vineri, 20 noiembrie 2009

„Străin în Moscova”

...


„Stranger In Moscow” a fost răspunsul lui Michael Jackson la evenimentele petrecute în viaţa sa personală. În 1993, relaţia lui cu presa s-a spulberat de-a binelea, atunci când a fost acuzat de abuz sexual asupra unui minor. Deşi nu s-a dovedit niciodată că ar fi fost vinovat, Michael Jackson a reprezentat subiectul unei dezbateri minuţioase a mediei în timp ce se desfăşurau investigaţiile procurorului Sneddon. Ştiţi cum acţionează media, în goana după rating? Afişând titluri imense şi emfatice, de genul: „Interviul secolului”, „Ancheta mileniului”, „Crima epocii” etc. Iar cand citeşti articolul, şoc: conţinutul e plin de divagaţii, supoziţii, teorii ale chibritului care au foarte puţin spre deloc legătură cu titlul pompos. Aşa se întâmplă de când lumea; aşa s-a întâmplat şi în cazul lui Michael Jackson. Începi să te întrebi dacă nu cumva presa angajează oameni care să aibă unica sarcină de a scorni astfel de titluri, fără să-şi bată capul cu restul materialului publicat.

Şi totuşi... deşi media s-a agitat din răsputeri să-l denigreze, publicul nu a fost foarte impresionat – cu alte cuvinte, nu prea „a pus botul”. S-au făcut mai multe sondaje de opinie în acea perioadă. Unul dintre ele a concluzionat că peste 80% dintre cei chestionaţi nu-i credeau pe Chandleri. Altul, realizat pe un lot de adolescenţi (care reprezentau baza fanilor lui Michael Jackson la vremea respectivă) a raportat că 75% nu credeau în acele acuzaţii. Două treimi dintre copiii cu vârste cuprinse între 13 şi 15 ani (aproximativ vârsta lui Jordan Chandler) erau convinşi de nevinovăţia lui Michael Jackson. Un alt sondaj, realizat printre adulţi, a arătat că 88% dintre ei îl considerau inocent şi 92% au declarat că vor cumpăra în continuare albumele lui, lucru care s-a şi întâmplat: de la începerea scandalului, vânzările înregistrărilor lui Michael Jackson au crescut simţitor.

“Stranger In Moscow” e o baladă R&B, compusă în 1993, după lansarea acuzaţiilor de molestare, pe când Michael Jackson era la Moscova, în plin turneu “Dangerous”. La chitară se aude Steve Lukather , la clape, sintetizator – David Paich, iar la bas – Steve Porcaro (nu am gasit înregistrări cu el, dar ascultaţi basul din “Human Nature” şi vă veţi da seama ce basist valoros e). În “Stranger In Moscow”, Michael Jackson a folosit elemente din imagistica şi simbolismul ruseşti, pentru a promova conceptul de teamă si însingurare pe care este construit cântecul.

“Rătăceam prin ploaie,
mască a vieţii, sentiment de nebun
căzut dintr-odată şi pe nepregătite în dizgraţie;
zilele însorite par atât de departe;
umbra Kremlinului mă face să mă simt mărunt;
mormântul lui Stalin mă urmăreşte;
venea continuu şi continuu –
aş vrea ca ploaia asta să mă lase în pace…”


Cântecul a fost bine primit de critici şi producători. James Hunter comenta în revista Rolling Stones: „Jackson e supărat, nefericit, chinuit, cu sângele clocotind, furios, cu privire la ceea ce el numeşte «cădere bruscă şi neaşteptată în dizgraţie».” Jon Pareles scria, în „The New York Times”: „Baladele sunt generoase din punct de vedere melodic. «Stranger In Moscow», cu versuri stranii precum «mormântul lui Stalin mă urmăreşte», are un refren splendid, prin repetarea întrebarii «How does it feel? (cum e?)»”. La fel de impresionaţi au fost Fred Shuster de la „Daily News of Los Angeles”, Stephen Thomas Erlewine de la „Allmusic”, Patrick Macdonald de la „The Seattle Times”, Josephine Zohny de la „PopMatters”, Tom Molley de la „Associated Press” şi alţii.

„Cum e, atunci când
eşti singur
şi rece pe dinăuntru?”


Videoclipul aduce în atenţie şase persoane, fără legătură între ele, care trăiesc într-o zonă a oraşului, în timp ce lumea din jurul lor se mişcă cu încetinitorul. Prima parte a videoclipului ne prezintă aceste personaje. Un bărbat privind în josul străzii de la fereastra dormitorului, o femeie singură într-o cafenea, un om fără adăpost întins pe stradă, o persoană hrănind porumbei, un băiat exclus dintr-un joc de baseball; iar cea de-a şasea persoana este Jackson însuşi, mergând prin oraş, de-a lungul străzilor.

Chiar dacă cele şase personaje sunt filmate la viteză normală, şi ele inspiră o lentoare – a gândirii, a sentimentelor; iar ochii lor sunt extrem de expresivi: bărbatul de la fereastră e nostalgic, vagabondul e apatic, femeia din cafenea e tristă; bărbatul care hrăneşte porumbeii e depresiv; adolescentul e ostracizat; iar Michael Jackson e îndurerat. Restul lumii se mişcă oarecum într-o altă dimensiune, şi totul e ciudat, lipsit de vlagă; bătaia din aripi a porumbeilor e agonică… până şi ţânţarul pare că abia se târăşte...

„Aici, abandonat în glorie,
îndur apocalipsa minţii;
KGB mă hăituieşte –
luaţi-mi numele şi lăsaţi-mă în pace...
Apoi un cerşetor mă strigă pe nume,
zilele fericite vor îneca durerea;
a venit continuu şi continuu
luaţi-mi numele şi lăsaţi-mă în pace...”


În a doua parte a scenariului, ploaia se înteţeşte şi, în vreme ce toată lumea fuge din calea ei, personajele noastre ies în stradă şi privesc în sus, lăsând stropii mari şi grei să le cadă pe creştet, ca o mângâiere.

“Ca un străin în Moscova –
Doamne, ai milă;
vorbim de primejdie,
vorbim de primejdie, iubito;
ca un străin în Moscova,
trăiesc singur,
trăiesc singur, iubito,
străin în Moscova…”


De ce “Stranger In Moscow”?... În 1993, occidentalii priveau Rusia ca fiind încă un stat communist. Leaderii sovietici votaseră în 1991 renunţarea la guvernarea bazată pe idologia comunistă, dar lucrurile nu se mişcă atât de repede. Pentru vestici şi deci şi pentru Michael Jackson, Moscova era simbolul izolării, al cenuşiului şi al depresiei; al privării de libertate şi al persecuţiei. Pentru Michael Jackson, atmosfera deprimantă a Moscovei s-a suprapus peste sentimentele lui de frustrare şi deznădejde inspirate de acuzaţiile lui Chandler şi de hărţuirile mediei. Videoclipul se încheie cu vocea unui interogator rus:

“De ce ai venit din Vest? Mărturiseşte!... ca să furi marile cuceriri ale poporului; realizările clasei muncitoare…”

Probabil că pentru Michael Jackson, în momentele acelea, ceea ce i se întâmpla lui în SUA nu era cu nimic diferit de torturile la care regimul communist i-a supus pe cetăţenii ruşi timp de câteva zeci de ani. Şi, în mod cert, nu era departe de adevăr. Aşa-zisa democraţie americană nu a fost niciodată altceva decât o mare farsă, o dictatură din umbră – politică, financiară, mediatică, rasială, religioasă. Şi dacă în America, “ţara tuturor posibilităţilor”, se întâmplă asta, ce pretenţii ar mai putea avea, oricare dintre noi?... Cine ar putea crede că va fi vreodată altceva decât un oarecare “Străin în Moscova”?...

„Cum e, atunci când
eşti singur
şi rece pe dinăuntru?”






...

91 de comentarii:

  1. balada R&B...draguz...read my mind 'cause i can't take it anymore!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Este intradevar unul din cele mai triste cantece ale lui Michael.Tristetea este parca si mai apasatoare prin nuantele de gri care abunda in acest film,de data asta Michael nu ne mai" incanta" privirea cu tonuri luminoase,cu acele culori magice care-i placeau si lui,fara insa a scadea cu nimic maretia interpretarii sale unice.
    Avea toate motivele sa fie trist si "innourat",pentru ca pana la acea data facuse numai bine,ajutase copii nevoiasi si bolnavi si care a fost rasplata?
    Mihai, tu ai un dar deosebit,de a ne face sa "sesizam" ceea ce era evident,dar lucruri peste care foarte multi trecem fara a le da prea multa importanta.De exemplu personajele din film,cu totii le-am vazut,dar nu am "sesizat" si ce reprezinta ei.Tu i-ai caracterizat foarte bine.Acelasi lucru pot spune si de miscarea lenta a lor,usor diferentiata a celor principale.
    Eu stiu ca Michael era la Moscova,intr-o camera de hotel,trist,strain si singur,cand a scris acest cantec.Isi dorea foarte mult sa poata iesi de acolo , sa mearga pe strazi,dar era ingrozit de avalansa de oameni si de ziaristi care se aflau in strada,si care ar fi tabarat pe el fara mila.Recitesc ce scrie Michael in MOONWALK referitor la ceea ce simte un om in asemenea situatie:"...toata nebunia,adulatia si notorietatea deveneau mai mult decat insuportabile.Au ganduri bune,dar eu pot depune marturie ca DOARE cand esti prins la mijloc...O mie de maini te pipaie.O fata iti rasuceste mana...te apuca de par si te trag tare,iar durerea este insuportabila."
    In aceste conditii,a ales totusi singuratatea,el si muzica,pe care o iubea,si care nu l-a dezamagit niciodata!

    RăspundețiȘtergere
  3. Intr-adevar Mihai,videoclipul reprezinta raspunsul la evenimentele din viata sa personala.As mai adauga doar ca aici Michael ne arata cata suferinta i-au provocat acele acuzatii,ne introduce oarecum in sufletul lui sfasiat.Videoclipul nu este color,ceea ce predomina este negrul si cenusiul (insusi Michael este imbracat complet in negru), negrul simbolizand culoarea suferintei,a durerii interioare si a tristetii.Nu exista nici un strop de culoare sau de stralucire (asa cum sunt in marea majoritate a clipurilor),nici un zambet in acest videoclip,ceea ce accentueaza
    mesajul de tristete care sta la baza acestui videoclip.Tema tristetei interioare si a suferintei si singuratatii sufletului e prezenta si in alte clipuri dar nu total ca in ,,Strain in Moscova,,.Iar fundalul de ploaie semnifica acele lacrimi care nu pot fi aratate in public...,,Strain in Moscova,, reprezinta de fapt raspunsul la cum a fost viata lui Michael dincolo de stalucirea scenei,hartuit si urmarit de massmedia si o multime de profitori...

    Alina

    RăspundețiȘtergere
  4. "Stranger in Moscow"....Piesa asta doare, e probabil cea mai sugestiva piesa a lui. Offf...daca oamenii ar fi ascultat....nu sa auda, sa asculte!
    De fiecare data cand aud piesa asta (dar mai ales in 2005) imi doresc din tot sufletul sa stie, sa vada, sa simta ca lumea il iubeste si il crede si e acolo pentru el.
    Mihai....ca de obicei...esti extraordinar.
    Partea in care spune: "Luati-mi numele si lasati-ma in pace" mi se pare cea mai trista. Suna a renuntare...si MJ nu trebuie sa renunte, nu trebuie sa ingenuncheze, niciodata. Offf....daca ar fi stiut cat il iubim... daca ar fi stiut ca suntem acolo si ca orice s-ar intampla nu-i vom da drumul. I-ar fi fost mult mai usor sa treaca peste tot, si poate ca daca am si facut suficient scandal atunci, presa nu ar mai f iavut curajul sa mai scrie prostii.

    RăspundețiȘtergere
  5. Oau....una din melodiile mele preferate, fie vb intre noi,care nu este printre preferate???:)
    Acum serios, imi aduc aminte cand am vazut ptr prima oara videoclip-ul...desi mica,gandul a fost "ce i-u facut oamneii aia rai???"A fost destul de dureros raspunsul atunci cand am m-ai crescut si am inceput sa inteleg si altele.
    Mi-ar place sa mai scriu (Avand in vedere ca iubesc mel si clip-ul),dar stiu ca in scris nu as reusi sa transmit ceea ce simt, asa ca ma las pagubasa.

