marți, 30 noiembrie 2010

Xscape

...





Xscape este un cântec pop, R&B, hip-hop, compus de Michael Jackson şi înregistrat în perioada în care pregătea albumul “Invincible”. A fost alegerea lui Michael ca Xscape să nu intre pe album şi nu am de gând să i-o contest; dar e un cântec grozav şi sper să i se găsească un loc pe unul din viitoarele albume, cu melodii nelansate, pe care le vom vedea pe piaţă.

Xscape nu a fost lansat oficial (încă), dar chiar din anul 2002 a “răsuflat” pe internet, fapt care i-a determinat pe avocaţii lui Michael să ameninţe cu acţiuni legale siturile care au afişat melodia şi nu au blocat accesul internauţilor la descărcarea ei.

Xscape are un intro interesant: un gardian de închisoare care ordonă deschiderea unei celule şi constată că prizonierul dispăruse. Se aude sunetul sacadat al alarmei şi un ritm care aduce cu marşăluirea unor trupe. Pe tot parcursul melodiei, Michael ne sugerează clar imaginea unui fugar, a unui om urmărit şi încolţit din toate părţile, un om care a fost – şi e în continuare – hărţuit pe nedrept şi care nu-şi doreşte decât să fie lăsat în pace.

Intro: (un gardian): Deschide celula 6!... A dispărut!

Oriunde mă întorc, în orice parte aş privi,
sistemul e în control, totul e dirijat ca la carte;
trebuie să scap, ca să-mi pot limpezi mintea;
evadarea e ceea ce-mi trebuie; să fug departe de ochii electrici.

Indiferent unde m-aş afla, văd fotografia mea peste tot în jur;
ei ţintuiesc minciuni de numele meu, şi le împing din oraş în oraş;
nu am unde să fug, dar nu e nevoie să mă ascund,
trebuie să găsesc un loc (al meu)
şi atunci nu mă voi ascunde...


Din versuri răzbat multe idei: “sistemul” (aka gorilienii-masoni şi “agenturile” lor) supraveghează tot ce mişcă; oriunde am fi, oriunde am privi, peste tot sunt simbolurile şi instrumentele lor; “ochiul electric” poate să însemne multe, de la camera de supraveghere (care detectează orice mişcare) şi până la simbolul masonic – ochiul lui Horus. Michael e disperat văzând-şi chipul şi numele pângărite cu minciuni denigratoare; şi îmi pot imagina senzaţia pe care o poate avea un om atunci când vede peste tot astfel de afişe infame. Încolţit, hăituit, singur, Michael Jackson îşi spune că singura şansă de a evita toate acestea este să evadeze undeva, unde să nu-l poată atinge nimeni şi nimic.

Evadez; trebuie să scap de un sistem care s-a dezlănţuit în lume astăzi;
să mă eliberez de presiunea cu care mă confrunt, de la relaţiile care trec;
să fug de cel cu pixul care scrie minciuni şi care-l hărţuieşte pe acest om;
Evadez; fac ceea ce vreau, pentru că nu am de dat socoteală nimănui, decât mie.


Îşi dorea să aibă un loc al lui, în care să nu poată pătrunde rău-voitorii; un loc în care să poata fi el însuşi, fără teama că vorbele sau acţiunile i-ar putea fi interpretate; fară să se simtă non-stop sub lupa „sistemului”. De fapt, ce înseamnă „sistem”? Definiţia din DEX spune aşa: „sistem = ansamblu de elemente (principii, reguli, forţe etc.) dependente între ele şi formând un tot organizat, care pune ordine într-un domeniu, reglementează clasificarea materialului într-un domeniui sau face ca o activitate practică să funcţioneze potrivit scopului urmărit”. În traducere liberă, referindu-ne la contextul cântecului Xscape şi la situaţia socio-politică şi economică generală: sistemul reprezintă pârghiile prin care gorilienii ne ţin în lanţuri, respectiv:
conducerea politică (preşedinţia, guvernul, parlamentul – sau, în cazul americanilor, congresul şi senatul),
fiscalitatea (taxe si impozite),
mass-media (presa scrisă, televiziunea, radio)
educaţia (istoria falsificată, aberaţiile „literare” flatulate de nişte tembeli, cele „ştiinţifice” râgâite de nişte semidocţi şi alte tâmpenii care fac parte din programa de învăţământ),
sanătatea (mizeria din spitale, matrapazlâcurile firmelor farmaceutice cu medicamente şi vaccinuri şi viruşii creaţi în laboratoare şi răspândiţi conştiincios printre mireni),
asigurările (obligatorii şi facultative, la care contribui dar nu primeşti mai nimic în schimb, dar în schimb eşti umilit până la loc comanda),
băncile (e un subiect bine-cunoscut, nu cred că e nevoie să dezvolt)
marile industrii (combustibilii, energia electrică, reţeaua de apă şi încălzire, transporturi, construcţii, telefonie, industria farmaceutică, muzicală, cinematografică, entertainment; diamante, alcool, tutun – care toate sunt pe mâna lor)
şi mai marile industrii (armament, droguri – care sunt tot ale lor)
alimentele (care, în procent din ce în ce mai mare, sunt modificate genetic şi şi-au pierdut funcţia de alimente, devenind chimicale toxice)
marketingul (reclamele publicitare, mai ales cele la produsele lor, care toate folosesc tehnici de manipulare)

(O voce de fată) Uneori simt că trebuie să evadez...

Am încercat să-mi împart viaţa cu o persoană pe care să o pot iubi
dar jocurile şi banii sunt tot ce au interesat-o vreodată;
cum să fie vina mea, dacă ea a jucat la cacealma şi a pierdut?
Sunt prea obosit de jocuri prosteşti, e timpul să schimb ceva;

De ce să nu pot face ceea ce-mi doresc?
e vorba de viaţa mea personală, nu trăiesc pentru tine;
aşa că, nu încerca să-mi spui ce e bine pentru mine,
vezi-ţi de ale tale, eu pot să fac ce vreau...


Vocea feminină anunţă de fapt ideea din cea de-a doua strofă. Părerea mea este că, aici, Michael se referă la Lisa-Marie Presley şi la căsnicia cu ea. Nu cred că e cazul să insist cu detalii, e un subiect cunoscut de multă lume: Lisa-Marie l-a manipulat pe Michael în fel şi chip; el o iubea şi i-a făcut damblalele, până când şi-a dat seama că ceva nu era în regulă şi că „trebuia să evadeze”. Dar aş vrea să dezvolt puţin un alt subiect, care a fost adus în discuţie de Zuza într-un un comentariu de mai anţărţ: iubirea. Ce înseamnă, de fapt, iubirea? Definiţia din DEX este următoarea: „iubire = ataşament sufletesc (simpatie, prietenie, afecţiune) puternic faţă de cineva sau ceva”. Dar aceasta este o definiţie generală şi lipsită de nuanţe. Poţi să iubeşti învăţătoarea, mama, un prieten bun, un animal de companie, o operă de artă, o maşină sau diferite alte lucruri. Dar aici vorbim despre iubirea dintre doi oameni de gen opus. Iubirea adevărată este aceea care simţi că te înalţă; aceea care te transformă într-un om mai bun, care îţi inhibă complexele, frustrările şi toate celelalte laturi negative precum: răutatea, delăsarea, aroganţa, iresponsabilitatea, insensibilitatea, egoismul şi aşa mai departe. De fapt, iubirea e un sentiment sublim, care evocă altruismul; aşadar, nu are nimic de-a face cu egoismul. Atunci când iubeşti, faci tot posibilul ca celuilalt să-i fie bine. Asta înseamnă să nu-l minţi, să nu-l subestimezi, să-l aperi şi să-l susţii în fata celorlalţi, să-l ajuţi atunci când are nevoie, să-l sfătuieşti fără să-i impui ce să facă, să comunici cu el fară să-l obligi să-ţi adopte opiniile, să-l sprijini în ceea ce întreprinde fară să-l judeci, să-i fii aproape fară să-l sufoci, fără să-i îngrădeşti libertatea şi fără să încerci să-i pătrunzi in minte. A-l sufoca pe celălalt cu afecţiunea ta înseamnă egoism. A încerca să-i pătrunzi în mine înseamnă manipulare. A-i impune opiniile tale înseamnă subminare. A-l judeca înseamnă aroganţă. A-i dicta ce să facă înseamnă subestimare. Ori, iubirea nu are nimic în comun cu toate acestea. Şi tocmai asta a făcut Lisa-Marie cu Michael. Mie îmi spun multe versurile acestea şi, deşi ştiam adevărul despre relaţia lor, m-au întristat, din nou. Michael are dreptate să se simtă trădat, manipulat şi, când treaba asta a venit din partea unei persoane pe care a iubit-o şi în care a crezut, e cu atât mai dureros... şi mai grav. Ce i-a mai rămas, atunci când, după toate mizeriile din presă şi din industria muzicală, după chinul îndurat în 1993 şi după toată ura pe care a simţit-o din partea fiecăruia dintre detractorii lui; ce i-a mai rămas atunci când, după toate acestea, chiar şi femeia lângă care ar fi trebuit să se simtă împlinit şi lângă care ar fi trebuit să-şi găsească liniştea şi sprijinul, l-a trădat? Mai nimic...

