duminică, 15 noiembrie 2009

Liberian Girl

...


Cred că e primul cântec pe care-l ştiu, al lui. Odată cu “Liberian Girl” am aflat de Michael Jackson. Poate că versurile nu sunt la fel de profunde ca cele de după epoca Bad, dar nu sunt mai puţin ale lui şi nici mai puţin impresionante, după mine. E vorba de un Michael Jackson foarte tânăr (”Liberian Girl” face parte din albumul “Bad”, lansat în 1987), care încă visa la ceea ce visează orice tânăr: la dragoste.


Naku Penda Piya,
Naku Taka Piya...
Mpenziwe...

(Te iubesc, te doresc... iubirea mea...)

Fată liberiană, ai venit şi mi-ai schimbat lumea –
o iubire nou-nouţă;
Fată liberiană, ai venit şi m-ai făcut să mă schimb –
un sentiment atât de adevărat...



Am fredonat melodia asta mult timp; mă făcea să visez la o fată liberiană frumoasă şi senzuală... Habar n-aveam unde e Liberia, dar eram sigur ca toate fetele de acolo sunt al naibii de frumoase. Nici măcar nu înţelegeam prea bine cuvintele din cântec la vremea aceea; atâta ştiam, că era vorba de o fată liberiană şi dedusesem, din ritm şi inflexiunile vocii lui, că era un cântec de dragoste.


Fată liberiană, ştii că ai venit şi mi-ai schimbat lumea,
exact ca în filme –
O scenă cu doi îndrăgostiţi,
în care ea spune: „Mă iubeşti?”
iar el răspunde, la nesfârşit:
„Te iubesc, fată liberiană...”



Când am văzut videoclipul, m-a surprins să constat că Michael Jackson nu apare decât la sfârşit. Dar, la concentraţia aceea de vedete pe centimetru pătrat, toate în mare vogă la vremea respectivă, e posibil ca gestul lui să fie unul de respect, ca şi cum nu a vrut să le ştirbească din strălucire. Ideea era că toate cele peste 30 de vedete fuseseră chemate să participe la un videoclip după melodia „Liberian Girl”. M-au făcut să zâmbesc Amy Irving, Olivia Newton-John şi Travolta, Danny Glover repetând versurile cântecului; Whoopi Goldberg întrebând, ironică: „Cine regizează chestia asta?”; necunoscutul bandajat despre care unii se întreabă dacă e cumva Michael; Bubbles, foarte atent la ceea ce-i spune Susanne Somers... Dan Aykroyd, întârziat, întrebând unde e Michael... Iar, la final, Michael Jackson pe post de cameraman, râzând, ghiduş: „OK, everybody... That’s a wrap!”


...Apoi revenim la tema din cântec:


„Fată liberiană, ştii că ai venit şi mi-ai schimbat lumea;
Aştept ziua în care va trebui să spui „Da”
iar eu voi zâmbi şi voi răspunde la fel;
şi ne vom fi credincioşi pentru totdeauna;
Te iubesc, fată liberiană,
tot timpul...”



...Şi gata... filmările se încheie aici... Asta a fost tot... „That’s a wrap”...





...

40 de comentarii:

  1. Frumoasa postare Mihai.:)
    Altceva nu m-ai comentez :)).
    Am inteles din alte comentarii ca deocamdata timpul este o problema ptr tine, dar poate atunci cand vei fi m-ai liber, poate vei posta si despre alte melodii sau videoclipuri...ar fi interesant ...zic si eu acum:D.

    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  2. "Liberian girl", un cantec tandru si duios de dragoste. Intotdeauna m-am intrebat ce inseamna acele cuvinte soptite, ca un tril al unei pasari maiastre. Superba este limba care naste asemenea cuvinte. Un cantec atat de senzual si un clip atat de amuzant, o combinatie pe care numai un om atat de jucaus ca Michael ar fi putut-o realiza. Parca s-a jucat un copil zburdalnic. Cred ca era o recunoastere a valorii lui faptul ca au participat la filmari atatea nume mari ale muzicii si cinematografiei.
    Am cautat in mai multe dictionare cuvantul "wrap" si n-am gasit nicio traducere. Am idee de ce inseamna, dar as fi vrut sa stiu sigur. Farsa? Pacaleala? Cum se traduce exact?
    Multumim, Mihai, ca ai revenit. Cred ca vor fi multe comentarii despre acest cantec, clipul alimenteaza teoriile conspiratiei, dar nu vreau sa pornesc eu discutiile, nu sunt o "visatoare".Amy

