duminică, 19 iulie 2009

Adevărul despre Michael Jackson – Partea a XIIa

...



A DOUA LOVITURĂ (continuare)


2004


1 ianuarie 2004: Companiile aeriene britanice şi mexicane îşi anulează zborurile către SUA, la cererea Administraţiei Bush, care declară că se teme de atacuri teroriste.

4 ianuarie 2004: leaderii afgani aprobă noua Constituţie. Ţara se va numi Republica Islamică Afganistan, Hamid Karzai va fi noul preşedinte.

5 ianuarie 2004: Oficialii de la Casa Albă declară că cercetătorii pakistanezi au oferit Libiei, Iranului şi Coreei de Nord tehnologia necesară pentru a construi arme nucleare.

8 ianuarie 2004: un elicopter american de tip Black Hawk se prăbuşeşte în Nuaymyia, lângă Falluja. 9 soldaţi sunt ucişi.

9 ianuarie 2004: lui Saddam Hussein i se acordă statutul de prizonier de război. Crucea Roşie va avea acces la el.

11 ianuarie 2004: consiliul religios al Iranului descalifică pentru cirsa parlamentară peste 3.600 de candidati reformişti.

16 ianuarie 2004: Michael Jackson pledează nevinovat în faţa Curţii.

18 ianuarie 2004: Un sediu din Bagdad ocupat de americani este atacat de un sinucigaş cu bombe. Cel puţin 20 de persoane, majoritatea cetăţeni irakieni, au murit.

23 ianuarie 2004: inspectorul-şef CIA, specialist în arme, David Kay, afirmă că echipa sa, formată din 1.400 membri, nu a găsit nicio dovadă a existentei armelor chimice, biologice ori nucleare, în Irak.

24 ianuarie 2004: David Kay solicită o invastigaţie independentă, înainte de a se mai continua războiul din Irak.

26 ianuarie 2004: un ciber-vierme, denumit MyDoom sau Novarg, este infiltrat în servere prin internet. Unul din 12 mesaje de email sunt infestate.

8 februarie 2004: Bush declară într-o emisiune la NBC că, deşi inspectorii nu au găsit arme interzise în Irak, războiul a fost justificat pentru că Saddam Hussein avea capacitatea de a produce astfel de arme (Helo ?)

12 februarie 2004: doi foşti angajaţi ai Halliburton acuză compania petrolieră, care a obţinut fără licitaţie dreptul de a executa proiectele de reconstrucţie a Irak-ului, că este subordonată Armatei Americane. Halliburton, care era condusă de Dick Cheney, este investigată de nişte agenţii guvernamentale. Dar această ştire este eclipsată de oficierea căsătoriei a peste 85 de cupluri gay din San Francisco.

18 februarie 2004: un tren explodează în Iran, omorând peste 300 de oameni.

26 februarie 2004: Claire Short, fost membru al cabinetului lui Tony Blair, declară că Agenţia Britanică de Spionaj a utilizat echipament electronic pentru a-l spiona pe Secretarul General O.N.U. Kofi Annan, cu câteva săptămâni înainte de invazia din Irak.

11 martie 2004: cel puţin 10 bombe explodează aproape simultan în 4 metrouri din Madrid la oră de vârf, omorând 202 persoane şi rănind alte 1.400.

14 martie 2004: oficialii spanioli declară că au găsit o înregistrare video care dovedeşte că Al-Qaeda este responsabilă de exploziile din 11 martie.

16 martie 2004: trupele pakistaneze atacă militanţi din sudul regiunii Waziristan, aflat la graniţa cu Afganistanul, în urma zvonurilor că acolo s-ar afla Ayman al-Zawahiri, al doilea ca ierarhie în conducerea Al-Qaeda.

18 martie 2004: în timpul unei vizite la Islamabad, Colin Powell declară că Pakistanul va fi „un aliat major non-NATO”. Titlul va acorda Pakistanului accesul la tehnologia americană militară şi antiteroristă.

20 martie 2004: violenţa ia amploare în Kosovo. Zeci de oameni sunt ucişi în confruntările dintre sârbi şi etnicii albanezi.

21 martie 2004: foşti şi actuali oficiali (Secretarul de Stat Colin Powell, Secretarul Apărării Donald Rumsfeld şi alţi membri ai Administraţiei) sunt chemaţi să depună mărturie în faţa comisiei de Anchetă privind evenimentele din 11 septembrie 2001.

