joi, 29 octombrie 2009

Despre curiozitatea inteligentă sau inteligenţa curiozităţii

...


Cunosc doi tineri, foarte straight, care îl iubesc pe Michael Jackson şi care ştiu despre el mult mai multe de cât mine. Mă refer la datele biografice şi profesionale; aspectele legate de personalitate, caracter, atitudine, nu cred că s-au gândit să le disece, dar sunt convins că le-au intuit şi că asta i-a făcut să-l îndrăgească. De câte ori vorbesc cu ei, nu discutăm decât despre Michael şi, strălucirea din ochii lor, entuziasmul şi admiraţia pe care le emană, mă inspiră. Unul dintre ei chiar ştie să danseze ca Michael, celălalt are o colecţie de înregistrări cu el, pe care mi-a imprumutat-o şi care mi-a folosit pentru scrierea cărţii mele-tribut.

Cunosc un bărbat în toată firea, la fel de straight, care are 50 de ani, care e fan Michael Jackson de când se ştie, care are o colecţie cu tot ce a putut strânge despre el (reviste, CD-uri, DVD-uri, cărţi) şi la care ţine ca la ochii din cap. Nici pe copiii lui, care la rândul lor sunt oameni în toată firea, nu-i lasă să se atingă de colecţie, fară să-l întrebe. Când m-am întâlnit cu el, imediat după aflarea veştii că Regele nu mai e, avea lacrimi în ochi. Nu mi s-a părut nimic anormal în asta, pentru că, aşa cum bine spune Holograf într-un frumos cântec: „Şi băieţii plâng câteodată, nu-i aşa?”

Eu nu sunt un colecţionar, singura dată când am încercat să fac asta, a fost cu timbre, pe la vârsta de 12 ani, dar nu m-a ţinut mult. Am o bibliotecă bogată, dar nu cred că asta se poate numi colecţie. Nu am avut niciodată obsesii sau hobby-uri care să-mi acapareze mintea şi timpul, dar asta nu înseamnă că sunt un superficial ori că îi judec pe cei care sunt altfel decât mine. Mă feresc să judec în general, dar mai ales mă feresc să judec ceea ce nu cunosc sau nu înţeleg.

Noi, oamenii, avem mai multe defecte, indiferent de gen (adică de sex). Şi bărbaţii şi femeile bârfesc la fel. Şi bărbaţii şi femeile sunt la fel de egoişti, de superficiali, de ahtiaţi după satisfacţii meschine. Şi bărbaţii şi femeile consideră că nu poate exista prietenie sinceră, fără implicaţii sexuale, între două persoane de gen diferit; ori iubire, tot fără implicatii sexuale, între două persoane de acelaşi gen. Dacă o femeie bea o cafea în oraş cu un coleg de serviciu, înseamnă că între ei „e ceva”. Dacă un bărbat rămâne peste noapte să vadă meciul la un prieten, înseamnă că amândoi sunt gay. Dacă Michael Jackson, în loc să-şi etaleze cuceririle şi să facă pe Gigi-duru’, ne-a arătat sensibilitate, frumuseţe interioară şi dragoste faţă de omenire, au apărut îndoieli privind sexualitatea lui. Acel îndemn din Biblie: „Iubeşte-ţi aproapele!” şi-a pierdut de multă vreme sensul. Acum iubirea se confundă cu sexul, la fel de bine cum bărbăţia a ajuns să se măsoare după dimensiunile contului din bancă, iar feminitatea după kilogramele de silicon. Şi constat cu tristeţe că, deşi ne lăudăm că l-am înţeles pe Michael Jackson, că i-am priceput mesajul, în realitate lucrurile nu stau deloc aşa. Mulţi dintre noi nu am învăţat nimic, nici din munca lui, nici din viaţa lui, nici măcar din moartea lui.

Există destui bărbaţi pe lumea asta care ştiu ce vor / ce aşteaptă femeile de la ei, la fel de bine cum există destule femei care cunosc mintea bărbaţilor şi ştiu cum să-i abordeze. Astfel de oameni sunt printre noi şi sunt speciali, pentru că i-a interesat să vadă dincolo de aparenţe. Astfel de oameni au căsnicii reuşite, care rezistă zeci de ani şi pe care, poate, mulţi dintre noi le admirăm, uneori le invidiem, dar prea puţini încercăm să le aflăm „reţeta”. Pentru că, aşa cum am mai spus, suntem egoişti. Ne punem mereu problemele: „ce vreau eu?’ ce-mi trebuie mie?; ce mă face fericit?” şi veşnic aşteptăm de la celălalt să găsească răspunsurile la aceste întrebări şi să le execute. Dar nu ne întrebăm, nicio clipă, ce vrea celălalt, ce-i trebuie lui sau ce l-ar face fericit. Şi iarăşi constat, cu la fel de multă tristeţe, ca deşi ne lăudăm ca am înţeles mesajele lui Michael din „On The Line” şi „Man In The Mirror”, în realitate n-am priceput nimic şi, de fapt, nici măcar nu ne-am străduit să pricepem. Pentru că asta ar presupune un efort intelectual şi un altruism de care nu suntem capabili. Iar dacă cineva arată că a înţeles mesajul lui Michael şi încearcă să-l aplice, e categorisit drept ciudat ori gay. Şi, până la urmă, de ce aţi crede că un gay e capabil să înţeleagă femeile? Vă garantez că nici vorbă de aşa ceva. La fel, vă garantez că 90% dintre femei nu înţeleg femeile, iar acelaşi procent e valabil şi în cazul bărbaţilor. Din cauza asta lumea noastră e aşa cum e. Din cauza asta copiii noştri sunt dezorientaţi din punct de vedere psihologic şi orbecăie pe drumuri greşite, când calea cea bună e chiar sub nasul lor.

Ne interesează mult prea puţin să descifrăm ce se ascunde în spatele unor cuvinte scrise iar, când o facem, căutăm cu totul altceva decât ar trebui. Exemplu: când am menţionat la postarea „Blood On The Dance Floor”, comentariul acelei fete de pe youtube şi am afirmat că s-ar putea să nu fie departe de adevăr, m-am referit la asocierea simbolică dintre cuţit şi organul sexual masculin (asociere frecvent folosită în psihiatrie şi psihologie); nicidecum la „dimensiunile” lui Michael, pe care nu le cunosc şi nici nu mă interesează. Pentru mine, „his” se referea la personajul din videoclip, în nici un caz la Michael. Pe de altă parte, nu mi s-a părut nimic ciudat în asta, ştiind că lui îi plăcea să interpreteze diferite roluri şi că adora jocurile de cuvinte. Pentru a scrie acel articol, am urmărit videoclipul cu atenţie de mai multe ori, cu textul cântecului în faţă, încercând să decriptez mesajul. Pentru că şi mie îmi plac jocurile de cuvinte. Este foarte greu să-l traduci pe Michael, fiindcă la el nimic nu e ceea ce pare la prima vedere. Totul are un mesaj subliminal, totul e gândit până în cele mai mici amănunte. Pentru că acesta e apanajul geniului. Geniul… are o personalitate extrem de complexă, greu de perceput şi încă mai greu de înţeles. Eu asta am încercat, să-l înţeleg, iar concluziile vi le-am împărtăşit vouă, în speranţa că de aici se vor naşte discuţii, poate nu filosofice, dar măcar nişte discuţii legate de subiect; poate chiar în contradictoriu, dar în orice caz constructive, şi din care cu toţii să învăţăm câte ceva. M-a fascinat geniul lui Michael Jackson, la fel de mult cum m-a fascinat geniul lui Mihai Eminescu, al lui Freud sau al lui Gaudi. Sunt singurii oameni din lumea asta pentru care voi muri neîmpăcat cu gândul că nu i-am cunoscut personal. De ce geniul are sex masculin, nu ştiu. De ce marii compozitori, cântăreţi, scriitori, pictori, arhitecţi, filosofi… sunt bărbaţi, iarăşi nu ştiu. De ce întotdeauna cei care revoluţionează un domeniu sunt bărbaţi, nici nu mă mai întreb. Dar mă întreb: oare şi pe ei i-a bănuit cineva, vreodată, că ar fi gay sau femei ascunse sub nume de bărbaţi? Nu sunt misogin, sau cel puţin încerc să nu fiu; cred în egalitatea dintre femei şi bărbaţi şi cred că femeia poate excela fără probleme în domenii „masculine”. Dar asta este realitatea: geniile pe care le ştiu eu, toţi sunt bărbaţi. Şi dacă stau să mă gândesc, aveau şi sensibilitate şi un simţ estetic ieşite din comun, şi sunt convins că asta nu i-a făcut mai puţin bărbaţi. Să nu confundăm geniul cu talentul. Talentul nu e suficient pentru a fi considerat geniu, mai e nevoie de încă ceva. Mai e nevoie să ştii să vezi lucruri pe care toţi ceilalţi nu le văd. Mai e nevoie să inventezi lucruri la care ceilalţi nu s-au gândit. Să creezi lucruri pe care nimeni n-a fost în stare să le creeze, până la tine. Michael a făcut asta. Şi Eminescu, şi Gaudi. Şi Freud. Şi încă alţii.

Mi-aş fi dorit să văd că sunt răstălmăcite cuvintele lui Michael, şi nu ale mele. Dar, nu ştiu de ce, am senzaţia ca am deschis uşile casei pentru a primi nişte musafiri care, în loc să se rezume la a sta de vorbă în jurul mesei, s-au apucat sa-mi scotocească prin sertare. Nu mă supără asta foarte tare, dar nici nu mă încântă. M-am trezit chestionat, pe mail ori pe messenger, ca la poliţie: vârsta, starea civilă, numărul la pantofi… Aş fi vrut să particip la discuţii elegante despre Michael, despre politică, despre NWO. Aş fi vrut să fiu întrebat mai mult despre ce cred eu că a vrut Michael să spună aici sau dincolo, decât despre ce meserie am eu sau ce maşină conduc. Dar probabil că am prea multe pretenţii. Va cer scuze pentru că, fiind pretenţios cu mine însumi, aveam aceleaşi aşteptări şi din partea voastră. Nu mă refer aici decât la unii dintre voi. Vă cer scuze, încă o dată. Eu am bilete la „This Is It” pentru astăzi. Ne întâlnim după ce văd filmul, ca să-l discutăm. Sper.


...

103 comentarii:

  1. Nu pot spune decat atat:pentru toata munca si talentul depus aici,Dumnezeu sa te binecuvinteze Mihai....Val.

    RăspundețiȘtergere
  2. buna Mihai,
    urmaresc comentariile,intervin mai putin insa imi pare rau ca unii dintre noi te-au suparat...sper sa nu o mai faca
    si mie imi place ca discutia sa fie ,,asezata '' mai mult spre MJ
    mi-ar place sa vad cate ceva din materialele prietenului tau
    eu , filmul o sa-l vad abia luni pe 2nov si deci abia atunci o sa pot spune parerea mea
    si...chiar vreau sa discutam filmul
    nu ne lasa te rog
    aryela

    RăspundețiȘtergere
  3. Citeam ce ati postat...am ajus APROAPE de sfarsit si m-am intrebat...dar ce legatura are continutul cu titlul "Despre curiozitatea inteligenta sau inteligenta curiozitatii"?...si vai...am ajuns la ultimul paragraf!!! Imi aparuse un zambet pe buze. Si eu avusesem o curiozitate de dimineata. Am intrebat o anumita persoana ce profesie are..si cand am citit :"Aş fi vrut să fiu întrebat mai mult despre ce cred eu că a vrut Michael să spună aici sau dincolo, decât despre ce meserie am eu sau ce maşină conduc"...am inteles...pt mine e postarea. Dar sunt cam nelamurita...de ce nu-mi raspunde Florenta, ci d-ra? este iubita d-ra...sau trebuie sa pun un egal intre numele Florenta si Mihai? Florenta cred ca a umplut o foaie A4, povestindu-mi despre cum se plimba dosarele...doar ca ea nu a inteles ca prin acea intrebare...nu vroiam decat sa accentuiez ca nu va fi arestat nimeni. Dar interesante au fost detaliile pe care mi le-a dat. Daca o femeie nu este din domeniu...nu-si umple capul cu astfel de chestii...un barbat in schimb...da. Si atunci mi-am pus intrebarea..este Florenta din domeniu sau este un barbat? A FOST O INTEBARE CAPCANA...IN CARE ATI CALCAT! Nu a durat mult si uite... a si venit un raspuns la curiozitatea mea! :))))

    RăspundețiȘtergere
  4. Doamna MIhai, daca si aici asa stau lucrurile , inseamna ca totul e fara scapare . asta e drumul spre care se indreapta omenirea.e lamentabil faptul ca in loc sa discutam despre subiectul care a nascut acest blog, cineva e curios sa stie viata ta personala. e urata si foarte urat.asta nu e un loc de discutat despre asa ceva si nici nu consider ca se poate incerca asa ceva deoarece am crezut din totdeauna ca suntem aici din dragoste fata de un artist iar tu prin acest blog ne ai dat posibilitatea sa spunem fiecare ce gandim . daca cineva si a permis si altceva atunci pot spune ca pe langa faptul ca e rusinos , e nepermis si cine a facut asta da dovada de........ in primul rand de lipsa celor sapte ani de acasa ,. fiecare dintre noi , in orice fel de relatie trebuie sa stie unde ii este locul si cat isi poate permite.eu una am considerat aceasta relatie de pe acest blog ca si relatia dintre elev profesor- discutam despre subiect oricat dar cu bun simt in relatia dintre cei implicati in dialog. imi pare sincer rau ca lucrurile au luat o astfel de turnura, si inca odata este relavat ca de asta i s a intamplat lui MJ ce i s a intamplat - datorita oamenilor.MJ nu a suferit din alta cauza decat din cea a oamenilor.am stat de multe ori si m am gandit . ceea ce i s a intamplat lui M a fost cunoscut de catre lumea intreaga datorita faptului ca a fost cine a fost , dar si noua celor mici si mai putin importanti ni se intampla la fel , la nivelul la care suntem. nu vreau sa fie rea , dar cred ca MJ nu a schimbat nimic in lumea asta asa cum nici Iisus nu a schimbat. nu fac comparatie intre cei doi ca nu se cade dar ceea ce rezulta este faptul ca lumea e asa cum e -limitata - si perocupata numai de meschinarii. cei care nu au astfel de perocupari meschine sunt ciudatii.
    Mihai, este doar o rugaminte, si nu in mod personal ci pur si simplu, nu parasi acest blog pt cei care te au deranjat. raman cu speranta ca nu sunt f multi si poti renunta elegant la ei asa cum banuiesc ca ti sta in fire, si mergi mai departe alaturi de ceilalti, si nu uita daca tu il iubesti pe MJ si il iubim si noi, hai sa mergem mai departe . si nu spun asta ca o provocare ci pur si simplu din inima.imi pare rau pt tot . si eu voi vedea filmul asta seara si sper sa impartasesti si cu noi ce crezi despre film. numai bine iti doresc

    RăspundețiȘtergere
  5. Mihai,nu stiu de ce ,dar am impresia ca eu sunt in principal autorul supararii tale atat de mari,in legatura cu ceea ce am simtit citindu-ti randurile,si anume ca te apropii foarte mult de gandirea si sensibilitatea feminina.
    Daca eram in locul tau,nu m-ar fi ofensat atat de tare lucrul asta,l-as fi luat ca pe un compliment,mai ales ca a fi sensibil este un lucru nobil atat pentru femei cat mai ales pentru barbati.Si in legatura cu faptul ca sub numele unui barbat se poate ascunde o femeie,iarasi nu ar fi fost un caz de exceptie ,mentionand exemplul lui Gorge Sand.Eu tin foarte
    mult la prietenia ta,si de aceea vreau sa subliniez ca ai dreptate in multe din cele afirmate de tine aici:cred si eu cu tarie in prietenia dintre un barbat si o femeie,cred ca poti avea prietene foarte bune,cu care sa te imbratisezi,sa te saruti,fara sa fie in asta ceva imoral,cuvantul gai,travestit sau alt cuvant din categoria astora,nu se gasesc in vocabularul meu,cu atat mai mult in gandurile mele;si eu il iubesc pe Eminescu,pe Michael.Niciodata nu mi-as fi permis sa patrund in intimitatea ta,sa-ti "scotocesc prin sertare" sa-ti rastalmacesc cuvintele,sa te chestionez ca la politie;Varsta nu are nici o importanta atata timp cat inima ti-e tanara,starea civila nici atat,iar numarul de la pantofi deloc.Eu nu te consider pretentios,ci mai degraba super sensibil daca "unii dintre noi" ti-au putut pricinui atata amaraciune,atata deceptionare.Eu voiam sa stiu data nasterii tale,doar ca sa te putem sarbarori si pe tine asa cum facem cu ceilalti,nu anul,ci ziua si nimic mai mult.In ceea ce priveste discutiile elegante,nu stiu cat de elegante sunt ale mele,despre Michael,despre politica,dar un lucru pot sa-ti spun ca sunt din inima ,nu sunt vorbe goale,mincinoase,ci ceea ce simt eu intr-adevar.Dar as fi dorit tare mult sa citesti printre randuri,sa intelegi mai mult decat poate exprima un cuvant,si anume ca eu te apreciez foarte mult din toate punctele de vedere,si mai presus de toate conteaza sufletul pe care ti-l cunosc,si mai putin chipul pe care doar mi-l pot imagina.
    Cu prietenie nedisimulata,Liliana

    RăspundețiȘtergere
  6. Cum ziceai si tu..Cu totii avem defecte.Si putem fi iertati:)
    Sa va zic ceva.
    I-am promis mamei ca mergem la This is it. Mi-am facut rezervare la Pro Cinema dar nu aveam nici macar un ban (trec printr-o perioada, dpdv finaciar, ceva de speriat...never mind ).
    Si cand am auzit de concursul de la Europa Fm mi-am zis ca o sa castig biletele la film.Si chiar asa s-a intamplat:)
    Va pup pe toti:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Imi pare rau ca se intampla asta Mihai.Sincer!Dar sunt convinsa ca cei care au facut asta nu au facut-o cu rea intentie.Doar ca uneori noi oamenii uitam ca trebuie sa respectam o limita in relatia cu ceilalti in asa fel incat sa nu intram cu bocancii plini de noroi in viata lor.Fiecare am lezat mai mult sau mai putin pe cineva la un moment dat si important este sa nu mai repetam asta in viitor.
    Nu sunt o prezenta foarte activa aici la capitolul scris dar citesc zilnic tot ce se scrie si atunci cand intervin incerc sa o fac in asa fel incat sa nu lovesc dar nici sa nu mint in ceea ce afirm sau simt.A incerca nu este insa echivalent cu a reusi, asa ca daca fara sa vreau cineva de aici s-a simtit cumva,,lovit,, de comentariile mele rog iertare I AM JUST A HUMAN...E bine ca toti sa ne cerem iertare din cand in cand pentru ca niciodata nu stim cum si pe cine am ranit.

