vineri, 23 octombrie 2009

AM ÎNCEPUT SĂ FIU PLAGIAT !

...


În seara asta am avut surpriza deosebit de neplacută să constat că unele persoane se folosesc de traducerile mele din cartea „Dancing the Dream” a lui Michael, fără măcar să aibă bunul-simţ să menţioneze numele traducătorului şi sursa. În felul ăsta, probabil că în curând nu vor mai menţiona nici numele lui Michael. La urma-urmei, ce mare lucru?... Vor spune că le-au scris ei cu totul şi gata.

Nu vreau să fiu înţeles greşit, nu am pretenţia să mi se ridice monument, nici să primesc vreun drept pecuniar ori de alt fel, dar mă supără foarte tare să văd că există indivizi lipsiţi de bun-simţ care se împăunează cu munca mea.

În linkul de mai jos: http://forum.acasatv.ro/ o tanti a postat traducerile din „Dancing the Dream” şi un fragment din autobiografia LaToyei Jackson, care apar în cartea mea. Mă scuzaţi, dar cred că şi Michael s-ar fi enervat la o aşa mârlănie. Să iei cu copy-paste nişte texte la care au muncit alţii, inclusiv explicaţia din paranteză cu autorul, titlul cărţii, al reflecţiei şi anul publicării; şi să spui, pur şi simplu „le-am gasit pe un site” sau „le-am găsit traduse” este josnic, frustrant şi caracteristic pentru ţara noastră de kko.

Pentru cei care au venit mai târziu pe blogul meu, fragmentele respective se găsesc aici:


http://tara-noastra-de-kko.blogspot.com/2009/08/adevarul-despre-michael-jackson-partea_05.html

http://tara-noastra-de-kko.blogspot.com/2009/08/adevarul-despre-michael-jackson-partea_10.html

http://tara-noastra-de-kko.blogspot.com/2009/08/adevarul-despre-michael-jackson-partea_16.html



Au fost postate în luna august, iar plagiatul de pe forumul acasatv a fost postat în septembrie. Culmea este că, tot în seara asta, un vizitator al blogului meu mi-a postat ca şi comentariu traducerea pentru textul lui Michael „Wings Without Me”, luată, bineînţeles, tot cu copy-paste (fără număr, fără număr) spunând doar atât: „am găsit-o pe un site românesc.” Care site, nenică?... Până la urma, nu mai înţeleg nimic... ori eu sunt prost, ori sunt tâmpit. Voi ce părere aveţi?... Dacă aţi fi în locul meu, ce aţi face?



...

68 de comentarii:

  1. Buna,Mihai! Asa e ai mare dreptate, dar din pacate se pare ca exista si oameni de tiparu asta.Imi pare rau si vreau sa stii ca suntem alaturi de tine.Cele bune si te asteptam cu minunatele tale postari..Cele bune

    RăspundețiȘtergere
  2. De acord cu Passion.
    Suntem alaturi de tine si te sustinem.

    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  3. Mihai, din pacate asta e la noi in tara sau mai bine zis asti a s oamenii cu care traim in jur , asta se intampla si la noi si la altii . e vorba doar de calitatea omului, si cum calitatea nu prea exista sau e pe cale de disparitie , urmarile sunt acestea. imi pare rau si eu una asa as face as invit a o la o vorba de discutie si chiar mai mult as actiona pe cai legale . nu stiu daca e prea mult ce am zis dar nici la ce fac unii, nu poti ramane indiferent

    RăspundețiȘtergere
  4. tot eu sunt .
    am citit cu atentie ce ai scris la sf cu acea pers care a luat de pe blog si a postat tot aici. eu cred ca nu si a dat seama ce face ca doar atunci ar fi ca la nebuni- doi incarca doi descarca;iei de pe acelasi blog si ppostezi pe acelasi blog. am zis - e aiurea cred ca nu si a dat seama . altfel............. Dumnezeu cu mila

    RăspundețiȘtergere
  5. FELICITARI PENTRU BLOG!Te urmaresc de CAND AI INCEPUT SA SCRII DESPRE MICHAEL.SA NU TE OPRESTI NICIODATA.NOI TE URMARIM CONSTANT.

    RăspundețiȘtergere
  6. Felicitari pentru tot ce ati scris!Va urmaresc din iulie.Nu mi se pare corect sa se laude UNII cu munca altuia.Totusi, DACA ATI FOST PLAGIAT, INSEAMNA CA ATI FOST CEL MAI BUN.LUMEA NU COPIAZA ORICE TRADUCERE.
    DEDICATIE PTR. MIHAI SI PTR. TOTI CEI CARE POSTEAZA AICI:

    POVESTEA MERGE MAI DEPARTE

    Ai alergat
    Prin lanul Creatiei
    Si ai avuit grija
    Sa nu-ti pierzi sufletul
    De copil.
    Dar te-ai ratacit
    Printre cioturi.



    Ti-ai scuturat parul
    De roua
    Si ti-ai amintit
    Cum ai dansat cu luna.
    Apoi ai facut curcubeul
    Sa apara in alte culori,
    Nestiute de nimeni.


    Apoi ai zacut intr-o balta
    De nemurire,
    Amestecata cu indiferenta noastra.


    Te-a ridicat de-acolo Cerul.
    Nu-i vina ta ca n-ai vrut sa vorbesti,
    Caci nu ne-ai auzit...
    Cand am venit si noi...
    Sa-ti spunem o poveste,
    Inainte de culcare.
    ,,Peter Pan,, se numeste...



    Prin labirintul realitatii,
    Printre zvonuri, suspine
    Si ganduri desarte,
    TREBUIE SA TE GASIM,
    Sa-ti spunem ca:

    POVESTEA TA
    VA MERGE MAI DEPARTE!

    RăspundețiȘtergere
  7. la noi nesimtirea e in patria ei.Link exchange?

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna Mihai!
    Da, ai mare dreptate. Dar ce sa faci intr-o tara in care si referatele pentru scoala se fac cu "copy"-"paste"?
    Nu mai exista acea interpretare personala a unui fragment din literatura.
    Cand faceam eu liceul era o mare bucurie pentru profesoara noastra de romana in momentul in care ne aduceam aportul nostru la comentarii. Pentru ca si atunci erau multe carti cu diverse comentarii. Numai ca atunci trebuia sa le citesti, sa le treci prin propriul filtru al gandirii tale. Si cel mai important ... nu era "copy"-"paste".
    Oricum si atunci cand faci un referat, la sfarsit se posteaza bibliografia.
    Sunt alaturi de tine Mihai.
    Mariana

    RăspundețiȘtergere
  9. da mihai, faptul ca ai fost plagiat, in toata treaba asta cel mai bun lucru care rezulta , este acela ca esti bun si asta inseamna ca trebuie sa mergi mai departe asa cum spunea cineva mai sus. asa ca partea asta urata poate a avea si o parte buna.concluzia- mergi mai departe de dragul lui Michael si a noastra

