sâmbătă, 5 decembrie 2009

„The Way You Make Me Feel”

...



The Way You Make Me Feel, compus de Michael Jackson, a fost lansat ca al treilea single de pe albumul „Bad” (1987) şi a devenit instantaneu un nou hit number-one al albumului. A stat 6 săptămâni în Top 10, 9 săptămâni în Top 20 şi 13 săptămâni în Top 40. Ulterior, Michael Jackson l-a interpretat de câteva ori în turnee; şi cea mai popularizată a fost interpretarea live de la Grammy Awards din 1988.

Michael a scris acest cântec la rugămintea mamei sale, care îşi dorea o melodie cu un ritm mai diversificat.

Videoclipul are două versiuni, una iniţială, extinsă şi una scurtată (editată), din care au fost eliminate secvenţele de la început, în care un grup de băieţi de cartier discută zgomotos, gesticulând, hărţuiesc vreo fată care trece pe lângă ei ori se ceartă, acuzându-se reciproc că nu ştiu nimic despre femei (de fapt niciunul dintre ei nu ştie, dar nu contează). Michael încearcă să intervină, dar e alungat de unul, mai matur şi cu gura mai mare, care-i spune: „Du-te acasă, nu ai ce căuta aici.” Bătrânul care şade în uşa casei, aşezat pe prag, îl sfătuieşte să nu se amestece cu gaşca de cartier. „Fii tu însuţi. Nu poţi fii altcineva. Nu poţi fi unul dintre ei. Nici nu vrei să fii ca ei.”

Când Tatiana Thumbtzen apare mergând pe stradă, gaşca intră din nou în priză, ca de fiecare dată când văd o femeie, dar la cuvintele bătrânului „fii tu însuţi”, Michael se ridică, se îndreaptă spre ea şi încearcă să-i aţină calea. Tatiana îl ignoră, gaşca e din ce în ce mai zgomotoasă, dar la strigătul lui Michael, toată lumea încremeneşte.

Începe un joc nostim, un flirt inocent şi amuzant, cu Michael dându-i târcoale fetei şi încercâd să-i atragă atenţia.

Hei, drăguţo cu tocuri înalte,
îmi provoci o agitaţie pe care n-am mai cunoscut-o;
eşti exact un produs al frumuseţii,
îmi place felul în care mergi, în care vorbeşti,
îmi place rochia ta;

Îţi simt căldura pe o rază de mile,
te voi urca în maşina mea
şi ne vom simţi bine,
doar sărută-mă, drăguţo şi spune-mi de două ori
că tu eşti aleasa mea.


Gaşca îl urmăreşte cu interes, la un moment dat chiar începe să-i facă galerie, uitând că ceva mai devreme îl respinseseră. Tot videoclipul este o lecţie despre cum să te comporţi cu femeile, pe care Michael le-o dă băieţilor de cartier, mahalagii, needucaţi, gălăgioşi şi grosolani.

Prin felul în care mă faci să mă simt,
tu mă stârneşti de-a binelea
mă faci să mi se înmoaie picioarele,
zilele mele de singurătate s-au dus.


Fata, care la început trece pe lângă el ca trenul prin gară, crezând probabil că e la fel ca toţi ceilalţi, devine amuzată de jocul lui. Ideea din scenariul videoclipului are ceva din „paso doble”, stilul muzical asemănător unui marş care este în mod tipic asociat intrării în ring a toreadorului. Dealtfel, Michael chiar foloseşte paşi specifici din dansul „pasodoble”, în timp ce încearcă să o convingă pe Tatiana că e fata visurilor lui.

Îmi place sentimentul pe care mi-l induci
e suficient să mă strângi în braţe şi sunt în extaz
oh, voi munci de la nouă la cinci
ca să-ţi cumpăr lucruri şi ca să te păstrez lângă mine
nu m-am simţit niciodată aşa de îndrăgostit
doar promite-mi, drăguţo, că mă vei iubi pentru totdeauna.

Îţi jur că voi avea grijă să fii mereu satisfăcută,
Pentru că tu eşti aleasa mea.


Promisiunile naive de genul „voi munci de la nouă la cinci ca să-ţi cumpăr lucruri” sau „voi avea grijă să fii mereu satisfăcută”, care sunt, în concepţia unui băiat simplu de cartier, condiţiile esenţiale pentru a cuceri o femeie, aici sunt ironizate fin de Michael, şi punctate de gesturi specifice, cu aluzie sexuală (la naiba, de ce la el niciodată astfel de gesturi nu par vulgare? :)

Până la urmă, el reuşeşte ceea ce şi-a propus: fata îl acceptă şi filmul se sfârşeşte cu o îmbrăţişare á la Hollywood.

Nu e treaba nimănui,
(felul în care mă faci să mă simt)
nu e treaba nimănui,
decât a mea şi a drăguţei mele
(mă faci să îngenunchez,
zilele mele de singurătate s-au dus...)


Ritmul melodiei, la fel ca şi dansul lui Michael din videoclip, este un amalgam, alcătuit cu măiestrie, de dramatic şi comic, sobru şi jucăuş, rafinat şi indecent, dur şi delicat; ceea ce îl face extrem de plăcut auzului şi privirilor şi care explică faptul că este ascultat şi urmărit, în continuare, cu aceeaşi plăcere de amatorii de muzică.

Chiar dacă face parte dintr-o perioadă în care Michael Jackson era încă visător şi inocent, The Way You Make Me Feel rămâne unul dintre cântecele de referinţă pentru talentul său, pentru calităţile de showman şi pentru capacitatea sa de a transforma în artă, practic, orice proiect în care se implica. The Way You Make Me Feel este, după părerea mea, una dintre multele dovezi că Michael Jackson a fost, este şi va rămâne The Number One.






...

