vineri, 12 noiembrie 2010

"Breaking News" - Michael Jackson's new song

...



Mulţumiri Ancăi, pentru că mi-a dat de ştire despre acest articol, pe care m-am gândit că e util să-l traduc pentru fanii români ai Regelui Pop, Soul & Rock.



Povestea din spatele noului cântec controversat al lui Michael Jackson

de Joe Vogel (articolul original aici)



De la dispariţia prematură a lui Michael Jackson în iunie 2009, speculaţiile au explodat în jurul muzicii lăsate de el în urmă. Cât de finalizate sunt cântecele? Care este calitatea materialelor? Şi, mai ales, cum şi când vor fi lansate?

În timp ce scriam şi mă documentam pentru cartea “Man in the Music: The Creative Life and Work of Michael Jackson” (care va fi lansată în 2011), am fost suficient de norocos să arunc o privire in profunzimea întregului catalog al lui Michael – inclusiv a muncii în care a fost implicat in ultimii să ani. Sursele mele au lucrat îndeaproape cu Regele Pop, de-a lungul vieţii sale şi mi-au fost de un real şi de încredere ajutor în timpul celor cinci ani în care am lucrat la această carte. Cu toate controversele care tind să înconjoare tot ceea ce este legat de Michael Jackson, e dificil să separi adevărul de fictiune. Dar am nişte convingeri legate de ceea ce am aflat despre materialul care va apărea pe primul album postum, “Michael”.

Fiind un perfecţionist notoriu, Michael a înregistrat întotdeauna mult material, înainte de a decide structura albumelor sale. Există cel puţin o sută de cântece, înregistrate în timpul carierei sale solo, şi care nu au intrat pe albumele sale de studio. Unele dintre ele au apărut deja, în ediţii şi colectii speciale, altele s-au “scurs” online în diferite forme; şi multe altele nu au fost auzite niciodată.

Pe 8 noiembrie 2010, la miezul nopţii, situl MichaelJackson.com a etalat primul cântec oficial din arhivă (cu excepţia demo-ului de pe la începutul anilor ’80, “This is It”, care a fost inclus în filmul cu acelaşi nume). Chiar dinainte de lansare, însă, au apărut controversele privind “Breaking News” şi alte aşa-numite “înregistrări Cascio”. Iar de atunci, discuţiile s-au intensificat.

În mod previzibil, foarte puţin din aceste discuţii se referă la conţinutul noului cântec: viorile excepţionale din intro, refrenul în stil “Off The Wall” sau semnătura lui Jackson – acuzaţiile către o media care se hrăneşte cu “ultimele ştiri” (a se citi: scandaluri), cu tentă obsesiv-compulsivă (“Orice-ar fi/Nu vrei decât să citeşti asta din nou”). Nici nu s-a acordat atenţie muncii depuse de talentatul producător şi prieten de-o viaţă al lui Jackson, Teddy Riley, care a dat cântecului o strălucire proaspătă şi loială.

Ironic este, desigur, felul în care muzica lui Jackson a fost primită timp de zeci de ani, substanţa ei omisă în favoarea senzaţionalismului şi a controverselor menite să zăpăcească publicul. Totuşi, o parte dintre ele i-ar smulge, fără îndoială, un zâmbet celui care a afirmat odata că îşi dorea să facă din viaţa lui “cel mai mare show din lume”. Michael Jackson s-a logodit, din punct de vedere artistic, atât cu ispita, cât şi cu monstruozitatea gloriei.

În “Breaking News”, Jackson nu numai că îşi transmite mesajul, dar şi anticipează modul în care el va fi recepţionat. Într-un vers, îi biciuieşte pe cei care sunt nerăbdători “să-i scrie necrologul”. În refren, îşi întreabă ascultătorii, aşa cum a făcut de-a lungul carierei, cum îşi doresc să fie: e el acel monstru la care se gândesc?


Evident, până în 2007 (anul în care a fost înregistrat “Breaking News”), Michael a aflat cât de dăunătoare şi de acaparatoare poate fi viaţa trăită în lumina reflectoarelor. Ultimii doi ani (dinainte de 2007) şi-i trăise ca un vagabond, călătorind din Estul Mijlociu (Bahrain), în zonele rurale din Irlanda, şi apoi într-un castel privat din Las Vegas. Către sfârşitul anului 2007, s-a înfăţişat cu copiii la uşa prietenilor lui de-o viaţă, familia Cascio din Franklin Lakes, New Jersey. Jackson a fost apropiat cu familia Cascio timp de aproape douăzeci de ani. În tot acest timp, ei nu l-au trădat nici măcar o dată pentru banii tabloidelor (în ciuda multor oferte), dar i-au arătat loialitate şi i-au oferit o normalitate de care el nu s-a bucurat prea des. În programul funerariilor lui Jackson, familia cascio a fost prezentată ca “prima familie a dragostei”.

