marți, 1 decembrie 2009

"They Don't Care About Us"

...



Cap ras, cap de mort,
toată lumea e bolnavă;
situaţie, exasperare,
toată lumea se justifică –
în costum, la ştiri,
toată lumea „dogfood”*;
bang, bang, împuşcat mortal –
toată lumea a luat-o razna...



*dogfood(ing) = termen care se referă la o strategie de marketing, prin care un producător arată lumii că el însuşi consumă ceea ce comercializează, pentru a demonstra cât de multă încredere are în propriul produs.


They Don’t Care About Us este al patrulea single de pe albumul History şi cel mai controversat cântec dintre toate cele compuse de Michael Jackson. Din punct de vedere muzical, They Don’t Care About Us este un produs Hip-Hop agresiv care aduce în prim-plan bolile societăţii. Din punctul de vedere al mediei, cântecul este antisemit, rasist şi antisocial. Michael Jackson a declarat că nu s-a gândit nicio clipă la asa ceva, atunci când a compus, şi eu îl cred. Nu e în firea lui să fie discriminator în nicio privinţă, dar celor care încercaseră să-l doboare li s-au aprins paie la fund, desigur nejustificat, şi au găsit momentul şi contextul propice pentru a-l afunda şi mai mult. Michael Jackson era periculos. Michael Jackson era prea mândru. Michael Jackson îşi cunoştea drepturile şi le-a revendicat. Michael Jackson avea gură să vorbească şi a folosit-o, atrăgând atenţia asupra lucrurilor necurate care se întâmplă în lume. Michael Jackson nu a acceptat postura de sclav. Şi, ce era mai grav, avea puterea, oferită de imensa popularitate, de a-i influenţa şi pe alţii. Michael Jackson devenise indezirabil pentru şmecherii elitişti.

Tot ce vreau să spun e că
lor de fapt nu le pasă de noi.


Videoclipul a fost realizat într-un cartier extrem de sărac din Rio de Janeiro şi în Salvador, capitala statului Bahia din Brazilia, unde oamenii locuiesc în barăci şi cocioabe; şi unde autorităţile de stat au încercat să împiedice filmările, care le-ar fi generat o imagine negativă. E ceva în genul politicienilor noştri, care au lătrat împotriva celor de la Top Gear fiindcă au afectat imaginea României, arătând lumii întregi secvenţe cu cetăţeni romi defilând în căruţe, de parcă nu era adevărat. Sigur că localnicii au fost încântaţi să apară în videoclipul celui mai popular entertainer din lume, sperând că asta îi va determina pe decidenţi să ia măsurile corecte, să-i scoată din mizerie şi să le acorde drepturile care până atunci le fuseseră refuzate.

Loveşte-mă, urăşte-mă,
nu vei putea niciodată să mă dobori;
porunceşte-mi, înspăimântă-mă,
nu vei putea niciodată să mă ucizi;
spune-mi evreu, dă-mă-n judecată –
toata lumea îmi face asta;
bruschează-mă, zi-mi ucigaşul lui Hristos –
să nu îndrăzneşti să te legi de culoarea mea!


Primele reacţii la adresa acestei melodii au fost constituite de acuzaţiile de antisemitism, ridicate de „The New York Times” cu doar câteva zile înainte de lansarea albumului HIstory. Despre fanfaronada penibilă a masonilor care zbiară, cât îi ţin gura, că ei sunt evreii oprimaţi, surghiuniţi şi discriminaţi, şi despre cum au furat „elitrucii” Holocaustul, am mai vorbit, nu mă repet. Michael Jackson a răspuns direct publicaţiei masonice sus-amintite, declarând:

„Ideea că aceste versuri pot fi considerate ca fiind controversate este extrem de jignitoare şi derutantă pentru mine. Cântecul vorbeşte de fapt despre durerea produsă de prejudiciu şi despre ură, fiind un mod de a atrage atenţia asupra problemelor sociale şi politice. Eu sunt vocea celui acuzat şi atacat. Sunt vocea fiecăruia dintre noi. Eu sunt capul ras, eu sunt evreul, eu sunt omul negru, eu sunt omul alb. Nu sunt eu cel care atacă. Aici e vorba despre nedreptăţile de care au parte tinerii şi despre modul în care sistemul poate să-i acuze eronat. Sunt supărat şi ultragiat pentru că am fost interpretat atât de greşit.”

Cei cărora le e drag Michael Jackson, îi înţeleg supărarea şi îl susţin. Ceilalţi, îl inţeleg şi îl acuză în continuare. În final, totul se rezumă la adevărul simplu, dur, cunoscut şi recunoscut deja de mulţi:

Tot ce vreau să spun e că
lor nu le pasă deloc de noi.


La scurt timp, doi membri de seamă ai comunităţii evreieşti au declarat că intenţia lui Jackson de a compune o melodie care să critice discriminarea a avut efectul invers. Au acceptat faptul că artistul a fost bine intenţionat, dar şi-au exprimat opinia că versurile nu erau potrivite pentru audienţa de vârstă adolescentină care ar fi putut să înţeleagă greşit contextul cântecului. Până la urmă, presat de cocotele elitruce pe post de „criticii lu’ peşte”, Michael Jackson s-a întors în studio şi a modificat textul cântecului: „jew me” a devenit „do me”, iar „kike me” a fost înlocuit cu „strike me”.

Voi analiza puţin etimologia cuvântului „kike”, bănuind că sunt persoane care nu cunosc termenul. Pe vremea când, speriaţi de tăvălugul nazist, evreii emigrau în cohorte în SUA, la „poarta sărutului” botezată Ellis Island, trebuiau să completeze nişte formulare de imigrare. Pe aceste formulare erau căsuţe care urmau să fie bifate cu un X, iar danşii, asociind acel X cu crucea, simbolul creştinilor, l-au refuzat şi au bifat cu un O (cerc). În idiş, „kikel” înseamnă „cerc”. Inspectorii de imigraţie i-au numit „a kikel” pe cei care bifau cu un cerc în loc de X. Ulterior, termenul s-a transformat în „kikee” şi, în final, a devenit „kike”. În alte cercuri, „kike” este folosit cu sensul de „Christ killer” (ucigaşul lui Hristos), cu referire la istoria biblică.

Sigur că multe posturi tv ori de radio nu au avut curajul să difuzeze cântecul sau videolipul, de teama amenzilor. Asta s-a şi urmărit: melodia era mult prea periculoasă ca sa fie difuzată, dar nu din cauza antisemitismului, ci din cauza celoalalte aspecte pe care le aducea în discuţie: discriminarea, de orice fel, abuzurile aparatelor de stat, inclusiv ale poliţiei, încălcarea drepturilor omului. Aceste este motivul real pentru care They Don’t Care About Us a fost banat în mod public. Nu cred că Michael Jackson nu se aştepta la asta, mai ales că în videoclip a folosit simboluri masonice: ochiul imens, desenat pe peretele din stânga lui, la începutul videoclipului. Simbolul de bază al masoneriei, care răsare în imagine în timp ce Michael Jackson cântă „porunceşte-mi, înspăimântă-mă; nu vei putea niciodată să mă ucizi” este în mod cert un avertisment.