22 martie 2004: Forţele Israeliene îl ucid, printr-o rachetă-proiectil, pe leaderul şi fondatorul grupării militante Hamas, Sheik Ahmed Yassin si pe alţi 7 membri Hamas.

24 martie 2004: Richard Clarke, fost şef al contraterorismului în Administraţia Bush, depune mărturie şi critică modul în care Administraţia Bush s-a ocupat de Al-Qaeda.

26 martie 2004: 8 soldaţi pakistanezi sunt luaţi ostatici de militanţii afgani şi sunt mai apoi găsiţi morţi. Se presupune că au fost executaţi.

29 martie 2004: NATO primeşte în rândurile sale 7 noi state-membre: Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, România, Slovacia şi Slovenia.

31 martie 2004: o mulţime de irakieni împuşca şi apoi târăşte pe străzile oraşului Falluja 4 civili americani. În aceeaşi zi, Afganistanul primeşte donatii şi împrumuturi în valoare de peste 4,4 miliarde USD, dintre care mai mult de jumătate (2,3 miliarde) provin de la S.U.A. NATO declară de asemenea că Afganistanul va mai primi 8 miliarde USD în următorii 3 ani.

1 aprilie 2004: Casa Albă recunoaşte că a ascuns documente ce conţineau mii de pagini cu informaţii referitoare la atacuri teroriste plănuite asupra S.U.A., încă de pe vremea lui Clinton.

3 aprilie 2004: un alt sinucigaş se aruncă în aer în Madrid.

4 aprilie 2004: 8 americani mor în urma unui atac ordonat de clericul şiit Moktada al-Sadir.

6 aprilie 2004: 12 soldaţi din marina militară a S.U.A. sunt ucişi într-o bătălie cu insurgenţii suniţi.

7 aprilie 2004: S.U.A. raportează că şiiţii şi suniţii, care înainte erau duşmani între ei, acum s-au aliat împotriva ocupaţiei americane.

8 aprilie 2004: Consilierul privind Securitatea naţională Condoleezza Rice depune mărturie în ancheta privind 9/11 şi declară că Preşedintele Bush fusese prevenit asupra unor activităţi suspecte ale teroriştilor în S.U.A., înainte de atacuri. În aceeaşi zi, militanţii irakieni iau ostatice 12 persoane, printre care 3 civili japonezi.

9 aprilie 2004: un lucrător american în Irak este luat ostatic de asemenea.

● 11 aprilie 2004: S.U.A. ordonă încetarea focului în Falluja. Doi membri ai Guvernului Irakian demisionează în semn de protest pentru ofensiva americană în Falluja.

13 aprilie 2004: într-o conferinţă de presă televizată, Bush declară că dacă abandonează lupta din Irak în toiul violenţelor în urma cărora au murit mai mult de 85 americani în 2 săptămâni, acest lucru va declanşa un puternic sentiment anti-american în toată lumea. Thomas Kean, preşedintele comisiei independente care a investigat atacurile teroriste de la 9/11, afirmă că „FBI este o agenţie care nu funcţionează”. Fostul director al FBI, Thomas Pickard, declară în anchetă că Procurorul general John Ashcroft a refuzat să accepte contraterorismul ca prioritate a FBI şi i-a spus lui Pickard că nu vrea să audă despre ameninţări teroriste. Desigur, Ashcroft neagă că ar fi făcut aceste declaraţii. (n.m. problema terorismului a devenit o minge de ping-pong care este pasată acum de la unii la alţii). În raportul preliminar, comisia de anchetă 9/11 spune că CIA nu a luat în seamă, înainte de 9/11, câteva avertizări importante legate de terorişti.

17 aprilie 2004: numărul ostaticilor din Irak a ajuns la 40.

19 aprilie 2004: S.U.A. declară că va opri ofensiva în Falluja dacă insurgenţii sunt de acord să se predea.

21 aprilie 2004: Curtea decide că există suficiente motive pentru ca procesul lui Michael să aibă loc. 5 atacuri suicidare coordonate, ucid 68 de persoane în Basra, Irak.

22 aprilie 2004: are loc o explozie masivă a unui tren în Ryongchon, Coreea de Nord. Sute de oameni sunt ucişi.

25 aprilie 2004: Michael Jackson îşi schimbă avocaţii.

