vineri, 10 iulie 2009

Adevărul despre Michael Jackson – Partea a VIIa

...




"SPEECHLESS"





Sunt convins că în viaţa lui nu au existat multe femei care să-i fi atins sufletul, dar în mod cert au mai fost şi altele, în afară de cele pe care le ştim cu toţii. Totuşi, în lipsa altor informaţii, propun să le analizăm pe cele de care dispunem până acum.

Prima femeie, în afară de mamă, pe care a cunoscut-o Michael Jackson a fost Diana Ross. După ce au semnat, în 1969, un contract cu Motown Studio, The Jackson 5 au fost împărţiţi în două tabere: de Michael şi Randy s-a ocupat Diana, de ceilalţi Bery Gordy, apoi au făcut rocada. În „Moon Walk”, Michael povesteşte cât de caldă era Diana Ross, cum se purta cu ei ca o mamă, cum îi ducea la muzee ori în papetării să cumpere instrumente de pictat şi desenat iar acasă picta şi desena împreună cu ei; cum i-a trezit lui Michael interesul pentru artă şi cum i l-a cultivat. Apoi, în 1977, pe când el avea 19 ani iar ea 33, au jucat împreună în filmul „Vrăjitorul din Oz”. Niciunul dintre ei nu a afirmat că s-au iubit mai mult decât platonic, deşi gura lumii spune altceva.

.Că a fost prima lui iubire, este evident. Argumente:
● Michael a spus mereu, ori de câte ori avea ocazia, cât de mult a iubit-o pe Diana;
● a cerut-o de soţie pe când el avea numai 18 ani, iar ea 32;
● în „Moon Walk” mărturiseşte că atunci când a aflat că ea s-a căsătorit, a încercat să se bucure pentru ea, dar că durerea si gelozia l-au împiedicat;
● testamentul lăsat de el o numeşte ca tutore al copiilor, după mama lui.

Pentru a încerca să lămurim lucrurile, vă prezint o scurtă analiză. Când un adolescent se îndrăgosteşte petru prima dată, este ca şi cum se rup norii. Cu atât mai mult când persoana iubită este mai în vârstă, ceea ce presupune că are deja o experienţă, că ştie cum să se comporte şi eventual să-l iniţieze. Pentru un adolescent, prima iubire rămâne întotdeauna „cea mai mare”. Nimic din ce se întâmplă după aceea nu mai are aceeaşi putere şi nu-l mai topeşte cu aceeaşi flacără. Pentru un adolescent care abia începe să se desprindă de fustele mamei, indiferent dacă e vorba de un băiat sau de o fată, prima iubire îi dă ocazia să simtă „om mare” şi să perceapă senzaţiile erotice pe care, în ochii lui, numai adulţii le puteau avea. De aceea prima iubire îi rămâne veşnic în minte ca fiind cea mai intensă, cea mai pasională şi cea mai frumoasă dintre toate cele care vor urma.

Acum cred că pare destul de clar de ce Michael a iubit-o pe Diana mereu.







A urmat Tatum O’Neal. Personal, cred că această relaţie a fost o greşeală. Tatum a fost un copil-vedetă, ca şi Michael (poate că ăsta e singurul lucru care i-a adus împreună), dar a cărui evoluţie scenică s-a oprit în jurul vârstei de 10 ani, după care a intrat într-un con de umbră (lucru frecvent întâlnit la copiii din Industrie) şi care n-a fost nici suficient de puternică, nici destul de ambiţioasă ca să nu se lase doborâtă de barierele ridicate de Industrie atunci când a ieşit din copilărie şi a intrat în adolescenţă. La 16 ani, Tatum era deja dependentă de droguri puternice şi nu s-a abătut de la astfel de obiceiuri, motiv pentru care, la un moment dat, chiar a fost arestată pentru posesie criminală de droguri şi alte substanţe periculoase (era vorba de două genţi cu droguri, deci nu erau pentru uz personal). Michael s-a întâlnit cu ea o vreme, au fost fotografiaţi împreună cu diverse ocazii. În „Moon Walk”, Michael povesteşte că s-au cunoscut la o petrecere, unde, stând de vorbă la o masă, a simţit mâna ei aşezându-se peste a lui şi l-a emoţionat: „Asta probabil ca nu înseamnă mult pentru alţii, dar pentru mine a fost o treabă foarte serioasă. M-a impresionat. Au fost multe fete care m-au impresionat în turnee, trăgând de mine şi ţipând, în spatele zidului de gardieni. Dar de data aceasta era ceva diferit; a fost ceva numai între două persoane, şi aşa e întotdeauna cel mai bine.” Şi-au schimbat numerele de telefon şi au început prin a vorbi despre câte-n lună şi-n stele. Michael ne dezvăluie încântat cum îi povestea lui Tatum despre noutăţile tehnologice, despre concertele lui, despre înregistrările la studio şi despre ce mai făcea el în timnpul zilei. Apoi s-a îndrăgostit de ea şi consideră că Tatum a fost prima lui iubire „după Diana”.