Spune-mi ce s-a ales de viaţa mea,
am o soţie şi doi copii care mă iubesc,
sunt victimă a brutalităţii poliţiei, acum
am obosit să tot fiu victimă a urii
mi-ai batjocorit mândria –
Oh, pentru numele lui Dumnezeu,
privesc spre Rai, să-i împlinesc profeţia...
Eliberează-mă!


De unde a ştiut Michael Jackson despre Olodum şi despre săracii oprimaţi din Brazilia?... E o întrebare la fel de grea ca aceea „de unde a ştiut de zona programată a fi defrişată din pădurea amazoniană?” sau de hectarele care erau plănuite să fie incendiate din pădurile New Jersey-ului, şi în care a filmat videoclipul pentru „Earth Song”. Stilul Hip-Hop folosit în They Don’t Care About Us, alături de mulţimea impresionantă de percuţionişti, membrii grupului cultural Olodum, şi de ritmul nebunesc, care-ţi pătrunde în celule, imprimă cântecului un caracter concis, la obiect; renunţarea la cuvintele de legătură face ca versurile să pară mai dificil de înţeles, dar tocmai lipsa vorbelor inutile trensformă cântecul într-un complex şi complet mesaj subliminal.

Cap ras, cap de mort,
toată lumea a devenit imorală;
agitaţie, speculaţii –
justificările tuturor;
în costum, la ştiri,
toţi înghit „dogfood”;
om de culoare, şantaj –
aruncă-ţi fratele în închisoare!


Odată cu albumul HIstory, Michael Jackson, cel care cânta despre flori, dragoste şi „Heal The World”, s-a transformat într-un om încrâncenat, preocupat de problemele sociale şi care a adus în atenţie grupările oculte ce ne hotărăsc vieţile, din umbră. Iar aspectul care îi preocupă pe aceştia nu este nicidecum binele nostru, al tuturor:

Tot ce vreau să spun e că
lor de fapt nu le pasă de noi.


Avea şi motive să afirme asta. Fusese acuzat pe nedrept, fusese batjocorit, schingiuit moral, peste el dăduse cu viteză de raliu tăvalugul media, fusese târât prin nişte proceduri extrem de umilitoare şi care ar fi urmat să-i distrugă mândria, onoarea, viaţa... Devenise dependent de analgezice şi anxiolitice, ca să poată rezista stresului cumplit la care fusese supus. Dar a trebuit să reziste, cu orice preţ; a trebuit să reziste, pentru ca, după aceea, să se ridice şi să vorbească, răspicat:

Spune-mi ce s-a întâmplat cu drepturile mele;
sunt invizibil doar pentru că tu mă ignori?
proclamaţia ta mi-a promis libertate, acum
am obosit să tot fiu victimă a ocărilor –
ei mă aruncă într-o categorie cu renume prost;
nu-mi vine să cred că ăsta e pământul din care m-am născut;
ştii că eu chiar urăsc să spun asta,
guvernul nu vrea să vadă,
dar dacă Roosevelt ar fi fost în viaţă
nu ar fi lăsat ca aşa ceva să se întâmple, nu, nu...


Realizarea videoclipului a fost o sarcină dificilă pentru Michael Jackson. Oficialităţile din Rio de Janeiro şi Salvador (Pelorinho) s-au opus din răsputeri, temându-se că scenele prezentând sărăcia extremă şi abuzurile privind drepturile omului vor afecta şansa regiunii de a găzdui Jocurile Olimpice din 2004. Alţii, însă, au sprijinit dorinţa lui Michael de a scoate la lumină problemele zonale, motivând că guvernul este jenat de propriul eşec. Un judecător a interzis filmările, dar această reglementare a fost anulată de un alt ordin. 1.500 poliţişti şi 50 rezidenţi care jucau roluri de gărzi de securitate au împrejmuit efectiv cartierul în care s-a filmat. Mii de oameni forţau zidul format din gardieni, pentru a se apropia de Michael Jackson. O femeie a reuşit să treacă de gărzi, l-a îmbrăţişat pe artist şi au căzut amândoi. Femeia a fost ridicată de gărzi în timp ce Michael a continuat să cânte. Se spune că echipa lui Michael a negociat cu traficanţii de droguri, pentru a obţine permisiunea de a filma într-una dintre favele.

Cap ras, cap de mort,
toată lumea e bolnavă –
situaţie, speculaţie,
toată lumea e în litigiu;
respinge-mă, pocneşte-mă,
nu mă vei putea niciodată transforma într-un gunoi;
izbeşte-mă, aruncă-mă afară –
nu vei pune niciodată mâna pe mine!


Întrebat de ce l-a ales pe Spike Lee ca regizor pentru videoclip, Michael a răspuns: „They Don’t Care About Us are un tăiş, iar Spike Lee mi-a venit in întâmpinare. E un cântec despre conţientizarea publicului şi exact asta face Lee. E un fel de cântec de protest... şi eu cred că Lee a fost perfect pentru asta.” Interesul mediei din jurul videoclipului a adus Olodum în atenţia lumii întregi, le-a adus faima internaţională şi le-a crescut mult credibilitatea în Brazilia. La începutul videoclipului, un băiat brazilian spune: „Michael, eles não ligam pra gente", care s-ar traduce mot-a-mot „Ei nu sunt uniţi cu poporul” sau, în traducere liberă, „Lor nu le pasă de popor”.

Tot ce vreau să spun e că
lor chiar nu le pasă de noi.


Lúcia Nagib a scris, în „The New Brasilian Cinema”: „Când Michael Jackson a hotărât să-şi filmeze noul videoclip într-o favelă din Rio de Janeiro, el a utilizat locuitorii favelei ca accesoriu într-un super-spectacol vizual... Un aspect interesant al strategiei lui Michael Jackson este eficienţa cu care a făcut să fie vizibile sărăcia şi problemele sociale din ţări precum Brazilia, fără a recurge la discursuri politice tradiţionale.”

În 2009, „Billboard” scria că „zona a devenit acum un model de dezvoltare socială” şi a afirmat că „Michael Jackson este parţial responsabil pentru această îmbunătăţire”. Perfect adevărat. Intervenţia lui a obligat autorităţile să-şi facă treaba.

Sunt unele lucruri în viaţă pe care ei chiar nu vor să le vadă,
dar dacă Martin Luther ar fi fost în viaţă
nu ar fi lăsat lucrurile aşa.


Nici lui Michael Jackson nu-i stătea în fire „să lase lucrurile aşa”. Nu era genul care să se întoarcă cu spatele şi să-şi vadă de ale lui, spunându-şi „asta e viaţa”. Ştia că poate să schimbe ceva si ştia cum să o facă. Prin They Don’t Care About Us, a schimbat soarta sărmanilor din cartierul Dona Marta şi a promovat percuţioniştii Olodum.

Pentru prima oară în cariera sa, Michael Jackson a realizat un al doilea videoclip pentru acelaşi single. Cea de-a doua versiune a fost filmată într-o închisoare, alături de colegi de celulă. Michael Jackson apare după gratii, cu cătuşe la mâini, iar videoclipul conţine imagini reale care prezintă poliţişti atacând afro-americani, Ku Klux Klan-ul, genocid, execuţii şi alte abuzuri împotriva drepturilor omului.

