Dumnezeu l-a trimis aici ca să le arate oamenilor cum să fie... să le arate cum să iubească.” ~ Jonathan Moffett (bateristul lui Michael din “This Is It”)







E al doilea Crăciun trist pentru fanii Regelui Pop, Rock & Soul şi pentru toţi cei care îl iubesc. Pentru noi, românii, e însă mult mai trist decât pentru alţii. Tocmai s-au aprobat alte şi alte măsuri de austeritate pentru noi, cei de rând – pentru ca cei de deasupra noastră să-şi vadă în continuare, liniştiţi, de matrapazlâcuri şi de jafuri la nivel XXL. Guvernanţii noştri au de gând să ne omoare, cu încetinitorul, bătrânii, tinerii şi copiii – inclusiv pe cei nenăscuţi. N-aş vrea să ştiu ce ar gândi Michael în legătură cu asta. Ne distrug sănătatea, alungându-ne medicii; ne sfărâmă mintea, distrugându-ne profesorii; ne destituie ca naţiune, parazitând armata şi poliţia şi desfiinţându-ne valorile. Tot ceea ce altădată reprezenta pentru noi un motiv de mândrie, astăzi e pe cale de dispariţie. Eminescu, Brâncuşi, glorii sportive – cei care ne-au aşezat pe harta lumii – sunt aruncaţi, tot mai mult, în uitare. Dar noi, românii, suntem nişte supravieţuitori. Nu ne-au distrus despărţirile de fraţii noştri din Ardeal şi Basarabia, am supravieţuit tăvălugurilor turceşti, fanariote, fasciste şi comuniste, şi vom supravieţui ciumei politice care încearcă să ne sugrume. E ceva mai greu de data asta, pentru că ciuma de acum e rezultatul unui parazit mutant, portocaliu-roşu-albastru şi galben; adaptat la multe metode de tratament şi care se adaptează continuu. Indiferent dacă îşi mai schimbă culoarea din când în când, parazitul de sub membrana cameleonică e acelaşi, întotdeauna. Dar vom supravieţui, şi acestei molime, ca şi FMI-ului şi oricăror altora. Şi, chiar dacă unii dintre noi fac greva foamei timp de 70 de zile fără să ca “lor” să le pese, chiar dacă alţii se aruncă de la balconul Parlamentului, în numele celor mulţi, şi sunt declaraţi nebuni, chiar dacă alţii, mulţi, pe care nu-i ştim, îşi iau viaţa pentru că au cedat în faţa sărăciei şi a disperării, şi sunt priviţi cu dispreţ – noi, românii, în general, nu ne-am pierdut niciodată puterea de a spera... şi de a zâmbi... pentru cei dragi, pentru copiii noştri... şi pentru noi înşine. Poate că de aceea se spune că poporul român este “ales”. Şi întotdeauna vom reuşi să ne ridicăm din genunchi şi să zâmbim. Michael a putut să facă asta. Noi de ce n-am putea?

Jonathan Moffet are dreptate. Michael e darul lui Dumnezeu pentru noi. Şi vreau să cred că, indiferent unde e acum, ne zâmbeşte şi ne îndeamnă să facem la fel. Pentru că puterea unui zâmbet e nepreţuită. Şi pentru că, poate, acum e momentul să o testam.

Căciun fericit, tuturor!


...

16 comentarii:

