duminică, 12 decembrie 2010

MICHAEL

...






Încerc să găsesc cele mai potrivite cuvinte pentru a descrie ce simt în legătură cu acest album şi constat, cu surprindere, că nu mi-e deloc uşor. Eu am întotdeauna cuvintele la mine, dar de data asta parcă s-au ascuns, parcă fug de mine – ori nu sunt eu capabil să le stăpânesc, aşa cum eram obişnuit.

Michael... de când am melodiile de pe acest album, le ascult continuu. Trei dintre ele (Hold My Hand, Another Day şi The Way You Love Me) le aveam de ceva vreme; Breaking News, Keep Your Head Up! şi Much Too Soon le ascult de o lună; iar Hollywood Tonight, Monster, Best Of Joy şi Behind The Mask de câteva zile.

Michael… albumul acesta e cel mai frumos cadou pe care fanii l-ar fi putut primi de Crăciun, în anul 2010. E complex, excelent structurat şi produs, are un aer prosapăt (chiar dacă unele melodii sunt înregistrate cu mai mulţi ani în urmă) şi – indiferent ce ar spune toată turma de Gică-Contra, toată familia lui Jermaine, toţi băieţii lui Tito, toţi aşa-zişii fani, orbiţi de furie, care nu văd din cauza ochelarilor de cal şi toată claia de critici muzicali ai lumii – e Michael, sunt absolut convins de asta şi, atâta vreme cât niciunul dintre Gică-Contra nu vine cu dovezi palpabile, nu-mi voi schimba părerea.

Michael... nu-mi pot explica de ce, din clipa în care am avut albumul întreg, am simţit cu adevărat spiritul sărbătorilor. Mă simt ca şi cum, în sfârşit, după atâţia ani, şi-a lansat un nou album, atât de mult aşteptat. E ca şi cum ultimul an şi jumătate nu mai există, a dispărut şi totul e ca înainte de 25 iunie 2009. Uneori chiar mă aştept să aflu că, pe undeva în lumea asta mare, Michael se pregăteşte pentru lansarea albumului său şi parcă văd cum va arăta locul în care se va întâmpla asta: plin de lume, de bliţuri şi de microfoane, zecii de mii de oameni călcându-se în picioare pentru ca, dacă nu vor avea norocul să capete un autograf, măcar să-l vadă, pentru o clipă. Ca în vremurile bune...

Hold My Hand – un cântec pop, R&B, hip-hop, o colaborare foarte reuşită a lui Michael cu Akon, înregistrată în Las Vegas, 2007; vocile lor se completează excelent, iar mesajul e o declaraţie de dragoste în stilul lui Michael, pusă pe muzică în stilul lui Akon: “eu am mai trecut prin asta şi tu ai mai trecut prin asta, dar împreună ne va fi bine...” Iată ce declara Akon în 2008, despre colaborarea cu Michael: „Doar fiind în aceeaşi încăpere cu el, am simţit că tot ce îmi dorisem să realizez, în toată viaţa mea, fusese îndeplinit. Acea aură... e atât de incredibilă. Suntem gata să zguduim lumea din temelii, omule. Ştii cum e, să fii lângă cineva şi să nu găseşti cuvinte ca să exprimi ceea ce simţi? Obişnuiam să stau şi să mă gândesc: cum e posibil ca cineva să vândă atât de multe discuri şi să domine un întreg domeniu din industrie, la un nivel la care nimeni nu poate ajunge, decât dacă i se alătură? Felul în care gândeşte... unii artişti gândesc la nivel regional, alţii naţional, eu gândeam la nivel internaţional. El gândeşte interplanetar. E un cu totul alt nivel.”

Hollywood Tonight – e preferata mea. Înregistrată în perioada pregătirilor pentru albumul “Invincible” (1997-2001), străluceşte, pur şi simplu, şi mă aştept să atingă o poziţie de vârf în topuri. Beatboxingul lui Michael, care se aude pe tot parcursul melodiei, mai pregnant la început şi la final; dar şi ritmul înnebunitor, new jack swing, hip-hop, R&B, mă fac să mă ridic de pe scaun. “Ea visează la faimă, ea şi-a schimbat numele cu unul care dă bine pe ecran… Ea merge la Hollywood în seara asta… e adevărat că o şansă ca asta o ai odată-n viaţă...”

Keep Your Head Up! – înregistrat în New Jersey, în timpul şederii la familia Cascio (sfârşitul anului 2007 – începutul anului 2008) – e o baladă R&B, pop, soul cu influenţe gospel, care pledează pentru speranţă şi se constituie într-un îndemn, curajos şi vibrant, de a lupta cu viaţa, de a nu renunţa la ziua de mâine, care poate fi mult mai frumoasă decât cea de azi, oricât ai fi de deznădăjduit: “Ţine fruntea sus, către cer; concentrează-te să rămâi în viaţă... dă-mi aripile tale, ca să putem zbura...”

The Way You Love Me – o baladă de dragoste, pop, R&B, soul, delicată şi declarativă, înregistrată, cred, prin anii 2000-2004, la care producătorii au ales să ataşeze, ca intro, un fragment cu vocea lui Michael prezentând melodia şi ritmul de bază – o idee care mi-a plăcut mult şi care ni-l aduce parcă, mai aproape pe Regele Pop: “Eram singur în întuneric, atunci când te-am intâlnit; m-ai luat de mână şi mi-ai spus că mă iubeşti… mi-era teamă, pentru că ultima oară am fost rănit… Îmi place felul în care mă iubeşti…”

Monster – înregistrat tot în perioada şederii la familia Cascio (sfârşitul anului 2007 – începutul anului 2008); e o colaborare cu 50 Cent, datorată DJ-ului acestuia, pe nume Whoo Kid, care l-a întâlnit pe Michael şi i-a spus lui 50 Cent că Regele Pop are un cântec pe care ar vrea să i-l asculte şi care consideră că ar fi potrivit pentru o colaborare. 50 Cent, a cărui atitudine degajată e legendară, a afirmat că rareori se simte stânjenit atunci când se află în preajma starurilor, dar că exact aşa s-a simţit în timp ce vorbea cu Michael Jackson. “Mike e special. E diferit. Nu ştiu cum să explic asta.” Monster este un cântec R&B, hip-hop, rap, cu tentă new jack swing; un cântec puternic şi ofensiv, combinând elemente de jazz, blues şi soul, cu un ritm sincopat şi o linie de başi gravă, repetitivă. Monster vorbeşte despre Hollywood şi paparazzi, care ar trebui să se privească pe ei înşişi în oglindă şi să vadă că sunt nişte monştri.”Tu alergi ca să scapi, dar ei vânează banii, aşa că falsifică orice…”

