...
ECSTASY
Era luna august şi mă uitam în sus, la cer. Cu o mână făcută scut în faţa ochilor, mi-am imaginat un şoim înălţându-se în vârtejul curenţilor de aer cald. S-a invârtit în spirală din ce în ce mai sus, până când, cu un ţipăt nepământean, a dispărut.
M-am simţit dintr-odată lăsat în urmă. „De ce ai deschis aripile fără mine ?” am întrebat, mâhnit. Apoi, spiritul meu mi-a spus: „Şoimul nu e singura metodă. Gândurile tale sunt la fel de libere ca oricare altă pasăre.” Aşa că am închis ochii şi spiritul meu şi-a luat zborul, învârtindu-se în spirală în sus, ca şoimul, iar apoi mai sus, încât am putut, uitându-mă în jos, să văd întreaga lume. Dar ceva nu era bine. De ce mă simţeam atât de rece şi de singur ?
„Ai deschis aripile fără mine”, mi-a spus inima. „La ce e bună libertatea fără iubire ?” Aşa că am mers în tăcere lângă patul unui copil bolnav şi i-am cântat un cântec de leagăn. El a adormit zâmbind, iar inima mea şi-a luat zborul, alăturându-se spiritului care se învârtea deasupra pământului. Eram liber şi plin de iubire, dar ceva tot nu era bine.
„Ai deschis aripile fără mine”, mi-a spus trupul meu. „Zborurile tale sunt numai imaginare.” Aşa că am căutat în cărţile pe care le ignorasem până atunci şi am citit despre sfinţi de toate vârstele care chiar zburau. În India, Persia, China şi Spania (chiar şi în Los Angeles !), puterea spiritului fusese atinsă, nu numai cu inima, ci cu fiecare celulă a corpului. „Extazul meu mă ridică în aer, ca şi cum sunt purtată de un şoim uriaş”, spunea Sfânta Teresa.
Am început să cred în această senzaţie minunată şi, pentru prima oară, nu m-am mai simţit lăsat în urmă. Eu eram şoimul şi copilul şi sfântul. În ochii mei, vieţile lor au devenit sacre iar adevărul a venit acasă: când tot ce înseamnă viaţă este văzut ca fiind divin, fiecăruia dintre noi îi cresc aripi. (Michael Jackson – „Dancing the Dream” – „Wings Without Me” – 1992)
Michael a dezvăluit, în rândurile de mai sus, reţeta extazului: un spirit liber, o minte curată şi multă, multă iubire. Omul modern, viitoarea unitate a NWO, se preocupă prea puţin de propriul suflet. De ceva vreme noţiunea de „spirit” chiar şi-a pierdut esenţa. Omul NWO, după o zi de muncă în care face acelaşi lucru de zi cu zi, şade în faţa televizorului şi face aceleaşi lucruri ca în fiecare seară: priveşte emisiunea preferată „pentru spălat creierul”, cu un bol de popcorn şi o bere alături. Rutina a devenit parte din viaţa lui şi, chiar dacă ar încerca, nu ar reuşi să iasă din ea. Dar nici măcar nu prea se întâmplă să vrea să iasă din acest cerc, pentru că un creier „spălat” îşi pierde capacitatea de a gândi profund, iar mai apoi capacitatea de a gândi în general. Rămân numai automatismele, reflexele condiţionate ale lui Pavlov, ale căror conexiuni nu se fac prin zona logică a gândirii. În lipsa spiritului, iubirea devine un clişeu, iar în curând cade în desuetudine şi, numai a vorbi despre iubire, pare deplasat şi de prost-gust în ochii celorlalţi. Până şi curăţenia trupească şi-a pierdut înţelesurile complexe: a rămas doar ideea de a nu mirosi urât şi de a avea veşminte curate.