Evadez; trebuie să scap de un sistem care s-a dezlănţuit în lume astăzi;
trebuie să scap;
să mă eliberez de presiunea pe care o înfrunt în relaţiile care trec;
nu ştii că am nevoie de asta?
să fug de cel cu pixul care scrie minciuni şi care-l hărţuieşte pe acest om;
trebuie să scap;
evadez; fac ceea ce vreau, pentru că nu am de dat socoteală nimănui, decât mie.

...Când voi fi plecat, lumea asta plină de probleme nu mă va mai deranja...


Xscape e un cântec-testament, o operă curajoasă şi rafinată, născută din tristeţea lui Michael Jackson. El nu se justifică aici, nici nu pozează în victimă, ci doar îşi exprimă amărăciunea şi dorinţa de a fi lăsat în pace. E o mare calitate să-ţi poţi exprima durerea fără să pari că încerci să te victimizezi. Iar Michael Jackson reuşeşte asta, din plin. Vocea lui e hotărâtă, gravă, are un timbru matur, ca al unui om care e obişnuit ca, după fiecare lovitură, să se ridice, să se scuture şi să meargă mai departe... un om cu o voinţă extraordinară, de la care mulţi dintre noi avem ce învăţa. Deşi afirmă răspicat ca nu-şi doreşte decât să evadeze, nu aceasta e ideea fundamentală din Xscape, ci aceea că un om – el – nu se lasă manipulat de „sistem”, nu-l lasă să-i spele creierul şi să-l folosească aşa cum îi convine. Xscape e un mesaj pentru noi toţi: să ne păstrăm mintea limpede şi să ţinem cu dinţii de propria nostra demnitate.

Evadez; trebuie să scap;
trebuie să găsesc o cale;
să mă eliberez de presiunea pe care o înfrunt;
nu o mai suport!
să fug de cel cu pixul;
nu-l mai suport!
Evadez; fac ceea ce vreau, pentru că nu am de dat socoteală nimănui, decât mie;
Evadez;
tu nu eşti mama mea!
Evadez;
trebuie să scap;
Evadez;
presiunea pe care o înfrunt;
Evadez;
fac ceea ce vreau...
Evadez;
de ce?... pentru că nu mai suport rahatul ăsta!
Evadez...

Mă vrei?... ia de prinde-mă!


Nimeni nu are dreptul să ne dicteze ce să facem; nimeni nu are dreptul să ne umilească; nici să ne folosească drept cobai pentru experimente neortodoxe. Michael Jackson are dreptate: nu avem de dat socoteală nimănui, decât nouă înşine... dacă avem demnitate şi dacă ne respectăm condiţia de oameni.

În Xscape nu e vorba despre renunţare la luptă; evadarea nu reprezintă, aici, abandonul drepturilor fireşti; strigătul lui Michael nu e unul de neputinţă, iar ultimele cuvinte ilustrează clar aceste lucruri. Xscape e o demonstraţie pentru libertate, puternică şi răspicată. Dar, cu toată dezamăgirea şi tristeţea care se simt în fiecare vers, Michael nu se dezminte şi încheie cu acelaşi spirit ludic, irezistibil, care l-a caracterizat întotdeauna. În final, totul se reduce la un joc copilăresc: „Mă vrei?... ia de prinde-mă!”





***


Glosă


Lisa-Marie Presley a fost (pentru a ţ-a oară) în emisiunea coanei Oprah(matie), acum o lună, ca să ne povestească (tot pentru a ţ-a oară) cât l-a iubit dumneai pe Michael şi cât de mult a vrut să-l ajute, dar că – evident – acest lucru nu a fost posibil, datorită distanţei la care se afla Michael de dumneaei şi de restul lumii (spune ea) – ori datorită faptului că “ajutorul” dumneaei nepreţuit – adicătelea acela de a-l izola de toţi prietenii şi de tot ceea ce-i făcea plăcere, de a-l toca la cap să se înroleze în secta aia sciento-psiho-pupu-logică, în care ea era o membră devotată, plus regimurile cretine de înfometare la care-l obliga – l-au făcut pe Michael să se întrebe cu cine mama dracu’ se însurase (spun eu). Faptul că beizadeaua Regelui Rock&Roll e labilă psihic şi are un comportament deviant, este evident, de multişor. Dumneaei, după cum se scoală, cu faţa la cearşaf ori invers, apare pe sticlă (după modelul piţipoancelor noastre autohtone) şi declară, ba că Michael era un om bun, dar cam slab de înger; ba că a manipulat-o şi s-a însurat cu ea din interes… ba că Michael a avut nişte scopuri ascunse atunci când i-a pus pirostiile, ba că mariajul lor a fost întemeiat pe dragoste profundă şi că nu a fost o înscenare. Evident că nu a fost o înscenare şi a fost bazat pe dragoste, dar numai din partea lui Michael, pentru că dumneaei este exact ca hoţul care strigă “hoţii!” E o tactică veche de când lumea şi practicată de orice taţă de cartier (inclusiv de politicienii noştri, care nu sar departe de ţaţele de cartier): aceea de a arunca în alţii cu noroi, ca să-ţi acoperi mizeriile proprii. În fine...

Un e-mail trimis de Karen Faye unei prietene, prin 2007, şi care a fost făcut public, nu se ştie de către cine (ori de prietena căreia i s-a părut că scrisoarea conţinea lucruri pe care ar trebui să le ştie toată lumea, ori chiar de către Karen, care se ştie că a fost amorezată lulea de Michael, mulţi ani) conţine nişte afirmaţii extrem de interesante şi – nu mă îndoiesc – adevărate.

Karen spune că Lisa-Marie este o “prinţesică malefică”, ce a torturat pe toată lumea cu atitudinea ei imposibilă şi cu gelozia ei patologică; şi că probabil că nu l-a iubit nicio clipă pe Michael, deşi el a făcut tot ce i-a stat în putinţă să o facă fericită pe duduie. “Lisa-Marie e o fetiţă foarte rea. S-a purtat oribil cu Michael, cu mine şi cu toţi cei care erau în preajma lui Michael. Era extrem de geloasă, inclusiv pe propriii ei copii, pentru că îl adorau pe Michael. Ea a fost cea care a încercat să-l manipuleze pe Michael, pe apropiaţii lui şi tot ceea ce făcea parte din lumea lui. Niciodată nu l-am văzut pe Michael atât de nefericit, ca atunci când era căsătorit cu Lisa. Lisa s-a folosit de numele lui Michael, după divorţ, pentru scopuri publicitare proprii.” Comportamentul ei, în timpul căsătoriei cu Michael, e cel puţin inexplicabil, spune mai departe Karen. Nimic nu-i convenea, pentru că dumneaei era foarte “confuză” şi “avea probleme” – adică, aşa se justifica. A fost adorabilă înainte de căsătoria cu Michael, l-a urmărit cu insistenţă şi l-a convins că e o persoană serioasă, fară vicii – nu bea, nu fuma, şedea cuminte în banca ei şi se purta cu Michael ca o mamă iubitoare şi înţelegătoare. Imediat după ce a pus laba pe el, şi-a revenit la vechile obiceiuri: a reînceput să bea, să fumeze; voia să “facă ordine” în viaţa lui Michael, să-i concedieze pe toţi cei din preajma lui şi să-i pretindă lui Michael să se facă scientolog. Michael a cedat de multe ori, ca să-i facă pe plac; dar acest lucru era practic imposibil, pentru că demoazela era pur şi simplu groaznică - după cum povesteşte Karen Faye.