Best Of Joy – se pare că a fost compus şi înregistrat în 2009, cu numai câteva săptămâni înainte de tragica sa dispariţie, iar asta înseamnă că e cel mai proaspăt din album. O baladă pop, R&B, soul, care mă duce cu gândul la “You Are My Life”, “Heaven Knows I Love You” sau “Beautiful Girl”. Versul “I am forever” e leitmotivul melodiei şi, pentru aceia care îşi doresc ca Michael să fie astăzi cu noi, Best Of Joy le va umple golul din suflet şi disperarea. Michael ne va fi mereu alături, prin muzica sa. “Eu sunt acela care a venit, atunci când erai la pământ; eu sunt singurul care ţi-am fost alături, atunci când unele lucruri te-au rănit… Eu sunt pentru totdeauna; nu sunt eu acela care ţi-am spus că erai liberă? – atunci când viaţa părea grea şi erau lucuri care te răneau…”

Breaking News – cea mai controversată piesă de pe album, e o compoziţie R&B, hip hop, house, funk, pop, cu influenţe new jack swing, înregistrată tot cu familia Cascio (2007); şi se constituie într-o ironie muşcătoare la adresa vechilor, actualilor şi – după cum se preconizează, din păcate – viitorilor duşmani ai artistului: media, cea care, în goana după rating, e gata oricând să împroaşte cu noroi, să rănească oameni, să distrugă vieţi: “Acum, e chiar atât de ciudat că m-am îndrăgostit? Cine e sperietoarea la care vă gândiţi?... Toată lumea a înnebunit, doar fiindcă m-am îndrăgostit; pentru ei e o ştire fierbinte...” Diferitele “demonstraţii” care compară vocea din Breaking News cu cea a unui imitator, m-au pus şi pe mine pe gânduri, pentru o clipă, şi m-a determinat să-mi fac propria investigaţie, iar concluzia la care am ajuns este că vocea din Breaking News seamănă foarte bine cu cea din “Ghosts” ori “Break Of Dawn”. Controversele au apărut din cauză că versiunea originală a cântecului conţine doar vocea principală a lui Michael; fără backing şi fără alte efecte care compun un cântec obişnuit. Producătorii au adăugat vocile din back up şi instrumente, ca să umple melodia.

Another Day – un cântec R&B, funk, pop-rock, rezultat al colaborării cu Lenny Kravitz, e deja bine cunoscut de toată lumea. A fost înregistrat pentru albumul “Invincible”, dar nu a trecut de selecţie. Lenny Kravitz l-a rescris apoi şi l-a inclus, sub numele “Storm”, pe albumul său “Baptism”, lansat în 2004. Kravitz a afirmat că lucrând cu Michael Jackson a fost “una dintre cele mai uimitoare experienţe” pe care le-a avut vreodată. “A fost creat de două persoane care se respectă reciproc şi care iubesc muzica – atâta tot.” Îmi place mult Another Day, mă duce cu gândul la “Give In To Me” şi, pentru că ador vocea lui Michael cântând rock, e a doua pe lista preferinţelor mele. “Viaţa m-a dus dincolo de planete şi de stele; şi tu eşti singura care ar fi putut să mă ducă atât de departe... Voi căuta întotdeauna dragostea ta...” E un cântec puternic, impresionant, atât prin ritm cât şi prin versuri: “Am plecat dar am greşit; tu eşti cea care-mi dă putere; eşti focul care mă încălzeşte; cum să trec prin furtuna asta... Nu pot trăi încă o zi fără iubirea ta...” O singură obiecţie aş avea – şi vă rog, nu daţi cu parul, e doar părerea mea: primele măsuri sunt excepţionale, pline, rotunde, puternice; după care, brusc, fondul muzical devine sărăcăcios şi anost; se mai îmbogăţeşte la refren şi la intermezzo-ul cu chitara, dar nu mai atinge măreţia de la început. Lenny Kravitz a spus că a încercat să prelucreze melodia aşa cum şi-ar fi dorit Michael, dar părerea mea e că putea să facă mai mult. Oricum, Another Day e un cântec grozav, i se potriveşte de minune lui Michael şi pentru mine e o mare bucurie, de fiecare dată, să-l aud cântând rock.

Behind The Mask – originalul a fost compus şi lansat de o trupă japoneză, Yellow Magic Orchestra; se spune că, prin 1979, lui Quincy Jones i-a plăcut mult cântecul lor, Behind The Mask, i l-a prezentat lui Michael şi au lucrat împreună la propria lor versiune. Michael i-a rescris versurile şi l-a înregistrat în timpul sesiunilor pentru albumul “Thriller”. Cântecul nu a fost însă finalizat şi lansat, din motive necunoscute – unii spun că ar fi vorba de motive legale, dar mă îndoiesc, din moment ce clăparul care a lucrat cu Michael la acea vreme, Greg Phillinganes, a lansat în 1984 cântecul, cu versurile lui Michael, iar în 1986 acelaşi cântec, cu aceleaşi versuri, a apărut pe albumul “August” al lui Eric Clapton (evident, faptul că la acea dată Phillinganes făcea parte din trupa lui Clapton nu e numai o coincidenţă). Până în zilele noastre, l-au mai cântat o grămadă de artişti, dar nu m-am obosit să-i caut, aşa ca nu ştiu ce versuri au folosit. Behind The Mask, în versiunea iniţială, cea a Yellow Magic Orchestra, se încadra în genurile electro-pop şi synth-pop; Gregg Phillinganes i-a adăugat o tentă funk, iar varianta lui Michael Jackson e pop rock, R&B, hip hop, mult mai elaborată şi mai pe gustul meu. “Tot timpul am ştiut că eşti o ipocrită; stai în spatele măştii şi îţi ţii lumea ta sub control... Tânjesc să descopăr care e adevărul cu tine, aşa că scoate-ţi masca, să-ţi pot vedea faţa.” Cu un ritm susţinut, chiotele mulţimii din fundal şi „ee-he-he” de la refren, Behind The Mask e pe locul al treilea în topul meu.