    Si eu vreau sa discut despre film,dar dupa vizionarea de sambata o sa am nevoie de ceva timp de ,,rumegat,, in interiorul meu si o sa revin.
    Alina

    RăspundețiȘtergere
  8. Mihai, regret ca unii te-au suparat. Dar avem un exemplu pe aici de urmat, nu-i asa? Sa ne vedem de ale noastre, intrusii se vor plictisi sa faca rau...
    I love you all... MORE!

    RăspundețiȘtergere
  9. Mihai...m-a lasat "paf" ultima postare.Spre seara sper ca voi fi in stare sa detaliez...deocamdata sunt rupta de oboseala...de azi dim fac miscare prin casa(mut mobila,scot mobila,bag mobila)...dar ca o idee de baza, pentru a nu stiu cata oara sustin tot ceea ce ai postat.
    Un domeniu in care pana in prezent mi s-a demosntrat ca barbatii detin suprematia este "bucataria"...nu contest faptul ca femeiile nu stiu sa gateasca, dar barbatii sunt "asi"...coincidenta sau nu cei mai celebri bucatari din lume am inteles ca ar fi barbatii:)).

    SCORPYA

    RăspundețiȘtergere
  10. Domnule Mihai...sau doamna cum vi se spune mai nou...
    Acum cateva zile, ne-ati incantat cu o postare plina de pasiune de senzualitate ne-ati explicat exact mesajul pe care vrea sa ni-l transmita Michael, foarte detaliat, mai detaliat decat ar fi putut sa o faca orice barbat.Iar la un moment dat v-ati referit la cei 7 inchi ai cutitului infipt in afisul cu Susie.Sunt absolut sigura ca in momentul in care ati mentionat acei 7 inchi, va trecut prin cap macar o clipa unde o sa fuga gandul tuturor celor care citesc, si unde cred ca a fugit si gandul dumneavoastra macar pentru o clipa.Iar daca ne-am gandit la ce ne-am gandit, nu cred ca asta inseamna ca nu stim sa ii descifram mesajele , nu le intelegem, nu le punem in aplicare si asa mai departe.Ma intreb, daca ne acuzati pe noi ca nu ii intelegem mesajele, dumneavoastra i le intelegeti?Si daca le intelegeti, cum?Prin faptul ca veniti si ne spuneti ca toate geniile pe care le stiti au fost barbati?Devenind misogin?Dupa cate stim cu toti, Michael are mereu grija sa ne spuna sa ii iubim pe cei de langa noi, sa nu fim egoisti, sa ii facem si pe ei sa se simta bine, SA II PUNEM SI PE EI IN LUMINA.Chiar daca el este vedeta, ii scoate si pe alti in fata,perosane normale,persoane simple.Ii lasa si pe ei sa straluceasca.Iar dumneavoastra prin ultima postare, ati transformat geniile barbati in artisti, iar femeile le-ati lasat undeva in spate nu le-ati lasat sa straluceasca.Pentru ca femei genii nu cunoasteti.Iar daca dumneavoastra nu cunoasteti femei genii, asta inseamna ca trebuie lasate undeva in umbra.Haideti sa va spun ceva.Pe langa geniile barbati, eu cunosc si cateva femei genii:Hypatia priceputa la matematica, filosofie si astronomie,Susan Haak Hinson, Lady Anne, Finch Conway....lista poate continua pana maine.Si poate ele nu sunt ca Freud, dar sunt femei care au avut un cuvant de spus in filosofie.De data asta nu i-ati inteles mesajul lui Michael.Doar de data asta.Multumesc.
    Vechea Dana.

    RăspundețiȘtergere
  11. Incredibil...
    cum puteti sa sutineti ca ar fi femeie?
    ... la fel cum spuneati ca Michael inca traieste... probabil

    RăspundețiȘtergere
  12. Scuzati-ma va rog, da sa-mi spuneti si mie in ce categorie ma incadrez, daca nu stiu cum sa ma adresez cu domnule sau doamna: la inteligentii curiosi sau la curiosii inteligenti????

    RăspundețiȘtergere
  13. OAMENI BUNI...!?!?!?

    Chiar am vazut bine ce se afirma aici...???
    Chiar poate sa creada cineva asemenea afirmatii stupide...???

    WATAWALU...

    Imi pare rau ...Capcana este doar in imaginatia ta...Superficialitatea unora...nu este obligatoriu sa fie a tuturor...
    Nici macar nu ti-am reprosat ceva legat de intrebarea pe care ai pus-o...
    Am ajuns de putin timp aici si am ramas uimita de ceea ce citesc...

    Oare a fi informat a devenit un lucru de condamnat...sau imposibil de acceptat pentru cei care nu doresc sa vada mai departe de lungul nasului...???
    Sau daca esti o femeie care stapaneste anumite cunostinte...ajungi sa ti se nege existenta...???
    Oare chiar credeti ca eu nu exist...???


    Chiar poate cineva sa creada asemenea ...nici nu stiu cum sa le numesc ,pentru a nu jigni ...pentru a nu renunta la bunul simt pe care insist sa-l pastrez chiar si in aceasta situatie...cel putin deplasata...

    Si totusi imi place situatia...un pic ...
    Iata,Michael...aflu si eu cum este cand oamenii te acuza pe nedrept...
    Aflu si eu acum...ce simte o persoana care nu a incercat sa faca niciun rau...dimpotriva...dar este privita cu neincredere...suspiciune...
    Michael...nu mi-a fost dat talentul tau...geniul tau...muzica ta...dansul tau...zambetul tau minunat...Dar am totusi putin din ce ai avut tu...Un sentiment de dezamagire fata de oameni carora nu le-am facut niciun rau...dar care ma acuza de ceva ce nici nu mi-as fi putut imagina...

    WATAWALU...

    In urma celor mai recente sapaturi arheologice...(lol)...s-a facut o mare descoperire...Savanti de renume mondial ...au ajuns la concluzia ca si FEMEILE ...GANDESC...CITESC...au ocupatii care le privesc direct si personal...si stii ceva???
    Societatea nu le condamna...ba chiar sunt admirate si respectate...si..dupa cum se vede...chiar invidiate...
    Au mai afirmat si ca ...Vulpea cand nu ajunge la struguri...spune ca sunt acri

    RăspundețiȘtergere
  14. Am ramas uimita cand am vazut care au fost reactiile la ceea ce ai spus, Mihai. Dar am ramas si mai mirata cand am citit postarea ta. Nu inteleg ce ti-a declansat acum furia pe noi, chiar acum, cand suntem toti sub impresia filmului.
    Ai dreptate, dar ar trebui sa incerci sa intelegi mai mult femeile si sa le accepti asa cum sunt. Noi suntem niste fiinte curioase prin definitie. Noua ne place sa stim cat mai multe despre persoanele pe care le simtim aproape de sufletul nostru si, oricate idei am dezbate, daca nu stim si biografia persoanei respective, simtim ca nu o cunoastem deloc. (Aoleu, iarasi am spus "noi" si parca vad ca se va simti cineva lezat. Ar trebui sa spun de-aici incolo numai "eu").
    Nu cred ca este o dovada de misoginism sa spui ca geniile au fost numai barbati, este adevarat. Cred ca barbatii gandesc altfel, mai abstract, asa cum spune sotul meu cand eu nu inteleg ceva din matematica sau informatica. El mereu imi spune ca femeile gandesc intuitiv si barbatii abstract. Dar intuitia mea s-a dovedit de multe ori mai apropiata de adevar decat gandirea lui abstracta. Te rog sa ne ierti daca te-am suparat si sa nu ne lasi tocmai in momentele cele mai grele; stii cum se spune: "prietenul la nevoie se cunoaste".
    Pentru mine zilele astea sunt cele mai grele din ultimele 4 luni pentru ca nici de data asta n-o sa-l pot vedea pe Michael. Am citit cu durere si chiar cu invidie, recunosc, comentariile scrise de cele care au vazut filmul si am plans cum n-am mai plans de la inmormantare, toata ziua de ieri am fost foarte suparata. In 1992, cand a fost primul concert, eu aveam copil mic si nu aveam cu cine sa-l las o zi intreaga ca sa pot merge la Bucuresti(eu sunt din Brasov) apoi, in 1996, eram atat de ocupata cu munca incat nici macar n-am aflat de concert decat in ziua in care a avut loc. Acum, cand ar fi fost ultima data cand l-as fi putut vedea pe Michael intr-un fel de concert, la Brasov nu ruleaza filmul iar eu nu pot merge la Bucuresti sa-l vad. Cum as putea sa le spun sotului meu si fiului meu, adolescent, ca voi da atatia bani pe drum si pe bilete, cand noi de-abia ne descurcam cu traiul de zi cu zi? Asa ca ma sacrific, ca de obicei, si nici macar nu pomenesc de asta in fata lor si plang pe ascuns ca sa nu ma intrebe ce am si ca fiul meu sa nu-mi dea banii stransi atat de greu pentru o chitara mai buna pe care si-o doreste.
    Asa ca te rog din suflet, Mihai, nu ne judeca pentru prostiile pe care le mai spunem uneori, poate ca avem si noi necazuri, poate ca avem nevoie sa vorbim cu oameni care credem ca ne inteleg si, sincer, am crezut ca tu ne intelegi si ca ne accepti asa cum suntem, cu bune si cu rele, doar oameni suntem, sau chiar mai rau, FEMEI.
    Si te implor sa nu fii atat de suparat pe noi incat sa nu ne spui ce parere ai despre film si ce se intampla acolo. Eu am cea mai mare incredere in opinia ta. Fa-o ca pe un gest altruist, pentru a ajuta o persoana prea saraca pentru a merge la film (am doar o leafa de profesor). Michael asa ar fi facut. Amy

    RăspundețiȘtergere
  15. STIMABILE Mihai, sper ca nu iei in nume de rau ce am de zis si nici nu vreau sa te supar cu ceva, dar cand am inceput sa citesc primele tale posturi despre viata lui Michael credeam ca autorul este o femeie, pentru ca ma gandeam ce barbat ar putea scrie atat de frumos despre un alt barbat, fie el si Michael. In mintea mea credeam ca barbatii nu au atat de multa rabdare pentru a scrie asa cum o faci tu. Citind mai departe mi-am dat seama ca cel care scrie este un barbat (cam in partea aceea cu bolile lui Mihcael, ai mentionat ceva din care mi-ai dat de inteles ca esti medic sau ceva de genul) si am ramas uimita asa ca am citit din nou.

    Tin sa zic ca admir si te respect enorm pentru ca ne-ai deschis ochii in anumite prinvinte dar cel mai mult pentru ca ne faci o zi mai plina cu posturile tale.

    Barbatii sunt inteligenti, dar nu uita ca in spatele oricarui barbat este o femeie puternica! (In cazul lui Michael ar putea fi mama sa,in spatele lui Eminescu a stat Veronica- ea a fost in mare parte inspiratia lui, iar in cazul tau... stii tu cine si nu e treaba noastra).

    Fii mandru de tine, la fel cum suntem si noi mandri de tine si uita ca aspetam cu nerabdate comentariile tale despre film :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Si inca ceva, Mihai. De fapt tu ne-ai spus cate ceva despre tine dar fetele probabil ca au uitat sau nu au bagat de seama. Ne-ai spus ca esti Varsator(ca si mine), scrie in profil, ne-ai spus ca esti doctor in filologie(ca si mine), scrie intr-o postare din 2007, daca nu ma insel si ne-ai mai spus ca esti casatorit si ai copii mici, scrie in postarea "Dangerous". Asa ca stim tot ce ai vrut sa ne spui despre viata ta privata si mai stim ca esti un om deosebit si un mare admirator al lui Michael Jackson(pentru ca nu-ti place cuvantul "fan", nu-i asa), ca esti un om foarte inteligent, intuitiv, (ca toti barbatii filologi) si la fel ca fostii mei colegi de facultate, un pic, numai un pic, misogin. Eu nu-ti reprosez asta, daca nu as fi femeie as fi si eu misogin pentru ca am mai mare incredere si admiratie pentru puterea intelectuala a barbatilor decat pentru cea a femeilor. Asta sunt eu si nu-mi place sa ma prefac ca sunt altceva decat sunt in realitate.
    Sper sa nu cosideri comentariul meu o intruziune in viata ta privata, n-am facut decat sa le reamintesc fetelor ceea ce tu insuti ne-ai dezvaluit in timp, poate asa nu vor mai aparea tot felul de speculatii, care de care mai caraghioase.Amy

    RăspundețiȘtergere
  17. Mihai....tot ce iti pot spune e ca cel mai trist lucru care s-ar intampla ar fi sa renunti la noi.
    Ar fi dureros sa pierdem "Neverland-ul" nostru...
    Faci o treaba de milioane, te admira o groaza de lume, si locul asta e singurul unde il regsim pe MJ al nostru. iti scriu cu lacrimi in ochi...daca nu ai fi fost tu, probabil ca majoritatea dintre noi inca am fi fost deprimati, plansi si fara nici o urma de veselie.
    Nu vreau sa comentez nimic despre nimeni....vreau doar sa imi cer scuze daca am spus vreodata ceva care te-a deranjat. Nu cred ca iti imaginezi cat iti sunt de recunoscatoare pentru fiecare post in parte.
    Cat despre film....chiar mi-as dori sa aud parerea ta...pentru ca eu, si cred ca majoritatea celor care au vazut deja filmul, suntem profund marcati.
    Despre "Tara noastra de kko"..pot spune doar "THIS COULD NOT BE IT!"
    Iubirea pentru MJ ne leaga pe unii de altii. Oameni buni, hai sa ramanem la iubirea pentru MJ. Conteaza atat de mult cat purtam la pantof si ce-am mancat la cina?

    RăspundețiȘtergere
  18. Poate nu e momentul cel mai potrivit.dar eu as vrea sa intreb daca stie cineva despre perioada de dupa iunie 2005,dupa ce a plecat in Bahrain,si pana in 2008 cand s-a intors in America,unde a fost Michael ?...Val.

    RăspundețiȘtergere
  19. Acum m-am intors de la THIS IS IT!A fost fenomenal,magnific ,i-am sorbit fiecare miscare a lui,as fi vrut sa nu se mai termine niciodata.... e incredibil ce pot sa simt pt omul asta!in cele aproape 2 ore am plans dar am si ras.....sunt prea emotionata acum si obosita ca sa mai pot spune ceva...doar ca IL IUBESC DIN TOT SUFLETUL!MIHAI astept si parerea ta !va pup pe toti! RUXY

    RăspundețiȘtergere
  20. imi cer mii de scuze . a fost doar o greseala de scris . nu are nimic comun cu ideea ca cel care detine blogul e femeie sau barbat.nu m am gandit nicio clipa la o astfel de problema( daca e femeie sau barbat posesorul blogului), m am gandit tot timpul si am fost atenta la ce scrieti voi aici , ce ganditi despre M si m am gandit exclusiv la M. daca lucrurile au luat o sastfel de intorsatura, e regretabil. evident ca sunt multe de spus dar ........ this is it. oare ce o mai fi insemnand si asta. am asteptat filmul trei luni cu sufletul la gura si acum cand sa ne impartasim parerile , iaca ce s a mai ivit........ Doamne ai mila de noi

    RăspundețiȘtergere
  21. Mihai...imi pare rau ca trebuie sa faci fata neincrederii anumitor persoane...la fel si pt Florenta...nu m as fi gandit in veci ca se va ajunge aici...tot ce pot sa spun este sa nu te superi, sa treci peste aceasta intamplare si SMILE!

    nu vreau sa deviez de la subiect dar am ceva mai ales pt visatoare
    cautati pe youtube Michael Jackson: The Official Exhibition at the O2
    si va rog sa mi spuneti ce parere aveti despre ceea ce scrie in biletul de la minutul 4:58

    RăspundețiȘtergere
  22. Deci pana la miezul noptii am mutat mobila si rasmutat:))

    1.Sunt uimita de unele comentarii,as putea spune "socata".
    Sa se ajunga la ideea ca Florenta si Mihai sunt una si aceeasi persoana :)) :)) :)), restul comentariile nici nu are sens sa le comentez...chiar nu am crezut ca se va ajunge la asa-ceva.
    O nelamurire...sustineti ca ati invatat si continuati sa invatati de la Michael, va intreb" CE ATI INVATAT?"....de ce trebuie despicat firul in 4 in ceea ce-l priveste pe Mihai??? chiar trebuie sa murdarim,sa patam acest minunat blog dedicat lui Michael cu astfel de comentarii???Am mai spus-o si anterior in alte comentarii, dar repet, fiindca am ramas cu impresia ca nu sunt citite...Mihai, intr-o proportie mai mica sau mai mare , trece prin ceea la ce a fost supus Michael de-a lungul anilor...si va considerati "fani a-i lui MICHAEL"...Gata ca m-am enervat...sunteti "fani" ai ce: disecarii, nepretuirii,insolentei,neacceptarii unui talent (chiar iti trebuie sa scrii asa frumos, mai ales ca BARBAT).In acest moment nu vad nicio diferenta intre "voi" si presiunea la care a fost supus Michael de catre mass-media. Eu alt blog,forum,site dedicat atat omului cat si artistului MICHAEL JACKSON ,atat de bine construit si prezentandu-l pe Michael asa cum era(nu cred ca este nevoie sa insir calitatile lui Michael, sper)...sincer nu am gasit (ma refer la cele din Romania)...Au fost ocazii in care Mihai, din proprie initiativa ne-a deschis o usita catre persoana lui...iar in schimb a primit reprosuri, speculatii si cuvinte grele.FELICTARI......se vede ce bine ati ajuns sa-l cunoasteti pe omul MICHAEL JACKSON si cat de multe ati invatat de la el.Am o vaga banuiala, ca Michael ar fi fost "foarte mandru" de aprecierea de care are parte Mihai din partea noastra, ironic sau nu...tot de o asemnea apreciere a avut si el parte de-a lungul anilor din partea mass-mediei.A oferit tot ceea ce a avut mai bun si peste, iar in schimb a fost pus la zid.TRIST!!!