Jackson a stat cu familia Cascio aproape patru luni şi, împreună cu Frank Cascio, Eddie (Angel) Cascio şi solistul James Porte (poreclit Bobby Ewing), s-a angajat în cele mai susţinute şedinţe de înregistrări din ultimii ani. Cântecele create în timpul acestor sedinţe – “Breaking News”, “Keep Your Head Up” şi “Monster”, la toate Jackson fiind coautor – sunt aşteptate să apară pe noul album. În timpul şederii în New Jersey, Jackson a înregistrat şi pentru albumul “Thriller 25”, care a apărut în 2008.

În afară de familia Cascio, mai există câteva persoane, apropiate lui Jackson, care aveau cunoştinţă de munca sa din New Jersey. El le-a spus acestor persoane că era entuziasmat în legătură cu ceea ce realiza împreună cu familia Cascio. Portivit lui Frank Dileo, prietenul şi managerul lui, Michael plănuia să aducă echipamentul de înregistrări la Londra, în timpul concertelor de la Arena 02, ca să poată finaliza unele dintre ultimele cântece.

Prima înregistrare care a fost ascultată, dintre cele create cu familia Cascio – “Breaking News” – nu este o manifestare clară a abilitaţilor lui Michael. Cea mai criticată e vocea lui, de veridicitatea căreia chiar unii membri ai familiei sale şi unii fani se îndoiesc. Există motive de înţeles pentru asta. Aceasta nu este, evident, o înregistrare tipică pentru Michael Jackson: nu a avut şedinţe de încălzire a vocii cu Seth Riggs, melodia nu e netezită şi lustruită de Michael, nici nu l-a avut pe Bruse Swedien şi nici cea mai nouă tehnologie de studio din lume, ca să capteze vocea originală. Acesta este un demo, completat în backing de vocea lui James Porte (pentru care primeşte drepturi de autor), şi produs aproape patru ani mai târziu de Teddy Riley.

Pentru Riley, care a început să lucreze cu Jackson la începutul anilor ’90, a fost dificil, din punct de vedere emoţional,să finalizeze munca neterminată a prietenului său. Ca să-l ajute în inspiraţie, Riley s-a înconjurat cu fotografii ale lui Michael. “Acesta a fost singurul lucru care m-a ţinut să nu-mi pierd minţile în timp ce lucram”, a spus Riley. “Pentru că, ştii, s-ar fi auzit în cântec lacrimile mele căzând pe clape”.

Riley a spus că motivaţia sa fundamentală a fost să ducă mai departe moştenirea lăsată de un prieten. El a abordat înregistrările, nu să le înfrumuseţeze, ci doar să le completeze cât de bine putea. Gândul care l-a inspirat a fost: “Ce ar fi dorit Michael?” Chiar a adus cu el sunete înregistrate de Jackson pe vremea când lucrau împreună. Produsul final este, desigur, o aproximaţie. Dar pentru Riley a fost o muncă plină de iubire.

Controversele au început după ce Riley a finalizat melodiile şi trei dintre ele au fost acceptate de Sony pentru album. Nişte indivizi – unii cu intenţii nobile, alţii mai puţin – şi-au exprimat îngrijorările cu privire la autenticitatea vocii lui Michael. Aceste îngrijorări au fost luate în serios de succesorii lui Jackson. Avocatul Howard Weitzman a fost solicitat de coexecutorii testamentari John Branca şi John McClain să conducă o investigaţie care să verifice autenticitatea înregistrărilor Cascio. Succesorii aveau multe de pierdut dacă înregistrările erau frauduloase. De la dispariţia lui Jackson s-au făcut eforturi inteligente de a păstra şi spori moştenirea lăsată de artist, inclusiv documentarul despre cel mai mare concert al tuturor timpurilor {“This Is It”), o nouă colecţie de videoclipuri (“Michael Jackson’s Vision”), un joc video (“Michael Jackson: The Experience”), un spectacol original cu Cirque du Soleil (“Michael Jackson: The Immortal World Tour”) şi cel mai mare contract cu un studio de înregistrări din istoria muzicii pop.