Much Too Soon – o baladă pop cu tentă folk, frumoasă, caldă şi tristă, a fost compusă de Michael Jackson în perioada „Thriller”şi înregistrată în 1994. Vocea catifelată a lui Michael e pusă în valoare de instrumentaţia simplă, sobră, iar melodia, în ansamblul ei, transmite o resemnare dureroasă: „Ai vrea să mergi cu mine?; iar ea mi-a răspuns că nu; dar cred că mi-am învăţat lecţia mult prea devreme.” Lui Michael i-a plăcut întotdeauna acest cântec, la fel cum i-au plăcut toate cele pe care le-a compus; şi îl lua în calcul de fiecare dată când pregătea un nou album, dar niciodată nu i-a găsit locul potrivit. De data aceasta, Much Too Soon a fost plasat ca o încheiere dulce-amăruie a colecţiei de excepţie care compune albumul Michael.

Prin acest album, lansat postum, Michael ne reconfirmă faptul că el este Regele Pop, pentru totdeauna. Vocea lui e la fel ca întotdeauna, unică şi impresionantă, indiferent dacă timbrul îi e mânios ori cald, indiferent dacă ne încântă cu o melodie rock sau cu una soul. Trei dintre melodiile de pe albumul Michael sunt produse de un muzician şi producător nou şi vivace, pe nume Theron Femster, zis şi Neff-U (nephew = nepot). În mod ironic, nepoţii lui Michael Jackson (fostele vedete, acum căzute in anonimat, 3T), au provocat atâtea disensiuni în jurul albumului Michael, doar pentru că niciunul dintre cântecele lor nu au fost alese; dar trei cântece produse de cineva supranumit Nepotul au fost (lol). Şi, ca o concluzie, vreau să-mi exprim o nedumerire către fratele Jermaine, nepoţii 3T, criticii lu’ peşte, media şi mai ales către aşa-zisii fani (care sunt de fapt detractori deghizaţi în blană de miel): De ce vreţi morţiş să-l uităm pe Michael Jackson?

Regele Pop şi-a descris, cu propriile cuvinte, traiectoria, cu mult înainte de 25 iunie 2009:

„Ce face o stea, atunci când renunţă să mai strălucească?”, m-am întrebat. „Poate că moare”. „O, nu”, a rostit o voce in mintea mea. „O stea nu moare niciodată; doar se transformă într-un zâmbet şi se întoarce, contopindu-se, în muzica celestă, în dansul vieţii.” Imi place gândul acesta, ultimul pe care l-am avut înainte să închid ochii. Cu un zâmbet, mă întorc, la rându-mi, contopindu-mă în muzică. (Michael Jackson – „Dance Of Life” – „Dancing The Dream”, 1992)

Are dreptate – o stea nu moare niciodată; şi, chiar dacă s-a întors în matricea stelară din care a apărut, steaua lui Michael Jackson e acolo şi străluceşte la fel de puternic. Eu o văd. Voi nu?

...

45 de comentarii:

  1. Zambesc inca...cu sufletul, cu ochii si cu spiritul...Ma incanta atata frumusete sufleteasca, atata caldura umana, atata iubire care transpare ....Da, ,,Michael" este un album superb, care ma duce departe departe, cu fiecare melodie pe care o ascult...Este minunat si, indiferenet de ce vor spune nihilistii, este tot el, acela care si-a pus sufletul in palme de atatea ori...
    Zambesc in continuare si privesc la steaua aceea care sigur nu va apune niciodata...
    Nadia

    RăspundețiȘtergere
  2. http://www.youtube.com/watch?v=PgBsd2Jm4es&feature=related

    RăspundețiȘtergere
  3. Mihai, Mihai ! ai tu un dar nepretuit de-a comenta muzica lui Michael, ca desi ascult albumul de 1 saptamana intr-una, acum parca vad fiecare melodie altfel, si nu ma mai satur, cum nu am sa ma satur niciodata de Michael.
    ,,Much too soon,, este melodia pe care ori de cite ori o ascult pling si nu ma pot abtine, poate e vocea lui catifelata care imi aduce aminte de ,, Speechless,, si ai dreptate ,,Hollywood Tonight,, este extradordinara ca si ,, Hold my Hand,, ,in fine imi place enorm noul album ,, Michael,,.
    Dupa ,, Hold my Hand,, Akon a realizat un videoclip, filmat intr-un aeroport, e bine facut si parca Akon a pus toata durerea pierderii lui MJ acolo, bravo lui.
    Si daca nu stiati Michael este din nou Guinness Book cu un poster urias pentru albumul ,, Michael,,, poster care a fost intins pe un teren din afara Londrei.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ok, ce pot sa mai spun???
    Recunosc, inca nu am ascultat toate melodiile, dar citind postarea ta, simt ca le-am ascultat...mai lipseste esentialul...sa aud vocea lui Michael!
    Fanii adevarati nu l-au uitat pe Michael, de asta sunt sigura, insa nu acelasi lucru l-as putea spune despre cei care doar cauta sa improste cu venin...ei au uitat de muzica si de magia lui Mike, ceea ce este grav, fiindca se pare ca nu au uitat sa arunce sageti, sa critice si alte cate si mai cate...si ce sa vorbim de fani...cand intreaga familie a lui Mike este cap de afis (Exceptand copii)...am mai spus-o pe familia lui nu dau 2 bani...dupa ce am revazut Oprah, clar sunt satula de ei.

    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  5. "Imi place gândul acesta, ultimul pe care l-am avut înainte să închid ochii. Cu un zâmbet, mă întorc, la rându-mi, contopindu-mă în muzică."


    Mesaj de dincolo sau mesaj premonitoriu?! Va inceta vreodata sa ne surprinda?!... si spunand asta ma refer si la Dancing the dream, de fiecare data cand recitesc un fragment descopar intelesuri noi...da Mihai Michael ni se dezvaluie in fiecare zambet pe care il vedem pe chipurile celorlalti, in fiecare raza de soare si in fiecare stea care straluceste in noapte..de acum inainte cand voi vedea o stea cazand voi zambi la gandul ca se alatura dansand muzici celeste din care acum face si Michael parte...Multumesc pentru postarea superba!

    Niculina

    RăspundețiȘtergere
  6. Albumul e minunat...postarea e superba....Michael e...ei bine, stim cu totii cum e Michael :))
    Rautatile...cine le mai ia in seama? Nimic nu mai conteaza, in final...ramane doar glasul lui Michael care ne incanta sufletelele.

    Multumesc, multumesc, multumesc!!!

    Va imbratisez!