    RăspundețiȘtergere
  10. Mihai, din pacate nu prea ai ce face decat sa te revolti iar noi stii ca te sustinem. Nu este prea ortodox ce a facut acea fata dar, cum bine spunea Miha mai inainte, inseamna ca traducerea ta este cea mai buna si cred ca ea nu si-a dat seama ca profita de munca ta, probabil ca a dorit ca tot mai multi oameni sa cunoasca creatiile lui Michael. Bineinteles ca a dat dovada de nesimtire nespecificand de unde a copiat, dar cateodata chiar si ziarele sau televiziunile preiau cate o stire sau un articol si "uita" sa mentioneze sursa. Ai putea intra pe acel forum sa demonstrezi ca sunt traducerile tale dar nu stiu daca merita efortul. Cred ca ar fi trebuit sa anunti utilizatorii ca traducerile sunt protejate de drepturi de autor, acum nu mai ai ce face decat sa faci apel la bunul-simt al cititorilor. In privinta fetei care a postat pe acest blog, sunt convinsa ca ea a gasit traducerea pe alt site unde altcineva a copiat-o de aici si, fara sa stie ca este facuta de tine, a vrut sa impartaseasca cu noi bucuria de a citi in romaneste scrierile lui Michael.
    In alta ordine de idei, inca o data te rog sa ma ierti ca am "vorbit prostii" referitor la tine, cred ca de vina era febra de aproape 40 de grade pe care o aveam si care m-a facut sa am, probabil, halucinatii.

    De azi noapte voiam sa va spun ceva dar am fost prea obosita ca sa mai scriu. M-am uitat la " Dansez pentru tine", cum nu prea obisnuiesc, dar stiam ca va fi un omagiu pentru Michael. Au fost vreo doua perechi care mi-au placut, care au pus suflet si pasiune in dansul pe muzica lui, dar voiam de fapt sa laud inteligenta coregrafie a lui Edy Stancu. El a fost singurul care si-a dat seama ca Michael nu trebuie imitat, ca nu poate fi imitat, este unic. Si-a dat seama ca trebuie sa creeze ceva diferit pe muzica lui pentru a nu cadea in ridicol. Pentru asta l-am apreciat foarte mult si a fost unul dintre putinele momente pe care l-am privit cu placere in aproximativ 5 ore de spectacol.Amy

    RăspundețiȘtergere
  11. exista site-uri care nu pot fi copiate. cred ca este un program special care se foloseste nu ma pricep dar iti spun clar ca exista.

    RăspundețiȘtergere
  12. Stiu ca acum nu poti face altceva decat sa te enervezi.Te inteleg,sunt de acord cu tine si, dupa cum vezi,toti te sustinem cum putem.Sper ca te bucuri.Dar te-ai gandit ca poti transforma totul intr-un lucru pozitiv?Daca aceasta traducere a aparut pe mai multe forumuri inseamna ca oamenilor le-a placut,ca este cea mai buna si au nevoie de ea.De ce nu faci o traducere completa a cartii?Ar fi un alt tribut adus lui Michael Jackson, care ar bucura multa lume.Vezi cati suntem chiar aici,pe blogg.Eu as fi prima,care am intrebat de multe ori unde gasesc o traducere buna ,dar nu mi-a raspuns nimeni.Si "inchizi si gura targului".Incearca sa vezi partea buna a lucrurilor:inseamna ca esti cel mai bun si multi au vazut asta.Cu corectitudinea sau recunostinta stam noi mai prost.Gandeste-te.
    Camelia
    PS.Ti-am spus ca nu am primit cartea. Ce sa fac?

    RăspundețiȘtergere
  13. Mihai,nu a fost cu rea intentie,nici prin cap nu mi-a trecut(e ultimul lucru pe care l-as face aici)!Am fost prea entuziasmata de felul cum scrie minunatul nostru Michael(nu le am cu engleza prea bine)iar cand am gasit traducerea pt 'WINGS WITHOUT ME'm-am bucurat nespus si am vrut sa le impartasesc cu voi,asa am simtit atunci.TRADUCEREA ESTE LUATA DE PE MJ.FORUM.RO ,si dc nu ma insel la sectiunea DIVERSE DESPRE MJ(dar acum vad ca site-ul nu poate fi accesat).Nu stiu ce sa mai zic decat ca IMI PARE TARE RAU! (habar nu am avut ca aceea traducere este facuta chiar de tine) RUXY

    RăspundețiȘtergere
  14. Bun-gasit, tuturor!
    1. Legat de vizita la orfelinat, este anuntul organizatorilor campaniei - “Heal The World In Loving Memory Of Michael Jackson”.
    In aceasta luna pe data de 29 (adica joi) vom merge la Centrul ‘’Sf Andrei’’.
    Adresa Orfelinatului: Strada Cosmesti, Nr. 15
    Ne vom intalni la ora 09:15 in fata parcului Giulesti (parcul se afla langa o piata micuta). Se ajunge cu tramvaiul 44.
    Puteti merge cu metroul pana la gara Basarab si de acolo iesiti pe partea cu IDM ca sa luati tramvaiul.
    Aici vom gasi copii cuprinsi intre varstele de 01 si 07 ani.
    Sunt 60 de copii in total.
    0 -01 an - o fetita
    01-02 ani - 2 baieti si 4 fete
    02-03 ani - 10 baieti si 17 fete
    03-04 ani - 5 baieti si 6 fete
    04-05 ani - 4 baieti si 6 fete
    05-06 ani - 2 baieti si 1 fata
    06-07 ani - 1 baiat si 1 fata
    (am incheiat citatul)
    Daca sunt persoane dornice sa vina personal sau sa isi aduca contributia, sa ma contacteze 0767491727 si hotaram de comun acord modalitatea de ducere la indeplinire a "misiunii".
    ..............................
    2. CONFORM DEX:
    a plagia = A lua, a fura ideile, expresiile, invențiile cuiva și a le prezenta drept creații proprii; a publica pe numele său fragmente din lucrarea altuia; a comite un furt literar (sa nu ma intelegeti gresit, va rog!!! cititi pana la capat!!!)
    Deci, plagiatul este un furt intelectual; materialele de pe site nu pot fi preluate fără permisiunea autorului şi furtul intelectual se pedepseşte conform legii. Politica proprietarului este aceea de a oferi gratuit articole oricarei persoane care cere permisiunea si numai daca preia maxim 75% din continutul unei lucrari, articol etc., dar neaparat de a incheia prin mentionarea ca articolul, lucrarea etc., poate fi citit pe... (si se face public site-ul original unde se afla materialul original.
    Deci, plagiatul se pedepseste conform legii. Dar intrebarile care se desprin sunt: LA NOI CARE ESTE LEGEA CARE PEDEPSESTE FURTUL INTELECTUAL? SAU DACA EXISTA,EA CHIAR SE APLICA???
    Deci:
    D-le Mihai - NU ESTE FRUMOS CEEA CE S-A INTIMPLAT, DA-I SANATOS PENTRU ALTII - si ca sa "plagiem un clasic in viata" TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL.
    DECI, ESTE LUCRREA DUMITALE SI NUMAI D-TA ESTI LIBERUL ARBITRU DE A HOTARI. Cu respect si prietenie.