Poate nu mai puţin important, administratorii averii lui Michael Jackson au dat skip la multe afaceri, alegând doar proiectele pe care le pot manageria şi care onorează numele Jackson. A-şi risca credibilitatea, atât faţă de fani, cât şi faţă de critici, pentru câteva înregistrări care pot fi puse la îndoială, ar fi cel puţin o dovadă de nechibzuinţă (la fel şi pentru Sony, care a investit peste 200 milioane $ în proiectele postume ale artistului).

În ciuda relaţiei apropiate cu familia Cascio, succesorii lui Jackson nu au acceptat materialele cu încredere oarbă. Ei au invitat patru dintre specialiştii (ingineri de sunet) cu care Michael a lucrat în ultimii treizeci de ani, trei producători care, la fel, au lucrat cu el (inclusiv Teddy Riley) şi au vorbit cu unul dintre muzicienii cu care a colaborat Michael şi care, de asemenea, a participat la una dintre înregistrările Cascio. Fiecare dintre ei a ascultat versiunile a capella ale înregistrărilor Cascio, fără acompaniament instrumental, aşa incât să-şi poată exprima opinia dacă vocea principală este sau nu a lui Jackson. Toţi au confirmat că vocea este, indubitabil, a lui Michael Jackson. Aceşti ingineri, producători şi muzicieni sunt cu toţii oameni în care Jackson a avut încredere şi ale căror nume sunt foarte cunoscute fanilor lui Michael.

În plus, la cererea lui John Branca şi a lui John McClain, Howard Weitzman a apelat la unul dintre cei mai cunoscuţi muzicologi de investigaţie să asculte vocea a capella şi să o compare cu o altă versiune a capella a unuia dintre cântecele cunoscute ale lui Michael.Acest expert a efectuat analiza acustică utilizând o procedură ştiinţifică obiectivă, şi a atestat că vocea din înregistrare este a lui Michael Jackson.

Sony Music şi-a desfăşurat propriile investigaţii, angajând un alt muzicolog, la fel de respectat, care a comparat spectrul vocal din înregistrările Cascio cu înregistrări despre care se ştie fără niciun dubiu că sunt ale lui Michael şi a ajuns la aceeaşi concluzie: este vocea lui Michael Jackson.

De asemenea, s-a verificat în mod special şi s-a confirmat că vocea din aceste înregistrări nu este a imitatorului Jason Malachi.

Rezultatele acestor investigaţii exhaustive au confirmat convingerile echipei Sony că melodiile prezentate de succesoratul lui Jackson cinţin, toate, vocea autentică a Regelui Pop. Şi astfel s-a luat decizia de a include trei dintre înregisrările Cascio pe albumul “Michael”. Alte înregistrări vor fi incluse pe viitoarele albume care vor conţine materiale nelansate ale artistului.

Chiar dacă nu sunt perfecte – aşa cum niciun material postum nu poate fi – în mod sigur sunt de apreciat. Înregistrările Cascio reprezintă, până la urmă, o parte din ultimele creaţii ale lui Michael Jackson. Nu erau gata să fie lansate – dar nici Michael Jaskcon nu era gata să moară.

“Breaking News”, “Monster”, “Hold My Hand” şi celelalte înregistrări care vor fi incluse în albumul “Michael” sunt, ca şi documentarul “This Is It”, fragmente ale unei viziuni nefinalizate. Nu sunt toate lustruite şi nu au tuşa finală cu care erau obişnuiţi ascultătorii Regelui Pop; dar sunt ale lui, sunt parte din el, şi sunt cântece pe care unii dintre prietenii şi colaboratorii lui Michael au simţit că fanii lui merită să le asculte.


Cântecul “Breaking News”:





Versiunea a capella:




...

17 comentarii:

  1. Mi se pare cutremurator si impresionant sa-l redescoperim pe Michael...Da, ,,Nu erau gata să fie lansate – dar nici Michael Jackson nu era gata să moară", dar sunt din el...si avem privilegiul sa le ascultam... Eu, una, ma bucur de orice vine de la el...