29 aprilie 2004: George Bush şi Dick Cheney sunt audiaţi, cu uşile închise, de comisia de anchetă a evenimentelor din 9/11.

30 aprilie 2004: Michael Jackson pledează „nevinovat” pentru toate cele 10 capete de acuzare, inclusiv cea de răpire a unui minor. Postul de televiziune CBS arată (în emisiunea „60 minute”) fotografii făcute la sfârşitul anului 2003, care prezintă abuzurile (inclusiv ucideri) săvârşite de soldaţii americani asupra prizonierilor de război irakieni în închisoarea Abu Ghraib. Imaginile declanşează furia întregii lumi şi în special în Estul Mijlociu. În încercarea de a restabili pacea în zonă, S.U.A. transferă securitatea volatilă a oraşului Falluja, în mâna irakienilor. Comanda este preluată de Jasim Muhammad Saleh, fost general al Gărzii Republicane a lui Saddam Hussein. Oficiali de stat interzic utilizarea, pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie, a 14.000 maşini electronice de vot manufacturate de Diebold Inc., din cauza suspiciunii de fraudă electorală. (n.m. Diebold Inc. a intrat în afacerea cu maşini de vot în 2001, cumpărând drepturile de la Global Election Systems, care se ocupa de treaba asta din 1991).

3 mai 2004: Partidul primului-ministru israelian votează împotriva propunerii acestuia de a se retrage din Fâşia Gaza. Jasim Muhammad Saleh este înlocuit cu Muhammad Latif la comanda securităţii oraşului Falluja.

5 mai 2004: într-un interviu acordat televiziunii arabe, Bush numeşte abuzurile făcute de soldaţii americani asupra prizonierilor irakieni: „dezgustătoare” şi îl dojeneşte pe Secretarul Apărării Dinald Rumsfeld că nu l-a informat despre acele fotografii mai devreme. În altă ordine de idei, Bush solicită un buget militar de încă 5 miliarde USD pentru operaţiunile din Irak.

6 mai 2004: altă bombă explodează în Madrid. Avocatul american Brandon mayfield este arestat, ca urmare a existenţei unor dovezi că ar fi fost implicat.

8 mai 2004: o înregistrare video difuzată pe un web site islamist prezintă decapitarea lui Nicholas Berg, un afacerist de 26 de ani. Este suspectat militantul islamist iordanian Abu Musab al-Zarqawi.

10 mai 2004: Numărul celor care cer dmiterea lui Donald Rumsfeld creşte de la o zi la alta, însă Bush îl susţine făţiş: „faci o treabă superbă. Eşti un secretar al apărării puternic, iar naţiunea noastră îti datorează multă recunoştinţă.”

11 mai 2004: Bush impune sancţiuni economice Siriei, citând implicarea acesteia în acţiunile grupurilor teroriste.

12 mai 2004: membrii Congrasului American vizionează alte 1.800 de fotografii şi filme care înfăţişează abuzurile soldaţilor americani asupra prizonierilor de război. Mulţi dintre ei spun că acestea sunt cu mult mai oribile decât precedentele, care fuseseră făcute publice.

19 mai 2004: Curtea Marţială începe judecata in cazul de abuz din Irak. Caporalul Jeremy Sivits pledează vinovat pentru unele dintre acuzaţii. Dispute în Irak: S.U.A. declară că atacul în care au murit peste 40 de oameni a fost ţintit asupra unui adăpost în care se aflau terorişti; irakienii declară că victimele nu erau decât nişte nuntaşi.

25 mai 2004: Armata Americană dezvăluie un document, datat 5 mai 2003, care arată că abuzurile soldaţior americani asupra prizoinerilor de război au început în Afganistan la sfârşitul anului 2002 şi au durat până în aprilie 2004.

28 mai 2004: Judecătorul Rodney Melville stabileşte data începerii procesului lui Michael Jackson pentru 13 ianuarie 2005. Subiectul Michael Jackson va ţine însă primele pagini ale ziarelor tot anul 2004.

4 iunie 2004: Ariel Sharon concediază 2 membri ai cabinetului său, care s-au opus propunerii de a se retrage din Fâşia Gaza.

12 iunie 2004: Cetăţeanul american Paul Johnson Jr., inginer, care trăia în Arabia Saudită, este răpit de membrii unei celule Al-Qaeda. Ministrul de Externe al noului Guvern irakian, Bassam Salih Kubba este ucis în nord-vestul Bagdadului.