54 de comentarii:

  1. Mihai,mi-ai inveselit dimineata,citind eseul tau despre The way you make me feel !Esti genial,si cum ziceau fetele mai innainte,jos palaria!
    Ai dreptate,filmul este foarte frumos,Michael este genial in tot ce face si nici eu nu ma satur sa-l vad la infinit.Liliana

    RăspundețiȘtergere
  2. Era sa uit...am citit aseara pe internet ca Michael avea de gand anul viitor sa urmeze cursurile Universitatii de arta ,ca sa devina specialist in istoria artei,si asta la insistentele fiicei sale Paris,care l-a indemnat sa-si urmeze visul.Michael regreta ca nu a putut studia din cauza faptului ca a inceput sa cante de mic.
    Mai mult decat atat,Michael vroia sa-i demonstreze lui Joe {ca numai tata nu pot sa-l numesc}ca nu este prost,asa cum in mod constant ,acest animal il considera.
    Dar mai presus de orice,Michael dorea sa fie pentru copii lui o sursa de inspiratie.
    Cred ca nu mai era nevoie de nici o diploma pentru a demonstra ca Michael este,cum zice si Mihai, THE NUMBER ONE !
    Trist ca totul s-a terminat atat de stupid si de brusc,inexplicabil de dureros ! Michael,mi-e dor de tine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mihai, reusesti de fiecare data sa ni-l faci cunoscut pe Michael, sa ne mai redai cite o bucatica din geniul lui si sa-mi lumninezi zilele citindu-te.
    Multumesc ca existi. Violeta

    RăspundețiȘtergere
  4. o piesa dinamica, jucausa, incitanta. ce mai, o piesa in stilul caracteristic al lui Michael!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. una din melodiile mele preferate.ii iubesc fiecare aparitie,fiecare melodie,fiecare gest dar cand il vad in acest videoclip imi vine sa-l mananc.si asa cum spuneai si tu gesturile care la altii mi s-ar parea dezgustatoare la el capata un farmec si o inocenta aparte.Pe un site era postata o intrebare,A AJUNS MICHAEL JACKSON IN IAD SAU IN RAI...multi considerau ca in iad in special datorita gesturilor sale vulgare.si ma gandeam...ce putin l-au cunoscut oamenii.eu sunt convinsa ca nici un gest nu avea o conotatie sexuala,veneau dintr-o detasare de sine si o contopire cu ritmul,cu muzica.Ma irita cand vad ca oamenii nu inceteaza sa-l judece si sa-l puna la zid dintr-un motiv sau altul,in loc sa-l admire ptr ce a fost un geniu,un artist desavarsit si un om minunat sau macar sa se abtina.

    RăspundețiȘtergere
  6. "The way you make me feel"...piesa asta te face, ca femeie, sa zambesti.
    Te trimite cu gandul la liceu, la "indragostetlile" nevinovate, la baietii aia frumusei pe care toate fetele ii placeau.
    MJ a incercat, si prin aceasta piesa sa ne arate ca...un gentleman are intotdeauna intietate. Si asta cam asa e.
    Da, piesa asta chiar te face sa zambesti.
    Mihai, ce sa-ti mai spun. Azi e ziua mea, si un cadou mai frumos decat zambetul de pe fatza mea nu puteai sa-mi oferi. M-ai facut sa-mi amintesc de propriile mele "indragosteli nevinovate", de lipsa aia de griji de la 16-17 ani, si atea combinate cu Michael sunt...cadoul perfect. Iti multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  7. Aplauze Mihai!Si da in nici un videoclip facut de Michael nu exista vulgaritate pentru ca in sufletul lui nu a existat niciodata aceasta stare si nu avea cum sa expuna ceva ce nu cunostea.Cand privesti in toate videoclipurile lui Michael respiri magie,iubire,revolta impotriva nedreptatilor,senzualitate,daruire de sine,credinta,durere,tristete,bucurie...(si lista e lunga,ma opresc aici),intr/un cuvant sufletul sau expus in fata lumii!Un suflet condamnat si blamat pentru ca era prea uman ca sa faca parte din realitatea plina de vulgaritate,sexualitate,rautate,gelozie,invidie,ura...a zilelor noastre.

    Alina

    RăspundețiȘtergere
  8. wow ce mi a placut faza asta: "la naiba, de ce la el niciodată astfel de gesturi nu par vulgare? :)"...stiu ca nu era vorba de gelozie sau invidie, dar nu pot sa ma abtin...mi a smuls un zambet chiar si in zilele astea de KKO. Multumesc Mihai pt postare...The way you make me feel este una din preferatele mele...versuri, ritm...tot ce vrei...adevarul e ca in acest clip Michael arata absolut bestial...irezistibil...
    wow ce mi am descretit fruntea...

    RăspundețiȘtergere
  9. Mihai,sunt incantata sa vad Cartea ta despre Michael si faptul ca faci cunoscut ca tu esti autorul ei!Trebuia sa faci mai demult lucrul asta,dar mai bine mai tarziu decat niciodata.
    Irina,La multi ani,nu erai in lista mea cu sarbatoritii.

    RăspundețiȘtergere
  10. Mă bucur că am reuşit să vă smulg câte un zâmbet, în vremurile astea grele. Tocmai pentru asta mi-am propus să abordez o melodie în care Michael nu e nici trist, nici înverşunat. Trebuie să mai şi zâmbim, nu? Măcar din când în când :)

    Irina, la mulţi ani şi la cât mai multe zile însorite iţi doresc.

    Vă mulţumesc mult, tuturor, şi fie ca Moş Nicolae să vă aducă în dar ceea ce vă doriţi. La mulţi ani celor care mâine işi serbează onomastica.

    RăspundețiȘtergere
  11. Superba postare Mihai,iti multumesc pentru ca mi-am facut ziua mai frumoasa si mi-ai adus zambetul pe buze! "The way you make feel",o melodie foarte frumoasa,pe care incep sa dansez de fiecare data cand o ascult..ce ritm,ce miscari are Michael, fara sa fie deloc vulgar, cum ati spus si voi,imbinand dulceata, senzualitatea intr-un mod armonios,ceea ce ne cucereste inimile de fiecare data cand il privim,ii ascultam si ii simtim muzica.Asa cum a mentionat si Mihai,e una din dovezile ca el va fi mereu The Number One,ca fiecare videoclip de-al lui dealtfel.