În video-interviul „chiloţarului” Bashir, la insistenţele/manipulările acestuia, Michael a afirmat că la un moment dat Tatum a încercat să-l seducă iar el, fiind prea timid, s-a speriat. După aceea, Tatum O’Neal a ripostat că Michael a minţit, că de fapt el a încercat să o seducă şi că, din câte se înţelege din spusele ei, el s-a invitat în camera ei, s-au sărutat scurt dar el era foarte neîndemânatic şi că ea a fost aceea care l-a respins, deoarece „era o puberă care nu avea nicio noţiune despre sex”. Pe de altă parte, Tatum afirmă că acele conversaţii la telefon o plictiseau îngrozitor, că de fapt Michael vorbea mult despre sex, că de multe ori muta canalul ca să vorbească cu alt băiat şi îl lăsa pe Michael vorbind singur, iar el nici nu-şi dădea seama. Din spusele ei, avea 12-13 ani pe atunci – e născută în 1963, deci e cu 5 ani mai mică decât Michael, de unde rezultă că el avea 17-18. Ideea e în felul următor: în autobiografia proprie, intitulată „A Paper Life”, Tatum spune că e convinsă că Michael se îndrăgostise de ea şi că melodia „She’s Out Of My Life” e compusă de Michael special pentru ea. Cine minte aici ?... Păi să vedem:

● Michael a fost întotdeauna timid – asta se ştie deja. Dacă nici matur fiind, nu era in stare sa abordeze o femeie pe care o plăcea (deşi avea în spate zeci de ani in care femeile se isterizau numai văzându-l), e greu de crezut că ar fi fost în stare să facă asta, adolescent find;
● întrebată de paparazzi despre relaţia cu Michael, Tatum spunea: „Cum ar putea o fată să să aibă o relaţie cu el ?... când suntem împreună, e atât de ruşinos că abia scoate două cuvinte. Ştiu că e virgin. Ma întreb daca nu cumva îi e teamă de sex. Nu pare deloc interesat de asta.” (parcă era obsedat să vorbească despre sex ??)
● toate femeile pe care le-a iubit el au fost femei puternice şi hotărâte – cu excepţia lui Tatum, la care cred că l-a atras numai îndrăzneala ei de a-l apuca de mână iar el a considerat gestul acesta ca pe unul care manifestă siguranţă de sine;
● cântecul „She’s Out Of My Life” nu a fost compus de Michael, ci de muzicianul Tom Bahler, după ce iubita l-a părăsit când a aflat că el făcuse un copil cu altă femeie. Este foarte adevărat că, ori de câte ori îl cânta, lui Michael i se înmuia vocea la ultimul vers; dar cât de paranoic să fii ca să crezi că o făcea cu gândul la tine ? (lol);
● tot în autobiografia proprie, Tatum povesteşte că, pe la 13 ani, fuma opium cu Melanie Griffith (care la vremea aceea era iubita tatălui ei) şi că, într-o noapte, Melanie a chemat în cameră un frizer împreună cu iubita lui şi s-a lăsat cu o orgie în patru, de toată pomina;
● tot Tatum, tot in autobiografie, a afirmat că un prieten sau poate tatăl ei a molestat-o (heloo, aş înţelege să nu-ţi aminteşti cine a fost, daca era vorba de un străin – dar nu-ţi aminteşti dacă a fost tatăl tău ???); tatăl ei, Ryan O’Neal, a declarat ca răspuns: „este o zi tristă, când aceste minciuni se spun numai pentru a obţine un best-seller”;
● după divorţul de tenisman-ul John McEnroe din 1994, copiii pe care îi avea cu acesta i-au fost încredinţaţi tatălui, ea fiind dependentă de heroină şi reprezentând un pericol pentru micuţi.