    RăspundețiȘtergere
  3. Scorpya, mi-ar placea sa comentez toate videoclipurile lui Mike, stiu ca ar fi multe de spus :)

    Amy, “That’s a wrap” este o sintagma utlizata in industria filmului, atunci cand se termina filmarea unei scene. Cand se anunta “that’s a wrap”, actorii si figurantii pot parasi scena.

    “That’s a wrap” pare sa fie o derivatie de la “that wraps it up”, o expresie folosita pe vremuri atunci cand un prezentator de stiri anunta sfarsitul transmisiei.

    Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce-nseamna sa nu stii engleza! Am crezut ca vrea sa spuna cu totul altceva. Multumesc ca m-ai lamurit, Mihai.Amy

    RăspundețiȘtergere
  5. Clipul e didicat lui Elisabeth Taylor, ma intreb e vorba de o fata din Liberia sau e vorba de o fata libertina de la Hollywood. Ca toata muzica lui Michael e interpretabil. In rest Mihai super ca intotdeauna.
    Faci ce faci si readuci mica noastra familie pe linia de plutire, despre asta ar trebui sa vorbim aici despre muzica lui, despre ce ne place si ce intelegem din ea si mesajul pe care il transmite.
    Violeta

    RăspundețiȘtergere
  6. Ascultati in cateva minute,la Europa FM,un interviu cu chitariasta blonda a lui Michael.

    RăspundețiȘtergere
  7. Superba postare domnule Mihai, ca de obicei. In fata postarilor Florentei...sunt fara cuvinte.Da, probabil asa a procedat Dumnezeu in momentul in care s/a hotarat sa il "creeze" pe Michael.
    Nu o sa comentez vreo melodie sau vreun videoclip...nu sunt inzestrata cu darul scrisului ca voi...
    Probabil ca intrebarea mea va arata ca nuca in perete printre randurile scrise de voi cu atata daruire...dar numai aici am gasit totdeauna raspunsuri rezonabile.
    Deci..."The Dangerous Tour"Live in Bucharest DVD...Dar cu fata ce ai avut,Michael? De ce ai schimbat/o?A fost prea linistita...nu deadea bine pentru spectacol?...pai si atunci de ce "Live in Bucharest"...
    Sper sa nu supar pe nimeni cu aceasta interventie...Il iubesc si il respect pe Michael...poate nu a tinut de el aceasta schimbare , cu toate ca nu as crede.
    Domnule Mihai daca dumneavoastra credeti ca intrebarea mea nu este potrivita in acest loc plin de iubire dedicat lui Michael va rog sa nu o postati...
    Ioana.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ioana,nu cred k michael a schimbat fata,ci HBO.Daca cineva stie alta varianta il/o rog sa ma contrazica:).

    RăspundețiȘtergere
  9. Mihai,am ramas placut impresionata cand am vazut ca ai scris despre aceasta frumoasa melodie a lui Michael.Foarte ingenios clipul,cu multimea acea de vedete,din care multe,din pacate mi le aminteam,numele imi scapa,desi le-am vazut in filme,la vremea respectiva:si surpriza cea mare,vine la sfarsit,cand vad insirandu-se numele celor care au fost alaturi de Michael aici.Asta intr-adevar o
    surpriza placuta Mihai,pentru ca asa mi s-au limpezit toate nedumeririle cu privire la cei si cele din clip.
    Deasemenea traducerea versurilor m-a facut sa aflu si mesajul acestui cantec dedicat de Michael prietenei lui de-o viata Elisabeth
    Taylor.
    De Michael,ce sa mai zic,este minunat,ca intotdeauna,cu zambetul lui inimitabil si inconfundabil!