Cap ras, cap de mort,
toată lumea a devenit periculoasă;
situaţie, segregare,
afirmaţiile tuturor
în costum, la ştiri –
toată lumea „dogfood”;
dă-mi cu piciorul, trăzneşte-mă –
să nu îndrăzneşti să mă judeci!


Toate genocidurile din istorie au fost planificate minuţios, de nişte minţi bolnave. SIDA, Ebola, diversele tipuri de gripă şi toate epidemiile care au apărut în ultimul secol, au fost create experimental şi răspândite în lume de aceiaşi psihopaţi. Gândiţi-vă că aceşti psihopaţi se adună periodic şi ne hotărăsc soarta. Gândiţi-vă că aceşti demenţi, care ar trebui să fie după gratii, în închisori de maximă securitate, ei bine, aceşti demenţi discută, cu rânjetul pe buze, despre cum suntem prea mulţi, despre cum epidemiile declanşate de ei ne ucid prea încet şi despre ce ar mai putea să inventeze pentru a grăbi decimarea noastră. Daţi-mi voie să-l parafrazez pe autorul acestui cântec şi să spun: „dacă Michael Jackson ar mai fi fost în viaţă, nu ar fi lăsat lucrurile aşa.” Să nu credeţi politicienii care promit lucruri frumoase şi bune; oricât de sinceri ar părea, în mintea lor e cu totul altceva. Să nu credeţi „specialiştii” care apar la televizor şi vă spun că vaccinul antigripal, cel anti-HPV sau bio-cipul sunt soluţii optime pentru oamenii inteligenţi. Să nu credeţi în reclame. Să nu acceptaţi nimic numai pentru că aşa vi se spune; să nu vă fie teamă să refuzaţi lucruri pe care alţii le acceptă prosteşte. Să nu uitaţi, nicio clipă, cuvintele lui Michael Jackson:

Tot ce vreau să spun e că
lor de fapt nu le pasă de noi.


Pentru că acesta e adevărul.





...

48 de comentarii:

  1. elocvent, dur, agresiv, infiorator, esential, impresionant, complet si mai presus de toate, ADEVARAT si real.
    ,,Restul e tacere"
    nadia

    RăspundețiȘtergere
  2. cred ca inca de pe atunci "i se pregatea ceva"...

    RăspundețiȘtergere
  3. Mihai, esti fenomenal. Daca nu sunt prea indiscreta, unde ai gasit acele declaratii ale lui Michael despre melodia lui?

    RăspundețiȘtergere
  4. Cata dreptate ai, Mihai! MJ stia ce se intampla. Mereu ma minunez de curajul lui...sa ai curajul sa sfidezi elitele la modul asta? Sa ii ataci pe fata, sa fii incisiv si acid fata de niste oameni care practic invart lumea pe degete. MJ are o multime de piese in care efectiv, ii "pocneste in obraz" pe nemernicii care vor sa distruga ce iubea el. Si ma minunez iar...Doamne, cat ne-a aparat si cat a luptat pentru noi, si cat a urlat sa ne trezeasca...ne cerea ajutorul in incercarea de a ne salva... Oare cati oameni ar face ce-a facut el? Era atat de simplu sa se dea la o parte, sa cante despre sex si bani, si sa traiasca pe picior mare. Sunt convinsa ca era constient ca din moment ce ii atatca, va avea enrom de pierdut. MJ stia in ce se baga, si totusi s-a bagat. Cati au curajul asta? Cati oameni au curajul sa-i traga un sut in ... diavolului? (Ca pana la urma, ei sunt tot un fel de diavol). Asta e ceea ce ma face sa-l iubesc ca pe ingerul meu pazitor. A luptat si pentru mine. Nu vreau sa par fanatica, dar as face o paranteza: Sf. Mihail e cel care se lupta cu Diavolul.
    Ce face MJ? Se lupta cu niste minti diabolice care vor sa distruga tot ce e frumos si curat in omenire. Asta ca tot vorbea Mihai la un moment dat despre Arhanghelul Mihail.
    Omul asta ne-a iubit intr-un mod in care putini dintre noi suntem capabili sa iubim. Ne-a aparat, a luptat pentru noi si stiu sigur un lucru...cand spunea "I love you more" avea dreptate. Ne iubea mai mult decat suntem noi capabili sa iubim. A trait pentru noi si a murit tot pentru noi. Iubirea pe care ne-o purta l-a dus la sacrificiul suprem.
    Asta il face mai mult decat un star, mai mult decat King of Pop, mai mult decat barbatul frumos sau copilul pur si inocent. Asta il face sa fie Angel of Light.
    Michael ne iubea... si vorbea serios cand spunea asta. Asta ne face datori sa-i invatam pe copiii si pe copiii copiilor nostri despre MJ. Suntem datori sa-i ducel povestea ma ideparte, sa-l iubim si sa ne aratam iubirea si sa ii invatam pe altii sa iubeasca. Datoram asta lui MJ, si copiilor lui, care si-au pierdut taticul din cauza ca trebuia sa ne apere cineva. Si acel cineva a fost Micul Print, cum il numea Florenta... Micul print, care s-a tranformat intr-un rege frumos si drept, si care s-a purtat ca atare pana in ultima clipa a vietii lui.
    Un lucru, insa, imi gadila enrom orgoliul (da, orgoliul). Faptul ca ii pot privi pe cei care imi radeau in nas ca iubesc un pedofil si un ciudat ca pe niste...ciudati. Imi amintesc cum radeau, cum ma luau la misto cand spuneam ca e nevinovat...Doamne, ce placere nebuna simt cand ii privesc in ochi si le arat toata iubirea care se manifesta in lume pentru singurul om care o putea starni si care ii putea face fata.
    Si totusi...cat de mult ne lipseste...

    RăspundețiȘtergere
  5. Mihai,esti genial!tine-o tot asa!si da totusi....cat ne lipseste.... roxy

    RăspundețiȘtergere
  6. Mihai...cuvintele-mi sunt mult prea sarace pentru a descrie ce simt acum, dupa ce am citit post-ul tau...
    Tot ce pot sa-ti spun este MULTUMESC ...din suflet. Este impresionant cum cuvintele tale au un impact atat de mare asupra mea, si cum imi pot ele atinge sufletul...MULTUMESC Mihai!
    Desi este o piesa mai agresiva, pe mine ma emotioneaza faptul ca lui MJ chiar i-a pasat de noi (cred ca a fost singurul), a vrut sa ne ajute (si chiar a facut-o!...si continua sa o faca)...unora ne-a deschis ochii insa ma doare (si doare rau) ca drept "multumire" unii i-au rastalmacit cuvintele, ca n-au inteles NIMIC...pacat...

    Irina...subscriu la fiecare cuvintel scris de catre tine, atat de emotionant, de trist si de adevarat este tot ceea ce ai scris...mi s-au umplut ochii de lacrimi. Superb!

    God bless you all!

    RăspundețiȘtergere
  7. am doar o intrebare: va mai canta oare cineva la fel sau va transmite acelasi mesaj ca Michael? din pacate, raspunsul il stim cu totii.

    RăspundețiȘtergere
  8. Mii de scuze tuturor acelora care au incercat sa descarce fara succes videoclipul TII. Adresa era nefunctionala. Iata noul Link: http://dl.transfer.ro/video_TII-Transfer_RO-01Dec-c683fe.zip
    O seara buna tuturor, acelora care ne pasa!