Şi atunci, când vorbea despre iubire şi despre spirit, Michael era iar privit ca un excentric. Cine mai iubeşte în ziua de azi ?... Cine mai ştie ce înseamnă, de fapt, iubirea ?... De la răstignirea lui Iisus încoace, s-a dus un război continuu împotriva iubirii. Câţi părinţi le mai cântă pruncilor un cântec de leagăn seara, înainte de culcare ?... Câţi părinţi se opresc, măcar o clipă, să-şi asculte copiii dormind ?... Cine mai are timp să miroasă iarba ori să se bucure de boarea care-i răvăşeşte părul ?... Michael simţea, prin toţi porii lui, iubire – pentru oameni, pentru copaci, pentru primăvară, pentru fluturi... şi a încercat, din răsputeri, să ne-o insufle tuturor. Şi astfel s-a născut muzica aceea minunată, pe care au iubit-o şi o iubesc în continuare, de la copii la vârstnici, atâtea milioane de oameni.
„Lumea mă întreabă cum fac muzica. Le spun că pur şi simplu păşesc în ea. E la fel ca atunci când păşeşti într-un râu şi te bucuri de curgerea lui. Fiecare moment din râu are cântecul lui. Aşa că stau înăuntrul acelui moment şi ascult.
Ceea ce aud nu e niciodată la fel. O plimbare prin pădure aduce un cântec de trosnituri uşoare: frunze care foşnesc în bătaia vântului, păsări sporovăind, veveriţe certându-se, rămurele sfărâmându-se sub talpă, iar bătaia inimii mele le strânge pe toate laolaltă. Când te bucuri de cursul râului, muzica e şi înăuntru şi în afară, la fel. Atât timp cât voi putea să ascult momentul, întotdeauna voi avea muzică.” (Michael Jackson – „Dancing the Dream” – „How I Make Music” – 1992)
Astăzi, ne temem – de oricine şi de orice. Susţinem că teama nu vine de fapt dinlăuntrul nostru ci din ameninţările exterioare, pe care noi le pretindem reale dar care sunt de cele mai multe ori imaginare. O amică îmi povestea odată că, văzând un om că se apropie, a grăbit pasul, crezându-l cerşetor ori nebun. Apoi şi-a dat seama că omul căuta o adresă şi avea nevoie de îndrumare – altcineva, mai curajos, se oprise să-l asculte. O altă amică mi-a povestit că a vrut să ofere un croissant – pomană pentru tatăl ei mort – unui bătrân care a refuzat-o vehement şi s-a îndepărtat bombănind. Amândouă au fost dezamăgite – una, de teama proprie, exagerată; cealaltă, de teama celuilalt. Oare aşa suntem noi sau aşa ne-a făcut să fim lumea în care trăim ?... Irod s-a temut de Iisus dinainte ca El să se nască. Ignorantul se teme de adevăr fără să stie ce beneficii îi va aduce cunoaşterea. Frumoasa se teme de bestie, înainte să i se uite în suflet. Ne temem, în general, din egosim, din comoditate, din neştiinţă. Michael ne oferă şi o lecţie despre încredere.
Pe când hrăneam veveriţele în parc, am observat că una dintre ele, mai mică, nu părea să aibă încredere în mine. În timp ce toate celelalte veneau destul de aproape încât să-mi mănânce din palmă, ea păstra distanţa. I-am aruncat o alună. S-a furişat, a apucat-o cu timiditate şi a fugit. Data următoare trebuie să fi simţit mai puţină frică, opentru că a venit ceva mai aproape. Cu cât se simţea mai în siguranţă, cu atât avea mai multă încredere în mine. Într-un final, a stat chiar la picioarele mele, la fel de îndrăzneaţă ca orice veveriţă care cerea o alună.
Cam aşa e cu încrederea – întotdeauna pare că cel mai important e ca tu să ai încredere în tine însuţi. Alţii nu pot să înfrunte teama în locul tău; trebuie s-o faci pe cont propriu. E greu, pentru că teama şi îndoiala te ţin strâns. Ne e frică să nu fim respinşi, ori să nu fim răniţi din nou. Aşa că ne păstrăm la o distanţă care ne oferă siguranţă. Considerăm că izolarea de ceilalţi ne va proteja, dar nu merge. În final ne simţim însinguraţi şi neiubiţi.