    Aoleu, Amy...:D

    Apropo...acesta este un alt caz, in care consider, ca nu as avea de ce sa-mi cer scuze persoanelor care se simt avizate de acest comentariu.

    P.S....Domnule Mihai, sper sa nu renunti la treaba minunata pe care o faci aici...vreau sa cred ca sunt persoane care intr-adevar te respecta si respecta ceea ce faci aici si le-ar lipsi sa nu mai avem parte de acest coltisor de "RAI".Sa fiu mai precisa ("MIE" chiar mi-ar lipsi...)
    Profit de ocazie...si te felicit,once again, pentru ceea ce ai facut, faci si sper sa continui sa faci pentru fanii lui Michael Jackson ( ma refer atat la om cat si la artistul si geniul Michael Jackson).

    SCORPYA

    RăspundețiȘtergere
  23. Draga Mihai,
    O replica din celebrul film "Love story" spune asa: "Cand iubesti sa nu spui niciodata imi pare rau."
    Dovada ta de iubire catre Michael este acest minunat blog.
    Si sa nu-ti para rau ca ai trasat o linie si ai spus "gata eu vreau sa discutam despre ...".
    Eu cred ca cine a avut de inteles ceva din postarea ta, a inteles.
    Parerea mea.
    Mariana

    RăspundețiȘtergere
  24. Mihai, am recitit cu atentie postarea ta si am observat ca mi-a scapat esentialul(adica finalul). Ne spui ca ai fi vrut sa participi la altfel de discutii: "despre Michael, despre politica, despre NWO". Iti reamintesc ca eu am incercat sa discut despre politica, despre filme care mi s-au parut interesante si in legatura cu subiectul, as fi dorit sa discut si alte teme cu tine si cu fetele. Cum am incercat insa sa fac asta, cum mi s-a reprosat ca ies din rand, probabil, asa ca am renuntat. Nu voiam sa nu mai am cu cine discuta. Poate ca nu erau prea interesante subiectele pe care le-am sugerat, dar si eu mi-as fi dorit sa am un raspuns la ceea ce gandeam. Insa nu totdeauna primesti raspunsul dorit, nu totdeauna esti bagat in seama si pe mine viata m-a invatat lucrul asta. Foarte rar am gasit o persoana cu care sa fiu pe aceeasi lungime de unda si niciodata intru-totul. Fiecare om sustine cu ardoare ceea ce gandeste el, nu-l intereseaza ce gandesc ceilalti decat in masura in care ii confirma parerile. Asa s-a intamplat si cu noi, din pacate. Poate ca n-ar fi rau sa o luam de la capat in aceasta prietenie virtuala, sa lasam mai mult de la noi si sa-i ascultam si pe ceilalti. Si sa ne straduim mai mult sa-i intelegem (inclusiv eu ar trebui sa fac asta, nu sunt nici pe departe modelul ideal de persoana sociala sau sociabila). Ar trebui, poate sa incercam sa patrundem mai mult in miezul lucrurilor. Daca nu reusim singuri, poate ca n-ar fi rau sa ascultam si opiniile celorlalti, a celor mai avizati(printre care tu esti primul in ceea ce priveste anumite subiecte). Astfel poate ca vom reusi sa intelegem cat de cat ce se intampla in jurul nostru si sa gasim o metoda de a reactiona. Eu asta sper si astept de la aceste discutii. Sper ca nu sunt prea "pretentioasa". Amy

    RăspundețiȘtergere
  25. Cam prea tare s-au incins spiritele si unora le dau dreptate..
    Mihai, cine ti-a "scotocit prin sertare" de te-a revoltat in halul asta?! Cred ca ar trebui sa ne lamuresti, deoarece lumea de aici incepe sa se simta intr-o oarecare masura insultata, lucrurile au cam degenerat..Intai cu plagiatura, apoi asta..
    Vad ca Watawalu si Liliana se simt vizate de aceasta postare, dar eu chiar nu vad legatura..n-am observat pana acum sa fi fost indiscrete incat sa te determine la o asemenea postare.. Despre cine e vorba, atunci?! Cu tot respectul..Pt ca aici, in acest spatiu al comentariilor, nu cred ca a fost nimeni indiscret, incat sa te intrebe "ce-ai mancat la micul dejun sau cina"?! Eu nu-mi aduc aminte sa fi vazut asa ceva aici..sau aaa daca te-a intrebat careva pe via email sau messenger, asta este altceva, e in privacy (tu le-ai dat id-ul, si mi s-ar fi parut corect sa le mustrii pe cele care au sarit calul, acolo, nu aici in vazul lumii..aaaa sau a fost cu dedicatie incat pe viitor sa ia si altele aminte..am inteles).
    Cat despre ce zice dana_mj92, care se simte revoltata de postarea ta Mihai, vis-a-vis de lauda adusa inteligentei genului masculin, a barbatului in toata splendoarea lui de geniu, ce sa zic, ii dau dreptate..Te intrebi, Mihai, de ce geniul are sex masculin, de ce marii compozitori, cantareti, scriitori etc sunt barbati? De ce intotdeauna cei care revolutioneaza un domeniu sunt barbati? Parerea mea: pt ca de cand lumea, de cand cu caderea in pacat a femeii (pt ca ea a fost veriga slaba), barbatii au dezvoltat acea forma de manifestare numita misoginism, pt ca de-a lungul timpului menirea femeii a fost sa creasca copii si sa fie casnica, pt ca pe fruntea ei trebuia sa scrie "tu nu ai drepturi egale cu ale barbatului", pt ca femeia a fost nevoita sa stea in umbra si sa se supuna barbatului.. Ce-i drept, lucrurile nu mai sunt la fel in ultimele decenii, dar acel bob de misoginism inca exista..
    Nu mai continui, pe ca nu mai am timp, in orice caz, acest locusor dedicat de tine, Mihai, Regelui, ar fi trebuit sa fie unul plin de respect si indulgenta..pacat ca lucrurile au degenerat..
    Numai bine tuturor! God bless you all!
    K.

    RăspundețiȘtergere
  26. FLORENTA,
    tot nu mi-ai spus ce profesie ai...
    Stiu ca unii dintre cei care comenteaza pe acest blog, au crezut ca am facut o legatura aberanta, chiar si pe tine, sa vezi, te-a socat! Dar e ok...Doar ca nu stiu de ce, macar unul dintre ei, nu si-a pus problema ca poate stiu eu mai multe.
    "sapaturi arheologice"? :)))
    Asta era expresia care vroiam sa o aud!!!Visatoare=Arheoloage, iti spune ceva? Lumea e mica, nu-i asa?
    (Pe aceasta cale ii trimit salutari Violetei si DOMNULUI MIHAI!
    Violeta, speram ca ti-a reusit tatuajul!)
    Nu am exclus nici faptul ca ai fi iubita lui Mihai, sau mai stii...vreo prietena de suflet.
    Dar Florenta,pt mine este mult mai simplu sa demonstrez ca Michael e viu, decat ca existi tu!
    Si daca nu vreti sa va dati de gol...nu mai folositi expresii caracteristice grupuletului vostru!
    De ce nu te compari cu Michael atunci cand barfesti? a?
    Si pt ceilalti...mai lasati expresiile gen...Domnule Mihai, nu vi se respecta munca de pe acest blog...Am respectat-o, pana la un anumit punct! Dar daca cineva isi bate jos de proprii cititori...unde e respectul autorului atunci?
    Puteti sa intrebati ce mai caut eu aici, daca nu-mi convine, e clar ca ma retrag, dar problema nu este doar a mea, este generala! Keep this in your minds!

    RăspundețiȘtergere
  27. in film, nkeny ortega zice la un moment dat ca a "ajuns la jumatatea filmarilorr filmului This Is It"! am ramas blocat. keny era imbracat intr-un tricou alb! dupa alte cateva secvente, apare MJ langa el, dar keny era imbracat in acelasi tricou alb! se pregatea si un film This is it pe langa concertul this is it? Sau am inteles eu gresit?

    RăspundețiȘtergere
  28. Cred ca Mihai chiar reactiile astea si le-a dorit prin postarea sa.
    Sau doar era curios sa vada ce reactii starneste:)
    Poate ma insel... dar mi se pare ca a incercat sa ne zgandare...si i-a reusit.:)
    Hai, va pup dulce.
    Oana

    RăspundețiȘtergere
  29. Val, Aryela, Zuza, Liliana, O, Alina, Anonim 7:33, Scorpya, Anonim 7:51, Florenţa (iartă-mă, ai picat la mijloc fară să ai nicio vină), Amy, Anonim 10:28, Irina, Ruxy, Cătăllina, Mariana, Oana, vă mulţumesc şi vă asigur că nu m-am gândit la voi, nicio clipă, atunci când am scris acest eseu.

    Cât despre feministe… aoleu… nu pot să spun decât atât: unde dai şi unde crapă. Mi-a spus mie mama odată că, dacă apuc să intru în gura femeilor, nu mă mai salvează nici Apocalipsa. Iaca, am avut ocazia să mă conving :) dana_mj92, doamnele pe care le-ai enumerat au fost foarte inteligente şi/sau talentate, dar, după cum spuneam, asta nu e suficient ca să fii catalogat drept geniu. Watawalu, nu credeam să ajung vreodată să spun asta unei femei, dar consider că te-am tolerat destul. Dacă nu-ţi controlezi atitudinea, te rog, lipseşte-mă de onoarea prezenţei tale. Până la urmă, cine-şi bate joc de cine?... K, credeam că pe blogul meu am dreptul să postez ce vreau eu, nu ce vrei tu. Trec peste faptul că m-ai jignit şi peste atitudinea ta uşor agresivă, dar n-am să-ţi satisfac curiozitatea (care, scuze, la faza asta nu s-a dovedit a fi deloc inteligentă) şi n-am de gând să-ţi spun cui mă adresam în acest post. Nici măcar nu l-ai citit, ca şi watawalu, ca şi celelalte feministe. Ok, eu sunt misogin, dar nici cu voi nu mi-e ruşine. Aşa că nu-mi mai bat capul.

    Cred că e momentul să fac puţină ordine în casă. De acum înainte, voi fi mai selectiv cu validarea comentariilor. Pentru cei şi cele care îşi doresc să mă mai viziteze: nu am intenţionat nicio clipă să mă retrag, şi vă mai aştept comentariile, cu drag. Am văzut aseară „This Is It” şi pregătesc un material pe care mă gândeam să-l postez după ce va fi văzut toată lumea filmul, ca să nu stric nimănui surpriza. Numai că nu ştiu când să fie asta. Poate mă ajutaţi.

    RăspundețiȘtergere
  30. Mihai, esti un adevarat gentlemen, eu m-as fi suparat mai tare pe WATAWALU si as fi folosit cuvinte mai dure. Atunci cand pe om il cuprinde pasiunea detectivistica, vede conspiratii peste tot.
    De-abia astept comentariile tale la film dar o sa am rabdare si o sa citesc cuminte ceea ce spun fetele pana atunci, pentru ca, asa este, trebuie sa-l vada toata lumea care are aceasta posibilitate. De fapt n-o sa am rabdare, nu sunt o fire prea rabdatoare, dar nu am de ales. Poate am si eu norocul si o sa-l puna cineva pe net. Stiu ca Michael nu s-ar supara. Amy

    RăspundețiȘtergere
  31. Posteaza si tu dupa cele doua saptamani...
    Eu o sa il vad maine, 31 octombrie.

    RăspundețiȘtergere
  32. Mihai,parerea mea e ca fiecare sa posteze data cand vizioneaza filmul si dupa aceea poti sa decizi cum e mai bine in asa fel incat sa nu strici surpriza celorlalti.Eu merg maine-31.10

    Referitor la a nu stiu cata ,,revolta a orgoliilor,, vreau doar sa spun un singur lucru la care ar fi bine sa ne gandim din cand in cand toti,inainte de a judeca ceva sau pe cineva (ideal ar fi sa nu judecam dar omul e supus greselii si toti facem asta uneori fara sa ne dam seama):ceea ce ne deranjeaza la ceilalti sunt de fapt propriile noastre defecte neconstientizate,oglindite in celalalt.Asa ca ...look in the mirror si sa nu lasam orgoliul sa-si faca de cap.Pana la urma noi ar trebui sa controlam starea (fie ea visare,euforie,revolta sau oricare alta) si nu starea sa ne controleze pe noi.
    In ceea ce priveste acuzele de misoginism vis a vis de feministe,cati/cate dintre noi nu am acuzat de n ori sexul opus si nu l-am considerat cumva ,,inferior,, macar in gand si tot am facut asta,asa ca suntem toti mai mult sau mai putin ceea ce acuzam la ceilalti.
    N-o luati ca pe o ofensa si doar ca pe o incercare de a calma atmosfera de revolta
    Alina

    RăspundețiȘtergere
  33. Mihai, asa sa faci! Putina ordine nu strica...da, si eu am facut mai de mult constatarea ca geniile sunt barbati, dar asta nu m-a facut sa ii apreciez mai putin, nu ma deranjeaza deloc acest aspect si nu vad de ce ar deranja pe cineva. Ba chiar mi s-a parut firesc, n-as putea sa spun de ce. Geniul transcede natura umana, deci chestiunea legata de gen (sex) in materie de geniu n-are nici un sens.
    Te-as intreba daca ai timp sa te ocupi putin si de "In the closet", m-ar interesa mult parerea ta despre aceasta melodie. Mi se pare la fel de "incinsa" ca si "Blood on the dance floor".
    Filmul n-am unde sa-l vad, in orasul meu nu ruleaza, as fi putut sa ma duc la Bucuresti, dar s-au dus baietii mei in ziua premierei, cu un grup de prieteni. Au venit bucurosi si tristi in acelasi timp, mi-au spus ca abia acum realizeaza cu adevarat ca Michael este mort si ca odata cu moartea lui am pierdut ceva ce nu va putea fi inlocuit de nimeni si de nimic. Nu mi-au dat amanunte despre film, mi-au spus ca degeaba mi-ar descrie ce au vazut, cum sa descrii ceva asa colosal si magnific ; a fost un film despre geniul lui Michael Jackson in timpul lucrului si asta spune tot; filmul trebuie vazut. Asa ca abia astept sa vad filmul prin "ochii" si scrisul tau, pana o sa il vad si eu pe DVD, desi asta va dura.

    Iarta-ne daca te-am suparat, sa speram ca nu se va mai intampla, ce ne-am fi facut fara postarile tale si fara cartea ta in perioada asta urata de dupa moartea lui Michael? Esti un bun psiholog-nu degeaba il admiri pe Freud- ai stiut sa ne atenuezi durerea, am devenit dependenti (intelectual)de blogul tau, ne-a facut atata bine tot ce ai postat si scris pana acum, asteptam cu nerabdare tot ce mai ai sa ne transmiti.
    Ai fost ca un adevarat "doctor de suflete" in toata aceasta perioada, iti multumim pentru tot!

    RăspundețiȘtergere
  34. Pacat ca , de regula, lucrurile frumoase dureaza atat de putin ...
    De aproximativ o luna citesc postarile, le-am descoperit cam tarziu ,dar mi-au facut atat de bine , eram atat de confuza si derutata , l-am "neglijat" ani buni pe Michael din cauza unor griji si probleme familiale greu de imaginat daramite de trait, iar cand am realizat ce am pierdut ,si cat am gresit fata de EL , am inceput sa ascult cu disperare muzica lui , sa caut traduceri etc etc , ca sa recuperez ,cat de cat , din tot ce am pierdut si ratat ...Asa am dat de blogul acesta , care a fost o oaza de lumina pentru mine , nu gaseam cuvinte sa-mi exprim incantarea , dar savuram pur si simplu tot ce se scria aici. Este pacat ca sunteti pe cale sa stricati tot , sa construiesti este atat de greu , sa strici este atat de usor ...Domnule Mihai va rog sa nu mi-o luati in nume de rau , dar cred ca v-ati aprins prea tare(motivele reale le stiti doar d-stra ) dar eu chiar cred ca nimeni nu a intentionat sa va "umble prin sertare" , expresia este extrem de dura, cred ca nici nu realizati ce dur ati fost , pe mine m-ati socat pur si simplu , nu stiu ce sa mai cred , dar in orice caz m-a determinat sa intru in " spatiul d-stra privat(si totusi public cu permisiunea d-stra , nu ? ) sa trag un semnal de alarma ....Oare trebuie sa ma conving inca o data ca barbatii sunt extrem de orgoliosi , chiar si cei supersensibili... , Gresesc oare ?
    M.