    Apropo Mihai...chiar imi place alegerea ta...SUPERB!

    P.S. Revin cu o intrebare: In urma cu vreo cateva luni(cand am descoperit blog-ul) intrebam daca aveti idee unde gasesc albumul HIStory (e preferatul meu, dar culmea nu-l am,asa cum ar trebui).Imi aduc aminte ca mi s-a raspuns atunci, dar aiurita de mine a pierdut adresa locului respectiv.
    Please, help me!!!!! De mentionat sunt din ,Bucuresti.

    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  6. Superba si in acelasi timp atat de trista piesa aceasta...parca e de ajuns numai sa privesti in ochii lui Michael din clipul asta, fara sa ne mai gandim si la versuri (care sunt deosebit de expresive) si sa ii simti durerea...
    Trebuie sa recunosc ca nu de putine ori am evitat sa ascult melodia asta...pt ca asa cum spunea si Irina, piesa asta doare...iar versuri ca: „Aici, abandonat în glorie" sau "luaţi-mi numele şi lăsaţi-mă în pace...” pe mine pur si simplu ma coplesesc.

    P.S. Mihai, ma gandeam ca ar fi pacat ca toate aceste postari extraodinare sa se piarda in timp...sau sa nu fie cunoscute si apreciate la adevarata lor valoare si...cred ca ar fi o idee buna sa le aduni din nou intr-o carte, in care sa cuprinzi materiale ca "Pantofii de dans", "Omul din oglinda" si pana la ultimele materiale postate.
    Ar fi o carte extraordinara, la fel ca prima!
    Eu zic ca merita sa te gandesti la asta si...poate ne faci o surpriza si va veni Mosu' la noi anul asta cu un dar de suflet...

    RăspundețiȘtergere
  7. In loving memory of Michael Jackson

    A FOST ODATĂ CA NICIODATĂ...

    Atunci, copilul cu ochii de înger,

    Fredonându-şi refrenul vieţii a spus:
    Oricâtă lumină ar fi în jur, e totuşi întuneric cand
    Singuri, uităm să aprindem lumina în suflet şi
    Trişti, lăsăm să se facă-ntuneric în

    Ochii închişi a uitare.
    Dorinţa-i o flacără albă ce arde
    Adânc şi apare în vis ca un înger
    Tăcut şi uşor...
    Aşa a spus, privind spre cer...

    Căci atunci, Dumnezeu, oglindindu-se în
    Adâncul ochilor lui,

    Ne-a picurat stropi de lumină iar
    Iubirea, iertarea erau suficiente pentru toţi.
    Colindându-şi sclipirile moi,
    Inima a ştiut că e singura care vede şi că
    Ochii sunt ca stelele: strălucitoare, dar reci.
    Deschizându-şi braţele spre cer, copilul şi-a
    Adus iubirea în suflet,
    Topindu-şi refrenul tomnatic în noi,
    A fost odata ca niciodata...


    IoanaM

    http://www.youtube.com/watch?v=CxngR9h9Dl8

    RăspundețiȘtergere
  8. UOFFF balada asta nu poate sa nu-ti transmita tristete, amaraciune...n-ai cum sa te uiti in ochii lui cand zice: how does it feel, when you're alone and you're cold inside?, si sa nu-i simti supararea, mahnirea, durerea...:( ...iti vine sa-l iei si sa-l strangi in brate si sa nu-i mai dai drumul niciodata...:(( eu imi schimb imediat starea de spirit de fiecare data cand o aud...o fac fara sa-mi dau seama...si ma trezesc ca privesc in gol si sunt trista...
    florentina

    RăspundețiȘtergere
  9. ca intotdeauna Mihai, superb tot ce scri despre Michael, dar cine ar putea scrie altfel despre el decat asa ? sa nu luam in seama presa , ea nu are suflet , ea e vampir se hraneste cu sangele oamenilor. piesa asta este trista pt ca M traieste un moment trist dar care piesa nu are mesaj de la el? toate piesele lui au mesaj dar nu sunt mesaje generale ci sunt mesaje cu trairile lui , cu sentimentele lui cu dorintele cu frustrarile cu neimplinirile lui , cu tot ceea ce la macinat pe el toata viata. si l au macinat destule adica tot .
    tu Mihai spuneai pe la inceput ca nu trebuia nici un efort facut pt al cunoaste pe M .pai daca el a fost o carte deschisa pt toata lumea ce efort ar mai fi trebuit facut? cine a vrut, a citit .cantecele si mesajele lui au fost cartea lui de vizita si astfel cine a dorit l a iubit si pe cine a incomodat la desfiintat. si asa cum am mai spus , el ca artist nu a putut fi desfiintat si nici nu v a putea fi vreodata dar ca om l au terminat
    si apropo de dictatura, sunt o gramada de filmulete (mai lungi asa......) care arata ce fel de "democratie " e im America, tara care intreaga lume o adora
    am vazut niste filme care efectiv m au ingrozit cu ceea ce se intampla in America cum e manipulata si controlata lumea, este ceva de nedescris
    si mai spun un lucru, traim aceleasi vremuri barbare de demult apuse , de cotropire a altor popoare dar intr o forma moderna si mai subtila dar efectul e tot acelasisi stiti voi la ce ma refer

    RăspundețiȘtergere
  10. si mai vreau sa spun ceva
    acum pe dif site uri este o avalnsa de ipoteze , interpretari dar mai ales s au descoperit o gramada de MJ ceea ce denota faptul ca MJ a avut sosii in toate oraselele si comunele din lumea intreaga , planeta asta e locuita numai de MJ si atunci evdent ca se poate gasi un loc unde sa te ascunzi desi te numesti MJ
    este strigator la cer de ce nu o fi lasat in pace indiferent unde s ar afla, ca e in aceasta lume ca e in calatoria cosmica, sa fie lasat in pace si in mare liniste sa caute adevarul despre ceea ce s a intamplat

    RăspundețiȘtergere
  11. http://www.abc-whoisit.blogspot.com/

    As fi curioasa ce parere ai de faptele prezentate acolo in legatura cu cei din jurul lui Michael. Pe undeva s-ar dovedi teoria pe care a prezentat-o tu, cu francmasonii.

    RăspundețiȘtergere
  12. Dupa aceste superbe randuri, Mihai, dupa ce am revazut clipul cu alti ochi, clip in care Michael arata si transmite atata suferinta, revin cu o postare, pentru ca nu-mi da pace o intrebare: daca Evans s-a sinucis pe 5 noiembrie, de ce presa a dat dat stirea abia in 17 noiembrie? Nu este o stire banala, este vorba de cel care a "semnat" condamnarea civila a lui Michael!Acuzatiile lui au fost inceputul sfarsitului pentru Michael, ele au stat la baza celorlalte acuzatii la adresa lui, din celalalt proces, ele l-au daramat emotional si psihic, ele l-au facut dependent de calmante!Evan a scapat prea usor, ar fi trebuit sa apara si el la un proces, sa vada cum este sa fii acuzat, in cazul asta pe drept si sa explice lumii intregi de ce si cum a facut ceea ce a facut. Cred ca presa nu a spus mai nimic deoarece se simte vinovata si a sperat ca stirea va fi trecuta cu vederea.....Media a crezut tot ce a spus Chandler si l-a pus la zid pe Michael fara sa se intrebe cat de adevarate sunt acuzatiile lui. Cei care au scris sau spus neadevaruri despre Michael vad ca a inceput sa se faca dreptate si se gandesc la propriile pacate fata de Michael....Dumnezeu nu doarme si daca semeni vant, culegi doar pustiire. Daca este asa, urmeaza si altii, dar asta nu-i mai foloseste lui Michael, dacat ca un fel de reabilitare postmortem, care nu face decat sa ne intristeze si mai mult.....Nu-mi vine sa cred ca se intampla ceea ce se intampla, media trebuia sa vorbeasca despre aceasta sinucidere tot asa cum vorbea de presupusele "monstruozitati" si "crime" facute de Michael, ar fi trebuit sa incerce sa repare raul facut in atatia ani in care au spus numai prostii spuse despre "pedofilul" Michael....sper din suflet ca ultimile ganduri ale lui Evan sa fi fost indreptate spre raul pe care i l-a facut lui Michael si sa fi simtit si el cum este "când esti singur si rece
    pe dinăuntru”......

    RăspundețiȘtergere
  13. mihai frumos ca intotdeauna.. melodia e una ff trista si adevarata. iar videoclipul reuseste sa transmita intocmai mesajul piesei.

    RăspundețiȘtergere
  14. Ai dreptate "anonim 11:51",e chiar ciudat cum se comporta presa in legatura cu anuntul despre sinuciderea lui evan.Dupa parerea mea,aceasta stire trebuia sa apara in toate publicatiile,mai ales in cele care obisnuiau sa scrie despre MJ.mi s-a parut ciudat,pt ca ei scriu toate prostiile neinteresante,iar aceasta stire era destul de interesanta.nu conteaza unde am citit eu aceasta stire, dar am vazut-o undeva in josul paginii,cu scris mic,si cu ff putine amanunte,mai apoi pe seara am vrut sa verific din nou(m-am gandit ca poate nu este adevarat) si deja stirea disparuse. am verificat pe TMZ,ei,culmea,EI nu scrisesera nimic despre asta.Aici ma refer la prima zi 17,din cate am inteles,s-a intamplat pe 5,dar politia nu a facut nimic public pana pe 17,de ce oare,nu am idee

    DIANA29

    RăspundețiȘtergere
  15. Da, initial si eu am crezut ca sinuciderea lui Evan este un zvon, sau o stire falsa, dar am vazut reportajul pe net (Jersey City Police confirmed to PIX News).Politia a confirmat ca este vorba clar de o sinucidere. Am crezut ca este o stire falsa deoarece tabloidele de scandal care i-au macinat viata si sanatatea lui MJ au pastrat o suspecta tacere.....oare de ce? Se simt cu musca pe caciula si isi dau seama ca adevarul incepe sa iasa la iveala? Au spus ca Michael si-a albit pielea, a iesit la iveala adevarul ca avea vitiligo; au spus ca fii lui nu sunt ai lui, a iesit la iveala faptul ca Prince are si el vitiligo; au spus ca era o ruina de om, drogat, sedat si hranit cu lingurita, dar a iesit la iveala din film ca era un om normal, sanatos pentru varsta lui, care muncea serios pentru concerte; au spus ca era de nerecunoscut, ca era batran, urat, dar s-a vazut in film ca era acelasi Michael pe care il stiam, doar ca nu mai avea 20 de ani;au spus ca Evan a avut dreptate in acuzatiile lui impotriva lui Michael, dar ce adevar demonstreaza oare sinuciderea lui?Mai crede cineva ca aici nu este vorba de o adevarata conspiratie in jurul lui MJ, caci e musai ca lumea sa nu afle adevarul adevarat despre el? Cine si de ce il uraste atat de mult si dupa moarte si mai ales cine si de ce se teme ca afland adevarul oamenii obisnuiti, asa, ca noi, vor incepe sa-si puna intrebari legate de tot ceea ce se intampla in lume?

    RăspundețiȘtergere
  16. http://www.thepetitionsite.com/1/helping-neverland-ranch



    semnati va rog :)

    Ema

    RăspundețiȘtergere
  17. frumos videoclip,frumoasa melodie dar si frumoasa interpretare cea a domnului mihai.cata tristete si cate dezamagire trebuie sa fi simtit michael in anii care au trecut de la acel 1993.ma bucur doar ca incep sa iasa la iveala toate adevarurile ascunse sau mascate de oameni rau-voitori care din invidie si rautate au ucis un suflet pur si inocent.l-am admirat intotdeauna pe michael ptr puterea si curajul cu care si-a infruntat destinul pastrand dragostea ptr oamenii care l-au blamat si adulat in acelasi timp.

    RăspundețiȘtergere
  18. frumoasa postare Mihai...ca intotdeauna surprinzi esenta lucrurilor, mesajul...cum spunea florentina...ascultand aceasta piesa iti doresti sa l strangi strans in brate...sa i spui cat de mult il iubesti...sa i incalzesti sufletelul...

