vineri, 11 decembrie 2009

TRIBUT III

...

ALINA

"Christmas will never be the same without Michael,especially for his children! But his spirit will be here to protect them!"






MARIA C

ESTI VIS...

1. Eşti vis, şi vânt şi urmă a gandului pierdut,
Eşti pururea speranţa de magică-nălţare,
Eşti drumul ce nu poate nicicând fi străbătut...
Esti dragostea ce-ai strâns-o într-o gingaşă floare...

2. Eşti rîul care curge în ropot de tulpini
Ce spală doar păcatul făcut de mii de ani...
Eşti fulg de nea ce cade pe vîrfuri de arini
Şi-mbraci în haină albă pădurea de castani.

3. Eşti brad pe vîrf de munte ca el eşti izolat.
Şi-nalţi semeaţa-ţi frunte spre cerul înstelat,
Eşti suflet de copil în trupul de bărbat
Eşti mugur de speranţă pe creastă de bazalt...

4. Eşti zeul fericirii, eşti om fără păcat
Şi-n zîmbet ai o armă ce ne ucizi de drag...
Eşti arderea divină, dar demnă de urmat
Eşti raza de lumină ce-apare-n zori pe prag...

5. Eşti cîte-un pic din toate, şi eşti nemuritor
Aşa cum tu dorit-ai, un sanctuar sau Dom
Şi de-ai sa vii şi-acuma şi-n veacul următor
Veni-vei în amestec de Inger şi de OM?...



ROXANA

Two beautiful sad songs dedicated to the king of pop: Michael Jackson







...

36 de comentarii:

  1. In fiecare an, inainte de venirea Craciunului…ma copleseste tristetea…tot felul de ganduri ma invadeaza…la ce-am facut, la ce n-am facut…la cei care-mi sunt alaturi, la cei care nu mai sunt…la tot ce stiu despre lumea asta…la ce ar trebui sa fac….Anul asta nu face exceptie, din contra, tristetea e mai covarsitoare ca niciodata….disparitia lui Michael planeaza peste tot ce ma inconjoara, peste toate sentimentele mele, accentuand la maxim aceasta stare….Privesc in jur si incerc sa vad “jumatatea plina a paharului” …si ce vad? ..nesiguranta, saracie…minciuna…teama…un popor din “Kkoland” care trebuie sa aleaga intre doua rele si nu stie care e cel mai bun rau….si…mai vad…Craciun fara Michael!....trist, foarte trist…si dureros...

    Acum cateva zile, la Casa Alba, Obama a aprins beculetele din pomul de Craciun…alaturi de el, sotia si cei doi copii...fiicele lor. In momentul in care am auzit stirea am si “vazut” alti trei copii, intr-un alt loc pe planeta asta, care, cu siguranta, si-ar fi dorit din tot sufletul ca tatal lor sa le aprinda beculetele pomului de Craciun si sa le fie alaturi... cu dragostea lui, caldura lui, zambetul lui ...sinceritatea lui....si, ceva din sufletul meu imi spune ca daca acest tata ar fi avut posibilitatea sa aprinda beculetele in tara lui Peter-Pan, Neverland, alaturi de copiii lui s-ar fi aflat alte zeci, cati ar fi avut loc, pentru a le aduce un zambet pe chip si o oaza de fericire in suflet, bucurandu-se de maretia Craciunului... Si mai simt… ca pentru toti ceilalti copii ai planetei Pamant, care n-aveau cum sa fie acolo, ar fi avut un gand de iubire imensa si o imbratisare cu bratele larg deschise...sa-i poata cuprinde pe toti... Asta e una din multele diferente dintre Michael si... toti ceilalti...

    Si-n toata “invalmaseala” asta de ganduri, sentimente, durere, cautare....il simt pe Michael(tot Michael!!) cum imi intinde si mie o mana de ajutor ( cum de omul asta a putut si poate in continuare sa ajute o intreaga omenire, iar langa el n-a fost nimeni cand a avut nevoie?) ..vorbesc serios...e singurul(cel putin acum) caruia, chiar daca nu mai e printre noi, ii simt prezenta mai mult ca oricand, oriunde m-as afla ....melodiile lui imi incalzesc sufletul, versurile lui, cartile lui imi deschid mintea , videoclipurile lui imi incanta privirea, toata atitudinea lui...a schimbat-o pe a mea.... Si tot datorita lui Michael v-am intalnit pe voi....oameni cu suflet frumos ….