    Irina,"La multi ani!" iti urez,sa-ti dea Dumnezeu sanatate,zile senine alaturi de cei dragi si sa ai parte de iubire!

    "La multi ani!" tuturor celor care poarta numele Sf. Nicolae.

    Va imbratisez pe toti!

    RăspundețiȘtergere
  12. mihai si voua tuturor, sa va dea dzeu sanatate si va iubesc pe toti cei care il iubesc pe michael jackson.

    RăspundețiȘtergere
  13. Cei drept Mosu' a fost foarte darnic,chiar nu ma asteptam sa am parte si de un bonus.
    Multumesc Mihai, pentru acest post...merge la fix
    La multi ani,Irina!

    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  14. Va multumesc mult pentru urari. Sa dea Dumnezeu numai bine la toata lumea.
    La multi ani celor ce poarta numele Sfantului Nicolae.
    Si ca sa ma si laud: plec la MUNTEEEEEEEE (evident, cu castile in urechi).
    Va pup.

    RăspundețiȘtergere
  15. Mihai....imi place de tine....ne servesti "una rece, una calda" :)
    THE WAY YOU MAKE ME FEEL poate una din cele mai incitante melodii ale lui MJ....eu cand o aud imi iau foc calcailele pur si simplu, ARD....tre sa ma ridic sa dansez....
    LA MULTI ANI Irina, sa-ti dea D-zeu numai bucurii si multa sanatate!
    La multi ani deasemenea tuturor celor ce poarta numele de Nicoleta, Nicolae!
    poooop!
    florentina

    RăspundețiȘtergere
  16. la multi ani tuturor.desi in italia unde locuiesc eu nu exista mos nicolae mi-am fact un cadou,o carte nou nouta cu michael.va iubesc si va doresc un sfarsit de an minunat.

    RăspundețiȘtergere
  17. Bun Gasit!...
    Imi cer mii de scuze ca ma indepartez putin de la subiectul atat de frumos prezentat...
    De fapt ideea s-a nascut lecturand materialul si comentariile atasate. Apoi, mi-am imaginat ca in fata mea se afla Mike... si pentru ca, in dorinta sa nemarginita de a afla cat mai multe, vroia sa stie mai multe lucruri si despre Mos Nicolae...
    Deci, in continuare vom patrunde in istorie:
    MOS NICOLAE DE-A LUNGUL VREMII!!!...
    Sfantul Nicolae este patronul spiritual in Olanda, Rusia, Grecia, Apulia (Italia), Sicilia, Lorraine (Franta) si in multe orase din Germania, Austria, Elvetia, Italia si Belgia. Sfantul Nicolae este cunoscut ca prietenul si protectorul judecatorilor, criminalilor, hotilor, comerciantilor, saracilor, marinarilor, bucatarilor, calatorilor, fetelor nemaritate, mireselor si, in special, al copiilor mici si al scolarilor.
    Sfantul Nicolae s-a nascut in Orientul Mijlociu la 350 de mile nord de Bethlehem. Istoria si legendele legate de Sfantul Nicolae se intrepatrund, dar se cunoaste cu certitudine ca a trait in secolul am IV-lea, a fost cardinal de Myra (acum aflata pe teritoriul Turciei) si a fost recunoscut si onorat ca sfant incepand cu secolul VI. Nu mai putin de 21 de "miracole" ii sint atribuite, Sfantul Nicolae devenind cunoscut pentru credinta, zelul si dragostea pentru semeni, si in special pentru copii. Nicolae provenea dintr-o familie instarita, iar la moartea ambilor parinti (era inca copil) a mostenit intreaga avere, pe care s-a hotarat sa o foloseasca in scopuri umanitare si sa-i ajute pe cat mai multi oameni nevoiasi.
    De-a lungul secolelor au aparut povesti si legende despre viata si binefacerile Sfantului Nicolae. Toate acestea au ajutat la intelegerea caracterului extraordinar al acestuia si de ce a fost atat de mult indragit si considerat protector al celor neajutorati si neputinciosi.
    Una dintre cele mai cunoscute legende este a celor trei surori, fetele unui nobil sarac, care datorita situatiei financiare precare nu se puteau marita. Se spune ca atunci cind fata cea mare a ajuns la vremea maritisului, cel ajuns deja cardinal, Nicolae, a lasat noaptea, la usa casei nobilului, un saculet cu aur.
    (VA URMA)