    RăspundețiȘtergere
  19. pt Scorpya,

    HiStory- Past,Presentand Future

    an aparite 1995,CD-dublu,îl gasesti făcând comanda la librarie.net
    Plata se face ramburs.
    Încearcă adresa de jos,poate îti e de folos

    http://www.librarie.net/muzica/135507/HIStory-Past-Present-and-Future-Michael-Jackson

    SUCCES!
    SUNTETI cu toți, ADMIRABILI! simonaS

    RăspundețiȘtergere
  20. V-ati gandit ca stirea nu a fost facuta publica decat dupa ce identitatea persoanei a fost sigur stabilita ?! pentru ca Evan isi facuse operatii estetice sa isi schimbe infatisarea..Oare de ce se temea.?1 Si avea dreptate..De ce i-a fost frica nu a scapat.Cel mai mult mi-as dori ca Michael sa nu fie mort ....si mi-ar placea sa nu fie sinucidere...Val.

    RăspundețiȘtergere
  21. Cati dintre noi ar fi iubit in continuare oamenii asa cum i-a iubit Michael, daca unii ne-ar fi facut macar o mica parte din cate i-au facut lui? A demonstrat ca se poate aplica in viata principiul rasplatirii raului cu bine si nu s-a razbunat niciodata pe nimeni...
    Ma intreb uneori daca MJ a fost intra-devar un simplu om si inteleg de ce unii au spus despre el ca este fie inger, fie extraterestru....bunatatea şi modul lui de a indura suferinta provocata de semeni nu par deloc "normale" in lumea noastra cea de toate zilele...
    In legatura cu Evans, stiu ca avea operatii estetice, intrebarea este nu de ce s-a anuntat tarziu sinuciderea lui, ci de ce media nu a publicat mai nimic despre asta. Orice fleac facut sau spus de Michael era rastalmacit si interpretat tendentios de toate tabloidele, ziarele, posturile de televiziune, iar o asemenea stire, deloc neimportanta, este ignorata TOTAL.....Asta a cui dreptate este? Si-au pierdut subit ziarele interesul fata de subiectul Michael Jackson sau sunt alte interese la mijloc?

    RăspundețiȘtergere
  22. Mi se pare cu atat mai ciudat ca tabloidele nu vorbesc despre moartea lui Chandler, avand in vedere ca ele asta cauta: morbid, senzational, inexplicabil. Iar aceasta veste le are pe toate. Eu cred ca Chandler a fost convins "din umbra" sa se sinucida. Nu le mai era de folos, MJ a murit, deci nu il mai pot folosi ca arma impotriva lui. Plus ca pana si propriul copil l-a demascat, si a aratat lumii adevarul. Poate ca Chandler putea spune lucruri din culise ce nu trebuiau aflate niciodata. ma indoiesc ca l-a lovit pe Chandler constiinta brusc asa, si s-a gandit el: "Sunt un gunoi, am distrus viata lui MJ, merit sa mor." Daca ar fi existat constiinta, nu ar fi facut ce a facut, pe cand el spunea plind de bucurie ca o sa faca averi si o sa-l distruga pe MJ.
    Despre MJ... adevarul iese la iveala, dar cat de tarziu! Cata vreme a fost tarat in mocirla, cata vreme ni s-a ras noua in nas, ca iubim un ciudat si-un pedofil...
    Imi aduc aminte cum spunea: "Adevarul va iesi la iveala, si e de partea mea." A iesit Michael, le-ai arata tuturor adevarul, iar noi acum le putem rade in nas pentru ca nu ne-am inselat in privinta ta.
    Cat despre Chandler... Dumnezeu sa-l ierte, sau sa-l mustre. Tot ce vreau e sa stiu ca memoria lui MJ nu va mai fi lovita cu pietre.
    Rest in peace, King of LOVE!

    RăspundețiȘtergere
  23. Chiar ca nu mai stiu ce sa cred!Daca acum catava zile am aflat de sinuciderea lui Chandler.aseara fata mea a aflat de la o fata din America,o alta stire bomba:Martin Bashir are o tumoare pe creier.Ne -am uitat si pe internet si era aceeasi stire.Doamne,chiar sa se faca dreptate,pentru Michael?Poate afla cineva mai multe detalii,poate stie Mihai ceva?
    Ati semnat petitia pentru ca sa apara si in Romania MOONWAK?
    Va sarut cu drag pe toti.
    P.S.
    Sunt de acord cu Cerasela,in privinta unei noi carti scrise de Mihai...

    RăspundețiȘtergere
  24. Este minunat comentariul tau, Mihai. Nu as putea sa adaug nimic la ceea ce ai spus, asa ca mai bine tac in legatura cu asta.
    Voiam sa spun ceva in ceea ce priveste celalalt subiect dezbatut aici si pe multe alte forumuri. Am observat ca multi dintre cei care comenteaza sinuciderea lui Chandler tind sa creada ca ar fi fost cuprins de remuscari, ca asta ar fi motivul pentru care s-a impuscat. Eu nu cred asta. Nu cred ca un om care a facut ce a fost el in stare sa faca, ar putea sa regrete atat de mult incat sa-si ia viata. Sa lasam la o parte ce i-a facut lui Michael care pentru el reprezenta, probabil, ceea ce ura cel mai mult: un om bun, iubit de toti, cu foarte mult succes si foarte multi bani, un om cum Chandler n-ar fi putut ajunge niciodata. Sa ne gandim ce a putut sa-i faca propriului copil si apoi sa vedem daca un asemenea om ar fi putut avea remuscari. Eu nu cred ca oamenii se pot schimba intr-atat incat sa devina cu totul alta persoana. Si acel individ nu era unul care sa regrete raul facut cuiva. Cred, mai degraba, ca s-a sinucis de frica(cine stie ce alte tampenii a mai facut si pe cine a deranjat) sau a fost omorat. Si nu-mi pare rau. Nu-mi poate parea rau pentru un asemenea om. Oricat mi-as spune ca nu este bine sa doresti raul altuia, eu i-am dorit ceea ce i s-a intamplat.Amy

    RăspundețiȘtergere
  25. Multumesc pentru sustinere, LILIANA!
    Insa...cel mai important este ca si Mihai sa fie de acord :D

    Va imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
  26. Simona S....ms mult pentru informatie.Sincer iti multumesc.:D

    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  27. Pe mine m-a impresionat in mod deosebit aceasta postare, cu atat mai mult cu cat este analizat un clip insotit de o melodie prin care Michael ne striga toata suferinta lui de la acea vreme si cu atat mai mult cu cat noi am fost surzi: am privit, am ascultat…mai mult sau mai putin…dar nu am analizat, asa cum facem acum. E bine c-o facem, e minunat ca unii dintre noi pot si stiu patrunde atat de profund in sufletul lui Mike si ne pot impartasi si noua, celor mai putin inzestrati cu mestesugul aranjarii sentimentelor in cuvinte, toate aceste trairi ale lui Michael…Dar….Pacat ca este atat de tarziu pentru el…si pentru noi, ca nu-l mai avem. Da, plangem, suferim, ne este un dor imens, am vrea sa-l tinem in brate si sa-i dam mangaierea noastra, sa-i spunem ca noi il intelegem, ca vrem cu adevarat sa facem lumea asta un loc mai bun, ca-i multumim si ca-i suntem datori cu o mare, mare reverenta pentru tot ce a facut pentru noi ca sa ne lumineze mintile, nemaipunand la socoteala incantarea fara de margini ce ne-a oferit-o de fiecare data prin arta sa, prin daruirea sa de sine....S-au spus mii de cuvinte si stim cu totii ca cel mai nimerit pentru a-l caracteriza pe Michael inca omenirea nu l-a inventat…

    RăspundețiȘtergere
  28. (continuare)In noaptea asta(este ora 03:10, 22 nov.) m-am decis sa-mi fac curaj si sa va spun ce am simtit, ce “mi-a trecut” prin minte in lunile astea cinci, ce ma face sa nu pot dormi...si multe alte lucruri ”anormale ” care mi se intampla dupa acel nefast 25.06………….
    In general, in discutiile cu privire la disparitia lui Michael au fost abordate doua ipoteze: aceea ca a fost omorat si cea conform careia si-ar fi inscenat moartea. Cand citesti parerile mai multora si-ti regasesti gandurile, sentimentele in randurile scrise deja(de cate ori nu am intalnit si aici fraze de genul “ nici eu nu puteam s-o spun mai bine’, sau “la fel gandesc si eu’..etc), atunci e o.k., mai vii si tu cu o completare sau nu. Dar cand am vazut ca nimeni n-a pomenit macar ceva asemanator cu ceea ce gandeam eu, mi-am zis ca-s eu “plecata” rau si ca nu am altceva de facut decat sa accept in final, ca si voi, atatia altii, ca Michael...nu mai este, ca a fost omorat(mi se face pur si simplu rau cand scriu cuvantul asta). Pentru ca, dragi “visatori”, pe care va rog din tot sufletul sa nu va suparati pe mine, Michael nu si-ar fi inscenat niciodata, dar niciodata, moartea.

    RăspundețiȘtergere
  29. (continuare2)Ceva pus la cale de minti diabolice s-a intamplat acolo. La inceput…cu durere, cu lacrimi, sfasiata cum ma simteam dar gandurile navaleau….mi-am zis ca l-au lasat sa termine repetitiile ca ei sa aiba ”material ” de facut bani(cum zice Michael si in mel. “Money” - They use me for the money) , dupa care l-au inlaturat caci le era incomod(s-au discutat aici motivele pt care ii incomoda); apoi un gand si mai cumplit mi-a aparut si ma obsedeaza pur si simplu: acela ca l-au obligat sa-si accepte moartea. Iar daca este falsa, este inscenata de ei, dar in nici un caz cu un gand bun pentru viitor. Il puteau ameninta/santaja cu viata copiilor, iar el pt copii nu ar fi pregetat sa-si dea viata, sa renunte la tot. Puteau sa fie “darnici” si sa-i faca ‘favorul” de a-si aduce contributia la Memorial si poate de aici acel ”pains” pe care l-am auzit si care poate este strigatul de ajutor al lui Michael. Asta e iarasi ceva care ma termina: el stie ca noi ii cunoastem melodiile, ca totdeauna a spus “pain” , daca prin asta vroia sa ne atentioneze ca el este inca, sa nu ne lasam mintiti, sa cautam, sa aflam...sa-l salvam? Nu oftati va rog a lehamite, nu zambiti cu ingaduinta, sau mai stiu eu ce sentimente va pot incerca la auzul acestor “aberatii”...dar mai analizati o data totul, puneti din nou totul in balanta, va rog sa nu-l abandonam din nou, daca totusi poate e ceva din ce ma “aberez” eu si el chiar are nevoie de ajutor. Nu stiu cum am putea sa i-l dam, dar daca ar putea fi si asa, ne putem pune mintile la munca. Daca nu o fi deja prea tarziu! O, Doamne, indura-te te rog!

    RăspundețiȘtergere
  30. (continuare3)De tinut, au ei unde sa-l tina, pentru ce ? Pt a-l mai folosi inca un timp, pt a-i mai folosi mintea ”alarmant de sclipitoare ”, cum spunea Liz T. sau ”prietenul” Uri G. despre Michael, ca are o ”very, very, openmind…” Intr-o zi, am cautat ”iluminatti” pe Google si am intrat pe un site unde asa fugitiv, caci eram la servici, am dat de un articol al unui tip(american, englez, nu stiu, oricum articolul era in engleza) care avertiza din start ca articolul ar putea fi sters de ei, ca se practica asta, dar ce am mai vazut, repet fara sa insist in a citi tot ca era mult si eu nu puteam in imprejurarile date-servici- erau la un moment dat enumerate cu litere bolduite un fel de ”obiective” printre care si ceva cu ”Dome project…”( ??!!!) V-am spus, era un articol in care se vorbea despre iluminati. M-am alarmat cand am vazut, dar nu mai puteam sta sa citesc, am renuntat cu gandul ca o voi face mai tarziu dupa ce-mi termin treaba. Mi-a fost imposibil sa mai gasesc articolul. Am cautat zile intregi, tot felul de variante de cautari, degeaba. Si din cate stiu, proiectul la care lucra Michael tot Dome project se numea. Probabil nu degeaba l-a intitulat asa !!!!! Cred ca e ceva legat de apa Terrei, nu stiu, daca voi stiti mai multe luminati-ma si pe mine, va rog.