    Cerasela

    RăspundețiȘtergere
  7. Mjtunes transmite melodiile de mult timp si probabil Sony face un experiment cu noi permitand asta inainte de lansarea oficiala.Oricum avem de castigat , albumul este minunat,toate melodiile fac referire la iubire, la apropierea dintre oameni,la felul de a ne purta cu ceilalti astfel incat sa nu-i ranim.Cine a ales melodiile a facut-o bine...
    Cat despre cei din familie, nu are rost sa vorbim,le place sa fie in lumina reflectoarelor,s-au imbogatit si le place aceasta pozitie.
    In final,vorba producatorului Teddy Riley,,mai bine un album imperfect decat nimic".
    Multumim Mihai,esti mereu pe faza!
    corina

    RăspundețiȘtergere
  8. un interviu interesant-
    http://www.cyinterview.com/2009/07/industry-bigs-music-michael/
    corina

    RăspundețiȘtergere
  9. Iata ce scrie Teddy Riley pe blogul personal deschis duminica:

    "MICHAEL JOSEPH JACKSON

    MY FRIEND, MENTOR, BIG BROTHER, & MUSIC PARTNER,

    YOUR WISHES HAVE BEEN MADE. I’VE DONE YOUR FIRST COMMAND. I AM HERE AS YOUR SERVANT…THIS PROJECT WAS A TRIP. THE FANS BEAT ME UP FOR A MINUTE TIL THEY STARTED FINDING OUT THE TRUTH. SOME OF THE FAMILY TRIED TO SABOTAGE THE PROJECT, BUT I AM YOUR DEFENDER."

    http://teddyrileyblog.wordpress.com/

    Si tot Teddy Riley a fost intrebat acum cateva zile pe Twitter:
    "Can you explain the oddly fast vibrato that MJ has never had? I dont have facts, just opinion. What R the facts?"

    Teddy Riley: "The fact is they're heavily processed...meaning Mj vox were melodyne heavy. Melodyne is much like autotune."

    Chiar daca acest album si toate cele care vor urma (sa speram) nu ating perfectiunea la care numai Michael putea sa le ridice, cred ca ascultandu-l, toti am trecut prin aceleasi emotii ca atunci cand am asteptat premiera filmului "This Is It" sau a videoclipului "One More Chance". Si totusi...dupa momentele de extaz, oricat as incerca, nu pot sa nu ma intreb: De ce tocmai el?...Michael era ultimul om de pe Pamant care trebuia sa dispara...

    Anca

    RăspundețiȘtergere
  10. DRAGI FANI,
    HAIDETI VOTATI AICI CA MAINE SE INCHEIE VOTUL
    HAIDETI CA MAI E PUTIN
    HAIDETISA L AJUTAM PE MICHAEL
    NU E GREU , E DOAR UN CLIC
    CU SIGURANTA PUTEM FACE ASTA MAI ALES CA NU FACEM PREA MARE EFORT
    HAIDETI VOTAI AICI TOTI CARE INTRATI ASTASEARA AICI
    http://www.revistaprivilege.net/2010/11/02/vota-por-¿que-artista-musical-tiene-mas-fans-en-el-mundo-revista-privilege-2010/
    ZUZA
    O SA FAC COMENTARIU LA POST PUTIN MAI INCOLO
    HAIDETI VOTATI TOATA LUMEA IN ASTA SEARA

    RăspundețiȘtergere
  11. Votul se incheie pe 30 decembrie 2010, maine doar se actualizeaza clasamentul. Dar e bine sa ni se aminteasca din cand in cand.

    Anca

    RăspundețiȘtergere
  12. Music channel dedica REGELUI acest weekend[sambata si duminica]iar UTV.in fiecare MARTIcred nu sunt f. sigura] de la ora 20:00 top 10 M.J.
    si DA AM SEMNAT!
    FLORANCE

    RăspundețiȘtergere
  13. hei people!!!!!!!!!!!
    in fiecare zi semnati ca sa castige Michael
    eu vreau din toata inima ........... haideti e f simplu in fiecare zi inainte de somn sa ne gandim la Michael si sa l votam

    Acum ce as putea sa spun despre nou album?
    sincer nu stiu.Stiu doar ca in aceste zile Michael parca chiar a fost aici cu noi , a fost atat de prezent,atat de viu.........
    melodiile sunt toate una si una si evident,ca fiecare om am si eu preferinte MUCH TOO SOON, ma ameteste, parca sunt intr un vartej dar cineva ma tine de mana strans
    Ce as putea sa spun? nimic, decat ca e asa o caldura placuta care te invaluie si te toropeste in preajma a tot ceea ce tine de Michael
    Imi e dor in fiecare moment de el, dorul de el a devenit o stare permanenta iar aceste evenimente sunt ca si cand si ar arata din cand in cand fata frumoasa si zambetul inconfundabil unic care a innebunit intreaga lume
    Zuza

    RăspundețiȘtergere
  14. Multumesc Mihai pentru aceasta ”trecere in revista” a melodiilor de pe albumul ”Michael” si, nu in ultimul rand, pentru ca ne destainui si noua sentimentele ce te-nvaluie ascultandu-l....continuu. Nici nu poti altfel, sunt melodii superbe, e atat de bine sa stai, sa-nchizi ochii si sa-l asculti pe Michael…e atat de frumos tot ce-nseamna Michael…e atat de adevarat tot ce ne spune si ne invata Michael…e iubire, si iertare…si-ti da incredere, iti da putere…
    ”Michael”....un album de suflet, cel mai frumos dar primit in cea mai frumoasa sarbatoare...

    RăspundețiȘtergere
  15. Poveste
    Legenda spune ca la inceputuri,pe Pamant traiau fiinte androgine care aratau ca doi oameni-femeie si barbat-lipiti spate in spate.Acestia detineau o putere extraordinara si puteau face aproape tot ce gandeau.Numai ca zeii se temeau de puterea infinita a androginilor si,pentru a nu mai reprezenta o amenintare,i-au desparit.Separate,insa,partile nu mai aveau nicio putere.Astfel,androginul nu si-a mai gasit sensul in lume,iar pe Pamant domnea o tristete coplesitoare si tot mai multi mureau de dorul intregirii si de dorulde moarte.Atunci,zeii,vazand ca raman fara supusi,au cautat o modalitate de a da noilor oameni un motiv pentru a trai si astfel a fost creat Eros,cu scopul de a semana iubire in lume.In acest fel,oamenii isi petreceau viata cautandu-si jumatatea.
    Asa s-ar explica dorinta de iubire a oamenilor,prin dorinta de contopire a partilor initiale si de reintregire a fiintei perfecte de odinioara,asa s-ar explica iubirea insasi,ca mod de actiune a contradictiilor reunite,care refac unitatea primordiala.
    (Inspiat din M.Eliade,Jean Libis)
    ------------------------------------------------
    ***
    A fost odata (in trecutul foarte apropiat) o fiinta,poate nu perfecta,dar “cel mai aproape de perfectiune”,contradictorie si surprinzatoare.
    A fost odata o fiinta plina de contraste care se completau perfect,pana la desavarsirea unei fiinte sublime si infinit de puternice.
    Avea forta si curajul unui barbat,dar si delicatetea si vulnerabilitatea unei femei,inocenta si timiditatea unui copil,dar si hotararea si siguranta unui adult,tristetea sfasietoare a omului care nu are nimic,dar si veselia,umorul si jovialitatea regelui care detine totul,retinerea si modestia omului obisnuit,dar si talentul si maretia tacuta a geniului,indulgenta si darnicia generoasa a altruistului,dar si exigenta perfectionistului;avea vocea puternica si tunatoare a tatalui luptator, dar si vocea delicata si blanda a mamei ;aceasta fiinta era deopotriva lacrima si zambetul,suferinta si iubirea,extazul si agonia,transparenta cristalului si misterul totalitatii.