    RăspundețiȘtergere
  18. (CONTINUARE)
    Povestea s-a repetat intocmai si cind a venit vremea de maritis pentru cea de a doua fata. Cind i-a venit vremea si celei de a treia fete, nobilul a stat de paza sa afle cine-i cel care lei-a facut atita bine fetelor lui. In noaptea cu pricina, nobilul a stat de paza si l-a vazut pe cardinal cum a lasat saculetul cu aur. Se spune ca Sfantul Nicolae s-a urcat pe acoperis si a dat drumul saculetului prin hornul casei, intr-o soseta pusa la uscat si de aceea a aparut obiceiul agatarii sosetelor de semineu. Cind tatal fetelor a vazut una ca asta, Nicolae l-a rugat sa pastreze secretul, dar bineinteles ca acesta nu a putut fi tinut. De atunci, oricine primea un cadou neasteptat ii multumea lui Nicolae pentru el. Cei trei saculeti de aur facuti cadou fetelor de nobil au devenit simbolul Sfantului Nicolae sub forma a trei bile de aur.
    O alta legenda spune ca, dupa calatoria pe care a facut-o in Tara Sfanta, incercand sa mearga pe urmele lui Isus, Nicolae s-a intors in tara lui pe mare. O furtuna teribila s-a abatut pe mare si corabia statea gata sa se rupa. Nicolae a stat si s-a rugat la Dumnezeu, iar marinarii au ramas surprinsi de oprirea neasteptata a furtunii. De atunci, Sfantul Nicolae a devenit patronul marinarilor si al calatorilor.
    Se spune ca erau odata trei studenti teologi care calatoreau spre Atena, unde doreau sa studieze. Ei au inoptat la un han si au fost atacati de proprietarul acestuia, jefuiti, omorati si apoi ramasitele lor ascunse. Cardinalul Nicolae calatorea pe acelasi drum si a innoptat la acelasi han. Noaptea el a visat despre crima savarsita si l-a luat la rost pe proprietarulul hanului, aflind astfel locul unde cei trei tineri fusesera ingropati. Nicolae i-a dezgropat si s-a rugat mult la Dumnezeu, iar cei trei tineri au inviat. In Franta, istoria se refera la rapirea a trei copii de catre un macelar. Sfantul Nicolae s-a rugat mult si i-a ajutat pe parinti sa-si recupereze copiii intregi. De atunci Sfantul Nicolae a devenit patronul copiilor si al scolarilor.
    In secolul X, Tarul Vladimir al Rusiei a calatorit la Constantinopole (astazi Istanbul) si auzind de povestirile minunate despre Sfantul Nicolae a decis sa-l faca patronul spiritual al Rusiei. In secolul al XI-lea, ramasitele Sfantului Nicolae au fost furate (sau descoperite) de marinari italieni si depuse in Bari (Italia). Acolo sint si in ziua de azi, iar o manastire a fost construita pentru credinciosii aflati in pelegrinaj catre Tara Sfanta, veniti sa se inchine la moastele Sfantului Nicolae. Se spune ca moastele Sfantului Nicolae emana din cind in cind un miros dulceag.
    De-a lungul secolelor Sfantul Nicolae a devenit unul dintre cei mai populari sfinti, in aminirea si celebrarea lui fiind ridicate mii de biserici (citeva sute sint doar in Anglia), iar chipul lui a fost pictat mai mult decit al oricarui alt sfant (exceptie facind Sfanta Fecioara Maria).
    Aniversarea mortii Sfantului Nicolae, pe 6 Decembrie (345 A.D. sau 352 A.D.) este aproape de sarbatoarea Craciunului, de aceea, in multe tari, acestea s-au contopit. In Germania insa, Olanda, Elvetia, Romania, si alte citeva tari europene aceste doua sarbatori au continuat sa se sarbatoreasca separat. In mod traditional, copiii primeau in noaptea de 5 spre 6 Decembrie daruri sub forma de bomboane, prajituri, mere si nuci. In unele locuri copiii isi puneau ghetutele la usa in ajunul zilei de Sfantul Nicolae si a doua zi dimineata le gaseau pline de bomboane, prajituri, portocale si fructe uscate. In Olanda copiii isi primeau cadourile in saboti de lemn.
    (VA URMA)

    RăspundețiȘtergere
  19. (CONTINUARE)
    In manastirile scoala, tinerele eleve isi agatau sosete la usa cu bilete pentru Sfantul Nicolae in care isi laudau cumintenia (de aici obiceiul scrisorilor pentru Mos Craciun), iar dimineata le gaseau pline cu fructe glasate sau bomboane (maica stareta citea biletele si facea daruri ca din partea Sfantului Nicolae).
    Dupa reforma protestanta din secolul XVI multe tari din Europa au renuntat la sarbatorirea zilei de 6 Decembrie. Olandezii insa au pastrat aceasta traditie catolica si chiar si azi, multi copii il asteapta pe Sinter Klaas (Saint Nicholas - Sfantul Nicolae) in ziua de 6 decembrie. La inceputul secolului XVII, olandezii emigrati in Statele Unite ale Americii au fondat New Amsterdam, care din 1664 a devenit cunoscutul New York. In citeva decade, sarbatoarea comemorarii Sfantului Nicolae s-a intins pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. Iar Sinter Klaas a devenit repede Santa Claus (Mos Craciun) pentru majoritatea americanilor.In nordul Germaniei, dupa reforma protestanta, Sfantul Nicolae a fost inlocuit de Krist Kindl (Pruncul Sfant), de aceea, aici, Santa Klaus nu are origine bisericeasca, ci una pagana, dupa zeul germanic Thor, care conducea o caleasca trasa de doua capre pe nume Cracker (Spargatorul) si Cruncher (Rontaila).
    Catolici, ortodoxi si chiar protestanti continua sa-l sarbatoreasca pe Sfantul Nicolae si in ziua de astazi. Prin generozitatea sa fata de cei lipsiti de ajutor, si in special fata de copii, Sfantul Nicolae continua sa ramina un model de intelepciune, dragoste si milostenie.

    RăspundețiȘtergere
  20. (continuare)
    In Romania, Sfantul Nicolae, cunoscut ca Mos Nicolae, vine in fiecare an, in noaptea de 5 spre 6 Decembrie cu daruri atat pentru copii, cat si pentru adulti. In seara zilei de 5 Decembrie, ghetele si cizmele sint curatate, lustruite si puse la usa in casa fiecarui roman. Mos Nicolae are grija de fiecare membru al familiei si el pune cite un cadou mic (in general dulciuri sau fructe) in ghetele sau cizmele fiecaruia. In unele parti ale tarii, Mosul aduce si crengute argintii (crengute subtiri ce se dau cu un strat de bronz) odata cu darurile. Copiii neascultatori sint avertizati de parinti ca vor primii doar crengutele daca nu sint cuminti (de aici si asocierea dintre bat si Sfantul Nicolae, folosit la cumintirea obraznicilor). Obiceiul acesta, al venirii lui Mos Nicolae, este foarte vechi la romani si este unul dintre cele mai importante sarbatori ale anului, in special pentru copii.
    ...........................
    Multumesc pentru ingaduinta, si doresc si pe aceasta cale sa urez un sincer LA MULTI ANI!..., sanatate, fericire, intelepciune si ingaduinta tuturor celor care poarta acest frumos nume...
    .....................
    cu sincera prietenie m.c.