    RăspundețiȘtergere
  31. (continuare4)Apoi, in toata tragedia asta, Jermaine si taica-sau mi-au trezit multe semne de intrebare, atat legat de anii trecuti ai lui Michael cat si acum. Nu dezvolt acum caci sunt multe de spus, le stiti si voi, eu oricum ii vad ca niste ciocli si cred ca stiu exact ce este cu Michael. Poate si ceilalti frati stiu, oricum nu se vede pe ei ca le-ar pasa, sunt veseli si fericiti ca in sfarsit ”le-a venit si timpul lor”. De sow-uri. Proaste !
    In schimb, copiii stiu ca tatal lor nu mai este. Asta e clar.
    Apoi, toata sleahta aia de reverenzi, care erau si pe langa Michael si rudele lui, dar ii vad si cu Obama, imi dau mult de gandit si nu lucruri bune pt viata lui Michael.
    Incep sa pierd firul, e si foarte tarziu in noapte, devreme in dimineata, stiu ca mai aveam de spus, dupa atatea luni in care m-am tot framantat, am tot adunat dar acum mi-e imposibil sa ma mai adun. Imi cer mii de scuze ca v-am retinut, imi doresc din tot sufletul sa-mi argumentati ca tot ce am gandit este doar o boala si atunci ma voi autoeduca sa-mi treaca. Dar ma doare, ma doare cumplit ca Michael nu mai e si ar fi groaznic sa aiba nevoie de ajutorul nostru si sa nu i-l dam. Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  32. Eu am citit autobiografia lui Michael.Acolo el scria :"Nu am incredere in nimeni,cu exceptia lui Katerine.Iar uneori nu sunt sigur nici in privinta ei."In cartea Michael Jackson excentric,generos,misterios scrisa de Margo Jeferson si pe care am citit-o de doua ori...la pag 15 scrie :"Michael Jackson a citit biografia lui Barnum(Phineaas T.Barnum -maestru de ceremonii al divertismentului american)cu entuziasm si a dat copii ale cartii tuturor membrilor personalului sau,spunandu-le:"vreau sa fac din cariera mea cel mai frumos spectacol de pe pamant."Astfel incat a devenit producator cat si produs...cartea merita citita..Parerea mea este ca Michael era mult prea destept pentru a putea fi pacalit sau santajat si mult prea destept sa se indoape cu propofol ...oare America era neancapatoare pentru doua mari personalitati de culoare ?! Val.

    RăspundețiȘtergere
  33. Adriana e un foarte bun punct de vedere ceea ce ai scris. nu cred ca noi, cele visatoare am avea de ce sa ne suparam, ca pana la urma noi credem ca Michael e in viata, si atat. e posibil ce spui mai ales daca analizam putin comportamentul "familie". ciudat de linistita si de vesela, usurata parca.daca ar fi adevarat ce ai scris, ar fi groaznic, poate mai rau decat daca MJ chiar ar fi murit.pentru ca atunci , nu cred ca cei din spatele planului l-ar mai lasa sa apara.

    RăspundețiȘtergere
  34. sincer ariana si eu sunt de acord cu tine.m-ai ales dupa ce am vazut filmul, am avut convingerea ca nu l-ar fi lasat sa duca la bun sfarsit concertele si s-au inregistrat repetitiile cu scopuri comerciale.asa cum a zis sora sa,michael face mai multi bani mort decat viu mai ales ca dupa moartea sa a castigat si mai multi fani.un cunoscut de-al meu a zis ca michael a presimtit ce se va intampla atat cu el dar mai ales dupa moartea sa si si-a acceptat destinul.si eu ma gandesc neincetat la suferintele lui michael in lunile de dinainte de moartea sa si as vrea sa aflu adevarul.e trist si nedrept tot ce i s-a intamplat.a fost si e iubit de milioane de oameni si totusi a fost inconjurat de indivizi manati de dorinta de a se imbogati.intrebat cand se simte cel mai singur,michael a raspuns ca atunci cand aflat intr-o camera de hotel vede zecile de fani aflati in strada si el din motive de siguranta nu poate fi in mijlocul lor.cred ca asa ceva a simtit si cand a scris aceasta melodie.

    RăspundețiȘtergere
  35. ar trebui sa vedeti asta:
    http://www.youtube.com/watch?v=6lIQPoAAhVg&feature=player_embedded#
    la secunda 0:51 apar in cadru 2 MJ
    SE MAI INDOIESTE CAREVA DE EXISTENTA DUBLURILOR???
    florentina

    RăspundețiȘtergere
  36. ce inseamna la americani ora 8/7c.?
    va rog, vreau sa vad pe ABC daca Michael ia premiile la care a fost nominalizat....

    RăspundețiȘtergere
  37. Ioana M.foarte frumoasa poezia ta pentru Michael,tot ceea ce reprezinta Michael pentru noi,are legatura cu Dumnezeu,si-mi aduc aminte ca cineva,aici pe blog spunea odata ca Dumnezeu si-a trimis pe pamant Unicul Fiu, si nu numai...
    foarte clar acest subanteles,si foarte frumos spus.
    Ariana,si pe mine ma"bantuie"tot felul de ganduri despre ceea ce s-a intamplat cu Michael,si toate dor rau de tot,pentru ca nu stim de fapt ADEVARUL.Cel mai mult imi doresc ca Michael sa fie viu,sanatos si fericit.Cand apar la tv.toti ai lui,mai putin copii,razand si comentand cu haz anormal in situatia de fata,parca iti vine sa strigi,astia ori se prefac,ori Michael traieste!Apoi cand ii vad pe ceilalti,pe Orianthi,Michael B
    pe baietii lui dansatori,cum povestesc cu lacrimi in ochi de ultima zi cand a fost cu ei,de Kenny Ortega,iar cad in melancolie si gandurile mele sunt din cele mai pesimiste.Asa ca sunt intr-o confuzie totala.
    Florentina,am vazut ca erau 2 Michael identici,dar oare este pentru prima oara cand vedem "Michaeli "artificiali?Si nu inteleg rostul lor impreuna in magazin.

    RăspundețiȘtergere
  38. Da, Val, probabil ca nu era loc de doi afro-americani atat de cunoscuti, dar iubit mai ales unul dintre ei...Cum spunea Razvan Exarhu la o zi sau doua dupa disparitia lui MJ? "În mod normal, toate guvernele lumii civilizate, de dincolo sau dincoace de toate cortinele de fier ar trebui sa declare doliu naţional şi să organizeze ceremonii pentru cel mai bun moonwalker din univers.
    Ar fi singurul gest posibil de respect şi de recunoştinţă faţă de unul dintre cei care au făcut o mare parte din omenire mai fericită decât au reuşit vreodată politicienii şi restul găştii de băieţi care se ocupă de macrodestinele noastre.
    Să reuşeşti, dincolo de regimuri politice şi economice, dincolo de războaie, teroare, stress, singurătate şi izolare, să aduci la unison sute de milioane de oameni – atât de diferiţi în aparenţă – în starea de libertate prin muzică şi dans e un har pentru care toţi suntem datori cu
    o foarte mare reverenţă."

    RăspundețiȘtergere
  39. continuare citat R.E. "Să iasă preşedinţii, prim-miniştrii, generalii şi marii strategi ai imbecilizării şi să spună, Jacko, ai fost mai tare decât noi, bravo. În ciuda eforturilor noastre de a-i ţine pe ăştia mici la ralanti, tristuţi, consumatori cuminţi şi pasivi, uite că tu i-ai făcut să se simtă bine şi singuri, şi împreună cu ceilalţi.
    Ai reuşit să-i convingi că viaţa e mai frumoasă dacă îţi ascultă discurile până când rămân fără şanţuri, că totul e plin de iubire şi sens, atunci când dansezi cu iubita şi prietenii şi toţi necunoscuţii care trăiesc acelaşi lucru simplu ca şi tine.
    Norocul nostru a fost că ai cam pierdut direcţia şi ai exagerat pe parcurs şi am reuşit să salvăm aparenţele în ultimul moment, astfel încât să se înţeleagă limpede că pentru tot ce s-a întamplat a fost în mare parte numai vina ta."

    RăspundețiȘtergere
  40. continuare citat R.E. "Să iasă preşedinţii, prim-miniştrii, generalii şi marii strategi ai imbecilizării şi să spună, Jacko, ai fost mai tare decât noi, bravo. În ciuda eforturilor noastre de a-i ţine pe ăştia mici la ralanti, tristuţi, consumatori cuminţi şi pasivi, uite că tu i-ai făcut să se simtă bine şi singuri, şi împreună cu ceilalţi.
    Ai reuşit să-i convingi că viaţa e mai frumoasă dacă îţi ascultă discurile până când rămân fără şanţuri, că totul e plin de iubire şi sens, atunci când dansezi cu iubita şi prietenii şi toţi necunoscuţii care trăiesc acelaşi lucru simplu ca şi tine.
    Norocul nostru a fost că ai cam pierdut direcţia şi ai exagerat pe parcurs şi am reuşit să salvăm aparenţele în ultimul moment, astfel încât să se înţeleagă limpede că pentru tot ce s-a întamplat a fost în mare parte numai vina ta."

    RăspundețiȘtergere
  41. Uitandu-ma in programulTV am descoperit ca sambata si duminica pe VH1 de la ora 14 la 15 este emisiunea KING OF POP WEEKEND.Nu stiu de cand o arata,daca este permanenta,cert este ca timp de trei ore il vezi pe MICHAEL,in toata splendoarea lui,si in filmele in varianta originala.Eu cel putin nu ma mai satur uitandu-ma la el,parca il vad mereu pentru prima oara!
    Am fost la Sala Dalles,la targul de carte si am gasit cartea in limba engleza,scrisa de Randy Taraborrelli,MICHAEL JACKSON MAGIE SI NEBUNIE,fara a avea insa si ultimul capitol adaugat in anul 2OO9.

    RăspundețiȘtergere
  42. Eu sunt convinsa ca Michael stia ce i intampla,ce i se pregateste,a stiut totdeauna pe ce teren minat calca.A fost cu siguranta amenintat,dar nu a vrut sa renunte.Si povestea e foarte veche.Va dau ex.melodia "Unbreakable"-am facut o traducere aproximativa,in graba,poate ma corectati voi daca simtiti nevoia.
    "Indistructibil"
    "Ma mir de ce crezi /Ca poti ajunge la mine pe orice cale./Ar fi trebuit sa stii pana acum,/Cand si cum ma las doborat./Si cu toate prin cate am trecut,/Sunt inca prin preajma./Sa nu mai faci greseli,/Sunt pregatit. R) Si nu e cale sa ajungi la mine vreodata,/De ce nu vezi ca n-o sa ma ranesti niciodata?/Pt.ca n-o sa las asta sa se intample,/Sunt prea mult pt.tine/si nu poti sa crezi,nu poti sa concepi/Nu ma poti atinge,/Pt.ca sunt intangibil./Si stiu ca urasti asta si nu poti suporta./N-o sa ma distrugi niciodata/Pt.ca sunt indistructibil./
    Nu ma poti opri acum,/Chiar daca tu crezi asta,/Ca daca ma blochezi,ti-ai facut treaba,/Si cand ma ingropi sub toata durerea asta,/Eu stau,razand,la suprafata./
    Nu mai face greseli!/Sunt pregatit./ R) Si nu e cale sa ajungi la mine vreodata,/Nu poti s-o faci,/N-0 sa ma ranesti niciodata........."
    Melodia este din 2001,de pe albumul "Invincible",deci este dinaintea celui de-al doilea proces.Eu nu pot sa cred ca facea astfel de versuri degeaba...Stia prea bine ca e in vizor,stia bine ca i se poate intampla orice si oricand,fiind probabil amenintat constant.
    In ceea ce-l priveste pe Chandler,eu cred ca el a fost initial dornic sa faca rost de bani cu orice chip,chiar calcand pe cadavre,dar s-a suprapus de minune cu planul diabolic al "dusmanilor".Aduceti-va aminte ca el,Chandler,a vorbit prima oara despre santajul asta cu un pacient care era avocat si care l-a ajutat sa-si duca planul la indeplinire.Asta e cusuta cu ata alba,pt.ca acelasi avocat(diabolic si corupt)a aparutsi in al doilea proces (imi scapa numele,iertati-ma).Cititi "Complotul impotriva lui MJ"si va lamuriti.Deci increngatura este mult mai stufoasa...Chandler cred ca a fost initial pe cont propriu (dar ne putem indoi si de asta!!),iar apoi a servit cum nu se poate mai bine scopului de anvergura mult mai mare.Acum,poate nu mai folosea nimanui sau poate era dispus sa dea din el ce nu trebuia,cine stie?Ideea de sinucidere mi se pare naiva...
    Narrowmind

    RăspundețiȘtergere
  43. pt florentina:daca te uiti mai bine o sa vezi ca este reflexia in oglinda a lui michael,aia se vede,pt ca este o oglinda in fata lui,se poate vedea si prince de doua ori.trebuie sa te uiti foarte atent.nu e michael in dublu exemplar

    RăspundețiȘtergere
  44. Erata:Am vrut sa zic "de la ora 14 la 17 este emisiunea pe VH1!