Deci, cine minte ?... Un om în apogeul carierei („Moon Walk” a fost publicată în 1988, pe când Michael era in plină ascensiune şi cu mult timp înainte de acuzaţiile de molestare) sau o fostă vedetă în plin declin profesional şi personal, care se străduia din răsputeri să iasă în faţă („A Paper Life” a fost scrisă în 2003)?.. După mine, verdictul e clar.


Apoi a fost Brooke Shields, pe care a cunoscut-o pe când ea avea 13 ani, iar el 19. Mai târziu, în 1984 (Michael – 25, Brooke – 19), ieşeau împreună. „El era ca un copil care vorbea despre başi – cum era primul bas, al doilea bas etc. Probabil că pare ciudat pentru cineva din afară, dar pentru cineva dinăuntru, care nu a ieşit niciodată din balonul lui de săpun, este de înţeles că era pur şi simplu curios în legătură cu tot ceea ce vedea.” – povesteşte Brooke. „Michael a ştiut întotdeauna că putea conta pe mine ca să-l sprijin sau să îi fiu parteneră atunci când trebuia să meargă la un eveniment şi ne distram, oriunde ne aflam împreună. Amândoi ne-am trezit în lumina reflectoarelor de mici, amândoi a trebuit să devenim adulţi de foarte devreme, dar când eram împreună, ne purtam ca doi copii care fac şotii.”

Când Michael a cerut-o în căsătorie (şi se pare că asta s-a întâmplat de câteva ori), Brooke i-a răpuns că nu e nevoie să se însoare cu ea ca să o aibă alături. „Michael Jackson e supranumit Regele, dar pentru mine va rămâne mereu Micul Prinţ.”

Brooke povesteşte că ultima oară când au ieşit împreună a fost la nunta lui Elisabeth Taylor (una dintre multele nunţi – lol), unde s-au distrat pozându-se cu rochia miresei şi făcând tot felul de glume infantile. Michael avea 33 de ani pe atunci.







VA URMA



...

14 comentarii:

  1. Autobiografia lui Michael se gaseste si in romana?Cat as vrea s-o citesc
    O detest pe Tatum O’Neal...oare de a trebuit sa aiba ghinionul asta in dragoste,pe langa multe alte probleme? :(

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu daca se gaseste in romana, eu am gasit-o in engleza,in format electronic. Daca te ajuta, lasa-mi o adresa de mail si ti-o trimit. Tatum O'Neal a avut si ea problemele ei, si mai are inca. Eu am incercat doar sa stabilesc adevarul, fara sa judec prea mult. Daca nu am reusit sa fiu foarte obiectiv, scuze. Imi place Michael Jackson si urasc nedreptatea :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Exista in limba romana. Eu am citit-o in romana.Este tradusa de Horia Ganescu si publicata la Bucuresti in 1992 la Editura Venus.

    RăspundețiȘtergere
  4. de altfel o am si in biblioteca (autobiografia "Moonwalk") si chiar am recitit-o curand.Cred ca autobiografia a fost publicata in romana cu ocazia venirii lui Michael Jackson in Romania.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ana, multumesc pentru informatii. O sa caut si eu, poate o mai gasesc pe undeva. Daca nu, ma multumesc cu varianta e-book in engleza :)

    RăspundețiȘtergere
  6. In primul rand as dori sa stiu daca ai mai citit o alta autobiografie, sau ai, inafara de Moonwalk.(pe care am citit'o si eu).

    In ceea ce o priveste pe Diana Ross, nu stiam ca acesta a cerut'o in casatorie cand avea 18 ani, dar nu cred ca intre ei a existat mai mult decat o iubire platonica.La un moment dat, el afirma ca atunci ca interpreteaza piesa "I just can't stop loving you" tot timpul se gandeste la cineva si eu sunt ferm convinsa ca este vorba de Diana Ross.

    Ai citit si autobiografia lui Tatum? Cred ca toate minciunile si tot ce a spus despre el a fost spus ca sa nu fie ea mai prejos. Oricum nu cred ca cei care stiu cum era Michael au crezut'o.