    RăspundețiȘtergere
  15. Ar trebui sa te mandresti cu lucrul asta, pentru ca nu are rost sa iti bati capul pt nesimtirea altora (poate 'nesimtit' nu e cel mai potrivit cuvant). In alta ordine de idei ceea ce ai facut aici este impresionant: toata munca depusa tot timpul acordat cautarii de informatii (din cate am inteles esti medic, prin urmare destul de ocupat :D), dar mai ales ai format o mica familie virtuala!

    Pentru lucrurile astea meriti tot respectul nostru!

    D.I.

    RăspundețiȘtergere
  16. Oamenii buni, va rog frumos! Cei care au ocazia sa vada multasteptatul "THIS IS IT"... sa ne spuneti si noua cum este. Pentru ca eu cel putin nu o sa-l pot vedea pt ca NU MAI EXISTA cinema in BRAILA, iar pana la Bucuresti sa vad filmul efectiv nu am cand...

    RăspundețiȘtergere
  17. Pai nu poti sa ii dai in judecata?
    Care ar fi solutia?
    Si apropos de dat in judecata..eu propun sa il dam pe Murray in judecata ca sa aflam tot adevarul...
    Nu glumesc! chiar daca par nebuna...
    Cred ca s-ar putea face ceva...Voi ce ziceti?

    RăspundețiȘtergere
  18. mihai, inca te mai mira ceva in tara asta? oricum, multumim pentru postare.

    RăspundețiȘtergere
  19. Hi tuturor, m-am uitat aseara la "Dansez pentru tine"..am facut acest lucru deoarece stiam ca va contine stilul de dans "MJ"..ce pot spune,inca o data imi dau seama cat de unic si inegalabil este ( a fost ) Michael, imi pare rau pentru munca acelor oameni dar nu au reusit sa aduca nici macar 10% din dansul lui, iar in privinta ideii de a se machia ..(sincer pentru mine au fost la limita penibilului,aratau mai repede ca niste colvni) si o foarte proasta stategie a celor care au hotarat asta.Este "ok" sa porti accesorii ca ale unei vedete si haine dar a incerca sa ii copiezi imaginea, nu e "ok" ( inca o data imi pare rau ca stiu ca acolo s-a muncit, dar eu sunt mai critica incluzandu-ma si pe mine).De aceea MJ intotdeauna mi s-a parut o aparitie eterica,de neatins,ceva sublim si totodata maret.Va dati seama cate haruri i-a darit Dumnezeu lui Michael, de aceea el va fi foarte greu de egalat ( nu zic depasit).Eu abia stept documentarul saptamana viitoare si sa vedem ce va mai fi. Va imbratisez si va doresc cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  20. Pt. MIHA:
    Cand am scris, dimineata, eram prea adormita si nu am citit cu atentie versurile tale. Le-am recitit acum si mi se par foarte emotionante si foarte bine scrise, felicitari. Cred ca esti o persoana foarte sensibila si ma bucur ca ai aparut printre noi. Fii binevenita!Amy

    RăspundețiȘtergere
  21. Partea buna in acest plagiat este asa cum au spus-o si ceilalti ca esti cel mai bun,altfel nu dadeau buzna la copy-paste.Partea proasta este ca traim intr-o societate in care furtul (de orice natura)este la el acasa si ce este cel mai rau -nu recunoastem meritul celor care au facut lucruri deosebite decat atunci cand e prea tarziu (asa cum s-a intamplat si cu Michael).Din pacate nu se pot face prea multe lucruri (cel putin nu la noi in tara) decat sa te enervezi dupa care sa te consolezi cu ideea ca cel putin traducerile tale vor bucura mult mai multe suflete pentru ca esti THE BEST in ceea ce faci!Asta e doar parerea unui om obosit de atata nedreptate existenta in jur si care nu s-a priceput,nu ia placut niciodata sa provoace un razboi.Cred ca ar trebui sa continui cu ceea ce faci de dragul lui Michael dar decizia finala este a ta Mihai,indiferent de ce dorim noi cei de aici.Eu una iti respect orice alegere vei face.
    Alina

    RăspundețiȘtergere
  22. As dori si eu daca se poate sa-mi trimiteti pe adresa sweet13mica@yahoo.com autobiografia lui MJ-Dancing the Dream. Am increcat sa o imprumut de la biblioteca dar femeile de acolo erau prea comode si chiar daca in calculator scria ca este in rafturi,ele spuneau ca este imprumutata la domiciliu...Specific tarii noastre de kko! Felicitari pentru ca ati luat atitudine in legatura cu plagiatura! Multumim pentru tot!

    RăspundețiȘtergere
  23. Mihai,am ramas placut surprinsa cand am aflat ca traducerile din cartea ta iti apartin,si sincera sa fiu acest lucru adauga un plus de farmec cartii tale pe care eu o consider cea mai adevarata si mai de bun simt carte ce s-a putut scrie vreodata despre Michael.
    Eu te sfatuiesc sa intri pe acest forum acasa si sa spui ca tu esti autorul acestor traduceri puse de acea Bianca,si ca normal si decent ar fi fost sa mentioneze si sursa la care a apelat.
    In goana asta nebuna dupa stiri,in intentia de a fi totdeaua primul in a arata lumii ceva,chiar daca nu-ti apartine,de cele mai multe ori se calca peste orice,nu mai exista fairplay si de aici suparari si batai de cap pentru cei ce trebuie sa-si apere cauza,in cazul nostru Mihai ,care pentru tot ce a facut si face in continuare pentru Michael si implicit pentru noi,este un om deosebit,care merita tot respectul nostru.
    Dar Mihai ,sa vedem partea buna a lucrurilor,si anume daca aceasta duduie nu ar fi facut ce a facut,si tu nu te-ai fi sesizat,noi nu am fi aflat poate niciodata ce bun traducator esti,si nu ne-ar fi veniideea ca tu sa traduci cartile scrise de Michael!
    Nu retin a cui a fost ideea,dar este geniala,sa avem cartile scrise de iubitul nostru Michael,traduse de dragul nostru Mihai!
    Ce parere ai Mihai?
    Am vazut si eu Dansez pentru tine,si inca odata s-a confirmat faptul ca Michael nu poate fi nici
    macar copiat,imitat,d'apoi egalat!
    El a fost si va ramane UNICUL Michael !
    Multumesc celor care mi-au sarit in "ajutor",stiti voi cand,dar eu nu m-am suparat pe nimeni,fiecare are parerile ei,fiecare si le sustine asa cum stie mai bine,totul este sa pastram o minima decenta in ceea ce afirmam,pro sau contra,sa nu sarim la gatul celuilalt,si sa ne gandim ca pana la urma tonul face muzica!
    Andra este cea mai nou sarbatorita,pe 27,si pentru ca atunci vom fi foarte ocupate cu pregatirea pentru intalnirea cu Michael de a doua zi,hai sa-i spunem de acum L a multi ani cu sanatate si iubire pentru Michael!
    Bun venit si celor mai noi,care poate nu stiu de "sarbatorile" noastre,asa ca fetelor,scrieti cand v-ati nascut:mai putin conteaza anul,cat conteaza ziua si luna.Va pup pe toti si toate!