    RăspundețiȘtergere
  21. ia uitati peste ce-am mai dat pe youtube....cineva face o asemanare intre fata lui murray si fata lui MJ....cam trasa de par....DAR....m-a socat mesajul lui si stilul de a vorbi....VA ROG SA VA UITATI SI VOI
    http://www.youtube.com/watch?v=U4vt1n05QWw&feature=rec-r2-2r-4-HM
    florentina

    RăspundețiȘtergere
  22. Mihai, postarea ta mi-a adus aminte de o conversatie pe care am avut-o cu ceva timp in urma cu verisoara mea.
    Pe atunci incercam sa intelegem de ce ne place mai mult Michael decat Prince.
    Concluzia a fost urmatoarea... Michael avea "clasa", era... "smooth criminal".
    Mariana

    RăspundețiȘtergere
  23. Mihai multumim ..eu personal il percep ca pe un cadou de Mos Niculae!
    Irina "La multi ani! Iti doresc multa bucurie in viata si sa aduci bucurie in vietile celorlalti.De asemenea "La multi ani" si sarbatoritilor care poarta numele zilei de azi.
    Florenta, te astept cu drag..din nou.
    Numai bine.

    RăspundețiȘtergere
  24. votati copiii lui MJ
    http://www.bestmusic.ro/stiri-articole/Cei_mai_fascinanti_oameni_ai_anului_2009_copiii_lui_Michael_Lady_Gag-aid-76036-l-1

    RăspundețiȘtergere
  25. Irina draga,
    iti doresc sa ai parte de tot binele din lume sa primesti si sa raspandesti numai iubire sa fi sanatoasa si tot ce doresti sa se implineasca
    pt cei care ziua de astazi are o semnificatie speciala , dincolo de faptul ca acesta zi e speciala ea in sine, le doresc sa traiasca cu maxima intensitate fiecare clipa a acestei vieti si sa aiba parte de tot ce este mai bun in
    lume
    iar tie Michael, iti spun ca aceasta melodie a ta ma duce cu gandul la acei baieti adolescenti care sunt cei mai macho si fetele sunt lesinate dupa ei dar intre ei, ca intotdeauna se remarca unul care e si dragut si finut si placut si asa cu " clic" la fete si totdeauna cu optiunea de a alege el fetele, acei baieti cu acea aura care ii face sa fie placuti de toate fetele- ritm , miscari senzualitate care te fac sa ti se zbarleasca parul pe tine de dorinta de placere

    RăspundețiȘtergere
  26. RALUCA, FLORENTINA, PASSION, va multumesc mult pentru vorbele frumoase. Va pup!

    RăspundețiȘtergere
  27. Imi cer scuze pentru intarziere,dar tin sa urez si eu La multi ani tuturor celor care-si sarbatoresc ziua onomastica !
    Cu drag Liliana.

    RăspundețiȘtergere
  28. Wow... super tare Mihai! :-)
    Eu vreau sa complimentez costumatia lui Michael din clip si sa il laud pe Michael Lee Bush, omul care l-a imbracat atatia ani... De cate ori vad un baiat imbracat cu camasa albastra si tricoul alb pe sub, ma gandesc la tinuta asta... mie imi place si cordonul :-)
    DD

    RăspundețiȘtergere
  29. Ati recunoscut-o pe LaToya,prima din stanga grupului de fete?
    Pacat ca relatiile dintre ea si Michael s-au degradat,in urma acuzatiilor ei publice fata de fratele sau.In loc sa-i fie recunoscatoare ca Michael o tot propulsa in lumea muzicii,luand-o alaturi de el in filme,ea,ca o sora buna ce era i-a dat lovitura de gratie,afirmand ca e ingrozita de ororile pe care le comite fratele ei,cu copii la
    Neverland.
    Foarte ciudata si neasteptata a fost despartirea Tatianei de Michael,cu toate ca se spune ca a existat o apropiere intre cei doi;cert este ca acum Tatiana,regreta "greselile "pe care le-a facut,si-l plange pe Michael.Poate daca Michael ramanea cu ea,era si azi in viata,fericit.Eu o plac mult pe Tatiana.Stau si ma intreb despre ce greseli o fi vorba!?

    RăspundețiȘtergere
  30. LA MULTI ANI IRINA!!!!! Mii de scuze ca m-am trezit si eu...abia acum, insa credeti-ma ca n-am avut timp nici sa respir... E o intreaga nebunie la mine acum cu inscrierile pt bac, simulari etc :(
    Cat despre melodie...pff...la mine "functioneaza" perfect: n-am cum sa o ascult fara sa-mi smulga un zambet -tamp uneori :))- pe fata sau sa imi creeze o buna dispozitie :)
    Asa e Mihai...in acea perioada Michael era inocent, cu mii si mii de visuri...poate ca nu cunoscuse pe deplin rautatea oamenilor...greul avea sa vina cativa ani mai tarziu...
    Inca o data La Multi Ani sarbatoritei si felicitari Mihai!!!

    Va pupacesc pe toti!

    RăspundețiȘtergere
  31. Maria C,multumesc pentru interesanta istorie a sfantului Nicolae,pe care chiar ca nu o cunosteam.

    Mihai, am avut o foarte placuta surpriza,cand cautand poze cu copii lui Michael,si marind o anumita poza cu Prince Michael,am descoperit capitolul despre copii lui,"Black or White?",pe care din pacate nu l-ai introdus in cartea ta "Michael Jackson un simplu tribut".
    Va imbratisez pe toti,Liliana

    RăspundețiȘtergere
  32. Scorpya,te referi la noul clip This Is It ?,Daca da,atunci il poti vedea din cand in cand,la MTV, de la ora 21 la 22,la emisiunea zilnica si de notorietate de-acuma "M IS FOR MICHAEL"pe care o vezi in reluare a doua zi de la ora 1O dimineata.