Încrederea în tine însuţi începe prin a recunoeşte că e în regulă să-ţi fie teamă. Problemă nu este că ţi-e teamă, pentru că fiecare dintre noi se simte anxios şi nesigur uneori. Problema este să nu fii suficient de onest să admiţi că te temi. Ori de câte ori îmi accept propriile dubii şi nesiguranţe, sunt mai deschis către alţi oameni. Cu cât intru mai adânc în mine însumi, cu atât devin mai puternic, pentru că îmi dau seama că adevăratul meu „eu” e mult mai mare decât orice teamă.
Când te accepţi pe tine însuţi complet, încrederea devine completă. Nu mai există nicio separare între oameni, pentru că nu mai există separare în interior. În spaţiul unde obişnuia să existe teama, acum îi e permis iubirii să crească.” (Michael Jackson – „Dancing the Dream” – „Trust” – 1992)
Cine s-a oprit o clipă să-l asculte pe Michael – să-l asculte cu adevărat – a înţeles toate acestea. A înţeles că, la el, nimic nu era obişnuit, dar era aşa cum ar fi trebuit să fie pentru toţi: bunătate, compasiune, sensibilitate, sete de cunoaştere, profesionalism, performanţă, inocenţă, seriozitate – într-un cuvânt, frumuseţe interioară. De la Michael Jackson am învăţat ce înseamnă un om frumos. Şi tot de la el am învăţat că un spirit liber şi deschis îţi dă o aură pozitivă care îi influenţează pe ceilalţi. Când ai această aură în jurul tău, nu mai contează cum arăţi; nu mai contează dacă ai trăsături armonioase ori nu; dacă eşti tânăr ori vârstnic, dacă ai spatele drept ori încovoiat. Cei care te privesc nu-ţi văd decât aura iar impresia lor e unanimă: „uite un om frumos!”
VA URMA
...
Pai d-aia are si asa multi admiratori (si nu ma refer doar la fani). Pentru ca a resusit sa aiba ceea ce ar trebui sa avem toti. Verticalitate, bunatate si tot ceea ce ii face lui D-zeu placere.
RăspundețiȘtergereAtunci cand a murit Michael...m-am gandit : "inca o o etapa in lupta dintre bine si rau".
Sper ca aceasta carte sa apara..si sa nu fi cenzurat (sa nu permiti).
Bafta multa!
P.S.
Am primit un anunt cum ca pe 29 august se doreste ca oamenii sa doneze fiecare dupa puteri (numai lucruri-hainute, caiete, carti etc-) la casele de copii din Bucuresti si din tara.
Nu este o actiune organizata de un ONG sau ceva de genul asta. Mi s-a parut o ideea f.frumoasa si v-o impartasesc.
Ma bucur ca vrei sa scoti o carte care sa evidentieze genialitatea si nu felul in care se imbraca, ce mananca,cum se purta,cati copii are, de ce, cum, ca doarme intr o capsula de oxigen sau te miri ce alte B.S. Din pacate el a trait drama geniului neinteles,si ca deobicei lumea s-a grabit sa arunce cu noroi in ei doar ca nu erau "ca toti ceilalti". E normal sa nu fie ca ceilalti cand porta pe umeri "povara" geniului (vezi poezia Glossa a lui Eminescu, Mihai te rog sa o recitesti).
RăspundețiȘtergereSa te ajute Dumnezeu sa publici cartea, iti tin pumnii si te sustin!
"O" sa ne zici si unde putem dona si daca indr-adevar se tine o astfel de actiune.
Si nu vreau inchei fara sa amintesc k azi se implinesc 32 de ani de la moarta unui alt rege, Elvis Presley, bine poate nu era asa genial ca MJ dar oricum sunt de parere ca nu trebuie uitat...
Te rog sa ne ti la curent cu demersurile pt ce va urma sa se intample cu tiparirea cartii.
I love you Michael!