    RăspundețiȘtergere
  9. Domnule Mihai, daca as avea ocazia, m-as inclina in fata dumneavoastra pentru acest comentariu care cred ca si-a atins cu desavarsire tinta.

    RăspundețiȘtergere
  10. Un alt motiv pentru care cred ca videoclipul ,,They Don’t Care About Us,, a fost interzis este acela ca prezenta un Michael real,barbatul care nu se teme sa spuna adevarul,barbatul curajos si drept,omul matur,lucid si de o inteligenta rara care vede ce se intampla dincolo de zidurile si minciunile poleite frumos,ale elitei.Un om capabil sa perceapa planurile si urzelile,celor aflati in varful piramidei puterii,care avea o putere mai mare aceea de a sparge bariere si a uni oamenii.Si atunci daca lumea vedea asta,atacurile la imaginea lui si crearea altei imagini ca cea de pedofil,retardat,un om pierdut in lumea lui fara legatura cu realitatea,un Peter Pan tarziu,un om credul si un ciudat...(mai departe stiti toti ce alte denumiri aberante i s/au pus in carca)era greu de sustinut.Slava Domnului ca acest clip a vazut lumina pana la urma si nu au reusit sa/l interzica definitiv.Cel putin asa cei care au vrut sa vada adevarul si pe adevaratul Michael,si/au dat seama ca dincolo de copilul care exista in fiecare din noi (sau ar trebui sa existe) si exista cu certitudine in Michael,exista un Michael puternic si dezlantuit atunci cand era vorba de nedreptate si care avea curajul sa strige ,,they don’t care about us,, sau,,They don't care
    They'd do me for the money
    They don't care
    They use me for the money...
    They don't care
    They'd kill for the money...
    Even sell my soul to the devil,, (MONEY/M.Jackson)
    Si mai sunt alte piese la fel sau chiar mai incisive ,,Tabloid junkie,Xcape,Leave me alone,altele nu/vi vin pe moment.Revolta si protestul sunt prezente sub diferite forme si indreptate in directia elitelor,sistemului politic si al industriei divertismentului,massmediei,acuzatorilor sai,rechinilor din jurul sau.Si poate cineva (care mai are inca neuronii in stare functionala) sa mai afirme sau sa mai creada dupa ce asculta asemenea piese,ca un astfel de om care se revolta public in auzul a milioane de oameni este unul si acelasi cu cel descris de massmedia??Realitatea ne spune ca din pacate unii au fost destul de orbi si prosti si sunt si in continuare...Ce pacat ca prostia nu doare!!Pe ei cei care dau dovada de prostie,nu pe noi!

    Alina

    RăspundețiȘtergere
  11. cat de mult il iubesc pe Michael cel agresiv,dur care nu sfieste sa spuna adevarul si sa atace pe cei care vor sa ne conduca destinele din umbra.cred din tot sufletul ca michael a fost trimis de Dumnezeu cu un scop precis,a fost predestinat sa aiba un destin special,sa iubeasca si sa ne insufle iubire,sa ne deschida ochii si sa ne constientizeze ca noi impreuna putem schimba lumea dar numai prin iubire.Mihai esti un geniu.iti multumesc ptr ca existi,ptr acest loc de intalnire si ptr ca ne aduci impreuna.

    RăspundețiȘtergere
  12. Mi-am petrecut mult timp analizind gesturile pe care le tot repeta MJ in diverse videoclipuri si pt. multe dintre ele am gasit oarecum un raspuns, dar acel gest in care indica cu mana dreapta ceva (ex.: min. 1:02, 1:20...) desi il foloseste foarte des, inca imi lasa un semn de intrebare - 'spre ce indica?'. Daca stie cineva ce simbolizeaza gestul respectiv, l-as ruga sa lase un comentariu.
    Multumesc in avans.
    Cat despre analiza facuta piesei... parerile sunt de prin sos, singurul lucru care s-ar cuveni sa-l zic e felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  13. " La inceputul luptei sale,razbinicul a afirmat: "am vise."Dupa cativa ani,isi da seama ca e posibil sa ajunga unde voia;stie ca va fi recompensat.Atunci se intristeaza.Cunoaste nefericirea celorlalti,singuratatea,frustrarile care insotesc cea mai mare parte a omenirii si vede ca ceea ce e pe punctul de a primi nu merita osteneala.Ingerul ii sopteste:"Renunta la tot."Razboinicul ingenunchiaza si-i ofera Domnului cuceririle sale.Renuntarea il obliga pe razboinic sa nu mai puna intrebari prostesti si il ajuta sa-si invinga sentimentul de vinovatie. Paulo Coelho -Manualul razboinicului lunminii. Val.

    RăspundețiȘtergere
  14. Mihai,am avut presentimentul ca ai sa scri ceva azi,dar nici prin cap nu-mi trecea ca ai sa scri despre"They Don't Care Abaut Us!
    Sunt impresionata,citeam si-mi curgeau lacrimile siroaie,pe obraji,nu stiu daca mai mult pentru Michael si pentru adevarurile scrise de tine despre el,sau de puterea ta de patrundere in miezul problemelor,
    de exceptionalul tau simt de a prezenta lucrurile in mod obiectiv si foarte documentat!
    Mihai,esti un OM deosebit ,intradevar ne infrumusetezi zilele,care de multe ori sunt
    monotone,si eu nu mai gasasc cuvinte pentru a-ti multumi pentru bucuria pe care ne-o produci pentru gandurile tale adresate noua,adresate lui Michael!
    Esti un prieten bun,un prieten adevarat ,si ma mandresc sa ma consider ca facand parte dintre prietenii tai si ai lui Michael!

    RăspundețiȘtergere
  15. Media a demonstrat in lunile astea cat de mult tupeu si nesimtire au incat la un moment dat mi-au creat greata... In atatia ani in care Michael s-a inchis in cochilia lui tot din cauza lor nu au fost in stare sa mai dea macar o stie cat de micuta si acum 5 luni totul a explodat. Pana acum nici unul dintre asa zisii prieteni nu a publicat o carte despre Michael acum sunt care mai de care mai indurerati. Ma intreb ce au pierdut de fapt: sincera sa fiu, cred ca au pierdut masina de facut bani,pt ca pt ei se vede si acum Michael nu este decat o banca. Bani,bani,bani... Au aparut editii peste editii speciale cu albumele lui care pana acum nici macar nu existau. Albume cu poze facute de nu stiu ce mari fani... Michael a scris o melodie intitulata "Money" in care are atat de multa dreptate. Doar refrenul este necesar sa fie ascultat ca deja te regasesti in lumea noastra de kko... Michael ne deschide ochii noi trebuie sa ne trezim si poate facem ceva. Oricum lui i-au fost smulse farame din suflet pana a cazut... As vrea sa stiu ca se ridica iar si este la fel de puternic... Tot ce mai ramane de facut este sa-l ascultam si vom recunoaste sinceritatea imediat. Asta nu este lumea potrivita pentru el, pt ca aici sinceritatea este tabu. Orice altceva nu este tabu inafara de sinceritate... El a reusit sa scoata ceva la suprafata dar doar pt putin timp pt ca acum sa fie iar ingropat adevarul. Dar poate ca nu... Camy

    RăspundețiȘtergere
  16. 28.11.2009

    INTREBARI DE MAMA

    1. Oare cu ce Doamne o fi gresit
    De-l prigonesc mai rau ca pe Iisus?...
    De unde totul oare s-a pornit?
    Si de ce tocmai El, Doamne s-a dus?...