    RăspundețiȘtergere
  24. Vă mulţumesc tuturor pentru sprijin, contează mult pentru mine. Liliana, tot ce apare în cartea mea cu litere italice (am trecut în mod special cu litere italice citatele din Michael) sunt traduceri făcute de mine – din versurile, din speech-urile, din eseurile şi reflecţiile lui Michael, din interviuri, chiar şi din autobiografia „Moonwalk”, pe care nu o am decât în limba engleză. Nu mi-a trecut prin cap să specific asta în carte, pentru că, în onestitatea mea prostească, mi se părea evident că ceea ce public este rodul muncii mele şi nu luat cu copy-paste din alte părţi. Adică aşa îmi închipuiam eu că e corect şi elegant, să nu-mi însuşesc ce nu-mi aparţine şi bineînţeles că aveam aceleaşi aşteptări în ceea ce-i priveşte pe ceilalţi. Tot din onestitate am conceput singur coperta şi am preferat să apelez la nepoatele mele, în loc să iau de-a gata nişte poze de pe internet – poze făcute de alţii, desigur. „Dancing The Dream” nici nu am cunoştinţă să fi fost tradus în limba română până acum, la fel speech-urile şi interviurile lui Michael. Versurile cântecelor au început să apară pe youtube traduse în româneşte, dar mie acele traduceri mi se par seci şi lipsite de conţinut şi nu le-aş fi folosit în ruptul capului. La urma-urmei de ce să le folosesc, dacă sunt în stare să traduc singur, cu atât mai mult cu cât, într-o traducere, este imperios necesar să pui puţin suflet şi să cunoşti cât de cât autorul, ca să-ţi dai seama ce anume a intenţionat să transmită. Aşa că, dragii mei, pentru cei care nu au ştiut, toate traducerile din cartea mea îmi aparţin.

    La bibliografia cărţii mele am trecut toate sursele în limba engleză, cu editura originală şi anul primei apariţii, şi asta ar fi trebuit să sugereze clar că eu sunt cel care a tradus fragmentele care apar în „Michael Jackson – un simplu tribut”.

    La mulţi ani, şi din partea mea, pentru toate sărbătoritele lunii octombrie!

    RăspundețiȘtergere
  25. America este tara tuturor posibilitatilor...Romania este tara tuturor nedreptatilor.A trai intr-o tara de kko este echivalent cu a trai intr-o lume in care totul este posibil...zi dupa zi raul isi mareste aria si risca sa invaluie toata planeta ..daca nu a facut-o deja..parca am trai intr-o lume virtuala intr-o matrice in care totul a fost planificat,fiecare trebuie sa-si duca rolul pana la capat si nimic nu poatea fi schimbat,indiferent daca constientizeaza sau nu ...Val.

    RăspundețiȘtergere
  26. Mihai...desi doare, cert este faptul ca unii oameni chiar nu se dezmint de tara asta, de "tara noastra de kko" si cu asta cred ca am spus tot!
    La fel cum au mai spus si alte persoane inaintea mea, trebuie sa te simti magulit, pt ca numai un lucru valoros si bun este plagiat ;)
    Important este ca tu sa stii ca noi suntem alaturi de tine, te sustinem si iti vom fi mereu recunoscatori pt munca depusa aici!
    Va imbratisez cu drag pe toti!!!

    RăspundețiȘtergere
  27. Vad ca nu esti interesat de propunerea noastra.Spun a noastra deoarece Liliana m-a sustinut.Dar stiu ca tot cei de aici te-au convins si cu cealalta carte.Acum nu avem nici o sansa?Ar fi minunat daca te-ai gandi sa faci traducerea cartii lui Michael Jackson.Si numai tu poti sa faci asta deoarece,asa cum ziceai,trebuie sa fie cineva care-l intelege pe artist,care poate interfera cu el la un anumit nivel.Am mai citit si parerile altora despre Michael,dar felul in care scrii tu,cum il intelegi tu nu poate fi egalat.La multi,parca citeam stirile.In cazul tau am simtit intotdeauna dragostea,respectul si admiratia pentru om si artist.Si-mi place si felul in care ti-ai scris intotdeauna parerile:hotarat si delicat in acelasi timp.Stiu ca traducerea inseamna timp si energie din partea ta,dar cred ca Michael s-ar bucura.Si mai cred ca viata nu se masoara in ani,ci in lucrurile frumoase pe care le-am facut in ea .Acesta ar fi un lucru minunat,cat 100 de ani.Camelia

    RăspundețiȘtergere
  28. Asta spunea Stef acum ceva vreme:
    "buna seara !am citit si eu articolul din monitor expres,si cred ca nu a fost michael jackson la acel interviu din londra care a tinut doar 4 minute.iar dovada e dvd "chipul din oglinda" la sfarsit ii arata pe fanii bucurosi ca au obtinut un bilet la concertul ce avea sa urmeze la arena o2, iar printre ei se numara unul care semana perfect cu acel "michael"ce a tinut interviul si a repetat aceleasi cuvinte de nenumarate ori....e perfect vocea acelui fan , fata e aceeasi..ochelarii tot.poate mi se pare..daca este cineva care a vazut dvd va rog sa confirmati sau nu cele zise de mine...stef"
    Nu cred ca a luat-o cineva in seama..
    Merita vazut acel dvd "Man in the mirror"!
    Cu prietenie,
    K.

    RăspundețiȘtergere
  29. Referitor la plagiatura..Ce sa zic, urat si de-a dreptul injositor!
    Dar..Mihai, cu toate comentariile acestea mustratoare si cu articolul pe care l-ai scris "cu dedicatie", eu cred ca acea persoana se caieste deja! S-o iertam! Si Michael ar fi facut la fel..zic eu.
    K.

    RăspundețiȘtergere
  30. Mihai,
    Si inca ceva..Cred ca acea persoana nu si-a insusit traducerile tale, ci pur si simplu a postat acele cuvinte traduse de tine (urat, insa, ca n-a specificat numele traducatorului..aici sunt foarte de acord cu tine!). Eu zic ca nu tre sa reactionam chiar asa de dramatic!

    RăspundețiȘtergere
  31. Am revizionat trailerul pt TII.
    Ceva mi-a atras atentia acum, pt ca la prima vizionare a trailerului am trecut cu vederea aceste cuvinte, poate atunci am fost mult prea entuziasmata:
    "His dreams inspired the world. But there was still one dream. He wanted to share with everyone." (EVERYONE=EVERYBODY -fiecare, toti, toata lumea)
    Acestea sunt cuvintele de inceput din trailer, prin urmare si din This is it, filmul.
    "A dream", un vis pe care Michael, a vrut sa-l impartaseasca cu "everyone", TOATA LUMEA?!
    Hey, era vorba de revenirea lui, un concert extraordinar de revenire, "un vis" pe care urma sa-l impartaseasca cu TOATA LUMEA.
    Intrebare de bun simt, as zice eu: Daca acest concert trebuia sa fie "un vis" pe care el sa-l impartaseasca cu TOATA LUMEA, de ce Michael a anuntat concertele doar pt Londra?! De ce n-ar fi facut un turneu mondial, sa zic asa, daca aceste concerte chiar trebuiau sa fie ceva spectaculos, un vis pe care sa-l impartaseasca cu TOATA LUMEA?! De ce doar Londra, daca ideea era ca el sa impartaseasca acest lucru cu toti, cu toata lumea?!
    Asadar, cum la acele concerte n-avea cum sa fie toata lumea, de ce sa nu facem un film? Un film, cu siguranta va fi vizionat de "TOATA LUMEA", in toata lumea.
    "This is a great adventure" Ohhh daa!
    28 octombrie, in toata lumea..This is it!
    K.