    Cat despre Brooke Shields, eu am citit undeva ca el i'a cerut sa faca sau sa adopte un copil, insa din cauza timiditatii lui nu a avut curajul sa o ceara in casatorie. Nu stiu cat de adevarat este.M'am amuzat foarte tare cand am citit despre ultima iesire impreuna a celor doi, chiar Michael povestind in "Moonwalk", daca nu ma insel, cum au intrat in camera lui Elisabeth si radeau in hohote si ca doar mai tarziu si'au dat seama ca de fapt Elizabeth dormea in aceeasi camera. Foarte haios!

    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu am altă biografie, nici nu am cunoştinţă să existe alta în afară de „Moonwalk”. Pentru acest material am analizat cu atenţie interviurile lui Michael (mai ales pe cele două faimoase, „Living With Michael Jackson” al lui Bashir şi „Take Two: The Footage You Were Never Meant to See” lansat de Michael ); eseul „My Childhood, My Sabbath, My Freedom” (cred că a mai scris şi altele, dar încă nu le-am găsit); fragmente filmate din spectacole, filme din videoteca personală care îl înfăţişează acasă, cu prietenii ori copiii săi, interviuri (filmate ori printate) ale celor care l-au cunoscut, secvenţe care îl prezintă la întâlnirile cu fanii ori mergând prin spitale şi făcând daruri copiilor suferinzi. Am mai folosit ca surse: wikipedia, elemente de psihoanaliză ale lui Sigmund Freud, documentarul de 45 minute intitulat „Michael Jackson’s Last Days: What Really Happened”, zeci de filme făcute de fani şi alte zeci de articole scrise pe diverse situri. Peste 99% din informaţii au fost traduse din limba engleză. Acolo unde apar concluziile mele personale, am specificat acest lucru.

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna! Ati spus k aveti biografia lui MJ in format electronic in engleza. Chiar mi-as dori din tot sufletul sa o citesc! Va las adresa mea d mail daca mi-o puteti trimite, va rog.(sandik_me@yahoo.com) Va multumesc din suflet! & FELICITARI pt. tot!!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ma bucur sa gasesc tot mai multe persoane carora chiar le pasa de Michael. Felicitari pentru aceste articole, sunt superbe!
    MJ are si o mini-carte (27 pagini), mai bine zis o culegere cu eseuri, poezii si versuri scrise de el. O am in format e-book, daca o vreti, trimiteti-mi un e-mail la wanna_ska@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  10. buna....azi am descoperit acest blog.Sincere felicitari ptr realizarea "Adevarul despre Michael Jackson:. Ai spus ca ai in format electronic biografia lui Michael Jackson "Moonwalker"...sa fiu sincera ma intereseaza si pe mine...iti las adresa mea de e-mail si iti multumesc anticipat scorpya_forever@yahoo.com.
    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  11. Am vazut ca ziceai ca ai Moon Walk in format electronic.Daca nu cer prea mult, te-as ruga din suflet sa mi-o trimiti si mie. Felicitari pt. blog si pt. initiativa de a prezenta o analiza aupra faptelor. Te-ai gandit sa scrii o carte? Cred ca daca ai scrie ar iesi ceva f bun. Adresa mea de e-mail e: aurora_lifa@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  12. unde se poate gasi Moon Woalk??as vrea tare mult sa o citesc.cine are informatii pls add miss_of_earth@yahoo.com.cat despre blog este the best mii de multumiri pt publicare acestui articol.

    RăspundețiȘtergere
  13. buna am dat de curand de acest blog si pot sa zic ca este bine ca cineva sa gandit sa spuna lucrurilor pe nume in legatura cu mj care n-a stiu decat sa faca bine in lumea asta si sa ne ofere dragostea lui neconditionata. daca se poate as dori si eu in format electronic " Moon Walk" multumesc mult adresa de email : rotarucristinabv@yahoo.com si astept cu nerabdare urmatoarele postari

    RăspundețiȘtergere
  14. Tatum e chiar nesimtita!Vrea sa afunde pe cineva pentru a iesi ea in fata,desi cred ca toti stiu ca ce a spus ea sunt numai minciuni!...Fara sa stiu ca urmeaza acest articol,la partea VI a acestui post am vorbit si despre acesta parte din viata lui MJ,deci nu ma mai repet.Si daca nu cer prea mult as dori si eu "Moon Walk"...adresa mea de e-mail este alexandra_frumusanu@yahoo.com Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere

AVERTISMENT!

Orice comentariu care contine limbaj jignitor la adresa autorilor blogului, a cititorilor sau a comentatorilor sai, va fi expediat in Zona Fantoma, sa-l caute pe Generalul Zod :)