    Chiar cand era la pamant,doborat uneori de nimicnicia umana ,gasea forta sa spuna altora “keep your head up”,chiar cand era nesigur si vulnerabil,intrebandu-se “will you be there?”,altora le spunea “you are not alone”.


    Simona B

    RăspundețiȘtergere
  16. (continuare)
    Intr-o lume limitata,stramta si stramba,dominata de reguli meschine,
    oamenii obisnuiti nu au stiut cum sa catalogheze aceasta fiinta angelica,pentru ca,pur si simplu,nu mai vazusera un inger pana atunci; si,pentru ca nu se potrivea nici unui tipar cunoscut vreodata de ei, au incercat sa-l faca,fortat, sa se potriveasca,retezandu-i din maretie,diminuandu-i din putere,umilindu-l,crucificandu-l…
    Intr-o lume decadenta,oamenii obisnuiti au uitat de mitul fiintei perfecte,de mitul androginului ,vulgarizandu-i semnificatia;unii dintre oameni n-au inteles ca ingerul si-a sublimat intreaga lui energie,inaltandu-se cu un pas mai aproape de infinit si l-au acuzat de sexualitate incerta si de efeminare,transformandu-l intr-o fiinta ciudata si anormala.

    Si n-au vazut ca de fapt,fiinta aceea angelica,prin sine insasi,recrease intregul absolut,sublimul plin de forta .
    N-ar mai fi fost decat un pas pana la atingerea armoniei perfecte,prin impacarea contrariilor,pana la unitatea opozitiilor si al trenscederii diferentelor inspre unitatea suprema ,acea coincidentia oppositorum pe care oamenii au ignorat-o.
    Sau poate ca unii oameni chiar au vazut toate astea ,si tocmai de aceea,unii l-au idolatrizat,iar altii,temandu-se,l-au ucis.

    Aceast inger a cautat neincetat iubirea,daruind-o neincetat,nestiind ca el era iubirea insasi;a cautat necotenit perfectiunea,nestiind ca prin propria existenta a recreat perfectiunea intregului primordial,sau poate ca stia,dar ne-a lasat pe noi sa descoperim si sa intelegem talcul…
    Si poate ca ne este atat de dor de el tocmai pentru ca ne aminteste de armonia perfecta a fiintei care am fost si noi,candva,cine stie ?...
    De altfel,nu e decat o poveste…

    RăspundețiȘtergere
  17. SIMONA e foarte frumoasa povestea...si totusi la final am ramas cu un gol in suflet...o senzatie stranie...

    MICHAEL...un cadou extraordinar...nu o sa astept sa para in orasul meu, fiindca ...nah...ca de obicei nu o sa ajunga decat dupa sarbatori asa ca YUUUPYYY...am facut comanda pe net!!!
    Melodiile nu m am putut abtine sa nu le ascult, mai degraba...le am "devorat" de cum am apucat...cu aceasta ocazie MULTUMESC Florenta ca ai postat acel link.
    Mie structura albumului mi se pare ca e impartita in doua: cam jumatate din melodii au o linie suava, delicata care te fac sa ti regasesti iubirea, pacea, curajul...ce are mai de pret un om, pe cand cealalta jumatate este un atac dur, dar imperios necesar la adresa mass mediei si a celor care l au vrut doborat pe REGE, dar iata ca inca o data...REGELE s a ridicat deasupra tuturor...le a dat clasa...
    Imi place in mod deosebit BEST OF JOY...imi da un sentiment de calm si liniste interioara, dar si colaborarile cu Akon sau Lenny sunt extraordinare...de fapt...ce mai...intreg albumul e senzatie!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. Un album care te infioara cand asculti cu atentie versurile cantecelor si linia melodica.Pentru mine e vocea lui Michael de la prima pana la ultima melodie,indiferet de ceea ce se afirma.Da,Michael a fost un perfectionist si tot ce a iesit din mana lui a fost atent slefuit asemeni unui diamant rar si poate acest album nu a atins acea perfectiune pe care Michael si-ar fi dorit-o,dar important este ca ceea ce a lasat in urma sa ajunga sa fie auzit chiar si asa mai putin perfect,pentru ca noi si generatiile care vin dupa noi,sa nu uitam ca am avut candva un om cu suflet de inger printre noi,pe care unii l-au ridicat la rang de idol doar pentru placerea de a-l darama cu pietre mai apoi.Nici un om nu e perfect,nici Michael n-a fost dar a tins spre perfectiune si ne-a invatat ce inseamna iubirea indiferent de culoare,rasa,religie sau sex,ne-a invatat ce inseamna toleranta,iertarea,daruirea,respectul pt toate formele de viata,ne-a aratat ca se poate chiar si atunci cand nu mai poti.
    Ca o mare parte a profitul din vanzarea a tot ce inseamna Michael Jackson intra in conturile Sony,este adevarat.Observ cu durere ca peste tot in lume fanii s-au impartit in 2 tabere,care se agreseaza verbal si se urasc.Unii aproba noul album in timp ce altii boicoteaza.La ce bun atata vrajba,cui foloseste si unde este toleranta si respectul de care vorbea Michael si cu care toti erau de acord (nu zic iubirea ca e deja prea mult pt lumea asta transformata in jungla)?Fiecare are dreptul la propria opinie si felul propriu de a actiona fara sa-i deranjeze pe ceilalti,fara sa impuna celorlalti sa faca la fel,asta ar trebui sa conteze daca am inteles ceva din ce a transmis Michael.Sony oricum nu va avea de pierdut chiar daca albumul nu se vinde,oricand pot cere vanzarea catalogului Beatles si celui cu toate melodiile lui Michael,daca investitia nu este profitabila.Deci profitul este oricum asigurat,indiferent de rezultatul vanzarilor.Si atunci sunt de acord cu intrebarea ta Mihaipe care o mai intregesc,cine si de ce vrea mortis sa-l uitam pe Michael Jackson,prin acest conflict care (parerea mea)se prezinta sub forma unei tactici psihologice de distragere a atentiei si stramutarea ei in cu totul alta directie (ura,violenta,egoism,etc) decat cea spre care Michael isi dorea sa ne indreptam ?!
    Revenind la album,pot doar sa mai adaug in plus fata de ce s-a spus pana acum,ca imi rasuna in cap si cand dorm baladele Best Of Joy,Hold My Hand,Keep Your Head Up,Much Too Soon,The Way You Love Me.Tot albumul are forta si mesaj si n-as renunta la nici o melodie din el,dar parca Best Of Joy are ceva aparte poate pt ca asta inseamna Michael pt mine...Best of joy tradus in romana ar fi ,,cea mai mare bucurie,,.
    Alina.