  1. Craciun fericit tuturor!
    Sa petrecem sarbatorile oferind iubire celor dragi!

    http://www.youtube.com/watch?v=cUFItAp2tUo

    RăspundețiȘtergere
  2. Acum, in ajun de Craciun, ma simt mai aproape de voi, cei care, cu atata dragoste, ati reusit sa faceti “trecerea“ mult mai usoara. De un an si jumatate, voi , cu inima voastra curata, ati transmis dragostea pe care Michael ar fi vrut sa o daruiasca si acum, intregii lumi.
    Ma simt mai aproape de voi aici, “acasa” la Michael. Pentru ca aici, Michael este tot timpul cu noi.
    In acest loc, nu a fost nevoie decat de “magia” condeiului pentru a cunoaste profunzimea mesajului.
    Mihai, tu ai facut pentru Michael ce nu a reusit sa faca nici un cotidian de mare tiraj dim lume, nici un biograf, prieten sau membru de familie. I-ai facut cunoscuta profunzimea sufletului. Aici am cunoscut “omul”.
    Si pentru asta ii multumesc. Va multumesc tututor. Alaturi de voi, sufletul imi este mai bogat.
    Acum, in ajun de CRACIUN, va urez sarbatori fericite, mai multa pace si liniste sufletesca.
    Si poate cine stie, intr-o alta dimensiune, sa stam alaturi de Michael in jurul bradului, depanand fericiti amintiri din copilaria traita undeva intr-un "univers" numai de noi stiut.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am omis sa ma semnez,
    Dorina

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt momente in care este mai bine sa tacem si sa privim in interiorul nostru...Sunt momente in care este necesar sa apara la suprafata doar ce este frumos si bun....Craciunul este un astfel de moment. Sa aveti cele mai minunate sarbatori de iarna!
    Nadia

    RăspundețiȘtergere
  5. Craciun Fericit pentru toti membrii acestui blog , dar si pentru tine Mihai.
    Sarbatori fericite si multa multa sanatate!!!

    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  6. Un gand bun pentru voi, prietenii mei, Sfanta Sarbatoare linistita, iubirea in suflete sa se cuibareasca, pacea si zambetul pruncului Iisus sa se asterne pe fata voastra. Cu mult drag...SARBATORI FERICITE!!!

    Tot respectul celor care au avut curajul de a se ridica, cu propria viata, pentru a deschidee ochii natiunii si de a zice Stop lupilor!!!
    Asa este Mihai...noi suntem un popor ales, doar ca inca nu ne recunoastem valorile, nu credem in fortele proprii...dar ne vom ridica deasupra tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  7. Craciun fericit si toate ce va doriti bun sa vi se implineasca!

    Niculina

    RăspundețiȘtergere
  8. Craciun fericit si cat mai multe impliniri tuturor!Si alaturi de aceeasi urare Mihai vreau sa-ti multumesc pt ceea ce ai creat aici,pt mica oaza de lumina intr-o lume din ce in ce mai gri.Chiar daca pare aberant si aproape imposibil sa ai parte de impliniri in Romania anului 2010,vreau totusi sa sper ca inca se mai poate asta si iti urez atat tie cat si tuturor celor de pe acest blog sa aveti parte de toate implinirile dupa care sufletul vostru tanjeste!
    Si vreau ca sa se intample o minune si oamenilor din aceasta tara sa le fie bine,sa se poata realiza in propria tara,sa-si poata transforma visele in realitate.Si nu numai oamenilor din tara mea le doresc asta ci tuturor oamenilor acestei planete.Nu,nu-mi doresc nimic pt mine de Craciun,vreau ca tuturor sa ne fie bine,vreau ca sa se reintoarca in lume bunatatea,iubirea,toleranta si toate acele atribute care ne fac umani.Vreau ca celor alesi sa ne conduca sa le pese intr-adevar de noi,de Romania.Vreau ca celor cativa care manipuleaza un intreg glob sa le pese de noi toti,indiferent de ce culoare are pielea noastra,indiferent de tara in care traim si ceva sa se schimbe in bine peste toti!Nu pot sa-mi mai doresc ceva,nu pot sa ma mai bucur daca dorintele mele se implinesc,atata timp cat celorlati nu le e bine.
    Poate intr-o zi,tuturor ne va fi mai bine pt ca celorlalti o sa le pese!Pana atunci asa cum a spus Dorina mai sus,,vreau sa cred ca intr-o alta dimensiune suntem toti impreuna cu Michael in jurul unui brad,, si el ne canta colinde asa cum aici n-a mai apucat sa o faca!
    Si pt cei care sunt noi pe acest blog un tribut pt Michael facut de mine, anul trecut de Craciun
    http://www.youtube.com/watch?v=h1CDA8_34Cs

    Alina

    RăspundețiȘtergere
  9. Craciun cu bucurii, iar in Nou An, Domnul sa va fie alaturi in tot ce faceti!

