luni, 1 noiembrie 2010

O zi cu Michael Jackson

...


Site-ul Michael Jackson Tribute Portrait organizează un concurs cu tema: “Cum ar fi dacă ai avea şansa să petreci o zi cu Michael Jackson?”. Mai jos vă prezint traducerea anunţului şi a condiţiilor de participare, publicate în original aici.



Unul dintre cele mai frumoase cântece pe care Michael le-a înregistrat a fost cel dedicat lui Ryan White, “Gone Too Soon”. Acest cântec are astăzi o semnificaţie specială pentru noi toţi, deoarece ne reprezintă sentimentele faţă de Michael Jackson.

Când ştii că cineva drag va muri, chiar dacă asta nu-ţi uşurează durerea, cel puţin ai posibilitatea de a-ţi lua rămas-bun. Ai şansa de a-i spune celui drag ce înseamnă el pentru tine, cum te-a inspirat iubirea lui şi cum ţi-a schimbat viaţa în bine. La fel ca atunci când cineva la care ţii s-a dus neaşteptat, dispariţia lui Michael ne-a făcut să ne simţim pierduţi şi neconsolaţi, pentru că nu am avut şansa să facem nimic din toate astea.

De curând, am citit o carte scrisă de Mitch Albom intitulată “Pentru încă o zi”. Această carte, aşa cum explică autorul, “explorează întrebarea: Ce ai face dacă ai putea să petreci încă o zi cu cel pe care il iubeşti?” Aceasta m-a făcut să mă întreb ce aş face eu dacă mi s-ar oferi şansa de a petrece o zi cu Michael. Ce mi-aş dori să-i spun? Cum aş vrea să petrec acea zi? Despre ce mi-ar plăcea să discut cu el? Ce aş vrea să aflu de la el?

Mi-am petrecut câteva minute imaginându-mi cum ar fi acea zi; m-a inspirat să scriu un poem, pe care l-am inserat în filmul de mai jos. Şi, în loc să intru în detalii privind cum aş vrea să fie ziua mea, m-am gândit că ar fi mai interesant să transform această idee într-un concurs creativ şi să aflăm cum aţi vrea să fie ziua voastră.


Detalii privind concursul:

Trimiteţi o piesă creativă conţinând un text care să răspundă la întrebarea: Dacă aţi avea şansa să petreceti o zi cu Michael Jackson, cum ar fi acea zi? Ce aţi dori să-i spuneţi? Ce aţi dori să ştiţi? Ce v-ar plăcea să experimentaţi? etc.

Puteţi participa cu orice formă de text creativ: o scrisoare către Michael, un poem, o scurtă poveste etc. Puteţi include elemente artistice, dacă doriţi (fotografii, desene, picturi, filme etc.) Folosiţi-vă imaginaţia.


Premii:

Câştigătorul va fi ales de un comitet format din membri ai Michael Jackson Tribute Portrait iar creaţia sa va fi postată pe site. Premiul constă în:
● o descărcare gratuită a “The Beat of Our Hearts – A Musical Tribute to Michael” – un CD care conţine melodii originale compuse şi interpretate de prieteni şi fani ai lui Michael, produs de Michael Jackson Tribute Portrait;
● cel mai râvnit premiu – un punct în zona inimii lui Michael, la portretul nostru MJTP.


Instrucţiuni privind concursul:

● Textul trebuie să fie original – nu se acceptă plagiatul sau utilizarea creaţiei altcuiva;
● Deşi cu totii ne dorim să fi putut preveni dispariţia lui Michael şi suntem supăraţi pe cei care au contribuit la ea, vă rog să nu scrieţi despre asta. Nu e vorba despre a schimba trecutul, ci doar despre cum v-aţi petrece o zi cu Michael, dacă aţi avea posibilitatea să o faceţi.
● În sfârşit, dar nu mai puţin important, vă rog să păstraţi decenţa în scriere. Textul trebuie să fie “G-rated” (adică să fie accesibil pentru orice fel de audienţă, inclusiv copiii – nt)
● Trimiteţi creaţiile voastre despre ‘O zi cu Michael Jackson” Lindei Higgins, la linda@michaeljacksontributeportrait.com
● Termenul este 9 noiembrie 2010. Vă rog să vă menţionaţi numele de user şi numărul (Dot#) de pe site-ul MJTP

Notă: Creaţiile care nu respectă aceste standarde vor fi descalificate.