    RăspundețiȘtergere
  35. Buna, tuturor. Urmaresc acest blog de foarte multa vreme; intram zilnic sa vad ce mai faceti, sa-mi alin dorul de cineva foarte drag noua , tuturor, dar azi sufletul meu a plans, a plans cu lacrimi grele cand am citit tot ce s-a scris. Avem cu totii o lectie grea de invatat , poate pentru unii prea grea , acea de a IERTA, de a tolera si de a iubi neconditionat ,am avut un exemplu minunat..... un OM (dupa parerea mea - un inger- uups, am zis-o) care a stiut sa ierte si sa iubeasca chiar daca sufletul lui era rupt in mii de bucatele. Asa ca , va rog, haideti sa mergem mai departe cu toate lucrurile minunate care se petrec aici, sa continuam sa aflam cat mai multe lucruri care ne mai insenineaza zilele, care oricum nu mai stralucesc la fel din acel 25 iunie incoace.
    Si Mihai, cred ca suntem foarte multi care nu scriu pe acest blog, dar care citesc zilnic si probabil asteapta cu sufletul la gura postarile tale, interpretarile tale, nu neaparat doar cele legate de MJ, ci si de NWO sau politica. ( eu, de ex,as dori un fel de bibliografie legata de NWO, deoarce , dupa ce am citit postarile tale, am inceput sa sap, sa cau si mi-ar prinde tare bine cateva indrumari sau recomandari de carti).....
    Si...... iti multumesc pentru ceea ce faci aici, pentru cartea minunata pe care ai scris-o si mi-as dori din tot sufletul sa citesc odata ...poate candva totusi...Dancing the dream in traducerea facuta de tine....
    Teodora-mama micutei Oana cu suflet minunat

    RăspundețiȘtergere
  36. Mihai,mi s- a luat o piatra de pe inima,chiar nu am avut liniste pana nu am vazut ce ai scris dupa ce te-ai intors de la film.Imi faceam mea culpa si ma gandeam ca nu meriti sa fi suparat,macar daca luam in consideratie cartea asta asa de frumoasa scrisa de tine despre Michael,si tot ceea ce ai scris in continuare despre el,fara a mai pune la socoteala cele scrise de tine incepand cu anul 2OO7,lucruri care m-au fermecat cu totul.
    Cum bine sti eu am vazut deja filmul si ramane sa-ti comunice ceilalti zilele in care il vor vedea ca sa-ti poti tu da seama cand vei putea posta impresiile despre film,despre Michael.Abia astept,nu mai am rabdare,dar cred ca va fi un eveniment tot atat de mare ,cum a fost insasi vizionarea filmului spectacol cu Michael!
    Iti doresc sa ai parte de liniste sufleteasca ca sa poti sa ne incanti inca odata cu ce scrii.
    pana atunci te asigur de tot sprijinul meu moral.
    Cu prietenie,pentru toate fetele si pentru tine,Liliana

    RăspundețiȘtergere
  37. Nu stiu de ce, dar comentariile lipsite de bun simt care fost postate pana acum nu ma surprind deloc... simt nevoia sa-mi cer eu scuze in numele aurorilor lor. Sper ca de acum inainte macar, discutiile sa nu mai degenereze.

    WATAWLU: sincer, sentimentul pe care mi-l provoci este unul de mila, chiar imi pare rau pt. tine, cine stie... poate daca ai fi primit o altfel de educatie, chiar ar fi putut fi ceva de capul tau...

    O impresie personala cu privire la acest blog: postarile care mi-au placut cel mai mult au fost cele in care se face legatura intre NWO si MJ. Astfel de postari fac diferenta intre acest blog si toate celelalte site-uri, bloguri, etc. dedicate lui MJ. Astfel de postari iti dau curajul sa spui pe acest blog chiar ceea ce gandesti si te ajuta sa intelegi lucrurile mai bine prin informatiile aduse la cunostinta si prin legatura trasata intre ele. Eu, cel putin nu am curajul sa deschid subiecte de acest gen pe alte pe alte site-uri dedicate lui MJ. Bineinteles ca si maniera unica de a descifra mesajele pe care Michael le-a transmis este de apreciat. Si pt. toate acestea spun inca o data MULTUMESC D-LUI MIHAI.

    In legatura cu ultima postare - afirmatia ca persoanele care incearca sa puna in aplicare ceea ce au invatat de la MJ sunt considerati ciudati, este cat se poate de ancorata in realitate. Am experimentat-o pe propria piele... din pacate. E suficient sa spui cu voce tare lucrurile in care crezi cu adevarat pt. a fi inclus in categoria ciudatilor... De aceea la multumesc inca o data cititorilor acestui blog (aici ma adresez celor carora le este cunoscuta notiunea de respect) pt. faptul ca ma fac sa ma simt ''ca acasa''.

    Astept cu nerabdare urmatoarea postare despre film. Parerea mea e ca undeva pe la mijlocul sapt. viitoare, daca ar fi postata, nu cred ca ar strica surpriza nimanui... parea mea.

    RăspundețiȘtergere
  38. Vreau sa revin asupra mesajului transmis de MJ la sfarsitul filmului de dupa generic. Ca intotdeauna traducatorii nostri dau o alta interpretare decat cea originala. Asa au facut si cu titlul filmului traducand "Asta-i tot",inducand o alta idee.
    Mesajul original este acesta:
    "Let me breathe in my own time like I...I'll unbutton my shirt. My jacket...waist. I'm gonna move around a little bit, play with em. Snap my signal ready to begin and BAM."
    pentru a intelege acel "snap" uitati-va in acest link
    http://www.youtube.com/watch?v=8uY_9y79I8M

    citind si acest mesaj de mai demult al lui MJ:"I've been through hell and back. I have. And still, I'm able to do what I do. And uh, nothing can stop me. No one can stop me. No matter what. I'll stop when I'm ready to stop."
    mesajul din This is it este CLAR si va insemna un mare BAM cum zice el.
    Sper ca si pentru realisti acesta sa fie un indiciu important.
    maria, cu aceeasi incapatanata speranta

    RăspundețiȘtergere
  39. MARIACIO....a si tine mi-am adresat aceeasi intrebare referitor la frza spusa de Oretega.Am ajuns acasa si am cautat...de la inceput s-a pus problema unui film legat de "THIS IS IT"...in contractul semnat de MICHAEL cu ANG apare specificat acest lucru...desi fraza este cu dublul inteles...la momentul filmului era legata de filmarile pentru "THRILLER", dar se pare ca era in plan si ideea unui film.
    Ptr mai multe detalii poti accesa site-ul mjromania.ro, la sectiunea diverse despre MJ...topic-ul ALIVE II, pag 32 sau 33.Sper sa te ajute.

    SCORPYA

    RăspundețiȘtergere
  40. ma scuzati ca ma repet, dar chiar sunt nerabdatoare sa stiu daca a vazut cineva chestia cu acel biletel din filmul care l am trimis; e vorba despre expozitia obiectelor personale ale lui MJ prezentata de bunul lui prieten Mike Brando la arena O2, iar mai la sfarsit este aratat un biletel scris de el pt MJ (asa am inteles eu) in care scrie ca lucrurile lui sunt bine pastrate si ca o sa i le inapoeze in aceeasi stare, toate deoarece are o lista cu toate lucrurile asa cu i a spus MJ!!!

    RăspundețiȘtergere
  41. Domnule Mihai...referitor la tot ceea ce s-a scris si la cometariile ultimului post...eu pot sa va spun doar atat: JOS PALARIA!
    Ma bucur ca nici nu v-ati gandit macar sa ne parasiti...mi-ati lipsi enorm!
    Nu vreau sa comentez in niciun fel atitudinea unor persoane...nu vreau sa se risipeasca magia pe care o am in suflet de la vizionarea filmului, nu merita :D tot ce pot sa zic este...pacat ca s-a ajuns aici!
    Eu tin sa va multumesc PERSONAL pt tot ceea ce ati facut, pt munca extraordinara si pt faptul ca post-urile dvs imi fac viata mai frumoasa!
    VA MULTUMESC DIN SUFLET!!!

    RăspundețiȘtergere
  42. imi pare atat de rau ca a aparut starea asta........ sunt inca sub influenta intalnirii cu MJ si as dori sa impartasesc cu voi ce gandesc . sunt prea plina de ganduri si nu pot sa nu spun cuiva.am fost atat de emotionata toata ziua ca mi a fost teama sa nu mi se faca rau.inca de la inceputul filmului am fost convinsa ca e Michael al nostru pe scena. cat despre ceea ce am simtit nu pot sa va spun decat ca am strans din dinti cat am putut ca sa nu ma buseasca plansul dar tot am plans la sf , nu am mai putut sa ma abtin.. pe tot parcursul filmului este o atmosfera de nedescris . M se implica in toate si da sfaturi dar intr o asa maniera ca te topesti, apoi am trait acea senzatie ca am fost la un concert real cu M. absolut totul e minunat , de la inceput si pana la sf face spectacol ii electriza pe cei cu care face repetitii , e spectacol in buna regula, e ovoationat de cei cu care lucra . esti magnific, electrizant, nu cred ca exista cuvantul adjectivul in limba romana sau in alta limba care sa i se potriveasca lui M. in alta ordine de idei, nu stiu ce se urmareste cu faptul ca s a spus ca M era bolnav ca abia statea pe picioare ca era incoerent ca era drogat ca parca umbla in carje si in carucior( ca asta au c am sugerat cei din presa)dar eu stiu ce am vazut. om la 50 de ani tinea pasul cu tinereii aceia care erau dansatorii lui si dadea impresia ca e mai rezistent ca ei.la ce efort s a depus la acest spectacol .la cat a sarit M pe scena si la cat s a tavalit pe scena , eu nu pricep cum au putut sa zica ca era terminat cand el avea o conditie fizica de invidiat , vb totusi de un om de 50 de ani nu de 23. pt mine e clar ca se urmareste ceva prin aceste sustineri. poate doar timpul ne v a dezvalui adevarul ar fi fost un spectacol , un concert cum lumea nu ar mai fi vazut pana acum , decoruri , coregrafie totul la superlativ iar el............ fara cuvinte. este stupid modul in care acest geniul al muzicii a disparut este incredibil , scriu aici .am in minte imaginile de la film si ma gandesc ca el nu mai este ,lucruri care nu le poti alatura ca mintea refuza. de acum nu stiu ce vom mai putea astepat. sincer abia acum cred ca a cazut cortina. cat de stupida e uneori viata........(eu am postat la postul dinainte ca ma m uitata sa vad ce a generat aceasta stare si nu am mai fost atenta unde scriu)altfel spus, eu nu am descifrat mesaje din acest film si recunosc ca am sorbit fiecare clipa din film si poate ca fiind atat de acaparata am pierdut din vedere aceste mesaje daca exista asa ca astept cu mare nerabdare sa vad ce spuneti voi visatoarelor poate ati vazut ce eu nu am vazut si cine stie din aproape in aproape vom descoperi ce dorim cel mai mult . Mihai astept cu mare nerabdare sa treaca aceste doua saptamani sa ne impartasesti ce ai constatat tu , ce mesaj crezi ca a lasat iubitul nostru

    RăspundețiȘtergere
  43. Azi a aparut ziarul Click cu poster This is it in Click TV , acum am aflat si eu.Doar astazi il mai gasiti,maine se returneaza asa ca grabiti-va!

    RăspundețiȘtergere
  44. Catallina, nu pot sa cred ce vedem in acest filmulet....
    Se stie ca Miko Brandon a fost unul dintre cei mai buni prieteni ai lui MJ. "Brother" este un apelativ adresat unei persoane f. apropiate si dragi. Miko nu face nici un secret dupa cum vedem in a arata si a citi biletul adresat unui bun prieten (sa fie oare MJ?) Si incheierea este facuta in acelasi stil... Cui ii va inapoia toate obiectele ptr. care are o lista facuta asa cum i s-a cerut??!! Dragului prieten??
    ATENTIE LA DATA: 26.10.2009
    maria, cu si mai multa speranta
    multumesc Catallina ptr. aceasta postare

    RăspundețiȘtergere
  45. PT MIHAI-cred ca postarea ta pt THIS IS IT ar fi potrivita cam intr-o sapt,parerea mea ,dar oricum decizia ati apartine!ruxy

    RăspundețiȘtergere
  46. pur si simplu pentru ca ,,esti prea bun ca sa fii advarat,,....

    RăspundețiȘtergere
  47. buna.nu am nimic cu doamenele care te adora sa zic asa, dar de cand iti citesc postarile numai tampenii au spus. si da ai dreptate cu tot ceea ce spui. numai ca stii indiferent ca suntem femei sau barbati este vina noastra ca intram intr-o stare din care nu putem sa iesim. chiar ieri eram prin Bucuresti, eu sunt din provincie si am venit sa vad "This is it", si vrei sa ma crezi ca imediat mi s-a schimbat atitudinea? am devenit mai nervoasa, stresata. oamenii se poarta atat de aiurea, atat de urat. si chiar vreau sa te intreb de ce trebuie sa plateasca altii pt faptul ca unii sunt atat de frustrati de ei insisi tot din cauza lor? cu privire la Michael. nimeni nu-l cunoaste pe el. absolut nimeni. spunea la un moment dat pe blog o doamna/domnisoara ca ea il cunoaste pe Michael atat de bine incat nimeni sa nu-si pesrmita sa o judece pe ea cu privire la tot ce spune despre el. sincer chiar m-a bufnit rasul, pt ca a cunoaste pe cineva inseamna multi ani, si culmea nici macar o viata nu-ti ajunge sa cunosti pe cineva incat sa poti sa sustii asta. cu privire la film ce pot sa spun. ma bucur ca am reusit sa-l vad asa cum e. si iata si concertul pe care trebuia sa-l vedem. ma asteptam sa fie mai multa lume, dar asta este nu? si se mai numesc si fani... C.D

    RăspundețiȘtergere
  48. ai ff multa dreptate....ma bucur k poti sa vezi This is it....la mine in oras nu se poate..asta e

    RăspundețiȘtergere
  49. am citit postarea si toate comentariile voastre. parerea mea e ca s-a ajuns cam departe. eu sunt o persoana pacifista si nu-mi place cearta. Mihai imi pare rau de ce se intampla. cred ca ideea ta de a posta ceva despre film e geniala. eu il vad abia pe 7 noiembrie(sper), dar e ok daca publici mai devreme postarea. Multumim pt ceea ce faci si pentru ca ne suporti( stiu ca uneori e cam greu)

    RăspundețiȘtergere
  50. catalina
    se vede acolo pe bilet data de 26 .10 si tot in partea de sus se vede scris , cred ca ast a vrut sa scrie I remember ca se vede doar I remem si mai este pomenit si un nume jemie Mc Keenan iar in josul paginii scrie so much e destul de interesant dar ma gandesc daca ar fi un bilet de la Michael l ar arata camerei? nu e ciudat?poate gaseste cineva o interpretare (Maria)?

    RăspundețiȘtergere
  51. pentru mariacio

    ai inteles bine. de acelasi blocaj "am suferit" si eu, incit pret de citeva secunde n-am mai fost in stare sa realizez ce se intimpla pe ecran. a spus-o: ".... ne apropiem de finalul filmului This Is It........."

    RăspundețiȘtergere
  52. Am asteptat cu nerabdare impresiile dumneavoastra dupa vizionarea filmului “This Is It”, insa nu am gasit nimic. Nadajduiesc sa nu se fi petrecut ceva care sa va impiedice sa faceti acest lucru, ci doar ca necesita mai mult timp de reflectare. Totusi, daca v-au necajit unii sau altii, nu va pot spune decit atit:

    Smile, though your heart is aching
    Smile, even though it's breaking
    When there are clouds in the sky
    You'll get by...
    If you smile
    With your fear and sorrow
    Smile and maybe tomorrow
    You'll find that life is still worthwhile
    If you just...

    Light up your face with gladness
    Hide every trace of sadness
    Although a tear may be ever so near
    That's the time you must keep on trying
    Smile, what's the use of crying
    You'll find that life is still worthwhile
    If you just...

    Smile, though your heart is aching
    Smile, even though it's breaking
    When there are clouds in the sky
    You'll get by...

    If you smile
    Through your fear and sorrow
    Smile and maybe tomorrow
    You'll find that life is still worthwhile
    If you just smile...

    That's the time you must keep on trying
    Smile, what's the use of crying
    You'll find that life is still worthwhile
    If you just smile

    "Smile" Written and Composed by John Turner and Geoffrey Parsons. Music Composed by Charles Chaplin.

    RăspundețiȘtergere
  53. NICICÂND...

    I. Nicicând nu am să-ţi spun "La Revedere!"
    Şi nicicând "Bun rămas!" nu am să-ţi spun
    Şi-am să-ţi ascult mesajul cu plăcere
    Şi mă opun oricărei guri de tun...

    2. Nicicând nu am să-ţi spun că ai vreo vină,
    Nicicând nu am să-ţi spun unde-ai greşit...
    Tu pentru mine-ai aură divina
    Chiar daca drumul ti l-ai rătăcit...

    3. Nicicând uitării nu te-oi da vreodată
    Şi nicicâd întrebări nu am sa-ţi pun.
    Dar de-am gresit, te rog, frate, mă iartă
    Şi mă opun oricărei guri de tun...

    4. Nicicând de ură n-am să vorbesc vreodata
    Trădarea nu va fi nicicând de partea mea
    Iar de-am greşit, frate, te rog, mă iartă!...
    Ce pot sa fac ca sa ma poţi ierta?

    5. Nicicând nu am să-ţi spun "La revedere!"
    ŞI nicicând "Rămas bun!" nu am să-ţi spun...
    Şi-am să-ţi ascult mesajul cu plăcere
    Şi mă opun oricărei guri de tun...
    ................................