    Nadia

    RăspundețiȘtergere
  2. MIhai multumesc pentru articol, dar mai ales pentru clip-ul melodiei in varianta acapella. De-abia asteptam sa citesc pe blog despre acest subiect.
    Daca eram asa intre a si b...dupa ce am ascultat varianta acapella...orice mi s-ar zice este vocea lui Michael...mi-a transmis aceea senzatie pe care intotdeauna o aveam atunci cand ascultam o melodie noua semnata MJ.
    Si totusi...ce frumoas ar fi fost ca Michael, sa fi promovat el insusi melodia...ar fi fost:(

    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  3. absolut , impesionant comantariu
    Intr-adevar abia dupa versiunea acapella am reusit sa mi sau seama ca e vocea lui Michael si am simtit ca este vocea lui
    Ce a mai tragica fraza:" nu erau gata sa fie lansate dar nici Michael nu era gata sa moara" e sfasietoare , trece prin tot corpul cu atat mai mult cu cat avem ceva de la el nou, dar el nu mai este
    E un sentiment teribil
    multumim Mihai
    si chiar daca vine tarziu, te rog primeste umila mea urare LA MULTI ANI
    si eu ca si alti oameni mai am zile negre si nu mai vreau nimic, se mai intampla asta este

    RăspundețiȘtergere
  4. Frank Dileo nu mai era prietenul lui de mult timp si nici managerul lui,John Branca nu mai era avocatul lui ,Sony-Killer..hmmm... astia l-au omorat ...la fel si Ortega care stia ca era la limita cu sanatatea si care se purta urat cu el..in This is it nu canta un cantec de la A la Z imbracat la fel ,cu aceleasi haine....de ce ?pt ca nu era nici macar in stare sa cante un cantec intreg si sa danseze ca o data pt ca statea rau...il drogau si il obligau sa vina la probe...il santajau...era imbracat cu mai multe randuri de haine pt ca avea mai mereu frig...era slab ...era la limita ,era anorexic...din cauza acestor asasini (care fac parte dintr-o conspiratie si mai mare) si care il controlau si il santajau...dupa moartea lui au castigat o gramada de bani cu filmul, akum cu musica sa...el cu sony nu mai vroia sa aiba de a face...o spunea el insusi..ar fi multe de spus dar poate nici nu mai are rost..

    RăspundețiȘtergere
  5. nu stiu si nici nu imi pasa daca e vocea lui sau nu EU NU CUMPAR DE LA SONY KILLER sigur el nu ar vrea asta....nu ar fi scos un alt album cu SONY si chiar si nepotti lui spun ca nu este vocea lui in tot cantecul ci este vocea unui imitator a carei voce seamana ff mult cu a lui Michael...sony a facut cercetari ca sa se asigure ca este vocea lui Michael?Ha! Ha!sa fim seriosi!Wake up people!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. HEI,ZUZA !!!

    Uite ce iti spune Michael...de pe noul album...

    KEEP YOUR HEAD UP !!!

    http://www.trilulilu.ro/sucriflor/10b8f18c98ea78




    MIHAI...

    Abia asteptam sa te "aud" vorbind despre noul album...
    MULTUMESC

    RăspundețiȘtergere
  7. Mihai,este o ora tarzie din noapte,acum cand am descoperit articolul,si nu am citit decat franturi din el,am sa-l citesc maine,dar vreau sa spun ca am ascultat cantecul si inca de la inceput am crezut ca e Michael,cu toata nebunia care s-a creat in jurul lui,este vocea lui.Asa cum s-a tot spus in film ca e el,ba nu e el,si chiar de membrii familiei,tot asa se face acum .Eu cred ca e vocea lui Michael,el poate avea orice intonatie,daca a putut face ca "chitara",va amintiti,in film,cand ii explica lui Orianthi,cat de sus trebuie sa cante,atunci orice e posibil.

    Si eu sunt bucuroasa sa am lucruri noi de la Michael,si daca sunt de la el,sunt perfecte!

    Liliana

    RăspundețiȘtergere
  8. Toată nebunia care planează acum în jurul anunţatei lansări a albumului “Michael” e cumplită şi mie unul îmi provoacă o tristeţe foarte adâncă. Sunt nevoit să revin la subiectul “imitatorii”. Nu ştiu câţi dintre noi ne dăm seama cât rău ne-au făcut aceste râme megalomano-paranoide. Din cauza lor, ne îndoim chiar şi de propriile noastre sentimente. Din cauza lor, îl ascultăm pe Michael şi ne repetăm, obsesiv, în minte: “Nu e Michael... Şi totuşi, parcă e el... Dar dacă nu e?...” Din cauza lor, chiar Katherine a confundat poza unui imitator cu cea a fiului ei. Şi nici măcar nu au bunul-simţ (deh, ceri degeaba de unde nu e) să pună un amărât de comentariu la postările de pe youtube ori de pe alte situri, unde fanii îşi strigă, înnebuniţi, îndoielile, întrebările. Repet, nu ştiu câţi dintre noi realizăm cât rău ne-au făcut şi ne fac în continuare aceste scursuri care îşi bat joc la nesfârşit, de noi, de Michael, de numele lui... Sunt ca o plagă monstruoasă care se întinde, se tot întinde... De la ciuma bubonică (aka “moartea neagră” din Europa evului mediu) n-am mai avut o epidemie care să facă atâtea ravagii. Boala vacii nebune, gripa aviară sau porcină – sunt nimic pe lângă noua molimă, generată de simulatorius babaecalus lumbricoidus perversus şi pe care aş boteza-o “delirul pandemic anti-Michael Jackson” (aka pandemic deliratio praeter MJ).