    RăspundețiȘtergere
  2. Alina, tributul tau a fost unul dintre cele mai emotionante pe care le-am vazut. Mai mult decat atat nu pot sa spun...

    Maria C...poezia ta e incredibil de frumoasa. Felicitari.

    Michael ne-a schimbat pe toti in niste fiiinte speciale, pline de iubire, asa cum a fost si el.

    Va imbratisez cu drag pe toti si sper ca sarbatoarea de Craciun sa ne aduca pe toti impreuna, spiritual.

    RăspundețiȘtergere
  3. wow...Mihai,am vazut postarea ta in limba engleza,The Dance Shoes...super..e abia inceputul!!!Felicitari!!!

    Maria,poezia este SU-BLI-MA! Intotdeauna am avut o admiratie imensa pt cei care pot scrie versuri...trebuie sa ai har...Cat de mult trebuie sa-l iubesti pe Michael!!!...din aceasta iubire si admiratie sa se nasca versuri atat de frumoase si profunde!

    Ariana,MA REGASESC IN TOT CEEA CE AI SCRIS,...la fel simt si eu. Tu ai suflet frumos,tocmai de aceea ai intalnit aici oameni cu suflete la fel...

    Alina,este emotionant tributul tau...se simte ca este facut din inima,cu multa dragoste...Un Craciun fara Michael...primul Craciun fara Michael...fara dragostea lui care insufletea aceasta lume...fara ca el sa mai poata vedea bucuria din ochii luminosi ai copiilor,atunci cand primesc daruri...Asta era cea mai mare fericire a lui...a spus-o de nenumarate ori..Oare prin cate spitale din lumea asta au calcat pasii lui,cu bratele pline de jucarii sa le daruiasca copiilor chinuiti de boli si dureri...doar pt a vedea LUMINA si BUCURIA de pe chipul lor...Pentru el asta era fericirea suprema...sa poata sa aline durerea si sa aduca bucurie in sufletele celorlalti....Este prea trist,mult prea nedrept...Alina ai deschis un capitol care pt mine este prea dureros..as avea multe de spus despre asta,dar ma opresc aici...nu mai pot...caci ma doare prea tare sufletul,si nu vreau sa va intristez si pe voi...
    Poate altadata ma voi simti in stare sa pot vorbi despre primul Craciun fara Michael...

    RăspundețiȘtergere
  4. Ariana...am ramas fara cuvinte.
    Frumoase tributurile voastre.Alina, ce mai...emotionant.

    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  5. Va precizez de la inceput ca nu este un tribut facut de mine dar este atat de emotionant incat doresc sa il vedeti si voi:

    http://www.youtube.com/watch?v=zYbSie2WIjA

    RăspundețiȘtergere
  6. Superbe...clipul este coplesitor, emotionant iar poezia...poezia e pur si simplu minunata! Felicitari din suflet amandurora!
    Ariana cuvintele tale mi-au adus lacrimi pe obraz...aceleasi lucruri le simt si eu...
    Sincer...refuz sa ma gandesc ce voi face pe 25 decembrie, nici nu vreau sa ma gandesc ce vor face copii lui Michael pe 25 decembrie, Liz...si lista poate continua. Ce vor face acesti oameni obisnuiti ca Sarbatoarea iubirii si a daruirii sa o petreaca alaturi de Michael? Cum va fi Craciunul anul acesta fara sa-l auzim pe Mike urandu-ne "Marry Christmas"? Va fi cu siguranta mai sarac...poate pentru mine sec, fad... pentru ca indiferent de ceea ce cred unii sau altii...oriunde este el acum cert este ca nu-l vom mai vedea, nu-i vom mai vedea copii bucurandu-se alaturi de el.
    Asa cum spunea si Ariana, il simt pe Michael...il simt in orice...in zambetul inocent al unui copil, in gingasia unei flori, intr-un rasarit...il simt prin muzica...il simt, il respir...il simt prin porii pielii... dar cu toate astea parca nu-l ajung, parca e departe...m-am obisnuit sa-l vad...mereu, fie la un eveniment muzical, de caritate sau urmarit de paparazzi. Acum...nu-l mai vedem...doar il simtitm...in inima noastra...pentru totdeauna!