13 iunie 2004: un alt membru al Guvernului irakian este ucis de insurgenţi în vestul Bagdadului.

16 iunie 2004: Ministrul Petrolului din Irak este ucis în Kirkuk. Comitetul de anchetă a evenimentelor din 9/11 raportează că nu există nicio legătură între Al-Qaeda şi Irak. Raportul sugerează că reacţiile Casei Albe la atacurile din 11 septembrie 2001 au fost haotice. Comisia, de esemenea, nu a găsit nicio dovadă că Guvernul saudit ori alti oficiali au finanţat Al-Qaeda.

17 iunie 2004: David Passaro, coordonator CIA, este acuzat că a bătut crunt un deţinut afgan, la baza militară americană din Afganistan. Prizonierul a murit după 2 zile de abuzuri.

18 iunie 2004: Paul Johnson este decapitat. Câteva ore mai târziu, oficiali saudiţi ucid 4 leaderi ai celulei Al-Qaeda.

19 iunie 2004: o serie de raiduri aeriene americane, care îl ţinteau pe teroristul Abu Musab al-Zaraqawi, ucid câteva zeci de persoane. Abu Musab al-Zaraqawi nu este printre ele.

23 iunie 2004: S.U.A. se oferă să ajute Coreea de Nord cu petrol şi o „garanţie provizorie a securităţii” dacă acceptă să-şi dezvăluie detaliile programului de arme, să permită inspecţii şi să renunţe la programul nuclear.

24 iunie 2004: Coreea de Nord ameninţă că va testa una dintre armele sale nucleare.

28 iunie 2004: la summitul din Istanbul, leaderii NATO refuză să contribuie cu trupe în Irak dar sunt de acord să antreneze soldaţii irakieni.

1 iulie 2004: Saddam Hussein împureună cu 11 locotenenţi ai săi sunt trimişi în judecată pentru crime împotriva umanităţii.

14 iulie 2004: Jamaat al-Tawhid, grupul militant condus de al-Zarqawi, anunţă că a decapitat un şofer de camion bulgar.O maşină-capcană explodează în afara unui cartier militar american din Bagdad, ucigând 10 persoane. Un raport afirma că guvernul s-a bazat pe un serviciu extrem de defectuos pentru a-i „face jocurile” în războiul din Irak.

18 iulie 2004: Ministrul irakian al Apărării este asasinat.

19 iulie 2004: un tanc plin cu explozibil sare in aer lângă un sediu de poliţie din Bagdad.

22 iulie 2004: Inspectorul general al armatei S.U.A. îşi prezintă concluziile: abuzurile din închisoarea Abu Ghraib nu reprezintă o problemă a sistemului. Afirmaţia sa contrazice rapoartele anterioare.

26 iulie 2004: încep lucrările Convenţiei Naţionale a Democraţilor. Senatorul John Kerry este nominalizat ca şi candidat pentru cursa prezidenţială din partea Partidului Democrat. John Kerry acceptă nominalizarea.

27 iulie 2004: Judecătorii sunt de acord cu cererea apărării lui Michael Jackson privind amânarea procesului până pe data de 31 ianuarie 2005. 5 foşti oficiali ai Holy Land Foundation sunt acuzaţi de a fi deturnat mai mult de 12 milioane USD către teroriştii palestinieni. Doi alti leaderi care erau urmăriţi de FBI au părăsit ţara în timp ce se aflau sub anchetă.

28 iulie 2004: cel puţin 70 persoane au murit din cauza unui sinucigaş care a explodat lângă o staţie de poliţie din bakuba. Forţele irakiene împreună cu trupe străine atacă insurgenţii din sudul Bagdadului, ucigând 35 de militanţi.

30 iulie 2004: Primul-Ministru pakistanez Shaukat Aziz supravieţieşte unei tentative de asasinat din partea unui sinucigaş. O.N.U. adoptă o rezoluţie în privinta Sudanului: Consiliul de Securitate cere Sudanului să dezarmeze miliţia din Darfur. Casa Albă preconizează că deficitul federal pentru anul fiscal 2004 se va situa în jurul a 445 miliarde USD – cel mai mare deficit din istorie. Rata de creştere economică este raportată la 3% în trimestrul al doilea 2004, în scădere faţă de 4,5% în primul trimestrul întâi 2004.