    RăspundețiȘtergere
  33. Buna...In primul rand,IRINA La multi Ani!!! iti doresc in drumurile vietii tale sa intalnesti fericirea,sa simti bucuria de a trai,sa cunosti pacea si linistea sufleteasca cea adevarata,sa poti vedea lumina si in cel mai coplesitor intuneric,sa daruiesti iubire chiar si atunci cand crezi ca nu vei putea...si iti mai doresc ca intotdeauna sufletul sa-ti fie atins de iubirea si muzica lui Michael!

    Mihai,nici nu stiu cu ce sa incep....crede-ma chiar asa este, parca nu s-au inventat cuvinte pt a exprima ceea ce simt...dupa ce am citit noile tale postari ...eu nu am mai urmarit de ceva vreme blogul tau,(nu am avut internet o perioada)....Strain in Moscova...You are not alone...They don't care about us...mai are sens sa spun cat de minunat esti? cat de profund si de minutios esti? cum reusesti de fiecare data sa vezi chintesenta fiecarui cantec si mesaj subtil pe care Michael a vrut sa-l transmita,sa faci legaturi si conexiuni acolo unde noi nici nu ne-am imaginat ca pot fi,ca esti "vocea celor care nu au voce",ca ne arati lumina acolo unde noi nu credeam ca mai exista...nu stiu ce mai are sens...pt ca sunt ravasita,ideile si gandurile se napustesc asupra mea,sunt prea multe si nu vreau sa fiu incoerenta...dar ceea ce stiu sigur ca vreau sa-ti spun este ca citind totul acum,din aceste eseuri ale tale reiese ceva extrem de elocvent, ceva pluteste in aer si anume RESPECTUL PROFUND si DESAVARSIT pe care tu il porti lui Michael,muzicii lui,artei sale.Si peste asta se adauga capacitatea ta incredibila de intelege si simti sufletul lui,abilitatea de a descifra codurile pe care Michael le-a presarat in creatia sa. Pentru asta iti multumesc ca EXISTI si fac o reverenta pana la pamant in fata ta!...si orice s-ar intampla,orice...te rog nu te opri!!! De acolo de unde e,stiu ca Michael... iti spune whatever happens,don't let go of my hand...
    Stii,de multe ori m-am gandit cat de mult te asemeni cu Michael...de multe ori am simtit asta dar nu am spus-o niciodata...nu te cunosc,nu stiu cine esti,dar te-am perceput din scrierile tale, esti un om extraordinar!... Sa exprimi si sa intelegi pe cineva atat de profund,trebuie sa fii ca el,sa vibrezi,sa rezonezi cu el...se spune ca te regasesti in cel cu care te asemeni.
    Oricum,nimic nu este intamplator...

    RăspundețiȘtergere
  34. http://www.mjtunes.com/modules/mydownloads/singlefile.php?cid=1&lid=193

    Fetelor,va propun un exercitiu de imaginatie:inchipuiti-va ca sunteti langa Michael,ca va lasati capul pe pieptul lui,si-i auziti bataile inimii si respiratia;dar chiar o veti putea face ascultand inceputul cantecului Smooth Criminal,unde se aud bataile de inima ,respiratia si expiratia lui Michael,inregistrate de doctorul Eric Chevlan si procesate digital in melodie.Mie mi se pare fantastic Michael,cu tot ce a facut,este de neegalat,ne surprinde tot mai mult.Oare ce lucruri minunate vom mai descoperi?
    Inima lui mare si iubitoare este cu noi pentru totdeauna...

    RăspundețiȘtergere
  35. http://www.mjtunes.com/modules/mydownloads/singlefile.php?cid=1&lid=193

    Fetelor,va propun un exercitiu de imaginatie:inchipuiti-va ca sunteti langa Michael,ca va lasati capul pe pieptul lui,si-i auziti bataile inimii si respiratia;dar chiar o veti putea face ascultand inceputul cantecului Smooth Criminal,unde se aud bataile de inima ,respiratia si expiratia lui Michael,inregistrate de doctorul Eric Chevlan si procesate digital in melodie.Mie mi se pare fantastic Michael,cu tot ce a facut,este de neegalat,ne surprinde tot mai mult.Oare ce lucruri minunate vom mai descoperi?
    Inima lui mare si iubitoare este cu noi pentru totdeauna...

    RăspundețiȘtergere
  36. Am apasat pe ceva gresit si nu stiu daca m-am si semnat ,sunt Liliana si va doresc "odihna placuta"pe pieptul lui Michael,langa inima lui.

    RăspundețiȘtergere
  37. 07-08.12.2009
    -23.35 - 24.27

    ESTI VIS...

    1. Eşti vis, şi vânt şi urmă a gandului pierdut,
    Eşti pururea speranţa de magică-nălţare,
    Eşti drumul ce nu poate nicicând fi străbătut...
    Esti dragostea ce-ai strâns-o într-o gingaşă floare...

    2. Eşti rîul care curge în ropot de tulpini
    Ce spală doar păcatul făcut de mii de ani...
    Eşti fulg de nea ce cade pe vîrfuri de arini
    Şi-mbraci în haină albă pădurea de castani.

    3. Eşti brad pe vîrf de munte ca el eşti izolat.
    Şi-nalţi semeaţa-ţi frunte spre cerul înstelat,
    Eşti suflet de copil în trupul de bărbat
    Eşti mugur de speranţă pe creastă de bazalt...

    4. Eşti zeul fericirii, eşti om fără păcat
    Şi-n zîmbet ai o armă ce ne ucizi de drag...
    Eşti arderea divină, dar demnă de urmat
    Eşti raza de lumină ce-apare-n zori pe prag...

    5. Eşti cîte-un pic din toate, şi eşti nemuritor
    Aşa cum tu dorit-ai, un sanctuar sau Dom
    Şi de-ai sa vii şi-acuma şi-n veacul următor
    Veni-vei în amestec de Inger şi de OM?...
    .........................
    Cu aceeaşi nemarginita prietenie, maria c.