    Va iubesc si va multumesc ca existati!

    RăspundețiȘtergere
  7. Alina, tributul tau este superb. Maria C, de mult nu mai este un mister admiratia mea pentru tine.

    Un Craciun fara Michael... dureros... si gol. Tot ce stiu e ca de acest Craciun vom asculta melodiile pe care le canta Michael cand era mic, cu ocazia acestei sarbatori.

    RăspundețiȘtergere
  8. Vreau sa fac un anunt:
    Pe 23 dec la ora 17.00, la Casa de Cultura din Constanta va avea loc un spectacol tribut MJ. Se va canta Live, se va dansa, si sunt sigura ca totul va fi minunat, iar cei care vor veni vor fi incantati.
    Biletul costa 10 lei, iar banii stransi vor fi donati unui baietel bolnav de leucemie in faza avansata, in varsta de 5 ani, pe nume Robert Andrei.
    Incercam sa il aducem pe MJ langa noi de Craciun. Si..MJ asta era: dans, muzica, iubire, totul pentru o cauza nobila. Vrem sa-i facem lui Andrei un Craciun de basm.
    Cei interesati ma pot contacta pe mess: irina_2004_yullo , deoarece,spectacolul fiind in scop caritabil, nu ne-am permis sa angajam o firma care sa se ocupe cu vanzarea biletelor.
    Va asteptam cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  9. Atat clipul Alinei cat si poezia Mariei sunt speciale,se vede ca izvorasc din suflet,din iubire si respect pentru Michael... Ariana,postul tau e foarte emotionant.. iubirea lui Mike pentru copilasi e nemarginita,si-ar fi dorit ca niciunul dintre ei sa nu sufere si sa simta caldura unui suflet ce ii este mereu aproape .. e foarte dureros cand te gandesti ca anul acesta e primul Craciun fara Michael,ca cei trei copilasi ai lui nu-l mai au alaturi ... atata bucurie si lumina transmite de fiecare data cand ura "Un Craciun fericit tuturor"..

    Va multumesc si va imbratisez pe toti!

    RăspundețiȘtergere
  10. Florenta,unde esti?...iti simt lipsa...Esti bine?

    RăspundețiȘtergere
  11. Iti multumesc Mihai si va multumesc tuturor pentru apreciere!
    Desi nu mai sunt demult la varsta cand poti da usor frau liber sentimentelor,nu pot sa nu recunosc ca sufletul omului Michael mi-e atat de drag si-l simt atat de aproape.Nu ma atasez deloc cu usurinta,niciodata n-am facut-o,dar atunci cand s-a intamplat (destul de rar)nu rationala din mine a ales ci sufletul meu.
    Si DA acest Craciun va avea o tristete si o durere,de neinteles uneori (pentru acea parte rationala din mine),cu atat mai mult pentru ceilalti (daca ar afla).Pentru ca oricat ar suna de ciudat, Michael a lasat un gol dureros in sufletul meu.Pentru ca sufletul lui a fost intotdeauna singur,trist si neinteles!Eu asa simt ca a fost in ultimii ani,incepand cu primul proces si mai accentuat dupa al doilea.Pentru ca GENIUL Michael a primit recunoastere si premii,REGELE Michael detine pentru eternitate coroana muzicii,THE GREAT ENTERTAINER Michael va ramane mereu number one!Dar OMUL Michael ce a primit???Si ma doare,ma intristeaza,ma revolta adevarul crud ca pentru OMUL Michael nu exista nici o recunoastere.Si nu inteleg de ce...Cred ca cel mai bine a descris asta Andrew Sullivan>
    ,,...Îmi este greu să îmi imaginez un destin mai trist decât al lui'' scria, pe blogul său, unul dintre cei mai respectaţi comentatori politici din Europa şi Statele Unite, scriitor şi pionier al jurnalismului online: Andrew Sullivan.'' Michael Jackson a fost, spune Sullivan, o combinaţie dramatică a extremelor: a reprezentat tot ceea ce societatea modernă venerează în vreme ce el era disperat, singur, chinuit şi înspăimântat.A fost arestat, anchetat şi, în final, declarat nevinovat. A fost rodul unei societăţi care adoră succesul şi talentul şi banii şi a fost ţinta desăvârşită e presei care, spunea cineva, adoră să te pună pe piedestal pentru ca mai apoi te dărâme.,,
    Dincolo de toate titlurile castigate in 45 de ani din cei 50,a fost un OM caruia i-a pasat de ceilalti,mai mult decat de propria persoana.Si de Craciun oricat de mare si frumos va fi bradul copiilor lui,oricate cadouri vor primi,nimic nu va putea umple golul din sufletul lor.Si cati alti copii pe care Michael ii vizita cu siguranta (fara ca presa sa scrie despre asta) vor ramane fara cadouri si o imbratisare calda din partea lui...Si cati altii poate nu vor avea sansa sa mai traiasca pentru ca ajutorul financiar dat de Michael s-a oprit in acel 25 iunie si administratorii averii au declarat ca mai devreme de 2 ani nu se vor putea relua,pana nu se vor achita toate datoriile (care apar ca ciupercile dupa ploaie)...
    Ma opresc deocamdata aici.Pentru ca e prea trist si dureros.