1 august 2004: 4 biserici creştine sunt atacate cu maşini-capcană în Bagdad şi Mosul. Aproximativ 12 persoane au pierit în incidente.

3 august 2004: autorităţile britanice îl reţin pe Abu Issa al-Hindi, care se presupune că a cercetat potenţialele ţinte din New York în 2000 şi 2001. Totodată, sunt arestaţi şi alţi potenţiali terorişti implicati în 9/11.

10 august 2004: Administraţia Bush le dă mâna liberă agenţilor de vamă. Noul sistem le va permite să deporteze străinii aflaţi ilegal în S.U.A., fără vreo audiere în faţa judecătorului de imigraţii. Bush îl nominalizează pe Porter Goss ca şef al CIA. Senatul trebuie să confirme nominalizarea.

14 august 2004: 21 persoane, printre care doi oficiali din ministerul de interne, sunt ucise în Afganistan.

16 august 2004: Pentagonul anunţă că va retrage între 60.000 şi 70.000 militari din Europa şi Asia în următorii 10 ani.

16 august 2004: 8 persoane sunt acuzate de conspiraţie în scopul comiterii de crimă şi de alte acţiuni teroriste.

24 august 2004: Vicepreşedintele Dick Cheney susţine dreptul de a se casători al cuplurilor gay, afirmând că oamenii trebuie să fie liberi să se implice „în orice fel de relaţii”. Între timp, în decursul anului 2004, câteva state americane s-au aprobat prin lege căsătoriile gay. Secretarul Apărării james Schlesinger declară că „tehnicile de interogare” folosite de americani în închisoarea Abu Ghraib violează legile militare.

25 august 2004: două avioane ruseşti cu pasageri se prăbuşesc, la interval de câteva minute, ucigând 90 de persoane.O investigaţie a Armatei, condusă de Generalul George Fay, respinge declaraţiile anterioare că abuzurile sunt limitate la câţiva gardieni militari şi afirmă că atât soldaţii, cât şi ofiţerii americani sunt vinovaţi.

26 august 2004: Biroul Census raportează că rata sărăciei a crescut în 2003 faţă de 2002 în S.U.A. la fel, ponderea persoanelor neasigurate.

29 august 2004: autorităţile ruse confirmă că au găsit urme de explozibil în avioanele prăbuşite şi declară incidentele ca fiind acte de terorism. O bombă explodează în Kabul, într-un atac asupra unei companii americane care asigură securitatea Preşedintelui Hamid Karzai. Cel puţin 7 persoane sunt ucise.

30 august 2004: Convenţia republicană îşi deschide lucrările. Delegatii îl nominalizează pe George Bush candidat la alegerile prezidenţiale. Bush se declară nesigur că S.U.A. va iesi complet victorioasă din războiul antiterorist. „Nu cred că vom câştiga. Dar cred că putem să condiţiile pentru ca cei care utilizează teroarea să nu mai fie acceptaţi în unele părţi ale lumii.”

31 august 2004: o femeie se aruncă în aer într-o staţie de metrou de lângă Moscova, omorând 9 persoane şi rănind mai mmult de 50. Două autobuze explodează în Beersheba, Israel. Militanţii Hamas îşi asumă responsabilitatea.

6 septembrie 2004: o maşină-capcană explodează lângă un convoi de soldaţi americani şi irakieni. 7 soldaţi din Marina Militară Americană sunt ucişi

9 septembrie 2004: doi generali ai Armatei S.U.A. recunosc că CIA a cerut ca armata să ascundă un mare număr de prizonieri, de inspectorii Crucii Roşii. Un raport anterior spunea că numai 8 prizonieri au fost ţinuţi în secret.

15 septembrie 2004: Secretarul General al O.N.U., Kofi annan, declară că războiul din Irak este ilegal şi a violat carta O.N.U.

17 septembrie 2004: Michael Jackson şi familia sa urmăresc audierea înregistrată a mamei reclamantului (Gavin Arvizo).

20 septembrie 2004: grupul militant condus de Abu Musab al-Zarqawi execută un cetăţean american pe nume Eugene Armstrong, care lucra în Bagdad.