    MESAJUL SUBLIMINAL IL EXTRAGE FIECARE DUPA POSIBILITATI.
    Si pentru ca am deschis acum sa-mi mai clatesc sufletul si ochii, sunt de-a dreptul bulversata... Sunt oare pe TARA NOASTRA DE KKO, sau am nimerit pe vreun blog de mahala? Treceti asa usor de la o extrema la alta??? Toti, absolut toti (de la creator) pana la ultimul "aplicant" l-ati transformat pe MIKE in subiect de disputa, si nu cred ca i-ar cadea bine, daca ar mai fi pe aici...
    Va rog pe toti sa trageti putin aer in piept, sa numarati pana la 3, sa bagati fiecare sabia in teaca, sa uitati de toate cate vi se intimpla zi de zi si sa va amintiti ca de fapt toti sunteti aici la chemarea dragostei fata de M I C H A E L J A C K S O N.
    DAR DACA SE POATE CU MAI PUTINA DISECARE (FIGURATIVA), CA DESTUL A FOST DISECAT SI PE TIMPUL VIETII, SI DUPA...
    MIKE a obosit sa asculte, vrea liniste, decenta, odihna.
    Daca i le puteti acorda, e OK, daca nu, atunci sa nu mai afirmati niciodata ca-l iubiti pe MIKE sau ca sunteti fanii sai inraiti.
    In legatura cu versurile, nu ma pot abtine sa nu adaug: le-am recitat lui MIKE in numele tuturor celor care ne-am lasat amprenta, in semn de RUGA DE IERTARE pentru ratacirea momentului, si apoi le-am transcris si aici.
    Deci, dragi prieteni, vin ca sol al lui MIKE cu un mesaj clar:
    I LOVE YOU, MORE!!!...
    iar eu as adauga "Iubiti-va ca fratii!"
    MENIREA SI "MESERIA" FIECARUIA SUNT UNA SINGURA - OMENIA.
    TOTUL DEPINDE DE DVS.
    Multumesc ca m-ati urmarit...
    Dar as fi in culmea fericirii daca TARA NOASTRA... revine la cea care a fost...CANDVA.
    CU MULT RESPECT SI SINCERA PRIETENIE...
    (nu ma mai semnez - deja cred ca m-ati recunoscut...)
    DAR SEMNEAZA CINEVA PE CARE-L IUBITI

    M I C A E L J A C K S O N.

    RăspundețiȘtergere
  54. ADRIANA ADRIANA ADRIANA

    UNDE ESTI...???

    Acum ,chiar ca ma ingrijorezi...
    Nu stiu (pentru ca nu ne-ai spus) daca ai gasit pe cineva pentru locul gol de langa tine...dar sunt sigura ca ai vazut deja filmul...
    Te rog...nu plange singura...
    Te rog...vino sa plangem impreuna...iar daca nu simti asa...te rog...spune-ne doar doua vorbe...spune-ne ca esti bine...
    Adriana,nici nu stii cat ma gandesc la tine...Spune-mi doar ca esti bine...

    RăspundețiȘtergere
  55. VAL, VIOLETA...

    Multumesc ! Bine v-am regasit!
    Violeta...nu disparusem...Am explicat intr-un comentariu scurt, pe la inceputul lunii,ca voi lipsi un timp deoarece intrasem in renovare...Visam de cativa ani la acest moment ( terifiant,de altfel...dar absolut necesar )si tocmai cand ma asteptam mai putin ( chiar deloc )...a navalit peste mine...Nu am facut tot ce trebuia...pentru ca nu am mai avut ...cu ce...asa incat voi mai lipsi inca odata ,din acelasi motiv,undeva prin vara viitoare...Bineinteles,daca Dumnezeu ma va ajuta...

    RăspundețiȘtergere
  56. Mihai,
    Foarte trist ca intelegi ce vrei tu sa intelegi..
    Prin comentariul meu, nu cred ca te-am jignit cu ceva, iar daca tu asa te-ai simtit, imi pare rau, departe de mine acest gand! Pur si simplu am facut niste observatii vis-a-vis de atitudinea ta din ultima postare. Cat despre atitudinea mea "usor agresiva", mi s-a parut fireasca in conditiile in care tu ca si autor ai postat ceva, iar rolul meu aici, in acest spatiu, ca si cititor este de a comenta, de a-mi da cu parerea..nu am dat cu parul!!
    Pur si simplu, mi s-a parut ca acest ultim post al tau nu prea isi avea rostul aici in sectiunea pe care tu ai deschis-o ca fiind tributul tau pt Michael! Puteai pur si simplu sa postezi aici un comentariu in care sa spui ce ai de spus celor ce te-au deranjat cu indiscretia lor, nu sa-ti incepi postarea (de acel titlu ironic nu mai vorbesc) cu niste cuvinte frumoase despre acei fani Michael si sa inchei cu aceeasi ironie din titlu, cu niste cuvinte "grele"! Dar cine sunt eu sa-mi dau cu parerea despre ce si unde e normal sau nu sa postezi tu pe propriul tau blog, nu-i asa?! Scuza-ma si iarta-ma, nu te voi mai incomoda de acum incolo cu comentariile mele lipsite de "inteligenta"!
    Poate o sa-mi postezi comentariul, poate nu, insa mi s-a parut firesc sa intru si sa-mi iau la revedere de la toata lumea de aici, in conditiile in care nu mai intentionez sa intru si sa comentez vreodata. Poate voi mai intra uneori sa-ti citesc noile postari, pt ca mi-ai fost drag de la inceput si te-am apreciat sincer pt talentul tau, poetic as zice. M-au fermecat sensibilitatea ta si felul in care observi esenta, inteligenta si capacitatea ta de a despica firul in o suta, nu in patru. Pacat, insa, ca se pare ca tu ai dezvoltat anumite simpatii si anumite rezerve fata de utilizatorii blogului tau, dar asta este, suntem oameni!
    Poate iti aduci aminte de acel prim moment de tensiune intre visatori si realisti, cand Violeta i-a atacat pe visatori folosind cuvinte urate gen "gaite" sugerandu-le sa-si mute conversatiile pe messenger deoarece o incomodeaza?! Eu am intervenit atunci cu un comentariu vis-a-vis de atitudinea ei, dupa care tu "m-ai atacat" pe mine, desi eu facand parte din "sleahta" visatorilor, eram indreptatita sa reactionez asa. Atunci ai devenit partinitor! Dar nu mai conteaza..
    M-am simtit extraordinar aici, in aceasta mica comunitate, alaturi de voi toti, visatori si realisti deopotriva, am zambit impreuna, am savurat impreuna momente deosebite sau tensionate, am varsat lacrimi impreuna, dar mai presus de orice i-am adus un tribut lui Michael impreuna, prin tot ceea ce am facut noi aici, insa iata ca acum trebuie sa-mi iau ramas bun!
    Ma retrag, deoarece nu mai vreau sa supar sau sa incomodez pe nimeni!
    Va zic, la fel ca si pana acum, God bless you all!
    Ramaneti cu bine,
    K.

    RăspundețiȘtergere
  57. SCORPYA

    Te invidiez.
    Mobila mea...aproape ca plange sa o bag in seama...dar eu vreau doar sa fiu in RECREATIA MARE...
    De ce esti rea...daca tot te-ai antrenat...de ce nu vrei sa muti tu si mobila mea...???
    Lasand gluma la o parte,iti spun inca odata : MULTUMESC !

    RăspundețiȘtergere
  58. Mihai te rugam mult sa incerci sa postezi cat mai repede parerea ta despre film.
    Eu astazi am sa-l vad pentru a 2-a oara.Pentru mine mesajul filmului Este foarte CLAR.Adica este foarte evident MESAJUL ,pe care OMUL Michael doreste sa-l transmita acelora care il ascluta cu adevarat.
    Lasand la o parte SENZATIONALUL,doresc sa spun doar atat:nu vreau sa comentez filmul.Cei care stiu despre ce vorbesc isi vor da seama.Cine a vazut ce trebuia sa vada,bravo lui!!!!!!!!!
    Insa pentru aceia care au vazut filmul am O intrebare,si va rog mult sa raspunde-ti,chiar si pentru voi insiva daca nu pentru mine:
    In final,dupa ce a-ti vizionat filmul,THIS IS IT, l-ati DESCOPERIT pe omul,pe care nu l-ati cunoscut pana acum ?
    Mihai te rog mult, sa-mi raspunzi si tu,daca ai timp.
    Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  59. DOMNULE MIHAI

    Nu aveti niciun motiv sa va cereti iertare...Nu ati gresit cu nimic...
    Ramane valabil ce am mai afirmat:"Va datorez in continuare,RESPECT si RECUNOSTINTA "
    INCREDEREA celor ale caror pareri conteaza...mi-a intins mana si m-a scos afara din acel mijloc in care picasem ( fara voia mea )...Cuvintele lor...pentru care le multumesc,m-au prins cu putere,m-au ridicat si m-au asezat inapoi,la locul meu ( cu voia mea )
    Ce mi-as putea dori mai mult si mai bine decat atat...?( ma refer strict la aceasta situatie )
    Mai mult decat atat...faptul ca cineva a putut sa ma compare cu dumneavoastra...pana la a considera ca suntem una si aceeasi persoana...( oricat de absurd ar suna...)pentru mine este un compliment...
    Ma simt de-a dreptul magulita !
    Daca o singura persoana a gasit ceva comun in felul meu si al dvs de a ne exprima...eu deja am o parere mult mai buna despre mine...mi-au crescut actiunile si vreau sa stie toata lumea cat sunt de " mirobolanta "
    Am acest ton glumet pentru ca vreau sa stiti cu totii ca aceasta situatie nu ma supara absolut deloc.Am fost doar foarte uimita de cele afirmate...uitand ca ne-am cam obisnuit in ultima vreme,sa nu ne mai mire nimic...
    De acum inainte,va trebui sa-mi dau silinta sa ma exprim cat pot eu de inteligent...ca sa nu va fac de ras pe dumneavoastra...Va fi foarte greu...Eu nu am mintea si cunostintele dumneavoastra...Dar sa va vad pe dvs cum v-ati descurca daca ar trebui sa va exprimati parerile ca si cum ati fi Florenta cea vesnic indragostita de idolul ei...MICHAEL JACKSON...AM ZIS !!!

    RăspundețiȘtergere
  60. FLORENTA

    Sunt satula de mutat si rasmutat mobila pana peste cap...pana la anu' sa nu mai aud.
    O curiozitate...nu inteleg ptr ce "MULTUMESC" :D

    Pupici
    SCORPYA

    RăspundețiȘtergere
  61. SCORPYA

    Pentru ca ai crezut in mine...
    Aratandu-te "socata" de ideea ca ,citez:"Florenta si Mihai sunt una si aceeasi persoana"...nu mi-ai negat existenta...
    Ai un spirit critic si un fel direct de a-ti spune parerea...si te numeri printre cei (multi) de pe acest blog,a caror parere ,pentru mine...CONTEAZA.
    Mai mult decat atat,intrebarea pe care ai pus-o,referitor la ce am invatat de la Michael Jackson...imi statea pe buze,era exact ceea ce doream si eu sa intreb...dar ai facut-o tu...si mi-ai usurat munca...Si cum in aceste zile ,asa cum am mai spus,nu am chef decat de RECREATIE...( am o idee fixa cu recreatia asta,tocmai acum cand nu e deloc momentul )...ma bucur de orice treaba pe care o face altcineva in locul meu...
    Pacat ca nu te-am convins totusi sa-mi muti si mobila...:)
    Si eu te pup !

    RăspundețiȘtergere
  62. FLORENTA

    Nu cred ca era cazul pentru "MULTUMESC" la comentariul meu, pot spune, sincer, ca eu iti multumesc pentru toate comentariile tale de-a lungul timpului, dar apreciez...asta inseamna ca sunt persoane care imi citesc si mie comentariile =)). Pe cat de "socata" am fost, m-a si amuzat aceea teorie...si ma bucur ca nu te-a necajit aceata intamplare.
    Referitor la intrebarea cu Michael, nici nu-ti poti inchipui de cand imi "statea pe limba":))
    Acum la mobila, poti sa te superi pe mine, dar sincer nici nu se poate pune problema :)).

    Pupici ptr toata lumea de aici.
    SCORPYA

    RăspundețiȘtergere
  63. Florenta, daca vrei sa muti mobila mai cu spor...cheam vreo 3 prietene in vizita. Cand vin spui "ooops, fetelor, m-ati prins chiar cand mutam mobila, nu-mi dati o mana de ajutor? :D"
    Sau, daca vrei, ne strangem toata gasce de aici si te ajutam. Daca promiti ca atata timp cat stam la tine ne pui Michael si ne dai ciocolata calda.
    Despre Florenta = Mihai....ce-nseamna domne' conspiratiile astea :D
    Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  64. Nimic nu ma indeamna sa muncesc...m-am saturat...Am doua zile numai pentru mine...Pot sa fac ce vreau...si din tot ce as putea sa fac...am ales sa nu fac nimic.
    Coltul meu preferat a fost deja amenajat imediat ce mesterii mi-au plecat din casa...restul...ce-mi pasa mie...? Toate la timpul lor...
    Asa incat,ma intorc aici...si va voi spune povesti...

    Era in 1900 TOAMNA...WOW !!!V-ati speriat ???Glumeam...nici chiar asa...Era mult mai recent...si totusi atat de departe...parca nici n-ar fi fost vreodata...DAR A FOST !!! Caci daca n-ar fi...nu s-ar povesti...

    Este 1 octombrie 1992...
    Si oamenii spun ca afara ploua...si e urat...a plouat toata noaptea...si nu se stie ce va mai fi pana diseara...
    Dar oamenii habar n-au ce vorbesc !!! Uitati-va numai ce soare minunat vad eu...Ce lumina divina ne inconjoara...Cerul este prietenos...pasarile canta...si eu numar orele...si in loc sa scada...orele parca se inmultesc...Si am intrat pe stadion...Cat de minunat e totul...E frumoasa muzica din difuzoare...dar noi il vrem pe Michael !!! Asteptam...strigam din cand in cand numele lui...Si parca nici n-am fi romani...atat de civilizat ne purtam...Michael...sa fii mandru de fanii tai...Uite-i cum sunt de cuminti, rabdatori, desi...orele trec si tu nu mai vii...Ce spun acesti oameni din grupul de alaturi...??? OK,nici o problema !!!Hai s-o facem !!! Si toti cei care avem locuri in teren ( ca sa te vedem mai bine )...ne asezam in genunchi...si iti strigam numele...si te rugam sa vii mai repede...Nu te-am vazut niciodata...dar ne e atat de dor de tine...Unii plang...oare de ce...??? Esti deja sufletul sufletului meu...dar eu nu plang ,eu rad ca proasta ( oopss ! scuze ! )de cand m-am trezit...
    La tribuna oficiala apare Emil Constantinescu...si ne consumam energia care sta sa ne sparga inimile ,zdranganind cu totii "cheile" ( Doamne,ce copii eram...cate iluzii...) MICHAEL,MICHAEL !!!
    Si in loc sa vii tu...vine Marcel Avram...il primim cu urale...doar datorita lui vii tu in Romania... Dar,multumind celor care au contribuit la reusita acestui proiect, are proasta inspiratie sa pomeneasca numele lui Ion Iliescu...Doamne !!! Din toate partile,dl.Iliescu isi primeste binemeritatele huiduieli... Iarta-ne Michael,pentru o clipa am uitat de bun simt si maniere...Dar ne revenim repede...Nimic nu ne va strica momentul...Promitem sa fim cuminti...promitem sa nu te dezamagim...
    Iata-i pe SNAP ! Sunt tari ,sunt in forma super...TURBO B...nu este nevoie sa ne amintesti...noi oricum batem din palme si strigam numai pentru Michael...Si voi sunteti draguti...dar nu e momentul vostru acum...E seara Michael Jackson...iar voi...bine ca ati terminat de cantat...Sunteti tari...dar VALEA...
    Iar muzica in difuzoare... Beatles...bine,bine,am inteles...ne dati muzica de calitate...ne vom aminti cu placere...Dar vino Michael odata ...ca sa ne mai prinzi pe toti in viata...Suntem la un pas de a muri de nerabdare...MICHAEL,MICHAEL,MICHAEL !!! VINO ODATA!!!
    Si deodata ...LINISTE...INTUNERIC...MINUTELE TREC IN LINISTE...PICIOARELE TREMURA...INIMILE AU INGHETAT...OARE CUM VA FI...PE UNDE VA VENI...
    SI...BOOOOOOOOOOM !!!!
    Sa va mai spun cum si-a facut Michael aparitia...??? Sunt sigura ca stiti cu totii...Oricum cuvintele n-au nici o valoare...
    Ce nu stiti unii dintre voi...erati prea mici...nu stiti ca pe Stadionul National...in acea seara de 1 octombrie 1992...noi am vazut...RAIUL PE PAMANT...DUMNEZEU NE-A TRIMIS RAIUL...si ni l-a lasat cu marinimie timp de doua ore...Am pierdut-o pe Florenta pe care o stiam atat de bine...dar atat de putin...undeva la picioarele scenei,la picioarele lui Michael Jackson...Florenta pe care o cunosteam eu...uitase cine este...uitase ca ea face mofturi,nu vrea sa fie inghesuita,nu vrea galagie cand asculta muzica...
    Am pierdut-o pe Florenta doua ore...S-a asezat...si a ramas pentru totdeauna la picioarele lui Michael Jackson...
    Dar n-au trait fericiti pana la adanci batraneti...nici unul...nici celalalt...si va voi spune altadata de ce...

    RăspundețiȘtergere
  65. OAU Florenta

    Pe cat m-a amuzat relatarea ta, pe atat m-a emotionat.Am auzit si eu ca intr-adevar a fost Raiul pe Pamant...bine ca eu si acum,unde il vad pe Michael vad Raiul.
    Deci am ramas fara cuvinte...sunt pur si simplu "PAF", iar asta spune totul in ceea ce ma priveste.