Între timp, Karen s-a mai înmuiat. Probabil că, după dispariţia lui Michael, i s-au mai tocit colţii şi acum e mare prietenie mare între ea şi duduia Lisa-Marie, din moment ce merg braţ la braţ la şedinţe de spiritism şi “vorbesc” împreună cu Michael. Securea războiului a fost îngropată, după principiul “morţii cu morţii, iar viii cu viii” şi, dacă obiectul rivalităţii lor tot nu mai e, măcar să se dea prietene şi să-şi mai facă oleacă de publicitate. Adevărul e că nici Karen nu e uşă de biserică, doar nu degeaba a concediat-o Michael în 2005; dar asta e altă poveste. Ideea e că, deşi acum e “pretenă” cu demoazela, Karen afirmă răspicat că tot ce a spus în 2007, a fost la modul cel mai serios şi nu retractează nimic; doar că “Acum sunt o persoană mai bună, şi Lisa-Marie la fel, pentru că amândouă am crescut şi am învăţat. Totuşi, niciuna dintre noi nu e perfectă.”

Evident că niciuna dintre ele nu e perfectă – şi părerea mea e că amândouă sunt la trilioane de ani-lumină distanţă de perfecţiune, din moment ce continuă să profite de Michael şi chiar s-au unit întru împlinirea acestui scop. Una latră pe unde poate cât de bună prietenă i-a fost şi flatulează “informaţii”, multe inventate, care îi fac rău lui Michael şi familiei lui; cealaltă aşişderea, latră peste tot ce soţie bună i-a fost, pozează în victimă şi între timp vinde flori de plastic pe internet – toate în numele lui Michael, desigur; pentru că numele lui Michael aduce bani. Niciuna dintre ele nu l-a iubit cu adevărat, pentru că niciuna dintre ele nu e echilibrată, normală şi demnă. Niciuna dintre ele nu e capabilă să iubească, pentru că niciuna nu are habar ce înseamnă treaba asta. Sunt două persoane care se aseamănă prin egoism, foamea de publicitate (cu orice preţ), nebunie şi ipocrizie. De-aia s-au şi împrietenit.


...

31 de comentarii:

  1. Cer un moment de sinceritate : ii rog pe cei care au intalnit iubirea perfecta , totala ...asa cum o descrii tu aici ...sa-si strige in gura mare fericirea !!
    Eu imi doresc sa evadez..cine stie ?! poate am noroc si nimeresc in acelasi loc unde a evadat si Michael !!
    Sly

    RăspundețiȘtergere
  2. Eheee....asa mai zic si eu zi frumoasa de nume...
    Mihai, nu stiu cum reusesti, dar faci din treaba asta, pe langa una de milioane, o adevarata lectie educativa, de morala si nu in ultimul rand de iubire...cred ca multi ar trebui sa intre pe blogul tau (chiar daca nu din interes pt Michael) pentru a invata lucruri adevatrate, de viata, pt a deschide ochii la ceea ce se intampla in jur, pt a lua atitudine. Cu totul alta ar fi soarta noastra daca a m lua atitudine...ne am ridica asa cum a facut o MJ si a m striga!!!
    In alta ordine de idei...cred ca MJ a evadat...s a eliberat (intr un sens sau altul...depinde de credinta fiecaruia) fiindca...in opinia mea a avut CURAJ si asa cum spuneai tu, Mihai, o vointa extraordinara si o putere pe masura. Nu s a lasat intimidat.
    Pentru mine, versurile acestea au o semnificatie aparte...daca Michael a scris randurile astea inseamna ca a gandit o...si cum sunt convinsa de acest fapt...nu cred ca a mai stat sa inghita toate porcariile ce i s au pus in carca...si DA!!! A pus piciorul in prag!!! puteti sa spuneti ca inca sunt naiva, ca inca visez, puteti sa incepeti alte controverse, dar acest gand...nah nah...
    Melodia e extraordinara...te ridica prin tonalitatea vocii Regelui, te doboara prin tristetea versurilor, dar la final te inalta prin curajul si puterea de a spune raspicat AJUNGE!!! chiar te indeamna sa faci acest lucru!!! Dar intrebarea e...cati dintre noi am facut asta? Cati am spus ajunge! la toate atrocitatile ce se intampla in jurul nostru?

    O zi frumoasa si multa sanatate tuturor celor care poarta numele Sfantului Andrei!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Xscape...tre sa recunosc este una dintre melodiile mele preferate, iar finalul este de milioane. Chiar nu ma asteptam la o asa analiza la aceasta melodie, nu ma intrebati de ce, pur si simplu nu ma asteptam, dar ma bucura enorm. Sa fiu sincera cand am reascultat melodia dupa 25. iunie...aveam asa un gand...na na na:D

    Acum referitor la cele 2 dudui eu nu dau 2 parale pe ele...Karan m-a dezamagit inca de cand a inceput sa declare in stanga si dreapta ca Michael era un drogat, dependent de pastile, ca era operat si paraoperat, ca era in ultimul hal si alte chestii..chiar daca ar fi fost adevarat toate acestea, ca o buna prietena si colaboratoare ii esti datoare cu o confidentialitate...pe cand la ea..ciuciu...reclama fratie si toate sunt bune si frumoase.
    Ailalalta....e mai pierduta in spatiu ca maica-sa...Karen presupun ca n-a suportat ca Lisa sa intre in viata lui, cand posibil ea era singurul sprijin...faptul ca acum sunt "pretene" la catarama, nu demonstreaza decat ce "caracter de duzina"....concluzia mea: una mai praf ca alta...ce pretentii sa am de la ele, cand propria lui mama profita de orice ocazie sa-si mai faca si ea un pic de reclama pe carca lui Michael.
    La multi celor care isi sarbatoresc ziua!

    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  4. Ei ei,ei,
    ce mi place.......so..
    am sa incep cu sfarsitul povestirii.
    Karen Faye este, a fost o doamna care daca nu ar fi respirat pentru un moment oxigenul de pe acelasi metru partat cu MJ, nu ar fi stiut poate nici bunul Dumnezeu de ea.Acum ca l a iubit pe MJ , nu era de asteptat? oare credeti ca nu era constienta ce barbat are in fata?mmmmmmmmmm.... eu nu as zice asta,,ci dimpotriva, dar nu e de condamnat ca era lesinata dupa el, cine nu ar fi fost?sau cine nu e? Altceva e important in aceasta propozitie, faptul ca si a facut un mare nume pe spatele lui MJ asa ca multi muuulti altii, si ca dupa ce a fost o rivala cu toate femeile care au incercat sa se apropie de Michael, acum is bune pretene si mai tragic este faptul ca vine si povesteste din viata lui privata, adevar sau minciuna, lucru care Michael l a urat mai tare ca orice pe lumea asta. Dar asta e viata, stiti cum este, o maimuta imbracata in matase tot maimuta ramane asa si ea, este evident ca nu face parte din categoria femeilor cu clasa daca a facut ceea ce a facut referitor la persoana lui MJ; chiar daca era adevarat, asta trebuia sa ramana pecetluita pe toata viata dar........deci MJ avea dreptate sa i se faca lehamite de toti ingratii din jurul sau
    Cat priveste pe cealalta mare doamna, ea saraca nu a fost capabila sa profite macar de numele care l a mostenit, sincer eu nu stiu nimic despre ea decat ca e fata lui Elvis si ca a fost sotia lui MIchael, dar ceva prin existenta ei personala nu stiu de ea; drept pt care ea saraca e paralela cu lumea. Ea, fata asta LMP nu se poate compara nici in zece mii de ani cu existenta lui MJ care a muncit si si a facut singur cel mai mare nume de pe planeta
    Dar stiti cum este- ghinionul geniului sa aiba parte de cine nu este corespunzator
    Acum bietele fete cu asta au ai ramas, sa se mai duca pe la unul pe la altul si sa povesteasca adevaruri sau minciuni din ce si mai amintesc din momentele petrecute candva, in mare glorie alaturi de cel mai glorios om
    Ce le putem face? nu ne putem lega de calitatea omului ca s a vazut...
    Acum in ceea ce priveste melodia, versurile, poate ca ar trebui sa fim oleaca mai atenti si sa vedem ce vrea sa spuna Michael cu asta? si cu alte piese in genul acesteia.La ce se gandea el cand compunea asa ceva si ce dorea de fapt. Cine stie poate incearca el sa ne spuna ceva , ca dupa cum stim MJ transmite mesaje prin intermediul muzicii lui
    Nu vreau sa intru in mai multe "adancituri" o las asa dar am retinut un lucru pe care l a spus Michael la un interviu" nu poti sa fi prost cand esti atat de mare"
    as vrea sa stau si as putea sa stau trei luni fara oprire sa comentez dar ma opresc aici