    RăspundețiȘtergere
  19. Catalina, te rog frumos spune-mi si mie unde ai facut tu comanda de album , caci pe toate siturile cu comenzi Romania nu exista ca si tara de vinzare ?
    Alina, Sony nu poate sa vinda ceva care nu ii apartine, catalogul respectiv care contine nu numai melodii The Beatles, ci la mult mai multi artisti a ramas a lui MJ, iar album se va vinde nu iti fa probleme pentru ca eu cred ca sunt mult mai multi fani adevarati decit nonfani.
    Se va intimpla la fel ca si alta data mult zgomot pentru nimic.

    RăspundețiȘtergere
  20. According to Billboard magazine, the 10-track “Michael,” which was released on Dec. 14, could sell up to 225,000 copies by Dec. 19. Those numbers might be just enough to push the album past Taylor Swift’s “Speak Now,” the third album by the country star which presently sits at number two on the Billboard 200, and even take down Susan Boyle’s “The Gift,” which is number one right now.

    Ceea ce era de demonstrat, Michael are fani loiali in ciuda tuturor speculatiilor.

    RăspundețiȘtergere
  21. AICI SE POATE COMANDA ALBUMUL MICHAEL


    http://www.sonymusicdigital.com/michael-jackson/pages/5709473/?cid=nl:58323101&utm_medium=itsite-email&utm_source=jackson&utm_campaign=itsite-email|jackson|20101216


    SUCCESURI !!!

    RăspundețiȘtergere
  22. Simona,

    NU ESTE O POVESTE….
    Atata timp cat, prin cuvintele tale, ma apropi cel mai mult de ceea ce simt, de ceea ce ma poarta spre acel “infinit” in care nu am banuit vreodata ca pot ajunge, spre acea” lumina” pe care nu am perceput-o niciodata asa cum o percep acum.
    Atata timp cat plang ceea ce nu am plans vreodata mai mult. Atata timp cat mi-e dor de acel “ceva” pe care nu am reusit niciodata sa-l’’ating”; atata timp cat ma doare’’suferinta”, chiar daca suferinta “nu a fost a mea’’.
    NU ESTE O POVESTE...
    Atata timp cat simt ca ma inalt, acum cand scriu aceste cuvinte, si de fiecare data cand dansez dansul si ascult muzica. Acum, cand regasesc “acel ceva” pe care il cautam de atata timp..si nu
    reuseam sa-i dau o “ forma”.
    Durerea simtita… o simt ca si cum ar fi fost dintotdeauna si durerea mea...
    Iubirea daruita...este iubirea pe care as fi vrut sa o daruiesc intregului univers..
    Ma doare durerea, iubesc iubirea, plang lacrimile, ma contopesc cu muzica si cu dansul, care nu sunt ale mele dar care, atat de mult, ma fac sa simt ca odata, candva...am facut parte din ele.
    Ele vin de candva dintr-un” inceput” si se pierd intr-un univers nestiut…
    A FOST DINTOTDEAUNA si VA FI PENTRU TOTDEAUNA…
    A venit din “infinit” si a plecat in “infinit”, atingand inima celor carora le este sete de iubire, si ochii celor care vad dincolo de “ obisnuit”.
    Ma copleseste eternitatea pe care i-o simt si pentru care as vrea sa-mi pot exprima gratitudinea.
    NU ESTE O POVESTE…
    ESTE CEL MAI FRUMOS ADEVAR SCRIS VREODATA….

    Dorina

    RăspundețiȘtergere
  23. Violeta,m-am exprimat gresit,scuze.Sony poate cere sa cumpere partea lui Michael din catalog,cei 50%.Daca am retinut bine 25% din cei 50 pe care Michael ii detine sunt deja garantie pt ultimul imprumut facut si in cazul nereturnarii imprumutului Sony are dreptul sa cumpere partea la un pret predeterminat inca din 2007.
    ,,Despite media reports of investor interest in Jackson's half of Sony/ATV, Sony Corp. remains in the driver's seat. When a cash-strapped Jackson refinanced his debt with the Fortress Investment Group in 2007, Sony Corp. helped facilitate the deal and in return secured the right to purchase half of his share in Sony/ATV at a predetermined price; it also became managing partner of the publishing company, giving it operational control. Sony also obtained the right to match any future offers on Jackson's remaining 25% stake. Separately, sources say that Sony/ATV also gets a first look at purchasing Jackson's own Mijac catalog upon the expiration of its administration deal with Warner/Chappell.,,
    http://www.sonyatv.com/index.php/news/549
    Alina

    RăspundețiȘtergere
  24. Alina draga mea, nu mai crede toate aberatiile scrise prin presa, au vrut sa-l desfiinteze cu orice pret, iar ultimul lucru pe care l-ar fi facut MJ era sa puna garantie acel catalog ( chiar si 25%). MJ detine 50% din Sony si acel catalog ii apartine in totalitate, doar toata mizeria pe care a suportat-o si chiar probabil ( ca sa ma iau dupa ce a spus La Toya) moartea i se trage de la acel catalog, pentru ca acel catalog ii aducea si ii mai aduce venituri anuale de peste 70 milioane dolari ( dupa spusele lui John Branca), deci nu vad de unde foarte marea saracie si x imprumuturile etc.

    RăspundețiȘtergere
  25. Albumul 'Michael' se gasesti si in Romania, l-am cumparat acum 2 zile si l-am vazut si in magazinele MediaGalaxy.