    RăspundețiȘtergere
  10. Am cumparat astazi,cu Saptamana financiara,o carte,cred eu foarte interesanta,"Guvernarea din umbra"scrisa de Jim Marrs.Cred ca este foarte interesanta,cred ca are legatura cu noi toti,cu ce se intampla in lume,cu Michael;pe mine m-a fascinat inca de la inceput,cand am citit urmatoarele:
    "Va avertizez.
    Daca va numarati printre cei care se simt foarte confortabil si sunt foarte multumiti de felul in care vad omenirea,religia istoria si modul de organizare a lumii,atunci nu cititi mai departe.
    ...................................
    Dar daca sunteti unul dintre milioanele de oameni care urmaresc jurnalele de stiri transmise zilnic la televizor...intrebandu-va mirat"Ce se petrece in lumea asta?"...,atunci lectura acestei carti va fi pentru dumneavoastra o adevarata delectare."
    Pe mine m-a convins ca trebuie citita,mai ale ca Mihai deja ne pusese in tema cu aceste probleme inca din cartea lui.Va doresc lectura placuta.

    RăspundețiȘtergere
  11. luminati ma si pe mine despre ce schimbari e vorba ca sa nu raman in intuneric daca tot cred ca l admir si l iubesc pe M
    cu multumiri EU

    RăspundețiȘtergere
  12. "Liberian Girl" ... o piesa superba pe care tu, Mihai, ai comentat-o, ca de fiecarea data, la inaltime.
    Despre piesa asta, mi-am spus mereu ca a scris-o pentru femeiea visurilor lui. O fata liberiana, care isi declara iubirea in limba ei, o limba pe care ceilalti nu o pot intelege dar care este melodioasasi placuta. Ea provine de undeva de departe, dintr-o tara care nu se supune legilor si modernizarilor ce ne transforma pe toti in roboti. Fata liberiana este inca autentica, frumusetea ei este naturala ca cea a unei flori salbatice. Si ea vine, si iubeste simplu si fara artificialitatea tipic americana, schimbandu-i lumea si viata lui Michael, el care este inchis intr-o lume prea rigida si prea cosmeticizata pentru el. Michael asteapta ziua in care ea il va lua alaturi de ea intr-o lume in care se pot iubi departe de consecintele celebritatii lui. Si mai cred ca, in optica lui Michael, fata liberiana nici macar nu stie ca el este un megastar, si daca ar afla nici macar nu i-ar pasa de asta.
    La un moment dat mi-am spus ca a facut videoclipul la modul acesta din doua motive:
    1. Fata liberiana este jucausa, ii plac farsele si glumele, exact ca si lui, iar acest videoclip este o joaca tipica MJ.
    2. Michael este pe post de regizor, dispare din fata camerelor, pentru a-si putea incepe povestea de iubire departe de ele. Vrea sa pastreze aceasta poveste departe de lumina reflectoarelor, necontestand insa ca iubeste ceea ce face.

    RăspundețiȘtergere
  13. si...... tot eu sunt
    D l Mihai, a ti promis ca ne ve ti spune parerea dv despre film . pai eu nu mai am rabdare . vreau sa stiu si eu ce parere aveti despre film si daca credeti ca ar exista mesaje tainice
    si pt ca eu in fond si la urma urmei am ramas asa setata doar pe ideea ca intr o zi MIchael va aparea si v a citi mesajele noastre si va constata cat de mult il iubim si chiar ne am c am " duelat" pe aceasta tema
    si acum devenind serioasa- sunt prea multe lucruri care au ramas fara raspuns si timpul a trecut fara ca sa se mai intample nimic . imi este greu sa cred ca acesta situatie v a ramane una ingropata in mister si timpul va sterge ceea ce s a intamplat
    ma gandesc ca poate cineva care are "ochi " mai multi o fi vazut ceva care sa insemne ceva
    si sincer as dori cand ve ti putea sa faceti traducerile cartilor lui M. ar fi grozav
    si inca ceva- spuneti ne si noua ce e cu acesta psihoza a gripei e reala sau .........
    va intreb ca cineva a spus ca sunteti medic si se ne luminati putin

    RăspundețiȘtergere
  14. frumos , Mihai ca intotdeauna!!! melodia e printre preferatele mele(de fapt, care nu e?).