    Alina

    RăspundețiȘtergere
  12. Felicitari tuturor celor care dau glas , fie prin imagine, fie prin cuvinte, sentimentelor si gandurilor care ne incearca pe toti cei fascinati de Michael si de tot ceea ce inseamna el...
    Totusi, sa nu dam frau liber tristetii si sa ne reamintim mereu cat de mult ne-a imbogatit si transformat viata si spiritul...
    nadia

    RăspundețiȘtergere
  13. cat e de frumoasa poezia si cat de bine il oglindeste pe michael:x mi-ati facut ziua mai frumoasa...
    domnule mihai,in legatura cu cartea,imi pare foarte rau ca nu a ajuns in librarii.stiu ca ar fi dublat pretul,dar ar fi aflat un numar mult mai mare de oameni adevarul,si mult mai multi oameni l-ar fi pretuit pe michael intr-un alt mod,mai profund...
    sper sa aveti cat mai multi cititori,sunteti un om deosebit de inteligent;)

    RăspundețiȘtergere
  14. Felicitari celor care au inspiratia de a face ceva frumos in memoria lui Michael,si generozitatea de a impartasi cu noi toti.Intr-adevar multa lume ii va simti lipsa de Craciun mai mult ca niciodata,pentru ca este sarbatoarea iubirii si a generozitatii,iar el nu isi va mai putea exprima iubirea fata de toti si generozitatea fata de cei in nevoie cum facea mereu de Craciun.Multi copii vor ramane nemangaiati si mai saraci anul acesta,multi fani nu vor mai simti magia sarbatorilor din cauza durerii din sufletele lor,multi vor varsa lacrimi de durere in loc de lacrimi de fericire.Cu toate acestea,Michael ne-a daruit o multime de daruri de-a lungul timpului:muzica sa,dansul sau,poeziile sale,sufletul sau deosebit si mai ales imensa lui dragoste pentru oameni si toata viata care ne inconjoara.Gandindu-ne la mesajele lui si la tot ce a facut ptr oameni,este randul nostru sa-i raspundem gasind puterea de a trece peste propria durere si deznadejde si sa aducem un zambet pe chipul celor din jurul nostru,asa cum putem fiecare.Si nu numai de Craciun,ci de cate ori avem ocazia sa fim mai buni si mai iubitori.Trebuie sa inlocuim tristetea cu speranta,durerea cu iubirea.Bucurati-va cand simtiti durere in suflet,cand va curg lacrimile pe obraz zambiti,inseamna ca inca mai aveti o inima calda si sensibila,inca mai puteti oferi iubire.It"s all about LOVE.
    Va pup pe toti.
    Cu drag,
    Cris.

    RăspundețiȘtergere
  15. FELICITARI fetelor pt tributuri!Maria esti deosebita, Dumnezeu sa-ti dea multa sanatate si putere si inspiratie sa scrii in continuare!
    va pup si va imbratisez
    florentina

    RăspundețiȘtergere
  16. Multumesc tuturor pentru cuvintele frumoase, iar voua, Alina si Maria, inca o data, pentru tributurile voastre ce se simt pline de iubire si recunostinta pentru cel ce-a fost, este si va ramane "the light of the world".