    RăspundețiȘtergere
  45. Ariana,te rog sa nu mi-o iei in nume de rau,dar sa nu mai folosesti niciodata numele de JACKO! Michael il detesta si ne ruga sa nu-i spunem asa pentru ca in felul acesta ,era denumit in tabloidele care isi bateau joc de el,.Se prea poate sa nu sti lucrul acesta.

    RăspundețiȘtergere
  46. Cine are timp si curiozitate - intrati pe site-ul http://abc-whoisit.blogspot.com/2009/11/patru-muschetari_19.html. Veti ramine uimiti. Toate bune tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  47. Ariana,intra pe Google si scrie whereismichaeljackson acolo la ultimile stiri ale lunii nov.2009 si cauta teoria celor patru muschetari-sper sa ai o surpriza placuta. Poate ne vom intalni la congresul din 11.Te pup. Val.

    RăspundețiȘtergere
  48. Urmaresc cu interes blogul, insa nu prea imi vine sa ma bag in seama.. Asta e mai putin important! Cititi si voi un fragment din ceea ce-am descoperit un picut mai devreme : Sorry for continuing on a somber note, but other tragedies dominated the headlines this week, specifically tragedies related to Michael Jackson. First Evan Chandler--father of Jordan Chandler, the boy who first accused Michael of molestation--committed suicide by handgun, sparking speculation that he'd perhaps done so out of guilt over the whole child molestation scandal that arguably started the downward spiral of the fallen King Of Pop's bizarre life. We shall never really know, and there was no suicide note at the scene.
    I rest my case. Love YOU, Mike! Miss you so much! Regards, Mikael!

    RăspundețiȘtergere
  49. Luni, 09.11.2009 - 3.45 - 4.50

    DE N-AR FI EI...

    1. De n-ar fi ei, eu n-as avea ce-ţi spune...
    M-au pus la zid la fel ca şi pe tine!...
    Mi-au pus o vină fără să o am
    Mi-au rîs in nas atunci cînd eu plingeam...

    2. M-au săgetat ca vor să mă-ngenunche
    Şi-nfipt-au un cuţit pînă-n rărunche
    Şi m-au blamat. Dar eu pe ei îi iert
    Şi-n glasul tău acum vreau să mă pierd...

    3. Şi-aş vrea să lupt şi nu mai am putere
    Dar îţi ascult mesajul cu plăcere...
    Şi am sa merg pe-acelaşi drum cu tine
    Chiar de e greu, acesta-mi aparţine.

    4. De n-ar fi ei, eu n-as avea ce-ţi spune...
    M-au pus la zid la fel ca şi pe tine!...
    Mi-au pus o vină fără să o am
    Mi-au rîs in nas atunci cînd eu plingeam...
    ...................................
    DACA-TI RAMANE MINTEA...
    Daca- ti ramane mintea,
    Cand cei din jur o pierd,
    Daca mai crezi in tine,
    Cand altii nu mai cred...
    Daca lovesc in tine
    Cu vorbe care dor...
    Sa- i IERTI, sa nu te superi
    De indoiala lor.
    Si daca pentru tine,
    Nimic nu e pacat,
    Esti mai presus de toate,
    Un OM adevarat !
    ..........................
    Multumesc. Cu sincera prietenie,maria c.

    RăspundețiȘtergere
  50. Florentaaa...
    Where are you???

    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  51. Pentru cei care vor sa vada American Music Awards unde e Michael nominalizat si sper din tot sufletul sa castige,e cel mai bun! aveti aici linkul:


    http://abc.go.com/shows/american-music-awards/live

    RăspundețiȘtergere
  52. MIHAI...

    Ar putea cumva "tantarul"...sa fie de fapt Tinkerbell...zana Tilincuta...prietenul imaginar care in lipsa unui prieten adevarat il cauta pe Peter Pan...vine sa-i ridice moralul si aduce cu ea si picaturile de ploaie...?...
    Iar ploaia ar putea fi simbolul dreptatii...al adevarului care va "spala" tristetea si durerea pe care le-au adus minciuna...rautatea...acuzatiile...?
    Dintre toate personajele ...toti incearca sa se adaposteasca de ploaie...numai cei tristi privesc cu speranta spre picaturile care vin sa spele totul...privesc in fata adevarul care ii va elibera...
    Si cat de mult a plouat ,cel putin la noi,in zilele care au urmat dupa 25 iunie...desi eram in mijlocul verii...
    Lumanarile se stingeau...fotografiile si cadourile aduse de fani...plangeau in ploaie...la ambasada SUA...la portile fostului stadion...Cerul plangea...


    ARIANA

    Nu este o boala...iar daca ar fi...oricum nu ar exista suficiente cuvinte care sa te ajute...
    Te doare pentru ca iti pasa...si nu pot decat sa te admir si sa te incurajez...in cel mai banal mod posibil : Nu esti singura...
    Michael Jackson avea o minte " alarmant de sclipitoare " din punct de vedere artistic...al imaginatiei si al talentului creativ...
    "Dome Project" nu are legatura cu apa Terrei...Acest proiect este ultimul pe care l-a dus la bun sfarsit in iunie...Este un videoclip care are la baza ideea "Thriller" pe care l-a realizat in studiourile "Culver" unde in urma cu 70 de ani se filmasera scenele din filmul "Pe Aripile Vantului"...
    A muncit la el timp de 5 saptamani si l-a finalizat.Secvente din scest videoclip urmau sa fie vizionate in timpul spectacolului "This Is It" in timpul melodiei Thriller...pe acel ecran din spate...
    Personal,nu ma limitez neaparat la una din cele doua variante de care amintesti...crima sau inscenare...
    Dar...dupa ce am vazut filmul de ...mai multe ori...nu mai exclud varianta ...existentei unei boli...
    Nu afirm ca este sigur asa...Te rog numai, asa cum si tu ne-ai rugat,sa te gandesti si la aceasta varianta...
    Majoritatea dintre noi...cred ca am intrat in sala de spectacol...avand in subconstient o imagine pe care oricat ne-am impotrivit...presa reusise sa ne-o induca...Accentuez : in subconstient. Sub influenta acestei imagini...o parte dintre noi am rasuflat usurati...Michael...parea perfect...
    Am facut un efort...si am incercat sa-l privesc...ca si cum nu se intamplase nimic in 25 iunie...si mergeam pur si simplu sa-l vad pe Michael Jackson la niste repetitii...Mare greseala...
    L-am vazut...acelasi om si artist minunat care de-a lungul anilor mi-a adus speranta in suflet si zambetul pe buze...si ce spun eu zambet...in timpul concertelor lui...am cantat si am dansat din tot sufletul...faceam nota discordanta cu cei de langa mine care plangeau...dar eu nu puteam sa simt decat o mare fericire...fara margini...fara lacrimi...
    Acum insa...am vazut in ochii lui ...tristete...nu mai avea cum sa fie din cauza presei...Era deja "vaccinat" impotriva lor...acasa...il asteptau trei copii minunati...bucuria vietii lui...nimic din randurile ziarelor nu ar mai fi putut sa-l atinga...
    Intotdeauna...a avut o anumita privire cand rostea "i love you"...dar acel "i love you" rostit cu glasul gatuit de lacrimi...de la finalul cantecului "Speechless"...cu deznadejde...cu resemnare...mi-a sunat ingrozitor...indiferent ce gandea in acel moment...indiferent daca il rostea pentru o iubire neimpartasita sau pentru o iubire secreta din viata lui...sau pentru cei care l-au iubit...acel " i love you"...suna a despartire...pentru totdeauna...
    Si nu numai la "Speechless"...in permanenta ...ochii lui... dincolo de rolul pe care l-a interpretat la fiecare melodie...tradau o enorma tristete...si neputinta...
    Asa mi s-a parut mie...
    Poate era doar melancolie...regretul de a fi pierdut atata timp...de a fi stat departe de mirajul scenei...poate nu...

    RăspundețiȘtergere
  53. Va multumesc tututor pentru comentarii. Florenta, bine ai revenit :)

    RăspundețiȘtergere
  54. Wow..bine ai revenit Florenta! personal am simtit lipsa minunatelor tale postari..Mihai excelent...Numai bine.

    RăspundețiȘtergere
  55. MJ a castigat 4 premii din 5 nominalizari...oare s-ar fi bucurat?...sau, daca ar fi fost in viata ar mai fi fost nominalizat?

    RăspundețiȘtergere
  56. ANONIM de la 11:09
    asa am crezut si eu cand am dat intamplator peste filmuletul asta pe youtube, ca MJ se vede intr-o oglinda, dar m-am uitat bine de tot am oprit filmul la fiecare secunda. daca se vedea intr-o oglinda ori cei doi erau fata-n fata, ori erau spate in spate dar nu unul cu fata si unul cu spatele....si plus ca langa unul e Paris iar langa celalat se vede Prince....eu asa am vazut....sau ce fel de oglinda era aia???
    LILIANA, eu n-am crezut pana acum ca el ar avea dubluri, sosii. si oare care era rostul dublurii acolo??? chestia asta chiar mi-a ridicat un semn de intrebare. oare de cate ori pana acum l-am vazut cu adevarat pe el pe MJ???

    RăspundețiȘtergere
  57. Maria C, frumoase poezii scrii!
    hugs!
    florentina

    RăspundețiȘtergere
  58. eu nu exclud varianta unei conspiratii, dar in cazul asta nu ma pot dandi decat la : CRIMA....
    de bolnav , nu ma pot gandi ca era bolnav....desi presa a tot incercat sa ne inoculeze ideea asta....dupa cum l-am vazut eu in film (si l-am vazut de vreo cateva ori), parea in regula , arata bine, se misca bine, canta bine....ar fi putut un om bolnav sa faca fata atator ore , zile , saptamani , de repetitii??
    oricum totul e invaluit intr-o mare CEATA....
    florentina

    RăspundețiȘtergere
  59. Va rog sa anuntati ce actiuni se fac la orfelinate in luna decembrie.

    Mihai, astept cronica la "In the closet".

    Multumesc, Dana

    RăspundețiȘtergere
  60. Liliana
    N-o iau in nume de rau, stai linistita. Stiu ca nu-i placea sa i se spuna asa. Nici mie nu-mi place , ma revolta pur si simplu, era de inteles din postarile mele anterioare ce simt pt Michael. Sub nicio forma n-as putea spune sau gandi macar o...infinitate de secunda ceva rau despre Michael. Acolo am dat un citat, sunt si ghilimele si numele celui citat, si chiar si acesta, R.E., l-a folosit punandu-l in gura "marilor strategi ai imbecilizarii" carora precis le facea placere sa-i spuna asa. Acum sper ca ne-am lamurit si stam amandoua linistite din punctul asta de vedere, nu-i asa?