    Vocabular latin-român:

    simulatorius = imitator
    babaecalus = prost, dobitoc
    lumbricoidus = limbricoid
    perversus = pervers
    deliratio = delir
    praeter = împotriva, anti-

    ...

    RăspundețiȘtergere
  9. NU ! NU ! NU ! NUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU !!!!!!!

    NIMIC nu poate sa-mi strice bucuria acestor zile...
    Toate prostiile si absurditatile trec pe langa mine...la distanta de ani lumina...:)):)):))
    Nimic nu ma atinge !!!
    Am o stare de euforie care dureaza de la prima melodie de pe "MICHAEL"pe care am ascultat-o...
    Sunt zile in care traiesc din nou acel sentiment al anilor de demult...
    Un nou album Michael Jackson...
    Doamne...!
    De cand nu am mai simtit asa...de cand nu m-am mai auzit strigand,tipand in sinea mea...Michael...! MICHAEL!!!
    Un nou album...! Michael...! Cantece noi...prime auditii...Michael...Iti tin pumnii...!!!
    Totul o sa fie bine...o sa fii minunat...si o sa-i faci praf si pulbere !!!
    Pot sa te vad...atat de bine...si pot sa-mi imaginez...cum ai fi aratat...
    Un interviu...un milion de autografe...blitz-uri !!!
    Un zambet...un suspin...ochii stralucind de iubire privind inspre copiii tai...
    Ochii tai...stralucind de recunostinta...privind inspre multimile de fani...
    "Mii de spoturi luminoase si mii de fluturi" !!!
    Turneul de promovare...
    "Michael" Tour...
    Cel mai "Dangerous" si rrrrrrrrrrrrrealy,realy "Bad" Tour...indreptandu-te in pasi de dans...spre "Victory"...intr-un "Triumph" total.
    Dusmanii tai...? Cei care te-au considerat invins...?...Toti sunt..."History"
    Un nou videoclip...Breaking News...Si presa:...Heeeeeeeeere we go again !...The King is coming back !!!
    HEEE!!! HEEE!!!
    KEEP YOUR HEAD UP,MICHAEL !!!
    Adevaratii fani iti vor cumpara albumul...
    Adevaratii fani...te vor urca in topuri...
    Adevaratii fani te iubesc asa cum te-au iubit o viata...
    Cu Sony...cu mama lu' Sony...cu mama lu' mama lu' mama lu' Sony...
    Iti vom cumpara albumul,Michael !
    A naibii sa fiu daca imi va pasa vreodata in buzunarele cui vor intra banii !!!
    Sau daca voi pleca urechea la tampenii...
    ESTE MICHAEL !!!
    ESTE MICHAEL !!!
    ESTE MICHAEL !!!

    Pe de alta parte...
    Daca ar fi sa ma insele auzul...si vocea sa fie a altuia...tot voi cumpara acest album...
    Nu-i suport si nu ii apreciez catusi de putin pe imitatori.Nu simt nici macar sila...nu simt nimic...Ei nici macar nu exista ca oameni...cu atat mai putin ca artisti...

    DAR :
    MICHAEL...
    Daca cineva pe lumea asta te-ar fi iubit si te iubeste atat de mult...incat sa fi muncit atat de mult si sa fi invatat sa cante atat de bine...sa sune atat de...Michael Jackson...sa accepte sa-si treaca numele sub tacere...sa accepte anonimatul...sa-i lase pe altii sa castige banii...sa te lase pe tine sa pastrezi gloria...
    Daca exista cineva pe lumea asta care sa te fi iubit atat de mult...chiar ar merita sa-si vanda albumul...
    Aratati-mi-l si mie...
    Unde este acel om care ar putea sa iubeasca atat de mult...si total dezinteresat...PHHH !