    RăspundețiȘtergere
  32. Ai tot dreptul sa fi suparat dar, poate unii chiar nu-si dau seama.

    RăspundețiȘtergere
  33. 4 luni de la infricosatoarea veste!!!!(sau nu!!!)
    la multi ani tuturor sarbatoritelor din oct. scuze pt intarziere...si pentru cele din noiembrie.
    cred ca o lume intreaga asteapta 28 oct. si e de inteles.

    RăspundețiȘtergere
  34. Ati citit stirea de pe Realitatea.net? Se spune acolo ca rudele lui Michael sustin ca in film apar mai mult dublurile lui, ca in marea majoritate a timpului nu este vocea lui sau sunt inregistrari, ca el era prea slabit ca sa poata canta live. Se pare ca sunt foarte suparati pe producatori. Nu mentioneaza sursa, asa ca nu pot verifica stirea.

    Oare sa fie adevarat? Nu stiu ce sa cred.Amy

    RăspundețiȘtergere
  35. Imi cer scuze pentru intarzierea cu care postez, dar abia ce am ajuns in oras. Deci...ce am putea face. Pai noi, astia care te cunoastem, am putea trimite un frumos mail la acasa tv, unde povestim despre tine. Si despre ce se intampla aici. Despre meritele tale ,despre cine esti tu si despre cine suntem noi. Eventual, la final, ne si semnam fioecare in parte. si facem in asa fel incat sa stie lumea despre tine, despre cartea ta, despre tot. Acum spuneti-mi si voi parerea voatra...si daca suntet iok cu asta, trecem la treaba. In primul rand e nevoie de acrodul tau, Mihai, pentru asta. Asa ca...spuneti ce pareri aveti.

    RăspundețiȘtergere
  36. Asa e Mihai..pentru a putea fi de calitate,traducerile necesita un anumit timp petrecut pentru o buna intelegere a ideilor exprimate si o redare a lor cat mai apropiata de textul original,si nu-ti vine bine sa vezi postat pe un alt site,fie ea traducere sau un alt lucru la care ai muncit,fara a fi mentionata sursa.dar se pare ca nu mai conteaza si se da doar copy-paste...

    Va multumesc frumos pentru urari tuturor,si voua sa va dea Dumnezeu sanatate,putere si incredere in voi pentru a va putea indeplini visurile!

    Va imbratisez pe toti!

    RăspundețiȘtergere
  37. Da..a fost urat din partea ei dar lasa...Ceea ce ai scris despre Michael e memorabil si sper sa continui....am citit tot ceea ce ai scris si sunt uimita ai ff multa dreptate.

    RăspundețiȘtergere
  38. m am uitat pe Realitatea si am vazut comentariile legate de This is it si nu pot spune decat ca mi se face lehamite.au trecut 4 luni de cand MJ a murit sau ........ma rog. dar in tot acest timp nu a mai stiut ce sa scorneasca presa asta despre el. i as otravi pe toti(scuze) dar fac calbuci. dc nu l lasa in pace sau daca tot scrie macar sa scrie adevar sau ceva bun despre el. ca sincer oare omul asta nu a facut nimic bun pe lumea asta .oare a fost doar un subiect de discutie pt intreaga presa din intreaga lume???????????
    sunt nervoasa rau . am zis de atatea ori ca nu mai citesc presa ref la MJ dar caut cu disperare sa gasesc si eu ceva pozitiv despre el.face presa orice pt bani f urat si MIhai ma alatur si eu celorlati cu rugamintea daca iti permite timpul sa faci acele traduceri ar fi grozav. deja eu una sunt in deriva. autopsia a spus ca era sanatos iar rudele ca abia se tinea pe picioare.ce sa mai crezi si in cine sa mai crezi.in alte postari ba ca era intr o forma de zile mari iar acum ca ..........era terminat greu daca ai ca sursa de informatie doar presa indiferent de unde e ea

    RăspundețiȘtergere
  39. Va salut pe toti!
    Pentru cei care doresc sa vorbim pe messenger,va rog sa ma scuzati fiinca nu am dat inca id-ul meu(de fapt l-am mai dat mai demult).Nu as vrea sa supar pe nimeni,dar am fost ocupata si oricum nu as fi avut timpul necesar sa vorbesc cu toata lumea.In ultimul timp oboseala a cam inceput sa isi spuna cuvantul si la mine,sunt ca un zombi ,chair,LOL.Dar cred ca ar fi drept fata de voi sa vorbim,asa ca pentru cei care inca doresc id-ul meu asta e:dianac_24.
    STEF as dori daca se poate sa-mi dai mai multe amanunte despre postarea ta din 1 octombrie ,referitoare la Articolul din Monitor Express.Te-as ruga frumos,fiinca am o banuiala cu privire la OMUL DIN OGLINDA,de fapt la dublurile lui Michael de acum,dar si dinainte.Faptul ca tatal lui Michael,Joseph pomeneste de DUBLURI nu ma mira,sincer.Sunt aproape sigura ca tot ce sa intamplat pana acum in viata lui Mj are legatura cu piesa MAN IN THE MIRROR,sau mai bine zis perioada BAD.Nu degeaba tema MEMORIALULUI SI INMORMANTARII au fost piesele din albumul BAD,si nu degeaba totul sa petrecut in dublu.Nu imi pot scoate din minte speech-ul lui Berry Gody de la Memorial,referitor la Michael.
    Cred ca in curand vom face CUNOSTINTA cu adevaratul OM MICHAEL J.JACKSON.

    RăspundețiȘtergere
  40. Buna Mihai, buna tuturor! A trecut ceva vreme de cand nu am mai scris..si descopar cu tristete ca intreaga comunitate a uitat de umila mea existenta..ce sa faci..asta'i firea omului. Mihai, nu vreau sa crezi ca te'am parasit! Nu as face asta niciodata, te sustin ca intotdeauna in tot ceea ce faci. De fapt, motivul pentru care nu am mai postat nici un cometariu in ultima vreme este acela ca intampin grele momente acum, viata ma pune la grea incercare si vreau sa cred ca am forta sa trec peste asta. Cu durere va impartasesc si voua prin ceea ce trec in speranta ca ma veti intelege si voi gasi un sprijin in aceasta familie unita, cum imi place s'o numesc. Parintii mei sunt in pragul unui divort si am fost nevoita sa ma mut impreuna cu mama si fratele meu la bunici, unde evident nu exista internet sau macar calculator. Mai trec din cand in cand pe acasa si atunci in putinul timp pe care il petrec acolo trec intotdeauna pe la voi. Iar azi in sfarsit mi'am facut curaj sa intru din nou in sanul familiei voastre, desi dupa cum unii stiti sunt o 'veterana' a acestei comunitati..Vreau sa urez bun venit tuturor celor veniti si un sincer La Multi Ani tuturor sarbatoritelor! Si tie, Mihai, felicitarile de rigoare. Esti un om extraordinar! Sper totusi ca va amintiti de mine. :)

    RăspundețiȘtergere
  41. Referitor la Michael tot ce pot sa spun e ca el m'a ajutat cel mai mult in aceste momente, mi'a fost cel mai bun prieten, un prieten tacut, dar care prin muzica si prin cuvintele sale m'a ajutat sa merg mai departe si sa tin capul sus orice s'ar intampla. Desi sunt cam in urma cu vestile, il port mereu pe Michael in inima si in gandul meu prin faptul ca'i ascult muzica si recitesc toate cartile pe care le am despre el. Si de fiecare data il redescopar asa cum este el: pur si inocent. Imi place sa cred ca ma aude, pentru ca in fiecare seara cand ma pun in pat vorbesc cu el si ii cer sa'mi dea forta pentru ceea ce mai urmeaza ceea ce si face.