Acesta este filmul pe care l-am creat eu şi care sper să vă stârnească imaginaţia.


Linda Higgins







...

11 comentarii:

  1. Am revenit,dupa o pauza destul de mare din motive de renovare casa.Am citit pe nerasuflate tot ce am ratat din ce ai scris Mihai si urmeaza sa ma pun la curent si cu toate comentariile.
    Superb clip Florenta,multumesc din suflet!A trecut un an de cand am vazut filmul si totul e la fel de viu si de trist in sufletul meu...Mi-e dor si doare,ar fi trebuit sa fie aici langa copii lui si sa se bucure alaturi de ei,sa traiasca acum doar pentru el si pentru ei.Noua ne-a daruit destul...
    Azi s-a mai aprins pe cer o stea,cea a lui Adrian Paunescu.Chiar daca numele lui e blamat si adulat in aceeasi masura,pt mine poeziile lui,unele transpuse in cantece,raman aproape de sufletul meu.A fost un om deosebit care ne-a daruit in ,,perioada rosie,, un refugiu de visare si libertate.Chiar si dupa 89 Cenaclul Flacara aducea acea emotie pe care n-o mai gasesti in cantecele de azi.Dumnezeu sa-l odihneasca!
    Alina.

    RăspundețiȘtergere
  2. Apropo de Paunescu, nu stiu cit de deosebit a fost ca om, s-ar putea sa nu fi fost, a fost un poet bun care la acele vremuri a facut un cenaclu la care ne duceam cu placere pentru ca altceva nu era de facut in acei ani. Dar sa revin la ce vroiam sa spun.... intr-o declaratie ieri, Florin Piersic a spus, citez: ,,daca Michael Jackson poate fi inlocuit Paunescu nu,, este un afront adus lui Michael care trebuie admonestat intr-un fel; m-am saturat de toti sclerozatii si idiotii care gasesc cu cale sa-l jigneasca pe MJ cu orice ocazie. Cu ceva timp in urma il comparau cu Madalina Manole, este inadmisibil. Daca suntem fani MJ ar trebui sa luam atitudine vis a vis de aceste comentarii rauvoitoare, pentru ca daca lasam lucrurile asa de fiecare data cind va mai muri cite unul mai important vezi doamne se va intimpla asta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ascultati inregistrarea cu Florin Piersic vorbind despre Adrian Paunescu si Michael.Sunt vorbe frumoase,nicidecum cu scopul unei jigniri.

    http://www.adevarul.ro/actualitate/AUDIO_Florin_Piersic-_-La_moartea_lui_Adrian_Paunescu_este_atat_de_evidenta_duplicitatea_0_366563892.html

    RăspundețiȘtergere
  4. DOAMNELOR,DOAMNELOR...

    Lasati-l pe A.P....Dumnezeu sa-l odihneasca

    Simpla pomenire a numelui sau aici...manjeste aceste pagini...
    Ani de zile...in afara sotilor Ceausescu...a fost omniprezent pe ecranele tv...Duminica de duminica..."antena va apartine"...si nici nu are rost sa ne mai amintim...
    Despre morti...numai de bine...dar nu aici...

    Link-ul de mai jos va va duce la un cadou din partea Doamnei Katherine Jackson pentru fani...
    O inregistrare in avanpremiera cu Michael...
    Deja opiniile sunt impartite...este sau nu este...Michael Jackson...?
    Auditie placuta !


    http://www.tmz.com/2010/11/06/michael-jackson-katherine-jackson-mj-song-opus-released-music-jackson-secret-vault/



    MIHAI

    Scuze...
    Vazand linistea de aici am crezut ca ai patit ceva,...de aceea ti-am trimis acel mail...nu m-a dus mintea sa incerc sa postez un comentariu...as fi descoperit mult mai devreme ca era doar o pauza...