    Florenta
    Tristetea din ochii lui Michael m-a urmarit obsedant dupa ce am plecat de la film...am mers din nou, pt ca am vrut sa-l mai vad, pt ca nu ma pot satura de el, pt ca am crezut ca poate m-am inselat...dar am dat de aceeasi tristete in ochii lui, indiferent ca dansa..sau canta..sau spunea "God bless you!", iar cand a spus "..words like, I love you" pur si simplu m-au trecut fiori, "l-am intrebat": "ce-i cu tine, de ce spui asa, de ce gestul asta...?...parca altfel imi suna cand iti ascult melodia in casti, sau...oriunde..parca era speranta, acum e resemnare..."
    Atat. Nu mai pot sa scriu...acum

    RăspundețiȘtergere
  61. Florenta ...in sfarsit!!!
    Bine ai revenit:D

    Referitor la Mike, nu cred sub nicio forma ca era bolnav, exceptand ceea ce se stie public.Altceva nu comentez, ca mi-am zis parerea referitor la acest subiect de mult prea multe ori.

    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  62. Florenta
    poate ca acea tristete pe care tu ai remarcat o la Michael se datora faptului ca era constient ca v a fi pt ultima data pe scena. stim cu totii ca singurul loc in care a trait M a fost scena in rest.......... si poate asta il deprima.
    in rest cum am spus de fiecare data
    Michael avea o varsta nu mai putea fi asa cum il stiam noi la 20 , 30 de ani si poate era starea specifica varstei dar nicidecum pe moarte asa cum s a sustinut mereu.
    M isi iubea copii mai mult ca orice altceva pe lume , era obsedat sa traiasca mult, manca sanatos , a fost la controal medical si chiar daca aceste controale sa spunem ca erau masluite pt ca reprezentau interesele celor care il exploatau pe Michael, el oricum nu era pe moarte, pt ca zic eu logica ar fi ca nu ar fi rezistat la atata efort. am vazut cu totii filmul si am vazut ca el chiar si asa la repetitii facea spectacol adica muncea destul . un om care mai are de trait 6 luni nu se zbenguie pe scena ...... asa ca pt mine aceasta varianta nu prea sta in picioare
    am gasit undeva pe un site , cica ar fi fost traducerea semnelor lui M din timpul filmarilor la This is it, dar am cautat o si nu am mai gasit o
    ma gandesc ca fie a fost inlaturat ca incomoda serios pe cineva , fie s a retras ca si a dorit liniste si poate ca si a dat seama ca nu poate sa sustina cele 50 de concerte ( stim cu totii ca el nu a vrut 50 ci doar 10)
    ma gandesc ca prea e stufoasa acesta situatie si ca nici timpul u v a dezlega acest mister sau cine stie , asa cum spunea cineva poate are nevoie de ajutor si noi nu stim cum sa il dam pt ca nu stim ce se intampla.
    tre sa fim relisti si sa pricepem ca ori ce spunem si orice gandim , o facem prin prisma a ceea ce ne ofera presa sau asa zisii prieteni. adevarul e doar unul singur si nu se stie daca noi vom avea vreodata acces la el. si mai cred ca exista o mana de oameni care stiu exact ce s a intamplat dar care cred ca sunt f bine paziti

    RăspundețiȘtergere
  63. Florenta,sincer ,bine ai revenit,sper sanatoasa,ca sa ne bucuram impreuna de cele 4 premii castigate de Michael!Foarte adevarat ce spui tu aici.
    Maria C,chiar mi-era dor de poeziile tale deosebite,pline de simtire.
    Anonim de la 23.41 Michael avea foarte multe dubluri,pe care le cunostea,pe care le folosea in locul lui,aduceti-va aminte de Sperbowl din 1993,cand pe stadion sareau din niste ecrane parca,4 Michael.Si eu ma intreb ce rost avea un al 2-lea Michael acolo,dar poate fi foarte bine si un trucaj,te-ai gandit?
    Am stat azi noapte pana tarziu si am vazut tot Red carpet de la AMA si cand sa inceapa festivitatea,nu au mai transmis.Totusi nu stiu pe ce a cautat Dia,fata mea si am reusit sa vedem prestatia lui Janet Jackson.Oricum,ceva m-a deranjat foarte tare:cand le lua interviu celor care soseau,si-i intrebau ce asteapta sa vada acolo,foarte putini ziceau de Michael,parca ii ardea pe limba sa pronunte numele lui.
    Una peste alta ma bucur enorm ca Michael a iesit invingator la toate celelalte nominalizari,pentru ca merita din plin: Michael este CEL MAI MARE ARTIST AL TUTUROR TIMPURILOR,TRECUTE ,PREZENTE,SI VIITOARE ,nu numai artistul MILENIULUI,cum a primit premiul de la Printul Albert de Monaco in anul 2OOO.
    Si sunt mandra ca noi,cel care-l iubim neconditionat,il consideram asa!
    Va sarut cu drag pe toti!

    RăspundețiȘtergere
  64. Florentina,
    mie una mi se pare ca filmuletul este trucat. La min 0.51 unde spui tu langa MJ se afla ambii copii iar "dublura" face aceleasi miscari pe care le facuse MJ cu cateva secunde inainte. Daca urmaresti cu atentie ai sa observi. Plus ca langa dublura se vede clar Prince pe care il poti observa in acelasi timp si langa MJ. Cred ca persoana care a facut filmuletul vrea sa aduca dovezi cum ca MJ ar avea dubluri (nu contest lucrul asta, chiar e recunoscut)insa aici se vede clar ca este trucat filmuletul. Sper sa intelegi ce am vrut sa spun :). Te pup

    RăspundețiȘtergere
  65. Sunt alta Dana....
    Ma bucur ca MJ a reusit sa ia cele 4 premii la American Muzic Awards, din pacate cred ca sunt ultimile ...
    De fiecare data cand ascult ,,Strain in Moscova " ma ia cu fiori reci ,frig si-mi creaza o senzatie de nefericire brrr....dar tot imi place
    ps. pentruca sunt mai multe Dane...voi semna cu Aryela de acum incolo

    RăspundețiȘtergere
  66. Buna ziua:).Florenta,esti singura persoana ,pana acum care vede exact ce am vazut si eu in film :un michael suparat.Poate au mai scris si alte persoane pe blog acelasi lucru dar nu am vazut eu ....desi citesc cu mare atentie fiecare rand. De cate ori vad filmul si il simt asa primul gand e sa il imbratisez si sa ii zic k totul va fi ok...
    Am observat k doar cand canta si danseaza rade,zambeste.Ma intreb oare de ce era suparat,poate inca astepta aceea iubire neconditionata,aceea femeie care putea sa fie si copil,mama,iubita,prietena ,cum a spus si mihai mai demult,nu stiu ...Dar imi pare atat de rau k un om asa bun avea atata durere in suflet.

    RăspundețiȘtergere
  67. Interesant de vazut:

    http://www.michaeljacksonmysteries.com/Symbolism%20In%20Michael%20Jackson's%20Moonwalker.htm

    Symbolism in Michael Jackson’s Moonwalker

    RăspundețiȘtergere
  68. Dupa 2005,in toate aparitiile lui eu il simt mereu trist.

    RăspundețiȘtergere
  69. uitati va cu atentie la acel video clip ce MJ si copiii la cumparaturi. sunt doi MJ , langa unul e Prince si langa celalalt e Paris

    RăspundețiȘtergere
  70. iata ce ma gasit ca fiind cuvintele lui Nostradamus. multi zic ca e vorba de Michael:
    The boy king who walked backwards is silenced
    And the children gather no more around the throne
    Tears fall across the territories
    And fires will rage thereafter

    Earth-shaking fire from the center of the Earth
    Fire approaches the great new city
    To bring back to life the great King of the Mongols
    Than will come to the Romans through Babel Iraq

    RăspundețiȘtergere
  71. Strain in Moscova...de fiecare data cand o ascult ma cuprinde un sentiment de tristete,se simte din vocea lui si ma intreb de ce a trebuit sa treaca prin asta,prin toate acele procese,de ce...refrenul acela ce se repeta,"cum e,atunci cand esti singur si rece pe dinauntru?" transmite acele sentimente pe care nimeni nu ar trebui sa le simta...dar el a trebuit sa treaca prin acest chin..poate doar ploaia ii mai alunga din tristete..toate acele zile grele,innorate parca nu luau sfarsit,nascoceau noi si noi lucruri...Multumesc Mihai pentru postare,am reusit sa inteleg mai bine mesajul piesei.
    Bine ai revenit Florenta si de asemenea multumim Maria C. pentru ca ai impartasit noua poezie cu noi.

    Va imbratisez pe toti!

    RăspundețiȘtergere
  72. Salutare!
    Uitati aic un tribut impresionant pentru Michael:

    http://www.youtube.com/watch?v=G9DtXXDdNuo

    American Music Awards (AMA) 2009: Michael Jackson Tribute Song(numele videoclipului in caz ca linkul nu merge)

    RăspundețiȘtergere
  73. Asaaaaa...

    IN PRIMUL SI IN PRIMUL RAND :

    SCORPYAAAAAAA!!!

    HERE I AM...I MISSED YOU TOO.

    Scuze...dar astazi...prima zi de serviciu...dupa doua saptamani de stat acasa...am facut un gest de-a dreptul mirific : m-am trezit la ora cand ar fi trebuit sa fiu deja la serviciu...!!! Oooopsie !!!
    De aceea nu ti-am raspuns mai devreme...am luat-o la fuga...de parca mai conta...Multumesc.


    MIHAI

    MULTUMESC !
    Bine te-am regasit !

    PASSION

    Iti multumesc si ...sper sa nu te dezamagesc...

    ARIANA

    Te rog sa faci un efort ...si sa poti sa scrii ! ...Chiar acum !!!
    Intoarce-te si mai spune-ne despre Michael...
    Te pup.


    ZUZA

    Te rog...nu te supara pe mine...m-ai inteles mereu...si eu pe tine...si sunt sigura ca nu mi-o vei lua in nume de rau...nu vreau sa te contrazic...iti spun doar parerea mea :
    Daca Michael trecea de primul "tur" ( ca sa fim in trend...)...in mod sigur nu ar fi fost pentru ultima oara pe scena...A trait atatia ani departe de scena...si totusi zambea altfel...Priveste si la alte persoane de aceeasi varsta...tristetea nu este ceva specific varstei...
    Am avut ocazia sa-i vedem pe Madonna,Julio Iglesias,Bonnie Tyler,Leonard Cohen,Demmis Roussos...C.C.Catch sau Sandra...revenite dupa o mare pauza...sau...si mai aproape...Phoenix...Nu au nici urma de tristete...
    Cu 32 de ani in urma...Elvis Presley...inca sustinea concerte...in Las Vegas...pana intr-o zi...o zi la fel de trista pentru omenire...16 august 1977
    Maria Lataretu...a murit pe scena...si-a dus la bun sfarsit toate repetitiile...dar in timpul spectacolului...
    Mancarea sanatoasa si dorinta de a trai...nu sunt totuna cu ceea ce mai poate organismul sa duca...Michael a fost bolnav de tanar...a suferit de doua boli grele...care i-au solicitat organismul in permanenta...
    In timpul repetitiilor...ai spus corect :muncea...dar nu l-am vazut sa se zbenguie...nu in stilul sau obisnuit...varsta nu l-ar fi impiedicat cu nimic sa aiba acele lumini jucause in ochi...cele de altadata...priveste-l in timpul discursului de la Oxford...cand spune ca de cand este tatic...nu mai are timp de o intalnire...
    Priveste-l in timpul spectacolului de la "Madison Square..."
    In 1992...deja incepuse sa aiba probleme serioase de sanatate...in timpul turneului "Dangerous ",inainte de a veni la Bucuresti...in timpul unui spectacol...i s-a facut rau...drept urmare concertul din tara care urma pe lista...a fost anulat...undeva aproape de noi...dar nu mai stiu exact unde...as risca si as spune ca e vorba de Moscova...ma refer la turneul din 1992...
    Noi ne-am speriat ingrozitor...odata pentru sanatatea lui...si pe urma de teama ca-l va anula si pe cel de la Bucuresti...S-a scris atunci intr-un ziar...ca Marcel Avram i-ar fi spus : " Michael,romanii se tem ca nu vei mai merge nici la ei..." iar raspunsul lui ar fi fost: "Spune-le romanilor ca voi merge la Bucuresti chiar de-ar fi sa ma tarasc in genunchi"...Inca nu aparusera acuzatiile...pur si simplu avea probleme de sanatate...
    La Bucuresti,in timp ce canta "Man In The Mirror" sunt doua momente...unul este atunci cand se lasa in genunchi si canta...cineva din apropiere...incearca sa-l ajute sa se ridice...iar el ii face semn sa-l lase in pace...ceilalti erau tot timpul cu ochii pe el...avea probleme...