    RăspundețiȘtergere
  17. http://www.youtube.com/watch?v=lgNqgiEls5E
    Umilul meu tribut pentru Michael :)

    RăspundețiȘtergere
  18. Bravo fetelor. Sunteti speciale!

    RăspundețiȘtergere
  19. partea I

    Ati citit cartea "Michael Jackson's tapes?". Este vorba despre 30 de ore de interviu pe care Michael le-a inregistrat cu prietenul sau Shamuely Boteach. Asta se intampla acum 8 ani. Intr-un final, conversatiile au fost publicate sub forma unei carti.

    Ella

    RăspundețiȘtergere
  20. partea a II-a

    Am descopert un site in care o tanara, Cassandra Gretchen-Sims pretinde ca este prietena cu Michael si ne asigura ca traieste si ca e bine. Numele fetei si poza ei sunt mai mult ca sigur false pentru a-si pastra securitatea. Din cate am inteles a fost chiar amenintata cu moartea . Pe site-ul asta puteti sa-i puneti intrebari legate de Michael si ea va va raspunde cu siguranta.

    Cassandra Gretchen-Sims ne asigura ca Michael va reveni in iunie 2010. De asemenea, spune ca in This is it sunt 33 de indicii care ne arata ca Michael traieste.

    Iata si cuvintele lui Michael: “Remember the number 33. There are 33 clues and anybody who finds them all will understand everything – why I am in hiding, when I will come back, and how my fans can help me change the world from a place of pain and anger and hatred to a place of love and caring and beauty.’”


    Nu va spun sa credeti, doar intrati pe site http://derekclontz.com/ pentru a citi intrebarile fanilor si raspunsurile si sa-mi spuneti parerea voastra.

    Si presupunand ca acest site e o bataie de joc, singurele dovezi pe care le avem raman indiciile de la funeralii, din film etc. Ele sunt singurele care ne arata adevarul.

    Keep dreaming and keep the faith!
    Soon and very soon we are going to see the KING!
    Ella

    RăspundețiȘtergere
  21. Nu am reusit la inceput sa postez un mic fragment din cartea "Michael Jackson's tapes", asa ca sper ca de data aceasta sa mearga.

    Shamuely Boteach il intreba pe Michael: "So that is an argument for you to say one day this is it and quit?"
    Michael: "Yeah, I would like some kind of way to disappear where people don't see me anymore at some point, and just do my things for children but not be visual."
    [...]
    SB:Choose death the way Marlyn Monroe chose death?
    M: Some kind of way. I would find a way to go away off the planet cause I wouldn't care about living anymore. I'm living for these babies and children...

    Tot Michael spune mai tarziu: "To disappear is very important. We are people of change"

    Concluzia? Va las pe voi...
    Ella

    RăspundețiȘtergere
  22. Primul Craciun fara Michael.E un gand care ma framanta de ceva vreme si cu cat se apropie sarbatorile cu atat devin mai trista,iar tristetea mi se citeste pe fata.Ieri un prieten m-a intrebat de ce sunt suparata si cand a auzit motivul mi-a dat un raspuns care m-a uluit-,,si eu am plans o zi cand echipa nationala de fotbal a pierdut dar sa plangi si sa suferi 6 luni dupa Michael Jackson mi se pare o prostie,,.Cum poti compara pierderea unui meci cu cea a unui om,fie el michael sau un cersetor de pe strada.Am obosit sa mai explic de ce il iubesc si de ce sufar ca oricum unii au mintile prea inguste ,incapabile sa aprecieze si sa inteleaga adevaratele valori .Un Craciun fara Michael e mai trist si mai gol.Sper doar ca Mantuitorul care se naste de Craciun il ocroteste oriunde ar fi.Tributurile voastre fetelor sunt minunate mai ales ca sunt rezultatul iubirii.

    RăspundețiȘtergere
  23. Roxana,superba melodia....