    Multumesc Mihai, multumesc tuturor pentru tot ce ati facut pe acest blog in 2010.

    Pentru Michael, toata dragostea mea.
    Dumnezeul sa-l odihneasca in pace!

    Cu drag!

    P.S. in Elle din decembrie, un articol superb despre Michael.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ne urezi Craciun fericit (si-ti multumim), si asa incercam sa-l facem sa fie, sa ne bucuram si sa fim recunoscatori pentru tot ce avem mai bun si frumos in aceasta viata, sa ne-nchinam si sa multumim Domnului pentru ca ni l-a trimis pe Fiul Sau spre mantuirea noastra, dar, pe de alta parte, o spui si tu si simtim si noi(eu, una, cel putin) cat este de trist, totusi, acest al doilea Craciun fara Michael, cat de dureros ii simtim lipsa, si asta, cu atat mai mult cu cat o multime de alte lipsuri par sa ne copleseasca… Gandindu-ma la noi, romanii, si tarisoara noastra, imi amintesc de “Rostul”(Dan Puric) si e trist, e foarte trist… “Romaniei i-a disparut rostul. E o tara fara rost, în orice sens vreti voi. O tara cu oameni fara rost, cu orase fara rost, cu drumuri fara rost, cu bani, muzica, masini si toale fara rost, cu relatii si discutii fara rost, cu minciuni si înselatorii care nu duc nicaieri. Exista trei mari surse de rost pe lumea asta mare: familia, pamantul si credinta…“(poate ca e potrivit pentru “Tara noastra de kko”, Mihai…e doar o sugestie, bineinteles…) Gandindu-ma la Michael, acum, dupa ce am citit ce a spus J. Moffett, imi amintesc de “Ca sa fii rege“(de Benone Burtescu… o puteti asculta pe Youtube, interpretata de Marcel Iures): “....Ca să fii rege peste oameni este mai greu decât toate altceva.
    Trebuie să traieşti şi să mori pentru ei, învăţându-i ce înseamnă a iubi, a ierta…
    Dar, cel mai minunat, este să poţi fi rege peste tine însuţi,
    atunci când alegi binele, fie din bucuria altuia, fie din plânsul tău
    Şi să încheiem înţelept şi frumos. Şi, mai ales, cum se cuvine.
    Încoronarea ta o face Hristos când mergi pe drumul dinspre rău spre bine.
    În clipa aceea, Veşnicia te cumpăneşte.
    Dacă vrei să fii rege, alege binele!“ Parca ar fi fost scrisa pentru Michael….El a ales binele, ne-a invatat ce-nseamna a ierta, a iubi, ne-a daruit iubirea lui…si-i simtim lipsa… Multumesc Mihai, pentru tot. Va-mbratisez si va doresc sarbatori binecuvantate tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  11. Cineva a intarziat..:)
    Ooopss !
    Dar urarile sunt sincere si din tot suletul si mai mult decat orice...sunt venite de la o persoana care a terminat-o cu munca pana la anul viitor :))
    Ce bineeeeeeeeeeeeeeeee !!!

    Sa aveti parte de iubire si sa uitati pentru cateva zile de ceea ce ne amaraste sufletele
    Nu lasati nimic sa va strice frumusetea si bucuria CRACIUNULUI ...
    Nu permiteti nimanui sa va distraga atentia de la magia zilelor minunate din aceasta perioada a anului...
    Sa va bucurati de tot ce ati realizat si de tot si toti cei care va sunt alaturi

    CRACIUN FERICIT !

    http://www.youtube.com/watch?v=RYA9nyBTGyU

    RăspundețiȘtergere
  12. Cu scuzele de rigoare pt intarziere :D va urez Sarbatori de iarna fericite si binecuvantate!!!
    Nu v-am uitat!!! :)
    Karmen.