21 septembrie 2004: acelaşi grup militant pretinde că a mai executat un cetăţean, pe nume Jack Hensley. În adresarea anuală către O.N.U., Bush declară că războiul a fost justificat iar Irak-ul se îndreaptă acum către stabilitate.

22 septembrie 2004: printr-o decizie a Curţii Supreme, Departamentul de Justiţie îl eliberează, după aproape 3 ani de închisoare în Guantanamo, pe Yaser Hamdi, cetăţean american, care fusese reţinut în Afganistan şi acuzat de legături cu Al-Qaeda.

27 septembrie 2004: Departamentul de Justiţie acuză FBI-ul de a fi întârziat foarte mult cu traducerile înregistrărilor audio ce ar putea fi folosite în războiul împotriva terorismului şi că a şters din computere unele dintre înregistrări.

30 septembrie 2004: două maşini-capcană explodează în Irak, omorând 41 persoane, dintre care 34 copii. Trupele israeliene atacă o tabără palestiniană din Fâşia Gaza. Aproape 30 palestinieni şi 3 israelieni sunt ucişi.

4 octombrie 2004: Rumsfeld declară la şedinta CFR (Council of Foreign Relations) că el nu vede nicio dovadă clară a vreunei legături între Al-Qaeda şi Irak. (n.m. dar oare a văzut-o cineva până acum?... toate faptele şi datele prezentate arată clar că Saddam Hussein nu avea nicio legătură cu Al-Qaeda. Iar războiul a fost iniţiat tocmai sub preteztul acestei legături).

6 octombrie 2004: raportul final al inspectorului-şef Charles Duelfer spune că Irak-ul distrusese esenţialmente toate armele ilegale pâna la sfârşitul anului 1991 şi că nu avea niciun program de astfel de armament în desfăşurare.

14 octombrie 2004: insurgentii au detonat două bombe în Zona Verde, unde se află sediile oficialităţilor irakiene şi ale Ambasadei Americane.

16 octombrie 2004: după 17 zile de ofensivă şi un bilanţ de 109 palestinieni ucişi, trupele israeliene declară că se retrag din Gaza.

24 octombrie 2004: 50 de soldaţi irakieni sunt executaţi de insurgenţii loiali lui Abu Musab al-Zarqawi.

25 octombrie 2004: „New York Times” scrie că aproximativ 300 tone de explozibil puternic a dispărut din sectorul militar Al Qaqaa, la un timp după ce S.U.A. a început războiul asupra Irak-ului, în 2003.

2 noiembrie 2004: cu un procent de 60%, Bush este reales preşedinte, în urma celor mai controversate alegeri din istoria S.U.A. Aspectele-cheie în alegeri au fost terorismul şi securitatea, continuarea războiului din Irak, locurile de muncă şi sănătatea.

3 noiembrie 2004: Kerry cedează în favoarea lui Bush suficiente voturi pentru ca acesta să câştige. Bush a obţinut de asemenea votul popular, din partea a 51% din electori (peste 3,5 milioane oameni).

8 noiembrie 2004: trupele S.U.A. lansează atacuri asupra oraşului Falluja, care se afla sub controlul insurgenţilor din mai 2004.

9 noiembrie 2004: Fostul cabinet al lui Bush din timpul primului mandat este obligat să-şi dea demisia.

12 noiembrie 2004: sunt făcute publice rezultatele sondajului Gallup, efectuat între 7 – 10 noiembrie, cu scopul de a cerceta opinia publică în legătură cu politica Administraţiei Bush. Media însă s-a concentrat la maximum asupra lui Michael Jackson, aşa încât rezultatele sondajului abia au fost băgate în seamă, şi asta numai în paginile din coadă ale câtorva ziare din provincie. În linii mari, sondajul arată că majoritatea cetăţenilor nu este de acord cu politica externă dusă de Bush, consideră că acesta nu are niciun plan coerent de a manageria situaţia din Irak ori terorismul internaţional şi este de părere că S.U.A. trebuie să se retragă din Irak (n.m. se vor mai face astfel de sondaje, până în 2007, şi toate vor avea aceeaşi soartă).

14 noiembrie 2004: americanii preiau controlul asupra Falluja.

16 – 29 noiembrie 2004: Bush işi inlocuieşte membrii cabinetului. Consilierul privind Securitatea Naţională, Condoleezza Rice, este numit Secretar de Stat.