    Cris,sunt atat de binevenite incurajarile tale!...asa este,trebuie sa ne bucuram daca simtim durere,daca inima ne plange,daca vibram la suferintele celorlalti,daca inca ne mai pasa... asta inseamna ca in inima noastra este aprisa scanteia divina,ca inca mai putem sa daruim iubire si compasiune....oricat ar incerca EI sa ne cotroleze mintea,sufletul nu ni-l pot lua...caci sufletul apartine lui Dumnezeu.
    Nu trebuie sa uitam nicicand ca VIATA FARA IUBIRE NU ESTE DECAT SUPRAVIETUIRE.

    Ella,asa este,chiar astea sunt cuvintele lui Michael...si eu stiu despre aceste interviuri cu Michael luate de Boteach...exista pe youtube...eu le-am ascultat acum ceva timp...cautati pe google Date Line 9-25-2009 The Michael Jackson's Tapes si ii ve-ti auzi chiar vocea lui Michael spunand toate astea...si nu numai,vorbeste despre f multe lucruri,isi deschide sufletul cum nu l-am mai auzit pana acum...Este foarte emotionant.

    RăspundețiȘtergere
  24. Speranta imi da putere sa merg mai departe....Doamne, fa o minune, un miracol!....readu-l printre noi....da-ne un semn....sa-l stim macar ca e in "safe-keeping"....el merita sa mai traiasca pt copiii lui....trebuia sa-i creasca mari....si sa le fie alaturi in toate etapele lor de crestere....nu e drept....ei au nevoie de el....au atata nevoie....si noi mai avem nevoie de el....avem nevoie de el sa ne vindece sufletele....fa o minune! si daca nu-ti cer prea mult....UIMESTE-NE DOAMNE....TE ROG ARATA-NE CA MIRACOLELE CHIAR EXISTA si nu sunt doar un mit! AMIN.
    florentina

    RăspundețiȘtergere
  25. ELLA am citit si eu demult despre aceasta Cassandra Gretchen si ceea ce sustine ea....nu stiu....la inceput nu credeam, eram foarte sceptica....acum insa incep sa tind sa cred....a devenit serioasa treaba cu ceea ce sustine ea....nu cred ca ar face asta doar for fun....sa dea sperante desarte....sau nu stiu....in orice caz sunt multe chestii care nu se leaga si care te fac sa ai indoieli in ceea ce priveste moartea lui brusca....subita....
    Cat despre acel Schmuley....am auzit si eu pe youtube acele inregistrari....vocea e a lui MJ....si pare tare mahnit....epuizat....sfarsit....oare cuvintele lui sa fie indicii ale inscenarii si revenirii....nu stiu....nu vreau sa ma agit sa-mi bat capul....dar daca va fi sa fie asa....Domnul sa-l ajute si sa fie cu el!
    florentina

    RăspundețiȘtergere
  26. florentina aceeasi rugaciune o zic si eu noapte de noapte...ar fi cred...cel mai frumos Craciun din viata mea...cum nu ar mai exista altul...ar fi magic...asa cum inseamna magia Craciunului...off...acum doua nopti l am visat din nou...era atat de frumos...avea concert la Casa de Cultura a Sindicatelor din Alba...avea parul intins...si un costum gri...foarte elegant si eu stateam inmarmurita si ma gandeam ca nu o sa poata sa danseze in acel costum...in gandul meu parca strigam...Michael schimba te si danseaza...dar el doar facea cu mana celor prezenti...mi e atat de dor de el...

    RăspundețiȘtergere
  27. Fetelor,foarte frumoase tributurile voastre pentru Michael.Vazandu-le,ascultand muzica deosebita,dar citind si versurile Mariei,nu pot sa spun decat atat:ce multa dragoste a putut declansa imensa IUBIRE a lui MIchael pentru noi! El ne-a daruit iubire neconditionat,si acum ea se intoarce catre el.Ce pacat ca nu ne poate vedea,nu ne poate simti,sau cine stie,poate ,de acolo de unde este,ne vede,ne simte si zambeste strengareste,asa cum o facea mereu!
    Va multumesc pentru clipele frumoase si emotionante pe care ni le daruiti!