    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  66. IRINA

    Imi place cum gandesti. Asa ar trebui sa-mi rezolv aceasta problema...
    Si...draga mea...la mine in casa Michael Jackson este ceva permanent...Nimeni nu are parte de altceva...Biata mea muzica buna...bietii mei artisti pe care ii indragesc in continuare si carora le sunt recunoscatoare pentru ca exista...isi asteapta cuminti randul...randul lor nu a mai venit niciodata din ziua de 25 iunie...Nu mai pot... deocamdata...si mi-e rusine de ei... si imi pare rau pentru cum ma comport...si ma tem ca intr-o zi ma vor parasi si ei...si stiu ca nu e cinstit din partea mea...
    Dar fara Michael...deocamdata nu se poate trai la mine in casa...Fara Michael...n-as mai putea sa intru la mine in birou...Fara Michael...nu pot sa ies pe strada...
    Imi par mie insami atat de caraghioasa...dar pentru mine...deocamdata...muzica nu mai inseamna altceva decat...Michael Jackson.
    La capitolul ciocolata calda...m-ai prins pe picior gresit...dar se rezolva pe loc fara nici o problema...

    RăspundețiȘtergere
  67. Florenta
    m ai facut sa mi dea lacrimile . ai scris atat de frumos dar mai ales razbate dincolo de ecran atata suflet....... incat te invidiez ca ai apucat sa fii la picioarele lui Michael. de altfel sincer totdeauna citesc cu placere posturile tale . razbate ceva dinclo de cuvintele tale , razbate cred sufletul tau . foarte frumos. si eu zic asa , haideti sa incheiem acest episod cu neplacerile si sa continuam sa l descoperim pe Michael si sa l iubim pana ce ne vom reintalni cu el. si da lucrurile care m au pus putin pe ganduri la film au fast faptul ca spre sf filmului apare genericul dupa care apar din nou secvente cu Michal , a lasat parca sa se inteleaga ca se termina ceva dar ..... ca ar mai fi ceva .apoi fetita de la sf filmului si chestia care a zis o Keny ortega cu filmul nu am inteles o ori a facaut referire la filmarile pt inregistrare ori era vb de un alt film asta nu prea am prins o. rest.......... il vreau pe MIchael aici cu noi . nu stiu ce sa zic , sufletul eu e rupt in doua . oparte crede ca Michael mai e cu noi alta nu
    iar despre faptul Florenta =Mihai asta intrece orice imaginatie , cred ca nici Spielberg nu s ar fi gandit la asta . pana la urma nimic nu conteaza sau nu ar trebui . ne aflam aici din dragoste de Michael. Blogul poate fi a lui Obama sau a ultimului om de pe planeta , cata vreme ne respectam reciproc nimic nu mai conteaza . conteaz a doar faptul ca suntem aici pt Michael si ar fi multe de spus dar tre sa punem capat la discutia asta

    RăspundețiȘtergere
  68. si astept ca cele care sunt cu arheologia si cu dezlegarea "hieroglifelor" sa spuneti ca M este pe aici pe aproape.abia stept sa vad ca ganditi voi , ce ati descoperit
    numai bine va doresc

    RăspundețiȘtergere
  69. CONTINUARE...

    Florenta s-a intors cuminte la mine si la cei cu care venise...Dar...nu mai semana cu cea pe care o stiam eu...
    Toti comentau,dar ea tacea...Unii spuneau: Cat ne-a furat Ceausescu... cate astfel de momente am fi putut trai daca ...dar eu stiam ca nu e chiar asa...Ceausescu ne-a furat enorm si ne-a dat inapoi o suta de ani,e adevarat,dar momente ca acela noi n-am mai fi trait,oricat de multi artisti ar fi venit la noi...Numai daca ar fi venit inca odata si inca odata...Michael Jackson.Suna nedrept fata de alti artisti...dar eu acum va spun povestea Florentei si a Printului Fermecat...
    Doamne...Oare chiar a fost adevarat tot ce am vazut...?Ce vraja,ce magie...cine i-a dat acestui om atata HAR...?Ce am facut atat de minunat de am primit asa un dar...si mintea nu se mai opreste...si capul imi repeta la nesfarsit...Billie Jean...Billie Jean...Jam,Jam,...Make that change,make that change,make that change...si degeaba ne-ai spus Michael...De zeci de ori...make that change...Priveste-ne acum cu ochii tai mari si frumosi...si iarta-ne ...si iubeste-ne asa cum te iubim si noi...si intelege-ne...habar nu avem ce inseamna sa...make that change...
    Ai plecat...in urma avionului tau o fata plange...reporterul o intreaba de ce...Ea hohoteste si printre suspine,raspunde:a plecat Michael...si nu va mai veni niciodata...Si televizorul plange...si sufletul meu la fel...si mi-e mila de acea fata...si mi-e mila de mine...
    Si lunile trec...noi inca vorbim despre concertul tau...iar intr-o zi...Soarele se ascunde oripilat...cerul se intuneca incruntat si suparat...si eu cred ca mi-am pierdut mintile...Ce spune aceasta voce din televizor...??? Femeie,esti nebuna?!?!?! Cum poti sa spui asa ceva...??? Asta nu e stire...sunteti niste nenorociti...
    Dar vocea continua taioasa..."Un tanar il acuza pe Michael Jackson de abuz sexual"
    V-ati pierdut mintile...Acest om are lumea la picioarele lui...Acest om...nu are de ce sa comita un abuz...Acest om...Dar o mana nevazuta ma strange de gat si imi suiera in urechi : Acest om...este in mare pericol...daca cineva va crede aceste lucruri...sufletul sufletului meu...se va prabusi...va suferi cumplit...va pierde tot...si toti vom pierde alaturi de el...si lumea nu va mai fi la fel si muzica ar amuti...
    Si e iarasi seara...Si ce vede ea la televizor...?Chipul lui...frumos...dar plans...trist...Si sufletul ei tipa sfasiat de durere: Michael...!Michael...!ce ti-au facut...?Si Michael ii raspunde cu vocea stinsa...Mi-au fost aduse acuzatii...total false...politia ...Neverland...dezbracat...fotografiat...toate partile corpului...si ea nu mai aude tot...decat ca..."a fost atat de umilitor...dar daca de asta este nevoie pentru a dovedi ca sunt complet nevinovat...atunci asa sa fie..."
    COMPLET NEVINOVAT... COMPLET NEVINOVAT... stiu Michael...nimeni nu m-a convins ca esti vinovat...si nimeni nu ma crede...si au ras de mine...si au uitat ...toata bucuria pe care ne-ai daruit-o...Doamne,nu lasa sa se intample asa ceva...Doamne ,nu-ti intoarce fata de la Michael...de la noi...Nu-ti intoarce fata de la mine, Doamne...o sa fiu mai buna...o sa fac...nu stiu ce...dar PROMIT !!!
    Si Dumnezeu i-a auzit ruga...si in Bunatatea-i Nemarginita...a lacrimat cu ea si cu toti cei care simteau la fel...si intr-o zi ...televizorul i-a spus:Michael Jackson a ajuns la o intelegere cu acuzatorul sau...
    MICHAEL...nu e bine...de ce ai acceptat...? Lumea nu va uita...oamenii sunt rai...Si nici nu stia inca pe atunci...cat de rai si nerecunoscatori aveau sa fie oamenii...
    Astazi insa,ea stie ca Michael a procedat corect...corect pentru noi...pentru muzica ...pentru istoria omenirii si a muzicii...
    daca Michael Jackson...ar fi mers atunci in tribunal...noi astazi nu am mai fi avut...HIStory...Blood On The Dance Floor...Invincible...Ultimate Collection...si nu am mai fi avut multe dintre amintirile frumoase care s-au strans in sufletul nostru dupa acel an nefericit...1993

    RăspundețiȘtergere
  70. wow, FLORENTA! Am citi cu emotie ce ai scris sau ma bine, ce ai descris! Nu-mi gasesc cuvinetele acum, poate revin mai tarziu sa-ti zic ce simt si cum foarte bine a zis ZUZA "te invidiez ca ai apucat sa fii la picioarele lui Michael" (atat de profund ai zis, ca imi place la nebunie)

    Iar SCORPYA, te-am intrebat de cutau fetele alea pt ca am vauzt poza asta :http://mjjgallery.free.fr/2009/thisisit/trailers/103.jpg

    pe http://www.mjjpictures.com/main.html la 2009 > This Is It > Trailers Screenshots

    RăspundețiȘtergere
  71. Florenta...m-ai facut sa plang...
    In '93 eram prea mica, dar imi aduc aminte ce durere am simtit in 2005, cand l-au acuzat din nou. M-ai facut sa simt din nou toata furia, disperarea si durerea de atunci. Imi amintesc ca as fi dat orice sa pot sa fiu in fata lui si sa-i spun: "Michael, te cred, stiu ca nu ai face rau nimanui niciodata! te sustin!!!"
    MJ este madru de noi, tocmai din cauza ca stie ca orice ar fi, il sustinem, il iubim si stim ca orice ar face, e pentru o cauza nobila.

    RăspundețiȘtergere
  72. Florenta,

    Iti multumesc pentru grija ta. Nu am fost singura la film, s-a razgandit si m-a insotit. De plans, am plans la final, restul filmului am fost "plecata" in alta lume. Am vazut si am simtit pe Michael asa cum am vrut eu. Era ceea ce aveam eu nevoie sa primesc si am primit.
    Si eu m-am gandit la tine, chiar am intrebat de tine cand am fost la Centrul Sf. Andrei...
    Da, sunt bine. Tocmai am facut un nou pas in schimbarea Adrianei. Eu zic ca am reusit.
    Nu am mai scris pentru ca am considerat ca nu am nimic de spus, cand voi avea, voi spune. Oricum mi-am dorit o pauza, pentru mintea si sufletul meu. Am facut putina ordine.
    Eu vad lucrurile putin altfel si nu vreau sa ofensez sau sa deranjez. Ma multumesc sa citesc, sa-mi fac o parere, sa compar cu parerea mea si sa trag linie. Sa invat, daca-mi foloseste sau sa sterg, daca nu-mi foloseste. Rolul de cititor mi se potriveste cel mai bine, insa felicitari pentru cei care contribuie cu adevarat.
    Va doresc tuturor multa liniste, si pentru tine Mihai, sa gasiti fiecare ceea ce va doriti.
    O sa fiu pe aici, dar in "umbra", pentru ca asa imi place.

    RăspundețiȘtergere
  73. Au mai trecut trei ani...
    Printul Fermecat se casatorise cu o printesa...fiica de Rege...Dar...desi tatal ei fusese un Rege minunat...Printesa mostenise trasaturile si caracterul urat al mamei sale...pe care nu o putem numi regina...ea fusese doar sotia Regelui Elvis Presley...niciodata,cu tot numele ilustru pe care l-a purtat,sotia acelui Rege nu a reusit sa treaca de limita mediocritatii...la fel si fiica ei...printesa de ...paie( nu pot s-o sufar )
    Florenta era dezamagita...ar fi vrut ca Printul ei sa se casatoreasca cu o printesa pe care sa o indrageasca si ea...dar si-a spus: nu conteaza nimic...daca il va face fericit...Sperante desarte...Printul a fost parasit...a mai primit o lovitura...dar a mers mai departe
    Si ce facea Florenta in acest timp...Ea devenise mama...si in nemernicia ei...nu era capabila sa-i cante copilului ei adevaratele cantece de leagan...ea ii canta...ce oare...? Ati ghicit...cele mai iubite cantece ale printului ei...si intr-o buna zi...ce credeti ca s-a intamplat...?
    Oameni buni,oare visez???
    Soarele n-a mai stralucit asa din ziua in care mi-am vazut pentru prima oara copilul...Pasarile parca erau mai lesinate...iar televizorul...uite ce frumos arata si ce spuneeeeee??? Michael Jackson va reveni in Romania...HIStory...bla bla bla...turneu...septembrie...YES YES YES !!!
    Ochii spre cer...genunchii in podea...SARUT MANA DOAMNE !!!
    Telefonul suna...balbai ceva...nu mai conteaza...Cineva rade in hohote...Credeam ca nu te mai prind acasa...ma gandeam ca ai luat-o deja la fuga spre stadion...
    14 septembrie 1996
    Micuta mea...tu ai un an si jumatate si pana astazi eu nu te-am lasat in grija altcuiva...in afara de tatal tau...Dar astazi tatal tau merge cu mine la Michael...si cat as vrea sa fii mai mare,sa mergi si tu cu noi...si cat de rau iti pare tie acum ,ca nu erai mai mare atunci...si cat de mult iti doresti astazi sa-l fi vazut si tu macar odata...Normal,tu semeni cu mama ta...si te iubesc...
    Si scot din dulapul meu... jucarii noi pe care le-am tinut ascunse pana azi,le-am pastrat special pentru aceasta zi...ca sa-ti abat atentia de la plecarea noastra de de langa tine...pentru prima oara nu vei fi cu niciunul dintre noi doi...si cat de frumos imi intorci tu spatele si te joci fericita cu nasii tai si copiii lor...si nici nu observi macar ca noi plecam amandoi de acasa...Bravo,mama...
    Si uite ce mi-au adus nasii...un binoclu de vanatoare...pentru tine Michael...ca sa te vad mai bine...
    Cat esti de minunat...nu te-ai schimbat deloc...te-ai mai implinit putin...si eu...numai ca tie iti sta bine...tie iti sta bine orice...Acum sunt adult...am familie...dar de ce ma pierd asa...de ce uit din nou de mine...FLORENTA...vino inapoi...Dar nu pot...mi-am amintit unde e locul meu...unde a fost mereu...Lasati-ma sa visez...lasati-ma sa ma bucur...Inca odata in viata...nu se va mai intampla ...stiu sigur...Michael...de data asta chiar e ultima oara cand te vad...si mi-e asa ciuda si imi dai viata peste cap...dar tocmai de asta nu e altul ca tine...
    Oamenii...Oamenii nu au uitat...nu au iertat...nu au vazut mai departe de lungul nasului...Nu este adevarat ce se spune...in 14 septembrie...nu au mai fost 70000 de oameni...au fost mai putini...in ignoranta lor...multi i-au intors spatele...si cat de mult au pierdut...de data asta...Michael era odihnit...era abia al treilea spectacol din turneul HIStory...Mai cantase doar in Cehia si in Ungaria...Spectacolul a fost de vis...Au fost Soarele si Luna si Cerul si Raiul si toate visele omenirii...toate adunate laolalta...Si a fost REGELE REGILOR...si noi...nu stiam ...ce vremuri triste aveau sa vina...
    Si iar ai plecat...si iar plangem...dar lacrimile noastre...sunt nimic pe langa ceea ce te asteapta pe tine...Si-mi pare atat de rau...si as face orice pentru tine... Si te-as fura si te-as salva...si te-as ascunde cu fiinta mea...si as vrea sa-ti sterg lacrimile si sa-ti pun la loc pe obraz...zambetul tau minunat...Si ce n-as da...Dar nimeni nu ma baga in seama...Si toti iti intorc spatele...

    RăspundețiȘtergere
  74. Adriana, cum a fost la Centrul Sf. Andrei? Macar atata spune-ne! Ce se organizeaza de Craciun? Lasa un semn, nu am reusit sa ajung, e greu in cursul saptamanii.
    Vio

    RăspundețiȘtergere
  75. Tot ce pot sa simt acum dupa ce m-am intors de cateva ore de la film este ca totul in mine tipa de durere.Si in micimea mintii mele,a revoltei interioare de acum,consider ca Dumnezeu a gresit in 25 iunie cand a decis ca a venit timpul ca Michael sa plece.Si ridic privirea spre cer si intreb:de ce Doamne,de ce???Merita din plin sa fie inca aici,sa-si vada copii crescand si sa se bucure de viata asa cum dorea,chiar fara sa mai ofere nici un singur spectacol magic.Merita sa traiasca si sa fie fericit doar pentru el acum,lumii i-a dat destul,era timpul lui acum!Am plans la inceputul filmului si la sfarsit si in rest exact cum a zis K.Ortega l-am simtit pe Michael ca si cum ar fi fost prezent acolo in sala langa mine.Si nu a fost nicidecum vorba de dubluri.
    Momentan atat sunt in stare sa scriu coerent, o sa revin dupa ce totul va fi O.K.

    Alina

    RăspundețiȘtergere
  76. Florenta...daca "scopul"tau era sa ma faci pe mine,sau alte persoane sa plangem,in ceea ce ma priveste ai reusit:((...As mai avea ceva de spus ,dar asta ar insemna sa ma ast la comentarii de genu'ca am pararsit autostrada si sunt in camp cu totul...as fi inteleasa gresit si sincer nu ma caracterizeaza rabdarea pentru a explica ce inseamna Michael pentru mine si de ce as spune respectiva opinie.
    Uite un alt motiv, ptr care ma simt eu, datoare sa-ti multumesc sincer si din toata inima.Desi am lacrimi pe obraz, sunt fericita sa citesc ult tale comentarii in ceea ce priveste concertul din '93 si ce a urmat dupa.Pur si simplu pe atat de emotionante,pe atat de reale.MULTUMESC!

    Anonim 11:57, presupun ca esti D.I:)...acum inteleg la ce te referi...acele "fete" faceau parte din show, dar zau daca imi aduc aminte la ce melodie trebuiau sa fie prezente.In film arata ptr scurta durata cum exerseaza, iar la premiera din L.A., nu stiu daca aceleasi tipe sau altele au facut acrobatii in acele chestii,asta desi batea un vant,de se miscau si lampadarele:))

    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  77. ADRIANA

    Iti multumesc ...pentru ca mi-ai raspuns...
    In rest...in nimicnicia mea...nici nu intelegeam la ce te referi cand ai spus de Sf. Andrei...Am uitat cu desavarsire...recunosc si mi-e rusine...n-am facut in luna octombrie altceva decat sa ma iau de guler cu muncitorii,sa curat in fiecare seara praf si moloz...sa umblu dupa materiale... usi, calorifere,faianta...alea ,alea...si mai mult decat orice...mi-am plans de mila...parca lumea se invarte numai in jurul meu...
    Imi pare rau...
    Dar ma bucur ca esti bine...iar cand vei fi pregatita... intoarce-te la noi...