30 noiembrie 2004: în „New York Times” se publică un raport al Comitetului Internaţional al Crucii Roşii, care afirmă că personalul militar a abuzat fizic şi psihologic deţinuţii din închisoarea din Guantanamo Bay, Cuba, într-un mod care poate fi descris ca tortură. Raportul indică, de asemenea, ca şi personalul medical este implicat în actele de tortură.

4 decembrie 2004: Poliţia face un raid la Neverland pentru a doua oară.

6 decembrie 2004: Consulatul american din Jidda, Arabia Saudită, este atacat. Al-Qaeda este suspectată ca autoare.

8 decembrie 2004: Naţiunile Unite raportează ca în lume există 852 milioane de oameni suferinzi de foame cronică, o creştere îngrijorătoare de la 18 milioane câte au fost raportate în 2000. Studiul arată de asemenea că peste 5 milioane de copii mor în fiecare an de foame şi malnutriţie. La baza militară din Kuweit, soldaţii îl întreabă pe Donald Rumsfeld de ce vehiculele lor de transport nu sunt dotate cu echipament de apărare corespunzător.

17 decembrie 2004: Bush semnează Reforma Informaţiilor şi Legea Terorismului din 2004.

19 decembrie 2004: violenţa ia aploare în Irak: maşini-capcană vizează şiiţii şi muncitorii din Najaf şi Karbala. Peste 60 de oameni sunt ucişi, 120 sunt răniţi.

21 decembrie 2004: o bombă explodează în baza militară americană de la Mosul, omorând cel puţin 24 de persoane, dintre care 19 soldaţi americani.

22 decembrie 2004: invocând deficitul bugetar tot mai mare, Administraţia Bush decide să reducă suportul pentru programul global anti-foamete.



"They Don't Care About Us" - Michael Jackson, 1996

Skin head, dead head
Everybody gone bad
Situation, aggravation
Everybody allegation
In the suite, on the news
Everybody dog food
Bang bang, shot dead
Everybody's gone mad

All I wanna say is that
They don't really care about us
All I wanna say is that
They don't really care about us

Beat me, hate me
You can never break me
Will me, thrill me
You can never kill me
Jew me, sue me
Everybody do me
Kick me, kike me
Don't you black or white me

All I wanna say is that
They don't really care about us
All I wanna say is that
They don't really care about us

Tell me what has become of my life
I have a wife and two children who love me
I am the victim of police brutality, now
I'm tired of bein' the victim of hate
You're rapin' me of my pride
Oh, for God's sake
I look to heaven to fulfill its prophecy...
Set me free

Skin head, dead head
Everybody gone bad
trepidation, speculation
Everybody allegation
In the suite, on the news
Everybody dog food
black man, black male
Throw your brother in jail

All I wanna say is that
They don't really care about us
All I wanna say is that
They don't really care about us

Tell me what has become of my rights
Am I invisible because you ignore me?
Your proclamation promised me free liberty, now
I'm tired of bein' the victim of shame
They're throwing me in a class with a bad name
I can't believe this is the land from which I came
You know I do really hate to say it
The government don't wanna see
But if Roosevelt was livin'
He wouldn't let this be, no, no

Skin head, dead head
Everybody gone bad
Situation, speculation
Everybody litigation
Beat me, bash me
You can never trash me
Hit me, kick me
You can never get me

All I wanna say is that
They don't really care about us
All I wanna say is that
They don't really care about us

Some things in life they just don't wanna see
But if Martin Luther was livin'
He wouldn't let this be

Skin head, dead head
Everybody gone bad
Situation, segregation
Everybody allegation
In the suite, on the news
Everybody dog food
Kick me, strike me
Don't you wrong or right me

All I wanna say is that
They don't really care about us
All I wanna say is that
They don't really care about us








VA URMA


...

Un comentariu:

  1. mintea lui s-a oprit pe la 10-11 ani ,asa cum mi se pare ca ai scris, dar poate doar din punct de vedere emotional..e clar ca era conectat la realitatea cruda care il inconjura si o intelegea foarte bine..itzi multumesc pentru efortul tau de a tine acest blog si pentru omagiul adus in felul acesta lui m.j.

    RăspundețiȘtergere

AVERTISMENT!

Orice comentariu care contine limbaj jignitor la adresa autorilor blogului, a cititorilor sau a comentatorilor sai, va fi expediat in Zona Fantoma, sa-l caute pe Generalul Zod :)