    Ma doare sufletul sa stiu ca nu voi putea fi printre cei care vor viziona This Is It la cinema..mi'as dori din tot sufletul, insa nu am posibilitatea dat fiind faptul ca eu locuiesc in judetul Mures, iar cel mai apropiat oras unde se difuzeaza filmul este Cluj. Sper ca cei care vor merge sa impartaseasca cu noi toate momentele si ma bucur pentru ei! Ii consider niste norocosi.

    Astazi am aflat de revista Bravo si sper ca macar revista s'o mai gasesc prin magazine.daca nu stiti cumva cum as putea sa o achizitionez?

    Multumesc pentru intelegere :)si salut grupul Visatorilor cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  42. Pentru cei interesati, dol.ro, Michael Jackson, Hello world, The Motown Solo Collection (CD)

    RăspundețiȘtergere
  43. http://www.profm.ro/michael-jackson/stiri-michael-jackson/video-clip-nou-cu-michael-jackson-din-documentarul-this-is-it-5031800 ..AR FI UN SEGMENT VIDEO DIN FILMUL "THIS IS IT"..va rog fiti f atenti la inceput ..ce accent englezesc are "michael"..clar nu e el ..
    cu respect, stef

    RăspundețiȘtergere
  44. http://www.youtube.com/watch?v=EVoE0xAkDIw&feature=related..pt cei care nu stiu f bine engleza , un interviu cu michael si lisa tradus in romana,,e f dulce michael in comparatie cu ea care e o scorpie nu il lasa sa zica nimic...vizionare placuta aveti toate partile acolo.stef

    RăspundețiȘtergere
  45. Ia uitati aici :D
    http://www.newsoftheworld.co.uk/showbiz/michael_jackson/564869/double.html
    Va pup si va doresc o saptamana faina!
    Madalina,
    bine ai revenit printre noi..Imi exprim parerea de rau fata de ce ti se intampla in aceste momente, stiu ca nu-ti este usor si te inteleg perfect! Fruntea sus si tine minte, nimic nu e intamplator, totul se intampla cu un anumit scop in lumea asta, D-zeu stie mai bine de ce si pt ce!
    Am trecut si eu prin divortul parintilor mei pe cand aveam doar 14 ani(iar fratele meu 13), eram doar o copila, dar am fost nevoita sa ma maturizez inainte de vreme, pt ca am avut de infruntat multe greutati..Pe cand altii se bucurau de adolescenta lor, eu si fratele meu, incercam sa ne acomodam cu o viata total altfel, aici in Oradea, departe de locul nostru natal Bucuresti..Am intampinat multe obstacole, o buna perioada de vreme am stat aici doar cu bunica si matusa noastra pana mama a terminat cu divortul si partajul acolo in Bucuresti, si n-a durat putin deloc pana s-o avem din nou alaturi de noi..M-a durut rau sa fiu departe de mama mea, dar n-am avut alta optiune, si cu toate astea, sufleteste am fost alaturi de ea si am sustinut-o, am imbarbatat-o si am inteles-o respectandu-i deciziile, asta conteaza foarte mult, in astfel de momente, sa ramanem uniti si sa nu ne judecam unii pe altii!
    Madalina, iti doresc multa putere sa treci cu bine peste aceste greutati si nu uita ca acolo sus exista un D-zeu care nu ne lasa la greu daca indraznim sa-i cerem ajutorul!
    Cu prietenie,
    K.

    RăspundețiȘtergere
  46. @Madalina
    Madalina, fii tare si zambeste! Viata e frumoasa si chiar daca uneori e mai grea, nu uita, nu esti singura! Noi suntem cu tine! :-)
    Love you more!
    Dana

    RăspundețiȘtergere
  47. Madalina sper sa ti dea bunul Dumnezeu puterea sa treci prin aceste incercari, stiu ca ti e greu si imi pare rau ca trebuie sa treci prin asa ceva.Tot ce pot sa ti spun este "KEEP THE FAITH!"...
    In legatura cu Mihai...sper ca sustinerea noastra sa fie un punct de spijin pt tine...noi iti cunoastem adevarata valoare si inca o data iti multumum pt tot efortul pe care il depui in mare parte pt noi, dar si pt Mike...chiar mi as dori ca el sa poata citi tot ceea ce ai facut aici...apropo...iarasi am visat o chestie ciudatica...parca era un fel de continuare la visul in care Mike mi a spus ca vrea sa cunoasca...l am visat pe el, doar ca nu arata ca el, avea alta infatisare...dar eu il percepeam si il simteam ca fiid MJ...si chiar citea toate scrierile tale si comentariile noastre...doar ca nu pe calculator ci dintr o carte, iar cand l am intrebat ce citeste s a intors cu spatele, parca nu voia sa vad si eu, dar apoi mi a raspuns ca citeste ce vrea sa stie! asta e cam tot ce mi amintesc
    Tare mi ar placea sa stie cineva sa mi desluseasca si mie visele ca nu mi dau pace deloc!
    Va pup!

    RăspundețiȘtergere
  48. Madalina,
    Eu sunt din Cluj, am bilete pentru miercuri la This is it, pot sa iti dau eu bilet daca vrei sa vii (am unul in plus)...Ai putea sa vii cu trenul sau cu autocarul; filmul e de la 20.30 la cinema Odeon din Polus. Mi-ar face mare placere daca ai putea sa vii si sa mergem impreuna la film :)
    Si eu vorbesc cu Michael seara inainte sa adorm si il ascult la mp3 player inainte sa adorm...ma linisteste vocea lui, am nevoie de sfaturile lui, de indrumarile si mesajele lui, cand il aud nu ma mai simt asa de singura :( mai ales acum cand si eu trec printr-o perioada foarte dificila si plina de durere...
    sper sa imi raspunzi, iti las si id-ul meu: cristina_17_c