    RăspundețiȘtergere
  78. Acum 5 minute am venit de la film
    Nu mai am cuvinte...
    Incercati sa va uitati la absolut tot (la desenele de pe pantaloni, la cele de pe haine...) Se vad peste tot mesaje.
    Si multumesc celor care au postat aici despre film pentru ca altfel poate nu vedeam aproape tot(nu pot sa am pretentia ca am fost atat de atenta ca sa vad tot).
    Ce ramane in final?
    Doar IUBIREA ne va salva asa ca, cine se mai cearta ..il iau cu lopata :))
    Intr-adevar timpul este aproape si noi trebuie sa fim treji.

    RăspundețiȘtergere
  79. fetelor scriem scriem dar niciuna nu ati zis nimic ca pe 29 a fost pe "euforia' la ophra interviul cu Michael. Doamne, daca as putea sa redau in cuvinte ce am simtit........ vorbeam la tel cu fratele meu care este plecat peste mari si tari si cand l am vazut , i am inchis telefonul fratelui meu si i am zis ca am treaba urgenta. nu stiu la ce s a gandit ca ce treaba as putea avea la ora aia dar asta e. l am vazut si iar mi s a umplut sufletul de bucurie si de amaraciune . , pur si simplu l am sorbit si nu am mai dormit in acea noapte, am stat pe internet si am vazut posturi cu el. daca continui in ritmul asta balamucul ma asteapta
    Florenta f frumos scri despre tine si iubitul tau care e si al nostru. sentimentele tale sunt si ale noastre daca nu te superi ca le asociem ale noastre , mica mare diferenta fiind aceea ca tu ai fost privilegiata de Dumnezeu sa l vezi de doua ori iar noi niciodata ca nu eram prin preajma f frumos . continua

    RăspundețiȘtergere
  80. In videoul acela unde vb miko de la o2 official exhibition uneori miko vb despre michael la prezent...e ceva dubios cu acea scrisoare...

    RăspundețiȘtergere
  81. Bun gasit!
    Am deschis si ceea ce am citit pot spune ca m-a bucurat. Ati revenit la sentimente mai bune. Ati regasit drumul bun. FELICITARI...
    Este mult mai placut si de aceea, pentru pentru persoanele care vor sa vada sau sa revada FILMUL THIS IS IT, o pot face aici.
    http://mjjgallery.free.fr/2009/thisisit/trailers/103.jpg

    pe http://www.mjjpictures.com/main.html la 2009 > This Is It > Trailers Screenshots
    .............................
    Dar totusi, dati-mi voie sa va reamintesc....mesajul postat anterior ca o precautie de a nu mai pierde busola...

    NICICÂND...

    I. Nicicând nu am să-ţi spun "La Revedere!"
    Şi nicicând "Bun rămas!" nu am să-ţi spun
    Şi-am să-ţi ascult mesajul cu plăcere
    Şi mă opun oricărei guri de tun...

    2. Nicicând nu am să-ţi spun că ai vreo vină,
    Nicicând nu am să-ţi spun unde-ai greşit...
    Tu pentru mine-ai aură divina
    Chiar daca drumul ti l-ai rătăcit...

    3. Nicicând uitării nu te-oi da vreodată
    Şi nicicâd întrebări nu am sa-ţi pun.
    Dar de-am gresit, te rog, frate, mă iartă
    Şi mă opun oricărei guri de tun...

    4. Nicicând de ură n-am să vorbesc vreodata
    Trădarea nu va fi nicicând de partea mea
    Iar de-am greşit, frate, te rog, mă iartă!...
    Ce pot sa fac ca sa ma poţi ierta?

    5. Nicicând nu am să-ţi spun "La revedere!"
    ŞI nicicând "Rămas bun!" nu am să-ţi spun...
    Şi-am să-ţi ascult mesajul cu plăcere
    Şi mă opun oricărei guri de tun...
    ................................

    MESAJUL SUBLIMINAL IL EXTRAGE FIECARE DUPA POSIBILITATI.
    Si pentru ca am deschis acum sa-mi mai clatesc sufletul si ochii, sunt de-a dreptul bulversata... Sunt oare pe TARA NOASTRA DE KKO, sau am nimerit pe vreun blog de mahala? Treceti asa usor de la o extrema la alta??? Toti, absolut toti (de la creator) pana la ultimul "aplicant" l-ati transformat pe MIKE in subiect de disputa, si nu cred ca i-ar cadea bine, daca ar mai fi pe aici...
    Va rog pe toti sa trageti putin aer in piept, sa numarati pana la 3, sa bagati fiecare sabia in teaca, sa uitati de toate cate vi se intimpla zi de zi si sa va amintiti ca de fapt toti sunteti aici la chemarea dragostei fata de M I C H A E L J A C K S O N.
    DAR DACA SE POATE CU MAI PUTINA DISECARE (FIGURATIVA), CA DESTUL A FOST DISECAT SI PE TIMPUL VIETII, SI DUPA...
    MIKE a obosit sa asculte, vrea liniste, decenta, odihna.
    Daca i le puteti acorda, e OK, daca nu, atunci sa nu mai afirmati niciodata ca-l iubiti pe MIKE sau ca sunteti fanii sai inraiti.
    In legatura cu versurile, nu ma pot abtine sa nu adaug: le-am recitat lui MIKE in numele tuturor celor care ne-am lasat amprenta, in semn de RUGA DE IERTARE pentru ratacirea momentului, si apoi le-am transcris si aici.
    Deci, dragi prieteni, vin ca sol al lui MIKE cu un mesaj clar:
    I LOVE YOU, MORE!!!...
    iar eu as adauga "Iubiti-va ca fratii!"
    MENIREA SI "MESERIA" FIECARUIA SUNT UNA SINGURA - OMENIA.
    TOTUL DEPINDE DE DVS.
    Multumesc ca m-ati urmarit...
    Dar as fi in culmea fericirii daca TARA NOASTRA... revine la cea care a fost...CANDVA.
    CU MULT RESPECT SI SINCERA PRIETENIE...
    (nu ma mai semnez - deja cred ca m-ati recunoscut...)
    DAR SEMNEAZA CINEVA PE CARE-L IUBITI

    M I C A E L J A C K S O N.

    RăspundețiȘtergere
  82. Sa va mai povestesc...sa tac ...Nu vreau sa fac pe nimeni sa planga,...vreau doar sa stiti tot...vreau doar sa ...Vreau sa nu uite nimeni ca acest om minunat ...putea sa mai faca multe pentru noi...dorea sa mai faca multe...dar drumul i-a fost oprit cu brutalitate...sufletul i-a fost calcat in picioare,inima lui a primit lovitura dupa lovitura... acest om...a fost o victima a rautatii,a invidiei,a neputintei unora de a respecta un artist,de a vedea in el altceva decat un "ciudat" ...a tot ce exista mai urat in oameni...Acest om...a dat tot si a primit in schimb... ura... dispret... nedreptati... suferinta...tradare...
    In 14 septembrie 1996...romanii nu au mai inteles ca in 1992...ce dar li se face...au uitat cand spuneau cu patru ani in urma...ca venirea lui Michael Jackson...ne-a inclus si pe noi pe harta lumii,ne-a aliniat langa celelalte tari...a adus aminte de existenta Romaniei...In patru ani...unii dintre romani uitasera ...In patru ani...Michael Jackson devenise pentru ei doar un pedofil...Nu numai ca pe stadion nu au mai fost 70000 de oameni...dar unii din cei prezenti au avut nerusinarea sa plece inainte de sfarsitul concertului...si asta NU pentru ca ar fi avut ceva de reprosat artistului sau spectacolului in sine...Orice om care a fost acolo,va va spune ca si mine...ce lectie de maiestrie a fost acel spectacol...de la secventele ireale de inceput cand pe ecranele enorme...Michael intr-o nava spatiala cutreiera galaxii...si se indreapta spre destinatia finala...Bucharest Romania...continuand cu strapungerea podiumului de catre nava spatiala din care isi face aparitia...stralucitor...frumos...dupa care se dezlantuie.. cu nimic mai prejos decat ceea ce noi asteptam si stiam ca vom primi...Au plecat unii dintre ei...pentru ca de fapt...venisera doar de curiozitate si sperau sa vada un om infrant... demoralizat...o umbra a celui care fusese...si cum lucrurile nu stateau nici pe departe asa...curiozitatea lor a disparut...
    Pe cati neispraviti nu i-am auzit in toti acesti ani...numindu-l ...in fel si chip...Te uiti la ei...nu stiu sa foloseasca sapunul si pasta de dinti,iar daca le pomenesti de deodorant...li se pare ca ii injuri intr-o limba straina...
    Te uiti la ei...te gandesti la Silviu Brucan...si fara a-l fi simpatizat vreodata...te condamni pentru ca nu l-ai crezut...

    RăspundețiȘtergere
  83. Michael Jackson...The Legend Continues...

    A plecat Michael...si de data asta stiu ca nu va mai reveni in Romania...
    Dar nu conteaza ...l-am vazut de doua ori...oricum era mai mult decat as fi putut sa sper...
    Merg spre casa...Ceilalti nu au observat nimic din tot ce m-a nemultumit pe mine...Iar eu ...nu spun nimic...Asa e mai bine...lasa-i sa se bucure...Dar eu ma intorc in timp...si "racul" din mine stie sa se rupa de realitate...ca nimeni altcineva..."Racul"...voi il vedeti aici...si credeti ca va asculta...si cat de departe zboara gandul meu ...si e iar octombrie 1992...si imi amintesc...parca a fost ieri... Michael... Dangerous Bad...Thriller...She's out of my life...oooh...fata aceea...toti au invidiat-o...dar eu nu...cum sa mai poti sa te dezlipesti de el...cat de cumplit trebuie sa fie,sa te ia in brate...cateva secunde...si apoi niste brate straine sa te smulga de langa el...mai bine Nu...cu cata disperare se agata de el...izbucnesc in plans de mila ei...Si acum...dupa atatia ani...cand privesc concertul "Dangerous"...disperarea ei ma face sa izbucnesc in lacrimi...Acea secventa,pentru mine e un cosmar...simbolizeaza exact ceea ce s-a intamplat mai tarziu...Asa cum acea fata pe care a imbratisat-o la She's Out Of My life...este smulsa din bratele lui...asa ne-a fost el smuls noua peste ani...cu brutalitate...
    Si timpul zboara...vietile lor s-au schimbat...
    Printul ...s-a recasatorit...a avut copii...dar iubirea neconditionata pe care a visat-o...nu a mai venit...Oamenii au continuat sa-l judece...la fiecare pas...la fiecare miscare...urmarit,haituit,obosit...satul de toate rautatile...si-a luat o pauza...
    Iar ea...s-a schimbat atat de mult...
    Michael...unde esti...mi-e dor de tine...de ce nu mai canti...de ce...mi-e dor de anii in care videoclip-urile tale apareau unul dupa altul...Te inteleg...esti dezamagit si vrei sa stai cu familia ta...ma multumesc cu muzica de pana acum...dar tu nu intelegi ca nu pentru mine mi-e dor ...?!?!?! eu am ce sa ascult si sa privesc...Nu vreau sa te lasi ...nu vreau sa le dai satisfactie...Si te cert...si mi-e ciuda ...si-mi pare atat de rau...iarta-ma...arata-le ce poti...stiu ca poti mult mai mult de atat...Doar tu m-ai invatat...tu singur m-ai obisnuit sa cer tot timpul mai mult si mai mult de la tine...Magia ta nu se poate sfarsi aici...nu acum...nu inca...Nu te cred !!! Nu vreau sa cred ca nu mai ai nimic de spus...Nu vreau sa cred...si nu-ti dau voie sa te lasi...nu-ti dau voie sa ma lasi...Fara tine...muzica mea...nu mai canta...
    OH,Doamne !In sfarsit ! "Invincible"...parca m-ai auzit ...
    Bravo, Michael !Asa te vreau...
    Again and again..."You Rock My World"...
    Si daca ai sti cat iti multumesc...

    RăspundețiȘtergere
  84. Florenţa,
    Dacă fetele şi-au scos pălăria în faţa ta, mie ce-mi mai rămâne?... Oare e suficient ca, in plus, să fac şi o plecăciune? Şi să-ţi spun cât de onorat sunt de faptul că am fost comparat cu tine? Citind povestea ta, primul şi unicul meu gând a fost: „Doamne, cât l-a iubit!” Şi, punând cap la cap toate comentariile tale pe acest blog, nu cred că aş greşi afirmând că de o astfel de iubire ar fi avut nevoie Prinţul tău: necondiţionată, neinfluenţabilă de nimeni şi nimic, generoasă şi fără de sfârşit. Povestea ta ar trebui postată ca un tot unitar. Te rog, scrie-mi la romanul.frustrat@yahoo.com ca să stabilim cum să facem.

    Vă mulţumesc mult, tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  85. Florenta lasa-ma sa-ti spun doar atat:prin ceea ce ai scris m-ai facut sa RETRAIESC absolut totul, inca o data.DUREREA ma cuprins din nou,ACUZELE aduse atat de nedrept,lui MICHAEL,nu le-am uitat.STIU ca ele inca SALAJUIESC in MINTEA BOLNAVA a unora,chiar si inconstient.Eu sunt sigura ca tot ce se intampla ACUM are legatura si cu ACELE ACUZE.DA DOAMNE,ca odata pentru totdeauna,ELE SA DISPARA!!!!!!!!!!!!!
    NU E DREPT,ca un astfel de OM MINUNAT,inca sa fie JUDECAT pentru ceva ce a fost gasit NEVINOVAT!
    SPER din tot sufletul meu,DE COPIL cum l-ai numit tu,FLORENTA,ca odata pentru totdeauna "acei" NENOROCITI sa fie "pusi la zid" de catre DUMNEZEU,fiinca nu e drept ceea ce "ei" i-au facut lui MICHAEL.
    Va rog mult inca o data,urmariti filmul "THIS IS IT",dar de data asta cu "INIMA",si intrebati-va fiecare in sinea lui:
    OARE L-AM DESCOPERIT PE OMUL, PE CARE EU NU L-AM CUNOSCUT NICIODATA????
    Dar sa tine-ti cont si de cuvintele lui Michael din "interviul: pentru revista EBONY,"interviu" care a avut loc in decembrie 2007:
    ''More in film not on stage. I see myself more productive in FILM, and DIRECTING,and
    DIRECTING MYSELF,in film.Not so much (on stage) all over the world. Because on stage you're not capturing anything-it's fleeting.
    A concert is the most fleeting thing in the world.It's excellent to look at,but you can't capture it.With film you STOP TIME.

    Acei dintre voi,prieteni dragi,care nu au urmarit inca filmul,va daruiesc 2 link-uri unde il puteti urmari.Este o calitate destul de buna,asa ca vizionare placuta!!!!

    1
    http://www.wisevid.com/view_video.php?viewkey=h6oci46frvrlj5r97979

    2.
    http://www.wisevid.com/view_video.php?viewkey=93h4h84qudjp1ra27272

    RăspundețiȘtergere
  86. Da, SCORPYA, eu sunt am uitat sa ma semnez... merci pt lamurire :)

    Florenta, iubirea ta pt Michael ma face sa cred ca el nu o sa fie uitat niciodata, cred ca ii spui si copilului tau despre Maretia Regelui, il faci sa il intelega si sa il iubeasca. Noi citim ce ne-ai descris aici cu aceeasi emotie cu care tu ai scris. Se vede ca ai scris cu tot sufetul tau si chiar te feicit si iti multumesc pasiunea si emotia care ne-o transmiti prin aceste randuri :)

    D. I.

    RăspundețiȘtergere
  87. Florenta,sentimentele mele pentru Mickhael nu sunt diferite de ale tale...iti multumesc doar pentru acasta sinceritate care m-a induiosat pina la lacrimi... Val.

    RăspundețiȘtergere
  88. Florenta,imi place ce scrii.........ma mult nu cred k are rost sa zic:).Continua!:P

    RăspundețiȘtergere
  89. Uitasem,am fost la film si am simtit MAGIA:).Dupa ce am iesit de acolo am fost vrajita pt. cateva ore ,imi doream sa nu se temine niciodata.

    RăspundețiȘtergere
  90. Eu votez cu Mihai in ceea ce a propus, sper sa fii si tu de acord Florenta.
    Am spus-o si o repet sun "paf" pe sub masa, inima s-a strans in inima si totusi simt ca m-ai are un pic si face "boom"...
    Orice alt comentariu as face, nu are nici un rost, ar fi inutil..nici acum nu-mi pot gasi cuvintele.MINUNAT!!!

    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  91. o lectie...
    Andrei este un baietel vesel si haios de 6 ani si jumatate. Lumea lui e formata din fantezie si iubire, din super eroi si desene animate, din pasiunea pt raliuri si energia nestavilita. De ceva timp incoace, l-a descoperit pe Michael. La inceput a fost atras doar de Billie Jean, pt ca era pe coloana sonora a unui joc, dar apoi a descoperit mai mult si mai mult. I-a placut si a inceput sa-i ceara mamei lui clipurile si anumite pasaje din melodii. Daca-l intrebi ce melodii ii plac enumeara pe nerasuflate: Beat it, Bad , cele cu chitara( Dirty Diana si Give it to me), cele cu desertul ( Remember the Time si In the Closet )sau cel la care mama lui lacrimeaza intotdeauna, Will you be There...Danseza prin casa , iar anumite figuri caracteristice le reproduce fara greseala. Mama lui il priveste si-l intreaba de ce ii place Michael, iar el rasopunde: Nu stiu decat ca ma simt bine , are niste melodii grozave si clipuri supere( adica superbe)!
    Acum stie si detalii din viata lui Michael si din ce in ce mai mult este sensibilizat de imaginile cu incarcatura din clipurile lui.
    Intr-o seara , dupa ce urmarise cam vreo ora imagini cu Michael vine la mama lui si spune: Mami, eu sunt pe jumatate om si pe jumatate Michael. L-am privit uimita si i-am cerut explicatii, iar el mi-a raspuns:Pt ca Michael este mai mult decat un om, nimeni nu va mai fi vreodata ca el! L-am imbratisat si...am renuntat sa mai caut indicii si mesaje ascunse, pt ca MUZICA LUI este principalul mesaj care trebuie sa ajunga la inima si sa fie transmis mai departe!
    Peste cateva ore voi vedea filmul, dar numai pentru a fii alturi de Michael si de a-l vedea asa cum nu l-am vazut niciodata!
    Nadia

    RăspundețiȘtergere
  92. DOMNULE MIHAI...