    Cu drag

    RăspundețiȘtergere
  26. PUTIN DUPA MIEZUL NOPTII,MICHAEL A TRECUT PE LOCUL CARE I SE CUVINE :

    http://www.revistaprivilege.net/2010/11/02/vota-por-%C2%BFque-artista-musical-tiene-mas-fans-en-el-mundo-revista-privilege-2010/

    DAR NOI VOM VOTA IN CONTINUARE PANA PE 30 DECEMBRIE,NU-I ASA ???
    NU E SUFICIENT SA FIE PE LOCUL INTAI ,TREBUIE SA SE SI DISTANTEZE DE CEILALTI...EXACT ASA CUM A FOST IN REALITATE...


    CAT DESPRE FANI...NU S-AU IMPARTIT NICIODATA IN TABERE
    INTOTDEAUNA AU EXISTAT TABARA FANILOR SI TABERELE...CELORLALTI...

    RăspundețiȘtergere
  27. Votaţi-l pe Michael:

    http://tweeter.faxo.com/53rd_Grammy_Awards_Best_Male_Pop_Vocal_Performance

    Anca, îmi pare rău, dar nu ştiu ce s-a întâmplat cu comentariul tău. Am observat că uneori serviciul blogger dă erori, s-a intâmplat ca nici eu să nu pot posta comentarii. Vă adresez tuturor rugămintea să încercaţi, pe cât posibil, să salvati undeva comentariile, în eventualitatea în care se mai întâmplă astfel de erori, pentru a le posta din nou, dacă în maxim 12 ore nu apar pe blog. Îmi pare sincer rău pentru astfel de incidente, voi face tot ceea ce depinde de mine să nu se mai intâmple.

    Sunt foarte bucuros că Michael a trecut pe locul care i se cuvine în sondajul Privilege, doar că... îmi vine greu să cred că nu are decât 55.000 de fani în lumea asta. Eu am dat linkul tuturor celor din lista mea de contacte, vă recomand să faceţi la fel, inclusiv să-l puneţi la vedere, pe conturile de twitter, facebook şi pe conturile de pe diverse forumuri şi fancluburi (cei care aveţi astfel de conturi). Din păcate, nu cred că putem vota fiecare decât o singură dată, dar dacă dăm linkul mai departe, se mai pot aduna încă multe voturi pentru Michael.

    Sărbători fericite, tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  28. "Michael Jackson Album-Cover Artist Explains Hidden Meanings In His Work":

    <<...perhaps the most striking image of all, a golden throne atop a mountain: Jackson's throne, never to be occupied again.
    "It's empty," Nelson explained, "because no one will ever sit in it now that he's gone." >>

    http://www.mtv.com/news/articles/1654225/20101214/jackson_michael.jhtml

    Multumesc, Mihai!:)

    Anca

    RăspundețiȘtergere
  29. http://www.auctioncatalog-michaeljackson.com/catalogue-photo-exclusive.html

    RăspundețiȘtergere
  30. (12-11-2010) It has been a year and a half since Michael Jackson's sudden death, but fans' support for the King of Pop hasn't faded.

    Dedicated Michael Jackson fan around the world are coming together to try and stop the Discovery Channel from airing a reenactment of Jackson's autopsy, which they call an "an affront to human dignity." The TV special, Michael Jackson's Autopsy: What Really Killed Michael Jackson, is set to air Jan. 13 in the U.K.

    So how are they doing this?

    Via an online petition, reported TMZ, created by MJ Justice Project and MJ Children.

    "Like any other human being on this earth, Michael Jackson is entitled to a minimum of decency and respect," the petition reads. "We ask the directors of the Discovery Channel programming to proceed with the outright cancellation of this indecent documentary, detrimental to both the person and his family and loved ones."

    So far the groups have racked up more than 1,500 signatures but are well short of their goal of 50,000.
    SURSA: MJFC

    "Hienele" inca nu s-au saturat; vor sa-l devoreze chiar si acum. Probabil documentarul este facut la comanda unora dintre cei care tin mortis ca Michael sa fie uitat. Si vor sa spuna tot felul de lucruri urate despre el, le este teama ca a adus prea multa iubire in lume....
    Si sa nu uitam ca postul de telev. Discovery Channel este detinut de Corporatia OWN, patronata de Oprah Winfrey si Discovery Communications.
    Semnati petitia aici http://www.petitionspot.com/petitions/againstdiscovery. Sunt necesare 50000 semnaturi.

    RăspundețiȘtergere
  31. Oameni buni, vă rog să mă lămuriţi şi pe mine într-o problemă: pe 1 decembrie am primit un mail de la blogger, în care îmi spuneau că am fost reclamat pentru că am încălcat drepturile de autor la postările despre „Breaking News” şi „Keep Your Head Up!”. Că am încălcat drepturile şi atât, fără vreo explicaţie. A trebuit să-mi dau eu cu presupusul şi am ajuns la concluzia că era vorba despre cele două cântece, pe care le urcasem pe blog direct din calculatorul meu. Am scos cântecele respective şi am republicat articolele, iar acum câteva ore am primit iar notificare, că iar s-au plâns ăia de la web sheriff, cum că am avut tupeul să postez din nou, fără să şterg conţinutul pentru care am fost atenţionat; dar numai la „Keep Your Head Up!”, pentru „Breaking News” n-am mai primit nimic. Ceea ce nu pricep eu e: ce altceva, în afară de cântec, ar mai trebui să şterg? Restul e creaţia mea, nu e copiat de nicăieri. Am numai nişte versuri traduse, dar am specificat de unde sunt şi nu cred că asta e problema. La urma-urmei, blogul meu e plin de versuri traduse şi la alte articole nu am primit reclamaţii.

    Poate că nu mă duce capul şi de-aia nu pricep; dar problema e că mă tem să mai postez ceva ca să nu mă trezesc cu blogul desfiinţat fără să ştiu de ce. Le-am scris şi celor de la blogger şi celor de la web sheriff rugându-i să mă lumineze, dar nu mă aştept să primesc un răspuns – nici măcar ca o faptă bună de Crăciun, aşa cum le-am sugerat. Cei de la blogger n-au nicio vină, ei şterg conform legii articolele sau blogurile reclamate, nu stau să verifice, nu e treaba lor. Dar, unul dintre noi – respectiv web sheriff sau eu – e retardat. Şi tare aş vrea să ştiu care...