    RăspundețiȘtergere
  74. LILIANA

    Sincer,ma bucur mult pentru premiile obtinute de Michael...dar ma bucura la fel de mult si cuvintele pe care mi le-ai adresat...
    MULTUMESC.


    OPENMINDEISM

    La aceste ganduri triste pe care vroiam sa vi le impartasesc...ma refeream cu ceva timp in urma...
    Cred ca isi dorea ...pur si simplu fericirea adevarata...indiferent sub ce forma i-ar fi aparut in viata...
    "Nu era Michael..."...imi inchipui cam ce privire ar fi avut alta data...daca ar fi interpretat o asemenea scena ...cu acel monstru sacru al ecranului...Humphrey Bogart...Ce privire ar fi avut catre Rita Hayworth...
    Ochii lui erau la fel de frumosi...zambetul...de milioane...mainile interpretau alaturi de restul corpului ...fiecare partitura...picioarele lui dansau la fel ca altadata...vocea lui...cu nimic mai prejos decat altadata...m-a dus ca intotdeauna...oriunde a vrut...in filmul lui Bogart...in cimitirul din Thriller...la povestea cea mai draga mie dintotdeauna...cea a lui Billie Jean ( chiar daca fata nu e de admirat...Billie Jean...pentru mine inseamna un moment deosebit...)...fata in fata cu "Man In The Mirror"...m-a trimis inapoi la picioarele scenei...mi-a amintit tot ce-a fost mai frumos...DAR...OCHII...ochii aceia minunati...dincolo de acei ochelari...dincolo de ecran...m-au intristat...m-au speriat...fara a fi rai...singura data cand ochii lui Michael Jackson mi-au parut rai...( stiu ...asa era machiajul...intentionat )a fost in videoclip-ul "Blood On The Dance Floor"...Acum insa ...ochii lui erau tristi...nu din cauza machiajului...din cauza a ceva ce numai el stia...

    ANDRA

    Multumesc...

    RăspundețiȘtergere
  75. Florenta...nu ai cum sa ma dezamagesti, din contra postarile tale pentru mine sunt momente de incantare si bucurie sufleteasca.

    RăspundețiȘtergere
  76. LILIANA, anonim de la 23:41 sunt eu FLORENTINA :), am uitat sa ma semnez mai sus pt ca m-am grabit, eram pe fuga trebuia sa plec la scoala
    in fine....la o adica, daca MJ avea dubluri era de inteles, era o persoana mega-cunoscuta, vanat de paparazzi la tot pasul si chiar si hartuit de fanii aceia obsedati....deci ar fi de inteles atitidinea lui de a avea dubluri si a le folosi pt diversiune
    si da ANDA, filmuletul ar putea fi la fel de bine si un trucaj....ca la cate nebunii apar pe net dupa 25iunie incoace....nu m-as mira sa fie....
    deci ori trucaj ori era si dublura cu el acolo, dar faza cu oglinda pica....n-are cum....
    florentina

    RăspundețiȘtergere
  77. Florenta,ai dreptate ochii lui Michael sunt foarte tristi,privirea lui nu mai e jucausa,asa cum era altadata,voi stiti ca ochii sunt oglinda sufletului,si sufletul lui era prea ranit,acumulase prea multa durere,si toate astea se vedeau pe chipul lui frumos.Am citit ieri pe un blog strain,al unei fete care vrea sa-l reabiliteze pe Michael in fata lumii,cel putin cred ca in fata celor care mai cred in balivernele ce se spun despre el,cat de trist si deceptionat a fost Michael,cand prima lui sotie,dupa ce ii promisese ca dupa ce se vor casatori,vor avea copii,nu s-a tinut de cuvant.Cred ca asta a fost pentru el prima mare lovitura de la o persoana pe care el o iubise,si in care avusese incredere.Mai ales ca Michael iubea asa de mult copii.
    Asa se explica disperarea lui cand se plimba plangand prin casa cu papusi,cind citea scrisorile de la Lisa Marie,in care-i spunea ca vor avea multi copii!E dureros,dar adevarat.Apoi s-au adaugat si rautatile oamenilor,picurate in inima lui,faptul ca nu a gasit o femeie alaturi de care sa traiasca normal,o femeie care sa-l considere un om ca oricare altul,si care sa-l iubeasca si sa-l inteleaga.Familia la fel,s-a departat de el,si l-a lasat singur,eu daca eram mama lui si aveam asa un copil,traiam lipita de el;eu nu o inteleg pe aceasta femeie!E adevarat ca acum Michael avea copii langa el,dar ce putea sa discute cu ei,sunt prea mici,si chiar daca il intelegeau nu puteau sa-l ajute prea mult.Si eu mai cred ca Michael nici nu dorea sa le amareasca viata micutilor cu durerile lui.Si de-a lungul vietii lui prea scurte a adunat atata durere ca nu se mai putea ascunde nici macar in spatele zambetului lui frumos .Trist,si ma doare sufletul.UItati-va la ce va roaga Dia,nu o sa va para rau!
    Va sarut cu drag pe toti!

    RăspundețiȘtergere
  78. Florenta,
    eu pe tine nu ma pot supara , esti deosebita si bine intentionata doar ca eu ma amagesc si va "ispitesc" pe voi sa ma treziti la realitate .ratiunea spue ca asta a fost finalul dar inima e nebuna si nu accepta.
    este adevarat ca sunt multi care au revenit pe scena dupa mult timp dar cu M era altceva , el a spus de atatea ori ca vrea in spatele camerelor de filmat. cat despre boala lui stiu ca era bolnav dar nu vreau sa cred ca intratat si Florenta , eu zic ca si viata te harseste , nu mai ai acel dorinta cand treci prin atatea lucruri urate, te inchizi in tine si ramai spectator la ceea ce se intampla in jurul tau si suferi in tacere. eu tot cred ca se intampla ceva cu M fie ca poate era si boala fie ca era si altceva si asta e ceea ce ma doare cel mai tare - de ce i s a grabit sfarsitul?
    in alta ordine de idei pot spune doar atat , sufar exact asa cum am suferit cand fratele si parintii mei nu au mai fost. stiu ca poate pare o nebunie dar asa simt .nu pot vb cu nimeni dspre asta pt ca lumea spune ca nu s sanatoasa de sufar atat pt M dar eu asta simt
    sefii de stat si de guverne ar trebui sa faca o adunare si sa declare zi de doliu mondial si sa recunoasca public ca ceea ce a reusit M ei nu au fost in stare , sa aduca atata pace si fericire in sufletul a milioane de oameni si sa fie tot redus la un intreg cu toate diferentele care desparte aceasta lume
    intreaga lume a sa faca o mare placaciune in fata si in memoria lui cel ce a fost unic si irepetabi MICHAL JACKSON

    RăspundețiȘtergere
  79. Foarte, foarte frumoase cuvintele tale, FLORENTA (cu scuzele de rigoare pt intarziere :D)
    Subscriu si eu la fiecare cuvintel scris de catre tine...
    Dincolo de zambetele pe care i le-am surprins cu totii in timp ce canta...sunt unele momente in care privirea tradeaza un sentiment de tristete, poate era doar melancolie... sau poate nu!
    Inca o data felicitari MIHAI, FLORENTA si nu numai...cu totii sunteti extraodinari!
    Va imbratisez si va pupacesc pe toti!

    RăspundețiȘtergere
  80. FLORENTA spunea:

    "La Bucuresti,in timp ce canta "Man In The Mirror" sunt doua momente...unul este atunci cand se lasa in genunchi si canta...cineva din apropiere...incearca sa-l ajute sa se ridice...iar el ii face semn sa-l lase in pace...ceilalti erau tot timpul cu ochii pe el...avea probleme..."
    In videoclipul de mai jos este o alta interpretare din 1988 unde cineva vine sa-l ajute sa se ridice.
    Oare avea si atunci probleme?

    http://www.youtube.com/watch?v=iwu3D-Luo-E

    RăspundețiȘtergere
  81. draga zuza sa stii ca si eu trec prin aceleasi stari.sufar de parca ar fi murit o ruda mult iubita.si mai rau e ca locuiesc in italia nu am nici prieteni,pe nimeni cu care sa impart durerea.blogul acesta si mai ales voi toti sunt o mangaiere pentru sufletul meu.imi doresc din tot sufletul sa fie in viata dar nu cred.sunt de parere ca a fost ucis si mai rau ,ca el presimtea totul dar si-a acceptat destinul.cat de mult trebuie sa fi suferit.mi se rupe inima numai cand ma gandesc la asta.va pup si va iubesc pe toti.

    RăspundețiȘtergere
  82. ANONIM

    Poate ca da...
    In toate spectacolele...la sfarsitul melodiei "She's Out Of My Life"...simte aceeasi emotie...si plange...nu este doar un artificiu...nu este un "efect" de scena...A spus chiar el...nu se preface...pur si simplu,de fiecare data simte o emotie puternica si nu se poate abtine...Mai mult decat atat ,Quincy Jones a povestit intr-un interviu...cat de greu le-a fost sa finalizeze inregistrarea pentru album a melodiei respective...In studioul de inregistrari,fara spectatori...la sfarsitul cantecului...Michael nu se putea abtine...si plangea...asa incat...pana la urma au decis sa lase sfarsitul asa...cu lacrimile care ii fac vocea sa tremure ...
    Ca spectatori,noi percepem emotiile transmise de fiecare produs artistic...intr-un anumit fel...cu o intensitate mai mare sau mai mica...fiecare in felul sau...Adevaratii artisti insa...traiesc si simt altfel...cu totul altfel decat oamenii obisnuiti..."She's Out Of My Life"...a avut ca inspiratie tristetea si suferinta unui prieten care se despartise recent de iubita sa...Nu stim ce anume gandea Michael in acele momente de la sfarsitul cantecului...nu stim nici ce gandea pana in acel moment...ce il facea sa reactioneze asa...dar mereu "She's Out Of My Life"...la final...ii aducea acele lacrimi...Asa cum nu stim nici daca ceea ce gandea sau simtea in timp ce canta "Man In The Mirror" ...nu il consuma intr-atat incat spre sfarsitul cantecului...sa simta acea stare de slabiciune...
    Exista in viata...anumite momente cand traim la aceeasi intensitate o emotie din trecut...pe care o declanseaza ...de la caz la caz...o fraza...o fotografie...o aroma...sau pur si simplu o amintire...si ne surprindem ca desi au trecut anii...acel lucru aparent minor...reuseste sa porneasca un buton pe care numai noi ni-l cunoastem...si emotia ...pozitiva sau negativa...revine absolut la fel ca altadata...iar reactia organismului...este aceeasi...Daca nu ti s-a intamplat inca...mai e timp...
    Oricum...toate astea n-au nici o relevanta...atunci cand vorbim despre starea lui de sanatate...
    Daca acel moment este doar unul artistic...sau nu...esentialul este acelasi...Michael Jackson avea probleme de sanatate...inca din tinerete...
    Nu ma refer la bolile pe care i le-au inventat unii sau altii...ma refer strict la cele despre care a povestit singur...afectiuni destul de serioase...care l-au necajit o buna parte din viata lui...
    Oare a mintit Michael?

    RăspundețiȘtergere
  83. ZUZA

    Priveste-ma...vin spre tine si iti aduc o imbratisare...sincera si incurajatoare...pentru tot ce spui...pentru tot ce ai trait...