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu sincer cred cu toata taria ca domnul Florin Piersic este mult prea departe de a fi considerat "sclerozat/idiot"...in ceea ce ma priveste, personal...este de-a dreptul GENIAL, consider ca este singurul geniu de care ne mai putem bucura cu bunavointa lui Dumnezeu multi ani.
    Si indiferent de ce comentariu a facut, este parerea lui, vorbeste din punct de vedere al prietenului lui A.P, a colegului, a artistului...sunt convinsa ca intentia lui nu era de a-l jigni sau a ofensa memoria si genialitatea lui Michael. Michael este un geniu al lumii, pe cand A.P. este considerat un geniu al ROmaniei.

    Revenind la subiect, eu una abia astept sa vad noul videoclip al lui Michael la "one more chance"...sunt in priza...si o alta noutatea daca nu stiati...madame Oprah a realizat o emisiune cu copiii lui Michael...nu stiu ce-a fost in capul fam Jackson de a permis asa ceva, nu a fost de ajuns, cat a profitat de pe urma interviului cu Mike, dupa care s-a ascuns mai rau ca sobolanii la primul proces??? Fam Jackson=BANII.

    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  6. Florenta intr-u totul in asentimentul tau, se vede treaba ca numai noi astea care am prins acei ani stim sa facem diferenta, ma doare sufletul sa vad cum aducem cuvintul ,, genial,, vis a vis de un actor, si Scorpya ar trebui sa-ti aduc aminte ca singurul geniu al Romaniei in ale poeziei este si va ramine M.Eminescu.
    Nimeni nu are dreptul sa minjeasca numele lui Michael, eu asta am vrut sa spun indiferent de intentiile celui care vorbeste despre el, ca nu intentia conteaza ci vorbele care le rostesti.

    Mihai miine este ziua ta iti urez sanatate si sa ti se indeplineasca toate dorintele si toate visele.

    RăspundețiȘtergere
  7. O singura clarificare...nu am spus si nu sustin ca A.P. este un geniu in ale poeziei...aici as fi eu cea care ar jigni creativitatea si genialitate lui Mihai Eminescu. Pot spune ca am fost deranjata de faptul ca presa americana a scris "a murit cel mai mare poet al Romaniei"...am spus doar ca este un geniu al Romaniei, comparativ cu Michael care este un geniu al lumii..., dar de aici pana a se intelege ca este geniul literaturii romane, este distanta mareeeeeeee. Iar da, pentru mine Florin Piersic este un actor genial si n-am sa retractez acest lucru, nu zic ca nu am apreciat si apreciezi si pe altii, dar Florin are un loc aparte in ceea ce ma priveste.

    Mihai, iti urez o aniversare fericita inconjurat doar de cei care iti vor binele si care te apreciaza, dar mai ales si mai ales, multa sanatate...alte urari de ziua ta:P

    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  8. MICHAEL...

    http://breakingnews.michaeljackson.com/FR/

    RăspundețiȘtergere
  9. Mihai m-au emotionat si bucurat cuvintele (postarile) tale si pentru asta i-ti multumesc; mixul acesta de rafinament, inteligenta, profesionalism! Cuvintele ma incurca pentru ca imi sunt insuficiente sau eu nu stiu sa cuprind toate gandurile indreptate catre tine.
    La multi ani din tot sufletul si fie ca Dumnezeu sa-ti ghideze pasii si gandurile spre fericire!
    -daniela

    RăspundețiȘtergere
  10. La multi ani! Mihai,sa fi sanatos si sa ai putere de munca in ceea ce faci legat de Michael,si nu numai.