    RăspundețiȘtergere
  49. Buna tuturor...eu sunt cea mai noua dintre voi si sper sa ma acceptati si pe mine in familia asta minunata care va-ti format-o aici. Va urmaresc din iulie si am trait totul alaturi de Mihai si de voi...am plans cu voi si am ras cu voi...si abia acum mi-am facut si eu curaj sa scriu. Am considerat pana acum ca orice postare de-a mea nu ar fi facut decat sa repete tot ceea ce a-ti scris voi, dragele mele , si mi-a fost "frica" sa nu pic in ridicol. Dar azi am zis ..."fie ce-o fi" ...si, iata-ma scriind si eu.
    Mihai, stiu ca repet ceea ce au spus fetele, dar ma alatur si eu lor si spun ca intr-adevar nu este frumos ceea ce s-a intamplat, dar poti s-o iei ca atare sau poti sa iei masuri...tu decizi ce e de facut, dar cum spunea o antevorbitoare, si eu zic ca ar tb sa IERTI, fii bun si vei fi rasplatit. Sunt sigura ca persoana in cauza regreta mult cele intamplate.
    Pt Madalina; imi pare sincer rau de tot ceea ce tb sa infrunti in legatura cu parintii tai. E foarte dureros, stiu, ca si eu m-am confruntat cu asa ceva, doar ca ai mei nu au divortat, ci s-au despartit, dar tata a plecat cu totul de la noi si s-a mutat in alt oras. Asta e...zic eu acum. Fii puternica...sunt alaturi de tine si de fratiorul tau.
    Pt Applehead:ti-am urmarit de-a lungul timpului postarile si pot sa spun ca m-ai uimit aproape de fiecare data cu toate amanuntele pe care le dadeai despre moartea lui Michael.Si am urmarit si link-urile pe care le postai , bine unele mergeau altele nu, dar oricum ti-am dat dreptate de multe ori.
    Vreau si eu sa zic LA MULTI ANI tuturor celor ce isi serbeaza ziua de nastere luna aceasta si din partea mea. Va doresc multa sanatate, Mihai tine-te tare ca si pana acum si fa-ne zilele frumoase cu vorbele tale, si tuturor sa auzim numai de bine...despre Michael. Va pup si va stimez ca intotdeauna. Luiza

    RăspundețiȘtergere
  50. Madalina,suntem departe si nu ne cunoastem decat de aici,din casa aceasta virtuala..s-ar putea intr-o zi sa trecem una pe langa alta fara sa ne adresam 'buna' fiindca nu stim cum arata "cealalta"...Dar poti fi sigura de prietenia mea,de sustinerea mea si nu uita ca nu esti singura.Dumnezeu sa te binecuvanteze pe tine si pe familia ta ! Val.

    RăspundețiȘtergere
  51. tot eu. ciudat ca de ceva timp incoace , cu cat se apropie premiera filmului apar din ce in ce mai multe fragmente din el.

    RăspundețiȘtergere
  52. madalina si never capul sus. aici sunteti ca intr-o familie si sunt sigura ca veti gasi sprijinul de care aveti nevoie.

    RăspundețiȘtergere
  53. Dragelor, dragilor,

    Haideti sa trimitem acest link tuturor!

    Daca tot vor merge la film, macar sa stie adevarul!

    http://www.infonews.ro/stire/484130-filmul-despre-viata-lui-michael-jackson-nu-reflecta-adevarul.html

    Macar atata mai putem face!
    Love you more!
    D.

    RăspundețiȘtergere
  54. Madalina ce pot spune...fii tare!!! Stiu si eu ce inseamna un divort intre parinti..., dar din cate am inteles la tine nu este tocmai un divort "amiabil" asa ca:
    Keep the faith si Smile :)...

    Cu prietenie,
    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  55. @Madalina
    Madalina fii tare si capul sus!
    Noi suntem alaturi de tine!
    Va imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
  56. MADALINA Ramai puternica impreuna cu fratele si mama ta,CU SIGURANTA NU E USOR PRIN CEEA CE TRECE-TI,DAR AMINTITI-VA CUM A SPUS CINEVA MAI SUS CA NIMIC NU E INTAMPLATOR PE LUMEA ASTA,TOTUL ARE UN SCOP.YOU ARE NOT ALONE!

    RăspundețiȘtergere
  57. cititi news of the world sectiunea pop to moon foarte interesant si poate are legatura ce ceea ce s a intamplat pe 25 iunie. poate ca din aceste randuri se desprinde ideea ca Michael s a gandit s a faca ceva ne mai facut de altii . zic si eu ca daca avea astfel de ganduri ..... s a gandit sa faca ceva .cititi si voi si spuneti va parerea

    RăspundețiȘtergere
  58. Draga D.,
    Cred in film, voi merge la film si sincer nu cred o iota in ceea ce spun cei cu "this is not it". Au scris o pagina A4 plina de barbologia cu ce vom vedea si cu ce nu vom vedea in film. E bine ca au scris, doar ca au uitat sa ne lase si niste demonstratii vizuale. Cativa dintre ei, cica, l-au vazut slab, dezorientat...ca uita versurile, ca il hranea Ortega cu lingurita, ca nu venea la repetitii...bun bun...dar macar o poza minuscula au? un video filmat stangaci cu telefonul mobil..au? Nu au nimic. Cunosc persoane care au vorbit cu ei pe facebook si ca demonstratie dau poze de la repetii...ca cica uite cat e de slab. Si ce-mi arata? o sosie?...cand si tata Joe spune clar ca filmul e plin de dubluri.
    De cate ori am scris...verificati veridicitatea stirilor.
    Presa a ajuns intr-un punct mort. Ia zguduit cineva prea tare si au ametit.

    Astept ziua de maine cu fericire si emotie. Activitatea de detectiv visator pe care am avut-o in ultimile 3 luni...a fost poate ...cel mai interesant lucru pe care l-am facut vreodata. Si imi pare rau...ca multi dintre voi... l-au ratat.
    Si mai am doar un singur lucru sa va spun:
    "Soon...very soon we gonna see the King!"
    Toate bune si... mi-a facut placere sa va cunosc pe acest blog!

    RăspundețiȘtergere
  59. Au trecut patru luni care au adus,in plus, gustul amar al nedreptatii si al neputintei.Incep sa ma gandesc ca,poate,moartea nu e decat o etapa in viata peste care trebuie sa trecem,mai devreme sau mai tarziu.El a reusit sa treaca si peste asta.A trait momente unice si noi de asemenea,alaturi de el.A avut sufletul ca un colt de rai,dar a fost obligat sa treaca si prin iad.A iubit si,in schimb, a fost adorat.Sigur ne vom intalni si atunci,daca vom mai fi interesati de existenta aceasta, vom afla mai multe.Poate ca ,deocamdata,doar asta e.Camelia
    PS.Draga Mihai,vezi ca exista o multime de situatii in care,daca nu se poate face absolut nimic aici,nu mai ramane decat "prosteala" aceea?