Sincer..am incercat dinainte cu cateva luni inainte sa moara MJ sa i fac pe cei din jurul meu care ma criticau ca ascult muzica lui sa inteleaga ce om frumos a fost,si aici ma refer la frumusetea de care vorbesti in aceste postari frumoase, insa toti i au privit doar excentricitatile, faptul ca si a schimbat prea mult infatisarea...nu au ascultat despre ce frumusete vorbeam...insa acum cand in sfarsit aud pe cineva ca vorbeste atat de frumos depsre frumusetea acestui mare om ma simt implinita...fericita
RăspundețiȘtergereimportant e sa i ascultam mesajul si sa l transmitem mai departe cu aceeasi frumusete cu care el ne a invatat!
foarte frumos. am o rugaminte la dvs. : daca aveti cartea DANCING THE DREAM in format electronic, ati putea sa mi-o trimiteti si mie? multumesc. felicitari si abia astept cartea.
RăspundețiȘtergereAveam nevoie sa descopar ceea ce ai facut tu aici. Ma alatur celorlalti vizitatori ai blogului si iti multumesc!
RăspundețiȘtergereE un pic mai bine acum...
Abia astept cartea!
pur si simplu am ramas fara grai...foarte frumos din partea ta sa traduci din "dancing the time",dar mai frumos si de apreciat este ca il prezinti pe Michael intr-o maniera,pe care multi, fie ptr bani sau de invidie nu au facut-o.Il dezvalui pe adevaratul si unicul Michael asa cum era.Ms ptr asta.Scorpya
RăspundețiȘtergereP.S. (fara sa vreau cred ca am scris "dancing the time", corect fiind "dancing the dream")Scz.Scorpya
RăspundețiȘtergerewau!! nu mai stiu ce sa zic sau cum sa imi exprin sentimentele care "clocotesc" intr-un fel in mine... De fiecare data cand iti citesc postarile tale de pe blog am nu sentinent "cudat" in mine e ca o sete de cunosatere sau o dorinta de a ma informa cat mai mult si bineinteles pe aceasta cale sa invat cat mai multe. Sunt foarte incantata ca am dat de blogul tau si mai ales de faptul ca nu am fost dezamagita citindul, intrucat tu nu faci referire numai la Michael Jackson ci si la anumite aspecte "din afara" care mi-au trezit interesul si cu aceasta ocazie am putut sa citesc multe lucruri interesante in aceasta vacanta de vara:-p. Iti multumesc!
RăspundețiȘtergereInegalabilul MJ...
RăspundețiȘtergereEsti tu nota ratacita
Din cantarea sferelor,
Ce eterna, nefinita
Ingerii o canta-n cor?
Esti fiinta-armonioasa
Ce-o gandi un serafin,
Cand pe lira-i tanguioasa
Mana cantecul divin?
Ah, ca visul ce se-mbina
Palid, lin, incetisor,
Cu o raza de lumina
Ce arde geana ochilor;
Tu cantare intrupata!
De-al aplauzelor flor
Disparand divinizata,
Rapisi sufletu-mi in dor.
(M. Eminescu)
Michael ne invata sa vedem dincolo de fizic:).Ce frumos.........Cati oameni au puterea asta ,sa vada dincolo de amabalaj :P.......k sa ziz asa?
RăspundețiȘtergereIti multumim Mihai inca odata pt ceea ce faci! Randurile pe care le-ai scris mai sus sunt absolut emotionante, mi se pare o idee minunata ca ai tradus din aceasta carte pt ca in felul asta se pot bucura de execeptionalele "scriituri" ale lui MJ si cei care nu stiu engleza si poate lumea va intelege mai bine ce inseamna Michael si ce suflet avea, pt ca numai dintr-un suflet nobil ar putea izvori asemenea creatii!
RăspundețiȘtergereFelicitari si asteptam cu nerabdare urmatorul post!
Mihai te citesc de la primele posturi despre MJ. In primul rand, felicitari pt tot ce faci! In an doilea rand, tocmai ce m-a lovit un gand. Daca MJ stia ca va muri? La conferinta de presa cand isi anunta seria de concerte spune: "This is it! Si cand spun asta vorbesc serios, chiar este sfarsitul."