    RăspundețiȘtergere
  28. Fetelor, Catallina, Florentina...ce dragi imi sunteti...ar fi cu adevarat un miracol, dar faca-se voia Celui de Sus!
    Sa stiti ca si eu il visez des...e atat de frumos in visele mele...cu parul lui negru si fata alba ca laptele...si zambetul acela ucigator...e splendid pur si simplu...fermecator...si ma face sa ma indragostesc de el iar si iar...de fiecare data...ca si cum ar fi prima oara...cum sa-i rezist?! Cum sa-i rezist cand in vis ma ia la pieptul lui si-mi mangaie parul...cum sa-i rezist cand ii simt bataile inimii...respiratia...sau cand imi zambeste ca un strengar...cu privirea lui sfioasa...cum as putea?! OFFF...ce dor imi este...
    Carmen

    RăspundețiȘtergere
  29. m am gandit sa fac altceva si sa nu mai imi plang durerea. asa ca........
    Poveste de iarna


    Povestile au rezonanta puritatii, poate ca de acolo vine si forta lor.
    E noapte magica.E timpul basmelor, a povestilor care se tes cu iti nevazute
    A cata oara coborase Noaptea peste el, asta Pamantul nu ar putea sa o spuna In vechimea lui a uitat sa mai tina cont si de asta . Ea, Noaptea coboara cu straluciri de stele, stele ce sunt aruncate pe bolta ca graul in brazda primavara.Nu e nici mai cald nici mai frig ca alta data dar Cerul si a dezlegat baierele pentru a da frau liber fulgilor de zapada spre Pamant pentru a l transforma pentru un timp in taram de basm.Iarna prin insasi existenta ei este magica dar noptile sunt cu adevarat feerice, tainice , nascocitoare de povesti si mister.Astea-s noptile care vin prea devreme si pleaca prea tarziu.Dar noaptea asta e mai tainica si mai magica si mai misterioasa. Pluteste ceva in aer, nu sti sa spui ce,dar asa pare ,sau poate ca e doar ceea ce sufletul simte, este rezonanta sufletului cu momentul.
    Cerul plange cu fulgi mari si mici ce aluneca si se rostogolesc ca intr un dans al Ielelor in acordurile Vantului care suiera cu un oftat prelung.
    Este seara in care o lume intreaga il asteapta pe Mos Craciun.Oare cum face sa ajunga intr o singura noapte la toata lumea?Ei........ dar asta face parte din magia lui, si apoi am auzit ca are si ucenici care trudesc din greu tot anul pentru a fi pregatiti de Seara de Ajun.
    Mos Craciun s a nascut de mult, candva in vechime(cine sa mai stie cand) si cica locuieste intr o tara care se cheama Laponia. Acolo sta el si trudeste si citeste scrisorile copiilor din lumea intreaga.El Mos Craciun e ceva tainic care se intampla in fiecare an pe 24 Decembrie ,atunci , in aceea seara umbla el pe la toti copii lumii(In mod deosebit de el sunt legate mai toate amintirile copilariei)