    RăspundețiȘtergere
  60. Draga Madalina,
    Sper ca ai citi ce a zis K.
    Sa fii sigura ca tot raul este spre bine:)
    Si nu uita ca Michael a fost un luptator.
    Te imbratisez cu mult drag si...ia uitati-va ce demonstratii au fost in 2002 impotriva lu Mottola
    Pup dulce:)

    RăspundețiȘtergere
  61. Buna tuturor.Nu pot sa cred cit de ipocrita si nedreapta e lumea.Am intrat pe stirile protv.ro si m au suparat unele comentarii.Sunt oameni care vor sa boicoteze filmul.Cum e posibil asa ceva?Am asteptat atat sa vedem repetitiile alea,ne am dorit atat de mult si acum .......dam cu piciorul:(. Nici nu l au vazut si deja discuta pe tema asta ,imi dau seama ce va fi dupa.Eu chiar cred k in repetitii nu sunt dubluri si incep sa cred k multi sunt fani, dupa 25 iunie .....adik chiar sa nu il mai recunoastem pe michael?A trecut prin atatea si apoi varsta ...sigur k s a schimbat.
    Aseara m am uitat la Maruta ,era invitata Anastasia Lazariuc.Mi s a parut imbatranita ,schimbata.As putea spune k nu era ea ,nu?:)).
    Luminile ,reflectoarele iti pot schimba infatisarea,in cazul lui michael.Aaaa,sper sa nu se supere nimeni eu imi spun doar parerea ,nu vreau sa ma cert. Nu de alta ,dar am vazut k au fost multe discutii contradictorii :).Merg pe ideea k fiecare e liber sa isi spuna parerea.

    Si daca dupa film vom afla k au fost dubluri ,atunci inseamna k m am pacalit eu si cei care gandesc k mine...

    RăspundețiȘtergere
  62. am uitat sa pun link-ul cu demonstratiile impotriva Sony
    http://www.youtube.com/watch?v=JRofm0AD8_A&feature=related
    Draga watawalu,

    Parerea mea este ca si cei care s-au dat realisti au facut pe detectivii.
    Nu imi vine mie sa cred ca noi postam aici de zor tot felul de indicii si ei nu s-au uitat macar din curiozitate:)
    Dar cu Mihai ce facem?Nu scriem si noi o scrisoare comuna, macar sa le aratam la obraz celor care iau copiat traducerea???

    RăspundețiȘtergere
  63. salut luiza!!!! crd ca esti cine cred eu. ma bucur ca in sfarsit ti-ai facut curaj si ai scris.in rest, ne auzim la telelfon.

    RăspundețiȘtergere
  64. Mihai,nu ne-ai spus ce ai hotarat cu plagiatul !
    Sunt convinsa ca traducerea unei carti este treaba serioasa,dar daca faci lucrul asta fara graba, cu multa dragoste pentru Michael,asa cum ai facut totul pana acum,cred ca va iesi un lucru minunat si noi te vom rasplati cu recunostinta noastra!Cred ca ai inteles ca dorinta noastra este sa citim gandurile lui Michael , intr-o carte trecuta prin filtrul personalitatii tale ! Ei ce zici ?Intr-o alta ordine de idei,cand este ziua ta de nastere,sa nu treaca si sa omitem sa te felicitam tocmai pe tine?! Stim ca esti varsator si atat!Legat de cartile preferate,una din ele Momente si schite de Caragiale,poti cumpara Jurnalul National de Duminica ,unde vei gasi un DVD cu ecranizarea a 4 din ele.Sunt convinsa ca va fi un cadou placut pentru copii tai.Si acum o ultima intrebare:mergi maine la FILM ?
    Madalina,te rog sa nu disperi in situatia in care te afli tu ,fratele si mama ta,sunt convinsa ca asta vi se pare cea mai mare nenorocire care se poate intimpla,dar crede-ma ,sunt altele si mai rele;atata timp cat esti sanatos nu trebuie sa te lasi
    doborat de nimic .Decat un tata rau,mai bine unul lipsa!Curaj ,si de cate ori ai posibilitatea ,vorbeste cu noi.
    Sunt un pic trista,maine il vom vedea pe iubitul nostru Michael,asa cum nu l-am fi vazut poate niciodata daca acum era cu noi,si ma intreb ce-o sa urmeze?
    M-au intristat un pic si afisele din oras,cu This is it,traduse cu Asta e tot!
    Fata mea a gasit dublul album lansat acum doua zile si am trait clipe minunate,de emotie pura,ascultandu-l pe Michael cum canta ca nimeni altul,"She's Out of My Life"acompaniat la chitara,dar mai ales recitand dumnezeeste,Poemul "Planet Earth".
    Cum rostea cuvintele,cum respira,cum traia fiecare vers,parca era langa tine,viu si emanand caldura!Ce mai,il iubesc pe zi ce trece tot mai mult,si nu ma mai satur privindu-l si ascultandu-l!
    Va pup pe toti, si sa ne bucuram ca traim intr-o epoca in care s-a inventat filmul!

    RăspundețiȘtergere
  65. Madalina sa sti ca Dumnezeu nu-ti da ce nu poti duce.
    nu am trecut prin ce treci tu(si nici nu vreau)dar am trecut prin altele(o operatie la coloana) si sincer chiar nu ma imaginam trecuta de ea si plangeam mult si acum dupa ce am trecut de ea imi dau seama cat de speriata si ingrijorata am fost pt ca stiam cum se va termina.
    viata marge inainte
    si eu imi imaginez tot felul de lucrusi si uneori imi dau seama ca forbesc singura cu Mike, credeam ca am innebunit.



    pt acea propuneere cu data nasterii a mea este 28 ianuarie '96

    RăspundețiȘtergere
  66. Nu am cuvinte sa va multumesc pentru mesajele voastre. Le citesc cu ochii in lacrimi si imi pare bine ca nu m'am inselat in privinta voastra. Sunteti cu totii niste oameni extraordinari. Cuvintele voastre ma ajuta nespus de mult, imi ridica moralul si ma fac fericita la gandul ca aici chiar gasesc prieteni adevarati! Pentru ca asa cum a spus si Mihai, fanii lui Michael nu pot fii decat niste oameni cu suflet frumos.Sa speram ca o sa treaca cat mai repede, cu ajutorul lui Dumnezeu. M'au impresionat mult marturisirile voastre si as vrea sa avem sansa ca vreodata sa ne intalnim cu totii :) Pentru cele care vor sa tinem legatura va las id'ul meu: mada_herman. Va multumesc din suflet inca o data tuturor si va imbratisez cu drag!


    P.S. Cristina ti'am lasat un mesaj pe messenger. Sper sa nu fie prea tarziu :( Astept raspunsul tau

    RăspundețiȘtergere
  67. Madalina,
    mai am biletul dar nu mai esti pe mess si numarul de tel pe care l-ai lasat la mine pe messenger nu e corect, lipseste o cifra :(((
    Fetelor, mai are cineva numarul Madalinei de mobil ?? In caz ca cineva ma poate ajuta numarul meu este 0742 091520
    Multumesc..

    RăspundețiȘtergere
  68. Am un mare respect pentru acest domn...care s-a dedicat acestui blog , s-a dedicat marelui geniu Michael Jackson...urat ..foarte urat din partea celor care nu stiu altceva decat sa plagieze persoane care intr-adevar muncesc ; asta e Romania...mult succes in continuare ..respect

    RăspundețiȘtergere

AVERTISMENT!

Orice comentariu care contine limbaj jignitor la adresa autorilor blogului, a cititorilor sau a comentatorilor sai, va fi expediat in Zona Fantoma, sa-l caute pe Generalul Zod :)