    LA MULTI ANI CELOR CE SI SERBEAZA ZIUA NUMELUI


    Daca vreti sa ne intalnim intr o zi sa facem si noi un gest umanitar pentru cei mai napastuiti , ar fi bine
    lasati un mesaj la anonimouslost@yahoo.com
    Zuza

    RăspundețiȘtergere
  5. Asta demonstreaza cat de mult ne dam mari cum ca am sti totul despre Michael si imi pare rau Mihai,dar nu este asa.
    Iubirea perfecta nu exista si Michael a fost cat se poate de uman.De ce sa nascocim o perfectiune a vietii cand ea in realitate nu exista?
    Sper ca ai inteles mesajul meu.

    RăspundețiȘtergere
  6. Dar nu a vb nimeni despre perfetiunea vietii, a iubirii sau in general..., nu cred ca despre asta e vorba
    Doar s-a facut o paralele intre relatia lui karen cu lisa inainte de moartea lui MJ si cea de acum... se vede cata ipocrizie exista intre ele si in relatia lor..., prietenii din acestea nu cred ca ar vrea nimeni de aibe

    RăspundețiȘtergere
  7. Sly, îţi doresc să găseşti locul pe care îl cauţi :)

    Cătăllina, nu mi-am propus să ţin o lecţie de morală, nu am dreptul ăsta; dar cu restul ai dreptate. Michael a pus piciorul în prag şi, prin cântecele sale, a vrut sa ne sugereze şi nouă să facem acelaşi lucru.

    Scorpya, subscriu la tot ce ai spus, inclusiv la “ciuciu” :)) Dacă un prieten îţi destăinuie ceva intim, datoria ta e să-l îngropi. Dacă nu faci asta, înseamnă că nu-i eşti prieten.

    Zuza, faza cu “a respirat oxigenul de pe acelaşi metru pătrat cu MJ” e demenţială :)) Şi tot ce ai spus tu e corect.

    Anonim 20:56, nici eu nu cred că cineva şi-ar dori să aibă prin preajmă asemenea persoane.

    Vă mulţumesc mult, tuturor. Mi-aţi dăruit o seară frumoasă şi vă sunt recunoscător pentru asta.

    La mulţi ani le urez şi eu sărbătoriţilor de astăzi!

    RăspundețiȘtergere
  8. Duduie Angela33, pentru a avea pretenţia ca cineva să-ţi “înţeleagă mesajul”, trebuie ca mai întâi să fii capabilă să scrii un mesaj coerent. Cum nu ai reuşit să faci treaba asta, nu ţi-am “înţeles mesajul” şi recunosc sincer că nu am nicio părere de rău. Dacă dumneata ai văzut pe undeva în tot acest articol cuvântul “perfect”, însemnează că eu vorbesc aiurea. Dacă nu, însemnează că dumneata vorbeşti aiurea. Iubirea perfectă probabil că nu există, nu mă pronunţ – pentru că eu, spre deosebire de dumneata, nu vorbesc în necunoştinţă de cauză; dar în articol vorbeam de iubirea adevărată – şi asta pot să afirm că există. Eu am cunoscut-o.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu cred ca vreun fan Michael Jackson din lumea asta poate pretinde ca stie ce s-a intamplat cu adevarat intre Michael si Lisa Marie...Sigur, informatii mai mult sau mai putin adevarate circula si fiecare alege sa creada ceea ce ii convine.
    In ce ma priveste, sunt de parere ca Lisa l-a iubit cu adevarat pe Michael, asa anormala si dezechilibrata cum era...
    Iar Karen imi pare un om bun...

    RăspundețiȘtergere
  10. Multa lume se intreaba de ce s-au despartit, de ce au divortat?! multa lume spuna ca n-avem cum sa stim ce s-a intamplat intre ei.!
    Pai, eu zic ca totul e foarte vizibil, relatia lor a fost transparenta.
    MJ prin hotararea pe care a luat-o sa isi faca copil fara sotia lui, demonstreaza ca el a facut primul pas spre despartire, el a dorit despartirea de ea, el nu a mai vrut o relatie cu ea, doar nu credea ca o sa-i aduca copilul acasa sa-l creasca impreuna pana la adanci batraneti, normal ca nu!, era constient ca prin decizia lui divortul era inevitabil, asta a si vrut ! apoi a lasat-o pe ea sa depuna actele de divort, un genteleman !!!

    Mi-ar fi placut ca opra s-o intrebe despre cel mai frumos moment din viata lor, sarutul de la MTV, ce nu i-a placut?!, nu , nu i-a placut deloc!, se stie ce scandal i-a facut dupa, pana si halperin in documentariul lui a spus ce a vazut el , ca se simtea dezgustata de moment , de el, se simtea rusinata de tot. El doar a vrut s-o prezinte lumii ca sotia lui, a vrut sa realizeze un moment de neuitata, un moment unic, a vrut sa arate lumii ca acum e casatorit, ca are o viata mai stabila ( asa credea el lol, dar s-a inselat amarnic, el doar era un pariu, un capriuciu, o jucarie meritata pt ea, nu-l considera om cu sentimente)., a fost un moment de neuitat dar la modul negativ, a avut ea grija sa-l distruga, pacat ca nu a putut in interviu sa vorbeasca despre acel minunat moment din viata lor. Spunea ca s-a simtit "la inaltime" cat a fost cu el, dar pe scena la MTV nu prea s-a simtit "la inaltime", se vede ca se simtea rusinata, oribil alaturi de el, nu mai are cum sa povesteasca frumos despre sarutul de la MTV.

    Daca in acel moment si in timpul casatoriei ar fi simtit ceea ce simtea pt el dupa divort, i-ar fi placut sarutul de la MTV, ar fi fost de acord cu el. Dupa divort ea s-a tot tinut dupa el, ii trimitea scrisori, nu o mai interesa gura lumii, abia atunci simtea ceva pt el, si-a dat seama ca are un om cu sentimente langa ea nu o jucarie, dar el nu a mai vrut sa se intoarca, si nici nu mai putea deja avea 2 copii de crescut, numai de nazurile ei nu mai avea chef, se intalnea cu ea din respect si s-o linisteasca nu pt a reface relatia !!! Apoi timp de 10 ani ei nici "la m ani" nu si-au mai spus, nu au mai vorbit deloc, incredibil , ce sa mai vorbeasca el cu ea dupa tot ce facuse si vorbise ea pe la tv, prin asta lisa i-a demonstara inca o data ca facuse o mare greseala ca s-a casatorit cu ea, ca a a avut incredere in ea, Slava Domnului ca a fost un tip intelept, matur si s-a despartit de ea, a avut un mare noroc ca n-au avut copii, situatia lor ar fi fost mult mai grava

    Karen e o mare lingusitoare, e dupa cum bate vantul, acum se gudura pe langa lisa, ca si opra de altfel si ea e o lingusitoare desavarsita, oribil

    RăspundețiȘtergere
  11. Din Cetatea Marii Uniri o romanca va ureza LA MULTI ANI DRAGI ROMANI!!! sanatate si un viitor mai bun va doresc!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. O piesa exceptionala si o analiza pe masura…