    Pot sa spun ca l-am cunoscut personal pe Adrian Paunescu .
    Eram la liceu,in clasa a zecea,la acelasi liceu la care a invatat si Poetul,Zoia Kosmodemianskaia,cam
    nd o veste se raspandeste ca fulgerul:poetul Adrian Paunescu va veni la noi in liceu,impreuna cu profesoara lui de limba romana si vor depana amintiri.Tin minte ca in amfiteatrul liceului,unde a avut loc festivitatea,am urmarit cu incantare si bucurie,timp de cateva ore un om deosebit,inteligent,talentat,plin de umor si totusi timid in fata Doamnei care i-a fost profesor ,si care nu mai inceta sa-l laude.Am aflat ca era singurul baiat intr-un liceu de fete,si avea aceeasi usurinta in a scrie versuri pe banda,ca mai tarziu.
    Nu mai vroiam sa plecam acasa,asa de frumos a fost totul.

    Peste ani,am avut bucuria sa merg la un Cenaclu din intamplare.Tocmai faceam cozonaci cu tatal meu,de fapt il ajutam,cand suna telefonul si o colega ma intreaba daca nu vreau sa merg la cenaclu,ca are un bilet in plus.Vorbesc cu tata si am aprobarea lui pe loc,asa ca alerg spre Cenaclu .A fost o seara de vis,de neuitat,cu un Adrian Paunescu memorabil,electrizant.
    Am gasit ieri,intr-o carte de versuri a poetului,o decupatura din ziar,cu traseul Cenaclului,pe care am scris atunci,sub amprenta momentului :"a fost minunat"

    Florin Piersic este si ramane unul din cei mai talentati actori ai Romaniei,cu aceeasi putere de memorare,cu un talent aparte,cu un farmec deosebit.Pot spune ca prin natura meseriei mele l-am cunoscut si pe el,si sunt mandra de acest lucru.

    Nu am citit ce s-a scris in presa despre "cel mai mare poet al Romaniei",dar presupun ca se referea la poetii contemporani,si nu avea nici o legatura cu Eminescu.

    Si in acei ani,mai era si altceva de facut,numai sa vrei;saptamanal mergeam la teatru,am vazut piese memorabile cu actori memorabili,care din pacate au disparut aproape toti:"Take Ianke si Cadar,Zbor deasupra unui cuib de cuci,Gaitele,Idolul si Ion anapoda,O scrisoare pierduta ,Leonce si Lena,Presul,Cerul instelat deasupra noastra,sunt numai cateva din minunile cu care m-a incantat Teatrul National Bulandra,Comedie,Nottara.Radu Beligan,Adela Marculescu,George Paul Avram,Carmen Stanescu,Mihai Fotino,Gina Patrichi,Irina Petrescu,Florian Pitis,Silvia Popovici,Matei Alexandru,actori unul si unul,mi-au marcat copilaria si adolescenta.Si lista nu se opreste aici.

    Opera Romana oferea spectacole de inalta tinuta artistica,am vazut Balete pe care nu le voi uita niciodata,Opere care si acuma imi rasuna in urechi,cu artisti de talie mondiala.

    Nu mai spun de Opereta,mai intai in vechiul lacas,iar mai apoi in cel oferit de Teatrul National,unde am admirat pe Dorin Teodorescu,Vali Niculescu,Constanta Campeanu si multi,multi altii care nu-mi vin acum in minte.

    Si nu mai vorbesc de Cinemateca Romana,pentru care se formase un adevarat cult,stateam in fiecare sambata dimineata,unii chiar de vineri seara,pentru a cumpara bilete la capodoperele cinematografiei mondiale,pentru o saptamana intreaga.Se legau astfel prietenii,care si acum mai dureaza,era ceva viu,palpabil,nu ca acum,la distanta,cand nu vezi si nu auzi pe cel cu care comunici prin intermediul calculatorului.

    Liliana

    RăspundețiȘtergere
  11. Erata: Dupa Teatrul National urmeaza virgula,deci a se citi Teatrul National,Bulandra.

    RăspundețiȘtergere

AVERTISMENT!

Orice comentariu care contine limbaj jignitor la adresa autorilor blogului, a cititorilor sau a comentatorilor sai, va fi expediat in Zona Fantoma, sa-l caute pe Generalul Zod :)