    Ati vazut probabil,la ce ora am postat ultimul comentariu...
    De aceea va raspund atat de tarziu...
    Si de fapt...nici nu mai imi gasesc cuvintele...M-ati blocat...
    Sperasem sa va placa tuturor povestea mea...dar nici macar nu visasem ca cele ce am scris...imi vor aduce bucuria de a citi astazi cuvintele care imi sunt adresate...
    VA MULTUMESC TUTUROR
    Si va asigur ca nu am exagerat cu nimic...

    Desigur, va voi scrie cat mai repede ...dar va spun de pe acum ca nu am obiectii...puteti folosi textele asa cum credeti de cuviinta...

    Asa cum nu am exagerat in afirmatiile referitoare la Michael Jackson...nu am exagerat nici in comentariile pe care le-am facut la adresa dumneavoastra...

    Imi cer iertare ca vocabularul meu in acest moment este atat de sarac...dar promit sa ma trezesc de-a binelea...din starea in care m-ati trimis cu tot ce ati afirmat...nu de alta...dar povestea nu s-a sfarsit...mai am cate ceva de spus...si nu mi-as gasi linistea daca m-as opri aici ...
    Daca tot am pornit pe acest drum ... Voi merge pana la capat...

    PS
    Am zis eu ca am devenit tare "mirobolanta"

    RăspundețiȘtergere
  93. DRAGII MEI

    Saptamana trecuta va promiteam ca imi voi da silinta sa rezolv in asa fel incat al doilea cadou pe care vi-l promisesem...sa ajunga la voi...
    Link-ul nu merge ( nu degeaba nu agreez eu link-urile...) dar am trei tag-uri cu care nu veti da gres...
    Filmuletul pe care vi l-am promis...nu e cine stie ce...Dar tot ce am folosit...incepand cu muzica si continuand cu fotografiile...MA REPREZINTA IN TOTALITATE...ACEST VIDEOCLIP...IN IMAGINATIA MEA...ESTE COLOANA SONORA A POVESTII DESPRE FLORENTA SI PRINTUL FERMECAT...
    Va rog sa-l priviti ...l-am facut cu multa dragoste in suflet...si ,repet...nu exagerez cand afirm ca in acele momente m-am gandit la voi...cei de aici...
    DECI:dati in bara de cautare Google...urmatoarele cuvinte:

    SUCRIFLOR MAN YOUTUBE

    Fotografia lui Michael...de la mijlocul primei pagini care va aparea...insotita de titlul MAN...va va spune ca acela este cadoul meu...pe care vi-l ofer tuturor ...cu mult drag...

    RăspundețiȘtergere
  94. buna seara Dl Mihai . sper sa vedeti acest post al meu aici pt ca nu am vrut sa ma bag peste fete si sa le stric tributurile. am si eu o intrebare care nu are lagatura cu subiectul postului. as dori in calitatea dv de medic( ca asa am inteles) sau doar in calitatea dv de om care stie mai multe din cate sunt pe lumea asta , as dori sa mi spuneti si mie sau tuturor care sunt interesati - ce este cu aceasta asa zisa gripa noua ,e cu adevarat sau e vb din nou de acte de caritate din partea intregii lumi pt a acoperii problemele crizei marilor bogatasi ai lumii . ca din punctul meu de vedere prea au coincis criza si gripa . va rog frumos sa mi spuniti parera dv sau ce stiti in legatura cu acest subiect. va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  95. Florenta lasa-ma sa-ti spun doar atat:prin ceea ce ai scris m-ai facut sa RETRAIESC absolut totul, inca o data.DUREREA ma cuprins din nou,ACUZELE aduse atat de nedrept,lui MICHAEL,nu le-am uitat.STIU ca ele inca SALAJUIESC in MINTEA BOLNAVA a unora,chiar si inconstient.Eu sunt sigura ca tot ce se intampla ACUM are legatura si cu ACELE ACUZE.DA DOAMNE,ca odata pentru totdeauna,ELE SA DISPARA!!!!!!!!!!!!!
    NU E DREPT,ca un astfel de OM MINUNAT,inca sa fie JUDECAT pentru ceva ce a fost gasit NEVINOVAT!
    SPER din tot sufletul meu,DE COPIL cum l-ai numit tu,FLORENTA,ca odata pentru totdeauna "acei" NENOROCITI sa fie "pusi la zid" de catre DUMNEZEU,fiinca nu e drept ceea ce "ei" i-au facut lui MICHAEL.
    Va rog mult inca o data,urmariti filmul "THIS IS IT",dar de data asta cu "INIMA",si intrebati-va fiecare in sinea lui:
    OARE L-AM DESCOPERIT PE OMUL, PE CARE EU NU L-AM CUNOSCUT NICIODATA????
    Dar sa tine-ti cont si de cuvintele lui Michael din "interviul: pentru revista EBONY,"interviu" care a avut loc in decembrie 2007:
    ''More in film not on stage. I see myself more productive in FILM, and DIRECTING,and
    DIRECTING MYSELF,in film.Not so much (on stage) all over the world. Because on stage you're not capturing anything-it's fleeting.
    A concert is the most fleeting thing in the world.It's excellent to look at,but you can't capture it.With film you STOP TIME.

    Acei dintre voi,prieteni dragi,care nu au urmarit inca filmul THIS IS IT,va daruiesc 2 link-uri unde il puteti urmari.Este o calitate destul de buna,asa ca vizionare placuta!!!!

    1
    http://www.wisevid.com/view_video.php?viewkey=h6oci46frvrlj5r97979

    2.
    http://www.wisevid.com/view_video.php?viewkey=93h4h84qudjp1ra27272

    RăspundețiȘtergere
  96. K o sa-ti simt lipsa. applehead cand o sa ne mai incanti cu descoperirile tale?

    RăspundețiȘtergere
  97. Zuza,

    Părerea mea (şi a altora) este că gripa porcină e o găselniţă nouă (adică o altă metodă de a ne bulversa şi manipula) pentru o problemă veche (depopularea), la fel cum au fost: gripa aviară, gripa canină şi probabil următoarele vor fi, nu neapărat în ordinea asta: gripa cabalină, gripa ovină, gripa caprină, gripa taurină, gripa felină şi aşa mai departe. Toate aceste forme de gripă evoluează la fel cu gripa cu care ne-am obişnuit deja (că de-aia se numesc „gripe” şi nu „molime”, „ciume” sau altcumva) şi, din câte ştiu eu, a cărei frecvenţă este mai mare în rândul celor vaccinaţi decât la nevaccinaţi (asta deoarece vaccinul nu conţine anticorpi, ci virusuri vii). Nu s-au înregistrat până acum decese mai multe din pricina gripei porcine, decât din pricina oricărei gripe (iar decesele apar la persoanele cu imunitatea scăzută, adică: vârstnici, copii, bolnavi cronici). De menţionat este faptul că, deşi întotdeauna vaccinarea a fost opţională, acum vor s-o introduca obligatoriu, începând cu şcoli şi grădiniţe, lucru care mi se pare extrem de suspect. Altceva: gripa porcină a apărut în primăvara 2009, iar vaccinul era creat din 2008. Interesant, nu?... În altă ordine de idei: primele cazuri de gripă porcină au apărut în Mexic, iar SUA nici măcar nu s-a prefăcut ca vrea să închidă graniţele deşi pe de altă parte lătrau cât îi ţinea gura că acesta e un nou tip de gripă, foarte periculos. Concluzii: nu vă sfătuiesc să acceptaţi vaccinarea. Pentru a vă proteja de orice fel de gripă, vă recomand cu căldură Echinaceea – un produs naturist, pe bază de plante, care creşte imunitatea (l-am testat, e extrem de eficient) şi se poate administra şi la copii de peste 2 ani. Legătura pe care ai făcut-o tu între criza financiară şi gripa porcină e pertinenta, având în vedere că marile concerne farmaceutice, care se întrec acum in a ne bombarda cu vaccinul, sunt în mâna „iluminaţilor” lu’ peşte. Sigur, e un mod pentru şmecheri de a face rost de bani, în acelaşi timp atingându-şi un alt scop: acela de a ne molipsi de cine ştie ce alte boleşniţe, prin intermediul „vaccinului” şi a ne mai împuţina. Caută articole despre Jane Burgermeister şi genocidul care ni se pregăteşte; şi te vei lămuri.

    RăspundețiȘtergere
  98. Mihai iti multumesc frumos pentru sfaturi,sincer nici eu nu am de gand sa i-au vaccinul ala.Mi sa parut suspect inca de la inceput,avand in vedere ca vaccinul a aparut mai devreme decat boala.Ce ciudat,nu?
    Oricum in piesele lui Michael,gasesti atatea INDICII,la tot ce se INTAMPLA in ZILELE NOASTRE, incat sincer ma uimeste capacitatea asta a lui.
    Iubirea,cumpatarea si grija fata de celalalt de langa mine,le-am redescoperit tot cu AJUTORUL pieselor lui Michael.Si pentru asta ii MULTUMESC DIN SUFLET.
    LOVE YOU ALL!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  99. Raluca tocmai am facut-o!!!!!!!!!
    Daca vreti sa revizionati filmul THIS IS IT,am dat indiciile mai sus.LOL
    REVIZIONARE PLACUTA!
    Sper sa-l descoperiti pe adevaratul MICHAEL in film!!!!!!!Va pup pe toti!
    Ce mult mi-as dori sa simtiti ce simt eu acum,sa stiti ce stiu eu acum,dar nimic nu conteaza mai mult pe lumea asta decat LOVE!!!!
    Pastrati-va ochii deschisi,fiti atenti la tot ceea vi se zice pe acest BLOG,dar nu luati in seama decat ceea ce credeti voi ca merita!
    LOVE YOU ALL !!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  100. Pentru orice "gripa" sau viroze de orice fel, va recomand, din tot sufletul si cu caldura-vorbesc ffff serios!!!!-USTUROI, chiar daca "pute" gura...Si TUICA naturala...si multe fructe proaspete....si masaj...si stati in casa daca va este rau, luati-va mai bine concediu medical de la servici...si inhalatie cu musetel in care adaugati un strop de inhalant(se gaseste in farmacii si nu este scump)...
    Si nu mai luati in seama toate stirile panicoase de la TV! Tot de iluminati sunt fabricate, special ca sa induca lumea in eroare si sa starneasca panica! Iar obligatia sa iti faci un vaccin, indiferent contra carei boli, mi se pare oribila!
    Nimeni pe lumea asta nu poate fi ingradit!

    Am vazut si eu This is it!Cand ma gandesc ca in primavara, cand am auzit ce urmeaza sa se intample, am avut, chiar daca numai pentru o zi, dorinta de a -mi cumpara bilet pentru Londra!...ar fi fost extraordinar...
    Am ajuns pana la urma la Londra, in august, dar intr-un simplu concediu...
    Nu sunt o "visatoare", dar ma gandesc ca indiferent unde este el acum, sufletul sau si-a gasit odihna si linistea care o merita ...

    RăspundețiȘtergere
  101. PT FLORENTA,JOS PALARIA!OARE REALIZEZI CAT DE BINECUVANTATA AI FOST DE CEL DE SUS, CA SA VEZI MINUNEA!OOOOFFFF M-AI FACUT SA RETRAIESC ACELE MOMENTE.... ,LACRIMI GRELE SUNT PE OBRAZUL MEU ACUM!RUXY

    RăspundețiȘtergere
  102. SCRISOARE DESCHISA,CATRE PRESA



    NOI,FANII MICHAEL JACKSON PROTESTAM VEHEMENT,LA ARTICOLELE CU CARACTER
    CALOMNIOS,INJOSITOR,DE INCALCARE A DEMNITATII UMANE,DE INTINARE A MEMORIEI UNUI OM DE MARE CARACTER,GENIU,UMANITARIST SI PACIFIST, MICHAEL JACKSON!CONSIDERAM CA CEI CARE SCRIU ACEST GEN DE ARTICOLE IN PRESA ROMANA,IN SPECIAL IN TABLOIDE DE SCANDAL CA: LIBERTATEA,CANCAN,CLICK,MAI NOU SI ZIARUL "ZIUA",PUBLICATII LIPSITE DE ETICA SI MORALA CE PROMOVEAZA PORNOGRAFIA,NON VALORILE,COCALARII,PARVENITII,NEEDUCATII,SANT TOTAL LIPSITI DE PROFESIONALISM,STUDII JURNALISTICE SI MAI ALES INFORMATIE!
    SA SCRII CA, MICHAEL JACKSON URINA IN PAHARE DE FATA CU COPIII LUI,E O STIRE DE TOATA JENA!ATI
    VERIFICAT, IN VREUN FEL ACEASTA ABERATIE,AVETI DOCUMENTE PALPABILE? FAPTUL CA ATI PRELUAT-O ORBESTE,FARA DISCERNAMANT DE LA UN PERSONAJ DUBIOS CARE FACE PARTE DINTRE CEI CERCETATI DE POLITIE,CA AR FI CONTRIBUIT LA MOARTEA LUI MICHAEL JACKSON,ARNOLD KLEIN,VA DESCALIFICA TOTAL SI IREMEDIABIL!!
    VA ADUCEM LA CUNOSTINTA PE ACEASTA CALE CA PE VIITOR,VOM RASPUNDE CU ACEEASI MONEDA,PUBLICATIILOR CARE SPUN LUCRURI URATE SI NEADEVARATE DESPRE MARELE ARTIST MICHAEL JACKSON!DACA ATI FI CORECTI,ATI RELATA DESPRE DONATIILE PE CARE LE-A FACUT DE-A LUNGUL VIETII,FUNDATIILE DE CARITATE PE CARE LE-A INFIINTAT,MESAJELE PACIFISTE,MODESTIA,BUNUL GUST, GENEROZITATEA SI BUNUL SIMT,CARE-L CARACTERIZAU SI CARE LIPSESTE CU DESAVARSIRE MAJORITATII PRESEI,CELOR CARE CONCEP ASEMENEA MIZERII SI TELEVIZIUNILOR DIN ROMANIA!

    FARA STIMA SI RESPECT,PANA VETI DOVEDI,CA MERITATI!!

    Mjj Fan Romania

    RăspundețiȘtergere
  103. SCRISOARE DESCHISA,CATRE PRESA



    NOI,FANII MICHAEL JACKSON PROTESTAM VEHEMENT,LA ARTICOLELE CU CARACTER
    CALOMNIOS,INJOSITOR,DE INCALCARE A DEMNITATII UMANE,DE INTINARE A MEMORIEI UNUI OM DE MARE CARACTER,GENIU,UMANITARIST SI PACIFIST, MICHAEL JACKSON!CONSIDERAM CA CEI CARE SCRIU ACEST GEN DE ARTICOLE IN PRESA ROMANA,IN SPECIAL IN TABLOIDE DE SCANDAL CA: LIBERTATEA,CANCAN,CLICK,MAI NOU SI ZIARUL "ZIUA",PUBLICATII LIPSITE DE ETICA SI MORALA CE PROMOVEAZA PORNOGRAFIA,NON VALORILE,COCALARII,PARVENITII,NEEDUCATII,SANT TOTAL LIPSITI DE PROFESIONALISM,STUDII JURNALISTICE SI MAI ALES INFORMATIE!
    SA SCRII CA, MICHAEL JACKSON URINA IN PAHARE DE FATA CU COPIII LUI,E O STIRE DE TOATA JENA!ATI
    VERIFICAT, IN VREUN FEL ACEASTA ABERATIE,AVETI DOCUMENTE PALPABILE? FAPTUL CA ATI PRELUAT-O ORBESTE,FARA DISCERNAMANT DE LA UN PERSONAJ DUBIOS CARE FACE PARTE DINTRE CEI CERCETATI DE POLITIE,CA AR FI CONTRIBUIT LA MOARTEA LUI MICHAEL JACKSON,ARNOLD KLEIN,VA DESCALIFICA TOTAL SI IREMEDIABIL!!
    VA ADUCEM LA CUNOSTINTA PE ACEASTA CALE CA PE VIITOR,VOM RASPUNDE CU ACEEASI MONEDA,PUBLICATIILOR CARE SPUN LUCRURI URATE SI NEADEVARATE DESPRE MARELE ARTIST MICHAEL JACKSON!DACA ATI FI CORECTI,ATI RELATA DESPRE DONATIILE PE CARE LE-A FACUT DE-A LUNGUL VIETII,FUNDATIILE DE CARITATE PE CARE LE-A INFIINTAT,MESAJELE PACIFISTE,MODESTIA,BUNUL GUST, GENEROZITATEA SI BUNUL SIMT,CARE-L CARACTERIZAU SI CARE LIPSESTE CU DESAVARSIRE MAJORITATII PRESEI,CELOR CARE CONCEP ASEMENEA MIZERII SI TELEVIZIUNILOR DIN ROMANIA!

    FARA STIMA SI RESPECT,PANA VETI DOVEDI,CA MERITATI!!

    Mjj Fan Romania

    RăspundețiȘtergere

AVERTISMENT!

Orice comentariu care contine limbaj jignitor la adresa autorilor blogului, a cititorilor sau a comentatorilor sai, va fi expediat in Zona Fantoma, sa-l caute pe Generalul Zod :)