    Personal, cred ca Michael nu a reusit sa evadeze nici in timpul vietii si…paradoxal, nici macar acum… Reptilele din viata lui Michael au gravitat (si continua sa o faca) in jurul lui doar-doar s-or alege si ei cu ceva.
    Nu stiu de ce…poate asa cum spune ZUZA, e un ghinion specific geniului…sa dai numai peste lipitori si oameni de nimic…
    Nu stiu daca e bine ca zic asta, insa de multe ori imi doresc ca Michael sa nu ne poata vedea…sa nu stie nimic din ceea ce se intampla acum… La ce bun? Sa-i vada pe sacalii aia care nu stiu ce sa mai faca ca sa scoata bani pe munca lui de-o viata? Il vedeam chiar zilele trecute pe Akon spunand cum va arde el piesele facute cu Michael ca nu cumva sa-l tenteze sa le lanseze asa, sau ce buni si minunati prieteni au fost ei…prostii!!! Nu mai inghit nimic din ce ne servesc domnii astia…Mai devreme sau mai tarziu toti vor vrea macar o bucatica din ciolan, pe sistemul “Da’ ce eu-s mai prost?! Daca merge…”
    Oricum…cu durere in suflet spun, ca oricat de sila mi-ar fi de toata şleahta Sony….nu voi rezista tentatiei de a nu cumpara albumul…
    Cat despre dudui…se inscriu cu success la categoria amintita mai sus!

    Schimband un pic registrul, ferice de cei ce au cunoscut iubirea adevarata, noi ceilalti, inca mai asteptam :)


    Cerasela

    RăspundețiȘtergere
  13. Poate sunt multi cei care constientizeaza ce se intampla de fapt in lumea asta, dar nu stiu cati fac ceva impotriva ,,sistemului". Michael este un exemplu - din nou!, iar modul in care actioneaza este pur si simplu extraordinar. Deci ma cutremur din nou si din nou si ma inclin in fata lui, dar si a ta Mihai(si spun asta referindu-ma nu numai la luarea de pozitie din postarile tale, cat si la intriga din Satrange).
    In ceea ce priveste iubirea,ai spus tu, Mihai, mult prea bine si frumos totul...Nu as mai avea de adaugat decat ceea ce a spus dr. Andre Moreau: ,,a iubi inseamna a-l elibera pe celalalt de asteptarile tale"

    Nadia

    RăspundețiȘtergere
  14. "The old me is behind. I will march ahead anew.":
    http://www.mj-777.com/?p=6517

    Michael Jackson - All I need:
    http://www.goear.com/listen/3ebce0f/all-i-need-michael-jackson

    Michael Jackson - Blue Gangsta:
    http://www.megaupload.com/?d=67IJMKGJ

    Michael Jackson - Slave to the Rhythm:
    http://www.mediafire.com/?8pr38lh05b28ehe

    Si, bineinteles, multumesc, Mihai!

    Anca

    RăspundețiȘtergere
  15. Citind postarea lui Mihai si ascutand melodia lui Michale, am ramas tacuta simtind forta lui extraordinara si singuratatea de care a povestit de atatea ori.
    Ma simt vinovata ca nu am putut face nimic pentru el, ca nu am putut sa-i fiu alaturi in momentele dramatice prin care a trecut si in momentele de umilinta la care a trebuit sa faca fata.
    Si totusi atatia oameni l-au iubit, dar din pacate, asta nu l-a ajutat prea mult.
    Ce ciudat...in ce lume bolnava traim...cum reuseste aceasta lume sa-i ucida pe oamenii cei mai iubiti.
    In privinta lui Karen, Lisei si a altor doamne din preajma lui Michaael, ma indoiesc ca el ar fi putut gasi o iubire adevarata prin "zona", nu era mediul pentru asa ceva, nu cred ca mai multa decat sex se putea gasi prin preajma.
    Dar … probabil ca undeva departe peste “sapte mari” ea exista si il asteaptat, si poate ca pana la urma se vor intalni.
    Mihai esti bestial!
    Multumim din suflet!

    La multi ani tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  16. Mihai esti foarte rautacios....nu stii sa primesti o critica....eu am inteles ce vroia sa spuna Angela 33 si sunt de acord cu ea...tu nu poti sa stii ce gandea Michael cand scria piesele si pe cat de frumos le descrii altora sunt doar ....parerile tale...si chiar daca nici mie nu imi place de Lisa nu pot sa ma pronunt in privinta casniciei sale cu Michael...si nici tu nu poti sa stii ce a fost si ce nu a fost in casnicia lor.ai insa dreptul sa iti exprimi parerea dar la fel si ceilalti...daca nu spune-ne ca nu primesti critici sau pareri opuse si noi lasam spatiul liber pt comentariile lui Zuza...Florenta..etc care iti dau dreptate la tot fara sa te contrazica niciodata, ca la un moment dat toate comentariile par scrise de aceeasi persoana...si apropo de facut bani pe spatele lui Michael ....si tu faci bani scriind carti despre el...si le vinzi.. de ce atunci judeci pe altii?si nici macar nu l-ai cunoscut!!dar daca il cunosteai???ce mai scriai?hai sa fim seriosi ...toti am avut o relatie sau o casnicie ratata ..tu nu??Lisa spune clar ca a gresit si ca nu l-a inteles pe mike decat tarziu..dupa moartea lui...ca multi dintre noi as spune eu...mai bine ai vorbi de cei care l-au asasinat cu sange rece cu un ton asa de dur ... ca nu a fost Lisa cea mai rea si mai gresita alegere din viata lui Mike..dar nu stiu de ce nu mai vorbesti delok despre conspiratia impotriva lui Mike ba mai alalteieri ne invitai parca sa cumparam si albumul sau nou de la Sonykiller!mah!cam ciudat mi se pare mie!! apropo ma numesc dany si sunt aceeasi persoana care ti-a propus mai demult sa pui pe blogul tau si filmate despre conspiratia impotriva lui Michael dar tu ai inteles ce ai vrut din mesajul meu...ma rog...faci cum vrei e alegerea ta dar sa stii ca daca sunt si persoane care te mai contrazic sau te corecteaza nu o fac cu rautate (cel putin eu nu..)dar asa este si mai interesant..sa dezbatem sa analizam ..altfel eu cand citesc comentariile alea..toate la fel incep sa adorm...o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  17. Nu ma erijez in avocatul lui Mihai, dar faptul ca valideaza commenturile care ii sunt critice este cea mai clara dovada ca accepta si tolereaza parerea oricui. Da,sunt opiniile LUI si le posteaza pe blogul LUI, el decide ce si cum sa posteze pentru ca de aceea a facut acest blog, pentru a-si expune parerile si ideile lui, proprii si personale(scuzati pleonasmul, dar vreau sa scot ceva in evidenta). Majoritatea comentariilor sunt in asentimentul postarilor pentru simplul motiv ca se gandeste le fel si nu pentru a-l peria pe Mihai. In alta ordine de idei, chiar daca albumul este scos de Sony, asta nu trebuie sa ii dea inapoi pe admiratorii lui Michael sa il cumpere si trebuie luata doar ca o modalitate de a ajunge muzica lui din nou la oameni, pentru ca oricum scopul scuza mijloacele, iar a-l pastra pe Michael si ideile lui vii cat mai mult timp si pentru cat mai multi mi se pare scopul cel mai important. Cat priveste faptul ca Mihai face bani de pe urma lui Mike, este o idee cel putin ridicola. Mihai a scris aceste carti din cu totul si cu totul alte ratiuni, in nici un caz pentru bani. Aceste carti au fost vandute prin circuit inchis, iar pretul lor este strict costul de editare.
    In fine, ,,e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune"...
    Nadia