    RăspundețiȘtergere
  15. Ati auzit vreodata de pictura in nisip? Daca nu, atunci faceti cunostinta: http://www.youtube.com/joecastillo

    IoanaM

    RăspundețiȘtergere
  16. LIBERIAN GIRL = o melodie sublima..Michael are o voce foarte foarte senzuala in melodia asta..LOVE IS IN THE AIR
    cat despre "that's a wrap"..eu stiu ca "WRAP" (vb) = a ascunde, a tainui..asta este cuvantul de baza, verbul "TO WRAP"
    acum daca stie cineva bine de tot engleza ar putea sa ne expuna toate expresiile si cuvintele care deriva din acest verb..ca sa ne lamurim :)
    florentina

    RăspundețiȘtergere
  17. Deci....va rog sa ascultati varianta "Smooth criminal" din Moonwalker...si sa-mi spuneti daca va suna asa:
    "So they came into the outway
    It was Sunday
    What a black day
    Every time I tried to find him
    He's leaving no clues
    Left behind him
    And he had no way of knowing
    Of the suspect
    Or what to expect
    Dr.Murray resuscitation
    Sounding heartbeats
    Intimidations".

    Respectiva strofa este atunci cand Mike i-a bila de biliard, o sparge, sufla praful inspre Dileo dupa care urca pe acele trepte si sta cu tanti aceea...acolo incepe strofa.

    Varianta de pe albumul "Bad" stiti ca suna usor diferit, tocmai de accea asc varianta din Moonwalker.

    Va rog, daca voi auziti altceva spuneti-mi, ca altminteri sunt c-am in pom:D

    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  18. Mihai, postarea ta se ridica la inaltimea cu care ne-ai obisnuit pe toti...superba intr-adevar!
    Mereu am sperat ca intr-o zi Michael isi va gasi sufletul pereche, fata lui liberiana de care vorbeste atat de frumos in melodia asta...
    Insa...Dumnezeu i-a dat altceva, cel mai de pret lucru: i-a dat 3 copii frumosi care au devenit ratiunea lui de a trai si care probabil i-au umplut si din golul marcat de absenta unei femei in viata lui.
    Va imbratisez pe toti!

    RăspundețiȘtergere
  19. SCORPYA

    sa sti ca si urechile mele aud acelasi lucru...adica varianta din Moonwalker...am ascultat o pe repeat de n ori si tot asa suna...cum spui tu...ma alatur si eu crengii din pomul tau...ca sunt tare pierduta in spatiu...:)...ma primesti?

    RăspundețiȘtergere
  20. ati vazut interviul cu Janet Jackson pe tmz? deci ori sunt eu in plop ori plopul in aer...inteleg ca sunt frati, dar expresia fetei, gesturile, felul cum vorbeste si mai ales faza cu "the truth will preveal" m a dat pe spate!
    Janet e baietoasa, e dura de felul ei, dar in interviul asta pot sa bag mana in foc ca e MJ din cap pana in picioare...

    RăspundețiȘtergere
  21. SCORPYA..CATALLINA,
    despre ce vorbiti????smooth criminal in filmul MOONWALKER suna altfel, nu asa cum e pe album????
    florentina

    RăspundețiȘtergere
  22. Scorpya,
    Vorbim de acel Moonwalker facut acu long time ago? da, parca zice Dr. Murray, dar pare si mouth to mouth,zis mai repede, nu imi dau seama .
    Ar fi super ciudat sa fi stiut de atunci ce se va intampla...
    Ioana.

    RăspundețiȘtergere
  23. So they came into the outway
    It was Sunday
    What a black day
    Every time I tried to find him
    He's leaving no clues
    Left behind him
    And he had no way of knowing
    Of the suspect
    Or what to expect
    Mouth to mouth resuscitation
    Sounding heartbeats
    Intimidations

    eu asta aud:)

    RăspundețiȘtergere
  24. Doamne fereste!

    Cica s-a sinucis tipul care l-a acuzat pe Michael Jackson de pedofilie...E vorba de Chandler...
    Doamne, Dumnezeu sa il ierte!

    RăspundețiȘtergere
  25. Catallina...respectiva chestie nu am descoperit-o nu...am gasit-o pe un site...si pentru a fi sigura ca nu este modificata special..am asc din film, filmul nu pot crede ca este prelucrat avand in vedere ca il am de vreo 4 ani:))

    Anonim 21:40 Florentina...nu te panica :))diferentele nu sunt foarte mari, dar daca vei viziona "Monnwalker" vei intelege la ce ma refer.Varianta de pe "bad" este mai scurta.Sa fiu sincera eu in mp3 prefer varianta de pe "Bad".
    Am zis sa fie ascultata varianta din Moonwalker fiindca asa scria pe site-ul respectiv.