    RăspundețiȘtergere
  32. MIHAI...:)

    In aceasta lume...( te las pe tine sa o numesti cum vrei...stiu ca nu difera mult de cum as numi-o eu...)...tu iti mai pui astfel de intrebari ?
    "Breaking News"...si la mine,din doua postari asemanatoare...una i-a deranjat,cealalta a trecut cu bine...dar de teama le-am sters pe amandoua...pentru ca nu am reusit sa descopar ce logica au ...cred ca aceea a tavalugului...:))
    MIHAI...nu stiu sa iti raspund la intrebare decat:
    "CU CERTITUDINE, NU TU !!! "
    TE ROG MULT...da-le ce vor...sterge ce crezi ca ii deranjeaza...
    NU NE LASA PE DRUMURI !!!
    NICIODATA,SI CU ATAT MAI PUTIN ACUM...

    Stii...
    Si asa imi lipseste "TARA NOASTRA DE KKO"...chiar daca suntem aceiasi,chiar daca s-a schimbat doar denumirea...acolo...au ramas crampeie din sufletele noastre...acolo...lacrimile inca nu s-au uscat...zambetul inca nu s-a sters...si inca se mai aude ecoul glasurilor noastre...
    Acolo...a fost inceputul...
    Mie,personal...mi-a parut rau cand ai schimbat numele...Cuvinte ca... MJ TRIBUTE...au fost mult prea folosite si unii...nici macar nu-si mai amintesc de acele site-uri cu denumiri asemanatoare...
    Dar tu...cu "TARA NOASTRA DE KKO"...erai UNIC SI CU TOTUL SPECIAL...
    Ma rog...asa gandesc eu...si nu ma luati in seama...in aceste zile sunt mult mai sentimentala...
    Stiu ca daca va fi cazul,iti vei face alt blog... dar acele inceputuri sunt nepretuite...
    Trimite-i la naiba acolo unde le e locul...da-le ce vor...in gand le vom da cu totii ce merita...:)...
    si...HAI SA MERGEM INAINTE !

    RăspundețiȘtergere
  33. Relativ de curand, li s-a intamplat ceva similar celor de pe michaeljackson.forumattivo.com, in urma unei reclamatii a unui user care se pare ca s-a simtit "frustrat" de niste comentarii de acolo. A fost mare agitatie, dar au rezolvat-o si merg in continuare la fel ca inainte.
    Mihai, daca putem face ceva, orice - petitii, scrisori, donatii, etc. Te vom sustine in orice hotarare vei lua si..."KEEP YOUR HEAD UP!"

    Anca

    RăspundețiȘtergere
  34. Florenţa, dacă tu spui că „nu eu”, apoi presupun că-mi pot permite să te cred :)

    Anca, nu susţinere îmi trebuie, nici petiţii; voiam doar să înţeleg de ce dracu’ îmi sunt banate nişte articole în care nu mi-am scris decât părerile personale; şi eventual să-mi daţi exemple ale altora care au păţit acelaşi lucru, ceea ce aţi şi făcut, şi tu şi Florenţa şi vă mulţumesc mult.

    După cum mă aşteptam, ăia de la web sheriff n-au catadicsit sa-mi răspundă, dar mi-am propus să le trimit acelaşi mail în fiecare zi, până se vor plictisi.

    RăspundețiȘtergere
  35. Am ascultat de mai multe ori albumul MICHAEL.Melodiile sunt minunate,este MICHAEL cu vocea lui inconfundabila.Ii multumesc pentru cadoul pe care ni l-a daruit.

    Sarbatori fericite tuturor!(celor care il iubesc si apreciaza pe MICHAEL REGELE POP ROCK si SOUL.)

    Cu drag Elena55

    RăspundețiȘtergere
  36. Multumim,Mihai, pentru tot ce ai facut si anul acesta pentru noi toti si...pentru Michael.
    Si indiferent cum se numeste blogul,"suntem aceiasi",da,si mereu aici.

    SARBATORI FERICITE tuturor !!!

    Dorina,multumesc,cred ca gandim la fel.

    Simona B

    RăspundețiȘtergere
  37. Sarbatori fericite la toata lumea, cu mult drag va anunt ca albumul ,, MICHAEL,, al scumpului nostru MJ este number one in lume la vinzari, e cel mai frumos cadou sufletesc de sarbatori,nici nu imi doream altceva.
    Va sarut cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  38. Multumesc mult Mihai,Michael intotdeauna ne va incanta cu fiecare melodie a sa,noul album adaugandu-se minunatei comori pe care el a impartasit-o cu fiecare dintre noi, aducandu-ne bucurie,emotie,incredere si liniste sufleteasca...

    Sarbatori fericite!

    Va imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  39. Sarbatori Fericite!
    Un An Nou cu sanatate pentru toata lumea si cat mai multe vise implinite...si poate dreptate pentru MJ.
    Multumesc din suflet domnule Mihai pentru tot ceea ce faci si "God Bless You" :)
    http://www.youtube.com/watch?v=DWkr336_Hns
    Cristina

    RăspundețiȘtergere
  40. Merry Christmas! from Michael

    http://www.youtube.com/watch?v=tJJMgqy8fHI

    Cu mult drag Cristina

    RăspundețiȘtergere
  41. Craciun fericit, multa sanatate si tot ce va doriti voi.
    Liniste si pace in suflete, in gandurile voastre.
    Mariana

    RăspundețiȘtergere
  42. Sarbatori fericite tuturor, iar noul an sa va umple sufletele de bucurie, speranta, incredere si iubire!

    http://ak.imgag.com/imgag/product/preview/flash/bws8Shell_fps24.swf?ihost=http://ak.imgag.com/imgag&brandldrPath=/product/full/el/&cardNum=/product/full/ap/3166187/graphic1

    Anca

    RăspundețiȘtergere
  43. SPIRITUL SFINTELOR SARBATORI SA ADUCA LUMINA SI IUBIRE IN SUFLET
    LA MULTI ANI!
    SA AVETI PARTE DE SANATATE SI DE TOATE DORINTELE IMPLINITE
    CU DRAG ZUZA

    RăspundețiȘtergere
  44. Sfanta sarbatoare a Nasterii Domnului Isus Hristos sa va aduca pace si sanatate. Casa sa va fie luminata de vapaia dragostei si de bucuria reintoarcerii la miracolele copilariei!

    RăspundețiȘtergere
  45. sarbatori fericite tuturor!!chiar daca nu am mai postat tot va citesc!!!!
    raluca

    RăspundețiȘtergere

AVERTISMENT!

Orice comentariu care contine limbaj jignitor la adresa autorilor blogului, a cititorilor sau a comentatorilor sai, va fi expediat in Zona Fantoma, sa-l caute pe Generalul Zod :)