    RăspundețiȘtergere
  13. Craciun cu pace si iubire in suflete va doresc!

    Al doilea Craciun fara Michael...e dureros...inca mult prea dureros...

    Va rog sa ma iertati ca nu mai scriu atat de des...in special tu,Mihai...dar...poate ca pe undeva incerc sa fug de acesta imensa durere pe care inca o simt.....poate ca sunt lasa...slaba...nu stiu...spuneti cum vreti...
    Pur si simplu acolo in adancul sufletului meu nu pot accepta ca acest OM minunat nu mai este!

    mihaela05

    RăspundețiȘtergere
  14. La pavilionul "H" in Herastrau
    Cd "Michael" in casta de carton 45
    Cd "Michael" in caseta si booklet 65
    Set "Vision" 120

    Un An Nou cu sanatate si bucurie.
    la Multi Ani!
    Cristina

    RăspundețiȘtergere
  15. Guvernele, oamenii politici şi puternicii zilei nu iubesc geniile- asa cum a fost MJ- şi chiar se feresc de ele, deoarece ele sunt greu de (con)dus de nas sau de prostit. Aceia care scriu sau vorbesc despre genii trebuie la randul lor opriti, pentru ca nu trebuie sa vorbeasca lumii despre genii. Asadar, Mihai, vor fi multi deranjati de faptul ca vorbesti oamenilor despre Michael, despre adevarata fata a lui. Tu faci ceva extraordinar si anume sa ni-l faci inteles pe Michael Jackson asa cum a fost in realitate. Tu - ca si noi, cei ce navigam pe aici cu tine si datorita tie - stii ca numai dupa ce va fi inteles, geniul lui Michael va produce o schimbare de mentalitate, primind cinstea cuvenita. Michael a fost prea usor "descalificat" prin calificativul de "nebun" de catre media si “cei din umbra”. Cand vrei sa descalifici total pe cineva ii scornesti cateva atribute ale dezumanizarii, le popularizezi prin media si l-ai scos din circulatie, aruncandu-l la periferie (pedofil, nebun, homosexual, retardat, etc.). De câte ori n-aţi auzit despre MJ cuvintele de mai sus?
    Asa ca , Mihai, grea responsabilitate ai! Asteapta-te si la alte surprize neplacute din partea unor “binevoitori” carora nu le convine ce scrii tu pe aici.
    Iti doresc din tot sufletul, acum, la cumpana dintre ani , sa ai puterea de munca si rabdarea sa arati in continuare lumii cine a fost MJ si cat de mult a luptat el pentru a face cu adevarat lumea mai buna. Dumnezeu lucreaza prin oameni si mi-as dori ca in fiecare tara sa existe un Mihai care sa spuna adevarul despre un asemenea geniu, caci nu stim adevarul, pentru ca nu a avut nimeni interesul sa il spuna. Chiar daca suntem putini cei care iti citim postarile, sa stii ca nu numarul conteaza....
    Mihai, sa ai parte de liniste si bucurii alaturi de cei dragi si iti multumim pentru ca existi.....iar noi, cei ce ne impartasim de cuvintele postate aici, sa aratam lumii ca ne pasa de cum “merge” ea ....om fi noi “neimportanti” pentru cei ce ne croiesc din umbra destinele, dar binele trebuie sa aiba si el de partea lui cativa oameni...
    La multi ani!

    RăspundețiȘtergere

AVERTISMENT!

Orice comentariu care contine limbaj jignitor la adresa autorilor blogului, a cititorilor sau a comentatorilor sai, va fi expediat in Zona Fantoma, sa-l caute pe Generalul Zod :)