    Am mai cerut pareri...unii mi-au spus ca aud clar "Dr Murray"...altii "mouth to mouth".Sa fiu sincera pana acum si eu tot asa auzeam.
    Pe varianta "Moonwlker" chiar inteleg "Dr murray", dar pe ce-a scurta "mouth to mouth".
    Se prea poate ca auzul sa ne joace feste...mie una mi s-a mai intamplat ca urechea sa-mi auda ceva, dar sa fie cu totul altceva.Tocmai de accea am apelat la voi:D...
    In rest ma abtin de la alte comentarii:))

    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  26. Tocmai ce am primit pe mail o veste bomba: Evan Chandler s-a sinucis, a fost gasit cu un pistol langa el, si cu un glont in cap.
    Dumnezeu sa-l ierte!

    RăspundețiȘtergere
  27. si eu am vizionat acel site si curiozitatea m a impins sa ascult cum este si mi se pare ca zice dr murray. ce inseamna asta nici ca reusesc sa inteleg dar.........
    in legatura cu chandler nu pot decat sa spun atat.. intortochiate s caile Domnului . si intr un fel sau altul trebuie sa se faca dreptate. nu sunt bucuroasa ce s a intamplat (daca e adevarta) dar pt un astfel de om cum a fost MJ pt intreaga lume, este imperios necesar sa se faca dreptate. chiar daca MJ nu a mai avut ocazia sa apuce aceasta "reasezare in drepturi" , tot e bine pt cei care au fost catari si au crezut in mizeriile care s au scris despre MJ(cer scuze pt limbaj)
    dar stim si nu e nevoie sa ni se mai confirme. in spatele tutoror acestor manipulatii au stat altii cu interes mult mai mare. asta pt ca s a gasit un AFRO AMERICAN sa fie unic si irepetabil ceea ce ia deranjat fantastic de mult pe multi. cand cineva este unic si irepatabil in mod negativ acesta se alege cu oprobiul public si gata dar cand cineva este unic si irepatabil in sens pozitiv si pe deasupra mai este si afro , atunci tinta , este distrugerea lui si s a reusit tare bine asta avand in vedere ca toate actiunile "celor buni" au luat in calcul caracterul si felul de afi a lui MJ atat de sensibil atat de special atat de unic si irepetabil . au fost punctele pe care "binevoitorii" au apasat la maximum si au mers direct la tinta, au stiu efectiv unde sa umble.iar M ca artist a mers mai departe dar ca om a fost distrus, de altfel acest Chandler a constituit inceputul sfarsitului lui M Doamne iarta ma dar am urat de cand am aflat ca exista si l urasc si acum cand nu mai e , daca e adevarat . nimic in lumea asta nu v a mai putea compensa pierderea lui M si mai ales suferintele lui si atunci....... unde ai fost Doamne?
    nu am sa l compar niciodata pe MJ cu Iisus Hrists ca nu se cade , nu trebuie sa impimgem lucrurile pana acolo DAR........ parca traim aceleasi inceputuri ale erei crestinesti, cand Dumnezeu isi trimite unicul fiu in lume pt spalarea pacatelor lumii, iar lumea il primeste si il "oaspateaza" cu pietre si cu spini pe frunte
    MJ a fost om ca noi toti. si el a spus de atatea ori" sunt dosr un om , daca ma tai curge sange" deci a facut si bune si rele, dar ca noi toti care maisuntem oameni , facem lucruri anapoda impinsi de situatii de context ca nu ai o alta cale ca alegi calea mai putin urata dar facem si lucruri bune ca mi se pare ca asa ar trebui sa fie dar cand te numesti MJ si faci atata bine, incomensurabil si vi si tragi semnale de alarma ca se distruge lumea in care traim si eu cel sarac si tu cel bogat care faci bani din faptul ca distrugi tot atunci asta sa fie multumirea ?
    sper sa ajung acea zi in care se v a face dreptate si ca lucrurle nu se or ingropa in negura timpului asa cum s a intamplat cu Ioan Petru Culianu

    RăspundețiȘtergere
  28. Sa vedem:

    Aseara si eu credeam ca zice "dr murray"...dar cum mi s-a parut ciudat, mi-am acordot un timp de gandire, ajungand la urm concluzie: simtul vizual s-a lasat influentat de versurile postate pe acel site, iar simtul auditiv s-a conectat.Sper sa intelegeti ce vreau sa zic.
    Vroiam sa-mi mai acord cateva zile, dar in cele din urma lasand deoparte aceasta idee...m-am convins ca se aude ca si pana acum "mouth to mouth".Eu ,una raman la acest vers, indiferent ca vb de varianta "Moonwalk sau cea de pe Bad"...nici un "dr murray" in melodie.

    Referitor la Evan, nu pot spune ca ma bucur ca a murit, nu ma bucura moartea nimanui, iar in cazul lui este o pedeapsa prea usoara...as fi preferat o sentinta pe viata.Acum ciudat mi se pare gestul si as vrea sa cred ca a recurs la acest gest, poate fiindca autoritatile se sesizasera la declaratia lui fii-su...faptu ca dupa atatia ani, a recunoscut ca a mintit ptr bani, la indemnul lui tac-su.Ce mai pot spune...Dumnezeu sa-l ierte!

    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  29. FRUMOASA POSTAREA MIHAI!PT CEI CARE NU PREA STIM BINE ENGLEZA NE ESTE DE AJUTOR!APROPO A INTRAT CINEVA DE PE-AICI PE SITE-UL ASTA http://www.michaeljacksondeadpictures.com/ OARE CHIAR E ADEVARAT!CHIAR AJUNG MESAJELE LA FOREST LAWN?CE PARERE AVETI? ROXY

    RăspundețiȘtergere
  30. DA AM CITIT SI EU DESPRE EVAN CHANDLER,CA S-AR FI SINUCIS!E CIUDAT TOTUSI FAPTUL CA NU E CONFIRMATA STIREA SI DE SITE-URILE CUNOSCUTE,TMZ,ABC ETC.ROXY

    RăspundețiȘtergere
  31. daca s-a sinucis, n-o fi facut-o de bun ce-a fost, probabil avea constiinta mult prea incarcata, deh s-au adunat multe in timp, cine stie cate magarii o mai fi facut pe langa acuzele aduse lui Michael. Domnul Dumnezeu sa ma ierte, ca nu vreau sa judec pe nimeni, n-am eu dreptul asta, dar eu zic ca ochi pt ochi si dinte pentru dinte!nimic nu ramane nepedepsit in lumea asta, niciun rau, nicio nedreptate!
    florentina

    RăspundețiȘtergere
  32. Si eu am aflat de moartea primului calau al lui Michael.Nu ma bucur de raul altuia,dar prea mult si prea multi au suferit din cauza lui,asa ca era de asteptat sa inceapa sa se faca dreptate.De un singur lucru imi pare rau,sincer... ca n-a murit mai demult,adica inainte sa-l " nasca" pe fie-su,ca altfel Michael era azi cu noi si cu copilasii lui.
    Un lucru care intradevar m-a intristat,este faptul ca si Blanket sufera de acelasi vitiligo ca si tatal sau,si deja se vad pete pe piept si pe brate;prea scump pretul platit de copil,pentru a demonstra celor care nu cred ca este copilul lui Michael.Chiar ca ma doare sufletul pentru el daca se confirma stirea.
    Si ca sa inchei cu o nota mai optimista,in seara asta am vazut la Carrefour Orhidea CD-uri cu This is it,multe.
    Am verificat la Diverta,la sef,daca era adevarat ce a spus fata de acolo cu MOONWALK a lui Michael:nu a fost nici o carte,din pacate,nu stiu ce a inteles de mi-a dat explicatia aceea.
    In legatura cu interviul dat de Janet Jackson,nu cred ca e Michael,nu tineti minte ca el insusi a spus ca de multe ori a fost confundat cu sora lui?
    Va doresc numai bine si iubiti-l pe Michael !

    RăspundețiȘtergere
  33. si eu am ascultat cu atentie..la maxim..si zice MOUTH TO MOUTH, nicidecum MURRAY :)
    florentina.