    2. El imi era lumina batranetii
    Si sprijin imi era in ceasul greu...
    Cu glasu-i alunga norii tristetii
    Cu zambetu-i ma fermeca mereu!...

    3. Si-n ruga imi petrec zilele mele
    Atatea cate-mi da-va Dumnezeu
    Si-am sa ridic privirea catre stele
    Si-l chem mereu in gand pe fiul meu...

    4. Sa plang nu pot...Caci plansul ma inneaca
    Nici lacrimi nu mai am caci au secat
    Si-astept cu mana semn sa-mi faca
    Sa merg la El in loc fara pacat...

    5. Oare cu ce Doamne o fi gresit
    De-l prigonesc mai rau ca pe Iisus?...
    De unde totul oare s-a pornit?
    Si de ce tocmai El, Doamne s-a dus?...
    .............................
    NEW WORLD ORDER - GUVERNUL MONDIAL
    Este varianta “hardcore” a teoriei precedente. Conspirationistii afirma ca un extrem de puternic si secret grup format din cei mai influenti membri ai diverselor societati secrete (un soi de elita a elitelor) comploteaza pentru a conduce lumea prin intermediul unui guvern mondial care ar inlocui treptat suveranitatea statelor. Grupul ar fi responsabil de formarea climatului financiar modern din secolul XX – eruptia marilor companii transnationale si, strans legate de acestea, de fenomenul globalizarii. Interesant (si poate comic) la aceasta teorie a conspiratiei este faptul ca le reuneste intr-un enorm amalgam sincretic pe toate celelalte – New World Order face legatura dintre evrei si masoni, lansand controversata sintagma «miscare iudeo-masonica», ii pune in aceeasi barca pe Illuminati si pe extraterestri, reuneste nenumarate teorii apocaliptice si grupuri milenariste crestine (aici intra, de exemplu, toate speculatiile legate de pasapoartele biometrice si cipurile subcutanate), pe Hitler, URSS, pe Templieri, teroristi si cercetatorii care experimenteaza arme bacteriologice. Sustinatorii New World Order afirma ca intreaga istorie se desfasoara in parametrii unui enorm Plan de inrobire mondiala a omenirii, fiecare epoca nefiind altceva decat o noua etapa in schema de desfasurare a maleficelor masinatiuni.
    .........................
    Multumesc tuturor.
    Imi inclin capul in fata MARELUI TITAN... (m.c.)

    RăspundețiȘtergere
  17. Permiteti sa revin... Stiu ca nu exista grad de comparatie pentru TITAN... Dar in cazul lui MIKE, mi-am permis sa spun MARELE TITAN.
    Si de asemenea, sper sa-mi fie iertata greseala mea savarsita in mod intentionat.
    Ar trebui sa fim cat mai multi care sa-i urmam exemplul... Ar trebui sa fim mai multi!?!?!?!...
    Cu aceeasi prietenie sincera, maria c.

    RăspundețiȘtergere
  18. Un cantec tupeist, SFIDATOR, periculos....THEY DON'T REALLY CARE ABOUT US....LOR CHIAR NU LE PASA DE NOI!....care dintre artisti a mai avut curajul pana la el sau dupa el sa spuna lumii asa ceva?! sa dea lumii un mesaj de TREZIRE?! sa-i dea pe ei, eliele, pe fata?! eu nu stiu pe nimeni, poate stiti voi?!....
    si uite de aia nu ma mai duc eu la vot....pt ca nu mai cred in promisiuni false....pt ca lor chiar nu le pasa de noi....si uite de aia nu ma mai uit eu la tv....la toate mizeriile....pt ca tot ce vedem e "dogfood"....manipulare a turmii....suntem prostiti mai rau ca niste copii mici....si uite de aia nu mai cred in tot ce ni se zice de catre mai marii lumii....chiar si de preoti....pt ca toti sunt doar niste farisei....lupi cu chip de mielusei....si chiar citeam undeva ca religia e de fapt o inventie a lor pt a tine masele sub papuc....si uite de aia il iubesc eu pe MJ, ca a avut COLOANA VERTEBRALA....si lui chiar i-a pasat de noi...de lumea asta....
    florentina

    RăspundețiȘtergere
  19. Mihai ...ai scris super frumos...nu mai am nici cuvinte...iar cantecul este superb si ...
    ...si poate fi pus ca un fel de imn al nostru ,al romanilor (cel putin pentru moment )cand spun asta ma gandesc la situatia politica si la politicienii nostri.
    in rest sanatate si sa auzim numai de bine...tuturor
    aryela

    RăspundețiȘtergere
  20. Mihai...aplauze la scena deschisa!!! Daca cineva nu a inteles pana acum mesajul si ceea ce transmite Michael, cred cu tarie ca tu esti acela care da voce vocii lui MJ pt a transmite mai departe, mai descifrat ceea ce a vrut el sa zica....si sper ca toti sa l inteleaga.
    Macar de am avea curajul sa i infruntam pe cei carora nu el pasa de noi...dar din pacate nu avem puterea sa ne luptam cu ei...suntem prea mici...prea putini cei care stim ce se intampla. Daca ii spui cuiva de sistemul asta...o sa zica ...da da stiu ce se intampla in Romania (de ex), dar nu stiu ca ceea ce se intampla este la un nivel mult mai mare...si inca ce planuri au pt noi...ei cred ca vor doar sa si indese ei buzunarele si conturile la banci...nu sa ne distruga din temelii...sa ne stearga de pe fata pamantului...majoritatea suntem mult prea inchisi ca sa vedem ceea ce se prezinta dincolo de foaia sau sticla pusa in fata noastra.
    Si din pacate, daca ar mai exista cineva care sa aiba curajul si iubirea lui Mj ar avea ei grija sa l doboare...sa nu se faca auzit. Tot ce mi ramane de spus este...MJ for all time...a love untill the end of time and more than that!

    RăspundețiȘtergere
  21. Mihai am auzit cateva informatii despre asa zisii "asasini economici"...cica ar fce parte din organizatia americana care se ocupa cu acordarea creditelor tarilor aflate in dificultate...FMI...si un anume John Perkins vorbea de faptul ca presedintii tarilor care nu doreau sa contracteze imprumutul erau amenintati de acesti asasini economici astfle: le aduceau la cunostinta ca au doua variante de alegere: ori buzunarul drept in care se afla alegerea contractarii imprumutului, ori buzunarul stang in care se afla un pistol (ori amenintari cu moarte celor dragi...etc)...si de aici depinde de coloana celui in cauza ce alege...in cazurule celor care au ales sa nu contracteze imprumutul de la FMI s au inregistrat accidente de avion spre pilda...de masina...etc...in care rolul principal l au avut "sacalii"...ei bine...daca nici aici nu aveau sorti de izbanda se apela la razboi...cazul Irackului nu?
    Ei..eu ma intreb asa: oare acest lucru e posibil sa se fi intamplat si la noi in tara? fiindca din cate stiu eu si acum cativa ani Romania se afla in dificultate dar nu a apelat la imprumut, dar acum da si gandind la rece mi am dat seama ca acele conditii impuse de delegatia de la FMI pt a putea rambursa banii vizeaza in mod direct bunastarea cetatenilor..adica...scaderea pensiilor...inghetarea slariilor bugetarilor si crestrea ratei somajului...cate si mai cate...pt ce? pt ca oamenii sa nu si mai poata duce traiul de zi cu zi. Daca noi nu ne putem ridica impotriva nedreptatilor de la noi...ca totusi suntem o tara cat de cat mica...si nu ne putem face auziti...in nici un caz nu o sa putem infrange elitele...si asta o spun cu lacrimi in ochi...