    RăspundețiȘtergere
  38. SCUZE CA REVIN; AM A FACE UN ANUNT VALABIL PENTRU PERSOANELE DIN BUCURESTI.
    Campania “Heal The World In Loving Memory Of Michael Jackson” a inceput.
    PE 22 SI 25 DECEMBRIE, VOR FI DOUA ACTIUNI LA DOUA ORFELINATE DIFERITE.
    - IN 22 DEC. VA FI ACTIUNEA DE LA ORFELINATUL SF. ANDREI - CASA BUBURUZA + INVITATIE LA SERBAREA COPIILOR CU DIZABILITATI - IN CINSTEA SFINTELOR SARBATORI DE IARNA - ORA 10.00.
    - IN DATA DE 25 DEC. - SE VA MERGE LA UN ALT CENTRU. VOI REVENI CU INFORMATII SUPLIMENTARE, PE MASURA CE VOR FI OBTINUTE.
    ............................
    MULTUMESC PENTRU INTELEGERE. CU ACEEASI PRIETENIE, maria c.
    .............................

    RăspundețiȘtergere
  39. Mihai,esti number one pentru tot ceea ce faci aici.Probabil Michael este oaspetele tau si comentati impreuna melodiile.Dumnezeu sa va binecuvanteze pe amandoi...Val.

    RăspundețiȘtergere
  40. Draga Maria c. scri superb...imi cer scuze ca iti aduc aprecierile in scris atat de tarziu...oricum fiecre poezie scrisa de tine am remarcat o si fiecare e plina de emotie si dragoste...se vede iubirea ta pt MJ...felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  41. Scorpya, Moşu’ se bucură că ţi-a plăcut bonusul lui :)

    Florentina, chiar m-am gândit că nu strică să alternăm puţin stările induse de muzica lui Michael Jackson :)

    Liliana, am ales să renunţ la capitolul „Black or White”, din cauză că, fără fotografii şi filme, ar fi fost foarte greu de demonstrat asemănarea dintre Michael şi copiii săi.

    Mariana, ai dreptate: Michael avea clasă. Nici că puteai să-l descrii mai concis.

    Passion, mă bucur să mai primesc un semn de la tine :)

    Mihaela, m-ai lăsat „speechless” sau, ca să o citez pe Scorpya, „paf” :) E cel mai neaşteptat compliment pe care l-am primit ieri. Mi-ar plăcea să cred că nimic nu e întâmplător.

    Val, frumoasă ideea cu Michael oaspetele meu. M-a făcut să mă intreb: chiar, cum ar fi fost să stau de vorbă cu el, la un pahar de vin :)

    Vă mulţumesc mult.

    RăspundețiȘtergere
  42. ZUZA, CRASELA,MIHAELA 05 va mltumec din suflet pentru urari.
    Mihai, mi-am dat seama ca am devenit dependenta de blogul tau. Sunt inca in vacanta, si singura mea preocupare a fost sa gasesc repede net wireless pentru a putea vedea ce mai e pe aici.
    Va pup pe toti.

    RăspundețiȘtergere
  43. Buna seara!sunt de acord cu toate fetele care au postat pana acum nu as avea ce sa mai adaug!Dle Mihai ma scuzati daca va fac o propunere prea indrazneatza dar nu ati vrea sa scoateti partea a 2-a a cartii??ca o cuntinuare cu toate posturile dvs ce au urmat dupa cartea "Michael Jackson-un simplu tribut"??mie mi-ar face o reala placere.si cum spune si Irina e singurul blog pe care trebuie neaparat s il verific de fiekre data cannd am ocazia.

    RăspundețiȘtergere
  44. Sambata la ora 11 pe B1 -comentarii despre "This is it" !!
    Narrowmind

    RăspundețiȘtergere
  45. am o intrebare: cum a-ti traduce voi spusele lui Jarmaine: "...Michael is in safe keepings now..." din emisiunea lui Larry King? si mai era un pasaj in care se referea la el tot la prezent!

    RăspundețiȘtergere
  46. Daca vreti sa va amuzati putin,priviti albumul acesta de poze cu Michael:

    http://s913.photobucket.com/albums/ac333/DirtyDia02/

    Salutari tuturor! si pentru Mihai e genial blogul tau si astept si celelate descrieri ale cantecelor lui Michael!

    RăspundețiȘtergere
  47. CATALLINA din cate stiu eu safe-keeping se refera la: siguranta, protectie, securitate....adica tinut la loc sigur!?....cu intelesul ca e pazit bine!?....sub o paza de maxima securitate?!....
    so....ce sa intelegem de aici: Michael is in safe keepings now?!....ca e safe pe undeva si pazit bine?!....ca daca s-ar fi referit ca e safe....ca nu mai sufera si ca ii este mai bine acum....undeva in Ceruri....nu ar fi folosit expresia asta....safe-keeping....
    si eu am observat ca unii fac declaratii destul de dubioase si intortocheate sau scot pe gura niste cuvinte cu dublu inteles....si in ultimul timp am inceput sa-mi pun intrebari de genul....chiar sa fii murit?! nu mai stiu ce sa cred....as vrea sa cred ca nu....si ca e ok pe undeva....
    florentina

    RăspundețiȘtergere
  48. Pentru ca se apropie Craciunul si e vremea colindelor,va trimit tuturor colindul meu de Craciun,facut cu drag pentru toti.
    Iar tie Mihai iti dedic special acest colind,pentru ca ai creat acest altar virtual pentru Michael si iti urez asa cum spun versurile din acest colind:"...FIE-TI FLORILE DALBE/FIE-TI LINUL MAI LIN/CHIAR DACA VIATA SE INTINDE/FIE-TI VESNIC CRACIUN!"

