duminică, 15 septembrie 2013

“IT’S  ALL FOR LOVE... L.O.V.E.”


“Daruieste oamenilor putina dragoste si putina fericire, arata-le ca iti pasa cu adevarat si din adancul inimii de ei. Fii acolo pentru ei. Nu-ti trebuie mult sa faci asta!”  MJ                                                          
       
       
     Forta interioara inseamna motivatie, vointa, hotararea de a duce lucrurile la capat. Sau de a depasi anumite praguri in viata.

Michael a avut o extraordinara forta interioara care l-a ajutat sa se dedice cu pasiune atat in viata artistica, cat si in cea umanitara, sa treaca de momente grele pe care putini le-ar fi putut depasi.
Ca om, s-a remarcat prin daruire, generozitate, putere de sacrificiu, vointa si perseverenta in a face bine celorlalti. 
A marcat profund si binefacator viata multor oameni, in special pe cea a copiilor.
A inspirat iubire si bunatate, compasiune, daruire si pasiune prin tot ce a facut. A motivat pe foarte multi sa aiba grija de semenii lor, de cei aflati in dificultate, de copiii abandonati, de muribunzi, de cei bolnavi sau saraci. 
Aceste virtuti sunt universal valabile indiferent de nationalitate, religie, integrare sociala sau profesionala. Prin puterea exemplului, el a fost unul dintre acele “puncte de lumina” ce ne-au aratat de-alungul timpului ca, indiferent care este statutul nostru (familial, profesional, social), merita sa trezim aceste valori in sufletele noastre. 
         
      In continuarea marturiilor care vin sa ofere o imagine reala asupra umanitarismului sau, am sa amintesc una dintre cele mai dramatice dar si emotionante povestiri atat prin fapta terifianta care a generat-o, cat si prin fapta de un profund umanism care i-a urmat.
Cand, in 1984, Michael l-a cunoscut pe micutul Dave, avea doar 26 ani.  


Povestea lui Dave Dave incepe pe vremea cand avea aproximativ 5-6 ani, iar parintii sai treceau printr-un divort greu. Tatal sau nu voia ca mama sa obtina custodia deplina, asa ca intr-una din zilele de vizita, intr-o camera de hotel, el si-a pus in gand sa infaptuiasca o dubla crima. A turnat gaz pe Dave si pe el insusi, dar s-a speriat atunci cand a venit vorba sa-si dea foc singur.
Focul a ars 90 la suta din suprafata corpului baietelului de numai sase ani. Aceasta fapta se intampla in 1983. Dumnezeu, insa, l-a binecuvantat ajutandu-l sa treaca de acel moment tragic si sa-l intalneasca pe Michael care i-a fost de un real sprijin. Pentru Dave, el a fost acel fir de speranta si viata de care ne agatam pentru a supravietui  

Dave a supravietuit, dar a trecut prin chinurile iadului si prin toate interventiile chirurgicale pana a crescut. Tatal sau a fost arestat si condamnat la inchisoare pe viata.
La momentul respectiv, acest caz deosebit de grav i-a atras atentia lui Michael, dorindu-si sa-l intalnesca pe copil.
Mama lui Dave l-a contactat pe Michael rugandu-l sa-l viziteze la spital. Bineinteles ca el si-a facut timp pentru a merge sa-l vada pe Dave si astfel au devenit prieteni. 
Timp de aprox. 30 de ani, Michael i-a oferit sprijin emotional si financiar enorm, iar Dave, petrecandu-si mare parte din copilarie la casa din Encino si la Neverland, s-a apropiat foarte mult de el.


Asa cum se spunea intr-un comentariu anterior, Michael a dorit chiar sa-i platesca multiplele interventii chirurgicale, insa mama baiatului avea o asigurare care le acoperea pe toate acestea.

Profund recunoscator, Dave Dave a mers la inmormantarea lui Michael si, cu o tulburatoare sinceritate, a adus un emotionant elogiu prieteniei lor, amintind in felul acesta despre deosebita sensibilitate si delicatete sufleteasca a omului care a fost, despre grija si neconditionata sa daruire, trasatura de caracter pe care, in afara de fani si admiratori, putini oameni o cunosc.


Iata ce isi aminteste Dave, despre Micahel:   
  "A fost o experienta destul de uimitoare. Totul a inceput cu o bataie pe umar. 
M-am intors si Michael era acolo. In acel moment ne-am imbratisat. Relatia noastra a inceput cu o imbratisare care nu s-a incheiat de-a lungul intregii noastre prietenii.

Michael auzise despre mine si m-a contactat. A dorit sa ma intalneasca. Aveam aproximativ 7 ani la momentul respectiv. S-a imprietenit cu mine. M-a ocrotit. M-a primit in viata lui. M-a imbratisat si m-a acceptat ca pe un foarte bun prieten de-al sau. De-alungul anilor, a fost tot timpul alaturi de mine.
A fost ca un tata pentru mine. Mi-a dat o multime de sfaturi si mi-a aratat o multime de lucruri despre lume. Mi-a fost realmente o sursa de sprijin emotional.  Prin el, am pierdut o Persoana importanta in viata mea.
Cred ca ceea ce oamenii nu reusesc sa inteleaga la Michael este faptul ca el a fost o fiinta umana.
De-alungul anilor a fost stigmatizat de mass-media, fapt care nu i-a facut bine nici lui si nici celor din jurul lui. A fost un om deosebit. Nu a ranit nici un suflet si ma bucur sa fi fost prietenul lui in toti acesti ani, sa- fi fost prieten devotat.
        A fost prietenul meu prin tot ceea ce am trecut. A fost singurul meu prieten si pot sa spun ca a fost alaturi de mine mereu. A avut intr-adevar un impact covarsitor asupra vietii mele – si asta nu pentru ca era o celebritate. Ci pentru ca a trecut prin lucruri asemanatoare cu cele prin care am trecut eu.
     Michael mi-a oferit un sprijin emotional enorm. A fost acolo pentru mine ori de cate ori am avut nevoie sa vorbesc cu el. Mi-a deschis portile Neverlandului ca pe un mijloc de evadare.
Metaforic vorbind, el a fost aproape ca un tata pe care nu l-am avut niciodata. "

        
   


      Dupa cum povestea Miko Brando, vechi prieten al lui Michael, la unul din interviurile lui Larry King, acest gen de manifestare era una tipica lui Michael. Cand auzea despre intamplari ale unor oameni care aveau nevoie de ajutor, sau cand urmareau stirile impreuna, indiferent de incidentul care ar fi fost, el dorea intotdeauna sa ajunga la oameni, sa ii ajute. Chiar si atunci cand conducea prin oras, oprea sa ajute oamenii.
Ar trebui sa nu uitam cat de mult a daruit Michael nu numai lui Dave Dave, ci atat de multor oameni nevoiasi, de-alungul intregii sale vieti, fara a.pretinde ceva in schimb.
El a inteles ca in viata spirituala, cel mai important este sa simti care este vointa lui Dumnezeu, care iti este menirea, si sa o implinesti.