    RăspundețiȘtergere
  22. am uitat sa ma semnez ...CATALLINA...VA PUP!

    RăspundețiȘtergere
  23. si Mihai, ma bucur nespus ca ai ajuns la acest cantec....la aceste versuri atat de controversate, pt unii....dar atat de usor de inteles pt noi cei care avem urechi de auzit....
    eu una nu mai stiu vreun roman care sa fi facut pana acum ce-ai facut tu....din 25 iunie incoace....din dragoste si admiratie fata de MJ....si ai tot respectul meu!
    MICHAEL A AVUT UN MESAJ DE TRANSMIS LUMII....multi au auzit, dar putini au inteles....iar acum el nu mai e....
    dar tu, MIHAI, esti aici....si esti inzestrat cu darul asta....al scrierii....FA-TE AUZIT!....in memoria lui....
    eu cred ca traim vremurile din urma....lumea e tot mai nebuna....tot mai confuza....CINEVA TREBUIE SA TRAGA UN SEMNAL DE ALARMA! si daca nu noi, atunci cine?!
    si vorba unui cantec romanesc...toti suntem oripilati, dar stam....stam si ne uitam si nu facem nimic....
    florentina

    RăspundețiȘtergere
  24. si Mihai, ma bucur nespus ca ai ajuns la acest cantec....la aceste versuri atat de controversate, pt unii....dar atat de usor de inteles pt noi cei care avem urechi de auzit....
    eu una nu mai stiu vreun roman care sa fi facut pana acum ce-ai facut tu....din 25 iunie incoace....din dragoste si admiratie fata de MJ....si ai tot respectul meu!
    MICHAEL A AVUT UN MESAJ DE TRANSMIS LUMII....multi au auzit, dar putini au inteles....iar acum el nu mai e....
    dar tu, MIHAI, esti aici....si esti inzestrat cu darul asta....al scrierii....FA-TE AUZIT!....in memoria lui....
    eu cred ca traim vremurile din urma....lumea e tot mai nebuna....tot mai confuza....CINEVA TREBUIE SA TRAGA UN SEMNAL DE ALARMA! si daca nu noi, atunci cine?!
    si vorba unui cantec romanesc...toti suntem oripilati, dar stam....stam si ne uitam si nu facem nimic....
    florentina

    RăspundețiȘtergere
  25. "stimati concetateni"
    lucrurile care incercam sa le dezbatem aici cu aceasta ocazie , THEY DON T CARE ABOUT US,sunt extrem de grave si din pacate extrem de adevarate. daca e sa ma refer strict la piesa lui M , el a stiut in ce se baga a riscat din dragoste fata de oameni si nu a platit atunci ca sa nu bata la ochi ci mai tarziu. nu sustin ca asta ar fi motivul pt care M a cazut in dizgratia "elitistilor" ci spun ca si asta a contribuit la faptul ca acesti "domni" au purces la a fi mai atenti la ceea ce zice si face M.
    banuiesc ca poate o fi avut totusi pecineva in spate de a avut curaj dar nu stiu ........cert este faptul ca , mai abitir ca niciodata acum se da o lupta pt suprematie planetara .in decursul intregii istorii a omeniri am constatat cu totii ca asta a fost aranjamentul: popoare asuprite si popoare asupritoare. chiar daca timpul a trecut si nu mai traim in pesteri ci traim in era cosmica , spatiala, situatia e aceasi numai ca se manifesta altfel dar efectul e acelasi( am mai spus cu alta ocazie)
    acum pt ceea ce as vrea sa va spun , as dori sa cititi si sa nu ma luati la bataie ci doar sa intelegeti ca incerc sa gasesc oarece explicatii la anumite fapte care s au petrecut si care unii le am si trait.
    ma gandesc ca poate raposatul impuscat la asta se gandea cand tot amintea ce " cercuri reactionare si de imperialisti". desi impuscatul nu era un om scolit, el prost nu a fost si cred ca stia el destule ( acum stati si nu sariti la mine sa mi strigati ca in acea perioada muream de foame si de frig ca stiu ca asa a fost si nu am de gand sa ma erijez in aparatorul impuscatului dar as vrea sa incerc sa fiu putin si obiectiva)el a stat la carma tarii 25 de ani. ani in care intr un fel sau altul a pus tara pe picioare si a reusit sa iasa de sub influenta Rusiei si chiar a avut si anumite manifestari anti sovietice si la inceputurile lui chiar a fost vazut cu simpatie de occident cand au vazut ca se pune influentei rusilor.
    am facut aceasta mica incursiune fara a sustine in nici un fel apararea raposatului ci doar cu scopul de a arata ca daca ceausescu ne tinea departe de ceea ce inseamna occident cu multele lui bunatati , in acelasi timp a tinut departe si relele occidentului. am convingerea ca nu prea a avut treaba el cu "elitele "occidentului, in schimb cei care conduc tara asta de 20 de ani este clar si indubitabil ca sunt aserviti lor ca nu fac nicio miscare fara sa ceara voie . si dati va si voi seama ca tot "gunoiul" occidental tre sa ajunga undeva si unde ar putea ajunge decat in tari ca cele din estul Europei , trebuie sa aiba piata de desfacere oriunde si la orice . va dau doar un exemplu recent. Franta a refuzat vaccinarea. de ce oare? ce stie Franta si nu stim noi cei care ni se infunda pe gat orice. nu este pandemie si in Franta?
    poate ca ar trebui sa existe la nivel global un AVRAM IANCU TUDOR VLADIMIRESCU GHEORGHE DOJA VLAD TEPES si ma opersc ca nu am de gand sa enumar toti conducatorii Daciei , A Principatelor si a Romaniei.si vorba lui Lapusneanu"prosti da multi". daca incet incet ne am aduna din toata lumea , poate am reusi la lasam sa continue viata pe planeta asta si poate cine stie , poate MIchael s ar reintoarce sub o alta forma pe pamant si ar vedea ca nu a murit degeaba.
    aceasta piesa a lui M ar trebui sa devina macar imnul nostru national daca nu al intregi lumi

    RăspundețiȘtergere
  26. Au ochi dar nu vad,au urechi dar nu aud.cred ca aceste cuvinte se aplica foarte bine societatii de astazi.Iti multumesc Mihai ca ne ajuti sa dam la o parte valul de pe ochi si dopurile ignorantei si nepasarii ptr a vedea adevarul.Michael este un mesagerul lui Hristos trimis sa promoveze valorile de mult uitate ADEVARUL,CREDINTA si DRAGOSTEA.Chiar daca el nu mai este,mesajul sau va avea putere cat timp exista oameni cu inima si mintea deschisa gata sa-l duca mai departe.