RăspundețiȘtergereMi-a trecut prin minte ca se astepta sa moara dupa ce va concerta, dezvaluind poate mai mult decat altcineva ar fi idraznit vreodata.
buna seara. am descoperit blogul dv sambata seara si am fost fascinata, atat de fascinata ca atunci cand am facut rost de un pic de timp am citit la blog, felulin care ati incadrat disparitia lui MJ in contextul politic international a fost de a dreptul extraordinar, asta presupunand multa munca in ceea ce priveste documentarea.in ceea ce priveste problema politica , despre multe din acele situatii am aflat din diferite surse dar nu atat de bine asamblate luucrurile intre ele. acest subiect sigur mai trebuie tratat si dezbatut este o chestiune f interesanta si pana la urma si noi suntem actori in scena asta politica, dar pt ca aceasta sectiune este rezervata megastarului trebuie sa va spun ca sunt f bucuroasa ca dv ati pus in cuvinte ceea ce eu gandeam si simteamsunt f multe de spus si de comentat dar nu vreau sa va retin atentia ci doar sa va multumesc si eu la fel ca ceilalti ca ati reusit sa puneti in adevarata lumina personalitatea lui MJsi totodata valoarea lui ca artist dar mai ales ca om.pot spune ca ceea ce simt fata de presa din intreaga lume este doar dezgust. in tot acest timp de cand nu mai este printre noi starul , nimic din ceea ce a facut el pt omenire nu s a scrisci doar asa zisele lui ciudatenii si falsele probleme care le ar fi avutsi desi timpul trece inca nu au incetat sa scrie tot felul de tampenii.mare pacat ca a dispaut un om ca el dar poate ca e mai bine
RăspundețiȘtergere. asta este o lume prea mica pt sufletul lui Mj. nu am fost fana MJ dar am invata sa inteleg cateceva despre un OM.continuati sa scrieti pt a invata tot mai mult sa iubim oamenii si sa le dam valoare si apoi pt ca aveti har si nu trebuie irosit .folositi l pt noi va multumim
Felicitari Mihai pt tot ceea ce faci aici.Deabia astept continuarea.
RăspundețiȘtergereHabar nu aveam de acest text sublim al lui Michael. Multumesc ca l-ai tradus, parca inteleg totul si mai bine si imi dau seama ca omul asta a fost cu adevarat genial;inteleg si de ce trebuia sa dispara neaparat din lumea asta.
RăspundețiȘtergere“ Inceputul, cauza, sursa, punctul de plecare al existentei nu este vreo necesitate logica impersonala, nici preexistenta inexplicabila a unei Fiinte dumnezeiesti si nici elanul orb al unei Naturi absolute si nedeterminate. Este libertatea unei persoane care realizeaza existenta pentru ca iubeste. Dincolo de aceasta, insusirile pe care le atribuim lui Dumnezeu, in masura posibilitatilor limbajului nostru logic, nu trebuie sa fie con¬siderate trasaturi caracteristice care sunt impuse existentei dumnezeiesti de Fiinta sau Natura Sa, ci consecinte ale modului de existenta personala.” (Christos Yannaras, “Libertate si iubire”).