    Te-am "ispitit" cu acele nume pe care ti le-am dat exemplu...au cantat la noi...si l-am uitat pe cel care mi-a lasat cea mai frumoasa impresie dintre toti care ne-au vizitat in ultimii ani...Are 45 de ani...putin mai tanar decat Michael...dar...( fara a merge pana la a-l compara cu Michael Jackson...)a fost singurul artist din cati au venit la noi in ultima vreme...care mi-a amintit de concertele lui Michael ...
    Lenny Kravitz...in 2008...avea 44 de ani...e singur...nici el nu si-a intalnit adevarata iubire...desi a avut iubite celebre uneori...spunea intr-un interviu ...inca mai spera sa gaseasca "acea partenera"...Isi doreste un camin adevarat...nu se simte implinit...DAR : toate astea nu l-au impiedicat sa sustina un spectacol deosebit...Nu a mai contat ca ne-a confundat cu Ungaria...sau ca nu se numara printre preferintele mele...am ramas fara cuvinte...Atitudinea lui...fericit si natural pe scena...muzica de calitate...interpretarea perfecta...fara a se "da in spectacol" ca Madonna...fara a pretinde liniste in public...ca Julio Iglesias...fara mofturi si fara fite de vedeta...mi-a amintit de spectacolele lui Michael...Repet...nu se pot compara...dar nu am putut sa gandesc decat "ce inseamna sa stii sa canti cu adevarat...si sa fii un adevarat artist..."
    Iti spun toate astea...in sprijinul afirmatiilor de mai inainte...Varsta si nemultumirile din viata personala...nu impiedica un artist adevarat sa se arate fericit pe scena...si chiar sa fie fericit in acele momente...Iar Michael Jackson...a fost cel mai adevarat artist pe care si-l poate imagina cineva...
    Acei ochi frumosi si tristi...care sunt subiectul nostru...ascundeau ceva ...mult mai grav...mult mai dureros...
    Asa este,Michael dorea sa treaca in spatele camerelor de filmat...dar cand am spus ca nu ar fi fost pentru ultima oara pe scena...m-am referit la faptul ca daca ar fi sustinut primul spectacol...ar fi urmat si celelalte...cel putin 10...asa cum se afirma ca ar fi dorit el...
    Cand nu ai cui sa spui...spune-ne noua...suntem la fel de "sanatosi" ca tine...simtim la fel...Lasa lumea sa vorbesca...ce treaba avem noi cu ei ...? In viata fiecaruia dintre cei care scriu aici...cred ca exista cel putin o persoana care ne considera...altfel decat sanatosi...Ti se pare cumva ca nu va mai ploua din acest motiv...?
    Sefii de stat si de guverne...nu ar face decat sa intineze numele lui Michael Jackson...daca ar face acea adunare...adunare de neispraviti pentru Michael Jackson???...ar fi chiar pacat...ar fi un sacrilegiu...
    Declarata sau nu oficial...ziua de 25 iunie...este pentru noi zi de doliu mondial...nu trebuie sa mi-o confirme nici un sef de stat...
    Vanzarile record...dar mai ales toata minunatia pe care ne-a lasat-o mostenire...aduc fericire milioanelor de oameni de care spui...
    Iar toate cuvintele scrise in aceasta sectiune a blog-ului...incepand cu primele cuvinte scrise de Mihai la inceputul verii si continuand cu cuvintele noastre...zi de zi...se aduna intr-un buchet enorm din cele mai frumoase flori de pe Pamant...pe care noi toti...impreuna cu "o mare plecaciune in fata" ...le punem la picioarele...si in "memoria celui ce a fost unic si irepetabil"...MICHAEL JACKSON
    Sefii de stat...s-ar aduna o singura data...si apoi s-ar intoarce la indeletnicirile lor...cel putin dubioase...
    NOI insa...facem asta zi de zi...si mai mult decat atat ...o facem din suflet...cu sinceritate...cu dragoste...cu acea dragoste neconditionata...pe care a stiut mereu ca a avut-o din partea noastra...si a fost macar din acest punct de vedere...fericit...

    RăspundețiȘtergere
  84. DIANA30

    Acum ai si prieteni...si ai si cu cine sa imparti durerea...

    RăspundețiȘtergere
  85. TEMA PENTRU ACASA :


    Ce credeti ca se incearca...atunci cand legat de sinuciderea lui Evan Chandler...se spune cam asa...:
    Evan Chandler a fost descoperit mort datorita medicului sau care a anuntat politia...deoarece Chandler...nu se prezentase la o intalnire pe care trebuiau sa o aiba in acea zi...Acelasi medic spune ca Chandler suferea de o boala incurabila...Nu s-a gasit niciun bilet...politia a tras concluzia ca e sinucidere...deoarece a fost gasit tinand in mana arma din care lipsea ...glontul gasit in capul lui...
    Auzisem ca Evan Chandler facuse mai multe operatii...ca sa semene cu Michael...nu stiam insa cat de bine ii reusisera...Apare intr-o fotografie...cu trasaturile lui Michael...si imbracat la fel...purtand chiar palarie...

    Si va rog mult...daca intr-o zi nu voi scrie aici...nu-mi trimiteti politia pe cap...inseamna doar ca m-am hotarat sa nu mai intarzii la serviciu...

    RăspundețiȘtergere
  86. Sunt furioasa ! Oare asta o fi cel mai potrivit cuvant care sa-mi descrie starea ? Auzi, cica Michael n-a fost un filantrop, a donat si el acolo….vreo cinci milioane !!!!!!!!!!!! What ??? Sa-mi spuna asta, cine ? Un prieten de familie ! Mie !!! Am incercat sa-i spun ca nu-i asa, sa-i aduc argumente……….Nuuuu, n-avea rost de lungit discutia, el stia exact cum stau treburile( !?)….Si a fost la concert in ’92, si-i place muzica lui, si dansul lui….si atunci de ce ? Imi raspund eu : inseamna ca pe omul Michael nu-l cunoaste deloc........Ce puteam sa mai fac? Sa ma bat, sa ma cert? Nu, n-avea rost… ”I’m a lover not a fighter ”…….Ii voi trimite un e_mail stufos cu toate actele de caritate facute de Michael. Stiu ca erau undeva trecute toate. Le gasesc eu…sau imi dati si voi o mana de ajutor ?
    ......................................................................................................
    Citeam undeva, pe-un site...”There are two kinds of people in this world: Michael Jackson fans and losers” (Seth Green)
    ……………………………………………………………………

    RăspundețiȘtergere
  87. Din nou, in mijlocul noptii, intr-o liniste deplina, am ramas doar eu cu gandurile mele...catre Michael...nestingherita..sa-mi pun iarasi intrebari, sa caut raspunsuri....nu-mi gasesc nicicum linistea....Stiu, aici suntem noi doi....acolo sunteti voi doi....dincolo, departe, sunteti voi doi.....fiecare dintre noi este undeva anume, numai Michael este pretutindeni.......Si cat e de frumos! Are capul dat pe spate…cu zulufii lui carliontati…si-n fluturarea camasii atat de albe intinde bratele vrand parca sa ne cuprinda pe toti..si ne zambeste cum numai el stie s-o faca....”I love youuuuu!” Voi ajunge oare sa-l pot privi si sa pot scrie despre el fara sa-mi inund tastatura? …cu lacrimi de deznadejde ?
    Asa il am eu pe Michael la mine pe desktop : frumos, inocent, cu bratele intinse…si langa el…imaginea Maicutei cu Pruncul. Nu pot sa-i separ. Si daca gresesc, te rog Doamne sa ma ierti ! Sunt unul dintre pacatosi. In seara asta, ca in toate celelalte, am trecut cu gandul pe la fiecare dintre ”ai mei, cei dragi ” si te-am rugat, Doamne, sa veghezi mereu asupra lor sa fie sanatosi si sa le fie bine, in dorintele lor, in drumurile lor…apoi te-am rugat, Doamne, sa te-nduri de ”omenirea asta”, sa o luminezi in incercarea de a face lumea un loc mai bun, in incercarea de a implini un vis….si te-am rugat sa nu ma uiti nici pe mine….Mi-au ”alunecat” apoi ochii prin camera : totul e la locul stiut…si flori, si carti, si postere, si CD-uri…Uite si unul foarte drag mie, pe care sta scris ”Muzica pentru mama !”(Santana, Bob Marley, Freddie Mercury..)…Nu, nicidecum, Michael nu lipseste…si sunt multe… Din ”ai mei, cei dragi” ii intind mana si-l trag incet spre mine pe Michael, pentru ca acum, in linistea noptii, nestingheriti, este momentul nostru. Il imbratisez usor, nu vreau sa-l sufoc cu dragostea mea, cu atat mai mult cu cat stiu ca nu sunt singura care-l iubeste, ii respect intimitatea, dar.....de ce esti atat de trist, om drag, de ce? Mi-e ciuda pe neputinta mea, pe limita gandirii mele....Ne-ai tot spus sa ne deschidem mintile, sa punem totul la bataie daca vrem sa reusim, sa incercam mai mult si vom putea fi ce-i mai bun din noi (nu este dimineata in care sa nu ascult On the line si Man in the mirror)......Cand voi gasi raspunsul? Il voi gasi?
    Ce frumos imi canti acum: Who’s lovin’you........Oau!!! Si acum ma inviti la “Rockin Robin”...e cam tarziu, la 2:00 noaptea, sper sa nu trezim vecinii...........................
    Te caut tot timpul, ai intrat in viata mea cum nici nu-ti poti imagina, nu pot trai o zi fara tine.........Ma uit cat de vesel erai, cum puteai sa te bucuri pentru lucruri atat de simple...in preajma copiilor......esti plin de frisca si uite cum sari....sau aici...topai, imbracat, pe trambulina, de parca n-ai stii ce te asteapta, ca te va impinge copilul din spatele tau, dar cred ca una din bucuriile tale era sa-i vezi pe ei fericiti …cazi in apa…palarie intr-o parte, tu in alta…si ti se citeste pe buze cum strigi razand ”I kill you”….Ooooo ! Cine ? Tu, care in mijlocul spectacolului ai chemat paza sa ia gandacul ce era pe scena si sa nu-l omoare ? Oh, Michael !!..... ”Child of innocence, I miss your sunny days…………..
    Ever since you've left the scene/ The streets are lonely, dark, and mean………………
    Child of innocence, return to me now”…
    Astazi, cand mergeam pe strada…nu, nu astazi, ieri, la ora asta e deja vorba despre ieri.....am observat ca ma privea lumea...asa...intens chiar....primul instinct a fost sa-mi plec capul....apoi mi-am zarit chipul intr-o vitrina si....era numai zambet...si-n ochi numai stele....si mi-am dat seama de ce....pentru ca …tu erai in mintea mea, in sufletul meu…tu erai langa mine…si asfaltul se aprindea sub pasul tau usor….

    RăspundețiȘtergere
  88. Ariana, in tot ce spui, spui frumos...
    Ai mare dreptate, m-ai facut sa plang din nou; eu am poze cu MJ in telefon ,cand suna vad zambetul,
    minunatii ochi ce mai ...este un amalgam de sentimente...nici nu am cuvinte
    Aryela

    RăspundețiȘtergere
  89. Frumos Ariana.
    Buna comparatia cu gandacelul de pe scena:))

    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  90. Fetelor, e frumos tot ce scrieti....si doare totodata....e coplesitor....doare sa stii ca "a plecat" si a lasat in urma lui atatea lacrimi....atatea suspine....atatea suflete zbuciumate....doare sa-l asculti, sa-i auzi glasul acela sublim....doare sa-i vezi zambetul acela dulce, privirea aceea patrunzatoare....sa-l vezi in acele filmulete....si sa stii ca pt el soarele nu mai rasare, pasarile nu mai canta, copiii nu mai zambesc....eu nu mai am lacrimi....am plans zile, am plans nopti....am vrut sa ma eliberez....am vrut sa nu mai sufar....sa pun capat suferintei....ce rost avea?!....si nimic nu s-a schimbat....si inca doare, doare cumplit....probabil va durea mereu....va trebui sa invat sa traiesc asa....OHH MICHAEL....you still ROCK MY WORLD....and I'LL NEVER LET YOU APART, FOR YOU'RE ALWAYS IN MY HEART....but this love hurts, it really hurts....
    florentina

    RăspundețiȘtergere

AVERTISMENT!

Orice comentariu care contine limbaj jignitor la adresa autorilor blogului, a cititorilor sau a comentatorilor sai, va fi expediat in Zona Fantoma, sa-l caute pe Generalul Zod :)