    RăspundețiȘtergere
  27. si apropo de Obama- nu spusese el ca v a pune capat razboaielor in 2010? sau am inteles eu aiurea?acum spune ca v a continua inca trei ani dupa care v a retrage trupele de peste tot . aha. adica se v a apropia anul electoral si tre sa faca si el ceva sa vada lumea ce bun e?
    mare progres a facut America...........

    RăspundețiȘtergere
  28. CERASELA, iti multumesc mult pentru cuvintele frumoase.
    Ce am putea face impotriva lor? teoretic nimic, pentru ca suntem mici si neinsemnati. Dar... cum spunea cineva mai sus, "prosti dar multi".
    MJ spunea: "There's nothing that can't be done if we raise our voice as one."
    Putem sa ne pune mde acord toti, aici, sa refuzam vaccinuri, tratamente, oferte bancare si toate porcariile astea, ne putem mobiliza sa-i convingem si pe altii sa nu faca aceste greseli.

    La naba, nu ma poti obliga sa ma vaccinez si nu ma poti obliga sa-mi implantez cipuri si nu ma poti obliga sa fac ce nu vreau. Asta pentru ca nu-ti apartin! Si asta pentru ca te urasc ca pe cel mai aprig dusman al meu, din cauza ca TU esti cel care mi l-a luat pe MJ. Si dupa ce ca mi l-ai luat pe MJ acum incerci sa distrugi tot ce iubesc.
    Hai ca tocmai ce ma certam cu nebunul care conduce toata povestea asta. Ma intreb care din noi e mai nebun, eu sau el. :))
    In fine ,ideea e ca...e timpul sa demonstarm ca nu ascultam melodiile alea degeaba.

    RăspundețiȘtergere
  29. http://www.youtube.com/watch?v=ak7s0sBYzfA
    interesant de vazut . TREBUIE

    RăspundețiȘtergere
  30. Michael Jackson Tapes Book

    http://www.filestube.com/b3a9ce83259b5c3103e9/go.html

    Cu mult drag. Va iubesc.

    RăspundețiȘtergere
  31. Extraordinar Mihai, m-ai lasat fara cuvinte.
    Acesta este Michael Jackson, cel pe care tu ni-l arati, genial in tot ce a facut.
    Multumesc pentru postare.
    Violeta

    RăspundețiȘtergere
  32. NO COMMENT...
    Afganistan
    Primele întãriri din contingentul de 30.000 de noi soldaþi americani promiºi de preºedintele Barack Obama vor sosi în Afganisan în 2-3 sãptãmâni - a declarat astãzi secretarul american al Apãrãrii, Robert Gates, în faþa Comisiei pentru Apãrare a Senatului Statelor Unite. Tot astãzi, Casa Albã a precizat cã trupele americane vor începe retragerea din Afganistan în 2011, dar cã procesul va depinde de condiþiile din teren. Anterior, Robert Gates afirmase cã retragerea americanã nu va începe decât în momentul în care Pentagonul va considera, pe baza evaluãrilor din teren, cã acest lucru este posibil. Aceste declaraþii vin dupã ce senatorul republican John McCain - fost contracandidat prezidenþial al lui Barrack Obama - a arãtat cã sprijinã strategia acestuia pentru Afganistan, dar a catalogat drept greºitã declaraþia cã Statele Unite vor începe retragerea din Afganistan într-un orizont ferm - adicã peste 18 luni.
    .......................

    RăspundețiȘtergere
  33. Mi-a luat atata timp sa scriu un comentariu,fiindca de ieri incerc sa caut cuvintele potrivite...din pacate nu am ajuns la nici un rezultat multumitor,asa ca scriu in stilul ce ma caracterizeaza.Adica cat se poate de direct...si exact cum gandesc :))
    Mihai,ma bucur ca ai ales aceasta mel...pot spune ca face parte din preferatele mele(ca si restul melodiilor :)) ).
    Cred sincer ca daca si in America ar fi fost oameni ca tine, care sa faca o analiza atat de coerenta si detaliata...atunci mesajul lui Mike ar fi ajuns in orice colt al lumii si ar fi fost apreciat la adevarata lui valoare,dar mai ales ar fi fost INTELES MESAJUL CANTECULUI. Din pacate singurii care l-au inteles si l-au perceput asa cum trebuia au fost fanii...fanii adevarati care nicioadata nu s-au dezis de el.
    Asa ca ce pot spune...inca o data multumesc pentru acesta postare Mihai...esti minunat!!! Jos palaria in fata ta...trebuia ieri,ca a fost 1 dec...dar eu si astazi sustin JOS PALARIA!!!

    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  34. Fetelor,am citit cu deosebita incantare tot ce ati scris ,si sunt impresionata.O adevarata lectura de suflet pentru mine.
    Nu stiu daca este o consolare,dar ieri am luat bilete la Sala Palatului ,unde in 17 martie 2O1O va canta Trupa WHO'S BAD .Cine mai vrea poate lua la pretul de 8O sau 13O de roni.Nu stiu daca am facut bine sau nu sa ma duc sa-l vad pe acest Mim,in locul lui Michael,dar ma consolez cu ideea ca macar am sa-l ascult cantand;si mai pun la socoteala si faptul ca Michael ii cunostea,stia de existenta lor,cu alte cuvinte am si acordul lui Michael!
    De 1 Dec. am fost iar in Herastrau,la Michael.Ne-am intalnit mai multi fani MJ am ascultat muzica,am vazut secvente cu el(de pe telefoane}am facut curatenie in jurul monumentului,l-am curatat.Pacat ca au inceput sa dispara obiecte,vaza de flori,fotografii cu el;foarte urat ca mai exista oameni care se preteaza la asa ceva!
    Oricum era o incantare sa vezi copilasi de cativa anisori,cum se opresc,danseaza,sau canta muzica lui Michael.Am facut si cateva fotografii.
    Cand sa iesim din parc,era un tip care canta la ghitara,un cantec al lui Rosu Si Negru.Ne-am oprit,l-am ascultat,canta foarte frumos.L-am intrebat daca stie ceva de Michael Jackson.Si stiti ce mi-a raspuns?
    Ca nu poate canta,pentru ca Michael este foarte greu de imitat,mai ales la ghitara,pentru ca melodiile lui Michael nu sunt scrise ca toate celelalte,ci Michael este insusi CANTECUL.Si decat sa iasa o cacialma,mai bine nu.
    Va sarut si va imbratisez cu drag pe toti oamenii minunati de aici,
    Liliana

    RăspundețiȘtergere
  35. Superb,Mihai, ca de obicei!Astept cu nerabdare urmarile!http://www.youtube.com/watch?v=MPaFTY4pZRU
    Urmariti-l cu mintea deschisa.
    O intrebare pentru visatoare:ce stiti de varianta de a fi fost prezentate mai multe variante ale TII? Faptul ca a introdus "Threatened" in scena de la Thriller, mi-a dat si mie de gandit!Sper sa va dea si voua.
    Apropo:site-ul MichaelJacksonHoaxDeath.com estede vanzare.
    Oare fanii cand vor fi scosi la licitatie?Ca tot se vinde tot ce este in legatura cu Michael!
    Keep the faith!
    Cris

    RăspundețiȘtergere
  36. MIKE TRIUMFA DIN NOU...
    Google - clasament cautari...