    RăspundețiȘtergere
  18. dragul meu anonim, de fapt nu anonim ci dany( asa cum ai scris tu), cred ca esti putintel incrancenat si cred ca ai nevoie de o gura de aer si sa respiri adanc
    este foarte adevarat ca nimeni nu stie ce a fost in casnicia lui Michael si in general nimeni nu stie ce este intr o casnicie decat cei doi care sunt subiecti activi, dar aici e vorba de altceva.Lisa, degeaba spunea acum cate in luna si in stele, nu mai are valoare de nici doi bani,e ca si cu vitejii si razboiul
    Dupa ce M a terminat cu ea , a iesit in fata lumii si a aruncat in el cu tot rahatul din lume si dupa aceea se ducea s al caute ca o dezaxata ce era, iar acum mai nou vine si spune ca nu l a inteles. OK nu l a inteles dar putea sa aiba o atitudine de o mare doamna de Hollywood nu de cumatra de la piata Obor , era un subiect doar intre ei doi si nu avea de ce sa vorbeasca in halul acela despre el , macar din respect pentru ea ca s a " inhaitat" cu el si pentru o clipa din viata asta trecatoare au impartit patul impreuna
    NU? frumos este, ca in orice alta casnicie sau strat social, te ai despartit nu a mers caruta , gata pui jos DAR AI O ATITUDINE DE OM si aici se impunea , in cazul de fata, si clasa, ca mai spusei mai devreme, Lisa nu vindea in piata la Obor 3 la zece mii
    Atunci haideti sa i ridicam o statuie lui Bashir ca tocmai a iesit in fata si el si a spus acum ca nu a vazut nimic necorespunzator la Neverland si sa ii acordam circumstante atenuante pentru ca a gresit si datorita lui i s a intentat un proces lui MJ de amploarea de care a stiut intreg Mapamondul, scandal care l a si scos din lumea asta si l au distrus iremediabil, Ce parere aveti? eu zic ca ar fi ok ca doar oamenii vin si pleaca din lumea asta , unii mai devreme altii mai tarziu si nu conteaza cum pleaca.............
    Ei ei ei cine are minte si putin creier stie ca MJ nu a fost Sfantul Michael Jackson ci a fost un om cu calitati si cu defecte. o fi gresit si el fata de Lisa sau in general in viata asta, dar el, stie cineva ca sa fi aruncat cu noroi in cineva? spre deosebire de Lisa? desi MJ nu vine dintr o familie traita la Hollywood ci la otelarie, el a stiut sa fie un OM ca sa nu spun un gentlmen
    Asta nu e lectie doar pt cei ce traiesc in lumea starurilor de la Hollywood ci e o lectie general valabila oriunde in lumea asta si in toate straturile ei sociale- sa faci orice lucru in lumea asta cu demnitate si cu bun simt
    Cat priveste subiectele de pe blog sunt multe de spus si aici ma refer la inceputurile blogului adu ti aminte daca sti sau daca nu, citeste
    aaaa si eu sunt Zuza dar cu Z mare :)))

    RăspundețiȘtergere
  19. Un mare poet de-al nostru spunea la un moment dat cam asa:“…daca te-as prinde intr-o zi si ti-as saruta talpa piciorului,nu-i asa ca ai schiopata putin dupa aceea,de teama sa nu-mi strivesti sarutul?”
    Ne punem mereu tot felul de intrebari referitoare la viata personala a lui Michael,la iubiri potentiale sau neimpartasite etc,dar de ce nu ne intrebam mai bine,daca s-a nascut pe planeta asta macar o femeie care sa fi fost in stare sa mearga pe varfuri si sa nu-i striveasca sarutul.Pentru ca,fie ca ne convine sau nu,Michael a fost “altceva” si mult mai mult decat vrem sa credem,mult mai mult decat putem constientiza noi,de la nivelul nostru limitat .Din acest motiv nici nu a fost inteles pe deplin vreodata,nici macar de cei care se declara fani,admiratori s.a.m.d.Michael a fost un urias care n-a incaput in lumea asta mica.Si atunci,daca oricum nu suntem capabili sa ne ridicam la nivelul lui,de ce sa incercam sa-l coboram pe el la nivelul nostru? Suntem atat de naivi sa credem ca l-am putea face mai accesibil ??
    Si ca sa nu-l parasesc pe Nichita prea curand,as vrea sa va readuc in atentie “Lectia despre cub”.
    “ Se ia o bucată de piatră,
    se ciopleşte cu o daltă de sânge,
    se lustruieşte cu ochiul lui Homer,
    se răzuieşte cu raze
    până cubul iese perfect.
    După aceea se sărută de numărate ori cubul
    cu gura ta, cu gura altora
    şi mai ales cu gura infantei.
    După aceea se ia un ciocan
    şi brusc se fărâmă un colţ de-al cubului.
    Toţi, dar absolut toţi zice-vor:
    - Ce cub perfect ar fi fost acesta
    de n-ar fi avut un colţ sfărâmat!”
    Da,perfectiunea nu poate exista,atata timp cat va exista mereu macar o mana care va lua ciocanul si va lovi…
    Si nu va exista iubire adevarata,atata timp cat inca se mai strivesc saruturi...
    Si chiar daca unii cred ca au gasit-o,ceilalti,mai putin fericiti,inca mai cauta,poate,cine stie,intr-o zi…
    Si ca sa continui intr-un mod mai prozaic,am si eu o nelamurire.
    Daca n-ar fi de plans,ar fi de ras situatia (mai mereu) creata de unele comentarii care produc atatea valuri.Fratilor,fratilor,de ce atata agresivitate? Oare nu se pot spune diverse lucruri si pe un ton mai asezat ?
    Si de ce tocmai acum atata intoleranta,ca alteori ar fi fost motive mult mai intemeiate pentru reactii agresive si totusi nu le-am vazut (de ce oare?).La ce bun atata ego? La ce bun atatea contraziceri,discutii sterile care nu scot in evidenta decat ce poate fi mai deplorabil in noi? Pentru ca aceste reactii nepotrivite nu reprezinta in ultima instanta decat masura frustrarilor noastre si a neimplinirilor personale.
    Si,ah,era sa uit,eu sunt S sau s,cum doriti.

    RăspundețiȘtergere
  20. MIHAI !!!

    ...:) :) :) Ce mai faci ? :)


    FETELOR !!!

    BREAK !!! :) :) :)

    VINE CRACIUNUL !!!

    Cu mai mult de 2000 de ani in urma...in fuga ei din Nazaret...MARIA isi purta burtica din care avea sa vina pe lume...Pruncul IIsus...Domnul si Mantuitorul nostru...
    MARIA...nu avea nici pe departe ceea ce avem noi astazi...nu avea decat Iubire in suflet,Credinta nesfarsita in Dumnezeu si dorinta de a-si salva Copilul Nenascut de soarta cumplita pe care o Irod pregatea tuturor copiilor nascuti in acele zile...
    MARIEI...i-a fost dat sa cunoasca Iubirea Adevarata...dar si cea mai mare suferinta din cate au existat...

    Dragele mele...
    In zilele acestea...Maria si Iosif se indreapta spre Bethleem...

    Sa le asternem Iubirea in drum...
    Sa le luminam Calea cu stralucirea din ochii nostri inlacrimati
    Sa incalzim Ieslea cu dragostea si caldura din sufletele noastre...
    Sa asteptam cu Dragoste nemarginita...primul scancet al Copilasului Iisus...pentru ca doar acum va plange putin...dar mai tarziu isi va primi tot ce I-a Fost Dat...in liniste, resemnare si demnitate..va Patimi in tacere...din Iubire pentru Tatal Lui si pentru noi...iar uneori...cu sau fara voie...va fi uitat...
    Sa ii iubim si sa le multumim...iubindu-ne...
    Sa incercam pentru cateva zile sa fim recunoscatori pentru tot ce avem si sa uitam pentru o clipa tot ce ne supara si ne framanta...
    Ce va fi dupa aceea...Dumnezeu cu Mila Lui Nemarginita...

    Si DA !!!
    Eu sunt Florenta !
    Spun intotdeauna exact ce simt si ce gandesc
    Iar cand ma supar..." Pac ! La razboiu !"
    Doar ca acum,mi-am lustruit bine sabiile si le-am pus deoparte...Si iarasi...toate trec pe langa mine si nimic nu ma atinge
    Iubesc din tot sufletul meu CRACIUNUL...iar in ultimii ani am invatat sa-l iubesc altfel de cum am fost obisnuiti...nu ingros cozile din magazine,nu dau in branci sa ma mai catar pe geamuri si nu ma preocupa ceea ce voi pune pe masa...Mi-e suficient sa stiu si sunt profund recunoscatoare ca nu vom muri de foame... :)
    Imi impodobesc bradutii si acasa si la serviciu si mananc...dulciuri ca in copilaria de care imi este atat de dor...si dupa aceea plang in cele patru zari...ia uitati-va lume...oare de ce m-am ingrasat...? :)):)):))
    Ma bucur pentru ca exist si sunt recunoscatoare pentru tot ce am
    Si DA! Am cunoscut si iubirea adevarata si DA ! am avut si momente in viata cand n-am stiut s-o pretuiesc si DA ! am si regrete...
    Dar in aceste zile dinaintea Craciunului...simt doar Iubire si Recunostinta...pentru DUMNEZEU,pentru MARIA,pentru IISUS...si pentru tot ce inseamna ...Viata Mea.