    Cand Linda Higgins a vorbit despre subiectul " O zi cu Michael Jackson"...am gandit..."trebuie sa fiu cu capul...rau de tot ca sa incerc macar sa imi imaginez asa ceva...ar fi ca si cum mi-as baga degetele in priza"
    Dar acum,stiu exact cum as vrea sa imi petrec acea zi:
    Michael...si noi...o mare,un ocean de oameni...Impreuna la CEL MAI MARE CONCERT CARE A EXISTAT VREODATA...
    Michael pe scena...si noi toti cantand si dansand impreuna cu el...Iar la "Breaking News" strigandu-i numele toti intr-un singur glas...
    "Everybody wanting a piece of Michael Jackson.
    Reporters stalking the moves of Michael Jackson..."

    KEEP YOUR HEAD UP,MICHAEL !!!
    IN SUFLETELE FANILOR TAI...TU ITI TRAIESTI ACUM...CEL MAI MARE SPECTACOL CARE A EXISTAT VREODATA.
    "THIS IS IT"INCEPE ODATA CU APARITIA ALBUMULUI "MICHAEL"...ODATA CU ZIUA DE 14 DECEMBRIE CAND NOI ,FANII TAI ADEVARATI...VOM LUA CU ASALT MAGAZINELE DE MUZICA SI VOM GOLI RAFTURILE IN CARE SE VOR AFLA ALBUMELE TALE
    PENTRU TOT CE ESTI...PENTRU TOT CE NE-AI DARUIT...PENTRU TOATA VIATA TA IN CARE AI FACUT VIATA NOASTRA MAI FRUMOASA...
    PENTRU ZAMBETUL TAU...
    IT'S ALL FOR LOVE...L.O.V.E.
    KEEP YOUR HEAD UP,MICHAEL !

    RăspundețiȘtergere
  10. YES!YES!YES!YES!YES!YES!...OH DADADADA!!! MICHAEL...de multa vreme nu am mai avut o asa zi luminata...fericita, cred ca de la aparitia ANOTHER DAY...melodia KEEP YOUR HEAD UP pur si simplu m a incantat, de azi dimineata o ascult continuu...parca ii simt acordurile in adancul sufletului, ma simt ca si cum as pluti pe un nor format doar din acordurile acestei melodii...sunt total "turmentata" ascultandu ti vocea ...YOU JUST MADE MY DAY!!! MY MONTH..."I NEED YOU NOW!" AND YOU CAME!!! si da, Florenta...sunt in asentimentul tau...nu ma intereseaza ce zic unii si altii...e Michael toata ziua si la nesfarsit!!! WOW ...si pentru MUCH TOO SOON... ce sa mai zic...instantaneu mi au dat lacrimile, e uimitor cum e nevoie de doar cateva secunde ca sufletul sa ti se inmoaie si sa ti schimbe starea de spirit cu 180 de grade...doar Michael e capabil de asa ceva...
    Inca o luna si o sa avem parte de cel mai frumos dar de Craciun!!! the countdown just started!!!...Va doresc o zi cum o am eu...din tot sufletul!!! MJ for all time...

    RăspundețiȘtergere
  11. Scuze! Am uitat sa trec linkul unde gasiti recenzia cartii "Michael Jackson - l'agnello al macello"

    http://tragliscaffali.periodicoitaliano.info/?p=7512
    Anca

    RăspundețiȘtergere
  12. 12 secunde din videoclipul "ONE MORE CHANCE"!!!!

    http://v.youku.com/v_show/id_XMjIxOTIxNDk2.html

    A fost si pe You Tube, dar pentru foarte scurt timp.

    Anca

    RăspundețiȘtergere
  13. "ONE MORE CHANCE" mai este inca pe YouTube

    http://www.youtube.com/watch?v=V9A1y9OWzWQ

    RăspundețiȘtergere
  14. http://v.youku.com/v_show/id_XMjIxNTk2NTI4.html
    zuza

    RăspundețiȘtergere
  15. Sa nu uitam ce am invatat!
    Niciodata!

    Tributul meu pentru pace si iubire in lume!

    http://www.youtube.com/watch?v=oU1r9Sa_j-w

    RăspundețiȘtergere
  16. Multumesc mult Mihai! O luna deosebita va urma,odata cu aparitia noului album, multumesc din suflet si pentru versiunea acapella pe care ai postat-o.

    Va imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere

AVERTISMENT!

Orice comentariu care contine limbaj jignitor la adresa autorilor blogului, a cititorilor sau a comentatorilor sai, va fi expediat in Zona Fantoma, sa-l caute pe Generalul Zod :)