    MICHAEL JACKSON SI FACEBOOK sunt cele mai populare cuvinte cautate online, la nivel global, prin intermediul motorului de cautare GOOGLE in anul 2009, potrivit repreyentan'ilor Companiei de Internet, citati de France Presse. Dupa cele doua sintagme urmeaza reteaua de socializare spaniola Tuenti si reteaua de micro-blogging Twitter. Michael Jackson a fost pe primul loc si in topul cautarilor efectuate pe Yahoo in 2009.

    SURSA - RADIO ROMANIA ACTUALITATI (02.12.2009 - ora 23.00).
    -----------------------------
    MIKE da lectii de verticalitate...
    MIKE RAMANE MIKE...
    MIKE ESTE INEGALABIL, INVINCIBIL, INCORUCTIBIL...
    DAR NOI???...
    -------------------------
    Multumesc (m.c.).

    RăspundețiȘtergere
  37. Mihai ,ai pus punctul pe i ...."daca michael jackson ar mai fi fost in viata ,nu ar fri lasat lucrurile asa".Exact asta simt ,era o sansa pt noi ....

    RăspundețiȘtergere
  38. http://www.rousa.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  39. 1. http://www.youtube.com/watch?v=JO5MEuMAUjA&feature=related

    2. http://www.youtube.com/watch?v=6ad-s0YcNkY&feature=related

    NO COMMENT...

    RăspundețiȘtergere
  40. Multumesc Mihai!Foarte adevarat tot ce ati scris aici...they don't care about us..

    Va imbratisez pe toti!

    RăspundețiȘtergere
  41. Vreau să vă cer scuze dacă nu răspund mai des comentariilor voastre, aşa cum aţi merita. Nu există decât un motiv pentru asta: scriind ceea ce am scris, am spus tot ceea ce eram în stare să spun, legat de Michael Jackson. Prin tot vocabularul meu, nu mai găsesc alte cuvinte. Cel puţin deocamdată. Dar constat cu bucurie că voi reuşiţi, atât de furmos, să exprimati ceea ce simţiţi, ceea ce gândiţi, încât orice aş mai încerca eu să adaug, ar fi inutil.

    Vă mulţumesc mult.

    RăspundețiȘtergere
  42. Mihai, eu consider mai sugestiva varianta They Don’t Care About Us din inchisoare (vedeti "They Don’t Care About Us prison version"), aceea chiar ca te pune serios pe ganduri. Michael inchis intr-o celula, cu lanturi la maini....pe mine m-a infiorat de-a dreptul!!!Si imaginile cu violentele politiei....acest clip este mai sugestiv de 1000 de ori decat cel cu Oldum!
    Că avea o întreagă conspiraţie pe urmele lui şi că putea fi ucis în orice clipă a ştiut tot timpul, am urmărit de mai multe ori cu atenţie interviul lui de la CBS, din decembrie 2003 ( vizionaţi YouTube - Michael Jackson - 60 minutes SUMMARY) în care spune celui care îl inervieva că în jurul există o conspiraţie (la min. 2:42), dar nu vrea să spună mai multe. Ce m-a înspăimântat cu adevărat a fost următorul fapt: dacă ascultaţi cu volumul tare, de la minutul 2:25 până când Michael spune, la 2:42, "It's a conspiracy" , puteţi auzi undeva în cameră o voce bărbătească care spune "Hold it, hold it", ceea ce eu cred ca inseamna, din engleza pe care o stiu eu, “Stai ! Opreşte(-te) ! Asteaptă”, după care Michael recunoaste că deja a spus prea mult şi că a terminat…
    Nici nu ne imaginăm noi prin ce a trecut Michael, aceste cuvinte arată că cineva din anturajul lui avea grijă să nu scape prea multe, pentru siguranţa lui, bineînţeles. Vă daţi seama cât încercau “ei” să-l controleze şi cât de mult îl ameninţau?
    In videoclipul postat de Mihai aici, la 1:19/1:22, Michael spune "niciodata nu poti sa ma omori", chiar langa simbolul preferat al iluminatilor , OCHIUL, care permanent a fost atintit asupra lui...omul asta a fost genial, a stiut tot timpul ca sunt cu ochii pe el, dar si-a asumat riscul si uite ca intr-un final "ei" au reusit sa/l omoare....

    RăspundețiȘtergere
  43. "You can never kill me"...cantand in fata ochiului imens care l-a monitorizat cel putin jumatate din viata lui.
    Si nu, nu sunt de parere ca au reusit sa il omoare. E adevarat ca nu mai e printre noi, dar acesta este un pas pe care il facem toti, mai devreme sau mai tarziu. Mai degraba, cred ca MJ a vrut sa spuna ca orice ar face ei, mesajul sau va merge mai departe. Si a avut atat de multa dreptate! Uitati cata lume il iubeste! Mie mi se pare la fel de viu ca intotdeauna.
    "You can never kill me"... orice ati face voi eu voi continua sa stralucesc! Si indiferent ce veti scrie, cei care au avut urechi, au auzit si au inteles ce spun aici. Spunea, la un momnt dat, in interviul cu Geraldo ca arta e nemuritoare. Spunea ca muzica buna traieste vesnic. MJ se identifica cu muzica lui si asta o stim cu totii. Deci, in opinia mea, "You can never kill me" inseamna "Nu imi veti putea sterge niciodata mesajele, nu ma veti putea ingropa in uitare, muzica mea, odata iesita din studio, va fi inca o lovitura pentru voi. Iar eu, indiferent de ce vei face voi, am sa traiesc prin muzica mea."

    RăspundețiȘtergere
  44. Maria C.mai demult vroiam sa-ti spun,mi-a placut asa de mult poezia ta pentru Michael,este impresionanta,ai un talent deosebit !
    Uitati-va la Michael,aici,dulce,dulce ca o acadea!
    http://www.youtube.com/watch?v=23mArDS2X58&feature=player_embedded
    Mihai,multumim pentru cuvintele tale frumoase,dar tu nu sti cum sunt femeile...da-le numai un subiect,si-l vor dezbate la infinit! Si mai ales daca subiectul este Michael Jackson...!
    Va imbratisez cu drag pe toti,Liliana

    RăspundețiȘtergere
  45. Ati vazut noul videoclip de la Smoothcriminal?Genial!

    RăspundețiȘtergere
  46. Aici veti descoperi ceva minunat,doi ingeri Michael si Ryan:

    http://mjtruthnow.com/2009/12/ryan-white/

    Nu treceti peste asta!

    RăspundețiȘtergere
  47. O...unde se poate vedea noul videoclip??? Sa fiu sincera vreo 2 zile am c-am disparut de acasa si nu prea sunt la curent.


    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  48. bine zis Scorpya....O unde sa vizionam noul videoclip Smooth Criminal? sau cum sa dam search? ca la cate variante sunt pe youtube....
    florentina

    RăspundețiȘtergere

AVERTISMENT!

Orice comentariu care contine limbaj jignitor la adresa autorilor blogului, a cititorilor sau a comentatorilor sai, va fi expediat in Zona Fantoma, sa-l caute pe Generalul Zod :)