    RăspundețiȘtergere
  30. continuare:
    Vantul este c am agitat,uneori suiera prelung ca o soapta iar alteori sufla furios troienind si viscolind Padurea. Vietuitoarele s au retras din calea lui fiecare in culcusul sau,au vazut ca Vantul e ingandurat si posac.Doar el, Bradutl nu are stare Ai place atat de mult cand fulgusorii se aseaza pe crengutele lui iar omatul ii imbraca trupul.. el ar fi vrut sa zbudre, sa se bucure de spectacolul naturii si apoi nici nu intelege de ce e posac Vantul asta
    - Ei Vantule, iar esti posac si racolesti toata padurea.Imi pare tare bine ca ai trecut si pe la mine sa mi mangai crengutele.
    Dar Vantul era suparat si pace, ar fi vrut sa nu i spuna nimic, dar prea ii era drag asa ca a suflat putin spre varful Bradutului cufulindu i crestetul.. Si Bradutul avea un gand care trebuia negresit impartasit si Vantului dar se c am temea sa nu l mai infurie. Asa cu mare tact incepe sa i spuna :
    -Vantule, sti ce mi as dori eu ?
    - ?
    - Mi as dori sa fiu Bradulet de Craciun
    Vantul s a incruntat la el si da sa plece
    - Ce sti tu despre oameni? sti tu cat de rai sunt cum ii folosesc pe confratii nostrii si ii arunca in foc? asta vrei tu ? eu tin a tine si mi fac mari griji pentru tine . T e stiu decand erai cat o ciupercuta si ma ingrijoram sa nu te striveasca cineva si tu acum imi spui ca vrei sa mergi in comunitatea oamenilor? si pleca turbat spre padure A maturat tot in calea lui si dupa ce a parasit padurea s a napustit catre sat si a viscolit zapada si a ametit fulgii de nea ca intr un carusel si a suflat pana a obosit chiar el.Retragandu se spre padure ca sa se linisteasca, in fata unei ferestre vede o fetita care privea spre inaltul cerului cum se ameteau fulgusorii. Lumina de la fereastra era palida galbuie iar ea statea cu nasul lipit de geam si spunea:
    -Doamne, daca ai sti ce mi as dori?.......uite , mi as dori un Bradulet de Craciun. L as iubi asa de mult incat nu as lasa pe nimeni sa i faca vreun rau si l as impodobi sa nu mai fie nimeni ca el.Doamne,i as pune in varf steluta gandindu ma la implinirea profetiei si i as agata globulete rorii de crengute ca sa mi amintesc de jerfta Mantuitorului si lumanari care ar fi oglinda luminii stelelor iar la usa casutei noastre as pune coronita verde pentru iubirea vesnica iar el Bradutul ar insemna pentru mine lumina si viata, el e vesnic verde.
    Pentru o clipa vantul s a oprit in loc s a uitat catre fetita si a plecat ingandurat catre padure, oprindu se direct la Bradut. L a zbarlit asa un pic pe crestet si i a spus:
    -Hai sa ti implinesti visul.Am gasit o fetita careia ii vei face o mare bucurie si a promis ca v a avea grija de tine. Tu esti facut sa bucuri inimile oamenilor, v ei fi impodobit cu straie stralucitoare iar stelele iti vor da putere si lumina sa luminezi pe cei rataciti.
    -Ura! am sa fiu Bradut de Craciun si am sa fiu impodobit si am sa am daruri sub poala mea si voi fi inconjurat de copii si am sa mi gadil crengutele cu miros de cozonaci calzi. Multumesc Vantule , stiam ca si tu ii iubesti pe oameni numai ca uneori tu esti indreptatit sa te superi pe ei . dar tot tu pe aripa ta ne ai adus atatea povesti cu oameni ...
    Cand fetita a vazut Bradutul, avea ochii in lacrimi de bucurie , s a uitat catre inaltul cerului si a zis:
    Multumesc Doamne! mi s a indeplinit ce a mai mare dorinta....... am sa pastrez aceasta clipa magica pentru totdeauna


    PS: am scris aceasta simpla povestioara cu gandul la Michael care spunea cat de mult si ar fi dorit sa stea undeva la gura sobei si sa scrie , sa i poarte pe oameni pe aripa cuvantului acolo unde nici nu ar putea sa si imagineze
    va multimesc daca ti avut rabdare sa cititi

    RăspundețiȘtergere
  31. http://www.youtube.com/watch?v=HESc_DbD5RE
    iar acesta este un tribut pentru REGELE inimii inimii mele dar si pentru cei care ne au bucurat sufletul de alungul timpului dar care acum s au dus sa colinde la portile raiului STEFAN IORDACHE LAURA STOICA ADRIAN PINTEA GHEORGHE DINICA OVIDIU IULUI MOLDOVAN STEFAN BANICA GHEORGHE COZORICI ILARION CIOBANU SI TOTI CEI CARE NUI AM IUTAT DAR NU MI VIN ACUM IN MINTE
    si ei sunt suflet din sufeltul nostru

    RăspundețiȘtergere
  32. BUN GASIT, TUTUROR
    GESTUL DOMNIILOR-VOASTRE MA ONOREAZA SI MA OBLIGA.
    VA MULTUMESC!
    CU SINCERA PRIETENIE, maria c.

    RăspundețiȘtergere
  33. http://www.youtube.com/watch?v=Cm_upaWxhAE

    RăspundețiȘtergere
  34. felicitari Roxana pentru filmulet. foarte bine aleasa melodia.

    RăspundețiȘtergere

AVERTISMENT!

Orice comentariu care contine limbaj jignitor la adresa autorilor blogului, a cititorilor sau a comentatorilor sai, va fi expediat in Zona Fantoma, sa-l caute pe Generalul Zod :)