    RăspundețiȘtergere
  34. eu nu am zis ca e Michael in interviul dat de Janet...nu m am gandit chiar asa departe...eu am luat o in alt fel...ca si cum Michael ar avea ceva de spus prin intermediul ei...

    RăspundețiȘtergere
  35. Imi cer scuze,nu despre Blanket este vorba,ci de fiul cel mare a lui Michael,el il mosteneste pe tatal sau cu aceasta boala de piele,vitiligo.Initial stirea am aflat-o de la cineva,evident eronata,dar apoi am citit in ziar si m-am dumirit.

    RăspundețiȘtergere
  36. pt roxy: eu am scris un astfel de mesaj prin septembrie di dupa mai mult timp am primit un mail de confirmare in care mi se spunea ca mesajul meu a fost transmis catre forest lawn

    RăspundețiȘtergere
  37. Daca Evans s-a sinucis pe 5 noiembrie, de ce presa a dat dat stirea abia in 17 noiembrie? Initial, am crezut ca este vorba de un zvon, de o stire falsa, dar am vazut reportajul pe net (Jersey City Police confirmed to PIX News).Politia a confirmat ca este vorba clar de o sinucidere. Nu este o stire banala, este vorba de cel care a "semnat" condamnarea civila a lui Michael!!!!Acuzatiile lui au fost inceputul sfarsitului pentru Michael, ele au stat la baza celorlalte acuzatii la adresa lui, din celalalt proces, ele l-au daramat emotional si psihic, ele l-au facut dependent de calmante!!!!Evan a scapat prea usor, ar fi trebuit sa-si asume responsabilitatea pentru ceea ce a facut si sa apara si el la un proces, sa vada cum este sa fii acuzat, in cazul asta pe drept si sa explice lumii intregi de ce si cum a facut ceea ce a facut. Cred ca presa nu a spus mai nimic deoarece se simte vinovata si a sperat ca stirea va fi trecuta cu vederea.....Media a crezut tot ce a spus Chandler si l-a pus la zid pe Michael fara sa se intrebe cat de adevarate sunt acuzatiile lui. Normal ca a trecut cu vederea sinuciderea lui Evan...Cei care au scris sau spus neadevaruri despre Michael au vazut ca incepe sa se faca simtita justitia divina si se gandesc la propriile pacate fata de Michael....Dumnezeu nu doarme si daca semeni vant, culegi doar pustiire, asta e clar. Daca este asa, urmeaza si altii, dar asta nu-i mai foloseste lui Michael, dacat ca un fel de reabilitare postmortem care nu face decat sa ne intristeze si mai mult pe noi toti, cei care am stiut de la inceput ca multi au incercat din rasputeri sa-l distruga pe Michael, desi a fost nevinovat.
    Nu-mi vine sa cred ca se intampla ceea ce se intampla, media trebuia sa vorbeasca despre aceasta sinucidere tot asa cum vorbea de presupusele "monstruozitati" facute de Michael, ar fi trebuit sa incerce sa repare raul facut in atatia ani in care au spus numai prostii spuse despre "pedofilul" Michael....

    RăspundețiȘtergere
  38. Exista o petitie prin care putem avea cartea lui Michael ,Moonwalker si in Romania,puteti semna la adresa de mai jos:

    http://www.petitieonline.ro/petitie/vrem_cartea_moonwalk_si_in_romania-p62474048.html

    RăspundețiȘtergere
  39. Imi place postul la nebunie! Se vede ca este scris cu sufletul...! In legatura cu Moonwalk,eu am gasit cartea in limba romana la biblioteca!
    Acum depinde de cat de dotata este fiecare bibleoteca pricipala..Traim in Romania,remember?!

    RăspundețiȘtergere
  40. Ma bucur mult,Mihai,ca ai reinceput sa comentezi videoclipurile,imi place cum conturezi fiecare articol.Multumesc Mihai!Liberian Girl..ce piesa frumoasa..vocea calda a lui Michael,zambetul inocent si jucaus ca al unui copilas de la final,soaptele duioase ale fetei liberiene...

    Va imbratisez pe toti!

    RăspundețiȘtergere

AVERTISMENT!

Orice comentariu care contine limbaj jignitor la adresa autorilor blogului, a cititorilor sau a comentatorilor sai, va fi expediat in Zona Fantoma, sa-l caute pe Generalul Zod :)