    RăspundețiȘtergere
  21. Nimeni nu-l perie pe Mihai, pur si simplu suntem de acord cu el, pus si simplu vedem lucrurile la fel, si ne exprimam asemanator !

    Eu nu sunt de acord cu afirmatii de genul "noi nu putem stii ce a fost intre ei", ba se poate stii, eu am mai spus mai sus ca relatia lui cu lisa e transparenta, nu a fost o relatie cu usile inchise, ea a deconspirat destule din viata lor, si ea si altii. Iar decizia lui de-a face un copil cu alta femeie fiind casatorit cu ea ne arata foarte bine cum se simtea el in acea casatorie, cum decurgea viata lor, era un haos, era o relatie care distrugea pe zi ce trecea iubirea din ei, in caz ca ar fi fost ceva cu adevarat, cand doi oameni se iubesc cu adevarat nu se ajunge la asa ceva!!! Putem trage concluzii din toate acestea fara sa fi fost acolo.

    Trebuie sa avem mare grija cum ne comportam cu oamenii din jurul nostru, cu cei mai apropriati de noi, cu cei cu care nu prea ne intelegem..., pt ca nu se stie niciodata cand vom fi trasi la raspundere. Ea este trasa la raspundere acum, el?, o fi si el putin tras de unii, dar nu la fel de aspru ca ea, oare de ce? pt ca el a stiut cum sa-si tina gura! pt ca el era un om cu viziune !

    Multi au dat-o la intros dupa moarte lui MJ, au spus ca de fapt el era nevinovat, ca era un om bun, si ca nu a fost inteles, ca si-au format o impresie gresita despre el din cauza comportamentului lui si tot felul de chestii de genul.
    Impresia gresita despre el pe care multi si-o formasera nu stiu cum s-a intamplat dar moartea lui parca le-a dat erase la toti, acum la toti le pare rau si vin sa se lamenteze pe la tv ca s-au comportata urat cu el, e plictisitoare pararea lor de rau. Totusi nu stiu cum moartea lui le-a schimbat parerea? de fapt cred ca * credeau la fel si inainte dar aveau o mare placere sa-l atace, sa-i faca rau..., acum ca e mort le place sa fie asociati cu numele lui , il lauda, il regereta, il pretuiesc, ca de fapt era un om bun...

    cami

    RăspundețiȘtergere
  22. Mereu m-am intrebat cum ar fi stat lucrurile daca (prin absurd, ipotetic vorbind) lisa nu ar fi fost Presley ci ar fi fost o pers. publica oarecare sau o femeie simpla, (pe care ar fi cunoscut-o MJ intamplator, a placut-o, s-au casatorit, toate bune si frumoase pana la un momend dat) si relatia lor sa decurga exact ca intre el si lisa, ea sa fi spus ac. cuv., sa-i fi facut acelasi lucru si in timpul casatorie si dupa divort... In cazul acesta ea ar mai fi fost inteleasa atat de bine cum este lisa inteleasa?!, pai eu cred ca NU! fiind o femeie oarecare, ar fi fost criticata, condamnata foarte dur, in cazul asta numai ea ar fi fost vinovata, MJ victima. eu cred ca si opra si ceilalti o inteleg si sunt de partea ei pt ca o cheama Presley, nu pt ceea ce reprezinta ea, nu o plac pe ea ca om individual, ci pt ca e fiica lui Presley!, ar fi foarte bine pt lisa ca fanii ei si cu opra sa o placa, sa o inteleaga, sa-i fie aproape si fara sa fi avut numele de Presley! opra , karen, fanii ei, etc. ii canta in struna pt ca o cheama Presley !

    Daca ar fi fost o femeie oarecare nimeni nu ar fi fost de partea ei, nimeni nu ar fi inteles-o, asa cum nimeni nu o intelege pe Debbie, ea e nimeni, nu e fiica nimanui, nu ii intereseaza pe nimeni de sufletul ei, nici ea nu e o femeie rea, doar i-a cantat in struna lui MJ, l-a iubit si i-a facut pe plac, si din cauza asta toti o urasca, o condamna, e un monstru etc, pt ca nu e fiica cuiva important, daca ar fi fost , ar fi avut norocul lisei sa fie inteleasa !

    de exp. Tatiana, si ea a suferit foarte mult din cauza lui MJ, s-a indragostit, l-a iubit si din cauza asta a zburat, asta a fost greseala ei ca si-a exprimat setimentele prea sincer, prea public! dar nu s-a razbunat pe el mai deloc, nu a vb mai nimic de rau pt ca* cred eu nu avea ce sa zica de rau, de ce sa minta!, ea ar putea intra in categoria "asa da"! l-a iubit si-l iubeste si acum

    Shana Mangatal la fel, uitati-va pe pag. ei de FB la fotografii (cautati dupa numele ei, e rela sau http://www.facebook.com/profile.php?id=100000189413619#!/ShanaMangatal), are multe povesti frumoase cu el pe pag. ei, a fost si in videoclipul Ghost!, frumoasa fata !

    daca ea ar fi facut ceea ce i-a facut lisa lui MJ ar fi fost inteleasa!?, ar fi fost bagata in seama de opra, i-ar fi luat opra apararea?! nu prea cred, nici ea nu e fiica nimanui!

    cami

    RăspundețiȘtergere
  23. "Michael Jackson’s ‘One More Chance’ – A Dream that Turned into a Nightmare" by Charles Thomson (4 parti):
    http://mjforeverlove.wordpress.com/2010/12/01/michael-jacksons-one-more-chance-a-dream-that-turned-into-a-nightmare-part-14/

    Anca

    RăspundețiȘtergere
  24. Xscape!Evadarea pe care si-a dorit-o intr-un loc in care rautatile sa nu-l atinga,unde IUBIREA sa fie cea care care guverneaza.Cati nu ne-am dori o evadare intr-un asemenea loc??Pentru ca iubirea adevarata nu-si mai are demult locul in jungla in care noi oamenii am transformat Planeta Albastra.Xscape,un strigat diperat al unui om cu suflet frumos,ridicat la rang de idol si daramat cu pietre mai apoi,pentru ,,vina,, de a fi fost mult mai uman decat multi dintre noi.Daca a fost iubire intre Michael si Lisa,sau din partea cui a fost iubire si a cui nu...faptele trecute vorbesc.Iubirea adevarata implica printre multe altele respect,discretie,sa-i acorzi celuilalt spatiul de care are nevoie,sa nu-l sufoci,sa nu-l transformi in propria posesie.Atata timp cat iesi si incepi sa ,,speli rufele in public,, ani la rand despre prezenta sau fosta relatie,n-are rost sa mai afirmi ca ai iubit.Ai avut doar impresia ca ai iubit,realitatea e cu totul alta.Iubirea nu poate sa existe in acelasi timp cu razbunarea si improscarea cu noroi a celuilalt.Dupa lovitura primului proces din 93,vine inca o lovitura si o dezamagire mai puternica din partea mainii care asteptai sa te mangaie.Si totusi n-a platit cu aceeasi moneda,n-a cerut drept la replica,nu s-a expus public.Nu s-a bagat in mocirla in care ceilalti si marea majoritate a vedetelor se scalda.Parafrazand din ,,Pe aripile vantului,, a fost ,,un gentleman incercand sa traiasca intr-o lume care nu era a lui,dupa legile unei lumi care a pierit demult,,.Cati pot face asta atunci cand sunt atacati si terfeliti in mod public?Si totusi Michael a aratat ca se poate,ca nu trebuie sa te razbuni nici macar atunci cand sufletul ti-e greu sau urla de durere si dezamagire,ca demnitatea nu e un concept invechit si ca de cele mai multe ori mesajele subtile si replicile rafinate (strecurate in versurile cantecelor sale)ajung mai repede la tinta decat o razbunare stupida si o agresivitate verbala inutila.Michael a aratat prin comportamentul sau decent si discret ca frumusetea,bunatatea si iubirea adevarata exista in interiorul sufletului unui om,iar Lisa a aratat rautatea, limitarea si razbunarea.Daca era o ,,doamna,, totul trebuia trecut sub tacere de dragul a ceea ce a fost candva si a sentimentelor din trecut.Nu trebuie insa sa aruncam cu pietre in ea pt asta.Doar sa tragem concluzii si sa nu facem aceleasi greseli in relatiile noastre indiferent de ce natura sunt ele.Traim intr-o jungla in care nu mai exista reguli si spre deosebire de jungla reala unde animalele ucid pt hrana sau pt a se apara,oamenii ucid din placere.Si din nefericire avem darul de a ucide in mai multe feluri;putem sa ucidem cu un cuvant sau mai multe,cu o privire si chiar prin tacere.Pentru ca nu ascultam intotdeauna ingerul din noi ci demonul care ne spune ca cea mai buna forma de aparare este atacul.Si e gresit!
    Poate ca iubirea perfecta nu exista,poate ca multi dintre noi nu vom intalni niciodata nici macar iubirea adevarata,dar asta nu inseamna ca trebuie sa devenim intoleranti si agresivi.Michael a aratat ca se poate chiar si atunci cand avea tot dreptul sa fie agresiv si intolerant,chiar daca a platit un pret mult prea scump pt asta.
    Alina.