Asta a facut Michael, a fost un spirit liber care a realizat existenta pentru ca a iubit. Lumea, familia, prietenii, fanii, copiii, cultura, adica tot. Continua sa ne uimeasca, era documentat in privinta fenomenului. Nu vreau sa spun ca Michael Jackson a fost un mare sfant sau mare mistic in sens ortodox, atat mi-ar trebui, avem si noi fanaticii nostri, dar este clar ca a inteles esenta extazului mistic mai mult decat a o fac multi dintre crestinii ortodocsi de azi. Nu stiu ce a citit, ce a citit, cat de martor al lui Iehova musulman sau catolic a fost (sau n-a fost), ceea ce ai tradus aici arata ce el “trece” dincolo de tot. El a surprins esenta extazului, asa cum este el descris de sfinti. Iata ce spune Nichifor Crainic “In extaz, adeseori corpul se ridica in sus de la pamant. Este un extaz cu rapire, cu absorbirea in sus a sufletului si al corpului insusi. Inaltimea la care se ridica variaza: o inaltime cat inaltul omului, de mai multi metri, o inaltime pana la varful pomilor, s.a.m.d. Uneori corpul se inalta asa de sus incat, daca este afara, nu se mai poate vedea; se pierde in vazduh. La coborare se coboara asa de lin, incat corpului nu i se intampla nici o rana….:”
Vederea extatică e o urmare a unei vieţi curate şi nu a duplicităţii, iar Michael se pare ca cunostea realitatea vederii extatice si putea vorbi despre ea; acesta este semnul distinctiv al omului curat sufleteste. Când esti gata cu inima, când o ai curată, plină de dragoste, vezi pe Dumnezeu. Faza extatică insa nu este un apanaj al traitorului ei, ci e darul lui Dumnezeu. Inseamna ca Dumnezeu l-a iubit mult pe Michael si asa cum spuneai pe undeva aici, a „plamadit” mai mult la el decat la noi. Si cand te gandesti ca l-au facut pedofil, homosexual, drogat, retardat emotional, nebun, ciudat si i-au inscenat atatea, intelegi de ce atata ura: curatenia lui sufleteasca nu avea ce sa caute in mocirla noastra cea de toate zilele.
Extazul este o realitate interioara pentru cel care il are, care se dobandeste prin drepta credinta. Se pare ca Michael avea o mare si dreapta credinta, caci este clar ca nu era una eretica sau satanica sau gresita. Extazul nu este o stare de iluzie, o stare fantasmagorica sau una clinica, nu este o stare patologica. Este acea clipa in care se pot vedea lucruri dumnezeiesti. Nu poti sa improvizezi pe aceasta tema. Aici ai vazut sau nu ai vazut. Michael le-a vazut si ni le-a transmis si noua prin cuvintele, muzica si versurile sale. De aceea este iubit in toata lumea si urat atat de mult de stim noi cine.
Cand citim Vietile Sfintilor gasim de multe ori descrise extaze ca niste calatorii in care sfintii vedeau ceva anume: pasari, copaci, ingeri, forme umane sau de plante, flori sau obiecte, forme geometrice dumnezeiesti; toate sunt vederi pe masura celui care le vede, a celui caruia i se daruie extazului. Extazul nu poate fi inteles pe deplin sau nu se poate intelege in mod autentic, decat daca il traiesti. El l-a trait sigur. Asa a vrut Dumnezeu. E cutremurator si dureros ca ne-am dat seama de asta abia acum, cand ni l-au omorat. Multumesc pentru ca ne-ai facut sa vedem si sa traim toate acestea!
Ma bucur nespus, inca o data spun asta, ca te-ai decis sa pui tot ce ai scris aici pe blog intr-o carte! Sa te ajute D-zeu ca acesta carte sa vada lumina tiparului cat mai repede, pt ca lumea trebuie sa se trezeasca din acesta letargie profunda care ne omoara mintea si spiritul si sa-si redescopere esenta! God bless you, Mihai! Karmina.
RăspundețiȘtergereFacand abstractie de la post, uite ce am vazut pe youtube: http://www.youtube.com/watch?v=OO7wOwdTwB8&feature=related . Nu pot sa cred cum l-au tratat, fiind nevinovat. Sunt socata, pur si simplu. O sa mai revin cu comentarii, imi place ce scrii. O zi frumoasa !
RăspundețiȘtergereCat de frumos a scris....as vrea sa citesc mai mult din ceea ce a scris Michael, stii cumva de unde pot si eu sa citesc in romana Dancing the Dream ? Am inteles ca a aparut si in romana, prin 92 sau 93, dar atunci nu stiam de ea, acum stiu, dar unde o mai gasesc?