    http://www.youtube.com/watch?v=wk0YPMyZPnc

    Iar pentru Michael,avand in vedere ca de Craciun se implinesc exact 6 luni de cand scena a ramas pustie fara el,cu drag ii dedic un alt tribut special de Craciun.Si acolo unde e acum, mi-ar placea sa stiu ca vede asta si zambeste, stiind ca bradul meu de Craciun se va aprinde si pentru el si copii lui!Pentru ca intre Craciun si Boboteaza, traditia noastra crestina spune ca cerurile se deschid si oameni,ingeri si cei trecuti dincolo,danseaza si petrec impreuna...

    http://www.youtube.com/watch?v=h1CDA8_34Cs
    SAU
    TRIBUTE FOR MICHAEL - CHRISTMAS WITHOUT YOU, MICHAEL

    Alina

    RăspundețiȘtergere
  49. multumesc florentina pt comentariu...exact asa ma gandeam si eu...(stiam ce inseamna, doar ca aveam nevoie de inca o opinie ca sa nu dau in ridicol)...deci pana la urma gandirea mea nu e ridicola...asa cum poate a nici unei persoane care inca mai are speranta ca MJ nu e mort...va pup!

    RăspundețiȘtergere
  50. exista destul de multe indicii care duc la aceasta concluzie si sincer m-ar incanta sa il stiu in siguranta si in viata.dar oricum daca asa ar fi va ramane ascuns pentru totdeauna.nu cred ca ar fi capabil sa apara ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.cu totii ne-am bucura dar totusi...Comportamentul familiei, chiar si al copiilor, da de banuit,filmul prea bine realizat cu o multime de mesaje mai mult sau mai putin ascunse,modul in care a murit,ancheta etc te pun pe ganduri.Si totusi fie ca traieste,fie ca nu ptr noi tot plecat ramane.Oriunde ar fi ,in cer sau intr-un loc pazit sper ca a gasit fericirea si linistea pe care o merita.

    RăspundețiȘtergere
  51. Despre imitatori…………
    Marturisesc ca am fost atrasa de dans de cand ma stiu. Am o admiratie deosebita pentru dansatori. Ii admir pe fanii care ii aduc lui Michael un omagiu prin dans. Unii sunt chiar foarte buni in ceea ce fac, se vede ca o fac cu daruire, cu multa dragoste. Este un mod extraordinar de a-ti exprima dragostea. Dar, intotdeauna exista un dar, exista o limita care nu trebuie depasita……… Ce se poate spune despre cei care uita de unde au plecat? Ei sunt cei care incep sa creada ca pot “rivaliza” cu originalul, cei care-si construiesc o “cariera” pe munca de zeci de ani a idolului lor, sunt cei care se asteapta sa fie tratati la fel ca si idolul lor si pretind asta cu nerusinare, sunt cei care incep sa faca turnee, cei care incep sa castige bani din spectacole, cei care incep sa aiba fanii lor (lol), sunt cei care se cred zei atunci cand vad cativa pusti isterizandu-se langa scena. Te intrebi cat mai este iubire pentru idolul lor si cat este ambitie si sete de succes. Uita ca sunt niste imitatori, se folosesc de imaginea lui Michael, pana la urma sunt niste profitori. De curand ne-a vizitat un imitator, am auzit niste lucruri incredibile, tipice pentru omul caruia i s-a urcat “succesul” la cap. Am fost furioasa si trista. Nu mi-a venit sa cred ca un om care pretinde ca-l iubeste pe Michael poate avea o asemenea atitudine. Trist ca exista oameni care-l sustin in nebunia lui si-l fac sa creada ca se poate compara cu Michael. Repet, nu am ceva impotriva celor care imita miscarile de dans ale lui Michael, atat timp cand exista respect.
    Imi cer scuze daca prin comentariul meu am ofensat pe cineva.

    AdRiAnA

    RăspundețiȘtergere
  52. Tatiana Ivone este actualul nume al domnisoarei din videoclip care, dupa ce l-a sarutat pe MJ in timpul unui spectacol, a fost respinsa de acesta si de atunci ea nu si l-a putut scoate din minte si inima. O am ca prietena pe facebook si am ajuns la concluzia ca nu a trecut inca peste despartirea de el..desi nu au fost impreuna in adevaratul sens al cuvantului, ea l-a declarat iubirea vietii ei. MJ a marcat viata acestei femei incat ea nu a mai gasit fericirea cu niciun alt barbat...trist dar adevarat

    RăspundețiȘtergere
  53. DIANA30, CATALLINA va marturisesc ca si eu sunt de parere ca multe dau de banuit in ceea ce-l priveste pe MJ si tot ce s-a intamplat vis a vis de moartea lui....incepand de la acea poza cu el din ambulanta pana la this is it movie....si trebuie sa recunosc ca la inceput nu vroiam sa-mi fac iluzii, sa ma mint ca nu e mort ca sa nu mai sufar....dar acum de ceva timp am inceput sa sper sa cred ca poate de fapt n-a murit....in suflet mi-a incoltit speranta asta....ca prea multe nu se leaga....iar daca va fi sa fie asa cred ca nu se va mai arata vreodata....poate ca vrea sa-si traiasca restul zilelor linistit departe de ochii lumii....de toata nebunia asta....alaturi de copiii lui....pt ca ei sunt tot ce si-a dorit pe lumea asta, tot ce-a avut mai scump, ei sunt implinirea lui, unica lui bucurie....si cum sa-l pot condamna pt asa ceva?!....chiar daca disparitia lui mi-a ranit sufletul si m-a rascolit cum n-a facut-o nimeni vreodata....n-as putea sa-l condamn....il iubesc prea mult....e o parte din mine, din ceea ce sunt eu....si indiferent de ce se intampla dragostea mea pt el ramane aceeasi....si nu vreau sa-mi bat capul cu scenarii ale inscenarii....il iubesc si atat
    va pup
    florentina

    RăspundețiȘtergere

AVERTISMENT!

Orice comentariu care contine limbaj jignitor la adresa autorilor blogului, a cititorilor sau a comentatorilor sai, va fi expediat in Zona Fantoma, sa-l caute pe Generalul Zod :)