    RăspundețiȘtergere
  25. Cum sa zic toate ca toate...dar care-i faza cu comentariile Zuzei sau ale Florentei??? ce relevanta aveau de a fi aduse in discutie??? adica in principiu era vorba de "XCAPE" si de "madamele" din viata lui Michael...care nu au asteptat bine sa-si gaseasca linistea ca "hop" cu barfa si cu stirea...ba in presa, ba pe twitter.
    Ce relevanta are faptul ca Mihai a scris 2 carti??? Nu-mi aduc aminte ca cineva sa fi fost obligat sau constrans sa le cumpere...cine a vrut bine, cine nu a avut liber sa citeasca toate mizeriile inventate la adresa lui Michael si gata. Tocmai asta este diferenta intre cei care au avut onoarea sa-l cunoasca personal pe Michael si cei care l-au cunoscut prin prisma muzicii lui...cei care l-au cunoscut, mai devreme sau mai tarziu, majoritatea au sters cu imaginea, cariera, viata lui personala pe jos, pe cand Mihai in limita puterilor a oferit ceva concret si real, dar presupun ca atunci cand iti place cancan-ul, probabilitatea de a aprecia ceva sublim si frumos este prea mica. Aici nu este vorba de a accepta pareri pro si contra...daca ai fi fost prin preajma ai fi vazut ca au fost destule "divergente"...aici este vorba de a arunca cu venin atunci cand nu este cazul. Si nu toata lumea, trebuie sa fi fost dezamagit/a in dragoste...unii dintre noi se pot declara norocosi...dar iar, cand in viata ai gri, rar poti vedea albul altora...fiindca asa suntem noi oamenii...in loc sa ne "frece" de alte noastre, avem prostul obicei sa ne "frece" de ale altora. Si da, de aceasta data s-ar putea sa-mi permit c-am mult..dar daca adormi cand citesti...atunci somn usor, nu ne mai stresa pe noi sa ne scoti din "amorteala" fiindca noua ne este bine si fara tine. Si nu stiu parerea ta si poate ca nici nu ma prea intereseaza...dar Michael poate fi cunsocut si poti "ajunge" intr-o oarecare masura la el, prin muzica lui...dar pentru asta mai trebuie si ascultate versurile!!!
    Iar daca toate comentariile iti par cateodata scrisa de aceeasi persoana...eu cred ca asta se datoreaza faptului ca acele persoane carora le apartin comentariile inteleg ce vrea Mihai sa ne transmita!
    Referitor la SONY, a zis-o si Florenta anterior...e muzica lui Michael...deci cine vrea cumpara cine nu NU....nimeni nu este obligat asa cum nu a fost conditionat sa cumpere cartile lui Mihai. Iar eu, da....o sa cumpar si acest album! Dati-mi in cap:))...conteaza ca este muzica lui Michael si atat...intr-un fel sau altul ajunge la noi!
    Si na, asa pentru a fi un comentariu in spiritul celor de alta data...Florenta este in asentimentul meu in ceea ce privesc sarbatorile!!! Vine Mosii! Vine Craciunul!...ce poate fi mai frumos???

    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  26. In cer scuze...initial am vrut sa scriu vine Mos Nicolae, vine Mos Craciun, dar tastand m-am referit la ambii, fara sa corectez verbul:D....once again...ce puteti a-mi face??? dati-mi in cap:)) =))...sunt si eu un biet "omulet" si a gresi este omeneste.:P

    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  27. YEEEEEEEE !!!

    http://www.youtube.com/watch?v=BPFoz4zNB-4&feature=player_embedded

    RăspundețiȘtergere
  28. Best of Joy (snippet): http://www.youtube.com/watch?v=NX02cU8wrxI

    Behind the Mask (snippet): http://www.youtube.com/watch?v=RjcgvB2iLeo

    Hollywood Tonight (snippet): http://www.youtube.com/watch?v=7FVrjnZS1ck

    Slave to the Rhythm (with DJ voice):
    http://www.megaupload.com/?d=MNZ24X7W

    Anca

    RăspundețiȘtergere
  29. In Ajun de Mos Nicolae!!
    Mihai si tuturor celor de pe acest blog, va doresc un Mos Nicolae fericit cu sanatate si multe bucurii
    In ultimii ani, mosul a venit la mine cu... dragoste si speranta... El stie ca nu sufar daca nu vine incarcat cu daruri pentru cizmulitele mele. Sunt norocoasa doar sa stiu ca el exista si ca ii face pe apropiatii mei fericiti.
    -Daniela

    RăspundețiȘtergere
  30. LA MULTI ANI !!!

    HEI !!!
    Ati pregatit ghetele...? :))

    Va urez tuturor sa va aduca Mos Nicolae tot ce va trebuie !

    Si va rog mult,mult,mult de tot...votati aici:

    http://www.revistaprivilege.net/2010/11/02/vota-por-%C2%BFque-artista-musical-tiene-mas-fans-en-el-mundo-revista-privilege-2010/

    SE POATE VOTA IN FIECARE ZI...SE CONTORIZEAZA :))

    Nu de alta...dar sunt convinsa ca nu a existat si nu exista inca vreun alt artist care sa aiba mai multi fani decat Michael Jackson.
    Votul se incheie la 30 decembrie.
    Sunt sigura ca multi dintre voi deja faceti acest lucru...am vrut doar sa va mai amintesc...
    Cu Mos Nicolae...poate va fura peisajul...:)):)):))

    MAI SUNT DOAR CATEVA ZILE SI VOM AVEA ALBUMUL!!!!!!
    YEEEEEEEEEEEEEEEEE !!!

    Dragele mele de pe You Tube...
    Mi-am luat deja ultimul avertisment...:))...Web Sheriff m-au vizitat cam mult in ultima vreme asa ca in curand e posibil sa imi inchida contul...
    dar voi deschide altul...mara scofala...si am sa va anunt cum ma voi numi in viitor...va gasesc eu...nu scapati de mine asa usor :))

    LA MULTI ANI !!!!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  31. Un dar de la Mosu' pentru toata lumea:
    http://www.goear.com/listen/2fafb7f/monster-michael-jackson

    La multi ani si fie ca Iubirea sa va lumineze fiecare zi!

    Anca

    RăspundețiȘtergere

AVERTISMENT!

Orice comentariu care contine limbaj jignitor la adresa autorilor blogului, a cititorilor sau a comentatorilor sai, va fi expediat in Zona Fantoma, sa-l caute pe Generalul Zod :)