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru tot ce scri, ne aduci bucurie si posibilitatea de a ne da seama ce artist sensibil si genial a pierdut lumea.Pacat!
tocmai am terminat de citit cartea lui Randy Taraborrelli "Michael jackson- magie si nebunie" si ppot spune ca m-a marcat. poate ca Michael nu era asa cum se afisa el. poate totul era o masca ca sa se protejeze. de aceea Mihai as vrea daca ai cum si daca stii sa-mi spui daca acest biograf este credibil. el asa spune, dar se pare ca nimic nu este astazi ceea ce pare a fi.poate gasesti informatiile necesare ca sa imi raspunzi.multumesc
RăspundețiȘtergeream o nelamurire.offtopic...ati vazut inregistrarea cu mesajul doctorului Murray?Nu vi s-a parut ciudat?....mie da....si inca ceva..nu stiu de ce aveam impresia ca o sa inceapa sa planga in orice moment..Am auzit ca a primit multe amenintari cu moartea...probabil asta o fi motivul.Insa cred ca e vinovat de moartea lui Michael(voit sau din neglijenta)si in consecinta trebuie pedepsit).
RăspundețiȘtergereMihai asteptam cu nerabdare urmatorul post:)
am vazut declaratia lui Murray si o sa credeti ca sunt paranoica: nu vi se pare ca declaratie dr e prea asemanatoare cu cea facuta de Michael in 1993 ca raspuns la acuzatiile impotrica lui??? intonatia si felulu in care pronunta unele cuvinte. de ce i-ar fi frica???dr spune:" your messages give me courage and keep me going; they mean the world to me'. a folosit totul ca pe o tactica stiind ca lumea va face aceasta asociere, sau..........???!!!! nu stiu ce sa mai cred.
RăspundețiȘtergerePt raluca.....Poti sa explici ,te rog ce ai vrut sa spui ?Mai exact ,cum adik avea o masca in public pt a se proteja....?Cum adik nu era cum se afisa?Ms:).
RăspundețiȘtergereaveti careva idee care era biograful lui Michael??? din cate am citit nu era nici R.Taraborrelli ,dar nici Ian Halprin.Asteptam cu nerabdare urm post.Scorpya
RăspundețiȘtergereCartea lui Randy Taraborrelli are doar poze frumoase, in rest spune destule prostii despre Michael, aceleasi vehiculate de tabloidele de scandal....nu mi se pare deloc credibil. Am luat-o si eu si m-am cam enervat cand am citit-o. Chiar, ce ai vrut sa spui cu masca, nu cred ca am inteles...
RăspundețiȘtergerept Openmindeism: pai am citit o biografie a lui Michael scrisa de Taborrelli si am ramas cu impresia asta. nu stiu cata credibilitate are acest biograf. dar din cele spuse acolo Michael pare altfel decat a lasat sa se vada in public. si il inteleg.adica el putea fi persoana blanda si buna
RăspundețiȘtergeredar in acelasi timp si altfel.poate citesti si tu cartea. eu il inteleg perfect si nu mi-am schimbat parerea despre el: este si va ramane cel mai bun om si cel mai mare sufletist pe care l-am vazut, dar in acea carte se vede ca, uneori, el este atins si de microbul celebritatii. dar e de inteles. asa ca eu il sustin mereu. nu e critica, ci doar o constatare. spre ca vei intelege.
Cautati pe youtube ''Michael Jackson's Death Hoax''! Ce parere aveti? E posibil sa fie totul doar o chestie regizata? E posibil ca Mike sa nu fie mort? Presupuneri, speculatii, indoieli..uoff ce ti-e si cu lumea asta. Karmina
RăspundețiȘtergerePt raluca....Stai linistita ,stiu k nu l ai criticat :).Dar ce pot sa zic ,nimeni nu e perfect,nu? Sunt constienta k avea si el parti rele , k noi toti ,dar calitatile lui erau mari.Ms.
RăspundețiȘtergerestie cineva unde pot gasi cartea magie si nebunie? nu este in varianta electronica? sau daca nu, cartea conspiratie sau complot impotriva lui michael jackson?
RăspundețiȘtergereCartea "Complotul.... lui MJ" se gaseste in Carrefour Unirea, la etaj.
RăspundețiȘtergereFelicitari Mihai pentru decizia cu cartea!
Vio